Gravatar
maneff
2011-08-12_06:40
Атаката срещу фейзбюке

Както знаете ( а и да не знаете, ще усетите ) на 5-ти ноември тази година ше има стабилна атака срещу най-масовата социална мрежа. Някои от вас ако случайно членува дистанционно във хайерските групи Anonymous или пък LulzSec би трябвало вече да е подготвен за атаката и да изпробва постнатият механизъм от гуруто от LulzSec срещу различни вторични протоколи, заобикалящи генералният input на данни. Оставете мнение какво мислите за намеренията на тези две организации, за вижданията им и за шанса да бутнем фб за достатъчно време, че да има сериозни последици от всякакъв вид. Аз лично съм намразил тая соцка точно заради нулевата сигурност на данните на потребителите им и с удоволствие бих съппортнал натискът срещу тях. "Операция фейсбук" ще стартира на 5-ти ноември, но всъщност се пада 4-ти в България. Моля всички хакерчета, програмистчета и хейтерчета да се включат по подобаващ начин ! Не си търся собствените права, понеже не ползвам социалката, но пък в никакъв случай не толерирам погазването на правата на потребителя в световен мащаб :!: Ако някой ще участва, нека да ми пише ЛС или пък да остави пост тук, но да се цензурира подобаващо (за да не бъде индексирана темата от който не трябва и после някои хора да си имат проблеми заради нас). Имам няколко идеи, които съм тествал и работят, най-вече за снифване и спамване, както и за DOS атакаи свързани със сървърите и със потребителите (заместване на кукита в реално време). [size=50:20b2xu4h]БяФ направил шано мини-блог, където българите споделяхме техники и експириънс, но куките го хванаха и го хакнаха :x Явно трябва по-каширано да си кореспондираме, но кво пък... така или иначе всичко е ПОД МАСАТА[/size:20b2xu4h]
Gravatar
stardriver
2011-08-12_06:58
Re: Атаката срещу фейзбюке

Никой не те кара на сила да споделяш каквато и да е лична или друга информация. Дебитни/Кредитни карти като имат милиони защити непробиваеми ли са? Едва ли някоя хакерска група е тръгнала да се бори срещу премахването им... Няма смисъл да параноясваме излишно според мен. 8)
Gravatar
maneff
2011-08-12_08:10
Re: Атаката срещу фейзбюке

[size=85:12r6qczs]Ква ти параноя, ако искаш ела до вкъщи да ти покажа едно две нещица и сам ще се откажеш да я ползваш.[/size:12r6qczs] Темата ми е за хора, които подкрепят вижданията на членовете на горните гупи и искат активно да се включат във [b:12r6qczs]следващата вълна[/b:12r6qczs]. [size=85:12r6qczs]Да, вероятно в този форум няма да намеря teammates но нищо не пречи да опитам, нали :> [/size:12r6qczs]
Gravatar
stardriver
2011-08-12_08:17
Re: Атаката срещу фейзбюке

Би ли разяснил каква точно е каузата на тази акция? Към момента ми прилича на: [quote="трезвен-и-опасен":2zwbrec8]следвай другите, начин на живот стадно поведение.[/quote:2zwbrec8] И от цялата работа печеливши ще са жалкия MySpace и новия Google+, благодарение на безплатната помощ на стадо хакери :wink:
Gravatar
maneff
2011-08-12_08:52
Re: Атаката срещу фейзбюке

На дали следвам някой, по-скоро вървя СРЕЩУ някой/нещо.. но това си е мой избор :> Да ти кажа, не се бях замислил, че гогул+ ще спечели от тези атаки, хаха това още повече ме мотивира! по темата: [size=50:2m76jvkx](копие от блогчето)[/size:2m76jvkx] * Организации масово кашират SHEEP плугина за firefox, както и разновидностите му, но все още може да се намери лесно в нета * Андроид си имат собствено приложение, пробвайте го * Новата версия на [b:2m76jvkx]акулата [/b:2m76jvkx]нулира пиновете във UDP пакетите, така че ползвайте ена от по-старите (става въпрос за windows-ката версия, естествено) * ФБ разработиха SSL технология, но тя за момента не е пречка, понеже се хаква лесно (nbrute+dds+shark) а и не е активна за по-голямата част от юзерите * ФБ закърпиха дупките, които позволиха хакерите от организацията Inj3ct0r да съботират цялата работа на мрежата за цели 48 часа така, че не си правете трудът да зловредствате през флаш вратичките или чрез собствени апликации АПЕЛ: Хора, не правете промени по профилите на хората и не оставяйте каквито и да било следи, че сте се ровичкали. Все пак потребителите не са виновни за тайните договорки на фБ със правителството на Ю-ЕС Едит Нови дупки във: * ap.php * apps.facebook.com/tvshowchat/show.php?id= ; mp_passwords ; password * _paypal_payment_info ; account ; users.php ; user * в днешно време паролите изглеждат по следният начин "*57D6D9BF9F1962C9A006BB451FAF21693624391E:" (без кавичките). Това прилича ли ви на нещо познато? :>
Gravatar
stardriver
2011-08-12_09:03
Re: Атаката срещу фейзбюке

Помагаш на една корпорация да владее :shock: :mrgreen: :idea: Така и не станаха ясни мотивите и това срещу, което вървиш (-те).
Gravatar
.Blueberry pSyrup...
2011-08-12_12:02
Re: Атаката срещу фейзбюке

пошла работа е тва... некой е направил нещо и айде сега да му го бутнеме понеже не ни кефи :x много умно ... :| после анонимните ше пискат, че не им се зачитали личните права и собственост... ако си се регистрирал във фейсбук, за да се скриеш проблема е в тебе, а не във феисбук :lol: ше ме извиняват анонимните, ама тва си е самата истина... целото тва движение е инфантилна работа ми се струва... :?
Gravatar
Syman
2011-08-12_13:12
Re: Атаката срещу фейзбюке

за съжаление света върви към потъпкване на човешките права. иначе евала за усилията.
Gravatar
Zero-Blade
2011-08-12_15:51
Re: Атаката срещу фейзбюке

Човешки права? Тоя динозавър още ли съществува? :lol:
Gravatar
brainjuice
2011-08-13_13:09
Re: Атаката срещу фейзбюке

добре, при положение, че ти сам решаваш колко инфо да споделиш с ФБ, какъв е проблемът за сигурността на информацията? може човек да си направи акаунт, в който да не каже почти нищо съществено за себе си. или въпросните активисти твърдят, че тия ти се връзват за ИП-то и ти влизат в компа? :?
Gravatar
stardriver
2011-08-13_13:14
Re: Атаката срещу фейзбюке

От край време освен за "like"-ване,"poke"-ване и развиване на ферми - Фейсбук успешно се използва за организирането на протести, акции и т.н.. Към момента се подготвят няколко по-мащабни. Хубавото е, че протестите са планирани за началото на септември и реално предвидената хакерска атака (ако успее) няма да навреди на организацията, но определено виждам само негативни последствия от вашите действия, които така и не става ясно срещу какво точно са. [b:1dgo1em3]maneff[/b:1dgo1em3], би ли разяснил какви са вижданията на тези групи към, които ще се присъединиш?
Gravatar
Zero-Blade
2011-08-13_17:06
Re: Атаката срещу фейзбюке

Цел, според мен, няма. Хората винаги са обичали да хейтват нещо, което не харесват.
Gravatar
Nothingk
2011-08-13_17:34
Re: Атаката срещу фейзбюке

:D У-у екстра.От самото начало фейсбук ми се разхожда по нервитеЦялата идея и красота на виртуалното пространство отиват на кино като се използва тоя стил на общуване.За мен красотата на интернет представлява безкраен поток от информация и никак не ми се ще да се акцентира върху милиони личности. По тоя начин човек не вижда информационния поток,вижда само личности ,личности и пак личности.Милиони личности.Иван Пенчев, Генадий Муцунски и не знам си кой :) :- Е мерси,вместо обогатяване на кръгозора,по тоя начин получаваме демострация по грандомания Много тенкс. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :shock:
Gravatar
maneff
2011-08-14_10:06
Re: Атаката срещу фейзбюке

Ами какво да обяснявам. Имаш рег. във фейсбук, прихващам ти айпито след което ти прихващам сесията и хоп, аз съм ти (и съответно мога да правя всичко с твоя акаунт, което ти можеш да правиш като си логнат). Сега си представи, че съм леко злосторен и поствам някво флашче, което прилича на видео и всичките ти приятели го цъкват и що става...? то обикаля и техните приятели и прочие. И хоп... събрал съм информация за милиони потребители която мога да продам бързо и лесно. Освен информацията, която потребителите си мислят, че кашират, се прихваща и второстепенна информация (като местонахождение, последно логване, категоризиране и линкнати акаунти към всичко). Това са едни от малкото неща, против които се борят хората. По-горните "операции" както и много други сходни, се извършват БЕЗ НИКАКВИ усилия и за около няколко секунди. Фейсбул предоставят тази информация не само на правителствени организации, ами и на всяко хакерче, което е решило да следи приятелите си. Да, в някои държави кражбата на самоличност се гони до дупка от закона, но наща не е от тях. ФБ планират да се линкнат със майкрософт (както сходно закачиха протоколите със Скайп) което още повече отваря вратички към нова и нова информация за потребителите, техните приятели, телефони и прочие. Безбреойните спамове и злосторни АППове направени от самите програмисти на ФБ които се набиват у юзерите по Default също влизат във листа със аргументи за следващият протест. Общо взето нещата са твърде много.... и на дали мога да ги опиша със няколко килобайта текст, но мисля, че това за сега е достатъчно за хората, които не съумяват що пък толкова някои хора се дразнят на някои неща. Най-най-най лошото е, че фб не използват никаква система за кодиране (дори и SSL) което на практика си е самоубийство! Още по-лошото е, че фб НЕ планират да пускат защити а напротив, искат да придобият връзки със ОpenID и още кой ли не. Жорка, не гледай това което съм написал а се замисли за страничните неща възможни, покрай тези, които описах и ми кажи как това нещо ще е ЗАКОННО и как по-големият процент от потребителите в нета ще имат ФБ акаунт. За рекламните трикове, които ФБ исзползва и лагва цялата мрежа не знам дали да обяснявам, всеки ги е виждал. На практика те създават връзка със всеки сайт, в който са постнати и със всички потребители, които са регистрирани там (респективно цялата шерната и не-шерната от потребителите информация + + + + +). Ами.. някои хора, които ползват ФБ мобилно... през гсм или лаптоп... знаете ли колко лесно се прихваща местонахождението им дори и да нямат GPS устройства? За долу горе същото време (около 1-2 секунди). // За справка другите социалки изобщо не се и доближават до наглостта на горепосочената, а сайтове които действат по сходен начин биват закривани, а собствениците им вкарвани в затвора ! COMING SOON: windows8 (със интегриран Skype i FB koито на дали ще могат да се махнат от операционната система)
Gravatar
Psychedelic_Tr
2011-08-14_10:48
Re: Атаката срещу фейзбюке

/offtopic Бях чул някъде (от уеб програмисти), че ядрото им е писано на c++, което е доста странно и надали ще е лесно за пробиване.
Gravatar
brainjuice
2011-08-14_11:00
Re: Атаката срещу фейзбюке

[quote:vft8tzqt]Имаш рег. във фейсбук, прихващам ти айпито[/quote:vft8tzqt] Ама това само ако си ми приятел, нали? Или може да го направи всеки? :shock: Доколкото знам, за прихващане на ИП е нужно да имаме някъв контакт помежду си - ФБ, скайп, ала-бала... [quote:vft8tzqt]хоп, аз съм ти (и съответно мога да правя всичко с твоя акаунт, което ти можеш да правиш като си логнат).[/quote:vft8tzqt] Това все ще го разбера, ако се беше случило. Имам достатъчно irl близки приятели във ФБ, които биха ми сигнализирали веднага, ако започна да се държа странно. [quote:vft8tzqt]Сега си представи, че съм леко злосторен и поствам някво флашче, което прилича на видео и всичките ти приятели го цъкват и що става...? то обикаля и техните приятели и прочие. И хоп... събрал съм информация за милиони потребители която мога да продам бързо и лесно[/quote:vft8tzqt] Ако става дума за постване на линк на моята стена - да, неприятно е. Ако става дума за пращане на рикуест тип "цъкни тук да видиш циците на Парис Хилтън" - мисля, че малко от приятелите ми са толкова малоумни да отворят подобно нещо. И биха ме предупредили кво се прави от моя акаунт. [quote:vft8tzqt]Освен информацията, която потребителите си мислят, че кашират, се прихваща и второстепенна информация (като местонахождение, последно логване, категоризиране и линкнати акаунти към всичко). [/quote:vft8tzqt] Не съм си линкнал ФБ-акаунта към нищо друго. Могат да ме фанат за шлифера. :lol: С една дума - ако само това са опасностите, едно 50-70 % от тях могат да бъдат преодолени, ако не си дебил, не споделяш всичко за себе си, не цъкаш по всеки линк безразборно и си пресяваш приятелите. А ако има и други неща, бих се радвал да споделиш виждането си за тях. Първо, техническите подробности са важни, да знаем да какво иде реч, не така да си мразим по дифолт заради принципа, само щото е ФБ, щото е M$ или щото е Гугъл, пък ние сме анти. И, второ, все пак ти споделяш тук инфо за тая кауза и твоя работа е да ни навиеш. :wink:
Gravatar
maneff
2011-08-14_17:03
Re: Атаката срещу фейзбюке

Не трябва да съм ти приятел Не трябва да съм логнат Изобщо не трябва да имам фб акаунт за да те прихвана В повечето случаи дори и ип-то ти не ми трябва, понеже мога да прихвана на накой друг твой приятел акаунта, който просто ползва някоя си мрежа или WiFi до които имам достъп (дори и да имам под ръка само gsm) :> Всички връзки, за които говоря нямат нищо общо с тези в сайта (които съответно там искат потвърждение). След като 'натиснеш' някой, ти имаш връзка със всичките му връзки. Ако съм злосторен, по сякакъв начин мога да спамна приятелите ти и то по начин, по който поне 90% ще се хванат.... както каза ти с линк на стената ти примерно (най-лесният вариант). // Аз лично не съм злосторен, но други хора, които упорито се опитват да научат някои от техниките съм сигурен, че ще направят винщина! [quote:2o58hujy]А ако има и други неща, бих се радвал да споделиш виждането си за тях. Първо, техническите подробности са важни, да знаем да какво иде реч, не така да си мразим по дифолт заради принципа, само щото е ФБ, щото е M$ или щото е Гугъл, пък ние сме анти. И, второ, все пак ти споделяш тук инфо за тая кауза и твоя работа е да ни навиеш. :wink: [/quote:2o58hujy] Не става дума за омраза или там нетърпимост някаква (която съществува, но това е друга тема) а за простият факт, че нещата които описах горе се случват и всеки си се ровичка във всеки и всичко без АБСОЛЮТНО НИКАКВИ ОГРАНИЧЕНИЯ. Сега като се замисля няма как да ви навия, за това и не се опитвам. Хората, които съм навил до сега съм ги навил само, като съм им демонстриран на-живо и нагледно какво правя и колко лесно се оказва, че им притежавам цялата информация. Със думи трудно се обеждават хората, но така или иначе докато някой не се опари, не тръгва да гаси огъня, който гори около къщата му, нали? :) Мисля... да направя някоя демонстрация един път на повечко хора и да я запиша на видео в нета и да го постна. Какво ще демонстритам не знам, примерно ще отида в борисовата, ще хвана wifi-to и ще покажа как се влиза във всички акаунти на хората, които са се логвали във фб. през тази мрежа за това определено време. Естествено това ще е лесният начин, понеже 1. Няма да се налага да търся IP-та, 2. Няма да се налага да чупя паролата на рутера, понеже е от 'отворен' тип без WEP или WPA защита, 3. сигурен съм, че по всяко време, в което пробвам ще имам жертви (логнати хора) и няма да се налагам да дебна някой да влезне..... то това все още обмислям дали да го направя и как точно да го направя, за да не се върне и да ме захапе по гъза 8)
Gravatar
stardriver
2011-08-14_22:08
Re: Атаката срещу фейзбюке

:D :) :( :o :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :- :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :| :mrgreen: 1010101010101010101010000010101101010101010101010101010101010101010 01010101011010101010101010101010101001100010101010101 .................................................................................. ......................................................................................... ....................................................................................................... ............................................................................. HAVE A NICE HACK! 44 Не знам ко да кажа брааад...wtf
Gravatar
maneff
2011-08-15_06:16
Re: Атаката срещу фейзбюке

[quote:30a7fos9]1010101010101010101010000010101101010101010101010101010101010101010 01010101011010101010101010101010101001100010101010101[/quote:30a7fos9] хммм не мога да го конвертирам в смислени букви и/или цифри.. ще се наложи да ми напишеш ЛС какво означава :lol: [quote:30a7fos9]HAVE A NICE HACK![/quote:30a7fos9] Thanks! It's never 'nice' but it's always fun :> [quote:30a7fos9]Не знам ко да кажа брааад...wtf[/quote:30a7fos9] Kaжи "Манев, моля те пощади акаунта ми" :lol: и черпи една бира, пъ кво сабя покаже :D Това върви в офиса с колегите, много! :oops: [b:30a7fos9]По темата...[/b:30a7fos9] оказа се, че GEPIME са светлинни години напред и НЯМАТ ХАКВАНЕ :!: :mrgreen: сметай 8) ========================================================== [size=200:30a7fos9]THE MESSAGE[/size:30a7fos9] ====> http://www.youtube.com/watch?v=SXLxiMemYc0 <=== Some interesting stuff: http://www.physorg.com/news170614271.html http://itgrunts.com/2010/10/07/facebook ... ur-iphone/ http://www.securitytube.net/video/508
Gravatar
stardriver
2011-08-15_07:09
Re: Атаката срещу фейзбюке

~ 3 години използвам ФБ и единствения шит, за който се сещам е спама от Влади Бади. (направи му една атака плс :lol: ) Не виждам причина някой да ме хаква...кой съм аз и какво ще спечели...за 3 години мисля, че не ми се е случвало. В USA може и да има смисъл, но в БеГе едва ли. :wink: Благодаря, че се опитваш да пазиш нас по-слабите и ограбени фейсбукъри, но имай предвид, че аз както и много други не сме съгласни с твоята (вашата) позиция, а ако бяхме отдавна да сме си изтрили акаунтите. P.S. Само да ти напомня, че с действията си срещу 1 малко зло, помагаш на една корпорация да завладее доста по-грубо и по-масово. И тъпото е, че срещу техните хакери може да се окажете безсилни...
Gravatar
Psychedelic_Tr
2011-08-15_07:14
Re: Атаката срещу фейзбюке

[quote="maneff":q0if7ylv][b:q0if7ylv]По темата...[/b:q0if7ylv] оказа се, че GEPIME са светлинни години напред и НЯМАТ ХАКВАНЕ :!: :mrgreen: сметай 8)[/quote:q0if7ylv] Напротив, преди година един познат дори си придоби администраторски права с прост sql injection, не е правил поразии просто искаше да го наемат на работа, дори се беше обадил на админката да я пита дали си търсят хора при положение, че телефона и не беше публично достояние :lol: .... Благодариха му и толкова.
Gravatar
Ton4ef
2011-08-15_08:42
Re: Атаката срещу фейзбюке

[quote="R2LsD2":1kmyj8fv] Благодаря, че се опитваш да пазиш нас по-слабите и ограбени фейсбукъри, но имай предвид, че аз както и много други не сме съгласни с твоята (вашата) позиция, а ако бяхме отдавна да сме си изтрили акаунтите. P.S. Само да ти напомня, че с действията си срещу 1 малко зло, помагаш на една корпорация да завладее доста по-грубо и по-масово. И тъпото е, че срещу техните хакери може да се окажете безсилни...[/quote:1kmyj8fv] +0,1,1,3,5,8,13,21,.. :idea:
Gravatar
maneff
2011-08-15_10:01
Re: Атаката срещу фейзбюке

[quote:lnyisn2w][quote="R2LsD2":lnyisn2w] както и много други не сме съгласни с твоята (вашата) позиция, а ако бяхме отдавна да сме си изтрили акаунтите. [/quote:lnyisn2w][/quote:lnyisn2w] Е то така или иначе НЕ МОЖЕШ ДА СИ ИСТРИЕШ АКАУНТА, нищо че си мислиш, че можеш :wink: но позицията ти ми е ясна. И нека пак да кажа, че не съм против цялата соцка, а само против частта, в която юзерите нагазват и не могат да излязат, превръщайки се в ходещи мишени. То така или иначе в днешно време всеки гледа да ти крадне информацията и да я даде на трти лица поради куп причини (най-вече финансови), но диференцирането на лицата, които разполагат с нея вече си е КОФТИ, дори и според българската конституция, аджеба и кодекса на потребитела уж се опитва да защити неприкосновенността на данните (което не е особенно ефективно). ...писна ми да им правя реклама, айде Хубав ден на всички :)
Gravatar
.Blueberry pSyrup...
2011-08-15_13:01
Re: Атаката срещу фейзбюке

ех, манев, манев... аман от хора загрижени за мойта безопасност! дето ми забраняват да пуша някои неща за моя безопасност, сега се намери и някой дето да ми забранява да споделям информация във фб пак за моя безопасност... абе нали всичко може да направиш на човек с оправданието, че е за негово добро :x предполагам някое хакерче некъде си може много по - добре от мене да прецени рисковете и ползата за мене и съответно да вземе решение вместо мене... съвсем като хората, срещу които уж се бори :roll: няма да се учудя, ако някой във офиса на майспейс или гуугл си е казал "ех, ако можеше некой да нахака фейсбук... като например анонимните" :lol: да не говориме, че тва може да се използва за повод ограничаване на свободата в нета...EDIT: няма как да разбереш, кой е дал инициативата, може да е някой от държавна сигурност. ако падне фб правителството не губи, но може да спечели оправдание за затягане на мерките за "сигурност", a фб ше го рестартират... ама пишман революционерите рипат :lol: в канада обсъждат забраната на псевдонимите в нета :idea: айде със здраве и дано ви е неуспешна атаката :P :oops:
Gravatar
stardriver
2011-08-15_13:10
Re: Атаката срещу фейзбюке

Добре защо се правиш (-те), че ви пука за хората? Ясно личи, че цялата атака е плод на хакерското ви его и интересите на някои лица, които са ви убедили, че правите ~[b:1atc2eek]доброоо[/b:1atc2eek]~. Не ни трябват супер герои да ни пазят! (родната полиция ни пази, както веско маринов пее) :oops: Дреме ми колко точно е изтрит стария ми акаунт. Не, че за абсолютно нищо не може да се използва информацията, но защо по дяволите ще изберат точно мен сред *** *** *** потребители и кой точно ще го направи...и за какво...
Gravatar
maneff
2011-08-15_14:05
Re: Атаката срещу фейзбюке

не се отказвате обаче .. :| Атаката ще гласи просто да покажем, че виждаме какво правят със информацията, и че използванито й от всеки няма да доведе до нищо добро! Потребителите естествено най-малко ще го отнесат (но все пак няма да им се размине). Цялата работа е че ЛИЧНАТА информация трябва да си е лична, и ако човек реши да я сподели, да си я споделя, ако ли не ТЯ ДА НЕ БЪДЕ ПУБЛИЧНО ДОСЪТОЯНИЕ, независимо какво се опитват да ти набутат в главата в настройките за лична информация, понеже достъпната такава е много повече от шернатата+нешернатата++++ и тази информация е по-лесно достъпна от колкото шернатата. Точно против това ще да е тази атака тип АПЕЛ. Знам, че ви се вижда кофти да се правят подобни неща, но милионите призиви, подписки и тем подобни ПРОСТО НЕ ПОМАГАТ А до колкото кой кво ще си каже, кой кво ще спечели или загуби на никой не му дреме. Факт е, че всеки трети интернет потребител е регнат във Ф и от там е шернал (неволно) не само неговата информация, а и на всичките си познати. Едно тагване на снимка е достатъчно даже човек да НЕ се труди за да се сдобие със цяло дърво от информация за субекта. Да не говорим за новата технология за разпознаване на лица от снимките, ей тва вече е черешката на тортата ;> За жалост, обаче потребителите изобщо не разбират рисковете от това, което се случва със информацията им. Още по-лошото е, че не съумяват каква 'дупка' си отварят и как някога ще направят нещо, което ще искат да скрият, обаче ХОП ... я виж къде си бил тракнат в еди колко си часа :idea: СЕШ-се ?! -> затвор
Gravatar
Ton4ef
2011-08-15_14:17
Re: Атаката срещу фейзбюке

като месии :oops: :oops: :idea:
Gravatar
.Blueberry pSyrup...
2011-08-15_14:35
Re: Атаката срещу фейзбюке

хората знаят колко е несигурна информацията, не се притеснявай и вече показахте, че знаете и вие, обявихте го доста гласно и упражнението в атака ше е безсмислено. тия дето знаят какво става с информацията си преценяват колко да споделят, а тея дето не знаят няма какво да крият... няква лелка от добрич, дето хабер си няма от сигурност на иформацията какво има да крие? цъка си фермата и пуска клипчета на приятелките си :lol: а организациите, дето ше тръгнат да те разпознават с технология по снимка, вече ти имат данните :lol: личната ти карта кой я издава? :wink: [quote:3a0ufxsk]А до колкото кой кво ще си каже, кой кво ще спечели или загуби на никой не му дреме.[/quote:3a0ufxsk] а точно това е проблема!
Gravatar
Nothingk
2011-08-15_21:06
Re: Атаката срещу фейзбюке

[quote="R2LsD2":3jdub39c]Не, че за абсолютно нищо не може да се използва информацията, но защо по дяволите ще изберат точно мен сред *** *** *** потребители[/quote:3jdub39c] :) :roll: Е ти па са точно тебе.Колкото може повече ,ако може всички,съответно и [u:3jdub39c]точно[/u:3jdub39c] :) тебе.Започва се от най-удобните :lol: Да не би да не си наясно на какви извращения е способен човешкия мозък :P Далавери могат да се прават всякакви.Пари се прават от всичко,а пък от нечий акаунт е повече от елементарно. [size=150:3jdub39c]Естествено че даден човек може да не пострада никога,но не може да плащаш за нещо като интернет и да виси постоянно отворена възможност да злоупотребяват с най-ценното - личността.Да си кажеш„м, голяма работа“ е проява на робско мислене.Сички го имаме но трябва да се преодолява.Робското мислене,прави така че човек не стои стабилно в светъ около него..свива се,свива се в черупката си, и накрая губи способност да взима каквито и да е решения[/size:3jdub39c] :wink: :!:
Gravatar
stardriver
2011-08-15_21:10
Re: Атаката срещу фейзбюке

Познавате ли някой пострадал?
Gravatar
Nothingk
2011-08-15_21:22
Re: Атаката срещу фейзбюке

:lol: Доби от Дружба :lol: :lol: :lol: :lol: :D :D :D :D :D :D :D :D хахахахахаха. 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8)
Gravatar
stardriver
2011-08-15_21:47
Re: Атаката срещу фейзбюке

[quote="Nothingk":3ketgdy9]:lol: Доби от Дружба :lol: :lol: :lol: :lol: :D :D :D :D :D :D :D :D хахахахахаха.)[/quote:3ketgdy9] ftw! :lol: :oops: :oops: :idea: :idea: :lol: :lol: :lol: вАжи!
Gravatar
Spensi
2011-08-16_07:19
Re: Атаката срещу фейзбюке

[quote:13vc1nfs]Не ползвам тази социалка[/quote:13vc1nfs] Иначе много забавна тема :lol:
Gravatar
palimpsest
2011-08-16_10:17
Re: Атаката срещу фейзбюке

А бе, [b:16qxmdbz]5th of November[/b:16qxmdbz] не е ли един такъв [b:16qxmdbz]Обединяващ[/b:16qxmdbz] ден? Как така ще отнемате правото на юзерите да споделят впечатления за обяда си с диня, а защо не и успеха си в по-маловажни каузи? Аман! Every dime of information should be [b:16qxmdbz]v[/b:16qxmdbz]enerated.
Gravatar
stardriver
2011-08-17_23:03
Re: Атаката срещу фейзбюке

[img:1se653qa]http://store.picbg.net/pubpic/E6/BB/e4f98ee09698e6bb.jpg[/img:1se653qa]
Gravatar
psi-fi
2011-08-17_23:48
Re: Атаката срещу фейзбюке

siguren sum che i po tazi tema sum si kachil nekva kartinka predi mnogo godini ..tursa... eto ya: [img:2keu6nlh]http://i639.photobucket.com/albums/uu120/psi-fi/misc/rice-dance.gif[/img:2keu6nlh]
Gravatar
vordhosbn
2011-08-18_12:59
Re: Атаката срещу фейзбюке

Фейсбук автоматично разпознава лицата в снимките, които качваме. Също така, всеки фотоапарат пази информация за часа и датата когато е правена дадена снимка - данни които се пазят в .jpg-то и при ъплоудване най-вероятно отиват на "сигурно" място. От индивидуална гледна точка естествено, че всеки сам носи отговорността за това какво споделя, но погледнато в по-глобален мащаб - компания притежаваща личната информация на 750 000 000 души трябва да подържа определено ниво на сигурност. Не е въпроса, Жорка, че МВР ще види че палиш чибук на Артмосферик а в това, че ФБ съдържа датабаза с личности свързани с локации, работно място, интереси, приятели - въобще пълно досие... Мислиш ли, че подобно количество информация от такова естество не е нужно да бъде под най-строга защита?! В момента твоето и моето ФБ досие не представляват интерес за никого, но не се знае какво ни чака в близкото бъдеще. Бих ти дал пример с ролята на ФБ при арабските революции и протести. Ако един безскрупулен диктатор може да локализира всеки мобилен пост във ФБ и да прати наказателен отряд на съответния адрес, хич не ми се струва безмислена акцията на Anonymous и LulzSec...
Gravatar
dusmenes
2011-08-18_13:18
Re: Атаката срещу фейзбюке

FB([b:2nix3udy]I[/b:2nix3udy])
Gravatar
stardriver
2011-08-18_13:46
Re: Атаката срещу фейзбюке

[quote="vordhosbn":3vlrplup]Фейсбук автоматично разпознава лицата в снимките, които качваме. Също така, всеки фотоапарат пази информация за часа и датата когато е правена дадена снимка - данни които се пазят в .jpg-то и при ъплоудване най-вероятно отиват на "сигурно" място.[/quote:3vlrplup] Питай гуглето как да махаш EXIF-a на снимките. :wink: За арабите не ми пука. Който е параноясал и не иска да го хващат, нека не използва FB, толкова е просто... П.С. Все пак някой пострадал ли е (освен Доби)?
Gravatar
dusmenes
2011-08-18_14:01
Re: Атаката срещу фейзбюке

Въпросът е по-сериозен от това кой е пострадал и кой не...Става дума за посоката, в която се движи човечеството...но теб такова нещо трудно може да те засегне. Не те виня.
Gravatar
vordhosbn
2011-08-18_14:03
Re: Атаката срещу фейзбюке

[quote="R2LsD2":3okvhryl] За арабите не ми пука.[/quote:3okvhryl] [quote:3okvhryl][i:3okvhryl]First they came for the Socialists, and I did not speak out -- Because I was not a Socialist. Then they came for the Trade Unionists, and I did not speak out -- Because I was not a Trade Unionist. Then they came for the Jews, and I did not speak out -- Because I was not a Jew. Then they came for me -- and there was no one left to speak for me.[/i:3okvhryl][/quote:3okvhryl] Има много неща които приемаме за даденост и можем да оцениме чак когато ги загубим... :wink:
Gravatar
dusmenes
2011-08-18_14:11
Re: Атаката срещу фейзбюке

[quote="vordhosbn":1o020s6y].[/quote:1o020s6y] :!:
Gravatar
stardriver
2011-08-18_15:29
Re: Атаката срещу фейзбюке

информационна идилия / посоката на развитие на света Google, Google Books, GMail, Google Earth, Picasa, Google Chrome, Google Translator, iGoogle, Youtube, ...от скоро и ~ Motorola (един рпяител вчера си купи, щом го включиш ти иска регистрация с имена, мейл и т.н....да, реално никой не те кара да даваш собствените, просто споделям наблюдение) Като добавим и Google+ - дупките ще се запълнят. :roll: Хакерите помагащи на тази кампания са едни ускорители на това развитие, a не пазители, както си мислят. edit: + Android :idea: + Google Talk
Gravatar
luvstruck
2011-08-19_00:13
Re: Атаката срещу фейзбюке

ti pa otde znaesh kvo si mislqt? ;) edin nash obvurzan poznat si beshe napisal na nqkuv status "Hacking is not a crime. It's just a way to express yourself in the virtual world."
Gravatar
palimpsest
2011-08-19_01:38
Re: Атаката срещу фейзбюке

vordhosbn, разплака ме с цитата. С глас и вероятно превзето. Освен това съм абсолютно съгласна с евентуалничето ти по темата за експлоатацията. Хм, като виждате каква посока си е избрал света, не можете ли да стигнете до обуславящите фактори, които го спихват в нея (мн.ч. излишно тук, предвид участниците)? Сам си избираш какво да споделяш във фейса - о, да, вездесъщият избор, уау, хайде да треперим пред него и сляпо да го уважаваме. Във всичките му проявления (sarcasm involved). Щото е тоооолкова уникално да можеш да избираш, то от ''посоката'' се вижда. Много хубаво са се ангажирали да [u:29vomcw8]раздвижат[/u:29vomcw8] нещата пък! Не, не, ще го адресирам лично: R2, не ми се куотва, но в ''реалната'' тема беше казал, че етикетизираш, за да се предпазиш, тук твърдиш, че не желаеш натрапената закрила на Анонимките. Като пуснеш целия набор прожектори върху двата проблема, кое от двете ти се струва по-безвредно - твоята или тяхната реакция?
Gravatar
stardriver
2011-08-19_05:25
Re: Атаката срещу фейзбюке

[quote="luvstruck":3ikebuhi]ti pa otde znaesh kvo si mislqt? ;)[/quote:3ikebuhi] maneff казва, че иска да ни предпази, та за т'ва...иначе и според мен действат по системата, че: Hacking is not a crime. It's just a way to express yourself in the virtual world. :wink: [quote="palimpsest":3ikebuhi]R2, не ми се куотва, но в ''реалната'' тема беше казал, че етикетизираш, за да се предпазиш, тук твърдиш, че не желаеш натрапената закрила на Анонимките. Като пуснеш целия набор прожектори върху двата проблема, кое от двете ти се струва по-безвредно - твоята или тяхната реакция?[/quote:3ikebuhi] По-смешното е, че всички го правят, но тук явно се пази хипи реномето (We all are one!) дрън-дрън, та пляс :wink: Иначе, не мисля, че е необходимо да ги сравняваме. Аз ще продължавам да си слагам етикетчета....те ще си хакнат FB...google ще завладе...true fucking story. P.S. Към горните неща съм изпуснал и [b:3ikebuhi]Android[/b:3ikebuhi] и Google Talk
Gravatar
Nothingk
2011-08-19_12:14
Re: Атаката срещу фейзбюке

[quote="dusmenes":2bl5bv7x]Въпросът е по-сериозен от това кой е пострадал и кой не...Става дума за посоката, в която се движи човечеството...[/quote:2bl5bv7x]Е за тва говориме.А не кой пострадал кой не.Тва са детски въпроси,много е наивно да кажеш, „ама-а...пострадал ли е някой...“ :? И не може R2 примерно да се сърди че има недоволни хора и са решили да хакват нещо подобно,...и тва засяга свободата на R2 :) да споделя информация...но нещото е опасност за самите хакващи..и за всички останали но някои не искат да го възприемат така.Но тва си е техен избор,недоволството им е абсолютно нереално.
Gravatar
maneff
2011-08-20_09:05
Re: Атаката срещу фейзбюке

// sori za latinicata, vremenno e /izgarmq mi harda i sega sum sus Linux prez flashka.. i kato rebootna she si kacha kirilica i eventualno shte si preveda post-a :P Jorka, ne znam dali znaesh, no Google polzvat SSL2 i SSL3 tehnologiq za logvane po4ti postoqnno. Na mobilnite ustroistva kato Android Google izpolzva SSL ZADALJITELNO ---> Vijdash li razlikata A i nikoi ne te kara da si pravish PUBLICHEN PROFIL (no nali tuk pone imash izbor) Google Talk sushto izpolzva SECURITY podobno na SKYPE (obshto vzeto neprobivaemo sus dneshnite kompiutri) Estestveno sesiq na Google sushto moje da se prihvane, no USER-a ima vazmojnostta\izbora da se podsiguri (kato predi adresa napishe httpS:// i hop.. ela me nameri) [[ ako tova mu se naloji, ako polzva publichna ili zle zashtitena mreja]] Napadate Google, shtoto go vijdate kato alternativa na Facebook, poneje reshiha da pusnat socialka... e ne ste pravi ;) Moje okolo 90% ot koda na G da e open-source no tova ne oznachava, che e nesiguren ili puk che ti 'bockat' informaciqta tuk-tame. Android telefonite iskat registraciq v google\gmail za da napravqt burz i lesen dostapa do prilojeniqta na google (google/gmail/latitude/maps/music/youtube/etc) poneje tezi aplikacii sa VGRADENI i se predostavqt bezplatno na vseki potrebitel. Sega se setih da vi razkaja... kato si vzeh android-fone-a imashe neshto, deto prosto mi izbivashe ochite.... facebook aplikaciqta. Kogato ustanovih, che e pochti nevazmojno da q razkaram se primirih sus sinichkoto F koeto beshe pochti na chelno mqsto, kogato obache ustanovih, che apcheto si mqta informaciq do serverite na facebook pri vsqko moe vkliuchvane na gps-a, vsqko razlogvane ili puk smqna na akaunti ve4e POBESNQH. Estestveno namerih nachin i go mahnah (koeto mi otne 3 dena !!!) i nqkak si telefona mi ne se bugna i si raboti chudesno bez FB app-a, koito na vsichkoto otgore mi praveshe sumati trafik (dobre, che sum na UNLIMITED DATA plan) bez izobshto da sum go polzval i nikoga nikoi da se e logval. [b:3lb8lx1q]ETO ZA TOVA GOVORIME :)[/b:3lb8lx1q] Preporuki kum userite koito NE polzvat FB *vlezte vuv firewall nastroikite si (ili v rutera si) i bloknete domain fcbk.net * . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .. . . . . . . . . facebook.com * . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .. . . . . . . . . *app*facebook* Tova shte vi predpazi ot vredni/parazitni prilojeniq, kakto i shte vi spesti dosta nejelani reklamki, LIKE-ove i kvo li oshte ne [img:3lb8lx1q]http://scottswaaley.files.wordpress.com/2010/09/pissonfacebook.jpg?w=333&h=249[/img:3lb8lx1q] Neshto zabavno: http://emptyboxofchocolates.blogspot.co ... ok_20.html http://www.force18.co.uk/fuck-facebook- ... m-319.html
Gravatar
stardriver
2011-08-20_09:22
Re: Атаката срещу фейзбюке

Не съм фанатик на тема сигурност, никога не съм имал дори антивирусна. :o Не ми харесва това, че ще преебете нещо, което си работи добре и ми върши работа, а и не само на мен. От конспиративна гледна точка Google ще завладеят, ти може и да нямаш достъп, защото са непробиваеми, но те ще имат достъп до...всичко. Мисля, че някъде беше споменал, за рекламките отстрани на FB и, че те са плод на проучването на вкусовете, Google са дори по-нагли в това отношение...вече дори в youtube докато циклиш на клипчета ти излизат същите тия спамове, Google+ няма да остана по-назад... [img:39fo5vrx]http://store.picbg.net/pubpic/70/31/706460ca1d767031.JPG[/img:39fo5vrx] [img:39fo5vrx]http://store.picbg.net/pubpic/60/10/7ea78b1f81ca6010.JPG[/img:39fo5vrx]
Gravatar
maneff
2011-08-20_14:17
Re: Атаката срещу фейзбюке

AdblockPlus addon makes it for you nigga [img:32d6c8ss]http://farm2.static.flickr.com/1359/1392547607_5c6fa443d2_o.jpg[/img:32d6c8ss]
Gravatar
stardriver
2011-08-20_14:25
Re: Атаката срещу фейзбюке

Знаех, че ще ми го предложиш! :lol: За достъпа до информация и проучването на вкусовете ставаше дума...
Gravatar
Nothingk
2011-08-20_19:38
Re: Атаката срещу фейзбюке

[quote="maneff":ej7enfzr][img:ej7enfzr]http://scottswaaley.files.wordpress.com/2010/09/pissonfacebook.jpg?w=333&h=249[/img:ej7enfzr][/quote:ej7enfzr] :lol: :D :lol: Ха да бе, да не съм луд да пикая на фейсбук,да ми сканира пикнята. :D :D
Gravatar
maneff
2011-08-21_08:22
Re: Атаката срещу фейзбюке

[quote="R2LsD2":2fxt4nu9]Знаех, че ще ми го предложиш! :lol: За достъпа до информация и проучването на вкусовете ставаше дума...[/quote:2fxt4nu9] Ahammm... vizirash WEB HISTORY i izpolzvaneto na tezi rezultati za da ti predlagat reklamki... Vijdam na kade biesh, tova sushto moje da se spre s 1 klik za razlika ot DRUGOTO Vsushtnost kato se zamislq mi e oferta reklamkite koito mi predlagat (koito taka ili ina4e ne vijdam nito na kompa, nito na laptopa nito na gsma) da sa svurzani s interesite mi, turseniqta mi i lokaciqta mi :p koeto ochevidno TEB ne te kefi.. emi shans Vse pak imash alternativa, da polzvash tarsa4kata LOGNAT i da si spresh tezi opcii i pak da jiveesh po-shtastlivo :) ili puk da si ka4ish adblockedplus na vsichkite si browseri :lol: ( a ako pitash men i dvete ) po temata... FB spamkite ne moga da mahna dori i s nqkolko vida blockeri, poneje sa razspamili celiqt net i prosto nqmat blokvane ;( A az ne znam razgovora li se zavartq ili kakvo... estestveno, che ako polzvash moq usluga shte ti sabiram informaciqta... nali vse pak trqbva da znam koi/kakvo/koga/kak mi polzva uslugite.... vajnoto e da NE q razprostranqvam na vseki :roll: Jore... tova gore s BG reklamkite v youtube kak se postiga? Az ne sum gi vijdal, kamuli da mi predlaga BG reklamki :idea: Predpolagam tova e oferta za baluci, koito polzvat google.bg (respektivno NE sa lognati)
Gravatar
stardriver
2011-08-21_08:54
Re: Атаката срещу фейзбюке

No idea...
Gravatar
maneff
2011-08-22_10:38
Re: Атаката срещу фейзбюке

Айде и днеска да не остана пас... -> http://notrial.info/news/it/facebook-ap ... users.html <-
Gravatar
stardriver
2011-08-22_12:41
Re: Атаката срещу фейзбюке

[quote="maneff":tm4lnxdy]Айде и днеска да не остана пас... -> http://notrial.info/news/it/facebook-ap ... users.html <-[/quote:tm4lnxdy] Кога да очакваме съдебния процес?
Gravatar
maneff
2011-08-22_12:42
Re: Атаката срещу фейзбюке

[quote="R2LsD2":1noi5jda][quote="maneff":1noi5jda]Айде и днеска да не остана пас... -> http://notrial.info/news/it/facebook-ap ... users.html <-[/quote:1noi5jda] Кога да очакваме съдебния процес?[/quote:1noi5jda] Хахаха къв ти процес, те по бързата ги олепиха там неква глоба и дотам... матрицата продължава... :idea: :|
Gravatar
stardriver
2011-08-22_13:02
Re: Атаката срещу фейзбюке

Ако има проблем и той обхваща `толкова` много хора едва ли щяха да се измъкнат. :wink: Споко, Google ще ви опази....
Gravatar
.Blueberry pSyrup...
2011-08-22_16:01
Re: Атаката срещу фейзбюке

и са какво ? фб са виновни за тва дето други компании, на които потребителите са си предоставили информацията правят с нея :lol: като инсталираш, който и да е ап ти се казва ясно в едно изречение, че си споделяш инфото със зинга или там който е :lol: много ми напомня на ... http://www.youtube.com/watch?v=ynpnYh4o_Qo :wink: :roll: това е изречението дето те пита преди да инсталираш ап + откъс от условията на некви dreamland : [quote:19rb87wp]Dreamland is requesting permission to do the following: [b:19rb87wp]Access my basic information[/b:19rb87wp] Includes name, profile picture, gender, networks, user ID, list of friends, and any other information I've shared with everyone. [b:19rb87wp]Send me email[/b:19rb87wp] Dreamland may email me directly at (язека)@abv.bg · [b:19rb87wp]Access my profile information[/b:19rb87wp] Birthday [size=85:19rb87wp]By proceeding, you agree to the Dreamland [u:19rb87wp]Terms of Service[/u:19rb87wp] and [u:19rb87wp]Privacy Policy[/u:19rb87wp][/size:19rb87wp] [/quote:19rb87wp] http://fp-dreamland-hrd.appspot.com/dre ... acyPolicy/ [quote:19rb87wp]How We Share Your Information Personally Identifiable Information: Dreamland may share your personally identifiable information with third parties solely for the purpose of providing the Service to you. If we do this, such third parties’ use of your information will be bound by this Privacy Policy. We may store personal information in locations outside the direct control of Dreamland (for instance, on servers or databases co-located with hosting providers). As we develop our business, we may buy or sell assets or business offerings. Customer, email, and visitor information is generally one of the transferred business assets in these types of transactions. We may also transfer or assign such information in the course of corporate divestitures, mergers, or dissolution. Dreamland may disclose information about you to select business partners in order to provide you with advertising and promotional information and opportunities that we think may be of interest to you. We do not give our partners an independent right to share this information.[/quote:19rb87wp]
Gravatar
vordhosbn
2011-08-23_08:36
Re: Атаката срещу фейзбюке

[url=http://gawker.com/5829659/hacker-plot-to-kill-facebook-is-all-a-terrible-misunderstanding:p3lee41w]Why The Anonymous Facebook 'Plot' Was A Dud[/url:p3lee41w] :)
Gravatar
maneff
2011-08-23_09:05
Re: Атаката срещу фейзбюке

ахахах верно http://www.vbox7.com/play:923f9955 :oops: В Германия, "Like" бутонът Забранен! http://news.data.bg/4/economics/253979/
Gravatar
stardriver
2011-08-23_09:37
Re: Атаката срещу фейзбюке

В Германия и целувката на работното място забраниха.
Gravatar
Nothingk
2011-08-23_11:43
Re: Атаката срещу фейзбюке

Аз мисла че всички съобщения трябва да се заплащат по някъв начин.Мейли ,фейсбук-съобщения.Най-добре доставчика да включва в месечната сметка нещо като абонамент към дадена мрежа или сайт с поща.Естествено на минимална цена,дори стотинки да са,да има някво заплащане,иначе могат да си прават квото си искат.И честно казано :roll: :) дори аз не бих могъл да се възпротивъ,напълно в правото си са. Много е лесно да сложиш едно банерче „Безплатно е всеки може да се присъедини, отнема секунди“.Аре бегай оттука :mrgreen: с тия безплатни работи :mrgreen: бъа-а-е-е. Така че Манев,помисли по въпроса,аз съм ЗА атаката ти,ама си помисли някак леко да я трансформираш :) :!:
Gravatar
RealityDysfunction
2011-08-23_14:08
Re: Атаката срещу фейзбюке

И какво толкова имаме скришно във фейсбук.. Моят профил е изцяло отворен, да си вземат каквото им се прище. :lol:
Gravatar
Nothingk
2011-08-23_18:26
Re: Атаката срещу фейзбюке

:) Ех Реалити,чувството за безсмъртие е най-лошия ни враг.Сички го имаме,ама ако го преодоляваме живота ше протече ![i:3ngmyp8b]оптимално[/i:3ngmyp8b]! :D :idea: Тва че човек обикновено няма какво да крие няма абсолютно нищо общо с темата.Говорихме за елементарна предпазливост или човек поне да се [b:3ngmyp8b][i:3ngmyp8b]замисли дали е необходима елементарна предпазливост[/i:3ngmyp8b][/b:3ngmyp8b]... Минималната предпазливост липсва когато чувството за безсмъртие си дигне повечко :D :D левъла. Същото като и с куките - щом тичаш и са те видели значи си гузен,нарушил си закона и могат да те настигнат, да ти скочат на гърбъ и да те проснат, та да си разбиеш муцуната в асвалта :shock: Може да тичаш за рейса,ама те ше си кажат бе глупости бе тия оправдания сме ги чували :lol: :shock: ........ човек ако не е свободен в светъ,свободен в средата си,живота му е бълвоч.Просто се движи безцелно ,колкото да :roll: минава времето. Ето още един пример за прибързани заключения:[quote=".Blueberry pSyrup...":3ngmyp8b]тия дето знаят какво става с информацията си преценяват колко да споделят, а тея дето не знаят няма какво да крият... няква лелка от добрич, дето хабер си няма от сигурност на иформацията какво има да крие? цъка си фермата и пуска клипчета на приятелките си :lol: [/quote:3ngmyp8b] :shock: :o Нищо общо със същността на темата.
Gravatar
maneff
2011-08-24_06:19
Re: Атаката срещу фейзбюке

[size=50:1of65136]Мерси Nothing че се наемаш да ре-онясняваш това, дето дъвкахме в предните страници, щото на мен ми писна ;) [/size:1of65136] [b:1of65136]Полицаи получават Facebook тренировка [/b:1of65136] Националната полицейска агенция за подобрения (NPIA) съобщава, че е започнала тази инициатива, за да направи детективското обучение съответстващо на предизвикателствата на съвременната полицейска работа. Около 3 500 студенти, които покриват изискванията на Initial Crime Investigators Development Programme (програма за развитие на разследване на престъпленията), всяка година ще се облагодетелстват от подобренията. Според NPIA, подобрените тренировъчни упражнения ще научат студентите как по-добре да събират доказателства от новите технологии като компютри, мобилни телефони, CCTV, автоматично записващи камери и др., както и финансови данни от банкови извлечения и използване на банкомати. "Тази програма е важна част от развитието на една детективска кариера и новото обучение покрива чувствителни зони на полицейската работа, където до настоящия момент имаше само ограничени насоки", споделя Ник Гардън, главен изпълнителен директор на NPIA. Полицейските служби често са критикувани, че нямат достатъчно ресурси, когато става въпрос за разрешаване на престъпления от рода на онлайн измами и такива свързани с техники от висок клас. // очаквайте скоро и в България (октомври месец ако не се лъжа)
Gravatar
stardriver
2011-08-24_06:56
Re: Атаката срещу фейзбюке

Хубаво е да посочващ източника на цитатите. Иначе и на мен ми писна от тая тема... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: [img:3dmgvf6u]http://store.picbg.net/pubpic/12/F2/a7f8ca7ad38012f2.JPG[/img:3dmgvf6u]
Gravatar
Nothingk
2011-08-24_17:08
Re: Атаката срещу фейзбюке

[quote="R2LsD2":3g76rjhm]Иначе и на мен ми писна от тая тема... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: [/quote:3g76rjhm]На мене никак :lol: :D :D ...абсолютно никак не ми е писнало :D от темата,даже ми е доста забавна :P :D
Gravatar
maneff
2011-08-25_09:23
Re: Атаката срещу фейзбюке

[url=http://socialrealist.com/tools/top-ten-reasons-facebook-sucks/:8zbayns1]The top ten reasons FB sucks[/url:8zbayns1] [url=http://everybodysucksbutus.com/2010/01/20/more-reasons-why-facebook-sucks/:8zbayns1]eaven more[/url:8zbayns1] [url=http://facebook-sucks.blogspot.com/2009/12/facebook-sucks-part-2-antitrust.html:8zbayns1]why really sucks[/url:8zbayns1] [url=http://tech4globe.com/why-facebook-sucks-most-of-your-time.html:8zbayns1]Why Facebook Sucks Most of Your Time? (related)[/url:8zbayns1] *да, някои неща се повтарят *да, знам че няма никаква полза да кажеш 'нещо съкс' *вижте коментарите *хубав ден на всички
Gravatar
dusmenes
2011-08-25_10:06
Re: Атаката срещу фейзбюке

[quote="R2LsD2":6ltefpz7]По-смешното е, че всички го правят, но тук явно се пази хипи реномето (We all are one!) дрън-дрън, та пляс :wink: [/quote:6ltefpz7] Хипи реномето е един прекрасен лозунг. И той, както много други лозунги ( напр. Liberte, egalite, fraternite ), е издигнат именно защото ситуацията е общо взето дрън-дрън, та пляс ( абсолютизъм, императори, аристократи, после олигархия, диктатори...) и за съжаление, и до ден днешен е възможен единствено в идео-(мемо)сферата... Ако хората бяха свободни, равни и братски настроени по природа на никой нямаше да му хрумне да издига лозунги... Има и нещо друго обаче...на някои места по света (поради ред културно-исторически, а също така географски и климатични фактори) хората са се научили да живеят в [b:6ltefpz7]общност[/b:6ltefpz7] и да оцеляват [b:6ltefpz7]заедно[/b:6ltefpz7]...на други това не е съвсем така... :- И за мое огромно съжаление, аз, а и всички ние живеем на една територия, чието население има много и всичко, без едно - [b:6ltefpz7]чувството за общност[/b:6ltefpz7]. София vs. останалата част на страната, София vs. Перник, Варна vs. Бургас, наше село vs. ваше село, Шопи vs. Македонци, Торлаци vs. Капанци, МОЯТ двор vs. ТВОЯТ двор, моята стая vs. твоята... Тези, които измислиха капитализма са единствените, които знаят що е истински комунизъм... :- И ще ни мачкат, докато не го разберем (ако можем) Какъвто мейнстрийма, такива и хипитата...к'во да праиш...
Gravatar
stardriver
2011-09-05_12:02
Re: Атаката срещу фейзбюке

Ей това е атака срещу фейсбук: http://www.youtube.com/watch?v=AGsmZLEV ... r_embedded
Gravatar
Asymetral
2011-09-13_12:12
Re: Атаката срещу фейзбюке

пълна тъпотия е тази атака срещу ФБ... но какво да се прави - самозвани борци за свобода, за сигурност - една шепа хора са ноооо очевидно знаят по-добре от нас какво ни трябва и какво не... нищо че не сме съгласни то беше хейт срещу уиндоус, срещу нокиа... болна история - може би някой трябва да излезе от sci-fi филма си и да излезе на слънчице и чист въздух... от нас да мине - позволяваме да си качи на флашка Going Out for Dummies ама само ако е опен сорс версията... :idea:
Gravatar
psi-fi
2011-09-13_13:10
Re: Атаката срещу фейзбюке

[quote="R2LsD2":29004tb7]Ей това е атака срещу фейсбук: http://www.youtube.com/watch?v=AGsmZLEV ... r_embedded[/quote:29004tb7] :lol: :lol: :lol: IDOL !
Gravatar
luvstruck
2011-09-13_14:05
Re: Атаката срещу фейзбюке

ohhhhh myyyy jesus nazareth of bulgarian gods!!!!! :idea: :idea: :oops:
Gravatar
maneff
2011-09-14_11:09
Re: Атаката срещу фейзбюке

xexe mai zabrabih da vi svetna kak to4no da go pravite .... a? :lol: Poneje (leko) me iznervqte s nqkoi ot komentarite si reshih i az da vi iznervq kato postna nqkoe ime na TOOL-4e koeto shte vidqt lamerite i shte zapo4nat da lamqsvat na momenta! :lol: Eto vi edno primer4e na instrument4e, koeto prihvashta sesii na lokalni kompiutri ili sasedni wireless polzva4i.. http://notrial.info/news/it/researchers ... story.html Novinata e interesna i sadurja imeto na koshmarite vi :idea: facebook lusers :lol: estestveno ima i oshte desetki no pone ot nqkvo 4uvstvo za orientaciq mislq da ne gi postvam :wink: ETIT: Ako moje tozi , koito e glasuval che e sigurna da mi dade facebook akaunta si (ili imeto) na PM da my "pisha neshto" :lol:
Gravatar
stardriver
2011-09-14_11:28
Re: Атаката срещу фейзбюке

[quote="maneff":3b276hpc]ETIT: Ako moje tozi , koito e glasuval che e sigurna da mi dade facebook akaunta si (ili imeto) na PM da my "pisha neshto" :lol:[/quote:3b276hpc] Ти нали си нашия пазител защо искаш да "пишеш" ? [quote:3b276hpc]"Hacking is not a crime. It's just a way to express yourself in the [b:3b276hpc]virtual[/b:3b276hpc] world."[/quote:3b276hpc]
Gravatar
Asymetral
2011-09-14_12:59
Re: Атаката срещу фейзбюке

:o maneff порасни бе човек... бориш се с вятърни мелници - имаш много знания -защо не ги използваш да градиш? Хайде като си ПРО - направи нещо хубаво и смислено, а не зулуми заради едната емоционална че**я...
Gravatar
maneff
2011-09-14_14:20
Re: Атаката срещу фейзбюке

misleh che se podrazbira, no qvno NE..... [size=150:2s1e4idz]SKU4NO MI E !!!![/size:2s1e4idz]
Gravatar
Asymetral
2011-09-14_14:25
Re: Атаката срещу фейзбюке

ами атакувай китайските правителствени сайтове и напиши СВОБОДА ЗА ТИБЕТ - - вярно, след това ще те намерят-засекат но пък ще живееш /вероятно за кратко/в интересни времена както има един древен китайски лаф (всъщност проклятие)
Gravatar
Nothingk
2011-09-15_01:15
Re: Атаката срещу фейзбюке

[quote="R2LsD2":97051h8h]Ти нали си нашия пазител защо искаш да "пишеш" ?[/quote:97051h8h][quote="Asymetral":97051h8h]ами атакувай китайските правителствени сайтове и напиши СВОБОДА ЗА ТИБЕТ[/quote:97051h8h] :roll: :) Е-е стига де,не е честно така да се поставят нещата [quote="Asymetral":97051h8h]направи нещо хубаво и смислено, а не зулуми[/quote:97051h8h]В случая съюза „а“ и думичката „не“ трябва да се заменът със съюза „и“. [b:97051h8h][i:97051h8h]„Направи нещо хубаво и смислено,и зулуми.“[/i:97051h8h][/b:97051h8h](които са деструктивни и безсмислени)В тази ситуация деструктивността на зулумите се налага за баланс иначе хубавото и смисленото ше отидат много бързо на кино,ше се разрушът - :!: физическо свойство на материята
Gravatar
maneff
2011-09-15_07:44
Re: Атаката срещу фейзбюке

'hubavo' , 'smisleno' hehe mnogo subektivni izrazi ... ob6to vzeto pravq tva koeto si poiskam ;] na dali shte me promenite s nqkf post v nqkf forum hehe ne che nesum o4akval podobni izkazvaniq ama na men mi trqbvat desetki jelezni argumenti zada si promenq mnenieto za kakvoto i da bilo ;] a v slu4aq lipsvat /on firesheep e plugin za firefox3 koito se namira trudno v neta [ve4e] no vse pak se namira /on2 podochuh 4e fb vse pak sa pusnali experimentalna zakliu4valka na sesiite koeto e kra4ka v pravilnata posoka, no za sega [i za men] nedostata4na sori za metodievicata i hubav den
Gravatar
Asymetral
2011-09-15_08:05
Re: Атаката срещу фейзбюке

happyday wrote: [quote:zvgm1tib]"Човек винаги има два мотива - един истински и един, който звучи добре." Хенри Форд[/quote:zvgm1tib]
Gravatar
Asymetral
2011-09-16_08:25
Re: Атаката срещу фейзбюке

изтри си поста където писа че не се интересуваш от нашето мнение! не ползваш фейсбука, не те интересува мнението на потребителите му, но ще атакуваш уж заради същите тези бедни "глупави" хора... т.е. ще ни направиш "добро" дори и да не искаме, защото ти знаеш по-добре от нас историята помни такива хора... :o :shock: :? това пубертета не мори а направо мъчи.. нали? :)
Gravatar
soundform
2011-09-16_10:25
Re: Атаката срещу фейзбюке

ko stana s atakata :roll: seki den checkvam i ZLOTO raboti che daje i novi syratnici nabira :lol:
Gravatar
Asymetral
2011-09-16_13:22
Re: Атаката срещу фейзбюке

шт! не го провокирай че ще ти хакне компа и ще се окажеш с изтеглен и непогасен ипотечен кредит, мъртъв от 15 години, разведен с 7 деца и неплатена издръжка, хитлеристки престъпник на 99 години под прикритие той за наше добро го прави детето :D :oops:
Gravatar
maneff
2011-09-17_07:00
Re: Атаката срещу фейзбюке

oo DA! Za "dobro" shte da e :P :wink: brw dobre 4e snoshti se usetih i si delnah posta, che shteshe da ima loshi posledici.. 100% Videhte li novata priturka na G+ -> http://www.youtube.com/watch?v=13rbUCgM ... re=related Google+ - Not a place for Assholes :D
Gravatar
Dream_Dance
2011-09-17_07:19
Re: Атаката срещу фейзбюке

секи да праи квот знае... среща под сливата... хахахах... това малко за разведряване... уикендтско такова... цааааак... :D :D :D :D :D :D
Gravatar
Ton4ef
2011-09-17_07:35
Re: Атаката срещу фейзбюке

бе, да пада една бомба, сичко да се маща :lol: фейсбуци, мейсбуци, гугъл плюс, гугъл минус.. хакери макери... все големи пишки :shock: :D потоп да става :D
Gravatar
Nothingk
2011-09-18_19:22
Re: Атаката срещу фейзбюке

[quote="Asymetral":29aok1iq]той за наше добро го прави детето :D :oops:[/quote:29aok1iq] :) Аз не мисла че манев го прави за добро,за зло на който и да е.Така от разстояние ми се струва че е абсолютно прагматичен - действа според обстоятелствата и попринцип не е „хубаво“ на някой който е прагматичен да му бъдат определяни дейтвията с понятия - „хубаво“ „лошо“ „пубертет“ :D Повечето действащи хора не навреждат на никой с действията си[quote="Asymetral":29aok1iq]това пубертета не мори а направо мъчи.. нали? :) [/quote:29aok1iq] :D Ам-м-м.. ше земеш да го изкараш че е болен от глаукома :lol: :lol: :lol: :lol: :P хахахаха.
Gravatar
stardriver
2011-09-18_19:48
Re: Атаката срещу фейзбюке

maneff знаеш ли за скандала около Google Chrome? :wink:
Gravatar
maneff
2011-09-19_08:26
Re: Атаката срещу фейзбюке

mne.. a i izobshto ne me gree da ti kaja ;) Kufto i da G shte izlezne pobeditel ot situaciqta (kakto vinagi stava) :D Mai vlizam v takiva nedosmisleni ... shtoto slusham muzika ot sorta na [b:28k4eq0s]Infected Mushroom - Change The Formality[/b:28k4eq0s] po silno ot kolkoto e dobre za men 8) [size=50:28k4eq0s]na lusles estestveno[/size:28k4eq0s]
Gravatar
stardriver
2011-09-19_08:50
Re: Атаката срещу фейзбюке

Накратко - предоставят информация за това кой къде е браузвал...на "органите на реда". Нали сте защитници на личните данни?
Gravatar
maneff
2011-09-19_09:52
Re: Атаката срещу фейзбюке

che to taq informaciq vseki q 'predostavq'.... vseki survur ili usluga si logva vremeto i mqstoto na polzvane (i eventualno malko drugo infu) na servera. Tezi logove se davat ZADALJITELNO na kukite ot dosta kompanii, a i da ne se davat tezi logove lesno se hakvat. Kvo.. neshto zaqjdash li me? Tova ne sa lichni danni. Vij sega ago predostavqt na nqkoi mestopolojenieto mi ot Latitude togava ve4e she se zamisla ;] pp. Uredih se s pokana za G+ ... stabilno shte go testvam predi da zapo4na da go polzvam (ako izobshto zapochna) shtoto se oplashih ot "drugi socki" baq
Gravatar
stardriver
2011-09-19_10:06
Re: Атаката срещу фейзбюке

Предоставянето на тази информация е 15,3 млн. пъти по-кофти вариант, отколкото предоставянето на личните данни, които можеш да манипулираш както си пожелаеш... :mrgreen: [quote="maneff":1v06yawg]Атаката ще гласи просто да покажем, че виждаме какво правят със информацията, и че използванито й от всеки няма да доведе до нищо добро![/quote:1v06yawg] амин!
Gravatar
maneff
2011-09-19_11:33
Re: Атаката срещу фейзбюке

off nqma li da prestanesh da pishesh gluposti ne moa da razbera..... VSI4KI mobilni operatori predostavqt tazi informaciq na kukite; VSI4KI dostavchici na internet sushto q predostavqt (a i sa zadaljeni da q pazqt minimum 10 godini i pak da q predostavqt v po-kusen etap). Fakta, 4e G suzdade kartografi4eska vruzka mejdu IP-ta i anteni e korenno razli4en vapros
Gravatar
stardriver
2011-09-19_11:41
Re: Атаката срещу фейзбюке

К'ви глупости бе? :lol: Опитвам се да те накарам да си признаеш, че ще подкрепиш някаква безумна атака не за друго, а просто за хейта. Всъщност ти го доказа няколко пъти... Следва логичния въпрос: Защо не се борите срещу "VSI4KI" & G?
Gravatar
maneff
2011-09-19_13:16
Re: Атаката срещу фейзбюке

prestavam s taq tema bullshitvate me qko s nedugavi dovodi :/
Gravatar
vordhosbn
2011-09-19_13:18
Re: Атаката срещу фейзбюке

Да се бориш срещу компании като Google и Facebook е също толкова безмислено като да биеш мухъла за това че ти разваля хляба... Виж срещу политиките на тези компании не просто може а трябва да се действа, в тези случаи когато се застрашават важни права, като това да бъдеш анонимен например. Повечето от "атаките" които се правят с цел обръщане на вниманието на обществото към даден въпрос, трябва да са до-голяма степен безвредни за крайния потребител. Да не го дразнят, а да го накарат да се замисли за момент. А най-добре това да стане с широка усмивка. :) [img:29ecnw19]http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/7/73/Trollface.png[/img:29ecnw19] От "емоционални чекии" и чесане на егото с 1337 моабети наистина няма нужда. @mannef, от телефон или не, с линукс или не, толкова ли няма как да пишеш на кирилица?! Форгерабаре... :lol: @R2LsD2, не мога да проумея защо от самото начало на дискусията спориш с някакви тайни агенти на Google. :) В крайна сметка ако обективно обсъждаме Facefuck, какво прави Google няма отношение.
Gravatar
stardriver
2011-09-20_06:11
Re: Атаката срещу фейзбюке

Просто Facefuck не е главния проблем, a по-лесния за атака.
Gravatar
brainjuice
2011-09-20_17:30
Re: Атаката срещу фейзбюке

въпросът според мен не е кой е по- и кой най-главен проблем. въпросът е: 1. ФБ проблем ли е изобщо, или не е (ако все пак *е* проблем, това че съществуват и по-големи проблеми не е оправдание) 2. ако ФБ е проблем, това ли е начинът за неговото разрешаване.
Gravatar
maneff
2011-09-20_19:18
Re: Атаката срещу фейзбюке

кой е по- и кой не то всеки сам си го прави общо взето (мойто виждане) По-голям от ФБ проблем в нета за сега не съм виждал (но й не изключвам такъв) Г няма кво да ги говорим, те просто не могат да се хакнат (поне аз де) съответно съм склонен да твърдя, че е СИГУРНА информацията там Разрешаването на ФБ проблема е невъзможно, това дето го говоря НЕ е начин за разрешаване на проблема, а по-скоро [b:3grfe7zg]лозунг със среден пръст[/b:3grfe7zg] Естествено хората зарибени и закачени за сектата (като Жорката) плюят и хранят и не виждат и не чуват за кво иде реч... изобщо не ми дреме за тях, не съм тръгнал тях да спасявам.... въпросът е ПРИНЦИПЕН Ако някой от отсрещният блок започне да ме снима и слуша и да дава информацията ми на който си поиска (и то видимо) аз естествено ще отида и най-малкото ще му запаля вратата и ще му се изпикам на стълбите. Знам, че мойта политика не е от най-позитивните и ще се намерят хиляда човека, да ме оборят или пък да намерят уж по-'приемлив' начин за изказване на недоволството .. но за мен е все тая, не мога да се променя а и не искам. Искам да подчертая, че всичко, което съм правил, правя и ще правя е било СМИСЛЕНО (поне за мен) и не бих се отрекъл от нищо направено до сега :К За мен ФБ е 'главен проблем' не защото е лесен за атака а понеже все повече и повече налазва нета и почти всички сайтове закачват плъгини към него (което отваря дупки в сигурността и в нервите ми/ни). Те така или иначе са обявили, че ще го продават 2012-та година... да ви кажа честно, изобщо не вярвам, че новият собственик ще е [b:3grfe7zg]морален [/b:3grfe7zg] човек и ще подходи адекватно на променящата се среда :/ Като куките "не харесат" някой торент сайт какво му причиняват ? ... еми квото повикало, такова ще му се обади!
Gravatar
Nothingk
2011-09-21_06:32
Re: Атаката срещу фейзбюке

[quote="maneff":2jxh18d9]За мен ФБ е 'главен проблем' не защото е лесен за атака а понеже все повече и повече налазва нета и почти всички сайтове закачват плъгини към него[/quote:2jxh18d9] :!:
Gravatar
stardriver
2011-09-21_11:33
Re: Атаката срещу фейзбюке

:shock: :-
Gravatar
.Blueberry pSyrup...
2011-09-21_13:43
Re: Атаката срещу фейзбюке

човек... некой от фб ти клечеи под прозореца и те снима? :shock: не съм специалист, но съм чувал че хората сами си качват снимки по свой избор и желание... ама т'ва може да е само слух... дали ? :o но иначе съм съгласен че всяка интернет компания трябва да се допитва до случайни хора, на които не дължи нищо и имат силно чувство за социална справедливост :wink: , преди да се развива :lol: без позволение не може ! а най- подходящ може би ше си ти ... к'во ше кажеш? "шеф на интернет" ... как ти звучи ? :wink: :roll: а какво общо има фб с преследването на тракери??? :shock:
Gravatar
Nothingk
2011-09-22_06:57
Re: Атаката срещу фейзбюке

[quote="R2LsD2":3sqm40hj] :shock: :- [/quote:3sqm40hj] :lol: :lol: :P [quote=".Blueberry pSyrup...":3sqm40hj]не съм специалист, но съм чувал че хората сами си качват снимки по свой избор и желание...[/quote:3sqm40hj]Засега! Скоро може да има задължително въвеждане на лични данни и проверка по електронен път дали са истински.Никак няма да се изненадам. :roll: :)
Gravatar
brainjuice
2011-09-22_10:24
Re: Атаката срещу фейзбюке

тези методи вече са остарели. сега гъделичкаш човека по егото и го караш всичко сам да си каже. :wink: и, разбира се, никой не чете Terms of Service абе, като с такситата "ОК Супершанс" е - отпред си е написало, че возят за 5 лв / км, никой не ти е виновен, че не си прочел. :P консуматорската култура успешно заема мястото на тоталитаризма и силовите методи. а и всички са щастливи и доволни и няма "лоши", които те карат нещо да правиш насила, едва ли не. :D изводът за мен е, че всичките проблеми идват основно от задклавиатурното устройство. :wink: и неговото желание себе си да покаже, на някого да се подмаже, другиго да нахрани...
Gravatar
psi-fi
2011-09-22_11:33
Re: Атаката срещу фейзбюке

абе със спамерите трябва да се борите не със фейса ...фащаш списък със спамери и докат не им гръмнат сървърите - нема лабаво - по всички фронтове
Gravatar
Zero-Blade
2011-09-22_12:07
Re: Атаката срещу фейзбюке

[quote="brainjuice":1g2v9cpx] изводът за мен е, че всичките проблеми идват основно от задклавиатурното устройство. :wink: и неговото желание себе си да покаже, на някого да се подмаже, другиго да нахрани...[/quote:1g2v9cpx] Не мисля, че има друго какво да се каже. :lol:
Gravatar
maneff
2011-09-22_17:28
Re: Атаката срещу фейзбюке

[size=200:2ygkjdst]G+ is on ![/size:2ygkjdst] pp. testing....
Gravatar
psi-fi
2011-09-22_17:45
Re: Атаката срещу фейзбюке

maneff ae ti dam spisuka mi ot spam filtura ve ..shti plata chesno samo 10% da izpurjish ..AZ MAMA IM SHA EBA NESHASNA SPAMMSKA !!!
Gravatar
Nothingk
2011-09-23_10:56
Re: Атаката срещу фейзбюке

[quote="R2LsD2":cggi64yj]предоставянето на личните данни, които можеш да манипулираш както си пожелаеш...[/quote:cggi64yj]Е тва е много гадно..пропуснах да отбележа... Налага ли се някой да ти иска данните,а ти да трябва пък да ги манипулираш.Изпада се в едно такова хитреене и никаква честност и коректност между двете страни.Единия ти иска данните без изобщо да му трябват,а па ти тряа да се направиш на тарикат и да дадеш съвсем други данни.Е такава ни е цялата работа :D на човешките същества,не знам дали скоро ше може да се пречупи тая черупка на :D :lol: тарикатщината вътре в нас. Аз самия съм дал съвсем произволни :D :lol: лични данни,но въпроса изобщо да няма изискване за лични данни :!: в такава мрежа.Бих искал да имам абсолютно честни отношения с който и да било.Не съм влизал от миналата година във фейс-а,слава богу.
Gravatar
maneff
2011-10-04_06:56
Re: Атаката срещу фейзбюке

Фейсбук пусна заявка за патент за следене на потребителите на други сайтове http://notrial.info/news/it/facebook-fi ... sites.html да да да... добремммм продължават да ни (ме) изнервят... [size=50:3l6mugv6]ке им стане интересно на главата... скоро, скоро![/size:3l6mugv6]
Gravatar
Asymetral
2011-10-05_07:42
Re: Атаката срещу фейзбюке

Какво стана - счупихте ли фб-то? м? Нали атаката щяла да започне от вчера? Не виждам възторжени писъци на радост...
Gravatar
Nothingk
2011-10-05_08:26
Re: Атаката срещу фейзбюке

:D :D :D :D :lol: Спора е наистина забавен...и развиващ се като динамика :!: :D :D .
Gravatar
YODAN
2011-10-05_14:58
Re: Атаката срещу фейзбюке

бой бе деаба и тяхнята леля деаба :D ... въф фейса определено има кумунизъм .. :lol: и имат малко нужда от възпитание :mrgreen: :D
Gravatar
aldwyn
2011-10-05_17:25
Re: Атаката срещу фейзбюке

Не е ли на 5-ти ноември атентата? [img:d06a31g5]http://www.expatify.com/files/2009/11/guy_fawkes1.jpg[/img:d06a31g5]
Gravatar
vordhosbn
2011-10-05_20:24
Re: Атаката срещу фейзбюке

[quote="vordhosbn":3pbvmyqo][url=http://gawker.com/5829659/hacker-plot-to-kill-facebook-is-all-a-terrible-misunderstanding:3pbvmyqo]Why The Anonymous Facebook 'Plot' Was A Dud[/url:3pbvmyqo] :)[/quote:3pbvmyqo] Just fucking google it...
Gravatar
Nothingk
2011-10-06_11:12
Re: Атаката срещу фейзбюке

[quote="YODAN":10qsf09v]бой бе деаба и тяхнята леля деаба :D ... въф фейса определено има кумунизъм .. :lol: и имат малко нужда от възпитание :mrgreen: :D [/quote:10qsf09v]По-скоро диктатура,ако тряа да сме точни.Диктат в някаква зле прикрита форма,на някви им се иска да диктуват как да се случват нещата.
Gravatar
YODAN
2011-10-06_21:29
Re: Атаката срещу фейзбюке

[quote="Nothingk":j88xopww][quote="YODAN":j88xopww]бой бе деаба и тяхнята леля деаба :D ... въф фейса определено има кумунизъм .. :lol: и имат малко нужда от възпитание :mrgreen: :D [/quote:j88xopww]По-скоро диктатура,ако тряа да сме точни.Диктат в някаква зле прикрита форма,на някви им се иска да диктуват как да се случват нещата.[/quote:j88xopww] мдаа злоупотребяват с служебно положение :D тия па от фейса няма ли да го ремонтират е ... ебати и грозния :lol: се едно гледаш някъв сайт от първата половина на 90-те :lol: :D
Gravatar
palimpsest
2011-10-12_22:24
Re: Атаката срещу фейзбюке

С timeline app-a е доста по-прегледно, но функцията му е изолирана до директно браузване из профилите... Все пак изглежда добре, дано и home page-ът поеме в тази насока. :)
Gravatar
maneff
2011-10-25_08:11
Re: Атаката срещу фейзбюке

Facebook може да отнесе (поредна) глоба от €100,000 заради пазенето на информация http://notrial.info/news/it/feisbuk-glo ... danni.html пп. Времето си тече... а войничетата са по местата готови да нападнат :D поне 1 човек от този форум няма ли да се включи ?
Gravatar
Nothingk
2011-10-25_09:17
Re: Атаката срещу фейзбюке

[quote="maneff":2tgdj55q]поне 1 човек от този форум няма ли да се включи ?[/quote:2tgdj55q]Кажи как де :D :lol: ?..Нямам си и идея как мога да се включа.
Gravatar
brainjuice
2011-10-25_09:44
Re: Атаката срещу фейзбюке

елате в КПД (Кръжока по приложен дадаизъм) и не се занимаайте с глупости :)
Gravatar
maneff
2011-10-25_10:23
Re: Атаката срещу фейзбюке

':
Gravatar
brainjuice
2011-10-25_10:27
Re: Атаката срещу фейзбюке

на снифването все още те следях, при спууфването ме загуби :lol: по-правилният въпрос би следвало да е: има ли поне 5 човека, които хем биха ме подкрепили, хем притежават нужните за това ИТ умения :)
Gravatar
vordhosbn
2011-10-25_10:50
Re: Атаката срещу фейзбюке

[i:3ndqihn4]Hand in hand, we can live together, Facebook or not, it's all the same. Twitter or G+, Orkut or Soundcloud, we shouldn't hack eachother, cause it's lame.[/i:3ndqihn4] C'mon guys, sing along! :D
Gravatar
Asymetral
2011-10-25_11:09
Re: Атаката срещу фейзбюке

[quote:2ey36720]поне 1 човек от този форум няма ли да се включи ?[/quote:2ey36720] ами не - булшитваш ни с недъгави аргументи :P а хората ти обясниха че на много от тях им върши работа такава каквато е социалката - истинска работа в истинския живот! на мен цялата работа продължава да ми прилича на демонстрация на мъжественост ... какви времена дойдоха ... преди ако някой искаше са си вири п*****а не му трябваше нищо друго освен шлифер и по-близък парк а сега... :) [quote:2ey36720]Hand in hand, we can live together, Facebook or not, it's all the same. Twitter or G+, Orkut or Soundcloud, we shouldn't hack eachother, cause it's lame.[/quote:2ey36720] а сега и със запалкиииии, ръчичики горе.. :D
Gravatar
brainjuice
2011-10-25_12:03
Re: Атаката срещу фейзбюке

:D :oops:
Gravatar
Nothingk
2011-10-26_12:15
Re: Атаката срещу фейзбюке

[quote="vordhosbn":1klq1d8k][i:1klq1d8k]Hand in hand, we can live together, Facebook or not, it's all the same. Twitter or G+, Orkut or Soundcloud, we shouldn't hack eachother, cause it's lame.[/i:1klq1d8k] C'mon guys, sing along! :D [/quote:1klq1d8k]Чакай чакай,тва след „дъ биг хак“ :D :D :D :D ...след него тая песничка,хаха :wink: [quote="Asymetral":1klq1d8k]хората ти обясниха че на много от тях им върши работа такава каквато е социалката - истинска работа в истинския живот![/quote:1klq1d8k]То и битиви-то върши работа на определени хора такова каквото е,но след тва в рейса се появяват лелки които гледат турски сериали :D :D :D и затварят люковете на 35 градуса на сянка...понеже се схващали :shock: :D Каква ли е връзката? Връзката е летаргията.Летаргията от филма и обездвижването на тялото...е мноо ясно че ше се схванеш тетко-о :lol: :lol: :lol: :D ...цялото ти ежедневие минава на ниски обороти.Та така обществото е много деликатно нещо
Gravatar
vordhosbn
2011-10-31_09:01
Re: Атаката срещу фейзбюке

[url=http://www.dnevnik.bg/tehnologii/2011/10/31/1191969_hakeri_razbivat_600_hil_facebook_profila_dnevno/:3a22shgx]Is your profile next?[/url:3a22shgx] :)
Gravatar
maneff
2011-11-03_06:58
Re: Атаката срещу фейзбюке

[url=http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1099620:2knupywu]Фейсбук знае всичко за теб![/url:2knupywu]
Gravatar
brainjuice
2011-11-04_14:29
Re: Атаката срещу фейзбюке

[quote="maneff":33620rbo][url=http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1099620:33620rbo]Фейсбук знае всичко за теб![/url:33620rbo][/quote:33620rbo] тази статия много добре показва точно как трябва да се борим за правата си на потребители. и това не е начинът, който ти си си избрал и предлагаш. :)
Gravatar
stardriver
2011-11-05_10:02
Re: Атаката срещу фейзбюке

Към колко ще започнат бомбардировките?
Gravatar
stardriver
2011-11-06_13:55
Re: Атаката срещу фейзбюке

[b:tz652op7]maneff[/b:tz652op7] какви са причините за неуспеха?
Gravatar
Ton4ef
2011-11-06_16:35
Re: Атаката срещу фейзбюке

чакаай, мачът още не е свършил!!! :idea: :lol:
Gravatar
palimpsest
2011-11-06_16:52
Re: Атаката срещу фейзбюке

http://www.zdnet.com/blog/facebook/anon ... today/5032 [b:utvfg2k1]Anyone can be Anonymous[/b:utvfg2k1]. Затва. Който иска да се занимава с каквито и да е каузи, е свободен да го прави, разгласява и събира подкрепа, като запазва анонимността си. Няма лошо. Аре да се занимаваме с по-смислени неща от опазването на безценната информация на кого сме лайк-нали линковете през 2к9-та, в къв рилейшъншип сме, на кой бряг сме се разхождали по оскъден бриз и т.н. (неща, чието споделяне нееднократно бяше посочено като личен избор в "развитието" на темата, доколко е "правилен" е друг въпрос). Да казвам ли колко пъти съм намирала инфо, което принипно не ми е толкова важно, че да го помня до пенсия, благодарение на фейса? От една страна щеше да е хубаво да крашне системата, с оглед на последващите кратки дебати, в които да продължат да се изчистват различни мнения. Но пък има достатъчно радикални и по-полезни начини, чрез които тва може да се случи, които обаче да не разфокусират обществеността. По-добре е, че не стана нищо вчера, въпреки събраната инерция на "ненамсикойси", защото би повлияло неприятно на други движения. С по-ясна и ПРИЯТНА цел. Които малко или много се случват във фейса. А там, като постнеш някаква информация или аттенднеш събите, именцето ти се изписва. Някак по-благородно е да заставаш истински зад каузите си, смятам. Символиката на оная маска е идеята и отстояването й, а не страхът от изобличаване, ако съм схванала правилно.
Gravatar
YoZ
2011-11-06_17:02
Re: Атаката срещу фейзбюке

Я ми го дай тоя сладолед
Gravatar
palimpsest
2011-11-06_17:10
Re: Атаката срещу фейзбюке

:D Тц, ше лъсне дебнещият терминатор в заден план и отиде камуфлажо
Gravatar
brainjuice
2011-11-06_17:27
Re: Атаката срещу фейзбюке

това, че заставаш с името си зад каузите във ФБ, е хубаво нещо. това, че каузите почти винаги се размиват - не толкова. вече го намекнах на няколко човека където трябва: включваш се в онлайн координация да съберем пари за лицето Х или да намерим дом за кученцето Y, в която има ангажирани около 300 души... след седмица и нещо на стената на съответната група всеки почва да поства каквото си иска, бегло свързано или несвързано с темата: анализи от вестник "Стандарт", в които се посочва, че сме ебаси държавата, колаж с лицето на премиера, или призив, като сме почнали, да спасим и змиорките в Киото. или пък лайкнеш град Свищов, щото те кефи, и всеки ден от стената на страницата на град Свищов някой те засипва с вицове, които знаеш, или ти обръща внимание върху циците на Шарлийз Терон... :roll: (в то смисъл евала на Пловдив, лайкнал съм страницата на Пловдив и получавам почти само новини, свързани с града) който я събира тая информация - халал да му е :lol: :lol: ще умре от гърчове на скука и мизантропия, докато извлече важното от нея :lol:
Gravatar
brainjuice
2011-11-06_17:37
Re: Атаката срещу фейзбюке

между другото, търся си човек с опит в областта на text/data mining, за да му продам една идея, свързана с ФБ :lol:
Gravatar
Nothingk
2011-11-06_18:13
Re: Атаката срещу фейзбюке

Е-е браво на виенчанина. :D :D :D Те готините хора и точните хора се намират точно когато трябва.И нямат край,отвсякъде изскачат. :D :D :D :D Ляляля-а-а-а, е така между другото ще цъкна спам сега-а-а :lol: ...много ми е хепи.
Gravatar
Asymetral
2011-11-07_10:42
Re: Атаката срещу фейзбюке

още го има сурат-тофтера - какво стана? :) :P Viel Lärm für nicht? опърничевите укротихте ли се? :D
Gravatar
maneff
2011-11-08_08:21
Re: Атаката срещу фейзбюке

атаката си свърши работата... естественото комисията по обществените права, правата на потребителите и интелектоалната собственост в ЮС са сезирани и е приложена графика от атаката ПОКАЗВАЩА колко "трудно" се достига до информацията във ФБ Никой не се надява на чудо, но аз лично се надявам на поне още една глоба от 100к $
Gravatar
stardriver
2011-11-08_08:40
Re: Атаката срещу фейзбюке

[quote="maneff":9yfdewq1]но аз лично се надявам на поне още една глоба от 100к $[/quote:9yfdewq1] И к'во ги бОли, че ще ги глобят 100к $ при положение, че печелят ~ 100 млн $ месечно :lol: :- :shock:
Gravatar
Nothingk
2011-11-08_18:46
Re: Атаката срещу фейзбюке

[quote="maneff":19cwurf1]атаката си свърши работата...[/quote:19cwurf1]Ма разкажи поне с две думи де човек :D . Мен много ме интересува тая тема въпреки че не го ползвам тва животно.
Gravatar
maneff
2011-11-23_12:21
Re: Атаката срещу фейзбюке

[size=200:2k4j3vn4]Ей хора, явно проработи [b:2k4j3vn4]:Д[/b:2k4j3vn4] [/size:2k4j3vn4] [size=50:2k4j3vn4](честно казано не вярвах да вземат мерки, но уви)[/size:2k4j3vn4] какво се случи? 1. Атаката този път беше и с помощ от китайците (поне по някакви слухове там така разбрах) (слухове: логове на айпита) 2. Този път имаше над 2 пъти по-голяма атака (което много ама много интернет и ток на вятъра :П) 3. За съжаление много акаунти (2 пъти повече, от предишната а) са били 'хакнати' (хакнати: акаунти със ВИДИМО променено съдържание -> пропуснато от хакващия акаунта или можеби нарочно или пък целови един дедо поп знае :shock: ) 4. Естествено повечето медии отрекоха изобщо да е имало атака, а за хакнати акаунти не можело и да се говори (тук точно не знам ква е политиката на ФБ {можеби ти дават фанелка за да си траеш или пък нова парола хаха се тая}) което е малко нахално, но АЗ МИСЛЯ, че 'личната информация' е най ценна и би трябвало да има закон (който се спазва), който да я пази поне по някакъв от модерните и евтини начини {{както и РАЗГЕЛЕ направиха}} 5. честно казано сега протокола на ФБ е доста по-стабилен и нестандартен (за разлика от преди атаката) и дори бих казал задоволителен [size=85:2k4j3vn4]хаха и тука хората дето ме ръчкаха (по-горе), че съм искал да ги спасявам да си преглътнат егоизмът, защото това засяга цялата човешка раса едва ли не ! :> :П[/size:2k4j3vn4]
Gravatar
Asymetral
2011-11-23_13:41
Re: Атаката срещу фейзбюке

[quote:2p83mi76]хаха и тука хората дето ме ръчкаха (по-горе), че съм искал да ги спасявам да си преглътнат егоизмът, защото това засяга цялата човешка раса едва ли не ! :>[/quote:2p83mi76] аааа щом засяга цялата човешка раса - искаме да ти благодарим, да ти се извиним и да си посипем главата с пепел в знак на дълбоко покрусено разкаяние :( :roll: жив и здрав и ноу хард фийлингс :P
Gravatar
happyday
2011-11-23_14:34
Re: Атаката срещу фейзбюке

Моооля, какъв егоизъм по-точно да си преглътна? Имам интереси в областта на приложните изкуства и във фейса откривам хора от всички краища на света, които творят прекрасни неща и ги споделят. Никога иначе не бих ги открила при търсене на ключова дума в интернет, защото не знам нито арабски, нито хинди например. [b:ib0qznbg]maneff[/b:ib0qznbg], следя досега темата доста повърхностно, защото не я приемам насериозно, но не намирам, че за да отстраниш недостатъците на една социална мрежа трябва да я сринеш и да обвиняваш тези, които виждат и ползите в нея в егоизъм. Плюс това там са и децата ми и техните приятели и не искам, ако не дай си боже се появи някой педофил, да е невъзможно да бъде открит.
Gravatar
Nothingk
2011-11-24_07:29
Re: Атаката срещу фейзбюке

[quote="maneff":28v3usfl]честно казано сега протокола на ФБ е доста по-стабилен и нестандартен (за разлика от преди атаката) и дори бих казал задоволителен [size=85:28v3usfl]хаха и тука хората дето ме ръчкаха (по-горе), че съм искал да ги спасявам да си преглътнат егоизмът, защото това засяга цялата човешка раса едва ли не ! :> :П[/size:28v3usfl][/quote:28v3usfl]И „егоизъм“ може да се каже...по-точното е „чувство за собствена значимост“. :!: Браво!!!!Точно това се искаше - да стане по-стабилна социалната мрежа.Никакви сривове не биха били от полза.Макар че не са изключени принципно. Сега манев :D :D :lol: да ти рЕдим една друга оферта,как да се повиши добрия вкус във фейсбук.На първо място да се разкара бутона лайк/донт лайк,бутона за сръчкване :D и всякакви подобни неща които се използват по нискоинтелигентните материално ориентирани села...които са предимно около големите градове,без да обиждам никой. Извинявам се,ама „сръчквам“ еми тва се използва за кравите и за другия добитък.Да се използват такива синтактични форми в такова съвременно нещо като интернет няма смисъл.Или като в селяндурските кръчми - ти харесваш ли ме или не ме харесваш.Бе много си як бе,ставаш за маса.А-а-а куул,много готино.Ако знаеш Генчо колко як пич е.Той е още по-голем пич и от тебе-бе и ти си свестен,ама той стра-ашно свестен мале-е-е не може да си представиш...Е-е верно ли бе мале-е-е :D :D Крайно време е тва нещо да отпадне :D :D :roll: светъ е достатъчно развит и има информация и възможности за всичко.
Gravatar
vordhosbn
2011-11-24_08:34
Re: Атаката срещу фейзбюке

[quote="Nothingk":veroy7bt]... На първо място да се разкара бутона лайк...[/quote:veroy7bt] vordhosbn likes this. :D :idea:
Gravatar
brainjuice
2011-11-24_09:38
Re: Атаката срещу фейзбюке

всеки има право на лош вкус, стига да не пречи на останалите да проявяват своя :P
Gravatar
maneff
2011-11-24_09:55
Re: Атаката срещу фейзбюке

хехе и аз се радвам ;) Продължавам да мисля, че ФБ е най-пропадналото място в нета и да твърдя, че никога няма да се регистрирам, но поне ще живея по-спокойно, като знам, че по-малко хора имат достап до кашираната там информация (или по-скоро кЕширана :lol: ) [b:27b80sio]happyday[/b:27b80sio] няма да ти отговоря, понеже към нищо положително няма да стигне разговорът ни, а и не искам да те обиждам (което ми се струва, че ще последва).. нищо лично все пак, have fun и ако питаш мен не давай на децата си да цъкат във ФБ понеже на дали [b:27b80sio]някой [/b:27b80sio]ще ги спаси от педофили, измами, скамове и неприлично съдържание :idea: [b:27b80sio]Nothingk[/b:27b80sio] Интуицията ти е безпогрешна брат! :) Това е следващото "нещо в интернет" което мен лично много ме дразни. Явно доста пари струва издръжката на ФБ и откраднатата информация от потребителите НЕ ИМ СТИГА и се налага да събират още повече информация и от не-потребителите ... със прословутият Лайк-Бутон. Беше предложено и да атакуваме лайковете, но това нямаше да доведе до резултат а и щеше да стане мазало за потребителите. Лайк-бутонът го слагат, понеже ФБ дават с 1-2 цента отгоре парите, които гугъл дават за рекламки... е ако имаш посещаван сайт за кое ще мислиш по-напред... за парите естествено. На мен ми е чудно, що не направят и НЕ-ХАРЕСВАМ-бутон... за къв чеп ми е да знам колко хора харесват нещо, като не знам колко не го харесват.. ама айде тва е друга тема ;> пп. Надявам се никой от форума не е имал проблеми с профила си след атаката. Аз лично записах на всички от тук (или поне на частта, с която съм общувал) профилите и умишлено ги прескочих (нищо, че ми трябваха повечко бройки).. Поздрав до всички фейсъри със: [b:27b80sio]infected_mushroom_-_pink_nightmares[/b:27b80sio] Хубав ден на всички, надявам се да НЕ пиша в тая тема поне 10 месеца... сии я
Gravatar
brainjuice
2011-11-24_13:16
Re: Атаката срещу фейзбюке

забравяте едно нещо - Фейсбук е частна инициатива. както си искат, така си го оформят сайта. пък ако потребителите не ги устройва: никой не е длъжен да се регистрира или да остава в него. все едно аз да си направя блог и някой да дойде да ми претендира що съм сложил тая тема, тия линкове в менюто и тоя цвят за фон. ако нещо е чак толкова зле, хората ще го оставят и няма да го ползват. ако продължават да го ползват, значи преценяват, че плюсовете и ползите са им повече от минусите. it's that simple!
Gravatar
vordhosbn
2011-11-24_15:24
Re: Атаката срещу фейзбюке

1. Фейсбук работят с личните данни на хората. 2. В повечето държави има действащи закони за защита на личните данни. 3. Фейсбук трябва да спазват законите на държавите в които предоставят своята частна услуга. Единствения проблем тук е изработването и прилагането на разумни закони в интерес на личната свобода и правото на анонимност в мрежата. Под право на анонимност, тук имам предвид правото на всеки да има изисквания относно съхранението на лични данни от трети лица или компании.
Gravatar
brainjuice
2011-11-24_15:35
Re: Атаката срещу фейзбюке

[quote="vordhosbn":nkguzkp7]1. Фейсбук работят с личните данни на хората. 2. В повечето държави има действащи закони за защита на личните данни. 3. Фейсбук трябва да спазват законите на държавите в които предоставят своята частна услуга.[/quote:nkguzkp7] Ако някой мисли, че правата му на потребител са нарушени, това е въпрос, който е редно да се решава в съда. :)
Gravatar
vordhosbn
2011-11-24_16:02
Re: Атаката срещу фейзбюке

Така е. А какво правим когато държавата и съда не работят в интерес на обществото? :roll:
Gravatar
brainjuice
2011-11-24_18:30
Re: Атаката срещу фейзбюке

нашите държава и общество или държавата и обществото по принцип? :)
Gravatar
vordhosbn
2011-11-24_22:07
Re: Атаката срещу фейзбюке

Разликата между двете е по-скоро количествена, а не качествена, така че сам си избери. :P
Gravatar
brainjuice
2011-11-24_23:29
Re: Атаката срещу фейзбюке

хм, само един пример. предполагам, знаеш какво представлява Кристияния. замисли се дали властите (а и обществото) биха търпяли такова нещо да съществува в продължение на 30 години в центъра на София и тогава може пак да се върнем на въпроса разликата само количествена ли е. :wink: освен това не бива по презумпция да се отрича, че държавата и съдът могат да работят в интерес на гражданина. ако трябва, има механизми да бъдат заставени. лошото на прекомерния радикализъм е, че е толкова радикален, отрицанието му на всичко е толкова фундаментално, че на практика не знае откъде да започне да се бори. защото не вярва, че може да използва механизмите на системата в своя полза. и работата приключва с мрънкане на общо основание в добрия случай или залагане на бомби в лошия. да, ясно, че мисленето на съвременния човек е бъгнато, цивилизацията не върви на добре и т.н., но, докато чакаме светът по някакъв неведом начин да се промени из основи и всички хора да станат по-добри, няколко компании могат да бъдат осъдени. защо приемаш това за априори невъзможно? :)
Gravatar
vordhosbn
2011-11-25_13:51
Re: Атаката срещу фейзбюке

[quote="brainjuice":1w4bgwtm]хм, само един пример. предполагам, знаеш какво представлява Кристияния. замисли се дали властите (а и обществото) [b:1w4bgwtm]биха търпяли такова нещо да съществува в продължение на 30 години в центъра на София[/b:1w4bgwtm] и тогава може пак да се върнем на въпроса разликата само количествена ли е. :wink: [/quote:1w4bgwtm] Не разбрах точно за какво нещо в центъра на София става въпрос... :? Иначе не съм бил в Кристияния, но от това което съм чел за това място, по-скоро имам впечатлението че местната общност там работи за себе си въпреки правителството на Дания и силовите му структури, а не благодарение на тях. Ако беше обратното - цяла Дания щеше да е като Кристияния, нали? [quote="brainjuice":1w4bgwtm]освен това не бива по презумпция да се отрича, че държавата и съдът могат да работят в интерес на гражданина. ако трябва, има механизми да бъдат заставени. [/quote:1w4bgwtm] Гражданина като елемент от социалната структура на една държава е нещо различно от личността и нейните интереси, но не бих искал да демагогствам излишно в тази посока. Това което исках да кажа е, че колкото повече се разминават действията на държавата от интересите на нейните граждани, толкова по-радикални действия са необходими, за да бъде поправена системата. Единствената презумция, която правя е че колективния интерес никога не се припокрива напълно със индивидуалния. [quote="brainjuice":1w4bgwtm]... но, докато чакаме светът по някакъв неведом начин да се промени из основи и всички хора да станат по-добри, няколко компании могат да бъдат осъдени. защо приемаш това за априори невъзможно? :)[/quote:1w4bgwtm] Е... не е точно невъзможно - свидетели сме как дори и огромни корпорации отстъпват пред решения на съда в полза на обикновени хора и че това води до съществени промени в политиката на тези компании. Факт е обаче, че освен чрез строго дефинираната законова уредба, човечеството търпи промяна и по-други, така да се каже "неформални" начини - глобализация, образование, изкуство... В тях мисля е ключът към промяната - те канализират общественото мнение и съзнание в определена посока и са истинските двигатели на прогреса на цивилизацията. Държавните структури са нищо повече от мемове, които водят повече или по-малко собствен живот, и са най-вече заинтересовани от собственото си оцеляване. Та лошо в осъждането на корпорации няма - но ако на това сме тръгнали да разчитаме... По-здрав! :) [quote:1w4bgwtm][url=http://www.youtube.com/watch?v=UiInBOVHpO8:1w4bgwtm]The changing times of the 21st century[/url:1w4bgwtm] Mean nothing to me 'cause I would rather be At the beginning of time, Earth would be mine Living in luxury Discovering a world out there Believing in the Sun, Earth, Water and Air, Take me there! So I could see the World bloom, Standing on a sea cliff howling at the moon![/quote:1w4bgwtm]
Gravatar
Zero-Blade
2011-11-26_11:25
Re: Атаката срещу фейзбюке

[quote="maneff":2tg4cd31][size=200:2tg4cd31]Ей хора, явно проработи [b:2tg4cd31]:Д[/b:2tg4cd31] [/size:2tg4cd31][/quote:2tg4cd31] Кое? Какво точно са променили fb?
Gravatar
brainjuice
2011-11-27_16:21
Re: Атаката срещу фейзбюке

В крайна сметка май говорим за едно и също, но поставяме акцента върху различни аспекти от него и не можем да се разберем. :) Това, което просто исках да кажа в случая с Фейсбук е, че Фейсбук е просто една компания. Като Мтел, само че малко по-голяма (и по-жалка) :lol: Не е Големият брат на Оруел, нито Мрачният владетел на Толкин. Достатъчно е, ако нарушават съществуващите закони за коректни и етични взаимоотношения с клиента, да бъдат гонени по този начин. Това напълно стига да ги съсипе, ако някъде сбъркат. А, ако не нарушават тези закони, потребителите не бива да се сърдят, че доброволно си казват всичко и не четат дребните букви. :P Че чак и да претендираме защо имало лайк бутони, пък нямало дислайк, какво било това сръчкване и не може ли социалните мрежи да проявяват малко по-добър вкус. Ами ако нещо не е изрично забранено от закона, значи е позволено. Обратното е вече нагазване в истинския Оруел... А иначе: [quote="vordhosbn":283hagsx] Не разбрах точно за какво нещо в центъра на София става въпрос... :? Иначе не съм бил в Кристияния, но от това което съм чел за това място, по-скоро имам впечатлението че местната общност там работи за себе си въпреки правителството на Дания и силовите му структури, а не благодарение на тях. Ако беше обратното - цяла Дания щеше да е като Кристияния, нали?[/quote:283hagsx] Става въпрос за това може ли да има подобно нещо като комуната Кристияния в центъра на София или не. Мислели сме си го това с приятели: точно срещу Парламента, малко преди подлеза на "Ялта", имаше една прекрасна изоставена сграда, бившето китайско посолство (вече някой го взе и го ремонтира). Чудехме се какво би могло да стане, ако я скуот-нем и започнем да провеждаме там безплатни партита и концерти на ъндърграунд музика и да отглеждаме и продаваме трева в нея. Горе-долу това е, което се е случило с Кристияния в центъра на Копенхаген, и като бях там да го видя не усетих никакъв натиск от страна на държавата, макар че си личеше напрежението от конфликтите с премиер министъра по плакатите, разлепени навсякъде. Но Кристияния съществува повече от 30 години! За което време дори успяха да си издействат легален статут от датското правителство. Сега ще ти кажа какво ще стане, ако направим същото в центъра на София. Медиите ще образуват морална паника, а полицията още на втората седмица ще ни изнесе с палки, шутове и, ако много знаем, с БТР-и. И всичко това под ръкоплясканията на целокупното гражданство, притеснено от "наркоманите", дошли в града да зарибят, надрусат и изнасилят нашите дъщери! Тук не сме готови за социален експеримент като онзи в Дания или на други места по света. Обществото не е дозряло и не знам дали изобщо някога ще дозрее. Няма критична маса от хора, които да осъществят подобно скуот-ване, на първо място. Освен това няма критична маса от хора, които са готови да го преглътнат, да живеят с него, дори да не са съгласни с идеите му, и да не искат твърда ръка и танковете да дойдат. Съответно и властта ни е такава, и полицията ни е такава, каквато заслужаваме... Така че според мен да се твърди, че, видиш ли, навсякъде е еднакво и навсякъде държавата, властта и обществото са едни и същи, е малко повърхностно и опростява нещата. Очевидно не навсякъде е едно и също и за много неща, които може да минат в Дания, Холандия, Люксембург или Чехия, тука бият лошо. Буквално. Нещата не са толкова прости и проблемът е в главите на хората. Той е духовен, душевен и манталитетен. В един идеален свят според мен днешният формат на националните държави няма да съществува. Ще има конфедерации от независими общности подобни на швейцарските кантони или оригиналните (!) американски щати. Само че преди да почнем да се борим за тоя идеален свят първо трябва България поне малко от малко да се приближи до Дания, все така оставайки в рамките на парламентарната демокрация от западен тип. Това значи да се борим преди всичко със себе си и собствената си психика, която все ни влече към авторитарност. [quote="vordhosbn":283hagsx]Гражданина като елемент от социалната структура на една държава е нещо различно от личността и нейните интереси, но не бих искал да демагогствам излишно в тази посока. [/quote:283hagsx] Гражданинът е "аватар" на личността в света на социалните взаимоотношения. Ако има разминаване между изконните права на личността (с които всички хора се раждаме и те са неотчуждими) и правата и интересите на гражданина - значи на държавното устройство нещо не му е наред и то трябва да бъде сменено. Ако се наложи - и с павета и коктейли "Молотов". :wink: В тоя смисъл напълно съм съгласен с това, което казваш за радикалните решения на радикалните проблеми. Относно другото в поста ти - не, не вярвам в колективния интерес, който е по-голям и по-различен от всички индивидуални. Също така не вярвам в независимото съществуване и отделния живот на меми като "държава". В центъра на всичко е индивидът, неговите желания, неговите права и неговите интереси. Те биват ограничавани единствено от правата и интересите на всеки останал индивид. Моето желание да те ударя без причина свършва там, където започва твоето право да не търпиш физически мъчения. "Държава" се нарича този договор между нас двамата, с който аз се съгласявам да не те удрям и ограбвам, ако не ме удряш и ограбваш и ти. Всичко останало е илюзия, призрак и дим. В това число и колективните идентификации. Винаги, когато има масово движение, има и стаден инстинкт, появява се и нетърпимост към хора с различни ценности, появяват се и фигури, които знаят как да манипулират движението в своя полза. За две години живот сред калифорнийските хипита (1967-1969), уж възприемайки техните ценности за мир, любов и промяна в света (!), Чарлз Менсън успява да превърне поне 10 от членовете на своята комуна в социопати убийци, които наръгват бременни жени с нож в корема и пишат Pigs с кръвта им по стените. За да дойде по-бързо царството на мир и любов на земята... :mrgreen: Щом това е възможно да стане, значи всичко е възможно да стане! И няма защо да се учудваме как се е изродила идеята за демокрация, защо има фанатизирани комунисти, как от "Обичай ближния си" се е стигнало до Кръстоносните походи и Инквизицията и какво е направило Културната революция в Китай така успешна (а това е революция на младите, на тийнейджърите, започнала почти като в парчето на Пинк Флойд Another Brick in the Wall с протест срещу закостенелите учители). Така че не възлагам особена надежда за промяна и на разните движения и прочие. Известно е, че всички, и въобще всичко в света, сме едно. Но това на (мета)физично ниво. На социално ниво вярвам само в свободното общуване на индивид с индивида. Над тях е само небето, както пееше Поетът. :)
Gravatar
Nothingk
2011-11-28_15:19
Re: Атаката срещу фейзбюке

:) :) Хаха ,брейн,иска ми се да изкажа мнение,ама на един път няма да мога да прочетъ тоя огромен материал(пост)
Gravatar
brainjuice
2011-11-28_18:20
Re: Атаката срещу фейзбюке

хехе, нещо се отпушвам отвреме навреме, мдам... :roll: просто в дискусията се появиха твърде много важни въпроси, на които следва да им се обърне внимание.
Gravatar
maneff
2011-11-29_11:41
Re: Атаката срещу фейзбюке

напрао ме счупи Брейн, евала :)
Gravatar
Nothingk
2011-11-29_13:23
Re: Атаката срещу фейзбюке

[quote="brainjuice":3lhzap19]да претендираме защо имало лайк бутони, пък нямало дислайк, какво било това сръчкване и не може ли социалните мрежи да проявяват малко по-добър вкус. Ами ако нещо не е изрично забранено от закона, значи е позволено. Обратното е вече нагазване в истинския Оруел...[/quote:3lhzap19] :) Тука не става въпросз закони,ако цитираш мене.Навсякъде демонстрацията на добър вкус и благородно присъствие,оказва лечебно въздействие,върху праволинейното мислене :wink: :!: :) [quote="brainjuice":3lhzap19]не вярвам в колективния интерес, който е по-голям и по-различен от всички индивидуални. Също така не вярвам в независимото съществуване и отделния живот на меми като "държава". В центъра на всичко е индивидът, неговите желания, неговите права и неговите интереси. Те биват ограничавани единствено от правата и интересите на всеки останал индивид. Моето желание да те ударя без причина свършва там, където започва твоето право да не търпиш физически мъчения. "Държава" се нарича този договор между нас двамата, с който аз се съгласявам да не те удрям и ограбвам, ако не ме удряш и ограбваш и ти.[/quote:3lhzap19]Тука вече като че ли си четеме взаимно мислите :) :)
Gravatar
vordhosbn
2011-11-29_15:59
Re: Атаката срещу фейзбюке

[quote="brainjuice":33sn70ra] Относно другото в поста ти - не, не вярвам в колективния интерес, който е по-голям и по-различен от всички индивидуални. Също така не вярвам в независимото съществуване и отделния живот на меми като "държава". В центъра на всичко е индивидът, неговите желания, неговите права и неговите интереси. Те биват ограничавани единствено от правата и интересите на всеки останал индивид. Моето желание да те ударя без причина свършва там, където започва твоето право да не търпиш физически мъчения. "Държава" се нарича този договор между нас двамата, с който аз се съгласявам да не те удрям и ограбвам, ако не ме удряш и ограбваш и ти.[/quote:33sn70ra] А "държава" не се ли нарича също така договора, който те задължава да отделяш част от придобитите от теб средства, под формата на данъци за обща кауза (била тя магистрали, спортни зали или мисии до Марс)... Между кои два индивида е този договор? Дори и да не "вярваш" в теорията на Доукинс, как ще обясниш съществуването на закони, от които няма никаква практическа полза и необлагодетелстващи нито един отделен индивид. Нима появата на такъв "административен шум" не е именно индикация за съществуването на абстрактно ниво на колективен интерес, изцяло в разрез със съвкупността от индивидуалните интереси. Ако се вгледаме добре в различните държавни режими по света, може би даже ще открием, че в по-голямата част от тях "шума" доминира над прагматизма и нуждите на индивидите. Дали ще разглеждаме този факт като проява на колективно същество, или като израждане на междуличностни отношения, според мен, е просто въпрос на дефиниция и гледна точка а не на принципно различни позиции... ;) Точно къде свършва клетката и къде започва организма няма особено значение за автономното съществуване и на двамата. :)
Gravatar
Nothingk
2011-11-29_16:57
Re: Атаката срещу фейзбюке

[quote="vordhosbn":385ogejz]А "държава" не се ли нарича също така договора, който те задължава да отделяш част от придобитите от теб средства, под формата на данъци за обща кауза (била тя магистрали, спортни зали или мисии до Марс)... Между кои два индивида е този договор?[/quote:385ogejz]Бе той май говори за тва което той възприема като държава.То и аз възприемам абсолютно същото като понятие за държава - в центъра на всичко е индивида ,ако структурата си позволи да прескочи индивида ,то самата тя започва да се [b:385ogejz][i:385ogejz]размива[/i:385ogejz][/b:385ogejz] и [b:385ogejz][i:385ogejz]разпада[/i:385ogejz][/b:385ogejz] :wink: ...свидетели сме как става тва в съвременния свят :D :D :D :!: :D
Gravatar
brainjuice
2011-11-29_18:03
Re: Атаката срещу фейзбюке

[quote="Nothingk":20bbp909]Бе той май говори за тва което той възприема като държава.То и аз възприемам абсолютно същото като понятие за държава - в центъра на всичко е индивида ,ако структурата си позволи да прескочи индивида ,то самата тя започва да се размива и разпада :wink: ...свидетели сме как става тва в съвременния свят :D :D :D :!: :D[/quote:20bbp909] Много добре се разбираме по тоя въпрос :) С допълнението, че не става дума само за това, което аз възприемам като държава, а за това, което вероятно повечето хора биха възприемали като държава, ако не бяха индоктринирани от държавното начално образование и възпитавани от хора, които също са получили държавно начално образование. [quote="Nothingk":20bbp909]:) Тука не става въпросз закони,ако цитираш мене.Навсякъде демонстрацията на добър вкус и благородно присъствие,оказва лечебно въздействие,върху праволинейното мислене :wink: :!: :) [/quote:20bbp909] Разбира се :) Но трябва да се примирим с факта, че далеч не всички хора са готови да проявяват добър вкус така, както ние го разбираме, че ние самите вероятно според някого имаме ужасен вкус и че няма как да бъде иначе. И какво правим, когато частна компания като Фейсбук направи уеб приложение, което според нас е проява на лош вкус? Ами, нищо не можем да направим. Конституционно право на всеки е да се излага за своя сметка колкото си иска. :D [quote="vordhosbn":20bbp909]А "държава" не се ли нарича също така договора, който те задължава да отделяш част от придобитите от теб средства, под формата на данъци за обща кауза (била тя магистрали, спортни зали или мисии до Марс)... Между кои два индивида е този договор?[/quote:20bbp909] Добро уточнение. :wink: Само че не става дума за никаква "обща кауза". Аз имам личен интерес да пътувам и да бъда лекуван, когато се разболея. И евентуално да мога да ходя на Марс. Това не е по силите на един индивид. Нито пък може да бъде осъществено от един индивид. Затова индивидите сме сключили договор с една фирма, която върши това от името на всички нас, ние й плащаме за услугата и, понеже тя не представлява нито един от нас конкретно, очакваме да свърши работата така, че тя да е от полза за всички контрагенти едновременно. :wink: Това е то, Възложители и Изпълнител. Какви общи каузи, колективни съзнания, свръхразуми, колективни личности и т.н.? :) [quote="vordhosbn":20bbp909]Дори и да не "вярваш" в теорията на Доукинс, как ще обясниш съществуването на закони, от които няма никаква практическа полза и необлагодетелстващи нито един отделен индивид. Нима появата на такъв "административен шум" не е именно индикация за съществуването на абстрактно ниво на колективен интерес, изцяло в разрез със съвкупността от индивидуалните интереси. Ако се вгледаме добре в различните държавни режими по света, може би даже ще открием, че в по-голямата част от тях "шума" доминира над прагматизма и нуждите на индивидите.[/quote:20bbp909] Не става въпрос за това дали вярвам или не в теоретични модели за описание на света (съвсем умни, между другото). Законите, от които няма никаква практическа полза, аз лично се правя, че ги няма. :wink: А законите, необлагодетелстващи нито един конкретен индивид, обикновено са закони, облагодетелстващи групи индивиди, от което индивидите в групата не стават по-малко индивиди. Групата е абстрактно множество, което сме създали от тези индивиди, дефинирали сме го, след което извършваме някаква операция с него. Въпросът дали това множество съществува или не, е схоластичният въпрос какво значи "съществува". Но да одушевяваш това множество и да му приписваш чувства, мисли, реакции, отношения като на индивид... :roll: "Народът мисли", "народът обича", "обществото мрази", "обществото има интерес" - чакай, бе, това не е една монолитна личност, това е сбор от много отделни личности, и ако поне една от тях не мисли, чувства и иска по тоя начин, кво праим? А поне една винаги се намира. Никой няма правото да говори от името на всички. Освен ако тия всички не са примерно едни конкретни 5 човека, които той лично е срещнал и е питал. В този смисъл: [quote="vorhosbn":20bbp909]Дали ще разглеждаме този факт като проява на колективно същество, или като израждане на междуличностни отношения, според мен, е просто въпрос на дефиниция и гледна точка а не на принципно различни позиции... ;)[/quote:20bbp909] много е важно да не постулираме никакви колективни същества по пътя от индивида към Цялото. :wink: Това е насилие срещу индивидуалната воля. И в най-добрия случай е някаква халюцинация. Не че халюцинацията не е налице, ама какво от това. :) [quote="vorhosbn":20bbp909]Точно къде свършва клетката и къде започва организма няма особено значение за автономното съществуване и на двамата. :)[/quote:20bbp909] Клетката е Аз-ът, организмът е Светът/Вселената/Цялото. Между тях двете няма нищо, което да не е илюзия, предразсъдък и пречка. :)
Gravatar
vordhosbn
2011-11-30_01:20
Re: Атаката срещу фейзбюке

[quote="brainjuice":3153793j]И евентуално да мога да ходя на Марс.[/quote:3153793j] Wait... what? Не случайно дадох примера с Марс като постижение, което не облагодетелства абсолютно никой конкретен индивид - нямаш индивидуална полза от мисия до Марс, защото по-всяка вероятност, каквито и дългосрочни ползи да има изследването на друга планета, те няма да се проявят в нашия живот, че и няколко поколения след това. [quote="brainjuice":3153793j]Затова индивидите сме сключили договор с една фирма...[/quote:3153793j] :) Наличието на договор не предполага ли взаимен интерес и от двете сключващи го страни, или...? [quote="brainjuice":3153793j]А законите, необлагодетелстващи нито един конкретен индивид, обикновено са закони, облагодетелстващи групи индивиди, от което индивидите в групата не стават по-малко индивиди. [/quote:3153793j] [img:3153793j]https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/s720x720/387891_2637227180766_1558090117_32734692_1457211519_n.jpg[/img:3153793j] [quote="brainjuice":3153793j]Но да [b:3153793j][color=#FF0000:3153793j]одушевяваш[/color:3153793j][/b:3153793j] това множество и да му приписваш [b:3153793j][color=#FF0000:3153793j]чувства[/color:3153793j][/b:3153793j], мисли, реакции...[/quote:3153793j] Whoa... wait there fella! :lol: [quote="brainjuice":3153793j]Никой няма правото да говори от името на всички.[/quote:3153793j] Аз пък мислех, че това именно е дефиницията на представителната демокрация. :P
Gravatar
maneff
2011-11-30_04:11
Re: Атаката срещу фейзбюке

[img:g6e9sqns]http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSDXbifKGA9aYy_5nCx-kw58lZxex74bdEJVI-gTm6NLCPdAdCM9ROCZgMK[/img:g6e9sqns] Time needed to register on FB: 3 minutes (3x60x60x100x1000) :idea:
Gravatar
brainjuice
2011-11-30_07:53
Re: Атаката срещу фейзбюке

[quote:1zit6whw]Wait... what? Не случайно дадох примера с Марс като постижение, което не облагодетелства абсолютно никой конкретен индивид - нямаш индивидуална полза от мисия до Марс, защото по-всяка вероятност, каквито и дългосрочни ползи да има изследването на друга планета, те няма да се проявят в нашия живот, че и няколко поколения след това.[/quote:1zit6whw] ок, да оставим това, че аз бих отишъл на Марс и въобще бих попътувал в космоса. но и другото, за което говориш, е мой личен интерес, доколкото става дума за по-добър живот за потомците ми, нали така ;) [quote:1zit6whw]Наличието на договор не предполага ли взаимен интерес и от двете сключващи го страни, или...?[/quote:1zit6whw] да, нали затова плащаме данъци ;) и нали затова депутатските заплати са такива, каквито са. в замяна на това да свършат за каквото си ги наел. :) [quote:1zit6whw]brainjuice wrote: Но да одушевяваш това множество и да му приписваш чувства, мисли, реакции... Whoa... wait there fella! [/quote:1zit6whw] ми ти си този, който почна да говори за колективни същества. :P а иначе всеки път, когато се говори за "обществен интерес", това е литературната фигура олицетворение. :) [i:1zit6whw]човекът[/i:1zit6whw] е единствено това, което може да има интерес на тоя свят, другото е един вид сложна метафора. също и за "народът обича" :wink: това са груби обобщения, за да не се налага да казваш: "някои хора от тази група вероятно обичат и те май според мен по-скоро са повечето, но не съм ги броил". :P нарича се Закон за икономия на усилието. :D езиковедите, ораторите и повечето хора, които си вадят хляба с писане, съзнават това, но останалите твърде често го забравят и го приемат буквално. :) това са така наречените "мъртви метафори", например "крак на маса" (имплицитно сравняваш масата с жив организъм). [quote:1zit6whw]brainjuice wrote: Никой няма правото да говори от името на всички. Аз пък мислех, че това именно е дефиницията на представителната демокрация. [/quote:1zit6whw] ми не. :) представителна демокрация значи просто, че някой говори от името на няколко други. :wink: но тези групички по няколко други са много, често не с еднакви интереси, представителите им принадлежат на различни партии, има три власти, които са разделени помежду си, и непрекъснато правомощията на отделните групи взаимно се блокират, за да се намери баланс. :wink: прочее, мисля, че ще се съгласиш, че целта на умните маймунки е да се депрограмират при промяна на условията на тяхното съществуване. :)
Gravatar
vordhosbn
2011-11-30_09:32
Re: Атаката срещу фейзбюке

[quote="maneff":27fpsbpg][img:27fpsbpg]http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSDXbifKGA9aYy_5nCx-kw58lZxex74bdEJVI-gTm6NLCPdAdCM9ROCZgMK[/img:27fpsbpg][/quote:27fpsbpg] Еволюцията поне при хората няма изгледи да спира - даже точно обратното. Виж, дали ще се опазим живи и планетата цяла за достатъчно дълго време, че да видим ефекта... това е съсвсем друг въпрос. :) [quote="maneff":27fpsbpg]прочее, мисля, че ще се съгласиш, че целта на умните маймунки е да се депрограмират при промяна на условията на тяхното съществуване.[/quote:27fpsbpg] Целта на маймунките е да оцелеят, и доколкото депрограмирането ще им помогне за това, то ще се превърне в тяхна цел. Всъщност маймунките, са станали толкова добри в оцеляването откакто са се отворили на "далаверата", че могат да променят не само себе си а и условията на средата им. Видно е че това, освен една маймунна експлозия в планетарен мащаб (:D), е донесло и доста противоречия в живота на тези маймунки и ги е изкарало от така внимателно пазения баланс от техните предци. Та така... ще видим какво ще последва от тази експлозия. :) [img:27fpsbpg]http://i.imgur.com/Lc8Qm.jpg[/img:27fpsbpg]
Gravatar
Nothingk
2011-11-30_18:38
Re: Атаката срещу фейзбюке

[quote="brainjuice":1kj0aov1]И какво правим, когато частна компания като Фейсбук направи уеб приложение, което според нас е проява на лош вкус? Ами, нищо не можем да направим. Конституционно право на всеки е да се излага за своя сметка колкото си иска. :D [/quote:1kj0aov1]Формално нищо не може да напраиме,неформално - :- :twisted: :!: много!!!! Безсмислено е да тръгнеш да ги съдиш или да им хакваш бутоните - това са формални действия. Между другото фейсбук никак не ми мирише на частна инициатива,само формата е частна,за да е по-мощна.Да ме прости господ ако съм се объркал и обиждам хората :lol: :P ...Се едно да кажеш че най-мощните частни банки в светъ нямат нищо общо с държавата...примерно.
Gravatar
maneff
2012-02-12_22:34
Re: Атаката срещу фейзбюке

FBI ще наблюдава съдържанието в Twitter и Facebook http://notrial.info/news/it/fbi-sledi-d ... ebook.html
Gravatar
Omatikaia
2012-02-13_08:55
Re: Атаката срещу фейзбюке

:idea: