Gravatar
bb
2006-10-06_08:34
Меломаните имали слабост към дрогата

Винаги съм подозирал връзката между изменението на съзнанието с химически вещества, изменението на съзнанието чрез възприемане на изкуство и комбинацията между двете - http://netinfo.bg/?tid=40&oid=944106 . Е затова в ouim има секция органик.
Gravatar
ani
2006-10-06_08:51


8) :lol: от 10 до 15 за самостоятелно слушане, от 15 до 25 за група иха :P
Gravatar
Asymetral
2006-10-06_09:10


Ох, чувствам се опасно антисоциален и престъпен! :twisted: :lol: Мисля да прослушам битова "музика", да пропия Пещерска за да може обществото да ме приеме с отворени обятия! Стискайте ми палци :lol:
Gravatar
bb
2006-10-06_09:28


Не забравяй, че може да си меломан - чалгаджия (меломания = мания по мелодия) и че гроздовата ракия е една от най - опасните дроги, макар че европейците, пишещи световното законодателство не щат да мислят така. Така че и с Пещерска пак ще си в схемата, само дето ще храниш легалните дилъри.
Gravatar
DreadSquirrel
2006-10-06_09:45


Бляк Пещерската е отврат, нищо чудно че имаш негативно мнение за гроздовата ракия! Да живее домашната дядова скоросмъртица! Иначе си прав, те пишат, че според изследването най-употребяващите са представителите на "т.нар. "клубно движение"". Въпреки, че според изброените им стилове, не става дума толкова за клубно движение, колкото с дискотечното движение и с якото комерс. Ама това просто сцепи десятката: [quote:1qqq60pj]Резултатите от изследването, публикувани в "Бритиш медикъл джърнъл" показват, че над 1/4 от любителите на класическата музика са пробвали хашиш, докато привържениците на оперното пеене предпочитат да употребяват халюциногенни гъби.[/quote:1qqq60pj] :lol: :lol: :lol:
Gravatar
bb
2006-10-06_10:08


Лошото ми мнение е за алкола изобщо и най - вече за концентрирания и е породено от, бих казал, богатия ми непосредствен опит, от наблюдението върху други хора, от сравнението между алкохола и джойнта в собственото ми тяло, от това, че досега не съм видял напикан пушач на улицата, докато пияни и напикани доста съм виждал и т.н. Въпреки че в днешния "24 часа" в секцията "Докторе кажи" ИМА ОГРОМНО ЗАГЛАВИЕ НА ОГРОМНА СТАТИЯ със следните големини на буквите - "Кетаминът дава нови надежди в борбата с депресиите , МАРИХУАНАТА ДОКАРВА ШИЗОФРЕНИЯ", аз познавам двама човека които развиха шизофрения, пиеха много и никога не са пробвали трева или друга незаконна дрога и не познавам нито един пушач на трева, развил шизофрения. В самата статия, в 80% от нея се обяснява за кетамина и евентуалните му ползи в борбата срещу деппресиите и на около 20% се казва, че шведите след 15 години опити били доказали, че ако до 25годишна възраст пушиш трева и си [b:aqexrk4b]генетично предразположен към шизофрения[/b:aqexrk4b] има 2,4 пъти по - голям шанс да развиеш шизофрения от "чистите" си връстници. Чудя се дали генетично предразположените към шизофрения хора имат 2,4 пъти по-голям шанс да развият шизофрения от негенетично предразположените, независимо от тревата, ама карай. Обаче заглавието кърти с шрифт има и снимка, абе човек, без да чете статитята, веднага му става ясно едно - ТРЕВАТА Е ЗЛО. Та така, за алкохола, никотина и тревата съм се убедил по всички възможни начини и за това спрях никотина и ограничих алкохола до бира.
Gravatar
DreadSquirrel
2006-10-06_10:17


Е виж сега - дозата определя отровата. Алкохолизма е форма на наркомания и е нормално, че е крайно вредно. Също и сериозното пушене на тютюн. Само, че и ако препафкваш с коз всеки ден от живота си не вярвам, че ще ти повлияе много добре - най-вероятно ще зациклиш доста и ще останеш с няколко години развитие назад, ако не друго. Но да пиинеш от време на време, да запалиш някой хубав тютюн в лулата - това не не е вредно. Същото и за конопа. Пък и не мисля, че подлежат на сравнение като това - "защо да пия алкохол, като мога да пуша коз", тъй като ефектите им са коренно различни. А това за анти-марихуана пропагандата е просто признак за това какви копелета са от правителството и колко ни е умствено изостанала (или корумпирана) журналистиката.
Gravatar
bb
2006-10-06_10:35


Разликата между тревата, алкохола и никотина е, че никотинът и алкохолът са отровни - един грам чист никотин убива кон, а от 4 до 6 пъти повече алкохол от ефективната за един организъм доза, може да го убие, докато ТНС в тревата не е отровно, разликата е и, че към никотина и алкохола се развира толерантност - обикновено потребителите увеличават дозите, а при тревата се наблюдава обратна толерантност - постоянните пушачи знаят как да се напушат от по - малко, и разликата е, че пушенето на трева е поне за мен много по - полезно и много по - приятно от алкохола и никотина и никога не съм качвал дозата - години пуша еднакво, докато с цигарите стигнах до 40. А иначе много ясно, че доста от почитателите на класическата музика и оперното пеене, ползват сайкъделик дроги - трева и гъби - те обикновено са умни пичове и пички и обикновено от студентските си години знаят, как да извлечат истинския филинг от музиката - представяте ли си опера и гъби за какъв филм ще става дума.
Gravatar
Asymetral
2006-10-06_11:13


Аз връзката между изкуството и дрогите го отдавам на това че и двете оказват "сублимиращ" да кажем ефект върху личността. Май просто така се получава най-добрата възможна синестезия. А ако направят статистика ще видят, че не само ние меломаните имаме склонност към психоактивни вещества, а това се отнася до всички хора /но като че ли най-вече хора на изкуството/. Давам пример - не познавам художник който да не пие. Или писател който да не пуши - знам че натрупването на субективни наблюдения не може да се счита за неоспоримо доказателство - но в случая е така. Лирично отклонение: Аве медиите вече ме изкарват извън кожа, имам чувството че писачите са им от Средновековието, баси некомпетентните хора. Не съм гледал или чел репортажите им за гъбите - ама я кажете имало ли е разговори с гъбарите и те какво са казали ама то това е за друга тема май а? :x
Gravatar
Gamma
2006-10-06_12:54


Ми нормално - това си е музика с душа. На мен пък не ми дреме като каква ме окачествяват някакви перковци.
Gravatar
Партилан420
2007-04-20_12:14


Да, не мога да се сдържа, по отношение на дрогите изпитвам същото, както и по отношение на музиката- мога и без тях, но без тях ми е сиво, и съм готов да ги създам от нищото , само и само да мога да им се наслаждавам и да ги споделям.. неслу4айно традиционната ритуална употреба на дроги е тясно свързана с изклю4ително богата и разнообразни музикални традиции.. 4уйте тези три песни4ки и вижте на какъв сайт са ги сложили.. http://www.amazonhealing.net/up.htm ами това клип4е? http://www.youtube.com/watch?v=GuHEW9d8 ... ed&search= комбинацията от музика и психедели4ни вещества създава определени визуални модели във визиите. дават невероятен зуум за детайлите и нюансите на Красивото..
Gravatar
luvstruck
2007-04-20_12:45


аз вчера точно на втората песничка...много стоях...както и ти :oops:
Gravatar
brainjuice
2007-04-22_07:26


а пък както показват данните от едно проучване, проведено от мен, [i:2wodruzp]всички[/i:2wodruzp] човешки същества са склонни към употреба на психоактивни вещества. :lol:
Gravatar
vordhosbn
2007-04-22_13:18


[quote="brainjuice":3el3gvcr]а пък както показват данните от едно проучване, проведено от мен, [i:3el3gvcr]всички[/i:3el3gvcr] човешки същества са склонни към употреба на психоактивни вещества. :lol:[/quote:3el3gvcr] :lol: :lol: :lol:
Gravatar
ani
2007-04-23_11:23


brainjuice написа: [quote:15jzg0ik]всички човешки същества са склонни към употреба на психоактивни вещества. [/quote:15jzg0ik] ..., тези които не си го признават, ходят на лекар....за рецепти: жълти, зелени.....
Gravatar
RainbowBoy
2007-04-24_22:30


Еми супер сега оставя и да забранят тези стилове музика понеже потиквали към употреба на наРкотици и насилие.
Gravatar
Iv_vI*
2007-04-25_09:08


Neznam ima li smisal da se otvarqt o4ite na dosta hora,koito sa protiv drogata.Pove4eto takiva sa protiv,za6toto takiva sa ob6toprietite normi i za6toto se vodqt za porqda4ni hora,no samite te ne sa osobeno sigurni v tova dali alkohola ne e po vreden ot trevata naprimer.Druga 4ast pak sa absolutno ne naqsno i vapreki tova sa protiv,ta dori nalagat mneniq i razkazvat slu4ki ot tipa na: "V edno selo hvanali nekvi da 6markat treva...!"Ne 4e ne6to,no mislq,4e vseki ima pravo da pravi kakvoto mu se pravi.Ti se 4uvstva6 dobre s butilka v raka,az pak s mase v usta.I vseki se zabavlqva po svoe mu! :roll:
Gravatar
unknown
2007-04-25_12:53


или пък: "дрогоманите имали слабост към музиката" :lol: :oops:
Gravatar
vordhosbn
2007-04-25_19:07


[quote="ani":7vsphfzk]brainjuice написа: [quote:7vsphfzk]всички човешки същества са склонни към употреба на психоактивни вещества. [/quote:7vsphfzk] ..., тези които не си го признават, ходят на лекар....за рецепти: жълти, зелени.....[/quote:7vsphfzk] Requiem for a dream
Gravatar
psylocic
2007-06-04_10:56


m... da i bashta mi ot kakto po4na da pie tranxen i da go smesva vsqka we4er sys rakiq i bira... stana golqm meloman....
Gravatar
ani
2007-06-04_11:35


моя приятелка скоро роди.....да са живи и здрави и двете моми :oops: та в родилното и били разни успокоителни...много била превъзбудена и казала сестрата.....тя не искала, помолила единствено да и пуснат някаква музичка , която тя си носила ......с идеята, че музиката ще я отпусне достатъчно....., но "лошата" сестра и споделила съвсем така , като на приятел:....ние тук музика всякаква сме слушали, но няма по силен от ще излъжа точно за медикамента, дали беше в конкретния случай деазипан /даже май не знам как се пише, а ха ха / или нещо подобно............
Gravatar
psyromantic
2007-08-10_09:50


м,ква ти слабост...дрогата направо си ми е най-силното място 8) ))
Gravatar
layne
2007-08-23_09:06


до много голяма степен има връзка, между вида "дрога", който употребяваш и музикаа, която слушаш. Но магията от музиката можеш и да я откриеш и без да си под въздействието на определено в-во, просто тогава е по-силна :) . Колкото до връзката музика-дрога, или дрога- музика, не може да се определи, като се замислиш този въпрос е като с яйцето и кокошката!