Gravatar
Lucas
2008-01-19_18:14
Леко ламер.

сега да вземем предвид човек, който никога не се е занимавал със звук, музика и.т.н... и си няма най-бегла представа от миди файлове, семпли....................... някаква насока от къде да започне, какво да чете, следи в интернет, с коя програма да започне... (фрути?) къде да се запознае спредимства.. и към кое да се цели като краен продукт (за момента). имам малък проблем с един познат. и хич не се справям аз / а аз се занимавам със звук като мониторинг и запис, не толкова с композиране .... / или той просто трудно учи. та да го пусна сам леко по течение... помощ? за да стане всичко възможно по-подредено ...
Gravatar
Apeldorf
2008-01-19_19:02


искам аз, искам аз ... първи :lol: Значи, според мен най-ефикастния начин е да си сбереш "букет" от всички аудио софтове - кюбейз, рийзън, фрути, ефекти, плъгини, ве-ес-те--та, абсолютно всичко и го изпробвай и виж коя ще ти е отръки за работа. Малък хинт е да не се занимаваш с програми като Рийзън които не подържат виншни инструменти и плъгини. Това е за програмите. Отделно ако нямаш и хардуера който е необходим поне що се отнася до минимума - звукова карта, миди, монитори... поне на първо време това стига. После като натрупаш експи, ще видиш че ще си търсиш по-голямо бюро :P Извори за изброените неща колкото искаш. За семпли и разни други VSTта аудионюз.ру, но регистрацията е само в определени 2 дена от месеца. мининова.цом също е добър заместител на тракера. :) Нямам почти никакво време в момента да напиша романа. Предполагам че като за първото парче от пъзела е достатъчно а и мен винаги са ме дразнели големите постове. :P Шега!
Gravatar
Lucas
2008-01-19_19:31


хах. пуснл съм го сега на ребърт :) поне свиренето на пиано му е дало ритъм и слух и кой знае какво не може да направи там, ама не му трябват плъгини и.т.н.. за начало. инак харда нее проблем. ако трябва в студиото ще го оставям да се занимава, когато няма работа... под надзор разбира се. / а ми тръснаха това на главата да се оправям... и после... бах мааму. / ако ви кажат да помагате на тийн .. бегайте у време!