Gravatar
brainjuice
2007-12-12_13:55
Баклава

нов български филм http://www.lostvulgaros.com/baklava/ това или ще е най-якият български филм, правен през последните 20 години, или най-гадната порнография ever :lol: eто един от промо-клиповете и тук (с участието на любимата напоследък група "Аборт"): http://vbox7.com/play:1435a1b1 внимание, видеото е доста крайно по поне пет-шест параграфа.:shock:
Gravatar
vordhosbn
2007-12-12_15:23


Изглежда странно и интересно. :o :)
Gravatar
delamelix
2007-12-12_15:49


:mrgreen: :|
Gravatar
wordmaster
2007-12-22_09:53


ot kade moga da go izteglq filma ?
Gravatar
luvstruck
2007-12-24_02:09


...с шам фъстъци и боза!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Gravatar
Hupia
2007-12-24_14:34


:o К'ва баклава ,к'ъв кадаиф , то т'ва си е чист "турлюгювеч" (филма де..).......... :?: :twisted: :? :lol: :lol:
Gravatar
Lucas
2008-01-09_17:43


[url:1vjzyfgj]http://www.lostvulgaros.com/baklava/[/url:1vjzyfgj] аммм филма е някак си добре заснет. но типичната неориентираност според мен на студентите по Кино и ТВ в НБУ му пречи. адски мн теми в едно... и става.. наистина "турлюгювеч"
Gravatar
brainjuice
2008-01-09_17:43


то па егати данданията стана с тоя филм, ще вземат да го забранят преди да съм го гледал... не знам какво толкова страшно се случва в него, но едва ли е нещо по-драматично от това, което сме гледали във филми като Kids, например. лицемерно общество сме си и това е. :mrgreen: децата по улиците се друсат отпреди да влязат в пубертета и говорят такива неща, от които дори аз се изчервявам, ама сакън някой да не покаже нещо такова на кино...
Gravatar
Lucas
2008-01-09_17:50


тод а ти кажа това със забраната не е много риъл. общо взето си е пр кампанийката. :) така ще се гледа.. поредния уж "скандал" тип Халваджиян, ама то писва по някое време неговото го знаем
Gravatar
delamelix
2008-01-09_19:35


Пи Ар кампания или не, филмът няма да го гледам. А относно неориентирането, нито НБУ са в час, нито Сарафов.
Gravatar
Lucas
2008-01-09_20:06


до няъде си прав. никой не е наред... но не знам - гледа ли "Минутите след това", ако не си - кажи ми пак дали тази работа е за пренебрегване. др скорошни добри неща, не знам много. за мен е това. сега се чакат няколко, ще видим и тях. но не съм съгласен с : [quote:nai5d86r]Хората не са искрени в това което правят, актърите бъркат камерата с завесата, преподавателите постоянно натякват, че силата на диалога е в паузите, добрите драматурзи се броят на пръсти, а тези които са в деиствие е по хубаво да ги почупиш с камъни.[/quote:nai5d86r] 1. хората МОГАТ да бъдат искрени. зависи от намерението и кастинга и..... много фактори. 2. това е режисьорско умение. актьора си е актьор. само опита може да помогне на лошия режисьор... ноооо опит за студентска работа - рядко и трудно. 3. за паузите - грешиш. аз се мъча да правя неща с минимален диалог... не става дума за театър, а за кино. всичко можеш да пресъздадеш чрез камерата, монтажа, музиката, монтажните фрази, цветната драматургия, драматургия на пространството, и.т.н...... (неща, на коио не ни учат... всичко е околни познания) 4. добри драматурзи в бг сега няма. сорръ 5. породата ние такава, че всичко добро се изтласква или смазва.
Gravatar
delamelix
2008-01-09_20:29


[quote="Lucas":20rntzli]до няъде си прав. никой не е наред... но не знам - гледа ли "Минутите след това", ако не си - кажи ми пак дали тази работа е за пренебрегване. др скорошни добри неща, не знам много. за мен е това. сега се чакат няколко, ще видим и тях. но не съм съгласен с : [quote:20rntzli]Хората не са искрени в това което правят, актърите бъркат камерата с завесата, преподавателите постоянно натякват, че силата на диалога е в паузите, добрите драматурзи се броят на пръсти, а тези които са в деиствие е по хубаво да ги почупиш с камъни.[/quote:20rntzli] 1. хората МОГАТ да бъдат искрени. зависи от намерението и кастинга и..... много фактори. 2. това е режисьорско умение. актьора си е актьор. само опита може да помогне на лошия режисьор... ноооо опит за студентска работа - рядко и трудно. 3. за паузите - грешиш. аз се мъча да правя неща с минимален диалог... не става дума за театър, а за кино. всичко можеш да пресъздадеш чрез камерата, монтажа, музиката, монтажните фрази, цветната драматургия, драматургия на пространството, и.т.н...... (неща, на коио не ни учат... всичко е околни познания) 4. добри драматурзи в бг сега няма. сорръ 5. породата ние такава, че всичко добро се изтласква или смазва.[/quote:20rntzli] 1.могат, но не са 2.актьора не е само инструмент, стига да не си Бресон или Тарковски..Сам каза колко малки срокове и колко малко време се отделя за практиката, и когато актьорът е с такива здраво втълпени разбирания, работата става лоша...можеш да го разчупиш да, но колко и как е друга работа. Все пак тук се съгласявам 50 процента. Зависи много и от режисьора.(харабия :lol: :lol: ) 3.За "паузите" не греша.(или не си ме разбрал, или не съм се изразил добре) За да се види, че не греша можеш да вземеш 90% от филмите в България които имат диалог, и всички доказателствата са там...бяло на черно. Че може всичко да пресъздадем може. Радвам се ,че се занимаваш с това.Бих се радвал да видя нещо твое,но тук става въпрос за естествен диалог.Тук съм малко пристрастен, защото диалога ми е един от любимите елементи в драматургията......Мисля, че все пак си съгласен с мен, защото съм сигурен, че и на теб ти се иска да видиш силен, "естествено" изигран диалог на български екран. Аз наистина бях малко черноглед.Ти явно си постнал поста си след като съкратих моя, за което се извинявам, даже ми стана неудобно малко, но го направих защото плюех, а не написах какво може би трябва да направим и какво все пак ми аресва в цялата работа. Просто си мисля, че и на двамта ни се гледа хубаво родно кино, а това да се случи се иска много труд и силна обмяна на опит. А както самия ти се изрази опита е много важен.....а дано, че ни е спукана работата :lol: :lol: . Разговорчето е много интересно но мисля, че е по добре да се води на Лични Съобщения.(че ша са изложа още повече) Не съм си лафил много време на тази теам и ми стана много благо :D.
Gravatar
Lucas
2008-01-09_20:37


а аз предпочитам открито... за да се включат и други, ако имат какво да добавят :) мои неща малко. смисал. едва 2 курс съм филмова режисура в НАТФИЗ. имам като курсови работи едно документално наблюдение и един експериментален филм по операторско... който е по-скоро трибют към дали/бюнуел. :) сега за 3 семестър подготвям документалне, изграден на базата на интервю /леко отива към провал/, социална реклама, инсценизация на игрален етю в 1 кадър и адаптация на откъс от "три сестри" на чехов., които се надявам да са готови до месец - всички. старите неща ще се видят в Джеймсън да кажем :) новите... по изпитите в НАТФИЗ :) и по-късно не знам :shock: П.П. извън натфизките ми неща са или от предишната година в странстване в Италия и Холандия... които са да кажем на някакво по-добро ниво / може би заради обстановката там / или от сега, нооо на едно ниво, в което се търси опит, а не с цел постигане на шедьовър :)
Gravatar
delamelix
2008-01-09_20:44


Открито,открито да е :D . Иначе успех с задачите. Изглеждат интересно замислени.
Gravatar
Lucas
2008-01-09_20:47


адски изнервящи в тази комунистическа среда :)
Gravatar
delamelix
2008-01-09_20:59


Много ми се иска "комунистическата" среда, да бъде приета като плюс в филмите ни.Културата разкрасява средата, а тя си е малко или много наша. Незнам, малко съм аполитичен.
Gravatar
Lucas
2008-01-09_21:04


лошото е че ромънците се светнаха за комунизма във филмите. и взеха всичко :) а инак нямах предвид това, просто системата на обучение е комунистическа.... още
Gravatar
delamelix
2008-01-09_21:12


[quote="Lucas":39uba80p]лошото е че ромънците се светнаха за комунизма във филмите. и взеха всичко :) а инак нямах предвид това, просто системата на обучение е комунистическа.... още[/quote:39uba80p] А да това е така.Не само системата за обучение, ами и финансирането на филми има големи белези. А романите, ги тупа по рамото Франция от бая време по много политически причини, така, че ще печелят на Кан още време. На теб би трябвало да ти преподава Грозев.Той както по добре от мен знаеш е 100% процента много светнат за тази тема.Интересно ми е да науча повече за зделките по големите фестивали.
Gravatar
Nirvana
2008-01-09_21:13


изтрито мнение
Gravatar
stardriver
2008-01-09_21:16


Това е песен не е филм... Дай тавата... Баклава, баклава, с шам фъстък и с боза. Баклава, баклава, с шам фъстък и с боза. Папай, папай баклава, с шам фъстък и с боза. Баклава, баклава... Папай, папай баклава, с шам фъстък и с боза. Хан Крум, Хан Крум, гладък и мекичък локум. Хан Крум, Хан Крум, гладък и мекичък локум. Без виагра и парфюм сладък и мекичък локум, става бум, секси бум. Без виагра и парфюм сладък и мекичък локум, става бум, секси бум. С баклава и локум става става секси бум. С баклава и локум става става секси бум. Става, става секси бум, с баклава и с локум, става бум, секси бум. Без виагра и парфюм сладък и мекичък локум, става бум, секси бум.
Gravatar
Farfalak
2008-01-09_22:06


айде почна се с ПР-а за филма.. педофилски сцени имало, дела ще се водят, цяла България ще го гледа :wink: сутринта гледах един репортаж и през деня всеки говори за баклави по дяволите, еми вярно, че е вкусна, ама телевизора явно я готви по-добре
Gravatar
Lucas
2008-01-09_22:43


[quote="delamelix":2ix6y4zi][quote="Lucas":2ix6y4zi]лошото е че ромънците се светнаха за комунизма във филмите. и взеха всичко :) а инак нямах предвид това, просто системата на обучение е комунистическа.... още[/quote:2ix6y4zi] А да това е така.Не само системата за обучение, ами и финансирането на филми има големи белези. А романите, ги тупа по рамото Франция от бая време по много политически причини, така, че ще печелят на Кан още време. На теб би трябвало да ти преподава Грозев.Той както по добре от мен знаеш е 100% процента много светнат за тази тема.Интересно ми е да науча повече за зделките по големите фестивали.[/quote:2ix6y4zi] не. не ми преподава той. по игрално съм при Георги Дюлгеров...
Gravatar
theivo
2008-01-12_19:45


От доста време не е имало хубави български филми , този поне носи трафик на http://www.link4e.com , a като гледам и по какви ключови думи влиза от Гугъл народа , направо си бало маата...
Gravatar
nanawhatl
2008-01-12_22:41


Бабка минава покрай предблокова неокосена и неподкастрана тревна площ. Иззад един по причудливо изглеждащ тревен обект се чуват странни звуци. Бабката се приближава и вижда незатревен процес на чифтосване между местни тиинейджъри. следва въпрос 8) - Деца какво правите там бе? следва отговор 8) – Чука ме се! вместо да има :twisted: – А добре, аз рекох да не пушите. :-
Gravatar
break
2008-01-12_23:21


Ами.. дайте ще изгледаме филма и пак ще говорим ам? :D
Gravatar
Hupia
2008-01-12_23:52


Няма страшно,те скоро ще пуснат и поредици теленовели "Реване","Кадаиф" ,"Ашуре"... :mrgreen: !