Gravatar
soundform
2008-09-09_14:14
The concept of psychedelic music...

ami cheta is foruma i popadam na tazi interesna tema - viewtopic.php?f=8&t=9087 - i si mislq, che otgovoryt, koito chovek bi dal v neq e dosta tqsno svyrzan s predstavata, koqto chovek ima za prirodata/koncepciqta/smisyla na samata psychedelichna muzika. Bi mi bilo interesno da se zapoznaq s mislite vi na tazi tema:) naprimer [i se nadqvam da ne se pishe samo za nego] kakva vryzka ima mejdu samata muzika i nqkakva politika [bila tq i "dobra"/"zelena"/"polezna"/"neinstitucionalizirana" i tn.] no-nai veche kakvo otrazqva tazi muzika [ako izobshto otrazqva neshto] :]
Gravatar
Jinsou
2008-09-09_14:49
Re: The concept of psychedelic music...

http://www.youtube.com/watch?v=6XLc0TpY ... re=related toza e za men psychedelic music : hora ! musika nastroenie i o6te ne6to koeto ne moje da se opi6e s dumi
Gravatar
brainjuice
2008-09-09_14:51
Re: The concept of psychedelic music...

за мен идеята на психеделичната музика (под която нямам предвид само транс) е, че there is more in the world than meets the eye. и идеята на психеделичната общност от хора е такава, че всеки може да си е в собствения трип, до някаква степен и в някакъв момент, но съществува ниво, на което всички ние можем да се усетим един друг, без да е необходимо да прибягваме до думи или други подобни символни средства. човек се ражда и живее в екзистенциална самота, ражда се гол и сам и умира гол и сам. и си мисли, че е откъснат от всичко останало на този свят и може да общува с него само опосредствано чрез символи. но това е само на едно определено ниво. на едно друго ниво Аз и Всичко останало са точно толкова отделни, колкото двете страни на една и съща монета. според мен това е цялото послание на всякаквите му там религии, системи, учения и прочие. ако музиката, обстановката, хората и т.н. на едно парти спомогнат да си припомня тази простичка истина, това за мен е напълно достатъчно, без да е необходимо всичко да е "социално ангажирано" с разни наболели еко-проблеми, например. не че в това има нещо лошо, но на мен лично просто не ми е нужно. :)
Gravatar
shamanism
2008-09-16_07:27
Re: The concept of psychedelic music...

Ние просто искаме да замъглим съзнанието си. Тук веднага ще се намери някой, който да заговори за просветление, себесъдаваща се вътрешна реалност, мистичен опит, анархичните сътояния на тълпата по време на парти. Но колко ще е далеч??? Да разкриеш състояния на съзнанието, които не би трябвало да изпитваш, (просто защото съзнанието прилепва,пристрастява се към тях), не спомага много за личната ти свобода. Изисква се огромна сила за да бъдеш истински психонавт, познавам хора завинаги загубили способноста си да избират, загубили свободата си заради слушането и употебяването на психеделик. Неминуемо хората обладани от шаманистичния бийт, племенните взаимоотношения, психоактивните субстанции, попадат и в плен на мистицизма, култа към личното преживяване. Този личен опит обаче завладява цялото ти същество и трябва да имаш интелектуална мощ за да можеш да определяш реалноста, да извличаш истинската реалност от психогенерираната халюцинация
Gravatar
RealityDysfunction
2008-09-16_09:37
Re: The concept of psychedelic music...

[quote="brainjuice":zokgcob5]--- Всичко, което си написал в поста си ---[/quote:zokgcob5] [color=#FF0000:zokgcob5]Не бих могла да го кажа по-добре. Напълно съм съгласна. [/color:zokgcob5]Съпреживяване. Заедно, макар и отделно. We are one. Само бих добавила, че аз дори не познавам различните стилове/течения/разклонения на музиката, която ми харесва [i:zokgcob5](извинения към всички стриктни почитатели на конкретни течения)[/i:zokgcob5]. Разбира се, говоря само в контекста на общата музика и идеи, заради които всички сме тук. Като тръгне едно парче, или ме завлича във водовъртеж, или не. Ако ме завлече, пускам се и отлитам. Хич не ми е важно към кой раздел точно спада. Обикновено на този вид партитата доста от времето съм в полет, значи всичко е наред. ;) В тази музика се изгубвам, не съм вече аз, няма обвивка, остава само ритъмът на кръвта и той е един с музиката.
Gravatar
brainjuice
2008-09-16_13:29
Re: The concept of psychedelic music...

[quote="shamanism":2uqy999w]Неминуемо хората обладани от шаманистичния бийт, племенните взаимоотношения, психоактивните субстанции, попадат и в плен на мистицизма, култа към личното преживяване. Този личен опит обаче завладява цялото ти същество и трябва да имаш интелектуална мощ за да можеш да определяш реалноста, да извличаш истинската реалност от психогенерираната халюцинация[/quote:2uqy999w] не, просто трябва да имаш и други опции. други хора. други среди. друг саунд. други начини за изживяване на нещата. тогава Изживяването се превръща в нещо, което си избрал измежду многото възможни неща, а не в единственото, което познаваш измежду опциите (soundform, имахме един подобен разговор ;)) с други думи, Празникът не е ежедневие. ако беше ежедневие, щеше да е Делник, а не Празник, и тогава what's the fuckin difference :roll: @RealityDisfunction: усещам те,и аз съм така ;)
Gravatar
RealityDysfunction
2008-09-16_14:46
Re: The concept of psychedelic music...

Имам приятели за почти всяко занимание. За някои още търся, по разни причини, но, както ми писа един симпатичен човек тук: "който търси, намира". ;) И някои неща не можеш да споделиш с всеки. Примерно, с най-близкия си човек не мога да споделя събития като ED. Ок, тогава отивам сама с апарата си, няма грижи. С това подкрепям идеята, че не е нужно "да губиш способността да избираш, свободата си и т.н." Трябва лекичко, елегантно да стават нещата. Зен казва да не се опитваш да правиш нищо. В обратното на опитването се е скрил успехът. Както онези компютърни картини, които се виждат ако леко си разфокусираш очите, но ако се втренчиш с всичка сила докато станеш разноглед, нищо няма да видиш. Мдамм.. Както писах в една друга тема, аз най-обичам да гледам папратите!! Папратите, там е истината. Still motion. Мммм, красота. Take it easy, people.
Gravatar
dapsycho
2008-09-16_16:12
Re: The concept of psychedelic music...

Обожавам тази музика. От ... ужасно много години ('93) се влюбих в електронната музика като цяло - поради необятните й изразни средства. Тогава тя беше поне тук нещо странно и мистично. От целия мистицизъм остана само пси транса и ембиънт-а. Затова и са ми любими. Но на пси транс партита някак си... не се чувствам у дома си. Именно най ми е приятно да си я слушам вкъщи... как да кажа... не ми идва да танцувам на нещо на което се наслаждавам интелектуално и емоционално. Като ще е танц... да е бесен ;) на хардкор-техно например ;) Е това е лично мнение. Като цяло мнението ми е.... както прочетох някъде не помня къде - психеделик транса (техното) щеше да е най-великата електронна музика, ако не бяха... модерните хипита. Именно цялата тази целеустремена имитация на хипарските течения от 60-те - любов, алабала, психеделик use без влагане на душа, а просто ей така ... не ми допада. Но за съжаление май точно това е концепта ;)
Gravatar
RealityDysfunction
2008-09-16_16:26
Re: The concept of psychedelic music...

Но то се влага душа. Просто всеки я влага на различно място и по различен начин.
Gravatar
maneff
2008-09-16_17:26
Re: The concept of psychedelic music...

Тоя въпрос ми идва в повече. Днес/сега не мога да отговора квалитетно, така, че някой да ме разбере, за това ще си позволя да дам препратка с GoaGil. ... та 'дядо' както му викам аз има идеи за света, за нещата, за времето и най-вече за състоянието на духа, които аз много почитам и към които се стремя. Макар музиката му (отстрани) да изглежда, че е в разрез със 'политиката' му, мисля че слушайки дарк-псай (щото дадох Гоа-Джил за пример) ме извисява или поне ме кара да се замисля :roll:
Gravatar
stardriver
2008-09-16_22:19
Re: The concept of psychedelic music...

[size=200:39ituyh7][b:39ituyh7]РАКИЯ[/b:39ituyh7][/size:39ituyh7]
Gravatar
luvstruck
2008-09-17_00:31
Re: The concept of psychedelic music...

няя концепт...квот сам си направиш :idea:
Gravatar
stardriver
2008-09-17_08:26
Re: The concept of psychedelic music...

....после едно хубаво ШКЕМБЕ в Дивака с приятели
Gravatar
soundform
2008-09-18_13:54
Re: The concept of psychedelic music...

[quote:2u2ojo10]Повечето хора тук имат някаква повърхностна представа, какво е Psychedelic, култура, изживяване и т.н. Надявам се сред тези хора да има и такива, които са се замисляли за това, какъв е света сега, какъв е бил преди (ако ще и да нямат грам доказателства), в коя ера са живяли преди хората и в каква живеем ние сега. Я сега се замислете две еднавки неща като Psychedelic в предишната ера и сега, дали всъщност е възможно да бъдат еднакви при условие, че предишната ера се е развивала духовно, а тази материално? Та, колкото и да се пишем, че знаем, какво е Psychedelic и че знаем как трябва да бъде, то това е невъзможно в днешно време заради всичко, което ни заобикаля, най-вече материализма, който е пряко свързан с всичко, тъй като сме изградени на него! От тук нататък, какво да ви обяснявам? Имаме две възможности: Опция 1: Да се МЪЧИМ да се доближим до духовното и уж истинския psychedelic и да живеем в заблуда, че това на истина е така благодарение я на музиката, я на субстанциите, я на някоя друга промивка, я чрез някое парти направено от група "просветлени" в гората с минимално материално около тях (демек без ограда, охрана, вход и т.н.) и да треперят всеки път кой ще се гътне или пък, с колко пари ще се назад, ако им изгърми звука и други подобни при лошо време и бла-бла... Демек материалния филм е пълен, но просто се МЪЧИМ и живеем в илюзия. И т.н. и т.н., схванахте идеята... Опция 2: Да си перем парите чрез партита, вместо хотели и бензиностанции и по този начин да си правим партита, на които ще има ВСИЧКО, ако щеш и цял стадион с декорации на Neil Gibson, а на main stage-a да ти се изсипе целия Nano Records, Alchemy Records, Deja Vu Records, Vertigo Records, Twisted Records, Ultimae Records, Iboga Records, Avatar Records, ако щеш и МЕТАЛИКА и в крайна сметка и 1000 човека да дойдат на теб да не ти пука за това, че си фатално назад с пари, защото ти си переш парите и всъщност не си :) , а пък за горските фенове може да си имаме и една лаборатория, която да си работи за тези партита и да произвежда достатъчно субстанции, че да държат горските фенове в техните им филми и други светове и пак да им е кеф и в крайна сметка, всички ще са щастливи, защото са имали ВСИЧКО от илюзията, в която искат да живеят :) . Та малко криво го разказах, ама схванахте идеята... Айде мъчете се там... p.s. Където и да отидете, материалното ще ви догони. Въпроса е до къде ви стига силата да се мъчите и до кога ще издържите, иначе е ясно, че ще ви е трипче :) .[/quote:2u2ojo10] tva e ot LGI, 10x na postnalite neshto, kolkoto i da e nelepo to :p [excluding shamanism]
Gravatar
LGI
2008-09-18_14:10
Re: The concept of psychedelic music...

Manipulator!
Gravatar
brainjuice
2008-09-18_15:45
Re: The concept of psychedelic music...

[quote="soundform":qfp9so72]10x na postnalite neshto, kolkoto i da e nelepo to :p [excluding shamanism][/quote:qfp9so72] кажи и ти нещо, шефче :) много тънко минаваш като само караш другите да говорят и им гледаш сеира :roll: щом питаш явно въпросът не ти е безразличен, значи си имаш мнение по него. :wink:
Gravatar
amitabha
2008-09-19_11:48
Re: The concept of psychedelic music...

psychedelic or nothing. nali znaete ЧЕ СВЕТЛИНАТА ебава майката наТъмнината.Мнения много истина една. :P В прегрътката на Ангелите,Скази бохавия метъл. :D
Gravatar
Nirvana
2008-11-02_09:34
Re: The concept of psychedelic music...

изтрито мнение
Gravatar
Nothingk
2008-11-02_18:23
Re: The concept of psychedelic music...

Точно и аз тоя пост четох задълбочено.Много се радвам че има хора които :D :D да преразказват възгледите ми.Аз години наред си ги преразказвам ,за да не се изхабяват,но понякога зациклям с преразказите/обновлението.@shamanism наистина ми даде суперсвежа гледна точка..........................................................................................................
Gravatar
amitabha
2008-11-04_13:31
Re: The concept of psychedelic music...

Tazi мощна музика,спира вътрешния диалог,и там някаде вече ти нямаш твА значение,което те кара да васприемаш самото обикалящо общество...Ти ставаш музиката и тя теб. :)Е тва беше моето мнение.Благодаря за яката тема,.
Gravatar
Hupia
2008-11-04_13:56
Re: The concept of psychedelic music...

[quote="amitabha":2op09s4i]спира вътрешния диалог[/quote:2op09s4i] Напротив усилва го :wink: !Кара те да погледнеш по-друг начин тоя сегашният Свят и Реалност който познаваме,един вид те кара да погледнеш отвъд "завесата" ... :idea: :) !То всички не само ще погледнем през "завесата" ами ще минем от там ама само ,като на всеки му дойде Времето!
Gravatar
happyday
2008-11-04_14:23
Re: The concept of psychedelic music...

[quote="Hupia":2o8zdsk9][quote="amitabha":2o8zdsk9]спира вътрешния диалог[/quote:2o8zdsk9] Напротив усилва го :wink: !Кара те да погледнеш по-друг начин тоя сегашният Свят и Реалност който познаваме,един вид те кара да погледнеш отвъд "завесата" ... :idea: :) !То всички не само ще погледнем през "завесата" ами ще минем от там ама само ,като на всеки му дойде Времето![/quote:2o8zdsk9] "...И човек спря да живее и започна да мисли."
Gravatar
Jinsou
2008-11-04_14:46
Re: The concept of psychedelic music...

az puk nikuv dialog ne vodq ........
Gravatar
happyday
2008-11-04_15:01
Re: The concept of psychedelic music...

Ти пък диалог...Кво беше това? :P
Gravatar
Hupia
2008-11-04_15:04
Re: The concept of psychedelic music...

Kak бе това диалога със себе си..е хубаво нещо !Никога няма дати омръзне темата и,винаги ще говориш с умен събеседник....! :lol: :lol: :lol: :)
Gravatar
Jinsou
2008-11-04_16:08
Re: The concept of psychedelic music...

i tuk udrqm na kamuk dumata "umen" mi e taka 4ujda kakto tova da hodq na rabota v ponedelnik :D
Gravatar
happyday
2008-11-04_16:21
Re: The concept of psychedelic music...

Аз пък съм без почивен ден - луд умора няма. :D
Gravatar
Jinsou
2008-11-04_16:25
Re: The concept of psychedelic music...

se mi se vurti edna stranna pogovorka v glavata ot mnogo rabota bogat nqma da stane6 samo gurbav :D no puk ievala 4e namira6 sili da raboti6 7 dni :D
Gravatar
happyday
2008-11-04_19:10
Re: The concept of psychedelic music...

Ей, не можах пак да ви провокирам да кажете повече за психеделичната музика.Как искате да ме привлечете да я слушам,като нямате ясна концепция? :D :P
Gravatar
Jinsou
2008-11-04_19:15
Re: The concept of psychedelic music...

taq musika nqma nqkvi ramki ...vseki koito q ubi4a i q slu6a namira razli4ni ne6ta i iska opredeleni takiva ot neq vseki moje da ti kaje razli4no ne6to no puk ima edna corny replika ot roda na psychedelic is not a music its a way of life :)
Gravatar
stamina
2008-11-25_11:55
Re: The concept of psychedelic music...

Очевидно е в днешно време всички да свързват сайкъделика с разни трансове. Май само моето разбиране е в рамките на всеобщото разбиране. Grateful Dead, Quicksilver Messenger Service, Jefferson Airplane, Big Brother and the Holding Company... това е истината. Тия диджей и халепца по партитата си живеят в някакъв си техен мъглив и неясен лайфстайл.
Gravatar
brainjuice
2008-11-25_13:06
Re: The concept of psychedelic music...

[quote="stamina":3ip88qzq]Grateful Dead, Quicksilver Messenger Service, Jefferson Airplane, Big Brother and the Holding Company... [/quote:3ip88qzq] респект! :) и поздравче: http://www.youtube.com/watch?v=MpTGM74d ... re=related най-есид китарното соло на Джон Чиполина! :oops:
Gravatar
stamina
2008-11-25_16:54
Re: The concept of psychedelic music...

Хе-хе, thnx my man! Винаги е удоволствие да видя, че някой слуша истинската работа. Сигурно харесваш и Bob Dylan, Donovan, Yardbirds, Iron Butterfly и т.н. keep it up!
Gravatar
Asymetral
2008-12-10_07:59
Re: The concept of psychedelic music...

хм за мен концепцията на психеделичната музика /изобщо не визирам само псай транс който е миниатюрна част от психделичната музика/ е [color=#FF0000:2e8kovjc]музика[/color:2e8kovjc] - [color=#FF00FF:2e8kovjc]реакция[/color:2e8kovjc] - [color=#0000FF:2e8kovjc]ТРИП[/color:2e8kovjc] оттук насетне всеки може да си го сложи в каквито си иска рамки, идеи и т.н. реакцията е субективна, ТРИПЪТ също - който накъдето бива заведен тия работи с материалиализъм, мая-илюзия, енвироментализъм, реалности бла бла са важни неща но като слушам музика някак си ХИЧ не се сещам за тях - трипвам си и няма друго 8) перифраза - За мен има само музика, която има трип. Каквато и да е музика, която има трип. Чрез нея си трипвам и единственото предизвикателство, което си струва е да почувствам целия трип чрез синаестезията. Така аз пътувам, и слушам ли слушам, слушам останал без дъх! :P Gimmik - Powder puff
Gravatar
soundform
2008-12-10_16:04
Re: The concept of psychedelic music...

asymetral браво :) успя да лишиш този термин от стойност:) остава и dapsycho да се изкаже с някакъв компетентен коментар, да изтрием поста на shamanism и темата спокойно може да я прекръстим на "никва връзка с концепцията на психеделичната музика" :lol: имам 2 прости въпроса - казваш - музика-> реакция-> трип :) Ами "нормалната" музика не индуцира ли също преживяване? Как разграничаваш "психеделичната" от "нормалната" музика? Айде го он :) искам още бисери и его-фантастурбации :lol:
Gravatar
brainjuice
2008-12-10_16:57
Re: The concept of psychedelic music...

[quote="soundform":2ueq7ae5]и темата спокойно може да я прекръстим на "никва връзка с концепцията на психеделичната музика" :lol: [/quote:2ueq7ae5] добре де, а [i:2ueq7ae5]какво[/i:2ueq7ae5] тогава има връзка с концепцията на психеделичната музика според теб? търкулни и ти някой бисер на мъдростта неземна, не лишавай останалите от това удоволствие. :lol: егоист :P
Gravatar
vessvdv
2008-12-10_18:31
Re: The concept of psychedelic music...

ne prekalqvaite s psy lekarstvata muzikata e edna kakto iskaite e nari4aite :) vapros na vkus kazala kotkata i se liznala pod opa6kata :D
Gravatar
amitabha
2008-12-10_19:19
Re: The concept of psychedelic music...

Шпонгъл,.е тва е най най,. за мен.. :P Щях да го напиша на аглииски, но като се замисля за какво,. :P
Gravatar
maneff
2008-12-10_22:27
Re: The concept of psychedelic music...

HA! MI TAZI MUZIKA SI NIAMA KONCEPCIA SP0RED MEN. AZ SUVSEM MALK0 SVURZVAM PSY-T0 S TRANS P0NIATIET0, MA M0I SI PR0BLEM, NALI :-) MISLQ 4E K0NCEPCIA NQMA! ILI I DA IMA, TQ E K0RENN0 RAZLI4NA V ABS0LIUTN0 VSEKI TRAK. ZA NI6T0 OBEDINQVA6T0 NE SE SE6TAM... PR0ST0 M0JEBI TIPAT H0RA S SH0DN0 MISLENE I SH0DNI IDEI PR0ST0 PRIBQGVAT DO SH0DEN TIP TERAPIQ - TRANS SI4K0 DRUGO SA OCVETENI VRELI-NEKIPELI (MISLA AZ) I S0RI ZA LATINSKATA POEVR0PENA MET0DIEVICA
Gravatar
Mind-Blown
2008-12-11_11:24
Re: The concept of psychedelic music...

Те концепциите си се представят много ясно в много от траковете, затишие, отнасящи звуци и хоп някакъв глас в сюблимния момент казва нещо много силно, което ако си в състояние на транс, влиза с такава сила и осъзнаване...
Gravatar
Asymetral
2009-01-05_16:11
Re: The concept of psychedelic music...

саундформ - не знам какво ти влагаш в понятието нормална музика - за мен има психеделична и друга която не ми говори, не ми индуцира нищо - и ти ако мислиш само в рамките на псай транс ми ок рамкирай си се - психеделична е всичката музика която ми харесва всъшност не знам какво влагаш в което и да е - ти освен да спамиш и правиш забележки по другите - нищо не казваш по същество а и е неточно да се говори за музика - все едно да пееш за фотография, Музиката е отвъд думите- като Дао - неоябснима вербално но доловима емоцианално ментално и какво ли още не :wink: ей я си кажи ТИ какво мислиш за концепцията а не за поста на Ганчо от Малко Драгоселци
Gravatar
stardriver
2009-01-05_16:52
Re: The concept of psychedelic music...

Напоследък The Doors много ме вкарват в сайкъделик филма...дори без да употрбявам нещо...просто си лягам на леглото, затварям очи и слушам - за другото се грижи Джим и бандата :)
Gravatar
amitabha
2009-01-05_19:10
Re: The concept of psychedelic music...

По голямо удоволствие от Морниг,виктори и гоа на разсъмване,,,,,,,,,,,,,,,,,,няма засечена в между планетарните удоволствия, Кога то Там някъде, на някой опън,, го усетиш,,,, :P тва е,. със или бес,,няма значение. :P
Gravatar
P31415
2009-01-06_05:44
Re: The concept of psychedelic music...

аман от концепции, калъпи и patterns.. :shock:
Gravatar
soundform
2009-01-06_09:14
Re: The concept of psychedelic music...

brao asymetral:) povtarqi si mantrite :D tiq extri - "ramkiran v stil" , "da peesh za fotografiq" i tn. kyde gi prochete :D v uchebnika po-filosofstvane maybe :lol: [img]психеделична%20е%20всичката%20музика%20която%20ми%20харесва[/img] poklon! :) kakvo poveche da kaje/napravi chovek sled kato vidi takiva mydrosti... mislq che nikoga nqma da moga da dostigna takova nivo na osyznavane :( btw mojeshe da pusnesh nqkoi izvaden ot konteksta citat na don huan btw:) toku vij nqkoq zabludena macka s new-age naklonnosti (ili dapsycho) vzeme che se vpechatli :lol: btw kaji mi pone 1 track, koito ne inducira nishto u teb:) mnogo mi e lubopitno
Gravatar
Asymetral
2009-01-09_08:03
Re: The concept of psychedelic music...

:) btw напиши твоето виждане за концепцията на психеделичната музка и престани да се държиш като заядливо бебе - ставаш досаден, мен ме остави да търся заблудени ню-ейдж мацки - не е за това темата и все пак да не ставам като теб празнопишещ - музиката която не ми говори нищо - Ди Джей Бобо :lol: - не усещам нищо, не ми носи видения, не ме отнася отвъд, не ми показва други светове и връзката на личния свят с всички други - значи за мен лично това не е психеделична музика п.с. и все пак да не изпусна момента за заблудени ню-еюдж мацки които нямат нищо против да им се говорят дървени философии и прочие глупости - за връзка Асиметрал 0896149994 за всички други които искат да научат езотеричната Истина за концепцията на психеделичната музика, единствената предавана от посветени на заслужили непросветени - за връзка сандформ :oops:
Gravatar
soundwave
2009-01-09_12:00
Re: The concept of psychedelic music...

Думичките които слагат рамки на нещата не са измислени напразно - за да разграничаваме нещата и да се разбираме сами сме си вмъкнали стилови разграничения и аз не виждам какво лошо има в това. Защото psychedelic trance се прави по-различен начин от house или пък от psychedelic rock, чисто и простоо от техническа гледна точка. Това обаче не означава че което и да е от тях неможе да ти докара psychedelic feeling или psychedelic trip. Когато говорим за psychedelic ([url:mkj1dyqo]http://www.google.com/search?client=opera&rls=en&q=define:+psychedelic&sourceid=opera&ie=utf-8&oe=utf-8[/url:mkj1dyqo]), това може найстина да бъде всичко (стил в рисуването, психологическо састояние, начин на възприемане и т.н.), и все пак psychedelic trance е музика с определена концепция, която всеки схваща по своемо. За мен това е енергична, танцувална музика, която ме кара да се отпускам и да се забавлявам независимо от средата, това е музика която предполага опреден тип хора с опреден тип интереси и интелектуален багаж (но не задалжително), това е музика която стимулира визиите и цветовете а може би и още много други неща които тапърва ми предстой да открия. И в края на всичко бих казал че psychdelic mind може да няма нищо общо с psychedelic музика. ;)
Gravatar
ko3ackacka
2009-01-11_08:33
Re: The concept of psychedelic music...

Ако сливането е успешно се достига до състояния, които няма как да изживееш по друг начин и с друга музика и такива които дори не си предполагал, че можеш да почувстваш ---------------- Now playing: [url=http://www.foxytunes.com/artist/zero-blade/track/visit+our+dimension:uyb0mrfu]Zero-Blade - Visit Our Dimension[/url:uyb0mrfu] via [url=http://www.foxytunes.com/signatunes/:uyb0mrfu]FoxyTunes[/url:uyb0mrfu]
Gravatar
P31415
2009-01-16_03:45
Re: The concept of psychedelic music...

все по пцикеделик ми е като се кача в некое чалга такси.. взех да се разбирам с хората най-накрая.. блинк блинк ракийка спирит психеделик шлага. мистикал спекюлар рифлекшан от таблото и лъха на арома терапия :P иначе пазете си децата от Disco Devil :idea: http://uk.youtube.com/watch?v=g9PcNQxM_ ... re=related http://uk.youtube.com/watch?v=Nlil5ZsZk ... re=related http://uk.youtube.com/watch?v=XaWOTEkEx ... re=related тиро лиро 8)
Gravatar
Anonymous
2009-01-18_07:18
Re: The concept of psychedelic music...

Струва ми се, че за целта на психеделичната музика следва да се попита я Мосад, я Ми-5, я чичковците Хофман ( RIP ), Шулгин, Лиъри (RIP) и други. Направо поздрав с лайв-а на Yahel от военната база до Хайфа - странно озаглавен "Post Traumatic Stress Disorder". Le plaisir de la vie est de dormir - tous les autres plaisirs sont des reves :> ( Удоволствието на живота е да спиш - всички останали удоволствия са само съновидения...)
Gravatar
soundform
2009-01-18_10:20
Re: The concept of psychedelic music...

chshh memoid takyv :x kysh ot glavata na horata
Gravatar
Anonymous
2009-01-19_17:53
Re: The concept of psychedelic music...

Аз ако не се намърдам в главите на хората - къде да живея, а? Днеска един приятел ми разказа, как размишлявал над това, колко повече ще го харесат хората, ако им напише за това, което искат да чуят, отколкото ако им напише за това, дето му викат "истина", колкото и параноично да звучи тя :>
Gravatar
brainjuice
2009-01-20_09:49
Re: The concept of psychedelic music...

а що е истина? - питам и отивам да си измия ръцете :P добре, че никого на кръст не съм разпънал, за другото може да си спорим до Второто пришествие. :)
Gravatar
Anonymous
2009-01-20_12:57
Re: The concept of psychedelic music...

Дървените философи - вън от храма! :lol:
Gravatar
brainjuice
2009-01-20_13:03
Re: The concept of psychedelic music...

да излезем двамата хванати под ръка тогава :P ... ако има откъде да излезем :-
Gravatar
Anonymous
2009-01-20_13:18
Re: The concept of psychedelic music...

Ахаха, май зад всяка врата се крие един и същи лабиринт, а? Поне да се срещнем там 8)
Gravatar
brainjuice
2009-01-22_08:58
Re: The concept of psychedelic music...

май единственият изход от лабиринта е [i:1sm4a3xz]нагоре[/i:1sm4a3xz], а? :)
Gravatar
soundform
2009-01-22_12:39
Re: The concept of psychedelic music...

eee koi iztri na dapsycho posta e chuek :( dapsycho ne mi se vryzvai e :] phobium uceli 11kata [quote:3n45hdfk]Искам,искам на Мусала да се подрискам ,да дивея,да куфея,да се тръшкам пред Диджея, дрога,транс и алкохол-от всичкото да има бол, да разказвам,кат се върна,как един пред мен повърна, как се сбиха неколцина,как подпалихме бензина, дето бил за генератор...пак съм взел халюцинатор, да покажа колко мога да измъркам много дрога, да си кажа лаф с Диджея,че и снего да попея, и с фанелка с надпис Шива да развихря мощна грива, после дълго да разправям,че съм дърт трансо-маниак, и на следващото парти-много ясно-всичко пак![/quote:3n45hdfk] :lol:
Gravatar
DarkMind
2009-09-19_12:17
Re: The concept of psychedelic music...

Всеки жанр е психеделичен.Едни хора слушат поп и тя ги докарва до душевен оргазъм,други слушат рок,трети слушат метъл,ние слушаме психеделичен транс.Но нюансът на нашият вид транс е свързан с точно определена точка от човешката психеделия,а тя именно е тази да изкривим душевната картина в нас и да видим неща и да пътешестваме (психонафтика) на места,които иначе са немислими и недостижими.Има много хора,които слушат псай,но немогат да слушат дарк псай,дори на скоро четох един много налудничав коментар където човека каза : стига е...тва дарка не е музика,някви коленки,канибали,убиийства,трупове. Е,добре очудих се аз...и си викам на акъла,тоя ме изкара убиец-психопат ? Това означава ли,че на някое парти,ще го хвана в гората и ще го заколя и ще се изкъпя в кръвта му,докато другите се забавляват ? Това да ми кажеш,че дарка не е псай,е все едно да ми кажеш,предпочитам да си купя бял мерцедес,защото черният не е!Вярно,че с бялото на окото гледаме черните мерцедеси с затъмнени стъкла и знаем,че там има в повечето случаи лоши хора,но това не означава,че като е черна не е кола и не е мерцедес. Видях Рая,искам да видя Ада. Всички знаем,че в музиката първо беше светлината после тъмнината,изключение направиха МФГ.Никой не съм намразил заради това,че неможе да слуша моята музика,но се появиха доста егоисти,които още не са минали 1во ниво,а искат да скочат на 3то в духовното обогатяване,когато бъдат готови дарка сам,ще ги намери. Както казва батко Астрикс : Sometimes the things are more than they appear.
Gravatar
dapsycho
2009-09-19_13:18
Re: The concept of psychedelic music...

e според някои други първо е бил тъмнината, а после е била сътворена светлината :) аз лично търсенето на мрачна и прокобна музика си го обяснявам с човешката черна страна - тази четяща Стивън Кинг... тази която се обръща с интерес на някоя катастрофа за да види нещо ужасяващо... и т.н. Все пак не мисля че духовното въздигане е свързано с желанието за ада, но интереса е обясним - не можем да познаем доброто, ако не познаваме злото ;)
Gravatar
DarkMind
2009-09-19_18:47
Re: The concept of psychedelic music...

при мен черната страна винаги е взимала връхна точка,тези които са заклети даркъри,знаят за какво говоря,за това,че когато слушам дарк,все едно слушам приспивна песен,нямам страх от нищо,чувствам се защитен понякога,вече не мисля за нея като за музика създадена от нечии ръце,а за послание,това наричам вече психеделика и наистина много,ама адски много обичам Стивън Кинг :lol: ,давам ти за пример тази песен на един не толкова известен,но бързо прогресиращ изпълнител http://www.youtube.com/watch?v=RbctMM86nZg чуй,всеки ефект как е направен,все едно ти говори,аз лично го чувам като глас,чувам,че иска да ми каже нещо и с останалите ефекти,го прави така,че да знам дали е нещо тревожно или е за наше добро (с злото) :P наистина,ако успееш да разшифроваш песента,ще видиш,че се крие цяла история и само малко от нея,ще ти кажа към края какво става...всички,които са пленени от мрака се вдигат на бунт на 4:50 чуваш как се възкачва нещо,на 5:18 се пуска алармата,която да предупреди пазачите за бунта,следва изпепеляване на една част затворници,алармата продължава,овладява се положението,бунтът е спрян,живота продължава по старо му в последните секунди :D BADASS TRIP :wink:
Gravatar
psi-fi
2009-09-20_04:07
Re: The concept of psychedelic music...

по скоро си мисля, че тази музика може да е част от някаква концепция... или май не разбрах въпроса точно
Gravatar
muxomorka
2009-09-20_05:29
Re: The concept of psychedelic music...

a?!.ia..go..znam..twa.be....".....:)..ot..raaanen..trip...e..be6e.wdruga.gama.duma.da.niama.... pp.pozdrawi.za.nowite.u4astnici.s.sa6toto.par4e:)
Gravatar
Gos Pod
2009-09-20_09:44
Re: The concept of psychedelic music...

[quote="Jinsou":21nwltll]taq musika nqma nqkvi ramki ...vseki koito q ubi4a i q slu6a namira razli4ni ne6ta i iska opredeleni takiva ot neq vseki moje da ti kaje razli4no ne6to no puk ima edna corny replika ot roda na psychedelic is not a music its a way of life :)[/quote:21nwltll] :oops:
Gravatar
DarkMind
2009-09-20_10:49
Re: The concept of psychedelic music...

с две думи,дарк псай е "прекрасна музика",не всеки изпълнител е толкова добър като друг,някои правят музика,която не носи никакъв трип,а просто поредица пищяшти звуци,тоест той прави това,което искат да чуе клиентелата сред които няма ценители :- чиста проба комерсиалка,такива да ги трепиш,лесно можете да се досетите от последните 2 години на Psycrowdelica,кои изпълнители участват...все едни и същи,защото са елита,защото са показали,че са наши хора и влизат в главата на всеки,важното за мен наистина е песента да носи някаква история,иначе и аз мога да взема тиган,вилици,лажици и ножове и да почна да вадя някви дразнещи звуци :P щото някой си представят дарка така
Gravatar
tripwire_deactivated
2009-09-20_13:02
Re: The concept of psychedelic music...

/аз тотал чаоооооооо
Gravatar
the GNOME
2009-09-20_15:15
Re: The concept of psychedelic music...

събтотален чау :idea: :mrgreen:
Gravatar
psi-fi
2009-09-20_20:25
Re: The concept of psychedelic music...

отивам в чилла :mrbozav: