Gravatar
Anonymous
2006-04-04_18:41
Виновниците трябва да получат заслуженото

След близо почти година вече получихме резултат от наказателното производство против двамата шьофьори, виновни за свъртта на Ани. Но както се и очакваше, те не получават заслуженото. Съгласно постановление, което ни беше връчено вчера, се прекратява наказателното производство срещу втория водач – Исай Пешев, поради липса на достатъчно доказателства, които по категоричен и несъмнен начин да потвърждават неговата вина. На първия шьофьор – Светослав Пальов, който е основен виновник за инцидента, е наложено наказание за извършеното от него престъпление десет месеца лишаване от свобода, като изпълнението на така наложеното наказание е отложено за срок от три години. Лишен е от право да управлява МПС за срок от десет месеца. В постановлението се изтъква, че той е е бил в състояние да види пресичащите (така както друг водач на кола, движещ се след него ги е видял) и при едно своевременно аварийно спиране е бил в състояние да предотврати удара. Какво ще кажете? Справедливост? Ани я няма, а виновниците или са оправдани, или са осъдени почти символично. Ще обжалваме това постановление в името на нейната памет. Който е виновен за това, трябва да получи заслуженото.
Gravatar
Партилан420
2006-04-04_19:34


Какво мога да кажа, освен че като (евентуално) бъдещ юрист ми е криво от българското правоприлагане, правораздаване и правосъдие, в които нищо право не мога да видя. Това не е първия случай на избирателно "правосъдие", когато откровенно виновни персони минават за невинни (или обратното) в зависимост от дебелината на вратовете и/или на връзките си, но е един от най- фрапиращите. За съжаление всяко наказание ще е недостатъчно да овъзмезди загубата на един човешки живот... Това, което мога да пожелая на виновния е да живее много, толкова много, че да надживе не само децата си, но и внуците си, ако има такива, така че един ден да остане съвсем сам в този корав свят и да се насити докрай на горчивите страни на Живота. Вие не сте сама нито в скръбта си, нито във възмущението си. И макар никга да не съм имал дете, което да изгубя, така че не познавам толкова отблизо тази скръб, то възмущението от избирателното българско "правосъдие" го познавам отпреди. Бих подкрепил с каквото мога всяка гражданска или чисто човешка инициатива за търсене или дори за намиране на Справедливост по случая, след като очевидно "правосъдието" не работи адекватно.
Gravatar
regneva
2006-04-04_19:35


Ужясно е... 10месеца без книжка... докато е 10 месеца в затвора... Чудно ... Правосъдието в България не ни куца... то просто го няма... ... силно се надявам обжаването да пормени присъдата... не толкова с години затвор... а да го накара да направи нещо смислено... което би напарвила Ани... Тогава чесно казано поне малко ще промени нещата... нищо не може да я върне Ани... но, занм ли... малко по справедливо... малко и се пак нещо... ... 10 месеца затвор... по добре 10 месеца обществен труд... ужас.... от Влади
Gravatar
Anonymous
2006-04-04_21:00


Извинявам се на родителите на Ани и на останалите хора от форума за грубите думи, които стояха тук преди. Смятам, че те нямат място в тема като тази и ги изтривам. Надявам се това да не пречи на последователността от мнения в темата. Ани, почивай в мир!
Gravatar
pudes
2006-04-04_21:40


по едно време се говореше за някакъв протест. какво стана? ще има ли? @Бегемот: напълно съм съгласен с теб и разбирам, но една Майка, загубила дъщеря си едва ли ще те разбере.
Gravatar
NoNEofThisReal
2006-04-04_22:42


basi podigravkata
Gravatar
brainjuice
2006-04-05_05:33


@ Бегемот: има различни твърдения за това какво представлява наказанието в правото. то може да се разглежда като: 1. възмездие; 2. превенция на нови престъпления; 3. назидание. аз лично клоня повече към третото виждане. в нашата страна владее едно всеобщо чувство на наглост и много хора живеят с убеждението, че е все едно какво вършиш, стига да не те хванат. и така катастрофите, мошеничествата, грабежите, далаверите нямат край. за близките и приятелите на хората, които са жертва, остава само скръбта, а за странични наблюдатели като мен остава горчивото усещане, че младите и слънчеви хора на България биват систематично тъпкани и в крайна сметка погубвани от някакви самодоволни разпасали се нерези. тази отровна и цинична атмосфера, в която и децата растат, трябва да бъде лека-полека пречистена и чрез прилагането на адекватни законови мерки на всички да стане ясно, че има такиова нещо като лична отговорност и всеки човек е длъжен да си я понася. та, кога наистина ще бъде протестът?
Gravatar
Anonymous
2006-04-05_06:21


Бегемот, оценявам твоето чувство за оригиналност в съжденията, но точната дума е наистина справедливост. Не е справедливо престъпникът, който е отнел живота на един млад човек, да бъде онивинен или да получи по-малко от това, което заслужава, за такова деяние. По твоята логика излиза, че станалото станало - виновниците могат да минат "метър". Тогава за какво говорим? Всеки може да върши, каквото си иска, безнаказано. Прав е наистина brainjuice , че "в нашата страна владее едно всеобщо чувство на наглост и много хора живеят с убеждението, че е все едно какво вършиш, стига да не те хванат...". Трябва да има справедливо възмездие за стореното. Отнет е човешки живот! Какво са десет месеца наказание?
Gravatar
vates
2006-04-05_07:47
Re: Виновниците трябва да получат заслуженото

[quote="майката на Ани":12zlnxih] На първия шьофьор – Светослав Пальов, който е основен виновник за инцидента, е наложено наказание за извършеното от него престъпление десет месеца лишаване от свобода, като изпълнението на така наложеното наказание е отложено за срок от три години. [/quote:12zlnxih] Това ми звучи направо като условна присъда, не на ефективна...За убийство- 10 месеца условно...Абсурдно е...При положение, че, [quote:12zlnxih]той е е бил в състояние да види пресичащите [/quote:12zlnxih] Done, Spitfire! И се извинявам...
Gravatar
spitfire
2006-04-05_08:11


Haide BEZ SPOROVE V TAZI TEMA I VUOBSHTE TUK !!!!!!! :x
Gravatar
criyo
2006-04-12_19:48


:idea: Ани :(
Gravatar
Malko
2006-04-18_17:03


Ето и още някои подробности. Да, оказа се, че присъдата от десет месеца на Пальов е условна. След като следствието е приключило, следователят през ноември е предал необходимата документация на съда със становището на базата на петорна експертиза, че и двамата шофьори са виновни. Два месеца военният прокурор по делото нищо не е правил, за да изчака през януари Пальов, явно добре посъветван от адвоката си, да поиска споразумение и в резултат на това през февруари излиза определение на съда, с което той се признава за виновен и получава 10 месеца условно - но забележете, поради това че съвместно с другия шофьор е причинил смърт. След това пък с постановление от същия месец вторият шофьор е оправдан. Изложените факти доста красноречиво говорят за правосъдието в България. Досегашният НПК не разрешава ощетената страна по делото да има думата в наказателното производство. Но за сметка на това виновниците имат възможност да действат както намерят за добре - с всички възможни средства, и ето резултатът! Виновниците са използвали и лъжесвидетелства, довели до този резултат. Направихме обжалване, но шансовете ни са малки.
Gravatar
psi-fi
2006-04-18_18:20
Re: Виновниците трябва да получат заслуженото

Исай Пешев Светослав Пальов вече знам къде да насоча свръхомразата си дано демоните слушат
Gravatar
regneva
2006-04-18_19:20


:wink: