Gravatar
greeny
2006-02-13_12:28
Трева. Влияние на характера?

Искам да задам един въпрос, който много ме гложди. Веднъж нещо си говорих с един приятел и той ми обясняваше, че вече не пуши трева, защото преди е можел да се кефи супер много на нещата около себе си без трева, а след като почнал да пуши това изчезнало и станало невъзможно без нея... Как мислите на какво точно се дължи това? Дали изобщо има нещо общо с тревата и може ли тя да предизвика перманентни промени в характера, като в случая(или други)?
Gravatar
Партилан420
2006-02-13_13:05


хора разни.. на много неща може да се дължи това, от някакви особенности на хомеостазата и метаболизма на твоя познат до най-обикновено (само)внушение.. подобно 4увство имах по отношение на екстазитата.. въпреки 4е никога не съм ял пове4е от половинка на другия ден винаги наблюдавах някакъв срив в емоционалното си състояние. такива симптоми са възможни при употреба на дроги влияещи върху спосбността на мозъка да произвежда и да реагира на ендорфин, но тревата доколкото знам не е от тях. но както казах, хора разни. Ако някой си реши 4е тревата, МДМА или ЛСД не са за него, тогава пове4е не ги ползва и толкова. слу4аите на зависимости са изклю4ително редки. Виж, с тютюна, алкохола и амфетите нещата стоят по съвсем друг на4ин. Ама много извън темата се отплеснах. който не го кефи да не пуши. като съм напушен се смея на вицове, като не съм напушен ги разказвам :lol:
Gravatar
DreadSquirrel
2006-02-13_14:28


Познавам един човек, който сега отиде да учи в Германия и понеже там не може да пуши (или поне е адски трудно), като се върна успя да изпуши сигурно около 50тина джойнта за около 5 дена... (всъщност не помня точната бройка, но някъде там беше и със сигурност беше количество, което аз ако го изпуша ще се въргалям по земята и ще ми излиза пяна от устата) и нямаше подобен сорт проблеми, поне в този период. Въпреки, че и той твърдеше, още по времето като си беше в България, в един момент, в който беше спрял да пуши, че като е спрял да пуши е започнал да си спомня неща, за които съвсем е забравил и да забелязва много повече и т.н. Ама честно да си кажа, според мен повечето пушачи доста прекаляват и то и на това може да се дължи. Извинявай, ама ако пушиш по 3 джойнта на ден, всеки ден, си мисля че са нормални подобни ефекти. (то това си е наркомания, направо :mrgreen: ) Иначе и при мен съм забелязал подобни проблеми... като бях зачестил да пуша бях един такъв ленив и безпомощен и апатичен и т.н. Но не мисля, че съм добър пример, понеже тогава си имах и други проблеми... Но както каза Партилан - това може от много неща да зависи, най-малкото на всеки човек канабиса му действа различно, а да не говорим, че има и различни видове и тия некачествените за мен са си чисто и просто главоболие пакетирано в джъмпер. Оффтопик - Партилане - и при мен от екстазитата, колкото пъти съм ял, ми става така (въпреки че до сега половинка не съм пробвал да ям). Но това мисля, че е нормално. Само един път след екстази не съм изпадал в депресия на следващият ден и то беше понеже беше на една нова година и купона беше у нас и бях в най-доброто си настроение от години и освен екстази се налях солидно с алкохол, пуших и изпих около 3 двойни кафета примерно. Кафетата на сутринта ги пих... и въпреки това успях да си легна малко след това и да поспя няколко часа (наистина бях в е*ати настроението)... а на следващият ден бях твърде умрял за да се депресирам... то не беше мускулна треска, не беше мъгла, не беше главоболие... и трябваше да почиствам... за радост с едни приятели попочистихме и те и те толкова умрели... Уппс малко се поувлякох. Стоп. Всъщност аз нищо полезно не казах, но както и да е...
Gravatar
psi-fi
2006-02-13_14:44


трябва му лекарска помощ на наркоманчето
Gravatar
greeny
2006-02-13_19:56


Случаят наистина е много субективен. Лично аз си мисля, че става въпрос за естествена промяна в характера(пубертет), а тревата е просто следствие... Аз лично като пуша и гледам нещата с други очи се стремя максимално много неща да запомня и се уча от опита си като напушен и го прилагам в понякога доста скучничкото ежедневие. Последно време систематизирам изживяването "high" и го анализирам. Не мисля, че ще отречете, но като пушиш трева и особенно, когато оставаш сам със себе си, по една или друга причина, се опознаваш и се виждаш в съвсем различна светлина. Реакциите и действията, които се извършват инстинктивно и неосъзнато или просто тези, за които не се замисляме толкова много се забавят. Всяко действие се констатира гласно или мислено и чак тогава се извършва. Всичко минава през разсъждения и осмисляне. Когато не съм обзет от моментна еуфория или действие без явен смисъл всяко едно мое желание се консултира с Аза, осмисля се дали си струва да се предприеме действие и чак тогава се извършва или отхвърля. Това естествено са отделни случаи. Разни торби, разни материали, разни действия... :D Сега само ще спомена свръх-сетивността и всички чувства свързани със нея, слушането на музика, различното й възприемане и т.н. Много ме гложди въпросът: Всичко това реалност ли е или илюзия някаква? Дали неспособността да изпитаме различните чувствата предизвикани от стимулантите е нещо естествено? Някои хора цял живот не употребяват нищо и пак са "щастливи"? Дали всичките тия стимуланти не са някаква илюзия, заблуда, умопомрачение...? Тези мисли много ме плашат понякога и затова съм ги оставил настрана. Когато обаче мога да попитам съидейници много искам да задам въпросите си...
Gravatar
bon'g'dub
2006-02-13_20:28


Щастливи? И какво значи това? Разбира се, че са щастливи. Би трябвало всички да сме щасатливи. Илюзия? Еми - всичко е илюзия. Нямаме нужда от наркотици? -Разбира се, че е така! За какво ги употребяваме тогава? Щот не ни стиска, ей затва, щот ни трябва тласък, нещо да ни отвори очите! И много се чудим, нямаме смелост! Дайте 50 гр. насам, че мойто свърши! НАпоследък при мене така стоят нещата: пуша, за да парирам стреса - много интересно беше в казармата: там като пушиш сякаш не те хващаше, само леко почваше по-да не ти пука! Между другото на колко години си? А-ха. Понякога пуша всеки ден, понякога доста рядко... Различно. Ма най-ми е било яко, както казваш, да пуша сам - много познавателно! Е и с компания е яко! Пишете!
Gravatar
Syman
2006-02-13_20:34


[quote="bon'g'dub":l0atdwwx]Щастливи? И какво значи това? Разбира се, че са щастливи. Би трябвало всички да сме щасатливи. Илюзия? Еми - всичко е илюзия. Нямаме нужда от наркотици? -Разбира се, че е така! За какво ги употребяваме тогава? Щот не ни стиска, ей затва, щот ни трябва тласък, нещо да ни отвори очите! И много се чудим, нямаме смелост! Дайте 50 гр. насам, че мойто свърши! НАпоследък при мене така стоят нещата: пуша, за да парирам стреса - много интересно беше в казармата: там като пушиш сякаш не те хващаше, само леко почваше по-да не ти пука! Между другото на колко години си? А-ха. Понякога пуша всеки ден, понякога доста рядко... Различно. Ма най-ми е било яко, както казваш, да пуша сам - много познавателно! Е и с компания е яко! Пишете![/quote:l0atdwwx] sled tolkova mnogo vuprosi i az da napi6a edin - mai si na igla ?
Gravatar
malkiat_dim
2006-02-14_13:18


Абе има си промяна на характера и при мене си го гледам, доста по безлично ми минава времето кат не съм се ошматорил и кат съм :P Ама аз това го отдавам главно на това че то по принцип ежедневието е тъпо и скучно а и отгоре му на всичко през по голямата и скучна част от него съм нормален и кибича по 9ч. на работа после още 2-3 часа нещо друго правя кадето пак не мога да не съм в кондиция и през цялото това време си мисля как да мине по бързо та да дойде вечерта време за купон и да захапя картона или каквото има там та да се отпусна и изтрещя за малко иначе ще се побъркам :o Та за това просто мозакът ми вече ги свързва така нещата нормален-работа, задължения, скука :( изпушил - парти, веселба :lol: 8) :lol: Сигурно под това се има кат идея за психическа зависимост :? Не знам :oops: другото което съм забелязъл е че характерът ми се променя и в зависимост от това какво зобкам в момента кат варира в много яки крайности от супер добродушно настроено мирлюбиво и обичащо всичко живо около мене до раздразнителен и агресивен :oops: Ама това вече си е май от характера ми и докато съм нормален мога да контролирам настроението си в някакви граници ама пък изтрещя ли явно тия задръжки падат и на къде се люшне на там :oops: За това избягвам да употребявам някой неща че лошо :oops: Прави са хората дето викат кат не ти понася не пипай 8) има пре достатъчно неща с които меожеш да си размекнеш мозъка и всяко едно от тях е с различно действие се ще си намериш това което идеално ще те допулни :P
Gravatar
bon'g'dub
2006-02-14_13:46


като ти гледам аватара, май ти си на игла или приликата е случайна. Или не схващаш? Или кирилицата ти не 'риботи' :mrgreen: ? :P Дали всички тия "стимуланти" са заблуда? - За някои са заблуда, за други - просветление. Чувал ли си скоро името на Олдъс Хъксли? Важно според мене е, ти как ги чувстваш нещата, разбира се, ако си в пълно психическо здраве.
Gravatar
delamelix
2006-02-14_14:21


[quote="bon'g'dub":2ls2j9s9]Важно според мене е, ти как ги чувстваш нещата, разбира се, ако си в напълно психическо здраве.[/quote:2ls2j9s9] Напълно психично здраве? "Gandi" тука го няма :lol: Живеем в опитът циливизация,който каквото иска "да си знае" такова здраве няма.
Gravatar
PsyHita
2006-02-14_18:09


[quote="delamelix":3kna3pog] Напълно психично здраве? "Gandi" тука го няма :lol: Живеем в опитът циливизация,който каквото иска "да си знае" такова здраве няма.[/quote:3kna3pog] именно, именно няма токова животно като " напълно психически здрав човек "
Gravatar
bon'g'dub
2006-02-14_18:16


и така да е, разбира се какво имам предвид. Може би не всички са виждали някой да ти изперка пред очите, ей така и ... да не влизам в подробности, нали? Разбира се на кой му пука, май всички сме от психонавти - нагоре!
Gravatar
delamelix
2006-02-14_18:18


да не сме виждали? все пак живеем на таз земя
Gravatar
bon'g'dub
2006-02-14_18:20


...коя да е
Gravatar
Gamma
2006-02-14_20:51


Ем, пък това си е чиста проба психическа зависимост. Пък влиянието в/у психиката вече може да варира - от реален проблем, до чисто самовнушение - ама и двете са еднакво сериозни. И аз наблюдавам около мен такива ситуации. Но пък тревата няма отношение към тях. Приема се просто като фактор. А този фактор можеше да е каквото и да е друго вещество, стига да се употребява достатъчно често - и шоколада става. Имах една позната - пристрастена към шоколад :D 8)
Gravatar
factatum
2006-02-14_21:11


аз съм пристрастен към банички :lol: :lol: :lol: ако може с боза :shock: :shock: :shock:
Gravatar
bagala
2006-02-14_21:16


az kum sexa :lol: :lol: :lol:
Gravatar
Gamma
2006-02-14_21:16


[quote="factatum":2wqvphkm]аз съм пристрастен към банички :lol: :lol: :lol: ако може с боза :shock: :shock: :shock:[/quote:2wqvphkm] Еее, стига с тия тестени изделия - ей сеа ядох тутманик-подметка :o Мразя банички - още от началното училище ги мразя. А от както ме поляха с боза и бозата намразих 8) А не съм пушила трева от... :shock: :shock: :shock: От много време. Аз съм срам за тревоманското общество...Даже не бях забелязала колко време е минало.. Абе да попитам - само в Пазарджишка община ли тревата ни е дефицит или...? :shock:
Gravatar
PsyHita
2006-02-14_21:30


[quote="Gamma":2y0jcu4i] от реален проблем, до чисто самовнушение - ама и двете са еднакво сериозни. [/quote:2y0jcu4i] сори мацка ама ( говорим за "леките " ) от тези наркотици главния проблем е ИМЕННО самовнушението- та тва което казваш е едно и също - реалния проблем ( от емоционална гл. точка ) е самото самовнушение ( не говоря за др-те злини- засягане на паметта, бля-бля-бляяяяя........ и мнооого други които са ясни на всички, но не им пука и си пафкат едно към гьотере - както и аз самата ) ай наздравеее
Gravatar
factatum
2006-02-14_21:34


@ Gamma не мацко тревата никаде не е дефицит,а просто хората които я "търсят "си измиват ръцете с това 4е е кът и им е по лесно да си набавят ХЕРО- или твоите любими анти-депресанти :lol: :lol: ай извинявай
Gravatar
Gamma
2006-02-14_21:47


[quote="factatum":2jjkufud]не мацко тревата никаде не е дефицит,а просто хората които я "търсят "си измиват ръцете с това 4е е кът и им е по лесно да си набавят ХЕРО ай извинявай[/quote:2jjkufud] Сеа аз кат' ти казвам, че тия, от които взимахме трева тая година идват да искат от нас, начи знам кфо говоря. А това, че на някой му е скимнало да се заяжда вече си е негова работа. България е толкова зле, щото тука всеки гледа в чуждата паница и преценява човека по дрехите :shock: Те за транс "общество" ми говорят..ха! ха! ха!
Gravatar
brainjuice
2006-02-14_21:49


тревата определено е дефицит, и то в София. това се наблюдава сред мен и всичките ми приятели и познати. не е толкова лесно да си вземеш грамаж, ако случайно се намира винаги е малко количество и случаите на боклучава стока зачестиха. с една дума, от въвеждането на последните поправки в закона насам пазарът е в стагнация. сега, сигурно зависи и в какви среди се движиш, ама аз говоря за "средностатичстически", умерен консуматор като мен и моите приятели. колкото до пристрастряването - всеки път когато свържеш нещо с нещо и го превърнеш в ритуал, това си е сериозно психическо закачане. по едно време неделният ден с всичките му чил-аут салтанати - ставане, кафе, душ, обяд, слушане на музика и мързел следобед - беше за мен задължително свързан с напушване, и ми беше много кофти като нямах под ръка. с други думи, бях си изградил мисловен стереотип и се чувствах някакси все едно денят ми е бил загубен, ако не пуша "по програма". това, макар и безобидно като вредни последствия, беше тъпо и добре че успях да си разваля павловския рефлекс. да не говорим за ранните ми студенстки години, когато всяка дупка от лекции задължително беше съврзана с изпиването на поне един коняк, иначе все едно не съм изпълнил гражданския си и човешки дълг и съм си пропилял времето... такива стереотипи вкарват в най-лошия филм. :shock:
Gravatar
factatum
2006-02-14_21:50


@Gamma явно не ме разбра но нищо един ден ще разбереш за какво говоря аре пиис(все пак сме от сектата)твоите хора рулират хахаххахаха :lol: :lol: :lol:
Gravatar
mokiziva
2006-02-15_12:45


Spomnih si za edin razkaz koito biah pisala navremeto "Trevomania". Dali niakoi ot vas go e chel osven choveka za kogoto beshe napisan (d-alien)? Kakto i da e. Iskam samo da kaja che za men trevata e mnogo vajna chast ot jivota mi veche deseta godina i sum izkliuchitelno shtastliva che imam dostup do hubava holandska treva po vsiako vreme na denonoshtieto. Kato cheta Gamma, si mislia che iavno ne samo az sum imala problemi s namiraneto na treva dokato biah v BG. za trite sedmici prestoi ot nikude ne mojah da nameria snosno kolichestvo za pafkane, a na open aira kudeto biah dori triabvashe da hodia da se molia na horata po edinici da mi dadat (prodadat) neshto. Tova e osnovnata prichina poradi koiato mi se razvali nastroenieto na tova parti, prosto e adksi mizerno da niamash kakvo da drupnesh. Sreshtnah hora na koito sum im podariavala treva i hashish za po 200 300 evro dokato biaha v Germania, i koito ne blagovoliha dori da mi prodadat pet jointa za dvata dni parti. Mizeria goliama. Sledvashtia put predi da doida do BG , naistina shte se zamislia dali izobshto si struva.
Gravatar
James
2006-02-15_13:19


Ти пък се изказа...
Gravatar
mokiziva
2006-02-15_13:21


shto?
Gravatar
brainjuice
2006-02-15_13:22


mokiziva: точно за това говоря! свикнали сме да свързваме идеята за парти с усещането за промяна в биохимията на мозъка. и аз съм същият в това отношение, но дали така трябва да бъде? като има, има, ама като няма, защо не можем просто да вдигнем рамене и да минем само с една биричка или един облак, или пък да куфеем напълно straight? за себе си съм забелязал, че подобно отношение към нещата понякога ми разваля кефа в моменти, в които би трябвало най-много да се кефя. вместо да се радвам на това, което се случва, аз се фрустрирам, че не съм си намерил джойнт, за да му се зарадвам още повече. така веществото се превръща в цел, а не в средство... какъв е изходът от тази ситуация? йога? психотерапия? медитация? ци-гун? нищо?
Gravatar
James
2006-02-15_13:27


Ми той brainjuice го каза, и това че ще се замислиш дали да си идваш щото няма тревица тука... мое мнение де, не те критикувам просто ми е чудно няма ли други неща които да те зоват насам.
Gravatar
mokiziva
2006-02-15_13:58


brainjuice: za napulno straight parti izobshto ne se zamisliam. narkoticite ( bilo to alkohol, tabak ili neshto drugo) ot hiliadoletia sa chast ot ritualnite subirania na chovechestvoto i iavno ima zashto, inache tazi tradicia niamashe da e razprostranena iz vsichki chasti na zemnoto kulbo. Vuv vremeto na high tech izobreteniata, horata zapochvat malko po malko da zamestvat upotrebata na psihoaktivni veshtestva s upotrebata na psihoaktivni technogii, naprimer, mind machines, no tozi proces tepurva se zarajda i e prekaleno rano da se govori za " otmirane na psihoaktivnite rastenia". za men THC e veshtestvo koeto stimulira funkciite na mozuchnite mi kletki, okazva blagopriatno vuzdeistvie vurhu emocionalnia mi disbalans, podurja kruvoobrashtenieto , premahva galvobolie po vreme na stres. Zaradi tezi blagopriatni svoistva se stremia da osiguria na tialoto si THC tochno kakto gledam vseki den da poemam vitamini, minerali, dostatuchno beltuchini, vuglehidrati i drugi sustavki stimulirashti zdraveto. Osven tova ot poveche ot deset godini jiveia v simbioza s duha na tova rastenie i smiatam za neobhodimo da se svurzvam periodichno s Duha na Marihuanata za da se suvetvam po vsichki vuprosi svurzani s po-natatuchnoto razvitie na jivota mi. za men tova rastenie ne prosto nachin da se napushish i da se kefish, a e sveshteno. Na partita vinagi se opitvam da si go nameria, no tova ne e za da mi stane gotino , a zashtoto tova rastenie i negovia Duh za men sa sveshteni. Izobshto ne moje da stava vupros da go zameniam s bira ili oblak, purvo zashtoto Duha na Alkohola izkliuchitelno se razlichava ot tozi na Marihuanata ( po vuprosa ima dostatuchno literatura za izpolzvaneto na alkohol po vreme na shamanski rituali) i vtoro zashtoto schitam alkohola za absoliutno protivopokazen: deistva zle na fizicheskoto mi zdrave. James: mi ne niama chak tolkov neshta v Bulgaria koito da me privlichat. Do predi vreme pone mojeshe da se kaje che e evtino, no otkakto cenite na moreto stanaha po-skupi ot cenite v Goa naprimer, veche dori i pochivkata v BG ne me privlicha. Edinstvento neshto koeto me privlicha zasega e imenno tozi forum.
Gravatar
brainjuice
2006-02-15_14:13


съгласен съм за повечето от нещата, които казваш, но все пак... не всяко парти е свещено събитие и далеч не всяко напушване е свещенодействие. поне за мен не е така. също като хляба - можеш да го вземаш като причастие, но може просто да утоляваш други, далеч по прозаични нужди с него. и второто става далеч по-често от първото. да не говорим, че в случаи като твоя (което и на мен ми се е случвало, така че добре знам за какво говориш) желанието ти да се отнесеш извън рамките на профанния свят - само по себе си възвишено и достойно за похвала - се оплита в съвсем прозаични спънки. трябва да гледаш, търсиш, да преговаряш, да влизаш в *парични* отношения с разни хора, някои от тях мрачни и подозрителни типове (от един от дилърите ми ме побиваха тръпки по едно време), да се дразниш, че нямаш, да се чудиш онези там момчета няма ли да ти дадат една дръпка... и в един момент се усещаш, че и да е имало нещо сакраментално в първоначалните ти намерения, то се е изпарило много отдавна. :wink:
Gravatar
James
2006-02-15_15:31


Това ми напомня времето когато тревицата беше нещо ново за мен, да си търся да си купувам и през ум не ми е минавало а само когато някой почерпи пушех. Тогава напушванията просто ми се случваха без да ги търся или предизвиквам.
Gravatar
brainjuice
2006-02-15_15:37


мдам, всичко има склоннността да се изтърква и профанира с времето... :(
Gravatar
James
2006-02-15_15:50


Дори и ние самите :D
Gravatar
brainjuice
2006-02-15_15:53


хахахаха, прав си :D v. 26.0 на мене определено има повече бъгове от v. 6.0 :)
Gravatar
Anonymous
2006-02-15_15:53


тая склонност май ние му я приписваме ;) или пък може да е вътрешноприсъща, кой знае 8) Готов съм да спра да правя или ползвам всичко, чието предназначение се е превърнало в необходимо условие.
Gravatar
brainjuice
2006-02-15_15:58


аз, да си призная, не мога. :( мисълта да присъствам на парти, концерт, вечеринка или каквото и да е напълно трезвен през цялото време, ме изпълна с ужас. :lol: но отчитам това като недостатък и си мисля как може да се промени... очевидно е обаче, че детството ми, в което си живеех напълно щастлив и доволен с естествените си ендорфини, е безвързвратно отминало. :oops:
Gravatar
James
2006-02-15_16:19


Бегемоте разбира се че ние му я приписваме, нали за тва постоянно си говорим че сме се заблудили, че сме се отдалечили от същносста си, забравили сме се, спим.
Gravatar
James
2006-02-15_16:26


А по отношение на пушенето greeny го каза, пушете сами или поне не в случайна компания и в случайни ситуации. Да споделя аз напоследък какво правя, имам някакви паузи от по няколко седмици и след това една вечер най-прилежно си свивам едно слиме от подбрани главици и на големи дръпки си го изсмуквам цялото, самичък... е казвам ви къде се пращам и аз незнам нещата съвсем се доближават до слаб гъбен трип, че и фрактали мога да видя тук там.
Gravatar
Reo
2006-02-15_18:17
weeeeeed

syvsem normalno e da se nabliudavat leki otklonenia v haraktera osobeno pri po-nestabilni psihicheski hora... a i pri vseki, koito pushi redovno....kogato spre.. se poiaviavat apatia i demotivacia...koeto btw e kontroliruemo ...naprimer ako si piivash birichka...ili se zanimavash s neshto interesno :) no vse pak...koito vijda che ne mu se otraziava dobre...spira :) ne moje da niama stranichni efekti..pri polojenie che josa ti e boost-val predi tva nastroenieto
Gravatar
Партилан420
2006-02-15_18:35


a 4e влияе на хатрактера ми, при това позитивно, това го от4итам, и други са го забелязали преди мене [img:86lo98se]http://www.popartuk.com/g/l/lg3433.jpg[/img:86lo98se] прави ме по-добър просто.. кара ме да се замислям
Gravatar
Reo
2006-02-15_18:47
!

o da ...tova opredeleno ...s pomoshtta na josa mojesh lesno da analizirash v dylbochina i da osyznavash i taka stavash po-pozitiven i razbran... osven tova i po-kreativen za jalost predimno dokato pushish.... vypreki che ne mogat da se otrekat i trainite promeni v povedenieto i haraktera (polojitelni) no vsichko e do chovek ...niakoi ne obichat da se promeniat...
Gravatar
brainjuice
2006-02-15_19:24


za jalost predimno dokato pushish.... е точно това е докато пушиш, всичко е ок. докато пушиш, осъзнаваш, че светът е прекрасен и интересен. като спреш да пушиш... и си пускаш отново капаците на очите... а ако пушиш непрекъснато, пак няма файда, щото тогава усещането се изхабява - да не говорим за чистия толеранс, който се наблюдава като се наблюдава като ходиш една седмица нон-стоп в настроение. така че трябва да има някакво редуване... някакъв ритъм... ама да не е някакси целенасочен и нарочно, ами естествено да си идва. някакси да знаеш кога наистина ти се пуши (или ти се прави каквото и да е всъщност), а не да го правиш щото така си си планирал за днес или щото ти е паднало. James: мммм прекрасно разбирам какво имаш предвид, аз точно така най-обичам, и така съм имал прозрения, които още ми държат влага. :) само че и това след 10-тия път се изхабява. иска ти се да поговориш с някого. а този някой с който говориш рядко се случва да е на точно същата струна и настроение и мисъл и вибрация точно в същия момент като тебе и в крайна сметка пак само си говорите глупости и се хилите като тикви.
Gravatar
James
2006-02-15_21:42


Четеш ми мислите направо :shock:
Gravatar
DreadSquirrel
2006-02-16_01:12


[quote="brainjuice":3w4yyjlk]така че трябва да има някакво редуване... някакъв ритъм... ама да не е някакси целенасочен и нарочно, ами естествено да си идва. някакси да знаеш кога наистина ти се пуши (или ти се прави каквото и да е всъщност), а не да го правиш щото така си си планирал за днес или щото ти е паднало.[/quote:3w4yyjlk] Дам ритъм. Добра мисъл. :D
Gravatar
Spirit
2006-02-16_10:47


[quote:1g66pdfk]Spomnih si za edin razkaz koito biah pisala navremeto "Trevomania". Dali niakoi ot vas go e chel osven choveka za kogoto beshe napisan (d-alien)? [/quote:1g66pdfk] Я прати го този разказ да го видя (ако може). Ай желая ви щастие и ручейно-бистри отношения
Gravatar
Reo
2006-02-16_10:54
...

brainjuice, i az sym syglasen napylno s teb... zlatnata sreda ....kakvo vinagi... da ima balans...i da pushish kogato si v nastroenie...za da izbuhnesh nacialo... ... da pushish kogato naistina ti se zabavliava i shte se izkefish... no za takiva kato men koito sa praseta :) ...tova e dosta trudno... vse edno da si kupia shokolad...i da si go ostavia do klaviaturata i da go gledam i da ne go iziam :) shtoto shokolad koga ne mu se iade na chovek :) a otnosno shodnite vibracii i spodelianeto na prozreniata... ne e trudno...vypros na 'sluchainost'...
Gravatar
Партилан420
2006-02-16_11:01
Re: ...

[quote="reign":pz2n126t]brainjuice, i az sym syglasen napylno s teb... zlatnata sreda ....kakvo vinagi... da ima balans...i da pushish kogato si v nastroenie....[/quote:pz2n126t] това го разбирам така: [img:pz2n126t]http://salvialover.hit.bg/psycho.jpg[/img:pz2n126t] сами виждате какво е по средата и балансира вси4ки останали..
Gravatar
brainjuice
2006-02-16_11:27


Партилан: то тва хубаво, ама трябва да има и един друг баланс - между on и off. :) но както отбеляза rein това толкова трудно се постига... :( и май не е само въпрос на какво вкарваш в тялото си, а как духът ти го асимилира... turn on - tune in - drop out аз засега съм на turn on - включил съм си честотата. обаче ми куца фината настройка, за да приемам вълните постоянно (tune in). да не говорим за нивото drop out, което повечето от нас простосмъртните не знаем изобщо какво би трябвало да представлява.
Gravatar
DreadSquirrel
2006-02-16_13:40


Тая диаграма е малко спекулативна. И между другото на Salvinorin A не знам дали му е там мястото.
Gravatar
kvazary
2006-02-16_13:52


Всеки сблъсък с нещо ново променя характера(най-вече учи на нещо). В това число и мария. Пък и квото и да си говорим, разни там леки или тежки наркотици, всички дроги които харесваме ни правят зависими, алкохол, кафенце, екс... Въпроса е как се използват. Някога е имало шамани сега си имаме психоаналитици които на този етап са много по-назад от магьосниците. Иначе си е много ясно, че като свикнеш на някакво усещане, което ти е приятно ще искаш се да си в него и другото ще е леко скучно, но това си е временно и до човек. Всяка психична промяна си е до човека химикалът/изживяването може да бъде само спусък!
Gravatar
Mind-Blown
2006-02-16_18:35


Тревата ме е научила да оценявам много повече малките радости в живота и ме е направила доста по-миролюбив и не-агресивен.Тревата чупи съзнанието,изкарва те от роботския живот.Много са позитивните промени на характера.Иначе е логично след дълго и продължително пушене да си малко сдухан на деня,в който не пушиш.Не е болка за умиране и най-важното - не е трайно.Според мен при редовно пушене се губи магията на напушването като цяло,така че - баланс ;)
Gravatar
gat3way
2006-02-16_19:00


Мене ми трябваха 7 години за да разбера, че тревата не е панацеята за его-проблемите ми. Сега пуша рядко и без особен кеф от цялата работа. Честно казано чувствам се по-добре. Що се отнася до роботския начин на живот...странно, но до не много отдавна мислех така...сега ми се струва точно обратното. Ебаси обратите... Не че не пуша де...ама го правя доста рядко вече...
Gravatar
Syman
2006-02-16_19:15


haha i kfo poneje na taq diagrama thc-to e edi kude si zna4i 4e trevata e zlatnata sreda ...
Gravatar
James
2006-02-16_19:16


[quote:34f84rxh] Що се отнася до роботския начин на живот...странно, но до не много отдавна мислех така...сега ми се струва точно обратното. Ебаси обратите...[/quote:34f84rxh] Ще поясниш ли, не чатнах.
Gravatar
termolabilius
2006-02-17_08:40


[quote="EgoKilleR":k7n9x2l1]Тревата ме е научила да оценявам много повече малките радости в живота и ме е направила доста по-миролюбив и не-агресивен.Тревата чупи съзнанието,изкарва те от роботския живот.Много са позитивните промени на характера.Иначе е логично след дълго и продължително пушене да си малко сдухан на деня,в който не пушиш.Не е болка за умиране и най-важното - не е трайно.Според мен при редовно пушене се губи магията на напушването като цяло,така че - баланс ;)[/quote:k7n9x2l1] Анджък, аркадаш, тревата е сигурен начин да се пречупи роботизма (просто казано всекидневието), мисля че същото има предвид mokiziva, като казва, че се радва да има на разположение хубава трева. Наистина докато не си напълно в лапите на ежедневието, тревата ти идва като "небесен дар" - пушиш случайно, сякаш събитията се развиват по твой план. Станеш ли робот, особено когато си опитал този дар, разбираш, че да имаш "каше" е много добре. В това отношение малката лула е първа помощница и ако има възможност - няколко вида за избор според силата и желанието. A наистина винаги денят след по-дълговременно "запушване", се явява като махмурлук или един ден абстиненция, но това е то - само един ден!
Gravatar
DreadSquirrel
2006-02-17_11:20


Да ама като пушиш всеки ден или през ден, както прави цялото младо поколение в момента...
Gravatar
brainjuice
2006-02-17_11:23


мдам, доста напушени млади роботи има в момента... ъъъ е такоа човече каам ти нъли разбирш нъли е такоа ъъъ... :lol:
Gravatar
DreadSquirrel
2006-02-17_11:27


"'Начи копеуе като се видим на улиците е важно да ми кажеш здрасти, аз не винаги казвам здрасти, но е важно като ме видиш ти да ми кажеш здрасти. С много хора се запознаваме и после като се видим на улицата и не ми казват здрасти и това не е хубаво и за това и аз не им казвам здрасти, но ти като ме видиш на улицата е важно да си кажем здрасти, понеже виждам, че си пич. А пък аз ще гледам да ти кажа здрасти, но нещо може да се случи и да не те видя и да не ти кажа здрасти и тогава трябва ти да ми кажеш здрасти..."
Gravatar
brainjuice
2006-02-17_11:39


хахаха, това цитат от живия живот ли е? и аз имам подобни. напомня ми за песничката Paranoid Android :D
Gravatar
DreadSquirrel
2006-02-17_11:49


О да това точно един напафкан олигофрен го разправяше на един познат метъл, а преди това обясняваше му обясняваше как и той винаги искал да си купи рокерия (вид кожено яке)... :D Някои хора имат култ към "здрасти", и всичките са сериозни пафкатори. Големи са карикатури.
Gravatar
brainjuice
2006-02-17_11:54


хехех, всякакви ги има... един познат използваше обръщението "копеле човече" (и двете заедно), а един друг почваше абсолютно всяко изречение с "аз ти каам, копеуеее...." :lol:
Gravatar
malkiat_dim
2006-02-17_14:00


Хихи :D Това с паразитните думи е много яко 8) Мойта е "Бате" общо взето всички са ми бате и е голям майтап кат го изръся на някой с 5-6 години по малък от мене и тия от страни направо се оцъклят :shock: А момичетата как ми се дразнят не е истина :oops: ( ся кат се замисля и тва "не е истина" ми е паразитен израз :lol:) Ама я замислете се тва си е направо традиция :D в София сме си "Копеле" и "Бате" в Пловдив са си "Маина" всеки по голям град си има обръщение 8) Общо взето кат разговарям с някой приятел мога да позная с кой се е моткал от дружината предната вечер по тия изрази :lol: Ся малко за партито на чисто :D Даже не си го и помислям :D ни ще мога да се отпусна как си трябва и се ще си мисля я за бач я кво трябва да се свърши утре я ще съм се сдухал я нещо друго :( просто много трудно поне на мене ми е да изключа на 100% от ежедневието за да се изкефя тотално :oops: и за тва дали ще е с мара дали с нещо друго ама го ползвам нещо кат превключвател нормалн/изтрещял и по нататака в партито може и на 50 грама бакарди с количка да си кибича цяла вечер ама първоначалното щрак трябва да го има за да изключа :? кво да се прави призрака на сивото ежедневие ме преследва :( :lol:
Gravatar
stardriver
2006-02-17_23:18


Koito sutrin treva ne pu6i , toi na kontrlonite niama da spolu4i !
Gravatar
Gamma
2006-02-18_01:27


Ми аз като не съм от София защо говоря на 'бате'? :shock: Ще да съм прихванала някакъв заразен шопски манталитет от времето, когато живеех там - сигурно си го нося. :shock: Хех, аз поне нямам проблеми с "5-6 години по-малките от мен", щото пред мен всеки изглежда 10-тина години над мен :lol: 8) :wink: Абе бтв какво стана - нали за трева си говорихме тука?! :shock: Ще отправя обява : Някой в Пазарджишка област ако може да ме снабди с промишлено количество качествена трева на некосмическа сума, нека ми пише един ПМ :oops: :!: :roll:
Gravatar
kvazary
2006-02-20_12:07


This is – no offence but you are a robot, aren't you?
Gravatar
malkiat_dim
2006-02-20_12:09


[quote="Gamma":144028t5]Абе бтв какво стана - нали за трева си говорихме тука?! :shock: Ще отправя обява : Някой в Пазарджишка област ако може да ме снабди с промишлено количество качествена трева на некосмическа сума, нека ми пише един ПМ :oops: :!: :roll:[/quote:144028t5] Е баш за това си говориме :P Тамън го свързахме и с темата за карткотрайната памет :lol: Ти от де мислиш че иде тва "бате" :D щот не можем си запомним имената кат сме се събрали :shock: :lol: П.П. Уби ме с тая обява :o :? :P :lol:
Gravatar
chadel
2006-02-23_21:07


Az li4no smqtam 4e imam problem s kratkotrainata pamet kato se napu6a no zabelqzvam neshto s edin priatel s koito se znaem mnogo otdavna, ta toi pu6e6e ot 6 godini vseki den po mnogo i sega e sprql, kazva 4e kato se napu6i stava neob6titelen i zabiva, mul4i i ne mu se govori s horata, asocialen stava nekkuv i po4va da si misli negovite filmi i zatva ne 6te da pu6i pove4e. i az zabelqzvam ponqkoga mnoo kato se napu6a prosto sedq, mislq si hilqda neshta v glavata, slu6am razgovora i iskam i az da kaja neshto pyk otgovarqm samo s da, ahym i ne
Gravatar
ZYan
2006-02-23_22:27


[quote="psi-fi":3db05b1n]трябва му лекарска помощ на наркоманчето[/quote:3db05b1n] Бати бруталиста маийна!!! :))) Не така директно де... 8)
Gravatar
Fit
2006-02-24_02:39


Fuck the burger, fuck the pizza, the best is banica! :|
Gravatar
Nothingk
2006-02-24_09:56


V sravnenie s gubi, kaktysi ili drygi silni rasteniia, kanabisut e po-prosto ve6testvo i ima svoistvoto da yveli4ava i IZPRAVIA emotsionalnite blokove ot energiia v suznanieto. No ako 4ovek e izkliy4itelno ne4esten sus sebe si vsledstvie na emotsionalno oburkvane, edinstvenoto izpraviane e tova mo6tno da se osuznae. Tova predstavliava yjasiava6to sustoianie na protivodeistva6ti si sustoianiia na oburkanost i kristalno suznanie , :D i to e izvestno kato smazvane. Ili napy6eniiat 4ovek konstatira: "smazan sum". Ve4e ne e v ekstazno i pripovdignato sustoianie kato se napy6i ,a v smazanosunlivo.................Mnogo e vajno 4ovek da se dviji, kakvoto i rastenie da e pogulnal - spetsialno kanabisut ysilva sustoianiiata i kato 4ovek e obezdvijen do "lenivo tialo-aktiven mozuk", tova ve4e e dori opasno.Neobhodimmo e da se pdbirat sustoianiiata, koito se ysilvat tselenado4eno, a poslednoto e prosto samoybiistveno pri ysilvane...............................................................
Gravatar
ze
2006-02-25_00:25


[quote="chadel":1zrygpqm]Az li4no smqtam 4e imam problem s kratkotrainata pamet kato se napu6a no zabelqzvam neshto s edin priatel s koito se znaem mnogo otdavna, ta toi pu6e6e ot 6 godini vseki den po mnogo i sega e sprql, kazva 4e kato se napu6i stava neob6titelen i zabiva, mul4i i ne mu se govori s horata, asocialen stava nekkuv i po4va da si misli negovite filmi i zatva ne 6te da pu6i pove4e. i az zabelqzvam ponqkoga mnoo kato se napu6a prosto sedq, mislq si hilqda neshta v glavata, slu6am razgovora i iskam i az da kaja neshto pyk otgovarqm samo s da, ahym i ne[/quote:1zrygpqm] ааа Човек абсолютно същото се случва и с мен напоследък, но вече незнам наистина каква е причината, дали аз съм станал тъп, хм? или пък тъпото ежедневие в което решавам да се напуша без да имам план за каквото и да било друго действие, просто безцелно напушване... или пък наистина усилване на сдуханото състояние в което съм се намирал затрупан от безброй проблеми... или пък има нещо и със сорта коз? Незнам, само знам какво съм забелязал. Дори алкохола почва в малки количества да ми действа така!. Забелязал съм същите симптоми, забелязал съм че като не пия и не пуша съм супер луд , хиляда пъти по енергиен и идеен от иначе... също така май забелязвам че трябва да има разнообразие във всичко. Но според мен факторите са много мога да кажа че коза който пуших последните 2 дни определено ме накара да се почуствам отново страхотно общителен и така нататък... дава ти енергия и като те пусне не трупясваш... дали е от коза... или от мен самия и нагласата ми, от самовнушението дори? незнам. И незнам дали ще успея да разбера. Но мисля че изводът е един РАЗНООБРАЗИЕ. Разнообразие защо? Разнообразие = креативност = щастие, на идейност промяна = незациклилост. защото първо на първо колкото повече обекта е видял човек в този живот толкова повече хибридни обекти (между тези всичките и между родилите се хибриди , се генерират в съзнанието и следователно толкова по креативен ставаш). Това важи и за абстрактните идеи, и концепции и цялостно за съзнанието а не само за визуалните концепции за предметите. Има и друго...Еволюцията... тя съществува и във съзнанието, Еволюция на съзнанието на начина на мислене и възприемане... Но Евплюцията е страничен продукт на естественото изравняване (балансиране) на среда с организми, или на две среди... Тоест... когато съществува една среда към която мислите и идеологиите ти еволюират до степен такава че да удовлетворят параметрите на средата (както и във реалния живот, и еволюция) , та когато тази среда е статична и непроменяще се то след известен период от време настъпва изравняване и еволюцияата спира (или съзнателно зацикляш ,... спира еволюциятата на съзнанието ти и т.н.) тоест извода е че колкото по-променяща динамично е средата толкова по сложна е еволюцията... и толкова по сложни и гъвкави организми (модели на мислене и т.н.) се появяват. Дефакто... Ако земята беше една непроменяща се среда, статична... то едва ли щеше да ни има... РАЗНООБРАЗИЕ Е КЛЮЧА , РАЗНООБРАЗИЕ... непрекъснато ежедневно... всеки ден по нещо ново... нещо неизпитвано досега... леле май много се отклоних... ама и тоя коз
Gravatar
mirko
2006-02-25_11:04


chadel, не е лошо да си смениш аватара, емблемите на SS дивизиите не са нещо, което да се слага на аватари, ако си фен още повече не би трябвало да си го слагаш предполагам знаещ как се е влизало в тия дивизии и всеки който е злоупотребявал с тиа неща са го разстрелвали в Германската армия, а и аватари свързани с политика и религия са доста тъпа идея, тук не е място за пропаганда, ако ме разбираш правилно, ако толкова искаш такъв аватар остави само руните, защото тоя определено няма да остане !!
Gravatar
mokiziva
2006-04-10_18:56


брей хора не знам ама нещо мноо се замислям да взема да спра с тревата за две-три седмици. само дето все се замислям и все си оставам само с мисленето. чудя се дали и вие така се чувствате. поне тези от вас които пафкат от мнооого време. бе не знам, при мен вече станаха 13 години, начи точно половин живот и някой път на моменти си мисля че доста съм загазила в действителност с тая трева. в смисъл че ако не пафна ми става някво депресирано състоянието. и все си мисля че тва не е смисъла на цялата история с пребиваването на душите ни върху тая планета, в смисъл това което правя не ми се струва да е правилния път. ама пак си продължавам. вече съм на възраст и ако карам месеци наред всеки ден с трева почвам да чувствам последици. особено сутрин като се събудя и като трябва да ходя я на работа, я в университета. баси апатията, баси главоболието, баси нежеланието да се измъкна от леглото. адски много ми трябва да спра с тревата за един месец ама нешо не мога и не мога.
Gravatar
bb
2006-04-10_20:11


moje da ne e v koza pri4inata moje da se hva6ta6 za nego
Gravatar
gears
2006-04-10_21:05


[quote="mokiziva":2m0kps4a] в смисъл че ако не пафна ми става някво депресирано състоянието. [/quote:2m0kps4a] еми абстиненцията е гадно нещо и аз съм така ама някак си успявам да правя паузи. супер трудно е обаче. а казват, че към коза няма зависимост. физическа няма ама психическа си има даа
Gravatar
Gamma
2006-04-10_21:27


Ами не помня кой го беше казал, но май беше точно по тази тема - изживяваш нещо като абстинент към всяко нещо, чиято употреба си превърнал в навик. :? :twisted: Много вярно, според мен.
Gravatar
mokiziva
2006-04-11_06:43


ami da abstinencia ima ot vsichko. primerno si sviknal da hodish na fitnes dva puti v sedmicata i ako ne go napravish pochva da te boli tialoto. ili puk se ostaviash na televizora da te pravi zatupiavasht zritel i ako ne gledash tv imash abstinencia. izobshto mnoogo sme zle nie horata, adski lesno gradim psihicheska zavisimost i triabva da vnimavame mnogo. navika e mnogo vredno neshto. az btw sushto si mislq che ne e ot trevata, a po-skoro ot niakuv quarter life crisis. poznavam hora koito naistina pafkat ot 30-40 godini i niamat podobni iavlenia, samo deto gi boli malko tialoto ako ne sa pushili dva tri dni. ama niamat nikvi depresii. no te sa si svobodni hora, ne im triava da rabotiat, da durjat izpiti, i oshte edin kup stres . pri men mai si e prosto druga prichinata i obviniavam milata marihuana;). ama samo iskah da vi kaja TAKE CARE. pone na po-mladite ot vas.
Gravatar
brainjuice
2006-04-11_09:35


[quote="mokiziva":t7v95f47]брей хора не знам ама нещо мноо се замислям да взема да спра с тревата за две-три седмици. само дето все се замислям и все си оставам само с мисленето.[/quote:t7v95f47] Моки, ако спирането на тревата за някакви си *две седмици* е въпрос на дълго и нерешително обмисляне... значи наистина по-добре да спреш за малко. :shock:
Gravatar
mokiziva
2006-04-11_10:18


да бе днес спрях, няма страшно. сичко ще си дойде на мястото. ми не ти ся да не си помислиш че пафкам през цялото време!! това го правех докато живеех в софия както и в началото в германия с индустриални количества хашиш ама иначе съм много примерна в сравнение с хората които ме заобикалят. по принцип в последните 5-6 години пафкам само събота и неделя и то по една две дръпки, така че смятам че още съм в рамките на нормалното. поне така си мисля като се сравнявам с хората които ме заобикалят. иначе това че пафкам от 13 годишна съшо не е съвсем вярно, зашото в началото беше само един път на няколко месеца. :) абе общо взето се смятам за доста разумна по отношение наркотици, ама знае ли човек. ето ся съм в един период от сичко ми е дошло до гуша, искам да лежа на тропически плаж и да медитирам по индийски ашрами и най-гадното е че имам парите и сичко нужно ама съм затворена в затвор в тая гнусна материалистична германия заради последните изпити. и направо просто ми трябва джойнтец шото иначе става зле. ма по-добре джойнт от цигари или????????????
Gravatar
red devil
2006-04-11_10:29


[quote="Fit":1r3r1ibl]Fuck the burger, fuck the pizza, the best is banica! :|[/quote:1r3r1ibl] [color=red:1r3r1ibl]:lol: muhahahahhahhahah tooo laff me razbi !!! Po vaprosa za trevata i harakttera smqtam, 4e okazva vliqnie - polojitelno ili otricatelno, pak v zavisimost ot individa. Ob6to vzeto, koito nemoje da se spravi s mozuka si kogato e pod vliqnie - prosto da ne pu6i! Az smqtam, 4e trevata me stimulira vuv vsqko edno ne6to koeto pravq (napr. risuvaneto), v umereni koli4estva, a ot druga strana tva e nan4ina, po koito relaxiram totally! [b:1r3r1ibl]Gamma:[/b:1r3r1ibl] [/color:1r3r1ibl] [quote:1r3r1ibl]изживяваш нещо като абстинент към всяко нещо, чиято употреба си превърнал в навик.[/quote:1r3r1ibl] [color=red:1r3r1ibl]Absolutely right! :) [/color:1r3r1ibl]
Gravatar
brainjuice
2006-04-11_10:43


[quote="mokiziva":rtlbzy0t]да бе днес спрях, няма страшно. сичко ще си дойде на мястото. ми не ти ся да не си помислиш че пафкам през цялото време!! това го правех докато живеех в софия както и в началото в германия с индустриални количества хашиш ама иначе съм много примерна в сравнение с хората които ме заобикалят. по принцип в последните 5-6 години пафкам само събота и неделя и то по една две дръпки, така че смятам че още съм в рамките на нормалното. поне така си мисля като се сравнявам с хората които ме заобикалят. иначе това че пафкам от 13 годишна съшо не е съвсем вярно, зашото в началото беше само един път на няколко месеца. :) абе общо взето се смятам за доста разумна по отношение наркотици, ама знае ли човек. ето ся съм в един период от сичко ми е дошло до гуша, искам да лежа на тропически плаж и да медитирам по индийски ашрами и най-гадното е че имам парите и сичко нужно ама съм затворена в затвор в тая гнусна материалистична германия заради последните изпити. и направо просто ми трябва джойнтец шото иначе става зле. ма по-добре джойнт от цигари или????????????[/quote:rtlbzy0t] значи може би по-скоро работата и ученето са ти проблемът, а не тревата. и при мен е така до известна степен. не знам дали обичаш и ти е интересно това, с което се занимаваш - аз много си го обичам, но самата ежедневна рутина понякога ме съсипва...
Gravatar
bb
2006-04-11_11:08


az pu6a koz po4ti ejednevno ot okolo 5 godini. nikoga ne sam pu6il pove4e ot obi4ainoto za men - sredno okolo edin koz na den. kogato koz niama ili prosto lipsva, nikoga ne sam imal problem s tova, nikoga ne sam izpitval kakavto i da e psihi4eski ili fisi4eski diskomfort, poroden ot lipsata na koz. drug e vaprosat, 4e na men kato 4ovek deistvieto na koza mnogo mi dopada - za men koza vinagi 6te si ostane nomer 1 sred vsi4ki zakonni, nezakonni i t.n. extri. smiatam, 4e koza mi e dal mnogo pove4e, otkolkoto vzel, toest do momenta sam na dalavera, dori i po linia, 4e 90% ot vrasicite mi, koito ne pu6at, 6toto ve4e sa vazrastni ili 6toto te narkotici ne polzvat, sa si obiknoveni pianici - kato sednat da piat - pone vednaj sedmi4no, piat pone 0,5 l koncentrat, a da si pian e za men dosta po - grozno, vredno i t.n. ot da si napu6en. vav vrazka s taka nare4enite abstinencii ot lipsa na koz, sega 6te si napravia opit - vapreki, 4e imam koz, nema da pu6a nekolko dni da vidia kakvo 6te stane i posle 6te dokladvam, ako ne sam "abstinenten", ili ne sam se samoubil, de. :) podoziram, 4e za razlika ot nedrogata - tabac, s drogata koz nema da imam nikakvi problemi. Btw -ot dnes sekcia "organic" minava v otnositelna nelegalnost, koiato podoziram, 4e, vav vrazka s svobodata i democraciata v Evropa, skoro 6te stane palna nelegalnost,toest lipsa
Gravatar
brainjuice
2006-04-11_11:13


[quote:3t3qgj9h]Btw -ot dnes sekcia "organic" minava v otnositelna nelegalnost, koiato podoziram, 4e, vav vrazka s svobodata i democraciata v Evropa, skoro 6te stane palna nelegalnost,toest lipsa[/quote:3t3qgj9h] e не, мисля, че е нормално да не даваме на всеки срещнат и случайно минаващ оттук (включително ченгета и истерични родители) да гледа какво си говорим за "наркотиците". колкото до Европата - по лични и на приятели наблюдения там пушат доста по-масово и по-свободно, отколкото у нас. наблюденията са ми от Италия, Испания, Франция, Германия, Белгия, Холандия, Чехия.
Gravatar
kvazary
2006-04-11_11:17


:idea: Transwave :idea: "A Journey In The Outerspace" Човек винаги се е чудил какво е това космоса. Човек винаги е искал да отиде там! И един прекрасен ден(12.4.1961) един от нас вече можеше да каже"Бил съм там!". Последваха го и други, просто защото такава е участта на вида ни. Някои стъпиха на неизследвани небесни тела(само едно де, второ се планира), някои живяха дълго време в орбита. Но нито един не е успял сам :!: Зад най-елементарното нещо правено от homo sapiens в космоса стои огромен екип(физици, лекари, тактици,...,чистачки). Подпомага приготовленията, направлява самия полет и осигурява връщането и възстановяването. Като въпреки многобройните часове прекарани извън земята все още не е известно пълното въздействие на пребиваването в безвъздушно пространство върху живите организми. Липса на гравитация, слънчева активност, космически лъчения и какво ли още не. Космическите изследвания са трудни, изискват огромни ресурси. Поради това космическия туризъм на този етап си е фантазия, а и би могъл да бъде вреден за земята. [quote:3v82r9le]These unidentified flying objects that appear to display unique characteristics, such as their speed, their rapid manouvering and so on, must be studied in the interest of mankind.[/quote:3v82r9le] ПС:Дори и да си роден в руската провинция няма гаранция, че ще видиш Земята от "горе". :)
Gravatar
ghost
2006-04-11_12:38


Ухааа kvazary яко :idea: аз винаги съм искал да отида в космоса, но уви съм по-висок от необходимото е ще пробвам с нещо друго да се изтрелям :wink: с ганджа определено не става :( няма да спра да се опитвам :D
Gravatar
mokiziva
2006-04-11_18:25


брейнджус, да точно за това говоря : рутината. преди време като бях на 13 си мислех че никога няма да позволя да ми се случи съшото като родителите ми които постоянно ходят на работа. мислех ги за тъпи и ограничени и изобщо не се сещах че за да се издържа човек просто има нужда от пари. сичко останало са идеалистични приказки за деца. рутината ме съсипва. а и при мен работата е просто риъл лаиф джоб тоест правя го само за да имам пари а не за удоволствие. но пак съм по-добре примерно от гаджето ми, който трябва всеки божи ден да ходи в 8 часа на работа и просто искрено му съчувствам. тва наистина е като в затвор. аз поне на този етап работя само 2-3 дни от седмицата, ама ако трябваше сама да си плащам сиюките разноски трябва да ходя секи ден... с джойнта вечер поне мога да релаксирам. ама от друга страна усешам все по-силно че ако продължавам така това няма да е за добро. най-трудно е като има много трева на разположение да кажеш не. преди една седмица бях в холандия и си купих 16 различни сорта супер качествена трва и направо сърце не ми дава да я оставя в чекмеджето. ето ся гледам тука една торбичка и се чудя кво да правя.
Gravatar
bb
2006-04-11_18:48


pazi za drug pat :)
Gravatar
Gamma
2006-04-11_21:18


mokiziva, аз вярно, че не пуша от толкова време, колкото ти..При мен са 5-6 години, но пък се справям успешно с липсата на трева - веднъж даже успях да се вкарам в малко релаксиращо филмче и абсолютно чиста :roll: Аз лично продължавам да си поддържам теорията, че човек просто *трябва* да е зависим към нещо - например вместо трева съм сигурна, че бих могла да се зарибя по някакво чайче или пък клечици (онези, с който можеш да се гръмнеш :twisted: )... Предлагам ти да пробваш да се закачиш за нещо друго и да си ги редуваш - може да се почувстваш по-добре. На мен лично промяната винаги ми действа добре, но все пак хората са различни. Колкото до пликчето с трева, което се чудиш какво да го правиш - ами изпафай го, ако ти пафка (тук малко парадоксирам) - все пак имам наблюдения, че съзнателното лишаване от нещо не влияе много добре... Ох, как ми се пие бира :(
Gravatar
mokiziva
2006-04-12_06:40


[quote="bb":236v18ku]pazi za drug pat :)[/quote:236v18ku] Mnogo kusno kazvash, veche go podkarah snoshti :). No imam oshte dostatuchno, niama za kvo da pazia... Ama smiatam che tva e okey e niama da se tormozia tolkova veche. Ima si mnogo po-loshi neshta ot tova chovek da e " pristrasten" kum trevata. Pone ne pusha po 20 cigari na den . A ti nepremenno da kajesh dali si uspial da izdurjish pette dni bez treva. :) Gamma, ee ti nachi i ti pafkash ot malka kato men. :) Mi iskam da ti kaja samo che da si na 18 rules, vuv vsichki otnoshenia. Na 18 i az mojeh da karam mnogo dulgo vreme bez treva. Daje po kandidatskite izpiti ne pusheh s mecesi. Ama kato minat oshte godini stava malko po-trudno. mnoo dobra teoria imash! ;) chovek triabva za neshto da se zakachi , mnogo si prava. tova neshto moje da e muzika, rabota, ili neshto kato chiache. shte pomislia vurhu tova heheh.
Gravatar
darshan
2006-04-12_07:25


[quote:3nga4ivd]Syman :haha i kfo poneje na taq diagrama thc-to e edi kude si zna4i 4e trevata e zlatnata sreda ...[/quote:3nga4ivd] To4no tova zna4i :lol:
Gravatar
red devil
2006-04-14_11:29


[color=red:3gpzpuia]Az ve4e sam "zaka4ena" za 4ai4etoo ot kakvito i da e bilki, a lubimoto mi e zelenotoooo!!! :D :D :D :D 4isti vsqkakuv vid toxini hahah[/color:3gpzpuia]
Gravatar
bb
2006-04-18_13:25


emi napravih si opita - ne pu6ih nekolko dni vapreki 4e mi be6e na edna raka rastoianie i kakto predpolojih - nula promiana, nula abstinencia, nula lipsa, nula ot vsi4ko. ako moje6e da sam taka "volevi" i za tabaka cena niama6e da imam :) ta taka za koza i "abstinenciite", "depresiite" i drugite problemi koito porajda upotrebata mu
Gravatar
DreadSquirrel
2006-04-18_21:53


Хъммм ето какво казва erowid: [quote:2w419vcz]WITHDRAWAL SYMPTOMS * mild to moderate, non life-threatening withdrawal symptoms occur after daily use in some users. These may last for 1-6 weeks after cessation of use and can include anxiety, anhedonia (reduced experience of pleasure), headaches, general unease/discomfort, difficulty sleeping, and a desire to smoke pot. Severity of symptoms is related to frequency of use and individual sensitivity. * slight loss of appetite * finding non-stoned life a bit dull, increased boredom [/quote:2w419vcz] Също от негативните ефекти има още един, който е при прекъсната употреба: [quote:2w419vcz]difficulty with short term memory during effects and during periods of frequent use[/quote:2w419vcz]
Gravatar
Just Fly
2006-06-07_06:57


sorry che vi pisha na latinica no v momenta niamam cirilica.Ta vie mnogo hubavo si pishete,no edno ne razbiram.Niakoi beshe kazal malkite roboti ili ne6o takova,abe zashto obviniavate decata za tva che pushat,teia dechica niama kvo da pravat vie vijdate li na kude otiva sveta teia deca niama kvo da pravat be tva ne e nashto detstvo,v koeto sum se chudil kakvo da pravia igralsum si do noshtite obikalial sum gorite i kakvi li ne gr.gluposti koito napraviha detstvotomi the best.No kvo stava dnes kade hodiat tezi deca kvo ima da praviat te,uj novite tehnologii euro sauza nato i t.n.uj vsichko tva e za hubavo ama ne e vsuchko otiva na losho hora,zamislete se malko.Dnesahnite pokolenia neznaiat kvo e vitosha kvo e pirina i t.n. na tiah cialoto im ejednevie minava v komputri i dr. takiva,te neznaiat kakvo e vajno da ceniat i da ovajavat,za tova spored mene stanaha mnogo pushachite i smurkachite i t.n.Az ne sum proitiv tia neshta no dnes tova e ejednevieto na vseki.Ei hora na kade otiva sveta,na hubavo ili na losho?Ta tezi roboti ne sa vinovni....Prosto istinata e niakade po sredata,namerete si ne6to da pravite a ne samo da se drusate,pravete go kogato ima zashto na party na dikoteka ili ne6o drugo aba az pisha pisha i mnogo napisah sorry che taka se ovlicham ama...:-) Prosto istinata e da ima niakav kontrol ili balans ne6o takova ili mojebi zanimanie!!!!e tva e moito mnenie neznam za vas ama zamisliate li se kvo she e sled 20,30 godini...... hm
Gravatar
mokiziva
2006-07-01_11:12


сега ше задам най-тъпия въпрос който съм задавала откакто съм в този форум, но кво да правя, далеч съм и съм неосведомена : колко е минималното количество трева което мога да си взема в България, без да имам проблеми с полицията? кво ше стане ако си взема минимално количество от пет грама плиус няколко грама хешче за изпът? и като ви сбарат с трева, кво правят: директно в полицията или глоба? а за асид има ли минимално количество? ще съ, супер благодарна на бързи отговори зашото е спешно. мерси!
Gravatar
gears
2006-07-01_11:17


Няма минимално количество. Фаштат те с трева = големи проблеми. арест и т.н
Gravatar
Mind-Blown
2006-07-01_11:18


АХах,нещата стоят "съвсем" малко по-различно в България.По-добре с нищо да не те хващат,защото тепърва се очаква промяна в закона с минималните количества.Фактически за сега няма значение 5 гр или 1 кг,все е в г*** :mrgreen: Системата е повече от много прецакана :twisted:
Gravatar
mokiziva
2006-07-01_11:56


ааа много добре, начи направо да си взема сичкия грамаж кат е все едно :lol: :lol: . добре де ама само последно не разбрах, да юредположим че ме хванат, кво ше ми направят: карат ме в районното и не ме пускат примерно един месец? тва може ли да ми се случи? или направо ми правят бешежка че ще ме вкарат в затвора?
Gravatar
DreadSquirrel
2006-07-01_12:04


Човекът имаше предвид, че с колкото и да те хванат, пак ще те пратят в затвора... и повярвай ми, няма да е за един месец... Иначе е по-хубаво да те хванат с по-малко, защото можеш да случиш на добър полицай и да ти се смили, пък и подкупа, ако не се смили, за да се направят, че нищо не са видели ще е по-малък (лошото е че има такива които нито се смиляват, нито подкупи приемат и...). Най-добре изобщо да не те хващат!!!
Gravatar
Gamma
2006-07-01_14:10


Мда бе, за съжаление големи проблеми стават. Ние за това се принуждаваме да си крием материала (независимо какъв е) на най-невероятни места - в шнолата на косата, във въдиците, в желязните тръби на туристическите раници, в стари топки (разшити и пак зашити - хубаво е,че събират много :lol: ) - общо взето ни карат да се чувстваме много глупаво :mrgreen:
Gravatar
gears
2006-07-01_15:24


e ти сега обяснявай и да вземат некви куки да ми разпорят топката като тръгна на море :lol:
Gravatar
MoE
2008-02-27_10:10
Re: Трева. Влияние на характера?

Лично според мен се затъпява яко ... но зависи и в какви количества се омазваш :D
Gravatar
Shimizu Emi
2008-02-28_14:07
Re:

[quote="malkiat_dim":htktjwj0] Ама аз това го отдавам главно на това че то по принцип ежедневието е тъпо и скучно а и отгоре му на всичко през по голямата и скучна част от него съм нормален [/quote:htktjwj0] И смъртта каза:[i:htktjwj0] "Как може хората да са измислили скуката, след като имат толкова възможности за забавление"[/i:htktjwj0] Нямали какво да правят децата. Оправдания безчет, подредени в милярди редици под строй. И всяко едно се оправдава, като намесва и другото оправдание. Скуката е следствие на мързела, с който са заплодени. Как може скуката да е добра причина за състоянието 'нап[i:htktjwj0]и[/i:htktjwj0]шен', а мързела да е изключен. Нали искаме развитие. Децата от малки са навътре с новите технологии, но както със всичко универсално и добро са навътре и с тъпотиите на човечеството. Наскоро чух за един индивид, който незнамсиколкогодини бил пристрастен към компютърните игри. До толкова, че стигнал до психолог. Уж се излекувал, но сега е пристрастен към филмите. Явно на хората им е нужно да са пристрастени към нещо, щом съществува пристрастяването. Ама да се ограничиш до филми, игри и трева е някак тъжно :- => пристрастявайте се към сичко, та да не чувствате скука;) но човек никога не е доволен нали... все иска всичко.
Gravatar
brainjuice
2008-02-28_14:43
Re: Трева. Влияние на характера?

все повече хора се оплакват, че им е скучно. и на мен ми е скучно на моменти, но това да си в хронична скука не го разбирам... занимания може да си намери човек колкото ще. ако толкова няма какво да прави човек, винаги може да тренира нов спорт, да научи нов език, да усвои ново умение (каквото и да е: каране на ски, връзване на моряшки възли, строене на кучешка колибка, бродиране на макраме... :D ). или просто да отиде на някое ново място (щом има време да му е скучно, има време и за трипче). не знам за човек, на който поне едно от гореизброените неща да не може да му ангажира интереса. проблемът е, че все по-трудно си задържаме вниманието за повече от 10 минути на едно място. и като почнеш да учиш нещо ново, желание може да има безкрайно, но няма достатъчно самодисциплина да си седнеш на задника и да се усъвършенстваш върху китарата, испанския или макрамето. :D а да отделяме всеки божи ден задължително по малко време за новото си хоби - абсурд! толкова неща съм почвал и съм оставял рано или късно... по този начин ставаме все по-малко активно разполагащи с времето си и все повече пасивни консуматори на това, което ни се предлага като опция за свободното време - било то трева, компютри, тв... а от своя страна това, което ни се предлага като забавление в свободното време, поне в мейнстрийм-културата, става все по-блудкаво и неудовлетворяващо нашата жажда за пълноценно прекарване. според мен така се ражда т.нар. "демотивационен синдром" и някои хора избират да го запълнят с по няколко джойнта на ден. познавам и други, които са го запълнили с чашки и висене по кръчмите. злоупотребата е симптом на демотивираността, а не обратното.
Gravatar
Shimizu Emi
2008-02-28_15:59
Re: Трева. Влияние на характера?

Ми точно тъпото е че се оплаква изобщо. Като цяло виновник за скуката е самия човек, на който му е скучно. Понякога е яко да ти е скучно и да си лежиш, но мен пак не ми е скучно щото потъвам в мисли, които не са ми скучни. Зависи и от критериите на хора за 'скука'. На мен не ми е скучно да рисувам, но на други хора ще им е крайно скучно и тъпо и някакво никакво. Както например на мен ми е скучно да скачам с бъджи от мост, след като е по-велико да скочиш от самолет. Ама има редици последователи на бънджито, на които не им е скучно. Времето с китари мина, дойде ред на испанския. Отначало не исках да го уча, понеже си мислех, че след като знам около пет езика сичко е шест. Само, че достигаш до великия извод, че можеш да направиш ученето си забавно и че ако искаш да разбираш хората и те да те разбират трябва да го научиш. Така уж идва и самото желание. От желанието за постигане на някаква друга цел. Стига да имаш цел де. Ама май много хора нямат такава та затова им е скучно;) Баси преди си правех къща от столове и одеала. Искам пак...
Gravatar
Партилан420
2008-02-28_18:04
Re: Трева. Влияние на характера?

[quote="Shimizu Emi":25mwyttb] Баси преди си правех къща от столове и одеала. Искам пак...[/quote:25mwyttb] Защо така се полу4ава- уж вси4ки вярваме в това, 4е е красиво и прекрасно, а 4есто виждаме света във крайностите на контраста или във ску4на сивота, наместо да творим нюанси? "Защо ли? Еее, ще разбереш, 4е тъй се слу4ва ЩОМ ПОРАСТНЕШ." И тъй, порастваш, щеш не щеш... Уж вси4ки някога порастват, но все така се полу4ава, 4е пак превръщаш се в дете понякога, макар и рядко, и в приклю4ения тогава си пак готов да се завреш, света отново е загадка Така се слу4ва...Ако щеш да дръзнеш да не се съмняваш в това "което занапред" "сега и тук" да го направиш и да се пробваш "на късмет" забравил взимане и даване от ЛЮБОПИТСТВО пак обзет.
Gravatar
Shimizu Emi
2008-02-28_19:31
Re: Трева. Влияние на характера?

[quote="Партилан420":10czjh56] Защо така се полу4ава- уж вси4ки вярваме в това, 4е е красиво и прекрасно, а 4есто виждаме света във крайностите на контраста или във ску4на сивота, наместо да творим нюанси? "Защо ли? Еее, ще разбереш, 4е тъй се слу4ва ЩОМ ПОРАСТНЕШ." И тъй, порастваш, щеш не щеш... Уж вси4ки някога порастват, но все така се полу4ава, 4е пак превръщаш се в дете понякога, макар и рядко, и в приклю4ения тогава си пак готов да се завреш, света отново е загадка Така се слу4ва...Ако щеш да дръзнеш да не се съмняваш в това "което занапред" "сега и тук" да го направиш и да се пробваш "на късмет" забравил взимане и даване от ЛЮБОПИТСТВО пак обзет.[/quote:10czjh56] Много е хубаво. Мерси за усмивката и настроението :) [b:10czjh56]+ [/b:10czjh56]
Gravatar
brainjuice
2008-02-28_22:15
Re: Трева. Влияние на характера?

:) :oops:
Gravatar
Farfalak
2008-03-02_14:06
Re: Трева. Влияние на характера?

Човек ако изяде 1-2 кори с яйца със сигурност ще посети близката болница, това значи ли, че не трябва да се празнува Великден? :D :shock: Всъщност аз колкото и много и често да ми се е случвало да пуша никога не съм забелязвал такива емоционални ефекти... нито съм бил муден, нито безразличен, просто съм пушил повечко :) но не е за мен това, целта е да влезна в друго състояние, а не да подържам такова нали? ;) основна причина, поради, която ненавиждам тютюна :) но някой пъти просто така се случва, че няколко месеца си в едно състояние, после няколко месеца в друго :roll: наистина не уважавам честата, редовна употреба на конопа, губи се смисъла, а хора всякакви, всеки може да получи различен страничен ефект от цялата работа :P
Gravatar
wordmaster
2008-03-20_18:27
Re: Трева. Влияние на характера?

тя ме направи просто по брутален луд и осъзнаващ адската дрога яката зарибява но не пристрастява пушетае живи и здрави е моето посвещение двете нешта с които зарибява филм и кик
Gravatar
andromeda
2008-03-23_03:35
Re: Трева. Влияние на характера?

par4eto za trip spored men http://vbox7.com/play:bbf6175b i ako si trancer ste znae6 why
Gravatar
ze
2008-03-24_12:33
Re: Трева. Влияние на характера?

[quote="wordmaster":2fcptinu]тя ме направи просто по брутален луд и осъзнаващ адската дрога яката зарибява но не пристрастява пушетае живи и здрави е моето посвещение двете нешта с които зарибява филм и кик[/quote:2fcptinu] Осъзнаващ да , че не пристрастява се лъжеш. А колкото до това че човек е направен да е пристрастен към нещо - да така е, всъщност всичко може да се обясни с биохимия, и става ужасно ясно и просто. Но сега нямам време. Като цяло идеята на пристрастяването е развитие и стремеж към нови и по големи успехи (получаване на допамин, изкуствено косвено или пряко чрез психоактивни в-ва (не всички, но зарибяващите са точно такива), или от добре свършена работа, постигнат успех - естествено отделяне на допамин) - подсъзнателен стремеж (в които няма почти никакъв съзнателен контрол, или ако има е много труден) да повтаряш обстоятелствата и събитията предхождащи отделянето на допамин. - Система за развитие и мотивираност, която лесно може да бъде хакната, изкуствено, и когато човек е по да го кажем не осъзнат (въпреки че любим цитат от маккенна ми е - "това да си мислиш че си буден, е свойство на това да сънуваш") може лесно да се изхлъзне във психологическо (допаминово) пристрастяване не само към марихуана, но и към всичко което дори естествено кара мозъка да отделя допамин (всичко което ти доставя някакво удоволствие, или представлява победа, постигане на успех) - нищо лошо в това до момента, до който причината за отделянето на допамин не е от най градивните. Пристрастяването към хазарт и други неща като игри е със същия механизъм. Искам да споделя и да напиша още някои неща по темата но сега нямам време, главно научна тематика + лични наблюдения върху себе си и мои приятели (и не само) които всеки сам може да направи и върху себе си (но досега да речем не ги е забелязвал) които напълно си пасват със механизма на действие на тази допаминова с-ма... така че ще опитам по късно да драсна нещо.
Gravatar
stamina
2008-03-26_11:58
Re: Трева. Влияние на характера?

ze е прав някъде из темата. Около мен се наблюдаваха хора, които без-коз ставаха агресивни, асоциални и само за това говореха -- че им се пуши и нищо друго. Това е някакъв вид много високо пристрастяване и точно на това се дължи -- цикъл от сутрин до вечер на едно и също място, без никакво разнообразние. Т.е. ако тревата ти е закуска/вечеря, в един момент осъзнаваш, че без нея всичко е още по-замръзнало, което всъщност е много тъжно. Всичко зависи от ежедневието, тревата просто трябва да е за background, а не на първи план.
Gravatar
brainjuice
2008-03-26_12:52
Re: Трева. Влияние на характера?

емиш ако ежедневието ти е [i:hex4dbbl]празно[/i:hex4dbbl], без съдържание, с каквото и да го напълниш, в един момент то ще стане незаменимо за теб и ще се хванеш за него като удавник за сламка... на никого не го пожелавам това празно ежедневие. :)