Gravatar
asus
2008-10-10_17:23
Амфети

Въпроса ми е колко време след прием на амфети, може да бъде установено (с кръвна проба?) приема им? Мерси!
Gravatar
Estario
2008-10-13_15:11
Re: Амфети

http://www.erowid.org/chemicals/ampheta ... ting.shtml Там пише само Urine test, но щом няма в урината няма и в кръвта. Ако пиеш адски много вода ще се изчистиш. Амфетамините и техните метаболити са водноразтворими, за разлика от канабиноидите и организма по-бързичко се отървава от тях.
Gravatar
GumZa
2008-10-14_10:02
Re: Амфети

дни с урина , седмица месец с кръв и доста повече от половин година с некъв нов метод ! къде ще ходиш ,че щи открият амфети ? тез амфети ах тез амфети те станаха кат цигарките с тютюн :>
Gravatar
Tryptamine
2008-12-06_17:27
Re: Амфети

ot kogato ti e kosata koiato izsledvat - moje i 1 2 god
Gravatar
Osogovetz
2008-12-07_10:20
Re: Амфети

Напротив, в кръв остава най-кратко, в урината повече, в косата най-дълго време. Не знам от какви тестове се страхуваш, но най-често използваните, ако не всички, в България (а и в чужбина) са уринните тестове. Специално в България лекарите разполагахме с тестове за урина, които хващат амфетамини най-рано 2-6 часа след употреба и най-късно 2-3 дни. В последните 3 години нямам наблюдения върху това дали има нови тестове у нас. По принцип не се предпочита тестването на кръв, защото методът е по-сложен, хваща амфетамини само, ако си друсал скоро и дефинитивно е показател за остра интоксикация. Амфетамините се метаболизират по-бавно от някои други вещества (например от кокаина), отнема им около 7-10 часа. И се откриват в урината с дни, в зависимост от дозата, честотата на употреба, типа организъм. В урина са откривани амфетамини до 30 дена след употреба! Урината е предпочитана субстанция за тестване, защото е по-течна, в нея постепенно се екскретират различни амфетаминови метаболити и така уринният тест обхваща по-дълъг интервал от време. Ако искат да видят дали си надрусан в момента ще ти направят уринен и предимно кръвен тест и газова хроматография на пробата. Ако искат да проверят какво и дали си друсал в последните дни, до 1 седмица - ще ти направят уринен тест. Ако искат да те проследят във времето (доста рядко го правят и не е практика) - ще вземат проба от коса. Косата се ползва от близо 30 години за тестове, не е никак нов метод. Един поляк ли беше, някакъв източноевропеец, беше написал статия за метода си, който бил 10 пъти по-чувствителен от стандартните методи за кокаин. Ако те следят редовно, могат да ти направят и потен тест (ползва се за почти всичко, без марихуана) Стандартен уринен тест (НАРКОТЕСТ моно за AMP, синя кутия с лилав триъгълник вляво) - позитивен най-рано 2-6 часа. Най-късно 2-3 дни. Обобщение: ако искат да ти открият нещо, ще ти открият. В повечето случаи обаче за бързина и удобство ще ти направят уринен тест. А, ако не си редовно употребяващ, след 4-7 дни 100% ще си чист.
Gravatar
dapsycho
2008-12-07_15:42
Re: Амфети

Смятай каква е отрова тва щом седи толкова време в тялото ти.. Познавах една супер мадама - беше просто перфектната порно звезда... на 18....сега е на 21 и не мяза на нищо - циреи и сбърчкано лице изсушено... като смъртта е... и всичко това от отровата метамфетамин дето секи може да направи в гаража си. Какъв е смисъла - да подскачаш на 3 партита и после цял живот да не мязаш на човек.. мен ми е интересно има ли такъв тест с коса за гъби например ;) И за марихуана?
Gravatar
Osogovetz
2008-12-07_16:03
Re: Амфети

За марихуана има (открива THC метаболити), за гъби не съм чувал, може би по простата причина, че псилоцибинът не се следи. :wink: Вероятно няма проблем да се направи за всяко нещо. Има една много хубава книга, в нея има и за тестовете, но основно е за злоупотребата и зависимостта от психоактивни вещества. Написана е от психиатри, но езикът не е толкова сложен медицински. [img:1finn3ic]http://www.fromvoulevs.com/ibs/book/korica%20book.jpg[/img:1finn3ic] Има за зависимост от кофеин, никотин, гъби, пейотл, LSD, амфети, кокаин, хероин и т.н.
Gravatar
dapsycho
2008-12-08_07:59
Re: Амфети

хм не знаех че псилоцибина, мескалина и лизергидната киселина пораждат зависимост :?
Gravatar
Osogovetz
2008-12-08_08:31
Re: Амфети

Затова и книгата се казва "злоупотреба и зависимост...". :D Иначе - доказано е, че хроничната употреба на халюциногени предизвиква в известна степен зависимост, макар да не е описан абстинентен синдром. Разбира се, тази зависимост не може да се сравнява с онази при опиатите. Изобщо хората е добре да знаем, че всяко вещество, което се "бърка" в мозъка ни, оказва някакво влияние по-далече от желаното. Да се залъгваме, че има безвредни субстанции... някак доста неразумно е. 8)
Gravatar
brainjuice
2008-12-08_08:53
Re: Амфети

по-старите форумци вече са я слушали тая песен, ама я и теб да зачекна като за добре дошъл :wink: първо, смяташ ли, че субстанциите сами по себе си са вредни, или по-скоро са порочни нагласите и практиките на тяхната употреба? според мен "хубаво" и "лошо" са категории, които могат да се отнасят само към човешкия ум. в това число и склонността към злоупотреба и адикция [size=85:3c2y8f60](оттук и парадоксалният факт, че гъбите например не съдържат адиктивно вещество, но има практики на употребата им, които приличат на зависимост... бил съм свидетел и съм чувал за случаи, когато човекът иска непрекъснато още и още, което го отдавам не на гъбите сами по себе си, а на някаква лакомия и ненаситност, или пък вкопчване в "гъбеното" преживяване както удавник се вкопчва в сламка поради някаква лична психологическа причина)[/size:3c2y8f60] второ, независимо дали си взел нещо или не, всичко е въпрос на баланс на невротрансмитерите в мозъка. никога не съм разбирал къде е тънката разлика между това сам да си го направиш (няма значение чрез съзнателни усилия или напълно спонтанно) или нещо да ти го предизвика "отвън". в по-общ философски план смятам, че границата между "аз" и "всичко останало" въобще не е толкова отчетлива и ясна, колкото на аз-а му се иска, и по тази причина е леко самонадеяно и егоцентрично да си дели м преживяванията на "такива които Аз съм си ги направил" и "такива, които са стимулирани отвън". в крайна сметка всичко, което ти се случва в главата, винаги в някакъв смисъл е стимулирано отвън. и винаги в някакъв друг смисъл сам си го правиш. [size=85:3c2y8f60]това е щото между Аз и не-Аз всъщност няма разлика, освен в илюзията на Аз-а, ама да не се отплесваме :wink: [/size:3c2y8f60]
Gravatar
karakudas
2008-12-08_09:01
Re: Амфети

Браво brainjuice,много точно казано.Да не би да следваш Дао?
Gravatar
Osogovetz
2008-12-08_09:42
Re: Амфети

О, няма какво да ме зачекваш, аз съм напълно съгласен с това. Под съгласен, имам предвид, че съм мислил върху него дълги години и съм стигнал до същите изводи. Основната причина да сме тъй заробени в себе си е, че столетия наред се е втълпявало на хората как човек е самото съвършенство, над всичко, божието творение. Днес е много трудно да се слееш (под слееш имам предвид онова чувство, което е спохождало понякога някои от нас, чувството, че се разпадаш, че всичко губи смисъл, но не онзи смисъл, и се разтваряш наоколо), но още по-трудно е да осъзнаеш, че, да, границата е тънка, Аз-ът създава тази граница, докато - граница всъщност няма. Затова и в една друга тема, за гъбите в Холандия, казах че обществото все още не е дорасло за употребата на психоактивни вещества. Гъбите не са порочни. Порочни са нагласите. Типичен пример са многото некомпетентни хора, смятали дълго време (някои още), че канабисът е прелюдия към тежките наркотици. Канабисът, разбира се, не е увод към по-силните наркотици, освен ако самият човек не е достатъчно слаб и податлив. Та, да, смятам същото като теб, ерго, няма какво да се зачекваме, освен да водим смислен диалог. Което всъщност ме радва, аз съм за дискусията. P.S. [i:17u0g2jy]Никога не съм делял или обявявал някое вещество за добро или лошо.[/i:17u0g2jy] :wink:
Gravatar
brainjuice
2008-12-08_11:06
Re: Амфети

:) да, съгласен съм, че в настоящия контекст западното общество като цяло трудно може да се справи с масовата консумация на разширяващи съзнанието дроги... първият подобен експеримент е бил през 60-те и всички знаем как е завършил - с Чарли Менсън и масовото насилие по фестивали и концерти, с най-виден пример убийството в Алтамонт :mrgreen: от друга страна, мисля, всички сме съгласни, че е тъпо някой "отгоре" да определя доколко си зрял да поемаш психоактивни вещества и да ти налага съответните забрани и ограничения... къде е компромисът между тези две положения не знам. :? впрочем май прекаляваме малко с "персонифицирането" на обществото, като говорим за това, че то е "зряло", "незряло", "готово", "справящо се" и т.н. - все едно обществото е завършена личност със собствена физиономия, а то според мен не е нищо такова. :wink: обществото според мен е (понякога чисто механичен) сбироток от отделни индивиди. и, макар обществото като цяло да не е "дорасло" (и да е под въпрос доколко може изобщо да "дорасте"), то отделният индивид в някои случаи може много добре даже да се справи с психеделичния опит. :) така че говоренето на общо основание - включително и от специалисти по дрогите - не знам до каква степен има смисъл. може би трябва да се подхожда строго индивидуално, без общи правила. п.с. каракудас, и за теб се радвам, че сме на едно мнение. даосите са ми адски симпатични, но не бих казал, че ги следвам - поне не изцяло. по-скоро следвам някаква еклектична бъркоч от различни мистични традиции и личен експириънс, която аз сам съм си сглобил. най-голямата опасност по този път е изпадането в прекомерна интелектуална гордост, но гледам да го туширам, като се правя на идиот през цялото време. :lol: дали ще успея по пътя или ще зацикля в някоя еднопосочна отбивка... ще видим, квото стане... шанс :wink: ти как си? може да ми отговориш и на ПМ :)
Gravatar
ko3ackacka
2008-12-08_11:20
Re: Амфети

Ето това са исказвания от класа. :!: :!: :!:
Gravatar
dapsycho
2008-12-08_11:43
Re: Амфети

[quote="brainjuice":6t5j2rz8]в по-общ философски план смятам, че границата между "аз" и "всичко останало" въобще не е толкова отчетлива и ясна, колкото на аз-а му се иска, и по тази причина е леко самонадеяно и егоцентрично да си дели м преживяванията на "такива които Аз съм си ги направил" и "такива, които са стимулирани отвън". в крайна сметка всичко, което ти се случва в главата, винаги в някакъв смисъл е стимулирано отвън. и винаги в някакъв друг смисъл сам си го правиш. [size=85:6t5j2rz8]това е щото между Аз и не-Аз всъщност няма разлика, освен в илюзията на Аз-а, ама да не се отплесваме :wink: [/size:6t5j2rz8][/quote:6t5j2rz8] ако не аз и ти кой да се зачекне ;) Еха идеално оправдание за един например убиец... след убийството ще каже - е че то не идва от мен ами отвън, аз нямам контрол над действията си... да ама не - на нас ни е даден избор сами вътре от себе си да решим дали ще сме добри или зли, и това дали си добър или лош, не го определяш ти, ти само можеш да решиш дали да си такъв и по кой път ще тръгнеш! [quote="karakudas":6t5j2rz8]Основната причина да сме тъй заробени в себе си е, че столетия наред се е втълпявало на хората как човек е самото съвършенство, над всичко, божието творение. Днес е много трудно да се слееш (под слееш имам предвид онова чувство, което е спохождало понякога някои от нас, чувството, че се разпадаш, че всичко губи смисъл, но не онзи смисъл, и се разтваряш наоколо), но още по-трудно е да осъзнаеш, че, да, границата е тънка, Аз-ът създава тази граница, докато - граница всъщност няма.[/quote:6t5j2rz8] Всъщност столетия е втълпявано, че [b:6t5j2rz8]всичко[/b:6t5j2rz8] на земята е божие творение (и не само на земята), само последните стотина години от както влезе в обръщение деморализиращата обществото "теория на еволюцията" вече се взима като основна идеята че ние сме най-висшето проявление на еволюцията. Знам че brainjuice ще каже стига с тая еволюция бе само затова ли мислиш. Истината е че тя е основното нещо разбъркващо мозъците на обществото през последните години и относно споровете има ли съзнание обществото и т.н. - не няма - обществото е тълпа, а в тълпата важи принципа - всички да се приравняват до IQто на най-тъпия в нея или иначе казано психология на тълпата. И поради тази особеност всичко до което сме "дорасли" са само внушения и промиване на мозъците, за да ни накарат да сме единомислено тъпи, а не индивидуално умни!!! И затова ни е даден избора от Бог (или както искате го наричайте - вътрешно аз, Логос и т.н.) - всеки индивидуално трябва да прави избора за себе си, защото само от теб зависи дали ще се друсаш дали не - дали това което правиш изобщо го приемаш като друсане за кеф или като нещо повече..... Само от теб зависи и дали ще се опиташ да си добър и да обичаш, вместо да мразиш. Затова ти трябва да правиш избора, а не обществото да решава вместо теб, защото такова нещо като "общество" всъщност няма!
Gravatar
brainjuice
2008-12-08_11:57
Re: Амфети

значи това, което казах, е следното: [quote:2eg1qv6o]в крайна сметка всичко, което ти се случва в главата, винаги в някакъв смисъл е стимулирано отвън.[b:2eg1qv6o] и винаги в някакъв друг смисъл сам си го правиш.[/b:2eg1qv6o][/quote:2eg1qv6o] мисля, че с това възражението ти за оправданието на убиеца отпада от само себе си. :wink: "няма Аз" до известна степен е логически еквивалентно на "всичко е Аз". затова и оправдания от рода на "икономическата безизходица ме направи терорист" също не важат. :wink: а за обществото съм напълно съгласен.
Gravatar
Osogovetz
2008-12-08_12:01
Re: Амфети

Аз не искам обществото да решава. Когато казвам общество, имам предвид големи групи от хора, самоосъзнати за даден проблем. Следователно аз, ти и брейнджус не правим общество, макар да сме, да речем, разумни потребители на субстанции. Когато ние тримата заедно с още много Х много сме осъзнати, тогава ще е моментът на "обществото да дорасте". На места обаче ставате леко нихилистични, което ме притеснява. Не приравнявайте обществото с тълпа. От една страна не желаете да делите на черно-бяло, от друга страна залитате в крайности. За да следваме мадхияма е нужно да избягваме крайностите. В заключение бих казал, че няма лоши и добри деяния, мечти, нагласи. Има просто такива.
Gravatar
dapsycho
2008-12-08_12:20
Re: Амфети

Оsogovets прав си че аз поне понякога изпадам в крайности, но понякога среден път просто няма ;) Иначе за обществото - не си мисли че много се радвам че е така и че искам да е така... но в повечето случаи си е така :shock: Надявам се наистина да се случи това "дорастване" на обществото но за мен това си е утопия: Проекта за който чух в Zeitgeist 2 - Тhe Venus Project e именно такова нещо. Да се спре разхищаването на природата (поради това че си мислим че сме най великите и можем да си правим каквото искаме именно след налагането на западния модел, който пък се е наложил заради "онази" теория) и да се въведе ефективно производство, а не такова основано на печалба и то каква печалба - от измислени хартийки наречени пари, които днес са нещо утре нищо както се вижда и в момента. Но и аз да не се оплесвам. Наистина трябва да се случи нещо... и аз си мечтая за това, но мисля, че няма да се случи и обществото никога няма да дорасте, просто ще се самоунищожи, както всички империи досега например... което доказва тезата ми че няма такова нещо като общество има само тълпа и няколко кукловода, колкото и да не ни се иска на мен и вас да е така... Ех все достигаме до интересни спорове на най-странните за това места и теми ... тази беше за Амфетамините ;)
Gravatar
Osogovetz
2008-12-08_12:26
Re: Амфети

Когато за пръв път се регистрирах преди няколко години, доста лошо впечатление ми направи жаждата и онази алчност, за която говори Брейнджус - да източиш със съответния солвент някаква субстанция отнякъде и да се надрусаш. Или директно да се надрусаш. Отскоро започнах да минавам пак и отново видях подобни неща. Но наличието на зрели и умни хора, с които да водиш дискусия, ми харесва. Та, пак се отплеснах, исках да кажа: хубаво е. :)
Gravatar
brainjuice
2008-12-08_12:45
Re: Амфети

не мога да говоря от името и на двамата, но аз лично виждам нещата по следния начин: раздробяването на непрекъснатия континуум на света на отделни "същности" и "обекти" (и някакво празно пространство между тях) е илюзия на рационалния рефлексивен ум - този, който осъзнава себе си като отделен "аз". само че зад това илюзорно "аз" и неговите обекти-фантоми стои все пак някакво лично преживяване, някакво усещане за "аз", макар и издигнато до статуса на единствено валидно и вярно [size=85:8hiqn378](то това му е лошото, иначе само по себе си в него няма нищо притеснително, ако се осъзнава като само един от вариантите на световъзприемане, каквото всъщност е).[/size:8hiqn378] абстрактни понятия от рода на "общество" са плод на чисто езикова конвенция между много такива илюзорни аз-ове, която дори не почива на личен опит и усещане. никой не може да види, да усети, да общува с, да се сблъска с нещо, наречено "общество". винаги се сблъскваш с отделни индивиди или групи от индивиди (напр. живущите в блока), които обаче, събрани заедно, не правят един общ Свръхиндивид. тоест, понятия от рода на "общество" са илюзии от втора степен - първо, доколкото изобщо са понятия, и, второ, защото са понятия, небазирани върху лично психологическо изживяване и възприятие. къде го това общество, да ида и да си поговоря с него? :D да смяташ подобни понятия за реални и да им приписваш някакви качества ("зряло", "отговорно", "глупаво" и т.н.) според мен си е направо опасна илюзия. там, където другите хора виждат някакъв обект, аз виждам само ролева игра между маските, които си нахлузваме. добре е тя да бъде играна със забавление, елегантно, по правилата (с намигване към тяхната условност и използването им при всяка възможност срещу тях самите) и с пълното съзнание, че не бива да вземаме всичко прекалено навътре. не мисля, че това е Бог знае колко радикално виждане. :) п.с. я, той разговорът се развил, докато сколасам да си напиша мнението, но няма да го променям, мързи ме. :wink:
Gravatar
Osogovetz
2008-12-08_13:29
Re: Амфети

Е, извинявай, ала това е софизъм. Никой от нас няма да го види това общество. :D Не знам как си останал с впечатлението, че обществото в тази тема се описва като живо същество, свръх-индивид и прочие. Иначе ми харесва как философски разсъждения, бориш философията и социологията. :D
Gravatar
dapsycho
2008-12-08_13:42
Re: Амфети

Brainjuice истината е че прекалено много отдаваш внимание на етимологията, жонглирайки с филологическите си знания и умения за боравиш със словото, но така не гледаш в смисъла зад тез думи и не искаш да видиш гората защото "дърветата не били дървета, а били храсти" ;) ... абе всъщност за какво говорим :)
Gravatar
brainjuice
2008-12-08_13:48
Re: Амфети

зад всяка фраза от типа на: обществото дорасва обществото съзрява обществото мисли обществото говори и т.н. стои (може би дори неосъзнато) идеята, че едва ли не обществото е нещо, с което може да имаш взаимоотношения по същия начин, по който може да имаш взаимоотношения с друг индивид. оттук и някои сроред мен погрешни нагласи и поведения на хората. познавам лично хора (позьори, разбира се :D ), които са убедени, че обществото ги мрази - все едно обществото е някаква колективна личност, способна да изпитва омраза :D или когато някой тръби, че върши нещо в интерес на обществото, което почти винаги е демагогска лъжа, защото обществото, за разлика от индивида, не може да има интерес, изгода или нещо подобно - защото е произволен сбор от индивиди с всякакви интереси. това отбелязах само мимоходом по повод репликата, че обществото не е дозряло. не знам дали някой в тая конкретно тема мисли така, но според мен всеки опит за "персонификация", за "одушевяване" на голи абстракции като "обществото" и приписването на индивидуални човешки качества и чувства на понятия, които са чиста фикция, трябва да бъде пресичано в зародиш, защото е фундаментална грешка в мисленето. :) няма кво да се лъжем - езикът оформя и разчленява мисълта и всяко мое "упражнение" върху езика не е софистическо жонглиране с думи, а опит да се предпазя и да предпазя другите от инерция в думите и инерция в мисленето. :wink:
Gravatar
Osogovetz
2008-12-08_13:56
Re: Амфети

О, тогава няма място за притеснения, тъй като другите прекрасно разбираме и споделяме твоите виждания относно обществото. :D
Gravatar
dapsycho
2008-12-08_13:57
Re: Амфети

добре де аз нали затова казах че такова нещо няма :) Аааа.... да и 3-мата май сме единодушни :)
Gravatar
ani
2008-12-08_14:42
Re: Амфети

:) с или без...???? ..... :idea: весело е, хубаво е [size=85:35cqhnun]/ имаше една такава песен дет', май съм я забравила /[/size:35cqhnun] [quote:35cqhnun][size=85:35cqhnun]първо, смяташ ли, че субстанциите сами по себе си са вредни, или по-скоро са порочни нагласите и практиките на тяхната употреба? според мен "хубаво" и "лошо" са категории, които могат да се отнасят само към човешкия ум. второ, независимо дали си взел нещо или не, всичко е въпрос на баланс на невротрансмитерите в мозъка. никога не съм разбирал къде е тънката разлика между това сам да си го направиш (няма значение чрез съзнателни усилия или напълно спонтанно) или нещо да ти го предизвика "отвън". в по-общ философски план смятам, че границата между "аз" и "всичко останало" въобще не е толкова отчетлива и ясна, колкото на аз-а му се иска, и по тази причина е леко самонадеяно и егоцентрично да си дели м преживяванията на "такива които Аз съм си ги направил" и "такива, които са стимулирани отвън". в крайна сметка всичко, което ти се случва в главата, винаги в някакъв смисъл е стимулирано отвън. и винаги в някакъв друг смисъл сам си го правиш.[/size:35cqhnun][/quote:35cqhnun] [quote:35cqhnun][size=85:35cqhnun]но според мен всеки опит за "персонификация", за "одушевяване" на голи абстракции като "обществото" и приписването на индивидуални човешки качества и чувства на понятия, които са чиста фикция, трябва да бъде пресичано в зародиш, защото е фундаментална грешка в мисленето.[/size:35cqhnun][/quote:35cqhnun] 8) ... та наредени буквички, като тук набедената: общество!!!, за мен са форми на оправдание, разконцентрация, опит за "измиване на ръцете" ..... в интерес на случая и удобството биват я героично осветени, я пагубно поругани..... [size=85:35cqhnun]за да не цитирам повече[/size:35cqhnun], поздравявам brainjuice за изложеното становище и го подкрепям! относно естесвото на темата! бях доста потресена след първото гледане на "реквием за една мечта" след наскоро развилнялия се Мартин Карбовски в ОФ.... пак ме човъркат едни такива въпроси в стила на: "де го чукаш , де се пука"..... доста се издразних на предаванията! :mrgreen: :idea: :o :shock: :? надявам се поводът на автора, за да постави такъв въпрос не е лош .... аз мисля, че и спрямо дадена личност трудно би могло да се прецизира отвън, колко е дорасла, колко не!!! / по скоро си е някаква лична преценка/ има редица предпоставки, фактори, желания, състояния, според мен е редно единствено личността да осъзнава във възможно най-общ и всеобхватен план, какво предприема .... просташкото в случая , за мен е , че самото разпростанение , отношението на регулиращите реда, мерките на уж съдействащите и предпазващите са едно голямо НИЩО!!!дефакто бизнесът си е бизнес! и [b:35cqhnun]общността[/b:35cqhnun] на , да ги нареча регулиращите, възпитаващите, информиращите е подвластна на пазара....
Gravatar
Osogovetz
2008-12-08_14:45
Re: Амфети

Остави ги настрана политиците и какво забраняват. Те са ни ясни. И след като всички се съгласихме за личността, а не за обществото, таа... Осъзнава ли личността? :wink:
Gravatar
ani
2008-12-08_15:13
Re: Амфети

Osogovetz написа: [quote:144drukl]Остави ги настрана политиците и какво забраняват. Те са ни ясни.[/quote:144drukl] [quote:144drukl]Аз не искам обществото да решава. Когато казвам общество, имам предвид големи групи от хора, [b:144drukl]самоосъзнати[/b:144drukl] за даден проблем.[/quote:144drukl] ми приятелю, аз да си призная: не са ми ясни!!!! кое да ми е ясно?: те са законотворци, те са ..... няма да продължавам, че ще стане дълго..., ама не са и само Те, ми медиите, ми образованието, ми здравеопазването...., ми родителите...., ми всички ние... кой е самоосъзнатияТ???? !!! наистина ми е интересно, защо се постави въпроса след колко време се хваща имено тази субстанция... е например аз през по предната седмица бях свидетел на един разговор вкъщи по тази тема, който бе доста некоректен/ спрямо личното ми мнение и отношение/, но тъй като не съм авторитет , нямаше и как да се намеся.... в последствие на лична дообсъдихме и се надявам спомогнах да се изгради лично становище, което ще позволи развитие на самоконрол, самодисциплина и коректност с фактите, за да няма шантажи и маниполации, самозаблуда, без значение от къде идват.... това, че имам някакъв опит, лично становище и контрол спрямо веществата не ми дава на 100% убедеността и увереността, че моето мнение е полезно за заобикалящите ме подрастващи, защото те освен моето, слушкат и мнението на другарчетата, на ухилените батковци, на учителите си, на родителите си, гледат и филмчета и публицистични предавания...., а и не на последно място, Те самите могат да мислят , имат правото да се интересуват и решават! [quote:144drukl]Осъзнава ли личността?[/quote:144drukl] , а де!
Gravatar
dapsycho
2008-12-08_15:26
Re: Амфети

Е ясни са политиците... ти сама каза какво правят: [quote:36odgjff]те са законотворци, те са .....[/quote:36odgjff] Т.е. правят така, че корпорациите, чиито интереси представляват поотделно или заедно и които са основните виновници за разсипиването на планетата и прокарването на новия вид робство (чрез приватизация), да могат да печелят... И всичко това хората наричат закони. Да но единствените истински закони, са природните. Всичко останало е измишльотина която очевидно не работи... защото Сащ например, толкова известни с "великото" си законодателство, имат и най-голям брой затворници. Ако законите вършеха работа наистина нима не трябваше да е обратното - да няма затворници. Така че понякога личността може и да осъзнава, но масата я тласка надолу и тя не може да направи нищо по въпроса след като цялата система те прави роб и низвергнат заради това че осъзнаваш. :) Но не обществото е виновно. Защото за да има такива, които се облагодетелстват, трябва да има и такива които им позволяват да са такива. И това е точно заради индивидите, които не желаят да мислят, смятайки че тези неща са далечни, неразбираеми и тъпи... А тъпотията е именно това което се използва срещу нас :) Колкото до употребата на вещества... истината е, че не можеш да кажеш за друг освен за себе си доколко осъзнаваш правилността или не на употребата им, както и не можеш да прехвърлиш собственото си осъзнаване в такова на другарчето до себе си. Той трябва сам да осъзнае всички плюсове и минуси и докакво води и дали е правилно според него да го прави. Лошото е че никой почти не го прави и всичко е реклама. А рекламата не е само в телевизията заради която прекъсват филмчетата, а във всички медии които ни заобикалят и сред хората около нас, чието мнение взимаме за достоверно. Така че завършвайки маркетинг осъзнах че рекламата е един от най лошите бичове на мислещия човек и води до унищожаването му :)
Gravatar
happyday
2008-12-08_16:31
Re: Амфети

Извинявам се предварително за сарказма си,но просто не мога да изразя по друг начин мнението си. Та така - амфетамините.Полезни са почти колкото витамините.Държат те свеж и бодър,помагат ти да се концентрираш,подобряват ти настроението,дори ти помагат да се справиш с наднорменото тегло. По отношение на политиците - те не винаги са ги отричали и забранявали.Хитлер е давал на войниците по време на Втората световна война.За американските президенти се знае,че са давали амфетамини на войниците във Виетнам.За сегашните в Ирак - не се знае. Защо трябва да спираме хората да експериментират? Пък утре пак ще се чудим как 17-годишно момче може да нареже най-добрия си приятел на парчета и да го закопае на осем различни места като замрази вътрешните му органи в камерата на хладилника.
Gravatar
ani
2008-12-08_17:15
Re: Амфети

[quote:1vdb0zyj]Защо трябва да спираме хората да експериментират?[/quote:1vdb0zyj] по моему това няма как да се случи !!!! / може и да не съм права, а единствено да ми се иска да е така :idea: :P 8) /, мисля 8) ти го знаеш!, ползвайки тоз словесен похват.... експериментирайки оцеляваме и се приспособяваме!/ лично мнение / допускам, че това е най-същественият плюс!!!, право и умение, което позволява , първо една личност да намери себе си, да изгради образа на желаната личност у себе си, да си отговори на въпроси, за които не намира адекватния отговор на база достъпното знание, съвети и подсказки , второ това е [b:1vdb0zyj]свобода [/b:1vdb0zyj], а тя е задължителна....иначе днес на доста места се спомена едно слово : р о б и , което е :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: , но съвсем действително. въпросът е последващото действие от даден експеримент в какво поле и колко широко въздействие има! и върху какво количество личности влиае..... считам експериментите или по скоро влечението на всяко едно човешко същество към експериментиране за ценно право и необходимо [b:1vdb0zyj]зло[/b:1vdb0zyj] сега говорим за вещества, макар че , то дали за тях, за оръжие, дали за нови зашеметяващи теории , та даже и религии иде реч / според мен / е все тая .... всички те са плод на някакви експерименти и търсения, които една преценила/определила/допуснала себе си , като осъзната личност и твърдо съзнаваща какво извършва, какво търси, какво преследва е позволила, наредила, въвела или просто създала дадена иновация....или айде по просто, избрала е нещо за себе си.... популяризирането и произхождащите други постреакции на база Експеримента са вече сложен комплекс , който няма дори и да се опитвам да чопля...... по същественото за мен в случая е, че например ако те хванат с амфетамин, може да те занимават дълго време! може да се стигне и до присъда / ако си обект на проверка от служителите на реда / ако ситуацията е на ниво семейство, там и не искам и да се опитвам да си представя-всичко е възможно!, което ми е доста парадоксално. невъзможността в едно семейство да има разбиране, излушване и поне опит да разбереш, да се поставиш в другата роля / без значение кой , кой е / ако си се подвел, че ей го можеш да се напечелиш за пет месеца и после шапка на тояга......, тихичко, че лошо! ако си се самозабравил, щото си най-най и даже и не искаш да се поинтересуваш, аджеба това дет те кефи така много, в крайна сметка ЩО е!!!????бере ли се?, пои ли се? има още много възможни ситуации, които биха накарали някой да пита след колко време се хваща едно такова препаратче! ......
Gravatar
happyday
2008-12-08_17:48
Re: Амфети

Дали ако някой се самозабрави,ще се сети да пита?-според мен не.Освен ако не е направил в самозабравата си нещо,което после се е оказало непоправимо или невъзвратимо. Толкова ли са "назад" мисловните ни процеси,та са ни необходими стимуланти за да опознаем по-добре живота около нас и в нас? Вярно е,че понякога трябва да издържим на умора,напрежение,важна мисия.Но това важи за хора с високоотговорни постове. Имат ли 15-годишни тинейджъри такава дейност? Какъв "ценен житейски опит" трупат по нощни барове и дискотеки? Какво не разбира семейството в този случай?
Gravatar
ani
2008-12-08_20:21
Re: Амфети

[quote:27axqzbj]Въпроса ми е колко време след прием на амфети, може да бъде установено (с кръвна проба?) приема им? Мерси! [/quote:27axqzbj] [size=85:27axqzbj]въпросът е поставен през март месец, таз година, не съм си поставила за цел да проследя има ли го това лице или не по нататък из разделите с по нова дата... надявам се е ОК!жив и здрав!надявам се наистина, че повод да пита подобно нещо навремето не е било в страх, че нещо случило се под влиание на веществото е пагубно за друг. първопричина за питането, предполагам е бил някакъв пътен инцедент, предвид уточнението (с кръвна проба?)[/size:27axqzbj] дотук с предположенията!!! :idea: аз не казвам, че даден стимулант е задължителен , за да се опознаем или се разберем, ни най-малко! изразих мнение, че експериментирайки човек се търси, намира и реализира, а естеството на самото експериментиране всеки може да третира различно и в крайна сметка / според мен / е свободен да експериментира / със себе си/, както лично намери за добре ..... и да си носи отговорността, за което.... [size=85:27axqzbj]по горе изразих опасности, които са реално възможни, спрямо фактологичността и мащабите на един експеримент-конкретно с веществата ..... и мисля много добре се разбира за какво иде реч....[/size:27axqzbj] хайде да не разводнявам повече, единствено се опитах да акцентирам, че "ЛОШОТО" няма само едно лице, не е само употребата, а има и кви ли не други ефективни опасности , на които сме подложени всички, пред които сме беззащитни... [quote:27axqzbj]В заключение бих казал, че няма лоши и добри деяния, мечти, нагласи. Има просто такива. [/quote:27axqzbj] именно щото ми се струва, че като щрауси сега просто е по удобно да нарочим и се оправдаем с веществата, че те са виновни .... , някак взе да ми втръсва и от постоянното предъвкване на думата [b:27axqzbj]осъзнаване[/b:27axqzbj] .... необходимостта от конфликтни точки незнам дали е редно да обсъждаме тук??? [quote:27axqzbj]Осъзнава ли личността?[/quote:27axqzbj] ми според мен : [quote:27axqzbj]Какво не разбира семейството в този случай? [/quote:27axqzbj] :) много...., но не си мисли, че третирам само и единствено родителите за Неразбиращи или пък Неразбиращи са Неупотребяващите ... / 'семейството' :wink: само да не заеме ролята, като на 'обществото' :wink: по напред, което бе много на място казано/ [color=#FFFFFF:27axqzbj]нищо не се разбира нали... и по добре[/color:27axqzbj]
Gravatar
amitabha
2008-12-10_15:46
Re: Амфети

[quote="happyday":14qgwgrk]Извинявам се предварително за сарказма си,но просто не мога да изразя по друг начин мнението си. Та така - амфетамините.Полезни са почти колкото витамините.Държат те свеж и бодър,помагат ти да се концентрираш,подобряват ти настроението,дори ти помагат да се справиш с наднорменото тегло. По отношение на политиците - те не винаги са ги отричали и забранявали.Хитлер е давал на войниците по време на Втората световна война.За американските президенти се знае,че са давали амфетамини на войниците във Виетнам.За сегашните в Ирак - не се знае. Защо трябва да спираме хората да експериментират? Пък утре пак ще се чудим как 17-годишно момче може да нареже най-добрия си приятел на парчета и да го закопае на осем различни места като замрази вътрешните му органи в камерата на хладилника.[/quote:14qgwgrk] Хитлер също е бил сериозно зависим, първо,. точно тва го прецаква,. :P
Gravatar
amitabha
2008-12-10_15:54
Re: Амфети

Моя призив, към форум приятелите който влиат и четът,.СПРЕТЕ АМФИТЯТАРА <> МОЛЯ ФСЕКИ КОЙТО СИ МИСЛИ ЧЕ ТВА Е ЯКА ДРОГА ДА РАЗБЕРЕ ЧЕ ТВА Е ПО ШИБАНО И ОТ ХЕРОИНА ,.И ако случаино си забравиш 2-3 линиики в малкото джобче на чисто новите дънки,и вземе че мама ги изпере след 3 пранета дънките ви ще изгният и се скъсат точно там,където сте си забравили последните забавления,.нямя по лошо нещо от шибаната амфета,колкото и да ви обясняват че била супер и, небила като другата :!: :!: :!: НЯМА ПО ЛОШО НЕЩО ОТ БЕЗПАТНАТА ДРОГА,.ОСНОВЕН МЕЖДУПЛАНЕТАРЕН ЗАКОН,. :P :shock: КОЛКОТО И ГЛАДНА МЕЧКА<ТЕХНО ДА НЕ ПРАСКА,. :P :D :P :wink: :wink:
Gravatar
karakudas
2008-12-13_16:32
Re: Амфети

Сега ще ви разкажа една призказка,някои от вас може да са я чели: Един старец си купил кобила,но след няколко седмици кобилата му избягал аи всички в селото му казали: -Ей каква беда те сполетя.Кобилката ти избяга и сега няма с какво да ореш,много лошо. А той отвърнал: -Глупаци,как може да кажете,че това е лошо?Това не е нито лошо,нито добро.Как може да съдите така? Хората от селото не му се вързали на думите,защото според тях той бил леко чешит.След няколко седмици кобилката се върнала,но се върнала с красив и много здрав кон.Тогава неговите съселяни му казали: -Ей прав беше ти това не беше лошо,сега имаш още един кон и то по-здрав от кобилката,добър късмет имаш ти. А той пак им отвърнал: -Какви глупаци сте вие.Пак съдите - добро и лошо.Това не е нито добро нито лошо. След няколко дни,докато яздел коня синът на стареца си паднал и се парализирал . Селяните пак казали на стареца: -Колко лошо,каква беда те сполетя с този кон. -Вие пак не сте разбрали,това не е лошо,не е и добро. След известно време настанала война и започнали да мобилизират войниците и да викат хора от селата за войници.В селото на нашият герой извикали всички млади мъже освен неговият син.Хората от селото този път разбрали какво им говорел стареца и нищо не казали. Това е което имах да ви кажа.
Gravatar
dapsycho
2008-12-13_17:43
Re: Амфети

Хубава история. Но не виждам какво общо има с амфетамините. А и какво е по хубаво да те вземат на война или да си инвалид? Трудно е да се каже. Неопределимо, както води извода на историята. Но не мисля че може изобщо да се приравнява с веществата които водят до агресия, в това число и алкохола. Кое му е неопределеното на това да се държиш като животно (с извинение към животните) и да си изпушваш мозъка с тези вещества? Утре като убиеш някой от бой, както се случи със студента от Сливен, поради това че си се напил или амфетаминизирал, ще разбереш кое е добро и кое е лошо!
Gravatar
Tryptamine
2008-12-14_01:22
Re: Амфети

[quote="dapsycho":1ukkwa2r]... и всичко това от отровата метамфетамин дето секи може да направи в гаража си. ...А и какво е по хубаво да те вземат на война или да си инвалид? [/quote:1ukkwa2r] metamfetamin - Ne e ... Amfetamin ima 4at pat po niakvi protsenti ... riadko nad 10 .. ili ti ne si ot BG :idea: ili mnou propagandni US filmi na skoro.. za izbora 6e furliam ezi tora?! :( ... a ina4e po temata namerih - ot kosum v nosa moje da se otkrie sleda i ot purvia amfet koito ti e vliazul v nosa .. Si4ko depends ot "dulbo4inata" na tursene... Spored men fakta - kolko vreme e nujno da izhvurlish edno ve6testvo ne vinagi govori za visoka toksi4nost... [b:1ukkwa2r]Naprimer:[/b:1ukkwa2r] LD (smurtonosna doza) pri [u:1ukkwa2r]regularna[/u:1ukkwa2r] upotreba za 3 dni (po ravni koli4.) na Acetaminophena (paracetamola) e po niska ot taza za uli4en amfetamin izvodi ... :!:
Gravatar
dapsycho
2008-12-14_09:16
Re: Амфети

Имах предвид че не е хубаво нито да станеш инвалид нито да идеш на война... и двете са лоши... това е поуката ;)
Gravatar
karakudas
2008-12-14_21:38
Re: Амфети

Значи нищо не си разбрал,щом пак говориш за лошо и добро.
Gravatar
dapsycho
2008-12-15_11:15
Re: Амфети

Най-лесно е лошия да каже, че няма лошо, за да не го разобличат... Най-лесно е да си намери оправдание за злините и за да намери оправдание пред съвестта си, като отрече злото. Щом няма зло, значи той не го прави... но всички знаем кое е етично наистина... защото дуализма е навсякъде около нас, дори и в ДНК-то ни... така че това че го отричаме, не значи че го няма. Ето една приказка и от мен:[quote:2jyn7egd]Може да се влезе в една черна стая, пълна със злоба, пълна с мрак и само запалването на една обикновена свещ... и тъмнината изчезва. Но обратното не може да се направи. Но в една стая добре осветена, пълна с истина и мъдрост, справедливост, радост, здраве и хармония на универсалната енергия, не може да се вземе определено количество тъмнина и да се влезе в тази добре осветена стая, очаквайки изобщо да има някакъв ефект.[/quote:2jyn7egd]
Gravatar
karakudas
2008-12-15_21:00
Re: Амфети

Просто недей да съдиш,кое е зле и кое добре.Всичко е относително.Това исках да кажа.
Gravatar
dapsycho
2008-12-15_22:06
Re: Амфети

Добре ;) Това вече съм го чувал де... но както и да е - аз не съдя кое е зле или добре по постъпките си, ако това искаш да кажеш, а по други всеобщи закони за етиката и морала... nevermind друсай се твоя си работа да не кажеш само че не сме те предупредили :idea:
Gravatar
karakudas
2008-12-16_08:32
Re: Амфети

Амфети отдавна не взимам,защото от тях се чувствам луд.Сега съм на хероин. П.П. Всеки си има вкус-казало кучето и си облизало задника. :wink:
Gravatar
dapsycho
2008-12-16_08:40
Re: Амфети

[quote="karakudas":1nivaaxc]Амфети отдавна не взимам,защото от тях се чувствам луд.Сега съм на хероин.[/quote:1nivaaxc] Още по зле... и това не е въпрос на вкус, а на глупост!
Gravatar
ani
2008-12-16_09:44
Re: Амфети

:roll: а ха ха ха [color=#FFFFFF:cyiyjkih]да ли вкусът е по-лош, или глупостта по-добра......[/color:cyiyjkih]
Gravatar
karakudas
2008-12-16_13:58
Re: Амфети

Брат ти си противоречиш: [quote:v8p4voms]Колкото до употребата на вещества... истината е, че не можеш да кажеш за друг освен за себе си доколко осъзнаваш правилността или не на употребата им, както и не можеш да прехвърлиш собственото си осъзнаване в такова на другарчето до себе си. Той трябва сам да осъзнае всички плюсове и минуси и докакво води и дали е правилно според него да го прави.[/quote:v8p4voms]Сравни последния си пост с това. Но въпреки това благодаря ти,че ми отваряш очите.Хубаво е,че има хора,които да казват на другите,кое е зле за тях ,кое добре и кое от това,което правят е глупост.Неможеш да говориш за нещо ако не си го преживял.Не говоря само за наркотиците.Ако ти никога не си опитвал риба,можеш ли да кажеш дали тя е вкусна или не?
Gravatar
dapsycho
2008-12-16_15:14
Re: Амфети

Приятелче, а що мислиш че се впрягам толкова? Именно щото съм го преживял.. и това е нещото от което сега най ме е страх - да не се пристрастя отново! Не си противореча, защото ти казах, че можеш да правиш каквото си искаш, но това не значи, че аз също нямам това право и следователно мога имам правото и най-малкото - имам етическия дълг - да ти кажа защо не трябва да го правиш! :idea: Братле, ще бъде късно когато разбереш, че съм прав така че търси алтернативни методи, с които да заместиш дрогата - пиши, чети, рисувай, прави музика, отдай се на медитация ако щеш, стига да се отделиш от средата която ти влияе зле - повярвай ми - по-хубаво нещо от независимия и свободен от химически зависимости живот няма!!! И вместо да ровиш за измислени несъответствия по-добре помисли върху думите ми, защото причината да съм жив и да ти пиша в момента е именно Бог! Mислиш си че съм от онея хора с мнение копирано от мнението на някой друг и само лая месеца против неща, които не познавам. Да, но грешиш. Пробвал съм и сега с ръка на сърцето мога да кажа че познавам кое е добро и кое зло в живота. Затова и не съжалявам за нищо което съм извършил, но и не мисля че си струваше страданията - ако трябваше да го преживея отново не бих го направил - дори и да знам че няма да съм човека, който съм сега. А на теб искам просто да ти го спестя, защото някъде дълбоко в себе си ТИ много добре знаеш, кое е правилно за теб, въпроса е да го откриеш и да се заслушаш в него!
Gravatar
amitabha
2008-12-16_18:50
Re: Амфети

[quote="dapsycho":24v9vfk3]Приятелче, а що мислиш че се впрягам толкова? Именно щото съм го преживял.. и това е нещото от което сега най ме е страх - да не се пристрастя отново! Не си противореча, защото ти казах, че можеш да правиш каквото си искаш, но това не значи, че аз също нямам това право и следователно мога имам правото и най-малкото - имам етическия дълг - да ти кажа защо не трябва да го правиш! :idea: Братле, ще бъде късно когато разбереш, че съм прав така че търси алтернативни методи, с които да заместиш дрогата - пиши, чети, рисувай, прави музика, отдай се на медитация ако щеш, стига да се отделиш от средата която ти влияе зле - повярвай ми - по-хубаво нещо от независимия и свободен от химически зависимости живот няма!!! И вместо да ровиш за измислени несъответствия по-добре помисли върху думите ми, защото причината да съм жив и да ти пиша в момента е именно Бог! Mислиш си че съм от онея хора с мнение копирано от мнението на някой друг и само лая месеца против неща, които не познавам. Да, но грешиш. Пробвал съм и сега с ръка на сърцето мога да кажа че познавам кое е добро и кое зло в живота. Затова и не съжалявам за нищо което съм извършил, но и не мисля че си струваше страданията - ако трябваше да го преживея отново не бих го направил - дори и да знам че няма да съм човека, който съм сега. А на теб искам просто да ти го спестя, защото някъде дълбоко в себе си ТИ много добре знаеш, кое е правилно за теб, въпроса е да го откриеш и да се заслушаш в него![/quote:24v9vfk3]Не забравяш ли че има хора който задължително пипат горещият котлон,и кой каквото и да им говори няма смисъл, :D Оставиго да гори в оганя ,който сам кладе,.Той е пътник,и влакът е в една посока,. :D
Gravatar
brainjuice
2008-12-16_19:16
Re: Амфети

[quote="amitabha":ucrmoiw8]Той е пътник,и влакът е в една посока,. :D[/quote:ucrmoiw8] а такива приказки направо ще ме накарат мен да ходя да се гръмна, дето не съм пристрастен към нищо! :( нито морализаторските тиради, нито "отписването" на човека и обявяването му за пътник са особено умна реакция в случая. имам приятели, които допреди време бяха дългогодишни хероинови наркомани, затънали до шия, а в момента водят хубав и подреден живот и планират да създадат деца! с това не казвам "айде нема ти нищо, продължавай да се бодеш". ама пък и вие прекалявате! :x
Gravatar
amitabha
2008-12-16_19:22
Re: Амфети

[quote="brainjuice":32p4ybuj][quote="amitabha":32p4ybuj]Той е пътник,и влакът е в една посока,. :D[/quote:32p4ybuj] а такива приказки направо ще ме накарат мен да ходя да се гръмна, дето не съм пристрастен към нищо! :( нито морализаторските тиради, нито "отписването" на човека и обявяването му за пътник са особено умна реакция в случая. имам приятели, които допреди време бяха дългогодишни хероинови наркомани, затънали до шия, а в момента водят хубав и подреден живот и планират да създадат деца! с това не казвам "айде нема ти нищо, продължавай да се бодеш". ама пък и вие прекалявате! :x[/quote:32p4ybuj]едва 14 процента, и то с вярав бог.
Gravatar
dapsycho
2008-12-16_19:49
Re: Амфети

brainjuice с кое прекалявам? С това че искам да му помогна като го напътя и му кажа че съм минал по неговия път макар и не с точно хероинова зависимост или с това, че казвам неща, които знаеш, че са верни, но не ти се иска да чуеш? ;) Истината е че човека няма да затъне.. защото вече е затънал. А Amithaba най добре ти каза как се оправят. А ти като не вярваш поне му кажи да вземе ибогаин ;) :P
Gravatar
brainjuice
2008-12-16_20:43
Re: Амфети

[quote:1n7c6alh]С това че искам да му помогна като го напътя и му кажа че съм минал по неговия път макар и не с точно хероинова зависимост или с това, че казвам неща, които знаеш, че са верни, но не ти се иска да чуеш?[/quote:1n7c6alh] хм, какво по-точно, казваш, не ми се иска да чуя? :roll: :D аз дори не съм опитвал хероин, така че нямам претенции да знам какво е. и въобще не е задължително човек да е вярващ, за да се оправи. :P моите приятели не са вярващи, и нито един от техните познати по тази линия, които и аз познавам, не е. ибогаинът също не е решение сам по себе си. решението е наистина да [i:1n7c6alh]поискаш[/i:1n7c6alh] да се излекуваш. а тая статистика за 14-те процента откъде е извадена?
Gravatar
buzzjn
2008-12-17_00:41
Re: Амфети

ейй вие като натрещени я нищите тая тема :P а по темата интересно ми беше да разбера наистина до кога могат те ловнат полезно, полезно :roll: а и само за протокола съм напълно съгласен с dapsycho само си трее вяра в теб си самия :wink: както винаги амфетите са едно наистина УЖАСНО нещо откъдето и да го погледнеш а и си бях казал че няма да пиша тука щото темата хич не е за форума - "ораганик" :idea:
Gravatar
ani
2008-12-17_08:47
Re: Амфети

amitabha написа: [quote:juduiybi][b:juduiybi]Не забравяш ли че има хора който задължително пипат горещият котлон,и кой каквото и да им говори няма смисъл, :D Оставиго да гори в оганя ,който сам кладе[/b:juduiybi],.Той е пътник,и влакът е в една посока,. :D [/quote:juduiybi] ми въобще не съм съгласна / хубава тема отвори Хепидей за силата на Словото 8) :wink: :idea: /, защото една личност носеща, дадено име, презиме, фамилия / омразна ми да пиша - според мен , а ха ха ... и най-тържествено заявявам , че слагам КРАЙ / в големи изключения и крайности е сам самичка на този свят...... умишлено по напред в разговора подхвърлих това онова за семейството, щото мисля, че имаме вроден голям недъг във взаимоотношенията между поколенията, а от там тръгват бая Злини / все пак това е първата "месомелачка" , за всеки /: от една страна има страх, някоя от страните да не бъде разкрита... и се влиза в роля: "света вода ненапита" колко от тайните на родителите Ви , са Ви известни???? колко от Вашите са известни на тях???? от друга страна всяка личност има избор и се третира като пълководеца на своите избори, така че "квото и да ми кажат, то си е за тях, а аз знам най-добре, какво искам и какво ме радва, забавлява, изгражда и утвърждава в "моя" свят...." има го и типичното двустранно съревнование: "нашето време", "нашата култура и качество на живот", "нашите цели и приоритети"............ една постоянна дисхармония, насаждане на някакво съревнование????, не мислите ли???? на моменти съм се чувствала все едно нямам нищо общо с тези хора, незнам за Вас!!!! ...... няма повече да обрисувам, мисля ме разбрахте..... :wink: :wink: 8) идеята е, че играждайки се като характер и личност в една каша от двустранни лъжи, абсолютно некоректни съревнования и сравнения без и капка основания се стига до едно единствено нещо, а именно един образ на измамност във взаимоотношенията, все едно не се познаваме, а уж сме с една фамилия, уж се наследяваме..... трябва да си се оправдаваме, да се наказваме!!!! нужно ли е да се отчуждаваме??? ама какво си даваме : упреци, недоверие, страх, несигурност.....и т.н. и да речем в един момент сме си избрали, я амф, я Х, я квото има....може и прах за пране..................... и кога ще разберат близките?????кога ще се опомним самите ние???? ще им споделим ли сами???? кога ще признаем пред себе си, че имаме проблем???? ...е за мен от там тръгва всичко относно зависимости , злоупотреби и фатални изходи....., защото измамността нараства, страхът взима връх, а и не на поледно място Самотата и Различността надделяват! ДА!всеки може да победи, но само ако пожелае лично това, не е нужно да срещне Бог в църквата, нужно е да намери Бога в себе си, нужно е да се признае, пред себе си и пред Другите, нужно е да сподели, да потърси помощ, да открие Останалия свят, а не само личната си самозаблуда и глад, дори ако щете егоизъм......... нужно е да си прости, да прости и на останалите!!!.... нужно е да заобича, нужно е да иска да живее!!!!.... dapsycho написа: [quote:juduiybi]Приятелче, а що мислиш че се впрягам толкова? Именно щото съм го преживял.. и това е нещото от което сега най ме е страх - да не се пристрастя отново![/quote:juduiybi] ми от казаното / без и грам ирония, подигравка и почие / не личи да си го преживял, щом продължаваш да изпитваш страх.... и то можеш отлично да дефинираш страх пред какво/от какво имаш: да не се пристрастиш отново????!!!!! Драги, изхвърли просто мисълта за страха, от какво те е страх???: за живота ти?за бъдещето ти ли? за близките ти, да не научат ли??? за това какво ще загубиш ако избереш това???? / героят и обръщението ми не е лично към dapsycho, сматам се разбира / ти да не си пристрасен към Страха???? [size=85:juduiybi]няма да пиша повече , че за мен това е много болезнена тема.... горда съм, че много отдавана, лично намерих смелост и казах пред Родилката си, каквото трябваше да и кажа и смятам този акт за първоосновния, който ми позволи днес да твърдя, че не съм зависима, защото вече нося Отговорност публична и гласна, защото това е част от моя избор да имам свободата да боравя с веществата / има моменти с тях, които не бих сменила с нищо..../, но не искам да притеснявам близките си, [size=50]нееднократно доказвам това / дано не е самохвално /[/size:juduiybi] не искам да осъкатявам себе си.... искам да продължавам да живея свободно и споделено.....[/size]
Gravatar
dapsycho
2008-12-17_12:29
Re: Амфети

всъщност не ме е страх права си Ани - имах предвид че това е нещото което не бих искал да ми се случи никога .. а и не бъди сигурна какво значело... след време човек е склонен да забравя всички поуки от живота и пак да тръгне по някой грешен път... хубавото е че с времето виждането му за живота се променя и няма нужда от същите неща.. но за съжаление човека се води от навика... както и животните... а това си е пристрастяване ;) И няма как да преодолееш всички зависимости докато си подвластен на материята (в смисъл физическата материя на живота)... но поне може да се опиташ да ги ограничиш ако искаш да си по близо до духовното... но пак навлизаме в други теми... Колкото до страха - тогава наистина изгубих всичките си такива страхове, след като разбрах че живота е като на заем - и всеки втори шанс трябва да се изживее с удоволствие и с удовлетворение най-вече... друг е въпроса това как го разбира всеки ;) Но разбира се ако сме буквояди всичко може да се изопачи и разтълкува неправилно, а именно че исках да извадя някаква поука от всичко, което нарекох метафорично страх...
Gravatar
amitabha
2008-12-17_14:41
Re: Амфети

Херингите винаги правят престъпления и,после обвиняват обществото че неги разбира,или майките и бащитеси или пък някакво нещастие ,което им се случва,.и моля несе правете че много ги разбирате ,защото когато ги срещнете на улицата100 процента като мен и вие ги избягвате,.защото са пълни БОКЛУЦИ,. :D И много ми е яко да го изкрещя на целия свят,.и такива там за словопет пари не взимам.Е>>Л сам всичките,. :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x
Gravatar
Hupia
2008-12-17_19:41
Re: Амфети

Бахти тъпите Гомфети (амфети)..правят ти главата "балон" и нищо повече...(макар и те са десетки видове и изомери),никво чуство ,никва емоция..демек никъв особен спомен ..просто едно Нищо! :| :| Тъпа работа са тия амфети...! :| :| :| [color=#800000:39qhj814]Сигурно тия амфети дето са ги слагали в шоколада, на немските войници Втората Свет.война са били далеч "по-забавни" ....поне след това са се надъхвали ..и дъни яко със "Шмайзера" и тва е (все пак това им ебила задачата на тия шоколади)! :lol: :) :) [/color:39qhj814]
Gravatar
muxomorka
2008-12-17_21:07
Re: Амфети

[quote="amitabha":1z1q2mid]Е>>Л сам всичките,. :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x[/quote:1z1q2mid] posle az nesum se izraziawal kakwi gi gowori6 ... be..
Gravatar
amitabha
2008-12-18_06:04
Re: Амфети

[quote="muxomorka":1zxbhz9t][quote="amitabha":1zxbhz9t]Е>>Л сам всичките,. :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x[/quote:1zxbhz9t] posle az nesum se izraziawal kawo gi gowori6 be..[/quote:1zxbhz9t] Ei бохаво мухоморче,става вапрос за херингите,Ти тва да него прие за теб,.Тва с секса е само за за херингите,.ААААААА ама ти пак с рогата напред,.май и на теб ти трябва един голям 9см твърд като локум,. :D Ми ти пак си се подлютила нещо стига с тва ласаби,Направо ти пуши куфара,стичали се грим по бузките,. :D
Gravatar
ani
2008-12-18_10:57
Re: Амфети

мммммм [quote:2oewhi2r]а и не бъди сигурна какво значело... след време човек е склонен да забравя всички поуки от живота и пак да тръгне по някой грешен път... хубавото е че с времето виждането му за живота се променя и няма нужда от същите неща.. но за съжаление човека се води от навика... както и животните... а това си е пристрастяване ;) И няма как да преодолееш всички зависимости докато си подвластен на материята (в смисъл физическата материя на живота)... но поне може да се опиташ да ги ограничиш ако искаш да си по близо до духовното... но пак навлизаме в други теми...[/quote:2oewhi2r] [size=50:2oewhi2r]споделям от моя гледна точка :P :wink: 8) , плс....... сам тръбиш:[/size:2oewhi2r] [quote:2oewhi2r]Но разбира се ако сме буквояди всичко може да се изопачи и разтълкува неправилно,[/quote:2oewhi2r] [size=50:2oewhi2r]ай да излезем от тоя омагьосан кръг [b:2oewhi2r]вече[/b:2oewhi2r]....всеки си споделя, тълкува и ала-бала, кой кво разбира......Божа работа.... ....нали за това сме тук , за да се доизясним, за да се доуточним.... аз не се скъпя на думи виждаш :P :wink: [/size:2oewhi2r] [quote:2oewhi2r]но за съжаление човека се води от навика... както и животните... [/quote:2oewhi2r] ми докато продължаваме да се възприемаме, като животни, то значи сме такива.... твърдо смятам, че Човек не е редно да се води от навиците си!!! [size=50:2oewhi2r]симбиоза:физиология+съзнателност[/size:2oewhi2r] туяка би било редно да е едно от първите неща, дето кат земем живота си в руцети си, требе да обяздим навиците си....без дори и да ги теглим, кой колко ни е полезен?, нужен!....... гаранция за верността на Пътя...???? едва ли може да намерим някъде.... или пък да ни върнат Парите....представяш ли си, или ОПИТАЙ ПАК!!!! ; да изчуролика, някоя Пойна птица :wink: :P :idea: 8) според мен с възрастта всеки е редно да се научи да живее със Себе си в съгласие и разбиране и т.н................и с ОКОЛНИТЕ, тогава едва ли ще се стига до "грешния път"..... .....Всеки Път, Всеки Път...... ..... [quote:2oewhi2r]и моля не се правете , че много ги разбирате ,защото когато ги срещнете на улицата 100 процента като мен и Вие ги избягвате,.защото са пълни БОКЛУЦИ,.[/quote:2oewhi2r] ми няма как [b:2oewhi2r]да се правя[/b:2oewhi2r] за жалост и хайде по-лекичко, Боре 8) :wink: ! ....и да знаеш, колко искам на 100% да ги разбера, / най-искрено казано/ за жалост те самите първо не се разбират, ограничават достъпа към себе си, нещо, което / според мен / прави Всеки, когато се чувства неразбран, гузен, разколебан и заорал се в ЛИЧНИТЕ СИ ЛУДОСТИ...., камо ли Ние...., но преди да бъдат третирани като Боклуци, те са хора, те може да са я сестра, я брат, я дори ако щеш вече майка, баща.................... мога да заявя: когато срещам приятели /и не само/ с подобни истории ги избягвам единствено и само, когато съм със хора, с които работя...... когато съм сама не ми пречи срещата....и да ми искат 3 лв, няма да им дам :wink: :wink: :idea: :mrgreen: , но що да не си кажем 2, 3 приказки....
Gravatar
amitabha
2008-12-18_11:09
Re: Амфети

[quote="ani":2res9f2b]мммммм [quote:2res9f2b]а и не бъди сигурна какво значело... след време човек е склонен да забравя всички поуки от живота и пак да тръгне по някой грешен път... хубавото е че с времето виждането му за живота се променя и няма нужда от същите неща.. но за съжаление човека се води от навика... както и животните... а това си е пристрастяване ;) И няма как да преодолееш всички зависимости докато си подвластен на материята (в смисъл физическата материя на живота)... но поне може да се опиташ да ги ограничиш ако искаш да си по близо до духовното... но пак навлизаме в други теми...[/quote:2res9f2b] [size=50:2res9f2b]споделям от моя гледна точка :P :wink: 8) , плс....... сам тръбиш:[/size:2res9f2b] [quote:2res9f2b]Но разбира се ако сме буквояди всичко може да се изопачи и разтълкува неправилно,[/quote:2res9f2b] [size=50:2res9f2b]ай да излезем от тоя омагьосан кръг [b:2res9f2b]вече[/b:2res9f2b]....всеки си споделя, тълкува и ала-бала, кой кво разбира......Божа работа.... ....нали за това сме тук , за да се доизясним, за да се доуточним.... аз не се скъпя на думи виждаш :P :wink: [/size:2res9f2b] [quote:2res9f2b]но за съжаление човека се води от навика... както и животните... [/quote:2res9f2b] ми докато продължаваме да се възприемаме, като животни, то значи сме такива.... твърдо смятам, че Човек не е редно да се води от навиците си!!! [size=50:2res9f2b]симбиоза:физиология+съзнателност[/size:2res9f2b] туяка би било редно да е едно от първите неща, дето кат земем живота си в руцети си, требе да обяздим навиците си....без дори и да ги теглим, кой колко ни е полезен?, нужен!....... гаранция за верността на Пътя...???? едва ли може да намерим някъде.... или пък да ни върнат Парите....представяш ли си, или ОПИТАЙ ПАК!!!! ; да изчуролика, някоя Пойна птица :wink: :P :idea: 8) според мен с възрастта всеки е редно да се научи да живее със Себе си в съгласие и разбиране и т.н................и с ОКОЛНИТЕ, тогава едва ли ще се стига до "грешния път"..... .....Всеки Път, Всеки Път...... ..... [quote:2res9f2b]и моля не се правете , че много ги разбирате ,защото когато ги срещнете на улицата 100 процента като мен и Вие ги избягвате,.защото са пълни БОКЛУЦИ,.[/quote:2res9f2b] ми няма как [b:2res9f2b]да се правя[/b:2res9f2b] за жалост и хайде по-лекичко, Боре 8) :wink: ! ....и да знаеш, колко искам на 100% да ги разбера, / най-искрено казано/ за жалост те самите първо не се разбират, ограничават достъпа към себе си, нещо, което / според мен / прави Всеки, когато се чувства неразбран, гузен, разколебан и заорал се в ЛИЧНИТЕ СИ ЛУДОСТИ...., камо ли Ние...., но преди да бъдат третирани като Боклуци, те са хора, те може да са я сестра, я брат, я дори ако щеш вече майка, баща.................... мога да заявя: когато срещам приятели /и не само/ с подобни истории ги избягвам единствено и само, когато съм със хора, с които работя...... когато съм сама не ми пречи срещата....и да ми искат 3 лв, няма да им дам :wink: :wink: :idea: :mrgreen: , но що да не си кажем 2, 3 приказки....[/quote:2res9f2b]прва си Ани светъл поклон от мен,гнева ми не е насочен към теб,Но от тях лъха отрова и смърт и за 2-3 лева могат с отрепки като тях да ти се случат куп неприятности,който да помниш с години,ЗА тва който взима шибани дроги,не е неразбран от обществото,и просто по хубаво да се зблъска с някъв влак,че да спести цялата тази мизерия която ще пречини на оклните и лекичко се хвърля под влака,може и без да иска етака случайно,. :P
Gravatar
RealityDysfunction
2008-12-18_15:07
Re: Амфети

Не съм чела цялата тема, но това със субстанциите е сложна работа. Ако човекът, посегнал към тях, има живот, който цени, то той донякъде е в безопасност. Животът си го дърпа и ако е малко или много пълноценен, човек не се пристрастява. Ползва разните работи чисто recreational. Или с научно-изследователска цел, както обсъдихме в една друга тема. Не говоря за субстанциите, които са 100% физиологически пристрастителни от раз. Към тях може би просто не бива да се посяга изобщо.
Gravatar
brainjuice
2008-12-18_19:05
Re: Амфети

не съществува субстанция, която да е физически адиктивна от раз! дори и хероинът - не че не е [i:uke004xj]изключително[/i:uke004xj] опасен, но филмът "веднъж пробваш и край" просто не съществува. и това го знам от дългогодишни бивши хероинови наркомани, както и от терапевти на зависими поведения - все мои приятели. естествено, на който са му слаби ангелите, по-добре въобще да не пробва. и няма нужда да си тестваш волята по този екстремен начин. :wink: но! битуващото мнение, че едва ли не с първия опит вече си си подписал смъртната присъда, е отчаял предварително много хора, които [i:uke004xj]имат право[/i:uke004xj] да се надяват и да се борят за спасението си. а вие все едно им казвате: "остави, брато, няма смисъл, направо лягай и умирай"... :(
Gravatar
karakudas
2008-12-20_21:45
Re: Амфети

Много е прав brainjuice с това "а вие все едно им казвате: "остави, брато, няма смисъл, направо лягай и умирай".Друг е въпроса,че повечето хора,като разберат че друсаш и веднага ти слагат етикета "наркоман",а като ти го сложат вече си като чехълче в белина.Сега ще ви кажа моята история,та някой ако иска- да има какво да съди. Моя филм с хероина е такъв:взимам за удоволствие.От както спрях да го приемам като проблем и спрях да се тормозя,че навсяка цена трябва да го спра се чувствам прекрасно-бих казал щастлив.От година и половина,че и повече взимам веднъж на седмица-две.Мисля,че ако трябва да спра това ще си стане,когато му дойде времето.Не ми пука какво ми казват другите и какво мислят,важното е да съм щастлив.Имам работа,забавлявам се,не крада,не убивам и не смятам да лягам и да умирам(въпреки,че това никой незнае).Смятам,че за човек е най-важно да бъде щастлив.
Gravatar
dapsycho
2008-12-21_10:17
Re: Амфети

аз поне етикет не съм ти лепил и не съм те отписвал - просто ти казвам че това привидно щастие е нещо към което си се пристрастил - хубавото е че все още можеш да го контролираш. Лошото е че само така си мислиш, че можеш да го контролираш ;) Но представи си че нещо лошо се случи и имаш нужда от малко повече "щастие"... овладей го овреме човеко, никой не те е отписвал! Намери си друго щастие - щото никой не е написал ода на щастието от хероина ;)
Gravatar
karakudas
2008-12-21_10:53
Re: Амфети

Но аз никъде не съм казал,че хероина е моето щастие.Има много по-яки неща с които човек може да се убие-парапланеризъм например.Другото нещо е,че вече съм бил тежък случай.Видял съм какво е абстиненция и какво е да взимаш всеки ден и да мислиш само за пари и хероин.Вече съм бил зомби и не ми хареса,не мисля и пак да ставам.Мога само да кажа,че колкото ми е взел хероина,толкова ми е дал.На някои може да им се струва невероятно и че аз съм просто поредния наркоман нареждач,но това си е за тях.Все пак всичко е в мозъците ни и всичко зависи от нас и от това как приемаме нещата.А колкото до това,че никой не ме е отписвал-не е така,някой беше казал:цитирам по памет "Остави го той вече е пътник".И наистина съм пътник,но не само аз,а и всички вие.Всички рано или късно ще умрем.Важното е да умрем щастливи и доволни от себе си. П.П. Твоята истина е по-голяма от моята,но и моята е по-голяма от твоята.Моята истина не е по-голяма от твоята,но и твоята не е по-голяма от моята,но ако ги обединим-обединената истина ако мога така да се изразя ще е по- голяма от моята,но ще е по-голяма и от твоята.
Gravatar
RealityDysfunction
2008-12-21_11:11
Re: Амфети

Имам едно вируално приятелче, на което съм помагала и с пари, доскоро без да зная, че става дума за хероин. Съвсем не смятам, че е 'пътник', но зная, че му е много трудно. И че от него са се отвърнали повечето хора. В друга страна имам двама реални приятели, изядени живи от това нещо. @ karakudas Ако наистина можеш да го контролираш, действай спешно към намаляване и спиране. Само това мога да кажа, от гледната си точка на непробвал и страхуващ се от тази субстанция страничен наблюдател.
Gravatar
palimpsest
2008-12-21_12:35
Re: Амфети

:mrgreen:
Gravatar
karakudas
2008-12-21_14:03
Re: Амфети

Хора вижте сега да се изясним.Аз не съм някакъв "изпаднал наркоман" на помпа,на помпа не съм взимал никога.Не защитавам хероина.Не казвам,че хората трябва да се друсат.Не казвам и,че хероина не е проблем.Проблем е за тези,които го приемат като такъв.Тези които не го приемат,като проблем те неискат да спрат в това число и аз.Преди ми беше проблем,но вече не е.Тези за които е проблем,търсят решение.Опитват различни лечения,но всеки човек разбира нещата по различен начин.Колкото са зависимите,толкова видове лечения има.На всеки му помагат различни неща.Най-важото нещо на този свят е да си щастлив,не говоря за щастие придобито чрез употреба на вещества,защото в такъв случай и вие сте като мен.Ако искате да приключим с темата за хероина,защото няма никакъв смисъл-до никъде няма да стигнем.Всеки си има своя гледна точка и всеки си има глава на раменете. [quote:2qq2zsd3]но това си е кофти дрога, никога на знаеш какво може да ти се случи, докато "пътуваш"... мой познат си отиде точно така - беше взел за трети път (в интервал от един месец) иии явно организмът му не издържа...[/quote:2qq2zsd3] [quote:2qq2zsd3]направих грешката след една такава нощ на "правене" (изобщо не много, 2 линии) да си тегля една черта и на сутринта за даскало (класно по литература :wink: ) ииии, еми... наистина си теглих чертата, хахах :lol: добре, че уча близо до една болница, та там ме спасиха, иначе си заминавах. но въпреки, че, слава Богу, съм жива, си останаха кофти бъгове - тахикардия,[/quote:2qq2zsd3] Това говори само за себе си.От всяко нещо може да ти прехлопа сърцето,не само от матерял,не само и от амфет.
Gravatar
dapsycho
2008-12-21_19:12
Re: Амфети

Да тук в нашия град имаше едно богаташче смисъл че татко му има 1-2 завода... пича нямаше да има никакви грижи докато умре (финансови и т.н.) и не взимаше хероин на помпа ами го пушеше... Казваше че е просто за купона... и си правеше ей така купона, без да му дреме имаше си всичко... след доста глупости и принудителни вкарвания в комуна (грешката тук е думичката принудителни) взе да става все по зле... и скоро разбрах че на 26-27, мъж в разцвета на силите си, с уреден живот - е умрял след свръхдоза, явно правейки си купона. И къде виждаш ти смисъла в това нещо? Не оставяш нищо зад себе си, оставяш само разруха и скърбящи родители... това ли искаш? Само щото ти е "яко".... Ми сори но всеки от нас 1 ден се налага да поеме отговорност над действията си и ако не искаш да го направиш показваш колко слаб характер си! Не искаш ли да гледат на теб по сериозен начин - не като изпаднало наркоманче, а човек креативен, с възможности? На който се възхищават от таланта в някоя област (сигурен съм че и ти имаш такава или ако нямаш - намери я!)... казваш че не си бил такъв... ми като не си опичай си акъла и се стягай! Повярвай ми нямаше да ти го казвам това ако не бях 100% сигурен в правилността на думите си.. недей се прави на оригинален, с баналното (често чувано тук), "твоята истина е една - моята друга". Може и да важи за някои неща, но понякога не ние определяме правилното - някой вече го е определил и остава само да го следваме колкото и да ни е неприятно... Хайде умната!
Gravatar
RealityDysfunction
2008-12-21_21:18
Re: Амфети

Мдамм.. Темата не е за хероина, но някои изписани неща са валидни за всички субстанции. Дори да не са на 100% пристрастителни от раз, те са кутията на Пандора. Всеки може да измъкне от вътре различно зло. И който бърка вътре трябва да е подготвен да го жилне скорпион. Не зная доколко може да бъде контролирана нуждата конкретно от хероина. Самото му име като че ли звучи зловещо. Дано при теб всичко е както казваш, но продължавам да смятам, че ако мислиш, че е под контрол - намалявай и спирай, братле.
Gravatar
amitabha
2008-12-22_11:13
Re: Амфети

Eто и една мъдрост,от мен.Срешна ли се,херинга,амфетка и пушач;;;;;;;;;;Херингата обадила,квото си свариш,тва ще си боцнеш(защото рано или късно ще го направиш)Амфетката наредила,квото си надрубиш,тва ще шмръкнеш,А пушача,обадил,квото си посадиш тва ще испушиш,. Кое е най благородното деиствие,ще решите сами,. :P
Gravatar
brainjuice
2008-12-23_09:20
Re: Амфети

[quote:2427oy2a]Проблем е за тези,които го приемат като такъв.Тези които не го приемат,като проблем те неискат да спрат в това число и аз.[/quote:2427oy2a] не искам да ставам лош пророк, и дано всичко продължи да си бъде ок. но според мен проблемът е, че хероинът не е нещо, което постоянно да взимаш веднъж на 1-2 седмици и да си остане завинаги така. веществото си е силно адиктивно, няма какво да се залъгваме. :wink: съществува голяма вероятност да качиш честотата на употреба, без сам да се усетиш как е станало това. възможно е и да си останеш на тези ниски нива по-дълго време, но тогава наистина най-умното ще е да си кажеш, че просто няма смисъл да продължаваш. ако наистина нямаш особена нужда от това и то не е от свръхголямо значение за тебе - тогава все едно дали ще караш със или без това едно пушене на седмица-две, нали? :) видял си какво е, начесал си си крастата... по-добре да не рискуваш, ако наистина можеш да го спреш сега без сериозни трудности. ако пробваш и установиш, че ти е трудно да си представиш ежедневието си без това едно пушене - тогава по-добре да си признаеш, че все пак може би има някакъв проблем. това не е нужно да бъде съпровождано с чувство на вина или на безизходица, те най-много да те накарат да друсаш повече. :wink: най-добре е към тези въпроси да се подхожда без излишни драми и терзания. :) но като цяло ти сам си го каза много точно: за да спреш напълно, трябва първо да решиш пред себе си, че имаш някакъв проблем. или че това [i:2427oy2a]може[/i:2427oy2a] в някакъв момент да се превърне в проблем. а според мен рано или късно е добре да отидат накъм спиране нещата. :) айде все пак темата е за амфетите, да кажем и за тях 2-3 добри думи :lol: : по едно време се заигравах с тях и, въпреки че не съм взимал много често и никога в големи дози, оттогава придобих навика понякога несъзнателно и конвулсивно да стискам зъби, особено когато съм емоционален и възбуден. малък психосоматичен бъг, но за светка на това хроничен... а съм взимал сумарно не повече от 15-20 пъти... изводите оставям на вас. :roll:
Gravatar
ani
2008-12-23_10:04
Re: Амфети

[quote:e0sp99t5]Природа, чай, ентеогени. Вещества и практики[/quote:e0sp99t5] иха, аз сега ...... незнам по каква причина, но ми се наби подзаглавието на темата :) :wink: това, което ще споделя се отнася именно до практиките, макар че коментираното вещество дет се вика бяга от Ограника, но това е друга тама :lol: :lol: :lol: :lol: ...... веселяшката работа , ей..... предвид стискането на зъби :x :x :x :? :shock: :o аз имах подобен проблем, а си и мисля, че всеки пробвал се е сблъсквал с него :idea: та аз просто се усмихвам и няма стискане на зъби...., физически не е възможно хем да стискаш, хем да се усмихваш :idea: 8) :roll: [quote:e0sp99t5]а според мен рано или късно е добре да отидат накъм спиране нещата[/quote:e0sp99t5] дам!!!съгласна и без изключения!!!
Gravatar
RealityDysfunction
2008-12-23_10:11
Re: Амфети

[quote:3qcfduwp] предвид стискането на зъби :x :x :x :? :shock: :o аз имах подобен проблем, а си и мисля, че всеки пробвал се е сблъсквал с него :idea: [/quote:3qcfduwp]Чувала съм... че дъ[b:3qcfduwp]Ф[/b:3qcfduwp]ка помагала.. и за други субстанции, че май точно с тези от темата нямам опит. Или поне не знам да имам, хаха! :D :D :D
Gravatar
ani
2008-12-23_10:17
Re: Амфети

о дъвка по моему НЕ, опасно е, може да има прехапвания и по-сериозни контузии..... :lol: :lol: :lol: :lol: :idea: умната ей
Gravatar
palimpsest
2008-12-23_10:20
Re: Амфети

[quote:3i3aj37s]предвид стискането на зъби :x :x :x :? :shock: :o аз имах подобен проблем, а си и мисля, че всеки пробвал се е сблъсквал с него :idea: [/quote:3i3aj37s] при мен потърпевш бе езика :lol: .. и въпреки, че мина повече от половин година от злополучната ми случка, продължавам да си го дъвча - не боли, но пак е малко гадно :P тц! дъвка не помага, изнервя още повече! :lol:
Gravatar
RealityDysfunction
2008-12-23_10:26
Re: Амфети

Хмм.. потърпевши,[color=#efefef:14yrg2sz] с друга субстанция[/color:14yrg2sz], са вътрешните страни на бузите ми.. Което с изненада установявам чак на следващата сутрин. Още съм чувала... че помагат Jaw Breakers, такива едни твърди сладки неща на клечка. И на партитата, дето аз съм трупала опит, е голям майтап - големи хора, налапали детски смукалки! Ето такива: [img:14yrg2sz]http://www.espeezcandy.com/images/paintball_pop_displays.jpg[/img:14yrg2sz] :D :D :D
Gravatar
palimpsest
2008-12-23_10:33
Re: Амфети

пфхахахахах :lol: :lol: :lol: тия Ed, Edd & Eddy ги ядяха по Картууна... по-точно много искаха да ги ядат, ама нали ги знаете какви са идиоти, никога не успяваха :lol: а иначе не знам колко помагат, самото им име не предполага никаква помощ... освен по-бързо да изпочупиш де що имаш из устата :P
Gravatar
RealityDysfunction
2008-12-23_10:38
Re: Амфети

По-добре тях, отколкото зъбите. Явяват се един вид по-мека от зъбите преграда, която поддава преди да си претрие човек зъбаците. Така съм чувала... де.. :D :D :D
Gravatar
dapsycho
2008-12-23_13:54
Re: Амфети

Ами аз от как "спрях" цигарите (спрях е в кавички щото напоследък пак палвам по 1-2 на ден) преди 3-4 години се зарибих именно на въпросните дъвки... реших че това е по добрата адитивност в предвид това че мислех че са безвредни... да ама не - дори и да пренебрегнем честото прехапване от яростното дъвчене когато си много изнервен и ти се пуши, като изключим и това че приличаш на преживяща крава, скоро научих че и това че постоянно се отделят храносмилателни киселини също не е най-големия проблем. А проблема е аспартама в дъвките без захар (а другите не мога да ги дъвча)... който аспартам е изкуствен подсладител и се оказва доста по вреден май и от захарта, която замества уж за да е по-здравословно ;) Абе както виждате - планът описан в Esoteric Agenda за слагане на отрови в храните и т.н. за да намалее населението си тече в пълна силна :idea: А ние вместо да се стремим към по-дълъг живот в напълно логичен отговор на всичко това, напротив - гледаме да изсмучим максимално бързо адреналина, допамина и т.н. които ни дават живец, с кик-ови вещества като амфетите :?
Gravatar
ani
2008-12-23_19:55
Re: Амфети

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: http://revision.ru/images/authors/1371/ny.jpg :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :idea: :idea: :idea: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :? :? :? :? :? :? :? :? :?
Gravatar
dapsycho
2008-12-23_21:15
Re: Амфети

[quote="ani":3376mnpd]:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: http://revision.ru/images/authors/1371/ny.jpg :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :idea: :idea: :idea: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :? :? :? :? :? :? :? :? :?[/quote:3376mnpd] Еее тва е брутално :shock: :shock: :shock:
Gravatar
amitabha
2008-12-24_16:58
Re: Амфети

[quote="ani":1s8n3jqs]:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: http://revision.ru/images/authors/1371/ny.jpg :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :idea: :idea: :idea: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :? :? :? :? :? :? :? :? :?[/quote:1s8n3jqs]Aere wesela koleda :P
Gravatar
ani
2009-01-22_09:36
Re: Амфети

Коледа мина, пак ни се размина :) истината е една, щом и Берон я разбра: http://www.seir.bg/pictures/999_big.jpg
Gravatar
P31415
2009-01-28_19:23
Re: Амфети

покрай коледа някво тъпо емси шмръкна няколко 'тирета' и после ми се навря в лицето да ми нарежда скапани рими... лошо прееба дистанцията. щях да го ступам накрая. :twisted: то и на ип ман жена му не му дава да се бие. Депресия :(
Gravatar
Asymetral
2009-01-29_07:29
Re: Амфети

не знам за вас но при полеви тест установих, че от тях ми се доспива - спя много готино с много "активни" сънища :lol: след 2-рия ден експеримента бе прекратен щото станах много нервен и избухлив :x а и не можах да проумея какво им е "якото" горе-долу същото и с т.нар. Екстази - а възлагах големи надежди честно казано... пфу какво хубаво им намирате?
Gravatar
RealityDysfunction
2009-01-29_12:41
Re: Амфети

За [color=#efefef:1rruluq7]амфетите [/color:1rruluq7]не знам, освен случайно [color=#efefef:1rruluq7]някой някога да ми е дал без да знам[/color:1rruluq7]. Но за [color=#efefef:1rruluq7]другото [/color:1rruluq7]- [u:1rruluq7]дозичката [/u:1rruluq7]не си уцелил, сигура.. Не може такова изказване, ако си се целнал в десятката. Или set&setting&хора нещо.. Правилната компания трябва.. Много. Емпатична. Ако за сефте, трябва опитен гид, който [u:1rruluq7]знае[/u:1rruluq7]. Или здраво музика. Така съм чувала, де.. Не бих могла да знам. :shock: :lol: :idea: :lol: PS - Но съм чувала, и че в Б-я май не влизат добри неща от тези, вторите, в смисъл - активната съставка я нямало. Или в супер недостатъчни к-ва.
Gravatar
Asymetral
2009-01-29_12:48
Re: Амфети

гид за амфетамини? :shock: МУАХАХАХАХАХАХАХАХАА ю мейк май дей :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :oops: нееее нещо физиологично съм бъгнат - май прекалено нервните изпитвали обратни ефекти.. де да знам, абе все тая не ми се вярва да е загуба
Gravatar
RealityDysfunction
2009-01-29_12:48
Re: Амфети

Не, за другото. :wink: Someone who knows the tricks of the trade.
Gravatar
Mind-Blown
2009-01-29_13:20
Re: Амфети

Внимавайте с хаповете, на мода било да се слага в хапчетата някакъв амфетамин PMA, който бил силно токсичен и има доста предозирания и смъртни случаи... С развитието на химията, хаповете си стават чиста руска рулетка...
Gravatar
brainjuice
2009-01-31_12:32
Re: Амфети

то с хаповете винаги си е било малко или много руска рулетка :wink: едно време редовно ръгаха в тях лидокаин, например. :mrgreen: и това ми го е казвал "доставчик". ако човек в бг иска чисто МДМА, най-добре да си намери връзки в Института по химия в БАН. :D
Gravatar
RealityDysfunction
2009-01-31_13:04
Re: Амфети

Чувала съм за един аптекар, който забърквал там една рецепта, слагал я в капсулки и печатал етикетче "[i:2htqlk1e]for blues administer two every three months[/i:2htqlk1e]". Ама бил на друг континент човекът.. :roll:
Gravatar
karuzo
2009-02-02_20:33
Re: Амфети

Ако се алкализира урината , би трябвало да се намали екскрецията на непроменен от черния дроб амфет.Та ако преди да се направиш изпиеш няколко лъжички сода бикарбонат, не трябва ли да се удължи ефекта?Някой замислял ли се е или пробвал?
Gravatar
Hupia
2009-02-08_17:02
Re: Амфети

[color=#00BFFF:3cs2xsxy]Амфети... :roll: бахти лайната...!То да са амфети като амфети,ами то амидофени с талк...!Докога ще се занимаваме с тия "екзотики"... трева с ацетон,"хероинови бонбони","амфети" с талк....?! :mrgreen: :mrgreen: :x Ама к'во ви учудва това в държава където сиренето е с тебешир вътре(дето уж трябва да има по-сериозен контрол),пък к'во остава за някви амфети където циганина ги е бъркал с лайняната лопата...?! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Затова "банката със сортови семена "(имаме я с един авер в кутия от фото лента :lol: )-саксиите-и това е....и като дойде "Златната есен" с кошницата и баира за 'гъбки" и ако излезне няква "екзотика" чат-пат(кори,листа,пъпки) от бразилската селва добре дошло.... ,ако го направят все повече хора това на тия селски тарикати ("дилъри" и така наречените "производители") "гъзовете ще имн хванат паяжини",и като огладнеят хубаво ще пренасочат бизнеса си към доставка на допинг на спортистите ..щото там вече ще са големите пари.....! :wink: :idea: :idea: :idea: :idea: 8) [/color:3cs2xsxy] [color=#FF0040:3cs2xsxy]П.С. И да не бъда горословен миналият ден един авер ме черпи с няква според него много "хубава",щото е бил взел от "производителя",ама знаеш ли го к'ва "адска смес" е забъркал ...така ми се гадеше вчера от тия лайна... :mrgreen: :mrgreen: ,че едвам не повърнах във "Ф...я",цяла вечер каквото и да пия ми имаше вкус на "Амидофен"..! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: [/color:3cs2xsxy]
Gravatar
brainjuice
2009-02-08_17:56
Re: Амфети

споко, амфетите и с лабораторна чистота да ги даваха, пак са си лайна :lol:
Gravatar
Hupia
2009-02-15_10:30
Re: Амфети

http://vbox7.com/play:67bbcf2b :| :| :| :| :idea: :idea:
Gravatar
brainjuice
2009-02-15_10:36
Re: Амфети

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :oops: велико! "добър вечер, София, реда си бяла линия" :oops:
Gravatar
Tryptamine
2009-02-20_21:52
Re: Амфети

awe neznam koi kvo e prijivial no nikoi ne e absoliutno dobur prav ili kvoto i da e. ... a i 4esno i na mene mi e pisnalo ot suveti kogato sum imal nujda ot podkrepa. [quote="dapsycho":w3vt8dt0]Ето една приказка и от мен:[quote:w3vt8dt0]Може да се влезе в една черна стая, пълна със злоба, пълна с мрак и само запалването на една обикновена свещ... и тъмнината изчезва. Но обратното не може да се направи. Но в една стая добре осветена, пълна с истина и мъдрост, справедливост, радост, здраве и хармония на универсалната енергия, не може да се вземе определено количество тъмнина и да се влезе в тази добре осветена стая, очаквайки изобщо да има някакъв ефект.[/quote:w3vt8dt0][/quote:w3vt8dt0] ne e viarno !! primer: tumninata e obratnoto na svetlinata na toplinata na sve6ta idva studeninata na tumninata - kakto sve6ta osvetiava taka i studa gasi sve6ta...
Gravatar
stardriver
2009-02-21_00:43
Re: Амфети

_____________________________ x2
Gravatar
brainjuice
2009-02-21_00:53
Re: Амфети

по-добре 2х100 водка Флирт, отколкото 2 линии от тая гадост :lol: наистина, ако човек търси просто да се направи, не мога да разбера амфетите кво пък толкова повече ти носят от добрия стар алкохолец или други подобни неща, които само те правят да ти е еуфорично и ти убиват мозъчни клетки (а те правят да ти е добре със съответния компенсаторен спад в серотонина на сутринта, т.е. квото си зел, това ти се връща като минус) :mrgreen:
Gravatar
Mind-Blown
2009-02-21_11:39
Re: Амфети

[quote="Tryptamine":3g7tydgn] ne e viarno !! primer: tumninata e obratnoto na svetlinata na toplinata na sve6ta idva studeninata na tumninata - kakto sve6ta osvetiava taka i studa gasi sve6ta...[/quote:3g7tydgn] Тъмнината е липсата на светлина. И защо студът да гаси свещта? Светлината изчезва само когато се ограничи.
Gravatar
Tryptamine
2009-02-21_19:39
Re: Амфети

imenno ... stude e metafora za ograni4avane
Gravatar
P31415
2009-02-22_07:15
Re: Амфети

интересно как след всички тествани глупости се чувствам пречистен...имаше по едно време какви ли не ефекти но отдавна изчезнаха и се чувствам прекрасно...иначе само мисълта за тея лайнца може да ми докара главоболие :mrgreen: за амфетите и момченцата на амфетки...ми като нежни мрънкащи кифлички на мармалад са ми и като си отворят устите много ме дразнят с тоя хленч. и ако упорито ми навлизат неприятно и натрапчиво във формата вече стават на кифлички с пастет... иначе знам и хора на които не им личи в поведението.
Gravatar
maneff
2009-02-22_12:53
Re: Амфети

бля :P [color=#efefef:2bfced7l]/сори[/color:2bfced7l]
Gravatar
P31415
2009-02-24_07:03
Re: Амфети

и аз това се зачудих.. кво прави в тоя раздел :idea:
Gravatar
Satan
2009-03-01_20:08
Re: Амфети

http://vbox7.com/play:275a4ee2 <- Екстра бело!
Gravatar
ze
2009-03-26_05:49
Re: Амфети

Aide i az da se obadya, mnogo sujalyavam che nyamam kirilica shtoto sum otviknal da pisha na lat, ama tova e polojenieto. Spodelyam moya lichen nemaluk opit: Tova kak shte ti podeistvat amfetaminite zavisi ne ot edin ili dva faktora: a imenno 1) stoka - s kfo ya meshal dilura, kfo e zaburkal gotvacha (v class Amphetamini ima bezbroi molekuli koya ot koya po razlichni) 2) mozuk - vuzrast na individa, individualni harakteristiki na nervnata mu sistema, dieta, dali sportuva ili ne, dali upotrebyava / e upotrebil drugi v-va. "Okabelyavaneto" ili profila na nervnata sistema ima i genetichen faktor. Edni hora prosto ne sa suzdadeni za nyakoi neshta, drugi - tochno obratnoto. 3) pak Gen, kolko burzo ti gi prerabotva organizma i t.n. 4) Setting - v kakfa obstanovka i s kfa cel gi upotrebyava 5) ot kolko vreme gi upotrebyava - efekta se promenya s vremeto , poradi promenyane na biohimichnite procesi v tyaloto. Az lichno sum imal prekrasni momenti i mnogo gadni takiva. Mnogo zavisi ot ne edin faktor kakto kazah. Vuobshte kato cyalo upotrebata na kakfito i da e v-va , oshte poveche psihoaktivni ne e prosta rabota, i ne tryabva da se gleda na tova s leka ruka, PAV- mogat da budat mnogo polezni, no i da navredyat mnogo , ako ne se upotrebyavat kakto tryabva (s myarka), ot kogoto ne tryabva, i ako lipsva znanie i informacia. п.п. като цяло искам да добавя че амфетаминовото подкарване е изключително коварно, и евентуално човек се усеща доста доста късно когато е загубил всичките си приятели (освен онези "приятели" с които го прави), пропуснал е всичките си възможности в живота и си е прецакал здравето. Просто е много коварно и трудно да се усетиш, поради механизмът им на действие, - направо ти промиват мозъка. А докато се усети разбира се човек се мисли за бога на вселената и че всички други са тъпаци, които нищо не разбират, всъщност цялото самочувствие и сила които идват са една огромна делюзия, и когато тя се изпари пуф просто ей така, шока от осъзнаването на това може да доведе до много тежки психически травми... и сдух с месеци... имаше една приказка която много подхожда точно за комфетите: "The drugs are like The Good, The Bad, And The Ugly. In the beginning they are good, in the middle they are bad, and in the end they are really really ugly..."
Gravatar
Muscarin
2009-06-22_10:14
Re: Амфети

Тия дни един утрепа майка си и сестра си. 3 дни не бил спал на амфетки бил.....
Gravatar
ko3ackacka
2009-06-22_10:30
Re: Амфети

[quote="Muscarin":2nj1gc8u]Тия дни един утрепа майка си и сестра си. 3 дни не бил спал на амфетки бил.....[/quote:2nj1gc8u] Бил е херцог трън - не амфети ---------------- Now playing: [url=http://www.foxytunes.com/artist/m.maleshkov/track/exclusive+for+eilo.org:2nj1gc8u]M.Maleshkov - Exclusive for EILO.org[/url:2nj1gc8u] via [url=http://www.foxytunes.com/signatunes/:2nj1gc8u]FoxyTunes[/url:2nj1gc8u]
Gravatar
brainjuice
2009-06-22_10:32
Re: Амфети

абсолютно нищо чудно, хроничното прекаляване с амфети до това води :mrgreen:
Gravatar
RealityDysfunction
2009-06-22_10:33
Re: Амфети

Е, това е като: един набил жена си, ядосан бил, пиян бил.. :|
Gravatar
brainjuice
2009-06-22_10:37
Re: Амфети

има го момента с медийното раздуване на тези неща. винаги. :wink: ОБАЧЕ съм имал през годините доста приятели на амфети, аз самият съм ял неведнъж от тоя шит и много добре знам как психясваш след един дългичък и хубавичък стимулантен маратон... :mrgreen: тия неща въобще не са за подценяване, в случая не става дума за поредната фалшива аларма от страна на "Лелки срещу дрогата" и Районния инс(п)екторат на МВР. :roll:
Gravatar
ko3ackacka
2009-06-22_13:39
Re: Амфети

[quote="brainjuice":17xan5md]има го момента с медийното раздуване на тези неща. винаги. :wink: ОБАЧЕ съм имал през годините доста приятели на амфети, аз самият съм ял неведнъж от тоя шит и много добре знам как психясваш след един дългичък и хубавичък стимулантен маратон... :mrgreen: тия неща въобще не са за подценяване, в случая не става дума за поредната фалшива аларма от страна на "Лелки срещу дрогата" и Районния инс(п)екторат на МВР. :roll:[/quote:17xan5md] Точно така, ставаш I GOT THE POWER :lol: ---------------- Now playing: [url=http://www.foxytunes.com/artist/16+bit+lolitas/track/promo+may:17xan5md]16 Bit Lolitas - Promo May[/url:17xan5md] via [url=http://www.foxytunes.com/signatunes/:17xan5md]FoxyTunes[/url:17xan5md]
Gravatar
MoridinBG
2011-06-27_22:29
Re: Амфети

[img:1m5e6gos]http://i.imgur.com/U7xVhl.jpg[/img:1m5e6gos] [img:1m5e6gos]http://i.imgur.com/hCfUZl.jpg[/img:1m5e6gos] Роден износ (:
Gravatar
Nothingk
2011-06-28_08:09
Re: Амфети

:- :shock: :D Е-еха-а,кви са тия зарибявки от тебе бе човек :D :lol: :? .........................................................................................
Gravatar
MoridinBG
2011-06-28_09:13
Re: Амфети

Тестваха ги амфетери, и след 30 години още важели. Направо се зарибиха, няма толкова чиста работа :D Иначе от едни шкафове на една баба лекар. Стъклени ампули с морфин и диазепам, всякакви лудници :D
Gravatar
Hupia
2011-06-28_20:12
Re: Амфети

Той един приятел почина вече от ..."амфетки" преди две години,друг беше на кантара ,ама прескочи трапа (сега въри му кажи за "тях"...само му спомени :lol: ) :mrgreen: и после въри разправяйте ,че страничните ефекти са били само на псохологическо,а не и на физологично ниво.. :wink: :idea: :!: И хубаво,че навреме я спрях тая гадост :mrgreen: ,макар и никога да не ме кефила ...особенно..Тъпа работа,и не само ами и безмислена ...никаква емоция,никакъв нюанс,никакво преживяване ..само ти прави главата като балон и тва е...! :mrgreen: :| :|
Gravatar
brainjuice
2011-06-28_21:11
Re: Амфети

[quote="Hupia":3fqqot8z]никаква емоция[/quote:3fqqot8z] напротив, изпитвал съм: страх, гняв, параноя, самосъжаление, чувство за собствена значимост и величие, както и на един-два пъти непреодолимо желание за разговор, споделяне, любов и симпатия (определено най-хубавото нещо при амфетамина, само че, в сравнение с всичко друго, е слабо изразено и не си струва)
Gravatar
nikimm
2011-06-29_05:58
Re: Амфети

amfet samo ako ne sm spal ve4e dva dena puk iskam da produlza da se "drusa6" amfet mi zvu4i kato da se drusa6 s kofein - skuka i naprezenie v edno
Gravatar
Nothingk
2011-06-29_12:18
Re: Амфети

[quote="nikimm":3ruhd16v]da se "drusa6" amfet mi zvu4i kato da se drusa6 s kofein - skuka i naprezenie v edno[/quote:3ruhd16v]Е,тва ако нямаш пауър.На мене употребата на кофеин винаги ме е карала :D :D :oops: да скачам на музика,да вървъ,да говора - сичко тва с часове.[quote="brainjuice":3ruhd16v][quote="Hupia":3ruhd16v]никаква емоция[/quote:3ruhd16v] напротив, изпитвал съм: страх, гняв, параноя, самосъжаление, чувство за собствена значимост и величие, както и на един-два пъти непреодолимо желание за разговор, споделяне, любов и симпатия (определено най-хубавото нещо при амфетамина, само че, в сравнение с всичко друго, е слабо изразено и не си струва)[/quote:3ruhd16v]При единствената ми употреба на амфети,не беше нещо особено,обстановката не беше подходяща,но заявките/предпоставките за всички тези чувства бяха налице..просто бях на тъпи места в тоя момент.....................................................................................................
Gravatar
maneff
2011-07-03_09:07
Re: Амфети

Според мен трябва да има (поне) 'честна' промяна във законите _ за разпространение на "@[color=#808000:2bfudxxv]мфети[/color:2bfudxxv]/" и драстично различни за разпространение на [color=#808000:2bfudxxv]п0ста[/color:2bfudxxv] .. съответно за дЖ@м (или там както му се вика) двойно или четворно [b:2bfudxxv]по-голямо[/b:2bfudxxv] наказание а за по$та поне 4 пъти [b:2bfudxxv]по-ниско[/b:2bfudxxv] Toва освен, че би било по-честно, би било и [b:2bfudxxv]по-добре[/b:2bfudxxv] :lol: нали :wink:
Gravatar
Nothingk
2011-07-03_10:51
Re: Амфети

[quote="maneff":2pun2hx5]@[color=#808000:2pun2hx5]мфети[/color:2pun2hx5][/quote:2pun2hx5] :lol: Тва хапче ли е.. първата буква.Или са ти стрити :P [quote="maneff":2pun2hx5][color=#808000:2pun2hx5]п0ста[/color:2pun2hx5][/quote:2pun2hx5]А тука :D втората буква ми прилича на неква слимка откъм картончето :D :D :D :D ...............................................................................................
Gravatar
stardriver
2011-07-03_10:59
Re: Амфети

haha