Gravatar
Estario
2008-05-03_08:25
Стимуланти за учене

Абитуриент съм и подготовката за кандидатстудентските изпити не върви добре. Имам да уча теми наизуст и се чудех какви стимуланти може да ми препоръчате, за подобряване на паметта, увеличаване на мотивацията и намаляване нуждата от сън. Трябва ми нещо, което да ме поддържа работоспособен 2 месеца и половина. Дали мога да издържа на малки дози амфетамини за това време или ще се повредя преди това? Има ли по-добра алтернатива? Гуарана всеки ден? Големи дози кофеин? Нещо от [url=http://healthyhorns.utexas.edu/education/studydrugs.html:3znlfspp]тук[/url:3znlfspp]. http://www.vpul.upenn.edu/ohe/library/d ... derall.htm
Gravatar
DreadSquirrel
2008-05-03_09:55
Re: Стимуланти за учене

[url:etolv35x]http://en.wikipedia.org/wiki/Nootropic[/url:etolv35x] Амфетамините помагат да НЕ ВЛЕЗЕШ в университет, не за обратното. А кафето, при честа употреба, поне на мен ми влияе изморително и изнервящо... Иначе за 50-60 часа правене на проекти, без сън, помага... Добрата алтернатива се нарича ВОЛЯ.
Gravatar
ъ
2008-05-03_11:54
Re: Стимуланти за учене

Зелен чай и максимална концентрация докато учиш.Успех.
Gravatar
veil
2008-05-03_13:25
Re: Стимуланти за учене

Амфетамини? - не в никакъв случай.Предимно се продават боклуци, който за крадко да ти предизвикат сърцебиене.А за какви малки дози става на въпрос - при амфетамините след първия път и вече си развил толерантност за 5х по голяма доза.Най-много след тези два месеца да почнеш да забравяш името на майка си и да се появят някакви такива бели петна в паметта.Има по-добра алтернатива и тя се нарича - амбиция.И то много силна.Пробвай моя начин. :!:
Gravatar
wordmaster
2008-05-03_13:32
Re: Стимуланти за учене

гинкобилоба :D знам ли и на мен догодина ми предстои кандидатстване но не съм се стреснал ни наи малко :D с ни6то не могат да ме упла6ат и трудно 6а ма настъпят да им зубря у4ебниците предимството мие 4е 6а кандидатствам с рисуване ма пак си има маДуури и та6аци
Gravatar
Estario
2008-05-03_15:49
Re: Стимуланти за учене

Пия гинкобилоба, пирамем и тирозин, но просто се уморявам след 5 часа четене, а не ми стига времето. Затова търся такива стимуланти. Adderall продава ли се в България? Под това или под друго име го има в аптеките? Предполагам ще ми трябва зелена рецепта? Иначе изобщо не говоря за улични амфетамини. Попадал съм на какви ли не вкусове-Ариел, Гипс, Unknown и още много други.
Gravatar
DreadSquirrel
2008-05-03_16:15
Re: Стимуланти за учене

Сетих се за нещо още по-добро! Влез в нбу! :D
Gravatar
veil
2008-05-03_18:16
Re: Стимуланти за учене

да а защо не в унсс :D възпитаниците да не се убиждат А Adderall трудно ще намериш - по моя предценка успех ^8
Gravatar
CASINO
2008-05-03_19:01
Re: Стимуланти за учене

Изпитана комбинация - Чай от жълт кантарион и гинко билоба на чай или хапчета. Едното те успокоява, другото увеличава притока на кръв към мозъка и съответно подобрява неговата дейност. Плюс пий едни витаминки за да не се уморяваш прекалено и си О.К.
Gravatar
DreadSquirrel
2008-05-03_19:39
Re: Стимуланти за учене

Дам добра препоръка. Жълтия кантарион също има благоприятен ефект на паметта май, не е само билобата. А витамин C, примерно, е доста добър против заспиване (макар някои хора да не го знаят това, да го пият вечер и да се чудят защо не могат да заспят после) и помага за психическо изтощение. :) Бих сложил и черен чай в списъка с взъможности. Като по-умерена форма на кафе е - хем ти дава енергия, хем не те изтощава много. Докато кафето обичайно ти дава прекалено много енергия и ти става тегаво и изнервено, а после като те пусне те прави на зомби.
Gravatar
ze
2008-05-03_21:10
Re: Стимуланти за учене

Бих ти препоръчал много силно зелен чай, но трябва да попаднеш на точния сорт, не всички действат толкова добре, насипен задължително. Амфетамините също вършат чудесна работа, но не и уличните амфетамини - те наистина може само да ти попречат. Чисти на улицата е 98% невъзможно да намериш колкото и да ти твърдят обратното. Адерол в България, ако ти изпише лекар само - иначе няма как (или аз поне незнам) ... (говорим си единствено и само за декстроамфетамин - всички други лайна като мета- и производните не стават и ще ти пречат) Натурално можеш да си повишиш нивата на допамин и норадреналин със спорт - интензивен спорт. Това ще помогне - например поход на планина веднъж или два пъти седмично. Като цяло колкото повече допамин - толкова по голяма мотивация, както и толкова по лесно усвояване и разбиране на материята - а това че трябва да учиш на изуст обаче е голямата ти грешка, вместо това можеше просто да се научиш да развиваш собствени теми. Знам защото съм минал по този път отдавна. Можеш да си посмениш и диетата малко, например да увеличиш нивата на допамин, яж повече банани, в комбинация с Неуробекс (Витамин Б комплекс), това ще завиши нивата ти на допамин и серотонин , което ще помогне доста, и както казах спорт... П.п - черният чай се прави от ферментирал зелен, и е доста по голям шит, сравнение със зеления. Зеления е номер едно! (макар че съдържа кофеин, а едно последно изследване от 2006 та мисля показваше че употребата на кофеин може да те накара да забравяш по лесно, за справка sciencedaily, cnn ... google it... )
Gravatar
DreadSquirrel
2008-05-03_23:27
Re: Стимуланти за учене

Ежедневното приемане на амфетамини да не казвам колко е вредно - чисти или не. Да не говорим, че са доста изтощаващи, а и можеш и да се пристрастиш към тях. И някак си не си представям човек да зубри на амфетамини, но не знам как стоят нещата... Черният чай го препоръчах, именно понеже има много кофеин и има стимулиращ ефект, който е малко по-благ от този на кафето; също така черният чай се приготвя по-трудно и съотвено няма особен риск да го пиеш в големи количества и да прекалиш с него, за разлика от кафето. Пък дали кофеина помага или пречи е въпрос на лична преценка. Не виждам какво значение има дали ще е зелен или черен чай, само където черният чай е по-силен. А шит ти е главата, щом дрънкаш подобни глупости за черния чай.
Gravatar
sl1ck3r
2008-05-04_18:46
Re: Стимуланти за учене

въпрос: От 1 година някъде пия кафе...всеки ден...Скоро спрях щото просто усещах как сърцето ми тупкаше и треперих целия..за това аз съм си виновен...щот имам много хемоглобин..въпроса ми е - чая и гуараната съдържат същата съставка...Ако пия някое от тях ще имам ли такива проблеми(щото все пак няма много време за спане...)...вероятно глупав въпрос..благодаря за вниманието.. :)
Gravatar
vordhosbn
2008-05-05_08:35
Re: Стимуланти за учене

Кофеина споеред мен е много добър стимулант, когато го използваш по предназначение - да получиш power up когато си изтощен психически или физически. Ако го приемаш всеки ден, става просто досаден навик с положителни и отрицателни ефекти върху здравето ти.
Gravatar
sl1ck3r
2008-05-05_08:50
Re: Стимуланти за учене

ммм..аз точно затова питам за другите растения с кофеин...не защото ми искам нов навик...трябва ми нещо да ме държи в кондикция, защото ежедневно пътувам големи разстояния а това много ме приспива..и след като стигна там където трябва да върша няква работа...ми се спи ужасно много...
Gravatar
vordhosbn
2008-05-05_08:54
Re: Стимуланти за учене

Ами не че съм големия специалист, говоря само от личен опит, но ми се струва че някакъв спорт би бил най-доброто решение в случея. Може да ти се струва парадоксално, но малко тичане в парка може да направи чудеса за тонуса ти.
Gravatar
Farfalak
2008-05-05_10:58
Re: Стимуланти за учене

ябълкииииииииии :oops: :oops: :oops: :P
Gravatar
wordmaster
2008-05-05_11:37
Re: Стимуланти за учене

за закуска линия амфет за обяд ено бонбонче и за вечеря метамфет
Gravatar
sl1ck3r
2008-05-05_11:45
Re: Стимуланти за учене

[quote="wordmaster":1govq31t]за закуска линия амфет за обяд ено бонбонче и за вечеря метамфет[/quote:1govq31t] а като бъдещи творчески планове -> death! :idea:
Gravatar
wordmaster
2008-05-05_11:56
Re: Стимуланти за учене

hah kak pozna tova e nai golqmata mi me4ta no ima vreme pyrvo iskam da sa posmeq malko na smyrtta :lol:
Gravatar
sl1ck3r
2008-05-05_18:11
Re: Стимуланти за учене

Пък после малко и на живота... (: Как добре си си разпределил графика....
Gravatar
Drowhit
2008-05-05_19:43
Re: Стимуланти за учене

Ааа малко му е.Ето аз какво предлагам Сутрин ставане в 5 часа-линия кока да се сабуди Отива и набива някой да му мине... След това в 10 часа един масур да се повесели преди ученето.Массс Амфетки и 12 часа почва да учи до 12 часа вечерта [color=#0000BF:cm961tfz]Сори че се ебаавам,ама тва са наркотици бе хора.Пий си зелен чай в масови количества и това е!!! Зимай там доста добавки -бирена мая,женшен,селеногин,гинкобилоба[/color:cm961tfz]
Gravatar
DreadSquirrel
2008-05-05_23:37
Re: Стимуланти за учене

[color=#0000FF:3ga2n0u5]Ако добавките са интравенозно, ще е най-добре![/color:3ga2n0u5]
Gravatar
wordmaster
2008-05-06_04:38
Re: Стимуланти за учене

мисля че най ще стимулира ако е вкарано през главичката на пениса :lol:
Gravatar
kakihara
2008-05-06_07:26
Re: Стимуланти за учене

http://www.syntraxbg.com/index.php?opti ... &Itemid=31
Gravatar
karuzo
2008-05-06_09:53
Re: Стимуланти за учене

Здравейте :) От гъби, и други психоактивни съставки не разбирам много затова и само съм чел до сега постовете във форума,НО настъпи и моя час. Много съм се интересувал и много съм експериментирал по темата:)ето и моите съвети! 1.Трябва мотивация и желание. Без това и на амфети неможеш да седнеш да четеш кат охората.Пробвал съм.Така че без това забрави.Трябва да ти е на макс мотивацията вътрешната и чак тогава като неможеш повече физически да издържаш идват стимулантите и т.н.Има много стимуланти които идват чак тогава, потърси из нета, в wikipedia даже има достатъчно инфо.А амфетите... да магия са си.Ако ползваш по малко, да няма еуфоричен силно изразен афект , а така малко , по малко да юзваш помагат.Трябва да знаеш обаче че ако учиш примерно 20 часа на амфет после не ти мърда 10 часа сън.Така че се замисли дали не е по-добре да четеш 10 часа да спиш 5 и после пак ама без екстрите?Още повече че е необходим сън на мозъка да обработи инфото и да го съхрани във дълготрайната памет където е целта да отиде , а не просто да прочетеш темите като вестник. Убедил съм се това е 80% от тайната другото е ... А тези 80% са ти достатъчни да влезеш където искаш, ако ще и медицинския където приемните изпити са си най-хардкор...
Gravatar
DreadSquirrel
2008-05-06_11:33
Re: Стимуланти за учене

Абе всъщност има една дрога, която съм се убедил, че помага, но нея посмъртно няма да успееш да си я намериш... Иначе трябва да се вземе непосредствено преди изпита, дори не ти трябва да учиш, с нея... [img:tx7kcefm]http://www.nma-fallout.com/forum/images/avatars/4959889824675f50dca008.png[/img:tx7kcefm]
Gravatar
vordhosbn
2008-05-06_14:19
Re: Стимуланти за учене

Кво? Почваш да четеш мисли? :lol:
Gravatar
wordmaster
2008-05-06_15:57
Re: Стимуланти за учене

абе незнам 6мъркането ли води до зубрене или зубренето до шмъркане :!: но и в двете има логика
Gravatar
Estario
2008-05-06_18:30
Re: Стимуланти за учене

В България не се намират нито Риталин, нито Адерал, нито Модафинил. Ще пробвам един метод от хипнозата за постигане на резултати и ще ползвам пия повечко чай.
Gravatar
trancEdrift
2008-05-06_19:30
Re: Стимуланти за учене

Незнам, но от горе споменатите наркотици, единствено с кока би могъл да зубриш на воля докато не се пристрастиш или не фалираш и не станеш дилър :D Но какво да ти кажа, да учиш за университет зубрейки... не просто никога няма да се върна в БГ ей заради такива неща. Всъщост може де, от такива зубрачи стават добри бачкатори, може да ги юркаш на воля :)
Gravatar
DreadSquirrel
2008-05-06_21:15
Re: Стимуланти за учене

[quote="vordhosbn":17nsf7cd]Кво? Почваш да четеш мисли? :lol:[/quote:17nsf7cd] Ами Intelligence ти се вдига с 2. Perception с 2. И Charisma с 1. А можеш да я вземеш и няколко пъти и да станеш гений, временно - дори да си пълен идиот. С нея взех невъзможния, за взимане, изпит... 8) Mentats, бейбе!
Gravatar
Asymetral
2008-05-07_14:17
Re: Стимуланти за учене

зелен чай за свежест и [b:a32t48br][size=150:a32t48br]мотивация[/size:a32t48br][/b:a32t48br]! с каквото и да се хакате никой няма да седне да учи вместо вас - нито ще ви стане по-интересно каквото и да глътнете!!! :| наистина развиването на собствени теми и проучвания може да е най-добрия начин за учене прегледах предишните постове - зеления чай е по-добра оферта от черния единствено по отношение на това че има повече антиоксиданти /което едва ли ще ви интересува ако имате 5 см преснимани лекции за учене за 1 седмица/ и не обезводнява организма за разлика от черния чай и кафето /което пак не представлява интерес поради споменатата вече причина/ преди години поне в Габрово се пиеше доста често Пирамем като ноотропно средство /бла-бла, дрън-дрън средство повишаващо концентрацията и уж способността за запаметяване/ а също и Фитин едно просто гугъл проучване показва че Пирамем действа :) само ако си увреден по някакъв начин от хипоксия или някое друго увреждане, :| повечето хора не го бяха правили тва проучване
Gravatar
DreadSquirrel
2008-05-08_03:31
Re: Стимуланти за учене

Зеления чай имал повече антиоксиданти от черния, гъ*ъ ми! Проверявай преди да пишеш пълни глупости! Ако толкова икскаш антиоксиданти, пий бял чай. А зеленият чай може и да е много полезен и хубав, но не мисля, че е адекватен за подобни случаи. С'я хубаво е че го обичате много, но не е разумно да го препоръчвате за всеки един случаи, когато е пълно с най-различни полезни, вкусни билки.
Gravatar
Mind-Blown
2008-05-08_06:49
Re: Стимуланти за учене

Хм, за стимуланти не знам, но съм забелязал, че е добре да се поспре със зелената билка, за да се учи по-качествено :idea: Филмът с мотивацията.
Gravatar
DreadSquirrel
2008-05-08_06:54
Re: Стимуланти за учене

Не мисля, че някой говори за ЗЕЛЕНАТА билка. ;) Иначе на някой хоря тя дори им помага да учат - но предполагам, че е това строго индивидуално...
Gravatar
Mind-Blown
2008-05-08_07:01
Re: Стимуланти за учене

Е да, но съм убеден, че и тя е фактор в случая :lol:
Gravatar
Estario
2008-05-08_11:22
Re: Стимуланти за учене

[quote="Mind-Blown":qjs298i1]Е да, но съм убеден, че и тя е фактор в случая :lol:[/quote:qjs298i1] Не съм пушил от доста време, но си прав че Мари не помага за ученето и мотивацията. Сега намерих една книга за самохипнозата и съм доста положително настроен. Ако не успея да се хипнотизирам, най-малкото ще ми остане филмът, че съм успял и имам желание. :) Иначе малко по малко се стягам и уча. Всичко е до мотивацията и проклетото желание. Няма ли го желанието, никакъв наркотик или магическо хапче не помагат. Много пъти са ми го казвали, много пъти съм го виждал, но докато сам не опитах, не го вярвах искрено. Може ли 1 ден ще съм машита и ще уча 12 часа без да мръдна, но следващите 3-4 дни ще съм развалина. Не е това начинът. А плюс това и да не стане тази година не е краят на света. Провалите могат да бъдат адски стимулиращи. Ще видим колко хардкор ще са изпитите по биология и химия. Благодаря на отзовалите се по темата.
Gravatar
DreadSquirrel
2008-05-08_13:24
Re: Стимуланти за учене

Ти къде ще я кандидатстваш тая билогия и химия, ако не е тайна?
Gravatar
Estario
2008-05-08_15:26
Re: Стимуланти за учене

В Адска София в медицинския.
Gravatar
xbizzit
2008-05-08_20:41
Re: Стимуланти за учене

Uspehi, 4i4e...;']~
Gravatar
karuzo
2008-05-09_09:37
Re: Стимуланти за учене

[quote="Estario":1j7nfznp]В Адска София в медицинския.[/quote:1j7nfznp] Ай кен хелп ю с информация.Ако имаш въпроси питай :) А за таз благородна кауза ще ти помогна.Каква специалност си харесал...внимавай отговора е много важен :))
Gravatar
DreadSquirrel
2008-05-09_10:32
Re: Стимуланти за учене

Предположих нещо подобно, като обясни колко трябва да зубриш и учиш! :wink: Най-искрено ти пожелавам да успееш, за предпочитане от първият опит! :D
Gravatar
Estario
2008-05-09_15:50
Re: Стимуланти за учене

[quote="karuzo":23p5jy2l][quote="Estario":23p5jy2l]В Адска София в медицинския.[/quote:23p5jy2l] Ай кен хелп ю с информация.Ако имаш въпроси питай :) А за таз благородна кауза ще ти помогна.Каква специалност си харесал...внимавай отговора е много важен :))[/quote:23p5jy2l] Благодаря за подкрепата. 8) Иначе специалността, която ми харесва е неврологията. Има още много да се открива в тази област, а не желая да съм някакво GP зад бюрце.
Gravatar
ze
2008-05-09_22:25
Re: Стимуланти за учене

[quote="DreadSquirrel":26lqpkru]Ежедневното приемане на амфетамини да не казвам колко е вредно - чисти или не. Да не говорим, че са доста изтощаващи, а и можеш и да се пристрастиш към тях. И някак си не си представям човек да зубри на амфетамини, но не знам как стоят нещата... Черният чай го препоръчах, именно понеже има много кофеин и има стимулиращ ефект, който е малко по-благ от този на кафето; също така черният чай се приготвя по-трудно и съотвено няма особен риск да го пиеш в големи количества и да прекалиш с него, за разлика от кафето. Пък дали кофеина помага или пречи е въпрос на лична преценка. Не виждам какво значение има дали ще е зелен или черен чай, само където черният чай е по-силен. А шит ти е главата, щом дрънкаш подобни глупости за черния чай.[/quote:26lqpkru] Не главата не ми е шит, имах предвид че черния чай е по шит от зеления, защото се прави от ферментирал зелен, и по този начин се губят много от полезните свойства на зеления - затова никога не съм виждал смисъл в черния чай - зеления има същия ефект и е много по за предпочитане. А колкото до амфетамините, чистия Декстроамфетамин неможе да се сравнява по абсолютно нищо с който и да е уличен амфетамин. Ако беше с толкова ужасни последици, едва ли един голям процент хора по целия свят страдащи от АДХД, щяха да го приемат ежедневно в продължение на години. Разбира се всеки организъм реагира различно, но пак искам да подчертая че фармацевтиката НЯМА нищо общо с улицата. И да, определено се учи добре под влиянието му. А за пристрастяването то е почти абсолютно сто процента сигурно, поради прякото въздействие върху отделянето на допамин, а допамина е отговорен за всички видове пристрастявания, и повтаряния на действията предхождащи масивното му отделяне - механизъм който е доста полезен в натурални условия, но ако бъде "бъгнат" изкуствено може да те закопае, ако не му се противопоставиш съзнателно...
Gravatar
DreadSquirrel
2008-05-10_10:50
Re: Стимуланти за учене

Ами ще ти кажа, че си доста заблуден. ;) Зеления чай не ферментира, за да стане черен, а се окислява. И защо реши, че става по-малко полезен? При този процес, антиоксидантите се превръщат в други вечества, които са еднакво ефективни като антиоксиданти и ефекта, като цяло, въобще не се губи. Може да се каже, че двете разновидности на чая са еднакво полези, просто имат различни свойства. Освен това черният чай, в повечето случаи, е по-силен по отношение на кофеин и абсолютно винаги е по-ароматен.
Gravatar
ze
2008-05-10_16:35
Re: Стимуланти за учене

[quote="DreadSquirrel":3b7g9bp8]Ами ще ти кажа, че си доста заблуден. ;) Зеления чай не ферментира, за да стане черен, а се окислява. И защо реши, че става по-малко полезен? При този процес, антиоксидантите се превръщат в други вечества, които са еднакво ефективни като антиоксиданти и ефекта, като цяло, въобще не се губи. Може да се каже, че двете разновидности на чая са еднакво полези, просто имат различни свойства. Освен това черният чай, в повечето случаи, е по-силен по отношение на кофеин и абсолютно винаги е по-ароматен.[/quote:3b7g9bp8] Ами така бях чел някъде, може и да съм заблуден, но като цяло съм по голям фен на зеления чай... Като аромат повече ми харесва на мен лично...
Gravatar
DreadSquirrel
2008-05-10_21:33
Re: Стимуланти за учене

Ами личният вкус не виждам защо си решил, че е основателна причина яростно да убеждаваш хората против употребата на нещо. Всеки има различни лични предпочитания. Лично за мен, зеленият чай е приятен, но черният е нещо просто несравнимо по-добро.
Gravatar
ze
2008-05-11_12:34
Re: Стимуланти за учене

[quote="DreadSquirrel":3ckqkauq]Ами личният вкус не виждам защо си решил, че е основателна причина яростно да убеждаваш хората против употребата на нещо. Всеки има различни лични предпочитания. Лично за мен, зеленият чай е приятен, но черният е нещо просто несравнимо по-добро.[/quote:3ckqkauq] "Незнам защо реши че..." , както ти викаш, яростно убеждавам някой в нещо. Единственото което правя е да изразявам личното си мнение, не казвам на никой "прави това, не прави това". Всичко което пиша е моето лично мнение, моята истина, и показва това което аз мисля, и смятам за правилно. Никъде не твърдя че аз съм великата истина, защото ако не си разбрал досега, "истината" е нещо доста променливо във времето и пространството, и във никакъв случай не е ултимативно, еднозначно и едноизмерно. Ако според теб, аз яростно убеждавам някой да прави нещо, то тогава същото може да се каже и за теб и твойте постове, не мислиш ли? :!: :?:
Gravatar
vordhosbn
2008-05-11_13:18
Re: Стимуланти за учене

Не му се връзвай. Просто си прави следобедното спор(т)че. :D :P
Gravatar
psyresearch
2008-05-16_15:31
Re: Стимуланти за учене

Миналата година покрай лятната сесия, пих неутропил (мисля така се казваше) и имаше ефект, събуждаше ми мозъка, и кафе естествено но след като почнаха да ми се размиват дните с нощите, кафето нещо почна да ми идва много тежко, държеше ме буден, но мозъкът ми спеше и много голямо сърцебиене имах, общо взето неприятно. Тая година открих едно китайско чайче, в аптеките трябва да го има. В зелена опаковка с някакви китайски ероглифи - микс от черен чай, зелен чай, жен шен и още нещо, който наистина много вдига и много дава :), може да опиташ с него ще си доволен. А по принцип след 1 седмица ми е първия изпит за тая сесия и днес си взех едно пико , ще си опитам късмета да видим как ще действа на малки дози. :P
Gravatar
ze
2008-05-17_11:09
Re: Стимуланти за учене

Nootropil (акт. съсавка - Пирацетам) същото като Pyramem, и двете помагат, и не само но са и доста полезни да си ги пиеш ей така по между другото, за справка уикипедия. Дозите - пробвал съм доста големил, странични ефекти почти никакви. Променя ефектите на различни психоактивни в-ва като Мдма, марихуана и др... доза 2400 -4800 мг е средна доза...
Gravatar
Asymetral
2008-05-17_11:56
Re: Стимуланти за учене

оф уикипедия... :) ей сега ще променя съдържанието на статията и ще се окаже че пирамем се прави от патладжани и помага за всичко включително пърхут... пирамем/пирацетам наистина помагат - но само ако въпросния мозък е имал увреждания - хипоксия, периодични тежки интоксикации с много алкохол и някои заболявания, при здрав мозък ефекта ще е никакъв до незначителен - източник Юлиян Караджов :roll:
Gravatar
ze
2008-05-17_16:33
Re: Стимуланти за учене

[quote="Asymetral":1p6zg882]оф уикипедия... :) ей сега ще променя съдържанието на статията и ще се окаже че пирамем се прави от патладжани и помага за всичко включително пърхут...[/quote:1p6zg882] :lol: :lol: хаха недей моля ти се :P ... то затова си има едни малки цифрички във квадратни скоби след всяко твърдение, които представляват реферали към официалните източници, аз си ги проверявам, когато сметна за нужно. [quote="Asymetral":1p6zg882]] пирамем/пирацетам наистина помагат - но само ако въпросния мозък е имал увреждания - хипоксия, периодични тежки интоксикации с много алкохол и някои заболявания, при здрав мозък ефекта ще е никакъв до незначителен - източник Юлиян Караджов :roll:[/quote:1p6zg882] wikipedia - [quote:1p6zg882]...Piracetam appears to increase communication between the two hemispheres of the brain, and increases activity of the corpus callosum...[/quote:1p6zg882] от цифричките - Ref. на горното > [color=#BF8080:1p6zg882]^ Giurgea, C. & Moyersoons, F., "The pharmacology of corticol evoked potentials" Arch Int Pharmacodyn Ther 199, (1972) pp.67-78. ^ Buresova, 0. & Bures, J., "Piracetam induced facilitation of interhemispheric transfer of visual information in rats", Psychopharmacologia 46, (1976) pp.93-102. ^ Okuyama, S. & Aihara, H., "Actions of nootropic drugs on transcallosal response of rats", Neuropharmacol 27, (1988) pp.67-72. [/color:1p6zg882] както и ... [quote:1p6zg882]...Piracetam appears to reverse the effects of aging in the brains of mice...[/quote:1p6zg882] - Ref. [color=#BF8080:1p6zg882]^ Pilch, H. & Mueller, W. "Piracetam elevates muscarinic cholinergic receptor density in the frontal cortex of aged by not of young mice", Psychopharmacol 94,(1988) pp.74-78. [/color:1p6zg882] http://www.piracetam.com/piracetam-11.htm [color=#BF8080:1p6zg882]^ Stoll, L. et al,"Age-related deficits of central muscarinic cholinergic receptor function in the mouse: partial restoration by chronic Piracetam treatment", Neurobiol [/color:1p6zg882] http://www.piracetam.com/piracetam-12.htm Все пак, мисля че ако не е кой знае колко полезен за здрав индивид , то поне неможе да навреди, а би помогнал и предпазил до известна степен мозъка, например след петъчното препиване , или ежедневното такова което някой хора си правят, както и от "variеty of factors" които могат да ти причинат брейн демидж, а такива не малко в днешно време.... ->> [quote:1p6zg882]Piracetam also seems to inhibit brain damage caused by [b:1p6zg882]a variety of factors[/b:1p6zg882] including hypoxia and excessive alcohol consumption[/quote:1p6zg882] Ref. [color=#BF8080:1p6zg882]^ "Can nootropic drugs be effective against the impact of ethanol teratogenicity on cognitive performance?" Eur Neuropsychopharmacol. 2001 Feb;11(1):33-40. ^ "Piracetam and vinpocetine exert cytoprotective activity and prevent apoptosis of astrocytes in vitro in hypoxia and reoxygenation." Neurotoxicology. 2002 May;23(1):19-31. [/color:1p6zg882] Хипоксия, се случва почти винаги при тежко препиване, поради намаляването на снабдяването на мозъка с кислород, още повече при консумация на алкохол и физическо натоварване -> като наприер парти. както и [quote:1p6zg882]Generalised hypoxia occurs in healthy people when they ascend to high altitude[/quote:1p6zg882] [quote:1p6zg882]Hypoxia also occurs in healthy individuals when breathing mixtures of gases with a low oxygen content, such as while diving underwater, especially when using closed-circuit rebreather systems that control the amount of oxygen in the supplied air[/quote:1p6zg882] --------------------------- Ето това ме кърти обаче... [quote:1p6zg882]Mechanisms of action mechanism of action of piracetam is not known... [/quote:1p6zg882]
Gravatar
psyresearch
2008-05-17_16:34
Re: Стимуланти за учене

пу пу, именно Nootropil се казваше :) , аз от баща ми го знам, той беше ми дал да го пия, вика на времето го пих като спортувах (бивш състезател) и вика много му помагал, оросявал мозъка, като цяло доста добър вариант.
Gravatar
GumZa
2008-06-07_17:53
Re: Стимуланти за учене

Аз а матурите направих следното , пъво добър режим спиш повечко ,ама лягаш в 10 като сатенш сабалам пиеш 2 пирамема по 400 мг уичш яко расейваш се не ти зн анична на учене ама з уча ли 1 2 часа требе ми малко 12 часа ебавкла с нещо, после пак пиеш пирамеми и така докат учиш са нагълтваш с 4 5 пирамема да не 1 2 грам дневно така 2 3 дена и на зипита с кафети чупиш 2 ампули ефедрин и ако не си луд като мене ще си седнеш на гъза и ще пишеш ! а аз 50% от матурата ми беше да свалям едната даскалка :> че и си збърках имеот то нерви с тоя ефедрин ! брато гледам можеш гъбкид а гледаш мой набор си дай на едно Л.С скайп да обменим инфо ! иначе пирамем пий може 2 седмица д а пиеш ама по 2 хапа на дне преди зипит до 4 5 хапа се пак стават фалове като се предозира сичко дозите рпавят отровите :> айде пиши :> амфети не зимай
Gravatar
Asymetral
2008-06-09_13:07
Re: Стимуланти за учене

[quote:wxvl702a]че и си збърках имеот то нерви с тоя ефедрин ![/quote:wxvl702a] като ти прочетох последните няколко поста... абе не е от ефедрина :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Gravatar
noraksbeast
2008-06-29_20:27
Re: Стимуланти за учене

Това може да ви е от полза. http://adea.sun-bg.net/Untitled(3).html http://adea.sun-bg.net/Untitled(2).html
Gravatar
maneff
2008-07-07_13:13
Re: Стимуланти за учене

Хмммм... абе ти уж със Химия и Биология ще кандидатстваш, пък виж какви въпроси задаваш :D Ако те хванат даскалите, че си писал такава тема ... отиде зад бюрото.... А ето ти мойта препоръка. Аз преди няколко години кандидатствах и наистина ми трябваше сякакви теми да уча, чудесии и глупости ..... Кво... Самомотивирам си се, Нагъвам Кафе и Кола (не прекалявам .. 1-2 кафета) ... гълтам доста шоколад и най-вече Бадеми и лешници (повярватй те са си храна за мозъка) .. и като спра да уча, вечер една бира (това донякъде помага и за мотивацията) малко бърза музичка и тва е ... зуб зуб зуб зуб зуб амфетамини..... хаха, сядай учи по-добре :D
Gravatar
vordhosbn
2008-07-07_15:50
Re: Стимуланти за учене

Плацебото е най-ефективния и най-безвредния smart drug. 8)
Gravatar
brainjuice
2008-07-07_15:55
Re: Стимуланти за учене

а впрочем не знам кой е измислил това, че на сериозни стимуланти като амфетамин може да се учи и върши работа. веднъж съм пробвал да взимам с така цел и цяла сутрин не можах да си намеря място и се чудех къде да се дяна и какво да захвана :lol: не само, че не помага на концентрацията, но тъкмо напротив, разпилява те :D това освен камарата други възражения, които вече бяха изтъкнати
Gravatar
maneff
2008-07-07_20:12
Re: Стимуланти за учене

Аре стига с тея амфетамини а !!.. Правилата четете ли ги ? А Изобщо "ОГРАНИК" Толкова пъти ви се припомни какво означава.... само аз ли дадох идея, не потъпкваща политиката на форума ?! Ако ще гледаме RATS ON COCAINE и ще съветваме хората да се друсат .... то се ще се намери някой да ги зариби. Този начин е ПОДЪЛ :o ..... не ме погвайте за 'кафето' .. знам, че е наркотик
Gravatar
brainjuice
2008-07-07_23:55
Re: Стимуланти за учене

[quote:3m8e8y0c]и ще съветваме хората да се друсат[/quote:3m8e8y0c] моля, посочи къде съм съветвал хората да се друсат :lol:
Gravatar
maneff
2008-07-08_10:06
Re: Стимуланти за учене

[quote="brainjuice":3jcgwp1c][quote:3jcgwp1c]и ще съветваме хората да се друсат[/quote:3jcgwp1c] моля, посочи къде съм съветвал хората да се друсат :lol:[/quote:3jcgwp1c] Много добре знаеш, че нямах предвид тебе :D
Gravatar
brainjuice
2008-07-08_10:18
Re: Стимуланти за учене

извинявай, виждаш часа на постинга ми, преди това бях и на рожден ден... :lol: явно органик-а си е казал думата :lol: :lol: понеже твоят постинг дойде веднага след моя, реших, че на нещо от мене реагираш...:roll: :wink: :)
Gravatar
psyresearch
2008-07-16_10:33
Re: Стимуланти за учене

Абе за учене не става, само че за работа която изисква пъргавост, разчупеност, контакти с хора - става. Мда определено става :) , като изключим след това колко дроб ставаш :lol:
Gravatar
ze
2008-07-17_15:36
Re: Стимуланти за учене

[quote="brainjuice":1ehz1aoz]а впрочем не знам кой е измислил това, че на сериозни стимуланти като амфетамин може да се учи и върши работа. веднъж съм пробвал да взимам с така цел и цяла сутрин не можах да си намеря място и се чудех къде да се дяна и какво да захвана :lol: не само, че не помага на концентрацията, но тъкмо напротив, разпилява те :D това освен камарата други възражения, които вече бяха изтъкнати[/quote:1ehz1aoz] ами зависи, има доста "сортове" амфетамини, от някой наистина неможеш да си намериш място, от други ставаш много нервен и агресивен, от трети изключително неадекватен, от четвърти - креативен , от пети физически и психически стимулиран просто това което се предлага навън никога почти не е едно и също вариациите на КЛАС АМФЕТАМИНИ са адски много, все пак да не забравяме че това е клас., и в него влизат редица сходни и различни в-ва които действат по изключително различен начин.
Gravatar
Anonymous
2008-07-17_15:57
Re: Стимуланти за учене

[quote:13qtfkmk]Name : Amphetamine Systematic (IUPAC) name 1-phenylpropan-2-amine Chemical data : Formula : C9H13N [/quote:13qtfkmk]
Gravatar
konibs
2008-07-17_20:34
Re: Стимуланти за учене

хах... най-добрите стимуланти според мен са волята, търпението и упоритостта Иначеееее... относно амфетките... на мен пък мн са ми помагали в ученето; като съм взимала с цел да накълва нещо, цяла вечер не съм спала и съм писала и съм учила non-stop и всичко съм запомняла(и така съм карала доста дни, през които програмата ми беше следната:даскало, 2ра смяна на работа, прибирам се късно и съм леща и като трябва да седна да уча чертая и 3-4 дни само така, без никакъв сън...), но това се дължи и на психиката ми, защото примерно като съм си казвала: сега ще начертая и ще седна да кълва, и всичко ми се получава, но не си струва като цяло... по-добре стискай зъби и си учи известно време, казвай си, че ще сядаш да учиш (като пропускаш момента с чертаенето) и ще видиш как всичко ще си е наред ...а и ако от сега почнеш да търсиш стимуланти за учене, след известно време замислял ли си се какво ще стане с теб?!?! така че най-добре бъди разумен! peace :)
Gravatar
andromeda
2008-07-18_01:52
Re: Стимуланти за учене

vij sq az ti preporucvam kafe i guarana ne v golemi dozi v redovni pochvash v 12 s edno kato se prai6 che ne iskash da go piesh kafeto pone ne po toq nachin i ne samo sled tva (ti si se naduhal che nqma da piesh mnoo kafe ) i chak v sedem sledvastite 3 koffe do sutrinta(ako ne drugo ste te nakara ti da go vurshish za tu sto ti si iskal(AHHHH9)i sled tva guaranata si e vzimai kakto ti iskash (az bih e vzimal ili predi sun (e i predi tv a si zimal mnoo qsno) ili tochno predi uchene PP-ne vsimai taka amfeta kakto si pital; ta ako go prai6 tva po dobr e bobste ne u4i stoto moi da ne iskash (da ne ti se iska)ledva ne go praai *U$C4 e ni e ili se otkaji ot narkoticite :idea:
Gravatar
ze
2009-03-26_14:35
Re: Стимуланти за учене

[quote="Begemot":32u81oax][quote:32u81oax]Name : Amphetamine Systematic (IUPAC) name 1-phenylpropan-2-amine Chemical data : Formula : C9H13N [/quote:32u81oax][/quote:32u81oax] (sry pak nyamam kirilica) Da!, no, Amphetamine e chlen na klas Amphetamine (nishto che sa s edno i sushto ime). [quote:32u81oax]The name amphetamine is derived from its chemical name: alpha-methylphenethylamine. The name is also used to refer to the class of compounds derived from amphetamine, often referred to as the substituted amphetamines. [/quote:32u81oax] [quote:32u81oax]The substituted amphetamines are a family of amphetamine-based stimulants, hallucinogens, and other recreational drugs. They each have a methyl group on the alpha carbon, often have methoxy groups on the 2 and 5 carbons, and have variant groups on the 3, 4, and 5 carbons. Examples include DOB and DOI. Many substituted amphetamines are amphetamine analogues of the 2C's.[/quote:32u81oax] [quote:32u81oax]Amphetamine, the basis of all substituted amphetamines.... .... Ganesha, one of the less common substituted Amphetamines.... ....[/quote:32u81oax] [quote:32u81oax]MDMA (3,4-methylenedioxy-N-methamphetamine), most commonly known today by the street name ecstasy (often abbreviated E, X, or XTC), is a semisynthetic member of the amphetamine class [2] of psychoactive drugs, a subclass of the phenethylamines.[/quote:32u81oax] Dori Extazito se vodi vid Amphetamin, chlen na klas Amphetamini, da ne govorim za raznite Bromo-Amphetamine, i tam syakfite experimentalni dizainerski amfetamini, koito si kupuvate ot ulicata (dizainerski zashtoto taka po trudno se dokarva delo do krai, s dobur advokat, kogato stava vupros za nyakoi po malko izvesten chlen na class amphetamines, koito ne e mnogo reglamentiran v zakona :wink:
Gravatar
P31415
2009-03-26_16:25
Re: Стимуланти за учене

не ти трябват стимуланти, че и дипломи.. ако не го правиш с любов и желание - отеби сяква наука. направи си истинска лимонада с медец примерно.. идеята е, че ако се кефиш...можеш даже да учиш и на фреш с ракия ако щеш :)
Gravatar
ze
2009-04-04_05:18
Re: Стимуланти за учене

[quote="P31415":2gyzlp20]не ти трябват стимуланти, че и дипломи.. ако не го правиш с любов и желание - отеби сяква наука. направи си истинска лимонада с медец примерно.. идеята е, че ако се кефиш...можеш даже да учиш и на фреш с ракия ако щеш :)[/quote:2gyzlp20] Мене лично никакви амфетамини и най невероятни стимуланти немогат да ми създадат по голямо удоволствие, влечене, и стимулиране от естественото такова предизвикано от искрения ми интерес към някаква наука или каквото и да е друго, така че п31415, така е , но за жалост в България изключително много НЕ Е така, тука повечето хора които познавам не знаят точно защо учат във съответния ВУЗ, нямат ясна предсстава и поглед върху живота си за напред и това кои са всъщност те, много от тези хора следват амбициите на родителите си , или съответните пари които ще получават след като си намерят работа със придобитата диплома. Да не говорим колко много изпити се взимат със преписване, останалата част с корупция, и така нататък. Затова в страна като нашата, ще чакаме линейка да пристигне мин 60 минути след сигнал, и ще ме лекуват лекари, които в много голям процент от случаите при които съм се възползвал от техните услуги, са ми навреждали или са проявавали изключителна некадърност и невежие спрямо практиката си. Неможем да отречем че е така нали? , Тъжно ми е че точно хората които са наясно с това, преследват мечтите си в чужбина, знаейки че там ще получат това което тука ще им бъде отнето, и ще могат да се занимават с това с което винаги са искали, и това да им доставя удоволствие. Лошото е че, колкото повече от тези хора отиват там, толкова по кофти става тука, а новите поколения израстват във още по кофти среда с идоли от биг брадър (селския) мюзик айдъл, и темподобни, просто защото вече Тука НЯМА Кой да представи нещо по добро, по този начин обричаме и децата си... но май няма какво толкова да се направи , и всяка изминала година все повече почвам да гледам към границата, въпреки че до преди 8 години нямах никакво намерение, сега не виждам друг изход - не заради "многото пари" или такива глупости - заради хората най вече - няма с кой да си кажа две нормални приказки и да не ме гледа тъпо...
Gravatar
AuroraX
2009-04-04_14:32
Re: Стимуланти за учене

Явно не си попаднал на правилните хора брат. От 3 години почти съм в сф и чак наскоро (1 год) започнах да опознавам и запознавам с хора точно от тая среда, а тук в този форум е пълно с такива поне от моя опит с тях (няколко). Истина е всичко което казваш за българия, но свесни хора останаха та дори и малко, такива каквито не следват стъпките на комерса,такива които ненавиждат биг брадър и планетТВ, точно тези които трябва да си търсиш според това което разбрах. Аз също неискам да се махам от бг но ше тряя...
Gravatar
P31415
2009-04-04_16:53
Re: Стимуланти за учене

просто спри да мислиш за граници... и яхвай металната птица или металното водно конче и тя/то ще те отведе където си поискаш.. :P гледам да не ги ненавиждам и псува въпреки че се случва ...скучни са ми.. просто сменям канала :)