Gravatar
omi
2006-10-12_15:53
Избори! или Защо да ми пука кой ме управлява?

Здравейте, отдавна не съм влизал тук. Не знам колко от вас познават бащата на Ани - Владо Брезоев. Той се е заел със задачата да издигне кандидат-президентската двойка - [url=http://petrov-topalova.com/:2xoebm9w]ген. Любен Петров и г-жа Нели Топалова[/url:2xoebm9w]. Помоли ме да споделя с вас, че аз се опитвам да му помагам. Не исках да пиша нищо свързано с политика тук и само защото той настоя, искам да ви кажа, че се съгласих да участвам по някакъв начин в президентската кампания, защото единствено генерал Петров виждам за достоен човек от всичките 7, които се "надпреварват" за Дондуков. Владо Брезоев, тези от вас, които го познават, знаят що за човек е, и си струва поне да научите повече за двойката, която той подкрепя. Ако се интересувате поне малко от това кои са кандидатите за президент и мислите, че като разберете повече за тях ще можете да прецените за кой да гласувате, ще ви пусна тук сайта на генерал Любен Петров и актрисата Нели Топалова. Ваш си е избора за кой и защо ще гласувате. http://petrov-topalova.com/
Gravatar
buzzjn
2006-10-12_20:02


долуу :x
Gravatar
TrAnCe_DaNcE
2006-10-12_20:07


Стига де :wink: Аз съм за Първанката. Все пак съкврталец ми е. Синът му е многу свестно момче :lol: :idea: Иначе сериозно, ще пропусна.
Gravatar
bagala
2006-10-13_00:11


ATAKA :wink: Nima iskate MANGALITE da vi iznasilvat decata? Emi glasuvaite za drugite,ae sus zdrawe.Ne 4e 6a spe4elqt to se znae 4e Purvanov pak 6te spe4eli ama 6te se vidi 4e ima o6te bulgari v taq BG :wink:
Gravatar
bb
2006-10-13_08:32


Omi, сайта си е твой и на Поли, така че може да си откривате, каквито теми поискате, само че с тази тема намесваш този сайт и всички, които влизат в него, в политиката, а там има разлики в предпочитанията и омраза, и разделение. Целта на този сайт, доколкото разбирам, е да обединява хора с общи интереси в областта на една култура, която между другото има доста критично отношение към традиционната политика и нейните представители, които пък също имат крайно негативно отношение към тази култура. Това, че си бил близък с Ани, не означава, че е непременно необходимо да подкрепяш баща й, който се е ангажирал с един Троянски кон кандидат - президент, чиято единствена цел е да подпомогне Първанов да спечели изборите, като събере гласовете на крайно левите и на втория тур ги присъедини към Първанов. Сега тук ще се скараме на теми добре ли е да се подкрепят, най - големите грабители на българите - комунистите. Лошото на комунистите е, че нямат нищо общо с любовта към хората и с хуманизма, откъдето идва идеята за общност (комуна), комунистите са едни от най -богатите хора в Б-я днес. Само погледнете как изглеждат комунистическите елити днес и кои хора изведнъж забогатяха, чии деца бяха изпратени още 1990 година в чужбина да учат и после как се върнаха да доограбят, каквото бащите им не успяха да изнесат до 1990г. Само погледнете днешната данъчна политика и вижте има ли нещо общо тя с левите идеи - днес управляващите постоянно повишават косвените данъци върху потреблението и така ощетяват бедните, защото им режат от възможността да потребяват, и намаляват преките данъци върху дохода, с което подкрепят богатите. Чудя се също добре ли е да подкрепяш фашисти и хора, които насаждат омраза и постоянно се опитват да запалят гражданска война. Избирал ли е някой човек съзнателно какъв да се роди, май не, защото щеше да има най - много двама цигани на света, всички щеха да са американци или германци, щото е най - лесно да папкаш, ако си такъв, днес. А да, и само какво заглавие си сложил на темата, човек ще реши че става въпрос дали е добре да се подкрепя управляващата олигархия и новите кандитат - олигарси, чрез участие в театъра, наречен избори, чрез който олигархията обяснява на хората - ама Вие ни избрахте, ние сме законна власт и Ви управляваме по ваш избор. Поне напиши че темата е агит. табло на един селянин дето е станал генерал само по причина, че е комунист. Ебати и, ръбатата физиономия, Жельо Желев поне е интелектуалец, а тоя е шапкар от запаса. Бил ли си в армията, да разбереш дали е добре началник да ти е шапкар от кариерата. Предлагам ти да не набъркваш политиката в сайта, освен когато могат пряко да се извлекат ползи за културата, която сайта се стреми да популялизира и подкрепя.
Gravatar
Syman
2006-10-13_09:10


omi q kaji kolko ti platiha za da postne6 taq tema - ni6to ... ts ts pulno balu4e, a ina4e koi e ograbval pove4e hah vsi4ki se naqdoha komunisti demokrati i tn
Gravatar
Партилан420
2006-10-13_09:14


избори 2006- кукли на конци срещу кукли-ръкави4ки.. всеки един подаден глас- (аде да не казвам какво) за вси4ки нас. ама ако се появи опасност националистите да се доберат до още власт ще отида и ще гласувам срещу тях. п.с. тия избори не са интересни, следващите ще са много по-драмати4ни.
Gravatar
Syman
2006-10-13_09:26


kfo im e na nacionalistite?
Gravatar
Asymetral
2006-10-13_09:44


Ми прекаляват по всички параграфи. Ае да не изказвам крайни мнения по повод психики и политически платформи :o . Някакъв пич по форумите в дата.бг беше писал че са анахронизъм и т.н. - не мога да не се съглася с него.
Gravatar
Syman
2006-10-13_10:37


govorqt si mnogo istinski ne6ta prosto vlasta vijda v tqh dosta golqm vrag( i s pravo) i po4vat da govorqt po vsi4ki medii protiv tqh 4e bili fa6isti i tn, i ade po glupavite se vruzvat
Gravatar
vordhosbn
2006-10-13_11:29


Разбрахме Syman за кого ще гласува. :D :lol:
Gravatar
Asymetral
2006-10-13_11:29


Syaman - Я сподели малко "истински неща" моля те? Не се заяждам, наистина не им следя всичките публични неща, но ми се набиват все изцепките. Bagala - за т.нар. МАНГАЛИ - е само те изнасилват, т.нар. чисти българи не! - те си седят кротко и са жертви на МАНГАЛСКАТА конспирация, така ли?! :shock: Я някой да ми обясни, защо когато става на въпрос за политика, и все някой ще говори за трепане/гонене на роми и това все се свърза с истинската българщина? :o май стана като със СДС - те са силни само в антикомунистическия диалог, а крайните националисти май само в антиромския. сиа не знам дали е тва темата, ама където греша някой да ме поправи, може да съм се заблудил - посочете ми къде примерно АТАКА са направили нещо градивно или поне са се опитали, приемам чужди мнения
Gravatar
Nik
2006-10-13_13:06


,,Е как няма да ти пука кой те управлявя ве...??!!! Сега да не би да си доволен...тези са за пандиза...стига ченгенца и бандюги във властта... БЕРОНОВ--ПРЕЗИДЕНТ!! това казвам аз...))
Gravatar
bagala
2006-10-13_14:39


[quote="Asymetral":24i0eljc] Bagala - за т.нар. МАНГАЛИ - е само те изнасилват, т.нар. чисти българи не! - те си седят кротко и са жертви на МАНГАЛСКАТА конспирация, така ли?! :shock: [/quote:24i0eljc] Emi gore dolo e taka da ne kaja 100% 4e e taka,a ti kvo mi gi za6tiva6 teq paraziti a? Da ne si MANGAL i ti? ae kvi ste viq ne mi e qsno mi mangalite sa IZMET,ZARAZA,KURLEJI tva sa te maika mi e u4itelka do 4ti klas i kvo da ti kaja ot 13godini na sam ne e imalo tolkova MANGALI decata sa po ravno 50%Bulgar4eta i 50% MANGAL4ETA ta misalta mi e 4e taq IZMET tolkova e dolna i wredna 4e tq dosega ne se e qdosvala tolkova razdi decata ama tva ne sa deca tva e IZMET koqto samo gleda da otkradne da nawredi ubie i wsi4ko koeto se seti6(ne govorq a teq malkite MANGALI no da da kaja i drugo na edno Bulgar4e mu otkradnaha GSM-a i poznai koi? MANGALITE ),6te ni prevzemat da znae6 ti ili toi si ne znam i togava gorko ni na Bulgarite koito 6te ostanat tuka,ae i ne se zasqgaite mnogo tva e moe li4no mnenie,razbrahte we4e za koi 66e glasuvam nali? :wink: sus zdrawe ot bat vi Svet 8)
Gravatar
Asymetral
2006-10-13_15:27


В многото малко, във всичкото нищо. :lol: И не е небходимо да съм отсечено дърво, за да пазя гората пич :wink: ае
Gravatar
DreadSquirrel
2006-10-13_15:47


Само ми е чудно как ще пусне пак реакторите на АЕЦ-а. Че нали тогава цял свят ще ни изсели. То че не трябваше да спират всички реактори, не трябваше - ама вече е твърде късно да се направи нещо по въпроса. Лъжа и измама. И аз май за сега съм за националистите (или най-много за никого), нищо че в началото никак не ме радваха... Сайман е прав, че твърде много ги оплюха всички медии и заради това всички тъпаци (извинявам се, ама е така) ги намразиха. Няма ли някога да се научите, че същите тези, които казват, че гъбите са опасен наркотик, не лъжат само за гъбите, ами и за всичко останало? Щом толкова оплюват Атака, значи някой добре им е платил да правят тази пропаганда и най-вероятно е някой, от който всички ще спечелим, ако не получи това което иска. Единственото лошо, което чувам от Анти-Атака привържениците е: "те са фашисти" и "те мразят циганите", без никакви реални пояснения. Е да е*а и аргументираното мнение, изкопирано директно от телевизията! А иначе, между другото, има и много свестни цигани, просто са малцинство.
Gravatar
Партилан420
2006-10-13_17:35


те просто освен да мразят друго не могат, бас ловя, 4е мразят и гъбарите.. Доколкото си спомням "Атака" е ржба именно на една такава популистка медия. ако става въпрос, както Атака, така и ДПС са противоконституционни, ама комай на вси4ки така им е по- удобно..
Gravatar
TrAnCe_DaNcE
2006-10-13_18:48


[b:uzvw0asj]bb[/b:uzvw0asj] е много прав. На мен това ми беше първата реакция, но реших да напиша друго само, защото беше споменато името на Ани... :( Затова се опитах да олекотя темата, но някой я дигна с толкова голяма сила, че :o И аз мисля, че политиката, просто не си е на мястото тук... Няма да коментирам други неща щото :twisted:
Gravatar
vordhosbn
2006-10-14_07:58


Bagala, засрами се от аватара си! :twisted: Тва твоето отношение е залегнало в основите на хиндуизма, а? :wink: :?
Gravatar
bb
2006-10-14_10:47


Ей, как хубаво го каза! [quote="bagala":6eu7gbhx][quote="Asymetral":6eu7gbhx] Bagala - за т.нар. МАНГАЛИ - е само те изнасилват, т.нар. чисти българи не! - те си седят кротко и са жертви на МАНГАЛСКАТА конспирация, така ли?! :shock: [/quote:6eu7gbhx] Emi gore dolo e taka da ne kaja 100% 4e e taka,a ti kvo mi gi za6tiva6 teq paraziti a? Da ne si MANGAL i ti? ae kvi ste viq ne mi e qsno mi mangalite sa IZMET,ZARAZA,KURLEJI tva sa te maika mi e u4itelka do 4ti klas i kvo da ti kaja ot 13godini na sam ne e imalo tolkova MANGALI decata sa po ravno 50%Bulgar4eta i 50% MANGAL4ETA ta misalta mi e 4e taq IZMET tolkova e dolna i wredna 4e tq dosega ne se e qdosvala tolkova razdi decata ama tva ne sa deca tva e IZMET koqto samo gleda da otkradne da nawredi ubie i wsi4ko koeto se seti6(ne govorq a teq malkite MANGALI no da da kaja i drugo na edno Bulgar4e mu otkradnaha GSM-a i poznai koi? MANGALITE ),6te ni prevzemat da znae6 ti ili toi si ne znam i togava gorko ni na Bulgarite koito 6te ostanat tuka,ae i ne se zasqgaite mnogo tva e moe li4no mnenie,razbrahte we4e za koi 66e glasuvam nali? :wink: sus zdrawe ot bat vi Svet 8)[/quote:6eu7gbhx] Ето, това е чудесен пример за фашистко мислене! Сега няма време да ти обясня за фашизма и животинския начин на мислене, който насажда. Срамота е наистина да си сложиш символа на единствената религия в света, която винаги е приемала без страх, а с любознателност различието, която винаги е твърдяла, че не е проблем да си останеш християнин и да си хиндуист, чиито представители са приели бягащите от римляните еврей, бягащите от мюсюлманите зороастрийци, бягащите от китайците тибетци. Срамота е да се подкрепя фашизма. Аз съм бил в армията и там положението е горе долу 50 на 50 между така наречените българи и така наречените цигани и турци, но като сложиш зелената униформа и чудо - разликата изчезва. Най добрите ми приятели там бяха няколко българи християни и помак, а с циганите и турците се разбирах чудесно, но имаше некои българчета дето когато и да им пуснеш един в главата все е късно, а тия същите си дружаха с аналогични турско - цигански екземпляри. Е за това ще гласувам на тия избори - за да не напредва фашизма в България. E тука за циганите нещо елементарно, дано, ако го изчетеш, да се събуди известно приемане на различните http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A0%D0%BE%D0%BC%D0%B8 Циганите произхождат вероятно от тези, чиито религиозен знак си си сложил на аватара
Gravatar
Syman
2006-10-14_13:53


bb jertva si na mediinata propaganda, na vsi4ko li vqrva6 4e gleda6 po tv 4ete6 po vestnici
Gravatar
bb
2006-10-14_14:40


Syman, to4no koe ot mnenieto mi te nakara da si misli6 4e sam jertva i to na mediina propaganda \kade vidia lipsa na samostoiaterlno mislene\
Gravatar
bagala
2006-10-14_18:42


Ae 6to ne si zabiete edin fi6ek i da ne mi kazvate kuf sum i 6to sam a? :wink: Asymetral ako iska6 pusni si koreni we?Tq gorata i bez tva e dale4e ot mogillkata :wink: V ni6toto ne6to v ne6toto powe4e :lol: i po tiho 4e o6te ma cuka medut durveta otrqzani ahhaahahahah ae ahaha Ale aide ne mi kazvai puk sq ot kade sa ciganite ti sq kvo si misli6 4e znae6 mnogo powe4e ot mene li?samo tili si bil v kazarma breh samo ti si imal priqteli mahgali i bulgari i 60% na 40% I kak moje da sravnqva6 mangalite v bulgariq s Indiicite,awe mnoo golemi razbira4i se navudihte tuka we pisna mi ot Profesori,glasuvaite si za koito si iskate ama ne mi se pravete na mistar razbira4,kvo samo intrigi vkrvate Fa6ist sum i tva e ako na nqkoi mu pre4i neka my i bez komentari za avatara aidene mi se burkaite ako obi4ate 6a mi za6titavt mangalite tz tz tz ae pak sus Zdrawe. :x
Gravatar
buzzjn
2006-10-14_19:10


@bagala хъхъхъммхъхъхъ :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: смях човече смях пораждаш е за тва е добре да продължаваш :lol: :lol: :lol:
Gravatar
TrAnCe_DaNcE
2006-10-14_19:39


[b:3fik6rn0]bagala[/b:3fik6rn0] Най-простия отговор, който мога да ти кажа, че всеки човек ( от ромски произход ) е различен. Не може заради някои, да страдат всички. Аз не защитавам никой, просто логика. Малко си се засегнал, но не си чел където трябва... :wink:
Gravatar
Партилан420
2006-10-14_20:56


повдига ми се от тая тема.. повдига ми се от политика всъшност.. Багала. 4естно, ако тея глупости наистина си ги мислиш, мноо жалко за теб. Оми, 4естно ,предпо4итам другата събота и неделя да отида за гъби :!:
Gravatar
Outmosphere
2006-10-15_10:38


[img:12tcrl2l]http://i70.photobucket.com/albums/i85/chichopetio/43.jpg[/img:12tcrl2l]
Gravatar
bagala
2006-10-15_11:12


[quote="Партилан420"] Багала. 4естно, ако тея глупости наистина си ги мислиш, мноо жалко за теб. quote] Kirca ne6to ob6to sq s tebe da sam kazal ?Ae stiga de,az si kazvam kvoto si mislq za Mangalite i za koi 6e glasuvam,a i aman ot razbira4i kakto kazah i naliva4i na mozak.Ae MRAZETE ME I TVA E ima koi da me obicha :wink: [b:1pys8zb9]Trance Dance[/b:1pys8zb9] samo s tebe sam saglasen do tuka 8) [b:1pys8zb9]buzzjn[/b:1pys8zb9] Sme6no e vika6? haahahhhaahahha za nqkoi e sme6no za nqkoi e tragi4no,ama aide da ne zadalbaveme sas smeha? :wink: p.s Tuka wseki e mnoo golqm na pisane ama aide da ne predizvikvame sadbata :!: Taka po-debre li e AVATARA? :wink:
Gravatar

2006-10-15_11:25


Але кво сте ми тръгнали Всички срещу [b:27o7iekq]Багала[/b:27o7iekq] ве вище се на кво приличате и после пишете.Браво Свет само така АТАКА и Тва е :wink: 8)
Gravatar
aluin
2006-10-15_11:54


е нали става въпрос за президентски избори.. трябва човека да е представителен и ерудиран, другото не е важно, така или иначе в България президента няма съществена власт, а е просто едно лице, което да се шляе по срещи и да говори речи.. не че подценявам неговата дейност, напротив! За това се изисква класа.. Парламентарните избори - е тогава ще е голямата борба за властта...
Gravatar
red devil
2006-10-15_12:54


[color=red:17mpmthh]Za ciganite samo da kaja nqkolko dumi - gadno, mrusno, kradlivo pleme! Qsno e ot kade idvat, no ne sa takiva kakvito sa horata tam ot kadeto idvat, onezi imat kultura i znaqt kakvi sa i koi sa! A tiq kvi sa, daje i normalni cigani ne sa, a sgan koqto kogato im iznasq sa bulgari, a drug pat sa turci, samo deto ne sa nito ednoto nito drugoto hahahahah :lol: Celta na Ataka e da gi integrira po nqkuv na4in v ob6testvoto, za6toto nemoje az da se ka4a v reisa i da si platq kato normalen 4ovek za uslugata, a mangala da kazva mi az sum za 2 spirki i da ne plati - ot kade na kade beee, az togaaa za kvo 6a pla6tam?????? Ako te bqha kato ruskite ili ispanskite cigani 6tqh s gusto da hodq v tabora, no ne sa! I drugo, [u:17mpmthh][b:17mpmthh]Bagala[/b:17mpmthh][/u:17mpmthh] pone znae kakvo ozna4ava znaka OM, a te dali znaqt kvo e tva?! hahhaaha :lol: Za men te miri6at, kradat, raznasqt zaraza (savsem skoro6en primer e hepatita), daje nepoznavat kogato gledat, a prosto te iznudvat za pari, az takiva ne gi ponasqm, koito go kefi neka s i druji s tqh, ama da me obejdavate v tova, 4e i te sa hora i az sum ravna s tqh, emi ne sum kvo da vi kaja!!! [u:17mpmthh][b:17mpmthh]Bagala[/b:17mpmthh][/u:17mpmthh], avatara RULSSSS!!![/color:17mpmthh]
Gravatar
bagala
2006-10-15_13:00


Evala [b:1w4vuylw][color=red:1w4vuylw]Red Devil[/color:1w4vuylw][/b:1w4vuylw] Obqsni im malko na horata 4e mene ne6to ne me razbirat,sq stana li VI qsno kvi sa mangalite? :wink: Аватара = Тангра = :idea:
Gravatar
red devil
2006-10-15_13:06


[color=red:womnfsun]Nqaam namerenie da obqsnqvam na nikoi ni6to, prosto izkazah li4noto si mnenie po vaprosa! I btw, ako tur4ulqta ni zavladeqt o6te malko az iz4ezvam ot taa durjava i tva e! Smqtam, 4e ne e normalno v BG da ima tabeli na sela izpisani na turski (raiona na Krurdjali), nadali v Turciq ima tabeli na bulgarski. Sramota!!! :x P.S. Tangra e moq bog sa6to! [/color:womnfsun]
Gravatar
kasar
2006-10-15_14:36


ATAKA ili v bataka... ..niama nujda ot komentar! :wink:
Gravatar
brainjuice
2006-10-15_14:53


ами и аз да ви споделя, че ми се е случвало да ми крадат пари, телефон и ГСМ, и това бяха българи. били са ме жестоко два пъти, и това бяха българи. по тази логика имам ли право да кажа, че българите са всички до един крадливо и гадно племе? няма "циганска престъпност" и "българска престъпност", има престъпност, извършвана от български граждани. всеки гражданин на Република България е подвластен на едни и същи закони, в които пише какво ти се полага ако откраднеш, но не се споменава нищо за това от какъв етнос трябва да е крадецът. и айде да не започваме да си говорим за това защо няма осъден банкер в България, какво стана с кредитните милионери, кой е виновен за кризата и за външния дълг, и т.н. за това вина имат една голяма група от хора, сред които има и българи, и турци, и цигани, и руснаци, и евреи, и американци, и други.
Gravatar
buzzjn
2006-10-15_16:39


bagala ма френд гледай един филм много е поучителен american history x се казва и за един пич който ама много се прави на фашист даже убива двама нгри а после във затвора неговите хора разбирай белите фашисти го .... обаче айде няма да ти казвам че няма да ти е интересно колкото до ред девил-а тя аз лично не съм видял един пост на който да не те е подкрепила :wink:
Gravatar
bagala
2006-10-15_16:47


Ei mersi za filma ama takiva kadeto gi EBAT sam gledal i toq film sam go gledal taka 4e mai nqma smisal ot too post a,6toto ne mi e interesno 8) I 6to si misli6 4e me podkrepq kato tq kazva kakvo misli za ciganite :wink:
Gravatar
brainjuice
2006-10-15_16:58


Багала, за Волен Сидеров и хората му ти и такива като тебе са наркоманска измет. "Атака" щеше да ви избеси по стълбовете, ако имаше тази власт. пък ти си гласувай за тях, няма да ти преча. мазохисти и хора, които отказват да мислят с главата си, колкото искаш в нашата държавица.
Gravatar
bagala
2006-10-15_17:05


awe 6to ne wzemete da mluklnete we maina pisna mi da vi 4eta lainarskite postowe narkomanska izmet vikai na sebe si puk Volen Siderov kvo misli ostavi go da si go misli ne sam te pital kvo misli toi za mene a? o6te malko 6a prodaljavam s dobriq ton puk posle ako 6te i da me istriqt ot toq forum ai 6a vi .....
Gravatar
kasar
2006-10-15_17:06


[quote="brainjuice"]Багала, за Волен Сидеров и хората му ти и такива като тебе са наркоманска измет. "Атака" щеше да ви избеси по стълбовете, ако имаше тази власт. .[/quote-kasar] ...6to ne se suobraziavate malko we pi4ove...kvo go draznite 4oveka...fa6ist,narkoman ala bala...ae po spoko malko,stegnete se! :wink:
Gravatar

2006-10-15_17:09


Багала еби ги ве не се ядосвай заради някви келеши,познавам те мноо добре и недей да правиш простотии ае и скоро тряя се видим да се понапием заради сичката измет която те дразни :wink:
Gravatar
bagala
2006-10-15_17:14


[quote="kasar"] ...6to ne se suobraziavate malko we pi4ove...quote] Az im kazvam li4noto mi mnenie za MANGALITE te sa nasraha da gi za6titavat wse edno sa im maika i ba6ta .......ai pi6ete si po temata kvo samo na mene pi6ete :x [b:1ze6bwnn]Triplex[/b:1ze6bwnn] skoro 6e se vidim bratle :)
Gravatar
brainjuice
2006-10-15_17:32


не съм казал, че Багала е наркоманска измет. казах, че за Волен Сидеров аз, той, ти, всички ние в този форум вкупом сме наркоманска измет. ако някой отказва да го проумее, това си е негов проблем. ако някой е твърде емоционален, това също си е негов проблем - не съм искал, и сега не искам да обидя никого. просто се опитах да провокирам малко размисъл - първия път с нормален, втория път с малко по-остър тон (в който не съм вложил нищо лично, а само исках да внуша по-ясно какво се върти в главата на В.С.) показателно е, че на първия ми постинг, който беше неутрален, не се получи никакъв отговор, а на втория, който беше в по-остър полемичен тон, се получи бурна реакция (при това не много съдържателна, защото не получих никакви смислени контра-аргументи). явно разговор не се получава, защото феновете на "Атака" не желаят да се получи такъв. ето още няколко въпросчета за размисъл: 1. някой спомня ли си откъде тръгна Волен Сидеров (СДС и в-к "Демокрация") и наясно ли сте колко пъти той си сменя партията и политическата позиция? 2. някой може ли да ми каже какво направиха "Атака", откакто са в Парламента (освен че групата им се разпадна)? 3. някой наясно ли е как се избират кандидатите на "Атака" и защо сред тях има хора от кол и въже, включително педофили и прочие? 4. и аз мога да кажа същите работи, които ги приказва Волен Сидеров: "държавата е зле, всички крадат, на деветата дупка на кавала сме, великите сили не ни бръснат за нищо, и т.н." как става така, че Волен се кандидатира за президент, а аз - не? да не би щото много милее за България и ей така напълно безкористно и от чисто сърце се е включил в политиката? не можете да ме убедите, че сте толкова наивни да вярвате в това. 5. всички сме виждали цигани-джебчии, но колко от вас са чували за циганска пирамида или за циганин-кредитен милионер? 6. ако банката ви фалира изкуствено и спестяванията ви бъдат източени, колко много ще ви пука дали собственикът й е циганин, българин или арменец? и защо? ако на всички тези въпроси посомчите отговор "не ме интересува, но все пак ще гласувам за Волен" - всякакъв разговор е безсмислен. но не би било лошо да поразмислите малко, преди да се палите, защото когато усетите първата полицейска палка в мутрата вече ще е твърде късно. за ваше добро е. а и за мое също, защото попарата която щге я надробите с вашите гласове и аз ще я сърбам.
Gravatar
bagala
2006-10-15_17:49


A ahmed dogan spored tebe ot kade ima pari? toi sigorno e nai-4estniqt (Bulgarin)?
Gravatar
bb
2006-10-15_17:51


Пичове, като си помисля, много е тъпо да си разменяме лични нападки и обиди, като говорим за политика. Най – малкото, политиците и политиката не заслужават да не може после една бира на некое парти да изпием или да пушиме заедно, примерно. Аре мир, Bagala, извинявай, съжалявам че те обидих. Пловдивчанин съм, но не живея там. Преди живеех на Джумаята и жестоко се дразних вкъщи всеки ден мюезинът и то на запис - "Аллах акбар и т.н." (Бог е велик и т.н.!) Напоследък, като се връщам ми правят впечатление все повече цигани (те в Пловдив повечето говорят турски и викат, че са турци) да се разхождат на компании по главната в необичайно време - вечер. Явно населението им се е увеличило два пъти за последните 15 години, а това ме дразни, защото не съм свикнал – всяко непознато нещо буди подозрение у хората, а, май, и при др. животни. Расизмът (синонимите му са фашизъм и нацизъм) като идея и поведение е заложен във всяко животно (черната овца наистина я тормозят). Искам да кажа, че ги разбирам Пловдивчаните, идеално ги разбирам, защото съм оттам. Там има Столипиново, Шекера и т.н., дето косите ти настръхват като идеш. Аджасана е гъзария, имаше през нощта банички, които ядяхме като се напием. Чакахме заедно с циганите, проблем не съм видял. Аз лично надживях страха си от исляма до терасата ми (ислямът е една от великите религии), а също и страха от циганите и турците. Не ми пука за тях. Гледам ги просто като хора, като мен. Всички сме първо хора и после имаме други, вторично обособени характеристики. Като отидеш в Германия, примерно, и лесно можеш да чуеш за българите „..samo da kaja nqkolko dumi - gadno, mrusno, kradlivo pleme! „ За тая хипотеза доказателствата също са супер много в немската глава. Зависи откъде го гледаш. А гледайте, примерно тези българи кво смятат за нас - http://turlitava.13.forumer.com/viewtop ... 3f62b354d5 Обаче никой не си е избирал какъв да е и никой няма никакъв шанс да е нещо различно от това, което е. Повечето българки са изнасилени от българи. Циганите по принцип избягват да пипат, защото са били роби и в родовата им памет е, че, ако пипнеш господарката и те гепят, много финно ще те убият в полицията, но понякога се случва бъг в системата, като да караш „с 220 по цариградско” и да спукаш гума.
Gravatar
bagala
2006-10-15_18:05


Da naistina e tupo da se obijdame i taka na tatak [b:3shzbimh]BB[/b:3shzbimh]nqma problemi :) ama toq link go vidqh za burzo i ostah s wpe4atlenie 4e wsi4ki sa turci? hmmm,a akolkoto do ciganite iz glavnata pffff uweli4ili sa se mnooogoooo ama mnogooo i naistina ot wsqkade se 4uva djangalski s primesi na bulgarski i turski,blqq k.Iskam da kaja 4e ne haresvam ciganite i turcite tva e.poradi mnogo pri4ini. p.s Tva mi e posledniq post v taq tema ne iskam da se nervq naprazno wse pak nervnite kletki ne se vastanovqvat,umnata i ne pi6ete gluposti po moi adres 6toto pak 6te trqbva da pi6a i az gluposti. :)
Gravatar
red devil
2006-10-15_18:05


[color=red:2k8h2vsd]Po vaprosa za ciganite milsq, 4e bqh dostatu4no qsna?! A po vaprosa za tova koi, koga i kak za6titavam si e li4no moq rabota! Ako [u:2k8h2vsd][b:2k8h2vsd]kasar[/b:2k8h2vsd][/u:2k8h2vsd] (primerno) bude napadnat po su6tiq na4in 6te za6titq i nego po su6tiq na4in, tva e. 8) Btw [b:2k8h2vsd]brainjuice[/b:2k8h2vsd], 4ove4e, kaji togava za kogo da glasuvame???? Za Purvankata, deto za edin apartament dade orden Stara planina - sladur!!! Ako ne go pazi6 v taina [b:2k8h2vsd]brainjuice[/b:2k8h2vsd], bi li mi kazal za kogo 6te glasuva6???[/color:2k8h2vsd]
Gravatar
brainjuice
2006-10-15_18:29


какво означава това "циганите ходят по много на главната и това ме дразни"? главната да не би да е резервирана за определени хора по цвят на кожата, религия, език, пол или възраст? може би расизмът е заложен като биологичен инстинкт у живите същества - защото от непознатото и чуждото трябва да се пазим - но това не значи, че трябва да го поощряваме и да твърдим, че той е единствено правилната позиция в живота. аргументирам се защо: когато ходя в някой чужбински град по главната, не искам някой да каже за мен - "ей го и тоя българин, дошъл тука да ми ходи по *моята* улица и да говори на гадния си език". готов съм с всички сили да се боря срещу подобно отношение и няма да го допусна около мен. затова съм длъжен и аз да не го проявявам спрямо другите. "не се отнасяй с другите така, както не искаш те да се отнасят с тебе". толкова е просто. колкото до "ама Доган да не би да е честен": да се отговаря на въпроса с контравъпрос не е аргумент. това е като в стария виц: Руснак и американец се хващат на бас чие метро е по-точно. Застават в щатското - всички влакове идват на секундата. Слизат в московското - закъснение след закъснение. "Печеля" , казва американецът. "Да, ама вие защо си бесите негрите" , отвръща руснакът. това, че Доган не е почтен, прави ли автоматично Волен Сидеров почтен? за мен и двамата са един дол дренки, затова не гласувам за нито един от тях. и като как точно ще направим сечено на Доган като гласуваме за Атака? вие сигурни ли сте, че всички тези хора не играят заедно и не се правят на противници само за парлама пред хората? в основата на цялата политика е бизнесът, а големият бизнес в България е тръгнал от МВР, АОНСУ, Армията, УБО, барети, спортисти, охранители и прочие. плюс няколко бивши партийни величия и шефове на външнотърговски дружества. такъв е обръчът от фирми на Доган, такива са и хората, които спонсорират Атака (Георги Агафонов, например). на човек заедно с който се храниш на едни ясли можеш ли да му направиш лошо? :wink: edit: red devil - според мен е адски наивно да се търси "добрия" и да се гласува за него. "добри" няма. готини няма. всички са маскари. но някои са по-лоши от други. аз гласувам само за "по-малкото зло". в случая не става въпрос за това Първанов какъв е. Първанов е абсолютно леке и не си правя илюзии по този повод. само че Волен Сидеров с нищо не е по-добър и дори си мисля, че е много по-лош. първо, не може да си оправи бакиите в собствената парламентарна група. второ, предизборната му програма винаги е била безумна (онова с национализацията например: може ли да искаш национализация в 2006-та, бе, бате, не сме 1946, помисли за преференции за малкия частен бизнес вместо това). трето, депутатите на "Атака" правят скандал след скандал в Европейския парламент (но м/у другото си харчат добре заплатката на евродепутати), а този човек като държавен глава се очаква непрекъснато да се среща с чужди гости от подобен род. смятам, че Първанов, макар да го мразя и в червата, е направо цвете за мирисане пред Волен. затова, ако се наложи, ще гласувам за него. а на първия тур ще гласувам за Георги Марков, просто защото ми е симпатичен като човек. иначе и той не е цвете за мирисане, но най-хубавото е, че не може да спечели и да иска. :lol:
Gravatar
red devil
2006-10-15_18:57


[color=red:1toowm7w]Blagodarq za iz4erpatelniqt otgovor! :D Iskam samo da pod4ertaq, 4e ne sum naivna i mi e predelno qsno, 4e vsi4ki sa mrusnici i az smqtam da glasuvam za nai-golemiq! muahahahahahah :lol: :wink: [/color:1toowm7w] :P
Gravatar
bb
2006-10-15_19:16


brainjuice, говоря за естествената човешка слабост да си подозрителен към различното. Може и затова да сме хора - да надживеем слабостите на хората. Bagala, не е необходимо да обичаш циганите, според мен, и аз не ги обичам и не ща да ме обичат, безразлични са ми, да обичаш всички е ебати и екстрата, нещо като Исус, ама не е за всички. Не е необходимо всички да се обичаме, а просто да не си вредим, да си съжителстваме, защото "на всяко действие има равно по сила противодействие" и става жега. Пловдив и Бургас, примерно, са типични средиземноморски градове. Има от всички народи и стават много готини смеси. В различието е богатството. Не искам фашист или подобен да вземе властта, струва ми се много примитивно и може да ми донесе неприятности. Предпочитам обикновен политик, лъжец или крадец, поне е предвидим и еволюира макар и бавно в правилна посока. Аре, стига с тая тема. Има си специализирани издания за политика.
Gravatar
chaparala
2006-10-15_20:46


mnogo mi e interesna cqlata tema...samo deto se 4udq za6to trea nekoi s nekoi da se za6titava...ili nqkoi da ima pretencii kum mnenieto i [u:1p7z4o83]li4niz izbor[/u:1p7z4o83] na nekoi drug...kwo?Bagala 6te si glasuva za koi si iska kakto i vseki drug iima pravo da mrazi cigani turci..i sekvite takiva...na mene su6to mi e grumnala glavata ot teq...i to ne ot samite individi a ot [u:1p7z4o83]ciganiqta v Bulgariq[/u:1p7z4o83]E takowa jivotno nema!!!!!
Gravatar
Партилан420
2006-10-16_05:10


Ааа. а дали ако циганите "из4езнат" ще из4езне и циганията?? на-дали. Всеки си има право на ли4ен избор, въпросът е дали има смизъл от полити4еска агитация в интернет, дали транса има нужда от политика, и има ли смисъл да се караме за глупости. п.с. В Барселона, като 4уят "циганин" , хората се сещат за фламенко, за кражби се сещат като 4уят "българин"... п.п.с. 4овекът, който има най- голяма изгода от анти-циганската пропаганда на Болен Сидеров е ИМЕННО Доган, ЗАЩОТО това, което Атака прави е да разделя българите на "националисти" и "анти националисти" и да обединява турците и циганите като "застрашени от атаката на национализма".
Gravatar
brainjuice
2006-10-16_08:26


[b:3gcua5el]red devil:[/b:3gcua5el] и след като ти е ясно, че Волен е най-големият кретен от всички, за какво ще гласуваш за него? това е като да си го начукаш сам и да се радваш от този факт... само че президентът има правомощията на върховен главнокомандващ и на психопат като Волен може спокойно да му хрумне да спретне някой военен преврат. знаеш ли как ще завършват транс-партитата в Пловдивд тогава - с палки и сълзотворен газ. да се заиграва човек с екстремисти - по какъвто и да е повод - е все едно да си туриш змия в пазвата. и не мисля, че няма смисъл да се спори за тези неща. естествено, че има смисъл, защото някои хора като гласуват зле премислено и после всички заедно ще сърбаме попарата. освен това личният избор подлежи на осмисляне и обосноваване. според мен този, който не е в състояние да аргументира личния си избор, трябва много добре да се замисли дали изборът му е читав.
Gravatar
chaparala
2006-10-16_08:29


HAH izvinqvai, nqmam podobna ideq ciganite da iz4eznat...iskam da iz4ezne towa koeto na tqh i na nas im se slu4va.....a imenno da ni upravlqvat nai-golemite bokluci..i da pozvolqvat tolku neleposti da se slu4vat v taq durjava..towa ne zna4i 4e bih glasuvala za nai -golemiq bokluk.... :| za da nqma podobni ne6ta v bg[url:1d8jmm70]http://www.lubamanolova.info/16okt-a.html[/url:1d8jmm70]
Gravatar
Syman
2006-10-16_09:41


hahahha da we volen 6te spira vsi4ki trance partita, ve4eren 4as 6te sloji i 6te ni kara da se obli4ame v 6afistki uniformi, ah tazi propaganda
Gravatar
brainjuice
2006-10-16_09:53


[quote="Syman":1g3czqk5]hahahha da we volen 6te spira vsi4ki trance partita, ve4eren 4as 6te sloji i 6te ni kara da se obli4ame v 6afistki uniformi, ah tazi propaganda[/quote:1g3czqk5] не бе, Волен Сидеров е единственият пич от всичките, напълно честен и безкористен, говори само каквото мисли, и всички много ги е страх от него, защото, разбираш ли, ще подгони всички престъпници и цигани като дойде на власт. ах тази пропаганда, бих казал и аз. и все пак моята пропаганда е доста по-близо до истината от твоята. защотоза "твърда ръка" копнеят всички и в някои градове вече наистина има вечерен час за учениците, а колко се пребори Волен Сидеров с мафията и политическата олигархия всички видяхме. :lol:
Gravatar
Syman
2006-10-16_10:09


volen si ima dosta dobri idei - nacionalizirane na predpriqtiqta (za kfo 4ujdenci trqbva da pe4elqt na na6 grub?), puskane na blokovete na aec i tn. Dali 6te go napravi ako doide na vlast e drug vupros, a i nacionalizma e dosta opasno ne6to
Gravatar
Asymetral
2006-10-16_12:21


и национализирането също :wink:
Gravatar
Syman
2006-10-16_14:08


i koe po to4no mu e opasnoto ?
Gravatar
Nik
2006-10-16_14:28


Прозовавам Ви да Гласувате на 22.10.2006 ! Независимо за Кого! Гласувайте! Гъбите няма да свършат!
Gravatar
vordhosbn
2006-10-16_14:35


Защо е опасно ли? Еми, най-елементарното доказателство е да погледнеш българската история през социализма. До какво води национализацията - до преизпълнение на петилетките за 2 години. До това. До това че няма конкуренция. Не може да има национализация в една държава, която се стреми към пазарно стопанство. За АЕЦ вече е решено. Болен Сидеров не може и да иска да направи каквото и да е. На Иван Костов правителството е подписало с ЕС споразумение за затваряне на 3-ти и 4-ти блок и няма връщане назад.
Gravatar
Syman
2006-10-16_16:34


ebasi pazarnoto stopanstvo da prodade6 80 % ot aktivite na dadeno predpriqtie na bezcenica mai ne se prave6e taka :) , a kolkoto do aec evropeiskiq suiuz izob6to ne e iskal da go zatvarqme (pak propaganda ima6e tuka - ili zatvarqme aec ili nqma EU), prosto nqkoi hora polu4iha dosta pari pod tezgqha zaradi zatvarqneto (mi nqma bulgariq da prodava tok na turciq mnogo qsno 4e francuzite 6te prodavat), vru6tane nazad ima, puskani sa sprqni reaktori v novi strani 4lenki
Gravatar

2006-10-16_17:48


So rry ama Neli Topalova prosto e jalka gledka
Gravatar
Партилан420
2006-10-16_21:25


можеда прозву4и малко скандално, ама в държава в която умрелите баби4ки гласуват по веднъж, а изселените турци гласуват по два пъти, в една държава с две противоконституционни партии в парламента, за какви "свободни и 4естни избори" става дума??? Ако гласувам само ще легитимирам правото на тези , които управляват да го правят с извинението 4е са били избрани от народа. В една държава, в която 70% от народа НЕ гласува управляващите управляват с гласовете на малцинства-етни4ески , религиозни и/или социални. От там и целия полити4ески популизъм.. п.с. най- важни са кметските избори, защото който държи кметствот, той на практика БРОИ бюлетините по другите избори. А който брои, брои за своите. Апрезидентските избори са само генерална репетиция и най-ве4е ТЕСТ ЗА ТОВА КОЛКО МАНИПУЛАЦИИ НА ИЗБОРНИЯ РЕЗУЛТАТ НАРОДА МОЖЕ ДА ПОЕМЕ. п.с. И това става не само в България, сегашния президент на САЩ стана президент, защото брат му отговаряше за броенето на гласовете в щата Флорида.
Gravatar
vordhosbn
2006-10-17_04:28


Абе защо въобще ги коментираме. Ясно е че не живеем в демокрация. Никъде по света я няма. Най-близкото управление до демокрация е било в градовете държави в древна Гърция. Днес всичко е манипулация на електората. В САЩ например как се избира президент (а там президента не е фиктивна фигура). Събират агитатори, дават има шапки и знамена със лика на съответния кандидат и крещат "Йееееее! Оууууууууу!. Аааа!" като че ли са на някакъв концерт. Там е по-трагично и от тука. Тука поне се опитват с някакви предизборни платформи да ни баламосват. :lol: А относно Волен Сидеров, ето на кой ми прилича: [url:2neshp8n]http://store1.data.bg/java/monty_python/Monthy_Python_-_Hitler_in_England.mpg[/url:2neshp8n] Ето това е пропаганда. :wink: :lol: 8)
Gravatar
the GNOME
2006-10-17_09:19


Не мисля, че с тази тема се бяга по какъвто и да е начин от целите на ouim.org ... Не вярвам в идеята, че има теми които не са за тук. Който има интерес ще прочете, а може и да отговори, който няма - няма. Това не ни разделя или скарва. Бихме могли ако решим да се караме за абсолютно всичко! Само като погледне човек колко интересни линкове и мнения води след себе си тази тема... Политиката щем нещем е нещо което ни заобикаля и да не си говорим за нея само защото обикновено се свързва със спорове е тъпо. Предполагам, че аз лично бих се затруднил най-вече с въпроса в кой раздел да поместя такава тема, а не дали да я или не. Електронната музика със всичко което я съпътства е нещо толкова всеобхватно, че едва ли търпи ограничения.... Поста на omi просто информира неангажиращо (в по-голямата си част). Като така мисля, че би спечел ако бъдат поместени и линкове към информация и за останалите кандидати.... Харесвам голяма част от идеите на Атака. Често си мисля, че положението е такова, че една диктатура оглавена от взрял трезв поглед в бъдещето на България човек е подходящ изход. Не мисля обаче, че Сидеров е човека... Нито пък, че е възможно да се случи. Негласуването обаче също не е изход, както и гласуването "независимо за кого"!!! От това единствено полза ще имат най-големите манипулатори! Промените обикновено са водени от две направления - отгоре надолу и отдолу нагоре. В България ми е трудно да определя каква е точно хавата. Вярваме сляпо избираме напосоки после ни водят накриво и така. Промените са положително устойчиви когато са водени и от двете направления с обща цел.... За жалост това е и най-трудното, но [b:22fb3702]не е[/b:22fb3702] непостижимо... ______________________ Вярвам в нас! :idea:
Gravatar
red devil
2006-10-17_10:48


[color=red:3luvyxmd][b:3luvyxmd]brainjuice[/b:3luvyxmd], ne se vprqgai tolkova! Predniqt mi post ne be6e na seriozno, o6te ne sum go izmislila za koi 6te glasuvam, znam samo za koi nqma da glasuvam i tova e Purvanov.[/color:3luvyxmd] :wink:
Gravatar
DreadSquirrel
2006-10-17_10:52


Аз пък смятам, че дори и да е оглавена от идиот, една диктатура би дала положителна насока (защото ако е такъв случая ме съмнява и 1 година да издържи). Друг е въпроса, че ме съмнява при сегашните обстоятелства идиот може да оглави диктатура - сигурно ще трябва да се разруши цялата съществуваща управленческа система, което не е шега работа. Да не говорим за морала на населението, за външните взаимотношения и т.н. Иначе е ясно, че не искам да стане нещо като при социализма. Но всичко, което да е способно да ни запази малко вярата в народното ни, да ни даде самоосъзнание и да възвърне малко от позабравените ни традиции е добре дошло. Защото като избягахме от робството се научихме да бягаме и избягахме и от родното, а това никак не е добре. Освен това не съм напълно убеден, че Волен Сидеров реално се бори за диктатура и че реално е фашист, а всичко това не е шоу бизнес или пропаганда. Най-малкото е много преувеличено. Също така няма гаранция че не е в кюпа с останалите идиоти. Ама като цяло, за сега ми се струва като да върши поне сравнително полезни неща и да се бори за сравнително добри цели. Има какво да се желае, ама хайде сега! Стига наистина да е националист - това ми стига, пък ако ще да ме обеси, за където съм бил ял гъби (макар че ме съмнява да се занимава с такива глупости). brainjuice не знам ти какво очакваш да е направил, при положение, че в момента партията му на практика почти няма власт - все пак с доста малък % влезе. Иначе ако имаше по-добра алтернатива е ясно, че щеше да се мисли за нея, но просто НЯМА (като изключим възможността да не се гласува за никого, което всъщност може би е най-добрата възможност - но не решава нищо). И аз не изгарям от желание държавата ни да се напълни със скинари, които да нападат всичко живо. А между другото не знам как така ни критикуваш избора, при положение, че самия ти подкрепяш ПЪРВАНОВ. Не че нещо, ама... И ако това ви е проблема - честно да ви кажа - мутрите, които ни управляват в момента вредят много повече на психиделичния ви свят или там както искате да го наречете. Това, че не е директно и не е с оръжия, не означава че не водят война с вас. Както е казал George Orwell (писателят на 1984) - "We may find in the long run that tinned food is a deadlier weapon than the machine-gun.". В момента войната е против дрогата и ЗА наркотиците и се води на психическо, морално и законно ниво. И въобще на всяко ниво, което да не е твърде очевидно, т.е. да не прави особено впечатление на типичният гражданин. Хаха ако някой е чел до тук - евала! :D На мен Волен малко ми напомня на Kane, ама само малко: [url:196rzymc]http://youtube.com/watch?v=EKy4BdOVsZI[/url:196rzymc] KANE LIVES IN DEATH! :D :D :D Абе политиката е кофти нещо!
Gravatar
DreadSquirrel
2006-10-17_11:20


[quote="Syman":tmrf84ax]ebasi pazarnoto stopanstvo da prodade6 80 % ot aktivite na dadeno predpriqtie na bezcenica mai ne se prave6e taka :) , a kolkoto do aec evropeiskiq suiuz izob6to ne e iskal da go zatvarqme (pak propaganda ima6e tuka - ili zatvarqme aec ili nqma EU), prosto nqkoi hora polu4iha dosta pari pod tezgqha zaradi zatvarqneto (mi nqma bulgariq da prodava tok na turciq mnogo qsno 4e francuzite 6te prodavat), vru6tane nazad ima, puskani sa sprqni reaktori v novi strani 4lenki[/quote:tmrf84ax] Тук си безкрайно прав!!! (макар че това за АЕЦ-ите не го знаех, честно да си призная) Сегашните политици (всъщност дори и тези в другите страни) непрекъснато си правят тайни сделки на наш гръб и ни продават малко по малко на безценица. Това, че са против този кофти момент в политиката, май е основната причина Атака да са хубава партия (като изключим родолюбието, като цяло, тъй като е абстрактно понятие и иска конкретизация). Ако са искрени, единствено и само това би стигнало за да си заслужава да се гласува за тях.
Gravatar
brainjuice
2006-10-17_14:36


леле, много различни посоки взе тоя разговор... първо, да се изясним, че аз *не* подкрепям Първанов. мисля, че бях достатъчно изчерпателен в обясненията си - не е нужно да си голям фен на някого, за да го подкрепиш по чисто конюнктурни съображения. според мен това е единственият правилен начин за гласуване: без излишен ентусиазъм, без да си правиш илюзии, просто гледаш кой е най-малкият мръсник от всичките. за мен, ако се стигне до балотаж Първанов-Сидеров, изборът е ясен. ако не се стигне до такъв балотаж, тогава ще гласувам против Първанов и за другия кандидат, който и да е той. човек трябва да се нагажда към ситуацията, а не да мисли в категорични опозиции черно/бяло. щото бяло в политиката просто няма. пък това за национализацията си беше направо болна идея, жалко че не всички го осъзнават (понеже звучи добре, може би). да национализираш нещо означава държавата да го стопанисва - а всички знаем, че държавата и нейната бюрокрация означават и винаги са означавали корупция, шуробаджанащина и некадърност. докато частникът има интерес бизнесът му да върви и затова работи по-добре. не всички предприятия бяха зле приватизирани. тези, които минаха през успешни сделки - "Кремиковци" например - в момента работят 100 пъти по-добре от преди. а това, че има лоши сделки и продажба на безценица - за това е виновна корупцията в държавната администрация. не ни трябва национализация, трябва ни само някои сделки да бъдат анулирани и да минат през съд. само че това никога няма да стане, защото липсва политическа воля. при това положение най-лесно е да говориш големи приказки като осемте точки на "Атака". колкото до АЕЦ, извинете ме ама куцо кьораво и сакато, знаещи и незнаещи се изредиха да дават мнение по въпроса. за мен това е експертен дебат и трябва да го водят хора, които разбират от енергетика, вътре са в нещата, знаят кое колко струва и могат да правят енергийни и икономически прогнози за близкото и по-далечно бъдеще. истината е, че ние тук в този форум, както и 98 % от българите, нищо не разбираме от тези работи и не виждаме цялата картинка. например факта, че за сметка на затворените реактори в Козлодуй ще се изградят нови такива в Белене - защо това винаги се пропуска в коментарите? освен това някой знае ли наистина (ама наистина наистина!) колко е безопасна АЕЦ? аз съм готов да се откажа от разкоша да продавам ток на Турция, ако трябва да избегна опасността от ядрена авария. пък и кой е казал, че от туризъм и селско стопанство не можем да печелим повече, отколкото от износа на ток? само че тук отново опираме до неудобния въпрос кой пречи на туризма да се развива както трябва и какво спъва земеделието. отговорите са простички: лакомията на политици и мутри за земи по Черноморието, както и разните лобита (голяма част от тях на ДПС) в земеделието. но тези истини никой политик няма да ги изрече, за да не стане изведнъж неудобен на мафия и медии (което е едно и също, май). много по-лесно е само да се лала за АЕЦ. колкото до запазването на българското и родното - защо всички смятат, че то е по някакъв начин застрашено? аз не виждам нищо такова, въпреки внушаваните от добросъвестни и не толкова хора фалшиви тревоги. етноси се претопяват изключително трудно, и то обикновено с масови насилия. няма шанс малките българчета да спрат да говорят български. колкото до демографския прираст, хипитата са го казали още преди 30 години: make babies, not bombs. всички знаем какво трябва да направим по въпроса и то не е да се вайкаме и да ореваваме орталъка, а да работим активно. :wink: и, моля ви се, какво точно значи "българско и родно"? българското има страшно много лица. освен това националното самосъзнание, такова, каквото го имаме днес, се е зародило през Възраждането. през Средновековието хората из цяла Европа, не само на Балканите, са се определяли главно на регионален принцип (баварци, саксонци, провансалци, шопи, македонци) и въз основа на религията. много по-лесно е било да кажеш "аз съм християнин" или "аз съм от Шоплука и съм крепостен селянин на васала Марко", отколкото "аз съм българин". не че не го е имало и етническото самоопределение, но то е бтило по-слабо изразено, отколкото днес си мислим. после идва абсолютизмът и Просвещението на Запад и националните възраждания на Балканите и хората започват да се горедят, че са българи, сърби или французи. а накрая идва националната държава, с нейната доктрина и идеология, с нейните армии, с нейните тенденциозно написани учебници по история, с които ни промиват мозъците още от малки, и т.н. аз самият съм с корени от Северозападна България, интересувал съм се от историят на региона и знам, че по време на Османската империя районът около Пирот, Ниш, Зайчар, Белоградчик, Видин, Берковско, Монтанско, Трънско и част от Северна Македония е бил едно цяло. хората са имали близки говори, които не са нито български, нито сръбски, поддържали са тесни икономически и демографски връзки помежду си, и са се наричали "торлаци", "шопи" или "къцавци". след това някой е прокарал някаква гранична бразда по средата на този регион, казал е на хората "вие сте сърби" или "вие сте българи" (набивайки го с бой в канчетата на по-упоритите) и ги е научил да се мразят и да воюват помежду си. така че националната идентичност не е нещо, което винаги си е съществувало ей така устойчиво във въздуха. тя е плод на националната държава. на който е имал нерви да чете дотука - благодаря за вниманието! :lol:
Gravatar
red devil
2006-10-17_20:57


[color=red:2mwy558e]Ami da, az vi iz4eto mneniqta :D i napulno se suglasqvam s tova na [b:2mwy558e]DreadSquirrl[/b:2mwy558e]. Smqtam, 4e polojenieto s psihedeli4niqt ni svqt i sega ne e rozovo, pri nali4eito na tolkova 4alga klubove, ta te samo na takiva davat razre6itelno za izvur6vane na deinost ebasi! Ne mislq, 4e bi moglo da stane po-zle ot tova. Po vaprossa za obedinqvaneto na mangali i turci, to iskam da kaja, 4e ne samo Volen gi obedinqva, a Purvanov su6to, ta daje vnasq turci ot granicata da glasuvat za nego (li4no vidqh reisovete). A tova za Volen naistina e presileno i to izcqlo ot mediite, spored men, dori i antireklama mu vidqh po NOVA TV, koqto spored men pak e nalojena ot nqkoi negov protivnik, veroqtno pak Purvanov! Koi znai.... :wink: [/color:2mwy558e]
Gravatar
gears
2006-10-17_21:28


ebasi maikata unikalna prostotia e taq tema
Gravatar
Asymetral
2006-10-18_05:46


Изобщо не е човеко. чичо Афекс имаше такъв албум "I care because you do" :idea: На мен ми пука кой ще е президент. Защото това ще рефлектира и върху мен и околните ми.
Gravatar
bb
2006-10-18_06:24


Бях решил да не се занимавам с тая тема повече, но като се заговори за това колко гот ще е да има обратна национализация и не издържах. Проблемът е, че държавата е само измислица, опознавана чрез символи знаме, герб, територия и правни връзки - гражданство, закони т.н. Зад държавата винаги стои човек или група от хора, които винаги обясняват в някои случай, че са богове, в други че работят за хората и са избрани от тях. Човешкото съзнание, обаче, до момента е еволюирало в его - интелект - обикновените хора се чувстват отделни от света самостоятелни единици и това ги кара да действат предимно в собствен интерес, независимо какво обясняват. За надрастване на това от обикновения човек са необходими малки общности и лична ангажираност към общността (кибуци, примерно) Обратните случай са изключения - обикнавено им викат светци, пророци, божи синове (Исус и др.) или Апостоли на свободата (Левски, поне, както пропагандата го описва) и както всички знаят не свършват добре - обикновените хора убиват светците, почти винаги. Национализацията означава огромни ресурси да се предадат в ръцете на управляващата група от хора, представете си Волен Сидеров да управлява ползите от 30% от българската икономика - свят ми се завива. Управляващите герои естествено се грижат предимно за себе си и техния интерес е да запазят завинаги възможността да управляват ползите. И тогава отново следва - или приватизация на наши хора, или диктатура - комунизъм, където управляващите нямат кой знае каква собственост, но пък за какво им е - да й плащат данъците ли, нали така и така управляват (ползват), както решат 90% от българската икономика. Еми, колко поколения в България трябва да живеят като тъпаци, за да може масово народът да научи горните неща. (Стремежът към справедливост е вътре в човека, но справедливостта няма да се постигне с глупашки постъпки - да се докарват на власт тези мръсници, които най - безскрупулно, предизборно засягат основни човешки ценности, а с постепенна еволюция.) Нашето поколение е преебано, предишното също и тези които сега се раждат ще са преебани, ако завъртим още веднъж кръгчето.
Gravatar
DreadSquirrel
2006-10-18_08:52


А ако не направим нищо ще са дебели, презадоволени нехранимайковци, които дори не знаят български език, с единствената мечта - да могат да игрят World Of Warcraft 2 по цял ден и да имат дебела жена, която да им прави свирки през това време и която да бият, като някой ги убие. Защото, освен това, най-вероятно в WOW ще е останала повече природа и повече български културни паметници, отколкото в държавата ни. Освен това, ако помня правилно, в идеите на Атака изобщо не ставаше дума за масова национализация - ами само на отделни неща. За да не бъдат продавани на безценица или подобни мизерии. Както и ставаше дума за обжалване на вече станалите подобни малоумни сделки.
Gravatar
bb
2006-10-18_08:59


Винаги и във всеки закон съществува възможността да се отнеме от престъпника, това което чрез престъплението е придобил. И сега има възможност да се атакуват сделки извършени в резултат на корупция - ако можеш да я докажеш. Ако си сигурен в конкретен случай - пусни сигнал до прокуратурата. Затова не е необходимо фашист на власт. Който ви обяснява обратното просто лъже, за да вземе властта и да ви командва в своя полза.
Gravatar
DreadSquirrel
2006-10-18_09:16


Хаха сериозно ли си вярваш - знаеш ли какво е стане ако АЗ пусна подобна жалба - еми ще ти кажа какво - ЕДНО ГОЛЯМО НИЩО. Че нали точно тези, които ги правят тези сделки са на власт в момента и нали точно техни приятели ще прочетат жалбата. Най-много мен да ме осъдят. Освен това от къде мислиш, че мога да намеря доказателствата - да помоля баба си да ми ги даде ли? Законът го спазват само тези, на които им се налага - тия отгоре изобщо не знаят какво значи думата, освен когато на някой друг се налага да му се случи. За подобно нещо трябва човек с власт и влияние и за предпочитане да е някой, който не е извършителят на тези сделки, понеже едва ли би му харесала идеята. А това за фашизма са пълни глупости.
Gravatar
Sonic Rage
2006-10-18_09:30


И какво ще направи тая прокуратура? Та те не могат да си оправят престъпността по улиците ти ми говориш за спирането на интересите на големи гиганти направени само от пари...Какво направи прокуратурата като продадоха БТК за парите които предприятието изкарва годишно...дори и не беше губещо предприятие...защо го продадоха тогава? Да не би сега да е по-добре? След хиляди съкратени служители и още които ще бъдат съкратени до нова година...И знаеш ли кой го продаде...ами точно тия хора дето все защитавате... А знаеш ли защо СЕГА ТЕ УПРАВЛЯВАТ ТУРЦИ? Защото г-н президента на Република България им даде правото да сформират коалиционно правителство.... от страх, от АТАКА...не казвам че те са най-добрите и най-чистите и най-най...но ако бяха просто фашисти или както там им викате дали щяха да се страхуват толкова от тях,щяха ли да имат толкова подръжници? Или тези хора които ги подкрепят са прости и не виждат голямата картинка а?Не мислите ли че на хората им е писнало да гледат това което става в държавата и виждат единствения изход в обещанията на Атака...може би не са вярни и искат да хвърлят и те пясък в очите, но докато една шофьорска книжка ще струва 350 евро от 01.01.2007 при положение че минималната работна заплата за месеца не стига и 100 евро тва си е чиста подигравка...Може би наистина трябва някой като Сидеров да ги посплаши малко и да се усетят тия дето въртят политиките, че хората са много ама много недоволни.... А който казва че до сега си живее добре и положението в България е хубаво му предлагам да излиза по често по улиците и да гледа повечно новини... Не разбирам много много от политики и такива работи, но поне виждам какво става в държавата и не съм съгласен с това което става.....
Gravatar
bb
2006-10-18_09:42


По изложените по горе съображения предпочитам минимална държава и да се насърчава създаването на малки общности като кибуците. А Волен си е неонацист от неколко години - прочети му книгата "Бумеранга на злото" и ще видиш и антисемитизма, и извратеното тълкуване на историята, въобще цялата нациска помия дето Волен просто я приписва от 19 век от един францизин и други антисемити. А освен неонацист мисля и че е и руската пета колона в България. Тоя помияр по принцип е от хората, където, ако ми падне, няма да пропусна да му бия два шамара просто за лично удоволствие да го видя как ще се сдуха, преди да се пробва да ми вади пистолета. И нямам против турчин да ми е министър - председател след като е български гражданин и не си е избирал къде и кога да се роди
Gravatar
Партилан420
2006-10-18_09:42


[quote="nik":26c1jnfy]Прозовавам Ви да Гласувате на 22.10.2006 ! Независимо за Кого! Гласувайте! Гъбите няма да свършат![/quote:26c1jnfy] За кво , за да легитимирам властта , дето нито я одобрявам, нито я искам?
Gravatar
brainjuice
2006-10-18_10:54


Ъплифтър, откъде-накъде реши, че: 1) ако на власт е Волен Сидеров, той ще е по-добър от останалите? той да не би да пада от Марс и да е различен от всички други, които са в играта? 2) всички партии се страхуват от "Атака"? [quote:3jqap94p]И нямам против турчин да ми е министър - председател след като е български гражданин и не си е избирал къде и кога да се роди[/quote:3jqap94p] bb, е това е приказка на място! :) [quote:3jqap94p]За кво , за да легитимирам властта , дето нито я одобрявам, нито я искам?[/quote:3jqap94p] Партилане, властта не чака от тебе да я легитимираш и изобщо не пита искаш, или не искаш. тя си действа. значи и ти си длъжен да реагираш спрямо нея. защото във всеки един момент, докато умерените и разумните не правят нищо, екстремистите се активизират. и положението се влошава, а не се подобрява.
Gravatar
Asymetral
2006-10-18_11:02


Ми защото Партилане властта винаги ще я има, държава ще и трябва да има. Да, знам, за който и да гласуват хората, на власт винаги идва ПРАВИТЕЛСТВОТО - "онова дето обещава, пък не дава, и е съставено от диванета и крадци". Може и така да е, ама поне да е по-малко кофти, а и в случая да попречим на откачалки и неофашисти да влязат във властта. Това важи с пълна сила и за президента. Между другото, дали всички знаят че президента има повече представителни, отколкото управленчески функции. Щото тук нещо за еднолична диктатура почна да се говори ...
Gravatar
DreadSquirrel
2006-10-18_11:02


bb - малките общности са слаби. Поучи се от траките - те са били разделени на множество племена - и гърците са казали за тях нещо в този смисъл - ако се бяха обединили траките, да бяха превзели цяла Европа. Обаче не са се (ако помня правилно - точно един път са се обединили всички траки и са помели всичко по пътя си) и са били превземани от другите сили непрекъснато - точно както и нас, българите, в по-късно време. Разделянето е слабост. Ако живеехме в утопия, в която никой не пречи на другите, може би да, но за жалост не е така. Държавата ни трябва да е силна и обединена и да има добри водачи, ако искаме да стигнем до някъде, изобщо. Иначе е хубаво да има разнообразие, но за жалост трудно се получава. Те и за това римляните накрая са минали само на една религия, като са видяли, че разнорнодните им религии до тогава яко са ги разединявали. (модерирано) Книгата обаче не съм я чел, може би не е лоша идея да й хвърля едно око да видя за какво иде реч.
Gravatar
Sonic Rage
2006-10-18_11:04


Brainjuice не съм решил че ще е по-добър, просто съм видял до сега какво са направили другите партии (в общи линии и сдс, и бсп и и, Симеон, и независими са преебавали много народа..затова сега е той наред..ако и той се издъни много ясно че няма да повторят хората грешката си...поне не и аз) А колкото до това кой какъв е....ако Ахмед ти се вижда българско име или Мехмед,Мохамед,Сали,Али и т.н да не говорим фамилии, ами пожелавам ти приятен престой в Турция...защото ако беше така както казваш ти нямаше да има малцинства от т.нар "български турци" и нямаше да има новини на Турски език по Канал 1 в 17 часа... Не че имам нещо против тия малцинства, ама те имат много против нас и не го крият.... EDIT : [quote:objc8xtd]Между другото, дали всички знаят че президента има повече представителни, отколкото управленчески функции. Щото тук нещо за еднолична диктатура почна да се говори ...[/quote:objc8xtd] Ако му бяха само такива функциите нямаше да може да даде властта на турците...Нали?
Gravatar
Asymetral
2006-10-18_11:09


Dread Squirrel Как пък разбра че евреите крадат държавата? Моля те за фактология ако обичаш. Иначе си обсолютно прав - малките общности нямат шанс. Всички знаете завета на хан (?) /опс не се сещам/, това с копията и прекършването.
Gravatar
Партилан420
2006-10-18_11:12


държавата е продукт с изтекъл срок на годност. Дали "винаги" ще я има - ще поживеем, ще видим. Така или ина4е "винаги" е твърде дълга дума. държавите ве4е не са на мода. Не плащам данъци, не служа в армии и по никакъв на4ин не искам да се мъ4а да кребя нещо прогнило, разпадащо се , подтискащо и излишно. В условията на европейски съюз кметовете имат дале4 пове4е реална власт от президентите, и докато държавата е излишна, общината изобщо не е. само за сведение в Холандия кофишоповете работят на основание на общински подзаконови актове. 4е един Болен луд не бива да се допуска до президентски пост е вярно, ако се появи такава опасност може и да отида да гласувам .
Gravatar
Asymetral
2006-10-18_11:28


Uplifter - възможно е аз да не съм в час с точно тези събития, но президента еднолично ли им е дал тази власт? А какво значение има името или това колко езика знаеш всъшност. Оф, в Швейцария има 3 или 4 официални езика - там не се дерат кой е по-швейцарец. Имената ни на повечето са смеси от какви ли не народности - по твоята логика трябва да опразним парламентарната зала и изобщо всички институции, за да останат чисто българските :o И кои малцинства имат нещо против българите? Ама не ми казвай че са циганите, щото са ти откраднали телефона или са турците, щото си чул как са набили някого в дискотека. P.S> Между другото прабългарите знаеш ли как изглеждат, тъмно мургави и с тъмна, черна и права коса - има такива в едно село /ще му постна името по-късно че в момента не се сещам/ и до момента - и тва си е факт.
Gravatar
brainjuice
2006-10-18_11:34


[b:wuzl5255]Uplifter:[/b:wuzl5255] не виждам какво те дразни това, че Ахмед, Мехмед и т.н. не са български имена. и не виждам какво те бърка турският език и новините на него. има ли турскоговорящо малцинство в България - има. е, тогава? да се правим, че ги няма ли? или да се опитваме да ги интегрираме в обществото. независимо от етническата или религиозна принадлежност всички тези хора са [i:wuzl5255]граждани[/i:wuzl5255] на Република България, и имат всички граждански права като останалите - включително да бъдат избирани на ръководни постове. пък те, ако щат, могат и да се самоопределят като патагонци. това е тяхно право и никой не може да им го отнеме. по същия начин аз мога да получа британско гражданство и да си остана българин, нали? ако някой ми попречи да се определям като българин, ще се боря с него до смърт за правото си на самоопределение. затова няма да преча и на другите да се самоопределят както искат. П.С. въпросът с лобистката и антиконституционна партия ДПС е съвсем друг. ДПС не са всички български турци, нито пък са най-добрата част от тях. хората на ДПС сплашват и експлоатират собствения си електорат. П.П.С. ти колко български турци познаваш лично? аз познавам доста, и нито един от тях никога не ме е гледал накриво заради това, че съм българин. а по въпроса за президентските пълномощия - президентът има право: 1. да налага вето на всеки закон, който си поиска. 2. да бъде главнокомандващ на армията. 3. да председателства Съвета по национална сигурност и да въвежда извънредно положение в страната по свое усмотрение. не сме Русия или Щатите, но това са си бая сериозни права, особено последното...
Gravatar
mokiziva
2006-10-18_11:50


hm, ne che iskam da promeniam mnenieto na tezi, koito smiatat da glasuvat za ataka, no ne moga da se sdurja da kaja samo che spored men podobno otnoshenie kum malcinstvata e absoliutno pod vsiakakva kritika. da obviniavash tursite che bili mrusni, gadni, mirizlivi kradci, si e chist rasizum i ne bih go tolerirala pri nikakvi obstoiatelstva, puk dori i da go kazva takuv simpatiaga kato bagala. pri polojenie che tia hora veche sa 10 procenta ot bulgarskoto obshtestvo, prosto niama nikakuv nachin da se prestruvash che ne sushtestvuvat. i tova che imalo novini na turski ili tabelki na gradove na turski, sushto e napulno normalno i za razvitite strani: naprimerv amerika ima celiraioni samo s tabelki na kitaiski ili italianski, v shveicaria ima raioni kudeto nikoi ne govori oficilalen nemski. kva e taia chista rasa koiato iskate da suzdatete neshto ne chatkam. poznavam strashno mnogo deca turcheta i cigancheta zashtoto dokato biah v bg navremeto biah chlen na edna organizacia za podkrepa na malcinstvata. zaedno s maika mi se biahme hvanali da im organizirame zeleni uchilishta i krujoci, da hodim da im pomagame ( osobeno na momichetata, zashtoto tehnite prava neprekusnato se potupkvat , iznasilvat gi, jeniat gi na po 13 godini i kvo li ne oshte). naistina opoznah nachina im na jivot, zashtoto biahme dosta dulgo vreme pokrai tiah ( maika mi imashe da pishe niakva nauchna kniga za vuzpitatelnite metodi v malcinstvata i az uj i pomagah sus socialnite eksperimenti). ta misulta mi e che prosto si e pulno zablujdenie da smiatate che samo te bili kradci i tva i onova. chsitite bulgari sa tochno sushtata rabota ako shte govorim za " masata". a veche, koito iska, za kvoto iska da glasuva, samo che da narichate hora koito argumentirano i inteligentno si izkazvat kritikata ( brainjuice) "keleshi" , prosto govori za mnogo niska kultura. az sum mnogo suglasna sus vsiako mnenie na brainjuice. mnogo dobre kazano! i osht eneshto: az lichno dosta viarvam vuv zakona za karmata i adski mnogo me e strah dori da si pomislia neshto za "po-nishite" rasi, shtoto znam che v momenta v koito si go pomislia oshte na sledvashtia den po ulicata niakoi drug shte se otnese s men po sushtia nachin po koito az sum se otnesla kum " ciganite" ...
Gravatar
bagala
2006-10-18_11:56


:wink:
Gravatar
the GNOME
2006-10-18_14:27


Хм... Не мисля, че някой в този форум се прави че малцинствата ги няма. Аз също съм против новините на турски.. Не мисля, че българските турци разбират само турски... Просто не намирам основателна причина за съществуването на тези новини, както и за изграждането на паметник в памет на загиналите турски войни редом до този на Опълченците. Просто логиката ми е далечна тук! Ако ще има на турски защо да няма и на цигански, че и на влашки? В днешно време ако на някой му е притрябвало да гледа каквото и да било на някакъв език може да си намери начин да го направи. Истина е че открай време българските цигани се свързват с две основни неща - престъпност и музика. Мога обаче да си представя колко е трудно да си се родил с циганска кръв и да се опитваш да живееш нормален живот в България. Това е въпрос на манталитет на традиции и предрасъдъци все неща които и 5 ЕСа няма да могат да променят... Много ми хареса как се защити представителя на Атака (онзи дето "сгафи" с унгарката) когато му връчваха от господари на ефира златния скункс (че си нямаме порове). Беше ясен и точен! Един от малкото, които обърнаха смеха в обратна посока... За мен постовете както на [b:3gnptkzb]brainjuice[/b:3gnptkzb] така и на [b:3gnptkzb]DreadSquirrel[/b:3gnptkzb] носят много истини, но за мен истината е по-средата. Естествено, че не става въпрос за пълна обратна национализация! Това е немислимо. Но мисля, че под някаква форма в някои сфери тя би била отлично решение (ако се направи както трябва разбира се). Сърбите имат идеи за обратна национализация в земеделието и мисля, че иеята е много добра и напълно приложима и у нас... [quote:3gnptkzb][b:3gnptkzb][u:3gnptkzb]UpLifTeR:[/u:3gnptkzb][/b:3gnptkzb] до сега какво са направили другите партии (в общи линии и сдс, и бсп и и, Симеон, и независими са преебавали много народа..затова сега е той наред..ако и той се издъни много ясно че няма да повторят хората грешката си...поне не и аз)[/quote:3gnptkzb] Замислял ли си се, че отчасти точно заради такъв тип "гласуване" сме на този хал. Промяната е бавен и труден процес, който не може да се получи за един мандат [i:3gnptkzb](или поне много трудно)[/i:3gnptkzb]. Това за което говориш са просто голи надежди, резултата от които е неспирна промяна на закони по системата от пусто в празно... Едно от нещата които не харесвам в Атака е отношението им към религията! :o Със сигурност малките общности са слаби особено ако не са сплотени. Ние открай време сме индивидуалисти и състезатели, но според мен идеята за България е нещо, което винаги ни е събирало в едно. За жалост в днешно време самите ние по-една или друга причина, под един или друг натиск, под една или друга примамлива мръвка на кука бягаме от тази идея. Докато търсим нещо повече не виждаме, че си имаме всичко. Както Партилан обича а казва "Богат е не този, дето има много, богат е този, дето си му стига." Та докато гледаме да "забогатеем" се ПРОДАВАМЕ. Турци горят горите ни от югоизток... Гърци се забавляват с храната и жените ни от югозапад. Македонци, Англичани, Американци, Германци, Японци и още какви ли не се заселват повсеместно по земите ни, като в редица случаи взимат от най-хубавите ни кътчета. Засипват пазарите ни с нискокачествени "cool" стоки на дъмпингови цени, убивайки традиционно силни за нас производства. ___________________ [b:3gnptkzb]"Гледайте добре вълци! Гледайте добре!"[/b:3gnptkzb] - из книга за Джунглата :)
Gravatar
Asymetral
2006-10-18_14:47


Ми новините ги има щото турскоговорящите са към 16 процента /е може и да бъркам/ пък не гледат новините от Турция, щото са българи и ги интересува България. Сега веднага някой ще скочи и ще започне възбудено да ми излиза с лафове - "Ами защо не научат български тогава". Ми отговора е комплексен - всъщност учат, но не го знаят добре, и го ползват изключително рядко, щото са изолирани географски /визирам тези в Родопите основно/ или защото в общността им се говори само турски. Ако им казваме че са турци, че не са българи - ще поискат може би автономия - и те ти тогава гражданска война. А пък няма на цигански и влашки, защото власите са малък процент или защото ромите биват няколко различни групи, с различни диалекти и май нямат писменост. Бъркам ли някъде? Хммм поизместихме се от темата май, а?
Gravatar
Sonic Rage
2006-10-18_14:52


[quote:3ip1ooez]Ми новините ги има щото турскоговорящите са към 16 процента /е може и да бъркам/ пък не гледат новините от Турция, щото са българи и ги интересува България. [/quote:3ip1ooez] Ми кат ги интересува България и са Българи що не земат да го научат тоя език бре? Ебаси логиката вкара.... :lol: Докато официалния език в българия е Български, не ми говори че не можели да го научат и ала бала ница....Ако се чувстват българи ще го научат официалния език на страната си...
Gravatar
brainjuice
2006-10-18_15:34


[quote="UpLifTeR":2im9t1az]Ми кат ги интересува България и са Българи що не земат да го научат тоя език бре? Ебаси логиката вкара.... [/quote:2im9t1az] човекът си го е казал: [quote="Asymetral":2im9t1az]Сега веднага някой ще скочи и ще започне възбудено да ми излиза с лафове - "Ами защо не научат български тогава". Ми отговора е комплексен - всъщност учат, но не го знаят добре, и го ползват изключително рядко, щото са изолирани географски /визирам тези в Родопите основно/ или защото в общността им се говори само турски. Ако им казваме че са турци, че не са българи - ще поискат може би автономия - и те ти тогава гражданска война. А пък няма на цигански и влашки, защото власите са малък процент или защото ромите биват няколко различни групи, с различни диалекти и май нямат писменост.[/quote:2im9t1az] и май бъркаш етническа с национална принадлежност - турците са си турци, не са българи (говоря за тези в Североизточна България поне). но те са български граждани и, продължавайки да са си турци, са част от българската нация. и продължавам да не разбирам какво чак толкова ви бъркат - вас, лично - новините на турски език? като не ви харесва - не гледайте. чалга-каналите също вероятно не ви харесват, и просто не ги гледате, нали? колкото до това, че България се разпродавала - това също е един от митовете, поддържани от недобросъвестни и популистки настроени политици и журналисти. в Германия има цели квартали в големите градове, населени изцяло с турска емиграция. има турски заведения, магазини, бръснарници и т.н. да сте чули някъде някой (освен неофашистите) да крещи: "Германия се разкъсва и разпродава"? истината е, че в България се купуват имоти от чужденци главно в изостанали и затънтени райони, където никой българин от години не се е връщал. като си напуснал бащината си къща в Родопите и си я оставил да се разруши, и като нямаш намерение да се прибираш там отново, с какво право протестираш, че някой идва от другаде и иска да ти купи имота? плюс това тези имоти се купуват не за да се поанглийчат и пояпончат, а, напротив, защото чужденците които идват тук ценят автентично българското (май повече отколкото ние сами го ценим). голяма част от тях правят и т.нар. "инвестиционни покупки" - взимат къща с двор само за да я препродадат, или за да започнат развиването на селски туризъм там. това често пъти става с помощта на местни хора и цялата микроикономика на района може да спечели от това. за щастие, все повече българи също се усещат да поемат в тази посока, но все още сме далеч от това, което би могло да бъде. във всеки случай, ние сме последната държава в Европа, където доскоро имаше забрана за притежание на недвижимо имущество от чужди граждани. това, доколкото ми е известно, дори и в Сърбия го нямаше. истинският проблем не е, че като им разрешим да купуват земя изведнъж всички ще дойдат да ни разграбят. истинският проблем е, че България *вече* се разграбва, и то не от богати англичани и японски пенсионери, а от нашенската мафия. всеки, който се е случвало да има нотариален акт за парченце земя край морето, и се е опитвал да си върне собствеността, го е усещал много добре на свой гръб. всеки, който е минавал през Созопол или Боровец през последните няколко години, също го е усетил. това е големият проблем на България, но за него отново няма да видим и чуем по никоя медия, защото медиите обслужват престъпната олигархия. същото правят национал-популисти като Волен Сидеров, които бият тревога за заплахата от чужденците и малцинствата и по този начин отклоняват вниманието от далеч по-крупните далавери на разни "бизнесмени".
Gravatar
Партилан420
2006-10-18_17:22


осъзнайте се малко бе!! "Транс-Култура За По- Добър Свят" какво ме интересува кой от София, кой от Скопие и кой на какъв език говори, МИСЛЯ 4е на психедели4ната култура наоколо ПОСЛЕДНОТО нещо, което и трябва е разделение по полити4ески и/или национален принцип.
Gravatar
brainjuice
2006-10-18_18:10


в спора няма нищо лошо. :) мисля, че спорът е съвсем културен и цивилизован, и няма лошо в това, че сме на различни позиции. ако в спора се роди истината, това ще е един добър начин утре да не настъпят по-дълбоки и по-тежки различия от днес. защото дори в психеделичната култура хората явно са прекаленож облъчени от митове, измислени фрази и пропаганда. колкото повече говорим, толкова повече кухите фрази и нелепите предразсъдъци се разпукват и разнищват. току-що гледах най-агресивния и манипулативен предизборен клип, който съм виждал през живота си, и смятам, че ако поне ние тук в този форум не сме поне малко имунизирани срещу внушенията на малкия екран, тежко й и горко на България. смятам също така, че на този пълен ненормалник, от чието име се излъчи клипа, трябва веднага да му бъде отнето правото да участва в президентските избори, защото с внушенията си съвсем пряко подтиква хората към етническо насилие и е сериозна заплаха за мира в страната.
Gravatar
red devil
2006-10-18_19:16


[color=red:pkpco3fb]opssss[/color:pkpco3fb] :wink:
Gravatar
red devil
2006-10-18_19:18


[color=red:1k6xpv7j]Zabravqte edna ot nai-vajnite funkcii na prezidenta: INTEGRIRA6TATA - sadeistva i osigurqva zapzvaneto na edinstvoto na durjavata! Ne6toto, koeto na dosega6nite prezidenti im e bilo adski trudno da osu6testvqt. Interesno mi e sled kato Volen tolkova napira da integrira teq i oneq da vidim dali 6te stane. Toi NE celi da razdelq naroda na tkaiva i onakiva, a prosto da integrira ne integriranite (tiq det sa zle)![/color:1k6xpv7j]
Gravatar
brainjuice
2006-10-18_19:26


де наистина да беше видяла последния му клип! внушението в него - неизказано с думи, само с образи и картини на джамии и турци - беше директно: "дайте да ги смачкаме докато не са ни смачкали те!" този човек никого не цели да интегрира, а иска сепаратизъм и гражданска война на етническа основа!
Gravatar
red devil
2006-10-18_19:29


[color=red:1c8kbuat]Miii ne gledam mnogo TV da ti kaja i neznam, no vijdam ti si mnogo ve6t po vaprosa - evala![/color:1c8kbuat] :D
Gravatar
brainjuice
2006-10-18_19:46


аз също почти не гледам телевизия, но отвреме-навреме се случва и често попадам ето на такива неща, които ме убеждават, че въобще не си струва да се гледа. но това не пречи на средния българин да му промиват мозъка всяка вечер. може би трябва и ние да гледаме повече телевизия, за да си обясняваме по-лесно откъде идват идиотското поведение и реакции на средния човек около нас. :twisted:
Gravatar
bagala
2006-10-18_21:04


DELETE pls nqkoi moderator taq temi4ka 4e tuka zaprili4a na Narodnoto Sabranie :x Mnooo prikazvat i ni6to smisleno ne kazvat,izbiratelite :twisted:
Gravatar
the GNOME
2006-10-18_21:46


Това, че в Германия има сумати емигранти изобщо не ме прави по спокоен. Може би съм с промит мозък незнам, но на мен тези неща: [url=http://www.mqsearch.co.uk/channels/search_property.php?type=Property&SES=GoogleROW&Keywords=Property%20Bulgaria:l2o41coq]реклама[/url:l2o41coq] [url=http://www.escapeartist.com/International_Real_Estate/Bulgaria/Bulgaria.html:l2o41coq]реклама[/url:l2o41coq] [url=http://www.velida.net/index.php?cmd=about:l2o41coq]реклама[/url:l2o41coq] ИЗОБЩО НЕ МИ ХАРЕСВАТ!!! Не казвам, че чужденците ни превземат казвам, че се ПРОДАВАМЕ! Колкото до новините какво ме безпокои - по логиката ти [b:l2o41coq]brainjuice[/b:l2o41coq] трябва да се обезпокоя едва когато не остане изобщо предаване на български в националния ефир... [size=75:l2o41coq]???[/size:l2o41coq] Че някой се опитва да ни скара с малцинствата си е истина, но мисля че това е така още далеч преди Сидеров да се появи на хоризонта... Не съм гледал клипа... нищо не мога да кажа. Смятам обаче, че в един момент туррците биха имали интерес да се скараме помежду си. Не ми се иска този момент да настъпи. -> Партилан420 - Как реши че нещо в тая тема ни разделя? Според мен тя може да помогне за вземане на решения или изясняване на въпроси, в което не виждам нищо лошо.[size=75:l2o41coq].[/size:l2o41coq]..
Gravatar
bagala
2006-10-18_21:54


3-ti post koito mi haresva ot wsi4kite teq koito pro4etoh bravo :)
Gravatar
brainjuice
2006-10-19_06:42


[quote="bagala":1w7hrv05]DELETE pls nqkoi moderator taq temi4ka 4e tuka zaprili4a na Narodnoto Sabranie :x Mnooo prikazvat i ni6to smisleno ne kazvat,izbiratelite :twisted:[/quote:1w7hrv05] а ти понеже много смислени неща каза в тази тема! някои хора поне се опитват да се аргументират като говорят! :wink: [quote:1w7hrv05]Колкото до новините какво ме безпокои - по логиката ти brainjuice трябва да се обезпокоя едва когато не остане изобщо предаване на български в националния ефир... ??? [/quote:1w7hrv05] какво, за Бога, те навежда на мисълта, че има тенденция предаванията на български в националния ефир да намаляват? колкото до линковете ти - третият и на мен не ми харесва, но първите два са ок. би ли ми казал какво лошо има в това, че чужди граждани имат право на недвижима собственост? би ли ми посочил европейска страна, където това да не е така? би ли ми посочил европейска страна, която е пострадала от този факт? и би ли ми казал всичките тия хотелски жк-та по морето, където апартаментите струват майка си и баща си, какво ще ги правим. аз бих ги сринал, но явно това няма да стане. няма и да си купя апартамент от тях. тогава нека ги оставим на дебелите германци.
Gravatar
mokiziva
2006-10-19_07:43


Mi Gnome, uvajavam pravoto ti na izbor, no iskam da ti napomnia che govorish za hora koito uprajniavat nasilie kum ciganite i turcite a vsiako nasilie kum po-slabite po definicia e nedopustimo. Kazvash che mnogo ti haresalo kak se bil zashtitil toia tip ot Ataka i oburnal vuprosa na smiah i ala bala, no az lichno sum potresena che vuobshte si trugnal da hvalish chovek koito uprajniava nasilie kum drugi hora samo zaradi kruvta im. Az mnogo se chudia, shtom daje horata tuk podkrepiat ataka, kvo ostava za normalnia main stream grajdanin koito slusha ot predizbornite kaampanii na Ataka i chuva tochno tova koeto mu se iska da chue: ne na chujdencite koito shte izkupiat BG i ne na ciganite kradvi. Da,ama ne. Niama nachin da izselish nito ciganite i turcite, nito bogatite kupuvachi ot Evropa. Za kogoto i da glasuvash. Edno e da iskash da premahnesh novinite na turski ( hm ne mislia che Ataka shte spre tova zashtoto v kraina smetka edna televizia sledva principa na ikonomicheskia profit i pri 16 procenta zriteli turci shte gleda da zadovoli tehnite interesi, tui kato 16 procenta sa dosta solidna publika ako shte govorim za reklamnite klienti no kakto i da e tova e druga tema). Edno e da da durjish na bulgarskoto, drugo e da podkrepiash chovek koito mnogokratno e izvurshval nasilie vurhi ciganite samo shtoto sa cigani. kvo stana s principite na trance obshtestvoto, koito tolkova godini nared sa ni vodili i zaradi koito tolkova chesto pravim partita s cel da suberem pari za bednite ot tretia sviat ili za afrikanchetata ili za malcinstvata. Znam, shte kajete, niama gi tia principi v BG, ama v kraina smetka ne e li malko prekaleno v edin trance forum da se govori tolkova hvalebstveno za nazusum... kakto i da e, izviniavam se za namesata, ama takiva kontroverzni sporcheta me privlichat kato pchela na med i ne mojah da se sdurja. Znam samo che ako zemat da izberat ataka, pak shte bera goliam sram tuka v edno obshtestvo kudeto se iaviavam malcinstvo. Nakraia she si zema edin pasport i she si zatvoria ustata zavinagi otkude idvam, kakto e trugnalo :lol: priaten den :wink:
Gravatar
gears
2006-10-19_07:57


абе за кво се връщам в тая тема пак не знам. ако кажа кво мисля за този, който я е пуснал ще ме баннат от форума форевер. другите дета говfрят за национализация и силна ръка на държавата волен пък въобще не искам да ги коментирам колко са зле. не ми трябва държава, не ми трябва знамер не ми трябва паспорт и бих направил всичко, за да мога да се отървя от тях и да съм свободен
Gravatar
the GNOME
2006-10-19_08:00


Не съм казал, че има такава тенденция, казах само, че по твоите думи: [quote:36j48ue8][b:36j48ue8][u:36j48ue8]brainjuice:[/u:36j48ue8][/b:36j48ue8] и продължавам да не разбирам какво чак толкова ви бъркат - вас, лично - новините на турски език? като не ви харесва - не гледайте. чалга-каналите също вероятно не ви харесват, и просто не ги гледате, нали?[/quote:36j48ue8] няма нищо обезпокоително! Може би се изказах твърде карайно.. Колкото до правото на недвижима собственост на чужди граждани - не не бих могъл да ти посоча европейска страна, където това да не е така. Ако не се лъжа преди време в Гърция имаше сериозни протести срещу гласуването на закон позволяващ закупуването на гръцка територия от чужденци... Но знаеш ли тези неща не ме интересуват! Не ме интересува дали има пострадала европейска страна! Не ме интересува кой си купува земя в Германия! Не ми харесва това да се случва в България! Не ми харесва да рекламират държавата ни като стока за продан! [quote:36j48ue8][b:36j48ue8][u:36j48ue8]brainjuice:[/u:36j48ue8][/b:36j48ue8] и би ли ми казал всичките тия хотелски жк-та по морето, където апартаментите струват майка си и баща си, какво ще ги правим. аз бих ги сринал, но явно това няма да стане. няма и да си купя апартамент от тях. тогава нека ги оставим на дебелите германци.[/quote:36j48ue8] Този път аз ще кажа за Бога!!! Това ли е твоето решение? А как се стигна до построяването им? А да си видял как Витоша се стопява! Да залеем всичко с бетон и после като няма какво да го правим да го продадем на дебелите германци или да го разрушим с надеждата, че природата ще възкръсне такава каквато е била!!! Мислиш ли, че ако в България не беше позволено чужди граждани да си купуват земя всичко това щеше да се случи (всичките хотелски жк-та и т.н.) ти сам го каза - "струват майка си и баща си." Защо? Защото са предназначени за Българи? В момента съм на път да правя озеленяване на един подобен комплекс... Собственика далеч преди завършването на строежа вече е продал няколко къщички от него и то само на чужденци! Те дори не ги виждат - просто ги копуват... Откъде идва [url=http://www.bluelink.net/np-campaign/c2_about.shtml:36j48ue8]това[/url:36j48ue8] желание в промени в закона за защитени територии според теб? Вярно е че урбанизяцията има своя дял, но по-скоро около големите градове. В Планините и покрай Черно море главният ламтеж на строителните предприемачи е свързан най-вече с възможността за продан на чужденци... И ако възможни копувачи от българска страна са само представители на богатата прослойка (малцинство) то сред чужденците и средната класа може да си го позволи! М/у другото още преди чужденци да могат ЗАКОННО да копуват Българска земя бях попаднал на сайт рекламиращ България, в който въпросната фирма родавач съвсем ясно предлагаше услугите си да помогне за заобикалянето на Българските закони! Съжалявам, че не го запазих... Дано само наистина не се стига до застрояване не само около но и във Български Защитени територии защото тогава ще трябва да мръ...
Gravatar
Asymetral
2006-10-19_08:17


Точно така Мокизива! :D Кво сиа - да не влизаме в ЕС, да си стоим тук при българското, да пляскаме всички които посягат на него през ръцете? :lol: GNOME няма начин да не продаваме на чужденците, ти влагаш като че ли много негативизъм в това понятие. Да не би да искаш да станем като Северна Корея, абослюно херметизирани отвсякъде. Вместо да печелим от туризъм и т.н. от какво да печелим? Ми много ясно че чужденците ще купуват, тва не означава че за българите нищо не остава. Ние без инвестиции загиваме както и да го погледнеш, няма държава която да се самозадоволява икономически/финансово, може да правят изключение само най-големите. А това че има незаконно строителство - извинявай ама това е българска работа и вече друга тема!!! Работя в близък бранш и мога да ти го кажа със сигурност! И защо в името на боговете ми кажи турците да имат интерес да се караме с тях? - тва мисля че е някакъв вид популистка параноя, умишлено насаждана от всички знаем кой. "Турците и циганите ще ни превземат, ще ни откраднат и изнасилят жените и децата ни, ще ни вземат всичко българско и т.н." - неща от този вид ме карат да се смея и пляскам по колената, после да се ядосвам как може да има такива наивни хора, които да вярват на това - моля ви бъдете с отворени очи! Fear is a mind killer - това е от ДЮН ако не се лъжа Индусите нямат дявол/Сатана имат Майа - (само)заблудата - това може да не съвсем точно - някой по-начетен да ме поправи
Gravatar
the GNOME
2006-10-19_08:25


офф -> [b:3j4gilxc]mokiziva[/b:3j4gilxc] - НЕ подкрепям Атака, казвам само, че някои от идеите им ми допадат.... Нямам против циганите и турците осен ако не застрашават България. За какво насилие от страна на човека със златния скункс говориш, че нещо не ми е ясно? Обикновено Мавриков прави смешни хората на които връчва статуетката, но този път той беше смешен (поне за мен). Наистина някой говори ли за изселване на циганите и турците? Защо използваш транс културата като аргумент? Преди да определя себе си като дете на света аз се определям като дете на България (май се повтарям). Това прави ли ме външен за транскултурата? Колкото до въпроса с паспорта и срамъ избора си е твой! Не виждам причина да се извиняваш за това че пишеш и споделяш мнения... -> [b:3j4gilxc]Asymetral[/b:3j4gilxc] - май си прав... Майа маи е илюзия... :)
Gravatar
brainjuice
2006-10-19_08:27


това със застрояването тече *много* отпреди въобще да се заговори за продажба на земя на чужденци! мисля, че вече споменах според мен на какво се дължи то - дължи се на [i:1btfohxw]лакомията[/i:1btfohxw] на българската олигархия, както и на [i:1btfohxw]корумпираността[/i:1btfohxw] на държавните чиновници, разрешаващи тези строежи. и виновни, разбира се, няма, осъдени няма, и няма и да има. всичко си е ок, само да не бяха гадните чужденци и турците. не усещаш ли колко дълбоко лицемерно е всичко това, което се насажда всеки ден от популистките медии, и от което виждам доста хора индоктринирани и в този форум? ако се замислиш дълбоко, ще установиш, че между фразата Apartments for Sale in Bulgaria и фразата "Продавам тристаен в Люлин, с ТЕЦ и телефон" - няма никаква обективна разлика. само че едното ти приемаш спокойно, а на другото рипаш като ужилен, защото ти звучи като "продават родината". няма никакви обективни причини да е така, освен факта, че някой някъде те е *приучил* да реагираш така. манипулацията се състои, ако щеш, в самата структура на езика, в начина, по който се поднася информацията от журналисти и по който се коментира от (набедени) анализатори и политици. в България няма безпристрастни медии, които да поднасят новините в обективен тон. тук всичко е нахъсване, дори това, което се представя като просто събщаване на факти. а повечето от журналистите и политиците са с много нисък морал и работят в полза я на Черепа, я на Агафонов, я на Димитър Иванов, и прочие (впрочем, честният частник Агафонов е един от основните спонсори на "Атака", и това не съм го научил от четене на строго секретни документи, а защото той самият си го афишира напълно открито). ако се отърсим от всичката тази пропаганда, ще установим, че основният проблем е изместен. основният проблем не е в това каква е националността на хората, които купуват имоти. а в това, че се строи незаконно. в момента на Витоша, в националния парк, се вдигат разни вили на разни богаташи. на мен въобще не ми пука какъв е родният език на този, който ще живее там. ако е българин, това няма да ми накриви шапката повече, отколкото ако е германец. ако е човек на Доган, това няма да е с нищо по-лошо или по-хубаво, отколкото ако е човек на Милен Велчев. просто тази вила не трябва да е там - и точка! без уговорки и без допълнителни каузи и клаузи! :!: edit: Asymetral, човек, кефиш! :) тамън докато си напиша мнението, и ти вече си пуснал друго, в същия дух, но по-ясно и добре казано! :D
Gravatar
the GNOME
2006-10-19_08:36


не мисля, че мнението ми е породено от медиите! По скоро е базирано на чувства... За останалите неща си почти напълно прав! Особено за това: [quote:3p62yy1v][b:3p62yy1v][u:3p62yy1v]brainjuice:[/u:3p62yy1v][/b:3p62yy1v] на мен въобще не ми пука какъв е родният език на този, който ще живее там. ако е българин, това няма да ми накриви шапката повече, отколкото ако е германец. ако е човек на Доган, това няма да е с нищо по-лошо или по-хубаво, отколкото ако е човек на Милен Велчев. просто тази вила не трябва да е там - и точка! без уговорки и без допълнителни каузи и клаузи![/quote:3p62yy1v] Напълно съм съгласен! :) :idea: edit: И все пак ми се струва, че картинката която рисуваш не е пълна и че възможността чужденци да си купуват БГ територии стимулира адки много всички останали процеси!
Gravatar
Asymetral
2006-10-19_08:39


brainjuice - :) edit GNOME - прав си за Майа, ама и така върши работа, разбрахте ме :wink:
Gravatar
muhomor
2006-10-19_08:48


Абе до вчера на обяд се чудех дали да гласувам със жълта или бяла блесна, ама в обедната почивка отидох до Дунава да направя едно проучване, па взех че си строших и последната здрава карбонова спинингарка... Та си викам що па да не взема петък през нощта да си бия камшика към София... Сутринта в събота да отида на зарибяване и екоакцийка с Видрите, па после с другарите съфорумци и съседи от "Ouim County" (а.к.а. "квартала" от Чамлобатак) да обърнем по една мастичка, после втора (Пипи, купи две бутилки от днес, че утре чак вземам пенсия, а тогава няма да продават гадовете, пък ша ти напрайм убава снимка за чужд аватар с нещо по-квалитетно)... Та така до неделя следобяд! Ей т'ва ми се очертават най-добрите избори! Вервайте ми! Както казва един виден рибохващач: "По-добре да си известен пияница отколкото анонимен алкохолик!"
Gravatar
Партилан420
2006-10-19_09:16


Огор4ен съм от популярността на разни болни наци-идеи сред т.нр."транс-аудитория" явно и тук е пълно с пълни с ограни4ения и страхове умове. Жалко. За хората, дето виждат надвиснали заплахи както в 4ужденците, така и в малцинствата, мога да има кжа само 4е "на страха о4ите са големи" и 4е "страха е пътя към тъмната страна". Не не ме е страх от Болен Свинеров, срам ме е от него. Срам ме е 4е имаме националисти в парламента, независимо дали те са български или турски националисти. Искам да попиртам националистите във форума защо слушат израелски, шведски или южноафрикански транс, ами не вземат да си пуснат "мила родино" или още по-добре "шуми марица" :lol: :?: п.с. Брейнджус е съвсем прав- незконното строителство , загрозяването на ландшафта и корупцията в България са дело на българи, 4ужденците не строят незаконно, не се опитват да си издействат разрешения 4рез рушвети и про4ее, познавам няколко 4ужденци, дето си купиха къщи в Български села, и те съвсем не се занимават да строят бетонни грозотии- даже напротив- опитват се да развиват органик-фермерство. п.п.с. тази пролет имах и "близка среща от третия вид" с цяла шайка малолетни скинар4ета, за мой късмет се оказа 4е не знаят как да бият лошо.. разминах се само със средни телесни повреди.(не знам за какво ми ско4иха, заради косата ми, заради дрехите ми, или просто за разнообразие) Така или ина4е въз основа на ли4ния си опит мога да заявя, 4е намирам българите-националисти за реална заплаха за разлика от съществуването на растящи етни4ески и културни малцинства, от новините на други езици и от англи4аните и грманците дето си купиха къщи на село. Надявам се в недале4но бъдеще понятията "italiano" "espanol" "english" "eliniki" "Българин" и про4ее да зву4ат не по- разли4но от понятията "софиянец", "пловдив4анин", "варненец", "бургазлия" и про4ее.
Gravatar
brainjuice
2006-10-19_09:26


[b:37ml0hcl]theGNOME:[/b:37ml0hcl] ето, че когато поговорим и поспорим малко, можем да достигнем до разбиране :) според мен не е продажбата на чужденци основният виновник за това, което се случва със строежите, но това вече е въпрос на лично виждане. важното е друго: и двамата сме съгласни, че преди всичко трябва да се спазват законите, когато се строи, а неспазилите ги да се пляскат през алчните ръчички. мисля, че за тази кауза можем да се борим заедно, останалото са подробности. :) но за мен не си прав - ти, както и много други - да реагираш на чувство. емоциите са нещо много хубаво, но е добре да избликват най-вече в моментите, когато е гарантирано, че ще са позитивни - слушане на музика, правене на любов... иначе, ако ги влагаме в политика, рискуваме бързо да ги превърнем в омраза, страх, агресия... в политиката всеки се опитва да ни манипулира и да бие на чувства, да ни играе по тънките струни, за да прокара своя интерес. а медиите са натрапчиво нещо, дори ако не ги следиш редовно. те се чуват и виждат отвсякъде, заглавията на вестниците се четат от всяка будка, дори и да не искаме да ги видим. и когато ни облъчват така от всички страни, с радио- и телевизионен шум и заглавия с ГОЛЕМИ ЧЕРВЕНИ букви от вестниците, най-често съобщаващи ни колко е зле всичко и как отиваме в батака - в един момент човек може да се почувства подплашен като заек и да потърси сигурността на груповата идентификация - било то на футболен мач, на партиен митинг, или на нещо друго (например принадлежността към кварталната банда от местни келеши). за мен най-добрата стратегия е да се стремиш да останеш хладен и безстрастен към всичко, което чуваш да се приказва в публичното пространство. и да анализираш с разума и логиката си дали този сега наистина казва нещо по същество, или само прави вятър с устата си. :lol: аз съм късметлия в това отношение, защото съм филолог и работя с езика, и по-точно професионалните ми интереси са в това как езиковият изказ влияе на аудиторията (е, анализирал съм главно поезия, но в публичното ораторстване или вестникарските статии действат същите принципи). така че по една случайност виждам по-добре уловките, които се поставят в определени начини на говорене. но това е умение, което е присъщо на всеки що-годе разумен човек, не само на някакъв просветен елит. достатъчно е само да имаш желание и да си кажеш: wake up, Neo, the Matrix has you. :)
Gravatar
Syman
2006-10-19_09:39


hah parilan4o a ako te bqha bili cela 6aika maloletni cigan4eta kfo 6te6e da govori6 ? da na skin4etata ne na ciganite
Gravatar
red devil
2006-10-19_09:42


[color=red:1pabdgeq]hmmm... 6to ne smenite temata na ANTIATAKA kampaniq?! Mnogo dobri se izkarahte be hahahaa :lol: "zaedno s mangalite pred sveta!!!" tva li e va6to logo????? Za sebe si li4no 6te kaja, 4e me e gnusss :mrgreen: da stoq do cigani i da gledam kvi mizerii pravqt navsqkade ot kadeto minat - tova me kara da gi nenavijdam, qsno?! Tva za koi 6te glasuvam si e li4en izbor i kolkoto i argumenti da mi izkarate protiv nqkoi, za kogoto VIE smqtate, 4e ne trqaa da glasuvam, pak nqma da me ubedite! I ne 6tot sum tvurdoglava (e to i tva de amaaa...), a prosto za6toto vseki ima pravo na izbor!!!! VSe edno az da trugna da vi ubejdavam da ne glasuvate za tozi, za kogoto ste re6ili - nikoga ne moje da stane taaaa rabota! Btw znaete li imeto na ministura na zemedelieto i gorite??? Az 6te vi kaja samo kvo e - tursko! A znaete li kvi aferi se praaat s edna ot nai-hubavite 4asti na rodopite - izsi4at se nacionalni parkove! Kogato oba4e im poiskaha smetka v edno predavane 1. bqha neide iz amerikata i edvam gi otkriha; 2. ni6to nemojaha da izmislqt v svoq za6tita! Ta v taq vruzka napulno podkrepqm mnenieto na [b:1pabdgeq]the GNOME[/b:1pabdgeq] I ne si mislete, 4e tezi prikazki deto gi izpisah sa v za6tita na ataka, ni6to podobno prosto li4ni razsujdeniq![/color:1pabdgeq] :wink:
Gravatar
brainjuice
2006-10-19_09:57


[b:l8iprq9f]red devil:[/b:l8iprq9f] обясни ми, ако можеш, каква е причинно-следствената връзка между това, че министърът на земеделието е турчин, и поразиите, които върши? да не би да искаш да кажеш, че българин не може да направи това? да не би да искаш да кажеш, че например на Илия Павлов името му като беше българско, та много сме прокопсали от него? ако правиш директна връзка между турците като етнос и кражбите, мога да те опровергая с примери и да ти покажа, че говориш наизуст. някои крадат, други не крадат - и между турци, и между българи. а, ако не казваш това, какво казваш тогава? :wink: тва с "личния избор" са глупости. естествено, че всеки си има личен избор, който трябва да се уважава. но те и серийните убийци действат заради "личен избор", и какво от това? човек трябва да използва това, което му е на раменете, и непрекъснато да си казва: абе, аз дали съм прав?:) затова са и хората около нас, за да се вслушваме и оглеждаме в тях и да се усещаме, когато се увличаме нянякъде. ние не сме няква банда социопати, нали? :P edit: [b:l8iprq9f]Партилан420[/b:l8iprq9f], радвам се и на твойто мнение! :)
Gravatar
pavelot
2006-10-19_10:02


Партилан 420: [size=75:3f25jyrf] "...Брейнджус е съвсем прав- незконното строителство , загрозяването на ландшафта и корупцията в България са дело на българи, 4ужденците не строят незаконно, не се опитват да си издействат разрешения 4рез рушвети и про4ее, познавам няколко 4ужденци, дето си купиха къщи в Български села, и те съвсем не се занимават да строят бетонни грозотии- даже напротив- опитват се да развиват органик-фермерство..."[/size:3f25jyrf] За повечето неща съм съгласен с Вас, но не сте прави относно за злоупотребите на чужди инвеститори: [b:3f25jyrf]пример1[/b:3f25jyrf]: община Павел Баня, близо до река Тунджа - италианска фирма закупува бивши краварници, ремонтира старите сгради и прави фабрика, която вероятно скоро ще замърсява реката. [b:3f25jyrf]пример2[/b:3f25jyrf]: доста от хотелите, които осакатиха черноморието ни са собственост на чужди граждани, прикривайки се, регистрирайки български фирми. Не ми се влиза в подробности, но за мен е ясно, че истината е някъде по средата. Винаги ще има безкрупулни хора, които с цената на всичко ще се облагодетелстват и други, които ще развиват осъзнато идеите и инвестициите си. :( :)
Gravatar
bagala
2006-10-19_10:08


[quote="brainjuice":gnrvg8fe][quote="bagala":gnrvg8fe]DELETE pls nqkoi moderator taq temi4ka 4e tuka zaprili4a na Narodnoto Sabranie :x Mnooo prikazvat i ni6to smisleno ne kazvat,izbiratelite :twisted:[/quote:gnrvg8fe] а ти понеже много смислени неща каза в тази тема! някои хора поне се опитват да се аргументират като говорят! :wink: .[/quote:gnrvg8fe] Abe ti golqm profesor sa prukna we?kat ti 4eta postovote mai nqma ni6to smisleno,ko 6a kaje6 a? :wink: Wsi4kite ste ptotiv ataka to tva e qsno i az ne sam sigoren dali 6e glasuvam za tqh ama EDNO ne6to znam,ne iskam da jiveq s cigani i turci,e kato gledam na powe4eto tuka im e bezrazli4no de,oooo werno 4e ste ot modernite hora muhahahahah v EU 6e vlizame :twisted: p.s i [b:gnrvg8fe]brainjuice[/b:gnrvg8fe] zemi da spre6 da govori6 za mene 4e me drazni6 ok? :twisted:
Gravatar
brainjuice
2006-10-19_10:11


[b:2umk288u]pavelot:[/b:2umk288u] само да кажа, че съм съгласен и с Вашето (хайде да си говорим на ти, става ли?) мнение. далеч съм от това да гледам на всички чужденци като на ангелчета с крилца. някои от тях са недобросъвестни. обаче тук трябва да се запитаме отново къде е държавата и защо не ги санкционира? или пак е бутнат някакъв тлъст рушвет на някой чиновник... за това сме си виновни самите ние, че създаваме на страната си световен имидж на "мястото, където с пари всичко става" и по този начин сме привлекателни повече за разни, с извинение, помияри, а не за сериозни фирми.
Gravatar
red devil
2006-10-19_10:12


[color=red:2p6jx8l3]Vslu6vam se! I moga da ocenq koi govori gluposti i koi po-golemi gluposti! Prosto me drazni fakta, 4e vse po-4esto 4uvam turski imena na ministri, ne6to koeto taka mi se nabiva gando v mozuka, 4e neznam... iii tva do sega ne e bilo, makar 4e i predi e imalo turci i cigani. Az v Turciq li sum ili kade?! :x [b:2p6jx8l3]Партилан420[/b:2p6jx8l3], na teb puk 6te ti kaja, 4e sa me gonili cigani (nqkoi ot koito bqha s nqkvi pru4ki) i to kogato bqh mnogo po-malka, sigurno ne sa iskali da si govorim ti kak misli6?! Moje bi se pita6 kak se izmuknah, 6te ti kaja - skrih se v edin vhod, v koito znaeh, 4e imam edno poznato semeistvo, no gi nqma6e i momenta v koito bqh ujasena ve4e vidqh na otsre6tnoto igri6te edin priqtel, koito doide i mi pomogna neznam kak! :twisted: [/color:2p6jx8l3]
Gravatar
brainjuice
2006-10-19_10:18


[quote="red devil":26n7b5q8][color=red]Vslu6vam se! I moga da ocenq koi govori gluposti i koi po-golemi gluposti! Prosto me drazni fakta, 4e vse po-4esto 4uvam turski imena na ministri, ne6to koeto taka mi se nabiva gando v mozuka, 4e neznam... iii tva do sega ne e bilo, makar 4e i predi e imalo turci i cigani. Az v Turciq li sum ili kade?! :x[/quote:26n7b5q8] ама ей това не мога да проумея защо се получава. всеки има право да се казва както си иска, тва тебе лично какво те бърка? в Силистра имаше един който си смени името на Манчестър Юнайтед. защо да няма Мехмед, Сали и прочие? какво лошо има? и за мога да си сменя утре името на какво аз пожелая, или да си кръстя детето както аз пожелая. извинявай, ама това твоето са си чиста проба предразсъдъци, които не почиват на нищо реално и смислено. ако ти харесва така, живей си с тях, никой не ти пречи. но кому е нужно?
Gravatar
bagala
2006-10-19_10:19


Kak zaradi edna sgan mrusna ste trugnali da obijdate dosega6nite si priqteli we? Ili mojebi zaradi mangalite we4e ne sme pruqteli? Ako e taka mnogo jalko za was ne za nas,ama kvoto iskate pravete de,jalko :!: :!: :!:
Gravatar
bagala
2006-10-19_10:21


brainjuice Awe pi4 ti mnoo govori6 we miana? zemi mlukni malko? tvoeto komy e nujno i na mene ne mi e nujno ok?
Gravatar
brainjuice
2006-10-19_10:22


[b:2367r2br]bagala:[/b:2367r2br] прекалено си докачлив и емоционален. само ще ти кажа, че нищо лично нямам срещу тебе, защото дори не те познавам. и ти мене не ме познаваш, така че... а впрочем като не ти изнася мойто мнение, може да не го четеш, и като не ти се живее с цигани и турци, можеш да си избереш къде да живееш. живеем в свободна страна (май) :)
Gravatar
bagala
2006-10-19_10:24


emi da ama i mnenieto na RED DEVIL kato ne ti haresva moje da ne go 4ete6 i da ne go komentira6 taka li e? :twisted:
Gravatar
Deadly Nightshade
2006-10-19_10:25


модерирано
Gravatar

2006-10-19_10:26


:lol:
Gravatar
brainjuice
2006-10-19_10:26


аз просто й казвам, че не я разбирам. и че за мен не е права. и съм обяснил защо. не съм й казал просто "ходи се скрий". надявам се и да не е прозвучало така.
Gravatar
Asymetral
2006-10-19_10:28


Tripex i Deadly Nightshade - аре напишете нещо смислено и аргументирано, или се върнете в детската градина а?
Gravatar
Syman
2006-10-19_10:28


модерирано
Gravatar

2006-10-19_10:29


[quote="Asymetral":60cjjxei]Tripex i Deadly Nightshade - аре напишете нещо смислено и аргументирано, или се върнете в детската градина а?[/quote:60cjjxei] Що не мога да смея ли? :lol: :lol: :lol: кат ми е смешно се смея :lol: :lol: :lol:
Gravatar
Asymetral
2006-10-19_10:30


Съжалявам тук темата се обърна в скандиране на антирасистки глупости ПРЕДЛАГАМ ТЕМАТА ДА СЕ ЗАКЛЮЧИ
Gravatar
Deadly Nightshade
2006-10-19_10:30


gears, moje li i nego da go vzemem v detskata gradina???
Gravatar
bagala
2006-10-19_10:31


[quote="Asymetral":2wjf3fpg]Съжалявам тук темата се обърна в скандиране на антирасистки глупости ПРЕДЛАГАМ ТЕМАТА ДА СЕ ЗАКЛЮЧИ[/quote:2wjf3fpg] da da nqma da e zle i da se istriiee :D
Gravatar
Asymetral
2006-10-19_10:33


В никакъв случай - нека е показна! Хммм може би малко модериране за проитовозаконните неща ааааааа?
Gravatar
red devil
2006-10-19_10:41


[color=red:5opi6d1y]Koe e protivozakonno, 4e to ve4e nestava qsno...[/color:5opi6d1y]
Gravatar
Asymetral
2006-10-19_10:45


Явно ти е трудно да прецениш! Всякакви антирасови и дискриминационни лозунги - ако не те мързи виж закона И не ми излизай Ред девил с това за личното мнение - заради това че закона трябва да се спазва в примерно Органик секцията има забрана за рекламиране и предлагане на незаконни субстанции
Gravatar
Syman
2006-10-19_10:46


ДПС (движение за пари и субсидии) май беше антиконституционна
Gravatar
Asymetral
2006-10-19_10:47


Тук си до известна степен прав - ако искаш отвори тема за нея, тук не й е мястото
Gravatar
brainjuice
2006-10-19_10:48


[quote:19d9j27e]ДПС (движение за пари и субсидии) май беше антиконституционна[/quote:19d9j27e] съгласен съм. но тук никой не е фен на ДПС, боже опази! :P
Gravatar
red devil
2006-10-19_11:11


[color=red:1fo8o950]Abe [b:1fo8o950]asimetralniq[/b:1fo8o950], ne razbrah samo kvo se opitva6 da mi kaje6, ta bi li se izqsnil za organic temata????? Otnosno zakonaaa ne mi obqsnqvai, tolkova zakoni se naru6avat i ne se spazvat, ti si trugnal da obqsnqva6 koe e zakonno i koe ne hahahha[/color:1fo8o950]
Gravatar
ani
2006-10-19_11:15


[quote="Партилан420"]Огор4ен съм от популярността на разни болни наци-идеи сред т.нр."транс-аудитория" явно и тук е пълно с пълни с ограни4ения и страхове умове. Жалко. За хората, дето виждат надвиснали заплахи както в 4ужденците, така и в малцинствата, мога да има кжа само 4е "на страха о4ите са големи" и 4е "страха е пътя към тъмната страна". Не не ме е страх от Болен Свинеров, срам ме е от него. Срам ме е 4е имаме националисти в парламента, независимо дали те са български или турски националисти. Искам да попиртам националистите във форума защо слушат израелски, шведски или южноафрикански транс, ами не вземат да си пуснат "мила родино" или още по-добре "шуми марица" :lol: :?: п.с. Брейнджус е съвсем прав- незконното строителство , загрозяването на ландшафта и корупцията в България са дело на българи, 4ужденците не строят незаконно, не се опитват да си издействат разрешения 4рез рушвети и про4ее, познавам няколко 4ужденци, дето си купиха къщи в Български села, и те съвсем не се занимават да строят бетонни грозотии- даже напротив- опитват се да развиват органик-фермерство. п.п.с. тази пролет имах и "близка среща от третия вид" с цяла шайка малолетни скинар4ета, за мой късмет се оказа 4е не знаят как да бият лошо.. разминах се само със средни телесни повреди.(не знам за какво ми ско4иха, заради косата ми, заради дрехите ми, или просто за разнообразие) Така или ина4е въз основа на ли4ния си опит мога да заявя, 4е намирам българите-националисти за реална заплаха за разлика от съществуването на растящи етни4ески и културни малцинства, от новините на други езици и от англи4аните и грманците дето си купиха къщи на село. Надявам се в недале4но бъдеще понятията "italiano" "espanol" "english" "eliniki" "Българин" и про4ее да зву4ат не по- разли4но от понятията "софиянец", "пловдив4анин", "варненец", "бургазлия" и про4ее.[/quote ] евала! и аз се чудя постоянно от къде тая злоба в нас:един към друг,към друговереца,към език, към нац. и етническа принадлежност,и дори ако щете към това кой от кой град е /, което много често тук е една от най-дискутираните и горещи теми/ жалко е , че толкова години ние , които сме родом от най-красивото място на земята- БАЛканския полуостров,което дава на цял свят пример, че толкова култури, етноси, религии могат да живеят на едно място , под един покрив, заедно/ и ако нямаше ала бала комерсиални апетити на Големите гадни Империи/ тук сигурно никакво робство, репресии , самотни майки, деца сираци и насилствена смяна на имена и вяра нямаше и да има никога...... та айде малко вече да се сетим за какво става въпрос...... ТОЛЕРАНТНОСТ! а пък онези дето ни управляват, ние ги избираме, а това , че след като се качат и яхнат кокала, забравят кво са бръщолевили.... е пак по наша вина...Май на това му казват гражданско общество! а има ли то почва у нас....?, щот за толкова години така наречена демокрация направо срамота, че това го няма... или съм сляпа .... 96 или и 7 година присъствах на откриването на църквата в Якуруда, често минаваме от там /виждали сте я предполагам/, коята е построена в поголямата си част от дарения на месното население, които са така наречените Пумаци-хорица дето напук на причинените им и от българи ,и от турци нещастия се самоопределят като БЪЛГАРИ и изповядват ислям.и да знаете как ми се е запечатало в съзнанието едно хоро -Дунавско, играно от хора в народни носии, от хора с фереджета/ и как се викаха там техните гащи забравих/ хванати ръка за ръка и после всички с цяло гърло пяха химна и откриха църкват пак заедно... е хайде със здраве аз смятам този път да гласувам!
Gravatar
Asymetral
2006-10-19_11:18


Уффффффффф - в тази тема има нарушаващи закона изказвания. След като в органик не рекламираме и не предлагаме незаконни психоактивни субстанции, не би трябвало и тук да има такива изказвания. Ще ти обяснявам за закона - кво, щом някъде не го спазват и айде всички да анархясваме ли? :o за да не става като чат - има ми ай си кюто - ако някой иска нещо лично да му разяснявам - ок Respect!!!
Gravatar
brainjuice
2006-10-19_11:19


ani :) :) :idea:
Gravatar
ani
2006-10-19_11:25


http://snimka.bg/album.php?album_id=71104
Gravatar
red devil
2006-10-19_11:31


[color=red:10esnyr5]Az ne mislq, 4e sum go naru6ila i ne mislq, 4e to4no Ti trqaa da mi go obqsnqva6, imam ponqtie ot pravo, taka 4ee .. nali iii ako ne6to naru6ava zakona vse pak, ami trii te go be basi horata, ne e nujno da se mrunka tolkova mnogo, tva da ne e 4at?![/color:10esnyr5]
Gravatar
Asymetral
2006-10-19_11:34


аха... ясно :lol: Respect /към повечето тук :P / опс сори за флууда
Gravatar
the GNOME
2006-10-19_12:12


[quote:2a8r3ldp][b:2a8r3ldp][u:2a8r3ldp]brainjuice:[/u:2a8r3ldp][/b:2a8r3ldp] и двамата сме съгласни, че преди всичко трябва да се спазват законите, когато се строи, а неспазилите ги да се пляскат през алчните ръчички. мисля, че за тази кауза можем да се борим заедно, останалото са подробности. [/quote:2a8r3ldp]Бих добавил, че освен да се спазват законите е хубаво те да се създават и променят от хора мислещи за доброто на родината ни... а това е нещо което също зависи и от [b:2a8r3ldp]всички нас[/b:2a8r3ldp]. Известно време работих в рекламна агенция така, че не съм толкова босоног по въпроса за медиите... Предполагам, че не съм толкова навътре в нещата колкото теб, но искрено вярвам на интуицията си и много много рядко тя ме е подвеждала. М/у другото не допускаш ли, че прекалената вяра в себе си и в познанията си също е опасна? И аз съм [b:2a8r3ldp]против[/b:2a8r3ldp] крайния национализъм, но не одобрявам и липсата на национално самосъзнание! [quote:2a8r3ldp][b:2a8r3ldp][u:2a8r3ldp]ani:[/u:2a8r3ldp][/b:2a8r3ldp] аз смятам този път да гласувам![/quote:2a8r3ldp]и аз! :idea:
Gravatar
loreamon
2006-10-19_12:31


Здравейте на всички, Може би някои от вас ме познават от партита, за тези които не - казвам се Климент. Както и Оми, не влизам напоследък често във форума, а и още по-рядко пиша. Днес попаднах на тази тема случайно и със голямо съжаление открих, че името на нашата мила Ани се споменава по повод политическата кампания. С политическа кампания съм се занимавал не веднъж, това ми е специалността (политология). Политиката определено е мръсна работа. За съжаление от музика много пари не се изкарват, и колкото и да ми неприятно на моменти, предпочитам да изработя по някой лев не като мияч на чинии. Конкретно в тази кампания работя в щаба на Неделчо Беронов - кандидат на десницата. За мен лично той не беше успешна кандидатура, никой не го познаваше допреди месец. Не ми се ще да пропагандирам точно тук, може би така ще се получи накрая (аз самият все още не знам за кой ще гласувам), но все пак искам да напиша няколко неща във връзка с набързо прочетеното дотук в тази тема. Ген. Любен Петров е ясно какъв е бил през времената преди 89 г. Единственото, което в момента той прави, е да яде от гласовете на Първанов. По-интересно ми се струва следното: По време на тв-диспут преди месец в началото на кампанията неговият вицекандидат беше запитан с простичкият въпрос кой е първият демократично избран президент на България. Г-жа Топалова отговори "Петър Младенов". Смятам е дори само чрез този отговор можете да си направите изводи за културата и познанията и на двамата. Въпросът е може ли такива хора да ни управляват. Моите уважения за родителите на Ани, но не може светлото й име да се използва във връзка с неприятно нещо като политиката. Второто, което искрено ме разочарова в отговорите по тази тема, е бруталният расизъм и омраза срещу цигани и турци. Никой ли не прави разлика между 700 000 турци и няколкостотин ДПС апаратчици? Как може да мразите толкова свестни хора коието живеят в тази страна заради Ахмед Доган и хитреците около него? Нима Болен Сидеров е надеждата ви? Има побойници, педофили, лъжци и откровени глупаци в парламента заради него сега, не стига ами пред лицето на Европа опетниха името ни... Модно е да си фашист? Обичайте България и дивата й природа, защо трябва да мразим? Музиката и културата, която все пак ни събира в този форум, не проповядва ли респект и любов? Колко от вас, почитатели на Атака, познават турци и цигани? Не сме ли недостойни с такова мислене да влезнем Европа...? Дилемата на тези избори е страшна, поне за мен. Абсолютно отчайващо. Като изключим петима от кандидатите като не съвсем на себе си или тотални аутсайдери, остават двама, които поне разбират за какво става въпрос. Пак повтарям, аз не знам за кого ще гласувам, за мен приоритет е Сидеров да не достигне втори тур - ще ме е срам, че живея сред такива хора в тази страна. Президенстката институция е ПРЕДСТАВИТЕЛНА - тя няма други функции освен да ПРЕДСТАВЛЯВА страната ни пред света. Волен Сидеров ли ще го прави? Или Нели Топалова? Или агентите Марков и Берон? Или ... действащият президент който поне го е правил и знае за какво става въпрос... който обаче се видя 8 пъти с Путин - повече от два пъти отколкото с всеки друг държавен глава... Въпрос е какво ние искаме да ни представлява. Ако не гласувате, оставяте расистите да решават вместо вас!
Gravatar
brainjuice
2006-10-19_12:40


разчитам не толкова на познанията си. те до голяма степен са плод на случайност и нямат пряко отношение към това, за което тук говорим. твоите вероятно са по-пряко свързани с медиите и политиката. обаче нещо друго, на което разчитам най-много, е несъкрушимия ми цинизъм. аз просто не вярвам, че е възможно, както казваш ти, да има някой, който искрено и безкористно да милее за всички нас и за България. и дори и да има, той вероятно ще си гледа работата и няма да му се занивама с политика. а дори и да се занимава с политика, ще е принуден да прави толкова компромиси, че от добрите му намерения няма да остане нищо... освен това, за мен отделният човек е ценен единствено като индивид. всякаква групова принадлежност малко или много унифицира и насажда групови предразсъдъци и митове. това е неизбежно, но според мен е по-добре, когато идентифицираме тези свои предразсъдъци и митове, да се помъчим колкото се може по-скоро да ги изхвърлим на боклука. а не да ги развяваме като знаме. edit: пак, докато пиша, се е появил друг разумен човек който е постнал паралелно с мен. браво [b:1j065qy9]Loreamon[/b:1j065qy9]! :) впрочем чудя се дали да не дам гласа си за Беронов, щото Георги Марков все по-малко ми харесва, пък и май той е, който беше инициатор за имотите на царя... но пък Беронов е много стар, да му се не види. президенската работа е напрегната и изисква да си в кондиция...
Gravatar
loreamon
2006-10-19_12:42


[quote="brainjuice":3qrsxbcj]аз просто не вярвам, че е възможно, както казваш ти, да има някой, който искрено и безкористно да милее за всички нас и за България. и дори и да има, той вероятно ще си гледа работата и няма да му се занивама с политика. а дори и да се занимава с политика, ще е принуден да прави толкова компромиси, че от добрите му намерения няма да остане нищо... [/quote:3qrsxbcj] напълно съгласен - затова политиката е мръсна работа
Gravatar
Syman
2006-10-19_12:45


da we i ti si ni qsen, antiATAKa
Gravatar
brainjuice
2006-10-19_12:48


[quote="Syman":xm42jc3y]da we i ti si ni qsen, antiATAKa[/quote:xm42jc3y] и айде, някой като е против "Атака", автоматично го отписваме и смятаме, че ни е ясен.:wink: тва да не е като с футболните агитки? :lol:
Gravatar
loreamon
2006-10-19_12:52


vij te sa veche kato sekta - sindroma na harizmatichnia lider Nali znaesh, che prez 30-te v SSSR milioni hora sa umirali s dumi na usta "Da jivee Stalin" misleiki che ne Stalin, a obkryjenieto mu sa vinovnite za masovite klaneta... Ta i syshtoto sys sivokosia smeshnik - kolkoto poveche prostotii pravi, tolkova po-vmaniacheni stavat podryjnitzite mu.. interesno mi e, gledate li TV SKAT ?
Gravatar
loreamon
2006-10-19_12:54


[b:ldd45p0p]През 2002 година в Москва - Волен Сидеров на конференция с "Ку Клукс Клан", ислямисти и руски националисти[/b:ldd45p0p] През 2002 година Волен Сидеров е участвал в Москва на Международна конференция по глобалните проблеми на всемирната история, показа справка в архива на Агенция “Фокус”. Наред със Сидеров, на конференцията са участвали и представители на Ку Клукс Клан, ревизионисти, ислямисти, руски лидери на националистечски формации. Новината за конференцията излезе днес, най-напред в публикация на вестник “Време” със заглавие “Георги Първанов води убедително, следва го антисемит и нацист”. Вестникът се позовава на проучвания на български социологически агенции, според които най-вероятен е балотаж на изборите, на който ще отидат досегашния президент Георги Първанов и лидерът на националистическата партия “Атака” Волен Сидеров. В кратката визитка на Сидеров, която прави вестникът, той е определен като [b:ldd45p0p]привърженик на “идеите за възобновяване на нацизма”[/b:ldd45p0p] и е посочен като [b:ldd45p0p]“редовен участник в международни срещи по проблемите на антисемитизма, антиглобализма, отричането на геноцида над евреите [/b:ldd45p0p]и опитите за световен заговор срещу православието”. Такава среща е имало през 2002 г. в Москва и в нея са участвали лидери на расистката организация Ку Клукс Клан от САЩ, а също ислямисти, свързани с “Хизбулла” и “Ал Кайда”, както и руски лидери на националистически формации, забранени в Русия. Справката в архива на “Фокус” показва, че става въпрос за Международна конференция по глобалните проблеми на всемирната история, която се е провела в Москва на 26 и 27 януари. По време на конференцията руските и чуждестранни гости са посрещнати в Московската социално-хуманитарна академия, която е наследник на Централната комсомолска школа, преименувана през 1990 в Институт за младежта, а през 2000 - в Академия. Конференцията е отразена в Интернет пространството в руски и световни антисемитски сайтове, които я определят като “една от най-големите ревизионистки прояви с участието на изтъкнати специалисти по тази специфична тематика”. Публикувани са снимки и отделни текстове от форума. На някои сайтове конференцията е представена под лозунга “Ревизионисти от всички страни, обединявайте се!”. Основните теми, по които говорят участниците в семинара, са ориентирани около различните аспекти на глобализацията и влиянието на ционисткия фактор в различни държави по света. Участниците са представени като “учени, автори и активисти” от Русия, САЩ, Австралия, Швейцария, Австрия, Швеция и България. Повечето представени учени са поддръжници на т. нар. ревизионистки подход към световната история. (б.ред. Ревизионистите поставят под съмнение исторически факти, обявени за неоспорими и предимно свързани с изхода от Втората Световна война, най-вече броят на жертвите на Холокоста, който определят като “висша историческа лъжа”). В списъка сред участниците в конференцията са: [b:ldd45p0p]Ахмед Рами[/b:ldd45p0p] - Бивш офицер от въоръжените сили на Мароко. Живее в Швеция, където избягва след неуспешен опит за[b:ldd45p0p] военен преврат[/b:ldd45p0p] срещу крал Хасан ІІ през 1973 г. [b:ldd45p0p]Дейвид Дюк[/b:ldd45p0p]. Американец. Основател на расистката организация [b:ldd45p0p]“Рицарите на Ку-Клукс-Клан”[/b:ldd45p0p]. Основател на “Национална асоциация за напредък на белите хора”. Председател на “Организация за европейско-американско единство и права”. Защитник на тезата на ревизионистите, че израелското разузнаване стои зад организирането на атентатите от 11 септември 2001 г. [b:ldd45p0p]Рене-Луи Берклаз[/b:ldd45p0p], швейцарски ревизионист. Генерален секретар на асоциацията “Истина и справедливост”, която официално се занимава със защита на свободата на словото и свободните исторически изследвания. Осъден на 1 март 2005 на три месеца строг тъмничен затвор, по [b:ldd45p0p]обвинение в расова дискриминация[/b:ldd45p0p] заради публикуването през 2003 г. на материал, [b:ldd45p0p]отричащ съществуването на газовите камери в нацистките концентрационни лагери[/b:ldd45p0p]. [b:ldd45p0p]Юрген Граф[/b:ldd45p0p] - швейцарски ревизионист. По професия е учител. Автор е на седем книги, пет от които са съсредоточени върху [b:ldd45p0p]отричането на съществуването на Холокоста[/b:ldd45p0p]. През 1998 г. срещу него, заедно с издателя му Герхард Фостер, са отправени обвинения в расова дискриминация и е осъден на 15 месеца затвор, които избягва, след като заминава в изгнание през 2000 г. През 2001 г. се жени за беларуска гражданка. Понастоящем живее в Москва. Противниците на ревизионистите го сочат като един от хората, подклаждащи [b:ldd45p0p]анти-семитизма[/b:ldd45p0p] и ксенофобските нагласи в Европа. На конференцията представя доклад, озаглавен “Треблинка: една радикална версия”. [b:ldd45p0p]Волен Сидеров[/b:ldd45p0p], България - представя доклад “Глобализацията - последният етап от колонизирането на православния Изток” [b:ldd45p0p]Борис Миронов[/b:ldd45p0p] - бивш министър по въпросите на печата и информацията на Русия по време на първия руски президент Борис Елцин. Основател и първи редактор на вестник “Российская газета”. Известен е като един от най-ярките теоретици на съвременния руски национализъм. През 1993 г. с указ на Борис Елцин е свален от министерския пост заради [b:ldd45p0p]ксенофобски и антисемитски [/b:ldd45p0p]убеждения и изявления. Председател на Национално-държавната партия на Русия. През 2000 г. основава Славянския съюз на журналистите. През 2003 г. с решение на министерството на правосъдието на Русия Национално-държавната партия на Миронов е обявена извън закона. Автор на няколко книги, сред които “За отношението на руснаците към коренните народи на Русия”, “За необходимостта от национално въстание”, “Нация и държава”, “Нас ще ни спаси национализма”, “Руското правителство - резидент на ЦРУ”. През 2000 г. Руският клон на Американската еврейска Антиклеветническа лига иска от прокуратурата на Русия да вземе мерки срещу Миронов, заради продажбата в Държавната Дума на Русия на изданието “Еврейското превъзходство”, с автор Дейвид Дюк. На конференцията в Москва през 2002 г. представя доклад, озаглавен “Еврейското влияние върху властта в Русия”.
Gravatar
Syman
2006-10-19_13:57


da X bil nq mqsto Y po povod Z, hah q kaji koi sponsorira agenciq "фокус" da ne e sega6noto pravitelstvo
Gravatar
pavelot
2006-10-19_14:16


Интересни сведения от [b:1xzlq4np]loreamon[/b:1xzlq4np] Дано подтикнат аудиторията на този форум към размисъл и осъзнаване на реалното ни положение и посоката към която е добре да вървим. Казано с 4 думи това е: Любов, Осъзнатост, Уважение, Взаимопомощ - това означава много работа над Съществото ни.
Gravatar
krae
2006-10-19_15:33


значи след като Волен бъде избран за президент следва: 1) военен преврат 2) промяна на конституцията 3) здрав геноцид върху циганите и турците (българската икономика става за кратко най стабилната в света след като милиарди изведнъж се инжектират след отпадането на социалните помощи за циганите, след като е спряла бруталната консумацията на електричество и след като са спрели кражбите) 4) Сидеров обявява войана на Турция с цел връщане на земите ни 5) Гърция, Македония, Румъния 6) Сидеров си дава почивка и се подготвя за нещо грандиозно. 7) Сидеров пуска агенти които да претърсват интернет форуми за хора които са говорили против Атака 6) след 6 години Българската армия набрала сили, подкрепена мега солидно от нестихващите български и нелегални албански и африкански заводи за оръжие иницира Третата Световна Война. Албания, Молдова и Нигерия (рандом африканска държава) влизат в съюз с България. 7) България завладява по голямата част от Европа и част от Азия 8.) България изстрелва атомна бомба но нещо не сработва както трябва и вместо в САЩ пада в Черно море. Годината е 2012-та и всичкопронизващата светлина която изгрява в 4:00 сутринта и мощния взрив събуждат цяла България. Ouim-ци започват да флудят форума със съобщения "КАЗАХ ЛИ ВИ ЧЕ ПРЕЗ 2012-ТА ЩЕ ДОЙДЕ КРАЯ НА СВЕТА@!#$" "КВО СТАНА МИСЛЕХТЕ НИ ЗА ЛУДИ А СЕГА А? А? А? А?" 9) Сървъра на cult.bg на който е хостнат сайта се стапя като лед на Венера 10) Край
Gravatar
Партилан420
2006-10-19_16:45


[quote="Syman":3s7zod61]ДПС (движение за пари и субсидии) май беше антиконституционна[/quote:3s7zod61] да, а това прави ли партията на Болен конституционна?? Или като има една противоконституционна партия в парламента, дай да пуснем и още една, 4е да си помагат взаимно.. Благодаря на Климент, 4е каза неща, дето исках да кажа, но не намерих подходящи думи. Ред Девил, не само е противозаконно да обри4аме на суровина за сапун някого си само заради етни4еската му принадлежност, не само е противозаконно да нари4аме представителите на други етноси "сган", НЕСПРАВЕДЛИВО, НЕТОЛЕРАНТНО И НЕДОПУСТИМО И НЕКУЛТУРНО Е. По тази същата логика е било унищожено коренното население на севертна Америка, по тази същата логика с са ни тъпкали и османските поробители. За тези, дето поддържат надигащия се национализъм- Не "заради едни маганли" бих си развалил приятелството си с някого, а заради НЕГОВИТЕ прояви на омраза, ненавист ,нетолерантност, агресия и про4ее неща, с които не искам и няма да имам нищо общо. И бихте ли ми обяснили, като не искате да живеете в една държава за-едно с мангалите, какво предлагате?- да ги изгорим в крематориуми, да ги пре4укаме с камъни ли? (Аз не бих убил майка с 5 деца, пък дори да не разбират бъкел български и НЯМАМ приятели, които биха го направили). Или да ги депортираме? И КЪДЕ да ги депортираме, да платим на Индия да си ги прибере ли? или просто да ги напъдим в Македония, както мнаправи Милошеви4 с косоварите? А после? И още- такива като Болен, ако полу4ат власт(само за да се справят със заплахата от "тези" или "онези"), се вкоп4ват във властта и за да аргументират оставането си на власт имат навика след "тези и онези" да обявяват за национална заплаха и (третите" и "4етвъртите" и "онези, другите" , към които спадат и трансърите, психонавтите, сектантите, инвалидите, лудите, 4е дори и татуираните... както беше писал някой в Германия в края на 30-те “Когато фашистите дойдоха за комунистите, аз не ги защитих, защото не бях комунист. И те ги отведоха. Когато дойдоха за католиците, аз и за тях не се застъпих, понеже не съм католик. Когато дойдоха за евреите мълчах, защото не съм евреин и оставих и тях да натоварят. А когато накрая дойдоха за мен, фашистите и мен отведоха. Защото тогава вече не бе останал никой, който да ме защити…” защото е много лесно да си играем на мразеница , да се разделяме според цвета на кожата, на о4ите или на пе4ата в паспорта, да се мразим взаимно и по този на4ин да помагаме на зли хора да вършат злини в името на доброто.
Gravatar
Asymetral
2006-10-19_16:55


krae :lol: чупиш, къртиш и кво ли още не муахахахахаха :lol: пропусна само това че 3.1. Волен след опрезиденстването си започва да лекува пърхут и лоша миризма под мишниците само като посочи с пръстче 3.2. запълва озоновата дупка с 2-3 напъна след като прилично си е похапнал зеле с бобец 3.3. задомява бездомните във възродения ГУЛАГ 3.4. решава радикално проблема с глада по следния начин - на гладуващите казва чесе лигавят и дава за пример Северна Корея където хората си живеят съвсем спокойно на слънчеви лъчи и отскоро радиационено въздух
Gravatar
aluin
2006-10-19_19:10


е как да не обичам тази тема :idea: :idea: :idea: .. показва че все пак уж незаинтересованите имат силни позиции и застават твърдо зад тях.. краеее.. welcome back mister anderson.. :idea:
Gravatar
DreadSquirrel
2006-10-20_00:24


krae - много си оптимистичен, според мен Сидеров би стигнал до Космоса и би разрушил всички галактически цивилизации с бомбата си през ключовата 2012. Този толкова опасен човек, мъчител на цигани и турци... Който явно ще бие бременни жени и децата им, като дойде на власт, нищо че вече отдавна прокараха закон и всеки полицай може да го прави... Който явно прави циганите на сапун, нищо че дори и нацистите не са го правели, тъй като това е било част от военната параноя... (нещо като рогата на викингите се е получило) Който ходи на конференции, в които се обсъждат лъжите в историята. Но тъй като в историята ЯВНО НЯМА ЛЪЖИ, това е неоспоримо доказателство, че той е расист. Както и че градският тролей е мутация на розовият африкански слон. Осъзнайте се бе хора! Медията лъже! Толкова ли е трудно да се досетите. Дори и Сидеров да не е цвете за мирисане, поне дайте лични наблюдения върху партията му, а не каквото ви е предоставено на готово от вестници и телевизия. То и баща ми сигурно си мисли, че марихуаната е тежък, пристрастяващ наркотик със смъртоносна доза, който ако не те убие ще те увреди за цял живот... А марихуаната в реалност си има и лошите страни - ПРОСТО НЕ СА ТЕЗИ. Ъ да добавя и други бисери - На балканският полуостров нямало робовладелство, освен от злите империи... Ние сме били избрали власта (сегашната)... Държавата била виновна за всичко, а не циганското и турското малцинство (всъщност това е вярно, просто си мисля, че всеки би трябвало да го знае и не виждам как се реши, че е другояче). Освен това националист изведнъж за някои хора стана равно на шовинист, а за трети пък стана нацист, понеже изобщо не знаят значението на предните две думи. Обогатете си речника малко, моля ви! "Всеизвестно е че мисълта уврежда словото, но защо и словото да не може да уврежда мисълта". (Или нещо подобно) А мненията за турците и за циганите са под всякаква критика... Едната страна ги изрисува с разни крайни, пъстри стереотипи, на които определено не пасват. А другата ги изкара ангели, света вода ненапита. Извинете ме за критичното мнение, но тази тема стана по-голяма детска градина и от събранията на депутатите ни...
Gravatar
brainjuice
2006-10-20_07:23


[b:2fkhpqh1]DreadSqurrel:[/b:2fkhpqh1] абсолютно всичко, което аз лично казвам за Сидеров и за партията му, е почерпано от лични наблюдения. колкото до конференцията, в която сидеров е участвал: извинявай, ама, нацист или не, за мене човек, който говори за световен заговор срещу православието е много зле. световен заговор срещу православието, дами и господа съдебни заседатели! чудя се да смея ли, или да плача. освен това, хайде да не си кривим душата - счупеният кръст, който е емблема на "Атака"; вдигнатата нагоре ръка за поздрав; фактът, че на немалка част от митингите на "Атака" присъстват скинове (за протокола да отбележа, че това аз лично съм го видял, а не съм го чел в медиите)... не знам какъв е този човек по вътрешни убеждения, но трябва да си сляп или да си кривиш много душата, за да не признаеш, че поне като имидж го докарва много нацистки, и явно печели дивиденти от това. сега не ми казвай, че трябва да си пусне мустачки и да почне да бръщолеви на немски, и чак тогава ще признаеш, че е нацист! :lol: и не знам кой кога е правил циганите на сапун, но ето тука в този форум неколцина вече се провикнаха "циганите на сапун", и то все хора от електората на "Атака". това е леко показателно, не смяташ ли? :wink: Медията лъже - това и аз го повтарям бог знае откога. само че не виждам с какво медиите са против Волен Сидеров. напротив, според мен го толерират в нмалка степен. така че не е уместно да твърдиш, че сме извлекли аргументи против Сидеров от медиите. и сега ще дам пример как може да се манипулира общественото мнение - дори и несъзнателно - без дори да си правиш труда да лъжеш. в криминалната страница на вестниците винаги, когато някой циганин направи нещо, пише: "Циганин обра магазин". обаче, от друга страна, ако българин обере магазин, никой вестник не пише: "Българин обра магазин". за подлог на изречението се избира нещо по-неутрално етнически, например "Мъж обра магазин", или "45-годишен обра магазин", и т.н. за циганите никога не се пише по този начин - може да е мъж, жена, 40-годишен, тийнейджър, но епитетът винаги е само "циганин". другото няма значение. и обикновеният човечец седи и чете във вестника: "циганин... циганин... циганин..." и си вика: бреееййй, че тя циганската престъпност 100 пъти по-голяма от българската. а цигани и българи са еднакво добри или лошо като хора. далеч съм от това да защитавам който и да било етнос като цяло - аз защитавам само отделни индивиди. но някакси не е честно: няколко страници по-горе попитах (един от многото ми въпроси, на които феновете на Атака не благоволиха да отговорят и аз знам защо - защото нямат подходящ отговор): за цигани-джебчии сте чували, а за цигани-шефове на пирамиди? просто джебчийството е специалитет на циганската мафия, а пирамиди, източване на ДДС и т.н. е специалитет на българската мафия. аз съм "за" това да се борим срещу всякакъв вид организирана престъпност. няма "циганска" и "българска" престъпност, има просто престъпност. както се казва, justice must be color-blind. и накрая нещо, което обобщава позицията ми по всички въпроси: за мен има един-единствен читав морален принцип, по който човек си струва да живее и да преценява другите хора около себе си. [i:2fkhpqh1]не прави на другия нищо, което не искаш да правят на теб.[/i:2fkhpqh1] това е. всичко останало - раса, пол, възраст, какъв език говориш, откъде си, какво е името ти, как се обличаш, каква музика слушаш, с кого ли лягаш, какви вещества вземаш - са глупости, според които не можеш и не трябва да съдиш човека. ако се направи логическа дисекция на всяко едно мнение, базирано върху такива расови, социални и т.н. предразсъдъци, в крайна сметка ще се види, че това мнение е напълно ирационално. с други думи, глупост, нонсенс, празен лозунг. моят съвсем добронамерен съвет към всички е - да се пазим от това!
Gravatar
loreamon
2006-10-20_07:24


[quote="DreadSquirrel":7b7c4sce] Дори и Сидеров да не е цвете за мирисане, поне дайте лични наблюдения върху партията му, а не каквото ви е предоставено на готово от вестници и телевизия. То и баща ми сигурно си мисли, че марихуаната е тежък, пристрастяващ наркотик със смъртоносна доза, който ако не те убие ще те увреди за цял живот...[/quote:7b7c4sce] Pak shte poptitam privyrjenicite na Volen - gledate li TV Skat, shtom mediite vsichki vkupom lujeli? Skat e unikalen bulgarski kulturen fenomen - molia vi obyrnete i vnimanie. Ta tozi chovek bez Skat niamashe da e nishto... :lol: Znachi vyv vremenata kogato masovite televizii se zanimavat s rialiti show-ta i tem podobni idiotshtini, napraveni po zapaden obrazec, v Skat nabliudavame "diskusii" medju 3-4-ma posiveli chichkovci s nemiti ot meseci kosi koito "bistriat" politika, istoria, kultura... po kaku\yv nachin obache.... da ne govorim za vrachkite i ekstrasensite ot tipa "Egologia" - kupete si nai novata otvara za da se chustvate dobre... neznam za men tova e bolno - no e [quote="DreadSquirrel":7b7c4sce]лични наблюдения върху партията му, а не каквото ви е предоставено на готово от вестници и телевизия.[/quote:7b7c4sce] kolkoto do fokus - mi sorry ama horata sa obektivni - nesluchaino imat medjunaroden licenz. Ako se vlegdash po dobre, dead squirel, statiata po gore e vzeta ot spisanie vreme v rusia - toest pusnato e ot shtaba na parvanov, koito nikak ne mu se shte da ima za oponent siderov na vtori tur. Ne zashtoto niama da go bie razbira se.
Gravatar
brainjuice
2006-10-20_07:28


[quote="loreamon":hb5g1e7q]Ne zashtoto niama da go bie razbira se.[/quote:hb5g1e7q] това не е сигурно. много хора никога няма да гласуват за Първанов, ако ще не Сидеров, ами Адолф Айхман да е другият кандидат. аз познавам такива хора, и тук във форума се чуха подобни мнения...
Gravatar
loreamon
2006-10-20_07:34


ima neshto takova za syjalenie.... vvchera dori podochuh che tvyrdi "kostovisti" po skoro biha glasuvali za siderov na vtori tur ... tova e super zle.. no pyk nadali chak shte go bie. Shte stane kato francia prez 2002
Gravatar
brainjuice
2006-10-20_07:36


еми зле е... :( спомням си как във Франция хората излязоха да гласуват за Ширак и против Льо Пен, след което публично си измиха ръцете.
Gravatar
Asymetral
2006-10-20_07:59


DreadSquirrel - /ти си ми любимеца :idea: :roll: / - абсолютно си прав, медиите наистина преувеличават - всички знаем че обикновенното и рутинното не се продава - трябва да е екстремно и "жълто". Някои неща за Сидеров наистина са преувеличени, но пък съм го слушал на живо и изтръпнах /.... а циганите в Треблинка! - по време на митинг/- за мен това е достатъчно, даже когато тълпата изрева одобрително реших че ми идва в повече и си тръгнах с ясно мнение и намерение. Не казваме че ромите и турскоговорящите са ангели, в никакъв случай. Ако мога да си позволя да дам лично мнение за нечие лично мнение - твоето е повече или по-малко балансирано и трезво такова, изразилите крайни мнения могат да го имат за пример. edit/ А и такова - не е коректно да оценяваме някой поради това само как изглежда и кои му ходят на митингите - аз го преценявам по това което говори. :wink:
Gravatar
Партилан420
2006-10-20_08:49


така или ина4е тази събота и неделя няма да гласувам, защото времето е хубаво и възнамерявам да го оползотворя по най-добрия на4ин, който се сещам(дивото зове) Ако има и втори тур, тогава може пак да си помисля
Gravatar
brainjuice
2006-10-20_09:00


[quote="Asymetral":2ihbnat1]А и такова - не е коректно да оценяваме някой поради това как изглежда и кои му ходят на митингите - аз го преценявам по това което говори. :wink:[/quote:2ihbnat1] струва ми се, че малко подценяваш силата на имиджа и образа. :wink: образите и символите имат страшна внушаваща сила, и те не са случайно избрани. те носят определено послание, при това не произволно, а дълго време обмисляно от PR-екипи. ако бях тръгнал да коментирам как се облича Сидеров, или как гледа - това би било некоректно. но аз говоря само за символите и позите, в които той *съзнателно* е избрал да рекламира себе си. този избор не може да не е показателен.
Gravatar
Asymetral
2006-10-20_09:13


Да, това е абсолютно така и изобщо не подценявам силата на имиджа -но аз просто не мога да преценя един човек на 100% по този начин. Имиджа му е направен да подсказва, но не е достатъчно конкретен, защото веднага биха го погнали. Това с вдигнатата ръка за поздрав и т.н. примерно няма доказателствена сила в съдебната зала ако трябва да го охарактеризираме като някакъв, но пък тези неща които чух вече ... за мен поне няма капка съмнение какъв е, дано го осъдят!!!
Gravatar
brainjuice
2006-10-20_09:16


да, естествено, всичко е така направено, че хем да навежда на асоциации, хем да няма доказателствена сила в съда. не са вчерашни тези хора. но като чуеш и какво се говори, това вече наистина 100 % ти дава ясна идея за какво иде реч.
Gravatar
loreamon
2006-10-20_09:20


[quote="Asymetral":1rd4ihnl]Националист наистина се натовари с негативно значение за съжаление. [/quote:1rd4ihnl] :oops: даамммм... точно това е: хората в България започнаха да мислят национализма като нещо позитивно. Asymetral: Не ми се занимава повече да пиша тук, има книги, философия, история каквото който се поинтересува. Най-лесно и бързо ако те мързи е да отидеш в уикипедия и да прочетеш там. Неприятно но се издразних наистина... ето до какво води национализма: http://galeon.hispavista.com/murcia1939 ... 0nazi.jpeg А погледни сега снимката и ми кажи каква е разликата между патриотизъм и национализъм Оня идиот ще ми прави митинги на 3ти март в центъра на града в който живея с откъси от Вагнер
Gravatar
Asymetral
2006-10-20_09:28


До момента свързвах национализъм с патриотизъм и не толкова с нацизъм, но явно термина и смисъла не са точно такива. Редактирах си поста. Извинете ме за неправилната употреба.
Gravatar
Партилан420
2006-10-20_09:28


не преценявам хората по това, какво говорят, а по това, което правят. Това, което Болен прави е да сее страх и омраза. И това, 4е по митингите му идват нацита и примират от екзалтация само като го слушат ми е достатъ4но , за да ми е ясно кой е той и за какво се бори. както беше казал Айнщайн- "Някои хора изглежда са полу4или главен мозък по погрешка- на тях би им стигмнал и гръба4ния мозък" И понеже "оби4ам наште планини зелени" пове4е отколкото оби4ам да помагам на Бай Ганьо да прави избори, , за мен не е трудно да направя избора си- в събота - "Алиса в страната на гъбата" [quote:2uphqf30]White Rabbit One pill makes you larger And one pill makes you small And the ones that mother gives you Don't do anything at all Go ask Alice When she's ten feet tall And if you go chasing rabbits And you know you're going to fall Tell'em a hookah smoking caterpillar Has given you the call Call Alice When she was just small When men on the chessboard get up and tell you where to go And you've just had some kind of mushroom And your mind is moving low Go ask Alice I think she'll know When logic and proportion Have fallen sloppy dead And the White Knight is talking backwards And the Red Queen's off with her head Remember what the Dormouse said: "Feed your Head Feed your Head!" [/quote:2uphqf30] а колкото до патриотизма и национализма- това са само по- меки думи за същата кошмарна ужасия, която са шовинизма, нацизма и фашизма ако щете и те вси4ките си прили4ат по това, 4е поставят нуждите на нацията над нуждите на ли4ността, и 4е оправдават потъпкването на правата и свободите на индивида в името на същата тази нация.. Само дето обикновено хората, дето много приказват горди и борбени приказки се скриват дълбоко в подземните си бункери като по4нат да падат бомбите. Това, дето сърбите направиха в Слвения, Хърватско,Босна и Косово от какво се полу4и, от великосрпски шовинизъм или от патриотизъм? Това, дето китайците направиха в Тибет какво беше- проява на национализъм в защита на националния суверенитет или най-4ист китайски нацизъм? А режима на Пино4ет в 4или, това патриотизъм или фашизъм беше? ето ви няколко реда от БОТЕВ: "Патриот е- душа дава за добро и за свобода, но не свойта душа братя, а душата на народа!"
Gravatar
brainjuice
2006-10-20_09:46


разковничето за всичко това е: feed your head! :) :idea:
Gravatar
loreamon
2006-10-20_09:49


да точно :) ох ще я махна бруталната снимка..
Gravatar
Asymetral
2006-10-20_09:54


Ужасна е но я остави P.S. Не е тук мястото, но как върви делото срещу Сидеров - някой да знае?
Gravatar
brainjuice
2006-10-20_10:03


ако питате DreadSquirrel, той ще ви каже, че цялата история с концлагерите и холокоста е еврейска измишльотина. прав ли съм, Дред? :wink: така че, уви, каквито и снимки да се сложат, те няма да убедят никого, който не желае да бъде убеден... колкото до понятия като "национализъм" и прочие - няма речниково определение за тях, пък дори и да има, на никой не му пука и никой не се съобразява с него. всеки се самоопределя или определя другите с такива думички, имайки предвид нещо свое си. бедата е, че засега аз лично не съм срещал човек, който да се самоопределя като "националист" или дори "патриот" и да не е поне малко болен от предразсъдъци спрямо другите етноси.
Gravatar
Asymetral
2006-10-20_12:27


щипка несериозност в темата http://www.dinoel.com/pic/Siderov.jpg http://www.dinoel.com/pic/Beronov.jpg http://www.dinoel.com/pic/Parvanov.jpg
Gravatar
brainjuice
2006-10-20_12:36


:lol: :lol: :lol: :lol:
Gravatar
DreadSquirrel
2006-10-20_13:04


За Холокоста... [url:2jknzxbf]http://www.b-info.com/places/Bulgaria/Jewish/Boyadjieff.shtml[/url:2jknzxbf] :D Холокост, че е имало, имало е. Ама аз или някой българин, изобщо, какво съм виновен за това. По-скоро трябва да съм горд, какво сме сторили ние. Колкото до думата национализъм - според мен трябва да използваме език с който взаимно да се разбираме, защото като всеки си има лична емоционална дефиниция за всяка дума - единственото което се получава са празни приказки, понеже комуникацията се загубва по пътя. За мен има голяма разлика между национализъм и краен национализъм/шовинизъм. Смятам национализма да е по-откъм положителната страна, близо до родолюбието. Добавка - а расизъм в днешно време трудно може да съществува ефективно, понеже чистите раси са изчезнали доста отдавна... Иначе няма нищо лошо в лекия расизъм (без агресия и омраза), да се прави разлика между различните етности. По-добре е от американската политика срещу расизма, която дава толкова помощи на негрите, че самата тя действа на метода на крайния расизъм.
Gravatar
loreamon
2006-10-20_13:28


[quote="DreadSquirrel":vywpekyf]За мен има голяма разлика между национализъм и краен национализъм/шовинизъм. Смятам национализма да е по-откъм положителната страна, близо до родолюбието.[/quote:vywpekyf] То нациите вече са достатъчно размито понятие - национализма през XXI век отстъпи пред глобализацията. Какъв национализъм в европейския съюз, нали няма да има граници за хора, труд и стоки... Близо до родолюбието е патриотизма. Национализма винаги носи пежоративната конотация на преимущесво на собствената нация пред другите, дори и това да не е в расово-биологически аспект, какъвто е случая с нацизма.
Gravatar
loreamon
2006-10-20_13:29


[quote="Asymetral":382tj6wb]щипка несериозност в темата [img:382tj6wb]http://www.dinoel.com/pic/Siderov.jpg[/img:382tj6wb] [img:382tj6wb]http://www.dinoel.com/pic/Beronov.jpg[/img:382tj6wb] [img:382tj6wb]http://www.dinoel.com/pic/Parvanov.jpg[/img:382tj6wb] [/quote:382tj6wb] тъкмо го видях в медиапул и щях да го сложа тук :)[/img]
Gravatar
aluin
2006-10-20_14:08


:D :lol: :D :lol:
Gravatar

2006-10-20_14:25


Az puk ne moga da razbera kvo tolkoz se shashkate ot Bolen Liderov pri polojenie che prezidentskite pravomoshtia sa rolkova ogranicheni 4e i baba mi da izberat vse taia
Gravatar
Партилан420
2006-10-20_14:35


Не е все тая мускарине, както ве4е някой изтъкна-президента е главнокомандващ на армията и има право да обявява военно положение. А това в ръцете на националистите си е направо страшно. Освен това президента има представителни функции, а ако ни представлява някой Болен националист това е направо срамно. Национализмът е предизвикал две световни войни и сто пъти пове4е национални катастрофи, и нищо хубаво не намирам в този феномен.
Gravatar
DreadSquirrel
2006-10-20_23:02


[quote="loreamon":2ocj13x4][quote="DreadSquirrel":2ocj13x4]За мен има голяма разлика между национализъм и краен национализъм/шовинизъм. Смятам национализма да е по-откъм положителната страна, близо до родолюбието.[/quote:2ocj13x4] То нациите вече са достатъчно размито понятие - национализма през XXI век отстъпи пред глобализацията. Какъв национализъм в европейския съюз, нали няма да има граници за хора, труд и стоки... Близо до родолюбието е патриотизма. Национализма винаги носи пежоративната конотация на преимущесво на собствената нация пред другите, дори и това да не е в расово-биологически аспект, какъвто е случая с нацизма.[/quote:2ocj13x4] Ооо благодаря - нов Съветски Съюз - точно това ще реши проблемите ни, братя славяни.... ооппп извинявам се... исках да кажа братя арийци, още съм малко назад. Това че някой иска да размие напълно границите и различията ни, за да създаде от нас индустриален, стандартизиран продукт по никакъв начин не прави нациите отживелица. (за справка - вече са опитвали, а нациите още си съществуват) Едит... Добре де, малко се увличам, но все пак не мисля, че отвореността към света би трябвало да разруши нациите. Иначе си прав, че патриотизма е по-близо. Но според мен това, което казваш за национализма е личностно изкривение на някои хора. Попринцип смятам, че значението на думата е по-скоро да се чувстваш горд от нацията си и да й дадеш приоритет (все пак всеки се чувства у дома, като си е у дома). Не е необходимо да стигаш до крайности за да си националист. А не национализма е започнал световните войни. То Хитлер е бил и рисувач, значи не национализма, ами рисуването е започнало войните по 100% същата логика. И да ви имам и Болната логиката! Войните се започват от ХОРА и са често в резултат от сложно преплетен, многослоен сюжет, а не само от една проста идея. То е много лесно да кажеш, че национализма е виновен за всичко и да си измиеш ръцете, но просто няма да е вярно. Въпреки, че не знам защо изобщо се обяснявам при наличието на подобни словестни предрасъдъци, които увреждат съвсем нормалните думи и пречат на разговора (въпреки, че сигурно и аз имам, ама не се усещам). Т.е. нека да използваме думите с еднакъв смисъл! То като всеки си разбира нещо различно от всяка дума става пълен хаос.. Изобщо не знам вече кой какво има в предвид.
Gravatar
brainjuice
2006-10-21_07:21


не е възможно да използваме думите по един и същи начин. и то не само за думи като "национализъм", ами и за други по-прости думички. доказано е, че всеки човек сам изгражда понятията си въз основата на сложни и често пъти мъгляви асоциации, някои от които датират още от 2-3-4 годишна възраст, когато за пръв път сме чули съответната дума. но това не е причина да не се разбираме. просто, ако започнем да спорим по някакво понятие, трябва да се споразумяваме по някакви работни дефиниции, които да се приемат от всички, и спорът да тръгва от това. може дори да не са думички, може да е X или Y, важното е да се уточни понятието какво приемаме, че съдържа. колкото до унификацията - не смятам, че някой цели точно това, и не смятам, че то е възможно да се случи. като споменахме Съветския съюз - там е имало още от Сталиново време хиляди насилствени и асимилационни действия срещу отделни племена и народи, и въпреки това тези племена и народи не са изчезнали и до днес. още по-малко това може да стане в ЕС, където никой никого не асимилира насила. не виждам с какво германците са станали по-малко германци или французите французи. напълно възможно е в едно глобално обединение етническите, религиозни и културни самобитности да се запазят. в Римската империя например са живеели хиляди племена и народи, които никога не са били карани насила да приемат друг език или друга религия. напротив, всички богове и богчета от местните пантеони са били приемани от римската държава. вярно, че администрацията се е водела на латински, но наповечето места той не е могъл да измести местните езици.
Gravatar
pavelot
2006-10-21_07:30


Каквото посееш - това ще пожънеш. Президентските избори са си сериозно нещо, защото чрез тях ние показваме на света какви сме, какво осъзнаваме, на къде отиваме. Наистина кандидатурите са слаби, но ако не гласувам, това не означава, че не съм в играта. Законите в държавата ще важат еднозначно за мен и няма да бъда независим. Естествено, че всеки има правото да негласува. Но това е най-лесната позиция. Негласуването върши работа единствено ако всички не гласуваме, за да покаже крайна позиция. Но това в случая не върши работа, пък и трудно някой да успее да го организира до оставащите дни. Относно национализма: българите не сме най-големите националисти и няма как да бъдем, защото много народи са кръстосвали нашите земи. Точно това ни прави силни. По време на така наречената руско-турска свободителната война са загинали най-много българи, след това солдати, но интересното е, че хиляди български турци са се били на наша страна, защото така и така е трябвало да вземат позиция, като са избрали да защитават вече установените си семейства, домове, добитък. В българия живеят още бесарабски българи - с.Бърдарски Геран, гагаузи - селата около Варна, келти, скандинавци, както и други етноси. Ето това ни прави силни, защото всичките тези хора се наричаме българи. Националната идея е утопична. Границите на Европа се менят в хода на историята. Някога Българите падат под Византииско управление, след това сме империя простираща се на югозапад до Сицилия, на север далеч отвъд Дунав, а за Босфора химни се пеят. И така върви историята до сега. За да не говоря само за българи, същото важи и за испанци, италиянци, австро-унгарци, СССР и т.н. Европейските държави постоянно менят границите си, затова в настяще континента оформя своята временна завършеност. Вижда се как много от европейските държави не искат да членуват в ЕС и е логично, защото не законите и ЕС изгражда континента, защото Земя си съществува без нашата намеса. По-скоро би загинала заради нас. Но в материалния свят всичко е временно, тялото ни е временно, политиката, границите, съюза са временни и изменчиви величини. Мисля, че задачата ни е да дадем най-доброто от себе си докато сме живи и да се радваме на благата, които са ни предоставени и които самите ние трябва да изградим. [b:25lwkuuz]"...Времето е наше и ние сме във Времето. То ни побеждава и ние побеждаваме него..." Васил Левски [/b:25lwkuuz] Аз разбирам думите му така: Бог е в нас и ние сме в Бог. Той ни ражда и ние раждаме Него. Какво ще роди този форум времето ще покаже. Надявам се да е градивно, светло, изпълнено с Радост. Не искам да пропагандирам за или против избори, но Ви призовавам не умът, а сърцето да Ви води. Jaya :idea:
Gravatar
loreamon
2006-10-21_08:56


[quote="brainjuice":39bfhj58]напълно възможно е в едно глобално обединение етническите, религиозни и културни самобитности да се запазят.[/quote:39bfhj58] dead squirrel, в днешно време се наблюдават все повече субкултурни различия - всеки иска да зачитат религията, традициите практиките му - например ние искаме да си пушим козче фрии по улиците и това в някои страни вече е възможно. По същия начин някой пък иска да учи на майчиния си език в страната, в която е роден. :roll: пафка айде довечера на по бира
Gravatar
pavelot
2006-10-21_09:57


Цитирах В.Левски, но без да редактирам и сам допуснал грешка, поне нея поправям: [b:bpfjo1a6]"Времето е в нас и ние сме във времето.То ни побеждава и ние побеждаваме него"[/b:bpfjo1a6] Може и да съм досадил на някои с мислите на Дякона, но именно тои е един от малкото повел всичките тези хора населявали нашата земя. :) :D :lol:
Gravatar

2006-10-21_16:19


Kirca edva li Bolen shte se jurne da obiaviava voenno polojenie bez pri4ina.Mislia che tva sa paranoi ve4e
Gravatar
bagala
2006-10-21_16:21


8) :wink:
Gravatar
ZGAN
2006-10-21_18:58


mnenieto mi e che trqbva da se glasuva i shte glasuvam :roll: drugoto mi mnenie e che g-n S(p)iderov e mnogo otvoren v agitaciqta shtom ima tolkova mnogo hora koito da mu povqrvat che e pravilno problemite koito toi markira /cigani i vsqkvi takiva/ da se reshavat po nachinite koito demonstrira.Tezi negovite vijdaniq sa naistina patriotichni...Bulgarski...no niq ne sme zatvorena darjava i vsichko zavisi ot vziimootnosheniqta ni s drugite...21 vek sme v evropa sme :wink: G-n Siderov spored men ima nujda ot lekci po politologiq :P Razbiite se tazi vecher v ::neo....glasuvaite utre i neka po dobriq /da ve/ pobedi 8) P.S Parodiqta na plakata na mumiqta rulez :D P.S-2 Plakata na parvanov /onzi s mnogoto lica/ ne vi li prilicha na gigantski LSD bloter :shock:
Gravatar
aluin
2006-10-22_16:08


33% избирателна активност :lol: хаха!
Gravatar
Gamma
2006-10-22_16:21


Абе защо хора, които нямат нищо общо с Бг освен бг националността, дето притежават, идват на талази /на всеки няколко минути пристига автобус / пристигат от Турция, при условие, че си живеят там и някои с години не са стъпвали тука, и идват да гласуват и да си празнуват празника РАМАЗАН - защо тия хора имат право на глас? Защо тия хора си употребяват правото да гласуват, след като НЕ са от тука и няма и да са тука следващите години, за да си сърбат попарата? :? За какво някакви турски българи /част от които и на български не говорят правилно/ идват и гласуват за президент, които ще управлява българите в България? Абе защо тая държава е толкова смешна... :?
Gravatar
aluin
2006-10-22_16:35


опс грешка почти 39%.. не знам не знам..
Gravatar
bagala
2006-10-22_16:40


Aide sega i na Balotaj da idem miihhiihihih :D
Gravatar
moonwatcher
2006-10-22_18:22


Леле по телевизията показаха няква турска баба, която не можеше да говори български с преводач да обяснява как е гласувала за [b:1im44tr9]български[/b:1im44tr9] президент.
Gravatar
the GNOME
2006-10-22_18:41


[quote:cnmshinn][b:cnmshinn][u:cnmshinn]pavelot:[/u:cnmshinn][/b:cnmshinn] Каквото посееш - това ще пожънеш. Президентските избори са си сериозно нещо, защото чрез тях ние показваме на света какви сме, какво осъзнаваме, на къде отиваме. Наистина кандидатурите са слаби, но ако не гласувам, това не означава, че не съм в играта. Законите в държавата ще важат еднозначно за мен и няма да бъда независим. Естествено, че всеки има правото да негласува. Но това е най-лесната позиция. Негласуването върши работа единствено ако всички не гласуваме, за да покаже крайна позиция. Но това в случая не върши работа, пък и трудно някой да успее да го организира до оставащите дни. Относно национализма: българите не сме най-големите националисти и няма как да бъдем, защото много народи са кръстосвали нашите земи. Точно това ни прави силни. По време на така наречената руско-турска свободителната война са загинали най-много българи, след това солдати, но интересното е, че хиляди български турци са се били на наша страна, защото така и така е трябвало да вземат позиция, като са избрали да защитават вече установените си семейства, домове, добитък. В българия живеят още бесарабски българи - с.Бърдарски Геран, гагаузи - селата около Варна, келти, скандинавци, както и други етноси. Ето това ни прави силни, защото всичките тези хора се наричаме българи. Националната идея е утопична. Границите на Европа се менят в хода на историята. Някога Българите падат под Византииско управление, след това сме империя простираща се на югозапад до Сицилия, на север далеч отвъд Дунав, а за Босфора химни се пеят. И така върви историята до сега. За да не говоря само за българи, същото важи и за испанци, италиянци, австро-унгарци, СССР и т.н. Европейските държави постоянно менят границите си, затова в настяще континента оформя своята временна завършеност. Вижда се как много от европейските държави не искат да членуват в ЕС и е логично, защото не законите и ЕС изгражда континента, защото Земя си съществува без нашата намеса. По-скоро би загинала заради нас. Но в материалния свят всичко е временно, тялото ни е временно, политиката, границите, съюза са временни и изменчиви величини. Мисля, че задачата ни е да дадем най-доброто от себе си докато сме живи и да се радваме на благата, които са ни предоставени и които самите ние трябва да изградим. "...Времето е наше и ние сме във Времето. То ни побеждава и ние побеждаваме него..." Васил Левски Аз разбирам думите му така: Бог е в нас и ние сме в Бог. Той ни ражда и ние раждаме Него. Какво ще роди този форум времето ще покаже. Надявам се да е градивно, светло, изпълнено с Радост. Не искам да пропагандирам за или против избори, но Ви призовавам не умът, а сърцето да Ви води. Jaya :idea: [/quote:cnmshinn] :idea: :idea: :idea: Намам думи!!! [quote:cnmshinn][b:cnmshinn][u:cnmshinn]brainjuice:[/u:cnmshinn][/b:cnmshinn] колкото до унификацията - не смятам, че някой цели точно това, и не смятам, че то е възможно да се случи. като споменахме Съветския съюз - там е имало още от Сталиново време хиляди насилствени и асимилационни действия срещу отделни племена и народи, и въпреки това тези племена и народи не са изчезнали и до днес. още по-малко това може да стане в ЕС, където никой никого не асимилира насила. не виждам с какво германците са станали по-малко германци или французите французи. напълно възможно е в едно глобално обединение етническите, религиозни и културни самобитности да се запазят. в Римската империя например са живеели хиляди племена и народи, които никога не са били карани насила да приемат друг език или друга религия. напротив, всички богове и богчета от местните пантеони са били приемани от римската държава. вярно, че администрацията се е водела на латински, но наповечето места той не е могъл да измести местните езици.[/quote:cnmshinn] За мен насилствените и асимилационни действия са последното нещо спомагащо за унификацията! Проблема на унифицираето породено от глобализацията е нещо съвсем различно... Примерите ти със СССР и Римската империя намирам за неподходящи. По-скоро за пример на "ненасилствено" (медийно и манипулативно) унифициране може да се посочи САЩ. Държава, "където никой никого не асимилира насила". Държава създадена от ... всички знаем как. Можеш ли да различиш племената там сега? (Не говоря за индианците...) :wink:
Gravatar
bagala
2006-10-22_18:43


[quote="moonwatcher":1hw0y1qk]Леле по телевизията показаха няква турска баба, която не можеше да говори български с преводач да обяснява как е гласувала за [b:1hw0y1qk]български[/b:1hw0y1qk] президент.[/quote:1hw0y1qk] Pulen smqh kvo da govorim :lol:
Gravatar
Gamma
2006-10-22_20:23


[quote="moonwatcher":1jt39sgo]Леле по телевизията показаха няква турска баба, която не можеше да говори български с преводач да обяснява как е гласувала за [b:1jt39sgo]български[/b:1jt39sgo] президент.[/quote:1jt39sgo] :lol: :lol: :lol: Мдааааа, аз точно одеве опнах едно такова мнение - през няколко минути пристигали днеска цяяяяяял ден автобуси от турско, извозващи "българи", които идвали за рамазана и да гласуват :lol: :lol: :lol: нананананана... Наздраве за държавата :lol: :lol: :lol:
Gravatar
red devil
2006-10-22_20:47


[color=red:1j63r2js]ZGAN:[/color:1j63r2js] "Razbiite se tazi vecher v ::neo....glasuvaite utre i neka po dobriq /[size=150:1j63r2js]da ve[/size:1j63r2js]/ pobedi " [color=red:1j63r2js] Tva puk kvo be6e?!!! :? [/color:1j63r2js]
Gravatar
loreamon
2006-10-22_23:21


:( dnes si mislih, dali v Bylgaria i sred vsichki bylgari ima dostatychno dostoini grajdani, koito da izlezat prez idnata sedmitza v protest sresthu omrazata, rasizma, xenophobiata, antiliberalizma - protest v imeto na svobodata, kakto napraviha francuzite prez 2002, kogato fashista Le Pen otide na balotaj sys izmamnika Chirac. Sigurno ne - vyv France demokraciata e na niakolko veka, a tyk e dosta krivorazbrana struva mi se. Svetovnite agencii pishat za bulgaria, che na vtori tur sreshtu nastoiashtia prezident otiva [b:jbkiimbc]"ultranacionalist"[/b:jbkiimbc] - samo tuk shte si zatvariame ochite i shte se skatavame po dupkite, kakto i stavashe kogato se protestira sreshtu svobodnata upotreba na marihuana - shepa hora idvat ..... a pushachite sa tolkova poveche
Gravatar
loreamon
2006-10-22_23:41


po povod turskite babi i avtobusi trudno e da zashtitavash demokratichni cennosti pred takiva ochevidno nespravedlivi argumenti. Opitvash se da se postavish na miastoto na ednata i drugata strana - da, idvat avtobusite ot tam koito sa malka chast ot izbiratelite na DPS. No predstavete si obratnata gledna tochka - roden si turchin, maika ti e govorila na turski kato si bil malyk, jivial si mirno i tiho sys sysedite si bylgari 30, 40, 50 ili 60 godini v rodnia si krai.... i izvendyj idva Dyrjavnata milicia i te natovarva na avtobus i ti kazva zaminavai... ili oshte po losho - kara te nasilstveno v obshtinata da si smenish imeto.... Imeto, dadeno ot maika ti i bashta ti! Da iztriat minaloto ti... Ti se mahash ot tazi totalitarna strana, koyato ne te iska... sys sylzi zashtoto si roden tam i tia e tvoyata rodina, i te goni... Posle idva demokracia, izbori, DPS... bezuchasten li shte stoish? Po princip kogato imash dvoino grajdanstvo pravilnoto e da glasuvash tam kydeto jiveesh, syglasen sym. No v sluchaia s demokraciata tova e predmet na sobstven civilizacionen izbor - shtom imash gradjanstvo, imash pravo na glas, ako iskash otivash i glasuvash. A zashto tezi hora imat grajdanstvo znaete ....Znaete i zashto ne jiveyat po rodnite si mesta iz Bylgaria veche. Tuk stava vypros za vyztanoviavane na pravdata.... ako ne me razbirate pogreshno, no bylgarite si sediaha po mishite dupki po vremeto na vyzroditelnia process, ne kato bashtite im po vremeto na Hitler i deportiraneto na evreite, koito skochiha da gi zashtitiat. A bylgarite v chujbina? koito ne jiveyat tuk ot 20 i poveche godini i nikoga niama da se vyrnat? zashto te pyk shte sa po legitimni glasopodavateli ? Vijdal sym ne malko takiva hora, te nosiat prinadlejnost kym stranata v koyato jiveyat. Ima razlika mejdu tova da opredeliash niakogo kato bylgarski grajdanin ot turski proizhod i turchin, jiveesht v bylgaria. Ednoto e demokracia i grajdanski prava, drugoto ethnonacionalizym. Naciata obediniava vsichki jiteli na edna strana kato ravnopostaveni gradjani. Nacionalizmyt opredelia ethnicheskite, religiozni, i t.n. malcinstva kato chujdi na naciata i syotventno napravo gi izhvyrlia ot poniatieto grajdani (imashti pravo na glas, osven vsichko drugo). Patriot e chovek koito v kraina smetka zashtitava pyroto, nacionalist e tozi, koito misli vtoroto - i kato cialo othvyrlia ravenstvoto pred zakona i hartata na choveskite prava, spored koyato vsichki sme ednakvi, nezavisimo kakyv ezik govorim, kakvi obichai i tradicii imame, kakva rasa sme, kakva religia izpoviadvame, pol i ako shtete kakva muzika slushame dori. :) Nacionalizmyt na Balkanite e tema na hiliadi knigi... Pomnite Jugoslavia? Kosovo? Makedonia? A mojeshe i tuk da se prolee kryv v nachaloto na 90te.. vmesto da se redim kato malki na opashkata za kiselo mliako predi uchilishte prez lukanovata zima da se kriem ot bombite na turskata armia ... ili druga niakoia sila. I kakvoto i da si govorim sega za turskite babi, zasluga tova da ne se sluchi togava ima DPS. Za bylgarskata demokracia. ... Neumestno e sravenieto s Francia, no tam ima niakolko miliona imigranti chast koito ne govoriat frenski, ili maichinia im ezik e drug, no imat pravo na glas i nikoi ne go osporva (osven Front National, spored chiito lider ne e imalo Holocaust). neumestno zashtoto kulturata na grajdansko samosyznanie tuk e desetki pyti po niska.
Gravatar
Sonic Rage
2006-10-23_00:28


[quote:1pu2xjo4].Znaete i zashto ne jiveyat po rodnite si mesta iz Bylgaria veche. Tuk stava vypros za vyztanoviavane na pravdata.... [/quote:1pu2xjo4] Ами ако е така, айде България на 3 морета...Това мисля че е справедливо с оглед на тоя мръсен договор от Берлин дето ни е осакатил така... Какво става с тези всички българи които са останали извън България след 500 ГОДИНИ ТУРСКО РОБСТВО?... Не се заяждам а просто казвам че всяка страна си има различни гледни точки...Не знам кой от кого го е срам,само знам че мен ме е срам да живея в тази страна по начина по който е било до сега...Защото всички са грабили и май както се вижда ще продължат да грабят....
Gravatar
DreadSquirrel
2006-10-23_02:21


loreamon - извинявай - дано да не се засегнеш - но си адски наивен. :o Как можеш да обвиняваш човек, който до сега не е направил нищо лошо и който има доста добра идеология и мисли за доброто ни, за едва ли не масов убиец, само защото някакви хора, които са грабили държавата ни от памти века са ти го казали по телевизията? Замисли се! ;) "ултранационалист" - това не е ли поредната PR мизерия на медиите ни, които не могат да си боравят с дълги изречения и използват само кратки, несъдържащи смисъл, думи? И това не за друго, ами понеже ги е страх, че ако си предоставят мислите в добре обяснени и структурирани изречения, ще стане очевидно, че всичко е спекулация и лъжа. Национализма слага на първо място нацията, която включва и много малцинства. Не виждам от къде ти хрумна идеята, че те не са част от нацията.
Gravatar
Syman
2006-10-23_06:06


loreamon mai ti e malko 500 godini tursko upravlenie ta iska6 o6te
Gravatar
pavelot
2006-10-23_06:43


Призовавам всички във форума когато постват на български да пишат с български букви. Някои от текстовете са доста дълги и е трудно да се четат. :wink: :idea:
Gravatar
vordhosbn
2006-10-23_07:30


Тоя човек, не само е краен националист, но и е чист параноик. Искате да ви управлява човек който говори за: [quote:2crw5g7z] "дециганизация" "детурцизация" "... Най-после българите ще имат своето представителство в парламента. Там няма да бъдат само педерасти, цигани, турци, иностранци, евреи и всякакви други, а ще има само и единствено българи!" "международната еврейска върхушка" "педерастко-лесбийски сборища" "терористите от циганските гета"[/quote:2crw5g7z] Това са болни думи на болен човек. Не знам но специално "международната еврейска върхушка" и "терористите от циганските гета" не ми звучат като на човек който мисли доброто на малцинствата. Хаха! Или пък е неразбран. Де да знам. :roll: Опитвате да защитите човек, който е символ на най-низкото в човека. Това ми впечатление от медиите. Да. Ама не от някакви журналистически коментари, а от самия Волен Сидеров. И от негови изказвания. А да обвинявате турците сега заради турското робство преди, е все едно гостилничарят да бие с тояга сянката на Хитър Петър - смешно и безмислено. А по въпроса за турското робство - нашия народ си е виновен. Когато са скочили будните - другите са се изпокрили по плевните. Априлското въстание е била една самоубийствена демонстрация на шепа революционери, който са били сред малкото които са радеели за България. А защо в учебниците на история на другите народи термина "турско [b:2crw5g7z]робство[/b:2crw5g7z]" не съществува. Защото народа ни е [b:2crw5g7z]бил[/b:2crw5g7z] такъв. Били са роби. Живеели са и са умирали като роби. Чакали са да дойде някой друг ако може, той да пролива кръв а не те. Вие съзнавате ли че по време на това турско робство е имало по шепа турци във всяко село. Сигурно се е падало по 1 турчин на 10 българи. И нашите са били безпомощни?
Gravatar
brainjuice
2006-10-23_07:41


Искам само да подчертая, че преднината на Първанов не е само от турските рейсове, а в тези близо 40 % разлика между него и Сидеров има много, много повече гласове. [b:3ogztlrg]loreamon:[/b:3ogztlrg] не мисля, че тези хора, за които говориш, имат каквито и да е съображения да гласуват. това е просто електорат, на който Доган и Ко. държат ръцете извити и им казват какво да правят. на много места в България с компактно мюсюлманско и/или турско население местният главатар на ДПС е фигура, която коли и беси, у която са ножът и хлябът. представи си, че си изселник в Турция, и си принуден да гласуваш, защото в противен случай не се знае на каква цена кърджалийският бос ще реши да купи тютюна на роднините ти в България, и дали ще имат нещо за ядене през следващата зима. [b:3ogztlrg]DreadSquirrel:[/b:3ogztlrg] не мисля, че и ти си прав. Сидеров не бил направил нищо лошо - ами малко ли е това, че вкара в парламента хора от кол и въже, включително един педофил и един идиот, който в момента е на брюкселска заплата и постоянно прави тъпи скандали в Европарламента? ами как натопи собствения си верен телохранител в скандала на магистрала "Тракия" - първо го защити, а след това се отказа от него? а знаеш ли този човек колко пъти си сменя боята през годините? защо всички негови защитници говорите за него все едно е паднал от Марс и не е в същата тази мръсна игра като всички останали през последните 15 години? освен това мисля, че трябва да спрем да говорим на едро и в етнически обобщения. точно това е, на което лошата журналистика е приучила ума ни през последните десетилетия. нас не ни управляват просто "турците", и не какви да е турци, а една определена върхушка от ДПС. обикновените и редови турци с нищо не са виновни за това, и който мрази всички турци заради ДПС, той е просто предубеден и мрази турците по принцип. ДПС нито представляват истинския интерес на своя електорат, нито са най-добрите представители на турския етнос в България. напротив, това са едни лекета, които още по време на Възродителния процес са сътрудничили на службите и са клепали собствените си събратя пред органите. и след това при преразпределянето на блага 1989-1990 г. са били възнаградени с възможността да направят пари и влияние. и днес са се разпасали и ояли тотално, и са се качили на главата на събратята си, които командват и експлоатират. но не е ли това същото, което се е случило и на българския етнос? цамислете се и ще видите, че и при нас най-големите лекета и гъзоблизци преди 1989 днес са мастити политици, бизнесмени, журналисти и т.н., и са ни се качили на главата. това е историята на целия български преход, и при българи, и при турци.
Gravatar
loreamon
2006-10-23_07:57


ох най-накрая един нормално милещ човек.... [quote:1jbm1411]"международната еврейска върхушка" и "терористите от циганските гета" не ми звучат като на човек който мисли доброто на малцинствата[/quote:1jbm1411] терминът турското "робство" се описва в собствените ни учебници като османско владичество - някой да е скочил срещу това? deadsquirel: черен ПР? Асошейтед прес прави черен пи-ар на г-н Сидеров? Бързо го събощете не телевизия СКАТ че само това не са се сетили още ... световна конспирация срещу Атака! Сигурно Буш и евреите седят зад всичко това. Държа да отбележа, не ми е противен "само защото някакви хора, които са грабили държавата ни от памти века са ти го казали по телевизията?". Смятам, че досега дадох като аргументи достатъчно тези базирани на лични наблюдения - в смисъл какво самият той говори. Относно национализма и нацията - явно не искаш или не можещ да ме разбереш. Виж сега - най-лесното е да седнеш пред камерите и да почнеш да плюеш всички, че са окрали родината. Че е крадено - крадено, големите суми изтекоха 88-90г. по линията Луканов - Лук Ойл - Илия Павлов и т.н. Защо никой не забеляза единственият позитивен човек, който отскоро разджитква прокурорите? Единственият, който се опитва да вкара измамници в затвора е главният прокурор. Слабост на българското дясно е че не използва тази своя ниша - ред, сила на закона, дайте да вкараме мошениците в затвора, включително тези от наште редици. Знаеш ли какво предлага Сидеров в своите абсурдни програми - национализация на всичко от 93г. насам. Мен не ме касае лично, но предполагам че повечето хора тук имат поне по един далечен роднина, реституирал имот, откраднат от комунистите след 9ти септември. Това ли значи да накажем крадците. Още по-лесното е да придадеш етническа окраска на проблема и да назовеш крадците с етническата им принадлежност. Така със сигурност най-ще те харесат. Популизъм се казва - да казваш на хората не онова, което е изпълнимо или реално, а онова което искат да чуят. съжалявам че снощи писах на латиница, наистина трудно се чете - компютъра от койо писах беше адски зациклен.
Gravatar
loreamon
2006-10-23_08:03


[quote="brainjuice":c9aie6k4]освен това мисля, че трябва да спрем да говорим на едро и в етнически обобщения. точно това е, на което лошата журналистика е приучила ума ни през последните десетилетия. нас не ни управляват просто "турците", и не какви да е турци, а една определена върхушка от ДПС. обикновените и редови турци с нищо не са виновни за това, и който мрази всички турци заради ДПС, той е просто предубеден и мрази турците по принцип. ДПС нито представляват истинския интерес на своя електорат, нито са най-добрите представители на турския етнос в България. напротив[/quote:c9aie6k4] за ДПС в днешно време съм абсолютно съгласен. Те са се сраснали много сериозно с властта и са захапали облаги за фирмите си. Това прави всяка голяма партия в България така или иначе. Относно контрола на гласовете - това което казваш може би е вярно, но точно на тези избори незнам дали е наложително - самите турци доста мразят Сидеров и биха гласували против него при всякакви обстоятелства. Въпросът е, че се появи омраза на етническа основа между едни или други, което е .... много лошо. Все пак продължавам да твърдя, че в ранните дни на демокрацията ДПС носи известна заслуга за етническия мир в страната. Доган е бил агент на ДС, но се е възпротивил слещу възродителния процес, за което е бил вкаран в затвора. А помните, че имаше атентати тогава и хора умираха.
Gravatar
shpongled
2006-10-23_08:12


Връщам се аз от рила с убеждението 4е изобщо не си струва да отида да си пусна гласа, но нещо не ме сдържа и отидох в 7 да гласувам по съвест .... в седем и тридесет чух резултатите и разбрах че за пореден път е нямало смисъл да отида и да се подпиша на дългия списък .... много лошо е когато не едни избори са предопределени още от началото... все едно да гледаш левски срещу барселона, а аз съм левскар. После обаче реших да чуя кои какво ще ни каже по телевизията ... срам и позор, единствен първанов (съвсем в реда на нещата) говори позитивно и политически (тоест нищо не каза), воленчо се осра до шия, накрая вече ако му бяха дали една ромка с роза в ръка щеше да я прегърне и да я целуне да вдигне розата и да каже да живее комунизма ..... същия тоя измекер в същата зала преди 8 месеца беше едно викащо шимпанзе което всички го ебаваха а тои не схващаше защо го ебават. вчера журналистите пак го наебаха накрая като извадиха тоя от коя ромска агенция беше? маи няма такава агенция, който го попита , аде сега г-н сидеров кажете , аджеба защо не харесвате циганите .... в отговор пполучи наи жалкото изказване от думите на един циник, претендиращ за национален лидер, възродител на българщината. Човека се опита съвсем тактично да се измъкне от пресконференцията, с ужасно отегчаващ монолог продължил 35 мин ( в този момент вече бях изпушил 3 коза и чаках нещо да се случи) като по регламент има 40 минути за цялата пресконференция, можете да съдите колко не му се е искало пак да му се подиграват без да разбира защо ..... уф пак най много за този педерас написах , при условие че не заслжава даже да бъде споменаван някъде по твтата.... За костов и четиридесетте разбойника, откопали мумията всичко беше ясно, жал ми е само за горкия човечец употребен безмилостно от костов в една предварително загубена битка, тука и стоянов си има играта, сега поне стана ясно че от тук нататък в дясно има само сдс и костов с 2% от глупаците които още му вярват .... трагедия тотална, а сега идва ред на бате бойко :) както каза стоянов следващия уикенд някои ще ходим за риба :) други за гъби .... аиде успех
Gravatar

2006-10-23_08:15


Bate Boiko i toi v kiupa.Triabva totalno pro4istvane absoliutno novi lica i novi idei
Gravatar
loreamon
2006-10-23_08:30


ахам, и мен ми стана жал за човечеца, които си е един нормален дядка... за какво се е съгласил да си причинява това. Дясно съвсем няма вече... дано им дойде акъл в главата и се махнат тия хора, време е да идват ново поколение..оставки няма обаче [quote:5uh00dj7]Bate Boiko i toi v kiupa.Triabva totalno pro4istvane absoliutno novi lica i novi idei[/quote:5uh00dj7]
Gravatar
Asymetral
2006-10-23_09:35


вижте къде бил народът по време на изборите :lol: http://www.standartnews.com/bg/article. ... cle=165323 :wink: ще има ли втори фунгипоход тази събота и неделя :) ?
Gravatar
Партилан420
2006-10-23_11:21


зависи от времето :mrgreen: :!:
Gravatar
loreamon
2006-10-23_11:55


8) i az mislia da namina che dosega niamashe vyzmojnost
Gravatar
red devil
2006-10-23_13:57


[color=red:2mophvsf]Ne moga da razbera kvo tolkova obsujdate, ta dori ve4e se povtarqte hahah, smqtam go za napulno izli6no, spored men temata se iz4erpa! Sled kato ve4e e qsno (za men i predi izborite be6e qsno) koi 6te e prezident, za kakvo produljavate s "agitaciite" si ?! Za men be6e vajno da glasuvam protiv DPS, a ve4e za koi nqma tolkova golqmo zna4enie, kolkoto i na[b:2mophvsf] loreamon [/b:2mophvsf]da ne mu dopada tova... A ti [b:2mophvsf]brainjuice[/b:2mophvsf], s teb prosto ne moje da se spori, ti si nai-obektivniq, nai-na4eteniq i nai-praviq, prosto nqmam kakvo pove4e da kaja :shock: :lol: [/color:2mophvsf]
Gravatar
bagala
2006-10-23_14:08


:!:
Gravatar
red devil
2006-10-23_14:10


[color=red:5sn5myq2] :wink: :P :D do tuk :mrgreen: mi doide ot obqsneniq i nastavleniq![/color:5sn5myq2]
Gravatar
brainjuice
2006-10-23_19:30


каквото съм имал, съм ти го казал в ЛС. повече нямам какво да добавя. не съм тръгнал никого да наставлявам, но това е моят начин за водене на сериозен разговор. ако ще си говорим за музика например, там никого няма да се мъча убеждавам в нищо, защото не ми пука особено. жалко, че всеки опит да се докаже нещо на някого се приема лично. точно това исках да избегна, но явно не може - някои хора са докачливи. :wink:
Gravatar
red devil
2006-10-23_20:46


[color=red:235r73v1]Razbrahme se! U have a reply... [/color:235r73v1]:wink: :)
Gravatar
ZGAN
2006-10-23_21:07


Shte e dobre nai setne da ima prezident koito da ima shansa da pokaje kakvo moje i v vtori mandat....bezmisleno e da si smenqme prezidentite kato kondomi :) Ako liderat na ataka stane prezident prognozata /a i lichnoto mi mnenie/ e che shte se povtorqt subitiqta ot 10 Januari 97/ili 95 ne pomnq tochno/.
Gravatar
Asymetral
2006-10-24_08:40


Абсолютно съм съгласен! Особено що се отнася до сменянето на президента - промените изискват време и един мандат не винаги е достатъчен!!!Да видим пък после ще отсъждаме! :wink:
Gravatar
loreamon
2006-10-24_09:19


Asymetral, незнам дали си чувал но правомощията на президента са доста ограничени - той е един вид съветник - или критик - на реалната власт в лицето на правителството. Останалото е дипломация, не без значение е как го прави... но ... "промени" от президента камо ли например в социалната политика просто няма да има, защото няма как да има. Нека да покажем на света, че сме европейци - на 29ти да дадем гласа си против омразата, против расизма! red devil, ами вотът "против" дпс не е само сидеров хихих... Доста противници има Доган. Аз не го харесвам, смятам че ДПС трябва да се разцепи или промени коренно хората си, но това няма да е скоро.
Gravatar
Asymetral
2006-10-24_09:49


loreamon - знам че президента има предимно представителни функции, просто ако президент беше Сидеров щеше да е различно, май на теб няма нужда да ти обяснявам защо. Президента има право на вето върху законите, не знам дали Сидеров ако беше президент може да инициира нови предоговаряния с ЕС за условията по присъединяването но /е добре де предубеден съм/ съм сигурен че ако можеше щеше да стане кофти издънка - това е само пример.
Gravatar
ani
2006-10-24_13:19


не агитирам, но Първанов в не една ситуация показа, че може да обязди самоизяждащите се едни други български партии..... лошо е ,че все пак ние простолюдието толкова късно научаваме в действителност каква е цената на на политическите сделки, които си сключват помежду си...... искам в БЪЛГАРИЯ да създадем едно стабилно гражданско общество, и напоследък, то и с напредването на годините си мисля, че точно нашето поколение е това, което е длъжно да посее основите на граждански контрол над силните на деня:обаче за това са нужни сериозни хора, работа, постоянство, ентусиазъм и да ни пука кво става ... не говоря за партии , а за едно надпартиино сдружение./не съм много наясно с терминологията и моля предварително за извинение/...с една единствена цел за БУЛГАРИЯ: като култура, история, бъдеще.... странно ми е как болшинството от нас-като избиратели, толкова лесно се поддаваме на лазурни обещания за 800 дни и прочие/не знам кво лапат наште политици, ама си вярват/ дойде си Дядо от Испания раздаде 1000 2000 кебапа ,даде 5-6 голи обещания и айде всички на ИЗБОРИ сега кво изкочи АЛТЕРНАТИВАТА БОЛЕН, и чак да им се начудиш как и те си вярват, ама хора гласуват....и догодина или по догодина,когато са следващите избори за парламент, кой БАТКО ли ще ни е алтернативата:сините са насрани, червените и те не знаят вече кви са, те ДПС са все вутре / щот май май това е сделката/ и аз за друг не се сещам , ония сапунарите въобще ме е срам да пиша за тях. някъде четох 39 партии на 6 000000 милиона избиратели....голяма борба пада
Gravatar
ani
2006-10-24_13:20


за правописните грешки :P простете
Gravatar
Asymetral
2006-10-24_14:26


Ами опитваме се да създадем гражданско общество - в България има хиляди неправителствени организации, които уж работят по въпроса. В Габрово до преди 3 години яко се работеше по този въпрос, после свърши проекта и май така си останаха нещата. Но това е друга тема /за НПО, гражданско общество, програми, донори, присъединителни фондове :o /. Това е един много ама много комплексен въпрос - има ниска избирателна активност - хората са уморени и разочаровани. За да са по-активни трябва да видят положителни резултати /друг е въпроса че някои очакват светкавични такива/, трябва да са задоволени най-малкото с нещата от първа необходимост /предполагам сте чували за пирамидата на Дейл за потребностите - ако не се лъжа/. След това хората трябва да осъзнаят че всъщност държавата това са те - след това трябва да осъзнаят че всъщност митингите и (станалите вече ежемесечни едва ли не) вотовете на недоверие са всъщност последните варианти за промяна, има нормални граждански начини за въздействие /колко работят е вече втора тема/. Нещата не са толкова прости и има още много, но вие ги знаете тези неща. Нещата ще се подобрят, но както ani отбеляза трябват хора, време, пари и... активност /всякакъв вид/ от наша страна. Не е толкова лесно - избираме си президент или каквато и да е власт -местна и т.н. и всичко става рози и кебапчета. Само си стоим, кършим палци и чакаме да станем по-добре. И плюем по всички и всичко. Аз мисля че това много ни спира и дърпа назад /оф тва е трета тема/. май много се отнесох
Gravatar
brainjuice
2006-10-24_14:42


а може би трябва да започнем с още по-простички неща: например да не хвърляме хартийки по улицата или да не тръгваме на кръстовищата с мръсна газ на жълто, а да изчакваме зеленото.
Gravatar
Asymetral
2006-10-24_14:46


Първото това за хартийките си е точно първия компонент /според едно от хилядите определения/ от гражданското общество - екологията. Обаче не помня другите :( :?
Gravatar
red devil
2006-10-24_15:02


[color=red:1ireu5zp][b:1ireu5zp]loreamon[/b:1ireu5zp], za6to si misli6, 4e sled kato sum protiv DPS sum glasuvala za Siderov? :D Na tezi izbori nikoi, ama nikoi ne mi dobada i glasuvah za 4ovek, koito znaeh, 4e taka ili ina4e nqma da spe4eli, moje bi vednaga 6te kajete, 4e nqma smisul ot takuv vot, no... kvoto e tva e! 6to se otnasq do prvomo6tiqta na prezidenta samo da kajete i 6te vi gi izpi6a da vidite kolko sa MNOGO! :D [/color:1ireu5zp]
Gravatar
Asymetral
2006-10-24_15:06


давай!
Gravatar
loreamon
2006-10-24_15:18


[quote="brainjuice":jr3s7s0x]а може би трябва да започнем с още по-простички неща: например да не хвърляме хартийки по улицата или да не тръгваме на кръстовищата с мръсна газ на жълто, а да изчакваме зеленото.[/quote:jr3s7s0x] a taka... nestho syvsem konstruktivno za nachalo. za prezidenta niama kakvo da si govorim, na hartia dori povecheto mu pravomoshtia sa s konsultativen harakter. Viarno, ima kvota za tuk tam niakoi syvet ili syd, no nikoga nestho reshavashto. Kolkoto do armiata, tam syshto e simvolika osven pri extreme situacia .. ima si ministerstvo na otbranata. Vajnoto e che niama ZAKONODATELNA vlast (vetoto kakto znaete ne ot nikvo znachenie shtoto prosto se preglasuva), SYDEBNA (osven za pomilvane haha) i IZPYLNITELNA vlast - naricha se parlamentarna republika sys mnogo malko pravomoshtia na prezidenta. Po interesnoto e, che spored prouchvania dokato polovinata bylgarski grajdani sa za poveche pravomoshtia na prezidentskata institucia, to samo 2-3% ot politizite podkrepiat tova. Zashto li :)
Gravatar
bb
2006-10-24_15:33


samo da otbeleja, 4e kakto niama pravomo6tia, taka rakovodi razuznavaneto, a nali se se6tate, 4e tova e dosta vlast makar i da ne e pravomo6no na prav pogled
Gravatar
loreamon
2006-10-24_16:32


aham, razuznavaneto go zabravih.... v sluchaya s BG i dyrjavna sigurnost ne e bez znachenie
Gravatar
ZGAN
2006-10-24_17:19


Pravomoshtiqta na prezidenta sa opisani v glava chetvurta ot konstituciqta..ne si padam po copy paste za tva koito iska da gi prochete :) ili kazano s dve dumi pravomoshtiqta sa mu: PODPISVA & GOVORI...po cql den :) Tova shte e posledniqt mandat za Sedefchov ako go izberat de...posledniqt mu shans da se dokaje :) Шъ ви`им...
Gravatar
stardriver
2006-10-24_20:41


А сега колко абсурдно се получи Първанов има 64 % гласове и отива на балотаж...това според мен е нечовешки глупаво , при положение че повече от половината гласоподаватели са гласували за него. Колко ли хиляди ще се хвърлят покрай балотажа :mrgreen: :o :mrgreen:
Gravatar
DreadSquirrel
2006-10-24_22:40


60% oт 30%! Сметни сам на колко е равно! :x И ще видиш какъв процент от народа на България го е подкрепил. И това ако е мнозинство... :mrgreen:
Gravatar
mokiziva
2006-10-29_11:08


[quote:1qs7u2zw]Mnogo dobri se izkarahte be hahahaa "zaedno s mangalite pred sveta!!!" tva li e va6to logo????? Za sebe si li4no 6te kaja, 4e me e gnusss da stoq do cigani[/quote:1qs7u2zw] точно така, заедно с мангалите пред света. европейците отдават изключително много внимание на това че в балканските страни няма толерантност към циганите. за тях ние сме страни които непрекъснато се карат с малцинствата си, правят опити да ги унищожат и дори вдигат войни срещу малцинствата. европа ще ни гледа с много по-добро око ако имаме толерантно отношение към циганите. изборите в бг се споменават почти само с това в западната преса: че пак сме го обърнали на национализъм. и после се казва като извод: ами те щом към собствените си малцинства не могат да се отнасят толерантно, кво са тръгнали да идват тук в начите страни и да искат да стават част от европа. в крайна сметка те ни вземат в европа от чиста толерантност, а не щото мноо им трябваме. ако ние не умеем да толерираме малцинствата, що пък те да ни тоерират нас. и затва е много важно да влезем в европа заедно с циганите.
Gravatar
moonwatcher
2006-10-29_11:46


Хах, от чиста толерантност никой не приема в ЕU. Между другото за това колко са толерантни с малцинствата си може да питаш Хитлер. Но иначе съм съгласен, че трябва някак си да живеем със циганите и турците без това да ни пречи.
Gravatar
mokiziva
2006-10-29_12:15


не мога да го питам щото е отдавна мъртъв. сега живеят други хора на тях също ще им е най-лесно да се разкрещият че не искат никви българи за които да плащат данъци и заради които да си губят работните места. и повечето точно тва крещият . но поне интелигентните хора се опитват да бъдат толерантни и да ни приемат в eu ( става въпрос за социалното ни приемане, а не за официалното политическо, за второто е ясно че е от икономически подбуди). мисълта ми е че не мога да очаквам от въпросните интелигентни хора да бъдат толернатни към мен като българска, ако навсякъде четат че аз като българка не съм толернантна към малцинствата. не ставам ли малко нахална така: хем искам мен да ме приемат като малцинство,чужденка, хем не приемам малцинства в собствената си държава. тва беше първото нещо което научих като дойдох в гемраня навремето : моята първа хазяика ( психоложка) ми каза две неща които щели да ми помогнат винаги занапред в живота ми в германия: да уважавам собствените си малцинства и никога да не говоря лоши неща за българия пред чужденци , щото на тези две неща се гледа с много строго око на запад.
Gravatar
pavelot
2006-10-29_12:16


Запад да си оправя проблемите с техните малцинствени групи, които вече са си направо мнозинства. Каквото кажат - все това да мислим и правим(преди беше СССР), то и без това бъдещето е на Изток. Време е да помислим за нас си, съобразявайки се със света естествено, но не коленичейки - тази твърде неудобната позиция. Приемат ни, защото са си разчели бизнеса отрано и сега ни идва ред с многото ограничения. Тепърва ще ни превземат пазарите с техните производства. Цялата глобализационна система, която налагат начело с капитала и остарелите им закони. Не мислите ли, че е възможно българите да изградим нова и модерна система на комуникация със Света, пазарите и културите. Ако се завърнат най-умните ни и духовни българи и се комбинират с тези които сме все още тук, заедно можем да измислят нов проект на взаимодействие с част от европейските и световни страни, които не са фенове на настоящите глобални структури. За пример мога да дам взаимоотношенията на България със скандинавските държави по времето на комунизма. Не съм толкова умен, че да измисля с един пост система за развитие на Света, но ако се предизвикат общонационални и в последствие международни дебати за развитие на нов вид възприемане естеството на живота и човешкото предназначение, след това може да се оправят и почистят връзките между отделните континенти. Не знам дали ме разбирате, не ми е лесно да изкажа толкова дълбоки мисли с няколко изречения, но есенцията е: Настоящата световната концепция за власт, чрез пари и пазари не работи за запазването цялостта на нашата планета, камо ли за каквото и да било позитивно развитие. Спешно се налага да възприемем морал, който да бъде предпоставка за по-дълбоко осъзнаване и възприемане на света, за да живеем значително по-осъзнато и щастливо. На този етап тези възможности не идват от Запад, по-склонен съм да следвам заветите от Изток. :) :idea:
Gravatar
spektor
2006-10-29_12:33
ehh

kvo qko slunce gree: :idea:
Gravatar
bagala
2006-10-29_12:46


Ei sq otivam da glasuvam :wink: :lol: gotovo :D :lol: :lol: :lol:
Gravatar
pavelot
2006-10-29_15:37


Така е spektor, яко слънце грее, а аз не отидох на Витоша нито вчера - макар да имаше парти на 10 км по пътя за Алеко, нито днес. Няма смисъл от дълги постове тук, пък и губи време... ще си взема поуката и раничката в планината. :) :D :lol:
Gravatar
spektor
2006-10-29_17:31
:0

kato se zamisllish kakvo pove4e ti triabva...ot razhodka v planinata..prezidenta da se opravia...koito i da e........problema e negov,Vitosha moia...
Gravatar
the GNOME
2006-10-29_18:30


-> [b:2jagh3sa]pavelot[/b:2jagh3sa] Има смисъл има.... С теб съм!
Gravatar
pavelot
2006-10-29_19:52


:roll: един горски дух ми дава знак - благодаря the GNOME, усетих те преди време, че четеш и дългите постове. :wink:
Gravatar
loreamon
2006-10-29_20:04


[quote="moonwatcher":k44hiv8e]Хах, от чиста толерантност никой не приема в ЕU. Между другото за това колко са толерантни с малцинствата си може да питаш Хитлер.[/quote:k44hiv8e] Хитлер хич не го тачат "европейците", именно заради него са станали доста чувствителни по темата.
Gravatar
red devil
2006-10-29_20:59


[color=red:1hq63yuc]I taka, poneje vie se povtarqte i az 6te se povtorq - ako mangalite ne bqha tolkova gnusni i gadni (po harakter), a pone maaaalko po-privetlivi moje bi 6tqh da gi priemam, no sled kato ne sa nqma kak da stane! Ili moje bi trqaa da pomagam na nqkoi si, koito e re6il "eee 6to puk da u4a ili da rabotq, kato moga da krada - super qko, te taka ili ina4e ni6to ne mi praaat hahahaha" ...mmm ne ne otkazvam - ignore i tva e! [b:1hq63yuc]Moki[/b:1hq63yuc], kaji mi kogato si varvi6 ve4er iz BG i nasre6ta ti se zadava ciganin, kvo 6te si pomisli6??? Dali " ooo miliqt kolko e bedeeen!" ilii "moje da me napadne!", 6toto az se se6tam po-4esto za vtoroto! Otnosno 4ujdencite kvo mislqt - slabo me valnuva! :wink: 8) [/color:1hq63yuc]
Gravatar
bagala
2006-10-29_21:07


:D :P :) :D
Gravatar
brainjuice
2006-10-29_22:00


за Моки не знам, но аз като се прибирам късно вечер и насреща ми се зададе [b:34gzs0xl]който и да е[/b:34gzs0xl], винаги малко се стягам. не харесвам манталитета, характера, обноските и поведението на 90 % от своите сънародници, независимо цигани или българи. плюс това всички гледат на циганите едва ли не като на привилегировани, защото често не си плащат тока. но като се замислим, че огромна част от тях нямат какво да облекат и се препитават с ровене по кофите... не ми се струва честно да си седя в топлото жилище, да ям каквото и колкото си поискам, да цъкам пред компютъра с интернет и да мразя някой, който е 100 пъти по-беден, гладен и необразован от мене - ако и да не си плаща тока. предпочитам да си избера някой на моето равнище или по-голям от мене като обект на неприязън - например мутри, ченгета, политици и продажни журналисти. и най-крадливият циганин е като жалък кокошкар пред тях. освен това, reddevil, защо си мислиш, че те са си избрали сами да бъдат бедни и крадливи? няма човек толкова луд, че сам да си избере да се облича в дрипи и да влачи арматура с каруцата в най-големия студ та да изкара за хляб.
Gravatar
red devil
2006-10-29_22:11


[color=red:106xnlgo]Miii spored men te sami sa si izbrali tozi na4in na jivot, koito za men e neponqten i neponosim! Ina4e vsi4ki tiq deto gi izbroi sa mi ANTI![/color:106xnlgo]
Gravatar
bagala
2006-10-29_23:25


hahaahahah :lol: :lol: :lol: A takA :lol: :lol:
Gravatar
brainjuice
2006-10-30_07:04


[quote="red devil":1fit4t3l][color=red:1fit4t3l]Miii spored men te sami sa si izbrali tozi na4in na jivot, koito za men e neponqten i neponosim! Ina4e vsi4ki tiq deto gi izbroi sa mi ANTI![/color:1fit4t3l][/quote:1fit4t3l] ми според мен не са си го избрали сами. просто се раждаш с този начин на живот и е много трудно да го надскочиш. много е трудно дори да ти мине през акъла, че може и да се живее иначе. не смятам, че който и да е от нас щеше да постигне повече, ако тръгваше от същите "изходни позиции" и беше в ролята на някое цигане, родено десето поред в семейството в някой коптор. докато този, който винаги е имал какво да яде, получил е образование, имал е и възможност да даде такова и на децата си, няма никакво извинение за това, че краде, че си хвърля боклуците по улицата, и въобще че се държи цигански. а има много такива хора, за съжаление.
Gravatar
Nik
2006-10-30_08:52


ЧЕСТИТ ВИ НОВ(СТАР) АГЕНТ ГОЦЕ!!!
Gravatar
pavelot
2006-10-30_10:56


Е тази тема полека май ще я замразим до следващите избори :) Хайде да ни е честит старият нов Президент. Във връзка с новината се сетих за една песничка от култов български филм: "... в стария град, в сария град имаме нов бюрократ, в стария град, в стария град имаме стар бюрократ..." Размених местата на стар и нов и направо му лепна на Първанов :wink:
Gravatar
muhomor
2006-10-31_11:35


Е, пък аз познавам и свестни "мангасари" дето с честен труд си изкарват прехраната. Дори всеки ден като ходя на работа и срещам един от бившия ми квартал, който като малък също крадеше и поройстваше, а сега се занимава със строителство. Та не проспускам да се здрависам с него. От друга страна имам някои мои приятели от детинство - българи, алчни, подли и безсъвестни копеленца, които... Аре няма к'во да разправям, че не се знае всичко... За тях мога само да кажа "Боже, опази ме от приятелите ми, с враговете остави ме да се справям сам!"
Gravatar
red devil
2006-11-01_14:03


[color=red:1tokwpl2]E OK sigurno gi ima takiva, ne otri4am, no nemoje li da sa malko pove4ko rabote6tite ot nerabote6tite (kradlivi) mangasari, v kraina smetka te samite 6te se 4uvstvat po-dobrre (predpolagam)... :wink: P.S. 4estit Vi star prezident! (off kak zvu4i samo hahaha :lol: ) [/color:1tokwpl2]
Gravatar
vordhosbn
2006-11-01_17:21


Престъпността сред циганите е разпространена защото ни е зле държавата. Ако имахме висок стандарт на живот, и циганите нямаше да са [b:2b2uxlgp]толкова[/b:2b2uxlgp] крадливи. А че те си имат такава философия за жовота - да си живеят в мизерия и на гърба на другите си е отделен въпрос. Ама вижте негърските гета в САЩ. Там ако се кандидатира за президент някой който казва как ще ги денегъризира, ще му пуснат тока бързо и хуманно. :)
Gravatar
Gamma
2006-11-02_00:53


А държавата ни е толкова зле, щото населението тука не знае какво да употребява, така че да му по-добре. Това е щото му е разрешено единствено да пие и то се възползва от това по най-добрия начин - изтисквайки всяка капка свободно време и прекарвайки я някъде по кръчмите или просто пиейки с копмания, а защо не и мечтаейки за пиене. Аз нищо друго не очаквам нито от държавата, нито от хората, а респективно не и от циганите, щото и те са част от държавата..
Gravatar
DreadSquirrel
2006-11-02_10:36


Проблемът с циганите са политиците. Ако спрат да им дават апартаменти и т.н. на готово и им се наложи да се трудят, за да ги получават тези неща ще бъде друго. То като ти го дават на готово, като не те санкционират и когато очакват от теб да си крадливо копеле и даже те подкрепят в това е просто трудно да не си. Не съм съгласен, че проблема е в населението, но това си е моето мнение. Просто като са ни крали толкова време и продължават да го правят е нормално да живеем малко по-другояче.
Gravatar
loreamon
2006-11-02_12:19


[quote="Gamma":39536v94]А държавата ни е толкова зле, щото населението тука не знае какво да употребява, така че да му по-добре. Това е щото му е разрешено единствено да пие и то се възползва от това по най-добрия начин - изтисквайки всяка капка свободно време и прекарвайки я някъде по кръчмите или просто пиейки с копмания, а защо не и мечтаейки за пиене. Аз нищо друго не очаквам нито от държавата, нито от хората, а респективно не и от циганите, щото и те са част от държавата..[/quote:39536v94] точно така... 8) ... затова е абсурдно да плащаш на тази държава толкова много данъци, като се почне от ДДС върху всичко, после има 20% върху дохода, данък за боклука (!) и сградите, здравното "осигуряване", а най ме е яд за тъпите вноски за пенсия... се едно че ще се надявам отсега след 45г нещо си да се случи... това е ненормално мислене, ако погледнем днешните пенсионери на какъв хал са. Толкова ли сме зле, че не можем да се грижим за себе си? По-добре повече пари у хората и по-малко в държавата, тя доказа, че не може да ги управлява добре и само ги харчи за бюрократичен апарат. Предпочитам сам да си планирам живота, а не някакви си законови наредби да ми казват какво и колко... за пенсия моля ти се хахахахах че то ако до 66 г. не си се уредил, по-добре да се гръмнеш. И никакви помощи :| .. който иска деца да си помисли сам как ще ги храни преди да ги прави. Иначе мизерия, болести... btw сред ромите детската смъртност е много пъти по-висока отколкото сред българи или турци, което е един от аргументите срещу онези, които твърдят, че след 10 г. щели да ни надминат като бройка. Добре че БСП се опитва да прави дясна политика в момента. Социалната се изразява в някакви безумни кифли за учениците от г-жа Мас-ларова, :D
Gravatar
bagala
2006-11-02_12:25


Daaa jivot i zdrawe sled 10godini pak 6e si "pi6em" za broikata 8)
Gravatar
loreamon
2006-11-02_12:59


ako vyobshte sme tuka a ne niakyde iz evropa, kydeto shte ni gledat kato kradlivo malcinstvo ot iztochni strani 8)
Gravatar
red devil
2006-11-02_16:54


[color=red:5rgb4nsp]...ili ako izob6to lo6ite ostanat sled 2012 hahahahha :lol: [/color:5rgb4nsp]
Gravatar
vordhosbn
2006-11-03_08:33


[quote:20y2e9uz]The bureaucracy expands to meet the needs of the expanding bureaucracy.[/quote:20y2e9uz] Не съм съгласен с вас за едно нещо. И вие като много други хора поставяте политиците в някаква друга категория. Като че ли те не са българи. И се почва - политиците са виновни за всичко, държавата ни е скапана. Еми държавата, като държавен апарат е създадена от политиците, а те са част от хората. Ако те са скапани, значи е защото има нещо много сбъркано в мисленето на повечето българи. И то не е че не пушат трева. :wink:
Gravatar
brainjuice
2006-11-03_08:39


и аз така смятам! :) стига с това делене на "ние" (добрички, толерантни, работливи и честни) и "те" (лошите, крадливи и безскрупулни политици). всички сме еднакво в кюпа. но същевременно има и нещо вярно в това, че в самата идея за държава и бюрокрация също има нещо сбъркано, и това допълнително усложнява нещата.
Gravatar
Партилан420
2006-11-03_09:07


[img:tfalzmzx]http://www.urod.ru/files/34858.jpg[/img:tfalzmzx]