Gravatar
morfea
2007-04-29_21:56
ШАМАР...събуди се?!

ето една темичка, която ме вълнува все повече и с всеки изминал ден... ВЪЛНУВА е хубава дума... струва ли ми се или хората се изгубват... животът е приел някакви странни измерения... и не ми харесват... не че някой ме пита... а и да попита - не му пука! ...цветята потрепват при всеки полъх на вятъра... птиците посрещат слънцето, жадни за живот... снежинки по миглите... ЕМОЦИИ! странно ми е как повечето хора са вече с други сетива... и емоциите са други...някви мутанти... за много от всички... как се изменя всичко... объркващо странно... сякаш ни харесва да ставаме дебелокожи... и сляпи... лесно е! Супер лесно е! FUN! Все повече ме втрещява как са притъпени вече сетивата... и как емоциите се търсят, подобно на кофеина... Важно е количеството... и кафето да е убиец! Не че ни трябва той... може и шамар... Колкото повече...толкова повече... Shake it, baby! :shock: адреналинът му е майката! думи...думи...думи...
Gravatar
psi-fi
2007-04-30_04:33


Определено човеците са грешка... Рак в напреднал стадий. Някой трябва да застеля тая планета да не се мъчи ...иначе не разбирам какво имаш против кофеина :)
Gravatar
moonwatcher
2007-04-30_08:07


Не го слушай psi-fi. Живота е хубав. Само по-често трябва да се ходи на планина :)
Gravatar

2007-04-30_08:24


[quote="moonwatcher":1ic4j2iv]Не го слушай psi-fi. Живота е хубав. Само по-често трябва да се ходи на планина :)[/quote:1ic4j2iv] toi x-cat v planinata jivee;] ama mai lineage-a e po-priqten za hodene xixiixxi
Gravatar
tmn
2007-05-01_19:12


mi nie horata vse poveche robotqsvame.. moje bi ot tolkova mnogo problemi i otgovornosti ne ni ostava vreme da se naslejdavame na prirodada i na vsichko, koeto ni e podareno.. moje bi vse po malko ni puka .. shtot e lesno postijim cel i e vinagi pod rykata ni..ima edna istina che no vse po malko go pravim.. pp. sorry za latinicata
Gravatar
Партилан420
2007-05-03_12:54


хаха, ти пиян 4овек с шамари пробвала ли си да будиш? май не.. не става, няма на4ин. така и корпоративните роби, вървят и спят.. технологи4ната цивилизация представява рак на планетата, не хората като вид. това 4е мнозина са "институционализирани" ("матризирани" по ново му) е жалко. Проблемите сами си ги създаваме и сами си ковем веригите и ГСМ-ите сами си конструираме и запо4ваме да живеем в един измислен свят на права и задължения, с който ограни4аваме неограни4ените си възможности. "трябва" ли по-4есто да се ходи на планина, или просто "може" ? :wink:
Gravatar
the GNOME
2007-05-03_13:10


по същия начин ми звучи и "трябва ли да използвам GSM или просто може"...
Gravatar
Партилан420
2007-05-03_16:22


може. но ако ползваш не може без да го плащаш, нали? или ако и така може, драсни един ПМ :lol: освен това много зависи от това как го използваш.. а 4е хората мутираме като вид, това е а)о4евидно б)неизбежно ц)по-добре късно, отколкото никога.
Gravatar
morfea
2007-05-04_06:26


мдааа...това с GSM-а беше добро... и с планината... ...само че, в мутиралото ни човечество все още има хора, осъзнаващи принадлежността си към природата и необходимостта от нея... леле...все едно говоря за пубертет... за човечеството.... :shock: :x :P :x 8) струва ми се, обаче, че при много от нас - хората - вече съществува една недостатъчност от емоции... може би защото възможностите са други и сме като гладните понякога... гладът е повече в съзнанието... пред алтернативата една баничка или сто вида торти... малко ще изберат първото... същото мисля е и с емоциите напоследък... отиваш на планина... ама що да не постреляш... cool e... да се 'отрежеш'... да се сбиеш... и тнт...що да се ходи на планина... има картинг... игри... филми... кафенета... яко е да връткаш... коли... ...... ... все повече СИЛНИ емоции търсят хората... това не разбирам... какво ни липсва... изгубваме ли се или пубертетът ще ни превърне в по- зрели за нас самите и света...{ама че сравнение :roll: } шамарът не винаги помага на пияният... но и помага... :twisted:
Gravatar
aquadark
2007-05-04_10:31


[quote:2mwuv0gt]ограни4аваме неограни4ените си възможности. [/quote:2mwuv0gt] Word! Много правилно ! :idea: Светът е такъв, какъвто ти го искаш да бъде. Съзнателно или несъзнателно. Проверено е, че работи :)
Gravatar
ani
2007-05-04_22:31


[quote:2irnv7t3]струва ми се, обаче, че при много от нас - хората - вече съществува една недостатъчност от емоции... може би защото възможностите са други и сме като гладните понякога... гладът е повече в съзнанието... [/quote:2irnv7t3] привет , хем съм съгласна, хем не...... :- , говориш , че съществува глад за емоции, нима ти , аз , всички.... не измерваме състоянието, че сме живи, благодарение на тръпките, които пронизват сърцето ни, мускулите ни, съзнанието ни, стомаха ни...."побиват ни тръпки", "мравки полазват гърба ни"......, превиваме се от смях, страх...., изпитваме болка, стенем при загуба, любим......: недостатъчността от емоции не я разбирам някак си.....: верно развили сме всички, или хайде болшинството...:едните дебелокожост, други непукизъм,....премързява ни малко повече....., а това , че се радваме на новите безчувствени играчки....., то това е явно мода и пазарна структура.... ....има прекалено бясно състезание, между хора, личности, разбирания, практики , традиции и съвсем обикновеното мнение..... конкуренция....... по скоро гладът е с идеята "да си силния на деня".... да имаш малко повече...."или колкото повече, толкова повече" имам чувството , че се живее като за последно.... сякаш след нас и край...., малко нагло идва, немислите ли? /аз намирам голяма доза безотговорност в начина, по който се формира ..... съвременния начин да се чувства/... и сме взели да се поддаваме нещо много лесно на провокации и манипулации.., ....не ни се борави със свободата и отговорността... и в случая Партилан420 за пореден път го казва: [quote:2irnv7t3]..... ограни4аваме неограни4ените си възможности. [/quote:2irnv7t3] ....., но в крайна сметка живеем тук и сега, света в момента е наш, поселяваме го, населяваме го, цапаме го......, но това си е нашият свят, нашето време......, просто изолираш заразата, намираш твоя стил и удобство...., взимаш боите и почваш.....какъвто го нарисуваш... това е.....по моему де :wink: :oops: ...и шамари хич не обичам! /в текста главният герой е отъждествен със събирателно множество.... присъстващите нали знаете, че винаги правят изключение/ :oops:
Gravatar
morfea
2007-05-05_10:55


[quote:20gyqvzz]в начина, по който се формира ..... съвременния начин да се чувства/... и сме взели да се поддаваме нещо много лесно на провокации и манипулации.., ....не ни се борави със свободата и отговорността... [/quote:20gyqvzz] и аз мисля така, [b:20gyqvzz]ani[/b:20gyqvzz], но и малко иначе... малко е странно да се сформира начин да се чувства... а точно това става...манипулациите и провокациите са ОЧЕВАДНИ, те са навсякъде...и объркват понякога... а май това е целта.... чувствата са наистина нещо прекрасно...с цялата им гама...рисуват картината на живота по неповторим начин...и все пак това, за което говоря е изкривяването и объркването в днешния свят... може би за нуждата от повишен адреналин...за това търсим все по-нови и разтърсващи...силни неща...защото са достъпни, не непременно нужни...и не се ли пристрастяваме към това... [quote:20gyqvzz]...има прекалено бясно състезание, между хора, личности, разбирания, практики , традиции и съвсем обикновеното мнение..... конкуренция....... по скоро гладът е с идеята "да си силния на деня".... [/quote:20gyqvzz] да...и в това състезание не се знае какво може човек да спечели или по-скоро - загуби.... част от себе си.... силата е вече друго понятие... много по-измеримо... наистина е настъпил голям хаос... :?: :oops: :idea: а може би така трябва :roll:
Gravatar
ani
2007-05-05_11:36


[quote:m4z12h7r]изкривяването и объркването в днешния свят... [/quote:m4z12h7r] да да така е, но всеки мери според аршина си..... няма да намесвам относителността и субективността на всяко едно мнение, било според светогледа и разбиранията на единицата-самия човек, или пък спрямо всеобщия хаос....и новите методи за задоволяване на нуждите...., за търсене на смисъл....., за правото да живееш свободно и своеугодно..... [quote:m4z12h7r]наистина е настъпил голям хаос... а може би така трябва[/quote:m4z12h7r] аз мисля, че не малко са вече "събудени", че именно съвремения човек търси новия начин....., че доволно количество от хората поселяващи в момента планетата Земя....знаят и искат да променят наложените от системата схеми и модели за поведение, за чувстване, за търсене на истинското... смея да твърдя , че негативизма..., и всеобщото чувство, че в момента нещо не е наред със Света...е една от формите за манипулация....., но вече събудили се и осъзнали се....можем много! :oops:
Gravatar
the GNOME
2007-05-05_11:45


границите са като дъвка... твърди са докато не ги здъвчеш... :D :lol: :oops: после - балончета и фигурки "vivatel ще предаде за обаждането ви...."
Gravatar
ani
2007-05-05_11:52


[b:31706889]"ИДЕАЛ"[/b:31706889] :wink:
Gravatar
goadelic
2007-05-09_06:37


Абе, нищо ново не казвате тука! То няма и какво де. Хората са вързани с оцеляването, то с парите, парите с работата и така. Който е айляк, има кинти и няма нужда да работи, добре, обаче другите...? Тука някви GSM, някви чувства... Хахах, всеки да прави каквото си иска. Хората са с различни възможности. Тръгнали да обсъждат. Дай ми кинти на мене и аз си знам как да живея. Хората по света не са с еднакви възможности. Тука много ми е странно, все някакви изтъркани и обикновени неща от живота се обсъждат, и все си мислите не знам си какво. :)
Gravatar
the GNOME
2007-05-09_09:23


в твоя ред на мисли съм.. отчасти :) това с планината и ходенето по нея е също толкова модел на поведение колкото и ползването на GSM.. понякога абе всеки сам си решава... дали да надува балончета и колко да го боли ченето. .. :wink:
Gravatar
anomy_lt
2007-05-11_22:50


Нека ви задам един въпрос.. В каква част от "тук и сега", вие мислите за друго време, било то бъдеще или минало. И каква част от тези мисли са свързани с други хора ? Не са ли малко множко м? Обществото е организъм, а всяка негова единица (самотното съзнание) е отделен организъм. Ако търсите обяснение защо нашият живот е станал толкова безмислен погледнато от глобален и духовен мащаб, отговор има, но не се опитвайте да го обесните, защото факторите за него, лежат в състоянията на всеки негов член, поставени върху blueprint-а на времето в директно съотношение с емоциите в този времеви момент, които са в директно съотношение с общуването, както и с емоциите спрямо този момент и на събеседника, които се явява и външен фактор. <- what a load of crap huh? Но има нещо, което се е отразило върху достигането на това наше състояние/положение.. и голяма част от него е себедоказването. Невъзможното за deletion чувство което ни кара да се докажем пред себеподобните (геном). Пренесете се сега в светът малко след като финикийците са измислили парите.. кой е най-лесния и не-директен начин за себедоказване пред всички.. - парички. Оттам и глобалните човешки амбиций за богатство, оттам техническата революция, оттам и технологиите разбирасе.. тъпа история.. Истинят въпрос е кое е по-важното.. духът или парите.. и кой по-точно трябва да ги е класирал, че да трябва да "познаваме" кое е? Смятам ( лично мнение ), че човекът е истинският престъпник на тази планета, себедоволен имаики пари и приятели, какво друго го поддържа като индивидуалност освен редовните bursts happy emotions? Цялата сила която е вложена в човечеството е базирана на емоциите. Всички тези големи войни, драми, победи.. не се ли самодрогираме, самозаблуждаваме.. човекът е велик!!!! Но ето че ако е така изниква и друг въпрос.. Заблуждаваме спрямо какво? Заблуждението предполага да има друга по-истинска истина.. Каква истина? Какви глупости.. А темата се казва "ШАМАР...събуди се?!".. дам.. няма проблеми Кой какво видял ехаа ама и аз съм го виждал веднъж ихаа, кой как се държал, извинявай.. имаш най-необяснимия мозък на тая планета.. Защо трябва да си обеснявате всичко ? Аз го чувствам обидно, понеже тази непрестанна категоризация на хора и съзнания извън вашите собсвтвени, които дори и тях не познавате не спира, като лепенето на етикети е! Тези очи, с който се раждате, размерът им не се променя от деня на раждане докато не настъпи смърт и изгният! Променя се единствено и само това зад тях.. виждането, както всичко друго е уникално за всеки, не само като картина, а и като избор, какво ще бъде видяно и какво не! Било то осъзнато или неосъзнато. Както и да е.. тая социология, спорд нея Аз съм просто човекът, следствие на своята среда и май и вие.. Еми мамкаму, кой някога е видял някаква истина? Ако парите ви устроиват.. какво сте се зачудили?! пп-извинявам се за агресивния пост :oops:
Gravatar
moonwatcher
2007-05-12_12:44


А всъщност какво искаш да кажеш? Само с 1 изречение ако може.
Gravatar
anomy_lt
2007-05-13_05:00


Че никой нищо незнае, включително и аз. Събуждането предпоставя сънуване/заблуждение. Реализъмът е субективно нещо, както и може би цялата ни вселена, но събуждането предполага съществуване на обща истина и тук идва сблъскването, което ни дава само един нов бял лист и моливче.
Gravatar
the GNOME
2007-05-13_05:54


и гума :wink:
Gravatar
ani
2007-05-14_10:50


привет, anomy_lt поста ти ми хареса, но си поставил въпрос още в самото начало [quote:2360h9ux]Нека ви задам един въпрос.. В каква част от "тук и сега", вие мислите за друго време, било то бъдеще или минало. И каква част от тези мисли са свързани с други хора ? Не са ли малко множко м? [/quote:2360h9ux] прегледах по-горе искайки да разкодирам въпроса ти...и гледам,че аз в контекст на мои мисли по-горе в темата говоря: [quote:2360h9ux]....., но в крайна сметка живеем тук и сега, света в момента е наш, поселяваме го, населяваме го, цапаме го......, но това си е нашият свят, нашето време......, просто изолираш заразата, намираш твоя стил и удобство...., взимаш боите и почваш.....какъвто го нарисуваш... това е.....по моему де [/quote:2360h9ux] ...та просто ако представлява интерес за теб....моля да ми разясниш.... по-късно добавяш: [quote:2360h9ux]Че никой нищо незнае, включително и аз. Събуждането предпоставя сънуване/заблуждение. Реализъмът е субективно нещо, както и може би цялата ни вселена, но събуждането предполага съществуване на обща истина и тук идва сблъскването, което ни дава само един нов бял лист и моливче.[/quote:2360h9ux] ....само ще си позволя да добавя, че малко пак в омагьосан кръг се завъртяхме.... темата за мен е доста сериозна, актуална...злободневна дори... верно,че се преповтаряме..., умеейки винаги да кажем едно и също нещо ама с "друди думи", с нашия собствен словоред и стил на изказ.... имаше един виц преди години, от който ми е останало следното: става въпрос , кой е най-големия разказвач на вицове, та събра ли се бай Ганьо, Англичанина и Французина.... състезавали се, борили се.....Англичанина и Французина се скъсали да разказват кой от кой по смешен, а Наш Бай Ганя само добавял.... "...абе става , ама аз тоя го знам по друг начин"
Gravatar
the GNOME
2007-05-14_13:04


става така понякога... доста често даже.. дали недочел или не разбрал.. може да се обърка човек... но няма лошо да е казано и така и така... товари малко байтове само.. :)
Gravatar
Партилан420
2007-05-14_15:09


със "света" вси4ко си е наред,но или нещо не е наред със въведения от хората ред, или пък нещо с мен не е наред.. :lol: както може да има "буден сън" така може и да има и проспан живот. И съвсем невси4ки спящи лежат и кротуват, някои сомнабулстват и правят бели.. п.с. Какво ли сънуват какавидите на пеперудите? Как са преживяли силаж като гъсеници или как тайно им растат крила? Какво става, ако се опитаме да ги събудм преди да са им порастнали крилата? Дале4 не вси4ки какавиди успяват да се събудят. И Слава Богу(! ина4е гъсениците отдавна да са изяли вси4ко) :wink:
Gravatar
wordmaster
2007-09-01_06:48


гъсениците не ме притесняват толкова ами скакалците са друг проблем дано няма рояци нашественици че нивата ша замини :idea:
Gravatar
gears
2007-09-01_10:06


6amara verno nema li da se sabudi ve4e i da napravi nekoi nov hit!!!!!!?
Gravatar
goadelic
2007-09-02_08:34


[quote="gears":2rnvzdlh]6amara verno nema li da se sabudi ve4e i da napravi nekoi nov hit!!!!!!?[/quote:2rnvzdlh] :lol: :lol: :lol: То това извън темата, но някак си се връзва. Хахахаха, баси пича! Ааааа, хич не ми трябват нови хитове на Шамара. Добре се е покрил сега - си седи тъй. :)
Gravatar
DeeBa
2013-04-02_18:28
Re: ШАМАР...събуди се?!

bump :P