Gravatar
Eneq
2006-01-23_08:23
REMIX.CULT.BG

[img:s9en0jz1]http://remix.cult.bg/i/remix_banner_269x259.gif[/img:s9en0jz1] Цели на конкурса На 23 януари 2006 г. нетлейбълът http://stretching-spaces.net, уебпорталът http://dnb.cult.bg, компанията за отворени идеи [url=http://openideascompany.com/b/:s9en0jz1]“OpenIdeasCompany”[/url:s9en0jz1], [url=http://www.voxxlab.org/:s9en0jz1]сдружение VOXX[/url:s9en0jz1], и Радио.Култ стартират музикален конкурс за ремикс. Основната цел на инициативата е да бъдат популяризирани идеята за свободната култура в мрежата и по-специално произведения, издавани под Creative commons лиценз, както и широк кръг от хора да получат възможност да се запознаят с творчеството на млади български творци, работещи в сферата на електронната музика. За целите на конкурса на всички участници ще бъдат предоставени семплите на парчето на Milenita – “Тунела” (продуцирано от KiNK през 2003 г.). В продължение на месец и половина участниците ще имат възможност да ремиксират това парче и да представят пред аудиторията на REMIX.CULT.BG своето виждане и талант. Наградите Първите три най-добри ремикса, които ще бъдат номинирани от жури, включващо екипа на stretching-spaces и на сдружение VOXX, ще бъдат издадени под Creative Commons от лейбъла stretching-spaces и ще се разпространят за свободен даунлоуд в мрежата. Победителят в конкурса, който ще бъде избран от специално жури, включващо музиканти от сдружение "VOXX", ще получи възможност да запише и мастерира своя продукция в звукозаписно студио VOXXLab. Другата голяма награда е mp3 плеър, осигурен от OpenIdeasCompany и зареден с музика, издадена под CC лиценз. Носителят на тази награда ще бъде избран от публиката чрез гласуване. Той ще има възможността да представи произведенията си по време на конференцията за интернет технологии WebTech 2006, която ще се проведе в София. Вярваме, че развитието на свободна култура в мрежата, както и популяризирането на млади български творци, работещи встрани от комерсиалната поп култура, може значително да промени българския музикален пейзаж и да спомогне за развитието му. Повече информация ще намерите на адрес: remix.cult.bg По време на конкурса всички композиции ще бъдат излъчвани по Радио.Култ. Инициаторите на проекта благодарят на Сървър за изкуство и култура Cult.bg за предоставеното уебпространство. повече информация ще намерите на адрес: http://remix.cult.bg Успех!
Gravatar
Eneq
2006-01-23_13:27


много ще се радваме на транс ремикси парчето определено си заслужава
Gravatar
omi
2006-01-23_18:07


хехе. яко. аре да видим "транс" ремиски ли ще има какво ли ще има :)
Gravatar
Eneq
2006-01-24_12:58


mi do момента като гледам реакцията - нищо:) което разбира се никого няма да спре да продължим с инициативите:)
Gravatar
Eneq
2006-01-27_13:40


вече имаме и първия ремикссссс :) може да се чуе на http://remix.cult.bg
Gravatar
Eneq
2006-02-09_13:51


можете да чуете повече от 20 ремикса на сайта на проекта, който явно се радва на засилен интерес
Gravatar
Eneq
2006-03-02_13:34


ремиските са над 80 вече:) надявам се не чакате крайния срок:)
Gravatar
Zero-Blade
2006-03-02_19:17


А може ли вече да се качват песни по-големи от 8мб или не?
Gravatar
soundset
2006-03-07_10:47


не,но може да качваш вече нещата с какъвто искаш битрейт за да може файла да е с големина до 8мб :) !Условието за 256kbs bitrate отпадна!
Gravatar

2006-03-09_06:14


Ebati pulno e s vsiakakvi bozi.Izborut shte bude truden
Gravatar
Eneq
2006-03-09_08:55


последен шанс, един ден до края:)
Gravatar
dzag
2006-03-09_11:06


:shock: Лелееее тая мацка пее отвратително , от каде я изкопахте ве и Тиесто да и направи ремикс пак ще си е пълен отврат.Как може да се лансират такива глупости при положение че има толкова талантливи изпълнители,които просто го могат?? Ужас ужас.. :shock:
Gravatar
Eneq
2006-03-09_12:58


ти кое парче ше ни предложиш за следващия конкурс?
Gravatar
dzag
2006-03-09_21:34


..."парче" :D какво? :lol: ...защо не пробвате с фолклор , може да се получи нещто интересно, има доста хора дет им се джитка нещто по автентично...
Gravatar
regneva
2006-03-09_21:43


Eneq.... Наистина е Hard това парче да се ремиксира качествено... доса от ремиксите са добри ката тракове но вокала на места разваля всичко... не е идеята от нищо нещо... защото все става нищо... По-добре да се направи добър семпъл с вокал или просот да се избере нещо галещо ушите .... и след това да видим могат ли... другите да го ремиксират така, че да стане по-добро... :roll:
Gravatar
Sonic Rage
2006-03-09_21:52


Абсолютно съгласен със dzag & regneva ...Просто тая мацка не може да пее...По добре с фолклор или нещо което има не толкова тегав вокал.
Gravatar
Eneq
2006-03-10_11:10


ако успеете да уредите правата = защо не лично аз предпочитам нещо съвременно а и ако при този "гаден" вокал успеете да направите нещо добро - знаяи найстина сте добри
Gravatar

2006-03-10_11:26


Prosto par4eto e tupo!Kuvto i remix da napraish niama da e vpe4atliavasht sled kato osnovata e zle!
Gravatar
NessoR
2006-03-10_11:38


хехехехе фолкор ??? айде благодаря моля !?!... който неможе или не иска да не участва в конкурса да не зацапва броадкаста моля ... няма нищо случайно ... вокала е много крив, но си има начини да стои в един микс .... а пък като има разбирачи да си викнат някоя певица и да им го изпее наново или да го адаптират в техния микс - Точно това е трудното. С благ записан вокал и баба знае :) Идеята на конкурса е да се видите да се преброите - кой какво и как го прави.... такива са условията ... В една проблемна ситуация интелигентните хора търсят решение на проблема, останалите се оплакват.
Gravatar
dzag
2006-03-10_11:42


[quote="Eneq":1qbbuzph]ако успеете да уредите правата = защо не лично аз предпочитам нещо съвременно а и ако при този "гаден" вокал успеете да направите нещо добро - знаяи найстина сте добри[/quote:1qbbuzph] :lol: :lol: пъво:това с правата за вокала си е лично ваша работа,а не на хората които ще правят музиката върху него :wink: второ:заради такива лансирани бози цялата тази псевдо индустря в БГ. си тъпче на 1 място от много време.. трето:щом се съмнявате че има добри творци тук защо вообще се хващате с работи от които [b:1qbbuzph]връзка си нямате[/b:1qbbuzph] /маи типично по български/ това което сте пуснали като вокал е пълна тргедия и е по- долнокачествено от повечето чалгии които се бълват,и ако до тук се ограничават разбиранията ви за съвременна музика...много ама много зле за вас самите и за хората които работят или ще работят за вас... @nessor - ...В една проблемна ситуация интелигентните хора търсят решение на проблема, останалите се оплакват...С благ записан вокал и баба знае.. axaxa проблеми - музика , ако така те влече, даваи,но времето е скъпо и понякога просто неси заслужава....,а щом баба знае с добър вокал , сещаш ли се какво ще направят другите дето могат доста повечко от баба а? BOOM
Gravatar
Eneq
2006-03-10_12:20


[quote="dzag":nbc362sd][quote="Eneq":nbc362sd]ако успеете да уредите правата = защо не лично аз предпочитам нещо съвременно а и ако при този "гаден" вокал успеете да направите нещо добро - зная найстина сте добри[/quote:nbc362sd] :lol: :lol: пъво:това с правата за вокала си е лично ваша работа,а не на хората които ще правят музиката върху него :wink: [/quote:nbc362sd] ми като е наша работа, защо се въобще се обаждаш другарю? Виновни сме, че се опитваме да работим в толкова негостоприемна среда. Виновни сме, че хабим енергията си, свободното си време и желанието си. Виновни сме, че искаме да се случва нещо. Виновни сме, че такива като теб не ги обиждаме или игнорираме, а се опитваме да бъдем културни, въпреки, че вътрешно имаме съвсем други мисли. Виновни сме, че всеки път като се опитаме да си покажем главата се появява някой като теб приятелю, който "...." (поли ше ме прощаваш) цялото положение. Виновни сме. Покажи ми какво си направил ти до сега? конкурси, лейбъли, сайтове, плочи, концерти, партита, лаборатории, лекции. Покажи ми.
Gravatar
dzag
2006-03-10_12:37


ihaaaaa никои не е казал не правете или аи ся ще ви спънем или нещто подобно,просто правете по благоприятни условията за създаване на нещо наистина стoиностно...нищо лично... btw имаш PM :) partita da iskash :lol: http://ouim.org/forum/viewtopic.php?t=2488 :D imash imash
Gravatar
Eneq
2006-03-10_12:42


нямам пм
Gravatar
dzag
2006-03-10_13:09


:wink: :P imash imash
Gravatar
:tone
2006-03-10_13:39


@dzag: надявам се си наясно, че определението "не може да пее" е безкрайно субективно понятие. за щастие има ше достатъчно хора, които прецениха че не е така и вложиха доста старание в работите си. "второ:заради такива лансирани бози цялата тази псевдо индустря в БГ. си тъпче на 1 място от много време.. " индустрията е "псевдо" поради съвсем други причини. нали се сещаш, че точно с това, което правим се опитваме да "лансираме" не-"бозите" "трето:щом се съмнявате че има добри творци тук защо вообще се хващате с работи от които връзка си нямате /маи типично по български/ " как го реши това? само че повечето творци, колкото и да са добри, имат някакво нужда от изява... е освен яко нямат желание да останат в дълбокия ъндъграунд форевър разбира се. та това е просто една възможност за тах. ако им харесват условията, които предлагаме разбира се.
Gravatar
NessoR
2006-03-10_14:12


[quote:18n06wet] @nessor - ...В една проблемна ситуация интелигентните хора търсят решение на проблема, останалите се оплакват...С благ записан вокал и баба знае.. axaxa проблеми - музика , ако така те влече, даваи,но времето е скъпо и понякога просто неси заслужава....,а щом баба знае с добър вокал , сещаш ли се какво ще направят другите дето могат доста повечко от баба а? BOOM[/quote:18n06wet] ми да разбираме че ти си от "другите" :)) Айде правете де :) НИЕ от кога чакаме хехехе, но като се опре до правене къде сте "другите" Твърдите че времето ви е ценно и не ви се занимава с типично Български проекти и ценното може би се изразява в зацапване на форуми? Айде без глупости моля ... всеки сам си прави изводите ... демек провокацията не минава :)
Gravatar
dzag
2006-03-10_14:30


:D то така може да си пишем до утре и пак ще има за какво да се говори... виж нямам нищо против вас , даже напротив , [b:f8f28b0d]евала[/b:f8f28b0d] че имате инициативата да правите такива работи !! мисълта ми е , че това което подавате на хората да творят върху него е на ниско ниво , а че има много хора които са готови да правят музика от каквото и да било ,само може да ви подскаже нещичко .... а дали ще го разберете вече незнам... :idea: BOOM :idea: [b:f8f28b0d]еи за тва по долу дет пише[/b:f8f28b0d]-- благодаря за съвета , един такъв и от мен , следващия път когато давате някакъв трак за конкурс се постараите да не е толкова отчаиващ като този...
Gravatar
NessoR
2006-03-10_14:49


Поздравления за проникновението! ако позволиш един съвет - почвай винаги с градивната критика, а не с това колко си велик. Ако помагаш ще помагаш ако ще си чешеш егото по форумите нямам разговор с теб!
Gravatar
Eneq
2006-03-15_07:58


хайде хора гласувайте за фаворитааааа си
Gravatar
trx
2006-04-09_11:59


[quote="UpLifTeR":3u3bpav0]Абсолютно съгласен със dzag & regneva ...Просто тая мацка не може да пее...По добре с фолклор или нещо което има не толкова тегав вокал.[/quote:3u3bpav0] разправях им аз през цялото време да изберат Азис, че хората ще го харесват, искат, ремиксират и ще бъдат доволни, а те - не, та не! Миленита ще бъде. пфф сериозно - тия всичките оплаквания за това колко не ви е харесало оргиналното парче мясат по-скоро на оправдания. От всяка боза може да се направи яко парче и това е доказвано неведнъж от професионалните електронни музиканти. Всичко е въпрос на идеи и възможности.
Gravatar
Eneq
2006-04-11_08:30


ДАМ, по последни сведения изведнъж им харесал резултата от конкурса...