Gravatar
Партилан420
2005-04-08_21:58
Datura

Тази тема запо4на като Офф-топик от темата за индийското орех4е, [quote]thick_dick Пуснато на: Пет Апр 08, 2005 9:38 pm Индийското орехче съм го изпитал вече,сега и аз събирам смелост за татул Ама още малко ми трябва да изтрещя и ще го направя[quote] и беше обособена като тделна тема НЕ от мен. И доколкото информацията дава пове4е възможности за избор от липсата на информация или дезинформацията, то съм съгласен да си остане и няма да изтрия мненията си, Оба4е държа от самото на4ало да заявя, 4е разли4ните индивиди имат разли4ен метаболизъм, и само това, 4е някой си патилан е оцелял след потенциално смъртоносна доза нервотоксини, НЕ озна4ава, 4е някой друг няма да се гътне. татула съдържа Атропин, Скополамин и Хистоциамин,Aтропина е по- токси4ен и по-слабо психоактивен и се съдържа в по-голям % от другите два, и трите имат летална(смъртоносна) доза, а съдържанието им силно варира в зависимост от възрастта , фенотипа и генотипа на екземплярите от семейство Датура(иноксия, страмониум) За да Не излезе, 4е плаша народа, ето един СЪВЕТ: Ако разберете 4е волно или неволно сте се натровили с татул ( при интоксикация-разширени зеници, сухота в устата,халюциноза при тежка интоксикация- повишена телесна температура,невъзможнст за преглъщане, невъзможност за говорене, невъзможност за уриниране, делир) НЕ СЕ ОТ4АЙВАЙТЕ. Знайте 4е има хора , оцелели и след 3-пъти с4итаната за смъртоносна доза. Ако пък се озовете в някакъв Свят, съвсем разли4ен от Вашия, Помнете , 4е За Да Се Върнеш Обратно и да намериш Тялото Си по време на татулен делир, Първо Следва да си намериш Сянката. Не Се плаши от Нея, Тя си е Твоята Сянка.Паниката може да те погуби. Датура..за него не смелост, а глупост се иска, и ти дава в замяна лудост, хехе ако оцелееш .. Татула(Датура страмониум) е по-токси4ен и по слабо психоактивен от Датура Иноксия, а за нея Дон Хуан казва 4е най-много вреди на тялото от вси4ки растения на Силата, познати на индианските шамани. В средновековна Европа хората посредством датура са се правили на върколаци, а ако навремето имах интернет и информация щях да помисля трижди преди да реша да го пробвам.. Според един Йога-У4ител някои "странности" в характера ми, появили се след татуления делириум ще ми останат ако не завинаги, то поне доживот... Ако не друго, ако оцелееш след надрусване с татул по4ваш вси4ки дроги да ги сравняваш с татула, 4ак докато не опиташ ДМТ или салвия, :mrgreen:
Gravatar
aluin
2005-04-08_22:07


[quote="Партилан420":15wec98d] В средновековна Европа хората посредством датура са се правили на върколаци, а ако навремето имах интернет и информация щях да помисля трижди преди да реша да го пробвам.. [/quote:15wec98d] и аз.. при това доста прибързано го взех и в най-неподходящото време... шокиращо ми беше, тръпки ме побиват и сега.. и друг път съм го казвала тук май даже че си мисля че оттогава не съм същата.. :mrgreen:
Gravatar
Special_K
2005-04-08_23:45


Я обяснете или опишете преживяното с татула.
Gravatar
Партилан420
2005-04-08_23:52


преживяванията ми с татула нямат нищо общо с индиййското орех4е, съмнявам се дали някога бих могъл да ги опиша или недай си Боже да ги обясня, и няма пове4е да ги обсъждам тук. Мога само да ти кажа, 4е активната доза е много близка до леталната (смъртоносната), както и 4е татула е противопоказен за жени, защото те не могат да се усетят кога ве4е са се натровили в опасна за живота степен(мъжете могат да го усетят по спазъма на простатната жлеза поради който уринирането става невъзможно :?' Комбинациите от татул+екстази, татул+аспирин и други хапове = на умиралка. п.с. не съм си играл да пиша 7 страници статия за кактусите, за да ме питате за това, как да се натровите с татул. :x НЯМА ОПАСНИ ДРОГИ, ИМА ОПАСНИ ХОРА, дето биха пробвали да ско4ат от покрива на блока, само и само за да видят колко било яко размазването после...
Gravatar
Special_K
2005-04-09_00:52


Да е прав си.Да се прецакаш или да умреш заради някво надрусване е много нелепа история.
Gravatar
Партилан420
2005-04-09_10:36


[quote="aluin":2fnnkt1l] май даже че си мисля че оттогава не съм същата.. :mrgreen:[/quote:2fnnkt1l] Не се у4удвай бе, Душа няма как да си същата след като ве4е си била на "Оня свят" това 4е ве4е не си същата, еми това е била цената за да се върнеш, :o :!: :shock: зна4и имаш все още да направиш нещо много важно за вси4ки нас на физи4еско ниво, Don't worry, Be Happy! :D p.s. Aко гъбите и тревата бяха декриминализирани, дали някой щеше да се трови с татул и индиийсо орех4е, А :?: :?: Моля регистрирайте се тук: http://action.encod.org/ic3/faces/publi ... e/petition за да подкрепите промяната на европейската наркополитика към либерализация :!: :wink: :mrgreen:
Gravatar
aluin
2005-04-09_13:21


да.. :) Патилане.. мисля че след това се конкретизирах в търсенето на път в материалния свят.. това което е тук видимо и зрящо, доловимо с физическото ни тяло.. Усложних си живота тогава но за добро. просто избрах по трудния път.. а той винаги дава повече познание.. и постижения.. Всъщност малко съм размишлява около онова ми пътуване с татул.. може би защото исках да го забравя.. Спомням си че исках да го изхвърля от себе си и го направих и това ме спаси донякъде.. така не стигнах твърде далеч.. само няма да забравя никога какво видях .. и как се видях в отражението си в огледалото.. рисковано е да се поглеждате в огледало!! :shock: хахаха.. не знам.. не мисля че мога да разкажа това така че да ви накарам да почуствате това което беше.. просто беше Дарк Сайд.. твоя най тъмен свят - с нечовешки силни халюцинации, страхът взима връх и просто трябва да си сам да избягаш насаме в своя страх и да го изследваш.. може и сега е ред да споделя че тогава по едно време се молех и плачех (не съм сигурна дали плачех наистина със сълзи) да остана жива и да бъда жива и да се върна така както си бях.. Както е казал Джим Морисън "Най-жив се чувствам изправен пред страха".. и всъщност точно за това говори.. На другия ден не можех да се прибера вкъщи, мислех да се скитам.. и тогава отидох с приятели (как се намерихме не знам) до Пловдив и останахме 2-3 дена там.. Когато се върнах вкъщи все едно за пръв път виждах стаята си, предметите, майка ми.. не знаех как да и говоря, мислех си че тя ще разбере, че не съм същата и ще се опитва да ме изследва.. и все още бях изплашена, само дето чувството вече беше и облекчение, че мощното препускане е свършило.. :D
Gravatar
DELUDE
2005-04-09_19:14


[quote="Партилан420":5lhba9qj] p.s. Aко гъбите и тревата бяха декриминализирани, дали някой щеше да се трови с татул и индиийсо орех4е, А :?: :?: [/quote:5lhba9qj] Да, щеше! Това кое е легално и кое не обикновено не е важен фактор при избора дали да го пробваш (затова и съвременната наркополитика "ще го забраним и те няма да го ползват" не работи). Иначе петициите са хубаво нещо, макар и да не действат ;)
Gravatar
ayahuasca
2005-04-11_13:02


:) : ) :)
Gravatar
vates
2005-04-11_14:43


едно въпросче имам към тез, дето вече са си хапвали татул- узрели семена(чернички едни таквиз) ли сте яли или не съвсем узрели(жълтеникави)?
Gravatar
a-a-a-DXMLover
2005-04-11_14:44


Цаката е в достъпността. Защото аз например просто трябва да отида да си набера татул от село, а другите работи не се намират лесно.Определено е факт, че само най-големите отрови са оставени законни (като алкохолът и тютюнът например), а други, много по-малко опасни, по-малко вредни и с по-малък потенциал за пристрастяване. Да се надяваме, че все пак някой ден ще ни оставят да живеем като обикновени свободни хора, за каквите сме определяни от закона!
Gravatar
vates
2005-04-11_14:47


а, свободни, според сегашния закон хич не би трябвало да сме свободни, ами по 15 год. на всички...
Gravatar
gat3way
2005-04-11_14:57


NE QJTE TATUL!
Gravatar
thick_dick
2005-04-11_16:30


[quote="gat3way":1d409fij]NE QJTE TATUL![/quote:1d409fij] Да не би някой да е имал bad trip :D Иначе серозно - не се виждам скоро в татулен делириум,ама си падам по крайностите и не се знае...
Gravatar
Lexia
2005-04-11_16:36


huh..ponqkoga se radvam, 4e ne sum osobeno smela v razni na4inaiq. [quote="thick_dick":2vti377f] Да не би някой да е имал bad trip :D Иначе серозно - не се виждам скоро в татулен делириум,ама си падам по крайностите и не се знае...[/quote:2vti377f] uspeh :mrgreen:
Gravatar
Партилан420
2005-04-11_19:20


[quote="thick_dick":12aaxj6m][quote="gat3way":12aaxj6m]NE QJTE TATUL![/quote:12aaxj6m] Да не би някой да е имал bad trip :D Иначе серозно - не се виждам скоро в татулен делириум,ама си падам по крайностите и не се знае...[/quote:12aaxj6m] Гххх не бе, бате, просто по онова време и хабер си нямах от "Гуд Трип" та затова си реших 4е целия филм от "Морт" на Тери Прат4ет, дето се бях натикал в него си е в реда на нещата (Бррр!) ама пове4е НЕ ЩА да ям татул, било то страмониум, или иноксия. И понеже оттогава какво ли не друго съм ял, и всеки път филма изобщо не е толкова страшен, както от татула, така 4е и до ден днешен не знам що е то "бад трип" и не ща да нау4авам... и понеже се сетих да популярната метафора (пътуване), зна4и, ако духовните практики са павирани пътища из долините, и ако ентеогените са нещо като индианска пътека между скалите и наоколо има пропасти, то делириантите и по-скоро татула са като разходка по стоманен тел, опънат между двете стени на голям и дълбок каньон... Ако паднеш няма за какво да се хванеш. Секунда невнимание,...... цял живот-мъртъв. Съдба 4овешка!.. "Боже, Боже, колко мъъъъъка има по тоя Свят, Боже..."
Gravatar
negramoten
2005-04-11_19:47


Не се превъзнасяйте чак толкова.ВСЕКИ опит който спохожда човека е полезенл
Gravatar
vates
2005-04-11_20:44


Защо бе, gat3way, толкоз категорично препоръчваш да не се яде татул? Нека всеки, който има желание да пробва. Бая вече се поизписа по въпроса колко е зле, ама се пак разни хора- разни усещания. Туй, дет за някой е bad trip, току виж на някой му харесало...Зависи. Ако имаш достатъчно сили и енергия, татулът (както и всяко едно друго растение) може да ти разкрие много тайни. Твърде много сила обладава и зарад това се получават таквиз ми ти неприятни усещания. Ако мислиш, че можеш да го понесеш--- хапвай смело, пък ще се разбере прав ли си бил или си сбъркал. Друг начин няма.
Gravatar
a-a-a-DXMLover
2005-04-11_21:41


Сигруно някой ден ще го пробвам, ма май ми е рано още. Като знам само какво прави червената мухоморкаааа! Ама според мен веднъж в живота си струва да се опита и това.
Gravatar
Ferryca
2005-04-12_03:04


мммдааа... Datura aka Jimson Weed. Преди около половин година се бях навила супер много да взема да опитам. Беше запланувано за края на този април хаха.. само като си спомня как се бях вманиачила.. но от всичко най-много ме кефеше това, че расте в градината на баба. колкото си искаш листа, цветове, корени, семена (тя семената си ги събира, за да дава на другите баби хехехе знаят тези баби какви цветя да си отглеждат). Малко по-късно след двудневен (трябваше ми време да осмисля плюсовете и минусите) рисърч с google по разни сайтове, форуми и т.н. бях категорична, че не си заслужава целия този риск. а аз рядко се отказвам от предизвикателства.. ето няколко линка, в които има доста инфо: [url=http://www.drugtext.org/library/books/recreationaldrugs/jimson.htm:2pv1if54]devil's weed (in short)[/url:2pv1if54] [url=http://www.erowid.org/plants/datura/datura_info5.shtml:2pv1if54]clinical toxicology review[/url:2pv1if54] two trips.. : [url=http://www.erowid.org/experiences/exp.php?ID=17700:2pv1if54]A Tale of Nudity, Arrest & Insanity[/url:2pv1if54] [url=http://leda.lycaeum.org/?ID=14563:2pv1if54]Meeting the Medicine Woman[/url:2pv1if54] И ако все пак някой реши да пробва и го мързи да чете.. трябва да знае поне, че след (или повреме на) трипа може да се озове в болница (ако е късметлия), както след взимане на 200 семена, така и след едно напълно безобидно на пръв поглед нищо и никакво семенце. По принцип концентрацията на атропин в тях е най-голяма, но и променлива. а и трябва да се има предвид, че един трип трае от 24 часа до две седмици. [img:2pv1if54]http://www.imageviper.com/displayimage/4334/0/wow.gif[/img:2pv1if54]
Gravatar
bb
2005-04-12_08:07


Gore6to savetvam tezi, koito se kolebaiat da li da probvat, vnimatelno da obmisliat dali si struva da se puskat v po4ti smartonosno otrovni, istinski haliucinacii. Dano da se otkajat. Az li4no niamam nikakav interes kam taia igra i vapb6te kam nikakvi atropeinovi istorii. Dobre e, 4e go ima tozi forum, za6toto horata mogat da si sastaviat obektivno, ne izcapano ot darjavna propaganda mnenie
Gravatar
gat3way
2005-04-12_09:23


Be ne be, qjte... Az nikoga ne sym se "naqjdal" s tatul. Vednyj obache dokato bqh na selo popadnah na edno mqsto s mnogo, mnogo tatul. Reshih samo da vidq kakyv e vkusa na semenata i da vidia dali mnogo malki dozi imat niakakyv efekt. Iziadoh niakolko semenca. Sled okolo polovin chas mi stana gadno nqkakvo i skapano, bez nikakvi halucinacii i prochie, shtoto bqh vzel dalech pod psihoaktivnata doza. Izpotih se i se chustvah skapano. Vkusa na tiq semena mi se zapechata v syznanieto kato edin ot nai-otvratitelnite vkusove, protiven i gaden, dalech po-gaden ot na indiiskoto orehche, vypreki che e dosta po-slab, obache e dalech po-natrapchiv. Nikoga ne bih ql tazi otrova s cel da se "nadrusam". A inache sym chuval za hora izqli ciala kutiika semena, posle halucinaciite za koito sa mi razpraviali sa plasheshti, podobni na tiq ot parkezam, s koito mai biaha shodni po systav - demek atropinovi proizvodni nqkvi tam... Ne mi triabvat realni i plasheshti halucinacii, nishto hubavo ne vijdam ot tova, a delirnite systoqniq - brrr ne vijdam na kogo biha mu haresali. Ne mi triabva da ne znam kyde sym, da ne sym siguren v nishto, da se izpraviam lice v lice s nai-golemite si koshmari. Tova ne e trip, ot koito moga da se obogatq duhovno, izsledvaiki debrite na syznanieto si. Tova e nachin vremenno da se prichislq kym onia paranoidnite shizofrenici s koito e pylna vsqka ludnica. Ne, mersi. Koito iska da probva. Mene takiva punkarski istorii ne me radvat osobeno...te niakoi hora i kale dishat no tova ne oznachava che triabva da namiram neshto hubavo v tova. Za mene lichno tatula e gadna otrova. A za tiq deto im haresva - abe vie shto ne qdete i strihnin pokrai taq datura...sigurno predizvikva dosta interesni efekti, predi da te ubie...
Gravatar
bb
2005-04-12_09:54


nali ima6e sentencia, 4e razlikata mejdu otrovata i lekarstvoto e v dozata - strihnina e psihoaktiven v opredeleni dozi - blizki do tezi v koito e otrova. analogi4en slu4ai s tatula, taka 4e, ne, blagodaria na tia tapni
Gravatar
gat3way
2005-04-12_10:04


bb, mi lekuvai se s tatul togava...kvo da ti kaja...
Gravatar
Партилан420
2005-04-12_11:43


[quote="Ferryca":3lo6l855]..... може да се озове в болница (ако е късметлия), както след взимане на 200 семена, така и след едно напълно безобидно на пръв поглед нищо и никакво семенце. По принцип концентрацията на атропин в тях е най-голяма, но и променлива. а и трябва да се има предвид, че един трип трае от 24 часа до две седмици. [img:3lo6l855]http://www.imageviper.com/displayimage/4334/0/wow.gif[/img:3lo6l855][/quote:3lo6l855] ако някой се озове в болница след САМО 1 семенце, това ще е заради собствената му параноя. Атропина е по токси4ен, но по-слабо психоактивен от скополамина и хистоциамина. Атропина се съдържа във вси4ки 4асти на растението, скополамина и хистоциамина го придръжават само в цветовете и семките. отгоре на вси4ко атропина е най-устой4ив във времето(ако семките са от изсъхнало растение, те най-вероятно съдържат само атропин.) Семките съдържат на- много алкалоиди от еси4ки 4асти на растението (корените на многогодишния Датура иноксия не остъпват на семената..унищожаването на корените си е грехота оба4е :x ) както казах, разли4ни коли4ества от семките на разли4ни екземпляри датура могат да имат разли4ни ефекти при разли4ните хора. посо4ената доза от 200 семена по4ти сигурно е психоактивна, но може да се с4ита за потенциално опасна за здравето и живота. (НЯМА да ви дам информация за максималната доза, която съм поемал, да не вземе някой да пробва...* и до ден днешен не знам защо съм жив все още, дали защото по онова време ве4е бях вегетарианец, дали защото делира ми се слу4и в нощта на равноденствието, или по някаква трансцедентална при4ина... оба4е дозата, която бях поел във вси4ки изто4ници, които намерих в последствие се со4еше като доказано смъртоносна за 4овек с моето тегло..) Бруталните психоактивни ефекти( неколкодневна халюциноза) настъпват 4ак СЛЕД отминаването на бруталните телесни ефекти( неколкодневна интоксикация, полусънно състояние понякога придружено от делир) и могат да продължават ежедневно, от залез до изгрев , от няколко до над 80 денонощия!!!!, в зависимост от поетите коли4ества . Атропина се метаболизиура напълно от организма за 3 месеца, ако не се прибегне до болни4на детоксикация. Това изна4ава, 4е ако се вкарате в "серия"(ежедневни приеми) в о4акване на психоактивния ефект, то по някое време ще сте се интоксикирал много, ама много брутално, и ще ви се наложи да спрете да ядете, но това ще е само "на4алото на филма"** * Познавам един "олд-скуул" алпинист , дето познава някакъв тип, дето както си катерил някъде в Рила през дале4ната 1967 не-добре осигурен, паднал от 120 метра в една 5-метрова пряспа сняг, и не само че останал жив, ами имал счупени само две ребра.... НО ТОВА СЪВСЕМ НЕ ОЗНАЧАВА ЧЕ ПАДАНЕТО ОТ ПОВЕЧЕ ОТ 4 МЕТРА (НЕ)Е ПОТЕНЦИАЛНО ОПАСНО ЗА ЖИВОТА ** това свойство на тропиновите алкалоиди да се натрупват в тялото е било забелязано от римлян(к)ите. Те разбрали 4е ако някой без да знае това, изяжда с храната си само по няколко зърна татул , то той не забелязва силно гор4ивия вкус, и така след няколко месеца най-4есто отива при Плутон(бога на мъртвите) или ако не- полудява завинаги..
Gravatar
bb
2005-04-12_12:23


gat3way, ne si me razbral - ne vaznameriavam da se "lekuvam" nito s tatul, nito s strihnin i ako nekoi me pita, bih go posavetval sa6to da ne go pravi
Gravatar
-sid-
2005-04-12_20:24


[quote="Партилан420":r0md7qb0]** това свойство на тропиновите алкалоиди да се натрупват в тялото е било забелязано от римлян(к)ите. Те разбрали 4е ако някой без да знае това, изяжда с храната си само по няколко зърна татул , то той не забелязва силно гор4ивия вкус, и така след няколко месеца най-4есто отива при Плутон(бога на мъртвите) или ако не- полудява завинаги..[/quote:r0md7qb0] ЯКО А.... А един познат дето завършил техникума по химия в горна баня, преди време ми разправяше че имало някви скали в родопите, то и другаде ги има сигурно, силициеви или нещо подобно, дето ти е достатучно200грама да изрониш от скалата и после на любимата свекърва 6 месеца ежедневно и посипваш помалко във кафето и спираш.След още 2-3...ненедейно се влушава и после-рак на черния дроб, рак на матката, рак на ушите....
Gravatar
Special_K
2005-04-13_19:38


Хах баба ми е специалист в областта на билките,познава почти всички билки и растения и винаги се е ужасявала от татула.Винаги когато готви леща внимателно и старателно проверява за татул който е двойник на лещатата :lol:.
Gravatar
Tryptamine
2006-03-06_02:39
haha

vkusa na smurta haha posle ostava izvestno vreme kato dominira6t spomen ne e gaden - na pruv pogled ako se zamislish za nego oba4e po4va da si igrae s turpenieto ti i moia priziv e ne qjte tatul. Gledaite po 4esto izgreva i me4taite za More