Gravatar
lilivan
2010-04-17_20:53
Бъговете в системата

Днес лицемерието и лъжата се шири навсякъде. Те са дълбоко вкоренени в обществото. Може да се каже дори, че обществото се крепи на лицемеерието и лъжата. Много скоро след раждането на всеки се внушава, че за да е добре, трябва да използва лицемерието и лъжата. Те така са набити в главите на хората, че са станали част от тях и въобще не усещат, че са лицимелни и че живеят в лъжа.
Gravatar
happyday
2010-04-17_21:06
Re: Бъговете в системата

Ако ти кажа истината, ще ми повярваш ли?Как разбираш, че не те лъжат?
Gravatar
RealityDysfunction
2010-04-17_21:19
Re: Бъговете в системата

Интересна тема. Случвало се е да ме обвинят в лицемерие, но не са били прави. Ако някой не ми допада, доста ясно ми личи, и не се опитвам да покажа друго. Когато пък съм настроена позитивно към някой или нещо, то тази позитивност не би могла да бъде по-истинска. Дефинирай лицемерие? И дай пример. Защото отношенията на хората не са черно-бели и в много случаи се налага да крачим в сивата ивица. Но това лицемерие ли е? Лицемерие ли е да направиш комплимент на човек, изглеждащ изморено, за да му вдигнеш духа? Лицемерие ли е да скриеш изненадата си от това, колко е остарял стар приятел? Лицемерие ли е да се усмихнеш на един от шефовете си заедно с 'доброто утро', ако смяташ, че е пълен идиот. Лицемерие ли е да кажеш на колежката си, че 'да, тези обувки/пола/блуза са страхотни', ако реално смяташ, че са трагични, но знаеш, че на нея страшно много й е нужно одобрение. :?:
Gravatar
lilivan
2010-04-17_21:32
Re: Бъговете в системата

RealityDysfunction, някои от изброените неща са лицемелие, други не са, но са друг вид "бъгове". Не е моя работа да давам дефиниции, те просто се усещат. Бъгове има всякакви, но аз написах за тези, които ми правят най-голямо впечатление. Например, павилион за цигари и кафе, на покрива реклама на цигари, под която написано с едри букви, колко много вредят на мен и хората около мен, а на витрината наредени същите вредни цигари. Как мислите, че това противоречие въздейства на едно дете с чисто съзнание? Моят първи спомен за лъжа още го помня. На вратата се звъни. Баща ми си е полегнал, казва ми да отворя и ако е еди кой си, да кажа, че той не е вкъщи. Бях много изненадана и не можех да си представя как ще кажа нещо, което не е истина и май съм казала нещо от рода: Татко ми каза да кажа, че не е в къщи. :D Бях като потресена, как е възможно баща ми, най-уважавания от мен човек да лъже и да ме кара да лъжа. След години естествено вече не ми се виждаше като такава голяма лъжа.
Gravatar
nina
2010-04-17_21:40
Re: Бъговете в системата

[quote:38xs4rh7]Много скоро след раждането на всеки се внушава, че за да е добре, трябва да използва лицемерието и лъжата. Те така са набити в главите на хората, че са станали част от тях и въобще не усещат, че са лицимелни и че живеят в лъжа. [/quote:38xs4rh7] не е вярно!съвсем лицемерно на 7 г си свих 5те лева за мляко и ги извъртях на въртележката,а Иръпшън пееше One way ticket to the Moon :D не помня наказанието,но след това намерих 5 лева пред будката за вестници и си ги дадох на вестникарката :)
Gravatar
RealityDysfunction
2010-04-17_21:44
Re: Бъговете в системата

Това с павилиона и цигарите не е лицемерие. Това е системата, на която й струва адски много пари да ни лекува от пороците, с които сме се заробили. И се опитва да ни спре, да си спести париците. Но опитите й са обречени на провал, защото ние не искаме да бъдем спасявани. Същото нещо са и полицаите по пътищата. Те не са нищо друго освен системата, която се опитва да ни предпази от самите нас. Това лицемерие ли е? Изобщо, думата лицемерие е много ограничена, за мен поне. В моята вселена тя означава да се мазниш на някого, когото иначе не можеш да понасяш. Кратко и ясно. С някакви подбуди - ок, разбираемо. Без подбуди, просто по навик - още по-зле. И примерът с баща ти не е лицемерие, за мен. Би било лицемерие ако беше отворил вратата, отвън стои необичан съсед, и баща ти да започне да му обяснява колко се радва, че сте съседи. Това, което си описала, си е чиста лъжа. Кой както приема лъжата, така да я съди. [EDIT] Сега видях, че примера си го дала като лъжа. Да, лъжем.. А има ли изход?
Gravatar
luvstruck
2010-04-18_02:23
Re: Бъговете в системата

awe lilivan ai siktir s tiq 350,000 marki we! http://www.youtube.com/watch?v=BIx7aU4jxAA
Gravatar
Zero-Blade
2010-04-18_16:31
Re: Бъговете в системата

[quote="lilivan":1tsv5eov]Днес лицемерието и лъжата се шири навсякъде. Те са дълбоко вкоренени в обществото. Може да се каже дори, че обществото се крепи на лицемеерието и лъжата. Много скоро след раждането на всеки се внушава, че за да е добре, трябва да използва лицемерието и лъжата. Те така са набити в главите на хората, че са станали част от тях и въобще не усещат, че са лицимелни и че живеят в лъжа.[/quote:1tsv5eov] Не е само лицемерието и лъжата, също и завист, и алчност, и ограниченост на мисленето, и окови на личната вяра, и страх от системата, и т.н. до безкрай. Човешкото общество някой ден само ще се самоунищожи по пътч, който е подхванал. [quote="RealityDysfunction":1tsv5eov]Това с павилиона и цигарите не е лицемерие. Това е системата, на която й струва адски много пари да ни лекува от пороците, с които сме се заробили. И се опитва да ни спре, да си спести париците. Но опитите й са обречени на провал, защото ние не искаме да бъдем спасявани.[/quote:1tsv5eov] Excuse moi, но това е абсурдно. Системата ако се опитваше да ни помогне нямаше да сме на това дередже, на което сме в момента. Системата не я еня за нас, тях ги еня само 'да краднат и да бегат'. [quote="RealityDysfunction":1tsv5eov]Същото нещо са и полицаите по пътищата. Те не са нищо друго освен системата, която се опитва да ни предпази от самите нас. Това лицемерие ли е?[/quote:1tsv5eov] А КАТ са толкова бездарни, че предизвикват повече катастрофи, отколкото предотвратяват. [quote="RealityDysfunction":1tsv5eov][EDIT] Сега видях, че примера си го дала като лъжа. Да, лъжем.. А има ли изход?[/quote:1tsv5eov] Да, изхода е да не лъжеш. [quote="lilivan":1tsv5eov] Например, павилион за цигари и кафе, на покрива реклама на цигари, под която написано с едри букви, колко много вредят на мен и хората около мен, а на витрината наредени същите вредни цигари. Как мислите, че това противоречие въздейства на едно дете с чисто съзнание?[/quote:1tsv5eov] Никак. Ако това му въздейства, значи не е с чисто съзнание.
Gravatar
RealityDysfunction
2010-04-18_16:58
Re: Бъговете в системата

[quote="Zero-Blade":11j7lkkd][size=85:11j7lkkd]Excuse moi, но това е абсурдно. Системата ако се опитваше да ни помогне нямаше да сме на това дередже, на което сме в момента. Системата не я еня за нас, тях ги еня само 'да краднат и да бегат'.[/size:11j7lkkd][/quote:11j7lkkd]Извинен си, но не си чел внимателно. [quote="RealityDysfunction":11j7lkkd]да си спести париците[/quote:11j7lkkd]Никой не казва, че системата я е еня за нас. Казва, че не е лицемерие надписът, ами чиста проба пресметливост.
Gravatar
Muscarin
2010-04-18_17:46
Re: Бъговете в системата

Най-големият бъг в системата се казва lilivan,жалко само,че бъговете нямат достатъчно капацитет да се усетят сами колко са бъгави и досадни
Gravatar
nedelina5
2010-04-18_21:13
Re: Бъговете в системата

Много предавания гледаш дето ти бъгват мозъка :lol: Това с таткото и вратата го слушах в Часът на мама една сутрин или Денят е прекрасен :lol:
Gravatar
helvaska
2010-04-19_08:44
Re: Бъговете в системата

:lol: :lol: lili-tu alter ego-to i e bilo v predavaneto :lol: :lol: [quote:8bzeen4z]Интересно, как така светът е в теб, а едновременно и ти си в него? Това почувствал ли си го или е прочетено и прието за истина, нещо в което вярваш?[/quote:8bzeen4z]
Gravatar
lilivan
2010-04-19_19:39
Re: Бъговете в системата

[quote:1nvzalpq]Не е само лицемерието и лъжата, също и завист, и алчност, и ограниченост на мисленето, и окови на личната вяра, и страх от системата, и т.н. до безкрай. Човешкото общество някой ден само ще се самоунищожи по пътч, който е подхванал. [/quote:1nvzalpq] Да, така е. Знаят се също причините за това поведение на хората, което е като вроден инстинкт за самосъхранение, но вече в извратена форма - да бъдеш над другите, да доминираш, манипулираш,...насилието...и тн.. Тези неща ги има във всяко общество, независимо от какви индивиди е изградено, защото в общесвото винаги има йерархия и идеология. така поне мисля аз. Но по-важното е, какъв е изходът за човек, осъзнал всичко това и наясно, че тези бъгове пречат да усетим истинския живот? Според мен най-правилното е не да се вгражда в системата и да се пълни с още и още бъгове, нито дори да се бори против тях или за усъвършенстване на системата (обществото). Единственото правилно за мен е, да бъде аутсайдер, да живее за себе си, да ползва това, което му дава обществото, но да не допуска в съзнанието си нищо от идеологиите на обществото, от рекламите и всякакви други внушения. ПП. По темата не може да се говори с хора, които са тотално вътре в системата и бъкат от бъгове :D :D
Gravatar
brainjuice
2010-04-19_19:48
Re: Бъговете в системата

самоизживяването като аутсайдер може също да бъде его-клопка и да се превърне в поза :wink: а живеенето сам за себе си и гледането на всяка цена да вземеш от обществото, без да дадеш, при липсата на подходяща нагласа лесно може да се изроди в обикновен егоизъм. истинската система е в главата :wink: не е достатъчно човек да е асоциален, трябва да бъде осъзнат. ако е осъзнат, игрите на обществото няма да го засегнат дълбоко, дори и да не полага съзнателни усилия да бъде асоциален. :wink:
Gravatar
RealityDysfunction
2010-04-19_19:58
Re: Бъговете в системата

[quote="lilivan":1h5dhvpn]По темата не може да се говори с хора, които са тотално вътре в системата и бъкат от бъгове[/quote:1h5dhvpn] Еми аре бегай да си говориш с някой друг някъде другаде, бе жена, като сме толкова бъгави. То пък не се спря братче. Гнус! Внимавай как стъпваш, да не се спънеш, че ако се пръснеш ще трябва да се пазим като от нов вулкан. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Gravatar
helvaska
2010-04-19_19:58
Re: Бъговете в системата

муахах ;]]]]]]]] а да представяш дадени събития като примери уж от твоят живот..... как се нарича :?: ;] и всъщност ти освен да пишеш заучени/чути фрази или идеи :lol: друго правиш ли ;] :mrgreen: кой ,каквито бъгове има поне може да каже, че са си негови ;p собствени , а твоите какви са ;д взети на заем или :?: не ме кефиш , стоиш фалшиво с изявленията си колко дълбок човек си ..... и явно, доста хора споделят неприязънта ми към такъв тип хора ;] чудно ми е от къде се появи ;]
Gravatar
RealityDysfunction
2010-04-19_20:00
Re: Бъговете в системата

[quote="helvaska":2r4k3hfc]чудно ми е от къде се появи[/quote:2r4k3hfc]И защо се натиска да пише тук, след като ние очевидно не сме й равни. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Gravatar
brainjuice
2010-04-19_20:01
Re: Бъговете в системата

суета :wink:
Gravatar
Zero-Blade
2010-04-19_23:56
Re: Бъговете в системата

И ето, егото пак се обади. Защо трябва да разграничавате хората на бъгави, на осъзнати, на таквиз и онаквиз? Надявам се бързо да минете през тази фаза, защото всички сме били там и полза няма. Какъвто и да е човек, никога не знаеш кой какъв ключ ще ти подхвърли, дори да е най-големият фйешън, метъл, чалгар и т.н. В по-голямата част от случаите даже, хората дават ключове без дори да го осъзнават, защото безмислените думи за един може да са смислени за друг. [quote="lilivan":3o1we1io] Но по-важното е, какъв е изходът за човек, осъзнал всичко това и наясно, че тези бъгове пречат да усетим истинския живот? Според мен най-правилното е не да се вгражда в системата и да се пълни с още и още бъгове, нито дори да се бори против тях или за усъвършенстване на системата (обществото). Единственото правилно за мен е, да бъде аутсайдер, да живее за себе си, да ползва това, което му дава обществото, но да не допуска в съзнанието си нищо от идеологиите на обществото, от рекламите и всякакви други внушения.[/quote:3o1we1io] До една степен си права, но тъжното е че не можеш да съществуваш в днешни дни, ако поне малко не се свържеш със системата, защото без работа няма приходи, без приходи няма дом и храна. С цел да си аутсайдер не мисля, че някой ще постигне нещо, защото колкото повече се откъсваш от околните, толкова по-самотен живот ще водиш. А самотата разяжда. Просто трябва да бъдеш такъш какъвто си, да си верен на себе си и да не се оставяш на течението да те понесе, да не се оставяш да ти промият мозъка с простотии. Дори и от най-отблъскващото за човек нещо, може да бъде абсорбирана важна информация, като пумията бъде оставена да си тече нататък.
Gravatar
lilivan
2010-04-20_07:17
Re: Бъговете в системата

за критиката към казването на истината: Важно е да се вижда истината, нещата да се назовават с истинските им имена, а не да се замазват и да се лицемерничи. Е, в живота на никой няма да тръгна да казвам какъв е, но тук е форум и разговаряме за тези неща. Което си е истина, си е истина. Приятен ден! :)
Gravatar
RealityDysfunction
2010-04-20_07:21
Re: Бъговете в системата

[quote="lilivan":15v7lpln]Важно е ... нещата да се назовават с истинските им именa[/quote:15v7lpln][quote="lilivan":15v7lpln]Е, в живота на никой няма да тръгна да казвам какъв е[/quote:15v7lpln] Важно е да се прави, но в живота не може. Затова тука на скришно. Абе ти си.. :lol: :lol: :lol: Смешка.
Gravatar
amitabha
2010-04-20_07:59
Re: Бъговете в системата

аве, и на енергото да им е.. майката. :D и на ония за водата също,ина глобул да им го забия.системата е скапана,но скапва и нас.Всичко на тоя свят е китайско,,,,мамкайм китайска. :x
Gravatar
lilivan
2010-04-20_10:30
Re: Бъговете в системата

пак да изясня: Трябва да сме наясно с нещата за себе си, да имаме точен и ясен поглед, без изкривявания. Защото хората лъжат самите себе си и са двуличници в своето съзнание. А дали ще си изказваме мнението и къде е относително, зависи от случая. Хайде, успокойте топката :D
Gravatar
Muscarin
2010-04-20_12:47
Re: Бъговете в системата

Лили Иванова била и философ,пък аз да не знам
Gravatar
Zero-Blade
2010-04-20_12:59
Re: Бъговете в системата

[quote="lilivan":12ynng3r]пак да изясня: Трябва да сме наясно с нещата за себе си, да имаме точен и ясен поглед, без изкривявания. Защото хората лъжат самите себе си и са двуличници в своето съзнание. А дали ще си изказваме мнението и къде е относително, зависи от случая. Хайде, успокойте топката :D[/quote:12ynng3r] Трябва, но 99% от хората са зомбита - гледат, слушат и приемат нещата, които се случват в сивия град, контролирани от страх и странни гледни точки за живота. Затова и ние сме тук, за да балансираме нещата. В тази общност, в тази среда на живот, която хората са си създал, трудно устояват на уеднаквяването и затварянето на мисълта.
Gravatar
ani
2010-04-20_13:51
Re: Бъговете в системата

[quote:2vezt99x]Единственото правилно за мен е, да бъде аутсайдер, да живее за себе си, да ползва това, което му дава обществото, но да не допуска в съзнанието си нищо от идеологиите на обществото, от рекламите и всякакви други внушения.[/quote:2vezt99x] не съм съгласна, защото: -какво значи да живее за себе си? демек да ползва наследеното и угодното нему и да не дава нищо в замяна...ако е това съм готова да споря дълго, защото никой по моему не Живее сам, в уединение и самота... все ще има миг, в който са нужни поне двама...дори ако щеш, за да си доставиш някакво плътско удоволствие :wink: :P ок може и сам....верно, но някак ми се чини :idea: , че удовлетворение се изпитва не само когато сам си доставиш удоволствие по желания начин, а когато споделиш с Ближния си, че си щастлив, удовлетворен, зареден ...... бидейки аутсайдер....консумиращ Избрано по личен критерий достижение, тогава за мен си нищо повече от използвач...., щом няма обратен процес на Даряване и Споделяне.... ...Това, което допуска Личността да указва влиание на нейното Съзнание, го избира единствено и само Единицата-никой Друг......позволявайки да загубва себе си и оправдава свое поведение на база чуждо внушение.... Не можем да говорим, че 99 % от Хората са Зомбита :idea: първо невъзможно е да познаваме 99% от Хората и да заключваме от тяхно име.... за да внесем баланс...., какво има някаква необявена война между отбора на 99-тя процента и отбора на 1-ния процент..... за мен Това е най-големият Бъг, че в Другия не Виждаш себе си и причина за това е може би физическата цялост, която изпитваме на база усета за собственото Тяло-Физика..... не от вчера сме запознати с многомерността, дори ми се струва, че като Общност Тук пропагандираме нейното Съществуване ..... нашето Тяло не се ограничава с физическия контур на Цялостта ни... ако приемаме нейните принципи....ми звучи лицемерно да изпитваме болка само и единствено, когато моята физическа цялост е разкъсана, а не и тази на Ближния.... и защо се все някой нещо е Създал??? ние нищо ли не създаваме????
Gravatar
Zero-Blade
2010-04-20_14:42
Re: Бъговете в системата

[quote="ani":ngjwodp0] Не можем да говорим, че 99 % от Хората са Зомбита :idea: първо невъзможно е да познаваме 99% от Хората и да заключваме от тяхно име.... [/quote:ngjwodp0] Е, ти пък. :P Не го приемай толкоз буквално. :)
Gravatar
ani
2010-04-20_14:46
Re: Бъговете в системата

опа :P , ми не :wink: , не го приех Човек :) буквално.... ама не малко неща опират до нагласта, с която допускаме определени неща, които са извън самите Нас!
Gravatar
Zero-Blade
2010-04-20_15:27
Re: Бъговете в системата

Нагласата винаги трябва да е позитивна и да очакваш най-доброто и да желаеш най-доброто на всеки, ако искаш и те да ти желаят добро. :)
Gravatar
helvaska
2010-04-20_16:16
Re: Бъговете в системата

[quote="lilivan":2opz0hvb]пак да изясня: Трябва да сме наясно с нещата за себе си, да имаме точен и ясен поглед, без изкривявания. Защото хората лъжат самите себе си и са двуличници в своето съзнание. А дали ще си изказваме мнението и къде е относително, зависи от случая. Хайде, успокойте топката :D[/quote:2opz0hvb] обесни ги тия неща на децата си.............. :lol: :lol: :lol: