Gravatar
Mind-Blown
2009-08-03_12:14
Всеки човек - своеобразен наркотик

Откакто имам досег с психеделична музика, хора, партита и наркотици, съм имал нагласата, че всеки един от тези компоненти са били съществено важни за едно пълноценно изживяване. Имало е моменти обаче, в които неусетно нещата са натежавали в полза на наркотиците. В тези ситуации, ценни мигове и възможности са си отлитали неусетно покрай мен. Седял съм неадекватен и неспособен да протегна ръка и да ги уловя... Понякога голяма част от едно парти е преминавало в опити да "включа" и да се забавлявам пълноценно именно поради опиянението от някое вещество. В един момент започнах да разбирам всички онези твърдения, че целият спектър от удоволствия и усещания е заложен в самите нас - синхронизацията между хората и музиката е достатъчна за изживяване по-силно от въздействието на който и да е наркотик. Наистина звучи като поредната anti-drug пропаганда, но всъщност в това нещо се крие голяма истина. Но как да достигнем до това ниво на съзнание? Отговорът се крие в самите нас - всеки един човек притежава много фина и специфична енергия, която може да въздейства на другите около нас. Когато сме се събрали заедно, всичко зависи от това колко сме позволили на тази енергия да действа в нас и извън нас, а също и това до колко сме отворени да приемем човека срещу нас. Позволим ли на енергията на музиката и на различните хора да циркулира свободно, започва прилива на чувства и емоции. За да се случи това нещо обаче, има много, много пречки. Едно от най-важните условия е приемствеността. Приемем ли себе си и другите такива, каквито сме, създаваме благоприятни условия за прекрасно изживяване. Неспособността да отворим сърцето си към отсрещния човек, се крие в нашите умове - там се намират всички прегради и блокажи. Всички съмнения, предубеждения, очаквания и комплекси, които нашият ум създава, пречат на тази фина енергия да се движи свободно из нас. Ето защо, за да отваряме все повече "клапани" за свободно протичане на енергията, е нужно да усмирим своя ум и тогава да отворим сърцата си. Точно тогава човек разбира колко уникални усещания и чувства са били заключени в нас и по колко специфичен начин те въздействат. Всеки един от нас има възможността да действа на себе си и околните като уникален наркотик (помислете какво разнообразие и какъв избор има само!). Защо са ни веществата, взети отвън? Може би, за да стигнем до това ниво на осъзнаване... Обаче преплуваме ли през морето на невежеството (което е неизбежно), стигаме до един нов и чудесен бряг, на който можем да се наслаждаваме без да тровим телата и мозъците си. Това е едно ново поле, което предлага още по-цветни и разнообразни, по-силни и интензивни, по-приятни и по-благи усещания отколкото тези, на който и да било наркотик! We are all organic!
Gravatar
tripwire_deactivated
2009-08-03_16:38
Re: Всеки човек - своеобразен наркотик

съгласен съм............ както някой мъдър човек беше написал тук във форюмчето.....nothingk или brainjuice.........трябва да си много сдухан за да продължиш да трипираш след определен брой пъти......... :idea: в процес съм на спиране но още не съм му задал тайм аут на тоя процес щото се владея и да си кажа не изпитвам никаква необходимост :P.... спирането ще видя кога ще е... но нищо не обещавам.......може и никога да не стане :idea: ...защото някой закъсал ако има нужда от терапия бих помогнал :oops:
Gravatar
Nothingk
2009-08-05_08:12
Re: Всеки човек - своеобразен наркотик

[quote="Mind-Blown":3vo42ptb]Това е едно ново поле, което предлага още по-цветни и разнообразни, по-силни и интензивни, по-приятни и по-благи усещания отколкото тези, на който и да било наркотик! We are all organic![/quote:3vo42ptb] Радвам се че има хора които осъзнават че след определено време на :lol: :D ОРГАНИКация с растения така да се каже,става така че като човек не консумира нищо ,много повече се изстрелва отколкото ако консумира Майндблоун имаш пълната ми подкрепа - респект......................................................
Gravatar
vordhosbn
2009-08-05_08:19
Re: Всеки човек - своеобразен наркотик

Самите вещества не са толкова голям фактор в едно ентеогенно изживяване. Много по-важна е нагласата на човека, с която подхожда. Веществата създават определени условия в мозъците ни и в централната нервна система, които позволяват на съЗнанията (copyright Partilan :D ) ни да пътуват. :)
Gravatar
brainjuice
2009-08-06_13:56
Re: Всеки човек - своеобразен наркотик

нещата са двояки. от една страна, вярно е, че веществата са просто инструмент и основният "пълнеж" се осигурява от нашето съзнание (плюс лично несъзнавано, колективно несъзнавано и евентуално още по-надълбоко, ако егото не го хване шубе...) от друга страна, все още ми е трудно да си представя как абсолютно без всякакви вещества човек може да си докара изживявания, подобни на този добре познат ви клип: http://www.youtube.com/watch?v=r4DWRyRgJo4 например. образно казано. а иначе да, на парти може да ти е много хубаво и без да си се наджасал до козирката, по това спор няма :) даже е желателно да си поне лекинко адекватен, а не да даваш на заето, когато ти се наложи (или прииска) да влезеш в общуване с някого. :wink: стане ли обаче въпрос за нещо по-сериозно като изживяване, за което аз поне почти не ползвам социални събития тип "парти"... тогава вече не знам, предпочитам да си "помогна" с нещо. :wink: може би някой някъде е в състояние да си разпада радикално ежедневния поглед върху "аз"-а и реалността изцяло чрез самовнушение. обаче това вероятно се постига толкова мъчно, че, както казва Олдъс Хъксли, то е все едно да си подпалваш цялата ферма за животни всеки път, когато ти се дояде печено месо (да ме прощават веганите за метафората, не е моя :D ).
Gravatar
wildca(rd)t
2009-08-06_14:06
Re: Всеки човек - своеобразен наркотик

[quote="brainjuice":2kvnv7qn]стане ли обаче въпрос за нещо по-сериозно като изживяване, за което аз поне почти не ползвам социални събития тип "парти"... тогава вече не знам, предпочитам да си "помогна" с нещо.[/quote:2kvnv7qn] Абсолютно да... Въпреки, че клипчето ми беше непознато. PS - хихи.. "Double drop" в коментарите! Ask me what it means! :lol: 8) :oops: :idea:
Gravatar
Nothingk
2009-08-06_15:29
Re: Всеки човек - своеобразен наркотик

[quote="brainjuice":22bmiu2a] от друга страна, все още ми е трудно да си представя как абсолютно без всякакви вещества човек може да си докара изживявания, подобни на този добре познат ви клип: http://www.youtube.com/watch?v=r4DWRyRgJo4[/quote:22bmiu2a] :lol: :lol: :lol: :lol: :D :D :D :D :lol: :lol: :lol: :lol: :D :D :D :D :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :D :D :D :D :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: А-а-ау-у-у-у-у,я дай насам такива бе - тва кви :shock: флешбекове ми отвори...Ама много хубаво :lol: :D почва,хаха тия двамата са направени от някой който знае за кво става въпрос предполагам. Как без никакви вещества :roll: :roll: :roll: :roll: човек може да си докара такива изживявания?! Просто като си премести събирателната точка .Много прост е отговора.Веществата го прават ,но и много други неща го :wink: :!: прават.Ела да ти покажа някъде :lol: :lol: :o за кво става въпрос,у-у-у-ухухухухухухуху,хахахаха..............................................................................
Gravatar
brainjuice
2009-08-06_19:27
Re: Всеки човек - своеобразен наркотик

хм, ще ми е интересно да споделиш. :wink: може би все пак не е чак толкова "много просто", защото ако беше така щеше да се разпространи като практика и мнозина щяха да го правят, вместо да се забъркват с нелегални вещества. :wink: а и не ми се вярва действително ефектът да е също толкова мощен като поемане на халйюциноген. просто няма начин. :) но ще покажеш и ще опитам. :wink:
Gravatar
Nothingk
2009-08-06_20:36
Re: Всеки човек - своеобразен наркотик

Един приятел ,лека му пръст(той почина) ми каза за един метод дето си го правели на село - известно време дълбоко дишане и после в изправено положение се притиска слънчевия сплит.Първия път беше :lol: :lol: :shock: наистина брутално - сички стабилно напушени и като ме притиснаха ,по едно време виждам некви несвързани изобщо не знам къде съм и се оказва че съм се трупирал и се събуждам и сички се :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: хилат вместо да се притеснът че съм се пребил.После поне няколко седмици ме боля гърбъ от рязкото свличане. По мои виждания тва е прекалено силен метод и малко го модифицирах - дълбоко дишане в клекнало положение с рязко ставане...Фракталите ,изобщо вибрациите на цялата картина са нещо :oops: :oops: :o шеметно-о-о!!!! Лесно е постепенно да се научи човек да го контролира доста прецизно.По тоя начин като се минава отвъд,като танцувам на по-интензивен дарк примерно или като не съм спал дълго време се получават удивителни изкривявания.Особено важи тва за танцуването. Също е много ефектно да се комбинира с втренчване в точка.Шаренето на очите ,което поначало предизвиква блокиращия вътрешен диалог се спира с втренчване и в комбинация с дишащото преместване на сичко познато :lol: му се казва чао. Разказвах го в темата „Дзен-йога“ ,ма не помна дали беше толкова подробно.Са ше вида...тя е в ънлимитид бду.................................................................
Gravatar
Dream_Dance
2009-08-06_20:46
Re: Всеки човек - своеобразен наркотик

дааа това нещо като много малки го правехме... :twisted: на стена тряа да се облегнеш.... заспива си ей така... или квото се води там... и като го събудиш не знае въобще кво е станало... баси уродското е... :idea:
Gravatar
Nothingk
2009-08-06_21:23
Re: Всеки човек - своеобразен наркотик

[quote="brainjuice":bqqab0ns]може би все пак не е чак толкова "много просто", защото ако беше така щеше да се разпространи като практика и мнозина щяха да го правят, вместо да се забъркват с нелегални вещества. :wink: а и не ми се вярва действително ефектът да е също толкова мощен като поемане на халйюциноген. просто няма начин.[/quote:bqqab0ns] На повечето хора тва би има изглеждало тъпо ,понеже всички сме възпитани да боготвориме биомията и едва ли не квот каже биохимията тва става.Живота ни зависи от яденето,хай-състоянията зависат от напушването и т.н. Хай-състоянията според класическите представи на хората се получават като се напие напуши човек и т.н, а реално са преместване на събирателната точка. Ако един човек си удари главата и почне да вижда фрактали ,хората ше си кажат:о-о много лошо :lol: той бълнува от удара.А ако се е наял с гъби ,ше кажат - е той се е назобил човека :lol: и му е гот...Разбираш ли ,а аиначе е абсолютно едно и също и двете са преместване на събирателната точка Мисълта ми беше че човек предпочита да се напуши отколкото тва нещо с дишането,което сигурно му се струва малоумно да го прави. И още нещо - ефекта е краткотраен и трябва да се прави многократно за по-дълбоки премествания.Тва също би спряло много хора - психологията е щом трябва да се прави много пъти значи не е ефективно ,„виж при коза как става без никви усилия,значи е по-добро“.Което е супертъпо,нямат никво значение усилията и времетраенето,важен е ефекта.Пък и така може да се излезе почти на мигъ от тва състояние,докато с някое вещество ако е в повечко в кръвта ,просто нема да стане :lol: в квато и да е близост до мигъ.......................................................................
Gravatar
Nothingk
2009-08-06_21:35
Re: Всеки човек - своеобразен наркотик

[quote="Dream_Dance":2401nhu4]дааа това нещо като много малки го правехме... :twisted: на стена тряа да се облегнеш.... заспива си ей така... или квото се води там... и като го събудиш не знае въобще кво е станало... баси уродското е... :idea:[/quote:2401nhu4] :lol: :D Ето един човек до който е достигнала тая практика,браво ДД, :) :D изглеждаш добре предразположен към тва ,наистина е уродско...................................................................................
Gravatar
brainjuice
2009-08-07_07:46
Re: Всеки човек - своеобразен наркотик

правил съм го това като малък във всичките му варианти, с притискане на слънчевия сплит и с рязкото ставане. първо, адски е опасно, чисто физически. вариантът с рязкото изправяне е най-безопасен, но все пак... това си е спиране на притока кръв към мозъка, малко или много. не съветвам никого да го прави. и второ, все пак ефектът трудно може да се сравни с този от гъби или ЛСД. :) и още нещо: [quote:svaui0bj]Ако един човек си удари главата и почне да вижда фрактали ,хората ше си кажат:о-о много лошо :lol: той бълнува от удара.А ако се е наял с гъби ,ше кажат - е той се е назобил човека :lol: и му е гот...Разбираш ли ,а аиначе е абсолютно едно и също и двете са преместване на събирателната точка[/quote:svaui0bj] като човек, преживял две фрактури на черепа, мога да ти кажа, че има защо гъбите да се смятат за по-добра опция от здрав удар по главата. :wink: най-вероятно, ако кракът ти бъде прегазен от самосвал, също ще видиш звезди от болка, но в никакъв случай не бих нарекъл това "позитивно изживяване". :lol: въобще идеята за психеделични състояния, предизвикани в резултат на травма, е доста самоунищожителна, надявам се не практикуваш редовно. :)
Gravatar
Nothingk
2009-08-07_08:32
Re: Всеки човек - своеобразен наркотик

:lol: :shock: Май не ме разбираш добре.Може би съм пропуснал нещо.Случвало ми се е само с дишане да се замаям тотално.Но все пак го права предимно с изправяне.Това не може да бъде по-опасно от изяждането на :shock: един килограм гъби примерно. При мене ефекта е наистина поразителен,не знам ти преди да почнеш с веществата ли си го правил.Все пак като го направих за първи път бях изпуши доста джойнт,тва има значение.Има значение и да го правиш много кратно едно след друго за да дадеш време на точката да се съгласи. Тва с прегазването на кракъ :lol: няма нищо общо важното е да се спре главата,повъзможност :lol: :lol: не със удар. [quote="brainjuice":7psiuf8e]надявам се не практикуваш редовно. :)[/quote:7psiuf8e] :D :D :D :D :D :D :D :D Всъщност тва е една от причините ,поради която не съм ползвал никакви ъндърграунд-вещества от около седем години.Едно :lol: мейнстрийм вечество е кафето ,а него не съм го ползвал повече от четри години.Права го доста редовно ,дори и на партита в гората - не съм изкарал :lol: акъла ана никой все още.Предимството на тая техника е че не оставя биохимичен нагар - като се напуша и после се едно че съм пълен :lol: :lol: с изгоряла пепел,човек става зависим от водните процеси ТХК или нещо друго във водна среда(кръв)...Няма контрол над биохимията си. При предишния ти пост разбрах че основния проблем да приемеш че такова състояние е възможно без вещества е че това състояие трябва да бъде ОСИГУРЕНО... НЕ!!!!!!!! Съсътоянието си е винаги в готовност ,единствената спирачка е главата.Щом спре по някакъв начин влиянието на най-горния център,абсолютно съвършено мигновено се включва другото състояние.То е естественото и щом се изказа така ,вероятно допреди да почнеш с коза никога не ти е спирала главата почти от самото раждане.После си почнал да виждаш,но представата за „естественост“ на главата е била силно утвърдена и просто не си обърнал внимание че състоянието пораждано от върхъ на главата е съвършено изкуствено.Ние сме просто родени пътешественици,съзнанието абсолютно във всеки миг е готово да отлети ,най-малкото отклонение на контрол на родителя-глава върху детето съзнание :lol: :D и то веднага ше направи някоя„пакост“ да тръгне нанякъде. Осмисли го тва наистина те мола :D :D просто нещо в мене те моли ,не знам как да ти го опиша,иначе никога не бих тръгна да мола някой за такова нещо............................................................................
Gravatar
timer
2009-08-07_09:17
Re: Всеки човек - своеобразен наркотик

[quote="brainjuice":21doqrzx]от друга страна, все още ми е трудно да си представя как абсолютно без всякакви вещества човек може да си докара изживявания, подобни на този добре познат ви клип: http://www.youtube.com/watch?v=r4DWRyRgJo4[/quote:21doqrzx] Холотропно дишане/Ребъртинг?
Gravatar
brainjuice
2009-08-07_10:32
Re: Всеки човек - своеобразен наркотик

[b:3pxlsocq]@Nothingk[/b:3pxlsocq]: разбирам те много добре какво искаш да кажеш. :) да, спирането на съзнанието е възможно по много начини, с или без употребата на вещества. човек естествено се стреми към променяне на съзнанието и преживяване на Другото, на Абсолюта. затова малките деца се въртят в кръг, докато им се завие свят. затова, когато поотраснат, почват да си играят на неща като описаните от теб. затова има свят на фантазии, игри и сънища. затова се разказват вълшебни приказки. затова през Средновековието са строили катедрали с цветни витражи и фантастични животни по стените. затова съществуват живописта, музиката и театралните изкуства... и все пак, не всички начини да си "спреш главата" са еднакво добри и ефикасни. на мен ми се случи за пръв път, когато си фраснах главата в цимента на училищния двор на 12 години. :lol: бил съм в безсъзнание поне 20 минути, през което време преживях зверска еуфория и се чувствах неописуемо добре. след това още няколко часа не бях напълно на себе си, виждах звездички и други цветни и шарени неща (между другото, всичко, което показват по анимационните филмчета като някой герой го цапардосат по тиквата, не е измислено и реално се получава, стига ударът да е достатъчно силен :D ) но всичко това ми костваше две седмици престой в неврохирургията, усложнения, които можеха да доведат до операция, както и 6 месеца след това на специален режим, без шоколад, без кола, без телевизия, без игри навън под слънцето и без четене на книжки - можеш да си представиш какво значи всичко това за едно дете. [size=85:3pxlsocq]и с предписана дневна доза от барбитурати, която те нокаутира към 9 вечерта, но за сметка на това след като ти ги спрат не можеш да спиш по цели нощи... :mrgreen: [/size:3pxlsocq] това, което правиш ти, също е доста опасно. по същество разните методи за приспиване, които сме пробвали като деца и които и днес може да видиш на клипчета на разни малоумни хлапета и тийнове в youtube - всички тези системи се основават на рязкото прекъсване на достъпа на кислород до мозъка. това е толкова опасно, колкото не мога да ти опиша. изпушването на един джойнт или изяждането на 2 гр гъбки въобще не могат да се сравняват с потенциалните рискове от малко по-продължителна аноксидация на мозъка. това може да засегне важни жизнени центрове и после да не се събудиш въобще, или да се събудиш с увредени жизнени функции. така че, моля те, внимавай: това, че не е намесена биохимия, изобщо не означава, че е шега работа и нищо ти няма. пък и като резултат е твърде краткотрайно и е съпроводено с такова замъгляване на съзнанието, че, все едно какви магически неща ти се случват по време на припадъка, след това не ги помниш особено добре. :wink: абе хората са го измислили отдавна. в т.нар. "традиционни" (или "примитивни") общества, каквито са били всички човешки общества в зората на историята и каквито някои продължават да бъдат до днес, си има техники за предизвикване на колективен транс по време на празници. тези техники винаги включват музика и танци, доста често включват и консумация на гъби, аяхуаска, ЛСА, салвия, коноп... но в никое традиционно общество шаманът не те фрасва със саблен удар в сънната артерия или слънчевия сплит, за да те прати във Вечните ягодови полета. :lol: значи, хилядолетният опит на целокупното човечество отдавна е избрал коя техника е по-балансирана от гледна точка на резултат/здравен риск. :wink: [b:3pxlsocq]@timer[/b:3pxlsocq]: дойдохме си на думата! някъде в България, или още по-добре в София, дали има сеанси по холотропно дишане?
Gravatar
timer
2009-08-07_15:34
Re: Всеки човек - своеобразен наркотик

[quote="brainjuice":2wdau1xz][b:2wdau1xz]@timer[/b:2wdau1xz]: дойдохме си на думата! някъде в България, или още по-добре в София, дали има сеанси по холотропно дишане?[/quote:2wdau1xz] Провели са се тук във Варна и още в София, Пловдив, Благоевград и Димитровград. Екипът на Гроф също е идвал в Бълагрия преди години. За жалост не съм присъствал на нито едно събитие, защото разбирам твърде късно. http://tpsy.blog.bg/nauka/2009/01/08/ho ... ad-.274751 Послепис: Може да пуснем една тема за холотропното дишане, където да обсъдим малко по-обстойно тази техника и най-вече да се информираме един друг за сеансите 'кога и къде', понеже тези неща са с доста нисък обществен интерес и съответно ниска популярност.
Gravatar
Nothingk
2009-08-07_17:17
Re: Всеки човек - своеобразен наркотик

[quote="brainjuice":2pi2u2at]човек естествено се стреми към променяне на съзнанието и преживяване на Другото, на Абсолюта. затова малките деца се въртят в кръг, докато им се завие свят. затова, когато поотраснат, почват да си играят на неща като описаните от теб. затова има свят на фантазии, игри и сънища. затова се разказват вълшебни приказки.[/quote:2pi2u2at] :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Хахахаха мерси ,почувствах се отново на десет годинки :P :P :P :P .[quote="brainjuice":2pi2u2at]това, което правиш ти, също е доста опасно - всички тези системи се основават на рязкото прекъсване на достъпа на кислород до мозъка. това е толкова опасно, колкото не мога да ти опиша.[/quote:2pi2u2at] Дано не ти прозвучи грубо ,но ти също реагираш по стандартния начин.С този пост казваш че човек е зависим от биохимичния състав на кислорода.Остави това ние не сме роботи по природа,сами сме се направили така по една или друга причина.В моя случай вече е прекалено късно за увреждане на мозъка - събирателната точка вече е премествана.Може да има увреждане и дори смърт когато мозъка вече е елиминиран ,но в същото време събирателната точка е здраво закована и не знае какво да прави как да се премести. Всичко си има дозировка и въздушните упражнения и количеството растения за една доза.По въпроса с моя първи път когато се свлякох :lol: :D - ем не бих го повторил никога по същия начин,наистина е прекалено силен натиска върху организма. Само не ми казвай че не загряваш че растенията филтрират по определен начин кислорода и прават специфично съотношение между веществата.Абсолютно същото е ,с разликата че като се зоби въздух не остава толкова нагар в организмаКога по-бързо се стопля вкъщи човек като се прибере а навънка е минус десет градуса - когато е сух или когато се е подхлъзнал :lol: :lol: :lol: :lol: :D :D и се окъпал в някоя солена локва в градъ...примерно :wink: :wink: :wink: :wink: . И обратния пример на трийспет градуса завалява дъжд без да се скрива слънцето - гарантирам ти че доста зор ше се види докато се охлади човек в сравнение със случай в който е сух. Тия примери ги давам спрямо яденето на растения - с пушенето естествено няма толкова воден нагар/утайка......................................................................................
Gravatar
brainjuice
2009-08-07_18:48
Re: Всеки човек - своеобразен наркотик

дихателни упражнения е едно. нямам нищо против това. но това, което в Щатите е известно под името the fainting game, е нещо съвсем друго. едното е [i:ogcpzm42]регулиране[/i:ogcpzm42] на притока от въздух към мозъка, което препоръчват всички йогини, дзен-будисти, християнски аскети от школата на т.нар. исихазъм, и прочие. това е проверена през хилядолетията техника, срещу която няма как да имам нещо против. т.нар. холотропно дишане, споменато по-горе, е пак някаква вариация на тази тема. другото е брутално и рязко [i:ogcpzm42]спиране[/i:ogcpzm42] на всякакъв вид приток на въздух към мозъка чрез натиск върху слънчевия сплит, сънните артерии или просто чрез рязко смъкване на кръвния поток при изправяне, съпроводено със запушване на дихателните канали. така и не разбрах за кое от двете по-скоро говориш, но те са съпоставими помежду си колкото милувката и юмрука в лицето. :lol: във всеки случай, kids, don't ever, ever, try this at home: http://www.youtube.com/watch?v=z4pylEy2 ... re=related :wink: [quote:ogcpzm42]Дано не ти прозвучи грубо ,но ти също реагираш по стандартния начин.С този пост казваш че човек е зависим от биохимичния състав на кислорода.[/quote:ogcpzm42] не съм сигурен, че разбирам какво имаш предвид. да, ако спреш да дишаш, ще умреш. ако това имаш предвид под "стандартното мнение, че човек е зависим от кислорода" - ами това мнение има защо да е стандартно и никой да не го оспорва, не мислиш ли? :)
Gravatar
Osogovetz
2009-08-07_19:36
Re: Всеки човек - своеобразен наркотик

Няма да мине още много време и съвсем всичко ще ни стане ясно, за неврофизиологията и невробиологията, неврофармакологията и цялостната етология при човека. Всичко е химия и ние сме в плен на различни молекули. В бъдеще вярвам, че подобни теми нам няма да са интересни, защото всичко ще е постижимо, без излишни субстанции. Ежеминутно произвеждаме в нас много по-силни "наркотици", отколкото могат да се намерят на пазара. :wink:
Gravatar
brainjuice
2009-08-07_20:06
Re: Всеки човек - своеобразен наркотик

в състояние сме да ги синтезираме, но повечето хора не могат, а които могат, го правят спонтанно и против желанието си (за мен т.нар. "ендогенни психози" от рода на маниакално-депресивна психоза и разните видове шизофрения са именно това). а, за да се научим как да контролираме сами биохимията на мозъка си, е нужно пълното й разбиране. за тази цел пък е нужно обстойното научно изследване на механизма, по който действат вещества от рода на ЛСД и ДМТ, което в момента е забранено от закона или разрешение за него се взима много трудно. :wink: и съм почти сигурен, че върху резултатите се оказва политически натиск, сакън да не би от тези резултати публиката даподразбере, че няма причина тези вещества да са забранени от закона. :D
Gravatar
timer
2009-08-07_20:23
Re: Всеки човек - своеобразен наркотик

[quote="brainjuice":2azvvsvz]да, ако спреш да дишаш, ще умреш. ако това имаш предвид под "стандартното мнение, че човек е зависим от кислорода" - ами това мнение има защо да е стандартно и никой да не го оспорва, не мислиш ли? [/quote:2azvvsvz] Не съм сигурен. Вече видяхме един, който живее без да се храни, скоро може да се появи друг, който пък успява да съществува и без да диша! :D [quote="Osogovetz":2azvvsvz]Няма да мине още много време и съвсем всичко ще ни стане ясно, за неврофизиологията и невробиологията, неврофармакологията и цялостната етология при човека. Всичко е химия и ние сме в плен на различни молекули. В бъдеще вярвам, че подобни теми нам няма да са интересни, защото всичко ще е постижимо, без излишни субстанции. Ежеминутно произвеждаме в нас много по-силни "наркотици", отколкото могат да се намерят на пазара. [/quote:2azvvsvz] Не е ли това прекалено сух поглед върху нещата? Незнам... Опитвам се да не гледам на себе си и заобикалящият ме живот, като чисто и просто една химия, не по-различна от всичко материално.
Gravatar
Nothingk
2009-08-07_20:54
Re: Всеки човек - своеобразен наркотик

[quote="brainjuice":1tm48vp9]чрез рязко смъкване на кръвния поток при изправяне, съпроводено със запушване на дихателните канали[/quote:1tm48vp9] :lol: :D :lol: :D :lol: :D :lol: :D :lol: :D Ставаш за сценарист на филм на ужасите.От къф зор тряа да е рязко .Сичко тряа да емаксимално елегантно ,не като тия от :lol: :shock: ю тюб дето ни :lol: :lol: :lol: :lol: офертира с тях. [quote="brainjuice":1tm48vp9]не съм сигурен, че разбирам какво имаш предвид. да, ако спреш да дишаш, ще умреш. ако това имаш предвид под "стандартното мнение, че човек е зависим от кислорода" - ами това мнение има защо да е стандартно и никой да не го оспорва, не мислиш ли? :)[/quote:1tm48vp9] Когато човек си премести точката встрани от смъртта и влак да мине прз него ,той няма да умре.Абе ти... :D нищо ли не знаеш за :? енергийното тяло.Основното което възприема в такива състояния е именно то ,а аз не видях ЕДНА ДУМИЧКА :lol: :D :lol: :D :lol: :D :lol: :lol: :lol: :D :lol: :D :lol: :D :lol: :D да пишнеш за него...а сега де - парадокс,а?! :D :D :D :D Много веселка темичка стана :oops: :oops: е такива ги обичкам,хехехехе................................................................................
Gravatar
Mind-Blown
2009-08-08_11:10
Re: Всеки човек - своеобразен наркотик

Не са ни необходими чак толкова познания по химия...Теоретичната част е само насочваща...Останалото е трудно да се обясни, това е живо познание, което трябва да изживееш директно, за да го разбереш... Иначе съм съгласен - достигането на екстатични състояния по какъвто и да било начин си има химично обяснение, но тук вече сме в материалната част. За да започнат да се отделят разни вещества в тялото ни, се случват много сложни процеси в нематериалния свят, натам се опитвам да насоча.
Gravatar
Nothingk
2009-08-08_12:56
Re: Всеки човек - своеобразен наркотик

:) :) :D Така де и аз така се опитвам,а не видях една думичка да се напише за енергийното тяло.Оттам и склонноста да се възприемаме като химични същества......................................................................................
Gravatar
slugware
2009-08-08_16:16
Re: Всеки човек - своеобразен наркотик

необходимо ли ти е да ограничаваш енергийното тяло зад решетките на какви ли не концепции? цялостната ни склонност да "се възприемаме като" x също необходима ли е?
Gravatar
Nothingk
2009-08-08_16:35
Re: Всеки човек - своеобразен наркотик

А де де!? Ние си обсъждаме техники за изключване,няма кой знае какви концепции.А при дълбоки пътувания се налагат едни ,най-общо казано, анти-концепции за да може човек да се движи.........................................................................................
Gravatar
slugware
2009-08-08_16:51
Re: Всеки човек - своеобразен наркотик

именно това се питам и аз :> ..колкото по-усилено се опитвам да достигна ръба на крепостта и да прескоча от другата страна, толкова по-висок става той..някак си 'от само-себе-си'...щом една метафизика няма да ме 'опраи', ше си създам една патафизика, която да съдържа метафизиката и да я обяснява[нагледно] ама тогава какво ше обяснява патафизиката? един безспирен бартер на илюзии..всякакви ги има...поне асортиментът е богат - одраскани, но запазили някогашния си жизнен блясък, мътно-бутафорни, светлосенчести и какви ли не други :> толкова богат, че се самозабравям в мекотата на удоволствието от плащането на наема за този полузаконен базар на джаджави илюзии, и като ми писне да я въртя тая търговия, за много кратки моменти ми проблясва споменът, че всичко е пустота и всичко в нея е въобразено..дори и същественото-невидимо и въпреки че, 'знам' че единственото необходимо нещо по пътя към Бардо е собственото ми смирение, вървейки, продължавам да се прекръствам... за всеки случай :P иначе няма лошо..всичко 6, та дрънка
Gravatar
Mind-Blown
2009-08-09_12:10
Re: Всеки човек - своеобразен наркотик

Пак по повод химията, трансовите/медитативни състояния си имат химично обяснение, но именно химичните промени в тялото и мозъка на човек са породени от тези състояния. Нека оставим всякакви активни практики на танцуване и дишане, само едно продължително пасивно състояние на самовглъбеност и вътреша тишина може да ни докара до трансцедентално състояние.
Gravatar
slugware
2009-08-09_13:40
Re: Всеки човек - своеобразен наркотик

:> [quote:vvbb7blg] - кокошката или яйцето първо? [/quote:vvbb7blg] = [quote:vvbb7blg] - и двете, и двете! [/quote:vvbb7blg] ай ем ъ стрейндж лууп :P ама без самообвинения в алчност отговорът престава да съществува, в момента, в който си задам подходящия за него въпрос :>
Gravatar
Nothingk
2009-08-09_16:14
Re: Всеки човек - своеобразен наркотик

[quote="Mind-Blown":1d0u2wn6]Нека оставим всякакви активни практики на танцуване и дишане, само едно продължително пасивно състояние на самовглъбеност и вътрешна тишина може да ни докара до трансцедентално състояние.[/quote:1d0u2wn6] „Трансцедентално състояние“ е много общ израз.Човек треа да може да плува/лети преди да се потопи в океана/небето на енергията.Съответно движения и танцуване са много важна тренировка.Иначе за начало да -тишина и вглъбеност ,но пък с правене на преглед ,постепенно „аз“а така се свива че може и на улицата най-внезапно да отлети човек. [quote="Mind-Blown":1d0u2wn6]Пак по повод химията, трансовите/медитативни състояния си имат химично обяснение, но именно химичните промени в тялото и мозъка на човек са породени от тези състояния.[/quote:1d0u2wn6] Виж тука те подкрепям с три ръце.Учените се борат :lol: :D като свиня с тиква...по обратния път.........................................................................
Gravatar
Mind-Blown
2009-08-09_17:06
Re: Всеки човек - своеобразен наркотик

Пак стигаме до безкрайния филм, а :lol: Иначе, да трансцедентално е твърде общо понятие, нека го нарека някакъв вид мистично изживяване. То всеки човек си има някакви много специфични изживявания, които трудно могат да бъдат изразени. Обаче има и такива, които са колективни и също не могат да бъдат обяснени, но пък за сметка на това биват разбирани и осъзнавани директно :)
Gravatar
Nothingk
2009-08-10_17:31
Re: Всеки човек - своеобразен наркотик

:D :D :D :D :D :D :D :D Е-е-е-ей... :roll: къде ли изчезна брейнджусчо.Надявам се да не си се уплашил B.J. от мене. Е-ей много плаша хората.Сигурно ме мислат :lol: :lol: :lol: :lol: :D :D :D :D за психопат.Бе на няколко пъти си щракаме сладко сладко във форума с различни хора и изведнъж на най-интересното - хоп - :lol: и нема никой.Бре-ей интересни хора сте ,сигурно :P треа да се корегирам нещо ,не може да е случайно тва..............................................................................
Gravatar
vordhosbn
2009-08-15_18:47
Re: Всеки човек - своеобразен наркотик

"B.J." хахахаха. :lol: :lol: :lol: Добре де, дори и толтеките, които се предполага че са били баш мастърите, пак са дишали, нали? :)
Gravatar
brainjuice
2009-08-16_11:32
Re: Всеки човек - своеобразен наркотик

[quote="Nothingk":2tq2u5t8]:D :D :D :D :D :D :D :D Е-е-е-ей... :roll: къде ли изчезна брейнджусчо.Надявам се да не си се уплашил B.J. от мене. Е-ей много плаша хората.Сигурно ме мислат :lol: :lol: :lol: :lol: :D :D :D :D за психопат.Бе на няколко пъти си щракаме сладко сладко във форума с различни хора и изведнъж на най-интересното - хоп - :lol: и нема никой.Бре-ей интересни хора сте ,сигурно :P треа да се корегирам нещо ,не може да е случайно тва..............................................................................[/quote:2tq2u5t8] не бееее просто бях ваканция малко, трипче, моренце, планинка, едно-друго :) човек да не земе да зачезне, пак лично се приема :D
Gravatar
Nothingk
2009-08-16_14:09
Re: Всеки човек - своеобразен наркотик

[quote="vordhosbn":xqv9lmsa]"B.J." хахахаха. :lol: :lol: :lol: Добре де, дори и толтеките, които се предполага че са били баш мастърите, пак са дишали, нали? :)[/quote:xqv9lmsa] :lol: :lol: BJ си е фешън,кво!? Брейджус,изобщо не треа да възприемаш кой знае колко сериозно :) :D поста ми .Просто отбелязах тва мое наблюдение Толтеките ,не знам за кои точно говориш,ама за толтеките тип психонавти със сигурност е имало светове,в които не са дишали.Не че не дишат :lol: :D в обичайно състояние.Поначало позицията на събирателната точка „встрани от смъртта“ означава буквално че просто няма аб-со-лют-но никакъв начин човек да умре в тая позиция.Естествено е много трудно и може би невъзможно и най-вече безсмислено да се задържа продължително ?време? там по съзнателен волеви начин........................................................................................
Gravatar
maneff
2009-08-17_08:18
Re: Всеки човек - своеобразен наркотик

По-лесно е с вещества! (да... кажи си са 'от тоа тип хора'). Ми да, с дишане, въртене, изправяне, медитиране и кво ли не, ефекта хем е по-слаб, хем по-различен, хем закъснява и се прави къде-къде по-трудоемко :/ Една приятелка ме светна за оферта за Абсент (знам, знам, не е кой-знае какво, но в днешно време почти няма или пък човек се натъква на ментаци). Та.. 2-3 чашки на екс и.... това ми е дискотеката :lol: За инспирация, не знам, по-вероятно НЕ :D бтв [quote:ud4uazai]Всеки човек - своеобразен наркотик[/quote:ud4uazai] ми звучи като [quote:ud4uazai]Разни хора, разни идеали[/quote:ud4uazai] малко :)
Gravatar
Omiya
2009-08-20_17:20
Re: Всеки човек - своеобразен наркотик

има семинари по холотропно дишане почти всяка година. просто 'рекламата' е слаба, защото всички го приемат .... не го приемат. защото...не е модерно. защото... заплаща се. изисква време. в смисъл много по-лесно е да си купиш 'пощенска марка' отколкото да посетиш няколко==дневен семинар.. и да научиш нещо на него, което да си наложиш да практикуваш... за да получиш крайният ефект. а той не идва веднага. има хора на които им трябват поне година.. две, за 'трип' резултати от холотропното дишане. винаги решаваме да изберем по-мързеливият начин.
Gravatar
brainjuice
2009-08-20_17:56
Re: Всеки човек - своеобразен наркотик

е, това за по-мързеливия начин невинаги е непременно лошо. :) да речем, някакъв човек решава да опита холотропно дишане, бъхта се, бъхта се, нищо не става, разочарова се и така и си остава... а същият този човек може да лапне една пощенска марка и да научи за себе си и за света изумителни неща, които иначе биха останали неизвестни за него. не съм на мнение, че Просветлението (или както и там да го наречем) е нещо, което трябва да се заплати с кански усилия. просветлението е нещо, което всяко същество заслужава да получи безвъзмездно. като въздуха. не че отричам "по-сложните" методи. напротив. адски бих ти бил благодарен, ако ми сигнализираш, когато разбереш за следващите холотропни сеанси в България. :)
Gravatar
Omiya
2009-08-20_22:51
Re: Всеки човек - своеобразен наркотик

не е нужно да се заплаща... като говорим за лесни начини... не е нужно да разбиваш вратата, за да стигнеш до Просветлението, можеш само да звъннеш на звънеца и То да ти отвори. въпрос на избор. важното май е да стигнеш там, за където си се запътил и да получиш това от което имаш нужда. ако повече хора знаят какво получават при холотропно дишане, повече щяха да са се запътили натам, защото щяха да знаят, че имат нужда именно от това. поне от време на време. не говоря за марка - ефекта. става въпрос именно за темата. ако знаем как да се чувстваме по-добре само чрез управление на дишането... щяхме да искаме да го правим всеки ден. имало е моменти в които след практика съм се чувствала така сякаш мога да бягам много дълго, много бързо... имам силата без допинг и помощни наркотични средства. просто защото организма ми вече е отделил това, което ми трябва. чрез упражнения и мисъл. силата на мисълта... нали толкова я възвисяваме. ми давайте да се възползваме от това, че знаем, че има такава сила.
Gravatar
brainjuice
2009-08-21_09:26
Re: Всеки човек - своеобразен наркотик

да, съгласен съм :) ако човек иска да е енергичен, бодър и позитивно настроен всеки ден, не може да си помогне с външни средства... т.е. може да си помогне с някои, но само за кратко, след което ежедневната бодрост ще почне да му се връща тъпкано. :lol: така че, за ежедневието - по-добре без "патерица" но за онези специални моменти, когато искам да постигна "марка-ефекта"... ами, най-добрата опция май си остава да взема марка. :)
Gravatar
ani
2009-08-21_11:17
Re: Всеки човек - своеобразен наркотик

привет, темата ми допада :) :idea: и потвърждава едни други по-стари мисли, които чезнат, завръщат се, утвърждават се, саморазрушават се....., но както "в една река не може се влезе два пъти", то горе долу е същото според мен и във всеки един от нас в различните моменти, които скромно наричаме живеене....... самопознание, самоанализ, търсене, човъркане..... и липса на скъперничество, че мнението/дадено заключение е миродавно и вечно.......... греши се, учи се......., винаги има Свидетел видял от "другата" страна.... та сътворява се "капка по капка" морето на информацията, стига да има желание за комуникация.... всеки Човек е Личност-Избираща, но и Система от що годе позната, структурирана от изследвани и не до там съставни "чаркове".... /превличащо и желано е да се изгради рационален/доказуем модел, подчинен на логичност, последователност, [size=50:2qonj5j2]обективност[/size:2qonj5j2]......, макар че размишлявайки в тази сфера аз стигам до заключението, че никога не можем да имаме твърдата сигурност, че поредната теория е Абсолюта.....може би и затова живеем, защото Всеки един обогатява и развива Смисълът на Съществуването, може би, защото пътища има хиляди, може би защото Опит се трупа с Опити/ за мен безспорно я има Силата на мисълта и съвсем реално осъществимото контролиране от страна на дадена личност спрямо предоставената му физиологична "система", чрез която осъществява своето лично битуване.... аз приемам твърдението, че Всеки човек - своеобразен наркотик / за самия себе си/, защото Всеки Човек влияе на собствената си психика и физиология на първо място по личен, дори често необясним за останала аудитория начин и намира своя път, чрез Изборите/Решенията си......изгражда/направлява себе си, осъществява се такъв, какъвто Той иска да бъде.... влияем си един на Друг, но това е въпрос на Друга Тема........., можем да се заразяваме не само с болести по между си, можем и да се даряваме с емоции, с градивност и щастие...... за мен това е красотата на живеенето-наркотик..... наркотик-зависимост: всичко би могло да бъде събрано под този знаменател, въпрос на Избор!, традиция , споделена нагласа и социални правила ..... струва ми се, че тук акцентът е, че без ускоряващи и катализиращи дадени състояния вещества, Човек е способен да постигне състояния, които се третират като [i:2qonj5j2]Наркотични[/i:2qonj5j2] спрямо установената рамка за веществата, които приемаме вътре в своето тяло.... тук ми се ще да споделя, че много от решенията, които взимаме не са плод на собствено търсене/избор, а резултат от типичния поведенчески модел за подръжание, които според мен вредно се налага у всеки Човек.......от самото начало...... създава се навик за подчинение и сляпо следване на Мода/Практика/Наука и т.н., с други Думи казано зависим от Средата си на местообитание и времето, в което Личността ни се среща с достъпната разпиляна навсякъде около нас Информация...... избирайки уж свободно градим зависимости и прегръщаме наготово Чужди отговори..... може и кардинално да се бъркам, но мисля, че ако се променят основни принципи на светоусещането и самоприемането ни, които се основават на дълбоко себепознание, не на Вида ни като цяло, а на отделната Личност бихме постигнали търсени отговори..... [quote:2qonj5j2]Просветлението, можеш само да звъннеш на звънеца и То да ти отвори. въпрос на избор. важното май е да стигнеш там, за където си се запътил и да получиш това от което имаш нужда. [/quote:2qonj5j2] имено! това, от което имаш нужда! Ти решаваш какво е, имаш пълното право да намериш собствения си Отговор, който касае личния ти Свят....., но къде си Сам??? в мислите си, в друсането си, в ....................... та това, което исках да кажа е, че: Да, за мен всеки Човек е Своеобразен Наркотик, но опианението би било качествено ако се научим да живеем по-добре Заедно и познаваме по-добре себе си, но не през призмата на "само на мен да ми е добре"..... тялото ни е в постоянен механизъм на хранене, преработка, насищане, отделяне и размишление.....просто трябва да се научим да се Чуваме Отвътре и да се Познаваме поединично, но Взаимно...... пък вече, кой, как, къде, кога е открил така определените като наркотични вещества, дали ги е пробвал или наблюдавал отстрани си е Частна работа......редно е да не се самозабравяме и не се самовъзвеличаваме, когато било вследствие даден прием, прочетена книжка, прегърната теория се самозабравим, че сме намерили абсолютната [color=#FFFFFF:2qonj5j2]Истина[/color:2qonj5j2] след ала бала миналите години, мога да заява, че и без вещества достигам до познати чрез веществата състояния, дълбочината на изживяванията ми БЕЗ е все още не така дълбока, но определено ми е интересно да продължавам да експериментирам..... веществата не спират да ме привличат, защото са възможност за бърз преход / нещо като носещата ракета при излитанията извън орбита /, но масовата им публична консумация все повече ме отблъсква.....предвид традиционни икономически и пумиярски фактори.....
Gravatar
tripwire_deactivated
2009-08-21_13:04
Re: Всеки човек - своеобразен наркотик

ох оф ой душицо къде е тая масова публична консумация........дай ми я насам моля ТЕ че преритах и ми се реве вече.....не мога/не бива/не трябва да се съпротивлявам на/в морето от алкохол, ракия, уиски и наливен абсент 2 литра, който се чудя дали да си поръчам :? ....просто явно трябва дълбоко да се гмурна в морето от алкохол и да се социализирам пиейки. и после да си лекувам зависимостъ................ да всичко се изкриви. модерно е вече да си лекуваш зависимостите. Бог да ми е на помощ. :idea: няма Система системата обикновено е с няколко неизвестни ....... близки, приятели, познати и други..... обобщаваме ги в система и я псуваме анонимно за по-лесно. :oops:
Gravatar
Omiya
2009-08-21_16:42
Re: Всеки човек - своеобразен наркотик

"заедно" е като мечта ... блян. тъй вярно стадни сме. тъй вярно набутали сме се в разни социални мрежи... семейство/а, приятели, колеги. и казваш... ако се научим. тая работа няма да я бъде. много хора избират половинките си по своя уникален състав. пример: "тя слуша музика, като моята. харесва това, което и аз. можем да правим заедно много приятни неща, които аз също правя сам... тя е идеална, защото ми е полуклонинг!". това се случва и с приятелите... (а казват хората "обичай себе си, за да те обичат другите" ми ти го правиш всеки ден, прекалено много... по много цял живот.) само с колегите не може да се случи, затова и 98 процента от тях не ни допадат. понеже не ги избираме, както избираме приятели и половинка. та няма как да се научим. аз не мога да се науча. не че не опитвам да разбирам хората. разбирам ги, но не съм съгласна с нещата които разбирам за тях. което ме отдалечава от ония 98%. и ми идват непоносими. и това 'заедно' става някаква странна идея, която всички знаем, че никога няма да се осъществи... но понеже звучи прекрасно и неосъществимо, решаваме че можем да си я въртим като стара лента. не че не вярвам и не искам да има чисти и користни чувства между хората. но във всяка следваща наша стъпка избледняват.. и забравяме. помним само себе си.
Gravatar
amitabha
2009-08-21_21:28
Re: Всеки човек - своеобразен наркотик

огън, ебан,,,,,и сеч,.
Gravatar
Nothingk
2009-08-24_05:09
Re: Всеки човек - своеобразен наркотик

[quote="brainjuice":2jw5l59e]да речем, някакъв човек решава да опита холотропно дишане, бъхта се, бъхта се, нищо не става, разочарова се и така и си остава... а същият този човек може да лапне една пощенска марка и да научи за себе си и за света изумителни неща, които иначе биха останали неизвестни за него.[/quote:2jw5l59e] :roll: :? А за тези които са сигурни в ефекта ,но нямат търпение понеже искат сичко на секундата :roll: :? :roll: ...много ми е любопитно за тях кво ше кажеш? :roll: :? ......... :roll: :roll: :? :roll: виж как :D :lol: :D любопитно поврътквам очички....................................................................................................
Gravatar
tripwire_deactivated
2009-08-24_07:10
Re: Всеки човек - своеобразен наркотик

кво да кажъ :? това със секундата и ин джекцията ме плаши ..... :? малко :? айде няма да съм лигла :D къде е къде е?.......мога да съм мило и опитно зайче байче. няма да скачам и да хапъ. зависи кво има за хапкане де :D :lol: :oops: :P
Gravatar
brainjuice
2009-08-24_10:45
Re: Всеки човек - своеобразен наркотик

[quote="Nothingk":1g29q6fj][quote="brainjuice":1g29q6fj]да речем, някакъв човек решава да опита холотропно дишане, бъхта се, бъхта се, нищо не става, разочарова се и така и си остава... а същият този човек може да лапне една пощенска марка и да научи за себе си и за света изумителни неща, които иначе биха останали неизвестни за него.[/quote:1g29q6fj] :roll: :? А за тези които са сигурни в ефекта ,но нямат търпение понеже искат сичко на секундата :roll: :? :roll: ...много ми е любопитно за тях кво ше кажеш? :roll: :? ... :roll: :roll: :? :roll: виж как :D :lol: :D любопитно поврътквам очички....................................................................................................[/quote:1g29q6fj] не знам, не ми е позната такава нагласа. аз лично никога не съм сигурен в какъвто и да било резултат от нещо, преди да го постигна. :wink: освен това смятам, че консуматорската нагласа "искам всичко на секундата" не е много характерна за хората, занимаващи се с мистични състояния на съзнанието. :)
Gravatar
Nothingk
2009-08-24_16:09
Re: Всеки човек - своеобразен наркотик

80-90% ,но не и 100.Целта на човека занимаващ се с мистични състояния е да бъде цялостен, стопроцентов - :D стотарката. Но иначе и аз не съм сигурен за нещо предварително,тва е добра нагласа.Ма са говориме за обратното тези които са пробвали дишане то,но им се струва бъгаво и предпочитат нещо по-бързичко тека. Примерно има много случаи нещо ги фаща по-авничко и се наджаскват с още ,понеже си мислат че за се назобили с малко.И става мазало,не мое се опраат с дни.Много опасно. Да не си помислиш са че се праа на неква тъпа журналистка и оспорвам :D :D по най-просташкия начин сичко.Просто тряа да се опита от всяко нещо ентеогени, холотропно дишане и още много работи.................................................................................
Gravatar
brainjuice
2009-08-24_17:06
Re: Всеки човек - своеобразен наркотик

[quote="Nothingk":t9gmpy4w]Ма са говориме за обратното тези които са пробвали дишане то,но им се струва бъгаво и предпочитат нещо по-бързичко тека.[/quote:t9gmpy4w] има разни причини някой да предпочита един метод пред друг може единият метод при него да работи по-добре може единият метод при него да дава странични ефекти,а другият - не може... всичко не мисля, че трябва прибързано да се обявяват за нетърпеливи и разглезени тези, които избират веществата пред дишането и медитацията. :wink: в крайна сметка, важен е резултатът, а не как си го постигнал. :)
Gravatar
Nothingk
2009-08-24_18:07
Re: Всеки човек - своеобразен наркотик

:roll: Да наистина е важен резултата,но той се познава по-точно в трезво състояние.Каквото и да прави човек трябва да има период на пълно спиране на преместването по какъвто и да е начин. Всъшнос съм на мнение че човек е хубаво да пробва колкото може повече методи за преместване.Аз бях години на растения сега съм на музика и на дишането.Музиката ме прави точно като супернапушен,а с дишането вече губа почти всякаква връзка с реалността и в същото време контрола над ситуацията е много голям,ако не пълен...А пък музика и дишане едновременно :o :D :lol: :D о боже мой кой бях аз ,какво съм аз.......................................................................................
Gravatar
timer
2009-08-24_22:23
Re: Всеки човек - своеобразен наркотик

[quote="brainjuice":30wp4nje]не мисля, че трябва прибързано да се обявяват за нетърпеливи и разглезени тези, които избират веществата пред дишането и медитацията. [/quote:30wp4nje] Няма място за сравнение. Дишането и медитацията често са съпроводени от хилядолетни учения, които учат на нещо много повече от това как просто да изпадаме в трансцедентални състояния. :)
Gravatar
Nothingk
2009-08-25_00:27
Re: Всеки човек - своеобразен наркотик

Растенията също са съпроводени от хилядолетни традиции обаче нали се сещаш че тия традиции са просто по-ъндърграунд :D :D :lol: :D :D поради категоричното и рязко влияние върху съзнанието.Иначе си имат огромно приложение.Дишането и растенията взаимно се допълват,така че и двете са нещо автентично и много ценно............................................................................................
Gravatar
slugware
2009-08-25_05:55
Re: Всеки човек - своеобразен наркотик

растението не е ли = на дишане [начин на възприемане] ? традицията е по-скоро механизъм за подготовка и индивидуално пресяване на справящия се с дишането :>
Gravatar
timer
2009-08-25_07:58
Re: Всеки човек - своеобразен наркотик

[quote="Nothingk":onwrahhi]Растенията също са съпроводени от хилядолетни традиции обаче нали се сещаш че тия традиции са просто по-ъндърграунд :D :D :lol: :D :D поради категоричното и рязко влияние върху съзнанието.Иначе си имат огромно приложение.Дишането и растенията взаимно се допълват,така че и двете са нещо автентично и много ценно............................................................................................[/quote:onwrahhi] Сългасен съм, че веществата също си имат учения покрай тях, но те могат да бъдат взети и с твърде малка или дори никаква предварителна подготовка, което често се оказва пагубно за някои хора.
Gravatar
slugware
2009-08-25_08:28
Re: Всеки човек - своеобразен наркотик

аз мисля, че това за което говориш, [b:2tockh36]timer[/b:2tockh36], е чисто и просто въпрос на справяне с шока от спомена... всяка една частица от тялото ни записва абсолютно всичко, което ни се случва и преживяваме , но в "нормално състояние" (това, което конвенционално бихме нарекли трезвост на организма и психиката) не всичко можем да си спомним от тези микроскопично-подробни записи т.е. - запомняме всичко, но не всичко можем да си спомним растението, холотропното дишане, етц са начин да си "спомня" а традицията е начин за подготовка да се справя с екзотичността на страха от преживяването на спомена неслучайно, когато бъгнеш режима на работа на егото, по някой от многобройните начини, толкова голямо количество информация започва да се усвоява... спортът, като начин за трениране на психиката, е именно такъв модел...смятам, че в това се състои главното му положително качество - борейки повърхностните капризи на егото чрез справяне с дадено спортно предизвикателство, след това ми е по-лесно да се справя с ежедневните конфликти, в които се потапям more sport = less ego :> [важното е да не си позволиш нарцистична нагласа от преживяното, щото това е първата защитна реакция на егото срещу това, с което го потискаш - "да се надуя, щото съм успял да направя еди кво си" ] тънкостта, според мен, е, тренирайки начини да потиснеш егото си, да не забравиш как да се потапяш в ирационалното мислене - защото често едното следва другото, като начин на смяна на работни режими на съзнанието а пък ирационалното мислене е първото и най-важно нещо, чрез което достигаме до съзерцателните си способности - състоянията, в които преживяваме космическо единство, сатори, нирванда, етц.... неслучайно има толкова много понятия за подобни състояния на човешко съществуване именно в източните духовни и философски доктрини - там, където този ирационален модел на мислене е доминирал... всъщност на мен дзен-нагласата ми се струва като възможно най-балансираното отношение между рационални и ирационални методи за възприемане на света та...тъй де спортувайте! - организма си произвежда [b:2tockh36]напълно естествени[/b:2tockh36] стимуланти и антидепресанти по начин, който трудно ми мобъл да наруши естествения баланс на организма - щото произвежда точно толкова ендорфин, адреналин, етц, [b:2tockh36]колкото и когато са му необходими[/b:2tockh36] много баланс ни трябва значи,а :> п.с. : забелязал съм, че най-добре се чувствам, когато преодолея момента, в който ми е най-трудно [независимо в кое измерение от ежедневието се случва това] от такава гледна точка, можем да сме единствено благодарни на съдбата за трудностите, с които ни среща, тъй като е доста ефективен начин да преодолееш вътрешните си конфликти и да постигнеш търсения покой
Gravatar
tripwire_deactivated
2009-08-26_17:13
Re: Всеки човек - своеобразен наркотик

мен пък точно трипецъ ме върна към спортуване че нещо се помотвах.......след дисекцията на егото започваш да правиш с интерес и любов много повече неща и ти се ще да опиташ от всичко на света... а ако си надул егото и правиш ограничен брой неща и се идентифицираш с тях ставаш кон с капаци и се дуеш само колко си велик в нещото, което като цяло е много дразнещо. :lol: :idea: при спортистите е лесно, защото контролират добре дишането си. във фитнес залата си е един вид медитация....правиш много повторения които са си мантри направо....и трябва да дишаш правилно........и така. в хубава фитнес зала някоя по възможност.....хубава не значи лачена а такава в която се действа усилено и уредите са поизжулени и са много на брой и даже ги прескачаш и правиш слаломи между тях и се прескачаш с хора и е живо чудо...и да има читав човек там който следи и хвърля по един поглед на всички и казва как да правиш нещо правилно а и за да не се претрепеш.....
Gravatar
slugware
2009-08-26_17:35
Re: Всеки човек - своеобразен наркотик

ми аз принципно не съм фен на фитнеса понеже се практикува по много изопачени начини и се "продава" като мехлем за егото, който всъщност не оздравява вътрешните конфликти - от хора, дето искат да трупат мускули и да изглеждат добре, но всъщност не са готови да тренират психиката си като резултат много често резултатите са с неравномерни покрития.. а мантрата е комуникиране в аспект воля/ирационално пресмятане на реалността :> иначе, ако се практикува по човекосъобразен начин си е много добре хубавото на спорта е че е вид имунизация или хомеопатия, ако щеш.. лекуваш капризи на егото, показвайки му какво всъщност може чрез самото него :> = смачкването е прераждане :> все пак не мога да говоря другояче, освен от своя собствена гледна точка, тъй де :) тфа е само лично мнение, нямам претенции, че при някой друг нещата са така или би трябвало да са така, или пък ако не са, значи грешката задължително е у неговия телевизор всички смущения в сигнала са си от мен! :>
Gravatar
tripwire_deactivated
2009-08-26_17:45
Re: Всеки човек - своеобразен наркотик

фитнес залата успоредно с някое източно бойно изкуство. тоя културизъм и аз не го разбирам. прекалено ми иде....
Gravatar
slugware
2009-08-26_17:47
Re: Всеки човек - своеобразен наркотик

о, да бойните изкуства са си начин за метапрепрограмиране зарибявал съм се с доста години трениране на киокушин ама интересите нарастват лавинообразно, а такива неща изискват по-специфично цялостно посвещение