Gravatar
malak_princ
2006-10-11_22:54
пак за татула, но не съвсем. (Цветовете?)

Здравейте. някои от вас можеби ме помнят, но по-вероятно е да не е така. както и да е, става дума за татул и нещо което открих съвсем на скоро. смея да твърдя, че имам доста богат експириънс именно с татула (защо точно татул не знам. така се случи), който ме привлича по някакъв необясним за мен начин (не, че не усещам гадните ефекти. всеки път се заклевам, че повече никога няма да го направя). ух, както и да е. та, ставаше дума за татула. не за семена, не за листа, корени и какво ли не. става дума за цветовете, които са адски красиви нежнобели фунийки. съвсем случайно ми се случи да си набера и малко от тях, след посленото ходене за татул и ги изядох веднага, пресни. не с цел.. просто на майтап. и трипа който последва лед това (защото си беше трип) нямаше нищо общо с онези чувства с които съм свикнал при вземането на татул. от гадостите които си вървят с татула се запази само пресхването, но и то беше сякаш съм пушил един чадел повече. цветовете станаха адски ярки, на прага на анимацията. не липсваше и "аурата" която излъчваше всеки един светъл обект. а еуфорията беше неповторима... изобщо съвсем различно усещане, предизвикано от едно и също растение. та въпроса в случая е: какво има в цветовете? изобщо някой замислял ли се е над това, че можеби двете части на растението биха имало различен състав? и ако някой го е направил, защо никъде не съм виждал нещо по темата? моля,ако има някой който разбира малко от такава химия, нека пише. ще ми бъде интересно да науча нещо ново за любимото си растение.:) благодаря предварително:)
Gravatar
vordhosbn
2006-10-12_00:16


А включваш ли в уравнението твоето очакване и нагласа за цветовете на татула? Бели, нежни цветове, окъпани в светлината на слънцето :roll: . Трябва да са различни от гадните, горчиви семена. Не ме разбирай погрешно. Не твърдя че това е точно така, но има вероятност нагласата ти да играе голяма роля. Не съм голям познавач, но поне при мнозинството от растения, били те психеделици, делирианти или просто етерично-маслени, веществата в отделните части на растенията варират в концентрация а не в тип вещества. Струва ми се странно от биологична гледна точка да се различават тотално цветовете от семената и листата. Но пък си нямам и идея за устроиството и биохимията на татула така че... :D
Gravatar
malak_princ
2006-10-12_01:25


интересното в случая е. че нямах кой-знае каква нагласа гогато ги взех. очаквах ако ме хванат да бъде нещо от рода на семките и нищо по-различно. а то стана една... сега подготвям изсушен материал за по-нататъшен експеримент. искам да видя дали ефектът от сухи цветове ще бъде същият, или да консервирам в мед.опитах повторно с пресен цвят и всичко се повтори. семената изхвърлих, защото точно тези които имах съдържаха само гадни ефекти. можеби там където съм ги брал да не е било подходящо място за такива неща.
Gravatar
DreadSquirrel
2006-10-12_11:32


Ами четох някъде, че ако ще пробваш татул по-добирят избор са цветовете, тъй като съдържат по-малко атропин и скополамин - от които атропина е по-скоро отровен, а скополамин действа по-скоро кофти на паметта, от колкото нещо друго. И повече хисциоамин - което е основното действащо вещество. Не се заблуждавай, обаче - хисциоамина също е опасен. Разбира се това всичкото само съм го чел, тъй че не поемам отговорност за верността му. Само не повтаряй това с татула в близките няколко месеца, защото не знам дали знаеш, но се натрупва в организма и доста бавно се изкарва - и можеш да се натровиш дори и да вземеш малко. Най-добре почакай!
Gravatar
Gamma
2006-10-12_16:18


Около мен всички се наядоха с татул без да му мислят, аз още си чакам удобния момент. Най-после намерихме въпросното растение! От общо 7 човека 4-ма ядоха само семена, 1 яде и пуши семена в един и същ ден, 1 изяде доста семена като ги миксира с бяло вино и един се наяде с цветовете и листата :) Резултатът беше, че този с цветовете го цъкнало слабо, този със семената и алкохола го ударило много лошо, но за една нощ му минало, този, който яде и пуши семена още не съм го срещнала да го питам, а останалите, които ядоха само семена се оплакват от стомашни болки, "изтръпване на главата" ( :? ) и нищо особено. Значи цветовете наистина не са чак толкова лоша идея. Към автора на темата - мога ли да се поинтересувам колко точно си изял, за да си направя и аз математиката...?
Gravatar
Партилан420
2006-10-12_17:17


Концентрацията на активни вещества в цветовете е по ниска , отколкото в семената. Активните съставки се акомулират в рамките на 3 месеца. след поглъщане на някакво коли4ество(за разли4ните хора то може да е много разли4но) в рамките на по малко от три месеца, после практи4ески дори 1 семенце или 1 цвят може да предизвика брутални ефекти, имайте предвид, 4е това нещо те прави в общи линии неработоспособен и води до временно полудяване, така 4е града може би не е най-соброто място, а есента не е най- подходящото време. п.с. за тези, дето са се забъркали препоръ4вам книгите на Карлос Кастанеда по ред на номерата.
Gravatar
malak_princ
2006-10-12_22:40


to4n taka. samo outdoor.
Gravatar
chadel
2006-10-30_18:40


Kolko, kakvo koli4estvo cvetove si izql??
Gravatar
malak_princ
2006-10-30_19:48


и така, изсуших цветовете (десетина бройки), след което ги (по-скоро се опитах) сдъвках както мога. не беше лесно защото едно, че бяха горчиви, пък и прекалено сухи на това отгоре. както и да е, преглътнах ги някак и зачаках. след около час се появи характерното пресъхване на устата (доста меко, за разлика от предните пъти), и замазаните очертания на предметите. и... това беше. пълен провал и никакъв ефект. явно както и при семената (по)активните и нужни нам съставки се изпаряват:( но това няма значение, защото пак си е някакъв опит. сега вече ще знам за следващата година какво да бера за директна консумация и какво за зимнина. помня, че някой от форума беше приготвил сушени листа и ме питаше колко да изяде и какво ще му стане. тук е мястото аз да питам, какво стана с сухите листа при теб? случи ли се нещо? и ако да, то давай разкажи. искам да се извиня за личното обръщение на това място, но не пазя ЛС-то което ми бе пратил човека и за това се налага да пиша тук. Благодаря Ви. Поздрави: МалакПринц
Gravatar
fidget
2006-10-31_09:19


[b:ib29wsk2]а какво е това татул извинете ?? :oops: :oops: [/b:ib29wsk2]
Gravatar
malak_princ
2006-11-01_13:42


seriozno li pita6? ne mi se iska da fludq... ako iska6 pove4e info, pi6i mi na PM za6toto ako popi6a o6te malko za tatula kato ni6to 6te si navleka ban. tolkova se iztarka tazi tema, 4e dori mislq dali da ne vzema da mahna toq post. izleze napalno bezpolezen. izvinete me na latinicata, no zalata nqma kirilica:(
Gravatar
termolabilius
2006-11-17_09:42
по спомен...

По спомен, кк коментира за татула (Datura), че една педя корен (приготвен по много сложна рецепта, всички си спомнят - с копанята на прасето и т.н.) може всеки да изяде; от листата може да се разболее, от цветовете - да полудее и най-добре за ума били семената. Освен това татула имал особено привличане към някои хора, а други пък го понасят много зле (повръщат чернилка). При жените води до увеличаване на сексуалната им сила. Прозвуча малко като съновник, ама това е по спомен. Аз лично съм изяждал до 1 с. л. семена и нищо друго. (И трипът продължи няколко дни). Моето мнение е, че е рисковано да се опитва ей така (за майтап), т. к. съдържанието на алкалоидите може да варира както в различните части от растението (това е съвсем нормално), така и в различните местообитания на растението, и в зависимост от телесното тегло, възможностите на черният дроб да метаболизира, индивидуалната поносимост и др. може да има интересна развръзка (интересна главно за зяпачите!). Още: В България има добро представяне на сем. Solanaceae (сем. Картофови), съдържащи тропанови алкалоиди - атропин, скополамин и хиосциамин - Atropa belladonna, Hyosciamus niger, Datura stramonium. Във всяка книга за билките можете да прочетете за тях. България става известна с т. нар. cura bulgara - българско лечение, когато за пръв път в света българският лечител Иван Раев успешно прилага А. belladonna (лудо биле) за лечение на болестта на Паркинсон. И още: Татулът, за който споменава К. Кастанеда е друг вид - нар. индиански татул - не расте в България, но се използва за биотехнологично получаване на скополамин от корените му.
Gravatar
Osogovetz
2007-01-12_07:00


Този вид се нарича "индийски татул", [i:1wzmuufh]Datura inoxia[/i:1wzmuufh]. Наистина в България не расте на открито, но го има - преди време се култивираше за алкалоиди, а и по ботаническите градини се среща. В него съдържанието на масла и алкалоиди е по-високо, а бодилестата кутийка-плод е със сферични размери (за разлика от овоидната на D. stramonium).
Gravatar
xbizzit
2007-03-13_16:58
Да, ама....

Темата е наистина интересна. Интересува ме обаче, някои има ли повече наблюдения върху въздействието на бляна и лудото биле. Или ефедрата. До колкото знам нашата ефедра е бедна на алкалоидо, но все пак има ли някакво действие...?
Gravatar
Zero
2007-03-16_09:03


[color=indigo:27765puv]Man от опит ти го казвам НЕДЕЙ ДА ЯДЕШ ТАТУЛ под каквито и да е форми(семена, листа,цветове) Просто се откажи наистина ти го казвам с добро, не ти трябва тая отрва!![/color:27765puv]
Gravatar
GumZa
2007-09-29_16:49


за трети път пиша ! Ако мн искаш този филм земи се надъвчи с акинетон от аптеката който е атропин ама на апченца по мал шанс има да се отровиш яко ,но ще видиш колко е вреден и ГАДЕН ! Е гаден за по-вечето хора,но все пак! Не се занимавай с делирантите !
Gravatar
Farfalak
2007-09-29_17:45


аз имам нагласата че ако ям татул ще полудея въпреки че сигурно няма да стане, но затова не ме влече, някак си на "тъмната страна" ми прилича, много мрачно ми изглежа всичко около тва растение, даже листата излъчват отрицателна енергия.. поне на мен де :idea:
Gravatar
GumZa
2007-09-30_22:32


[quote="Farfalak":1cjpskxz]аз имам нагласата че ако ям татул ще полудея въпреки че сигурно няма да стане, но затова не ме влече, някак си на "тъмната страна" ми прилича, много мрачно ми изглежа всичко около тва растение, даже листата излъчват отрицателна енергия.. поне на мен де :idea:[/quote:1cjpskxz] а само ти требе да видиш ония триъгълници по аповете да ти падне ризката чак ! не се занимавайте бе ! има далече по -яки неща
Gravatar
DEACTIVATED time wave zer
2007-10-01_07:06


аве не че пак искам непременно да е меся в тва кой кво колко ,ама татула САКС. има къде къде по-психедлеични неща от които няма да имаш и грам неприятности телесно, и ще си на шест на другия ден. за кво ви е.
Gravatar
wordmaster
2008-05-18_16:57
Re: пак за татула, но не съвсем. (Цветовете?)

кво стана оште някои пробвал лие с цветове да каже още не съм пробвал татул но бих го взел дори и само да видя каква реакция ще има тялото ми ...
Gravatar
Asymetral
2008-05-19_07:23
Re: пак за татула, но не съвсем. (Цветовете?)

тишина... сигурно няма оцелели :twisted:
Gravatar
MiNd_DisToRtIon
2008-05-21_15:07
Re: пак за татула, но не съвсем. (Цветовете?)

Znam 4e na tva mqstoto ne mu e tuk ama nqkoi slu4aino da znae koga po dqvolite se see tva rastenie!???
Gravatar
Asymetral
2008-05-22_10:26
Re: пак за татула, но не съвсем. (Цветовете?)

то си е плевел - респективно никак не е предирчиво, и сега да го посееш все ще изникне нещо - ама дали се налага? - има го абсолютно навсякъде и можеш да си набереш тонове малко по-късно през лятото - но моля те прочети много много внимателно всичко по темата в настоящия форум няма майтап - лудостта би могла да бъде на една сянка/1 грам в повече разстояние 8)
Gravatar
MiNd_DisToRtIon
2008-05-22_20:45
Re: пак за татула, но не съвсем. (Цветовете?)

Ne we 4ovek az nqma da go konsumiram toq tatul (Az da ne sum lud.Za kvo mi e).Prosto pitah 6toto se kefq na samoto rastenie i iskam da go ima v gradinata mi :) .S tatula 6ega rabota ne biva do kolkoto znam.
Gravatar
Asymetral
2008-05-23_06:38
Re: пак за татула, но не съвсем. (Цветовете?)

:wink:
Gravatar
Uriel
2008-05-24_20:57
Re: пак за татула, но не съвсем. (Цветовете?)

За да не пускам нова тема, ще попитам тук, пък ако някой отговори супер. Интерисувам се от кетамина. Трябва ли ми рецепта за него и от къде мога да си го купя. И моля мнения от сорта "не се занимавай с тия лайна" моля... чел съм 225 статий, нема да ме научите... :x :roll: :lol:
Gravatar
Estario
2008-05-25_06:12
Re: пак за татула, но не съвсем. (Цветовете?)

[quote="Uriel":8rhjurim]За да не пускам нова тема, ще попитам тук, пък ако някой отговори супер. Интерисувам се от кетамина. Трябва ли ми рецепта за него и от къде мога да си го купя. И моля мнения от сорта "не се занимавай с тия лайна" моля... чел съм 225 статий, нема да ме научите... :x :roll: :lol:[/quote:8rhjurim] Във ветеринарна аптека се продава като Кетасет. Трябва да измислиш за какво ти е, примерно да упоиш умиращото ти куче и тн.
Gravatar
sl1ck3r
2008-05-25_19:42
Re: пак за татула, но не съвсем. (Цветовете?)

Този татул наистина е много интересна работа...Само като видиш красивите бели цветове...пък после като видиш листата...и ти става ясно, че е някаква зла вещица, носеща отворна ябълка:) Изглежда интересно за гледане в саксия. Някой има ли опит в подобни неща?
Gravatar
DreadSquirrel
2008-05-25_22:17
Re: пак за татула, но не съвсем. (Цветовете?)

Май иска азотни торове или нещо подобно... Пробвай google... Едва ли е особено труден за отглеждане... Аз имам малко семена, ама не знам дали са функциониращи... :lol: