Gravatar
MoridinBG
2011-09-08_14:16
Гърция декриминализира!

[quote:ndbi1vqg]Гърция ще декриминализира употребата и притежанието в малки количества на всички видове наркотици, съобщи днес министърът на правосъдието Милтиадис Папайоану след приемането на проектозакон от съвета на министрите, предаде "Франс прес", цитирана от БТА. "Гръцкото законодателство трябва да се хармонизира с европейското и лице, което е задържано с малко количество наркотик, предназначено за собствена употреба, няма да бъде смятано за престъпник", заяви на пресконференция Папайоану. Той посочи, че тези "малки количества" ще бъдат определени при внасянето на текста в парламента в близките седмици. Проектозаконът беше одобрен от съвета на министрите снощи. "Употребата на наркотици е заболяване, а не престъпление", подчерта Папайоану. Според настоящото законодателство на Гърция, което е едно от най-строгите, употребата на наркотици и притежанието им за лични нужди дори в много малки количества води до наказание със затвор до пет години.[/quote:ndbi1vqg] http://promena.org/
Gravatar
stardriver
2011-09-08_14:34
Re: Гърция декриминализира!

Да им честитим освен... :)
Gravatar
brainjuice
2011-09-08_15:09
Re: Гърция декриминализира!

изключително ме забавлява тази новина. стари хашишлии са гърците, имат си дълга традиция на употреба :D особено като се настаняват при тях малоазийските гърци, преследвани от Турция. http://www.youtube.com/watch?v=o1T7F56e ... re=related (Роза Ешкенази - "Узо, морфин и хашиш") то и тук сме имали подобна субкултура в по-големите градове в началото на 20. в., но е било по-слабо и споменът за него днес се е изгубил... та, ще ходим на нарко-туризъм до Солун май-май :lol: 8)
Gravatar
Nothingk
2011-09-08_18:02
Re: Гърция декриминализира!

:roll: Абе-е.. нещо доста се уморих от българската действителност,та не мога и да се зарадвам.Е като го осъзная още малко, :D ше се зарадвам де.