Gravatar
omi
2007-05-10_23:03
Гражданска кампания за чист Европейски парламент

http://evrodeputatibg.org/ На 20-ти май 2007 г. българските граждани ще избират за първи път евродепутати. Партиите вече започнаха да подготвят листите си, в публичното пространство се споменават имена на вероятните им водачи. Но, както вече знаем, много често през последните години в кандидатските листи попадат съвсем не малко: - корумпирани управници - офицери и сътрудници на ДС, тормозили българския народ; - кредитни милионери; - безогледни кариеристи, сменили заради кариерата по няколко партии - богаташи с неясен произход на огромните си богатства - роднини на властимащите - политици, свързани с мафията
Gravatar
aluin
2007-05-10_23:27


:?: :!: :?: :!: е и? каква алтернатива предлагаш? :D
Gravatar
omi
2007-05-10_23:32


още я обмислям. ама тея приятели изброените не им е чиста работата
Gravatar
malkiat_dim
2007-05-11_07:00


[quote="aluin":1ely7zgc]:?: :!: :?: :!: е и? каква алтернатива предлагаш? :D[/quote:1ely7zgc] ТРАНС ПАРТИ(я) :?: :P :D :lol:
Gravatar
Hupia
2007-05-11_13:22


:idea:
Gravatar
Партилан420
2007-05-11_17:57


за кой да гласувам бе, никой от издигнатите не е от нашата пещера :lol: :lol: не бате ако гласувам с действителен глас , ще им дам легитимация. ако не гласувам ще ме пишат гласувал. Затова ще се направя пак на неграмотен и ще пусна недействителен глас. Защото е о4евидно, 4е българският електорат е пове4е от неграмотен, щом търпи такива охранени кърлежи. имате въображение, нека втежним живота на преброяващите. Напишете или нарисувайте върху бюлетината каквото мислите за тая държава! :idea:
Gravatar
nanawhatl
2007-05-12_07:38


Ами хорица, аз като един бързо запалим характер имам едно предложение, което звучи колкото мазохостично толкова и възможно за постигане, защото все някога някой би могъл и би трябвало да подеме някаква инициатива. И в този ред на мисли да си регистрираме партия ouim (имаме нужния човешки потенциал, ако се съди по форума) пък току виж пейзажа стане по-розов някога :P
Gravatar
regneva
2007-05-12_08:16


Трябва да има негативен глас :)... Тгава хората койот няма за кой д агласъват поне ще гласуват негативно за тези който действително непонасят :)
Gravatar
ani
2007-05-12_12:14


[quote:djp14fjt]В крайна сметка НА НЯКОЙ ТРЯБВА ДА ЗАПОЧНЕ ДА МУ ПУКА!!! Shocked[/quote:djp14fjt] също си мисля, че трябва вече да има представители на нашите възгледи, на нашите основания и намерения, относно нашия живот и живота на нашите деца.... трябва да се каже :!: това за партията, също го мисля сериозно, толкова е лесно относно самото създаване на било партия, било движение, но трябва да има отговорност, разум и пак ще повторя толерантност, взаимност и уважеие по между ни...иначе и наща "партия"..., ще се разболее ..от същата зараза :wink:
Gravatar
nanawhatl
2007-05-12_20:10


напълно съгласна ani, именно това и на мен ми е в разбунтуваната душица, но тези които мислят, като мен, теб и голяма част от посещаващите форума, на фона на питекантропите в обществото ни са твърде малко, а ако се поеме по този път връщане назад няма - това е като да хвърлиш ръкавицата, а после да се втурнеш да тичаш пред ято разярени пасажни бикове със странните артистични псевдоними като Р. Овч. Войната си е война и от тази или бягаш на друго място като виждиш, че ще бъдеш смачкан и си безкрайно отчаян или се сражаваш докрай, докато не победиш. Но според мен ако има дори и 30 души, които да се жертват в истинският смисъл на думата, мъчно ще ги последва целия горд бъгарски род. Все пак тези дето искат да глозгат, да хапват, да тумбачат, да плускат, да грухтят от сладките бързи пари на политиката са невъобразимо повече от тези дето бяха в Спарта едно време га Ксеркси нещо лошо го сполетя при Термопили, в последствие :| Но за сега това е мое лично наблюдение, не знаеш само колко мн ама мн някак ми се иска да греша... P.S. някак в днешни дни е по-практично да искаш достоен живот, отколкото епична смърт, не за друго, първото ще ти се отдаде мн по-лесно отколкото второто(в такава епоха сме просто)
Gravatar
Hupia
2007-05-13_12:10


:idea:
Gravatar
ani
2007-05-14_07:30


:wink: : за начало си мисля, че като цяло всеки, които иска да сътвори нещо, да даде нещо несъизразимо и несъизмеримо с ежедневните стандарти, всеки, които е готов да работи и дава от себе си в тази посока... трябва да не търси оправдания... съгласна съм , че сме срещали какви ли не спънки и тежести в държавното, икономичското , политическото ни съществуване, като нация, народ, икономика и пр......, но стига с оправданията, кое от къде идело..., стига с простото съзерцаване и умуване...., все пак ако нещо не ни харесва трябва да се действа.... на всяка сила има равна по-големина и обратна по посока противосила.... Но ако ще се действа...е нужно много... не можем да хвърлим ръкавицата ей така на сляпо..., има толкова много възможности.... и варианти за действия :oops:
Gravatar
-sid-
2007-05-14_11:24


Не е вярно, има една единствена: бунт :x :x :x
Gravatar
Партилан420
2007-05-14_14:31


Напротив, възможностите винаги са безбройно много, а бунта съвсем не е пе4еливша тактика словосъ4етанието "4ист парламент" ми зву4и като "дървен камък" :lol: :lol: "няма фронт, няма тил и дълбоко решил-дезертирам от вас" дори да приема за приемливи някакви полити4ески цели, нямам никакво намерение да се занимавам с полити4ески средства. политиката е израз на делегираната народна воля, нямам никаво намерение да делегирам волята си, упражнявам я ДИРЕКТНО, като избягвам някои специфи4ни средства , 4ието естество не искам да приемам
Gravatar
omi
2007-05-14_15:31


Ето малко инфо: http://pusniglasasi.eu/ А моите фаворите за тези избори са: http://greenparty.bg/
Gravatar
-sid-
2007-05-14_17:50


[quote="Партилан420":4vrs3omg]политиката е израз на делегираната народна воля, нямам никаво намерение да делегирам волята си, упражнявам я ДИРЕКТНО, като избягвам някои специфи4ни средства , 4ието естество не искам да приемам[/quote:4vrs3omg] Дрън дрън с други думи :-) Що на учителите са им 250лв. заплатите, а на шофьроите са ше минат 1000? Щото са много умни и много образовани затова.... Щото не могат да се сполотят и да надигнат глас а по скалата на търпението винаги има по долна чертичка.... Всички сме такива, всички.Секи се оправя по единично.Аз даже съм един от най типичните примери за това.Винаги сме за "интелигентните" решения когато се изиква смелост a в къщи колиме и бесим тия горе, със ракийката в ръка... :?
Gravatar
brainjuice
2007-05-14_18:17


по повод на: [quote="Партилан420":zu3u1w9k]политиката е израз на делегираната народна воля[/quote:zu3u1w9k] смятам да отида още по-далеч с твърдението си, че не вярвам изобщо в съществуването на нещо като "народна воля". няма единна народна воля, има само хаос от разнопосочни разбирания и интереси. а в момента, в който народната воля стане наистина единна (като на изборите в Германия, сдпечелени от Хитлер през 1933 г.), в това винаги има нещо, което намирисва.:wink: с други думи, и възможно най-пряката демокрация е демагогия тогава, когато обществото се състои от огромно количество хора, нямащи нищо общо помежду си като светоглед, манталитет и всичко останало. Аристотел си го е казал: идеалната държава е някъде към 10 000 души. според някои психолози това е пределният максимум на хората, които може да запомниш поне по лице, ако ги срещаш редовно. а мен ако питате и това е твърде много. :D
Gravatar
delamelix
2007-05-14_18:23


Пасивността води до разиденение.
Gravatar
Партилан420
2007-05-14_18:35


защото у нас "у4ителите" ако изобщо има такива не са в у4илищата, там има само "преподаватели" които са доста по-безполезни от "Гуугъл" а за разлика от гугъла не са безплатни. :lol: :lol: ако измислят оупън-сорс телепорт и го пуснат масово, тогава и шофьорите ще станат излишни . да, около 10 000 е горната граница на познатите лица за 90%от хората. единици са ли4ностите, кото могат да познават ли4но пове4е хора, такива са били Наполеон и хан Аспарух.. "народна воля" е поредния "дървен камък", воля могат да имат ли4ностите, не и народите. п.с. не е като да не ми достига смелост, Сид, това , дето не ми достига е доверие в хората, които не познавам ли4но, защото знам какво се е слу4ило с хора, дето са имали твърде много доверие в хорица, дето не са го заслужавали. дали "зелената партия" може да заслужи доверието този път? Може би да. ЗАщото това са първите избори за европейски депутатювци с българско у4астие, и определено предпо4итам в европейския парламент да влязат някакви зелени, на които не знам дали мога да им имам доверие, отколкото някакви нацита или бойковци, дето определено знам, 4е им нямам никакво. (апропо, толкова съм се деполитизирал, 4е изобщо не знаех, 4е все още имало зелена партия, при това с листа в която да няма нито един достатъ4но опитен мошеник, 4е да е станал известен.. п.п.с. А КАКВА е позицията на тази зелена партия по въпроса за декриминализацията на любимото ми ЗЕЛЕНО растение?? нека позная- няма такава, (или ако има, то тя не е официална) ЗАЩО? за да не уплашат баби4ките? като толкова мислят как да накарат да гласуват за тях баби4ките, как тогава ще накарат младите да гласуваме за тях?
Gravatar
nanawhatl
2007-05-14_19:53


Абе и "Зелените" са едниии, аз лично се доверявам на това, какво усещане оставят в мен малките шарени кутиики, които седят нейде около името на въпросният кандидат. На това усещане се доверявам и когато се запознавам с някого и май рядко греша... Е, тук мога само да кажа - единственият човек, който така ми допада е Оги Ковачев, освен, че изглежда човешки съм го виждала веднъж и го познавам задочно по-добре от Павката(от едно даскало са). Мен той лично ме кефи, ама онези банички дето са ги плесналииии, абе хора наистина ли вече няма свестни типове в тая страна :- Гледах ги всичките тикви и...абе няма, няма накой, който да ми докара готско усещане като го погледна в неговото квадратче. Мн тъпо се чувствам и знам 100%, че при тези квадратчета няма странична намеса, както в някои bg списания мислещи се за мн art 8) Може да ви се струва незряло да определям хората по външният им,но практиката доказва, че Квазимодо е литературна измислица, създадена с цел драматизъм. Ехх, остава пак едно усещане на празнота и се чувствам някак все едно не съм направила нещо и незнам какво е. А така като се задълбочавам разбирам, че аз всъщност няма какво да направя......
Gravatar
Mind-Blown
2007-05-14_20:01


Уча политология и все пак се чувствам толкова далеч от тези неща, чувствам се в безизходица относно за кой да гласувам, батакът е голям :mrgreen: Да не гласуваш също не ми се струва разумно, нека не оставяме дъртите промити мозъци да определят кой да ни управлява. Тръгвам по метода на изключването, обаче май повечето ги изключвам... Тая зелената партия на пръв поглед има интересна политика, но пък цялата тази ДЕЗинформация ме прави крайно скептичен към всяка една организация, тези медии мият мозъци стабилно :(
Gravatar
-sid-
2007-05-14_21:01


Цялото това неоверие в някакъв момент ще се прояви. Няма как друго яче да стане... А за това че масите са хаотична единица, доста се заблуждавате. Просто още не сме преживели време на насилие.... за да го видиме с очите си И да нямаме нито едно пленено знаме, във воините от освобождението насам, е ясен пример за това че народа може да има воля. Тъпото е че последното понятие дотакава степен се е комерсиализирало че изглежда да е загубило истинския си смисъл и то от устата на хора по отношение на които, ако би се проявила същата тая воля на народа, те самите биха се пренесли във едно друго съществуване.... п.с. Абе, кво ми става бе ????
Gravatar
brainjuice
2007-05-14_21:34


ако дадеш определение на това що е "воля" (което понятие според теб се е комерсиализирало), ще видя дали съм съгласен с това има или няма народът воля. :wink: в моменти на насилие или беда всеки се сплотява с всички около него, това е нормална психологическа реакция. но какво от това... пленените знамена също нямат нищо общо. защото както нямаме пленени знамена, така имаме и хората, дето са предали и осъдили Левски. е, кое е израз на "народната воля" - едното, другото, или това, което приемаме, че ни харесва и изнася (защото от другото ни е срам и не бихме го признали за своя "воля")? така излиза, че понятието "народна воля" е малко произволно и зад него седи каквото ни харесва, както ние самите харесваме да се възприемаме. зад него седи един идеализиран наш образ за самите себе си, и нищо повече. това в най-добрия случай. в най-лошия случай би могло да стои нечистото намерение на някой демагог, който ще вземе властта под предлог, че целокупната "народна воля" така е повелила. бат Бойко е на път да го направи, и слава Богу че хора като него са прекалено жалки, за да бъдат дори диктатори, иначе лошо ни се пише ако някой реши да олицетворява "народната воля"... а на изборите кой е легитимният представител на "народната воля"? чичото, дето гласува в ракиен екстаз за своите любимци, или аз, дето съм скептично настроен към цялата работа? ами какво, ако някой реши да каже: народната воля е той, народната воля не си ти, ти си случаен заблуден елемент и си малцинство в тая държава, така че нямаш право да участваш във волеизявлението на народа. то самото понятие "народ" вече е твърде обтекаемо. да, всичките сме българи, но с определени прослойки от собствения си народ аз имам по-малко общо, отколкото със сродни души от други страни. ако ти, някой наш сънародник-чалгар и някой, да речем, израелец дето слуша транс седнете на една маса, замисли се с кой по-лесно ще намериш приказка... така че според мен трябва да се дава по-кротко с разни абстрактни обтекаеми понятия.:wink: :)
Gravatar
Radiostin
2007-05-14_21:45


Gласувай и псувай, задраскай гадовете от бюлетината и напиши мнението си.Гласувай за себе си, каквото и да значи това(уморено).
Gravatar
Партилан420
2007-05-14_21:54


ко понятие по- то4но визираш , "народ" или "воля"?? "народ"ите са на път да из4езнат в света, в който живея по съшия на4ин по който из4езнаха нациите-- бавно и безславно. Практи4ески вси4ки сме роднини- мелези между шепа сапиенси омесили гените си с широки маси неандерталци/неандерталки, за да се спасят от кръвосмешение. (кога и при аккви обстоятелства то4но се е полу4ило е съвсем друг въпрос) та в общо линии японците или маорите са само малко по-дале4ни братов4еди от "братята славяни" , "братята македонци" или "братята от Цалапица" "освобождението" виакш.. от какво освобождението? От турско.. от турско какво? много ясно, 4е нещо много по-осезаемо от "присъствие" и много по- неосезамо от робска верига. Ама това, 4е в момента корпоративните "робовладелци" не говорят само на турски, ами на вси4ки възможни езици какво ме грее? какво ме грее, 4е шефовете на 'ангария"та с парното са българи? с риск да скокнат някои, цялата тая идея за нация, народ и про4ее глупости е пълен фуш, за някакъв си шарен парцал не само 4е няма да пролея нито капка кръв, не бих пролял дори капка урина :lol: :lol: знамена, маршове, зънци! И кво викаш НАСИЛИЕТО било липсвало, ако имало насилие щели сме да се обединим... 4уваш ли се бе, тигре?!??? колкото "хамас", "ислямски джихад" и "фатах" ги е обединило насилито сигурно.. или колкото ги обединява насилието разли4ните наркокартели в Колумбия.. Не бате, насилието раз-единява на "свои" и на "враг", и прави от волята на хората само машинка за изпълнение на заповеди за масово убийство. Единствения враг е самата заповед, не се под4инявам на заповеди. Предпо4итам да НЕ убивам, нито хора, нито други животни, но ако някой направи грешката да ми заповядва да убивам по-скоро ше убия автора на такава заповед, отколкото да я изпълня в името и за 4естта на някакъв шарен ПАРЦАЛ такава е волята ми, и никави народности аргументи не ми минават. Да, важно е да си знаем родата, за да знаем кои булки да не задяваме, 4е да не стават изрод4ета, нищо пове4е. Минало е времето, когато хората са се обединявали по народностен принцип, тук и сега се 4увствам по-близък с тревопушите и гъбоядите от вси4ки страни и народности, отколкото с българските полицаи, политици и полютъри. И не, това не е поредната куха идеология като криворазбрания комунизъм, (интер)национализъм, или (национал)социализъм. 4овек не е , но е изграден от това, което яде, и идеите/мемите му не са, но са изградени от това, което зоби, за да си променя психиката. хората с диета като моятаса твърде малко за да имаме мнозинство пред хората с ракията и кебап4етата. Но кой е казал, 4е мнозинството има пове4е шансове да решава и да налага волята си?? представителите на "мнозинствата" по принцип не могат нито да взимат сами решения, нито са съпри4астни към феномена "свободна воля". решенията винаги се взимат ли4но и се привеждат в действие от разли4ни "малцинства", привелигировани в една или друга степен. в света на правата, задълженията и парите разни клоуни и патилани имаме минимално у4астие и никакво влияние.(за сметка на това в света на дърветата, реките, мицелите , екосистемите и поляните имаме пове4е и от двете) Но това не зна4и 4е не съ-ще-ствуваме като устой4ива и интерактивна субкултурна общност. Доколко се държим като 4асти от едно цяло -това определя доколко ше бъдем разглеждани като такива от 4леновете на останалите общности.. прехода от полити4еска икономика към психедели4еска екология (както и вси4ки други неща) може да бъде а)лесен б)труден в)болезнен но е неизбежен, и от всеки един от нас зависи колко лесно, колко трудно и колко болезнено ще проте4етози процес за вси4ки ни.
Gravatar
omi
2007-05-15_08:26


още за Тома Белев: http://planqton.com/projects/toma/
Gravatar
brainjuice
2007-05-15_08:32


Партилан - всичко много хубаво, дето си го казал, ама само това за диетата не ми харесва. :) диетата не прави човека. :wink: аз ям и пия всичко от ракия до гъби, от фурми до агнешко, и не се чувствам с нещо много по-различен от тебе, дето не ядеш месо и се въздържаш от алкохол. на ония с чалгата и ракийката проблемът им е другаде :wink: в абсотюлен смисъл, "добри" и "лоши" неща за ядене и зобане няма, има добри и лоши нагласи.
Gravatar
ani
2007-05-16_06:28


[b:1v4rs11g]brainjuice[/b:1v4rs11g] написа: [quote:1v4rs11g]..има добри и лоши нагласи[/quote:1v4rs11g], и ще си позволя да добавя: подмолни намерения и фатални резултати :mrgreen:
Gravatar
andromeda
2007-05-16_17:48


ima ne6to v tva s tranca ....re pass an .ne6to mi e nai po lyubimata duma ot ni6to.a6
Gravatar
-sid-
2007-05-16_23:10


:D :D :D три усмижки като за начало вярно е че са разтегливи понятията, да. И може би точно в това им е чара... Аз мога да се изказвам само от мое име, как аз ги разбирам нещата. Под понятието "народ" аз лично подразбирам в частъност българския такъв и по точно всеки един човек, който вътрешно се нарича "българин", изгражда една по голяма съвкупност от също наричащи се така, което от своя страна е накратко казано "българският народ". Вероятно същите разсъждения биха могли да се направят по отношение на "турският народ", а както и на всеки друг предполагам... По понятието "воля" бих могъл да кажа също личната си дефиниция а тя е горе долу нещо като: "Психическата, мисловна и физическа сила да извършиш поредица от действия, водещи в крайна сметка до резултат, който предварително желаеш да постигнеш". И както хората могат да имат желания и воля, така не виждам причини или следствия поради което "народите" да нямат. А в същия род на мисли не вижам защо да нямат и усещане за "АЗ". Все пак както добре е известно дошли сме от "АЗия" :-))) Или пук не е толкова добре известно.... Все пак аз така смятам, а дали колегата от ляво и той така мисли, е въпрос предимно на личния му избор.А и в крайна сметка историята в днешния си вид е изтъкана от твърде много противоречия и субективизъм за да бъде единствената отправна точка за поглед в миналото. А Дънов казва-това българите сме древен народ, но и също така много дебелоглав... защото докато не се види и пипне.... лъжа е и глупост. Та така и с Левки - малцина са го видели, а другите са си мислели че измислици слушат... и като прибавиш и страха за кожицата... Ми народна воля е да, така е. Дли + или - ще и сложиш, все си е тая. Така сме искали - да се види.Тоя толкова ли е силен колкото говорят или ще се огъне.А и какво ни кара да мислим че той много добре не е знаел че именно така ще се случи.... Народеее???! ------------------------ А по отношение на насилието... да, наистина така смятам:-))) Кръв тряа да се лее, хора да умират:-))) В крайна сметка и едно добро земетресение би свършило работа.... щото според по горните редове, ако сме допуснали възможността за себе си, че сме просто самоосъзнаващи се клетки от едно по голямо самоосъзнаващо се "същество", то кога по добро време да видим през очите на "главата" от времето в което протича болесста. Болката :-))) Това е наи качествения фенер да се загледаш в някоя своя градивна единица която от известно време насам е недоволна и в конкретния момент на болестта, чисто и просто протестира... пред така наложените от организма правила и условия. Теорията продължава в посока че в своята същност "народите" - "същества" са различни от нас.Те се размножават различно от хората защото при тях е достатъчно просто да се разделят на части... За сметка на други сходства като например гражданска война което в човешко телесно измерение би могло да е добре известното състояние "вътрешна инфекция". Изобщо болестите са си голям цяр. А това дали един народ произлязъл от друг би слевало да носи същото име... може би просто такава е традицията понякога и обикновенно човек не се обижда когато го нарекът по фамилия. Освен разбира се ако не се срамува от предшествениците си. Но пък традициите не са това което бяха така че не виждам какво би попречило в някакъв момент някоя например "транс" общност с многонационални членове да се самообоснове някъде из Рила например :-))) и поради надделяване на старите разбирания, дори да пожелае да се самоотдели и физически от останалия свят,при което би се подновила и необходимостта от граници, както и от понятие като "Държава" а поради това и необходимостта от физическа идентификация, за което много обре би могъл да послужи и един така наречен "трибагреник"... :-))) Та за горното има примери и в настоящето :-))) и дано старите разбирания да не надделеят, а да бъдат заменени вече от нещо по добро...
Gravatar
Hupia
2007-05-16_23:47


:idea:
Gravatar
nanawhatl
2007-05-17_08:09


[quote="-sid-":2wx6nby5] дано старите разбирания да не надделеят, а да бъдат заменени вече от нещо по добро...[/quote:2wx6nby5] Четейки всичките коментари от тази тема започвам да се замислям как се чувства всеки от вас за да мисли в горе-долу една посока, с леки лирични отклонения. Та, и аз изпитвам нещо подобно не само по отношение на политическите действителности, но и по отношение на живота като цяло. А, в какво се изразяват моите разсъждения? Ами много просто колеги по форум, всички изпитваме нужда от нещо, което не можем да си набавим. Като едно време, когато се е появило християнството. Всички прекрасно разбираме защо се е появило и защо 3-4 века е подлагано на гонение. Светът се разпада и променя досегашната си форма, макар това да са процеси свързани със столетия агония и ние като децата на новото сега се мъчим да измислим "новото христянство". Търсим опипом пътя и правим грешки и се спъваме, но нещо кара всеки един от нас да го прави и се чувстваме нееудобно, защото сме се родили в неподходящото време. Но иманно такива родени не в своето време са променяли света, основавали са цивилизации и са сривали други. Това за народа, знамето и тн е измислено за да се владее по-лесно. Кан Борис приема христянството, за да може да централизира властта, един живков налага "социализъма" в Бг за да централизира властта и най-важното за да не избяга кокала. Та такива ми ти работи...и на всичкото отгоре и нии тр да живеем в това казанче и да се пържим заедно с хрешниците, безхарактерните и всички др. Пък ще дойде ден да спрем да се прераждаме и там където отидем току виж намерим покой, а дотогава "Господи, (който и да си) колко мъка има по тая земя"
Gravatar
Nothingk
2007-05-17_10:57


:lol: :lol: ........................ :shock: :shock: ............ :D :D :D :D E tva e ,Partilan - prezidentna psihedeli4nata ob6tnost. Naistina my 4etoh posledniia post sus ziapnala ysta ,edna dyma ne moga da othvurlia nito dyma, "Emoticon" ili kvoto i da e .Nai-ve4e se vuzhi6tavam ot :!: postoianstvoto ,s koeto poddurja tova ,na koeto se e posvetil.Oh , :D presuhnah ,otivam da piina voda.............................................................................................................................................................
Gravatar
ani
2007-05-17_19:49


приятели, аз няма да се опитвам да дефинирам.....: що е то "народ", "нация"........ няма да изброявам, кои са всеизвестните на всички властоимащи методи и начини.... твърдо не съм за силови подходи за налагане на каквото и да било.... над /ще го кажа събирателно/ групата от хора живееща в размитите граници на която и да е съвременна държава...., камо ли пък в нашата дет верно война не е загубила...., ама толкоз кръв е ляла...., че може би от там иде и толкова лесното ни полъгване...., ей това за мен е най - голямата гной в нашето българско общество: страх ли ни е ...или не ни се занимава, или пък "аз си правя квот си искам , пък да става квот си ще" е най - важно за всички ни...без значение дали си политик, или си най- обикновения отегчен избирател..... за мен е важно....и не само сега на тези избори....., а принципно....как сме едни такива безотговорно слепи.... и безчувствени....без значение дали ще се наречем:народ, общество, или пък прост електорат... та те от край време ни се кланят с едни и същи обещания...., даже преди години ми се струва, че се мазнеха къде , къде с по -оригинални думички и призиви.... и съм сигурна, че това ще продължи до момента, в който научим не само нашите...., та то и в останали "демокрации"... онез дето печелят правото да управляват, че носят пред някой отговорност...ама не като досегашната на думи...оговорност предиизборна....до мига на обявяването на резултата... не съм капацитет по Европейските структури и комисии...., но най-важното е поне там да има мерило на политическата култура, да има някакви спирачки .... направо губя смисъл дори да продължавам да пиша по тази тема.... ама айде....реве ми се като си помисля, какво сме им дали ей.... ама ние така ги научихме....къде сме преди изборите....ами ако им кажем в прав текст, че никой няма да гласува....какво ще стане.... не призовавам за негласуване, напротив....всеки сам решава....., но обявяват кампанията и един инициативен комитет, сдружение или както ще да се нарича....от името на целокупния ни вечно мамен и брутално е...н народ не заяви: "няма да дам гласа си"...или пък тогава...ще се появи отново притеснението, че и лидерите на подобен род формирувания ще се заразят от болестта на власатта, ще се изкривят... и самозабравят.... отговорност е думата, отдаденост и надпартийност / поне за мен/ някой спомена за Левски! знаете я предполагам оназ история: как го питали, какъв пост ще заеме след Освобождението....., че е най-редно да е Цар....и той какво отговорил. :idea:
Gravatar
brainjuice
2007-05-17_21:37


да, много добре казано :) но искам да добавя само нещо: дайте гласа си, дори и да е невалиден. така вашият вот няма при преброяването да бъде сметнат пропорционално към спечелилите. щото това е много порочна страна на нашия избирателен закон. ако няма да гласуваме, нека поне гласецът ни "изгори" и не бъде годен за преизчисляване. а иначе неизтребимият цинизъм и нихилизъм на българина е една от най-любимите ми черти на нашата народопсихология. :D ако сте ходили в Сърбия или Гърция за малко по-дълго време, може би сте забелязали колко индоктринирани и надъхани са тамошните хора. тук това го няма, и слава Богу! малко българи биха тръгнали да маршируват с факла в ръка в името на някаква грандиозна идея. по-скоро бита си смигнали дяволито и биха си казали: да бе, знам ги аз тия! затова и съюзници на Третия Райх не сме били особено пламенни, и дори комунизмът ни не е бил чак толкова страшен като в Русия.
Gravatar
ani
2007-05-17_22:08


Чл. 105. (1) При установяване на резултатите от гласуването една бюлетина съответства на един глас, който може да е действителен или недействителен. (2) Гласът е действителен, когато са налице следните обстоятелства: 1. бюлетината е по установения образец; 2. в бюлетината няма вписани специални символи като букви и числа, позволяващи да се разкрие самоличността на избирателя. (3) Гласът по ал. 2 е действителен и когато в бюлетината има отклонения, дължащи се на дефекти и грешки при производството, или когато върху нея има механични увреждания и зацапвания. (4) Броят на гласувалите избиратели е равен на броя на намерените в избирателните кутии пликове. (5) Плик, съдържащ една или повече бюлетини по установения образец за една и съща кандидатска листа и еднакви предпочитания (преференции), съответства на един действителен глас. (6) Когато в плика бъдат намерени повече от една бюлетина за една и съща кандидатска листа, но с отбелязани различни предпочитания (преференции) се смята, че е подаден глас само за избраната кандидатска листа. (7) Плик, който не съдържа бюлетини по установения образец, както и плик, който съдържа бюлетини по установения образец за различни кандидатски листи, съответства на един недействителен глас. (8) Бюлетини, намерени в избирателната кутия без пликове, не се отчитат при установяване на изборните резултати. Тези бюлетини се надписват с думите "без плик" и се опаковат отделно. (9) Бюлетината може да съдържа едно предпочитание (преференция) за посочен от избирателя кандидат. Предпочитанието (преференцията) се зачита и когато знакът в малкото квадратче пред името на кандидата излиза извън очертанията му без да засяга другите малки квадратчета. Когато бюлетината съдържа две или повече предпочитания (преференции), приема се, че тя не съдържа такива, като гласът се смята, че е подаден само за избраната кандидатска листа http://www.bta.bg/site/izbori2007/doc_p ... putati.pdf конституцията пък ни позволява да се сдружаваме като граждани и да се защитаваме.....ам хайде ще го мислим
Gravatar
Nik
2007-05-18_07:27


Бюлетина Н:6 :!:
Gravatar
Mind-Blown
2007-05-20_18:57


Тези избори бяха пълен цирк, бих ги нарекъл още чалга концерт. Малкото гласували са дали гласа си за това, коя партия да прибере повече кинти от европейския парламент. Официално в него вече ще има бг-стил мутри :mrgreen:
Gravatar
Hupia
2007-05-20_18:58


:idea:
Gravatar
Mind-Blown
2007-05-20_19:01


Ето до какво води въздържането от гласуване - оставяме на турците и циганите от селата да определят кой да ни представлява! Мутри, цигани, комунисти, нямам думи!!!
Gravatar
Партилан420
2007-05-20_19:08


И кво бе, нали гласувах (за втори път през живота ми, и както излиза-за последен), кел файда? Файда -йок!. п.с. Европейския парламент е една от най- "не4истите" европейски институции.
Gravatar
Hupia
2007-05-20_19:19


:idea:
Gravatar
brainjuice
2007-05-20_19:19


що бе, "прави каквото трябва, пък да става каквото ще" :wink: а иначе да си кажа, че малко ме дразнят поредните подмятания за турците и циганите. проблемът не е в циганите, а в [b:3h3db3nf]циганския манталитет[/b:3h3db3nf], който се споделя и от една [i:3h3db3nf]огромна част от българите[/i:3h3db3nf]! айде стига сме поставяли всичко на чисто етническа основа, да му се не види! :x никой не е виновен какъве по рождение, но всички са отговорни за това какво избират да станат след това - мошеници или почтени хора. в този смисъл политическият ни живот, от Доган та чак до "Атака", е пълен с цигания в най-лошия смисъл на думата.
Gravatar
omi
2007-05-20_19:46


мизерници сме ние които позволихме дпс да е водещата българска партия в европейския парламент. въобще българи ли сме ние, кво сме?
Gravatar
Hupia
2007-05-20_20:20


:idea:
Gravatar
brainjuice
2007-05-20_20:51


точно [i:1da9p103]затова[/i:1da9p103] такива въпроси се решават с опити за интеграция, а не с насаждане на вражда! ако всички ние дадем ясно да се разбере, че в България няма значение какво ти е името, вероизповеданието и цветът на кожата, и че тука не минават такива номера, и в доспат няма да се случват такива филми. само че мнозина от самите българи не са в състояние да си сложат ръка на сърцето и да кажат, че не мразят никого заради произхода му. и така докато много от българите мразят турците и помаците, също така много турци и помаци също ще мразят българите. това е затворен кръг и няма измъкване от него. и в един момент се появяват хора като Доган, които насъскват допълнително турци срещу българи, за да се облагодетелстват лично. и в един следващ момент се появяват хора като Сидеров, които още повече насъскват българи срещу турци, за да спечелят евтина популярност. а отзад зад кулисите междувременно далаверата си върви, паричките нямат цвят, партийна или етническа принадлежност. и в крайна сметка имаме едно цяло настръхнало общество и шепа тарикати, които насъскват обикновените хора като кучета един срещу друг заради глупости, та да бъдат изплашени и по-лесно манипулируеми. аз в такъв филм не желая да участвам :lol:
Gravatar
Hupia
2007-05-20_21:55


:idea:
Gravatar
Партилан420
2007-05-21_05:30


[quote="hupia":1wzh6i3a]Vajno ,4e si pokazyl otno6enie kym problema!Te ,4e vsi4ki sa bokluci nqma spor v tva ,ama turcite deto sa sa na rabotilli tolkova godini opredelqt vmesto nas koi dani upravlqva! :mrgreen: Izvinqvam se na vsi4ki za latinicata![/quote:1wzh6i3a] Показал ли съм наистина? Къде е моя глас за "зелените"? разделен на 3 между партии и кандидати, дето хи4 ги не ща? Да, жалко е, 4е на българските полити4ески сили, дето пе4елят избори им е по-изгодно да се коалират с партията на етни4еското малцинство, отколкото с някой друг... НО още по- жалко е възраждането на лумпен-национализма в България, и знаеш ли кво? провокативните лозунги от страна на хейтърските формации "атака" и "герб" на практика доведоха до отлив на български избиратели и прилив на аркадаши! Е 4естито, ашколсун! Е те тва стана, и после не вярвате, 4е "атака" е създадена от и работи за ДПС :idea: :mrgreen: :lol: :lol: :lol: п.с. това беше последния път, дето съм гласувал на избори, Оми, оставих се да ме убедиш да направя за последен път нещо,в което не вярвам, вервай ми, нема да се повтори никогиш! (все пак ми остава да се радвам на дългоо4аквания дъжд както и на факта, 4е в пловдив бе от4етена най-ниската избирателна активност в цялата страна);) п.с. Идея- след като има Европейски парламент, закво ни е български такъв? То и без това в българския рядко има пове4е от 18 4овека... от 240,, и половината никой не ги знае, а другата половина са за затвора.. можем да по4нем да събираме подписи в подкрепа на идеята за "деноминация на парламента" - от 240 депутата и минимална група от 10 40века да остане "селски" парламент от 24 4овека и минимална група от 1 4овек. :lol: :lol: :lol: По добре така, отколкото да ми гласуват с 4ужди карти
Gravatar
Vess
2007-05-21_06:04


... ot v4erashnite novini po euronews otnostno izborite... izobshto za kakvo stava vypros v bylgariq qsno li e?? ''borba s korupciqta'' - kaza govoritelq ''ama ot 2001 nasam nqma nito edin osyden'' :| :x :(
Gravatar
ani
2007-05-21_07:31


привет, а ха ха ха....извинявам се , но няма как да не започна със смях относно вчерашния страхотно динамичен и интерсен, изпълнен с приливи и отливи политически , евроизбирателен ден.... по голямо шоу: медийно, политическо , социологическо и каквото ще да е... не бах гледала.та те избори да се провеждат всеки ден... какви са тези биг брадъри, какви са тези мюзик айдъли...ето го къде е рейнинга... ето кога ....всички влизат в ролята ...да спасяват....: кой ли? българския народ....или за пореден път този кокал-глозган , недоглозган бе на път да обърка и втрещи и най-големите политически гадатели и аналитици. абсолютен фарс беше за мене всичко около самите избори, около самите кандидати..., а самото отразяване на изборите бе върха на пристрастния журнализъм и всеядност на българския манталитет. буквално:и да паднем, и да бием , пак ще се напием! мисля е пределно ясно за всички, че няма никакво значение...как се казва първия в електоралния списък..., отдавна баницата е така добре разкъсана, че само пясък в очите....и за мен е най-жалко, че ние продължаваме да се подвеждаме по тази свирка: До кога питам аз! много добре ги знаем всиките, но сякаш ..отново сме готови да притворим очи.... ама приятели , за мен лично не става вече така... какво искате да ми кажете, че кво сега като дпс....почти на финала поведе......и кво аз съм безотговорна, че не гласувах... и само да не са те трябваше да подкрепя друг........ напротив ...не съм намерила моя избраник, платформата защитаваща моите принципи... ....... какво трябваше да гласувам, за който и да е, само не и за дпс.... извинете, но помиарщината на онзи етаж на властта е толкова голяма, че няма значение кой е първи...."във кюпа" имаше една песен....., и какво атака или герб......трябваше да са моите алтернативи ...охо , ами и те не са...... , единия сякаш всеки момент ще ни натупа и вкара в правия път...., а другия пък още рови и плюе срещу другите, а не вижда естеството на глупостта си.... ниската избирателна активност......ами погледнете изборите в другите страни..... та тя там не е по-висока.... просто ние в България.......гражданите, политиците, медиите и всички в играта... умеем така , все едно по рождение ни е зададено......да размиваме понятията... аз от едно известно време не виждам нищо друго от това да наричаме нещата, ..."ама с други имена"..., според угодата и така лесно да позволим с два три хода ....да бъде отвлечено вниманието от акцента на събитията...... дъжд, София е залята / в крайна сметка кой е ВИНОВЕН ...Емел Етем или Бойко Борисов...., а може и те да не знаят.....колко рушвета са минали... по редицата...., когато са се издавали разрешителни за строежи и пр....около пострадалите места/ в цялата страна продължава да се сее смърт по улиците..., но с това никой не може се пребори.... и ред , ред други неща...., обаче ние виждаме , каквото медиите искат ние да видим...... преекспонирането на събитията и разглеждането им в интерес на определени гръгове и насоки ...... мисля , че не е чуждо умение на нашите......биле те обществени или притендиращи за такива масмедии.... нима не бе сценарирано предаването на бтв , до момента на първото изкачане на Бойко пред останалите.... и после смут.....кой е първи , кой втори.... дебилщина и за пореден път ни завъртяха в паужината на тройната коалиция......, дано само им светне сигналната лампа, защото идат други избори /само им се иска на победителите това да е резултата от местните, но едва ли картината тогава ще е същата/, защото никой не спечели ....., герб като се опитваше да води кампания не обиденяваща и за всички , за България, а разиденяваща и изтъкваща етнически и други бих казала неморални теми........ хора , на мене лично отдавна ми е доста неприятно това спекулиране с българи, турци и роми.... верно , че дпс е може би най-структурираната и лесно мобилизиращата се партия именно поради вероизповеданието и лесното намиране на начина за активизиране на електората по не съвсем нормалните методи, но какво от това, защо не го докажат веднъж за винаги това..., нали медиите са независими....нали са четвътрата власт.... вчера , те какво бяха повечето част от пр екипа на Бойко....,а за онези бсп, ндсв и дпс няма и да коментирам....така са се капсуловали, обаче не осетят ли сигналите ще го издухат....макар, че едва ли ще изпуснат завладяните кранчета....ха ха, какво от туй , че С. Софиянски бе толкова време следствен и проверяван...та той е един от вече заемалите място в европарламента....и ред ред подобни образи....Атака ...те ли са алтернативата, движейки се по инерцията на тънкия бълг. национализъм...според мен това е долно....и не на място....до кога ще ни се насажда такъв род вражда... стига де.....почти във всеки български град има Роми, има Мюсолмани, има и Християни... .....и те всички до един са Българи...., това че има социално напрежение е верно, но не може отново политиката и нейните кукловоди да извличат дисбаланс в населението и чрез него да се опитват да катализират политическа победа.... всички бяха на концертите на бсп....ама какво кой гласува за тях...."хляб и зрелища", по скоро този път заложиха на зрелищата, дори за кебапчета, като че ли не намериха сили и смисъл да предложат на своите избиратели.... или по скоро не искаха да се излагат пред Европа......обаче за мен по срамното пред Европа...е, че ето отново и отново сами дори при нас не и от вън, а отвътре все някой чопли етническия въпрос... такъв в България няма...., но бидейки така остри ...може би това е следващата цел.... и не на последно място къде е синята идея....нещо анемия ли ги е хванала....къде са....или мирничко са се снишили бидейки все още възможни прикритите преразпределения зад кадър , от които те все пак се хранят.... та де да знам може и да съм в огромно заблуждение...., но все пак с негласуването....нещото, което стана ясно е липсата на алтернатива...не намирането на смисъл у хората....и пак ще добавя, че тежеста на тези избори не е от така силен характер за фактологичното разпределение на политическите сили.....едва ли в европейския парламент...нашите 18 представители ще бъдат носещите и решаващи гласове....все пак и там те се групират под шапката на партии и общи решения..., а и нещо друго има няма от 5-6 месеца сме първоправни членки...нека не преувеличаваме....и не търсим под вола теле.... трябва да се стегнем: аз , ти, .....всички ние , които гласуваме или негласуваме, защото все пак ние изначало избираме наши представители, а не политиците избират подръжници...., което ми се струва е по характерното в нашия политически натюрмор!
Gravatar
Hupia
2007-05-21_07:33


:idea:
Gravatar
boRH
2007-05-21_16:55


Ааахахахааа гледахте ли новините бее "Роми гласуват за 5 лв", "Плащат по 10 лв на миньори да гласуват", леле как ме е яд че вчера не се [b:2gyoskq0]ИЗТРОПАХ В ПОЩЕНСКОТО ПЛИКЧЕ В ТЪМНАТА СТАИЧКА И НЕ ПУСНАХ СВОЯ ВОТ В УРНАТА ДА ГИ СЪКРУША !!!!![/b:2gyoskq0]
Gravatar

2007-05-21_18:04


Shto si iznenadan?To tva si e redovna praktika na vsi4ki izbori
Gravatar
boRH
2007-05-21_18:43


Другия път ше се изтропам!
Gravatar
Sunnytrance
2007-05-21_20:47


Срам ме е да си призная, но толкова не съм в час, че изобщо не ме интересуваше кой ще ни представя в Европарламента. :o Шансът да попаднат там надъхани хорица, готови да свършат нещо бе...никакъв. В този форум виждам несравнимо по-голям потенциал, отколкото имаше в избирателните листи. И все пак ДПС?! :shock: Ами да бяхме бутнали един-двама и от „Атака”, че циркът да е пълен. Ам и аз с негласуването си избрах друг да пуска музиката и на сега.. ще щракаме пръсти на кючеци :| Изборите в България все се печелят на психологическа основа. Дойде си царят два дена преди изборите, направи си партийка и пляс!- избран. Сега пък това. Отчаянието не пуска хората, та чак на пълен непукизъм избива. :- А що се отнася до сплотяване на народа като се използва насилие или пък природен катаклизъм...Успех! Наводненията малко ли са ни, че си търсим още някакво нещастие? :( Или може би водата трябва да нахлуе в собствения ти дом, че да осъзнаеш колко е скофтено. Ако ще ме апострофирате като предлагате Америка за пример- забравете! С нашия манталитет, не това е отговорът. Там филмът бе съвсем друг. В тази държава истински американци няма. :) Коренното население е претопено, пък и да не беше едва ли с гордост би приело определението „американец”. Обаче всичко там е уредено, така че да ти се промие мозъка качествено, а и медиите си вършат добре работата. Постоянно ти се изсипва на главата пропаганда под всякаква форма. Че там всичко американско е култ бе, хора..В училище учат американска история всяка година. Мижавата им 200 годишна история се разглежда в подробности. Сигурно могат да кажат и с к’ви чорапи е бил Кенеди като са го гръмнали... :P А нашето Велико минало...е, то да събира прах. :( Нация? :o Измислили са си я американците и си я защитават. Изкуствено поддържана, но факт. Уви, ние тук си я имаме напълно натурална, ам едно цветенце като не полагаш грижи за него и плевелите го затапват най-безмилостно. :( Ако разчиташ случайно да завали, че да го напои..няма да стане. Замислете се колко български имена знае един средноинтелигентен българин, който не се занимава професионално с история.. Аспарух, Омуртаг и Левски? А, да, и Крум сигурно са го чували покрай Хари Потър. Супер зле стоят нещата. И хората бягат от България, все едно опашките са им подпалили. :x Като заговориш за промяна..Ти зле ли си бе? Да не си вдигнала нещо температура? Може би за децата ни, но за нас..все същото ще си е. Ей,сега Европейски съюз, алата балата. :mrgreen: Уф, да му се не види!!! :x Все чакаме друг да ни оправи, а тази промяна трябва да дойде отвътре. Ако сам не се осъзнаеш като българин, няма да дойде друг да ти сипе самочувствието на такъв. :) А основания за такова- бол, но всичкото в историята се търси... Огледайте се бре, малко ли ви е това, което виждате..верно не е останало много, но и то стига. :D :oops: И за „лична воля” се говореше тук някъде. Смехехехехеех! :lol: Каква свободна воля? Кви пет лева? Това си е чиста илюзия. Звучи ми малко като „свободно падане”. Сам си избрал да скочиш, но докато падаш осъзнаваш, че не си готов да се размажеш на паважа. :P Едно е да изкажеш мнение, но друг фиум е да го защитаваш, да вземеш решение, но да приемеш и последствията от него... Сега си философстваме, ам..действия? Да си направим партия- навита съм! :) Но в момента, в който човек попадне във водовъртежа на властта и всички понятия му се объркват. Спомняте ли си „Приказка за стълбата”? Всичко красиво, за което се бориш в един момент се изкривява и губиш ориентир кое е добро, кое лошо. :( Ценностната ти система се разбива на парченца по пътя. А когато стигнеш поста, от който наистина можеш да промениш нещо, тогава вече са ти купили чисто новички ценности, ах, мерцедес и вила, исках да кажа, но те май според някои са взаимнозаменяеми, така че... Тая си аз една надежда, че не политиците, а журналистите са тези, които могат да повлияят на хорицата, да им вдъхнат надежда и да покажат изход, ам като гледам и медиите как се изявяват в последно време и... :mrgreen: ще замълча, че и без друго много глупости изписах.. Търся го оптимистичния извод от този бълбоч, ам като го намеря пак ще пиша, но по-кратичко следващият път :roll: Аре весел ден!:) :oops: :oops: :oops:
Gravatar
Radiostin
2007-05-21_21:05


Отиваш на кино и даваш левчетата си, а след рекламите ти пускат филма, в който за българите в България е срамно да излезнат от домовете си и да отидат да гласуват (и най-вече да гласуват за българин),а след изборите управлението е поето от [i:ec4j97ln]aliens[/i:ec4j97ln], т.е., от пришълци. Жалко само, че този филм ще го гледат след години, а ние живеем в него.
Gravatar
-sid-
2007-05-22_10:45


Kolkoto po lo6o stava - tolkova po dobre :lol: :lol: :D
Gravatar
ani
2007-05-22_11:42


[b:3udq9nra]-sid- написа:[/b:3udq9nra] [quote:3udq9nra]Kolkoto po lo6o stava - tolkova po dobre[/quote:3udq9nra] иха ем, че и това добре...., щом поне има доволни :!: за кого е по-добре лошото? може ли някой да ми разясни :idea:
Gravatar
_mARV
2007-05-22_18:03


az lichno glasuval (mai sum edinstvenia ot tozi forum).... glasuvah ne tolkova za edna ili druga politicheska frakcia... a kolkoto sreshtu edna nepravda (v moite ochi de) i neshto koeto spored men e vajno... iskah da ispartia krasnorechiv signal na nasheto pravitelstvo che s svoeto kliakane pred investitorski interesi ne zashtitava moite interesi... uvi....samo 0.6% ot izbiratelite biaha na sushtoto mnenie... mi puk neka sega da si plueme... i da se chudm zashto volen se rpavi na tolova vajen.. zashto edin bivsh general (ma ot pojarnata) koito predsvavliava nechii biznes interesi se prechi iz mediite... zashto edna partia na etnicheska osnova (koito za sujalenie se okazaha nai dobrite politici v bg) shte produlji da prevrushta durjavata i nashtata priroda v sobstveno EOOD.... i zashto edna stara partia shte produljava s razni 'korupcionni' praktiki... istinata e che naistina niamashe izbor...az zatova reshih da zaloja za na edna blizka do surceto mi no gubeshta idea... apropo... kato gledam kak se razvivat neshtata tuka.. nai veroiatno.. dori i horata koito az podkrepih, ako biaha stignali do evroparlamenta.. shiaha da me razocharovat... i na kraia shte kaja... viarno e che niama lichnosti... no tova ne e prichina da razreshavame na drugite da reshavat vmesto nas....
Gravatar
ani
2007-05-23_06:27


[b:3htzcecn]_mARV написа:[/b:3htzcecn] [quote:3htzcecn] na kraia shte kaja... viarno e che niama lichnosti... no tova ne e prichina da razreshavame na drugite da reshavat vmesto nas....[/quote:3htzcecn] съгласна съм човек, абсолютно съгласна :!: извличайки и анализирайки именно крайния резултат от едни избори: резултата е точно този , от общото количество подадени гласове показанията на най-високо представилата се в процентно съотношение политическа форма печели изборния вот......, обаче нали вече 17-18 години гласуваме..... ту за едните, ту за другите, за стария нов или пък за прясно нашия, за спасителя; аз с моя прост ъкъл единствен плюс намирам именно във все пак забелижимото израстване на гласоподавателите.... не малко опит се натрупа, не едно политическо фиаско бе представено в дълбочина ..... народа ни , колкото и да е брулен, не е глупав.... от 17 години живеем във някаква уж демократична форма на управление, а колко от хората знаят какво е определението за такъв род държавно устройство :mrgreen: то болшинството от съгражданите ни , които не са все още надхвърлили мечтите си за финансово охолство и свързаност с някоя политическа върхушка....демек обиковеният български гражданин, със среден месечен доход има няма 300-500 лв. знае ли що е туй демокрация .....именно "демокрацията" по гнусност едва ли не се нареди след "кумунизма"...... [quote:3htzcecn]Думата „демокрация“ произлиза от древногръцки език: „demos“ означава „хора“, а „kratein“ — „управлявам“. Съответно буквалното значение на днешната дума е „управление на хората“. Терминът също така понякога се използва като мерило за степента на влияние на народа върху собственото им управление.[/quote:3htzcecn] та правото е на наша страна....../сега няма да се впускам в естеството на личните ми мисли по този въпрос, трябва да работя/.....,но ...аз продължавам да настоявам, че всеки има право да намери своя начин и своя кандидат,...своя смисъл и кауза.....и да я отстоява....не е трудно напълно граждански формирувания да намерят място сред "кюпа богоизбрани"....дори бих казала..., това което най-вече ме накара да не гласувам на тези избори е факта, че така или иначе бе необходимо да се гласаува не само за политически цвят, а и за техни капацитети......, но къде и кой информира населението, че това е от същото фактологично значение, както да си избиреш политическа боичка...., за жалост присъствах на не един политически митинг в Пловдив...и никой от зарибяващите не повтори повече от веднъж хората в своята листа....партийните предложения за евродепутати, на базата на чиито избор народа трябваше да избере своите представители като личности в европарламента, но уви....чуваха се изказвания от сорта:"никой не може да ни вземе властта","веднъж за винаги ще ги унищожим","ние сме новия и съответно най-добрия избор"...нека всеки сам си прави изводи :mrgreen: