Gravatar
chadel
2006-02-06_11:37
Petroleum Ether

Nqkoi ima li predstava otkude moje da se nabavi petrolev eter za extrakcia na LSA ot Morning Glory(funiiki de, po na6enski)?
Gravatar
pimple
2006-02-06_12:02
Petroleum Ether?

Човече запалките Zippo е пълнят с такова. Обаче има и други вещества които могат да ти свършат работа (и не са толкова миризливи). А и според мене LSA не е кой знае какво
Gravatar
Reo
2006-02-06_13:11
...

[quote:3m9r0eix]Nqkoi ima li predstava otkude moje da se nabavi petrolev eter za extrakcia na LSA ot Morning Glory(funiiki de, po na6enski)?[/quote:3m9r0eix] mislia che tova e obiknovena NAFTA :) no ne sym abs. siguren... verno che toia metod za extract na lsa ot gramofoncheta e iak ..ama ne sym go probval oshte... karam na nakisvane vyv voda (ohhh korema me zabolia :? ) mda..
Gravatar
hladilnika
2006-02-06_14:07
Re: Petroleum Ether

[quote="chadel":xh14z03d]Nqkoi ima li predstava otkude moje da se nabavi petrolev eter za extrakcia na LSA ot Morning Glory(funiiki de, po na6enski)?[/quote:xh14z03d] Да имам представа, цената му е около 3лв/литър, работил съм с него та знам, но!! не ти го препоръчвам, гадно е, вредно е.
Gravatar
nasko
2006-02-07_00:49
:)

бате хладилник дай инфо от къде да си взема тва чудо на химията , и имай на впредвид че живей в провинцията . ако ще е за зиполин ... :wink: :idea:
Gravatar
DreadSquirrel
2006-02-07_05:10


Това за зипотата не оставяше ли малко гадост от него, след екстракта... Помня нещо такова, но не мисля, че точно с LSA беше свързано и не помня детайли, просто нещо ми човърка мозъка... hladilnika - не мисля, че е чак толкова вредно понеже идеята на един екстракт е да отделиш някаква субстанция, а не обратнот- да я смешаш с нещо. ;) Не би трябвало да остане нафта в това, което ще се консумира, иначе по-добре семената да си яде... то от нафтата доста по-голям стомашен дискомфорт сигурно ще има (а пък за вреда да не гооворим). Само е много важно да е чиста нафта... [quote:pcq2vsso]Unfortunately, there aren't any regulations regarding the labeling of these fluids, so they may contain all kinds of non-volatile compounds which will poison the end product of the extraction. Before doing any of the above steps, the "petroleum ether" in question should be tested for purity by filling a small dish, and leaving it outside to evaporate. If any solid, liquid, or gunk is left behind after the rest evaporates, whatever product you have bought is unsuitable for the extraction and should not be used for it under any circumstances. [/quote:pcq2vsso]
Gravatar
hladilnika
2006-02-08_15:35
етер (петролев)

първо не смятам че има много общо с нафтата, верно и двете са продукт на няква дестилация на нефта, но са много различни. незнам в зипотата какво има, не ми се вярва да е етер. Вредно е! имам предвид най малко работата с него, не пиене, ядене и други консумации, а РАБОТАТА. Знам го по лични наблюдения, отделно кват и да е консумация сигурно пак ще е неприятна (меко казано). Не знам къде го продават в провинцията, трябва да го има на доста места. Произвежда се в лукойл. Надпис на бутилката: -Силно запалим -Вреден за водните организми -Уврежда БЕЛИЯТ ДРОБ при ПОГЛЪЩАНЕ -Не вдишвайте парите -Избягвайте контакт с кожата -Опасно при наличие на статично електричество -В случай на поглъщане НЕ ПОВРЪЩАЙТЕ
Gravatar
nasko
2006-02-08_16:24
uua

ай сектир е ! (edited by Партилан от съображения за сигурност) 8) :idea:
Gravatar
Mind-Blown
2006-02-08_20:09


Ако е за дишане не трябва ли да е медицински етер,който почти никъде не се намира? Този петролевия не бих го и доближил.
Gravatar
DreadSquirrel
2006-02-08_23:55


Ама различните етери имат различен строеж... Това е като да ти кажат да пиеш алкохол за успокоение и ти да пийнеш метанол....
Gravatar
Mind-Blown
2006-02-09_20:55


Диетил етер ли беше? Има ли го някъде тва нещо изобщо? Има едни колички и самолетчета играчки,на които горивото им е етер,но не знам дали се продава някъде такъв още.
Gravatar
Hunter Thompson
2006-02-09_22:58


[i:njka483k]Оригиналното съобщение е изтрито. Който се интересува от цени и линк към фирма да пише лични на Hunter Thompson. Не им е мястото тук.[/i:njka483k]
Gravatar
chadel
2006-02-10_11:51


edited by Партилан от Ñ￾ъображениÑ￾ за Ñ￾игурноÑ￾Ñ‚
Gravatar
Anonymous
2006-02-10_13:21


Горкият ацетон пък какво прави при забранените, така искам да си направя екстракт от салвия саморъчно най-после. Само заради екстрактващите му характеристики ли е забранен? Някой химик ако може да каже за какво друго нелегално нещо става :lol:
Gravatar
ot4eto
2006-04-18_04:26
ацетон

Забранен е щото се използва при синтеза на почти всички синтетични дроги, но може да се купи от всеки железарски магазин :wink: обаче не е много чист и преди употреба трябва да се пречисти чрез дестилация :(
Gravatar
whiteboy
2006-05-23_09:04


петролевият етер е нискокипчща фракция от петрола (20 - 60 C). ще рече близък до бензина, но по-лек. продава се. успешно можеш да ползваш диетилов етер. и двата са неполярни, апротонни разтворители, ако ти помага. не пробвай да го правиш сам от по-високо кипящи фракции, понеже е отделен при производството. и да, работата с него си е неприятна. нафтата (това което тук се нарича нафта) е висококипяща фракция. за салвинорина вероятно най-добрият разтворител е ацетонитрил. по-добър е от ацетона и многократно по-отровен. общо взето ако видиш нитрил в името, не е много по-далеч от цианид. нужна ще е апаратура за пречистване. като стана дума за изпаряване и пречистване, не нагрявай в никакъв случай разтвори на салвинорин за по-бързо изпарение. просто изчезва. с етер morning glory може да се пречисти от неприятните съединения, но нищо повече. LSA така няма да се добие. (само като съвет, понеже незнам какво искаш). за екстрактване на ергот алкалоиди от растения/гъби са нужни декари (за растенията)/места с изолирана среда (за гъбите) и индустриални количества разтворители. а и не е ясно семената които имаш от какъв strain са и каква е концентрацията в тях.
Gravatar
rt_shock
2006-07-30_03:11
PETROL=DEATH

Братлета,от петрола се хваща РАК!!! Не се эанимаваите с нефтени продукти Това ше ви го каже всеки,доктор Сори,ако съм ви эдухал ама е хубаво да го энаете.