Gravatar
Nothingk
2013-03-08_20:12
Пури

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D1%83%D1%80%D0%B0 [quote:1brz91hm]Те са били използвани от индианците при религиозни ритуали[/quote:1brz91hm] :oops: :D Аз па си ги използвам след канабиноидни ритуали и дори след салвия...след или със билков чай...след сичко което може да се пуши и не само пуши. За кво след джойнт да изпушвам огромни количества хартия :o заедно с тютюна,свит на цигара.Тряа да помисла и за някаква луличка за коза,да не го пуша с листчета.С един френд се замислихме да праиме пурети от джойнтени листа,ама нещо :) :) :roll: ...много недообмислено е още. Та не била случайна тая работа,щом индианците го ползват за ритуали,всъщност не се изненадвам...няма да пушат цигари на ритуала я! :D :lol: А тоя сайт е истинска красота :D :roll: :oops: http://пури.com/ „Пури“ е на кирилица.
Gravatar
brainjuice
2013-03-08_21:02
Re: Пури

абе... ония пури не са били баш тия пури дето може да си ги купи човек в кутийка... както и оня тютюн не е тоя тютюн, дето пълнят с него Victory-то. иначе тютюнът си е леко психоактивен и всеки пушач вероятно го е забелязвал. пуша от поне 16 години и първата цигара за деня винаги ме води до леко замайване. мислех си, че е от мен, докато преди време един приятел закоравял тютюнджия не ме светна, че при всички е така, дори при закоравелите пушачи. :D а за нещо повече от леко замайване май трябва и по-специална техника на инхалиране. но, въпреки че съм пушач, това да си тормозя дробчетата например с препълване на дробовете и държане по 1 минута ми се чини е малко мазохистично.
Gravatar
Nothingk
2013-03-09_17:08
Re: Пури

[quote="brainjuice":amh0jsms]абе... ония пури не са били баш тия пури дето може да си ги купи човек в кутийка... както и оня тютюн не е тоя тютюн, дето пълнят с него Victory-то.[/quote:amh0jsms]Бе не знам качеството е много добро.Може би ги киснат листата в нещо преди да направат пура.Няква обработка.Но ми се струва че не сички ги обработват,просто ги сушът до едно положение.Понеже пробвах няколко вида,и всички недоброкачествени изсъхвания се усещат,просто не са ги замазали с нищо.И освен тва тия засъхвания може да са недоброкачествени за някой снобар,на мене са ми екстра - леко горчиво или пък на нещо като конски лайна има вкус :D някой път.Имам един френд дето работи във фирма,тютюнев вносител или кво беше...се тая.Той си е хамалин,обаче доста ги разбира нещата. Тютюна се съхранява в комидОр - специален шкаф за съхранение,така че да не му въздействат влажен въздух или супер сух въздух.Повечето места дето се продават тют.изделия не са и чували за такова нещо.Цигарите са така изсъхнали много често,и с толкова подобрители(включително нововъведението за самозагасващи цигари),че се едно че сибъркам с нож в гърлото :shock: сичко ми е като нарязано.Отдавна се кана да си направа :D майтап с някой продавач:„прощавайте ,пресни ли са цигарите?“ :lol: :lol: :lol: :!: Така че донякъде съм склонен да заключа че поне на някои пури обработка не се прави...а дори да се прави,определено тая обработка не се конфронтира с психеделичния ефект :!: :!: :wink: :wink: ...за разлика от цигари дето режат като шума, :D събирана от земята и напушването от тях си граничи с бедтрип :roll: :D :lol: :lol:
Gravatar
Hupia
2013-03-11_16:35
Re: Пури

[color=#BF4000:lk5kz9fw]Папури[/color:lk5kz9fw] :P [img:lk5kz9fw]http://www.apriliani.com/wp-content/uploads/2010/09/Typha-latifolia.jpg[/img:lk5kz9fw]
Gravatar
Nothingk
2013-03-13_16:16
Re: Пури

:D :lol: Е добре изглеждат ама..не са тва коет' тряа