Gravatar
c6h12n2o6
2010-06-12_17:40
Т.pachanoi (San Pedro) - legal status

Здравейте, Отдавна не съм писал в този форум, защото повечето теми са разисквани многократно(тук и на други места) и информацията, която мога да дам/получа няма да се различава от вече наличната такава. Също така тази тема съм я пуснал и на едно друго местенце, но поради относителнота му неактивност я пускам и тук. Тази тема цели да даде отговор на един от въпросите, за които нямам достатъчно информация, а именно легалния статус на San Pedro (както и на другите кактуси съдържащи мескалин и други алкалоиди). Доколкото съм запознат със закона за наркотичните вещества в РБ, мескалина попада в веществата с висока степен на риск за общественото здраве, което показва неговата законова нелегалност. От тук следва разбира се логичния въпрос, а какво става с растенията, които натрупват подобни вещества? Въпроса е доста неясен, тъй като растения като коноп, опиев мак, какаинов храст за изрично упоменати в гореспоменатия закон, докато съответния/те вид(ове) кактус(и) не е(са). Може би случая е аналогичен с въпроса за легалността на псилоцибните гъби, за който е имало множество дискусии последните години (правено от напреофесионални юристи), които в крайна сметка не са дали ясен отговор. Предполагам, че въпроса може да се разбие на 2 подкатегории. 1. Легалност на живо растение. 2. Легалност на кътинг. Съответни за първата точка от въпроса съм добил впечатлението, че това е своебразно легално, изхождайки от факта, че от време на време в различни точки от страната се появяват хора, които ги продават като декоративни растения, но разбира се може и да греша. Втората част на въпроса ми е още по мътна и лично клоня към предубеждението, че си е бая нелегално, следвайки простата логика, че ако напоиш чист мескалин в някакво нещо, то ще бъде нелегално по всички параграфи. Но от друга страна при такова действие може да се мисли като на нещо извършено с умисъл, докато растението е добило веществата без ти да го искаш... Но пък умисъла може да се търси в "направата на кънтинг". P.S. Също така се интересувам от мнения на хора, поръчвали кактуси онлайн, за да ми дадат препоръки, ако случайно реша и аз да пазарувам от някой онлайн търговец. Тоест общо взето откъде са поръчвали, имали ли са проблеми с качество, доставка и разбира се митници. Ако има такива, бих се радвал да ми отговорят, като предпочитам това да стане на p.m., за да не се превърне темата в реклама на online vendors.
Gravatar
Estario
2010-06-12_20:50
Re: Т.pachanoi (San Pedro) - legal status

Ами аз съм си купил пейот и сан педро от есенната флора в НДК.
Gravatar
Spensi
2010-10-18_21:34
Re: Т.pachanoi (San Pedro) - legal status

Да, на флората има виждал съм ... но не съм си купувал ... купувал съм си от Пловдив от един човек на възрастта на баща ми който се занимава точно с гледане лофофора ... Според мен сушен е забранен, жив не е ... а и се съмнявам, че някой от органите на реда са виждали някой от растенията :roll: иначе от нета нещата пристигат ... точно кактус не съм си вземал, но други неща пристигат демек с кактуса би трябвало да е по-безопасно, все пак си е кактусче :) иначе най-правилно май е ако видиш такива растения те да бъдат унищожени или предадени на органите на реда ... :?
Gravatar
JkA
2010-11-01_21:54
Re: Т.pachanoi (San Pedro) - legal status

И аз бих препоръчал флората, обаче в Бургас :)
Gravatar
Gos Pod
2010-11-13_13:52
Re: Т.pachanoi (San Pedro) - legal status

[quote="JkA":2d8vzq1v]И аз бих препоръчал флората, обаче в Бургас :)[/quote:2d8vzq1v] Честно ли, брат, го има в Бургаската флора? :o HoHoHo:) :idea: :idea: :idea:
Gravatar
JkA
2010-11-21_16:21
Re: Т.pachanoi (San Pedro) - legal status

Има да, преди 3-4 г. си бях взел от там :) голям симпатяга е :)
Gravatar
Партилан420
2010-12-16_13:51
Re: Т.pachanoi (San Pedro) - legal status

не знам какво то4но нари4аш "кътинг", но това не е от съществено зна4ение. Живите кактуси са разрешени за отглеждане и разпространение. 4истият мескалин е забранен . вси4ки междинни стадии са с неизяснен статут. Досега(и слава Богу!) у нас няма нито едно образувано дело заради кактуси. ако някой идиот се опита да продаде сушени кактуси на агенти под прикритие и/или има глупостта да ги рекламира като нещо в което има мескалин, нищо 4удно и да го судят и/или осъдят/ Ако друг някой си продава 'бодливи круши' или има цял 4увал с нещо, за което твърди, 4е му помага срещу мигрена, тогава вероятността да го осъдят е много малка. по принцип мескалинът не се улавя от "полеви тест" така 4е ако си опи4ате акълите вси4ко е споко.
Gravatar
QuercusPetraea
2012-06-07_09:35
Re: Т.pachanoi (San Pedro) - legal status

Zdraveite, az imam sledniya vupros (stiga nyakoi da e nayasno s tezi neshta) - v momenta sum v amerika i se chudya dali shte ima niyakakuv risk, ako porucham sushen T. Peruvianus ot izvun stranata po poshtata? P.S. Sujalyavam za latinicata, no nyamam kirilica na kompiutura.