Gravatar
the GNOME
2007-02-02_11:06
крайно решение 2

[quote="Партилан420":2fwbrl4j][quote:2fwbrl4j]Партилане, много ти благодаря за линковете за Environmental Ethics и Radical Ecology... Наистина!!! По една случайност (бих я нарекъл) бях участник в едно студентско събиране с международно участие, в което хора с различни специалности (архитектура, строителни инженери, биолози, ботаници, географи, биолози и т.н.) се бяха събрали с цел да се опитат да анализират защо устойчивото развитие не се случва и какво трябва да се промени за да се случи.... Темата живо ме интересува. Отдавна се каня да напиша нещо по нея и ме мотивираш да го направя. Ще е хубаво ако можем да си поговорим някой път по тези въпроси тъй като виждам, че за доста хора темата представлява интерес.... колкото за камъчето - съветвам те да се поинтересуваш за видовете дървета и по-конкретно за афинитета им към гъбични и бактериални заболявания преди да вземеш длетото. Има видове чиято кора ако бъде наранена (особено в момент благоприятен за развиване на паразитни или болестотворни организми) биха пострадали доста та дори би могло да се стигне до фатален край (за дървото де). Колкото до снимките, които спомена - да това би могло да помогне... Като за начало проблем с натура 2000 е голямата липса на информация (причините са ясни)... Като така е хубаво да се информира общественоста и най вече младите хора, за случващото се та ако не и за това какво АДЖБ е това натура 2000.... Вече има някои идеи за действие - подписка, отворено писмо и т.н. остава да ги реализираме.... Искрено вярвам, че ако се съберем можем много (стига да имаме желание и готовност за работа в екип). Ако искате помислете... който е заинтересован... и след това да направим някаква среща и да си създадем план за действие.... Вярно е че момента в който нещата се случват е неудобен за много хора, но всеки би могъл да помогне с нещо...[/quote:2fwbrl4j] връщам ти постингите, понеже осакатих темата, ако слу4айно ти тябват за нещо думите ти и не щеш да се изгубят[/quote:2fwbrl4j] това е май което остана от темата.... :o или изпращаш на всеки постовете? Чудя се защо?! Това беше тема която си имаше своето място.. и никак не беше маловажна. Би ли обяснил? На всички ни... Съжалявам че ви занимавам . . .
Gravatar
Партилан420
2007-02-02_12:59


по няколко при4ини 1. защото по-голямата 4аст от аудиторията на форума не одобри идеята, а тази 4аст, която я одобри, така и не влезе в дискусията 2.защото радикалният енваръментълизъм придоби злободневност , и реших, 4е няма нужда да държа компрометиращи материали в публи4ното пространство. 3. защото вси4ки аргументи "за" и "против" ве4е бяха изтъкнати, повторени и потретени. вси4ки разбрахте за какво става дума, вси4ки имате съвест, , тези от вас, на които съвестта ви е в състояние да ви подтикне към определени действия или бездействия-следвайте каквото ви нашепва тя нямам какво пове4е да добавя. п.с. да, разпращам на всеки текстовете, на които е автор, така правя, когато смаятам да изтрия 4ужди думи от белия свят.
Gravatar
the GNOME
2007-02-03_20:32


За втори път в ouim ми се случва подобна напълно неоснователна модераторска намеса в следствие на която израз на мисли, чуства и време на няколко души отива някъде брутално осакатено.... Не разбирам причините ти.. [i:30gjbo3n]1. защото по-голямата 4аст от аудиторията на форума не одобри идеята, а тази 4аст, която я одобри, така и не влезе в дискусията[/i:30gjbo3n] нима това е причина? изобщо потрес... [i:30gjbo3n]2.защото радикалният енваръментълизъм придоби злободневност , и реших, 4е няма нужда да държа компрометиращи материали в публи4ното пространство.[/i:30gjbo3n] това би могло да е причина, но е и ценен урок, а страха и причините за него (за страха) са ясни... [i:30gjbo3n]3. защото вси4ки аргументи "за" и "против" ве4е бяха изтъкнати, повторени и потретени.[/i:30gjbo3n] факт! но не и причина за осакатяване... обикновено такива теми се заключват ако не се лъжа.... още веднъж - [b:30gjbo3n]не съм съгласен....[/b:30gjbo3n] нямам силата да направя нещо повече... единственото което мога да направя е да махна своите мнения (стоящи като луди кръпки шити от малоумник) от чисто новата тема наречена "топографски карти и още нещо", наследница на темата "крайно решение", представляваща от своя страна издънка от темата "Натура 2000 - през крив макарон".... Това е моето "крайно решение 2".... много ми е неприятно и тъжно, че дори и на това любимо място се случват подобни неща. Мисля, че и двамата разбираме много ясно за какви неща точно говоря! :( Искрено се надявам въпреки всичко случило се да останеш отворен към едни бъдещи взаимоотношения изчистени от предрасъдаци... Вярвам че имаме много да си кажем... :) :oops: o u i m - Гномът
Gravatar
Партилан420
2007-02-03_21:32


не отри4ам, 4е изобщо не съм безпристрастен по тая тема, за което за пореден път си поръсвам главата с пепел от лула. нищо не е изтрито*, просто е скрито/покрито , поне докато не се укротят нещата. От вси4кото мислене и общуване се убедих, 4е ако нещо толкова радикално се прави е добре да се прави без да се раздува, и в крайна сметка, "ку4е което лае-не хапе", няма смисъл да рискувам неприятности заради дискусия по която никоя от страните скоро няма да промени вижданията си. Нито пък да занимавам с нещата, които ме вълнуват хора, които по една или друга при4ина предпо4итат само да наблюдават, без да у4астват. Тези, които изразиха съпри4астие съм им благодарен, и ще гледам да го обсъдя с тях ЛИ4НО преди на4алото на сезона. имаш пълното право да изтриеш съобщенията си, а също и пълното право ОСНОВАТЕЛНО да поискаш оставката ми като модератор тук, , смятайте 4е съм я депозирал. "модератор" озна4ава "умерен" и "безпристрастен", и не мога да не си кривя душата, 4е когато става въппрос за Природата, НЕ МОГА да не бъда ПРИСТРАСТЕН към нея. *Нищо не е изтрито, освен 4аст от СОБСТВЕНИТЕ ми постинги, които ги написах за да ги про4етете вие, но не бих искал да ги про4ете някой друг. ДА, имаме много неща да си кажем и още пове4е неща да направим по въпроса , но НАИСТИНА както изтъкнаха и други, един транс-форум на-дали е най-доброто място за това. мисля, 4е ВЕ4Е се изразих достатъ4но ясно, или пак се налага да се повтарям?? п.с. Осъзнавам, 4е поради някои специфи4ни особеност на мозъ4ната си дейност понякога имам затруднения в комуникацията с хора, които имат РАЗЛИ4НИ предразсъдъци от моите. Защото презумпцията, 4е дадено действие е допустимо или недопустимо преди да бъде проведено наблюдение върху резултата е именно пред-разсъдък. някои си мислят, 4е да се секат дървета е допустимо, а да се подковават -не, а други мислят то4но обратното. въпрос на разбиране, времето ще покаже кой прав, кой-крив, и вси4ко останало. НО мисля, 4е няколкото тук, дето имаме пряко отношение по темата нямаме право да занимаваме меломаните със своите тревоги и намерения. ако на някой му липсва първата половина от темата, да ми пише ЛС, ще му ги пратя, ако преценя, 4е мога да му имам доверие(и без това ВЕ4Е бях заплашен от А., 4е ще ме изпее на съответните органи, Е, мисля, 4е няма нужда да ги улеснявам, може да съм луд, ама не съм тъп.)
Gravatar
the GNOME
2007-02-03_21:43


съжалявам че продължавам, но просто се налага да поясня, че ако аз съм А... то не си разбрал правилно "заплахата" ми.. това което имах впредвид е че ще алармирам горските за възможни лоши изненади.... Нищо лично нищо повече!