Gravatar
psyhler
2010-11-17_13:58
рутерна схема?

айде ако някой по-начетен се сеща... та...на кратко. Интернет доставчика ми дава един кабел,той влиза в един обикновен рутер,който разделя на две...един кабел за един компютър стационарен и един кабел,който влиза в друг линксис wi-fi рутер,който се използва като суич и безжична връзка към един лаптоп...и от този линксис излиза още един кабел,като от суич,към още един стационарен комп. та,проблема е,че напоследък,когато връзката е такава,както я описах до сега,имтернет има само лаптопа,а като махна безжичния рутер си имат двата стационарни(което е логично). достигнах до извода,че линксиса ми прави някви парчета... та мисълта ми е дали нещо не е о настройките му...искам линксиса да извършва две действия...едното да дава ви-фи в определен обхват а друготое да действа като суич,а не като рутер. не съм много наясно за това питам,какво трябва да направя да си направя линксиса да ми действа като суич без да си рздава там някви айпита...?! Благодаря предварително! :oops: обеснявам като за малоумни,щото аз самят съм такъв :)
Gravatar
vordhosbn
2010-11-17_14:58
Re: рутерна схема?

По принцип би трябвало да е възможно, но защо ти трябва да работи като суитч вместо като рутер. Не можеш ли просто да конфигурираш DHCP-то да раздава IP адреси и през LAN-а? Единственото което би загубил е възможността компютрите в LAN-а да са в мрежа...
Gravatar
psyhler
2010-11-17_16:41
Re: рутерна схема?

Ми щото къщата е от едри камъни и вифито не може да пробие навсякъде ако е на долния етаж,а точно там е лаптопа...за това решихме да качим вифи рутера на горния етаж,така поне ще има навсякъде... за това сме с два рутера....решихме да махнем DHCP настройките и нещата се оправиха...за сега има нет навсякъде...дано вече няма проблеми.Мерси много :) ! :oops:
Gravatar
Usеr2
2010-11-18_09:33
Re: рутерна схема?

:? всъщност искаше да удължиш обхвата на безжичната мрежа ли?
Gravatar
psyhler
2010-11-23_13:30
Re: рутерна схема?

исках да направя безчичния рутер прост суич,който същевременно да пуска вифи.