Gravatar
Hunter Thompson
2006-10-06_09:31
Медия и гъби

Колеги, започна се. Репортажи по новините, статии във вестници-подлоги и други. Позволете да Ви цитирам част от статията за Мальовица във вчерашният брой на часа. [quote:9e6hsadx]Хората заровили лица в кравешките лайна, приличат на празни шишета, който са били изхвърлени от прозореца. Влакът е продължил, а те са останали да лежат край релсите. На парчета.[/quote:9e6hsadx] Ето на това му викам журналистика, обективност и лирически моменти. Други интересни такива са "сами зачеркват живота си", "бих им напълнил задниците със сачми, да се усетят какви глупости вършат", някой си проф. Александров дава мнение, че гъбите се нуждаят от много сух климат, има снимка на пич, който бере с коментар отдолу: наркоман търси гъби, и тн., тн., тн.
Gravatar
Партилан420
2006-10-06_09:43


кампанията продължава.. прстотии без граници от вестник Труд : [quote:16iswks4] Нова мода - Гъба за кеф Младежи берат масово в Рила и Пирин халюцигенна гъба. Изсушена и смляна на прах, те се превръща в опасен наркотик. Ако се сложи в тестото за кекс или сладкиш, качва желанието за секс. Дрогираните имат усещането, че летят, виждат всичко край себе си розово и червено. Гъбата беше внесена у нас от Франция преди 2 години. това е карето на главната, по-нататък има отделно заглавие Дрога от гъби пали мераците за секс Младежи масово берат халюцигенни гъби в Рила и Пирин, съобщи вчера д-р Теменужка Любенова, шеф на Общинския съвет по наркотични вещества в Благоевград. Тя е поискала съдействието от полицията, за да се прекрати зарибяването на децца в училищата в района с новата дрога. Споменатите гъби са крайно опасни, казаха вчера дежурни токсиколози от "Пирогов". Те напомниха, че гъбата псилоцибе е доставена в България преди 2 години от Франция. Но "предприемчиви" българи са я засадили в Странджа и Сакар, а вече и в Рила и Пирин. Гъбата се изсушава и един брой от нея се продава на черния пазар за 10 лева. Стрита на прах тя се прибавя към сладкиши, кейкове, банички и други. Предизвиква пълно отпускане, съпроводено с весело настроение. Дрогираните имат чувството, че летят като птици. Те виждат всичко наоколо в розово и червено. И най-важното - гъбата силно повишава мерака за секс. Но уврежда мозъка. Преди година студент по японска филология в София, дрогиран с псилоцибе, се съблякъл гол и тръгнал по бул. П. Славейков към Медицинския университет. По законите на Франция тази гъба са брои за силен наркотик и отглеждането й в страната е строго забранено. За България обаче забраната не важи заради пропуски в законодателството ни, съобщиха вчера юристи. Тази ниша са използвали наркодилъри, които берат гъбата и я налагат на наркопазара у нас. Лекари напомниха, че при дрогиране с нея трябва незабавна медицинска помощ.[/quote:16iswks4] нерде Ямбол, нерде Каспи4ан.. авторите на такива бисери сигурно ги избират с конкурс.. гъбата била внесена преди 2 години... от Франция ?!?? да бяха се разходили първо до пещерата "Магурата", да видят древните нагъбени графити, преди да пишат глупости.. И много странно, тия хора явно са някакви сексуални комплексари, още през 40-те години на миналия век прохибиционистите са алармирали обществеността, 4е марихуаната кара 4ерните мъже да искат да правят секс със бели жени и още по- лошо- кара белите жени да искат да правят секс със 4ерни мъже!!!.. както каза Глиги, "Пуритан" е 4овек на когото му е кофти, от това , 4е на някой друг му е кеф... За пореден път се убеждавам, 4е медии те са машина за ДЕЗинформация, управлявана целенасо4ено с цел да генерира страхове и ненавист сред широките обществени маси
Gravatar
DreadSquirrel
2006-10-06_09:55


Хайде да изсушим малко гъби и да ги смелим на прах... само после не знам какво ще ги правим, може да питаме журналисите - явно те знаят. Абе какви са тия глупости, които нямат нищо общо с истината. Това са като историите за сатанизма "те смесват кръв от котка с алкохол и със собствената си кръв и го пият" - безумни бисери. Тъпото е че с тая пропаганда ще вземат да забранят гъбите, което ще е доста кофти постъпка. Може ли да ги бойкотираме за разпространяване на лъжи или и нашите вече са почнали с войната с дрогата и няма начин. Надявам се ви е ясно, че всичко това се прави с цел гъбите да са нелегални, така че мутрите, наркодилари, които плащат данък на политиците да се заемат и с тази продажба. Също и да се симулира действие. Деба как ги мразя нашите мафиотчета недоразвити! Скоро и въздуха ще стане дрога, за да трябва да плащаме нелегално за него.
Gravatar
unknown
2006-10-06_11:46


мдааа... а ние сега какво, седим си и чакаме да ни я забранят.. и после ше плачкаме? ае да не е тоя път!!!
Gravatar
Asymetral
2006-10-06_11:59


Смятате ли, че ако повдигнем въпроса за гъбите във форумите на 24 часа и Труд, това ще допринесе поне малко за деДезинформацията?Не смятам че ще е чудодейно, но пък ако лъсне истината, която не е толкова фрапираща - дали няма да се откажат да пишат идиотщини, заради това че няма кой знае какво зрелищно.
Gravatar
uonko
2006-10-06_12:05


Информация в нета за гъбите има толкова че всеки с малко повече желание може да си отгледа обаче да накараш журналист да се съобразява с опита на други хора които знаят за какво става въпрос - хмм... (и един мармот загъва шоколада в станиол)
Gravatar
Gligi
2006-10-06_12:21


[quote="Партилан420":l3bhpijd] [quote:l3bhpijd] Стрита на прах тя се прибавя към сладкиши, кейкове, банички и други. [/quote:l3bhpijd] [/quote:l3bhpijd] хм, добре де, А ОТКЪДЕ РАЗБРАХА ЗА БАНИЧКИТЕ ??? :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :P
Gravatar
vordhosbn
2006-10-06_12:24


НЕНЕНЕ! НЕ е реално това което се случва. То на БНТ репортажите бяха обективни в сравнение с тия приказки тука. И досега винаги съм имал едно наум за това което чета от вестниците ама не съм и предполагал колко абсурдни неща могат да се пишат. Вече като чуя "медия" и все едно някой ме е напсувал реагирам. Повече "24 часа" и "Труд" докато съм жив няма да си купя. :x Хайде да ги засипем с опровержителни писма или с линкове от статии от международни проучвания за ефекта от халюциногените. Или да организираме протест. Не искам да забранят гъбите пред очите ми, а аз да седя отстрани и да гледам. Гъбите били "внесени" от Франция! ХА! Еми сигурно старите гъбари от на дедо ми времето са нещо халюцинирали за тия магически гъби, а? :lol: Ясни са ми тия "дежурни токсиколози" колко са компетентни по въпроса с разпространението на гъбите и тяхната токсичност. Увеличавала мерaка за секс?! Не знам за гъбите ама тая статия ми увеличи мерака за ебане на тъпи журналисти.
Gravatar
bb
2006-10-06_12:41


[quote="unknown":2z0i1gt5]мдааа... а ние сега какво, седим си и чакаме да ни я забранят.. и после ше плачкаме? ае да не е тоя път!!![/quote:2z0i1gt5] За мое огромно съжаление, гъбите ще бъдат забранени, независимо какво ние ще направим. Същото очаква и салвията след няколко години - по този път минават всички вещества от началото на 20 век насам. Ние нищо не можем да направим, защото нямаме власт , а политиците бързо ще си измият ръцете на две гласувания с по 61 гласа, защото те предпочитат да карат по инерция, а инерцията е "Война срещу дрогите" - появявава се дрога, различна от алкохол, кофеин, никотин или таурин и те веднага поправят "пропуска" в закона и така нататък и така нататък - кръгът е вестниците писват, политиците понеже "обичат хората", действат. Може да се напишат мнения в форумите на "Труд" и на други места, където да се представи обективно инфо за гъбите и да се пита - колко човека това лято умряха от препиване с алкохол и колко от гъби, колко човека седмично влизат в "Пирогов" от препиване с алкохол и колко са "отровени" с гъби, колко е леталната доза от алкохол в кръвта на човека и колко е отровен псилоцибина за човека, да се обясни че гъбите не са симулант на шизофрения, а са ентеоген - създаващи идеята за Бога, да се обясни за рисунките в Магурата и че гъбите винаги са били тук, за това че астеките са им казвали "Плътта на Бога", за Фигурите с гъби на най - древните цивилизации, да се обясни как да се избегне лошо пътуване - чрез комбинация от факторите обстановка, установка и очакване и така нататък, и така нататък. Незнам дали това ще е полезно - мисля, че ще се възбуди диспут, който ще ускори забраната. Може би е по - добре да се крием. Спомням си, че когато за първи път ядохме гъби с едни приятели се запитахме - "А нашите предшественици по тези земи от хилядолетия назад не са ли знаели, траките не са ли знаели, българите не са ли знаели? Решихме, че са знаели, естествено, но само определени хора и са си траели, че иначе земи тая клада да ти пречистим душата." Спомнете си гръцките Елефсински мистерии - там се е взимал силен ентеоген. Сократ е осъден на смърт и убит за това, че с учениците си е ял Елефсинско миро не по време на мистериите.
Gravatar
Gligi
2006-10-06_12:54


[quote="bb":17t00bkp]... различна от алкохол, кофеин, никотин или таурин ...[/quote:17t00bkp] + татул, мухоморки и лепило !
Gravatar
Gamma
2006-10-06_13:08


Единственото решение май е да си стегнем багажа и дим да ни няма към Холандия. Тея ше ни мачкат до край. А такива простотии като чета и ми иде да сдъвча нещо от яд..като знам, че тия хора дето ги пишат хал хабер си нямат. Тва било айляшка професия бе - стани там някъф си от дружеството за борба против лепиларите, ръси глупости по цял ден, "разследвай" "наркоманите", дето си брали гъби да се надрусват и да виждат всичко в розово и червено и си взимай заплатата :? :x :mrgreen: [quote:34e9pb71]Дрогираните имат чувството, че летят като птици.[/quote:34e9pb71] :lol: :lol: що бе, можеше и като самолети да фърчат :lol:
Gravatar
malkiat_dim
2006-10-06_13:46


[quote:2plkk63d]Дрогираните имат чувството, че летят като птици.[/quote:2plkk63d] Мене пък ме влече към земята да пускам корени :oops: :lol: А що не пробваме да направим едно парадче тип "Legalize it" само дето да е против дезинформацията и простотиите :?: Може просто и едно организирано излетче от повече народ да се направи на Витоша примерно. Явно тъпите репортери следят такива събития и непременно кат разберът че ще се прави нещо за гъбки ще решат новина и ще надойдат, а това пък от своя страна ще представлява един хубав подиум да се изкаже някакво мнение и от наша страна. П.П. Предлагам Витоша щото е планина, повечето медии са с централи в София а от там и по добро отразяване, а и няма гъби доколкото знам та може да ги призовем да посеят по някоя хихи :lol:
Gravatar
Asymetral
2006-10-06_13:58


Аз съм ЗАААААААА :D
Gravatar
Gamma
2006-10-06_14:01


[quote:2nyfr3zk]а това пък от своя страна ще представлява един хубав подиум да се изкаже някакво мнение и от наша страна. [/quote:2nyfr3zk] Е, всичко хубаво, ама мислиш ли, че ша има някакъв ефект? Това ше се отчете като поредния напън на "наркоманите" да си защитят теорията и...уф, бе нали ги знаеш какви са нагли, нахални, слбоумни наште лайнотърсачи от вестниците..имам чувството, че сички са работили за "шок" преди да идат по другите медии... :mrgreen: :!: Няма какво да се направи - като са ни нападнали ше ни изядат и толкоз. С тая държава няма какво да се разправяме. :-
Gravatar
Партилан420
2006-10-06_15:15


доколкото знам на Витоша Има гъби.. както и на Стара Планина. Докато не са ги забранили няма защо да излизаме на парад за гъбите, а колкото до салвията - за нея пък изобщо няма измислен тест, доколкото знам. Колкото до теста за псилоцибин, а дали реагира САМО на псилоцибин и псилоцин, щото ако реагира и на какао по същия на4ин няма да има никаква доказателствена стойност. п.с. от де да знам откъде им е хрумнало това за бани4ките, митове и легенди всякакви се носят.. :lol: п.п.с. гъбите растат на по- трудно достъпни места в сравнение с тревата и дори да ги забранят не виждам как ще ограни4ат употребата им. Оба4е кампанията по демонизирането на гъбите о4евидно е запо4нала.
Gravatar
ani
2006-10-06_17:11


ей това имах в предвид в другата тема........... абсолютна демагогия :!:
Gravatar
aluin
2006-10-06_19:25


Да, гъбките ще се забранят, няма как! И не само.. ЕС има строги правила относно много съмнителни, но често безвредни субстанции.. Кефи ме, как унгарците изхитриха ЕС, които им забраниха да си правят маковец, заради съдържанието маково семе.. те от своя страна предявиха претенция, че това е техен национален сладкиш, символизира унгарската кухня и запазва тяхната идентичност.. та си го произвеждат и дори изнасят без проблем.. :D
Gravatar
termolabilius
2006-10-06_20:39


Започна се и ме учудва колко лекомислени са всички! Картинката беше тая още преди две години. Консумирайте докато има, "винаги може повече"! Пази мозъка!
Gravatar
Партилан420
2006-10-06_21:07


от какво да го пазя мозъка, от идиотски статии ли? или от промивка в някое държавно заведение?? "докато има" хаха, тревата като е забранена, сякаш 4е няма :mrgreen: :lol: само тихо, истимаро и най- ве4е- умната :!: пък ако плъзнат рейнджъри да следят да не би туристите да събират гъбки от забранените територии, ами 4е си ги консумираме на мято, пък ще си сбираме зимнина от поляните извън защитените територии. Единствено ако плъзнат спец-отряди с пръска4ки заредени с фунгицид из парка, тогава ве4е ще настане партизанска пуцаница ама не вярвам да се стигне до там. Поли, ЕС няма нищо общо с кампанията срещу гъбите у нас, това е по- скоро на4алото на предизборната кампания на Бойко Борисов.. ама той не се бил кандидатирал за президент.. не бе, ама ве4е крои планове за министър на министрите като му изте4е кметския мандат..
Gravatar
bb
2006-10-06_23:12


[quote="aluin":1lgzrs1f]Кефи ме, как унгарците изхитриха ЕС, които им забраниха да си правят маковец, заради съдържанието маково семе.. те от своя страна предявиха претенция, че това е техен национален сладкиш, символизира унгарската кухня и запазва тяхната идентичност.. та си го произвеждат и дори изнасят без проблем.. :D[/quote:1lgzrs1f] И при индианците в САЩ е така имат си Нативна църква на американските индианци и вместо нафор по време на причастие лапат пейот. На тях им е позволено, на другите американци не. Май, религия или обичай в днешно време, ако изкараш, че има, и нема проблеми, щото иначе фашизъм.
Gravatar
aluin
2006-10-07_10:05


Точно.. Фашизъм, дискриминация, се думички, които отварят вратички.. тоест винаги има пролуки в законодателствата които можеш да използваш хитро без да се вреш между шамарите..
Gravatar
unknown
2006-10-07_11:39


...абе нали имаше една приказка: "Пази Боже, сляпо да прогледа" :idea:
Gravatar

2006-10-07_15:58


Sujaliavm che shte go kaja no tazi eventualna borba e obre4ena.Sushto kakto i opitite da se obiasni na neprosvetenite k voe marihuana. 1 guba 10 leva exexexexexexexexexexexee Rozovo i cherveno.Mi ne znam az v4era izobshto ne vijdah rozovo i cherveno ama shtom kazvat moje itaka da e sigurno sum daltonist
Gravatar
bb
2006-10-08_07:27


е тука, ако искате, се изказвайте: http://www.trud.bg/Default.asp?statid=3 ... 04&iy=2006 http://www.trud.bg/Default.asp?statid=3 ... 04&iy=2006
Gravatar
d3n0R
2006-10-08_19:17


Пълен абсурд. В България ВСИЧКО е пълен абсурд, но хората до такава степен са изманипулирани от медии. Че сами си вярват че всичко е OK !
Gravatar
Sidharta
2006-10-08_19:26


Я недейте да се ожалваме - щели да ги забранят. Първо - не могатн да забранят на гъбите да растат, то е все едно на цялата природя забраняьт да е природа; но по-важното - в целия свят се надига мощно движение за т.нар. legal highs. Мързи ме да обяснявам, само казвам, че иде реч за легалрш вещества, които променят съзнанието, базирани на природни източници - ако някой иска да разбере повече, да пусне в гугъл търсене по "lrgal highes" (или "legal highs")
Gravatar
Satan
2006-10-09_07:35


Съмнявам се, че ще ги забранят преди да са забранени някъде из европейския съюз . За добро или лошо тук нещата се случват последни.
Gravatar
ani
2006-10-09_10:35


а как се дава възможност, човек да изкаже своето мнение по актуален проблем.........в електроните медии говоря щом всичко куцо и съкато пише, снима филми ,взима интервюта, говори открито как , къде и по колко.ебаси даже как се готвят:ха ха !ВКУСНО или ИСКРЕНО И ЛИЧНО да налазим! поне и ние съвети да им дадем......., да си менкаме рецепти:ха ха много ме кефят наште медии тия дни-незнам май е от гъбуцките напоследък:ха ха пълно густо,ако и с прогнозата за времето даваха инфо днес къде е ГЪБАТА цена няма да имат :|
Gravatar
darshan
2006-10-09_17:56


Абе, абе за кви гъби говорите бе?! :shock: :lol:
Gravatar
bb
2006-10-09_18:06


за оня вид сърнели, дето им викат псило... семеланцеата :)
Gravatar
Партилан420
2006-10-09_19:01


Не бе , за 4елядинки.. Ама това не били 4елядинки ли? Ами де да знам, на мен на 4елядинки ми прили4ат.. ама не съм голям гъбар де.. ама квито съм ги брал такива ше си ги ям, пък ако ще да умрам... от смях.
Gravatar
luvstruck
2006-10-09_21:26


пазете се,че им се искало да "им няпълня задника със сачми"...и табели щели да слагат..."вървете си наркомани" ...нещо подобно...четох го днес...ако някой може да намери статията...не си спомням труд или 24...разбрах дори че пантерките са по на оферта :lol: :lol: :lol:
Gravatar
DreadSquirrel
2006-10-10_21:13


Дали няма да си взема една табелка за вкъщи, а? :twisted:
Gravatar
kvazary
2006-10-24_11:37


Е поне има нещо ново за мен, гъбки растяли по кравешки лайна. бех сигурен, че не само семиланцеата вирее из балканите. Само някой може ли да каже где да ги търся тия кубенсис ли ще е ко да е
Gravatar
unknown
2006-10-24_11:42


[quote="kvazary":1dulklmg] Само някой може ли да каже где да ги търся тия кубенсис ли ще е ко да е[/quote:1dulklmg] срещат се из нет-а тук таме, кълват на портфейл :lol:
Gravatar
ayahuasca
2006-10-24_17:18
-

:o :o :o :o :o :o :P :P :P :D :D :D :D :D да се смея ли да плача ли.и двете едновременно.да се обърна към Папараците с голямо Ж и да им поискам съвет,че като гледам наред с доктори и професори се извадиха 'най-д0брите' социални информатори.Ми ако ги слушам до сега да съм 2метра под земята.И все пак,ако някое журналистче попадне тука,абе да ви питам,вие за какво сте учили??да си искарвате парите лъжейки един цял народ,хвърляйки в очите му прах и пепел. Така като се замисля,единственото което правите е да доизграждате един негативизъм и страх. Всичко се нарежда и всичко се връща.Ще дойде момент,когато човекът няма да е тази 'личност' която ще предопределя това и онова:):)А дотогава можем само да ви се смееме! пс.сега виждам как им се връща на шефовете ми,там където ратотех,за това, че когато постъпих се отнасяха като с муле. Затова съм спокоен.защото не вие,а нещо друго ще реши кога,как и по какъв начин ще ви се върне.А повярвайте ми,то ще е със същата сила с която и вие сега изказвате твърде некомпетентните си мнения и то не къде ми в Очите на хората!
Gravatar
Mind-Blown
2006-10-24_19:23


Медиите в Бг - не обективни,а работещи според изгодата на "еди-кой-си",в случая за роботизирането на хората.Докато не влезнат "наши агенти" в системата,положението ще си е шит...
Gravatar
Партилан420
2006-10-24_19:40


Може би ако нагъ(р)бим Елена Йон4ева с тази зада4а ще се полу4и нещо що годе обективно.
Gravatar
Asymetral
2006-10-24_19:41


Да организираме Съпротивата!!! Viva!!! :lol: :lol: :lol: [size=75:3l1dd64a]само че тихичко, потайно :wink: [/size:3l1dd64a] :oops: :lol:
Gravatar
malak_princ
2006-10-30_22:00


ха! и как ще забранят гъбите? много ще ми е интересно да гледам куки с лопати и пръскачки да търчат по баирите с цел да намалят популацията на опасната дрога. то гъбарите едва сколасват понякога да си наберат защото други са ги изпреварили, пък какво ще остане за санитарния контрол. Пх! гъби са това, не са борчета, маамустара! а не вярвам да мобилизират хеликоптери за тази цел. що се отнася до евентуалните проблеми при обиск, смятам, че всички сме свикнали да живеем с риска за такова нещо. всеки един от нас е движил с поне една цигара ганжа, да не говорим за повече. така, че нищо ново под слънцето не се случва. нека си приказват журналистите, щом така им харесва, аз пък ще си бера гъби и не ми пука, защото не съм престъпник. не мога да се чувствам престъпник, та ако ще и двеста закона да ми наложат. това е.
Gravatar
shrooms
2006-10-31_07:36


Всяко чудо за 3 дена каквото беше - беше ,мислите ли изобщо че ще се шуми още около гъбите - едвали ...
Gravatar
trancEdrift
2006-11-23_00:44


A вярно ли е наиситна че в Българиа вече са забранени, преди повече от 4-5 месеца четох че е прокаран закон според които стават тежки наркотици - за притежание - години затовр и големи глоби, за продаване 10 до 16 години затовр, някакви такива цифри ми се въртят в главата...? Дори брането беше забранено до колкото си спомням.. но едвали някои го прилага, оправданието беше че така законодателството ставала като европейското, даже след това имаше статии за заловени пратки по границата (пратки - макс 100 грама нещо такова)... незнам аз ... тук може да си купиш от смартшоп дори съставките да си направиш чай аяуаска, което трябва да направя някой път :lol: европейско законодателство...
Gravatar
Gamma
2006-11-23_02:05


Абе аз дочувам, че вече всички закони са ни станали европейски и са в сила, просто на никой още не му се занимава да ги прилага, а това колко е вярно - не знам. Говорят, че депутатите даже лятна ваканция са нямали само и само да прочетат и обсъдят всичките ЕС закони...Ама не нам. :o
Gravatar
unknown
2006-11-23_15:17


[quote="Gamma":3bwjmny8] Говорят, че депутатите даже лятна ваканция са нямали само и само да прочетат и обсъдят всичките ЕС закони.[/quote:3bwjmny8] Баси вица :lol: :idea:
Gravatar
trancEdrift
2006-11-23_15:32


Абе не е виц да те хванат с изсушени гъби и да ти дигнат обвинение за нарко трафик и да ти сложат 16 години, иди се оправяи после че можело да си ги набереш в гората... В Америка имаше такъв прецедент мисля, имало проблем с криминализирането на кубенсис понеже така или иначе се намирали по мочурищата .. те затова във Флорида и Луизиана май са легални :D ама и в Ниската земя ми е добре, респект за адекватното мислене и толерантността на някои европейски народи... :roll:
Gravatar
Gamma
2006-11-23_16:14


[quote="unknown":3b54gn1r][quote="Gamma":3b54gn1r] Говорят, че депутатите даже лятна ваканция са нямали само и само да прочетат и обсъдят всичките ЕС закони.[/quote:3b54gn1r] Баси вица :lol: :idea:[/quote:3b54gn1r] Само дето не съм толкова сигурна дали е виц, или наистина е така, щото сега установих, че това даскал го е казал, така че...може да има някакво зрънце истина. Аз съм наистина леко поуплашена заради тия неща. Кой знае кога ше се окаже, че половината от нещата, дето си ги нося с мен са забранени и някой не е сметнал дори за нужно да ме предупреди, че положението се е променило :mrgreen:
Gravatar
unknown
2006-11-23_18:45


Ама вие не се ли научихте, че докато закона не бъде изписан черно на бяло в Държавен Вестник, си остава просто поредния слух. :lol: :idea:
Gravatar
bb
2006-11-23_18:54


има промени от 10.10.2006, но, доколкото набързо забелязах, думата гъба пак я няма ни в списък приложение 1, ни в другите текстове. пак ще погледна по - внимателно, но засега умната и споко
Gravatar
trancEdrift
2006-11-23_19:00


уви - обнародван е той закона в държавен вестник и има гъби, наименувани са с научните си имена и списъка е доста подробен, законите са съпоставими с амариканските федерални... Порсто да ви предупредя - внимавайте, ченгетата търсят за какво да се заядът, хероин ли ще е, гъби ли - се тая пред закона.
Gravatar
ani
2006-11-23_19:14


Чл. 354а. (Нов - ДВ, бр. 95 от 1975 г., изм. - ДВ, бр. 75 от 2006 г., в сила от 13.10.2006 г.) (1) Който без надлежно разрешително произведе, преработи, придобие или държи наркотични вещества или техни аналози с цел разпространение, или разпространява наркотични вещества или техни аналози, се наказва за високорискови наркотични вещества или техни аналози - с лишаване от свобода от две до осем години и с глоба от пет хиляди до двадесет хиляди лева, а за рискови наркотични вещества или техни аналози - с лишаване от свобода от една до шест години и с глоба от две хиляди до десет хиляди лева. Когато предмет на престъплението са прекурсори или съоръжения или материали за производство на наркотични вещества или техни аналози, наказанието е лишаване от свобода от три до дванадесет години и глоба от двадесет хиляди до сто хиляди лева. (2) Когато наркотичните вещества или техните аналози са в голямо количество, наказанието е лишаване от свобода от три до дванадесет години и глоба от десет хиляди до петдесет хиляди лева. Който без надлежно разрешително на публично място придобие или държи с цел разпространение, или разпространява наркотични вещества или техни аналози, както и когато наркотичните вещества или техните аналози са в особено голямо количество или деянието е извършено: 1. от лице, което действа по поръчение или в изпълнение на решение на организирана престъпна група; 2. от лекар или фармацевт; 3. от възпитател, преподавател, ръководител на учебно заведение или длъжностно лице при или по повод изпълнение на службата му; 4. при условията на опасен рецидив, наказанието е лишаване от свобода от пет до петнадесет години и глоба от двадесет хиляди до сто хиляди лева. (3) Който без надлежно разрешително придобие или държи наркотични вещества или техни аналози, се наказва: 1. за високорискови наркотични вещества или техни аналози - с лишаване от свобода от една до шест години и с глоба от две хиляди до десет хиляди лева; 2. за рискови наркотични вещества или техни аналози - с лишаване от свобода до пет години и с глоба от хиляда до пет хиляди лева. (4) Който наруши правила, установени за производство, придобиване, пазене, отчитане, отпускане, превозване или пренасяне на наркотични вещества, се наказва с лишаване от свобода до пет години и с глоба до пет хиляди лева, като съдът може да постанови и лишаване от правата по чл. 37, ал. 1, т. 6 и 7. (5) В маловажни случаи по ал. 3 и 4 наказанието е глоба до хиляда лева. (6) В случаите по ал. 1 - 5 предметът и средствата на престъплението се отнемат в полза на държавата. Чл. 354б. (Нов - ДВ, бр. 95 от 1975 г.) (1) (Изм. - ДВ, бр. 62 от 1997 г., изм. - ДВ, бр. 21 от 2000 г., изм. - ДВ, бр. 75 от 2006 г., в сила от 13.10.2006 г.) Който склонява или подпомага другиго към употреба на наркотични вещества или техни аналози, се наказва с лишаване от свобода от една до осем години и глоба от пет хиляди до десет хиляди лева. (2) (Изм. - ДВ, бр. 21 от 2000 г.) Когато деянието по ал. 1 е извършено: ..... (4) (Изм. - ДВ, бр. 62 от 1997 г., предишна ал. 3 - ДВ, бр. 21 от 2000 г., изм. - ДВ, бр. 75 от 2006 г., в сила от 13.10.2006 г.) Който системно предоставя помещение на различни лица за употреба на наркотични вещества или организира употреба на такива вещества, се наказва с лишаване от свобода от една до десет години и глоба от пет хиляди до двадесет хиляди лева. .... Чл. 354в. (Нов - ДВ, бр. 95 от 1975 г., изм. - ДВ, бр. 62 от 1997 г., изм. - ДВ, бр. 21 от 2000 г.) (1) (Изм. - ДВ, бр. 75 от 2006 г., в сила от 13.10.2006 г.) Който засява или отглежда растения от опиев мак и кокаинов храст или растения от рода на конопа в нарушение на установените в Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите правила, се наказва с лишаване от свобода от две до пет години и глоба от пет хиляди до десет хиляди лева. аз това открих изчетах го....да за гъби конкретно нищо специално, но ми се повръща от думата "аналози"! някой правист да осветли въпроса....ще се радвам...., но това е някаква врата за мен... Г13 без параноя :roll: :!:
Gravatar
trancEdrift
2006-11-23_21:03


абе незнам, може още да не е обнародван, досега съм турсил но то е таква каша с тия закони и законо проекти, мисля че може да е приет на първо четене или нещо такова - аз мога да кажа обаче със сигурност че съм чел статия във новинарски сайт как е прието със пълно мнозинство това за гъбите и за някой други подобни, възможно е да бъде разглеждан пак, но не е параноя...
Gravatar
Gamma
2006-11-23_21:06


хаха, такива неща не може да са просто параноя човече, пък и дори да са - винаги е добре да си малко по-параноичен в тая насока, щото иначе си им право в ръцете. Много хубаво, че го спомена тфа за гъбите..много добре. :o
Gravatar
ani
2006-11-23_21:28


това което постнах е извадка от последните промени в НК и са в сила от 13.10.2006 според мен това в новинарските кои кви ги се... едва ли е най-достоверната инфирмация принципа на нашите медии по скоро е дезинформация.... :!: че си е за притеснение -безспорно. за мен е важно да знам какво иска да ни внуши автора с думата "аналози"- ясно и конкретно или и каквото и да намерят в теб стига да си решат, то тава е аналог... и после бягай да играеш... все си мисля, че европейските закони в тази посока едва ли са точно така формулирани :?:
Gravatar
vordhosbn
2006-11-23_23:22


Добре, а по-принцип като влезем в ЕС ще се приемат ли някакви нови закони или влизането ни е на базата на това че вече сме ги приели.
Gravatar
puci
2006-11-24_08:15


:o 17. "Аналог" означава всяко вещество, което не е включено в приложенията към този закон, но има сходен химически строеж с някое наркотично вещество и предизвиква аналогично действие върху човешкия организъм.
Gravatar
trancEdrift
2006-11-24_09:11


daaaa stih se - tochno taka - s tova analozi vkarvaha i gubite :!: beshe neshto ot sorata na .. " Dopulva se spisuka i taka vlizat i taka narechenitehaluciogenni gubi i blah blah " plus oshte nqkolko rasteniq - e znachi nee tolkova fatalno tui kato e interpretaciq, toest e otvoreno za interpretacii i rushveti :)
Gravatar
puci
2006-11-24_09:40


еи това е наи-новото маи!? http://lex.bg/laws/ldoc.php?IDNA=2134654469 тук не мога да намеря нищо за гъби,някои може ли?
Gravatar
nikimm
2006-11-24_09:58


Растения и вещества с висока степен на риск за общественото здраве поради вредния ефект от злоупотребата с тях, забранени за приложение в хуманната и ветеринарната медицина Псилоцибин Псилоцин (псилотсин)
Gravatar
brainjuice
2006-11-24_11:18


псилоцибинът и псилоцинът като вещества винаги са били забранени от закона (или поне от последния закон). номерът е, че забраната (засега) не се отнася до самите гъби, които ги съдържат. за сравнение: всички части на растенията опиумен мак, кока и коноп с ненам-си-там-колко тегловни процента ТХЦ са забранени за притежание и разпространение. не че сега не могат да изземат и изследват гъбите ти, да установят какви вещества съдържат (това май е малко тромава процедура) и да те съдят за притежание на [i:14mftitw]веществото[/i:14mftitw] (не на гъбата). но винаги можеш да излезеш с номера: ъъъъ, ма тва аз така челадинки малко си набрах, за супата, да не би да съм ги сбъркал нещо? :lol: впрочем това винаги ще бъде възможно, дори ако забранят самата гъба, защото никой не може да докаже, че си брал точно еди-какви си гъби с точно еди-каква си умисъл. е, вече ако ги изсушиш или стриеш на прах е по-друго - затова в някои страни (Британия) са забранени за притежание и разпространение само обработени, [i:14mftitw]processed[/i:14mftitw] гъби. просто тогава умисълът се доказва по-лесно. така е според мен поне, де. не съм адвокат. :wink:
Gravatar
Gamma
2006-11-24_11:37


[quote="puci":ifurzo7i]:o 17. "Аналог" означава всяко вещество, което не е включено в приложенията към този закон, но има сходен химически строеж с някое наркотично вещество и предизвиква аналогично действие върху човешкия организъм.[/quote:ifurzo7i] Е, точно аналогичното действие може да се тълкува по всякакви начини :oops: А за законите - тях вече трябваше да сме ги приели и да са в сила, ама като влезем в ЕС чак тогава на някой ше започне да му пука, щото от преди това никой не ни гледа чак толкова стриктно и следователно никой не ни наказва или поощрява - така, че си го караме по течението, ама ме притеснява адски много това, че вече [b:ifurzo7i]могат[/b:ifurzo7i] да направят нещо.
Gravatar
ani
2006-11-24_12:23


аха, каде ми бил ключа за бараката :mrgreen:
Gravatar
trancEdrift
2006-11-24_14:52


Еми преди две седмици или нещо такова имаше статия - "Голяма пратка наркотици заловени на летище Софиа от Холандия", като прочетох по надолу се оказа че това било една торбичка с гъби, мисля изсушени.. Общо взето полицията се беше похвалила че е хванала наркотици, не забранени вещества...
Gravatar
Rodop Balkanski
2006-11-30_07:38


te i vchera davaha che sa hvanali 3,5 tona hashish na 15metrova qhta s bulgari,ama na videoto davaha paketi s heroin...neshtasnici! :x :mrgreen:
Gravatar
unknown
2006-11-30_09:50


[quote="Rodop Balkanski":19z59zz6]te i vchera davaha che sa hvanali 3,5 tona hashish na 15metrova qhta s bulgari,ama na videoto davaha paketi s heroin...neshtasnici! :x :mrgreen:[/quote:19z59zz6] а ти как разбра, че е хероин? :-
Gravatar
trancEdrift
2006-11-30_12:31


ami paketite s heroin sa meki, za razlika ot hashisha...
Gravatar
ani
2006-11-30_14:00


ха ха....ей това е аз съм ги виждала пред очите си как ближат къна за коса :shock: :shock: :shock: :lol: :lol: :twisted: :roll: няма просто такива :!: много филми гледат ей.треснаха един пакет на бюрото от едно кило с цвят -капочино нещо ъакова беше. -кво е тва? -къна за коса... - да бе да!/жлъчен смях/ сигурни ли сте! /със злобни очи/ мълчание вадене на малко швейцарско ножче,лек прорез в пакета и тогава един мъжки пръст-котре, нали се сештате с маникюр, се пъха в пакета... и после бяха едни ми ти кихания, кашляния, давене , плюене... :lol: :lol: :lol: :lol:
Gravatar
buzzjn
2006-11-30_17:23


аве то всички сме в един филм нямам думи айде да се нафилмираме тогава ами хайде какво още чакаме хайдеее с наркотици яко в гъзаа
Gravatar
malkiat_dim
2006-12-01_14:26


Хехе смешно :lol: Кой тва напраил бе Ани :? Ушко дългоушко никога не ближат, шмъркат или каквото и да е там праиат го с тестове, точно щото не знаеш какво е, може да е утрова за мишоци :wink: Пример за Мара я лепят на нещо кат тиксо (прозрачно квадратче от пластмасово фолио) пръскат със спрейче и лепят отгоре друго, ако стане червено почваш да се почесваш дет не те сърби :oops: Тая модата с дългият нокът на кутрето знаеш ли от де е дошла :) (щот си се кръстила Ани за тва питам :P може и да се сещаш, или тва ти е истинското име :D ) Мноо селска мода добрече отшумя 8) Щом е с такова нокътче би трябвало да го е усетил още по миризмата или е некой позьор :lol:
Gravatar
ani
2006-12-01_14:34


"Хехе смешно Laughing Кой тва напраил бе Ани Confused Ушко дългоушко никога не ближат, шмъркат или каквото и да е там праиат го с тестове, точно щото не знаеш какво е, може да е утрова за мишоци Wink Пример за Мара я лепят на нещо кат тиксо (прозрачно квадратче от пластмасово фолио) пръскат със спрейче и лепят отгоре друго, ако стане червено почваш да се почесваш дет не те сърби Embarassed Тая модата с дългият нокът на кутрето знаеш ли от де е дошла Smile (щот си се кръстила Ани за тва питам Razz може и да се сещаш, или тва ти е истинското име Very Happy ) Мноо селска мода добрече отшумя Cool Щом е с такова нокътче би трябвало да го е усетил още по миризмата или е некой позьор Laughing " беше си редови полицай от narkoотдела ,1-во райнно - П-в имена няма да споменавам :x и аз така си мислех, но има и свидетели , които могат да потвърдят истиността на думите ми :P личното ми малко име е така, не разбирам какво имаше впредвид по горе....otnosno imeto mi :roll:
Gravatar
malkiat_dim
2006-12-01_14:54


Тоя се е вживял в ролята си на супер ченге :lol: Даже по патрулките им се търкалят такива спрейчета. Много хубаво име 8) Просто по едно време така му викаха на белото и кат спомена за нокътчето си напраих няква странна връзка, май ще триабва да ходя да си лягам. :D Те нали от джанките иде тая мода кат нема де да редиш с нокътчето от пликчето, кат ушко както си го описала по-горе. А после по едно време почна да става много разпространено щото нали сички са кисели дупета и с кинти и се имат за много cool, та който се праеше на такъв си пускаше нокътче :mrgreen: Сори ако съм те засегнал :D Ани си е едно от най благозвучните имена :P
Gravatar
ani
2006-12-01_15:18


нема грижи, наистина не знаех тази история :idea: не съм се засегнала и 10x, че ми разясни .... :P можеше да се изложим някъде :lol: :lol: :lol:
Gravatar
activegan
2008-09-15_07:28
Re: Медия и гъби

явно на някои хора не им харесва идеята за безлпатните гъби, те искат да се консумират херцата и другите синтетични боклуци, за да си пълнят джобовете.
Gravatar
maneff
2008-09-15_13:03
Re: Медия и гъби

хммм ето сега разбирам защо преди 2-3 години се ОТМЕТНАХ от медиите. Изобщо вестник от 2 години не съм пипал, телевизията не я гледам, а радио нямам. Предпочитам да си зяпам в нета, поне мога да разграничавам глупостите от информацията. Зяпат хората по цял ден (цял живот) глупости, и после ходи им обясни за халюциогени .... :mrgreen: бля! Гъби на прах... тряа да пробвам ама ме самнява нещо много!
Gravatar
dapsycho
2008-09-16_12:12
Re: Медия и гъби

Много ясно че трябва да се забрани всичко що расте в полето. ;) Как иначе ще изкарват пари от алкохол, цигари, кафе а зад завесите от преработката на кока и опиум? А и все пак гъбите не те правят зависим както е например телевизията. А ако не си зависим, не могат да те контролират :)
Gravatar
Trollei
2008-09-29_10:10
Re: Медия и гъби

Ццц... Не трябва да ги заспиваме трябва да ги съсипеме.. Изговореното е изговорено но ние трябва да се борим. Писна ми от скапани предубедени недоносчета. Kill these bitchez :idea: Много ги е яд щото никога няма да разберат... нещата.. Скапани роботи. :| Но е истина, че не държиме нещата малко по ЪНДЪР... А и скапаните мафиотчета... Да направат тревата по 5 леа(поне :P ) да видат колко хора ше си зимат дееба секо криво и дебело пуши да не говориме за друсане а тия само трупат кинти. До тогава - Гъби на Прах.. Да си смъркаме.. Хъ Хъ.. Maкар, че друсало се е одавна, друса се сега, че се друса и много време напред още :roll: Join forces. Build energy.
Gravatar
Партилан420
2009-02-08_19:18
Re:

[quote="ani":8jztzjif]ха ха....ей това е аз съм ги виждала пред очите си как ближат къна за коса :shock: :shock: :shock: :lol: :lol: :twisted: :roll: няма просто такива :!: много филми гледат ей.треснаха един пакет на бюрото от едно кило с цвят -капочино нещо ъакова беше. -кво е тва? -къна за коса... - да бе да!/жлъчен смях/ сигурни ли сте! /със злобни очи/ мълчание вадене на малко швейцарско ножче,лек прорез в пакета и тогава един мъжки пръст-котре, нали се сештате с маникюр, се пъха в пакета... и после бяха едни ми ти кихания, кашляния, давене , плюене... :lol: :lol: :lol: :lol:[/quote:8jztzjif] Muhaha, wijdal sam s o4ite si kak po sa6tiq na4en se "testwa" Magneziew hidrookis(za katerene) , weroqtno si misleha 4e e "belo" zawaliite... a magneziq za katerene pri pogla6tane ima shoden efekt s anglijskata sol, samo 4e eefekta ne se proqwqwa 4ak tolkowa barzo... e te twa kato im go kazah, te togz nastana sme6notoo :lol: :D :idea: :?: :mrgreen: :lol: :lol: :lol: ontopik. otnosno umisyla. pak powtarqm, ne se imam za golqm gybar, stawat i gre6ki, ama wseki si nosi sam riska, kato bere 4elqdinki...ama ne bili 4elqdinki li, am4i otde da znam, na men na takiwa mi prili4at,,, kolkoto do zakonite, mediite, u6ewite i forumite- u6ewite moje i dda gi myrzi da 4etat forumi, ama westnikarite ne gi myrzi, a ot swoq strana u6ewite ne gi myrzi da 4etat westnici, taka 4e hare malko po- umnata i pomnete- znanieto e sila... z toq deto znae. neznanieto sy6to e sila, samo 4e ne i za onq, deto ne znae.
Gravatar
P31415
2009-02-24_17:13
Re: Медия и гъби

на банерите може да пише.. ОКОЛО МАГУРАТА ИМА НАМЕРЕНИ ВКАМЕНЕЛОСТИ НА ХАЛЮЦИНОГЕННИ ГЪБИ ОТПРЕДИ ХИЛЯДИ ГОДИНИ. И ТОВА СЕ ЗНАЕ ПО СВЕТА НО НЕ СЕ ЗНАЕ У НАС. :oops: абе е•и ги тея мижитурки не могат да се е•ават с нас и сами ше си измрат по кофите от собствената си мизерия и нещастници .. не берете грижи - берете си гъбки.. :wink: :P
Gravatar
Spensi
2010-02-07_11:57
Re: Медия и гъби

Поредната съчинена статия с цел дезинформация ... просто не е истина :shock: [size=150:2byjrrtl][b:2byjrrtl]Супа от халюциногенни гъби измести тревата[/b:2byjrrtl][/size:2byjrrtl] Супа от екзотични гъби, които предизвикват халюцинации подобно на наркотиците, измести пушенето на трева в училище. Новата мода тръгна от училищата в Благоевградско и Гоцеделчевско. Това съобщи за "Монитор" д-р Теменужка Любенова - председател на Общинския съвет по наркотични вещества - Благоевград. От миналата година халюциногенни гъби са засадени на недостъпни места в планината, където полицията трудно ще се сети да търси, предупреди лекарката. По думите й насаждения с наркотичната отрова виреят и дават добра реколта в Рила около хижа "Безбог" и край хижите "Трещеник" и "Македония". "Учениците се запасяват с тях, сушат ги и варят супа от тях дори през зимата. Някои дори ги смесват с малки количества мухоморка, за да подсилят халюциногенния им ефект", разясни технологията д-р Любенова. 17 на сто от учениците в столицата и областните градове са опитвали наркотик. Това означава, че вкуса на дрогата познават 176 000 младежи, показва най-новото изследване на MBMD и фондация "Спасение" по този проблем, направено в Благоевград, Пловдив и София. Оказва се, че делът на опитвалите някакъв наркотик е два пъти по-висок (26%) в столицата, отколко в областните градове (13%). 15% от учениците признават, че най-често пушат цигари от индийски коноп, а марихуана - 14 на сто. На хашиш са едва 3 процента, на канабис - 2%, на екстази - 2%, хероин и кокаин употребяват само 1 на сто от тийнейджърите заради високата му цена. Наркотични вещества от цигара марихуана и екстази до хероин са били предлагани и се предлагат често на над една трета (35%) от младежите. Това означава, че 360 000 ученици са причаквани редовно от дилъри със стока на разположение, показва още изследването. В 32% от случаите наркотикът се предлага от приятел, в 55% - от съученик и връстник. Непознати дилъри предлагат трева или друг опиат едва в 23% от случаите. Икономическата криза е свалила рязко изкупната цена на канабиса и индийския коноп от производителя в Благоевградско, съобщи още за "Монитор" д-р Теменужка Любенова. Килограмът вече се търгува до 5000 лв., като на някои места той можел да се купи и за 100 лева. Най-скъпо вървели селектираните сортове. Source: http://www.monitor.bg/article?id=229911 Да се смея ли да плача ли ?!?? почвам да си мисля, че никога няма да се оправим в българия ... :idea:
Gravatar
Nothingk
2010-02-07_13:00
Re: Медия и гъби

Е кво им обръщаш внимaние след като е съзнателно.Ако не беше разбирам.Ама щом им се живее в интриги и заблуди цял живот,кво можеш да им кажеш.Можеш ли да ги оправиш.................................................................................
Gravatar
brainjuice
2010-02-07_13:20
Re: Медия и гъби

[quote:3q82srvm]Това означава, че 360 000 ученици са причаквани редовно от дилъри със стока на разположение, показва още изследването.[/quote:3q82srvm] колко съм чакал да ме причака някой дилър някъде и да ме зариби с кока или татуировка, напоена с ЛСД... ама няма, бе, ей... :-
Gravatar
Entheozen
2010-02-07_15:06
Re: Медия и гъби

Авторката и нейните източници много ги разбират :) "индийски коноп, марихуана, канабис", и до ден днешен не мога да разбера каква е разликата...уместно ще да е да попитаме женицата знае ли и други "дроги" като джонка, тунджа, ганджа и др. а за интереса към гъбите, то си е направо добра новина :oops: ; авторката разбира се не е миколожка и не може да знае, че гъби не се сеят толкова лесно в Рила :) и сега и преди хиляди години... слава богу има хора, които се информират от личен опит и това оказва доста по силно обществено влияние (в дългосрочен план) от всяква идиотска измислица в медийте (в краткосрочен план :) )... да мине малко време, ще слезнат и от тоя трип...
Gravatar
Maharishi
2010-02-10_11:44
Re: Медия и гъби

[quote:2u69skbb]15% от учениците признават, че най-често пушат цигари от [b:2u69skbb]индийски коноп[/b:2u69skbb], а [b:2u69skbb]марихуана[/b:2u69skbb] - 14 на сто... на [b:2u69skbb]канабис[/b:2u69skbb] - 2%:[/quote:2u69skbb] :shock: :-
Gravatar
brainjuice
2010-02-10_11:57
Re: Медия и гъби

сметай учениците как са се гаврили с бедните журналя :lol: "неее, аз не пуша марихуана, това е много лошо и само отрепките го правят, аз пуша канабис" - "не, не, не го слушайте, канабисът е по-лош и от марихуаната, от него ти пада носът! само индийски коноп!" лелееее, що не съм ученик и аз да ми падне някой в ръчичките да ме интервюира - всичко ще му обясня за наркоманските потайности :D
Gravatar
Mind-Blown
2010-02-10_12:03
Re: Медия и гъби

Подозирам, че таз журналистка, дето го е писала тва, е на доста силни анти-депресанти!
Gravatar
Nothingk
2010-02-10_15:09
Re: Медия и гъби

[quote="Maharishi":2bp0ijxt][quote:2bp0ijxt]15% от учениците признават, че най-често пушат цигари от [b:2bp0ijxt]индийски коноп[/b:2bp0ijxt], а [b:2bp0ijxt]марихуана[/b:2bp0ijxt] - 14 на сто... на [b:2bp0ijxt]канабис[/b:2bp0ijxt] - 2%:[/quote:2bp0ijxt] :shock: :-[/quote:2bp0ijxt] :lol: :lol: :lol: :D :lol: :lol: :lol: И аз такива дзъркели изцъклям.Абе аз преди време чух некви такива че марихуана били листата на конопа,ганджа били главите и некви такива... :lol: несвързани ,хахаха.Имат си неква глупост предвид...............................................................................................
Gravatar
vordhosbn
2010-02-10_15:22
Re: Медия и гъби

[url:2m89wzx7]http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2010/02/07/854108_amerikanskata_agenciia_za_borba_s_narkoticite_moje_da/[/url:2m89wzx7]
Gravatar
Nothingk
2010-02-10_15:33
Re: Медия и гъби

Липсват само хеликоптери :D :shock: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: над говедарци...и други подобни места :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ............................................................................................
Gravatar
timer
2010-02-10_21:47
Re: Медия и гъби

[quote:3rvonkj3]15% от учениците признават, че най-често пушат цигари от индийски коноп, а марихуана - 14 на сто... на канабис - 2%:[/quote:3rvonkj3] [quote="brainjuice":3rvonkj3]сметай учениците как са се гаврили с бедните журналя [/quote:3rvonkj3] Дали разбираш от наркотици в някаква степен или не, то трябва от обща култура поне да знаеш, какво е индииски коноп, канабис и марихуана :(. Все пак това растение се използва от векове не само за "напушване". Иначе анкетите които минават по училищата за щастие не са така трагично оформени. Има си една страница за наркотиците по ред марихуана, амфетамин, кокаин, екстази, магически гъби, ЛСД, следва една отделена специално за алкохола и една за семейството. Не знам къде са правени тези статистики, обаче тя цялата статия е пълна излагация (110% от предлагането). Съмнявам се даже както преположи Нотингк, че е съзнателно. Според мен не е съзнателно, а цялата редакция са некадърници. :(
Gravatar
vordhosbn
2010-02-11_07:48
Re: Медия и гъби

Абсолютно, съмнявам се въобще че са взели тези "данни" отнякъде. Най-вероятно просто са си ги изсмукали от пръстите.
Gravatar
Nothingk
2010-02-11_08:48
Re: Медия и гъби

:? :roll: Ами! Чак толкова прости хора едва ли са останали много.Не ги подценявайте.Дезинформацията е изключително увлекателна дейност за много голям брой журналисти.И най-вече дезинформация по отношение на растенията ,които всеки може да си бере свободно или да отглежда доста лесно.Интерсно как няма дезинформация по отношение на хероина,а?Малко хора имат чак такива химични познания за да прават хероин,така че :D заповядайте на пресния хероин ,още е топъл. Забележете „гъбите се сеят на такива места в планината че полицията трудно ще се сети да търси на тях“ :o :? ........или нещо от сорта.То ако се сееше ,отдавна да им бяха видели сметката ако нямат далавера от от тая работа.Кви плантации от канабис бяха унищожили в петричко,без проблем могат да открият поне част от :lol: „засетите гъби“ако имат желание,понеже наще планини са изключително плитки.Не сме в мексико нито в африка...Ае стига бе :D ,тва изречение до голяма степен ме убеждава че автора дезинформира или като част от цялата система за пари или просто се опасява да не го клъцне някой дилър.Иначе сички ше тръгнат ,ако разберът че са естествени гъбите и са напълно безплатни и не причиняват зависимост. Наскоро чух че за няква уникална цена от 50 :lol: :lol: :lol: (словом петдесет) лева за половин грам джойнт :shock: :o .Хероинчето дванайсе лева. :lol: :D :D :D :D Заповядайте,и да ви е вкусно. :? :o :? :? :? Тия хора не могат да разберът ,че винаги ше има огромен интерес към растенията,и тва не е начина да си продават хероина.Ако са малко по-находчиви ше се сетат,нека си продават,аз не съм толкова против продажбата,колкото против лакомията и безсмисленото любопитство на употребяващите.Секи си носи отговорността.........................................................................
Gravatar
MoridinBG
2010-02-11_11:08
Re: Медия и гъби

50лв/гр си е сериозно. Дебелите вратове се усетиха, че почват да изпускат пазара за сметка на независими предприемачи ( :D), гледащи на дребно. Вече от няколко места чувам за редица акции по хоум гроуъри. Направо изтръпвам като гледам повечето ми познати какви крупни суми дават за мизерни количества плява... Апропо днес в Румъния забраниха всичките high-ващи треви и билки.
Gravatar
Nothingk
2010-02-11_11:37
Re: Медия и гъби

:!: 50 лева около половин грам :o :? .С цял грам човек може да си направи доста солиден конус,а половин грам е една не много добра цигара.Иначе май средното се движи около трийсе лева за половин грам,зависи колко е попрекалил дилъра[quote="MoridinBG":3vvr0mio]Апропо днес в Румъния забраниха всичките high-ващи треви и билки.[/quote:3vvr0mio]Ама абсолютно прието ли е или го донагласят решението? Така да видиме как се развива :D европейската култура по зачитане на съвсем реални права на :D ближния.На различния :roll: :) от масата............................................................................................
Gravatar
Spensi
2011-08-21_20:30
Re: Медия и гъби

...И продължението :D [b:isgg6vgn][size=130:isgg6vgn]15 лв. за доза опасни гъби халюциногени[/size:isgg6vgn][/b:isgg6vgn] http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=995173 [quote:isgg6vgn]Според него най-вкусни за прием са консервираните в мед "шрумс". "Един буркан срува около 40 лв. и е достатъчен да се "наядат" 3-ма-4-ма начинаещи", уточнява младежът[/quote:isgg6vgn] като се сетя какъв буркан съм виждал ... за 40 40века :) доста тягостна статия :mrgreen: ПП: снимките са уникални сега ги видях всички :lol:
Gravatar
amitabha
2011-08-31_07:33
Re: Медия и гъби

[quote="Maharishi":sh6tgfhk][quote:sh6tgfhk]15% от учениците признават, че най-често пушат цигари от [b:sh6tgfhk]индийски коноп[/b:sh6tgfhk], а [b:sh6tgfhk]марихуана[/b:sh6tgfhk] - 14 на сто... на [b:sh6tgfhk]канабис[/b:sh6tgfhk] - 2%:[/quote:sh6tgfhk] :shock: :-[/quote:sh6tgfhk] Направо ша гръмна :lol: