Gravatar
DEACTIVATED time wave zer
2007-06-04_17:19
Spiritual Journey in Bulgaria

Извинявам се ако вече е имало такава тема. Искам да ви питам имате ли желание за едно пътуване из България през юли, което да съчетава в себе си най-разнообразни български духовни гнезда? Исках да го направя сега като си бях последно в България , но се отказах защото не ми се ходи сама. Мисълта ми е да си направим един маршрут през необикновено заредени места като например прословутата пещера майка или Рилския манастир или някакви нестинарски ритуали или гайдарски събори...И да тръгнем повечко хора заедно, най-добре с тонколони и сички други съответни екстри за едно психеделично пътешествие из Родината. Много ше се радвам ако се навие някой. Може да е само пеш, но поне аз предпочитам да не е....И не за много дълго, около една седмица примерно. Има ли някой заинтересован? Най-яко ще е да тръгнем на експедиция в търсене на забравените български шамани из някви села и планини. Това ми е голяма мечта, дано поне тва лято да стане....Но ако никой тук не се навие, май ще съм принудена сама да ходя. А някой беше казал че една споделена холандска, се равнява на сто несподелени по въздействие.... :lol:
Gravatar
bagala
2007-06-04_17:48


:) Super qka ideq time wave zero :) no neznam dali 6te mogat mnogo hora 6toto sa na work predpolagam i na mene mi se idva no uvi work > money> no work > no money > no women > no problem hehehehe :P
Gravatar
DEACTIVATED time wave zer
2007-06-04_18:03


Ми в краен случай и петък и събота става, не е проблем, кво....Може и още един ден да се вземе болнични или нещо такова, или да хванем празник...Но и петък и събота пак е нещо!
Gravatar
Sunnytrance
2007-06-04_18:49


time wave zero, pi6i me i men... stiga da e avgust mesec, 4e predi tova mi e golqmo ti4ane..sled kraq na juli sym ailqk, taka 4e moje i za pove4ko vreme..a oferta e i na stop da pytuvame. moje da se razdelim na grupi4ki i 6te si imame sborni punktove...koftito sys stopa e, 4e ponqkoga ne vyrvi :| ..taka 4e ne trqbva da byrzame za nikyde :D :P :D a za da se nadyhat pove4ko hora moje naistina da stava prez po4ivnite dni trip4eto. Az imah podobna ideq, no togava nikoi ne mi se navi i zarqzah filma, no sega izgrq ti :D :D :D a kolkoto pove4e, tolkova po-veselo Ako imate naum ve4e nqkakvi mestenca, spodelete. tykmo 6te si izgotvim plan...lelele, ludo 6te e :D :D :D XD :oops:
Gravatar
DEACTIVATED time wave zer
2007-06-04_19:19


Супер ;) Ми аз все още нямам никви планове за конкретни места освен пещерата майка може би. Но си мечтая за някакви древни места, където обитателите на нашите земи са оставили послание за нас. Представяте ли си както се разхойдаме с по джоинтче в някоя пещера и изведнъж откриваме тайно послание по стените на някоя пещера...Тва ще е много яко. Пък ако пафнем достатъчно, можем да открием посланието даже и без да е нарисувано върху стените на пещерата хахах. Друго нещо , което ми е голяма мечта , е да намерим някво село от стари хора, които се занимават с тайнствата на вселената. Хора които носят изчезващо знание и трябва спещно да ги намерим, щото ако не го направим, това знание ще изчезне завинаги след смъртта им. Да обикаляме из къщите, да гледаме как живеят, такива неща, но не знам колко хора са навити на такива работи и затова и смятам че едно духовно пътуване из България принципно няма нужда да се прави от супер мнооого хора. Интересно би ми било също да обикалям из древните останки на траките, и въобще хиляди неща, хиляди, хиляди. :oops: :oops:
Gravatar
neff
2007-06-04_19:55


ми, аз съм свободна от 7 юли до 8 август и съм навита, но зависи как, колко и кои хора тръгваме....та, какъв е route-a
Gravatar
bagala
2007-06-04_21:29


[quote="neff":2dwotww1]....та, какъв е route-a[/quote:2dwotww1] [size=200:2dwotww1][b:2dwotww1]69[/b:2dwotww1][/size:2dwotww1] :P :D :roll: p.s I na mene mi se zaburkva ama edva li 6te moga :|
Gravatar
Iv_vI*
2007-06-04_23:34
eehhe

e super!!!ideqta e mnogo dobra,daje naskoro edni priqtel4eta imaha podobna ednosedmi4na ekspediciq,v koqto trqbva6e da u4astvam i az,no..:((kofti moment!Kakto i da e po princip sam "za",stiga da imam dostata4no $ dotogava! :oops: :) :oops: Ina4e jelanieto e vinagi na liniq!!! :D :) :oops:
Gravatar
bagala
2007-06-04_23:37


i az iskaaaaaaaaaaaaaaaaaaam ama $ 6te trqbvat v powe4e :|
Gravatar
ani
2007-06-05_06:28


о ла ла, ами хайде де, едвам се навих и вече искам да е юли: има варианти разходите да не са извън съвсем обикновените: цигари, кафета, гориво, храна..........................., едва ли ще сме по баровете и снобариите...., така че пари мари едва ли са такъв проблем..... лошо е , че повечето от колите са в бокса...принудително :wink: хайде да го избистрим и конкретезираме като дни, за мен това е най-важното...кои са дните, трябва от по рано да ги ангажирам с този филм, за да не се прецакам сама у ла ла :roll: айде :)
Gravatar
DEACTIVATED time wave zer
2007-06-05_08:45


Aми аз за времето много малко мога да кажа точно в момента. Още е малко раничко. Но пък можем да се ориентираме по важни дати, като някой гайдарски събор или пък някакво особено положение на звездите. Има ли някъв важен български празник от древността, който се празнува скоро?
Gravatar
DEACTIVATED time wave zer
2007-06-05_11:18


Сега се сетих за едно местенце, където бих искала да мина. Има един манастир в Родопите, който е построен от Ванга или в чест на Ванга, не знам точно. Но минахме от там миналото лято със Zyan и там срещнах една жена, която ме убеждаваше че всеки който остане да преспи там, може да почувства чудодейната сила на мястото и постройката. Спи се безплатно. Не знам къде се намираше точно , но ше питам, секи случай в Родопите. Друго място което искам да видя е най-древния ритуален храм на Балнканския полусостров, или поне за такъв беше обявен в едно видео което гледах. Пак в Родопите. Няма ли някой който да изскочи сега с тайно знание за някой важен български шаман, лечител, знахар или нещо такова? Би било огромна помощ в този куест. :oops: :oops: п.с. аз само да си кажа, че ако станат прекалено много хора, може би ще се откажа, но то това е в природата на нещата. Засега сме обаче много подбран отряд ;))) :oops:
Gravatar
malkiat_dim
2007-06-05_13:47


[quote:14wfcano]Мисълта ми е да си направим един маршрут през необикновено заредени места като например прословутата пещера майка[/quote:14wfcano] За Рилския не знам малко ми е :mrgreen: ама в тази пещера одавана ми се ходи :D Даже рапел бях тръгнал да търся та да се качим до нея (доколкото си спомням входа е на 4м височина) та бройте една кола от моя страна за начинанието :D Само верно кажете по-от рано, че да теглиме отпуски, ако няма да е само за през уикендите :) П.П. Църквата на Ванга я знам, верно е много странно място :o
Gravatar
Raya
2007-06-05_13:53


[quote="time wave zero":34b1wpth]Сега се сетих за едно местенце, където бих искала да мина. Има един манастир в Родопите, който е построен от Ванга или в чест на Ванга, не знам точно. Но минахме от там миналото лято със Zyan и там срещнах една жена, която ме убеждаваше че всеки който остане да преспи там, може да почувства чудодейната сила на мястото и постройката. Спи се безплатно. Не знам къде се намираше точно , но ше питам, секи случай в Родопите. [/quote:34b1wpth] po pytq pamporovo-smolqn e :) i da ne vlzne6 pak s gol pyp :lol: 4e pak 6ti davat onva 4ernoto nametalo :idea:
Gravatar
DEACTIVATED time wave zer
2007-06-05_13:57


:lol: :lol: :lol: :lol: Ахахаха верно. Ма моя пъп не беше гол бе, те така им се привидя че нося силата на дявола вътре в църквата буахахахаха. Нищо наметалото беше трипско;)))))) [quote:1lk8zsrt]та бройте една кола от моя страна за начинанието[/quote:1lk8zsrt] ми то нече една ще ни стигне, ама при сички случаи от мен бензина и други екстри - ббензин за душата. :lol:
Gravatar
neff
2007-06-05_14:47


xexe- ве4е добро на4ало е тва. бройте ме и мен, особено бензина за душата, :D там и аз мога да вложа. Посещение на Вангиния манастир ми зву4и супер. Датите предполагам по късно ще излезнат, а.....имам предвид кога ще сте свободни, какво ще кажете да е покрай пълнолудие юли? мисля някъде около 23ти юли ще да е.
Gravatar
Sunnytrance
2007-06-05_15:39


аз ще помоля за дати след 26 юли, но ако съм само аз..давайте.. ще се присъединя малко по-късничко към експедицията :wink: пък после може да наваксам :) :oops:
Gravatar
DEACTIVATED time wave zer
2007-06-05_18:05


Ми на мен всъщност още сега ми се ходи ако трябва да съм честна. Сега имам желание, сега ми е огъня отвътре, с всеки изминал ден ще утихва пламъка. В смисъл сега или никога. Ама не знам де, то и от другите зависи.
Gravatar
brainjuice
2007-06-05_18:46


малко дати за ориентир от народния календар (от празниците, които предстоят): 24. юни: Еньовден. Няколко дни след Лятното слънцестоене. според народното поверие "слънцето се завърта накъм зима" (което си е астрономически така, май). смята се, че срещу Еньовден билките са най-силни. затова рано преди изгрев се берат билки в гората. самодивите са особено активни в нощите преди и след този ден. 1. юли: Св. Врач, празник на билкарите, лечителите, знахарите и пр. на този ден се подреждат и разпределят набраните на Еньовден билки. болните се водят при извори, аязма и църкви. 20. юли: Илинден. прави се курбан против градушка. някъде се смята, че на този ден "времето се обръща към зима"; в крайморските райони се смята, че "морето се обръща", а също и че "морето взима жертви". ако е на море, не е хубаво човек да плува много навътре в този ден. :wink: 15. август: Голяма Богородица; чества се предимно от жените, особено от тези, които още не са родили. смята се, че принасянето на безкръвна жертва от плодове за Богодорица ще дари жената с деца. след всичко това се прави голям курбан. това са едни от ключовите дати. :) къде и какво може да има на тях не знам, но със сигурност може да бъдат отпразнувани със съответните ритуали. :wink: Еньовден ми е любимият, разбира се. :lol:
Gravatar
DEACTIVATED time wave zer
2007-06-05_18:48


[quote:29havnd8]1. юли: Св. Врач, празник на билкарите, лечителите, знахарите и пр. на този ден се подреждат и разпределят набраните на Еньовден билки. болните се водят при извори, аязма и църкви[/quote:29havnd8] uhaa ей тва е деня :oops: :oops: :oops: :oops:
Gravatar
DEACTIVATED time wave zer
2007-06-05_19:59


лелеее Брейнджусчо, златен си честно :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: Още малко инфо за този ден: [quote:173jui6g]Свети Врач е денят, в който празнуват баячките, врачките, правячите (чакръкчии); в някои краища е ден и на магьосниците. На този ден народните лечители разпределят билките, набрани на Еньовден. В някои райони се коли курбан, другаде ходят на гости при баячи и лечители, носят им подаръци - кокошка, баница, питка, вино и зелени паници. Езическият празник на баячките с течение на годините успешно се е адаптирал към деня на християнските светци-лечители Козма и Дамян и остава с постоянно фиксирана дата в календара. В основата на ритуалите е одухотвореното схващане за болестта. Поради своята вредоносна същност тя често е олицетворявана като грозна, дрипава и зловеща жена, която обикаля нощем и тропа по портите на хората. Отворят ли й, те тутакси заболяват. Всички елементи в тази представа са в парадигматична връзка: грозота-старост-нощ-женско начало. Те маркират принадлежност към злото и смъртта (хаоса). Болестта идва от далечни краища (отвъд гори и планини) - от чуждото, неусвоено пространство, мястото, от което пристигат само злини. И така, болестта, злото извършват пробив в окултурената зона и нарушават хармонията и реда, хаосът заплашва да надделее над космоса. За възстановяване на първичния ред, т.е. за изгонването на болестта обратно в неусвоеното пространство е необходим медиатор, човек, който има връзка с отвъдното и стои на границата между световете. Този медиатор, притежаващ свръхсила, е баячката, знаеща тайните и на билките. В нейна чест (и за спечелване на закрилата и благоволението й) са жертвоприношенията на животни (птици), както и ритуалното даряване (цветът на паниците - зеленият, е символ на жизнеността, свежестта, природата; т.е. на онази сила, която е призвана да победи мрака, студа, смъртта).[/quote:173jui6g] [quote:173jui6g] На 1 юли Църквата тачи паметта на двама братя - Козма и Дамян, живели в околностите на рим през ІІІ век. От младини те били възпитани в християнско благочестие. Изучили лекарското изкуство, за да помагат на ближните. Бог им дарил и чудотворна сила да лекуват всякакви болести. Лекували даром, затова ги наричат безсребреници. Лекували , подпомагали бедни и страдащи, хранели гладни, обличали сиромаси и поучавали всички в Христовото учение. Много езичници поели по пътя на спасението. Някои езичници обаче донесли на властта в Рим, че Козма и Дамян са християни. По молба на съселяните им, след като дълго отказвали се скрили в пещера. Пристигналите царски войници като не ги открили, взели със себе си някои други хора от селото, вероятно да ги подложат на изпитания и да узнаят къде е убежището на двамата братя. Козма и Дамян като узнали това, излезли от пещерата, настигнали войниците и им казали: "Оставете невинните. Ние сме лицата, които търсите." На следния ден двамата братя били изведени на съд. Поискали от тях да принесат жертва на езическите богове. Заплашили ги с мъчения. Но в същия миг царят се поболял - главата му се извърнала назад. С молитвите на двамата целители той оздравял и за благодарност ги освободил. Като узнали това жителите на околните селища излезли да ги посрещнат. Козма и Дамян пак продължили да обхождат села и градове, за да лекуват и изповядват християнската вяра. Но в ония предели имало един лекар. Някога той бил учител на братята. Той завидял на техните успехи и замислил да им напакости. Поканил двамата братя да събират лековити билки, извел ги в планината и ги убил с камъни. Това станало през 284 година. [/quote:173jui6g] Ей тва ако не е точния ден, не знам. Аз съм ЗА този ден. Не мога да кажа със сигурност ще има ли отпуска за мен по тва време, чак като наближи ще знам със сигурност, но общо взето много ме надъхва тоя ден. Ако сега някой каже и къде се празнува, в кои села, тва ще е абсолютно всичко което исках да знам и заради което се регистрирах в този форум. Мерси още веднъж, златен си!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Gravatar
brainjuice
2007-06-05_20:07


:) :oops: ами в общи линии доста по-лесно е да изровиш данни за обичая, отколкото да разбереш къде го празнуват до днес в оригиналния му вид. ще разпитам, радвам се на специални връзки сред занимаващите се с фолклор. :wink: но ако някой друг знае нещо, да изплюе камъчето. ще ми е интересно и може и аз да се присъединя към честванията. :)
Gravatar
DEACTIVATED time wave zer
2007-06-05_23:31


супер ще е ако се присъединиш :oops: иначе аз само искам да кажа, ако някой знае такива села но не иска да ги тръби на висок глас тук: skype: moki.time.wave.zero tel. Germania: 06924246969 mail: tina@psy-film.com icq 194635763 при сички случаи поемам бензина или пътните. тина
Gravatar
malkiat_dim
2007-06-06_08:20


[quote:y4rrybkx]24. юни: Еньовден. Няколко дни след Лятното слънцестоене[/quote:y4rrybkx] А кога точно е лятното слънцестоене :?: :? Аз от 17 до 21 съм в командировка :( , ама ако е след това може да се заорганизираме, хем пещерата на богинята майка да посетим на слънцестоенето, хем и Еньов ден който се пада Неделя :)
Gravatar
DEACTIVATED time wave zer
2007-06-06_08:37


Ama вие горе долу колко време смятате да е? аз лично няма да мога много дълго, или пък ако е дълго трябва да има нет наблизо, за да ходя да работя от време на време. Иначе ше ме уволнят заради едното " духовно пътуване " хаха. Но аз мога само в определени дни да се присъединя. Или пък да има повече от една експедиция, ще разменяме опит после.
Gravatar
malkiat_dim
2007-06-06_09:06


Аз съм за по уикендите, кат скиталчеството :). Ако ще е за повече и се организираме подобаваща дружинка, общо взето ми трябват 2 седмици преди това та да предопредя работотиранина, да си каже тежката дума :(
Gravatar
DEACTIVATED time wave zer
2007-06-06_15:07


Ми аз бих предложила следното нещо. Правим една експедиция в събота и неделя, когато повечето хора са свободни, и имаме на разположение две нощи и два дни ( или само една нощ). Там можем да се посъберем повечко. Би могло да е в Пещерата Майка, но тя къде се намира въобще? Как ще стигнем? Предлагам също така на всеки който има желание да дойде, да ми пише мейл , з да направя едно нюслетърче за всички заедно и да се уговорим малко по-скрито кога точно ще сме там и къде ще сме. Имейла ми го има горе, ако искате пишете. Просто минимални мерки за сигурност няма да ни дойдат зле. А отделно няколко човека можем да поостанем за обиколки и търсене на мистични послания и такива неща. Предполагам че това не е по вкуса на всички. Това можем да го направим и в делничен ден, защото все пак ако някой наистина иска да го направи, той ще си вземе отпуска за тази цел, един ден примерно ( понеделника след празника на магъосниците). Това предполагам че ще е по-скучно за повечето и едва ли много хора ще са навити. Пък и може да се окаже доста трудно да намерим скрити послания в пещерите и в разкопките на древните храмове. Най-вече обикалянето и търсенето на магьосници и знахари и български шамани може да се окаже скучно за някои. Та тази втора експедиция можем да я направим в по-тесен кръг. Не знам дали пак в събота и неделя, на мен единствения ми проблем със събота и неделя е че тва е еединственото време когато мога да трипна на българско парти, а не съм си много често в България и наистина имам нужда от време на време от тези партита.....
Gravatar
DEACTIVATED time wave zer
2007-06-06_16:24


потърсих малко повечко информация за този празник на магьосниците. Значи следните две неща считам за по-важни: 1. Има едно място в България , което е известно като Свети Врач. Това е Сандански. Там има и манастир със съшото име. Ето малко информация за този манастир: [quote:32248iy4]Манастир “Св. Св. Безсребреници Козма и Дамян” се намира на два километра северно от централната част на град Сандански, близо до десния бряг на река Санданска Бистрица. Манастирът е разположен в живописно място сред естествени ливади, овощна градина и богата зеленина. Историята му се губи в дълбока древност – IV – V век. Тук е съществувал манастир с църква. Вероятно тук са живели двамата братя Св. Св. Козма и Дамян и са лекували болните при и до днес съществуващият извор – Мирото. Данни за предположенията се черпят от развалините около манастира – старият водопад от пръстени тръби изграден за нуждите на манастира. Светите лечители – безсребреници дават и името на града – Свети Врач. Това идва от превод на славянски, където Врач означава лекар. Това име, града носи от 1958 год. след което се преименува на пиринският войвода Яне Сандански – гр. Сандански. По време на турското робство манастирът е бил съборен и опустошен, но основите, които на места личат и днес са запасени. Това прекъсва живота в манастира, но народа не престава да го почита. От тогава до днес всяка година на светли четвъртък след Велик ден се организира събор. Сега съществуващият манастир (църковна постройка) е построен върху старите основи – 1928 год. от християни и граждани на Свети Врач. Църквата е построена от каменна зидария през 1950 год. се построява и таван и се измазва отвън и отвътре. През 1978 се направя престола на олтара, поставят се врати на иконостаса, изгражда се западната подпорна стена. А през 1981 год. се поставя и мраморен под. През 1998 с дарения направени от местен гражданин е изградена оградата, пътя до манастира, поставени са портите и са изградени масивни съществуващите параклиси на Св. Димитър и Св. Петка.[/quote:32248iy4] 2. Има и още едно място до село Олища, където се намира манастир с това име. http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... lishta.jpg И мисълта ми е че ако отидем в Санднаски на първи юли, там може би е много вероятно да се лучва нещо на този ден. като за начало, мисля че тва не е малко напътствие. То ако ни е писано, магьосниците сами ще ни намерят, знаете какво искам да кажа. На мен тази област на България не ми е от любимите, но смятам че пак можем да си изкараме добре ако наистина вярваме в тва пътуване. А на 24 км от Сандански е Роженския манастир доколкото разбрах. :oops: леле как ме зарежда тука това нещо, чувствам се почти като зимата като тръгвах за Индия и Хималаите;)
Gravatar
malkiat_dim
2007-06-07_10:43


[quote:tmh4yjgc]Култът към Дионис и вакханките и древни легенди за богината-майка са част от историята на това древно място. То се намира на двадесетина километра от гр. Кърджали, високо в планината над хижа Боровица, в скалистата местност Тангардък кая над село Пъдарци. Мястото е безлюдно и диво. Още на входа посетителят е шокиран, защото разбира, че е оформен като вулва. Навътре се развива пещера, имаща дълбочина 22 м. Специалистите доказаха, че първоначално кухината е била карстова и дълбока едва 16 м. Човешката ръка я е продължила и издялала във вид на женска утроба, по стените на която непрекъснато се стича вода. А във вътрешния южен край на пещерата е издълбан олтар, символизиращ матката. Истинската изненада за непосветения настъпва точно на обяд. Тогава през нарочно изсечен процеп на тавана, във вътрешността прониква слънчев лъч, който се проектира на пода. Образува се идеално оформен слънчев фалос, който постепенно се увеличава и устремява към олтара-матка. Но само през определено време на годината, когато слънцето се намира ниско на север, той може да е достатъчно дълъг, за да оплоди символично утробата. Според изчисленията това са месеците януари - февруари.[/quote:tmh4yjgc] Ми ето това е описанието на пещерата и приблизителното и разположение :) ако се поразровим ще намерим и точно къде е, в нета има много инфо. Общо взето достъпа до нея е доста труден, до колкото знам и входа е затрупан на височина 4м. но мисля трипа че ще си заслужава мъките :P Общо взето съм бил по повечето манастири и не знам защо, ама ме тегли повече по пущинака и загубените стари светилища , от колкото по действащите и доста извесни манастири, каквито са и Св. Врач и Рожен. Жалко че Партилан май е хванал горите иначе той щеше да ни е най полезен тука. :roll: Другото което наистина ми хареса като идея е и самодивските танци предложени в една друга темичка тука [url:tmh4yjgc]http://www.stopbg.com/?main=sybor_samodivi_2007[/url:tmh4yjgc] поне за мен подоби неконвенционални събирания ще са и по интересно от съборите по селата. За съжаление не можах да навия никой да идем на това, но пък ще се ходи на парти :D Моки ти последно тука ли си си :?: Ще ходиш ли на Революционното парти утре :D Ако ще ходиш, тоя път ще се обадя направо да си поговори :) П.П. Защо впрочем тая конспирация с мейллиста :o не е ли колкото сме повече толкова по-весело. П.П.2 Сори ако нещо не сгрявам :? пиши на Л.С. :)
Gravatar
DEACTIVATED time wave zer
2007-06-07_11:25


Ами последно не, не съм тука. Бях за две седмици в България ама много валеше, само на морето беше добро време, но за планини и манастири беше зле. И затова се прибрах. А и нямаше с кого да се ходи, исках да ви питам тука във форума, ама нали бях банната, но нищо сега пак си имам юзър и можем да се уговорим , ще се радвам много :oops: . Ама мога да дойда след минимум две седмици, тоест имам две седмици работа много важна и после обаче мога да се върна до България. Това със самодивските легенди е яко, но няма да съм там. За мейлите: ами първо защото си говорихме за някви екстри с бензин за душата. Това имах предвид. Но може би преувеличавам...Може и тук да се уговорим. А за второто пътуване с търсенето на врачки, шамани и магьосници в България, ми просто мисля че не е чак толкова добре да сме колкото може повече, мисля че тия неща не са за всеки. Но може би пак греша, добре де, може и тук да се уговорим, както искате;). А за Партилан ми е много трудно да си представя че не би дошъл с нас :!: :oops: :oops: п.с. тва за манастира е само предложение. Някаква стартова точка. Но може и съвсем от друго място да тръгнем. Просто търся някви насоки и знаци.
Gravatar
malkiat_dim
2007-06-07_13:23


Предложение за стартова точка :D Незная дали си чела и си запозната за така наречената Софийската Малка Света гора. Става дума за 14 манастира от преди османското робство които са построени по т.н. "Цар Ясенов път" и са представлявали една духовна общност, под едно общо управление по модела на Атонската Света гора. Над днешният манастир св. Петка в Бистрица е имало много старо градище което се предполага че е било крепост наречена Калето. За главен манастир се смята Св. Георги, а 13те други нему подчинени, разположени все по Цар Ясеновият път по северният склон на Витоша и Лозен са представлявали въпросната Св. гора. Едно линкче [url:3nykx254]http://www.sofia.bg/manastiri/ssvgora.htm[/url:3nykx254] :) Ако ще отсядаш в Сфто кат дойдеш и не си била по тях, може би ще ти е интересно да минеш правейки един няколкодневен преход, някой са разрушени от други са останали само параклиси, но пак са интересни, близо са и до повечето се стига лесно :roll: :) П.П. Ми за уговарянето на маршрутчетата мисля, че е по добре тука та всеки кой каквото го интересува, да си прецени и към него да се присъединява. То е ясно че няма всички в купом да се юрнем, едни ги интересува едно други друго. Просто като е тука повече хора ще го виждат, идеи и предложения ще могат да се обменят. :D А за бензина просто ..... :idea: ....... :P :D
Gravatar
DEACTIVATED time wave zer
2007-06-07_18:26


Mi...ми какво да кажа..интересно звучи. Може да се мине, въпреки че не съм сигурна, че ще се остава няколко дни, поне аз не. Но може би преди първи юли, когато е този празник на магьосниците, врачките и т.н. свети врач. Кой знае, може пък точно на мястото, което показваш да срещнем примерно човек, който да ни даде знак, накъде да ходим...Нещо такова. Просто се опитвам някви знаци да намеря, все едно в някъв куест, компютърна игра, в която трябва да откриеш едно по едно знаците , за да разгадаеш загадката. [b:16v576q6]Къде са българските шамани[/b:16v576q6], е въпроса Секи случай нямаме много време да планираме кои градове да се посетят. Между другото и около Пловдив има манастир с името Свети Врач. Може наистина всеки като каже някво място, просто да се направи план.
Gravatar
brainjuice
2007-06-07_18:32


hint: около Сандански, доколкото поне аз имам впечатления, мястото може да се окаже комерсиално (а може и не, де, може да е някъде навътре в гори тилилейски) another hint: Св. Врач, или св. Козма и Дамян, казват, имал силни традиции на празнуване в Пловдивско (това са етнографски данни отпреди 100 години, но все пак... ;))
Gravatar
DEACTIVATED time wave zer
2007-06-07_19:12


Да, за Сандански и аз такива снимки видях, които ми навяваха същата мисъл. Ама си мислех поне до извора , където са ставали чудеса, че може да има някво скрито послание. Но честно казано, и на мен ми се струва, че трябва да съм на друго място на първи юли, трябва просто да има някво където се правят официялни полуезически ритуали, в смисъл да не е официялен църковен бълвоч със свещи, ми да е ритуал. Както примерно на Константин и Елена има нестинарки в село Българи винаги от стотици години. За ПЛовдив, да , и аз мисля че тва е мястото. Или наоколо. Аи там поне е кеф да се завърнеш след планинарство. Този манастри всъщност е до Куклен, и аз се чудя да не е тва манастира от опън еара преди няколко седмици, за който ми разказваше Рая. На Свети Врач ли е било партито? Много е интересно тва.
Gravatar
neff
2007-06-07_19:27


Много ми се иска да се вклю4а, но май заради ForgottenRitual-а ще си стоя на дупето или на работа. :lol: :lol: все пак ако се окажа free за когато решите, ще се радвам ако мога да се вклю4а офф/ Моки, не си вклю4ваш Q-то, а ми трябва инфо, искам да купувам самолетен билет и за партито, да се 4уем преди т'ва, pls.
Gravatar
ani
2007-06-07_19:33


[quote:24ym7dxg]Св. Врач, или св. Козма и Дамян, казват, имал силни традиции на празнуване в Пловдивско (това са етнографски данни отпреди 100 години, но все пак... [/quote:24ym7dxg] ахам, това е мястото, на което се проведе предходния опен еър, над село Куклен : определено има някаква сила бродеща в близост до манастира и аязмото пред него, но там със сигурност е доста окопирано от местните хора, поне аз колкото и пъти в последно време да съм го посещавала е било претъпкано от посетители и цвъркащи скари наоколо :wink: старата църква в двора на манастира заслужава да бъде видяна :) аз и в предходната тема около скитането....пък и тук ще вметна по ми се ще да се наобиколят ето тези места: http://ultimatebulgaria.com/megaliths.htm
Gravatar
DEACTIVATED time wave zer
2007-06-07_20:00


Як линк Ани страшна си :oops: Айде да ходим в Перперикон да пафнем на тия камъни един джойнт? :oops: :lol: :lol: :D :) 8) :oops: Или на кой конкретно ти се ходи? Аз гледах за нешо около Пловдив... Между другото дали някой не знае нещо за Мулдава. Това е мястото, което непремено трябва да видя също... Неф, ами то тва е през август, а пък ние не говорим ли за сега след малко?? :) За самолетите, да, само секунда че и аз чакам инфо за едно парти :)
Gravatar
ani
2007-06-07_21:02


опа :oops: , ако е около Пловдив още по-добре! за с. Мулдава и аз съм чувала, а принципно около Асеновград е пълно с неземни места, паметници , пещери и древни селища.аз ще видя някак си да изровя една карта на района. виж ей сега на кво попаднах: " МУЛДАВСКИ "СВ. ПЕТКА" Снимка, Снимки bullet Местност, отстояние и посока от населено място: манастир в дела Добростан на Западните Родопи, на ок. 2,5 км ЮЗ от с. Мулдава и на ок. 4 км ЮИ от гр. Асеновград bullet Историческо развитие и сегашно състояние: основан е по време на Второто българско държава, а през турското робство на три пъти е разрушаван, а след това възстановяван. В началото на ХІХ в. за четвърти път е бил опожарен, за да бъде възстановен през 1836 г. Понастоящем е постоянно действащ bullet Описание, архитектурни и културно-исторически ценности: представлява комплекс от черква, аязмен параклис “Св. св. Козма и Дамян”, жилищни и стопански сгради. Обособени са два двора – молитвено-поклоннически и стопански, отделени с висок зид. Черквата е голяма трикорабна безкуполна псевдобазилика с вътрешен и открит притвор, като в югозападния ъгъл на последния се извисява камбанария......" стана ми интересно как пак изкочи Свети Врач :wink: ей това не знам дали се вижда отвън: http://www.holyrhodope.com/id-20/krystowa_gora.html удобно е по моему, че района не е кой знае колко обширен , а предлага изключително изобилие от богатства, с две думи няма да скучаем :wink: аз съм навита за където и да е :) ,"дей" България! Неф , никакъв отбой :oops:
Gravatar
DEACTIVATED time wave zer
2007-06-07_21:15


Линка е много интересен, а между другото за Мулдава има един филм, от българския документалист Детлев, че това е бил най-стария храм в Европа. А Белинташ даже никога не съм го виждала през живота си, ама чета че вие май доста честичко сте там и може би ви е омръзнало..... Местността е яка, а къде ще спим? има ли хижи тва онова? Да се носи ли лаптоп и такива работи? Ток? Или на палатки смятате че ше е по-добре. Аз нали вече съм на възраст, нямам нищо против някоя хижичка , в смисъл, ако е много дни.....И на първи юли всъщност какво? Или се оставяме на знаците, конкретно на място? И последно колко дни, събота и неделя ли ? Или повече? Аз съм налице за повече ,ама вие май сте на работа по тва време?
Gravatar
neff
2007-06-07_21:45


Драги ми спиритуалисти :oops: , ами жертвах от месеца си по4ивка през юли - за парти през август, така 4е юли съм свободна от 9 до 15и после след 28. ина4е съм навита. ани, site- а наистина е супер, и мен "камънака" ме привли4а - близко до недрата на майката. ина4е много бих се изкефила, на вси4ко отгоре излиза 4е предимно женската 4аст е заинтересована. ще е интересно :oops: :D близко до Пловдив - супер, по-лесно ще е придвижването ми от Варна. Моки,май няма да има мн ток, а за wireless, няма как, така 4е лаптоп-а го остави в Пловдив..... 8)
Gravatar
DEACTIVATED time wave zer
2007-06-07_22:23


Ама на палатки ли???? Или в пещера ше си палим огън и там?? Надявам се че ще се справим с паленето на огън в пещера :lol: :oops: И без музика ли???????????????????? Той лаптопа работи и без ток бтв, wirelessa ше го преглътна :lol: . Или да земаме напрао някви инструменти. Едно диджериду да надуем с пещерното ехо? Сори че разпитвам тука, ама да конкретизираме малко;) Неф, ама тия дати, за юли ли говориш? Или за август? Как си с времето през юли?
Gravatar

2007-06-07_22:38


Ами аз ше ви предложа по-як експириенс.Идете в село Орехово.Там има една пещера наречена 'Човешката пещера".Намерени са там артефакти,кости,съдове и ала бала затова се нарича човешката.Предполага се ,че са живели някви древни племена там.Само,че внимавайте, щото бая народ е погинал там.Имам в предвид, че както си има пътечки в следващия момент има 30 метрови пропасти, хахаха.Аз съм я минавал на който му стиска да иде да се пробва :Dс.Орехово е на 60 км от Пловдив.Има рейс до с. Хвойна и от там е 7 км пеша.И между другото през селото се хваща и маршрута за Чудните мостове ,които също си заслужават да се видят за тези дето още не са били.Айде дерзайте
Gravatar
DEACTIVATED time wave zer
2007-06-08_09:22


мерси за съвета :oops: Аха начи ни пращаш натам където бая народ е погинал :P :P :oops: Имаме нужда някой да ни го покаже тва нещо, няма ли да се пожертваш хахах. Току виж някой се подхлъзнал и паднал, пък глей само жени тука почти. кво ше прайм хахаха. Шегата настрана, аз непременно ще мина оттам.
Gravatar
ani
2007-06-08_09:28


MyckapuH написа: [quote:1j4utwhl]Идете в село Орехово.Там има една пещера наречена 'Човешката пещера"[/quote:1j4utwhl] му ха ха, много е добро мястото верно :wink: ходих преди май 2 години... аз викам да не погиваме така млади и зелени :lol: :lol: :lol: , че такива и ще си останем :lol: говорим последно за юли месец нали :oops: neff написа: [quote:1j4utwhl]така 4е юли съм свободна от 9 до 15и [/quote:1j4utwhl] това е една цяла седмица, аз подкрепям интервала и посока Асеновград ми се вижда добра идея, както споменах има достатъчно магически и култуви места в тази околност, нали се сещатате , че преди време и от там се бумна за най-стария скелет на човек :mrgreen: та има доста места и терена позволява да навържем в кръг всички места, които трябва да се видят....стопа върви в този край, а ако има поне една кола на разположение още по добре :wink: аз съм за палатките, но и хижи валяло, за музиката / нашия генератор изгоря на откриването му, му ха ха, това е цел номер едно на бригадата и дано да успеем да го ремонтираме/, но можем и без него да приживеем...има едни много яки тонколони с батерии , една приятелка има подобни, към които се включва всякакъв плеър 8) не знам колко струват....и къде се предлагат :!: :?: time wave zero относно нета: Асеновград е на една крачка, предполагам и wirelessa може да се намери, ей тук Марто може да ни светне, но и Пловдив не е далеч...ако е толкова належаща връзка имам цял нет център на разположение :wink: / сериозно/ та аз съм с двете ръце за :wink: хайде да го изглаждаме и след месец бумтара :roll: [quote:1j4utwhl]глей само жени тука почти. кво ше прайм хахаха [/quote:1j4utwhl], сигурна съм , че все някой мъж ще ни налази :oops: :roll: :roll: :roll: :lol: :lol: :lol:
Gravatar
DEACTIVATED time wave zer
2007-06-08_10:17


A, и да не ни налази, мноо сме си добре :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Как бе, имаме си мъж вече :oops: :lol: Ми за колоните с батериите, ще си купим тогава. И без тва са добра идея . Аз ще взема. Плеър имам с батерии също. С мп3 и сиди. тогава оставям лаптопа в Пловдив. Неф, щом на девети си свободна начи имаме все пак някво време! Аз ще дойда преди първи. После две седмици или не знам и аз. Мен и в Гърция ми се ходи след тва. Ма от България май няма с кой.
Gravatar

2007-06-08_10:25


[quote="time wave zero":1fk1zyev]мерси за съвета :oops: Аха начи ни пращаш натам където бая народ е погинал :P :P :oops: Имаме нужда някой да ни го покаже тва нещо, няма ли да се пожертваш хахах. Току виж някой се подхлъзнал и паднал, пък глей само жени тука почти. кво ше прайм хахаха. Шегата настрана, аз непременно ще мина оттам.[/quote:1fk1zyev] А не,не аз когато е трябвало да ходя съм ходил,имам си друга работа
Gravatar
neff
2007-06-08_11:13


яко, зна4и се оформят нещата. ами аз имам от тез колонки на батерии, само дето на едната и стана нещо, трябва да намеря някои жи4каджия да я оправи. Аз нищо напротив нямам за палатки, дори предпо4итам. Моки, на години си ве4е и ти се спи все на меко, а :D . Поправи ме ако бъркам, но мисля 4е съм 2годинки по- напред. Но ако има кола, тогаз няма да бъде твърдо. Ще има възможност да си вземем удобности :lol: . Но все пак не пре4и да разпъваме лагера покрай някоя хижа, та да ти е лесно. На 4овешката пещера не съм ходила, ама не ме кефи да си 4упя главата, но съм навита за около Асеновград,близко и наистина доста красиво. тъй като май ме няма по идеите, ще ви слушам каквото изберете. Та с вас съм, ухуууууу
Gravatar
DEACTIVATED time wave zer
2007-06-08_11:38


ae pak se naprai na vajen ama aide. az puk biah sigurna che she doidesh. :| naprao. a za planiraneto, abe neshto pak mi se struva che niamame nikuv plan, dano pone vse pak se organizirame za neshto. ako iskate daite mi please niakvi telefoni vse pak da vi zvunna da vidim na miasto kvo she praim. pratete po pm ili nai-dobre po mail, che da niama banove tuka tochno tri dni predi da trugnem :| mersi mnogo
Gravatar

2007-06-08_12:54


Ами правя се на важен щото съм.И откъде пък си толкова сигурна,че ще дойда?
Gravatar
DEACTIVATED time wave zer
2007-06-08_13:00


ne be znam che niama da doidesh. prosot go predlojih s shans edin procent da doidesh. no po-skoro mi e iasno che niama da stane kakto i d ae ei hora, az imam edna mnogo losha novina. toku shto ia razbrah. okaza se che imam ogromni politicheski problemi tuk v universiteta. tochno triabvashe da si vzemam diplomata, ama edinia smotaniashki ubitashki shibaniarski profesor ne iska da mia ia dade zaradi chlenstvo v kraino levi politicheski organizacii. zaiade se i zaiavi che poslednia mi izpit vsushnost ne bil vzet, a toi ima pravoto da objalva ocenkite koito sa dali drugi prof. s edna duma pak she hodia na izpit i polojenieto e mnogo zle, shtoto ne sum sediala shest godini tuka da si gubia siaka sekunda ot shibania si jivot za da ne me pusnat nakaria. ta moje i da mi se naloji da stoia tuka. i vuobshte basi shibania jivot, ama ako stane taka vi pojelavam priatno izkarvane. shte se postaraia vse pak da doida ako mi mine shibaniarskoto nastroenie i ako se vzema v ruce. :( :(
Gravatar

2007-06-08_13:46


Крайно леви? Ае стига бе
Gravatar
DEACTIVATED time wave zer
2007-06-08_14:43


при вас ляв може да значи нещо друго. тука крайно леви са legalize it, както и всичко което има нещо общо с хипита с крайно революционерна политика. или всъщност пак пишеш само за да се заядеш? заеби....нито те интересува, нито пък има значение. а и не ми се заяжда точно в момента и точно тук и всъщност просто заеби
Gravatar

2007-06-08_14:44


Не се заяждам,стана ми интересно
Gravatar
DEACTIVATED time wave zer
2007-06-08_14:47


еми ето тва е. легалайз ит, тука тва е ляво. също и протестите за каквито е да акции на грийнпийс са леви. акции които сме правили против подслушването на телефони от страна на полицията, или преглеждане на мейли, тва също е ляво. а и те заради псай филм не ме пускат, щото си написах дипломната работа за видео он деманд и онлайн стрийминг и такива неща а псай филм тук също е ляв. както и да е, да не си ебавам темата, все пак може някой да отиде на тва пътуване и да разказва после. е, аз ше се опитам все пак да изляза от тая яма
Gravatar
DEACTIVATED time wave zer
2007-06-08_19:17


Хей, абе аз сега като подкарах вечерния джойнт видях че нищо не е чак толкова трагично и сичко е окей, каквото и да се случва. Нищо не ми пречи да съм на първи юли в България все пак. Така че в крайна сметка, предложението си остава. Както и предложението за телефоните по имейл за всеки случай. Може би обаче само за няколко дни тогава. Или само събота и неделя. Така че казвайте кога ще го правим и кога тръгваме.
Gravatar
DEACTIVATED time wave zer
2007-06-09_12:35


0889492087 eto tuka edin мой telefon za връзка в България. Четох някви намеци за бан отново и няма да е лошо да го дам тва последно. шото ако има бан не мога по никъв начин да се свържа после. в смисъл лични тогава не получавам, само известие но не могат да се отворят. затва, поне като не искате да пратите някъв номер, поне тва да имате. който и да е, може да ми звънне, не е нужно да ме познава, само да му се ходи на куест за българските шамани около 1ви юли.
Gravatar
ani
2007-06-11_10:15


от Родопски партизани купих 2 много яки карти на Асеновград и околията и на Кърджали.Картите са с туристически маршрути, на които ще отбележа всички липсващи паметници и места / някакво старо издание са/ аз съм на линия :!: идета за Асеновград нали се пече :wink: до скоро
Gravatar
DEACTIVATED time wave zer
2007-06-12_20:44


Ми Ани, ти за кога го смяташ това нещо по-точно? Аз сега като ти видях поста и .... си представих че бихме могли да си изкараме много добре всъщност около Асеновград. Особено и ако Неф е там. Не знам дали проследи последните досадни сериали тук във форума, ама на мен изведнъж много зле ми повлияха и сега трябва да мине малко време докато набера скорост пак да ми се приходи. Съжалявам че съм такава вятърничева и не мога да кажа ясно и точно , ама ето на: вчера съм чувствала зверско желание да го направим, после се случва нещо и ми убива желанието. Не знам. Ама ще е яко де. Аз защо ли не слушам съвета на хора , които са ми близки в България, да не чета тука, шото само ше ми се убие желанието за България. Трябва да слушам съвети..... Не знам, мога засега само да кажа, че ще е яко да се видим с вас. В смисъл точно с вас. Ама да вземем да го избутаме малко ли?? Не знам, аз утре заминавам за Берлин и може да се включа от там ако се заредя. Ма не знам кви опън еира ме чакат с тия градушки...
Gravatar
ani
2007-06-13_09:47


опала, дано времето да позволи яко да се разцъкате :roll: аз не се съмнявам, относно замисъла около Асеновград, че ще е забавен и интресен филм...все пак имаме и цели :P , относно Неф, без нея на къде :oops: тя нали спомена,че между 9 и 15 е айляк, все ще гледаме да я навием едвам , едвам :wink: ...пък и други хора предполагам 100 на 100 ще се включат :) аз съм, както казах на линия и кво да Ви кажа: навила съм се и поне за уикенда / 12,13, 14,15 юли/ много ми се ще да стане реалност. 0886040800 ей това ми е телфона.В карайна сметка от нас си зависи дали ще го осъществим или не. моя филм е 31.06-01.07 на море, пауза уикенд и после трип по Родопата. :oops:
Gravatar
DEACTIVATED time wave zer
2007-06-13_09:57


СУпер, мерси за телефона! :oops: А ти си заета на първи и без тва така ли? къде ше си на море бе? аз си имам къща на море бтв;)) даже е празна ;))) :oops: Окей можем да се ориентираме по Неф. ;) аз ще мога след Берлин да кажа повечко за тва дали ми се приходило пак....В смисъл други пречки няма, само тука с тия вечни банове и т.н. трябва да се преборя емоционално и иначе съм на лице. Да, именно че имаме цели, ако не ги открием тия български шамани, кой ще ги открие хехехехе. Пък и сме се събрали яко женска енергия, тва е много добре. Ще следваме знаците на Богинята Майка...
Gravatar
ani
2007-06-13_10:23


нали е Джулай ..... най-вероятно на Иракли
Gravatar
DEACTIVATED time wave zer
2007-06-13_11:37


Aaa ми начи е сигурно , че няма да хванем тоя празник на вещиците и магьосниците на първи. Поне тва да се знае. Но верно можем да го избутаме тогава към средата на юли. Пък мен ако ми скимне, може и все пак да се довлека на първи до Сандански сама, то и без тва аз ако тръгна към БГ ше е решение взето примерно една сутрин и отиване същата вечер..
Gravatar
DEACTIVATED time wave zer
2007-06-13_14:39


Всъщност това, което можем да направим според мен, е да ви пиша направо като съм в България. Шото така го мислим и планираме, пък аз съм най-катастрофална в планирането и не знам кога ше съм на кеф да си хващам самолета нататък. Уж трябва да спра да чета обидите и сериалите тук, за да събера желание да идвам до България, ама така като се уговаряме съм принудена да влизам. Затва най-добре вече да приключвам с тва, ще ви пиша един месидж от Пловдив направо. Когато и да е. Ако не са ме баннали отново разбира се :( . Но добре де, сега спирам да чета тука, да се надяваме че няма да ме баннат до тогава след дъжд качулка. Айде начи до скоро дано :oops:
Gravatar
neff
2007-06-13_18:08


Еееее, много се радвам, 4е ще ме из4акате. Ами аз съм супер навита, дори споменах на една приятелка, също Ани, тя ако може да остави бебето на някого иска да се вклю4и на малкото ни приклю4ение....в търсене на Майката.....ей, идеи за Майката има ли. Ани4ка, къде бяха тези скали ли, пещери ли....ти ги беше поствала някаде.... в скитл4еството ли беше, какво ли.... т'ва, 4е сме жени основно, не озна4ава, 4е не приемаме мъже, нали, щото има приятели дето се интересуват ....
Gravatar
DEACTIVATED time wave zer
2007-06-13_18:31


Да бе много ясно, вземай ги , само да са наясно че сме тръгнали да търсим Богинята Майка.... :D аз също ставам все по-сигурна бтв, както вече казах, ще пиша направо от Пловдив и няма да обсъждам дати повече, но само искам да кажа че днес току що разбрах , че даже и грам не ми се ходи до Берлин , бих си взела самолета в 11 часа за БГ. Ама на: трябва да ходя :-
Gravatar
Nirvana
2007-06-13_20:00


изтрито мнение
Gravatar
DEACTIVATED time wave zer
2007-06-13_20:50


Ами не че аз решавам тука кво да става, ама само ще си кажа мнението, пък "колежките" ако искат да ме поправят хехехе :oops: Колко си малък по-точно? Според мен може да дойде всеки който вижда в тва повече от един излет с познати. Ако по някъв начин покажеш че наистина ти се ходи да търсиш "изгубената загадка", в смисъл мистерията , скрита по нашите земи и ако покажеш че разбираш какво сме търсили да търсим, тогава ела. Вече чу за Богинята Майка...Според мен може да дойде всеки който е достатъчно зрял да се грижи за себе си сам. Тва мисля. Някои от нас са живяли сами още на 15 и са се грижили за себе си, поне аз така, и не гледам много много възрастта, в смисъл ако покажеш по някъв начин че разбираш за какво става въпрос, тогава ела...не знам, тва е моето мнение...не знам другите кво ше кажат.... Леле аз пък току що виждам че съвсем съм объркала дните от седмицата, съвсем вече се побърках. Няма да тръгвам днес за берлин....
Gravatar
brainjuice
2007-06-14_05:32


леле, сам с тумба жени, които търсят Богинята Майка... :lol: :o всички знаем какви сакрални ритуали съдържа култът към Богинята, за свещения брак между мъжко и женско начало и така... :D силиците ще ни изпиете :D :) :wink:
Gravatar
DEACTIVATED time wave zer
2007-06-14_06:03


Какво ще ви изпием? :oops: :P Силици? Превеждай :P Я разкажи за сакралните ритуали....И за брака между мъжкото и женското начало....Да се подготвим :D
Gravatar
neff
2007-06-14_09:18


a ти ,brainjuice, няма ли да се вклю4иш? бих се радвала .... не мисля, 4е ще имаш проблем с Майката...хехе....и аз бих искала да нау4а пове4е за ритуалите, дай насам. Нирвана - аз мисля като Time Wave Zero..... малък и затворен, кво пък е т'ва. едно СV със снимка в цял ръст,хихихих. шеги4ка, ама стимул какъв имаш, или просто на разходка ти се ходи? :roll:
Gravatar
Nirvana
2007-06-14_14:17


изтрито мнение
Gravatar
ani
2007-06-14_15:16


и кво, има ли, има ли :P днес поизрових едни много интересни сайтчета, позациклих доста в тях: http://thracology.dir.bg/celts_bg.html http://www.mythology.tribak2007.com/bulgaria-gods1.htm http://www.clmc.bas.bg/bgd.bg/EXCURZII/ ... storia.htm http://www.trakobulgarica.hit.bg/Istori ... e0010.html /може и вече да са споменавани някъде/ предлагам ги ако на някой му е интересно :wink: изводите се интересни...., правя картата за трипа около Асеновград :) айде до скоро :oops:
Gravatar
DEACTIVATED time wave zer
2007-06-14_22:16


а супер напредваме. накрая ще си направим цяло изследователско пътешествие в търсене на богинята майка. давайте брейнсторминг по темата докато имаме време.... аз иначе по повод ритуалите за богинята майка само да напомня че бях снимала едно видео ето тук. нищо особено, но има някви елементи все пак... http://ouim.org/forum/viewtopic.php?t=5 ... cc397530b5 Брейнджус, как няма да го навиете да дойде, трябва да дойде...Без него накъде сме ;))) Даже има задача да ни просвети по някои въпроси преди пътуването хехехехе. Иначе аз имам и още един човек който много иска да дойде, но не знам, честно казано. Казва се Гартц и е на 60 години и е професор по микология, тоест гъбология. Мисля че доста хора го познават. Той е правил изследвания на Балканите за Еливзинските мистерии и кво ли не, даже за гъбите в България и много иска да дойде тука ама не знам. Може би друг път не знам. Прекалено ангажиращо ми е не знам.... Мерси много за линковете.
Gravatar
ani
2007-06-15_08:15


"Карстовият масив Добростан изобилства с приказно красиви места. Над село Врата се издига внушителният скален феномен Беланташ (34 км от Асеновград).... Според преданието, тук е имало древно езическо светилище и обсерватория, откъдето тракийските жреци са гадаели по звездите. Целият изпъстрен с множество абсолютно прави линии, засичащи се под прав ъгъл, сякаш прецизно нарязани в скалата от друга, извънземна ръка, и надупчен от хиляди малки и по- големи ями, пълни с вода, които погледнати отгоре оформят съзвездията Голяма Мечка, Орион, Лъв... Някои от изследователите предполагат, че това е енеолитна карта на култовите места в района, в чийто център попада Кръстова гора и допускат, че това може би е дори първата карта в света! Космическо място... А дръзнете ли да се изкачите отгоре му, планината на Орфей се разстила пред вас като на длан и накъдето и да погледнете, виждате все море от надиплени тъмнозелени върхове... Магията на Родопите!... Легендата разказва, че те са една от 7-те свещени планини на Земята, а учените продължават да търсят в дебрите й светилището на Дионисий - едно от най- известните на Балканите в античността, съперничело дори на Делфийския Аполон. Дали пък храма на Дионисий не е тук някъде около Беланташ?!... Оставайки без отговор, потегляме към село Мостово и Кръстова гора. Лъкатушейки по "меандрите" на черен планински път не след дълго ще зърнете Мостово (28 км от Асеновград). В това малко родопско селце времето сякаш отдавна е спряло, а колелото на живота продължава да тече в старото си русло. Попадайки в един друг свят, изведнъж осъзнавате, че тук далеч от стреса и шума, човек може да живее поне 100 години. От Мостово можете да си вземете водач за Кръстова гора, намираща се само на около 1,30 часа пеша отвъд близкия връх. За Божията сила в Кръстова гора се носят легенди, които предавани от уста на уста водят тук все повече и повече хора, вярващи и невярващи, превръщайки това място в един от най- посещаваните култови центрове в България през последните години. Казват, че който вярва и се моли от сърце, ще види Божия знак като хиляди светещи кръстчета по камъните наоколо. Всяка петъчна вечер се отслужва всенощно бдение, а големия празник е на Кръстовден. Според преданието, някога на това място е имало езическо светилище, по- късно бил издигнат Троицкия манастир от бачковски монаси, които донесли голямата Бакурианова икона "Св. Преображение Господне" с вградените в нея отломки от животворния Христов кръст, впоследствие заровена някъде под връх Кръстов. В по- ново време по заповед на цар Борис III тук е поставен метален кръст, а през 1995 бе осветен новия храм "Покров Богородичен". Само на 3 км на запад от Добростан се намира една от най- хубавите хижи в Родопите- Марциганица, а околностите й са царството на пещерите и пропастите- Ахметьова дупка, Топчика, Хралупа... От тук се открива приказна панорама към целия Переликско- Преспански дял. Уморени от дългия преход, хижа Марциганица ще ви приюти за нощувка, а на сутрината свежи и бодри продължаваме към Сливовдолското падало - един от най- впечатляващите водопади в България, висок 52 м... Или към Червената стена - един от най- големите флористични резервати, събрал невероятно разнообразие от десетки защитени растителни видове и множество редки реликти и ендемити. В този "средиземноморски оазис" цъфтят около 27 от общо 50 вида диви орхидеи срещащи се у нас, най- очарователна от които е "венерината пантофка". Сред всички ценни растителни видове в резервата, най- атрактивен е родопският силивряк - уникално растение, притежаващо способността да изпада в състояние на анабиоза (мнима смърт). Веднъж изскубнато с корените и съхранявано в продължение на цели 2- 3 години като хербарий, то отново се връща към живота, ако се засади в естествената му среда. Древните траки вярвали, че силивряка крие тайната на безсмъртието, а днес родопчани го наричат случайно или не Орфеевото цвете. Легендата разказва, че когато митичния родопски певец Орфей бил разскъсан от вакханките, всяка негова капка кръв се превръщала в "Орфеевото цвете". И днес из целия резерват ще видите прелестните бяло- лилави камбанки, открити за първи път в България именно тук. Спуснете се надолу към местността Клувията и ще се озовете пред Аязмото на Бачковския манастир - една от най- големите български светини. ..." / вариант за маршрут/ тук Ви поствам част от интервю на [b:3aw36bpd]доц. Валерия Фол[/b:3aw36bpd]: "[b:3aw36bpd]Свързваме траките най-вече с легендите за Орфей, разкрийте нещо любопитно за тях.[/b:3aw36bpd]" "Траките се свързват с Орфеевите легенди преди всичко в съзнанието на широката публика. Това, което днешните почитатели на Орфей по-слабо знаят, е неговото учение за безсмъртието на човешкия дух и за средствата, с които може да бъде постигнато. Личността е призвана да се бори за своето безсмъртие. Човекът не е унизен, напротив, той е възвисен, защото му се разкрива перспективата да усъвършенства качествата си и най-доброто в себе си, за да спечели битката с вечността. Едно от най-важните средства за възпитаване на високи морални добродетели е постигането на равновесие между духа и тялото, което се внушава от Учителя в затворено аристократическо мъжко общество. Древните са вярвали, че Залмоксисовите лекари (Залмоксис е другото име на Орфей) са най-добрите в света. Наричали са ги още и велики магове." "[b:3aw36bpd]Пътуването било ли е част от културата на траките?[/b:3aw36bpd] Стремежът към безсмъртието е най-важното „пътуване” за посветените. То включва и посещение на свещени места,..." "[b:3aw36bpd]Какво най-много ви развълнува при срещата с културата на траките? [/b:3aw36bpd] Не ме вълнува толкова изключителното богатство на тракийската аристокрация, колкото невероятно съвременно звучащото отношение на траките (аристократи и обикновени хора) към природата и Космоса. Тяхната култура, вяра и обредност изискват вписване, хармонизиране с природата и с Космоса. Паметниците, които откриваме, не са в дисхармония с околната среда и не я унищожават. Скално-изсечените светилища и планински мега комплекси, които са служели и за обсерватории за измерване на времето, са едни от най-добрите доказателства. Впечатлява ме и фактът, че хилядолетия наред траките са наблюдавали небесните светила на едно и също място, предавали са знанието от поколение на поколение посветени и са дооформяли скалите в зависимост от промените на звездното небе, без да накърняват пейзажа, почитан като Велика богиня-майка-Земя. [b:3aw36bpd]Има ли нещо специално, което да ви се иска да откриете?[/b:3aw36bpd] Да, Обредния календар на траките." ох, направо искам да тръгвам и не за няколко дни.... , за няколко месеца :idea: :idea: :idea:
Gravatar
neff
2007-06-16_09:47


какво правим, какво струваме, но винаги към Белинтаж ни дърпа, а.... Е, аз тази година натам не съм ходила, така 4е ако решим, 4е оттам е отправната то4ка, нищо против нямам, само дето там няма къде да се спи освен на палата....а ина4е има там една скала - майката и казвам аз [img:3ao1lql0]http://www.snimka.bg/album.php?album_id=97256&photo=134[/img:3ao1lql0] , не знам ще я видите ли? аз на Перперикон не съм ходила още..и е яка идея.. ама пък нали майката търсим
Gravatar
Hupia
2007-06-16_10:24


..
Gravatar
ani
2007-06-17_09:20


отиваме да зареждаме и да търсим :wink: в градовете ни за жалост става все по ужасно, а и пътувайки стреса и глупостта от злободневните тъпотии някак си изветрява ...., и колко много нови , непознати неща има, без значение колко пъти минаваш по една и съща пътека...винаги е интересно и пречистващо Неф, гледах едни снимки от ваш трип Белинташ-Караджов камък.... да вземем да го повторим ми се ще..... аз не съм ходила до Караджов камък, а от минлото лято....след като изслушах разказа на оня чичец, който ни набара с Кирцата, горе на поляната , и в най-големия пек ни спретна страхотен разказ за местността около Белинташ и всички негови мистики...много ме дърпа на там 8)..., а самият Камък от снимките Ви изглежда величествен :) :idea: :oops:
Gravatar
Hupia
2007-06-17_10:26


..
Gravatar
neff
2007-06-17_18:21


Хехехе, Hupia, тенкс братле за разнообразието със снимки. аз така и не можах да нау4а как да ги поствам, така 4е да се отварят, Ани щеше да ме у4иш..хехехех. А Родопите, то е ясно,няма такава планина, а и аз съм наполовина Родоп4анка и ме дърпа натам яката. :D :oops: Ами Ани, 4естно ти казва едвам ме нави за този route - Белинтаж,Караджов камък и аз имам още една идея за там, ама мога само от скалата да ви покажа :lol: ......а знам и едно райско място там, абе.....направо ми се напуска работа и ми се тръгва ей сега.... Аз мога на 12ти юли да тръгна - 4етвъртък е и до неделя съм айляк, вторник рано летя за Будапеща, нп. Нали искахме да е през weekend-a, тамън да се видим с ония празни глави в 4етвъртък и петък с бодра песен към майката. може да имам нещо в джоб4ето да я видим по-добре таз май4ица...... :twisted: :wink:
Gravatar
tod
2007-06-17_19:24


hei neff na koi vika6 "prazni glavi" ako e prez po4ivni dni nali znae6 kolko barzo ste navie6 cialata kompania da tragne za gorata :P
Gravatar

2007-06-17_19:26


[quote="neff":rd8tso4w]Хехехе, Hupia, тенкс братле за разнообразието със снимки. аз така и не можах да нау4а как да ги поствам, така 4е да се отварят, Ани щеше да ме у4иш..хехехех. А Родопите, то е ясно,няма такава планина, а и аз съм наполовина Родоп4анка и ме дърпа натам яката. :D :oops: Ами Ани, 4естно ти казва едвам ме нави за този route - Белинтаж,Караджов камък и аз имам още една идея за там, ама мога само от скалата да ви покажа :lol: ......а знам и едно райско място там, абе.....направо ми се напуска работа и ми се тръгва ей сега.... Аз мога на 12ти юли да тръгна - 4етвъртък е и до неделя съм айляк, вторник рано летя за Будапеща, нп. Нали искахме да е през weekend-a, тамън да се видим с ония празни глави в 4етвъртък и петък с бодра песен към майката. може да имам нещо в джоб4ето да я видим по-добре таз май4ица...... :twisted: :wink:[/quote:rd8tso4w] О,да!Кво за майките:))))))
Gravatar
neff
2007-06-17_19:53


офф/ хохо, Тоше, ше ме извиняваш за "празните глави", знаеш 4е ви оби4ам, а и мн се надявам да се окаже, 4е поне 3-4ма от бригадата ще са свободни за weekend-а за налазването...... Знаех си аз, 4е ме наглеждаш,хехе. :D Мускарин-е - направо видях как ти светнаха о4и4ките, ами ти няма да се вклю4иш, така 4е направо на есен знаеш къде, а кога не е трудно да разбереш. Ама тая тема няма да я има във форума, :lol: :lol: :lol: няма он/
Gravatar
ani
2007-06-18_05:47


:oops: поразходих се вчера към Кричим...., напоследък все повече губя ума и дума, за да описвам.... :roll: :idea: :oops: е хайде: речено , сторено :!: , и който желае да заповяда :idea:
Gravatar
DEACTIVATED time wave zer
2007-06-18_08:23


buahahahaha " i kvo za maikite". aide "maikite" na esen s pulni djobcheta sus svetnali ochichki. da ne zabraite da gi snimate svetnalite ochichki iskam da gi vida hahahaha :| a za tva putuvane mojem da se orientirame kum rastenia s jenski duh btw. be to ne ostana veche vreme, oshte den dva i sme veche na linia pochti. tripsko pozdravche ot berlin, tuka tochno se pluzvam ot tripa na festivala s goa gil i neshto adski mnogo mi se prihodi na rodopska polianka da pafna edin joint. posledno na purvi iuli " samosindikalno" triabva da se misli neshto? az btw tuka sega se razbra che ako go napravim v sredata na iuli, she izpusna tuka antaris i edni ugovorki, ma kvo sega, chovek ne moje da gree navsiakude
Gravatar
ani
2007-06-18_10:02


:roll: :roll: :roll: :roll: :roll: ама само как ме радвате :oops: :oops: :oops: [quote:3dknxjqb]mnogo mi se prihodi na rodopska polianka da....[/quote:3dknxjqb] е те там, баш за това е безумно яко................ /тука щото нямам думи, само с точки/ :wink: tod написа: [quote:3dknxjqb]hei neff na koi vika6 "prazni glavi" [/quote:3dknxjqb] май на същите, ония :oops: ПШ :wink: / в кюпа / пък майките :тихо, тихо...... :roll: пълно густо :idea:
Gravatar

2007-06-18_10:20


tod написа: Цитат: hei neff na koi vika6 "prazni glavi" Да не би да са оня с кучето и оня другия психото :P
Gravatar
neff
2007-06-18_16:56


Растения със женски дух - супер идея, тамън ве4е задвижих нещата тука. има ли, има ли - ще има, хехехе..... само за 4улума пълнеж няма да имам, ама той си знае пътя де, може в някой друг джоб да дойде :lol: аз както казах и по рано, колкото и да ми се иска - няма ме за 1юли... но за другото - УРАААААААА, там съм Мускарин-е - същите, същите онез ми ти любимци - танцьори :D :oops: :oops:
Gravatar
DEACTIVATED time wave zer
2007-06-19_08:31


ми дали ще има от тези растения в България? аз много се съмнявам в тва. но както и да е, ще изскочи квото трябва от най-различни джобове, няма страшно, сичко ше мине перфектно. а ъпк ако не мине, начи така е искала богинята майка.
Gravatar
DEACTIVATED time wave zer
2007-06-20_14:50


начи само набързо по повод съобщенията които получих: под растения с женски дух имах предвид растения, която по шаманските традиции са с женски дух. тоест има си достатъчно митове, легенди, артефакти, и кво ли не, които са били оставени от древните, и които сочат кое растение е с женски дух. също така ако на някой му се намира време, да прехвърли ако иска книгите на тема вещици, растения на вещиците и растения на любовта. нямам възможност да преразказвам или да пускам линкове сега , но има достатъчно информация за който се интересува. има и енциклопедии. не знам дали ще намерим подобно нещо през юли, ако не намерим ше пафнем просто един джойнт и пак ше е окей. аз поне нямам някви големи претенции или очаквания, даже и на пръст да се броим хората които ше отидем, пак ше ми е окей. ами сега е 20ти, начи след около 21 дни...тва са три седмици. достатъчно време всъщност. по-добре така отколкото веднага да се тръгва към България. Даже е ексистенциялно да се шибам от тоя форум най-накрая, няма кво да се говори толкова много. Брейнджус да знаеш че много искам да те видя :oops: :oops: :oops: :oops: Айде последно от мен, мерси на тези които се навиха, ако не намерим майката, поне ше пафнем един джойнт и ше се видим което е най-важното.
Gravatar
ani
2007-06-20_15:59


аз съм се заребила и търся конкретно по-темата..., но все още нямам кой знае какви находки....освен Орфеевото цвете, ама все ми се чини , че то именно е с мъжки дух: [quote:f0z8sfk6]...Уникално растение, запазило се повече от 10 000 години, цъфти в Родопите. Ботаническото му название е хаберлея родопензис или родопски силивряк, но местните хора го наричат Орфеево цвете. Легендата разказва, че малкото растение с бледолилави цветове, изникнало от сълзите на митичния родопски певец Орфей, който безутешно скърбял по любимата си Евридика, изчезнала завинаги в подземния свят. Растението се среща по варовиковите скали, цъфти в началото на юни. Лилавите му цветове, накацали върху зеления килим на влажните мъхове.....[/quote:f0z8sfk6] ама няма да се предаваме.... :wink:
Gravatar
DEACTIVATED time wave zer
2007-06-20_16:37


Ами радвам се че си надъхана, между другото: едно предложение: имате ли желание да се видим примерно за малко една вечер на някое тепе примерно да обсъдим маршрута и информациите? примерно една седмица преди пътуването? За растения може много да се говори, за съжаление названията които мога да дам аз са само на немски и не знам нито едно как да го преведа на български. Съжалявам за тва. :( Но мога да взема голямата енциклопедия на Реч, където има много много снимки на всички растения и латински наименования.... но има много растения, които са се използвали именно от жени особено през тъмните векове и съм сигурна, че и в България има селца , където тва знание е запазено. Всъщност тва ми беше и идеята в началото, не толкова да обикаляме в търсене на останки и артефакти ами по-скоро да намерим старите блъггари и българки които пазят знанието за магическите растения по тези земи. И съм сигурна че на първи, на празника на магьосниците, изгледите са добри, но за съжаление никой не казва няква по-конкретна информация.
Gravatar
neff
2007-06-21_14:12


Ами да се видим ще е хубаво, само 4е аз няма как да се вклю4а. Най-рано мога на 12 юли да дойда сутринта. А а маршрута, не искате ли като по рано Ани подхвърли, Белинтаж и после Караджов камък, и райските поляни. А кола, аз нямам кола, Ани и ти каза, 4е нямаш, нали? За растенията - май нямам много време да проверявам, но ще прегледам. ще караме на к'вото има и добро настроение. :D 4естит ви най-дълъг ден :oops:
Gravatar
DEACTIVATED time wave zer
2007-06-21_14:31


За колата не каза ли някой че има? От мен бензина? Или поне под наем да земем, в смисъл не че искам да звучи тъпо, ама е губене на време да се мотаем на стоп или пеша. В смисъл...времето е най-скъпия ресурс който имаме, няма да казвам че е пари, ама е точно тва, та по-добре да поработим повечко и да имаме пари за една кола под наем отколкото да хабим време за мотаене на стоп. В смисъл който го има времето, окей, ма на мен ми са броени дни...Де да знам де, може и на стоп да е забавно. И кколко хора ше сме в крайна сметка? За маршрута мисля че е много важно да го уточним тва. В смисъл да си изработим ей така някъв точен план....За трите места горе никога не съм чувала, но нямам нищо против. Аз тая вечер може и да се поосвободя и да поразровя вече сериозно за информация за Богинята майка в България и за някои растения из енциклопедията на психоактвините растения. Пак ще се обадя, или е отворя тема на съответното място
Gravatar
neff
2007-06-21_14:42


Aми може на Ани на дядото да се обадим за кола,хахаха, Аниииии, 4уваш ли? Ина4е Тина, на теб не ти е проблем да караш, нали, моята книжа изте4е, докато отида да си взема новата сигурно и тя ще изте4е :lol: Аз също съм малко кът с времето, така 4е съм съгласна, а и малко ме мързи по стоповете ве4е... :? Ина4е, знам 4е в Пловдив може и трошка за 15л на ден да се вземе, така 4е ако кола не изско4и, ще минем на нея версия. По отношение на хората засега да се броим 3те. Сигурна съм, 4е от бригадата ще изко4ат още хора, ама тях ще ги разерем в деня на тръгване. Там плановете са трудни :D Та така..... :oops:
Gravatar
DEACTIVATED time wave zer
2007-06-21_14:50


Между другото и мойта книжка е изтекла и тва е много важно нещо което трябва да свърша в БГ да си я удължа че тука 3000 евро струва. А аз бтв съм много лоша шофьорка с трошки, да не кажа че съм [b:30ehqul6]супер зле[/b:30ehqul6] ако не е полуавтоматично сичко но ше се опраим де , няма страшно. само че без растенията тогава.....;) Абе малкия дим не каза ли че има кола?
Gravatar
ani
2007-06-21_16:22


брях, брях как се носи инфото :roll: чувам Ви, как да не! :lol: да туй с колата на дядката ще го проверя този уикенд, тя е лудата работа, по принцип колата е моя уж, де :lol: :lol: :lol: ама аз нали не искам да изкарвам книжка, и дедока си джитка с нея. колата е кадет, капка ли нещо такова им викаха, пушка е и на газ, ай да не се пренадъхвам за нея, че дядката е доста странен. до скоро мили хора, щото трябва да почина малко от компове и нет :wink: ония лошите с кучето и ..... цък , цък ме чакат :wink: айде до скоро!
Gravatar
DEACTIVATED time wave zer
2007-06-21_16:26


ама ако не е с автоматично превключване да знайте че ше имам проблем да я подкарам, да не кажете нещо после ;))))))). ма ше се жертвам без растения да я карам ( кат никога) .... абе вие чухте ли за тоя събор в тринога преди 15ти една седмица??? все по-интересно става ей :oops:
Gravatar
trancEdrift
2007-06-21_20:57


и на мен много ми се ходи из България ама на дали ще остане време :( най-вероятно ще си пъркам сам :) но ще ви прегледам темата за да си набележа хубави места :P
Gravatar
DEACTIVATED time wave zer
2007-06-21_21:17


da be ela shte e iako!
Gravatar
trancEdrift
2007-06-22_09:32


проблема ми е, че любовта ми е закотвена, и не искам сам :( иначе доста интересени места сте си набелязали, ще се измисли как да се видят 8) е не тия с майките де, ама имаше доста други интересни :) а й аз съм скучен :lol: не паля от доста време и така... :lol:
Gravatar
DEACTIVATED time wave zer
2007-06-22_14:04


Eh taz liubov :lol: . az puk super mnogo se kefia che pak idva vreme da si djitkam sama ;))) Za tva she ne palish, eee nie niama da sudim tuka za horata spored tva dali pafkat;))))) Nikoi nihsto ne kaza za subora v trinoga, az mislia da mina...
Gravatar
DEACTIVATED time wave zer
2007-06-24_14:03


Хм. Абе значи конкретно за празника на врачките абсолютно никой тука не знае нищо по въпроса така ли? Тоест в кои села се празнува????????????? Иначе конкретно аз мога вече реално във вторник да тръгна, ама като гледам съм сама нали? Някой навит за първи юли друг? При мен нещата стоят така, на всеки две седмици трябва физически да присъствам в Германия на среща във фирмата, във вторник имам една. После след около две седмици към осми девети мога да дойда също... За търсенето на задълбочена информация така и не можах да седна, забих тука с едно видео за събора с гайди в Гела което искам да пусна, ама за кво ли са хабя с грешните неща...тва видео и без тва е в плачевно качество. Секи случай съм много надъхана за снимане на някви интересни неща по време на тва пътуване
Gravatar
neff
2007-06-24_14:19


off/ probvai da popita6 v temata za skitaneto, pak tuk v travel, tam pove4e hora moje da poglednat.. :)
Gravatar
DEACTIVATED time wave zer
2007-06-24_15:16


shto kva e razlikata. na travel ne mi se hodi, hodi mi se v tursene na shamani v bulgaria. ako iskah samo travel, vednaga shtiah da imam kompania
Gravatar
ani
2007-06-24_23:47


привет! както казах преди време, аз също се заребих да търся източници....: представящи шамани и всякакъв род др. подобни хора с умения и знания в тази област, уви не постигнах кой знае какви резултати, не че няма в нета хиляди сайтове посветени на тази област /или пък не съм чувала за подобни разкази от познати, за техни срещи с посветени в тази област хора/, напротив ужасно много......, но за жалост всичките ми звучат доста превъзбудено и все с една едничка цел към публиката, елате и ние ще Ви излекуваме, ще Ви помогнем да намерите щастието, ще Ви водим и помагаме да наредите пъзела, ще Ви научим да намерите щастието и ред други бла бла.........., и за да се случи всичкото това винаги на първо място, за да успее процерурата на кой да е мистик е нужна вярата на страната потърсила съвета или помощта на шамана.всички представени в подобен род места: шамани, лечители, посветени и др. личности , незнам за по-голяма достоверност към публиката или за все пак някаква отчетност и контрол са регистрирани в някоя асоцияция на духивни водачи, мистици , лечители.... кому е нужно се питам.... не че не им вярвам, не ме разбирайте погрешно, не искам да се противопоставям на нечии умения или да оспорвам техните дарби....ни най малко. извода за мен е , че щом в основата на всичко стои вярата, то именно тя е водещата и всеопределящата за подобен род начинания, от там насетне всичко останало е техника, задълбочено търсене, усещането, че това е твоето призвание, нуждата от именно подобен род действия и реализация..../приключвам / и отново иде мястото на вярата на извършващия тайнството и на обекта или масата, върху която се търси въздействие с акта на мистиката........ / в днешно време// няма да разглеждам случая в конкретиката на прераждания и свръхестествени дарби по рождение или извънземни намеси , или накакъв свръхразум / дали са останали самобитни шамани? /, на които не е нужно да бъдат освидетелствани за такива от нужната инстанция/ според мен на 100% има, но по скоро си ги представям като едни хора, които не търсят публичност и гластност, които са се посветили на практиките, без да им е нужно да бъдат официално признати за такива...... "внимавай какво си пожелаваш" това "правило" толкова често , дори понякога съвсем смехотворно ми отговаря и ми помага ако щете да вярвам сляпо, и реалността да е плод на мое насочено търсене...., в смисъл ", който търси намира". ........................... това, до което се добрах относно конкретиката на Св. Врач - 01.07 е , че около всяко аязмо , за което от време оно се е запазило предание за мистичност и лековитост именно на този ден се струпват хора търсещи изцеление или пък шамани зареждащи енергия и осъществяващи своите тайнства. аз вярвам , че няма невъзможни неща. и всеки, с вярата и търсенията си намира отговорите на своите питанки. има и друго, магическите места, с други думи светилищата или духовните храмове на предците ни, на известните ни в момента религии не са базирани никога на случайно място. те се предават.те са наследство, което и след нас ще си остане именно и точно там, където и ние сме го намерили, разкрили и преескпонирали в интерес и с тълкувание породено, пак ще кажа от нашата вяра и духовно търсене.... наистина с. Куклен , Асеновградско има подобна традиция на тази дата аз обаче вярвам, че ние ще срещнем магическите хора, които търсим именно по пътя, по които сами сме си избрали да изминем, те ще са там и ще ни чакат...., когато и да минем. нали ще осъществим по горе обсъждания тур Белинташ-Караджов камък-Кръстова гора :wink: :oops: [quote:1rm5iwy2] Всъщност тва ми беше и идеята в началото, не толкова да обикаляме в търсене на останки и артефакти ами по-скоро да намерим старите блъггари и българки които пазят знанието за магическите растения по тези земи.[/quote:1rm5iwy2] ще търсим целенасочено
Gravatar
DEACTIVATED time wave zer
2007-06-25_09:15


Eй Ани, ами на мен точно такива лечители които предлагат изцеление ми трябват: ако наистина си чувала за такива из Родопите и имаш адреси , моля те прати ми ги по съобщение. Тва е сичко което ми трябва засега. Някви адреси на такива хора. Ясно че 80 процента са лъжци но останалите 20 трябва да ги намерим. аз имах снощи един много силен сън, точно толкова силен колкото съня ми който ме накара да отида до Индия. Само че тоя път не ми се появиха садхута с триметрови коси ,ами бабички в разни стари прогнили къщи, които ревяха и крещяха в агония и самота. И ме викаха при тях. Караха ми се защо не държа това пътуване в тайна и една от тях, една с много дълги бели плитки, ми каза да прекратя уговорките тука във форума, защото това нещо абсолютно не е за всеки. Беше адски строга. Не знам дали ме разбираш ама съня беше много силен, тия баби лежаха в едни легла , заобиколени от буболечки и паяци. Насън съм крещяла до полуда, моя приятел тука яко се притеснил кво става, щото ъм била като камък непробудна...Та мислъта ми е, аз вече наистина трябва да спра по тая тема във форум, моля те прати ако има нещо по имейл или тук с лично. Ако не отговоря до ден два начи са ме баннали или нещо такова. Секи случай тоя сън ми е на мен повратна точка , трябва да отида при тия хора!
Gravatar
DEACTIVATED time wave zer
2007-06-27_15:34


A между другото само да обявя за тези с които не сме в личен контакт, че за първи юли окончателно отпада, шото трябва задължително да съм на една конференция във фирмата. Обаче на първи вечерта вече съм свободна. То даже и време не е останало никво всъщност.
Gravatar
ani
2007-06-28_09:47


[quote:32pzsl1p]То даже и време не е останало никво всъщност.[/quote:32pzsl1p] по този повод плановете, които правехме за трип около Асеновград: посока Белинташ, Караджов камък...., 12.07-15.07 има ли , има ли :?: :?: :?: :!: аз и предполагам част от разбойниците ще се включим :wink: относно колата на Дядката / казах:той е особен и обмисля / ама коли валяло 8) :oops: офф: относно: [quote:32pzsl1p]Eй Ани, ами на мен точно такива лечители които предлагат изцеление ми трябват: [/quote:32pzsl1p] за жалост ударих на камък. както ти споделих поизрових разни лечители, присъстваши в нета, като най-големите лечители, шамани и незнам си още кви.... само приказки....реших да проверя контактите им. еми всички имат приемен ден в някой бизнес център за милиони, от-до, с почивен ден, му ха ха, разговаряш с някакви си секретарки-много добре инструктирани, състрадателни и пр. незнам , предполагам срещи с такива "бизнесмени не ти трябват" има връзка с един , как му викаха "ходжа" в с. Куклен доста хора са доволни от него. а си мисля и друго на самия манастрир ""Кузма и Дамян" предполагам игумена може да ни насочи към такива хора, самобитни и чисти...., някой от организаторите на Кукленското парти няма ли някаква връзка с игумена? както и в село Мостово и околните до Белинташ :idea:
Gravatar
DEACTIVATED time wave zer
2007-06-29_11:29


Ей Ани, ето о6те не6то което може да ни помогне. Прати ми го една журналистка, която се свърза тия дни с мен за да пи6е статия за пътуването ми до индия и разказа за Кумба Мела. От дума на дума и разказах за плановете си. ..... ------------------------------------------ [b:sxzmgq4r]Кръстова гора - предизвикателство и мисия [/b:sxzmgq4r] Явлението Кръстова гора е едно предизвикателство за нашия църковен живот. Това е най-бързо развиващото се поклонническо средище у нас. Преди 15 години там не е ходил почти никой. Преди 10 години там е имало само една църквичка. Днес това е постоянно разрастващ се православен поклоннически комплекс с две църкви и 15 параклиса. Хиляди българи тръгват всеки петък към този родопски връх, за да присъстват на уникалната полунощна литургия под открито небе. В нито един храм или манастир в България не се събират толкова много люде всяка седмица, които да вземат участие в православно богослужение. Дошлите веднъж после се връщат втори, трети път. Какво ги привлича? Преданието за средновековния манастир и за заровената част от Светия Христов Кръст не се основава на никакви документи и исторически извори. Дали самата неволя тласка народа към вярата? И дали това е вяра в Бога, или е само вяра в чудесата? Мнозина тръгват към Кръстова гора с очаквания за свръхестествени „феномени” и небесни експлозии. Някои се отдават на странни действия като „зареждане” чрез прегръщане на дървета и промушване през клоните им. Други търсят и намират „енергетичните места”. Трети очертават с камъчета кръгове и лазят в тях на четири крака. Подобни суеверия и окултистки практики, сергийките с парацърковен кич и кебапчийниците карат някои да поставят под въпрос православния характер на явлението. Но Кръстова гора не е завършена даденост, която да коментираме отстрани. Тя е един процес, в който ние - с действие или бездействие - участваме. Тя е това, което ние направим от нея. Това е най-жадното за мисионерство място в България. Защото десетките хиляди, които тръгват на път към него, се отправят към чудото на Кръста, т. е. към Христа. Далеч не всички от тях познават Православието, но нали Лечителят е дошъл не за здравите, а за болните. Тъкмо затова е и спасителната православна проповед. Парацърковният кич не се ражда на Кръстова гора. А ние, православните християни, можем да направим много, щото той да умира там. Заблудените овци съзнателно или не търсят Добрия Пастир и истинските църковни проповедници могат много да им помогнат - именно на това място - за да Го намерят. Да помогнат на наивните търсачи на чудеса да се срещнат в евхаристията с най-голямото, най-истинското и най-спасителното чудо - Боговъплъщението. На Кръстова гора окултизмът се опитва да дели мегдан с Православието. Нашата Църква е призвана всеки път да удържа победата в този вечен двубой. Защото на това място тя е неоспорваният център чрез храмовете и литургията, докато окултистките практики са периферни. И още, защото тя е въоръжена с непобедимото оръжие на Светия Кръст. -------------------------------------------- Край на цитата Някой не6то по въпроса?
Gravatar
ani
2007-07-02_16:28


баш де, баш за това говорим трип: Белинташ, Караджов камък, Кръстова гора 8) :)
Gravatar
DEACTIVATED time wave zer
2007-07-02_21:13


Окей, а последно вие за коя дата се гласите по-точно да знам. шото аз тука доста дезорганизирана съм в тва отношение, и накрая хич и няма да смогна да си закарам задника до българия. нали знаеш : пафнеш джойнтче и си кааш, ааа бе ае утре утре ше си купя билет да летя вечерта, на следващия ден пак и пак. и се отлагаш. накрая няма да мога да с едомъкна. Та дата на тръгване? И продължителността?
Gravatar
ani
2007-07-03_05:24


не сме конкретизирали ден, доколкото си спомням , :) говорим за интерввала 12,13, 14, 15.07. последно се чух с Неф, онзи ден , нейните планове бяха на 11-12 да е към Пловдив. / има седмица и малко до тогава / в краен случай аз ще съм доволна поне да успеем да направим прехода. мястото е невероятно и си струва този път да бъде извървян. :wink: :idea: :oops:
Gravatar
DEACTIVATED time wave zer
2007-07-03_10:11


Leleee sedmica ima samo, mi okey, dnes otivam da vidia kvi last minute tickets ima za taia sedmica. Ako ne drugo, pone malko sport i skitane she e super dobre, che tuka rajdiasah. Znachi na 11 trugvame, koito iska e dobre doshul da se vkliuchi. Obeshtavam che ne sum tolkova dosadna i losha kolkoto vuv foruma :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Oh az i do Trinoga iskah da otida vsushnost. Mai mai triabva seriozno da si razmurdam zadnika i da trugvam dnes ili utre! I bez tva toku shto razbrah che chak na 25 me iskat otnovo vuv formata fizicheski, tva e perfektno
Gravatar
ani
2007-07-03_10:46


густо, ако искате обсъжданка на живо в Пловдив на 11 - 12 / трябва пак да се чуя с нея да видя и тя дали вече конкретизира деня на пристигането си в Пловдив/ и старт 13.07 / демек това са петък , събота и неделя / вратите са отворени за всички, които имат възможност, желание и им се скита :wink: за момента кола от моя страна няма осигурена, щото не ми се обяснява. извинете, но понякога с най-близките си хора човек е най-трудно да се разбере. :idea: иде, иде :roll:
Gravatar
neff
2007-07-03_12:33


Ami az pristigam na 12 v plovdiv i si mislih, 4e iskam da se vidq s nqkoi priqteli ve4erta, taka 4e predlagam da trugnem v petuk 13ti, xaxa... puk i pove4eto koito rabotqt nqma kak da trugnat predi petuk. Pozdravi ot slun4eva Budapesta
Gravatar
DEACTIVATED time wave zer
2007-07-03_13:26


Ми окей, начи на 13ти тръгваме тогава. Да знам все пак датата, щото аз ако пристигна по-рано нямам кво да правя иначе в Пловдив. Освен ако Ани все пак не каже нещо за вижданка ден два преди тва на по джойнт. Или бира, който както иска. Казвайте ако ще има вижданка преди тва все пак. Ако не, щще довтасам на 13ти или може би 12ти ма някъде трябва да се спи, може и в хотел де, аз обичам да си джиткам сама. ПОне да тръгнем рано сутринта, иначе с тоя вечен айляк..... БТВ аз на връщане може и да изостана нъкде из балкана, три дни няма да ми стигнат вероятно, , но нищо.
Gravatar
ani
2007-07-03_14:20


ехоп :wink: ем нека да има вижданка на 12 ти, все ще намерим с кво да се забавляваме.пък по повод многохилядните инициативи дето искаме да се случат някой хубав слънчев ден има с кво да си уплътним времето , дет се вика. :wink: има хотели, мотели, има и варианти за настаняване по квартири или на гости.......айляшка работа :P
Gravatar
DEACTIVATED time wave zer
2007-07-06_11:16


ми аз нали ви казвам, докато се наканя да напусна германия, има да отлагам сто пъти. днес изгледите са добри, има полет следобед, има свободни места и имам достатъчно време да си стегна багажа, ма преди два дни ми свърши бензина за душата. и аз тука карам на някви кашета. ко да прая ся, да тръгвам без, или да чакам още дни. тъпо. я да се раходя
Gravatar
neff
2007-07-06_19:06


Недей се триуми - то на главата като и дадеш много свобода и може да ти се ка4и на душата, хващай куфара а.к.а раницата и се мятай..... Аз на 12 съм в филипето, през деня/ве4ерта да се видим и на другия ден, рано-рано се мятаме. хехехе, моми4ета искам една ве4ер да сме само жени, преди мъжете да налазят, хахаха, малко женски разговори пред огън....пуф-паф
Gravatar
DEACTIVATED time wave zer
2007-07-07_10:37


ми чудесна идейка за женската компания на огъня и пуф паф. тва за петък вечер ли става въпрос или за друг ден? аз съм навита много. за свободата , ми може и така да е, но аз с празни ръце не тръгвам към бг, шото тва са две три седмици все пак и ако нямам нищо за пафкане, може и да се превърнат в пълна скука, но както и да е, намерих си една каширана торбичка така че смятам към понеделник вторник вече да съм в софия или пловдив. ако нямаме други уговорки, може и да се кача направо горе в планините.
Gravatar
DEACTIVATED time wave zer
2007-07-09_07:29


Eй хора, айде вече окончателно да кажа че се наканих да си взема билет за утре вечер. За съжаление за загубих картата за телефона и няма да съм откриваема, но пък ше държим връзка в нета ако има нещо. До скоро.
Gravatar
bagala
2007-07-09_07:31


Podaruci 6te ima za wsi4ki ot sarce :idea: :D :P
Gravatar
DEACTIVATED time wave zer
2007-07-09_08:35


така ли, от кого? :P :) последно повикване за тринога тая седмица: ако има някой който иска да ходи с мен до там тая седмица примерно сряда, да пише. има супер як събор с уъркшопи за екология и такива работи, няма да е зле да се види
Gravatar
DEACTIVATED time wave zer
2007-07-09_20:39


Грешка голяма е станала. Добре че оставих билета за утре. Плановете се промениха. Оказа се че трябва да съм в Холандия със Свен тая седмица. Имах ужасно предчувствие и все още го имам, съжалявам за цялата дандания, знам че няма да ми простите, но просто тва предчуствие е прекалено силно и няма да летя
Gravatar
DEACTIVATED time wave zer
2007-07-10_08:08


Хм, айде последно пафнах няколко скунка за добри илюзии и стискам зъби и тръгвам на гости на Павката и Влади. Минало ми е лошото предчувстие така че бегам към летището. Не че нешо ама верно не е яко така като сме планирали да не дойда. . До скоро Павка, в самолета ще ти свия джойнт хахаха. Сори за поста снощи ма някой път излизам извън нерви в тоя форум, знам че никой няма да ме разбере както и да е трябва да побързам. :oops:
Gravatar
neff
2007-07-10_10:06


Ми както си решиш ве, Моки. Ние ве4е бригадата сме я уредили, малко тиха музи4ка, ама все пак музика, няма да има кола най-вероятно, или само една за багажа.... тръгваме петък - Белинтаж, събота - Караджов камък, неделя се прибираме и ве4ерта на Конюшните на лека музи4ка. Тва е плана.
Gravatar
DEACTIVATED time wave zer
2007-07-10_10:15


Да бе ясно. Успях да купя билета точно в последната секунда, направо не е истина. Така че вече няма връщане назад. Между другото тая бригада дето сте я организирали дано все пак да знае че щяхме да търсим богинята майка. И вечерта в петък с женскта компания последно отпада ли или не отпада. Иначе аз в неделя в Пловдив на конюшните определено няма да дойда но нишо , оставам на балкана аз. Чирока лъка също отпада така ли?
Gravatar
neff
2007-07-10_11:13


Ами аз за Широка лъка дори не знаех....тцццц, как не 4ета явно, прости ми.... Явно отпада, просто и аз разполагам с мн малко време, цяло щастие е, 4е успях да намеря и толкова... :( Ами женската нощ може и да отпадне, а може и да напием и набием мъжете и да си я направим. Нали някой трябва да ни събере дърва...хахаха, абе като ги знам нашите, дърва няма да има :D .... за женската 4аст, като ги видя в 4етвъртък ще ги доуговорим. То може и да не пишат тука, ама има кой да следи какво се уговаряме. :D
Gravatar
DEACTIVATED time wave zer
2007-07-10_12:11


[quote:1oi61gjm]а може и да напием и набием мъжете и да си я направим[/quote:1oi61gjm] :lol: добре. а мъже за дърва да пращаш, смятай че огън няма да има. :P айде до петък, нямам търпение вече да зърна родопите :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: ако мое транзит направо там , щях да съм супер щастлива
Gravatar

2007-07-12_21:07


To tva mujete sa pulni durveta ....
Gravatar
ani
2007-07-13_10:58


айде наще :oops: ще се ходи, му ха ха :wink:
Gravatar
DEACTIVATED time wave zer
2007-07-16_12:28


Надявам се 4е сте вси4ки са добре и 4е всеки е намерил това което е търсил :oops: . Прехода от Белинташ до Кръстова гора беше невероятен, никога няма да го забравя. :oops: Хиляди благодарности за Неф и Ани 4е организираха това пътуване и о6те хиляди благодарности специялно за мъжете за се4енето на дьрвата и за носенето на тежките не6та, невроятни сте ! :oops: моля ви не се обиждайте от някъв форум, тук си4ко е базик!!! о6те веднж мерси! Дано всеки е напрвил това което искаше, на мен ме4тата ми се сбъдна. Факта 4е втората но6т ви загубих по пътя беше доста странен трип особено сама в гората през но6та в студа..., но пък накрая като се оказах в манастира Кръстова гора просто 6тях да подивея от 6тастие. :!: :D Не 4е се бях изпла6ила, даже ми беше зверски трип, но по едно време така се забата4их в една непреходима гора сама в тъмното в студа, 4е напрао изпаднах леко в несвяст. Съжалявам ако съм ви създала грижи.. Но съм сигурна 4е сте си направили една суперска веселя6ка пианска ве4еринка :oops: . Аз пък в Къстова гора намерих си4ко което търсих. Съ6тиа ден едно сляпо моми4е прогледнало на това място. Си4ки се бяха събрали в 12 4аса през но6та да гледат как се отваря небето над манастира. Тва е си4ко което исках да видя :oops: :oops: толкова съм 6стастлива :oops: :oops: :oops: . Не знам може би така е било писано да се загубим по пътя, просто много ме дърпа6е не6то към Кръстова гора, тва място е невероятно. После на другия ден като тръгнах на стоп ме взе някъв 4овек, който пък ми предложи да спя в неговата хижа горе на врзх Снежанка, празна хижа само за мен, даже и него го няма6е. Прекарах си толкова страхотно 4е нямам думи, цяла хижа с камина, реторант4е, колони, стаи бани телевизори, ей адски жалко 4е няма6е никой. Та пътуването продължава, ако някой иска да се вклиу4и, нека го прави, сама съм и нямам компания. Не съм много на вълна напиванки и веселене но по манастири ми се ходи много така 4е звънкайте :oops: . който и да е. 0889492087
Gravatar
ani
2007-07-16_12:48


:oops: за нищо :oops: незабравимо беше! върна се увереността ми , че въпреки годинките все още можем да ходим дълго и по пек, ха ха.... :roll: има толкова много за разправяне /....кръговете, залеза, скалите и нечовешките земни форми,магарето, кътъра, срещите с традиционните герои, самият Белинташ, Караджов камък и Кръстова гора, звездите, извънреднато нощно спускане, връщането ..../, че едва ли ще ми стигне времето...... :wink: надявам се наистина всеки един от нас да е останал истински доволен и удовлетворен от пътешествието :P благодаря Ви! :oops: и ако на някой му се преиска да се впуска в подобни експедиции, моля имайте ме в предвид...... :idea: :oops: до скоро бригада!
Gravatar
DEACTIVATED time wave zer
2007-07-16_13:05


Хехе да, о6те можем да ходим на тия години, кой по-добре, кой по-зле хехехехе. Моите крака тоест пръсти в момента са целите в кръв но това си е цената на си4ко което видях в Кръстова гора, не съжалявам и грам. Добре 4е бяхте вие ина4е никога няма6е да се слу4и тва. Друго си е в Индия да си земе6 един слон да ти носи си4ко, друго си е да се катери6 по родпските баири....:). Даже се 4удя аз всъ6ност за кво се върнах днес в Пловдив да губя време в интернет залите с климатици, ми не се върна обратно. Много спе6но се търси някой да се ка4им заедно до някзде сега веднага от ПЛовдив.
Gravatar
neff
2007-07-16_13:13


Ами т'ва наистина си беше супер експириънс, ние пове4ето се знаехме и то4но т'ва у4уди много. :D :oops: е, и аз благодаря на мъжете, които събраха дървета толкова бързо, 4е едва нарязах салатата през това време. как бе, супер са си нашите мъже. :oops: Разходката беше супер, Ани ти си доволна а, е аз някак си о4аквах малко пове4е от себе си, по едно време мн се запъхтях - в неделя де, мързела лека -полека по4на да ме хваща. :) Тина, ти май се поуплаши от т'ва как пият нашите - нищо де, те и много държат, а джурджинката ни втората ве4ер не беше то4но пиянска, стана си добро парти, алко нямаше много, а особено за нас, които се юрнахме да те търсим в тъмното. Ама нищо де, живи и здрави. Лека поправка - не бяха магаре и катър, а кон и муле, хихихих а тука има ве4е и снимки :http://www.snimka.bg/album.php?album_id=153825 и аз съм навита за още много, но alas, трябва да се ба4ка... :?
Gravatar
DEACTIVATED time wave zer
2007-07-16_13:40


[quote:2bc1qfzq]Тина, ти май се поуплаши от т'ва как пият нашите[/quote:2bc1qfzq] А ми не, не съм се изпла6ила, 6то пък да се пла6а. Да си пият колкото искат 6том тва ги прави 6астливи и весели. :) Е, то аз като не пия, не пасвам много на тия не6та ма ни6то де. Имах си друга цел с тва пътуване, то си ли4и и от името на топика :) . И което е най-невероятното, намерих си4ко което исках. Не о4аквах да видя такива не6та на Кръстова гора, просто бе6е невроятно. Наистина има магия в Родопите. Ина4е аз след си4ките разговори оная но6т като се изгубих в гората като ми падна батерията в гората, на Кръстова гора дори трябва6е да търся 4ужд телефон да ви кажа да не ме търсите. Сори о6те веднъж 4е се загубих ма няма6е как. много сте бързи а аз трябва да си поседна да попафна да се нагледам ала бала.... Ина4е аз като гледам няма да оставам в Пловдив 4е няма кво да се прави, така 4е си продзлжавам търсенето на морето. Дано да хвана някой автобус сега веднага 4е въоб6те няма кво да се прави тука в Пловдив.
Gravatar
DEACTIVATED time wave zer
2007-07-28_08:21


Dnes produljavame putuvaneto v Rodopite. Minavane prez Plovdiv v tri chasa. Jivot i zdrave i Ani e s nas. Ako niakoi iska, ima edno miasto, telefona mi sum si go pusnala tuk, obadete se. W Trigrad ni chakat Orficheski misterii. Neff, sega vidiah i snimkite. eh , magarenceto :lol: :lol: :lol: i az imam, sled niakolko dni gi puskam i moite kato se vurna vkushti v ponedelnik