Gravatar
natural
2005-10-15_00:16
Платна

Не знам дали точно тук е мястото, за моето запитване, но...Много ми се иска да направя платно, но проблемът е там, че не знам нито какъв плат се използва, нито какви материали (дали става с обикновени бои за рисуване или си има специални такива). Така че много ще съм ви благодарна, ако някой ми подскаже малко... П.С. Благодаря ви предварително! :idea: :|
Gravatar
aluin
2005-10-16_18:28


да, има специални бои, наричат се текстилни.. акрилни са и можеш да намериш във всеки художествен магазин.. и като цяло излизат доста соленко.. понеже една малка кутийка от около мхм колко беше 150 гр е около 5 лв, но пък акрилните бои се разреждат с вода и количеството винаги излиза повечко, въпреки че е за сметка на наситеноста на цвета.. Предлагат се обикновено и 6 флуоресцентни цвята за текстил - розово, жълто, зелено, червено, синио и оранжево.. Все пак провери в магазините (Слънчоглед и на Шипка 6 има най-голям избор) за по големи разфасовки и там ще те ориентират най добре кое си заслужава и защо.. бтв многообразието от цветове е оргомно, чак човек се хваща за главата.. затова е най-добре първо да се прецени какво ще се рисува и какви цветове ще трябват и тогава да се вършее по магазините.. :) относно плата е хубаво да бъде по естествен - памук или хасе нещо такова.. зависи какво искаш да е платното.. ако е за дневна украса в стаята някой по нежен плат би стоял по добре, ако е за парти най добре да е нещо по здраво, като хасето.. то е супер! може да използваш някой стар бял чершаф за начало да по експериментираш.. може да си направиш и батик ама то е друга история.. :)
Gravatar
natural
2005-10-16_23:39


Ами да, по принцип си мислих да го окачвам в стаята си, защото само с едно платно ми изглежда някак празно...Явно че няма да стане с акварелни бои, за жалост. Но в крайна сметка си струва цената! Благодаря ти за изчерпателния отговор! :)