Gravatar
Farfalak
2007-09-29_13:39
Земляни

Earthlings e заглавието на филма. Не е за хора със слаби нерви. Аз трябваше да го гледам втори път защото първия стигнах само до 25-тата минута и не можах повече :- http://video.google.com/videoplay?docid ... EARTHLINGS
Gravatar
loreamon
2007-09-29_13:43


хм преди време имаше дълга тема по повод този филм... http://ouim.org/forum/viewtopic.php?t=6659
Gravatar
sneje
2007-09-29_14:24


Има го и в http://zamunda.net/details.php?id=91529 . От всичко най- гадно ми стана като даваха индийските крави
Gravatar
Moonstone
2007-09-30_21:11


OOO filma e mnogo smislen.Prosto ostanah bez dumi no imam 4ustvoto 4e sam bezsile da naprava kakvoto i da bilo.Na moite roditeli im e mnogo stranno zajto ne iam meso .
Gravatar
Hupia
2007-09-30_23:01


То има много бруталии във филма ,като например отношение към животните и методи на колене,но ако трябва да сме обективни има и много неверни и искривени неща! 8)
Gravatar
Farfalak
2007-09-30_23:11


и ако споделиш кои смяташ че са неверни.. :) филма не е само за това как животните отиват за месо, ами отношението на хората към останалите живи същества на планетата и абсолютно всичко и извратен съдизъм. най-гадно ми беше със това как отиват за кожа еноти, лисички с електрошок в анала и то не всеки път е успешен.. немога да повярвам че има хора които са способни да извършват самите процедури.. и всичко това опира до някви кирливи хартийки дет отиват у мутрите да си правят сауни :mrgreen: :mrgreen: няма да забравя един човек който някак си е разбрал за филма от мен, дойде с едно кожено яко и започна да ми разправя как немогъл да гледа след първия половин час и че било много гадно.. просто го виждах как съдира кожата на някое теле през това време :- :x
Gravatar
DreadSquirrel
2007-10-01_00:12


Хубав филм. Има много (май автентични) кръв и насилие. Като го гледам и ми се иска да стана част от всичкото това - да усетя и аз какво е да убиеш животно по насилствен начин. Толкова красиво изглежда от страни. А демагога-коментатор ми напомня на герой от книгите на Маркиз Дьо Сад. Толкова е брутален, толкова самоубеден и самовлюбен. Когато се опитва да прокара, толкова агресивно, лицемерната си идеология, имам чувството, че усещам тъмната злоба в сърцето му да прелива през мен... ооохх... направо все едно фалически прониква в тялото ми! Толкова е хубаво! Отлична работа, чакаме за още! :oops: :oops: :oops:
Gravatar
Farfalak
2007-10-01_13:54


мисля че е много прав да гоговри по този начин, все пак колко обективни филми има на тази тема и кои хора им обръщат истинско внимание? не може всеки с весели песнички да рекламира смлени живи същества и намаление на кожите им и това всъщност да манипулира човека до такава степен че всяко нещо, което не е така "приятелски" настроено непремено става невярно.
Gravatar
bagala
2007-10-01_15:59


Брутален филм има много силно въздействие!
Gravatar
Hupia
2007-10-01_16:33


Тука само псевдофилософи и лицемери да искаш,никой не яде месо,никой не носи нищо кожено особенно колани и обувки абсурд...,никой не яде млечни продукти (макар да няма научни данни,че кравите изпитват болка докато ги доят ...няма и да има),никой не откъсвал даже крило от муха !Ако ви слуша човек ще каже ,всички сте дошли от будистки манастири!Не че кадрите са приятни ,ама има къде по-гадни работи никой не спомена избитите и изтезвани хора по кокаиновите и макови плантации,за работещите по мините в Африка деца,за порнофилмите с насилие където пак участват деца,пък и ако щете за безина дето си карате колите заради който държави като Нигерия и Чад водят граждански войни!И има голяма разлика в това дали това ти е начинът на живот или стремежът за забогатяване все едно да кажете ,че някой номад дето си заколил коза и е нахранил семейство си е същият "злодей" като някой крупен собственик на месокомбинати!...............Както и бракониерът на носорози и якутът дето убил росомах ,пак е едно също нещо...!
Gravatar
bagala
2007-10-01_16:46


Жоро отново с искъртващ коментар :) :) :) :)
Gravatar
Hupia
2007-10-01_16:58


Мерси..! :) :) :!: Ама тва не цялата истина ,цялата истина е ,че модераторите ми плащат кво да напиша , ...а и как да го напиша!Казах им,че ако не увеличат поне малко парите(все пак за пари говорим....а и с моята алчна душа..... ) ще издам цялата врътка,те не се съгласиха и резултата е налице! :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
Gravatar
Farfalak
2007-10-01_21:15


това че има (по) важни проблеми не значи че трябва да се загърбят останалите! никой не е споменал че убиване на животни с цел оцеляване е грешно и жестоко, това е част от природата, но човекът така се е захласнал че го е превърнал в съдизъм! никъде в масовото месо-производство не се колят животните, а това е най-бързия и безболезнен начин, поне с нашия "висш" разум това можем да измислим за ралика от лъвовете например, които разкъсват жертвата си. Става въпрос за един уникален егоизъм от страна на човешкото същество, към него и към останалите земни твари! междудругото, ям месо рядко колкото за ценните в/ва в него които спомагат организма ми, а не да седна на масата с една луканка просто щото виж върви с бирата, мухи не убивам, мравки не тъпча, кожа не нося и нямам вкъщи. а да, има една чанта която е от зашити парчета кожа не починали телета, която всъщност не е моя. Hupia, тази тема е по този проблем, пусни друга ако желаеш за някои от многото други проблеми по планетата Земя, а тях ги има в изобилие, от тези които спомена до озоновия слой и унищожаването на природата - всички за които е виновен човекът. Никой не ги е споменал, защото не са по темата, а не защото не ги е грижа предполагам! едит: а да, забравих да добавя, не смятам човека за по-важен от останалите същества, не разбирам езика на животните и немога да им прочета мислите, за да реша кой е по-безчувствен, емоционален и т.н. Единственото нещо което ни кара да се държим различно с други видове и да не се избиваме както ние избиваме телетата са поставените от хората закони и норми, но затова пък има войни, а и много хора не зачитат законите.. за които те сами биват наказани по същия начин (САЩ, и не само - смъртната присъда) човешкото същество е отвратително като цяло :mrgreen:
Gravatar
Hupia
2007-10-01_21:37


То има хора дето се кефят когато се причинява болка на на друго същество(човек/животно) :( !Има и други където убиват животно или човек по-най мъчителен и садистичен начин,ама това са слаби хора , и убиството по жесток начин ги кара да се чувстват смели и силни!Насилието ги кара да се чустват победители!Пример оня дето удря прасето с камъка в главата,що не вземе да пробва удари някой 120 килограмов глиган с камък, що...?Щото ще го разпори като "стара възглавница"! 8)
Gravatar
Farfalak
2007-10-01_21:40


ако му дадат достатъчно пари, повярвай ми, ще се опита :-
Gravatar
Hupia
2007-10-01_21:54


Няма значение дали са животни,дървесина,метали,паметници на културата.....!Алчността е порока дето ще унищожи Човека....и по специално алчноста за материални неща ,най-вече пари...! Не знам дали си спомняте от "Апокалипто" притчата дето е разправяше старият индианец....за Човека и животните :.......Когато приключили с даровете животните,Совата,кво им казала :"Видях дупка в Човека, той ще иска още и още....!Той никога няма да бъде щастлив.вечно ще иска повече и повече....." 8)
Gravatar
vordhosbn
2007-10-01_22:34


Какво е естественото състояние на човека? Да иска все повече и повече или да живее в хармония с природата. Струва ми се второто (въпреки философските сравнения на агент Смит :) ) Тогава какво ни кара да сме толкова дисхармонични. Къде е бъга в системата. Дали е на ниво колективно съзнание (или по-скоро колективно несъзнаване), или на ниво лична изгода... Мисля си, че има някакъв инстинкт за съхранение на вида, който ни прецаква софтуера и ни прави екстремно враждебни към всичко що не е човешко. Когато е сам със животно, ми се струва, че човек е по-малко склонен към насилие. Когато се съберат 3-4 индивида, обаче Evil mode kicks in... колективната безотговорност оправдава действията на всички. Работника си мисли "Просто си изкарвам заплатата...". Шефа му си мисли "Да не би аз да им завирам електродите...". Потребителят ... не мисли, а яде. И както се казва... "И така... до края на света." :|
Gravatar
Farfalak
2007-10-01_23:06


като цяло човекът е слаб и тук идва ред на разумът да измисли оръжията, ножовете и всичко което може да спомогне оцеляването му. че гол човек и петел го убива. някак си сме грешка на природата, не е добре да имаме такъв огромен капацитет на мозъка и да сме така слаби физически, смятам че това е бъгът в софтуера.. ако бяхме огромни и масивни и нямаше какво да ни се опълчи, нямаше да се стига до оръжия.. а всички знаем че те датират от десетки хиляди години... предполагам и по този начин щеше да се постигне малко повече баланс и хармония, нямаше да сме така болни в главата :shock:
Gravatar
Farfalak
2007-10-01_23:08


като цяло човекът е слаб и тук идва ред на разумът да измисли оръжията, ножовете и всичко което може да спомогне оцеляването му. че гол човек и петел го убива. някак си сме грешка на природата, не е добре да имаме такъв огромен капацитет на мозъка и да сме така слаби физически, смятам че това е бъгът в софтуера.. ако бяхме огромни и масивни и нямаше какво да ни се опълчи, нямаше да се стига до оръжия.. а всички знаем че те датират от десетки хиляди години... предполагам и по този начин щеше да се постигне малко повече баланс и хармония, нямаше да сме така болни в главата. примерно всеки щеше да си убива сам животните за храна, защото е лесно и нямаше да се стигне до кланниците и манипулирането на потребителя, всеки щеше да решава за себе си. хах, човекът е такъв комплексар :lol: :lol: :D
Gravatar
DreadSquirrel
2007-10-01_23:50


Който каквото казва, за себе си го казва.
Gravatar
Hupia
2007-10-02_07:14


Vordhosbn:" Струва ми се второто(въпреки философските сравнения на агент Смит :) )................ :D :D :D :D :D !Като гледам к'ва треска ни е налегнала да опазваме природата ,чак свят се завива!И докато ние си дрънкаме глупости в "Говорилнята"(форума),хотелите и апартаментите никнат като гъби не само на Морето и ски курортите а вече почти навсядкъде,десетките-стотици тирове с дървесина поемат за Гърция и Турция всекидневно.................и всичко това продиктувано с една-едиствена цел благоденствието на хората и установяване на трайна хармония с Природата!Ама кой съм аз да развалям идилията и утопията със скверни слова ,за хора искали да забогатеят бързо и непочтено! "Къде са все пак тия "злодеи" ,че неможем да ги видим ,покажете ни ги ..."! И докато ги пишем тия работи, за това време можеше да сме засадили по едно дърво или да направим колибка за птици.....,ама по лесно и удобно е само да даваме акъли и философстваме с чашата кафе до компа! :)
Gravatar
Farfalak
2007-10-02_07:58


ами какво да направим, ако има протест се ходи, ако няма не се.. просто освен ако не си прекалено богат няма да вкараш някви средства в спомагане каузата и това си е.. другия вариант е да правим атентати на мутрите :idea:
Gravatar
Moonstone
2007-10-02_16:31


Tova e problema 4e ne pravim nishto seriozno.
Gravatar
brainjuice
2007-10-02_16:59


като има протест се ходи, да (макар че в момента има, а аз съм възпрепятстван) иначе не е като да няма какво да се направи ;) най-малкото може да озаптим малко консуматорските си навици и да установим, че така ни е по-добре. например не си купувам кока-кола от години и пия само инцидентно - и съм установил, че въобще не ми липсва. :) по същия начин в момента се стремя да ограничавам консумацията на индустриално (произведено в завода) месо, доколкото ми стигат силите, и засега съм установил, че и това не ми липсва кой знае колко много. е, далеч съм от това да ставам вегетарианец или да не хапвам шкембе чорба в заведение, но допреди няколко години си мислех, че което и да е ястие без месо е достойно само да бъде някакъв ордьовър или мезе, но не и нещо за пълноценно наяждане. :D така че съм прогресирал доста в това отношение, без при това да се чувствам все едно едва ли не съм си сменил религията и съм станал нов човек :wink: в скоро време смятам да експериментирам дали дезодорантите ще ми липсват, ако ги заменя изцяло с етерични масла (впрочем дайте някаква идея за изцяло organic афтър шейв?) не е необходимо човек да го прави заради глобалното затопляне или световния мир. може да го направи заради себе си, защото така наистина е по-гот и по-приятно. а това, че и в глобално отношение помага, е един нелош бонус (а и приятно гали егото с това колко си прогресивен - признайте си, че на всеки му е минавала поне за малко тази подличка задна мисъл, хехехе; лошо няма - важното е да правиш добро, независимо с какви подбуди)
Gravatar
Farfalak
2007-10-02_17:03


и аз се старая да карам по-леко с месото.. друг съвет е да се пести водата! от голямо значение е. не се къпете по половин час, нали важното е да си чист.. хората умират от жажда по света а ние оставяме чешмата да тече докато си миеме зъбите (мразя хората да имат този навик), просто все едно е много сложно да завъртиш кранчето! пестете и тока, като не сте в стаята го гасете, хем пари ще спестите
Gravatar
Moonstone
2007-10-02_18:05


Az ve4e polovin godina ne iam meso i ne mi liopsva .4ustvam se mnogo dobre e ne moga da se optkaja ot ribata poneje sam zapalen ribar.
Gravatar
vordhosbn
2007-10-02_18:38


[quote="brainjuice":1cni7lq0](впрочем дайте някаква идея за изцяло organic афтър шейв?)[/quote:1cni7lq0] Домашен Ракиджос™ :D :lol: