Gravatar
Entheozen
2009-10-29_06:39
Степенуване на псилоцибни и в частност кубенсиси

приблизителна концентрация на основните психоактиви (оригинала може да се види на http://www.erowid.org/plants/mushrooms/ ... nfo4.shtml); доколкото разбрах псилоцибина става на псилоцин в човешкото тяло, а самия псилоцин е доста нестабилен и примерно ако гъбите се сушат почти целия заминава, баеоцистина е отговорен за фоерверките; кубенсиса е доста надолу в класацията, но пук и при него има вариации (по-долу), а и има други предимства (лесна култивация, информация, наличност и т.н.) SPECIES % PSILOCYBIN % PSILOCIN % BAEOCYSTIN P. azurenscens 1.78 .38 .35 P. bohemica 1.34 .11 .02 P. semilanceata .98 .02 .36 P. baeocystis .85 .59 .10 P. cyanescens .85 .36 .03 P. tampanensis .68 .32 n/a P. cubensis .63 .60 .025 P. weilii .61 .27 .05 P. hoogshagenii .60 .10 n/a P. stuntzii .36 .12 .02 P. cyanofibrillosa .21 .04 n/a P. liniformans .16 n/d .005 Субективна класация на П. Кубенсис стрейнс (от слабо към силно): 1) Мексикански 2) Еквадорски 3) Тазманийски 4) Амазонски 5) Кох Самуи (вид тайландски) чудно ми е какво мислите? :) (пропуснах да кажа добра дума за Семиланцеатата която всъщност се представя доста добре)
Gravatar
MoridinBG
2009-10-29_09:02
Re: Степенуване на псилоцибни и в частност кубенсиси

Мексиканският кубенсис и на мен ми се струва най-слаб спрямо останалите 3-4 кубенсиса, за които имам нужната информация :D Псилоцинът се разпада при наличието на кислород. За това е меда.
Gravatar
Estario
2009-10-29_11:53
Re: Степенуване на псилоцибни и в частност кубенсиси

Силата на гъбоците зависи от това как са гледани. Бил съм свидетел на един и същ сорт, който при 2 грама в различни случаи се е проявявал или като много силен или много слаб. Най-мощното, което съм опитвал е Lizard King гледан на царевица и Хавай с питите на Фъц. Трябва да тествам и новата партида Хавай на ръж.
Gravatar
Entheozen
2009-10-29_18:47
Re: Степенуване на псилоцибни и в частност кубенсиси

за меда бях чел в "Храната на боговете" за малкото, синьо момченце Глаукос (гръцка митология), което един много мъдър човек, мотащ се с една две змии, го потапя и вади от меда и то оживява- директна препратка към псилоцибна гъба съхранявана в мед...слагал съм в мед, но 1) искам да седят потопени, а те изплават и 2) гъбите са си яко вода и се получава един воднист не особенно приятен горен слой, а може и аз да не ги слагам правилно...за субстрата да определно играе определяща роля за потентността, не случайно най-силната azurescens обича дърво (сравнено като калории с друго) или копрофилните кубенсиси, но за azurescens ще чакам пролетта, а сега съм се надъхал за Амазонки и се чудя какъв субстрат ще е най-добре? някой вещ на тема power-субстрати? какви са разликите, само калориите или има и друго?
Gravatar
MoridinBG
2009-10-29_20:54
Re: Степенуване на псилоцибни и в частност кубенсиси

Друго. Калориите не съм наблюдавал каква (и дали) роля играят, но експериментите с различни добавки показват различни ефекти. Сварено кафе, например, е много благоприятно. Но не е кофеинът, защото с чист кофеин не става. Добре е да се правят и смески от различни типове зърно. Зърното, по принцип не е съвсем естествената храна за гъбите, така че има резон комбинациите да действат добре. Тия дни ще направя директно наблюдение върху субстрати с различни съотношения ръж-просо-царевица.
Gravatar
Entheozen
2009-10-29_21:59
Re: Степенуване на псилоцибни и в частност кубенсиси

като каза "ръж-просо-царевица" ми се "яви" една картинка на кравешко лайно състоящо се от три части- ръж-просо-царевица, и кат се замилсля конете горе в планината или кравите по тропическите ливади не праскат цял ден ръж-просо-царевица, може малко (не знам, не отглеждам коне, крави =), но повечето от диетата им е тревки, детелинки, цветенца, смесено малко със стомашни ензими- ей ти гъбешкия рай, едва ли е толкова просто, но тва ме навява на секви извращения- примерно да се сложат в субстрата стрита haze трева (тва е повече смола отколкото трева =), или направо хаш (полен) финно престрит, или печено какао (не всеки е фен на кафето)....не знам колко е мъдро да се слагат психоактивни вещества за субстрат, слагаш едно, но може да излезе съвсем друго от другата страна...и да не е весело (а който се е тровил знае какво е да не е весело)
Gravatar
MoridinBG
2009-10-29_23:05
Re: Степенуване на псилоцибни и в частност кубенсиси

Кравите практически не ядат зърно в природата. Ядат зеленина. Всъщност, така лесно може да разбереш месото, което купуваш (ако не си веджи...) от каква крава е. Във фабриките за крави и други неприятни места ги тъпчат с фуражи, защото е лесно и много. Това, обаче, не е готино за кравите, за които не е естествената храна, не я преработват качествено и съответно израства некачествено месо. Мазнините са повече, ненаситените, които не са никак добри са много повече, като цяло хич не е добре. Лесно се разпознава, тъй като месото на кравите хранени със зеленина е по-жълто, докато това на хранените с фураж е бяло (seish, с американеца съм ви подвел, че тревистото е бялото, като ви обяснявах в автобуса.). Не се изненадвайте, че почти всичкото месо на пазара е със снежно бели мазнини (доста хора мислят това за предимство, а жълтата мас за стара. Wrooooong). Съответно, може да си представиш, че торта, която по полянките е отработена зеленина е доста различна от свареното просо-ръж-царевица. Извращенията, които ти идват на ум са излишни. Може просто да направиш субстрат от тор. Доста е ефикасно, но е advanced техника - зарази. Estario може да сподели опита си. Психоактивните вещества са доста мъдро решение и по-конкретно триптамини. Ензимите, отговорни за HO групата в молекулата на псилоцина не са придривчиви към това, от което го получават. За това, ако в субстрата имаш DMT в гъбата ще се съдържа 4,5-HO-MeO-DMT, което е доста силен халюциноген, не се среща по естествен път в природата (освен ако по някаква страшна случайност гъба не е попаднала в среда с високо съдържание на диметилтриптамин (: ) и има 10 стъпков, неприятен синтез. Estario май беше пуснал някакъв линк някъде из форума.
Gravatar
Entheozen
2009-10-30_05:37
Re: Степенуване на псилоцибни и в частност кубенсиси

чудно ми е тогава защо култиваторите на ползват субстрати,, които максимално се доближават до естествения субстрат, т.е. смляната през стомаха на кравата трева (ензимите ги изхключваме тай като и при овеса и ръжта ензими не се добавят, един вид не-ензимирани са си), а за слагане на дмт в субстрата не бих го направил, псилоцибина си е орално активно дмт, a тва че ще има екзотичен префикс пред думичката дмт ваобще не ме грабва...
Gravatar
MoridinBG
2009-10-30_12:00
Re: Степенуване на псилоцибни и в частност кубенсиси

Ползват - тор. Просто е по-advanced и е доста по-лесно и чисто да купиш за 5лв от пазара 3 килограма царевица и да я свариш. МАО инхибицията е сериозно занимание и трябва да си пределно на ясно с това с диетите преди да го предприеамш. Хубаво е да си готов с добре проучена диета от преди това и стриктно да я следваш.
Gravatar
Entheozen
2009-10-30_17:54
Re: Степенуване на псилоцибни и в частност кубенсиси

... като за начало ще заложа на кафяво оризово брашно :D
Gravatar
Estario
2009-10-30_20:00
Re: Степенуване на псилоцибни и в частност кубенсиси

Принципът на Мечо Пух "Колкото повече, толкова повече" важи и при правенето на гъбени субстрати. Когато има повече разнообразни вещества в субстрана мицела множество различни метаболитни пътища и експресира много ензими. Така той винаги има нужните вещества за растеж и е здрав. Ако субстратът е беден на дадена съставка и тя се изчерпа гъбата няма от къде да си я набави. Например много семена нямат в състава си аминокиселината триптофан, а тя е прекурсор за синтеза на серотонин и мелатонин, в организма. Както се досещате триптофана е много сходен с псилоцибина и псилоцина. Въпреки че алкалоидите са вторични метаболити, което значи че са просто страничен продукт на дадена реакция и едва ли се получават директно от триптофан в организма на гъбите.
Gravatar
Entheozen
2009-10-30_21:23
Re: Степенуване на псилоцибни и в частност кубенсиси

значи ясно къв е плана (уви чак декември): 2 буркана ориз, 2 буркана овес и царвица и 2 буркана овес, царвица, ориз, ръж, пшеница, ечемик и т.н. - ще е интересно при еднакви идеални условия какви са поведенията: скорост на колонизация, пинове, аборти, разтеж, концентрация на псилоци-н/бин, ефект....
Gravatar
Estario
2009-10-30_22:37
Re: Степенуване на псилоцибни и в частност кубенсиси

[quote="Entheozen":2a4xp48s]значи ясно къв е плана (уви чак декември): 2 буркана ориз, 2 буркана овес и царвица и 2 буркана овес, царвица, ориз, ръж, пшеница, ечемик и т.н. - ще е интересно при еднакви идеални условия какви са поведенията: скорост на колонизация, пинове, аборти, разтеж, концентрация на псилоци-н/бин, ефект....[/quote:2a4xp48s] Планът е добър, но аз поне бих ползвал повече от 2 буркана за по-точни наблюдения. При 2 винаги шанса да се представят зле и двата е голям.
Gravatar
MoridinBG
2009-10-30_23:30
Re: Степенуване на псилоцибни и в частност кубенсиси

Внимавай с просото. Много, много твърдо и капсуловано е. Не съм, сигурен, но ми се струва по-заразо-образуващо дори от царевицата. Като цяло много твърдите зърна, с дебела обвивка са силен фактор за зарази и трябва да се подхожда с особено внимание към тях. Повече под налягане.
Gravatar
Estario
2009-10-31_10:03
Re: Степенуване на псилоцибни и в частност кубенсиси

Гадното при просото е че става на каша. Мен лично не ми допада много. Ако ще го ползваш не го кисни 24 часа във вода, а само го остави да поври за 30 минути. Така няма да получиш след варенето под налягане хомогенна жълта маса.
Gravatar
Entheozen
2009-11-11_20:22
Re: Степенуване на псилоцибни и в частност кубенсиси

скоро четох че е добре да се сложи 10-20% варовик (limestone) или 5-10% Ca(OH)2 (edible lime), за да се базифицира (да бие по на основа) субстрата, но защо се прави не ми стана ясно, тва е едно, а друго водородния пероксид бил добър против инфекции в перлита, някой опит с едното или другото?
Gravatar
MoridinBG
2009-11-12_02:31
Re: Степенуване на псилоцибни и в частност кубенсиси

На перлита му трябва хубаво проветрение против инфекции най-вече. Пероксидът е мощен дисинфектант и ще започнеш с чист перлит, но ако после имаш условия предразполагащи към развитие на микроорганизми, то те ще си се развият след като се разпадне на O2 и Н2О. Предпоследния път перлит, добре третиран с пероксид и антифунгициди разви зелена флора за около 4 седмици в доста замърсено помещение. Експериментите с пръскане на гъбите със слаб разтвор на пероксид (до 1%) също са безплодни, гъбата страда повече, отколкото се пази. Варовик или гасена вар в кейса променят Рн-то и правят средата неблагоприятна за инфекции. Имам спомен, че и гъбата го папваше. Преди време някой, които не съм аз, слагаше по супена лъжица вар на килограм субстрат, мицелът определено се разви добре, без притеснение и, доколкото имам представа нямаше зарази повече от нормалното.
Gravatar
Entheozen
2009-11-12_06:15
Re: Степенуване на псилоцибни и в частност кубенсиси

ок, почва да се прояснява лека-полека :) , за пеха-то пише че е оптимално 6.8-7.2 лесно може да се провери с лакмус преди тенджерата (ква готина дума :) ) под налягане, а варовика било добре като за начало (ядлив варовик, който е по силна основа, има го в индийските магазини като Raja Chuna за дъвчене на бетел), но при по късни реколти било хубаво да има стрити миди от скариди поради калцита който са...за пероксида основното хубаво е че е ефектен и че в допир с органика се разпада на хубави неща, а вентилация ще се поддържа с нещо подобно: http://www.mrcashop.org/mushroom_shop/d ... -p-56.html
Gravatar
MoridinBG
2009-11-12_21:34
Re: Степенуване на псилоцибни и в частност кубенсиси

Това е оптимално Ph на субстрата, което е близко до неотралното (странно, имам спомен, че не трябваше да бъде близко до неутрално). Повърхността на кейса може да е с понижено Ph, за да отблъска гнязта.
Gravatar
Entheozen
2009-11-13_06:16
Re: Степенуване на псилоцибни и в частност кубенсиси

неутрално не ще рече естествено, т.е. ако оризът и вермикулита са леко киселинни, малко базификация (7.2) хич няма да е зле, имайки предвид следното: "Trichoderma strains are able to grow in a wide range of pH from 2.0 to 6.0 with maximal growth rates at 4.0, the optimum range being 4.6 to 6.8. ", т.е. не само калций са гъбките, но и защита против триходермата...
Gravatar
Entheozen
2009-12-19_10:50
Re: Степенуване на псилоцибни и в частност кубенсиси

chasha 200 gr.: 45 ml. oriz (kafiav,bio, smlian, mai na bg e pulnozurnest), 45 ml. woda, 90 ml. vermikulit, 20 ml. suh vermikulit za filtar (foliata sa tri plasta) [img:2ucyx7in]http://img97.imageshack.us/img97/7224/dsc05626p.jpg[/img:2ucyx7in] Sterilizacia pod naliagane 1 chas (ostaveno da izstine do sutrinta) [img:2ucyx7in]http://img97.imageshack.us/img97/9527/dsc05632i.jpg[/img:2ucyx7in] Inokulacia sus spori Hawaiian; rezultat sled 7 dena, na tumno, na 28-29 gradusa postoianna temperatura (oste ne sa pulno kolonizirani): [img:2ucyx7in]http://img69.imageshack.us/img69/6021/dsc05692.jpg[/img:2ucyx7in] [img:2ucyx7in]http://img17.imageshack.us/img17/9973/dsc05694j.jpg[/img:2ucyx7in]
Gravatar
MoridinBG
2009-12-19_10:51
Re: Степенуване на псилоцибни и в частност кубенсиси

Вермикулит :oops: От къде?
Gravatar
Entheozen
2009-12-19_12:39
Re: Степенуване на псилоцибни и в частност кубенсиси

ot tuk: http://www.mrcashop.org/mushroom_shop/v ... -p-84.html 5 L si e maluk chuval (30x60x10cm), no puk vermikulita e super lek, i kato cialo izliza mnogo evtino (predvid kolichestvoto i kachestvoto koeto poluchava chowek)...vermikulita e wid sliuda, ako moje choek da nameri industrialno kolichestvo sliuda predpolagam i tia bi svurshila chudesna rabota :)
Gravatar
Estario
2009-12-20_18:41
Re: Степенуване на псилоцибни и в частност кубенсиси

Гъбки си растат и без вермикулит.
Gravatar
MoridinBG
2009-12-21_00:49
Re: Степенуване на псилоцибни и в частност кубенсиси

Те гъбки без много неща растат, ама много неща им помагат.
Gravatar
Entheozen
2009-12-21_05:59
Re: Степенуване на псилоцибни и в частност кубенсиси

вермикулитната слюда 1) задържа влага 2) придава пореста структура на субстрата и 3) сложена отгоре суха е чудесен филтър :oops: :roll: няма да се учудя ако гъбата похапва желязо, магнезий и др. от нея: (MgFe,Al)3(Al,Si)4O10(OH)2·4H2O
Gravatar
Estario
2009-12-21_06:53
Re: Степенуване на псилоцибни и в частност кубенсиси

Добре накиснато зърно съдържа всичката вода, която им трябва на гъбковците. Особено подходящ е субстрат съдържащ големи и малки семена(царевица и ръж например) за да има субстрата подходящата плътност и хранителни стойности. А иначе за нас в БГ вариант за придаване на по-голям воден капацитет на субстрата са [url=http://zeleno.bg/bg/products/267-geawet-vodoabsorbirashti-kristali.html:3h2ybxjx]водните кристали.[/url:3h2ybxjx]
Gravatar
Anonymous
2009-12-21_08:27
Re: Степенуване на псилоцибни и в частност кубенсиси

Тая екопочва с времето се разгражда и отделя калий, не зная това дали е полезно за гъбите?
Gravatar
Estario
2009-12-21_11:20
Re: Степенуване на псилоцибни и в частност кубенсиси

[quote="Begemot":9mczvbre]Тая екопочва с времето се разгражда и отделя калий, не зная това дали е полезно за гъбите?[/quote:9mczvbre] Разгражда се в рамките на 10 години. Не съм забелязал да прави проблем.
Gravatar
Entheozen
2009-12-21_17:14
Re: Степенуване на псилоцибни и в частност кубенсиси

да, хубаво е да се знаят алтернативни решения...а сега малко по-друг въпрос: чашките скоро ще бъдат напълно колонизирани, но "раждането" ще трябва да почака, та въпроса ми е някой има ли опит със спирането на развитието на мицела (в хладилник примерно), как точно става и след това как се вади от хибернация? преполагам внезапен спад на температурата не е желателен, както колко ниска трябва да е температурата в хладилника?
Gravatar
Entheozen
2009-12-21_19:42
Re: Степенуване на псилоцибни и в частност кубенсиси

оставя се да почива на + 4 C (могло да седи с месеци), вади се, дупчи се, слага се да кисне 24 ч. в хладка вода, изцежда се, и готово :)
Gravatar
Mind-Blown
2009-12-21_21:38
Re: Степенуване на псилоцибни и в частност кубенсиси

За Плд на едно място има оферта за вермикулит, ако някой се интересува да пише пм.
Gravatar
MoridinBG
2009-12-22_01:01
Re: Степенуване на псилоцибни и в частност кубенсиси

Оставял съм колонизирали буркани да седят на тъмно със седмици, може би към месец и половина. Просто на тъмно и хладно (~15 градуса). След вадене от буркана и процедура се колонизират ОК.
Gravatar
Entheozen
2009-12-24_09:18
Re: Степенуване на псилоцибни и в частност кубенсиси

ден 12-и, бяла приказка: [img:1sfo7vxd]http://img109.imageshack.us/img109/6783/dsc05708u.jpg[/img:1sfo7vxd] колонизацията не е пълна; красиви ризоморфи вляво: [img:1sfo7vxd]http://img706.imageshack.us/img706/5752/dsc05717e.jpg[/img:1sfo7vxd] субстрата добре консолидиран, леко придърпан (долу вляво): [img:1sfo7vxd]http://img138.imageshack.us/img138/5579/dsc05722.jpg[/img:1sfo7vxd]
Gravatar
Entheozen
2010-01-01_12:15
Re: Степенуване на псилоцибни и в частност кубенсиси

[img:r3l5t8bq]http://img198.imageshack.us/img198/7551/dsc05767.jpg[/img:r3l5t8bq] [img:r3l5t8bq]http://img710.imageshack.us/img710/6771/dsc05777.jpg[/img:r3l5t8bq]
Gravatar
Estario
2010-01-02_15:40
Re: Степенуване на псилоцибни и в частност кубенсиси

Ех какви неща има назапад. :) Мъниците изглеждат чудесно. Стискам палци. 8)
Gravatar
Entheozen
2010-01-02_18:43
Re: Степенуване на псилоцибни и в частност кубенсиси

мерси, наистина са в добро задраве :) иначе цялата инсталация не е нищо особено, състои се от лесно набавяеми компоненти: 1) пластмасова кутия (магазин за домашни потреби) 2) помпичка за рибки (м-н за домашни любимци) + 2 силиконови маркуча (пак там =) 3) вермикулит (строителни материали) 4) термостат със сензор за температура, към който се включва: 5) термо-постелка 4) и 5) не са лесни за набавяне, но не и невъзможни, цялото е от: http://www.mrcashop.org/mushroom_shop/m ... -p-41.html а 4) и 5) също ги има: http://www.mrcashop.org/mushroom_shop/h ... p-650.html http://www.mrcashop.org/mushroom_shop/d ... -p-55.html
Gravatar
Estario
2010-01-03_07:59
Re: Степенуване на псилоцибни и в частност кубенсиси

[quote="Entheozen":162t0g75]мерси, наистина са в добро задраве :) иначе цялата инсталация не е нищо особено, състои се от лесно набавяеми компоненти: 1) пластмасова кутия (магазин за домашни потреби) 2) помпичка за рибки (м-н за домашни любимци) + 2 силиконови маркуча (пак там =) 3) вермикулит (строителни материали) 4) термостат със сензор за температура, към който се включва: 5) термо-постелка 4) и 5) не са лесни за набавяне, но не и невъзможни, цялото е от: http://www.mrcashop.org/mushroom_shop/m ... -p-41.html а 4) и 5) също ги има: http://www.mrcashop.org/mushroom_shop/h ... p-650.html http://www.mrcashop.org/mushroom_shop/d ... -p-55.html[/quote:162t0g75] 3, 4 и 5 са трудни за набавяне. Внимавай с помпичките за аквариум. Имат гадното свойство при по-големи сетъпи да не доставят достатъчно свеж въздух и да има проблеми.
Gravatar
Entheozen
2010-01-03_08:50
Re: Степенуване на псилоцибни и в частност кубенсиси

3) трябваше да е Перлит (вермикулита отива в субстрата), перлита е бялата настилка под кейкчетата (за влага), та перлит май има в строителни материали 4) трябва да е термостат с температурен сензор (желателно водо-съвместим, защото сензора тръбва да е вътре в терариума където е 100% влажност), ето тук има нещо което може да стане: http://bg.danfoss.com/Product/087N7401_MNU17401320.html или тва http://www.honeywell-bg-catalog.com/eca ... _l641.html 5) може и елетрическа възглавница: http://skitia.com/prod.php?id=8
Gravatar
Entheozen
2010-01-03_09:15
Re: Степенуване на псилоцибни и в частност кубенсиси

а за помпичката, наистина не вкарва много въздух, но това е защото керамичния дифузер не е вкаран директно в терариума, а в една пластмасова кутия (синя, зад терариума), потопен в 4-5 см вода, над водата има изход на маркуч, на който другия край отива в терариума, т.е. от керамичния дифузер излиза въздух, въздуха излиза под формата на мехурчета, които се пукат на повърхността и изтласкват влажен въздух през маркуча отиващ в терариума, така се постига 1) въздухоподаване във и 2) овлажняване на терариума
Gravatar
Entheozen
2010-01-14_18:56
Re: Степенуване на псилоцибни и в частност кубенсиси

14-ти ден: [img:1a2x5n02]http://img682.imageshack.us/img682/6615/dsc05874b.jpg[/img:1a2x5n02]
Gravatar
JkA
2010-01-15_15:33
Re: Степенуване на псилоцибни и в частност кубенсиси

Мексиканки ли са това? :) Ех жалко, че няма да се връщам в НЛ за известно време :lol: :lol: :lol:
Gravatar
Entheozen
2010-01-15_18:28
Re: Степенуване на псилоцибни и в частност кубенсиси

Xаваийки-хайванийки (кубенсиси), преди каквото се предлагаше kato Hawaiian бяха всъщност Copelandia Cyanescens: http://www.elephantos.com/images/IMG_0010.jpg , които са по-силни, но и по трудни за гледане
Gravatar
JkA
2010-01-16_12:08
Re: Степенуване на псилоцибни и в частност кубенсиси

Copelandia Cyanescens са най-мощните гъби за мен :) Минаваш през 10 измерения докато стигнеш пика :lol: :lol: :oops: Между другото към Куинсдей може да има включване :)
Gravatar
brainjuice
2010-01-16_17:31
Re: Степенуване на псилоцибни и в частност кубенсиси

Copelandia :oops: с нея ми беше първият път като ядох гъби... преобърна живота ми направо!
Gravatar
Entheozen
2010-01-16_19:51
Re: Степенуване на псилоцибни и в частност кубенсиси

срещите на Entheozen с Copelandia (i Azurescens) за жалост са били в периода "нищо-не-хваща" (2006), имало затихване на вътрешния диалог, отслабена его-воля, танцуващи мебели и още по танцуващи фрактали на пода, плашещо реални деформации на лица, и като цяло няква веселост, но още-не-декондиционирания му мозък не е бил в състояние да оцени пълния спектър на изживяването, нещо което след 3-4 годишна редовна практика се постига с не-толкова силни видове и в по малки дози, псевдо-научно погледаното би могло да се дължи или на reverse-tolerance при гъбите или на постепенен re-wiring of the brain...беше си пълно разочарование: визуални деформации лишени от космичен смисъл (естевено не по вина на гъбите =)
Gravatar
Entheozen
2010-01-18_22:17
Re: Степенуване на псилоцибни и в частност кубенсиси

Гости от Космоса :D :oops: [img:1v494rt2]http://img11.imageshack.us/img11/9891/dsc05938fa.jpg[/img:1v494rt2]
Gravatar
Entheozen
2010-02-28_09:06
Re: Степенуване на псилоцибни и в частност кубенсиси

От дясно е Кох Самуи, от ляво Индия Ориса. Индията варви нормално, но Кох Самуи-то ми е странно с тея бели израстъци, които не изглеждат добре...Някой опит с нещо подобно? [img:3qv2iq1s]http://img256.imageshack.us/img256/5031/dsc06015d.jpg[/img:3qv2iq1s] [img:3qv2iq1s]http://img251.imageshack.us/img251/9964/dsc06025a.jpg[/img:3qv2iq1s]
Gravatar
Entheozen
2010-02-28_11:38
Re: Степенуване на псилоцибни и в частност кубенсиси

okaza se bilo tomentosen wmesto rizomorfen raztej na micela...
Gravatar
vordhosbn
2010-02-28_11:43
Re: Степенуване на псилоцибни и в частност кубенсиси

Каква е разликата между двата?
Gravatar
Entheozen
2010-02-28_19:19
Re: Степенуване на псилоцибни и в частност кубенсиси

на снимката можеш да видиш (при по добра резолюция :) ) ризоморфния, който е предпочитан от култиваторите, са едни разклонения и възли като коренчета, този другия - томентосите са по скоро като топчета памук, образно казано
Gravatar
Entheozen
2010-02-28_21:00
Re: Степенуване на псилоцибни и в частност кубенсиси

tva e ot edin forum w mycotopia, dobre kazano: "There are two types of mycelium growth: rhizomorphic, and tomentose. both types are present in every mushroom grow, regardless of strain, species, etc. Rhizomorphic mycelium is typically where the fruits will pop up from....this is why you always hear the word strong associated with rhizomorphic mycelium. some substrains that germinate will start off with weak, fluffy, tomentose mycelium growth, but will eventually start to grow rhizomorphic mycelium in generations to come. This is why people do agar work as well....mainly to separate the strong rhizomorphic growth from the weaker growth, this is called sectoring. This tends to speed up the process of getting a strong rhizomorphic substrain. you will get the same results eventually if you grow directly from a print, and continue to grow further generations of those. for example...you get a print, you grow it out, the mycelium is weak, you then take prints of those fruits and do another grow and repeat. eventually you will see much more rhizomorphic growth as time goes on. An agar sectioning speeds this process up. There is nothing wrong whatsoever if you have rhizomorphic, or tomentose mycelium, pefectly normal....this will not affect potency of your fruits. The only real difference is. 1. rhizomorphic mycelium will colonize at a much faster rate 2. you will have a bigger flush with more rhizomorphic growth. so of course it is better to have rhizomorphic mycelium, but not the end of the world if you don't. "
Gravatar
Entheozen
2010-03-10_21:45
Re: Степенуване на псилоцибни и в частност кубенсиси

Гости от бъдещето :oops: [img:25h881ol]http://img718.imageshack.us/img718/8954/alissafinal.jpg[/img:25h881ol]
Gravatar
brainjuice
2010-03-11_18:27
Re: Степенуване на псилоцибни и в частност кубенсиси

леле... :oops: не знам за някой, който да е гледал като малък този филм и да не е бил влюбен в Алиса :oops: мерси за новата трактовка на темата :D
Gravatar
Entheozen
2010-03-11_20:30
Re: Степенуване на псилоцибни и в частност кубенсиси

:D Трудно е да се изразят детски чуства в цялата им мощ и магия.... ах, Алиса :oops: ... http://www.youtube.com/watch?v=jWSxev7eJvs http://www.youtube.com/watch?v=O-C1uFdBG0A http://www.youtube.com/watch?v=MSRPXq-j ... re=related
Gravatar
brainjuice
2010-03-12_11:15
Re: Степенуване на псилоцибни и в частност кубенсиси

леле, къде ме върна.... :oops: благодаря! :)
Gravatar
Entheozen
2010-03-12_17:48
Re: Степенуване на псилоцибни и в частност кубенсиси

радвам се от все :oops: :)
Gravatar
Entheozen
2010-03-13_08:20
Re: Степенуване на псилоцибни и в частност кубенсиси

Групова Снимка Индия Орисса, за сега най-многочелядния стрейн. По отношение на скоростта на колонизиране най-бързи бяха Хаваийките, след тва Кох Самуи, и най-бавни Индийките, но по отношение на плодовидост реда е точно обратен, което ме навежда на мислълта: колкото по-дълга колонизация, толкова повече плод...за потентност още не мога да кажа. Има още Мазатапек, Камбоджанки и Амазонки, който предстоят да бъдат изследвани. [img:uvaq4y8s]http://img69.imageshack.us/img69/3182/indiaorissa.jpg[/img:uvaq4y8s] малко са измъчени поради преживяна суша, но 300 мл. (преварена) вода директно върху кейка ги вдигна на крак :)