Gravatar
phobium
2008-09-08_11:23
Koncept?

Отдавна ме сърбят ръчичките да захвана тая тема и гледайки отзивите за Vola open air думичките сами изкочиха.От доста време само наблюдавам това,което се случва по събитията на родната транс сцена и не ми харесват няколко неща-ще се спра само на Концепт,щото на мен ми идва много обширно понятие и съществуват няколко аспекта: 1.Концепт какво да представлява самото парти/стилове музика,разпределение на времето на пускащите такава,място съобразено със идеята,начини на организация въобще -за мен почти липсват такива идейки,рядко се обръща внимание на подредбата по стилове,липсва декорация,осветление,идея(каква е идеята-само забавление и дрогерия или с това се цели да се постигне нещо конкретно),добре подбрано място,организаторите честичко забравят,че дори и да са помолили хората да си хвърлят отпадъците,те са после хората които ще допомогнат това да стане. 2.Ако партито е с така модерните Концепти за чиста природа,"Не на дрогата"(смях ме напушва направо,ама има и такива) или каквото и да е направление,много малко се обсъжда това на самото място,липсва информация как точно ще се въведат или предприемат промени,за това за което сме се събрали,и кой или кои ще бъдат замесени в тези начинания.Липсва и това да се мотивират хората непряко участващи в даденото събитие да заемат позиции и да бъдат въвлечени доброволно в идеята.(Единствения фестивал ,който е успял да промени мнението ми отностно по-горните ми писания е Артмосферик,където имаше от всичко по малко. - - - - .....И в добавка само ще кажа,че му е време вече да се приключи със самоцелни събития,възбудени от желанието на групичка хора да се повеселят.Минаха доста години от първите транс събития,а все си мисля че от стълбата е качено само едно стъпало.Много би ми се искало да бъде времето,когато ще се мисли повече преди дадено събитие от организиращите го,попрекратят двубои и трибои между различни организации и се стъпи сериозно зад ИДЕИ,които се усъществяват,а не само са афиширани на висок глас.Ясно е че за всичко пари се иска,но ако самите организиращи за момент осъзнаят,че не малка част от евентуалните промени са в тяхни ръце(и сърца),нещата ще придобият други краски и ще се отсее доста "плява". Не оставайте с впечатлението че плюя всички и всичко,просто това са неща които ме вълнуват и го правя без да се бъркам в работите на който и да било.Мнението ми не е миродавно,то е само мойто мнение!
Gravatar
ani
2008-09-08_11:37
Re: Koncept?

[quote:38cj8h0m].....[b:38cj8h0m]И в добавка само ще кажа,че му е време вече да се приключи със самоцелни събития,възбудени от желанието на групичка хора да се повеселят.Минаха доста години от първите транс събития,а все си мисля че от стълбата е качено само едно стъпало.Много би ми се искало да бъде времето,когато ще се мисли повече преди дадено събитие от организиращите го,попрекратят двубои и трибои между различни организации и се стъпи сериозно зад ИДЕИ,които се усъществяват,а не само са афиширани на висок глас.Ясно е че за всичко пари се иска,но ако самите организиращи за момент осъзнаят,че не малка част от евентуалните промени са в тяхни ръце(и сърца),нещата ще придобият други краски и ще се отсее доста "плява".[/b:38cj8h0m] Не оставайте с впечатлението че плюя всички и всичко,просто това са неща които ме вълнуват и го правя без да се бъркам в работите на който и да било.Мнението ми не е миродавно,то е само мойто мнение![/quote:38cj8h0m] ЗА!!! намери точните думи, евала!
Gravatar
ZYan
2008-09-08_18:37
Re: Koncept?

"покрай сухото гори и мокрото" който както иска да си го разбира - ама е така!
Gravatar
kasar
2008-09-09_02:26
Re: Koncept?

edna ot malkoto smisleni temi vuv foruma,basi... :roll:
Gravatar
the GNOME
2008-09-09_03:31
Re: Koncept?

според мен липсва обединяващия момент... в България някак електронната сцена е нацепена на малки късчета, всяко от които се стреми да извоюва "по-предни" позиции по някакъв начин... идеи, като [size=150:n3jqdt13][b:n3jqdt13]ние сме едно[/b:n3jqdt13][/size:n3jqdt13] са чужди или по-скоро ограничени до малки общности отричащи другите малки общности или поне лееко отбягващи ги... сякаш липсват многобройните нюанси на сивото между бялото и черното, а за останалите цветове и дума да не става... до скоро си мислех, че постигането на общо цяло е невъзможно не само тук, но и въобще, но после дойде опровержението на тези ми мисли и то дойде с едно голямо - [b:n3jqdt13]boom[/b:n3jqdt13]!!! Дълго време не можех да извлека екстракта от усещания, които нахлуха в мен там... да си отговоря на обичайния въпрос - "Какво най-много ти хареса там?" Вече знам - именно усещането за тънка, но същевременно здрава свързаност с всичко и всички... Имаше места, където всеки вкус може да се засити (или поне почти всеки) и същевременно ако преяде да си намери нещо друго интересно... без война... спокойствие и единност... пълна липса на усещане за комерсиализация... не си преметнат ама въобще... нямам представа как се организира подобно нещо, но знам че това беше един добър пример... представям си нещо, като mind map при организирането... естествен начин, всеки било то "организатор" или "доброволец" да си намери нишата, която би искал да подпомогне и после да си действа отделно от другите, но за общо родената идея... мисля, че е възможно и няма значение от размера :)
Gravatar
bubence
2008-09-09_08:06
Re: Koncept?

амин! :oops:
Gravatar
Jinsou
2008-09-09_08:25
Re: Koncept?

gnomut prav si za nqkoi ne6ta no neka kajem 4e tuka mnoo ot horata stradat ot nqkvi predrasudaci i to dosta golemi ...... kolkoto i da ne ni se iska 6te go ima tva razdelenie o6te tvurde dulgo vreme nai ve4e m/u pld i sofia 6toto na boom nikoi ne go ebe bez izvinenie nito kakvo pravi6 nito kak dokato ne pre4i6 na okolonite za tova "nie sme edno" tuka edva li nqkoga 6te stane :P Puk i to se znae 4e ima nqkva skrita omraza .... mejdu edni hora i horata ot stolicata :D
Gravatar
gears
2008-09-09_09:44
Re: Koncept?

кво е тва концепт бе деба?
Gravatar
phobium
2008-09-09_11:17
Re: Koncept?

[quote="Jinsou":3rfhldjz]gnomut prav si za nqkoi ne6ta no neka kajem 4e tuka mnoo ot horata stradat ot nqkvi predrasudaci i to dosta golemi ...... kolkoto i da ne ni se iska 6te go ima tva razdelenie o6te tvurde dulgo vreme nai ve4e m/u pld i sofia 6toto na boom nikoi ne go ebe bez izvinenie nito kakvo pravi6 nito kak dokato ne pre4i6 na okolonite za tova "nie sme edno" tuka edva li nqkoga 6te stane :P Puk i to se znae 4e ima nqkva skrita omraza .... mejdu edni hora i horata ot stolicata :D[/quote:3rfhldjz] Jinsou,извинявай,но се аргументирай!Какви омрази говориш?Темата е друга,за обща кауза и идея се опитвам да повдигна въпрос,концепт какво да представлява едно събитие.Не си го разбрал Гнома.Според мен той иска да даде пример как успяват навън хората да действат заедно,а и какво лошо има да се учим от тях,все пак в България партитата дойдоха със закъснение.Въобще хубаво-дал си мнение,ама кажи сега според теб как биха се избегнали такива моменти и къде точно виждаш разделение,как да се изглади то,на какво основание и с каква обща цел да се излезе.Аз знам отговорите на повечето си въпроси,но ми е интересно хора като теб а и всички останали какво мислят! 8)
Gravatar
brainjuice
2008-09-09_11:55
Re: Koncept?

за да има концепт, е нужна ЖЕЛЯЗНА организация, в която са включени МНОГО хора и всички бачкат здраво... (за средствата въобще и няма да отварям дума). а ние какво... ние сме един файтон хора, халтаво организирани помежду си, като правим нещо го правим изцяло на добра воля и без да има кой да "стяга редиците", обикновено едната ръка не знае какво върши другата, и така. истинско чудо е, че въобще нещо се случва, и дори за това съм готов да кажа "евала" на този, който има дупе да организира нещата. за концептуалност дори не смея да си мечтая. освен това си мисля, че за тази цел хората трябва да се [i:16djp6ub]наемат[/i:16djp6ub] срещу някакво заплащане. вярно, никак не е ъндърграунд и идеалистично, но ако ще си говорим за организирането на нещо голямо... орташката работа и услугите на добра воля често скарват хората, защото не живеем в идеален свят, не сме идеални хора, добрата ни воля също не е идеална. :roll:
Gravatar
Jinsou
2008-09-09_12:01
Re: Koncept?

argumentiram se :) dokato ima skrita nepriqzun mejdu horata koito slu6at taq musika normalno da nqma ni6to konceptualno i ideiino :P taka 4e nqma ob6ti kauzi trqbva si4ko da se kaje kakto e :P i togava vidi6 li moje da stane ne6tu :P
Gravatar
phobium
2008-09-09_12:02
Re: Koncept?

за концептуалност дори не смея да си мечтая. Ей за това говоря!Докато не помечтаем реално какво искаме,няма как да се случат нещата.Аз си мисля,че ако просто нещо се прави,щото друга алтернатива няма,по-добре да не се захваща.Щото иначе е веселко после да обсъдим кой на какво е бил,ама какво от това,какво всъщност се случва и променя?И всъщност добре,казвате че има разединение,няма пари и организация,ама какво трябва за това така чакано обединение,не е ли това именно някаква концепция?
Gravatar
muxomorka
2008-09-09_12:22
Re: Koncept?

[quote="phobium":2ei0mw23]ама какво от това,какво всъщност се случва и променя?[/quote:2ei0mw23] ako se wiarwa na Bhwata Gita - wsi4ko se slu4wa no ni6to nnne se promenia ... no ne i sega jiweem w predelni wremena t e w predela na wremeto"wreme razdelno"... abe niakwo takowa - egati paradoxa - horata - pak zaribeni ot niakwi koncepcii ; s razpaleni indiwidualnosti i idei ( miasto pod slanceto takowa kakwoto si go predstawiat );ili prosto ot jelanieto da badat po opredelen na4in, postapwat tolkowa ow4e .. a nomera e ne samo da sledi6 nadenicata pred nosa si , a i dali te kefi stopanina , jena mu i nakude darpa6 6einata ..niakak si-ne znam kak ne im hrumwa na tapite tikwi (koito tuk gi niama ),4e cialoto 4owe4estwo e w edna kolesnica i edinstwenia na4in da stignem do niakade e , da ne i pahame gadni pra4ki w kolelata ..
Gravatar
muxomorka
2008-09-09_12:27
Re: Koncept?

mnou epiko- liri4eski se otklonih ..znam 4e neumestnata demonstracia e pristap na tapota m ne mi puka za6toto mi umrazna d s i mal4a ....naistina ...kogato ne6tata otiwat tolkowa na zle i dori tezi koito se zanimawat ne mogat da sberat par4encata pazel prosto ...
Gravatar
phobium
2008-09-09_12:29
Re: Koncept?

[quote="muxomorka":wf6r9lin][quote="phobium":wf6r9lin]ама какво от това,какво всъщност се случва и променя?[/quote:wf6r9lin] ako se warwa na bhwata gita- wsi4ko se slu4wa no ni6to e se promenia ... no ne i sega -jiweem w predelni wremena t e w predela na wremeto- "wreme razdelno"- abe niakwo takowa - i egati paradoxa horata pak zaribeni ot niakwi koncepcii s razpaleni indiwidualnosti i idei ili prosto ot jelanieto da badat po opredelen na4in, postapwat tolkowa ow4e .. :- to nomera e ne samo da sledi6 nadenicata pred nosa si a i dali te kefi stopanina jena mu i nakude darpa6 6einata niakak si ne znam kak ne im hrumwa na tapite tikwi koito tuk gi niama 4e cialoto 4owe4estwo e w edna kolesnica i edinstwenia na4in da stignem do niakade e da ne i paha6 gadni pra4ki w kolelata ..[/quote:wf6r9lin] Незнаех че в Бхагават Гита няма препинателни знаци,но нищо така или иначе от поста ти нищо не се разбра,но пък щом цитираш такива велики книги,кой съм аз да определям.
Gravatar
muxomorka
2008-09-09_12:33
Re: Koncept?

mm izwiniawai - prosto mrazia punct-ualnostite :idea: - no tiho twa e taina
Gravatar
gears
2008-09-09_12:38
Re: Koncept?

za nekuv koncert li stava vupros?
Gravatar
brainjuice
2008-09-09_12:57
Re: Koncept?

[quote="phobium":o4k2z7vn]Аз си мисля,че ако просто нещо се прави,щото друга алтернатива няма,по-добре да не се захваща.[/quote:o4k2z7vn] аз пък не съм съвсем съгласен. вярно, не можем да организираме boom, ама съвсем без хич по-добре ли е? :) [quote="phobium":o4k2z7vn]И всъщност добре,казвате че има разединение,няма пари и организация,ама какво трябва за това така чакано обединение,не е ли това именно някаква концепция?[/quote:o4k2z7vn] да, и това е така. :) искате ли да си направим един експеримент? някой да даде примерна идея (дори и аз мога да си изсмуча нещо от пръстите, ей така заради експеримента, не е нужно да е насериозно). и всички останали да кажат: това според мен става, това не става, аз мога да се включа с еди-какво си, за това ще трябва еди-какво си... да видим докъде поне теоретично можем да я докараме. според мен не много до далече, поне не преди този, който е създал идеята, да напише големия проект, да вземе големите пари и да почне да наема с договори хората, които си мисли, че ще му трябват. иначе аз лично нямам нищо против сцената да е ъндърграунд. но, ако ще се целим в нещо по-голямо, тгрябва да мислим като бизнесмени и работодатели. пак казвам, за мен големият проблем е, че прекалено много разчитаме на това, че се познаваме и сме готови да си правим услуги. кеш трябва, бате, кеш! :D
Gravatar
ani
2008-09-09_16:20
Re: Koncept?

ами хора радвам се, че темата така или иначе тръгна. аз щото от време на време ми се ще "много да зная " първо ще отправя молба темата да се премести в раздел Култура и преди време направих забележка за тема близка по рода на тази, която засяга и отново отваря едни доста глобално важни теми за съществуването, провеждането , случването на така наречените партита / мисля, че тук иде реч именно за това, а съм на мнение, че през има няма месец и се ражда поредната тема, която има за цел да повиши качеството и количеството на мероприятията в нашите среди, която има идея да носи единност и развитие, които за жалост се превръщат доста често единствено и само в предъвкаване и преповтаряне на някакви "истини" известни на "всички";какво имам в предвид: всички - искаме нещо да се случва!, обаче знаем много добре и какво ни пречи - раздори!!!!???,някакви мними вражди!!!!????, до някъде самочувствието и егоцентричността,от там на сетне знаем и как се случват нещата-пари,организация, дисциплина,отговорност и ЗА МОЯ РАДОСТ ! не за първи път!!! се отваря темата и за самитe послания на една такава сбирка/ [quote:s7t3vedi]Отдавна ме сърбят ръчичките да захвана тая тема и гледайки отзивите за Vola open air думичките сами изкочиха.От доста време само наблюдавам това,което се случва по събитията на родната транс сцена и не ми харесват няколко неща-ще се спра само на Концепт,щото на мен ми идва много обширно понятие и съществуват няколко аспекта: 1.Концепт какво да представлява самото парти/стилове музика,разпределение на времето на пускащите такава,място съобразено със идеята,начини на организация въобще -за мен почти липсват такива идейки,рядко се обръща внимание на подредбата по стилове,липсва декорация,осветление,идея(каква е идеята-само забавление и дрогерия или с това се цели да се постигне нещо конкретно),добре подбрано място,организаторите честичко забравят,че дори и да са помолили хората да си хвърлят отпадъците,те са после хората които ще допомогнат това да стане.[/quote:s7t3vedi] според мен думата концепт иде горе долу близка с "нашата" /, която едва ли е наша "концепция" / ами в уикипедия ей това дават 8) [quote:s7t3vedi][b:s7t3vedi]Предварително изготвен план или взето решение. Синоними * схващане, замисъл, възглед, мнение, разбиране, представа, впечатление, възприятие, идея * план [/b:s7t3vedi] [/quote:s7t3vedi] та забележката ми бе, че темата е за раздел поне Култура, едва ли е редно да седи до теми за пикаене, пиеене,жени,мъже и ала, бала.... второ отново до кога ще си повтаряме няма пари, нямаме си доверие и спирам до тук , че се вбесявам. когато някой иска нещо да направи, не го ли прави????? и щом има крайна цел, то той следва ред по ред предварително начертаните стъпки. някак наще сбирки ми идат едни такива стихийни. само заради да речем музиката:Е ДА , ТЯ Е МНОГО за всички ни, ама често трябва да правим компромиси с качеството , чистотата и какво ли още не,понякога има някаква надпревара все едно я да видим кой най-много поредни партита може да направи:това да не е някакво състезание???? и на края не Ви ли се струва, че така се дава само и единствено хлеб на разни медийно-журналистически фобии и опити да имат "новината на деня", така не сме ли и лесна плячка на всевъзможните ми ти органи и служби????!!!! и после кво става, че обществото като чуе единствено и само думичката ТРАНС, за кво се сеща: ЗА НАРКОТИЦИИИИИИИИИ или цициииииииииии!!!а????! и така кво става АВТОГОЛ!!! пак ще се повторя!!! радвам се , че темата я водим за пореден път! щото отдавна е открита ама по ред причини понякога не можем да се ЧУЕМ!!!! моля Ви да спрем да повтаряме , защо нещата не стават! явно знаем , защо не стават! и именно както казва Андонски, що да не е това първия КОНЦЕПТ! [b:s7t3vedi]Нещата могат да стават!!!и ние знаем КАК!!![/b:s7t3vedi], а от там на сетне да се покаже на обществото , че ТРАНС не значи [b:s7t3vedi]наркотици[/b:s7t3vedi]!!!! и каквото още си се сетим, то ще си е за нас. също ми е неприятно, че се поставят като някакви мними "концепти" разни ЕКО теми, които така или иначе или не се състоят , или просто не се случват, щото кат се иде еди си къде, е по-яко да се пие и ала , бала....................., а събирането на боклука след мероприятието си е в реда на нещата, а това, че се събира и друг, който си е от преди това там, едва ли е най-голямата гордост......... по този начин превръщайки партитата у нас като единствено пазар на наркотици едва ли печели някой от нас!!!!, а дилърите си гледат кефа!!! и другите си ни цъкат и маниполират както си искат!даже сигурно е дума табу ако някой тръгне да прави мащабен проект свързан с ТРАНС музика пред общини,агенции и фирми! и кой пак губи, ами ние! нямало спонсори!!!ами как да има, ако продажбата на наркотици бе легална сигурно едва ли щеше да е така!!! та сори, че малко иронично и цинично могат да звучат думите ми! ама сме големи хора повечето вече, а знам, че за не малко сред нас ! ТЕМАТА Е доста на СЪРЦЕТО! та например аз ще кажа какво не ми хареса и какво ми хареса например на Вола и на Рила! / след малко / айде живи и здрави! :oops:
Gravatar
ani
2008-09-09_17:24
Re: Koncept?

та също искам да изразя мнението си, че и у нас има вече партита, мащабни,поредни, с традиция вече, които са си съвсем както си требе, е те там смятам са застъпени и е обърнато внимание на същността, за която иде реч тук, но ДА ! вярно някой от тях са по-комерсиални, други по-тясно насочени към конкретен тип музика,/ дори малко бягат вече от транс звученето, май-май / няма нищо лошо , щом се случват не само като Дж пулт, а и като послание, като наблягане на декори, качество на звука,провеждане на семинари,кръжоци,дискусии и др. ..... лошото е , че са малко нали!или пък прекалено свити като замисъл /според мен / и стил на звучащата музика. според мен в това да са по малки и стилово насочени мероприятията е по-добр, от колкото например да я има тази какафония на Вола, но тогава мисля е ясно, говорим за по-ъндърграунд случки-точните хора: например Рила, като ще правим фестивал, нека е помислено за всичко и всеки.... на Вола нямаше и грам типична атмосфера:декори и прочие ....,никаква сянка на стейджа!, някаква музикална лудница на поляна, че да наистина аз например трудно чувах сета на Павелот! / по скоро не го чух, щото беше жега , а и Габата бе р-д-г-д-н!!! на макс. /,проблеми със звука! на Рила пък беше някак много магическо,сетивно,близко-естествен декор много силен, чуден избор на мястото /според мен/-приказка, ама ги има някакви "погледи", някакво суетене, някакъв до един момент прикрит смут и след това грозни гледки във "форумчето", според мен по-причини : слаба организация!!! и липса на разпределение на задачите..., но в карайна сметка не мога, а и не ми е нужно да знам, каква е "истината за историята"! та Да хора, според мен е нужно да се говори за тези неща открито и свободно!, но не ми е градивно и смислено да продължаваме да си повтаряме , защо не се случват! има толкова примери, има толкова подобни мероприятия по света. според мен първото е да се вземе решение: правим голямо мащабно парти или нещо по ъндърграунд , но по дълбоко! да се подберат наистина било съвместяваните стилове, било последователсността на Дж / за мен и на Рила и на Вола това бе що годе добре, държа да отбележа, че имаше всичко, което е похвално / аз наистина го изживявам , като едно пътуване дадено парти и ми е така тегаво, когато самата градация в музиката я няма никаква и ни блъска звука от едната в другата крайност.после да се наблегне на качествен звук!стига наистина компромиси с това, да е що годе доволно мястото, особено за индор партитата, там е някакъв ад с климатизациите, дори съм склонна да се съглася , че е необходимо особено за тях да има фейсконтрол.и т.н.....ДА има Атмосфера, Декори, да има ПОСЛЕНИЕ,демонстрации,уъркшопи / теми в изобилие/ да знаем, че преди 5 години на еди си кое парти сме искали еди какво да кажем...., щото няма лошо да си спомняме кой замени касетка домати за половин бисквита или на кой му изпращя китарата от еди си какво, някак имаме достатъчно възможност и желание да уплътним достатъчно активно времето си, което прекарваме заедно на подобен род места..... :oops: тук е мястото мисля да споделя, че Байкарията бе много идеен и качествено различен експеримент, само дето там можах да бъда една нощ!надявам се да е бил успешен за организаторите и догодина да се случва пак! 8) [size=85:2hqhz0qk]надявам се , не съм обидила някой ; мнението ми не е целенасочено и търсещо критичност към конкретна личност.[/size:2hqhz0qk] респект! :oops:
Gravatar
Hupia
2008-09-09_18:13
Re: Koncept?

[color=#008080:2l3sqo87]Като,че ли поизчезна мистиката (транса) и "магията" от тия партита ..!Някакси станаха "по-обикновенни" ,"по-хаусаджииски" ако щете... (някои хора ходят единствено и само да се "нагърмят" ,като забравят,че "екстрите" са само средство ,а не цел..И така постепенно си стават "хаус" партита с транс музика)!А и всички ние станахме по-дребнави,по-алчни ,"по-роботизирани"...просто "заразата" която тресе всички в България ,постепенно се "просмука и в нашият двор"...! :idea: :idea: И определено зад всяко парти трябва да има няква идейна платформа (Koncept),а не самоцелно пускане на музика и събиране на хора ....! Както беше споменато по горе трябва "затягане на редиците" и желязна организация ,както сред "организаторите" ,така и сред "останалите"...!В смисъл всеки да си отговори какво очаква конкретно от това парти като;атмосфера,хора,музика,и най вече емоции и тоя които е пред пулта и тоя зад него...! :wink: И тогава ще има наистина добри партита (на различни невероятни места),огромни декори ...,визуализации и ако щете перформанси .. и най-вече много емоции той ТРАНСА сам ще си дойде...!Щото няма какво да се лъжем на тия партита почти сме едни и същи,и ако дойде някой "външен" то ще по скоро от любопитсво ,отколкото заради партито или музиката...! Щях да кажа още работи ...ама по-нататък...! :) [/color:2l3sqo87] [img:2l3sqo87]http://www.geocities.com/mookel0021/background/header.jpg[/img:2l3sqo87]
Gravatar
luvstruck
2008-09-09_22:34
Re: Koncept?

[quote:2vj3r647]В смисъл всеки да си отговори какво очаква конкретно от това парти като;атмосфера,хора,музика,и най вече емоции и тоя които е пред пулта и тоя зад него...! [/quote:2vj3r647] отговори вместо мен...аз не мога :idea:
Gravatar
ani
2008-09-10_08:34
Re: Koncept?

та аз ще си продължа разсъжденията на глас около "концепта", надявам се не Ви пречи :) :idea: та ей сега например около провеждането на ъртденс, какво се случва!!!, като се има впредвид според мен, че това е един от фестивалите , които се правят както си требе...., ама що се изби на негативност и несъгласие още в началото, първо според мен, че не е достатъчно добре представено портфолиото на самия фестивал и връзката с местото на провеждане, а после дойдоха отново статийките и коментарите на разните му там търсещи журналисти сензации и отново излиза, че подобни мероприятия са ужасни........и опасни за обществото!!!! какво стана след технивала на Варвара, пак шок и ужас в медиите,разни бахти интервютата , НАРКОМАНИИИИ, СПРИНЦОВКИ..... и оня бг смешник, дето сигурно не знаеше какво прави там, а каза пред цялата общественост какво е видял, защо не интерюираха някой, който не е видял спринцовки?????.......... ЕЙ ТОВА НА МЕН ВЕЧЕ МИ ТЕЖИ!!!! не може някой да слага под общ знаменател, нещо, което в световен мащаб е култура и да му преписва само злини!!!!! ама това е така именно щото повечето мероприятия нямат така наречения КОНЦЕПТ / така мисля аз / и дори ако щете нека насоката в концептуалността на партитата дори да не е някакво си там ОБИДЕНЕНИЕ, че ми се струва, че ставаме доста СМЕШНИ с тези наши дребнавости, а по скоро именно изчистване на името , идеята и каузата!!!! ами спомена от Индиго, за който пак се заговори напоследък, ами смъртта на онова момиче в Приморско!!!!!??????????????????????преди години на Метрополиса! незнам :mrgreen: :idea: :idea: :idea: :oops:
Gravatar
phobium
2008-09-10_09:37
Re: Koncept?

Ако пропусна съжденията на Ани,Хупя,Гном,то общо взето темата се разводнява и измества в посока "защо няма партита и какво е нужно да ги има",а аз имах впредвид нещо съвсем друго-дали няма да има промяна в качеството на събитията и тяхните некачествени,самоцелни,самоизявени прояви.Дали не би се променило това само да поскачаме за всеобщо веселие,а да се застане зад нещо по-конкретно.Щото ако сега задам въпроса си така:какво ви носи тая музика,какви идеи според вас са вплетени в нея,какво усещате като симбиоза от музика,декори,обстановка,хора-мисля си ще отговорите много неща.И съм сигурен,че в тия неща,след като се пресеят,ще се открие доволно количество отговори на това какъв да е концепта за едно мероприятие.Ми и на най-малките деца е ясно,че кинти трябват,ама как да се заслужат тия кинти,как да се спечели добро око на тая музика,като няма някакво послание,ако щете.Как да убедя сега аз Драган примерно,че за това и това парти ми трябват 5 хилядарки,ако не му обясня как ще привлека хора,каква е идеята да ги събера там,а и че ще се заложи на качество,за да мога ако всичко свърши добре,да му искам някой ден пак пари и той да е доволен,че седи зад някаква идея,а не само дава пари за "наркомански сбирки".Ей от тоя цикъл трябва да се излезе,с похвати,с методи,с мислене,с добро представяне.За един страничен човек ще е нужно да знае,че освен думба-лумба два дни,има и нещо повече и това повече трябва да се случи,за да не е само думба-лунбата накрая.
Gravatar
brainjuice
2008-09-10_10:17
Re: Koncept?

доста изчерпателен отговор какво носи за мен психеделика като усещане съм дал [url=http://ouim.org/forum/viewtopic.php?f=2&t=9092&p=151589#p151589:1d9dnpfq]тук[/url:1d9dnpfq]. би могъл да се измисли концепт на тази основа: синестезия между сетивата въз основа на симбиоза между изкуствата, разбиване ан границите между индивидите, между човек и природа, между природа и култура... just my 2 cents ;)
Gravatar
back2future
2008-09-16_12:06
Re: Koncept?

с риск да изместя фокуса бих искал да помоля някой който е по-навътре в нещата да направи mapping на транс обществото в БГ. аз съм запознат (не толкова отблизо) с някои части от него, но за да видим какво може да се направи мисля че е важно да знаем кой има опита и капацитета да го направи. някой би ли разяснил кой кой е в тия среди като организация, лейбъли и тн аз научавам какво се случва само от няколко форума понеже съм извън БГ. съгласен съм за съществуването на предразсъдъците но мисля че това е една от главните цели на транс културата - тяхното изкореняване.
Gravatar
tripi
2008-09-16_12:44
Re: Koncept?

:shock: С нетърпение чакам да доиде зимата и с нея глада и виене за опън еърчета...май се попренасити бедната ни бг.сценка :- за Вола конкретно концепта беше 6ти септември(нац.празник,също и на пловдив) а мястото има общо с датата по някакъв начин,даже малко на по-ранен етап. Др.година с по- силен концепт :wink: :lol:
Gravatar
maneff
2008-09-16_17:08
Re: Koncept?

Хммм phobium добре се изказа, съгласен съм с теб. Този концепт обаче някак си няма да дойде от самосебе си. Ако питате мен, не организаторите а ние трябва да си издигнем концепт, който после те да поддържат. За партитата стана дума преди малко. Моето мнение е различно, аз предпочитам да са си такива по-отдолу от колкото да са в другата крайност. Докато пиша и се чудя как да си оформя следващата мисъл, ей така случайно ми се лепна в главата текнивала въб Вардара тая година. Та.. нека ги дам тях за пример... Организатор си нямат, пари си нямат, реклама си нямат, не членуват никъде и не разчитат на сумати агенции и всякакви подобни 'идейни' сдружения за нищо. И кво... верно! Имат си концепция :lol: но тя не е 'измислена' а е част от живота им (тука трябва ли да обяснявам за Чешките рейвъри, дето ги гонят с противопожарни маркучи и прочие ... аре не). Имаше една тема преди време Айде на Ейръ .. ако не сте я забравили. Точно помня phobium че добре почна, обаче се намеси масата от хора и се получи това, за което си говорим във десетки теми - разединението! Всички сме едно ... да ама друг път. По мойта логика, когато тълпата измисли и прави нещо, ако на някой не му е угодно, може да се усмихне и да млъкне, а не да почне да гняви, след което изниква поредица от повтарящи се сходни действия и на другите и накрая резултат ..... НИЩО! А ти за концепт говориш :) Да! прав си! Всичките отговори преди моя ги подкрепям (там с едно изключение) и мисля, че ако хората неосъзнали тези ни думи не хванат да ги осъзнаят и приемат за даденост и истина, нещата все няма да вървят добре за някого........... :shock:
Gravatar
dapsycho
2008-09-16_18:16
Re: Koncept?

Еех кога ще ги стигнем.... холандците ;) Именно те са хората които най добре организирват партита но в "техните" стилове - хард... кор, стайл ;) Виж Qlimax и т.н. Именно народа, който по учебниците за бизнес етика и комуникации срещнах като "женски", в смисъл - толерантен и с не-властическа концепция. Затова и там е толкова open mind-ed всичко - от музиката, до дрогата. Но народ дълбоко закърмен с турското възприемане на жената (нищо против турците само против отношенията на консервативните слоеве на обществото към жените) какъвто е Българския, съчетано с комплексираността ни от всичко което ни се е случило през робството и жаждата за чист индивидуализъм, породен от величието което сме били някога си... надали от такъв народ можем да очакваме нещо кой знае какво в посока сплотеност. Затова и концепта ни куцука, май и затова не ми се ходи много на партита тук... защото от това да се направи нещо което е в хармония с природата, с хуманното... се прави нещо съвсем различно... а именно - пускане на музика и това да се изтъкне всеки с това какъв е и кой е...
Gravatar
back2future
2008-09-16_20:59
Re: Koncept?

даа много добре казано, както и за по предния пост на maneff. да, знаем си филма къв ни е на нас българите, но също така мисля че имаме и предимство съответстващо на този ни недостатък. мисля че сме по-изобретателни и по-силно искаме това към което се стремим. не мислите ли че трябва малко кооперация със съседните държави които изглежда също имат добър опит. идеята за тазгодишният ED да доведе Kiril Dzajkovsky /Mk/ беше доста добра. макар че не можах да го посетя съм сигурен че е било неповторимо (всъщност като се замисля не съм бил на ED който да не е бил неповторим:) Гърция и Македония са се доказали като добри псай локации, Румъния също напредва.(съдя главно по лайн-ъпс от партита иначе не съм бил в нито една от тези държави) Балкански Псай Фестивал ни трябва, нещо като да се върти всяка година в различна страна и така може и да се навият повече хора да посещават партита в съседна държава. (а ние сме съседна на всяка от страните които посочих по-горе:) знам че звучи леко утопично, но друг начин не виждам. буум!!!
Gravatar
Vess
2008-09-20_12:48
Re: Koncept?

seriozno mislne :) samo deto me moga az da vzema otnoshenie po vyprosa, no moga da spodelq, 4e tva koeto kazvash, Andone opredeleno ne se otnasq samo za bg psy scenata ami zasqga i drugi dyrjavi :wink: