Gravatar
Gamma
2005-10-29_18:41
Татул.

[b:3me3jgcu][color=red:3me3jgcu]От доста време си търся информация за татула=) Аз като се замисля даже не знам и как изглежда тоя трън (/растение/цвете/там,каквото е/),но знам,че е халюциноген. И все пак - искам да го пробвам,но нямам идея как да си го приготвя.Последния човек,който знаеше как се прави почина,пък за съжаление си взе рецептата с него и така.Та ако някой има някакви идеи - моля да ги сподели:)[/color:3me3jgcu][/b:3me3jgcu]
Gravatar
James
2005-10-29_18:45


Патилан да се покаже ще ти прасне един тлъст пост ако му се занимава, но долколкото информация е стигнала до мен не си струва тая работа, твърде вредно и опасно е.
Gravatar
Gamma
2005-10-29_18:47


[quote="James":1krn9d3n]Патилан да се покаже ще ти прасне един тлъст пост ако му се занимава, но долколкото информация е стигнала до мен не си струва тая работа, твърде вредно и опасно е.[/quote:1krn9d3n] :shock: За къде ме пазиш? :shock:
Gravatar
James
2005-10-29_18:55


Ето какво ми написа когато и аз го питах същия въпрос: [quote:1xh32cns]спести си това наказание за 4ерния дроб и бъбрециите... тва не съм си играл да пиша 7 страници статия за кактусите, за да ме питате как да се натровите с татул!... ами само да ти кажа, 4е ако не са съвсем пресни-пресни са по- слабо психоактивни, но не по-малко отровни..( за семките говори) За бога, каво толкова си съгрешил, 4е искаш да се накажеш така?.. ина4е ако искаш ги засей... цветовете са красиви, и даже миришат приятно. за татула е характерно, 4е границата между ефективната и леталната(смъртоносната ) доза е много тясна, ако за халюциногените може да се употреби метафората "път", то гъбите примерно са живописна планинска пътека, тук-там с някой сипей, а Ай-ахуаска е като нпщно плуване от единия до другия бряг на Амазонка, то татуления трип е разходка по опънат над някоя пропаст тел... малко мръднеш- и "прощай григориий"icon_sad.gif разли4ните екземпляри натрупват разли4но коли4ество алкалоиди, а разли4ните индивиди понасят разли4но едни и същи дози. НЕ МОГА да ти дам мнение относно дозировката, не искам заради мен да си при4иняваш това. с тва през средновековието са се правили на върколаци... Римляните с негом са тровили императори, а в Индия, разни недобросъвестни типове варят 4ай от татул и 4ерпят с него туристите (и туристките) и те бедните на другия ден се сещат защо ги боли корема или главата, но не се сещат защо ги боли гъза, хаха, тва делириантите не са халюциногени, не изострят възприятията а ги изклю4ват едно по едно, натровения мозък замества липсващото с пар4ета от сънищата, и става така, 4е по4ваш да съществуваш в една илюзорна реалност БЕЗ ДА ГО ОСЪЗНАВАШ... Според един Йога-у4ител някои "странности" в харакрета ми, останали след татуления делир, ще миостанат ако не завинаги, то поне до гроб.. още един негативен ефект е, 4е след татул по4ваш вси4ки други халюциногени, да ги сравняваш с него, 4ак докато не опиташ ДМТ или Салвия... още веднъй, имаш си глава на раменете, но след като си ме попитал съвета ми е : "Питай ме за нещо друго!" до 100 семки е по4ти сигурно 4е че оцелееш, но филм може и да няма. от 200 семки се е слу4вало да умрат не един и двама, тогава филма по4ва на другия или по другия ден след изяждането и трескавия сън (делир), който го следва(и от който можеш и да не се събудиш) и продължава в зависимост от поетото коли4ество от два дена до 90 денонощия( сънища наяве денем и сомнамбулизъм нощем) цяло изкуство си е да не те заподозрат за ненормален след като оцелееш след татул, а за ТОВА НЯМА ДА МОГА ДА ТИ ДАМ СЪВЕТ, и ако един ден ме попиташ "как се излиза от лудница" ще ти кажа "НЕ ЗНАМ, да не си влизал.." оказва се 4е има хора умряли и от 45 семки... това 4е някой си патилан е оцелял, не озна4ава 4е някой друг няма да се гътне..[/quote:1xh32cns]
Gravatar
Gamma
2005-10-29_18:58


Благодаря за отговора. Смъртните предвещания,с които беше придружена информацията ни най-малко не ме плашат.
Gravatar
James
2005-10-29_19:01


Не съм тръгнал да те плаша.
Gravatar
aluin
2005-10-29_19:03


най-добре прочети направо цялата тема.. http://ouim.org/forum/viewtopic.php?t=1209
Gravatar
James
2005-10-29_19:04


Пфф мноо съм кьорав, и аз я търсех ама на око само.
Gravatar
Gamma
2005-10-29_19:05


Да,благодаря. Ще я прочета може би утре,защото сега ви напускам. О,и забравих да се представя - аз съм Ева и от днес нататък честичко ще си говорим с вас:) (*не се плашете!) Ще имам мнооого въпроси,ще давам много некомпетентни отговори,но съм много добродушна иначе...като се абстрахираш от нихилизма ми съм и добро дете 8)
Gravatar
aluin
2005-10-29_19:08


:) и аз я потърсих бтв.. бях забравила че беше озаглавена Датура всъщност... както и да е.. Гамма добре дошла.. явно си търсач на силни усещания.. веднага се оплете в търсене на гъби и други субстанции.. успех! но ако наистина си "добро дете" опитай се да не се вкарваш в заешката дупка от сега с тия отрови.. не че ще нравоучителствам.. просто това е лесния път.. баланс трябва..
Gravatar
Hunter Thompson
2005-10-29_19:22


А и не отхвърляй живота с толкова лека ръка. Границата между смел и глупав е нищожна. :)
Gravatar
James
2005-10-29_19:25


Lets dance, lets celebrate the life
Gravatar
Gamma
2005-10-30_02:14


[quote="aluin":3kilr3rv]:) и аз я потърсих бтв.. бях забравила че беше озаглавена Датура всъщност... както и да е.. Гамма добре дошла.. явно си търсач на силни усещания.. веднага се оплете в търсене на гъби и други субстанции.. успех! но ако наистина си "добро дете" опитай се да не се вкарваш в заешката дупка от сега с тия отрови.. не че ще нравоучителствам.. просто това е лесния път.. баланс трябва..[/quote:3kilr3rv] Човече,компанията ми е съставена от фанатизирани зависими:) И са така от години. ЗНАМ какво искам да опитам и се стремя да го намеря:) Ако имаше опасност да се завра в мишата дупка до сега да го бях направила с някоя друга,неорганична,отрова...Говорим за неща от порядъка на хероин,кокаин,екстази,амфети:)Опитвала съм всичко ей така,защото обичам новите преживявания (тук си прав).Но на мен всичко ми понася страшно добре..Просто не ме кефи самата им същност:)Аз знам какво искам - искам татул (ха-ха) и халю-гъбки:) Това е.Знам какво правя ми беше мисълта:)
Gravatar
DreadSquirrel
2005-10-30_03:37


Дано да не се взимаш прекалено насериозно. ;) Ъммм дали може да попитам човек как може да си намери татул? На мен май ми дойде момента да го опитам... :twisted:
Gravatar
Gamma
2005-10-30_03:41


[quote="DreadSquirrel":2dutxafa]Дано да не се взимаш прекалено насериозно. ;) Ъммм дали може да попитам човек как може да си намери татул? На мен май ми дойде момента да го опитам... :twisted:[/quote:2dutxafa] Хаха,ако на мен говориш - нямам и основание да се взимам много на сериозно:) Просто ми харесва да живея както ми дойде,ей така :) И за това съм винаги ухилена като тиква:) А за татула...Ами на мен май никой не ми каза как изглежда той.Само разбрах,че има семки...Аз не съм никак на 'ти' с ботаниката... :oops: Или с коята и да е наука - зоологията също не ми върви..Онзи ден разправях,че кравата ражда децата си като котката - по много и все еднакви.И в това твърдение имало цели две грешни твърдения.Направо се съсипах тогава - умрях отвътре :D
Gravatar
DreadSquirrel
2005-10-30_03:50


Това смъртта е голямо нещо! :D Дам разбирам те, и аз гледам да съм така... стига да не съм лошо влюбен или да не ме обгърне някоя по-тежка депресия или параноя или нещо такова... :) Весело е! :D
Gravatar
Gamma
2005-10-30_03:54


[quote="DreadSquirrel":32bik0ce]Това смъртта е голямо нещо! :D Дам разбирам те, и аз гледам да съм така... стига да не съм лошо влюбен или да не ме обгърне някоя по-тежка депресия или параноя или нещо такова... :) Весело е! :D[/quote:32bik0ce] О,за смъртта изобщо недей да ми говориш:) Ние с нея сме се виждали доста пъти:) Последния ми допир със смъртта беше,докато копаех гроба на един приятел ( :oops: :( Няма да мисля за това сега)... Но по принцип съм голям веселяк :D Макар,че най-характерна физиономия за мен е от типа 'отказах се от живота вчера' :oops: Ама - това е заблуда:) Та какво за татула..Ти знаеш ли поне как изглежда??
Gravatar
DreadSquirrel
2005-10-30_04:22


А да, аз съм виждал... даже баба, дядо навремето ми бяха казвали, че е много отровно и да не го пипам или нещо такова... :D Хихи, а пък татула се е ползвал от траките, преди, за ритуални цели, което много ме радва. :)
Gravatar
thick_dick
2005-10-30_04:52


И аз съм ентусиаст,ама нещо се отказах от идеята за експеримент с татул.Татула - ей го: [img:3cmivdef]http://www.anbg.gov.au/images/photo_cd/732131822178/051_2.jpg[/img:3cmivdef]
Gravatar
a-a-a-DXMLover
2005-10-30_12:51


Едва ли някога бих пробвал татула. Инъче мога винаги. просто не мисля, че би ми харесало. Веднъж изсмърках три хапчета Dimenhidrinat, което по принцип е хапче против гадене, но при по-големи дози е делириант. Честно казано това буквално унищожи носа ми, почувствах се много тежък и сънлив. После легнах и усетих как като си затворя очите нищо не изчезва, после се озовах на даскало и на други места. Но катоцяло не ми хареса. Инъче трябва да се има предвид, че Дименхидрината като далириант се взема от дози към 8-9 хапчета през устата. Аз просто исках малък preview. Но като цяло е много неприятно. Мисля, че съм пушил няколко пъти и паркизанена трева.
Gravatar
Партилан420
2005-10-30_17:31


Само да предупредя, 4е на жените, за разлика от мъжете им е невъзможно да определят момента на опасната за живота концентрация.. имам предвид, 4е дори много малки дози при4иняват зверско пресъхване на устата и разширение на зениците... но при мъжете при поемане на потенциално опасна за живота доза се наблюдава характерна невъзможност за уриниране, в следствие на спазъм в простатната жлеза ... не ми се ще да напиша още веднъж вси4ко дето съм го написал в една друдга тема, Джеймс ве4е е цитирал най-важното.. само да добавя, 4е комбинации от татул с амфети, екстази или дори с аспирин могат да бъдат фатални Gamma, ако си онази Ева, която познавам( а и да не си същата) бих те посъветвал да не си при4иняваш товас татула. имай предвид, 4е всяка молекула от съдържащите се в татула токсини ще си циркулира из системите ти поне месец...така 4е прави му сметката..
Gravatar
Gamma
2005-10-31_00:52


Онази Ева,която познаваш ли?Ами не знам дали ме познаваш..?Познаваш ли ме? :shock: Защото аз не те познавам. :oops: Татул ще опитам.Може би ще почакам първо да изям няколко филии с индийско орехче,да взема някоя халю-гъбка и тогава ще дойде ред на татула (не в един и същ момент,говоря за период от месеци,защото аз като си харесам нещо и само към него зяпам.Моногамна съм в това отношение)...Сигурно няма да ми хареса,но пък се постави на мое място - изкушавам се,любопитно ми е просто,нищо повече:) Не смятам да ставам татуломан:) Пък като не възнамерявам да направя едно нещо просто не го правя:) Няма страшно:) (*Вече се взех много на сериозно - реших,че се притеснявате за здравето ми и гледам да ви успокоя :D - понякога съм интелигентна като карфица :oops: )
Gravatar
Nothingk
2005-11-02_13:31


Ehehe, ,Gamma biah pisal v razdela FUN za tatyla, poneje go otkrih v po4va , pulna s ma6inno maslo i si be6e perfekten. Ako ima6 priak ili :) pone begul kontakt sus sofiia, moje6 da go otkrie6 v neveroiatni koli4estva po vsi4ki indystrialni poliani pri okolovrustnoto 6ose. :) :D Az li4no predpo4itam da ne se doblijavam do tova bokly4ivo podobie na seli6te, nare4eno stolitsa.............Oba4e triaa purvo da si nameri6 niakoi koito znae to4no kak se premahvat toksi4nite my sustavki. 6tom iska6 da probva6 ni6to lo6o, oba4e mi se stryva, 4e 6e e po-dobre da se maje po tialoto, otkolkoto da se iade. I tozi niakoi triabva da e naiasno kolko ma6ino maslo absorbira. Absoliytno sum sigyren 4e mnogo. Ina4e se sre6ta po-riadko sred 4isti poliani. I poburzay ,4e vsi4ko zamruzva. Tova sa ne6tata, koito moga da ti predloja i koito ne e zle da znae6.......................
Gravatar
Gamma
2005-11-02_14:36


Пфу.Имам и пряк и преносен контакт със София,но и аз не се гордея с това.Не ме кефи тоя град и се радвам,че не живея там.Е,много ясно,така казват всичко от дълбоката селска провинция,но аз съм от Пазарджик:) Града на наркоманите и тук доста ми харесва.Тъпо е,мръсно е,населението е изтрещяло отдавна и вече колабира,но пък на мен ми харесва.Типично за мен,ще каже някой,който ме познава.:) А за татула...Ами аз май нещо се отказах от татула.Нито от индийски орех ми се мре,нито от татул.Ако някой ми каже,че татула е ебати якия халюциноген и от него ще ми стане много яко - тичам.Ама за сега само отрицателни мнения и..пфу,още не съм се отказала напълно,но се чудя...Абе ще го пробвам,това е.Ама не знам кога ще е:)
Gravatar
thick_dick
2005-11-02_15:00


Из нивята между Пловдив и Пазарджик е пълно с татул,сега не знам дали има още ,но през лятото има много.
Gravatar
Gamma
2005-11-02_15:04


И аз не мога да ти кажа.Пътувала съм често към плд,но не съм се ровила в нивята за татул..Пък и вчера,като ми показаха снимката му (или това беше оня ден??) - тогава разбрах как изглежда:) До тогава просто не подозирах:)
Gravatar
Psy_Factor_Unknow
2005-11-06_00:42


az izqdoh edna glava - pove4e ot 800 semki sus sigurnost(radvam se 4e sum jiv) i imah ebasi realnite haliucinacii na hora koito postoqnno vijdah i si govoreh s tqh i posle iz4ezvaha... mnogo psixo be6e.. hodeh nasam natam, i az neznam na kude. Abe ne si struva tatula, tupo e. A i tova presihvane e ujasno, hapne6 li ne6to moje6 da umre6, za6toto nqma6 sliunka da preglutne6...vodata ne pomaga.. vse edno v gurloto ti ima buca vosuk. btw neznam kakvo e tova koeto govorite za smurtni slu4ai ot 45 semki, sigurno e vuzmojno. No sum 4uval za hora qli 2 glavi, koeto si e mnogo golqmo koli4estvo i posle ni6to im nqma. :/ mojebi e vajen sezona v koito se bere, sigurno otrovata zavisi ot vremeto.
Gravatar
Партилан420
2005-11-06_09:56


[quote="Psy_Factor_Unknow":246bg9bg]A i tova presihvane e ujasno, hapne6 li ne6to moje6 da umre6, za6toto nqma6 sliunka da preglutne6...vodata ne pomaga.. vse edno v gurloto ti ima buca vosuk. btw neznam kakvo e tova koeto govorite za smurtni slu4ai ot 45 semki, sigurno e vuzmojno. No sum 4uval za hora qli 2 glavii ...[/quote:246bg9bg] мн. то4но си го описал това за пресъхването. еми, моя милост съм ял неколкократно пове4е, и също съм още жив, но не мога да кажа 4е "нищо ми няма"... въпроса е 4е ИМА слу4аи на хора умряли от 45 семки, (както има и хора умряли от 2 индийски орех4ета)и това е само за сравнение. Защото някои екземпляри са по- силни от други, а някои индивиди умират по-лесно от други.. И всики тези глупости си ги приказваме, за да стане ясно, 4е ИМА разлика между такива дроги, от които може да се гътнеш, и такива от които не можеш.. пък от там нататък всеки си има глава на раменете, да си преценява рисковете и ефектите. Само после да не каже , 4е не сте били предупредени за възможните последици. по времето, когато съм се тровил с татул още нямах достатъ4но инфо нито за гъбите, нито за другите безопасни за живота ентеогени.. сега инфо има за вси4ко
Gravatar
Psy_Factor_Unknow
2005-11-06_21:56


[quote/]времето, когато съм се тровил с татул още нямах достатъ4но инфо нито за гъбите, нито за другите безопасни за живота ентеогени.. сега инфо има за вси4ко[/quote] i az taka... :wink:
Gravatar
Zero
2005-11-19_15:30


Татула е доста опасен та дори и в разни билкарски книги го пише че е отровен Един познат го караха в болница наскоро заради татул ......не ти препоръчвам да пробваш но ти прави каквото решиш :shock:
Gravatar
Gamma
2005-11-23_14:39


Ей,добре де,отдавна се отказах от татула... :shock: :oops: Пък все още получавам някакви предупреждения... Не ми се мре.Млада съм,красива съм...не! :)
Gravatar
termolabilius
2006-02-17_11:06


И защо се отказа толкова лесно? Като те гледам в тебе има потенциал, щом си решила опитай. Същият ефект дава и Atropa beladonna, но понеже е трудно наистина да определиш дозата, можеш да опиташ Parkisan - the same spirit. Има таблетки по 2 mg в блистер по 20 бр. Навремето моята доза беше 15+5 - 15 таблетки наведнъж + още 5 след като ме хване. Незнам колко килограма си и как ти действат по принцип тези неща, но бих предположил, че от 5 до 10 табл. ще разбереш за какво става дума. Преживяването е доста силно. Халюцинациите продължават от няколко часа до няколко дни, ще си говориш с кво ли не - наум и на глас, без да се усещаш. За момент гласа ти ще те връща в реалността и пак ще отцепваш, евентуално ходенето ще ти е проблем... А после едва ли ще си спомняш много от преживяването.
Gravatar
Gamma
2006-02-17_17:58


[quote="termolabilius":2uhwjm3q]И защо се отказа толкова лесно? Като те гледам в тебе има потенциал, щом си решила опитай. Същият ефект дава и Atropa beladonna, но понеже е трудно наистина да определиш дозата, можеш да опиташ Parkisan - the same spirit. Има таблетки по 2 mg в блистер по 20 бр. Навремето моята доза беше 15+5 - 15 таблетки наведнъж + още 5 след като ме хване. Незнам колко килограма си и как ти действат по принцип тези неща, но бих предположил, че от 5 до 10 табл. ще разбереш за какво става дума. Преживяването е доста силно. Халюцинациите продължават от няколко часа до няколко дни, ще си говориш с кво ли не - наум и на глас, без да се усещаш. За момент гласа ти ще те връща в реалността и пак ще отцепваш, евентуално ходенето ще ти е проблем... А после едва ли ще си спомняш много от преживяването.[/quote:2uhwjm3q] Какъв е смисъла, след като няма да помня? :shock: Паркизан се опитах да си взема онзи ден, но май ще става по трудната процедура, защото нямам рецепта ( :D ). Едва ли бих се осмелила да изпия 10-тина таблетки на веднъж. А и мисля, че нямам евентуално няколко свободни дни за екстремно халюциниране. Последно когато се мерих бях 42 килограма ( :shock: не може да е истина) - мисля, че трябва да се съобразя с това, при дозирането:) Обратно на това, което казах имам наблюдения, че подобни таблетки не ме хващат, ако не прекаля тотално с тях или не ги смеся с някакъв алкохол. :oops: Дали пък няма да умра прекалено млада (/малка)? :shock: Никак не ми се ще, да знаеш.
Gravatar
delamelix
2006-02-17_18:16


Gamma ima6 li si predstava kolko vreme moge6 da izgubi6 s tezi ne6ta imam predvid slqpa li si? Tatul-deliriant mnogo opasen,opasen za givot4eto ti ako iska6 da si kurt cobain ili o6te nqkoi LFDY idoli davai. Zaradi smesvane s parkizan i alkohol(ili kakvito i da e drugi bodobni apt.stoki)ne malko hora sa namirali sebe si v onzi mig za sugalenie v momenta na "kusnoto". Tvoi live 4ove4e.Az giveq 2ri givot.Prosto taka se slu4i. Ne sum se nau4il 4ak tolkova da ocenqvam vsqko edno ne6to ot givota,kakto moge6 da si pomisli6,no sum se zavru6tal ot tam kudeto nqma tam.4ove4e pregurni nqkoi,poemi izpatanie,EXPAND.Extremnoto hallucinirane ne e za teb prekaleno si krehka i moge bi tam ti e plusa.I za vsi4ki drugi plamakut ponqkoga gasne. Ne e 4ak edinstvenna ot tuka. No taka e interesa.Nosi mudrost da-opit.No razlikata megdy mudriqt i ymniqt e 4e ymniqt izliza ot situaciqta a mudriqt ne dopuska "tq" da se slu4i.Taka 4e ne. :idea:
Gravatar
brainjuice
2006-02-17_18:17


много мои приятели бяха станали на парцали от паркизан по едно време. въпреки, че като по-малък не ми липсваше кураж (пил съм по цели шепи лекарство против астма само защото бях прочел че съдържа някакъв стимулант, теобромин май беше... после си патих ама това е друга история) - та, мисълта ми е, че ентусиазмът ми беше повече от знанията и опита и съм правил ред глупости по метода на пробите и грешките, и въпреки това дори този неутолим устрем да пробвам разни неща се съпикяса като видях на какво замязаха някои приятели. и то поне да беше за нещо, което да си струва - тоест поне да имаш някакви съкровени спомени от преживяното. а то - по разкази на очевидци, "интересно", "готино" и т.н., но никой не е казал "вдъхновяващо" или нещо подобно като при истинските психеделици. на тая цена - не мерси. така че и ти си помисли преди да опиташ. определено е зарибяващо. на някои познати направо не им беше интересно да живеят ако не са се наперкали и не халюцинират.
Gravatar
Gamma
2006-02-17_18:19


[quote="delamelix":29n8wrrd]No razlikata megdy mudriqt i ymniqt e 4e ymniqt izliza ot situaciqta a mudriqt ne dopuska "tq" da se slu4i.Taka 4e ne. :idea:[/quote:29n8wrrd] Това е добро, ще си го запиша. Иначе по темата - не съм чак толкова екстемна лейди. Татул може би ще пробвам (имам интерес, какво да направя сега? Ще ме гложди, знаеш как е :wink: ), но в някоя по-късна и апатична възраст. Колкото до ампулите и алкохола - знам си дозата, не ме мислете. :roll: :wink:
Gravatar
termolabilius
2006-02-17_20:46


Не случайно казах татул - атропа - паркизан - the same spirit!, защото явно засягат същите рецептори, докарват ти сходен трип. Затова и накратко ти описах преживянето какво е. Да знаеш най-леко е на паркизан - хем ще разбереш за кво става дума, хем няма да рискуваш; трипът продължава няколко часа. Няма да си спомняш много от подробностите, но това са... глупости (най-често). Татулът е риск, трябва да се употребяват само семената и има голямо значение какво е растението, дали имаш лични отношения с него - може би затова преживях след поглъщането на супена лъжица "с връх" изсушени семена от татул и трипът продължи до три дни без да заспиваме, стаята ни беше населена с всякакви същества, които аз не си спомням, непрекъснато съм говорил, което също не си спомнях. Спомнях си, че другият човек - едно момиче, изпочупи доста неща, беше се наранила малко от счупено огледало; на втория ден отидохме да си купим кока-кола (вече споменаха за пресъхването на устата - много е неприятно) и много добре си спомням как черният цвят на хладилната витрина светеше с искрящо зелена светлина и това беше напълно реално и доста ме впечатли, а след това погледнах един графити подпис, в който имаше спирала и тя така се задвижи на стената, че отново бях впечатлен - беше реално. И това е долу горе. Вещерски истории... Ако от това, което си прочела, продължаваш да искаш да опиташ - опитай! Ако - не, още по-добре за черния ти дроб!
Gravatar
Gamma
2006-02-17_23:37


Все още искам. И решението ми не е формирано на базата на това, което ти каза. Трипа може би е индивидуален за всеки (или пак носи някаква сянка на индивидуалност) - извода е, че докато опитам няма да разбера. :) Общо взето ще се посъветвам пак с вас, когато дойде момента. Решила съм да го опитам, но все още не съм решила кога. За по-сигурно мисля да си разчистя графика за 4-5 дни - при оптимални условия 3 дни трип и 2 дни сън :D :wink: :idea:
Gravatar
brainjuice
2006-02-18_08:21


и все пак ако си решила да опитваш, избери синтетиката - паркизан. така ще си сигерна колко точно взимаш и няма да предозираш.
Gravatar
-sid-
2006-02-18_09:37


[quote="delamelix":1obsyw9z]hallucinirane ne e za teb prekaleno si krehka i moge bi tam ti e plusa.[/quote:1obsyw9z] Някой бил крехък, или пък не бил може би, а друг си седи пред компа в къ6ти и твърдо заявява - крехък е ... Там е работата 4е никога не се знае кое е добро за другия и кое ло6о, и всеки си върви по своя път. За6тото понякога трябва да се набие6 в най-големите лайна за да се окаже в един момент, 4е от позицията на гре6ката, най добре се вижда правия път. :):):)
Gravatar
Mind-Blown
2006-02-18_09:59


Ако е както при паркизана,изобщо не искам и да се докосвам до татул,макар че вече одавна се отказах от отровните психоактивни вещества.От тоя паркизан наистина няма много смисъл,почти нищо не се помни,само откъслечни моменти,примерно аз гледах някакъв плакат на някаква чалга певица и образа и взе да приема 3д стойности и да се оглежда,ужасТ...Направо кошмар.Вървенето не е много лесно,а смисленото говорене невъзможно.Има кофти халюцинации като кучета и дори хора,минаващи и дори говорещи с теб,които всъщност ги няма.И не държи няколко часа,а МНОГО часове.Един път съм се набутвал на тая долна химия и изядох пет 2ки и ми беше напълно достатъчно.А направо ме обезема страх,като си помисля,че много хора са яли по няколко блистерчета :o :o :o :o :x
Gravatar
delamelix
2006-02-18_11:30


-sid- Много ти е лесно да извадиш един малък quote и да изкараш,че в него е цялостният смисъл на написаният текст. И не ми говори за лошо и за добро.Тук предмета е "специфичен". Татул.Знаеш ли какво може да причини това нещо на момиче говорещо за антидепресанти,ненавършило осемнадесет години.Човече животът е пред нея.Прочети текста на Партилан поне за тази тема.Уважавам нейният избор.Харесвам това,че въпреки другите писания тя се представя за доста толерантен човек поне тук а надявам се навън.А за компа,докато рендвам анимации защо да не понапиша нещто което мисля,че ще е поне малко полезно.А за лайната,искаш не искаш ти ще влезнеш и ще направиш избор.Ще имаш "обичка".Но това е живота човече.Нека гама прави каквото си поиска това няма да ефектира върху мен каквото и да е.Изразявам мнение.Може и да го наречеш съвет(пресилено :) )Минал съм през делириантите знам каква опасност таят в себе си.Не са хава.Не дават дори и ти да даваш.Гама сори не е моя работа чао от тоя топик. :D :idea:
Gravatar
Gamma
2006-02-18_13:34


Дамм, и аз съм на мнение, че няма какво повече да се каже по темата. Когато пробвам ще дойда да споделя. :)
Gravatar
Anonymous
2006-02-24_09:00


[quote:25z9f472]Mmma mia!! the datura was my first psichedelick expirience, and untill trying Ajahuasca 2 years later I thought that it will be the most intense.. But I nearly poisoned myself 7 years ago. because I was chewiing and eating lots of seeds several days in a line( I do NOT want someone to try it after readind THIS, so I will not say how many seeds and how many days).. I was still teenager then and didn't knew ANYTHING abot psichonautics, not even heard about the Erowid,not even had internet in my home at that time.. Now after done it AND reading loads of info about it still can say, that I KNOW nothing about It fos SHURE exept IT'S is a miracle I'm still alive.. The datura is a deliriant, not a "clasical" psichedelick and its realy TOXIC!! There are diferent variations of the speeshes, D. Stramonium is most common here in Bulgaria, but there is also the beautifull D.Inoxia. Both contains atropine, scopolamine and histocyamine, all the three chemicals are toxic and can have not only psychopactive effect BUT also can be dedly One can never know the proportion and the concentration of these chemicals in the seeds, leafs or other parts of the diferent plants .. The "hidden catch" is that all the three chemicals stays in the body for about 100 days...and they AKOMULATE. It means that a single seed, leaf or flower can not kill you (unless you're alergick maybe) but if you eat hundred(s) of them even in 3 months this can be fatal and maybe lethal. Deadly I meen.. The active dose is very very close to the LD-50 dose, and that means NO FUN AT ALL.(anyway, the expiriense is realy brutal depending on the dose and the saturation of the bidy with alcaloids can last from few days to even few weeks AFTER the last seed taken... the throat gets dry like glasspapir(eating anythig almost not posible for hours, and when I noticed that it's imposible for me to urinate one evening I realised that the situation is serious.. I went out in the night walking in my body in a compeatly different world, the thought of some medical help coinsidently mached with the window of a closed shop for medical gear(catetars, skalpels, needels).. just seeng that ugly stuff made me to re-think the "calling the emergency" idea immediately... and in that point somehow my Shadow came to say "Halo, I'm you. standing infront The Light" just behind my back, and some part of my big-big "EGO" just dyied that night.... I clearly remember how I was walking and touscing lots of the familiar trees but no seeng any buildings, cars nor people, only few cats.. I clearly remember touching one flowering plum-tree and most of the flowers felt down in the same moment.. the tree gave me some energy , which I needed that night, and I thanked it,I remember drinking from fron a waterplace in a chuch yard on the hill in the downtown, then I remember going to the river, which goes through the town, andd sitting next to an enourmous willow tree,about a kilometer away from my home, waiting for my perception and my sences to come back to normal..(Im so lucky to live in a peacefull eastern european town with not so much cars in the night;)) In the days and even weeks later I had realy strong "echo-efects"(flashbacks++?) lasting for hours almost every day, and it was realy not easy to hide this from the people around..But It's posible. I was about going crazy the next days but fortunately the books of Carlos Castaneda found me by acsident and probably saved the poor "me" from the madhouse, helping me to understand what realy happend to me. Soon AND later, after trying one and another strong psichedelics I desided NOT to take datura any more for good.. The datura expirience is Not a (good or bad) TRIP, It's a HARDSHIP (an ORDEAL?) It leevs you no choice, it strips youre litle conciousness naked infront The Almighty Chaos.. And IF It dont like something in you, It just erazes that thing(s) or even can erase all at once. But after taking it It's not you , Who makes that choice*. That's IT. One can survive It and become stronger, other can obtain a permanent mental disorder, and somebody can even DIE. But whatewer of three of them, It's "once in a lifetime expirience" which usualy changes the life that is left. I had that crazy luck to ty it before the "DMT-meskaline-LSD & mushrooms" which made me "imune" to so called "bad-trips", but I pesonaly know people who regret their datura expiriences even decades after the intoxication. If I've been found by the mushromms before the datura probably I would never tryied it at all. But I'm thankful to the plant for the aspect of The Unknown and maybe of The Unknowable, which found me than, but anyway remember: "It's better not tryin'.." p.s. If the mushroom trip is like a few hour walk in an an unknown mountain, if the meskaline trip is like daywalk in the desert and the Aiahuasca is like a night walk in the rainforest, the Datura ordeal is like an invisible string over a deep rocky riverbed hundred(s) meters below, and once you step on it, in ANY moment you can become jyst a stain of dirt..or food for the plants. It's like throwing bones(dices?) with the Destiny, and doing it once is MORE than enough. p.p.s. And it's definetely NOT for wimen (sorry if my english is not perfect, but maybe this story will help someone to make a SMART choice, before taking that risk(chance?) This story is not so dramatick like the story of the TRMINATOR guy, but it was more than real to me, even if some parts sound a little bit like a dream. It's bekause the datura alkaloids shift the dreem and the wake states of cerebral activity during the effects.. It's bizare(twisted?)) *and maybe other choices later too.. after the datura nothing is shure any more.. either Ewerything is shure. these are just words invented by the limited mind after all. [/quote:25z9f472]
Gravatar
Gamma
2006-02-24_11:36


За съжаление разбирам само немски и български. :( Английския го хващам само от части..и явно не хващам точно тия части, които ми помагат да достигна до смисъла на текса.
Gravatar
Anonymous
2006-02-24_14:32


Ами ако разбираше, щеше серизно да си се замислила относно взимането на татул...
Gravatar
Gamma
2006-02-24_14:35


Значи загубата не е чак толкова голяма, защото и без да го чета съм се замислила сериозно.
Gravatar
aluin
2006-02-24_15:01


да, историята е много сходна с моята.. аз бях на 20 тогава, но си нямах и понятие какво взимам.. голяяяма грешка от моя страна и мога да кажа че и досега съжалявам, въпреки че не обичам да съжалявам за каквото и да е.. Това ме промени завинаги.. Аз имах късмет си мисля, да не се озова в лудницата след това и то единствено защото тялото ми започна да го изхвърля от мен няколко часа след като го взех (слава богу) и на следващите дни изкарах сред приятели които ме мъкнеха насам натам, така или иначе усещането че съм се върнала от онзи свят ме дебнеше седмици наред.. усещането за прераждане и щастие че си жив но адски страх от всичко това.. и аз също се оповах на Карлос след това, наистина много добре ми повлия да се съвзема и да проумея какво се е случило.. и не съм сигурна дали ме е направило по силна или напротив по страхлива и слаба (страх ме е да взимам психеделици и дори да пуша джойнт вече, понеже имах ужасни флашбеци след това).. само знам че ме промени завинаги и ме накара да оценя себе си, света в който живея и да искам да живея в него.. но пак си мисля че това е една от най ужасните нощи в живота ми, най-ужасната.. и все още имам съмнения че и досега си има своите кофти последствия.. не мога да го опиша добре тук, понеже всичко е твърде лично за да се изрази в форум..
Gravatar
mokiziva
2006-03-01_16:00


Aluin, ако това растение наистина е оставило толкова сериозни отпечатъци върху теб (flashback и т.н.), защо не се подложиш на специализиран ритуал при шамани, които се занимават с подобни случаи? мога да ти препоръчам например една шаманка Рана, която редовно прави ритуали за "рейнтегриране на изгубените части от душата ти ", които си загубила по време на силен trip с шамански растения или по време на сън или изобщо по време на травма. Съществува теорията че в подобни критични моменти части от душата ни ни напускат за да ни предпазят от травми, например при катастрофи, изнасилване, бадтрипове и такива неща. Тези части ако не бъдат рейнтегрирани от специализиран шаман, винаги в живота ни в бъдеще ще ни липсват и ще ни пречат да сме един интегриран цялостен човек. Познавам хора които са били при Рана и които след посещението си при нея почустваха цялостна промяна в себе си: вече нямаха страхове, нито flashback.... Има случаи когато дори самите родители в опита си да възпитат децата си оптимално, без да осъзнават крадат части от душите на децата си, които като порастнат съответно развиват дадени психози, неврози, комплекси, и тази област също спада към заниманята на подобни специализирани шамани. Рана например е била на шаманско обучение при Бабажи и наистина е в час с всичко което прави. Но съм сигурно че има такива типове и в България само че не ми е известно точно къде. Ето снимка и Link към Рана: http://ranahoerler.com/ [img:3ck8gb8x]http://ranahoerler.com/sampurna/bildersamp/rana02g.jpg[/img:3ck8gb8x] [img:3ck8gb8x]http://ranahoerler.com/sampurna/bildersamp/rana03g.jpg[/img:3ck8gb8x] :)
Gravatar
aluin
2006-03-01_16:11


Съмнявам се да има в България честно.. иначе много искам да се подложа на такъв healing още от преди си го мисля, и ето че и ти дойде с тази информация (много 10x) и поне имам насока.. не е само това което ме е травмирало и оставило отпечатъци.. но тук няма да споменавам, всичко е твърде лично.. Ще те разпитам за Rana като се видим на живо.. не говоря и не разбирам немски и дори никога не съм била в Германия.. но може би ще имам тази възможност при това тази година.. не знам
Gravatar
Партилан420
2006-03-01_16:45


цитатът на развален английски е мой, написах го в един западен форум за психонавти, където някакъв любопитко питаше също като Гамма, а никой наоколо не беше пробвал ли4но и само цитираха трети изто4ници. Алуин, докато не опитах Ай-ахуаска натрап4иво (и погрешно) си мислех 4е тоя татул ще определя визията ми за отвъдния свят вовеки. Може би ти трябва нещо подобно.. "клин избива клин" , дето вика народа.. Айахуаската пък е най-добре да се прави заедно с други хора, поне един от които знае ритуалните песни и свири добре на китара. Познавам такива хора със десетки и даже стотици айахуаска-ритули зад гърба, но те не ползват интернет и връзката ми с тях е предимно на астрално ниво. Ще те имам предвид като изско4и нещо на хоризонта :wink:
Gravatar
Gamma
2006-03-20_09:06


Ей,ей,ей!!! Да питам - кога расте татула? Сега дали може да се намери? :shock: :? Нещо пак ми се завъртя в главата.... :? :oops:
Gravatar
aluin
2006-03-20_10:16


Gamma и ти си една! ще взема накрая да забраня някак си достъпа до органик на всички под 18.. верно се замислям.. само че трудно ще стане.. ама какво пък.. може би ще помъдрееш след хард бед трип с татул и повръщане..
Gravatar
brainjuice
2006-03-20_10:48


ами може би, щом Гама все още иска да опита след всички работи, с които я наплашихме, наистина й трябва да опита, че да си начеше крастата. и дано съжаленията след това да са по-малко от позитивите - макар че е трудно с такава дрога. :wink:
Gravatar
vates
2006-03-20_11:23


Расте от ранна пролет (март-април)до късна есен (ноември). И сега може да намериш останали растения по някои закътани местенца- където снегът е бил по- малко и вятърът по- слаб. Трябват ти семенните кутийки-напълно е възможно да са се запазили цели и семената да са още вътре. Ако се чудиш как изглежда- на първа страница има чудесна снимка. Относно това колко е опасен татула, е, ами зависи от дозата/количеството, нагласата ти и психическото/физическото ти състояние. Едно е да изядеш четвърт кутийка и съвсем друго- четири кутийки. Като чета,обаче, апокалиптичните картини, които са описани до тук (не, че не са верни, много точно пресъздават ефектите), не знам какви представи си си изградила за това, което ще ти се случи. Но то ще ти се случи, де... Каквото и да е. Справка: "Мисля, следователно създавам"(Бегемота). Предложението ми е да "тръгнеш" с малко и после, ако все още си в състояние и имаш желание, да увеличиш количеството. Колко е това "малко" сама ще определиш, друг не би могъл....
Gravatar
Gamma
2006-03-20_18:27


Това с ограничения достъп до подсекцията наистина става трудно, а и не виждам все пак причина. Това, че някой навършва 18 тази година не го прави по-различен с нищо (практически) от този, който е навършил 18 миналата година. Все едно, не е там въпроса. Още в началото на темата си казах становището...После го отложих, сега просто продължавам да събирам информацията, която ми трябваше още в началото (това беше и темата на темата ми :lol: ). бтв нали и ти си се татулизирала - на теб нямаше ли кой да ти каже, че не е хубаво, aluin, или ти го наливаха със сила? :shock: vates, благодарим за информацията. Аз не съм и мислила да взимам някаква конска доза. Даже бих казала, че подхождам с може би малко излишна предпазливост и съм намислила да взема възможно по-малко, което обаче да има ефект. и бтв - нищо специално не очаквам. Подготвила съм се за хубав трип (изсмяха ми се, когато го споделих за пръв път), а иначе и от опит си го знам - това, което на останалите действа по регламентирания начин на мен задължително ще ми подейства по друг...Все пак - да видим какво ще се случи.
Gravatar
aluin
2006-03-20_21:36


[quote="Gamma":2desvt67] бтв нали и ти си се татулизирала - на теб нямаше ли кой да ти каже, че не е хубаво, aluin, или ти го наливаха със сила? :shock: [/quote:2desvt67] хахах. да нямаше.. иначе нямаше да взема.. май го казах няколко пъти... ккато и да е.. не ти се меся.. прави каквото искаш.. просто аз ще взема мерки относно drugs distribution тук в органик.. скоро! така че очаквайте промени... 8)
Gravatar
Gamma
2006-03-20_21:56


aluin, само побързай, че да не порастнем до тогава :wink:
Gravatar
mokiziva
2006-03-20_23:23


[quote:1x31ltqb]да нямаше.. иначе нямаше да взема[/quote:1x31ltqb] da, naistina, az sushto navremeto shtiah da si spestia mnogo greshki s psihedelici ako imashe niakoi koito da me predupredi. no niamashe. takiva extri kato forumi v koito experti obiasniavat koe kude go ima, koe e vredno , koe e visoko psihoaktivno ...prosto niamashe, pone na bulgarski ne. mislia che horata predi 5-10 godini minahme prez dosta [b:1x31ltqb]trial and error[/b:1x31ltqb] dokato se opitvahme da experimentirame s psihoaktivni rastenia sreshtani v bg. chestno gamma, super kusmet imate vie che sa na rapolojenie hora s poveche opit malko po-prepatili i po-vuzrastni ot vas. prosto pomisli che edin bad trip s podoben psihedelik moje da ostavi adski traini sledi v teb i to ne zaduljitelno pozitivni. razbira se nai-veche stava vupros za po-malkite, 14-15 godishnite koito moje bi sushto minavat ot vreme na vreme prez foruma.
Gravatar
Gamma
2006-03-21_00:26


mokiziva, ако ще вашите дядовци и баби да са закусвали с татул той пак щеше да е също толкова привлекателен именно заради лошата му и опасна слава. От много време си го оформям това в главата, не е плод на някаква спонтанна идея, зародила се ей така, щото ми е много мерак да се правя на интересна или на смела - не, не и не. Просто съм решила, че искам да разбера що за кеф е това и се старая да го направя по възможно най-безопасния и рационален начин. Именно това ще бъде "вашия" принос към "нашето" поколение (макар, да си мисля, че то е едно и също) - напътствия, насоки и съвети, но не и опити да "ни" спрете. Твоя опит си е само за теб. На aluin си е само за нея, на останалите, които са преживяли това - същото. Моя няма да прави изключение - и той ще си е мой.Хайде, лека нощ желая. :) :wink:
Gravatar
mokiziva
2006-03-21_08:49


mi ne znam no v povecheto forumi izvun bulgaria tova s "iunoshite" i narkoticite e mnogo diskutirana tema. izobshto temata deca i psychedelic trance. pod deca se ima predvid 14-15 godishni. mnogo puti mi se iskalo da otvoria tozi vupros, za da razbera kakvo mislite. pone v germania goliama chast ot horata dosta se oplakva ot fakta che ima 14godishni po partitata, koito ne sa si sus semeistvoto ( mama i tati hipita) a prosto taka na sobstvena otgovornost se nalivat s xtc, speed i posle lejat v bezsuznanie bez da ima koi da im pomogne. no vseki koito se intersuva ot chujdi forumi, znae za kvo govoria. ako beshe malko po underround cialata istoria edva li shteshe da ima takiva posledici. pone men lichno ne me kefi kak po-vuzrastni tranceri razdavat psihedelici na nepulnoletni. smiatam go za opasno. no znam che dva li shte nameria otklik v tozi forum po toia vupros. kolkoto do generaciata, kvo da ti kaja te veche daje 90ti nabor sa pluznali po partitata tui che mai naistina veche ima poveche ot edno pokolenie . no nie pravim kakvoto mojem i ot vreme na vreme hodim po uchilishtata zaedno s organizaciata alice project da proektirame obrazovatelni filmcheta i da razdavame materiali za narkotici i safe drug use. nikogo ne sum se opitala da spra ot narkoticite, no pone gi ubejdavam da pochakat dokato sa gotovi. pone na 17 da stanat.
Gravatar
Anonymous
2006-03-21_09:01


/офф xtc и speed откога са психеделици ? Гадни синтетични психо-стимуланти с поразяващи ефекти върху нервната система и водещи до зависимости и депресии . [url:20e8yaah]http://en.wikipedia.org/wiki/Psychedelic_drug[/url:20e8yaah]
Gravatar
mokiziva
2006-03-21_10:23


mi niakude da sum kazala che sa????? az sum tvurdo protiv tiah i ne gi upotrebiavam kakto i ne upotrebiavam nikakuv koks, no e fakt che mladejite tochno tiah vzemat.
Gravatar
Gamma
2006-03-21_20:43


mokiziva, наистина до някъде си права. но ако по някакъв начин се забрани достъпа на 14-15 годишните до този род наркотици не мислиш ли, че ще стане по-зле?Не мисля, че липсата на информация означава и липсата на употреба. Даже само усложнява нещата, защото аз например също не съм пълнолетна. Няколко месеца ми остават, и това няма значение, но мисълта ми е, че ако нямах информация за татула щях да си навредя поради незнание. А и от една страна тази потайност и забрани още повече изострят любопитството. Но пък и прекалената информираност вреди - например някои хора (взимам за пример пак татула) щяха от тук (и другите подобни места) да разберат как точно да го направят. Може би липсата на тези указания би ги отказала от идеята. И в двата случая се получава зле и златна среда няма..Може би и за това решение на тоя въпрос няма... След още няколко поколения, ако не са се извратили съвсем, този проблем мисля, че би отпаднал - може би тогава хората от по-ранна възраст ще знаят какво точно искат и няма да се налага някой да налага хиляди забрани. :twisted: Ммм, тази тема наистина е добре да се обсъди и не виждам защо това да не е в този форум :wink:
Gravatar
mokiziva
2006-03-21_22:32


Eto vijdash li , temata naistina ne e lesna:). Zabranata nikoga dosega ne e dovela do dobri rezultati, tova mnenie go podurjam i az. Smiatam che lipsata na informacia e znachitelno po-vredna ot nalichieto na prekaleno mnogo informacia. Pone tova e moiata lichna pozicia. Ot druga strana, za da ima uspeh triabva da e nalice minimalno jelanie na mladite hora da se vslushvat v suvetite na po-vuzrastnite chlenove na psy semeistvoto, dori i kogato stava vupros za " vnimavai s taia droga i si druj rucete dalech ot neia pone dokato si gotov". A to ne e nalice. Taka che i az ne znam dali mnogoto suveti v kraina smetka sa ot polza ili ot vreda. Kato si spomnia kvo beshe pri men na 14 godini: ami po onova vreme bih vzela nai-veroiatno vsichko koeto mi se izprechi na putia, osven razbira se heroin, taka che moga samo da se radvam che ne vsichko mi se e izprechilo na putia. Nishto che se chuvstvah super porastnala i zriala na 14 godini. E, v kraina smetka, ne znam ako mojeh da vurna vremeto s tozi si akul sega, dali shtiah da pochna s psihedelici oshte na 14 godini....Nai-veroiatno ne. No shtom smiatash che ima kakvo da se diskutira, otvori temata...
Gravatar
Mycoriza
2006-03-22_09:55


Абе трябва да има диалог с по-малките нали.Ама тоя диалог да не е в някой форум в интернет , а да е очи в очи и то с хора , които са изпатили и имат желание да образоват някой на по-малко години от тях нали.Gamma , ти защо искаш точно татул да вземаш като хората са ти казали , че психоактивните вещества са в пъти по-малко от другите , които са чиста отрова.В смисъл каква ти е точно целта , каква ти е идеята , искаш да се изплющиш яко и да видиш дали ще издържиш психически и физически пред смъртта или просто малко халлюцинацийки ей така да си вкараш.Не виждам голям смисъл от това точно , по-добре замести и изпробвай с някакои други по-хубави психеделици , но искам да отговориш каква е точно целта на занятието с тоя татул???Писала си , че ще вземеш по-малка доза , ама то в по-малката доза ще има пак по-малко психоактивно вещество , разбираш ли ?Ама прави квото знаеш , аз съм вземал татул , беше отдавна и малки дози уж , ама освен , че ми се иба майката на тялото и некви червени светлини дето виждах друго не видех.Къде къде си е родното гъбче :D
Gravatar
DreadSquirrel
2006-03-22_12:43


Стига сте писали не по темата, това да не ви е чат. :( Ако смятахте темата за лоша да я бяхте изтрили до сега. Време е и аз да изтрелям няколко въпроса, тъй като и аз съм решил да го пробвам туй чудо. Значи какво ще кажете за консумацията точно - семената ли са най-добрата идея... в момента в ероуид чета на някакъв потребител препоръките, че най-му харесва цвета (май по-лесно се дозирал и бил по-вкусен) и казва никога да не се яде нищо от татул, ами вместо това да се прави на чай, защото било по-малко токсично и по-вкусно и също дава като пример, че шаманите никога не го били яли, ами винаги правили отвара от него. Друг въпрос - ако реша да си правя коктейл (в смисъл - конкретно - вино с билки), в който да сложа татул, какво количество да сложа за да е гарантирано, че ако се пие от него, татула да е невъзможно да натрови пиещия. (а и също как да направя екстракт от билката?) И още един въпрос - какво ще кажете за татул + маои? Сега в ероуид четох за някакъв който от 20-30 семена, понеже е бил на някакъв маои антидепресант, го е хванало и си е говорил с разни имаджинерни хора и т.н. (а от 20-30 семена попринцип май не би трябвало да те хване, нали?). btw - това май са добри препоръки... [url:3v2cdubs]http://www.erowid.org/experiences/exp.php?ID=27296[/url:3v2cdubs]
Gravatar
Gamma
2006-03-22_14:12


[quote="Mycoriza":27i30vnb]В смисъл каква ти е точно целта , каква ти е идеята , искаш да се изплющиш яко и да видиш дали ще издържиш психически и физически пред смъртта или просто малко халлюцинацийки ей така да си вкараш.[/quote:27i30vnb] Не знам точно как да ти го обясня и аз... Но просто ЗНАМ, че трипа ще бъде лош, ЗНАМ, че ще ми навреди сериозно на тялото, ЗНАМ, че може да ми докара и вреди на психиката, ЗНАМ, че е опасно, ЗНАМ, че е отровно, ЗНАМ, че е смъртоносно, но просто ако ми предложиш татул и нещо, което на 100% ще ми докара хубав трип (гарантиран) ще си избера татула. Просто тази идея ме е обсебила. Искам да го опитам и ще го направя...Имам си някакъв вътрешен мотив, който ме кара да съм убедена, че решението ми е правилно...Та дори и да го приема като предизвикателство към психиката ми, и това също. Не го правя от глупост, просто някак си изпитвам нужда да го направя. До Катерицата - абе какви офтопици те гонят пък теб?Мисля, че говорим точно по темата. Не е ли така? Или ти знаеш по-добре каква тема съм задала аз, пускайки поста? :shock:
Gravatar
belladona
2006-03-23_14:08


[img:1odcavpo]http://speakwell.com/well/2000_summer/images/Jimson_Weed.jpg[/img:1odcavpo] o6te izvesten pod naimenovanieto Jimson weed
Gravatar
Gamma
2006-03-23_16:02


Беладона, много хубава снимка... И все пак продължавам да твърдя, че такова растение никога до сега не съм виждала :shock: :?
Gravatar
Gamma
2006-03-23_16:18


Ами явно се случва и това. Аз не обръщам много-много внимание на това, покрай което минавам... И все пак - значи мога да си го намеря дори по това време на годината?Така ли? Трябва да търся място, където не е валял сняг??Ами...че аз мога да намеря някакво за нищо не ставащо растение - как да разбера, че не е качествено? :? А има ли значение колко е голямо растението? В смисъл на каква възраст е - дали е още младо или..там, каквито са му другите стадии - малко, голямо, сещате се - това има ли значение? :?
Gravatar
brainjuice
2006-03-23_16:52


ми, доколкото знам, има значение. понякога решаващо значение...
Gravatar
belladona
2006-03-23_20:24


[quote="Gamma":9nmnct8b]...Аз не обръщам много-много внимание на това, покрай което минавам...[/quote:9nmnct8b] mmhaha a bi trqbvalo, za6toto bi mogla da vidi6 mnogo prekrasni i stranni su6testva i rasteniq :) ! Prirodata nespira da ni iznenadva! I samo da dopulnq, 4e tova e no6tnno rastenie, t. e. cvetovete mu zapo4vat da se raztvarqt okolo 17h iiii mislq, 4e vuzrastta mu ne e ot osobeno zna4enie 6tom dava cvetove i [u:9nmnct8b]semena[/u:9nmnct8b], vsa6tnost to4no te sa ti nujni za tripa. Az ne sam go testvala, no znam, 4e dozata e okolo 10 semki ili ne6to takova... nqkoi po-kompetenten po dozite bi mogul da kaje :wink:
Gravatar
red devil
2006-03-23_22:12


[quote="Gamma":3gwy2i0n]Беладона, много хубава снимка...[/quote:3gwy2i0n] [color=red:3gwy2i0n]OOPSSSS risunka![/color:3gwy2i0n] :wink: :D
Gravatar
Gamma
2006-03-24_09:25


Муахахахаххах :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Изобщо не бях забелязала, че е рисунка :lol: :lol: :lol: :lol: /me idiot :lol: А иначе за останалото - като си намеря такова растение и го разгледам от близо ще дойда пак да питам за това и онова :- :?
Gravatar
Baldur
2006-07-15_10:40


Татул... Със сигурнсот най-опасното приключение за духа. Добре го каза някой - с татула все едно вървиш по въже върху пропаст. Моят първи и единствен трип беше лятото на 2003 година, не е като да нямаше информация тогава в нета и по книжки. Но смелостта е най-добрият убиец, смелостта, която убива всичко, дори и страданието, което е най-дълбоката пропаст. "Смелост, която убива дори и смъртта, защото казва:"Та това ли е животът? Чудесно! Тогава още веднъж!" Изпълнен с безрасъдство, а може би и безразличие и меланхолия, пих чай (отвара) от листа на татул. Почуствах някаква замаяност и се опитах да подремна, но не се получи, целият свят беше доста странен и сюрреалистичен. Излезнах от нас да си купя минерална вода, и по пътя срещам един стар приятел от училище. Не съм го виждал от много години и започваме да си лафим за какво ли не , после по едно време забелязвам, че нещо не е наред, тои си изглежда точно както преди 5-6 години, което не знам защо ме направи подозрителен, и в същия момент той изчезва, мигвам и за части от секундата го няма, разтопил се е във въздуха. Качвам се леко сдухан в нас, и по стълбите срещам някакво малко хлапе, след което не знам защо се обръщам, и виждам, че и то се е обърнало и държи нож, а лицето му е станало като на зверче, хуквам към вратата, но малката гадинка ме застига, при което мен ме хващат дяволите, решавам да *^$% мамата на малкото човече, обръщам се и нацепвам як шут на парапета на стълбите, а демончето е изчезнало. Тотално не в час, решавам, че трябва да пия кисело мляко - явно с идеята че абсорбира токсините. А и ме мъчи кошмарна жажда, изпивам водата за нула време, и си наливам от чешмата, нямам намерение да излизам пак от нас. Имаше нещо нередно в киселото мляко. Докато пия киселото мляко, нещо изведнъж ме завърта и не мога да разпозная стаята около мен, тотален хаос в мислите, струва ми се, че съм за пръв път в кухнята, после в моята стая, прокрадвам се като крадец в собствения си дом и оглеждам всичко с любопитство и интерес. Това продължи 2 дена (между които една отвратителна безсънна и жадна нощ) , като по едно време въобще не знаех къде съм и какво правя, все едно са ми форматирали мозъка. Мисля, че даже леко се отървах. Не го препоръчвам на никой - седмица след това всичко все още ми изглеждаше доста нереално. Ако сте решили да полудявате, недейте с татул, защото може и да ви убие.
Gravatar
Og4o69
2006-07-19_07:19
Pute6estvie...

Ne sum upoterebqval Datura do sega, no v4era se sdobih s edno golqmo rastenie i v momenta raste v moiq dvor... Ne znam dali 6te go probvam, no mislq 4e go namerih za6toto to iska6e taka... No6ta predi da go vidq, sanuvah 4e tursq Datura nqkude v nqkvo pole. Na sledva6tiq den ve4erta tamun si kupuvah San Pedro ot Fucgubarn :D i se pribirah. Vidqh dvama moi poznati na spirkata i te me napu6iha :P , posle se zagovorihme za Kastaneda (ediniqt se be6e zaribil mnogo po temata) i az go vidqh!!! Samotno v centura na poleto vurhu edin hulm... na vurha!!! Na sledva6tiq den s tozi priqtel otnovo se napu6ihme i otidohme da si go vzema... dori ne bqh siguren 4e e Datura(ot tolkova dale4e prez prozoreca na avtobusa...), no sled qko lutane go namerih. I nai-strannoto be6e 4e be edinstveno. Pretursih raiona, no ne namerih nito edno!!!! Mai se be6e rodilo samo za men... [img:34w4e1uw]http://www.bgphoto.net/photos/19057/632889005903125000.jpg[/img:34w4e1uw] Datura Stramonium var. tatula [img:34w4e1uw]http://www.bgphoto.net/photos/19057/632889006094375000.jpg[/img:34w4e1uw]
Gravatar
DreadSquirrel
2006-07-19_08:34


Абе човеко това е бурен, расте навсякъде. Хората се чудят как да го разкарат от градините си, а ти се радваш, че си го намерил. ;) В смисъл няма лошо де, сигурно е яко - само че лично аз не бих си го взел точно от града - дано да не е било близо до някой централен път. И ако имаш домашни любимци, най-добре го пази от тях! Иначе яко, не би ми хрумнало да си гледам татул вкъщи (пък и котките ми са някави тревопасни)... :D
Gravatar
Gamma
2006-07-19_09:57


Хахаха, расте навсякъде - таратанци! Аз все още не съм виждала. Обиколих местности с всякаква надморска височина. Всички от приятелите ми са го виждали, само аз не съм :shock: Вече не знам какво става, мисля, че това растение не иска да бъде консумирано от мен /при психеделиците го има тоя момент, признавам/..Може би ще се наложи да почакам още малко. Колкото и лош да е трипа - това си е част от магията. :)
Gravatar
Mind-Blown
2006-07-19_11:43


Около черноморието е фраш!!! @Gamma: Разгледай около пазарджишко шосе(пътя за плд),мисля,че сега лятото ще има най-много :)
Gravatar
Baldur
2006-07-20_04:28


Тук май всички са на принципа "Око да види, ръка да пипне". Не попрочетохте ли постовете?
Gravatar
Gamma
2006-07-22_09:39


@EgoKilleR [quote:2fn6bunv] Разгледай около пазарджишко шосе(пътя за плд),мисля,че сега лятото ще има най-много[/quote:2fn6bunv] Мда, бяха ме посъветвали да търся точно там, но след това установихме, че расте навсякъде и аз си казах - защо пък да ходя до някакво определено място, след като мога да си го намеря 'навсякъде'...Ама явно ще се наложи да го посетя това шосе :- Мерси все пак. @Baldur [quote:2fn6bunv]Тук май всички са на принципа "Око да види, ръка да пипне". Не попрочетохте ли постовете?[/quote:2fn6bunv] Аз до колкото си спомням ги прочетох всичките, ама не това е важното в случая. Не сме ли тук всички на този принцип? :shock: Ако става въпрос за вредата - всичко вреди, ако не знаеш как да го ползваш...Ама, ох...Темата беше специално за татула - пристрастни и безпристрастни мнения, съвети, въпроси - отговори... Разбирам - изглежда глупаво все още да искаш да пробваш нещо, за което вече със сигурност знаеш, че ще ти донесе повече негативи, от колкото позитивни емоции, но аз съм експериментатор и без това /мисля, че има доста хора като мен тук, лично аз се сещам за доста примери/. И темата по своему е полезна. Окей, татула съкс, но аз все още искам да го изпитам и благодаря за всички мнения.
Gravatar
DreadSquirrel
2006-07-23_00:31


Ами всъщност доста хора са намерили ценност в татула (вещиците, някои древни народи, медицината). Не че това променя факта, че е крайно небезопасен. И че води до доста кофти изживявания, попринцип. И между другото - както преди отбелязах - семената не ги водят като най-добрия метод да се надрусаш с татул, а тук всички само с такива са пробвали. Разбира се дори и да има по-добър метод, едва ли премахва риска да си загубиш живота, но като ще прави нещо човек, така и така, е хубаво да го направи добре. За това къде расте: "По тревисти и буренясали места в цялата страна. Цъфти юни - септември."
Gravatar
Партилан420
2006-07-24_16:56


Gamma, ако си спомням добре, бях писал, 4е татула е особенно рисков за жени , поради съвсем обективни при4ини :!: Живота си е твой, Изборът- също, като не щеш да слушаш старото, нито патилото, то знай, 4е на тоя свят има три(3) на4ина за да достигнеш до някакъв житейски опит- труден, лесен и болезнен. Независимо от на4ина, опитът е все един и същ.
Gravatar
magic_m
2006-07-24_20:59


:shock: !!! rock on !!! :shock:
Gravatar
Gamma
2006-07-25_15:16


@Партилан420 [quote:27wxy3rw]Gamma, ако си спомням добре, бях писал, 4е татула е особенно рисков за жени , поради съвсем обективни при4ини Живота си е твой, Изборът- също, като не щеш да слушаш старото, нито патилото, то знай, 4е на тоя свят има три(3) на4ина за да достигнеш до някакъв житейски опит- труден, лесен и болезнен. Независимо от на4ина, опитът е все един и същ.[/quote:27wxy3rw] - Не съм съгласна. Опита, особено при подобни вещества, може да бъде много различен - всичко зависи от начина, по който гледаш на нещата. Мисля, че след като толкова време искам и тая мисъл не ме напуска - значи имам нужда да го направя. Не мога да живея много дълго с някаква натрапчива мисъл в главата си, не мога да я отпратя просто така. В такъв случай, при опита с татула, той ще ми донесе някакво облекчение, независимо какво ще направи с мен след това. Колкото до риска - риск винаги има, това никога не ме е спирало и си мисля, че и за напред ще е така. И сега остава - както каза катерицата - просто трябва да го направя възможно най-безопасно.
Gravatar
red devil
2006-07-25_19:04


"Нервна система - Прояви на повишена възбудимост с двигателно безпокойство, психична възбуда, възбудено дишане и кръвообръщение, халюцинации, маниакални състояния са харктерни за отравяния с блян, татул, лудо биле, зърнеш, чемерика. Стомашно-чревен тракт Настъпва гадене, повръщане, болки в корема, понякога кръвоизливи. Към тези явления се прибавят и явления от страна на централната нервна система, на дишането, на отделителната система Кожни обриви Зачервяване, оток, язвени поражения, некрози, повишена чувствителност към слънчевата светлина Лечение в клинична обстановка. " [color=red:z042h4sk]Aide i sas zdrave hehehehe :wink: Imaiki v predvid tezi ne6ta, sama moje6 da preceni6 dali trqbva ili netrqbva da go pravi6! Prosto moqt suvet e sledniqt probvai go v malko koli4estvo i sled 15 min cukni o6te, ako si ok, no vnimavai da ne se otrovi6! muahahaha :P :mrgreen: :lol: [/color:z042h4sk] бележка на патилана: веществата в татула циркулират из тялото около 100 дни след като бъдат поети. това зна4и, 4е ако пробваш малко и след 15 ДНИ вземеш още толкова, може да ти дойде ТВЪРДЕ МНОГО.
Gravatar

2006-07-26_19:42


Mejduvremenno mojesh da predupredish Burza Pomosht
Gravatar
Gamma
2006-07-26_21:00


хех, да сме наясно - не искам да се самоубивам :wink: Но ако е наложително - ще извикам надзиратели...
Gravatar
red devil
2006-07-26_22:31


[color=red:2hcpj15d]Ami neznam, ne sum upotrebqvala, 4uvala ot razni hora i sum 4ela tva onva i znam, 4e edno vreme sa pu6eli listata smeseni s tutun! Ako iska6 moje6 da probva6 muhahhaahha primerno![/color:2hcpj15d]
Gravatar
FliqpeR
2006-07-27_11:46


Днес от сутринта обикаляхме из айляшките места на Пловдив.Видях няколко растения татул.Едно от тях беше ОГРОМНО и растеше редом с едно друго известно на нас растение(канабис).Бяха буквално вплетени едно в друго,невероятна гледка :idea:
Gravatar
bb
2006-07-27_13:51


vednaga se obadi na kukite da doidat s otrovata :)
Gravatar
DreadSquirrel
2006-07-27_17:46


Звучи нечовешки яко! Ако сметнеш, че е редно да се снима такова нещо, задължително трябва да го снимаш и да споделиш снимката... :D Gamma - задължително си намери някой който да те наблюдава, за предпочитане двама, и няма да е зле да е по-силен и по-бърз от теб и да му имаш доверие. Доста е вероятно да загубиш всякакъв самоконтрол по време на трипа. Някои хора, след като са взимали татул, са се: нарязвали целите и опустошавали домовете си; тичали голи из улиците на града си и тропащи по вратите или отивали някаде надалеч и такива ми ти работи. (Е не е първа ръка информация, но е достатъчно убедителна) А овен това не забравяй, че ще продължи около 3 дни... Също едното от активните вещества на татула се използва мисля, че в Южна Америка, за изнасилване и обиране на хора, тъй като: спира временно създаването на спомени и жертвите не помнят АБСОЛЮТНО НИЩО от случките (дори и под хипноза не могат да си спомнят) и същевременно убива тотално волята и кара жертвите да се подчиняват на похитителите - "кажи какъв ти е номера на сейфа", "съблечи си дрехите" и т.н. Просто ИДЕАЛНАТА комбинация (осен смъртния фактор може би). Или поне така твърдят. Иначе в татула мисля, че ефекта на веществото е второстепенен, след атропина, тъй, че ефекта му може би не е чак толкова силно изявен. (или може би не) Това го казвам, за да акцентирам върху това да избереш някого, на когото имаш доверие.
Gravatar
rt_shock
2006-07-30_02:40


Аэ мога да ви эарина с татул. Баба ми го бере и го дава на овците эа эагрявка :) Ама да ти кажа честно не струва Все едно си се напил с първак :) А и като нищо може да дадеш фира,така че по добре НЕДЕЙТЕ!!! Иначе се слагат 1-2 эрънца в 1 компот То тва растение расте по ливадите.Представлява малко эелено храстче,около 30см.е високо и има глави,като на кестените са с бодли.И вътре в главата има семена.Те са черни и са малки. Аэ ква тема раэвих деба :)
Gravatar
Gamma
2006-07-30_20:15


Еми не съм още, не виждаш ли, че всички само ме плашат :o Сега си търся свободно време, растение и надзиратели. Да не мислиш, че е лесно? :? :(
Gravatar
Og4o69
2006-07-31_12:08


Ako si ot Sofia namerih edna polqnka s dosta rastenia blizo do Bankq... za nadzirateli... ti trebe da si nameri6...
Gravatar
Gamma
2006-07-31_12:15


:o То се е видяло, че това чудо расте или само в "много често срещани" петролни полянки, или на някакви други много често срещани места, разбира се - само в столицата. Баси, нали навсякъде уж вирееше :? Аз толкова внимателно гледах, картинки си принтирах, здраво се оглеждах с две думи и то не само покрай Пазарджишко, но и на други места - където и да е. И няма и няма. :x Надзирателите са лесна работа, растението ми е по-важно да си го намеря. :- Ако трябва и до София ще ида. На следващото парти, ако се видим, ще предприемем малко пътешествие към поляната, нали? :)
Gravatar
DreadSquirrel
2006-07-31_15:11


Хаха! :D Е не - цепиш мрака, просто! :) Ти да не си го търсила през зимата?
Gravatar
karakudas
2006-07-31_17:32


Ми расте навсякъде.Днес излезнах на полето и беше пълно с татул,но още не е направил семките.Тука в съседното село преди години имаше едни типове.Бяха се наяли с татул,единия едвам оцеля,я другия умря,кофти работа.Не го казвам,за да те плаша,а просто да си направиш сметка(първо хапни по-малко,пък ако не ти стане нищо-другия път малко повече).Та поразгледай се из полето-пълно е,ще намериш много.
Gravatar
DreadSquirrel
2006-08-01_19:18


"У нас се среща по необработваните места, торищата, покрай оградите и др. в цялата страна. [b:1thbgz86]По-главни естествени находища[/b:1thbgz86] (по окръзи): Благоевградски (р. на Гоце Делчев и Сандански), Бургаски, Великотърновски (р. на Горна Оряховица, Свищов и В. Търново), Видински, Врачански, Ловешки (р. на Ловеч), Михайловградски, Пазарджишки (р. на Пазарджик, около Панагюрище, местн. Лисец и др.), Пловдивски (р. на Карлово и Първомай), Русенски, Сливенски (р. на Сливен), Софийски, Старозагорски (р. на Казанлък и Ст. Загора), Хасковски и Ямболски." Това е взето от една книга ("Нашите Лекарствени Растения" на Др. Нено Стоянов) от 1972г, нещата може да са се изменили, но едва ли чак толкова... Иначе се бере Юни-Август. И внимавай, че абсолютно цялото растение съдържа от активните вещества, не само семената!
Gravatar
Gamma
2006-08-01_19:55


Еми бахти, пише го и наштУ село там бре... :? Прати им едно гневно писмо на тия и им кажи да си редактират книгата! :x [quote:3unqmaow] И внимавай, че абсолютно цялото растение съдържа от активните вещества[/quote:3unqmaow] Ем това не е ли добра новина? :twisted: Абе...имам кофти усещането, че май пак съм гледала други снимки. Колкото до времето, когато се бере - напълно в норма съм си, макар да ми казаха, че го имало целогодишно. Та аз точно в сезона му го търся и пак не мога да го намеря. Спуки. :oops: Иначе мерси много за отзивите, ще се справя :| :idea:
Gravatar
James
2006-08-02_07:37


Целогодишно... трудна работа.
Gravatar
Hunter Thompson
2006-08-09_17:14


Gamma strikes again...with great vengeance and furious anger :lol:
Gravatar
Gamma
2006-08-16_00:55


Ъ, може ли малко внимание?! Понеже все още имам проблеми с намирането /или вероятно с разпознаването/ на татула искам да попитам дали изобщо гледам правилните снимки и дали съм си изградила правилна представа на базата на тях - та значи това е татул, нали?! [img:928su012]http://www.floridata.com/ref/d/images/datu_st1.jpg[/img:928su012] А това е нещото, което трябва да консумирам : (снимката е доста голяма, за това само давам линк към нея) [url:928su012]http://pics.davesgarden.com/pics/dave_2002-08-13_1029244831504.jpg[/url:928su012] Имам също и друго питане - значи има някои видове, които са снежно бели, а има и такива, които лилавеят малко - това едно и също растение ли е изобщо и ако да - каква е разликата? Какво е за препоръчване, или няма никакво значение? А, и още едно питане докато съм се сетила в това мнение да си го задам : абе гледам снимките и си мисля, че тоя плевел много ми напомня за едни цветя, на които като малки им казвахме 'телефончета' - глупаво е, ама не им знам истинското име, таа...има ли някаква възможност въпросните телефончета и татула да се окажат едно и също нещо? Мне, наистина, фактът, че не мога да го намеря започва да ме притеснява сериозно - започвам да се чудя дали наистина гледам правилните снимки... :? edit: Чак сега забелязах, че има не само бели и лилави, но и някакви розовеещи, оранжавеещи, прилагам снимка, която пак е прекалено голяма, за това я давам като линк : [url:928su012]http://www.fp-k.org/hana/tukigoto/Datura%20L.jpg[/url:928su012] И наистина, много ми е интересно - правилното нещо ли гледам? edit2: И забравих да попитам още нещо - трябва ли да го правя това растение нещо преди да го консумирам? Със сигурност някой някъде е написал какво трябва да направя, но е било отдавна и съм забравила..пък някак не ми се иска да умирам, само защото не съм чела внимателно, та - повторете ми, моля. Мога ли направо да го набера и приема или трябав да изчакам определено време, полагайки специални грижи за растението?
Gravatar
mokiziva
2006-08-16_11:31


e ostavi choveka da popita basi
Gravatar
Hunter Thompson
2006-08-16_12:40


'Човека' пита 12 месеца подред вече, при все, че в темата се появиха доста изчерпателни информации и снимков материал, които за средно интелигентният човек са напълно достатучни за да реши, да намери, да започне, да изяде. Всичко квото трябваше да се каже се каза, но не, 'човека' си пита пак, а и 12 месеца не е питане, не е търсене на информация, а е "да се намираме на приказка" и да се правиме на търсещи, на част от комюнитито и подобни, в което лошо няма принципно, просто аз съм крив, и този форум е най-сериозният ресурс за психоактивни неща на който съм попадал на български и адски се дразня като се появявяват такива деца, които дори и те не знаят кво искат, ами просто си питат и спамят, и размиват сериозноста на форума, вие повечето просто сте по либерални, аз такова поведение не мога да го трая и го храня. Сори, ама Гамма не е за тука. :P
Gravatar
Gamma
2006-08-17_00:27


Щях да подходя по интензивно, ако тук не бях прочела такива апокалиптични /наистина/ истории. След като е толкова опасно и трудно за дозиране - то искам да знам всичко за него. Да, прочетох наистина много изчерпателни отговори, но не и тези, за които питам в момента.
Gravatar
Og4o69
2006-08-18_09:21


Emi vij sega... tatul e edno edinstveno rastenie pri tova varietet (podvid) na edna ot stotici Daturi... Datura Stramonium var. Tatula Daturite sa dva klasa... durvesni i hrastovidni ednogodi6ni. Durvesni nqma da nameri6 za6toto gi ima v Amazonka samo. Drugite sa tri osnovni vida. Datura Inoxia Datura Ceratocaula Datura Stramonium Ot tezi tri vida, vsi4kite sa izpolzvani ot indiancite v Amerika. No v Bulgaria se sre6ta samo Stramonium. Toi ima bql cvqt s neotvorena funiika. Vij snimkata koqto postnah predi vreme v tazi tema. Takaaaa... toi e nai-opasniq, nai-toksi4niq, i s nai-golqmo koli4estvo na Atropin i Scopolamin. Golemite variqcii v sudurjanieto go pravaqt NAISTINA opasen. Ti re6ava6 kakvo da pravi6. Ako iska6 ela do Sofiq dnes ili utre i 6te te zaveda do polqnka s pone 50 Daturi... I naistina stiga si se 4udila... :twisted: Ili Vzema6 ili se otkazva6 do kraq na jivota :P pi6i kakvo 6te pravi6... :!:
Gravatar
Gamma
2006-08-18_09:51


[quote:3i6hqtr9]Еми отиди купи си гъби, набери си гъби, наяж се и да се приключва, по-добро няма да намериш със сигурност, или купи си семки, купи си кактуси, купи си амфетамини, хероин, марихуана, доста неща има за трещене, какво се точиш на най-гадното? Татула е супер отвратително и опасно нещо, и направо не знам за кво се хвърли на най-куцата оферта. Ти още първи клас не си минала в тия неща, тръгна с татули да ми се занимаваш, пък мислете малко бе. Телефончета, сини цветчета, оражневи цветчета, бляк. :mrgreen:[/quote:3i6hqtr9] офф топик// Ааааа, виж какво - престани да се правиш на много оригинален, моля ти се, с тия "парти" дроги не вървиш. Пробвала съм това, което ми е в категорията и знам какво искам. темата беше ясно поставена, не съм я отворила, за да ми предлагаш различни видове "заместители", мерси. Колкото до скъпоценния [i:3i6hqtr9]ти[/i:3i6hqtr9] форум - той е кенеф и без това. Ако искаш продължавай да действаш като щраус и да търсиш под вола теле, обвинявайки мен за тая работа, щото е най-лесно, ама не знам какво ша постигнеш. Задоволявай си нуждите да се дърляш с някой, ама не и с мен. он топик// @Og4o69, благодаря за информацията. Растението вече отпада като проблем с намирането - хора ми споделиха точно къде расте, по-близо до мен, считам, че вече съм си го намерила. Но имам следващо питане - понеже се консултирах с доста хора, включително такива, които вече са го претествали - значи казаха ми, че имало начин растението да се извари/превари или обработи по някакъв друг начин, така че отровата да се сведе до минимум, за сметка на халюциногена, който запазва свойствата си. Това наистина ми привлече вниманието, защото ако има начин да не се отровя - защо да си блъскам главата и да предприемам толкова голям риск. Та някой ако знае как мога да намаля отровата - нека казва, ако не - живи и здрави, ще го предприема натурално. и бтв аз не се чудя. просто знам, че това ще бъде доста запомнящо се изживяване и искам да го направя както трябва - не искам да допусна някаква фатална грешка, само защото не съм била достатъчно информирана /щото съм решила, че въпроса е тъп и не съм го задала, например/, или щото много бързам. [quote:3i6hqtr9]Ili Vzema6 ili se otkazva6 do kraq na jivota [/quote:3i6hqtr9] ам да, по принцип логиката е такава, но е хубаво да се подбере точният момент, когато ще го взимаш - не е толкова лесно, щракваш с пръсти и готово. Отгоре на всичкото наистина прочетох много страшни истории и поне знам, че не бива да се ебавам с растението, някакъв респект имам вече, макар да не го познавам [i:3i6hqtr9]все още[/i:3i6hqtr9] А иначе - намерих си една детегледачка - по-силен и по-бърз от мен, но само един човек, за сметка на това татулените хора ще сме двама /или поне така се разбрахме, пък колко ще останем на финала - никой не знае/ - добра ли е комбинацията двама на татул и една детегледачка за двамата? :? И бих искала да знам още нещо - малко повече за това какво ще мога да правя и какво няма да мога да правя по време на трипа. До момента не съм взимала нещо, с такава продължителност, освен лсд, но това беше за към 10-12 часа, не за два дни. Искам да знам тази информация, защото в противен случай не мога да си избера място и време за трипа.
Gravatar
Hunter Thompson
2006-08-18_16:39


Хахаха, трябваше да се сетя, че с теб шега не бива. Детето е лошо и изби. Ииийеееее. Хахахахаха. Парти дроги. Тия клишета няма да ти казвам кво да ги правиш, само ще ти кажа, че като ще говориш на някой от височина, а не просто да се зъбиш, трябва много внимателно да си подбираш думите и да си помислиш: абе аз наистина ли съм толкова напред колкото ще се опитам да се представя. А аз на такова парти за каквото ти си мислиш не съм бил никога през живота си и няма да бъда никога, така че може да ми спестиш следващите клишета за парти дроги, техно култура, психаделик и подобни. Аз съм от друг социум. А някой, че се прави на оригинален е ясно, ама май не съм аз, погледни си постовете, погледни си подписа, погледни си всичко. Като по учебник си. А като е кенеф тоя форум кво търсиш тука? Кво ни занимаваш тогава с жалките си опити да се покажеш като смелата експериментаторка с наркотиците? Като са ти обяснили хората за татула, какво все тук се връщаш за съвети и питания? Защо, а? За кво вече една години циклиш на тоя татул, ами не го ядеш, е тва ако ми отговориш пари ще ти дам. Събираш сили, информация? Аз пределно ясно знам, че ти татул няма да ядеш, ами само си чешеш езика (почеши нещо друго, там поне полза ще има :lol: ) и все пак ти пожелавам да не се отровиш, защото има още много да поумняваш, пък като порастнеш някой ден може и да разбереш някой неща. Айде сега си продължавай с лапешките изцепки, аз повече няма да те притеснявам.
Gravatar
Gamma
2006-08-18_16:51


Имам още един въпрос - има ли разлика между татула, който расте в България и този, който расте в Германия, защото май ще имам възможност именно от там да си набера. Хънтър, ни се арчи, плс.
Gravatar
Партилан420
2006-08-20_19:30


[quote="Gamma":oialugy7][quote:oialugy7] Но имам следващо питане - понеже се консултирах с доста хора, включително такива, които вече са го претествали - значи казаха ми, че имало начин растението да се извари/превари или обработи по някакъв друг начин, така че отровата да се сведе до минимум, за сметка на халюциногена, който запазва свойствата си. Това наистина ми привлече вниманието, защото ако има начин да не се отровя - защо да си блъскам главата и да предприемам толкова голям риск. Та някой ако знае как мога да намаля отровата - нека казва, ако не - живи и здрави, ще го предприема натурално. и бтв аз не се чудя. просто знам, че това ще бъде доста запомнящо се изживяване и искам да го направя както трябва - не искам да допусна някаква фатална грешка, само защото не съм била достатъчно информирана /щото съм решила, че въпроса е тъп и не съм го задала, например/, или щото много бързам. [quote:oialugy7]Ili Vzema6 ili se otkazva6 do kraq na jivota [/quote:oialugy7] ам да, по принцип логиката е такава, но е хубаво да се подбере точният момент, когато ще го взимаш - не е толкова лесно, щракваш с пръсти и готово. Отгоре на всичкото наистина прочетох много страшни истории и поне знам, че не бива да се ебавам с растението, някакъв респект имам вече, макар да не го познавам [i:oialugy7]все още[/i:oialugy7] А иначе - намерих си една детегледачка - по-силен и по-бърз от мен, но само един човек, за сметка на това татулените хора ще сме двама /или поне така се разбрахме, пък колко ще останем на финала - никой не знае/ - добра ли е комбинацията двама на татул и една детегледачка за двамата? :? И бих искала да знам още нещо - малко повече за това какво ще мога да правя и какво няма да мога да правя по време на трипа. До момента не съм взимала нещо, с такава продължителност, освен лсд, но това беше за към 10-12 часа, не за два дни. Искам да знам тази информация, защото в противен случай не мога да си избера място и време за трипа.[/quote:oialugy7] По първото ти питане- имам опит само със сурови 4асти от растението(пресни или поизветрели) поети 4рез ядене или пушене. Пресните определено хващат пове4е и по-трудно се дозират. Виждал съм хора да варят 4ай , да предозират и да изпадат в целодневен делириум. при пушене ефекта беше по- скоро отровен вместо психоактивен при ядене психоактивните ефекти се появиха след нежелателните ефекти на натравянето и продължиха в следващите няколко седмици, като постепенно отшумяха за няколко месеца. относно обстановката , мястото и времето- НЕ МОГА да ти дам друг съвет освен да има наоколо вода за пиене и за миене, да няма квадратни неща, да няма огледала, да не се опитваш да ядеш нищо друго освен плодове и зелен4уци докато траят ефектите(хляб, месо, захар, сол, вафли ,бисквити солети, аспирин, амфети и про4ее са върло ПРОТИВОПОКАЗНИ): [quote:oialugy7]..., а ако ме питаш един ден "как се излиза от лудницата" отговорът е : "НЕ ЗНАМ , да не са те хващали[/quote:oialugy7] В Европа от памтивека расте Datura Stramonium ( едногодишно растение с бели цветове и назъбени листа. Datura Inoxia (многогодишно растение с гладки листа и тройно по-големи, пнякога розови или виолетови цветове се оптглежда като декоративно растение. И двете растения са силно токси4ни(отровни) поради високото съдържание на атропин И двете растения натрупват и други тропинови алкалоиди и по- специално скополамин и хистоциамин, които са също толкова силно токси4ни, но са по- по силно психоактивни от атропина и затова имат осезаем ефект в по- малки и съответно по-малко опасни за здравето и живота дози. По принцип, най- високо е съдържанието на атропин в семената и плодовете, по-малко е в листата и корените, а най-малко е в цветовете. Проблема е, 4е разли4ните екземпляри от двата подвида могат имат много голяма разлика в съдържанието на трите алкалоида, понякога в стотици %%, в зависимост не само от условията на средата, но и на генотипа Което зна4и, 4е понякога едно и също коли4ество 4асти отедно растение могат да имат много ПЪТИ пове4е от тези алкалоиди от друго растение от същия (под)вид. Другият проблем е, 4е при атропина, който е основното действащо вещество в татула смъртоносната доза при някои индивиди(хора) е по- малка от активната доза при други индивиди(хора). Това зна4и, 4е едно и също коли4ество 4асти(цветове, листа,корени или семена) от едно и също растение от вида Датура, което при някой 4овек ще доведе до сухота в устата и разщирени зеници без особено израсен психоактивен ефект, при друг 4овек може да доведе до делириум, невъзможност за уриниране, дихателна, сърде4на, бъбре4на или 4ернодробна недостатъ4ност, трайни психи4ни увреждания и дори смърт. Третият проблем е, 4е атропинът, скополаминът и хистоциаминът се изхвърлят много бавно от организма, всеки микрограм от тях циркулира в тялото на 4овека около 100 дни. Това зна4и, 4е ако в рамките на 3 месеца подред 4овек направи няколко приема или се вкара в "серийка", то степента на интоксикация ще се определя от сумарното коли4ество от активните алкалоиди. Известни са слу4аи, при които някой си пробвал, оцелял безпроблемно, пробвал пак на другия ден/седмица, дори месец/ и се гътнал. Известни са слу4аи при които някой си се гътнал от пъвия път. Известни са МНОГО слу4аи, при които някой си бягал гол по улиците, пикал в саксиите на някакъв купон, 4упел огледаклата вкъщи, говорел си с въображаеми хора(тоест сам) в градския транспорт , спасявал се от въображаеми змии върху гардероба и про4ее. За кой ли път ще повторя( за да е картинката пълна), 4е татула е ДЕЛИРИАНТи е твърде дале4 в ефектите си от растенията и веществата от групата на халюциногените/ентеогените/психеделиците. Това зна4и, 4е не изостря сетивата и не разширява възприятието, а постепенно разпада възприятието на отделни елементи и ги изклю4ва един по един, липсващите сензорни сигнали съзнанието ги заменя пар4ета от спомените и сънищата в произволна пропорция . П.С. имате си глави на раменете използвайте ги преди да пишете и (евентуално) преди да зобите. ина4е рискувате един ден да се превърнете в из4аткал безработен , безхаберен и безотговорен модератор ненормалник и отка4алник, дето по принцип не е сигурен в нищо, но на моменти е 101% сигурен във вси4ко и тогава действа без да мисли. п.п.с [quote:oialugy7]Добре, значи хапвам малко, чакам час, час и малко и ако не се чувствам задоволително си взимам още малко Confused Да? Shocked Добре. Mellow[/quote:oialugy7] НЕ, то4но това НЕ Е добре. ако направиш така, 100 % 4ас и половина след второто хапване ще се вайкаш "защо ми трябваше" Ако след първото хапване ефекта ти се стори слаб пробвай пак най-рано или на други ден двойно по-МАЛКО коли4ество, или 4ак след 3 месеца, и имай предвид, 4е умрелите от таул са малко, но преживелите "гуд трип" от таул са още по-малко, а най-много са тези, дето и до ден днешен се 4удят как да се справят с това, в което са се забъркали Колкото до това: [quote:oialugy7]татула се използва мисля, че в Южна Америка, за изнасилване и обиране на хора, тъй като: спира временно създаването на спомени и жертвите не помнят АБСОЛЮТНО НИЩО от случките (дори и под хипноза не могат да си спомнят) и същевременно убива тотално волята и кара жертвите да се подчиняват на похитителите - "кажи какъв ти е номера на сейфа", "съблечи си дрехите" и т.н. Просто ИДЕАЛНАТА комбинация (осен смъртния фактор може би). Или поне така твърдят.[/quote:oialugy7][/quote:oialugy7] Аз пък съм 4увал за едно долнопробно крайпътно хан4е Пакистан, дето като се събудиш следобяд на другия ден се 4удиш защо за Бога така подозрително те боли гъза и последното нещо, дето си спомняш е подозрително гор4иво-лютивия 4ай ве4ерта... п.п.п.с. дале4 не вси4ки хора стават покорни под въздействието на татула, някои стават направо опасни не само за себе си, но и за околните. Не може да се предвиди. Татула размива границите между реалния свят, света на сънищата и отвъдния свят и какво ще се слу4и после никой не може да предвиди, а цялото усещане е по- скоро като за изпитание , а не като за пътуваване. След татула огромното болшинство експериментатори твърдят , 4е ве4е не са същите. Малцина от тях определят промяната като по- скоро положителна
Gravatar
DreadSquirrel
2006-08-21_07:34


Всъщност говорех конкретно само за едно от активните вещества - скополамин - там ползват екстракт някакъв, който се извлича от татулоподобно дърво, мисля че. Просто не ми се доуточняваше. :)
Gravatar
Партилан420
2006-08-21_11:00


[quote:wck8p2fd]This wednesday a youngster of 15 years died in Madeira (Portugal) after drinking a tea of "Datura Stramonium". Three other young had drunk of the same tea, giving entered in a hospital of the region ,with atropine intoxication , but they are ok . According to Daily of Notice of the Funchal and the Periodical of the Madeira , the incident occurred Wednesday. The four youngsters, with ages understood between the 15 and 19 years, had decided spoon the "Datura " in the locality of the Pagagaio Verde, in the outskirts of the Funchal. They had make the tea "in order to try the allucinogenic effects of the plant". One of them died with intoxication and the remainders had been in comment in the Intensive Cares of the Hospital Da Cruz de Carvalho.[/quote:wck8p2fd] p.s. no comment!
Gravatar
Gamma
2006-08-28_15:17


Благодаря ти за отговора, Партилане. Честно казано точно на теб разчитах да се включиш и ако не го беше направил щях на лична да те питам, но винаги предпочитам да се говори във форума, защото все пак целта е информативна и не е цел само за мен. Отговорът ти беше достатъчно изчерпателен, поне за моята ситуация, и мисля, че към момента нямам повече въпроси. Естествено, не е изключено скоро да се появя с още някое "малоумно" питане, ама..по-скоро не. Аз четох доста материали тук и там, обсъждах с доста хора - не е шега работа, поне в това съвсем се убедих (ама не съм се отказала!). Мерси.
Gravatar
malkiat_dim
2006-09-25_09:47


Ми значи искам да споделя за първото си опитче с Татул. Стана по миналата седмица ама чак сега имам време да пиша та за тва. Начи бяхме на квартира у една лелка и кат се прибирахме едната вечер ми се наби на очи въпросното растение да си е цъфнало и вързало в градината до оградата и след упорито чесане по главата се сетих какво е и от къде го знам :D Та окъсх му плода (не знам дали така се вика тва със семките вътре) и кат извадих семките почнах да се чудя да ги ям или да ги гледам. В резултат на чуденето кат се натръшкаха мойте да спът и аз викам тъй и тъй не ми се спи дай да фана да люпя семки пред телевизора :D Е от тука почва шоуто :D (Преди да продължа искам да изкажа специални благодарности на Партилан и всички други дет писаха мнения тука :idea: щото иначе имаше голям шанс да стане лошо :oops: и съветче който не е опитвал, а е набарал татулец първо да изчете всичко и чак тогава :wink: ) Отброих към 50тина семки изджваках ги и се подпрях пред телевизора да чакам да видя какво ще стане. Повече от час и половина йок нищо, кат се изключи, че малко ми се замая главата тип се едно, че съм се понапил малко и леко пресухнало гърло и те наляга лек мързел. Станах да ида до кенефа да пусна и пия по една вода и с учудване установих, че на практика залитам яко и главата направо ми се завъртя, докопах се до кенефа подпрях се и явно от раздвижването нещо ми се разклимбучка и се почна едно супер гадно уригване (с извинение :oops: ) кат оставаше вкус на едва ли не съм препил със най-гадната шльокавица на Цар Киро дет съдържа целата менделеева таблица, че се и чувствах така. Супер спадане на мускулният тонус главата се вее много зле, а от горе му на всичко гърлото ме стегна яко се едно ми се забиваха 1000 иглички в него, направо все едно бях глътнал кактус барабар с бодлите и се опитвах да го глътна :shock: Едва се насилих да пийна 2 глътки вода та да не се задуша ама кат цяло ми стана още по тешко и зле. Пльоснах се обратно на дивана, нулев мускулен тонус, не мога да си променя позата, как се пльоснах така си седя, гърлото ме боде жестоко, менделеевият вкус си седи в устата абе отврат :mrgreen: Появи се едната приятелка от съседната стая, събудила се и почна да ми натоварва психиката с нейни си проблеми аз се опитвам да я успокоявам ама супер ме дере гърлото при всяка дума, едва се понадигнах та да я гледам кат ми говори. Тя пък изпадна в некви депресивни наклонности и реши да праи глупости, завърта се и тръгва, а аз полагам огромни усилия направо не знам как успявам, ама вече толкоз се стресирах за нея, че от напълно разплутото си състояние успявам да се надигна рязко опитвайки се да я фана за ръката и да я спра кат я дръпна И ИЗВЕДНЪЖ ТЯ ИЗЧЕЗНА :shock: :? :shock: :!: :shock: Мигам на парцали гледам надигнал съм се от канапето в няква странна поза протегнал съм ръка свил съм си пръстите се едно държа нейната китка и съм се напрегнал целия да я дръпна само дето нея я няма там :shock: :oops: :? :shock: Почвам да се оглеждам, телевизора бачка и си ломоти нещо нема никой около мене довлекох се до спалнята на приятелката гледам наща спи :? Еба ми се мамата на психиката направо :shock: След по задълбочено разследване се оказа се че съм спал повече от два часа и половина и тва съм го сънувал (ако може тва да се нарече сън), но аз не можех да направя разликата междо будно и заспало състояние толкова детайлно и реално беше случилото се направо :o Беше ми замаяно и не ми беше свет до към обед на другият ден ама повече такива изтрещявания нямаше въпреки че спах още бая време щот се чувствах кат парцал. В заключение интересно ама бая ще се замисля дали пак да пробвам :!:
Gravatar

2006-09-25_09:50


Mi ot tova post4e sus sigurnost ustanovih 4e nikoga niama da iam tatul!! I napravo se 4udia kuv mu tripa i kvo mu e hubavoto na tva da se 4ustvash zle
Gravatar
brainjuice
2006-09-25_09:59


Димчо, отървал си се с много малко. а такава психоза можеше да те тресне... един приятел обикаляше с нож из къщата да търси къде за крадците. :mrgreen:
Gravatar
Asymetral
2006-09-25_10:04


Четох на много места, че средновековните вещери и вещици са изпозвали татула но не като отвара, а като мехлем, смесен с мазнина и пепел /за да се получи свободна база и да може да минава през кожата/. Май това ще е мъничко по-малко опасно след като не минава през стомаха, как мислите? Като намеря по-подробна инфо ще постна.
Gravatar
UniCorn
2006-09-25_11:27


[quote="Asymetral":1vbnx13u]Четох на много места, че средновековните вещери и вещици са изпозвали татула но не като отвара, а като мехлем, смесен с мазнина и пепел /за да се получи свободна база и да може да минава през кожата/. [/quote:1vbnx13u] То това го е описал Кастанеда, ако не се лъжа. Когато Дон Хуан го учи да гадае с двата гущера и преди това се намаза с екстракт от Датура.
Gravatar
Asymetral
2006-09-25_12:04


По-скоро става въпрос за европейските вещици. Известни са какви ли не гнусни рецепти - но като се премахнат фантасмагориите на Инквизицията остават лудо биле /татул, блян, мандрагора, бучиниш и прочие растения имащи подобен химичен състав/, мас или лой /който може да направи разлика/, пепел и понякога жаби. Сега търся информация дали 5-MeO-DMT съдържащо се в жлезите на жабите може да влезе през кожата и да бъде активно с помощта на free base, но това е друга тема. За постигането на делирия са мажели мехлема върху места с тънка и/или нежна кожа - това са шията, слабините, мишниците и т.н. Тук вече има паралел с Кастанеда. Абе странно как и мексикански индианци и вещици от централна Европа да речем, ползват почти идентични ентеогени че и по такъв еднакъв начин - тук и индианците и вещиците са избягвали пероралната употреба - тези които все още искат да опитат татул май трябва да си направят изводите :wink:
Gravatar
malkiat_dim
2006-09-25_14:18


@MyckapuH [quote:32vlfdeg]I napravo se 4udia kuv mu tripa i kvo mu e hubavoto na tva da se 4ustvash zle[/quote:32vlfdeg] Че ми беше зле зле си ми беше :mrgreen: :( Но пък много ми беше интересно как така странно съм сънувал (май по-правилно е изключил) за цели 2,5 часа, въпреки че ми се струваше доста по-малко. Беше толкова реално всичко стаята, разговора масата и телевизора пред мене, страшна реалност не е истина направо, всеки детайл все едно, че го виждаш, а не сънуваш и усещанията си бяха като на будно. Даже кат се чешех по главата после и се чудих какво точно е станало се замислих, че може би, точно както и по време на сънувания разговор с приятелката, от време на време гледах нея от време на време поглеждах какво дават по ТВто, моментите когат съм поглеждал към ТВто съм си отварял очите за момент и верно съм го поглеждал, а когато съм се обръщал към нея да я видя и да и кажа нещо пак съм изключвал, щото не мога да си обясня как така кат се пробудих хич не се очудих какво дават по него, а ако някой ме беше бъзнал тогава, точно преди верно да осъзная, че съм се отцепил сигурно щях да заразправям какво се е случило по ТВто кат доказателство, че не съм спал. Просто го нямаше тва усещане че си се събудил, а си продължаваше всичко както си му е реда без никва граница, та явно така са ми се размивали и преди това обаче веднага пак съм заспивал, но и тя си беше съвсем реална :shock: абе супер странно не е истина направо :o Абе не съжалявам :D въпреки злето, ама бая ще се почеша преди пак да пробвам :) edit: @Бреинджус тва пак някой съсед ли бе :lol: Явно мене кат съм се напънал да стана рязко да я спра усилието ме е събудило, ама аз бях изял само 50тина семки та представям си ако бях решил да зафтаргам, коет си ми е навик кат реша че не ме е фанало, както си и мислех през първият час и нещо, сигурно верно щях да отщъпуркам на някаде :oops: Добрече ми се беше загнездило в крепата, че някаде пишеше, че е опасно да се зафтарга без да изчакаш, някви дни май беше :P
Gravatar
brainjuice
2006-09-25_16:09


хахах, не е съсед, а един много добър мой приятел от училище (всъщност, с него седяхме на един чин). та той така веднъж говореше с хора, дето ги няма, и в един момент се уплаши от това, което става, и реши, че му го причиняват злосторници. взе един нож и тръгна да ги търси. по същия начин един друг приятел ми е налитал на бой, защото реши, че аз съм виновен за ставащото. общуването с хора, които ги няма, е един от най-типичните признаци за атропиново натравяне (за мен това си е най-вече натравяне, а не наяждане, надрусване, трип или каквото и да е друго). и в моментите, в които се осъзнаваш че има нещо гнило, параноята може да бъде страховита. в средата на 90-те беше лудница, всички бяха на татул и/или паркизан. може би и аз щях да вляза в кюпа, но имах късмета преди да пробвам да видя някои приятелчета на какво дередже са, и си казах "не, благодаря". увеличаването на дозата е също опасно, особено с татула. това е било едно от последните умни неща, които доста хора са правили... атропинът се натрупва в организма и за изчистването му е необходимо доста време. и при всички положения, за разлика от много други неща, тук е по-добре да се хванеш за синтетиката (паркизан, акинетон). тя е много по-сигурна като дозировка.
Gravatar
denisitta
2006-09-25_16:14


[quote:1xa3dnax]в средата на 90-те беше лудница, всички бяха на татул и/или паркизан. може би и аз щях да вляза в кюпа, но имах късмета преди да пробвам да видя някои приятелчета на какво дередже са, и си казах "не, благодаря". [/quote:1xa3dnax] Зловещи гледки на мои приятели в безобразно състояние ме опазиха от сума ти шитове, за което бих казала, че съм им благодарна, колкото и егоистично да звучи.
Gravatar
DreadSquirrel
2006-09-26_00:58


Asymetral - и аз за това се бях замислил. Беше ми станала любопитна идеята за татула, даже ми се искаше, а и още ми се иска, да го опитам лично, но първо се замислих по въпроса. И просто ми мина през ума, че на времето вещици, шамани и т.н. са ползвали татул, беладона и т.н. под формата на отвари и мехлеми, а не просто така. И реших, че просто не може да не е имало основателна причина, особено взимайки в предвид основните проблеми на тези растения - високата смъртна опасност и неприятността на преживяването. А също и бях чел за айахуаска правена с татул. Даже някъде в темата май го бях споменал, но никой не коментира възможността. И това което бях чел май беше, че в комбинация с Maoi, дори и 10 семена от татул могат да са ефективна доза. (Ако помня правилно и ако не са излъгали. Не съветвам никой да пробва, тъй като комбинацията може и да е по-опасна) Единственият проблем е, че без сигурна рецепта (а да не говорим за импровизация и опит на свой гръб) рискът е още по-голям - а аз не познавам нищо вещици, нито шамани... :) Ако научиш нещо по въпроса, ще съм ти безкрайно благодарен да го споделиш!
Gravatar
Asymetral
2006-09-26_05:50


Ето една рецепта, която поствам без промени от един сборник с богомилски легенди: "...Знаят Черните мазъ, която се прави отъ цикория, огненъ храстъ, мандрагори, семе отъ макъ и тлъстина отъ заклано дете. Кога се намажатъ седемъ места на тялото съ нея и се произнесатъ четирите заклинания на Астаротъ, душата се отделя от тялото...." Веднъж когато бях досадил с въпросите си на DELUDE как да се взема хавайска роза без се налага да си повръщам всичките вътрешности, той ме отряза със следното :| : "направи си екстракт и си го заври интерректално - така няма да се притесняваш от лош вкус и гадене" :lol: кофти ама това също е начин да се приемат опасни субстанции. :mrgreen: Абе искам да постна целия сборник с богомилски легенди, как да го направя.
Gravatar
malkiat_dim
2006-09-26_07:19


@brainjuice [quote:mx5d29tg]и при всички положения, за разлика от много други неща, тук е по-добре да се хванеш за синтетиката (паркизан, акинетон). тя е много по-сигурна като дозировка.[/quote:mx5d29tg] Че може да е по безопасно да не се натровиш физически съм съгласен ама специално за паркета такава параноя може да те фане, че не е истина :mrgreen: . Специално от него при мене са се появявали халюцинации с буболечки и други такива странни гадини дето пъплят навсякаде, направо можеш да си изперкаш от гнус :mrgreen:
Gravatar
Партилан420
2006-09-26_07:31


а, а т татула да не мислиш, 4е по- малка параноя може да те хване??.. познавам хора, дето години след татулените преживелици отказват да споделят какво то4но ги е наплашило така.. още пове4е, 4е веществата в татула си седят в организма и проявяват своя ефект месеци разместването на фазите на бодърстване и осъзнат сън, лявото око притворено, дясното ококорено, а зениците с размер на монета от 2 ст... постоянното усещане, 4е някой/нещо те наблюдава и върви зад теб, моментите на неумолима 1001%ова сигурност, 4е трябва да извършиш някакво действие, дето ти е хрумнало, сянката на Смъртта зад лявото ти рамо, и липсата на собственото ти отражение в огледалото...
Gravatar
Asymetral
2006-09-26_07:49


Мисля че четох в книгата на Юлиян Караджов "Почти всичко за наркотиците" че бусколизина или спазмалгона /бе малко ми убягва кое от двете беше/ всъщност е на основата на атропиноподобни вещества, но е прибавено някакво вещество за да се избегне психоактивния ефект, някой да каже какво беше то. Това означава ли че може да се прекрати делирията с това вещество?
Gravatar
brainjuice
2006-09-26_07:55


[quote="malkiat_dim":3iooxzwu]Че може да е по безопасно да не се натровиш физически съм съгласен ама специално за паркета такава параноя може да те фане, че не е истина :mrgreen: . Специално от него при мене са се появявали халюцинации с буболечки и други такива странни гадини дето пъплят навсякаде, направо можеш да си изперкаш от гнус :mrgreen:[/quote:3iooxzwu] тва за параноята важи с абсолютно същата сила за татула - веществото е едно и също. просто си изял малко и не си го усетил. :wink: Asymetral: надявам се, даваш си сметка, че цитираните рецепти в разни богомилски легенди са мъгляви и силно преувеличени! моля, не изпробвайте това вкъщи.
Gravatar
Партилан420
2006-09-26_08:29


веществото НЕ е едно и също, ефекта върху психиката е сходен , усещането за гаден вкус в устата е същото, но атропина е много по- отровен и се натрупва в организма. паркизана си е направо "разходка в парка" в сравнение с атропина. и скополамина. относно комбинацията с МАОИ , не съм биохимик, но ми се струва, 4е веществата в татула не се разграждат от моноамин-оксидазата. за пръв път 4увам за татул като 4аст от рецепта за аяхуаска, и не мисля, 4е идеята е добра- най- малкото психоактивния ефект на аяхуаската запо4ва около 4ас след като я изпие 4овек и продължава от половин до няколко 4аса в зависимост от степента на мао-инхибицията и вида на мао- инхибиторите, докато при татула през първите 4асове ефекта е 4исто сомати4ен, психарията по4ва на другия ден и продължава няколко дни.
Gravatar
bb
2006-09-26_09:16


Химическите вещества влияят на психиката посредством въздействието си върху централната нервна система (мозъка в частност). За да му въздействат трябва да бъдат възприети от кръвта и закарани до него. Възриемането от кръвта става по различни начини: директно- венозно, или: чрез пушене - посредством белите дробове, чрез , чрез лигавици - пиене - през стомаха, венци - смъркане или накапване - през носа, [i:3aajbmgb]намазване върху женски и/или мъжки гениталии, както и чрез намазване върху по нежни части на кожата - анус, свивките на краката и ръцете[/i:3aajbmgb]. за различните вещества са ефективни различни начини. За татула - може и намазване. Различни мистици, включително и така наречените вещици, са го ползвали по този начин. В намазването върху гениталиите или ануса има и еротичен момент - та се получават два комулиращи се ефекта върху психиката (две в едно). П.с. Не разбирам защо хората се занимават с татул. Ебати и тъпнята. Понеже през началото и средата на 90 -те паркизана наистина изкочи на манежа, имам един опит, в който така и нищо хубаво или полезно не намерих. А от татула човек може, без да иска, да умре.
Gravatar
DreadSquirrel
2006-09-26_11:22


Да прав си Партилане - и аз не знам да има моноамини в татула и не е логично. Ето тук го бях забелязал: [url:26w3h1n3]http://www.erowid.org/experiences/exp.php?ID=1811[/url:26w3h1n3] - за maoi конкретно е споменато. А тук пише за ayahuasca - [url:26w3h1n3]http://www.erowid.org/plants/datura/datura_info2.shtml[/url:26w3h1n3] Просто като са двете заедно се замислих, че може и да има нещо в цялата работа, но за жалост не става ясно какво. Asymetral - кой сборник за богомилски легенди имаш?
Gravatar
Asymetral
2006-09-26_13:10


Dread - ами просто пише "Богомилски легенди" - автор Анонимъ - доста е вехта книжката. Мисля да я постна във форума, след като я скенирам, но не знам как :?
Gravatar
Партилан420
2006-09-26_19:49


[quote:3o7qlwf1] може и да има нещо в цялата работа, но за жалост не става ясно какво. [/quote:3o7qlwf1] на мен ми стана пределно ясно: [quote:3o7qlwf1]The Jivaros of the Amazon use datura as well as the harmaline drink natema; they regard datura as stronger, more dangerous, and more suitable as a preparation for war. It is taken for spirit voyages to encounter the supernatural, but is not used in healing because the effects are so uncontrollable that the shaman cannot retain his ties to this world while journeying in the other one (Harner 1968).[/quote:3o7qlwf1]
Gravatar
Gamma
2006-09-26_22:10


[quote:1ii5mwcv]тук е по-добре да се хванеш за синтетиката (паркизан, [b:1ii5mwcv]акинетон[/b:1ii5mwcv]).[/quote:1ii5mwcv] Аааа, чакай, чакай! Това съм го яла, няколко пъти... Какво общо има с татула? :?
Gravatar
Партилан420
2006-09-26_22:28


общото е доста- и двете неща се използват за ле4ение на паркинсонизъм, и двете неща в по- големи дози са делирианти, и действието им върху някои 4асти на мозъка е сходно. Татуления трип е подобен на паркизановия, само дето е по- брутален, по страховит и по-продължителен ... само дето татула за разлика от изкуствените си аналози не може да се дозира то4но и е силно токси4ен.
Gravatar
Gamma
2006-09-26_23:01


Е, това за паркизана го знаех, обаче нямах никаква идея, че и акинетона (баси заспалата "дрога") влиза в това число. Знам какво лекуват с него, ама не го свързвах с татула. :- Е, иначе мерси за информацията..отново. изобщо не подозирах, че имат нещо общо...
Gravatar
Zero
2007-01-16_09:32


Na nqkolko puti sum ql tatul i use6taneto vseki put e vse po pla6e6to...eto towa e vuzmojno da ti se slu4i: (85semki) prosto v na4aloto te vdiga super mnogo pulsa ti e super uskoren svetut okolo teb se promenq po nqkakuv mnogo izkriven na4in horata ti izglejdat nqkak drazne6ti stava6 mnogo agresiven (pone pri men e taka)malko te vurti orientaciqta ti e mnogo malka osobeno ako e tumno navun o4ite ti sa stukleni zenicite sa ti raz6ireni 4ustva6 se mnogo stranno naobikalqt te nqkakvi senki ti prosto se dvijish vurvi6 na nqkude i te prosto letqt okolo teb edin put mi se slu4i vremeto izcqlo da spre prosto vsi4ko mi beshe na nqkakvi otkosi(kadri) i izvednu6 vsi4ko sprq v edin kadur koito ne se smeni za okolo 2-3min 2riq etap ot efecta na tatula izpadash v delirium iska6 prosto da zaspi6 kudeto i da se namira6 pripadash super mnogo-smisul mnogo si otpadnal i v kraina smetka zaspivash v nqkakvi priqtni obstoqtelstva i v posledstvie se subujdash i se radvash 4e vsi4ko towa e svurshilo
Gravatar
Gamma
2007-01-16_09:37


хаха, е, ти вече въвсем ми уби ентусиазма с тия припадъци и отпадналост. В смисъл аз съм с кръвно 60 на 80..да не се обрека на сигурна смърт с тоя татул? Въобще има ли някакво влияние кръвното налягане? [quote:2te1unh3]v posledstvie se subujdash i se radvash 4e vsi4ko towa e svurshilo[/quote:2te1unh3] Аз след много трипове си казвам "пфуй, добре че свърши!!", ама в крайна сметка не съжалявам за нищо :)
Gravatar
Партилан420
2007-01-16_09:46


[quote="Zero":3omxovft]Na nqkolko puti sum ql tatul i use6taneto vseki put e vse po pla6e6to...eto towa e vuzmojno da ti se slu4i: (85semki) prosto v na4aloto te vdiga super mnogo pulsa ti e super uskoren svetut okolo teb se promenq po nqkakuv mnogo izkriven na4in horata ti izglejdat nqkak drazne6ti stava6 mnogo agresiven (pone pri men e taka)malko te vurti orientaciqta ti e mnogo malka osobeno ako e tumno navun o4ite ti sa stukleni zenicite sa ti raz6ireni 4ustva6 se mnogo stranno naobikalqt te nqkakvi senki ti prosto se dvijish vurvi6 na nqkude i te prosto letqt okolo teb edin put mi se slu4i vremeto izcqlo da spre prosto vsi4ko mi beshe na nqkakvi otkosi(kadri) i izvednu6 vsi4ko sprq v edin kadur koito ne se smeni za okolo 2-3min 2riq etap ot efecta na tatula izpadash v delirium ...[/quote:3omxovft] Пи4, от опит ти казвам, 4е ве4е си се интоксикирал доволно, в духовен аспект ве4е си бл "отвъд" и си усетил "лудото", от тук нататък най-много да се срещнеш временно (или завинаги) със "сянката" си, помисли си дали наистина се нуждаеш от такава среща (още пове4е, щом намираш усещането от близостта и за "плащещо" това е знак 4е не си готов. В моя слу4ай усещането беше по-скоро"дива радост" и може би затова не щя да ме прибере.. винаги прави то4но обратното на това, което искаме), във физиологи4ен аспект -следващия път ако усетиш проблем с уринирането това ще зна4и 4е ве4е си се интоксикирал в опасна за живота степен, така 4е по-добре да няма следващ път. или поне не тази година. ама нали всеки си4ко сам си знае, секи си4ко сам си прави, нали се сещаш.. Гамма, ако имаш ниско кръвно по добре недей.. от атропина пулса става ускорен и повърхностен , кръвоносните съдове се разширяват и кръвното пада зверски във втората фаза(делириума)
Gravatar
Zero
2007-01-16_09:50


[quote="Gamma":9z19w046]хаха, е, ти вече въвсем ми уби ентусиазма с тия припадъци и отпадналост. В смисъл аз съм с кръвно 60 на 80..да не се обрека на сигурна смърт с тоя татул? Въобще има ли някакво влияние кръвното налягане? [quote:9z19w046]v posledstvie se subujdash i se radvash 4e vsi4ko towa e svurshilo[/quote:9z19w046] Аз след много трипове си казвам "пфуй, добре че свърши!!", ама в крайна сметка не съжалявам за нищо :)[/quote:9z19w046] AHaha taka i trqbva nie sme voini i vseki ot nas vodi svoq bitka po negoviq si razli4en i unikalen na4in Jivotut e misiika koqto vuob6te ne e tolkova elementarna i trqbva da se spravqme s vsqko prepqtstvie (tatul,hero...vse1)i da produljavame napred stremglavo i sus jajda za jivot :) I ne ne sum iskal da ti ubiq entusiazma bratle vuobshte daje ne e tolkova strashno stiga da ne se prekali primerno 15-25 semki nqma da te ubiqt spored men no neznam ti si znae6 kakvo shte pravidh no az prosto te suvetvam da ne si pri4inqvash towa :D
Gravatar
Zero
2007-01-16_09:56


[quote="Партилан420":1cdwq0xr][quote="Zero":1cdwq0xr]Na nqkolko puti sum ql tatul i use6taneto vseki put e vse po pla6e6to...eto towa e vuzmojno da ti se slu4i: (85semki) prosto v na4aloto te vdiga super mnogo pulsa ti e super uskoren svetut okolo teb se promenq po nqkakuv mnogo izkriven na4in horata ti izglejdat nqkak drazne6ti stava6 mnogo agresiven (pone pri men e taka)malko te vurti orientaciqta ti e mnogo malka osobeno ako e tumno navun o4ite ti sa stukleni zenicite sa ti raz6ireni 4ustva6 se mnogo stranno naobikalqt te nqkakvi senki ti prosto se dvijish vurvi6 na nqkude i te prosto letqt okolo teb edin put mi se slu4i vremeto izcqlo da spre prosto vsi4ko mi beshe na nqkakvi otkosi(kadri) i izvednu6 vsi4ko sprq v edin kadur koito ne se smeni za okolo 2-3min 2riq etap ot efecta na tatula izpadash v delirium ...[/quote:1cdwq0xr] Пи4, от опит ти казвам, 4е ве4е си се интоксикирал доволно, в духовен аспект ве4е си бл "отвъд" и си усетил "лудото", от тук нататък най-много да се срещнеш временно (или завинаги) със "сянката" си, помисли си дали наистина се нуждаеш от такава среща, във физиологи4ен аспект -следващия път ако усетиш проблем с уринирането това ще зна4и 4е ве4е си се интоксикирал в опасна за живота степен, така 4е по-добре да няма следващ път. или поне не тази година. ама нали всеки си4ко сам си знае, секи си4ко сам си прави, нали се сещаш.. Гамма, ако имаш ниско кръвно по добре недей.. от атропина пулса става ускорен и повърхностен , кръвоносните съдове се разширяват и кръвното пада зверски във втората фаза(делириума)[/quote:1cdwq0xr] Mi da prav si i towa mi e absolutno qsno kakvo moje da se slu4i I spox usaznah kakvo vsu6tnost se slu4vashe i krai ne podkrepqm tatula
Gravatar
Партилан420
2007-01-16_10:00


Не "тябва" да сме воини, "Можем" да бъдем такива, от нас си зависи, растенията на силата не само преместват Събирателната То4ка, но и разхлабват "Жизнената Пролука" в сияното ни тяло, и ако не съумеем да съберем енергиите си ги губим , и това понякога може да бъде необратимо. Татула е най-коварното от вси4ки растения на Силата, които познавам, и 4есто взима пове4е, отколкото дава, а понякога взима вси4ко, това е като да играеш на зарове със съдбата си, веднъж е ПОВЕ4Е от достатъ4но
Gravatar
Gamma
2007-01-16_10:06


[quote="Zero":17s9qr4w]az prosto te suvetvam da ne si pri4inqvash towa[/quote:17s9qr4w] Хехе, странно, че това ми го казва човек, който е ял [b:17s9qr4w]няколко пъти[/b:17s9qr4w] :lol: :wink: Партилане, няма да ям татул. Това не е за мен значи. Аз не мога да си стоя на краката и след една вечер с повечко джойнтче - толкова ми е ниско кръвното, аз съм тръгнала татулища да ям..къде ми е акъла? :| Ем да, аз за това скапано кръвно от доста неща трябва да се лиша, ако не искам да се търкалям по земята :( :mrgreen: :x
Gravatar
Zero
2007-01-16_10:08


[quote="Партилан420":1brzzsnt]Не "тябва" да сме воини, "Можем" да бъдем такива, от нас си зависи, растенията на силата не само преместват Събирателната То4ка, но и разхлабват "Жизнената Пролука" в сияното ни тяло, и ако не съумеем да съберем енергиите си ги губим , и това понякога може да бъде необратимо. Татула е най-коварното от вси4ки растения на Силата, които познавам, и 4есто взима пове4е, отколкото дава, а понякога взима вси4ко, това е като да играеш на зарове със съдбата си, веднъж е ПОВЕ4Е от достатъ4но[/quote:1brzzsnt] mda I TUK SI PRAV ''Не "тябва" да сме воини, "Можем" да бъдем такива, от нас си зависи,'' Bravo ti si mudur 4ovek "и 4есто взима пове4е, отколкото дава, а понякога взима вси4ко, това е като да играеш на зарове със съдбата си, веднъж е ПОВЕ4Е от достатъ4но[/quote]"Ami ne znam kakvo da ti kaja osven bravo Taka e za vsi4ko be6e prav i muni4ko me spe4e no ni6to :D
Gravatar
malak_princ
2007-05-04_02:36


[quote="Gamma":59yfehyc] Партилане, няма да ям татул. Това не е за мен значи. Аз не мога да си стоя на краката и след една вечер с повечко джойнтче - толкова ми е ниско кръвното, аз съм тръгнала татулища да ям..къде ми е акъла? :| [/quote:59yfehyc] добре де, защо продължава темата толкова време тогава... все едно и също се приказва почти...
Gravatar
psylocic
2007-05-08_21:39


Оххх...... на мен ми изникна в оранжерията :) в една саксиика вместо семките които бях поставил изникна едно странно плевелче което оставих тъй като ми харесваха листата му :) приличаха ми на салвия :) .. а и обичам да отглеждам всякакви неща :) ... расте невероятно бързо :) а днес за един ден направи една малка бодлива топка и вече съм убеден че е Датура :) има и много цветове за големината си.... чудя се дали да но това че ми е пониква ми се струва някаква странна поличба :) такъв съм си все си въобразявам и търся поличби и символика във всичко.....хеахеха ...... Гамма ти се отказа така ли :)
Gravatar
psylocic
2007-05-08_21:48


и интересното е че много си го харесвам още от както беше малко :) и го следя с интерес как расте а като почна да цъфти вече почвам да се плаша от себе си :) да не го изям :) но едва ли ще го пробвам по този начин най вероятно ще приложа Кастанединдианския начин :) с мазането въпреки че е извратено :) но това вече ми се струва .... навлизане в една тъмна зона на психаделичните вещества ....и за това най вероятно няма да го пробвам но ... ми е много странно че ми изниква така..... без да съм го търсил и да съм се интересувал преди години четох книги на Кастанеда и тогава се поинтересувах каква е тази Джимсънова Дяволска трева Датура........... и останах доста учуден като разбрах че това е именно татул ... Самия Дон Хуан казва че на него не му допада тъй като тя е доста коварна.... и може да плени ...... със силата която ти дава ... :) много странно че вие описвате..... други ефекти като неспособност да се движиш и така натътк явно това е от отровата която Те премахват чрез специален начин на приготвяне описан в книгите а и консумират в точно определен ред корен семена листа.. и така нататък и казва че има женски и мъжки растение не знам вече съвсем ли се оплетох но така пише :)
Gravatar
Gamma
2007-05-09_09:17


Ехехе, не съм се отказала, мъжО ми просто не ми разрешава...сега. Разбрахме се да порастна малко повече, щото съм била още "крехка" :- [quote:hekpk3wq]добре де, защо продължава темата толкова време тогава... [/quote:hekpk3wq] Малък_принц, не знам защо продължава да е актуална тая тема...не е заради мен. :?
Gravatar
termolabilius
2007-05-09_16:49


[quote="Gamma":30eg7swi]Ехехе, не съм се отказала, мъжО ми просто не ми разрешава...сега. Разбрахме се да порастна малко повече, щото съм била още "крехка" :- [quote:30eg7swi]добре де, защо продължава темата толкова време тогава... [/quote:30eg7swi] Малък_принц, не знам защо продължава да е актуална тая тема...не е заради мен. :?[/quote:30eg7swi] Offtopic!!! Каква е тази Гама? Изцепки в нейния стил ([size=150:30eg7swi]не е[/size:30eg7swi] точно неин, но това е друга тема) - "мъжО" й, не й дава :lol: :lol: :lol: ! Kак да не знаеш, знаеш, че не е заради тебе, просто други хора се интересуват от татула, то ти, с това кръвно, трябва много да се пазиш! :lol: :lol: :lol: ! Добре, че е "мъжО"!
Gravatar
Gamma
2007-05-10_13:34


Внимавай да не ми падне кръвното докато ми говориш така. :roll:
Gravatar
termolabilius
2007-05-10_15:30


:oops:
Gravatar
malak_princ
2007-05-16_01:04


ок де, интересуват се. имам чувството, че в тази тема има инфо колкто за цял трактат посветен на Датура..
Gravatar
JkA
2007-05-25_18:38


psylocic daturata na kastaneda e razlichna ot tazi koqto raste v nashata strana...
Gravatar
malak_princ
2007-05-28_00:20


[quote="psylocic"].... най вероятно ще приложа Кастанединдианския начин :) с мазането въпреки че е извратено :) quote] имаш ли идея как се приготвя това мазило? дай малко повече инфо относно това, моля:) не, че ще се мажа, но ми стана интересно.
Gravatar
Asymetral
2007-05-28_14:08


а как смятате да си я дозирате, имате ли си представа колко се абсорбира от кожата, колко преминава? а съдържанието на активни вежества в растенията които ще ползвате, знаете ли? Татула е от семейство /или род? :shock: / в който съдържанието на някои вещества е по-високо нощем. умишлено се позаяждам в момента щото ако сложите повече за да ви "хване" може после да стане зле...
Gravatar
wordmaster
2007-05-28_17:15


да и на мен ми е интересно някои знае ли други на4ини за приемане някакви отвари ?? мазила ??? кажете някоя рецепта
Gravatar
malak_princ
2007-05-28_22:21


[quote="wordmaster":2q9oqk0c]да и на мен ми е интересно някои знае ли други на4ини за приемане някакви отвари ?? мазила ??? кажете някоя рецепта[/quote:2q9oqk0c] ако се върнеш назад във темата ще намериш достатъчно инфо за всичко.
Gravatar
DreadSquirrel
2007-05-29_07:56


Рецепти няма. (в темата де)
Gravatar
psylocic
2007-06-01_12:31


Точна рецепта не знам :) но в първата и втората книга , са описани начини на приготвяне на различните части на растението както и реда на консумирането им ... та дори и за отглеждане се говори :) вижте прочетете и преценете :D :? :lol: а иначе това е моята Датурка :) хеахехахехаеххеа леле http://www.dropshots.com/photos/182313/ ... 052436.jpg
Gravatar
Asymetral
2007-06-02_10:28


ъхъм може и да пише, а за Датурка като твоята дали пише, има известна разлика в количествата активни вещества в разновидностите страмониум, иноксия и т.н. :| :mrgreen:
Gravatar
psylocic
2007-06-04_10:29


za moqta datura edva li pishe no... ako shte q probvam shte sloja minimalno koli4estvo .... zashtoto i bez tova sym q toril sys sqkvi torove organi4ni :) i stimulant ot kafevi vodorasli taka 4e si mislq dali tova bi povliqlo na ka4estvoto .... ?? poprincip ne e kaprizno rastenie daje si e plevel ... :)
Gravatar
I`LoVe`TRanCe
2007-08-24_10:19


За този Татул чета вече два дена, на работа съм и всяка минутка свободно време отдавах на темата. Понеже от полувин година един френд ме надъхваше да ядем, но след като прочетох постовете се отказах. А нееее само като се сетя за тези страховити истории настръхвам. Влагодаря на Бог, че намерих тази тема , а съшто така, че въобще съществуваше ... :lol:
Gravatar
Mind-Blown
2007-10-01_18:17


[img:16a5rjzd]http://img.photobucket.com/albums/v652/dido_x3m/phone%20views/DSC00717.jpg[/img:16a5rjzd]
Gravatar
Farfalak
2007-10-01_21:04


ау ужасно е, толкова неприветливо и натрапчиво изглежда, всява неприязъм само с вида си. явно е единствено за "избрани" хора. :idea:
Gravatar
Hupia
2007-10-01_21:18


Яжте,пушите,пийте чай от татул........... :) !Не мога да я разбера тая мания на някои хора да опитат всички фармакологични и психотропни растения,които почне да се говори за тях, то сигурно има невроятни "билки"! 8) Ама ми се струва ,че татулът не от тях(в въобще няма да го пробвам не заради ефектите ами заради токсиката) ,по-добре шибните 2-3 паркизана и същата работа! 8) 8)
Gravatar
Gamma
2007-10-01_21:22


Мда, обикновено отровните растения изглеждат неприветливо :) Един пейот също не изглежда много приятелски настроен. :wink:
Gravatar
Farfalak
2007-10-01_21:39


а глупости, много са сладки :oops: :oops: :lol: