Gravatar
Anonymous
2006-05-05_08:10
Fuck for forest BG edition

Търсят се доброволки и доброволци за участие във Fuck for Forest. [b:owceg3rd]Информацията е напълно сериозна[/b:owceg3rd], събитието ще се проведе другия weekend. ПМ или icq за повече инфо. P.S. Мисля че и само доброволки ще са достатъчни, доброволците ще дойдат ;)
Gravatar
Syman
2006-05-05_08:23


fuck the forest
Gravatar
mokiziva
2006-05-05_09:14


nqma bg edition, tva e zapazena shvedsko norvejka marka. triaa neshto po-razlichno da vi hrumne hahahah
Gravatar
Anonymous
2006-05-05_10:44


Не знам какво е запазена марка, никога не съм знаел, няма и да узнам.
Gravatar
mokiziva
2006-05-05_10:53


tova e ideiata koiato e hrumnala na tochno opredeleni hora i nad koiato tezi hora imat prava. bez znachenie dali se kopira s komersialna ili nekomersialna cel. ne e slesna rabota da imash originalni i unikalni idei i samo niakoi hora go mogat. drugite sa " samo posledowateli". btw na men leona mi se oplaka za tva che drugi hora im kradat ideiata i mislia che e prava. nai-vajna e IDEIATA. be kakto i da e. priaten seks vi pojelavam i da ne zabravite za kvo go pravite hahahah. az veche shte si mulcha :mrgreen: :mrgreen:
Gravatar
Anonymous
2006-05-05_11:01


И как се запазват права над идея? Тези хора могат ли да бъдат навсякъде едновременно, където има партита? Да заповядат тук, да си платят пътя, да си фъкват на полянката, даже и партито ще напишем, че те го организират :) Идеите драга ми мокизива не принадлежат на отделни субекти, а на епохата, в която са създадени. "Ако не бях аз, това нямаше да се случи" - отдавна научно е доказано колко грешно е подобно твърдение, историческите събития са резултат от сложните социални взаимовръзки и никога, ама никога не могат да бъдат приписани на отделен индивид.
Gravatar
Syman
2006-05-05_11:02


ve4e sa licenzirali taq ideq taka li ? hahah i 6te ni sudqt ako q polzvame ku ku
Gravatar
Victoryus
2006-05-05_11:04


[quote="Syman":u3071gld]fuck the forest[/quote:u3071gld] да живеее индустрялната зона и АЕЦ :!:
Gravatar
aluin
2006-05-05_11:05


[quote="mokiziva":j2j46160] priaten seks vi pojelavam i da ne zabravite za kvo go pravite hahahah. az veche shte si mulcha :mrgreen: :mrgreen:[/quote:j2j46160] :lol: хахах едва ли ще има секс.. освен на скришно по палатките или колите.. всмисъл аз се съмнявам, като ги знам повечето хора се познават и едва ли ще се отпуснат толкова! ако има секс изпълнения на живо ме предупреждавайте за да не идвам.. че само още повече ще ми залипсва..
Gravatar
Anonymous
2006-05-05_11:20


този на снимката ли ? :P
Gravatar
omi
2006-05-05_11:21


глупости. понахте да си фантазирате гец. кой ще ходи да се чука на няква полянка пред други. аре не сме 14 годиши англичани дето са толкова изкуфяли и си правят оргии от скука. съвсем се побъркахте
Gravatar
Anonymous
2006-05-05_11:30


оми ако обичаш да не приписваш субективните си морални задръжки на останалите, още по-малко да ги наричаш "изкуфели". Не всички са моногамни от 19 годишна възраст като теб, не мислиш ли :)
Gravatar
aluin
2006-05-05_11:46


[quote="Begemot":2matcafe]този на снимката ли ? :P[/quote:2matcafe] хахах и двамата!.. шегичка!
Gravatar
Anonymous
2006-05-05_11:49


абе аз си мислех точно това да напиша, ама викам може да се обидиш хахахахаха....
Gravatar
mokiziva
2006-05-05_12:23


begemote aide aide ideiata bila na epohata. ne e na epohata. ako beshe na epohata shteshe da pishe " elate da se naebem na polianata i da si ostavim prezervativite nasred gorata shoto taka ni e kef". ideaiata na fuck for forest e unikalna i si e samo tiahna. ne e vajno dali sa ia licenzirali ili zapazili, prosto si e tiahna i triabva da se uvajava. i ne go kazvam zashtoto gi poznavam a principno govoria. te ne mogat da budat navsiakude na sichki partita i zatva imat predstavviteli, koito sa chast ot tiahnata organizacia i kato takiva imat pravoto da se narichat fuck for forest. ne che iskam da ti davam uroci po spravedlivost, no prosto ako triabva sichko da e chestno, triabva filma koito napravite, ako vuobshte go napravite, da se izprati na fuck for forest za da se pokrepi s tva gorata, inache triabva da si izmislite drugo ime.
Gravatar
Syman
2006-05-05_12:54


hahha moki zapazi si moralnite cenosti samo za sebe si
Gravatar
malkiat_dim
2006-05-05_13:12


Що бе аз лично подкрепям и споделям гледната точка на Моки :D Е за тези хора говори [url:1k3w9mwv]http://www.fuckforforest.com/[/url:1k3w9mwv] темичката и е някъде по назад пак в тоя раздел може да я разгледате там е написала зад какви идеи седят хората и те не са свързани само с е**нето 8) Те са си написали че си търсят съмишленици в сайта, може да им се прати едно писмо да ги уведомим ако искате да застанете зад тези същите идеи които седят зад това име :D Пък нищо не пречи и да си измислим наше без да плагиатстваме ако няма да се свързваме с тях и идеите им 8) за мене лично е все едно как ще се казва партито стига да има весели и усмихнати хора на него нека и Грааа чиято е темичката в парти раздела и другите които го организират това парти да си кажат мнението и може тука ако са съгласни заедно да измислим някакво ново наше си название на партито което може да си стане и ежегодно като това на Пънчарево от миналата Събота :D и да се направи и догодина в това не виждам нищо лошо :P :D П.П. Що не го кръстите Fuck in the forest така просто кат се чуе това име хората ще го свързват с вашата идея и представи за парти а не с нечия друга а и май замисъла се запазва :wink: хихи :D
Gravatar
LGI
2006-05-05_14:54


Не четох всичко, но ми беше достатъчно за да видя на къде отиват нещата. Много се моля на някой админ да затвори темата, защото е напълно излишна. Колкото до самото име за партито, тъй като Моки е най-навътре в нещата, ще я помоля, ако има възможност да се свърже със създателите на идеята и да ги пита дали можем да ползваме това име за партито. Ако има проблеми ще го сменим. Само не искам да стават глупави спорове и след това да има обидени и разочаровани и да последват реплики от сорта "Ааа, аз няма да ходя, тия си правят шега с Фък Фор Форест" или други подобни... Това са глупости. Идеята на всичко е да отидем на полянката и да се веселим. Да не говорим, че мястото е ново и за сега най-доброто от всички, които се използват за партита на открито около София.
Gravatar
AcTpoHaBT
2006-05-05_15:10


Темата не е излишна, просто топика се измести (както почти винаги). Аз нямам нищо против да се набират доброволки за това начинание, а ще съм и много доволен ако има и отзовали се. Доколкото разбирам Моки няма проблем с името на партито, но ако хората идеолози имат аз ви предлагам: "Masturbate for forest"
Gravatar
mokiziva
2006-05-05_16:46


еее ЛГИ ти пък много присърце го приемаш. На мен идеята за името на партито ми харесва много. Ставаше дума за филма. днес сутринта като видях тая тема тук , си казах " оффф пак ли веееееее, няма ли най-накрая да спрем да си присвояваме чужди идеи от Запада (или Изтока)". За кво трябва винаги сичко да е същото каквото правят другите страни, само с едно БГ Едишън накрая зад името? И дори не признаваме гениалността на идеята, ами само си я присвояваме под предтекст, че идеите не са плод на индивиди а на " цялата епоха"? И сериозно ли искаш да ги питам за името?!?!? Ми аз мисля че вие дори няма да заформите истиснки фак фор форест, така че обшо взето май трябва само да им пратя мейл и да им кажа " ее брато, може ли тука едни познати да ви откраднат името за едно парти че е много оригинално" . Хм, къв е смисъла да пиша тоя имейл? На тия типчета дори не им е ясно колко ъндърграунд е тва парти и че не използвате името им за " реклама" ами просто ей така за базик. Така че мисля че няма смисъл да ги питам. А и наистина ставаше въпрос за филма , не за партито.
Gravatar
delamelix
2006-05-05_17:04


[quote="AcTpoHaBT":1yejt793]Доколкото разбирам Моки няма проблем с името на партито, но ако хората идеолози имат аз ви предлагам: "Masturbate for forest"[/quote:1yejt793] hahahaaa kato me vidi6 molq te pripomni mi da te 4erpq edna bira ei tva e 4ove4e mnogo dobre :lol: :lol:
Gravatar

2006-05-05_17:48


Spored men naistina e dobre da se smeni imeto shtoto nastanaha polemiki....iaicata im mina vremeto Begemote ne e to4no taka no ti si znaesh.Spomniam si kolko aktiven beshe za Spirit(DOOF REC.) i si chakam obeshtania otgovor:)
Gravatar
Партилан420
2006-05-05_19:34


[quote="mokiziva":280ry1tn] ideaiata na fuck for forest e unikalna i si e samo tiahna... ..prosto ako triabva sichko da e chestno, triabva filma koito napravite, ako vuobshte go napravite, da se izprati na fuck for forest za da se pokrepi s tva gorata[/quote:280ry1tn] След като някой(комай самата ти) ве4е я сподели с нас, то идеята ве4е е И наша. А 4е ако се прави такова нещо е добре да има сигурни хора за у4астие във филма и сигурен оператор, и 4е филма 100% следва да се прати на хората, които са ни дали идеята, то се подразбира. п.с. И понеже е ясно , 4е доброволците ще са дале4 пове4е от доброволките, да попитам кой ще прави кастинга?
Gravatar

2006-05-05_19:43


Е Партилане ясно е че си плагиат и привърженик на свободното усвояване май на всичко ма не го демонстрирай чак толкова де:)))))))
Gravatar
Anonymous
2006-05-05_20:51


[quote="MyckapuH":kxvd3pi4]Spored men naistina e dobre da se smeni imeto shtoto nastanaha polemiki....iaicata im mina vremeto Begemote ne e to4no taka no ti si znaesh.Spomniam si kolko aktiven beshe za Spirit(DOOF REC.) i si chakam obeshtania otgovor:)[/quote:kxvd3pi4] Малко съм на купон и леко пийнал, но ще се опитам хаха :) В случая с Doof Records ставаше въпрос за умишлена заблуда с цел популяризация на събитие и DJ, като събитието имаше определен вход, състоеше се в клуб и беше официално, легално и с принципно комерсиална цел ( т.е. събиране на вход ) В нашия случай става въпрос за спонтанно хрумване с некомерсиална цел, напълно нелегално, и няма заблуда относно участниците на партито : Такава би съществувала ако бяхме написали, че партито се организира от същата организация ([url:kxvd3pi4]http://www.fuckforforest.com[/url:kxvd3pi4] и на нея участват представители на въпросната организация. Тъй като няма такова нещо, аз не виждам нищо неморално в организирането на събитие с подобно заглавие. "Fuck For Forest" в идеята на организацията Fuck For Fоrest се отнася единствено до правенето на публичен секс на парти, а в случая става въпрос за цялостна идея на парти. Прекрасен пример как един и същи вербален конструкт ( идея, заглавие) може да означава напълно различни неща. Така че не разбирам какво сме откраднали, ама хич.
Gravatar

2006-05-05_21:01


Ok,iasnu:)
Gravatar
Victoryus
2006-05-05_23:13


[quote="Begemot":1ekjx7th] В случая с Doof Records ставаше въпрос за умишлена заблуда с цел популяризация на събитие и DJ, като събитието имаше определен вход, състоеше се в клуб и беше официално, легално и с принципно комерсиална цел ( т.е. събиране на вход ) [/quote:1ekjx7th] много се кефя на хора които обясняват на други хора как са ставали някои неща осланяйки се единствено на някакви си свои виждания за нещата може да горя в ада но просто го обожавам този форум
Gravatar
Anonymous
2006-05-05_23:50


Осланям се на чиста феноменология поради все още отсъстващото обяснение Victoryus, ако то беше дадено може би нямаше да го направя ;) Аз давам обяснение за собствените си подбуди за извършването на дадено действие като по този начин не оставям място за фриволни интероретации, можеш да последваш примера ;)
Gravatar
TrAnCe_DaNcE
2006-05-06_07:31


Пак се говори за друго, но не и за оупън еърчето :lol:, Бегемот твърде субективно гледаш на нещата. Мислиш ли, че онези хора създали това име и идея ги интересува колко "спонтанно" е станало всичко? Има вариант, че няма въобще да научат за това парти... :mrgreen: Заставам също зад това някой да ги иморфира за това събитие. Убеден съм, че няма да имат нищо против, но е нормално, като ползваш нещо чуждо, и зад което седи идея, да питаш поне дали може?! А случая [b:10mplcgj]Doof Records[/b:10mplcgj] е абсолютно същото, като резултат. Разликата е в точката където се търси истината. Колко човека слушащи не транс музика в БГ са чували за лейбъла и биха дошли заради това на "комерсиалното" парти? Хората запознати с тази музика от своя страна не биха се "подвели". Къде е проблема тогава? Сега ситуацията е изравнена с този случай :lol: Резултата от действието... :lol:
Gravatar
mokiziva
2006-05-06_09:07


Партилане, честно казано просто не мога да си представя че до такава степен се опитваш да заличиш приноса на дадени хора като източник на дадена идея. Наистина не разбирам дали сериозно твърдиш че идеята е на ВСИЧКИ. не мога да си представя че нямаш уважение към дадени хора от които тръгва една идея и твърдиш че тя в момента на изказването си вече не им принадлежи. стига моля те, това просто не е честно. Идеята за даден проект си принадлежи винаги на тези които са я стартирали и нека те са единствените които могат да решават кво да правят с нея. По твоята логика сички художници, музиканти и т.н. трябва да са анонимни и никога да не поставят името си под изкуството си. Въобще за кво са ни имена, нали сички сме част от едно цяло морфогенетично поле, където идеите нямат собсвеници и принадлежат на сички. И вече не става въпрос точно за фак фор форест, а принципно тука цари някъв менталитет че идеите на други хора са и наши идеи и по тая причина не струват нищо ( виж топика за музиката и даунлоада). Тва просто дразни. Неокомунистическа утопия под прикритие. Не ми се обяснява повече по този въпрос, уморих се от тва, но при сички случаи вече разбрах колко струват идеите на други хора за някои хора тук : НИЩО. така че явно цари някъв вампиризъм за идеи и аз в бъдеще мнооого внимателно ше обмислям кво казвам и кво премълчавам.
Gravatar
ZawHeR
2006-05-06_09:37


.
Gravatar

2006-05-06_09:43


Mnogo ama mnogo sum razo4arovan ot vijdaniata na niakoi hora za niakoi neshta!Ne sum go o4akval.Ako niakoi utre si pozvoli da izpolzva Gain Reduction samo shtoto ne e s krug4e i R ili C shte go prebia kato ku4e!!!!!!!!
Gravatar
red devil
2006-05-06_10:02


[color=red:36cblvmc]To4no taka!!![/color:36cblvmc]
Gravatar
Lexia
2006-05-06_10:26


[[i:31feww1h]кийп гоуинг момчета и момичета и без страхове и угризения[/i:31feww1h]] Ама разбира се, пей сърце, тук на всеки е позволено да си прави каквото си иска. Страната на неограничените възможности... хъхх Илко, жалко, че не си разбрал (или не искаш да рабереш) какво се опитва да 'докаже' Тина. :wink:
Gravatar
aluin
2006-05-06_12:25


[quote="mokiziva":1j1osk1m] Неокомунистическа утопия под прикритие. Не ми се обяснява повече по този въпрос, уморих се от тва[/quote:1j1osk1m] и аз се уморих да говоря за това, още преди сме разисквали с някои хора.. човек стой зад дадено име и е работил за това, давал е душа и сърце за да създаде своето виждане и да асоциира това виждане и творение с определено име.. взимането на име, на търговска или некомерсиална марка си е безотговорно и егоистично своеволие.. в случая името фак фор форест е наистина успешно, хората го запомнят и харесват и дори използват.. тоест започва да се налага като израз, дори да не следва същата конкретна идея.. нещо като Кажи баба тенкю, дето навсякъде се споменаваше и самите хора не знаеха защо така ги забавлява това изразче.. успешен маркетинг ха! и както казва моя добър приятел krae... [b:1j1osk1m]credits must be given[/b:1j1osk1m] 8)
Gravatar
gears
2006-05-06_12:40


[quote="Партилан420":5fcgx3mj]... доброволците ще са дале4 пове4е от доброволките...[/quote:5fcgx3mj] да взимат по една палатка и на Brokeback mountain сички а иначе на шведите идеята по принцип е тъпа. и са грозни ексхибиционисти а по отношение на интелектуалната собственост съм съгласен с бегемот.
Gravatar
the GNOME
2006-05-06_16:02


Принципно съм съгласен с това, че корена на дадена идея трябва да се уважава и пази особено ако идеята е с позитивни цели. Само се замислете как за почти всичко дълбаем за да видим откъде идва... Конкретно за въпроса с "Fuck For Forest" не ми се рови в страничката им за да видя има ли място на което да пише изрично, че са несъгласни името им да се ползва без тяхно съгласие... Мисля че това е основен въпрос в слуЧАЯ. Често родителите на дадена идея просто пускат детето си да расте без да ги е грижа, но има и "грижовни родители"! :) Като MyckapuH например :wink: [i:34av2ate](виж по горе)[/i:34av2ate] Притеснителното за мен в това парти е думичката "Fuck"... Ако идеята е да се направи нещо наистина добро за гората гласувам с две ръце [b:34av2ate]ЗА[/b:34av2ate] и съм сигурен че хорицата от "Fuck For Forest" биха направили същото особено ако интересите им са чисти! За жалост обаче нещата не ми звучат точно така... По-скоро цялата работа около името ми напомня на една мацка с лимонени резанчета [i:34av2ate](или нещо такова)[/i:34av2ate], прикриващи зрънцата й, усмихваща се мило от плакати и бордове, продаваща [i:34av2ate](рекламираща)[/i:34av2ate] някакъв вид алкохол или сокчета или и двете не съм сигурен... Прилича точно на реклама действаща на бейсик ниво... А не мисля че партито което се задава има нужда от такава "реклама" или пък заслужава такова отношение! За мен снимчиците на Локорско както и DEEP AIR 4 са повече от достатъчна предпоставка да се съберат хорица и да се сътвори нещо потрисаващо. :) [quote:34av2ate]аз се съмнявам да има на партито performances a la 'fuck for forest'?[/quote:34av2ate] напълно е възможно да ти кажа! Присъствал съм на подобно нещо в зала Фестивална преди няколко години и то. Бях със счупен крак та стоях повече на пейките и по едно време гледам точно пред мен долу на "тепиха" някакви се бяха отделили от тълпата посредством раници и якета и го правеха по всички правила на изкуството... :) [quote:34av2ate]Na6te gi nqma v line upa, za tva i nas nqaa da ni ima!!! Veselo f.... ![/quote:34av2ate] Айде стига бе хорица остава и ние да се нацепиме на ситно... :( [i:34av2ate](Казвам [b:34av2ate]ние[/b:34av2ate] като имам в предвид хората живеещи с електронно зареждане)[/i:34av2ate] :) __________________ [b:34av2ate]Природата винаги оцелява![/b:34av2ate] :D [i:34av2ate]Въпросът е - "ПОД КАКВА ФОРМА?"[/i:34av2ate] :oops:
Gravatar
mokiziva
2006-05-29_14:46


[quote:wunmshrh]Колкото до самото име за партито, тъй като Моки е най-навътре в нещата, ще я помоля, ако има възможност да се свърже със създателите на идеята и да ги пита дали можем да ползваме това име за партито[/quote:wunmshrh] Здравейте още веднъж, LGI, тази седмица срещнах хората от Fuck for forest на едно много мило парти в Берлин. Разказах им че едни приятели организатори на партита супер много са се изкефили на идеята им и са организирали парти с тяхното име в подкрепа на проекта. Супер много се зарадваха. Още повече ще се радват ако има видео от партито. Но като цяло казаха че няма проблем с името и че се радват че ни харесва:)
Gravatar
brainjuice
2006-05-29_20:50


то тва добре, ма не е лошо да има и някакъв fuck по някое време :wink: то аз съм малко пълничък и няма да се харчи добре порното с мене, по-снажни момчета трябва да се намерят... но ако няма доброволци и ние старите ще помогнем с каквото можем :lol: това го казвам напълно сериозно - ако ще е fuck for forest, нека да е fuck for forest :)