Gravatar
timer
2011-11-20_12:38
Модафинил

Хапчето стана много известно през последните години, особено след като стана ясно, че над 20% от студентите в САЩ употребяват стимуланти, за да подобрят концентрацията си. Ако някой има опит, моля да сподели, дори да не става въпрос точно за модафинил, а за някои негов дериват с подобно действие. :) :?:
Gravatar
nina
2011-11-20_15:17
Re: Модафинил

много отдавна,когато кандидатствах за английската,трябваше да си зубря наизуст темите по литература,та майка ми ми беше намерила някакви хапчета за подобряване на концентрацията...не помня името,това е преди 25 г :) наизустих си темичките за малкото време,което имах преди изпита,но помня,че ме удряше на безсъние...
Gravatar
brainjuice
2011-11-20_15:48
Re: Модафинил

аз по разни причини в живота си съм пил две ноотропни вещества - пирацетам/пирамем/ноотропил и фитин. пирацетама го пиех след черепно-мозъчна травма за подобряване на оросяването, а фитина - по време на сесия. и от двете съм усещал разни слаби ефекти, от подобрени когнитивни функции до леко чувство на стимулация и свежест. но те бяха толкова слабо изразени, че не мога да се закълна дали не ставаше дума за плацебо-ефект. :wink: а пък на по-сериозни стимуланти съм се опитвал да уча, но това е все едно да навиеш докрай пружината на механична играчка и после да я караш да стои на едно място :lol: с една дума: изкуствените подобрители или работят твърде слабо, или прекалено силно. :D учи на свежа глава! :) в краен случай с чаша кафенце и нещо сладко.
Gravatar
Estario
2011-11-20_19:49
Re: Модафинил

Модафинила работи. Пробвал съм го за изпити и мога да се концентрирам за часове наред, без да се чуствам напрегнат. Просто съм свеж, все едно туко що съм станал от сън, само че през цялото време. Като цяло установих, че с достатъчно желание и организация мога да не си товаря черния дроб с глупости и спрях да го пия. Някъде из нас още се подмятат едни таблетки.
Gravatar
Nothingk
2011-11-21_13:53
Re: Модафинил

[quote="brainjuice":3dqs2871]а пък на по-сериозни стимуланти съм се опитвал да уча, но това е все едно да навиеш докрай пружината на механична играчка и после да я караш да стои на едно място :lol: [/quote:3dqs2871] :lol: :lol: Ехехе!!! Зимаш учебника и подскачаш :D :D за кво тряа да стоиш на едно място.Можеш и да си пееш текста и да се смееш,и даже ше го научиш по-бързо така :D :!: :D
Gravatar
brainjuice
2011-11-21_14:07
Re: Модафинил

то тва добре, но и мисълта като лети в хиляди посоки едновременно... :lol:
Gravatar
vordhosbn
2011-11-21_14:47
Re: Модафинил

[quote="brainjuice":1drfw92o]то тва добре, но и мисълта като лети в хиляди посоки едновременно... :lol:[/quote:1drfw92o] "Закона за запазване на инерцията гласи... хмм... интересно как в момента виждам порестата структура на хартията, сигурно и мирише яко (sniff) мале, верно ли мирише така хартията... бахти, чак ми напомня като съм бил малък колко ми е било яко да се разхождам из градската библиотека и да си избирам в коя необятна вселена да си разтворя съзнанието... та Закона за запазване на инерцията гласи... пффф сега като нищо мога да направя 30 лицеви - дай да пробвам."
Gravatar
Nothingk
2011-11-21_15:12
Re: Модафинил

:D :D :D :D Е тука вече съм блокаж.
Gravatar
timer
2011-11-22_14:30
Re: Модафинил

Напоследък ми се случва да спя по над 14 часа на ден. Дори да оставим на страна ученето, аз на практика се чувствам неспособен да остана буден повече от 6 часа в денонощието. Никога не са ми действали кафета или разни енергийни напитки - всъщност действат ми в случай че изпия 2 или 3, но до толкова, че само ми вдигат пулса, но пак съм изключително уморен. Взимал съм и по-сериозни стимуланти - същата работа. Надеждата ми беше в модафинила, но засега не чувствам особен ефект нито от 100мг, нито от 200мг (освен високия пулс). Възможно е и хапчетата да са фалшиви; мисля си да дам на някои приятел да ги пробва, за да ми послужи като буфер - когато това стане, ще пиша. :) В момента се чувствам малко кофти от факта, че нито едно от нещата, които съм опитал, не успява да ми подейства. Като че ли винаги подсъзнателно съм вярвал, че всичко може да се оправи с медикаменти и сега сякаш вярата ми някак умира... :? Може би е време да спра да се правя на всевишен и просто да отида на лекар......
Gravatar
timer
2011-12-05_17:14
Re: Модафинил

200мг модафинил - без резултат (освен висок пулс и ~90мин. лек допаминов кик, който се усеща около 2 часа след приема) 800мг пирацетам (фезам) - без резултат (освен ако не изпия и 2-3 кафета след това) 800мг пирацетам + 100/200мг модафинил - ново измерение за мен :) Днес се събудих в 6:40 сутринта, изпих хапчетата и все още се чувствам бодър, въпреки че за съжаление последната вечер успях да спя едва 5 часа. Така не съм се чувствал от години насам. Пирацетама както вече brainjuice спомена е съдоразширяващо лекарство т.е. увеличава притока на кръв и съответно на кислород към мозъка. Изписа ми го личната лекарка по нейна преценка. Модафинила от своя страна увеличава сърдечния ритъм и така най-вероятно дава възможност оптимално количество кръв да премине през вече достатъчно разширените кръвоносни съдове. Освен това модафинила влияе и на допамина, което ме кара да се чувствам малко по-ентусиазиран във всичко което правя. Поне аз така си обяснявам нещата.... Надявам се да съм помогнал не само на себе си, а ако има и на някого другиго с подобни проблеми... :)
Gravatar
Nothingk
2011-12-06_20:05
Re: Модафинил

:shock: :o Абе човек зЕми вкарай по-динамичен живот.Движи се,подтичвай отвреме навреме...прави поне 3-4 коремни преси ако не можеш и не искаш повече.Тичай леко 40-50 метра,но по-често.Някак си трябва да си нахъсаш тялото да го заредиш с желание за живот ,за движение......... Медикаментите са довреме и като вече никой медикамент не може да ти помогне трябва да лягаш и да умираш :!: :shock: И самото всекидневие трябва да ти е по-разнообразно иначе като правиш едно и също е нормално да се умориш и да те тресне апатията...местата на които ходиш трябва да са различни.. и така :) :roll:
Gravatar
nikimm
2011-12-16_20:25
Re: Модафинил

http://en.wikipedia.org/wiki/Bacopa_monnieri tova mi e pomagalo pri u4ene ma trqbva da go zima6 nqkolko dena za da zabelezis efekta mu :)