Gravatar
Vess
2008-05-17_10:16
Помощ в Прага - Чехия :)

Ами на каратко :) смятаме с моят мъж да отскокнеме до Прага за няколко дена на карая на май и ако може някой да помогне с инфо за някви хостели или гест хаузи или по-конкретно [b:35dgxhwe]ефтино[/b:35dgxhwe] място за спане, щото хотелите им са много скъпи .. или поне тези които ни предлагат 8) Всяко инфо е с много благодарности в аванс 8)
Gravatar
Asymetral
2008-05-17_14:38
Re: Помощ в Прага - Чехия :)

пробвахте ли коуч сърфинг? понякога е екстра възможност особено когато човек няма пари http://www.couchsurfing.com/ :)
Gravatar
Vess
2008-05-17_17:46
Re: Помощ в Прага - Чехия :)

не знех че съществува такъв сайт ще го разгледам на трезво утре ;)
Gravatar
brainjuice
2008-05-18_07:42
Re: Помощ в Прага - Чехия :)

още един подобен, от първа ръка мога да потвърдя, че работи ;) но пишете бързо на колкото се може повече хора, че отговорите се бавят http://www.hospitalityclub.org/
Gravatar
Vess
2008-05-18_09:37
Re: Помощ в Прага - Чехия :)

писах и на двете места :) сега ще чакам
Gravatar
neff
2008-05-20_15:06
Re: Помощ в Прага - Чехия :)

тъй като често хората не отговарят ако си много нов и нямаш никакви препоръки, ако искаш, потърси ме на couchsurfing - neffita,ще ти пиша една. кофтито за Прага е, че толкова мн хора ги посещават, че им е писнало да си предлагат домовете. иначе за хостъли, има хиляди в Прага, близо до центъра, знам един добър до централна жп гара - в центъра е ако не знаеш, но цените са обикновено около 15-20евро на човек. най-добре google-ни. Сега започва high-season-а, така че не смятай, че ще намериш нещо добро на място.
Gravatar
Vess
2008-05-21_09:19
Re: Помощ в Прага - Чехия :)

ami namerihme si mnogo sladko mestence, v kraina smetka na bash centyra kakto go kaza neff google-nah go ama mnogo blagodarq za pomoshta vi a gogato moga shte vryshtam 8)
Gravatar
moonwatcher
2008-05-21_12:04
Re: Помощ в Прага - Чехия :)

Asymetral ти имаш ли личен опит от couchsurfing.com? Аз и моето момиче май ще ходим към Италия това лято и мислим някакви системи със спане във влаковете, та ми се струва, че може да пробваме и на тия сайтове. Ако бях сам, 100% щях да съм надъхан, но тя има резерви от сорта на "ама как така ще спим при напълно непознати? ами ако са серийни убийци?" (преувеличавам де:) ) Ако някой му се разказва личен опит - мерси предварително. brainjuice ако искаш пиши тук, ако те е мързел на живо ще те разпитвам:) neff, ти като човек който май доста пътува, можеш ли да сравниш couchsurfing и hospitalityclub?
Gravatar
Asymetral
2008-05-21_12:35
Re: Помощ в Прага - Чехия :)

личен опит нямам, но имах една френдка тук в сф която се занимаваше с това, миналото лято имаше на гости един шантав канадец и явно е трафик положението, но ми изглежда оферта малко позагубих връзка с нея, но ако трябва мога да ви свържа или да я поразпитам за това-онова
Gravatar
neff
2008-05-21_18:10
Re: Помощ в Прага - Чехия :)

Ами аз лично предпочитам couchsurfing.com пред hospitalityclub.org, защото е някак си по-френдли, по-пърсънал.../хехе, как тъпо изглеждат англ. думи написани на кирилица/... аз съм член и на 2те от близо 2години, била съм хост и съм била хоствана - най-вече в CS, и изгледа на сайта повече ме кефи : можеш да прочетеш веднага какво са писали другите за тоя човек, и той респективно; слагат се повече снимки - така че виждаш човека по-добре, който ти пише/ти му пишеш; когато разглеждаш нечии друг профил, ти показва общите познати - кой се познава с някой, с който и ти се познаваш - е т'ва разбира се ако имаш вече акаунт от по-дълго и си хост-вал или пътувал и ти. иначе съм пътувала с хора от HC и не си напаснахме много, както казах - HC в мн случаи се използва като за спестяване на парите, но когото съм видяла от CS все са били яки хора и имам чувството, че повечето хора там го правят заради веселото и желанието да срещаш други. ходила съм на сбирки на CS и винаги е било весело. От друга страна, много хора са юзъри и на 2та сайт-а, като мене. За пътуване до Италия, бих препоръчала CS, толкова мн request-и съм получавала от италианци оттам- сами или 2ки или френдове, че ще ти е по лесно да откриеш хост там. когато чекваш нечий профил е добре човека да е юзър от по-отдавна, да има коментари за него и т.н. а и вие не сте сингъл травълъри както съм аз. ако ти трябва препоръка, ш'ти пиша една :D
Gravatar
Radiostin
2008-06-05_07:35
Re: Помощ в Прага - Чехия :)

Лелеее, тази информация ми трябваше, густо, слушам си парчетата, приключвам си ангажиментите и адио рио.
Gravatar
moonwatcher
2008-08-03_18:42
Re: Помощ в Прага - Чехия :)

Хаха, с няколко месеца закъснение - мерси много за инфото. Регистрирах се и в двата сайта, точно за Италия познати си намерихме, обаче мисля доста гости да посрещтам след 2-3 месеца в Холандия. Италия бтв мнооого ни хареса, може би и заради готините хора, които срещнахме. Мерси още веднъж:)