Gravatar
delamelix
2007-11-21_09:21
DAW question

По принцип не съм Cakewalk user,сега свалям Sonar 7 за да видя за какво става въпрос.Понеже го свалям с такава скорост,че ми идва да си спра мъките,ще ви попитам: -Заслужава ли си? (просто си търся алтернативна програма.не познавам дори и един човек бачкал на такова нещо,просто искам да хвърля познатият ми досега софтуер и да се запозная с други не толкова широко използвни програми) И още нещо. Някой да ми каже ако знае адрес на музикален оказион в софия. Бих искал да закупя някой направо "ретро синт". Пък и имам нужда от бас китара,че моята е замъкнаха преди бая време.
Gravatar
Muscarin
2007-11-21_10:13


Андрейкски,за сонар нищо не мога да кажа не е много масова програма ама сигурно си заслужава.За ретро синта не знам-много са скъпи бе човек забогатял ли си :D
Gravatar
delamelix
2007-11-21_10:18


Не бе не са толкова скъпи,зависи. Аз съм попадал на "злата" за малко пари.(и разбира се в такива моменти пари човек няма :lol: )Имам фетиш от пианото за малко по масивни неща,като големина не като функции:lol: (не си правете извода,че съм пианист,самоук съм и нотите ги чета все едно гледаш човек с -10ти диоптър да играе билиард). БТВ хубави татоси имаш на аватара.Аз си мисля да си направя нещо забавно,да размивам хората отнавреме навреме. Ако не е нагло от моя страна може ли да попитам кой си по точно,че не мога да се сетя от ника.
Gravatar
NessoR
2007-11-22_06:36


моето скромно мнение е че ще си загубиш времето. Иначе гробници навсякъде с/у пожарната на Раковски. С/у консерваторията. На Тодор Александров една пряка май Самуил.
Gravatar
delamelix
2007-11-22_08:58


Изтрих я след 10 минути преглед. Не е за мен. Иначе аз смятах да спра лийча просто,ти да не се претрепеш нещо? :lol:
Gravatar
NessoR
2007-11-22_12:04


въпроса ти е зададен грешно DAW значи друго, тебе ти трябва мулти трак рекординг секуенсър. Успех!
Gravatar
delamelix
2007-11-22_14:01


A digital audio workstation (DAW) is a system designed to record, edit and play back digital audio. A key feature of DAW is the ability to freely manipulate recorded sounds, much like a word processor manipulates typed words. Демек тва дето седи на и около бюрото ми.(макар и доста по скромно май минава :lol: ) audio multitrack software не е DAW а част от него. Ето пак уики :lol: : general combination of audio multitrack software and HQ audio hardware Можех да напиша и audio multitrack software and old school synthesyzers question,или най добре MSQAOSS :lol: Жалко,че не ми хрумна.И двете се отнасят по голям начин към DAW-а ми...според мен де :lol: Как да е.Може би пребързаните ми псевдообобщения разкриват,че не съм специалист по въпроса.(меко казано :lol: ) Вече ще знам да пиша просто:"въпроси" за да не се излагам повече. :D Успехи и на теб :) . И мерси за поправката и най вече за адресите,хубаво,че ги каза сега,че парите намалявт,пък и бях почнал да се чудя дали да продавам гибсъна :lol: ,хубаво,че си налях акъл :- БТВ хубава музичка.
Gravatar
NessoR
2007-11-23_06:21


Пак пишеш @#!@$!%, но нямам време за полемики. Сега видях че си от Пловдив. Отиди в "новия" той вече всъщност не е много нов магазин на Динакорд и потърси Пешо, питай го дали знае някой, който продава аналогови зверове. Пич е ще ти помогне. Друга идея е да направиш същото при Бозов на ул.Брезовска 34 той има музикален магазин там. Шанса да намериш нещо яко и евтино в Пловдив е по голям. Кой знае колко аналогови съкровища гният по мазета и тавани, докато тука са скъпчии и разбирачи, като мен - полски свирачи. :) Успех и кажи какво си си взел после!
Gravatar
delamelix
2007-11-23_08:29


"()(_(*&^#"":#?..........Ще ти кажа.Без да мисли :wink: Та в Пловдив понеже не сме много хора,знам ги тези варианти. :wink: Ще видим и тук разнообразието какво предлага де. Тва за кинтите е вярно. :) :( Ама знаеш ли на кво може да попаднеш.
Gravatar
Apeldorf
2007-11-23_12:46


Попаднах на човек който преди около месец да речем... продаваше около десетина модела на KORG и още толкова на Roland. Все класики в жанра. Мене лично ме интересуваше KORG - Polysix, иска му 4 стотака. Незнам до сега какво е продал и какво не. о баче мога да ти дам номер да се свържеш с него. Човека е от София-град. Малъксъвет - в стремежа си да застана за истински workstation, а не просто зад миди-борд и куп ве-ес-тета, разбрах че ще трябват поне... цифрата е голяма :) - миш-пулт, ефекти външни, външна звукова карта с многото балансирани канали за миксера и т.н. и ако не се лъжа цената само за една такава карта е от порядака на 6-7 стотин лева и то за среден клас,а ако синта ти трябва само за миди функцията, то по-добре е да си вземеш МИДИ клавиатура поне ще можеш да обработваш каналите в "реално време".