Gravatar
vordhosbn
2007-12-03_17:56
IЗъпросчв

Защо мислите, че психеделичната музика и музиката като цяло въобще звучат по-добре като си напушен (предполагам и на гъби). Даже не просто като степен (по-добре) ами са по-различни някакви. Не се разбират по-начина по който са комозирани, а по някакъв тревен начин. Надявам се разбирате какво ви питам... Защото сега като го чета сам не разбирам. :lol: :lol: :lol: Както и да е цъкам Прати. any moment now... 5....4......3......2.....1.....0.1....0.001.....0.0000 ...
Gravatar
Nirvana
2007-12-03_18:24


изтрито мнение
Gravatar
DreadSquirrel
2007-12-04_03:43


Редица причини: 1. Еуфория. Серотонин, допамин, ала-бала - от тия дроги ставаш по-щастлив временно и всичко ти се струва по-яко. 2. Затъпяваш много и всичко ти се струва по-интересно и завладяващо. Докато преди си намирал чалгата за скучна и бездарна, сега ти се струва страшно сложна и хубава. 3. Усилване на възприятията. Чисто и просто звуците се усещат по-силно. 4. Промени във възприятията, поради което звуците се възприемат по-различно. Нещо като Equalizer става. И за какво само гъби и коз, амфетамините действат също точно толкова ефективно. Но и просто с бира става... Та това все пак не означава, че трябва да се друсаш, за да ти звучи музиката по-яко, нито значи, че така ще я оценяваш по-добре. Друсането си е като цяло самоцелно занимание.
Gravatar
vordhosbn
2007-12-04_16:58


Мале, помня че снощи ми се видя съмнително плоско "въпросчето", ама сега като го чета... :lol: Иначе по темата - много ясно че ефекта се дължи на хормони, но това което ме човъркаше снощи беше не това че музиката е по-яка, а просто е по-различна. Качествено а не количествено. А иначе, това което ми се струва скучно и бездарно трезвен ми се струва още по-скучно и бездарно като съм пил или невероятно смешно и абсурдно като съм пушил трева. Мисля си че може би начина по който мислим за възприятията е изначално грешен. Това е яко, това е по-яко, това е най-яко. Нещата ми се струва са доста по комплексни от някаква линейна скала на забавлението.
Gravatar
Партилан420
2007-12-04_20:09


Под въздействието на ентеогени възприятията се усилват/изострят в малки дози, а в големи по4ват да се променят. Докато обикновенно наблягаме предимно на зрението, под въздействието на тревата и особено на гъбите потока на възприятията се възприема цялостно.. По4ваме да "виждаме" това, което 4уваме. Освен това се променя и усещането за време и ритми4ност. Всеки един момент полу4ава по-голяма порция от нашето внимане. По4ваме да възприемаме отделните 4естоти в музиката и да ги разпознаваме по-то4но. Въображението ни, активизирано от ентеогена, по4ва да придава смисъл и настроение на нещата, които 4уваме. п.с. [quote:2vtzft4m]2. Затъпяваш много и всичко ти се струва по-интересно и завладяващо. Докато преди си намирал чалгата за скучна и бездарна, сега ти се струва страшно сложна и хубава. [/quote:2vtzft4m] Дрогата не понася добре на всеки. Тя дава възможност на всеки да развие потенциалните си възможности до неподозирани стойности..От нея умните поумняват, тъпите затъпяват, а простите-изпоростяват тотално(цело село смр4и бело..)
Gravatar
DreadSquirrel
2007-12-05_07:06


Партилан420 - Като пропагандираш идеология, не помагаш на разговора. vordhosbn - за чалгата се ебавах, много ясно че човек си запазва до голяма степен възгледите и под влиянието на такива неща. Но пък и наистина се позатъпява и нещата стават по-интересни. "Блажени са незнаещите", както се казва. Иначе не мисля, че казах, че музиката става просто ПО-, казах само ефекти, които й влияят. Наистина не обхващам всички аспекти, но трябва да се започне от някъде. :)
Gravatar
Ameli
2007-12-05_07:17


аз мога да се забавлявам много и без каквито и да било наркотици!(не ,че съм пробвала кой знае какво).тревата лично на мен не ми въздейства по никъкъв начин,амфетамините ми дават много енергия,но губя всякакви чувства и ставам робот,е бонбоните ,при тях нещата са различни,вкарват супер много чувства,обаче подяволите се скъсвам да плача.алкохолът :mrgreen: най-гадното нещо! и все пак си мисля,че когато съм чиста и щастлива всичко е най-хубаво и мога да се забавлявам най-добре!
Gravatar
Asymetral
2007-12-05_08:27


/офф Партилан пише за т.нар. синаестезия - т.нар. сливане на сетивата, припокриване - което най-често се наблюдава при употреба на психоактивни вещества - най-често срещаното е за виждаш музиката, много хора имат това ъъм чувство по рождение това не е идеология, а научен факт :) но е неправилно да се каже че от ПАВ се затъпява или поумнява - на всички хора различните ПАВ им действат различно още повече че понятия като затъпяване или поумняване предполагат някаква база за сравнение, някаква норма - аб нормум ли беше (и тук вече затъваме до козирката в метафизика и празнодумене затова спирам)
Gravatar
DEACTIVTED mrunk@|/-\|
2007-12-05_08:27


К'во му е на алкохола бе - аз така се разчувствам като пийна и такъв мек и благ ставам... жените надалече!
Gravatar
vordhosbn
2007-12-05_09:50


Честно казано, въпреки симпатията ми към Мария Хуанита, се съмнявам че от нея може да поумнее човек. :lol: Въпреки че Партилан мисля че имаше други вещества впредвид. Иначе точно това исках да кажа, че музиката се възприема по-различно, често по начин по който не са имали впредвид и тези, които са я правили. Точно затова слушането на музика трезвен ти дава възможност да я оцениш по начина, по който се предполага че е композирана (условно казано разбира се, всеки възприема повече или по-малко различно една и съща музика).
Gravatar
Asymetral
2007-12-05_10:17


:? хм.. а Джо Кокър как трябва да се слуша а Боб Марли? а Пинк Флойд? а Морфин? :twisted: оле ще ни стане зле
Gravatar
Therapist
2007-12-05_22:39


[quote="Asymetral":23qyejey]/офф Партилан пише за т.нар. синаестезия - т.нар. сливане на сетивата, припокриване - което най-често се наблюдава при употреба на психоактивни вещества - най-често срещаното е за виждаш музиката, много хора имат това ъъм чувство по рождение това не е идеология, а научен факт :) но е неправилно да се каже че от ПАВ се затъпява или поумнява - на всички хора различните ПАВ им действат различно още повече че понятия като затъпяване или поумняване предполагат някаква база за сравнение, някаква норма - аб нормум ли беше (и тук вече затъваме до козирката в метафизика и празнодумене затова спирам)[/quote:23qyejey] Е това не мога да разбера точно какво се има предвид под " да видиш музиката", скоро имаше такъв филм по Discovery - The Real Superhumans "meet a woman who combines senses so that she can 'taste' music" . За съжаление не можах да го гледам. Та можеш ли да дадеш някво обсянение точно за какво иде реч? И нямам предвид просто да си представяш това, кеото виждаш ... ми нещо по-дълбоко предполагам.
Gravatar
muffin
2007-12-06_12:01


v amazonskite gori jiveqt leopardi koito qdat edin vid haliciogenni liani i mestnite plemena vqrvat 4e kato gi qdat izostrqt setivata si i mogat da stanat veliki lovci kato leoparda ( moje bi zaradi tezi izostreni setiva 4yva6 myzikata po razli4en na4in :P )
Gravatar
DreadSquirrel
2007-12-06_20:06


Не мисля, че синестезията е същото нещо, като "синестезията", причинена от дрога. ;)