Gravatar
ze
2006-10-30_11:23
Въпрос отностно Татул, и/или вечен трип и причинте.

Имам един познат който е много свестен човек и нормален, но от 2,3 месеца е нон-стоп в трипа, и като разбрах се сдухах много, аз го виждах 1,2 пъти но мислих че просто се е наял с нещо но накрая разбрах че е така от 2 месеца.? Въпроса ми е , възможно ли е да е ял татул и да продължи толкова дълго време да е така, разбрах че още от самото начало няма никаква промяна във състоянието му? Възможно ли е от Картон да се получи това, или просто възможно ли е, дори от някакъв Ентеоген да не е излязъл от филма? Някакви идеи как може да му се помогне?
Gravatar
brainjuice
2006-10-30_11:42


ами може някакъв трип да е отключил някакви шизоидни процеси в мозъка му, ако е бил предразположен...
Gravatar
ze
2006-10-30_11:45


Ами незнам да ти кажа, не изглежда като шизофреник, а по скоро като много наяден човек, нещата които говори има някаква много дълбока психеделична логика но са пръснати в абсолютно всички посоки. И преди съм виждал хора в това състояние почти 90% идентично , но са били наядени хора. Съседът ми пък беше шизофреник и общо взето модела на поведение е доста по различен. Но знае ли човек.
Gravatar
bb
2006-10-30_12:35


Имаше една книга на Маккена - "Истински халюцинации" и там се разказваше как брат му, след като цял месец всеки ден не се спряли да ядат гъби, си останал в трипа и въобще не излизал. Та авторът решил, че вследствие на честото ядене са се изчерпили някакви инхибитори в мозъка на брат му и до производството на достатъчно количество човекът си оставал все в гъбено състояние на съзнанието. Лечението било спиране яденето на гъби и смяна на мястото. И действително след като брат му спрял да яде, напуснали мястото и се прибрали вкъщи, му минало напълно и без следа - брат му никога повече не е имал проблем, но и никога не е ял гъби (явно му се изчерпал интереса), но пък написъл първото ръководство за гледане на гъби в домашни условия.
Gravatar
malak_princ
2006-10-30_20:19


напълно възможно ми се струва. но мислил ли си, че пича можеби е бил наяден във всичките случаи в които сте се видели? така де.. така или иначе сте се виждали не-много пъти. или да си цъка Акинетончета периодично, но никой да не знае.( ако е такъв човек изобщо)...
Gravatar
ze
2006-10-30_21:24


[quote="malak_princ":1actdv64]напълно възможно ми се струва. но мислил ли си, че пича можеби е бил наяден във всичките случаи в които сте се видели? така де.. така или иначе сте се виждали не-много пъти. или да си цъка Акинетончета периодично, но никой да не знае.( ако е такъв човек изобщо)...[/quote:1actdv64] Ами не много мой приятели ми казаха че са го виждали в абсолютно същото състояние нон стоп от около 2 месеца, независимо кога сутрин вечер. Никой не го е виждал в нормалното му състояние от август. А за акинетончетата незнам... мисля че не е такъв човек... но знае ли човек.
Gravatar
malak_princ
2006-10-30_22:58


мхм... защото познавам много хора които са се тъпкали с татул до пръсване, (не визирам себеси защото няма да бъда обективен) и нищо им няма... поне на пръв поглед. явно твоят човек е бил "предразположен" към такива изменения. просто винаги са били в него. имаш ли идея дали е вземал ЛСД? нямам особено голям опит с това, но след последното ми вземане (трето поред и последно до края на живота ми) бях в много странно състояние, което се връща на моменти. нищо особено, всъщност. просто странни идеи и усещане за обърканост когато вървя навън или приказвам с хора. но не постоянно, както е в случая с приятеля ти. а и не съм сигурен дали хората с които контактувам забелязват нещо,защото някак успявам да се държа що-годе адекватно когато трябва. надявам се, че ще се намери някой по-наясно с тези неща да се изкаже, защото май нищо не можем да измислим по тоя въпрос.. опита ли на други места? BTW шизофренията не е отделно заболяване а съвкупност от най-различни такива, като много от тях са едва ли не уникални. та термина "шизоидни нагласи" (прочетох нещо такова в едно от мненията) може да значи много неща. всъщност какво ли не.
Gravatar
Партилан420
2006-11-01_14:04


веществата от татула остават в 4овешкия организъм около 100 дни, така 4е 4исто физиологи4ески през това време не можеш да бъдеш съвсем като другите. Ако преживяването е било интензивно и продължиш да му отделяш внимание дори след като е останало в миналото може и да си остане скрита или явна психоза. Така или ина4е хората се променят необратимо дори нищо да не употребяват, важно е до какво водят тези промени.
Gravatar
ze
2006-11-01_14:44


Така е но ако промените са достатъчно големи , за да нарушат функционалността на индивида в тази реалност, мисля че не е надобре, защото искаме или не физическото ни тяло се намира тук, и е важно за нас да можем да функционираме и в тази реалност, за да го подържаме (храна, работа, и други). А тези промени мисля че са точно такива, общо взето неможе да се проведе и 5 минутен последователен логичен за тази реалност разговор с човека.
Gravatar
Gamma
2006-11-02_12:26


Знам случаи за хора, които до месеци и години след трипа все още получават някакви "включвания", като например безкрайни стълби - вървиш си съвсем чист по стълби и те нямат край, а това се случва адски много време след като трипът вече е минал...Но за постоянно такова състояние никога не бях чувала дори истории. Психози и най-различни паметови разстройства - да, ама иначе... :oops: Според мен пича просто си хапва по-честичко и се наяжда пак преди да го е пуснало.
Gravatar
aluin
2006-11-02_14:07


аз имам няколко приятелчета останали във филма.. предимно от преконсумация на ЛСД.. Имам и други наблюдения за така наречените гъбени хора, които и без да си похапват си имат доста трипи вид, засега ок, но времето не прощава... след време организма ти спихва и си дава своите негативни резултати..
Gravatar
malak_princ
2006-11-04_03:18


Тъжно, но факт. Всичките тези неща ни дават много или малко, но също така вземат много и никога малко. Колкото повече черпим усещане от тях - толкова по-висока цена плащаме. Жалко само, че това става осезаемо когато вече е твърде късно. И както и да е с гъбите и другите природни неща. Техните духове са по-малко алчни защото са (свръх)естествени и нищо човешко не им е присъщо, за разлика от създадените от човека неща в които той несъзнателно влага от себеси. И то все неща които не са особено хубави. ЛСД е прекрасен пример за такова нещо. Но дори създадените от природата средства за промяна гледната точка на съзнанието не са безобидни, не са безплатни. Не са Дарове. И май единственият Дар е Канабисът, защото Тя (безспорно) ни дава, но и нищо не ни взема. Някой от вас сеща ли се за други подобни срества, за други Дарове? Поздрави: Малкият Принц
Gravatar
Gamma
2006-11-04_08:57


И канабисът взима, не само дава. Въпросът е да можеш да пресметнеш правилно дали жертвата си струва. Колкото до неща, които не взимат, ами само дават - такива няма в тая система. Ако искаш да вземеш - трябва да се научиш да даваш. :wink:
Gravatar
brainjuice
2006-11-04_10:38


няма "добри" и "лоши" вещества. това си е пак наше, човешко разделение, което не съществува другаде освен в главите ни. съответно и начинът, по който ЛСД, гъби, канабис и т.н. ни влияят, зависи преди всичко от това, което е в главите ни, а не от самите вещества.
Gravatar
luvstruck
2006-11-04_21:05


и за избора, и за избора...обикновено имаш минимум 2 възможности... при всяка една от тях ....губиш.... Печалбата върви ръка за ръка със загубата :wink:
Gravatar
brainjuice
2006-11-05_08:06


който очаква само и единствено да печели, ще остане разочарован. и може впоследствие да загуби много повече.
Gravatar
DiZZeX
2006-11-07_04:26


[quote="malak_princ":3msbqpv2]Тъжно, но факт. Всичките тези неща ни дават много или малко, но също така вземат много и никога малко. Колкото повече черпим усещане от тях - толкова по-висока цена плащаме. Жалко само, че това става осезаемо когато вече е твърде късно. И както и да е с гъбите и другите природни неща. Техните духове са по-малко алчни защото са (свръх)естествени и нищо човешко не им е присъщо, за разлика от създадените от човека неща в които той несъзнателно влага от себеси. И то все неща които не са особено хубави. ЛСД е прекрасен пример за такова нещо. Но дори създадените от природата средства за промяна гледната точка на съзнанието не са безобидни, не са безплатни. Не са Дарове. И май единственият Дар е Канабисът, защото Тя (безспорно) ни дава, но и нищо не ни взема. Някой от вас сеща ли се за други подобни срества, за други Дарове? Поздрави: Малкият Принц[/quote:3msbqpv2] SALVIA, DMT.. :roll: :roll: :roll:
Gravatar
malak_princ
2006-11-11_00:47


mislq, 4e to4no salviqta i dmt sa ot ne6tata koito vzemat naistina mnogo... i kato pro4etoh poslednite otgovori se ubedih, 4e za vseki 4owek e razli4no. trqbva6e da se setq o6te ot samoto na4alo 4e e taka..:)
Gravatar
DiZZeX
2006-11-11_16:02


[quote="malak_princ":1atg7d4u]mislq, 4e to4no salviqta i dmt sa ot ne6tata koito vzemat naistina mnogo... i kato pro4etoh poslednite otgovori se ubedih, 4e za vseki 4owek e razli4no. trqbva6e da se setq o6te ot samoto na4alo 4e e taka..:)[/quote:1atg7d4u] :shock: koe po to4no vzimat 6te konkretizira6 li>?
Gravatar
Партилан420
2006-11-13_17:11


[quote="malak_princ":14qxf0l3]mislq, 4e to4no salviqta i dmt sa ot ne6tata koito vzemat naistina mnogo... [/quote:14qxf0l3] Да бе, какво по- то4но тои "взимат" салвията и ДМТ?? може би илюзиите :) 4е растенията съдържащи тропинови алкалоиди понякога взимат твърде много това е вън от всякакво съмнение.
Gravatar
GumZa
2006-12-02_19:01


Ах мале!!! ДА !!! Татула държи много то тоя атропин и като е в растениеот сметни дали си си праснал 10мг... Има един разказ за едни военни как немали салата и си харесали татул за салата без да знаят какво е и 11 дена в трипа ама мн зле!!! Аз съм друсал ама не татул а АКИНЕТОН те са като него ама хапове !!! Мн яко само дет не ме тресан мене понеже не прекалих с дозата и съм як и снажен (хах) !!! На пролет пак !!! Нема ко да пиша има го в аптеките без рецепта за 1,77 го зех !!! Верно доста аптеки обиколих и се ме гледаха гадно ама важно е че се самчках малко или много!!! Ако искаш и снимка щи дам на блистера !!! Знам ,че в тоя форум не се интересуват от синтетика ,но и тя интересна !!!
Gravatar
malak_princ
2006-12-25_01:53


Забрави за Акинетона, ако ще го сравняваш с Татула. Общите неща са толкова малко, че и аз не мога да ги видя. Освен това Акинетона (познат още като известния на няколко поколения Паркизан или Акинестат. В сърбия го наричат Мендилекс и така се продава в родината ни) е гадна синтетика ползвана предимно от панелните наркотисти когато се чудя какво да правят докато мине зимата. Единственото нещо което ще ти донесе Акинетона е пристрастяването. Психическо пристрастяване ( надявам се да имаш силна воля ако ще се занимаваш с такива неща) породено от парченцето еуфория и (по-рядко) цветните петна по тавана докато се опитваш да заспиш. Глупаво е. Рискуваш да загубиш способността да се забавляваш нормално без хапове. При всеки един купон или нещо такова ще идва момента в който си казваш "Е сега да имаше два хапа...". това е най-малкото което може да те сполети. За добро обаче, след 31.12.2006 ще се наложи силно ограничение именно над този вид лекарства. Защото не може родният ни Parkisan(производство на Фармахим Дупница ако не се лъжа) да се дава с незнамсикваси рецепта а пък в същото време от ЕС да се внася Акинетон, от Сърбия Мендилекс и като капак на всичко ЧайкаФарма да произвежда Акинестат, което е все едно и също вещество - Biperiden Hydrohloride. искрено се надявам да се откажеш от плана си с Акинетон, както се и надявам от Братския Европейски Съюз да направят нещо, защото ми писна да гледам как разни 15-16 годишни индивиди се мотаят като фантоми в 03,30 през нощта в търсене на Ум Белият делфин, оставяйки след себеси пътечка от парченца блистери игриво блещукащи на лунна светлина. толкова по въпроса. искам да се извиня за това, че писах за синтетика, но понякога няма как. Поздрави: Принца
Gravatar
break
2006-12-25_03:12


Голяма глупост е да използваш акинетона за да постигнеш обратния ефект за който е предназначен, та нали на всеки шизофреник това му е задължителното лекарство за да се държи нормално. И от тук следва, че ако не си болен от шизофрения(например) и вземеш акинетон ще усетиш тази болест за неопределено време, но не много в зависимост колко често ще го взимаш. Който иска да разбере какво е да си шизофреник нека вземе акинетон, със сигурност ще усети :o Колкото до това момче, всъщност какво стана с него? Още ли е в трип :shock:
Gravatar
malak_princ
2006-12-25_04:11


Akineton се изписва не при шизофрения а при проблеми с двигателната с-ма. спомага за премахване тремора появяващ се при болните от синдорма на Паркенсон.
Gravatar
wordmaster
2006-12-25_08:07


не си струва тоя акинетон.1 пат сам взимал и пове4е и не смятам да опитвам , след като го взех 2 дена ми бе6и гадно,убито единственото яко не6то коет си спомням бе6и,4е около 1 4ас сам говорил на един приятел,които вса6ност не бе6е с мен... 8)
Gravatar
nikimm
2006-12-25_09:00


otvrat e tova moze bi edinstvenoto ne6to koeto sam probval i napulno othvurlqm za akinetona govorq
Gravatar
ze
2007-03-25_01:41


А между другото да отбележа, че въпросният човек го срещнах, и вече си е окей... след няколко месеца... е така и не го питах какво е взел...
Gravatar
chadel
2007-06-11_21:22


малък принц, бъркаш се нещо за акинетона, акинетона верно е биперидин хидрохлорид, но по принцип не е психоактивен,а активното вещество в паркизана е Трихексифенидил Хидрохлорид.
Gravatar
DreadSquirrel
2007-06-12_21:12


[quote="break":1v1mcmt9]Голяма глупост е да използваш акинетона за да постигнеш обратния ефект за който е предназначен, та нали на всеки шизофреник това му е задължителното лекарство за да се държи нормално. И от тук следва, че ако не си болен от шизофрения(например) и вземеш акинетон ще усетиш тази болест за неопределено време, но не много в зависимост колко често ще го взимаш.[/quote:1v1mcmt9] Значи ако не съм настинал и пия Аспирин ще настина, така ли? Сигурно също ще ме заболи и главата и ще вдигна и температура... :lol:
Gravatar
Asymetral
2007-06-14_08:21
офф

офф топик?! техническа забележка: акинетона не ми е известно да се дава на шизофреници, а на хора със Синдром на Паркинсон - т.нар. старческо разтреперване, психоактивният му ефект може да се зачисли към страничните му ефекти, преценете си - главно действа на незнам си какви двигателни центрове в мозъка и после ако сте изяли повече от отровата започва и да е психоактивно много яко нали :? , дали пък няма да е по-здравословно да си боднете 1-2 електрода в мозъка направо и да си пускате импулси :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Gravatar
Ameli
2007-06-14_20:40


[url=http://imageshack.us:2dd0djct][img:2dd0djct]http://img70.imageshack.us/img70/788/picture003ef4.jpg[/img:2dd0djct][/url:2dd0djct]