Gravatar
palimpsest
2007-11-08_20:01
Дейвид Линч в София !!!! :))

[b:2pjimehn][size=150:2pjimehn]Дейвид Линч идва в София[/size:2pjimehn][/b:2pjimehn] [b:2pjimehn] Режисьорът ще представи техники за преодоляване на стреса [/b:2pjimehn] Американският режисьор, художник, писател и продуцент, Дейвид Линч, ще пристигне в края на седмицата, но не само за да представи филмите си във фестивала "Киномания", който тече в момента, а и за да присъства на първата копка от строежа на училище по трансцедентна медитация. Бъдещият "Университет за непобедимост" ще включва учебни заведения, в които наред с изучаване на задължителните предмети ще се прилагат научно и практически доказани техники, които премахват стреса и развиват пълния умствен и творчески потенциал на младите хора, обясняват от инициативния комитет "Образование без стрес", които са организатори на събитието. Сред членовете на делегацията са и Донован Лийч - шотландски певец, поет, китарист и композитор от 60-те години, д-р Бевън Морис - президент на Махариши университета по мениджмънт в Айова, д-р Джон Хеглин - световноизвестен квантов физик, д-р Аларик Аренандер - директор на Института за изучаване на мозъка в Айова. Дейвид Линч обаче ще се възползва от пристигането си в София, за да представи на 9 ноември от 16.30 ч. в кино "Люмиер" и автобиографичната си книга "Да уловиш голямата риба". Тя е част от филмовата поредица "Амаркорд" на издателство "Колибри" и излезе още в началото на годината, но тогава режисьорът не успя да дойде за премиерата. Режисьорът на "Синьо кадифе", "Мълхоланд драйв","Туин Пийкс" и "Изгубената магистрала" отдавна се занимава с трансцедентна медитация. Самият Дейвид Линч има фондация, която финансира въвеждането в училищата на програмата по трансцедентална медитация в САЩ, Латинска Америка и Африка. В книгата си чрез 85 кратки откъси - напомнящи коани и някои дълги само едно-две изречения, Линч разказва за техниките, чрез които развива съзнанието си, улавя идеите и придава форма на абстрактното. Режисьорът ще обясни пред публика личните си техники за преодоляване на стреса. В петък от 15.00 ч. в кино "Люмиер" пък ще има извънредна прожекция на документалния филм "Линч", включен в програмата на фестивала "Киномания".
Gravatar
delamelix
2007-11-08_20:03


Нали беше 14:30 :o
Gravatar
palimpsest
2007-11-08_20:05


Направо им се чудя на наще главници! Ама тоя път им се радвам! Хайде, да се надяваме, че всичко ще стане както трябва и наистина ще има такъв университет в БГ... а дано практиката навлезе и в училищата :D Хах, познайте кой се сдоби с покана за лекцията в събота!!! Още не вярвам... !!! :P :oops: :D :!:
Gravatar
palimpsest
2007-11-08_20:07


Абе, и аз тва колебание го забелязах, но карай - ще вися ат 12, ако трябва, точно ще се сберем повечко И все пак май е от 15:00 :) Само не съм сигурна за часа на лекцията на Джон Хейглин, нооо, всичко ще се нареди чудно, предполагам :P
Gravatar
mirko
2007-11-09_11:58


А Lynch най-големият, пък чак сега разбирам, че ще идва, поне ще гледам филма!
Gravatar
ze
2008-01-31_10:34


Добре де, какво стана с този университет? Нали щял да отваря врати Януари 2008ма ? Има ли сайт, къде мога да се свържа или да намеря някаква информация за него?