Gravatar
Farfalak
2008-03-27_18:07
Calea zacatechichi

я ми поговорете за тази билка мъничко ако обичате :) първото важно нещо, което искам да знам е дали разстройва съня по някакъв начин (повече спане/по-малко спане). Не ми се вярва, но за всеки случай си питам :) Другото е дозата и начин на приемане. Ясно, че при всеки е различно, така че ще използвам да речем 1 гр като за начало. Въпроса е има ли значение как се приема? В/вото (което какво е точно?) в билката във вода ли се разтваря най-добре, при горене ли, защото разбрах, че шаманите са го приемали и по двата начина едновременно. Ами пряко орално приемане с водичка, за да си спестя горчилката? :lol: мерси :roll:
Gravatar
Asymetral
2008-03-28_07:33
Re: Calea zacatechichi

типичната доза е около 2 грама и зависи от теглото на човека, приема се на чайче вечер преди лягане - според теорията за постигане на максимален ефект се приема дни наред. Има горчив вкус, който не се "покрива" дори и след добавяне на мед/захар. Споменава се за евентуални алергични реакции, гадене. Основните ефекти са лека еуфория, избистряне на ума и по-ярки сънища. Също така естествено продължителното приемане води до повече осъзнати сънища. Има информация че е активна и при пушене - непосредствените ми опити не доведоха до нищо /освен траен горчив вкус/. Както може да се предположи ефектите са повече или по-малко индивидуални, но на мен лично не ми е повлиявала по никакъв начин на съня 8) и нямах никой от горепосочените ефекти, но аз си заспивам като пич и след 3-4 кафета. Ако някой проявява интерес към осъзнатите сънища, лично препоръчвам да набляга върху концентрацията на съзнанието върху ОС преди сън и практикуване на метода "проверка на реалността" 8)
Gravatar
Farfalak
2008-03-28_19:21
Re: Calea zacatechichi

доволен съм :) още след първата вечер с чайче сънищата ми бяха много по-ясни и открояващи се, сутринта не се налага да се напъвам да си спомням, ами просто докато си мисля какво съм сънувал изскачат още и още сънища, страхотно е, даже като съм минал 10 часа сън и съм се събудил нещо от някакъв шум навън и пак заспя пак сънувам много мощно :oops: :oops: всяка вечер по чашка чай и цигарка с билката и заспивам като къпан, а със събуждането всичко си е по старому :) а,да, вкуса на чая е много приятен, кой разправя, че е ужасна горчилка, много е непретенциозен даже, и дима също е приятен :roll: :oops:
Gravatar
steam
2008-06-25_14:45
Re: Calea zacatechichi

Пих от тази билка ... горчива беше много, но се понася. Ефекта е налице и не се различава от това което са описали вече толкова много хора тук. Успуредно с поръчката от Америка, един приятел ми донесе от Лондон едно пакетче. Според мен беше менте, защото нямаше дори и идейка горчивина и не съм я пил (само една глътчица, колкото да установя дали е наред). За Осъзнато сънуване не е достатъчна. Трябва сремеж към това. Asymetral го е казал. Има други техники, които го отключват. Много са. В заключение: Открих за себе си метод без приемане на билки, който постига абсолютно същото като Calea - запушвам си ушите с тапи и преди заспиване се потапям в собственото си дишане. Просто няма разлика за мен. При други може и да не е така. Познавам хора, които от много години спят с тапи и не сънуват. Ако не сте пробвали, обаче - опитайте.
Gravatar
Estario
2008-06-26_11:32
Re: Calea zacatechichi

[quote="Asymetral":3glx4d4s] Ако някой проявява интерес към осъзнатите сънища, лично препоръчвам да набляга върху концентрацията на съзнанието върху ОС преди сън и практикуване на метода "проверка на реалността" 8)[/quote:3glx4d4s] Случи се нещо много странно. Точно преди да си легна прочетох написаното от теб и успях да осъзная, че сънувам. Най-интересното беше, че съня започна в стаята, в която спя. Просто в един момент осъзнах, че не трябва да съм там, погледнах часовникът и се зарадвах, като видях, че всеки път се сменя. После опитах да отида на плажа, но от там го изгубих и сънувах нещо за извънземни. :D Определено беше странно.
Gravatar
Asymetral
2008-06-26_12:57
Re: Calea zacatechichi

:D ейц ми браво... keep dreaming... and awaking :roll:
Gravatar
Uriel
2008-06-26_18:00
Re: Calea zacatechichi

За да не пускам нов пост ще попитам тук, пък дано някой отговори. Значи вземах 3 гр П.Кубенсис на гладно, даже на много гладно. Обаче от петте нива достигнах едва до второто! Затова може ли някой да ми препоръча МАОI, който да става за гъби. Марка ме интерисува. Мерси.
Gravatar
Asymetral
2008-06-27_06:55
Re: Calea zacatechichi

продполагам си чел че преди ислед употребата на MAOI е необходима строга диета за да се избегнат хранителните натравяния 3 гр сухи гъби са си силна доза... ако си пил много вода, бира или нещо което действа като диуретик е възможно да си намалил съществено ефекта... или гъбите са били изветряли
Gravatar
brainjuice
2008-06-27_09:46
Re: Calea zacatechichi

наистина най-вероятно са били изветрели. 3 гр на мен ми е горната граница, дава добър и пълноценен трип (не просто настроение и леки визуализации), без обаче да е драматичен. :lol: но 3 гр *плюс* МАОИ вече ще e нещо доооста сериозно. (говорим за прост мексикански кубенсис)
Gravatar
Uriel
2008-06-27_09:53
Re: Calea zacatechichi

Ами понеже не трябваше да спя бая време, и прибегнах до стимуланти да се поддържам жив, а именно амфетамин. Възможно ли е да се е получил някакъв вид cross-tolerance? И все пак имам неприятен пит с психеделици, тоест 1 психеделик - хавайска роза. От 10 семки нямах грам визуални. Пък от други вещества, които не ми минават през стомаха - трева, амфетамини, поппърс ако щете, винаги си ме хваща както си му е реда. Може би имам прекалено действащи ензими, които разграждат орално приетите вещества. Затова ще пробвам с МАОИ, пък отностно диетата, мога да карам и без храна бая време.
Gravatar
Uriel
2008-06-27_20:10
Re: Calea zacatechichi

Не че искам да "изисквам" от вас да ми отговорите за МАОИ-а, обаче съвсем скоро ще си вземам гъбки и ви се моля за малко информация. В аптеката питах за мао инхибитори, обаче пича вика "какъв вид" и аз спекох. Аде кажете 1 вид, марка, или там каквото и да е. Да имам нещо за казване като отида да си купя. Не мога да кажа "еми за гъбки братле, ти кфо? Значка ли имаш?!"
Gravatar
Estario
2008-06-27_20:48
Re: Calea zacatechichi

[quote="Uriel":gs74h4o3]Не че искам да "изисквам" от вас да ми отговорите за МАОИ-а, обаче съвсем скоро ще си вземам гъбки и ви се моля за малко информация. В аптеката питах за мао инхибитори, обаче пича вика "какъв вид" и аз спекох. Аде кажете 1 вид, марка, или там каквото и да е. Да имам нещо за казване като отида да си купя. Не мога да кажа "еми за гъбки братле, ти кфо? Значка ли имаш?!"[/quote:gs74h4o3] http://www.entheogen-bg.org/Entheogen/MAO МАО инхибитори (Marplan, Aurorix, Manerix,Selegiline) Сокът от касис е естествен MAO инхибитор. Не мисля, че ще ти продадат тези лекарства, защото са за Паркинсон и ти трябва рецепта.
Gravatar
kacana
2008-07-12_20:57
Re: Calea zacatechichi

.
Gravatar
steam
2008-07-16_11:49
Re: Calea zacatechichi

Винаги съм го пил без захар ... казват, че горчивината не се отмива ... опитай как е без захар поне за да си сигурен дали е менте. По принцип би трябвало да горчи силно. Ако не горчи ... тогава не знам, но според мен няма да е наред.