Gravatar
Spensi
2011-09-18_11:11
Шествие за декриминализация на марихуаната 2011

Движение Промена планира шествието за декриминализация на марихуаната да се проведе на 1 октомври 2011г. от 15:00 часа в София пред Паметника на Съветската армия. Маршрутът и графика ще се доуточнят в последствие тук и във Facebook event-a - http://www.facebook.com/event.php?eid=187691831303589 темата е mirror от http://promena.org/
Gravatar
Spensi
2011-09-27_06:42
Re: Шествие за декриминализация на марихуаната 2011

Хайде никой ли няма да протестира :? are you scared ? :P
Gravatar
Nothingk
2011-09-29_06:28
Re: Шествие за декриминализация на марихуаната 2011

Мхм-м :? добър е похвата да се покаже чрез шествия мнението,но-о.. би трябвало тва да е подкрепено от писма и среща с министъра на вътрешните работи,с премиера.Гледах преди време една среща на млади хора с Бойко Борисов и той каза че докато е премиер никога няма да се легализира нищо,а доколкото си спомням няма и да се декриминализира.И отношението му беше като към хора с анти обществени прояви,макар че се държеше що-годе любезно.Просто го има дълбоко вкоренено тва чувство към такива хора по някаква причина. С активни срещи трябва да бъдат убедени,че всички сме хора и имаме права и че всеки може да прави каквото си поиска,стига да не наврежда на другия.Не смятам че използването на каквото и да е може да навреди на друг човек. Дори и аз бих се срещнал с Бойко Борисов - сигурно съм един от малкото хора които биха могли да :lol: говорат с него.Тая шопска психология с елемент на хумор ми е отлично :D :D позната.Проблема е че нямам абсолютно никакви механизми за действие - от дрехи и пари до сили.
Gravatar
Spensi
2011-09-30_12:03
Re: Шествие за декриминализация на марихуаната 2011

[b:2svjvtbh][size=150:2svjvtbh]Промена[/size:2svjvtbh][/b:2svjvtbh] Движение Промена планира шествието за декриминализация на марихуаната да се проведе на [color=#FF0000:2svjvtbh][size=120:2svjvtbh][b:2svjvtbh]8 октомври 2011г. от 15:00 часа[/b:2svjvtbh][/size:2svjvtbh][/color:2svjvtbh] в София пред Паметника на Съветската армия.
Gravatar
Gos Pod
2011-09-30_13:04
Re: Шествие за декриминализация на марихуаната 2011

Еми така ми се иска да присъствам, ама ...... ситуацията е тегава! Та по отношение на легализациата, по време на посещението си в Хага, Холандия тази година бате Бойко отговори крайно отрицателно на един от въпросите задавани от студенти за легализациата на марихуана в България , с думите "Това никога няма да стане" Културата на световно ниво като цяло, и в частност у нас, е прецакана и именно поради тази причина на тази тема трябва да се погледне от коренно различни ъгли и съображения.. :!: :!: :!: Като например защо у нас субстанции в пъти по вредни за човешкият живот се разпространяват сводобно, денонощно и спокойно откриват мястото си в българската КУЛТУРА (започнах да мразя тази дума..) и най-жалко именно по бензиностанций :?: :?: :?: (!!!) , превръщайки се в една от главните причини за това скъпата ни татковина да се слави като държавата с война по пътищата, а субстанции като марихуаната (да ги ринеш с лопата източниците потвърждаваши здравословното й въздействие в/у организма), които никога не биха ни докарали в такова глупово състояние като това напълно смело да тръгнеш да караш пиян , а по скоро биха ни извисили или приспили докато сме отново във форма... Но .. нека този, който смята че може да опита, нека го направи!!! [url=http://www.youtube.com/watch?v=baeT3g7udho&feature=feedrec_grec_index:306pylus]Bill Hicks on (D)EVOLUTION[/url:306pylus] [i:306pylus]PERFECT AND HOLY FOR ALL AGE!!![/i:306pylus] [u:306pylus]u know what I mean!? [/u:306pylus]
Gravatar
maneff
2011-09-30_16:25
Re: Шествие за декриминализация на марихуаната 2011

Аз съм ПРОТИВ тая инициатива и декриминализацията (независимо колко по-лоши неща са вече декриминализирани!). И все пак вероятно ще отида на феста да дръпна някоя друга лула (ако има) и да се посмея (отново) на хората, държавата и общността ни :) А дано има луличка, че това изобщо не си е за смях :idea: 8)
Gravatar
Spensi
2011-09-30_18:06
Re: Шествие за декриминализация на марихуаната 2011

[quote="maneff":159u8i2s]Аз съм ПРОТИВ тая инициатива и декриминализацията (независимо колко по-лоши неща са вече декриминализирани!).[/quote:159u8i2s] А може ли да се обосновеш защо си против ? :) без значение дали употребяваш или не ... не смяташ ли че по този начин ще може всеки свободно да си гледа или купува от магазин без да пълни джоба на някой дебеловрат ... а и по-качествено и тн. според мен би се вписала много добре в нашия бит и култура :) ако влезе в закона а не е извън него ... а тва да се сравнява с алкохол в последно време ми става банално и гадно като го слушам ... прекалено различни субстанции са ... но не смятам че трябва да има нелегални субстанции ... освен ако не са токсични за масата и тн. ... LEGALIZE IT ! :)
Gravatar
stardriver
2011-09-30_19:13
Re: Шествие за декриминализация на марихуаната 2011

maneff е против всичко :lol:
Gravatar
Nothingk
2011-10-01_06:44
Re: Шествие за декриминализация на марихуаната 2011

[quote="maneff":2oe0htyz]Аз съм ПРОТИВ тая инициатива и декриминализацията[/quote:2oe0htyz]Поради що така бе мен :D ?
Gravatar
maneff
2011-10-01_08:25
Re: Шествие за декриминализация на марихуаната 2011

ехх против всичко, айде сега В страните, където вече декриминализираха постата да неби нещо да се е променило кой знае колко? Да.. вече има известно количество, което може човек сам да си отглежда (което обаче е стабилно НЕЗАДОВОЛИТЕЛНО). Против съм, щото младите като ги гледам колко бързо минават от бира на водка си представям и колко бързо ще минат от поста на амфети. Естествено бих се радвал да не се оглеждам всеки път по 300 пъти дали не минава чичко полицай докато дърпам или някой фр. дърпа около мен но товa така или иначе НЯМА да се промени, независимо колко феста направим :| Дори и да я декриминализират, пушачите пак ще си взимат от мутрите, понеже те ще бъдат принудени да вадят най-големите "чукове" за да си стабилизират търсенето, което вече излиза от тезата, че постата е безвредна, понеже най-силните пости са опасни за хора, които не са й (им) свикнали.. (добре де, не 'опасни', но нека кажа поне 'неприятни')
Gravatar
stardriver
2011-10-01_08:59
Re: Шествие за декриминализация на марихуаната 2011

[quote="maneff":32h4ykp5]В страните, където вече декриминализираха постата да неби нещо да се е променило кой знае колко?[/quote:32h4ykp5] + туризъм + качествена "поста" + по-ниски цени на "постата" [quote="maneff":32h4ykp5]Против съм, щото младите като ги гледам колко бързо минават от бира на водка си представям и колко бързо ще минат от поста на амфети.[/quote:32h4ykp5] Страхотна логика! :lol:
Gravatar
Spensi
2011-10-01_09:36
Re: Шествие за декриминализация на марихуаната 2011

[quote="maneff":1ur32xjg] Против съм, щото младите като ги гледам колко бързо минават от бира на водка си представям и колко бързо ще минат от поста на амфети. [/quote:1ur32xjg] Мисля си, че в момента е по-зле като отида при "някой" да си взема и ми предлагат прахчета и хапчета ... а пък и тия неща дали ше минеш от бира на водка са си до човек ... някой се напиват и се смеят, други се напиват и бият жените и децата си ... някой се черпят, някой си дават последните пари (даже и не само негови) за водка ... съвест другото което е както ти сам каза тва да си поднапрежение постоянно дали няма да доидат "лошите" и да те арестуват ... а и не знам какво очаквате толкова да се промени след една легализация за самата страна освен някой друг спечелен лев ... то аз дори не искам легализация искам само декриминализация да мога да си ходя спокойно по улиците ... а и като цяло би било супер ако имаше повече информираност по въпросите с дрогата ... всякаква ... от най-лека до най-тежка :) иначе съм съгласен, че сме доста далеч от всичко тва и колкото и фестове да правим промена нема да има но някой ден може и да се променят нещата :) ако не се избием до тогава :lol: като гледам в центъра кво е още малко и ше слагам шлема и щита :idea:
Gravatar
Hupia
2011-10-01_09:51
Re: Шествие за декриминализация на марихуаната 2011

Върнете се малко в България....! :lol: :lol: :idea: :( :( Къде отидохте ...кацнете малко на Земята?! К'ви легализации,к'ви декриминализации ..в такава посткомунистическа държава (не знам само до кога... :idea: ),където като открият 20g. трева го правят сензация и новина все едно са заловили 500kg. хероин! :mrgreen: :( П.С.Въобще има ли смисъл ,да разисква нещо което в близките 20 години няма как да се случи в такава "бананова" република...просто загуба на време :?: :!: :| :|
Gravatar
Nothingk
2011-10-02_08:36
Re: Шествие за декриминализация на марихуаната 2011

[quote="maneff":121vm4j4]Против съм, щото младите като ги гледам колко бързо минават от бира на водка си представям и колко бързо ще минат от поста на амфети.[/quote:121vm4j4] :- :shock: :shock: :shock: :shock: :? :shock: :shock: :shock: :shock: Какво се е случило с тебе? Това ти ли си? :D И по 5 помпи да си праска на ден,решението на всеки човек за действията си е единствено негово.Има хора,употребяващи хероин ,които не извършват никакви криминални деяния.Просто са по силни личности и се владеят що-годе.Като почнат хероино-употребяващите да си набавят средства с крадене трошене и побоища,едва тогава се включва в цялата история криминалния аспект.Но на държавата и полицията просто не им е удобно да действат така,понеже криминалните деяния на хероинозависими са доста и цифроводействащия човешки мозък автоматично слага всичко,свързано с хероина в групата на опасните явления.Никак не им се иска на тези хора да защитът свободата на 1,10 или 100 човека,понеже едва ли имат възможност за такова прецизно наблюдение и отсяване на криминалните събития и почват да действат на едро.А всъщност точно тази прецизност е най-важната. [size=150:121vm4j4]За съжаление в българия такова автоматично класифициране се отнася и за растителните психостимуланти.[/size:121vm4j4]По ирония на обстоятелствата точно тези растения стимулират :) :D нецифровото,свободното възприятие на човека.
Gravatar
happyday
2011-10-02_14:39
Re: Шествие за декриминализация на марихуаната 2011

:shock: Каква легализация на употребата и отглеждането [u:fp37z4px]от всички[/u:fp37z4px] ви тресе? Пък и за магазини за продажба :shock: Става въпрос за[u:fp37z4px] легализиране употребата на марихуана за медицински цели[/u:fp37z4px] при лечение на някои заболявания. Ама това не значи, че на болните от рак и СПИН ще им разрешат да си гледат две саксии коноп на терасата и да си павкат на обществени места. Гледам, че в първия пост има линк към някаква статия. Ето тук друг линк [url:fp37z4px]http://frognews.bg/news_6048/Marihuanata_vodi_do_shizofreniia/[/url:fp37z4px] Ако се разтърсите за мнения на специалисти, ще видите, че употребата на марихуана не е толкова безобидно нещо. И изобщо не съм съгласна с нечие мнение, че не трябва да ми пука за околните, стига да не ми вреди и да не ме засяга. Мисля, че не трябва някакви самозаблудени тийнове да излизат и да защитават нещо за което изобщо нямат реална представа.
Gravatar
Spensi
2011-10-02_15:33
Re: Шествие за декриминализация на марихуаната 2011

Шествието организирано от "Промена" (доколкото прочетох последното от тях изобщо) е за Декриминализация на Марихуаната (не за легализацията й за медицински цели) а и легализацията значи да можеш да си купуваш марихуана от определени за целта места ... аз лично ще протестирам за Декриминализация ... тоест тъи наречените тийнове да не се третират като престъпници ... за протеста съм съгласен, че повечето от хората които ще присъстват са "тийнове" (то и аз сигурно влизам в тая група по акъл особено нищо че годините минават :D ) но съм далеч от мисълта, че само това е масата от хора които употребяват ... а за шизофренията ако не си наред с главата по-добре не пуши :) не смятам, че ако всичко си ти е ток с 1, 2, 3, 5 или 100 цигари марихуана ще си докараш шизофрения ... а и сред познатите ми имам доста които пушат от години - някой често - някой не чак толкова и не са шизофренясали ... по вероятно е да те опетнят като наркоман или да си имаш работа с полицията и да ти се прецака живота за нищо точно от системата ... закона нанася повече вреда за хората които употребяват, отколкото години безрасъдна употреба на Трева ... абе в общи линии защо някой трябва да ми се меси в живота какво да си слагам в устата ? и то по-такъв гнусен начин ? които търси намира .... докато има кои да търси (а то винаги ще има) ще има и кои да предлага ... ПП: Иначе честно казано за в първия пост линка не знам какво му е съдържанието, понеже нямам феис... :lol: знам само, че това е темата във феисбук :)
Gravatar
happyday
2011-10-02_15:58
Re: Шествие за декриминализация на марихуаната 2011

[quote="Spensi":10arwu98]закона нанася повече вреда за хората които употребяват, отколкото години безрасъдна употреба на Трева ... абе в общи линии защо някой трябва да ми се меси в живота какво да си слагам в устата ? и то по-такъв гнусен начин ? които търси намира .... докато има кои да търси (а то винаги ще има) ще има и кои да предлага ... ПП: Иначе честно казано за в първия пост линка не знам какво му е съдържанието, понеже нямам феис... :lol: знам само, че това е темата във феисбук :)[/quote:10arwu98] Сам го каза - безразсъдна употреба. То и алкохолиците и пушачите не се осъзнават докато не стане късно. Лично видях как един алкохолик се превърна от човек в някакво безмозъчно същество, което не знае как да отиде дори до тоалетна. Относно послеслова ти - става въпрос за статията в "Промена", че от марихуаната не се увеличава апетита и не се пълнее.
Gravatar
Spensi
2011-10-02_19:27
Re: Шествие за декриминализация на марихуаната 2011

[quote="happyday":327y333n]Сам го каза - безразсъдна употреба. То и алкохолиците и пушачите не се осъзнават докато не стане късно. Лично видях как един алкохолик се превърна от човек в някакво безмозъчно същество, което не знае как да отиде дори до тоалетна. Относно послеслова ти - става въпрос за статията в "Промена", че от марихуаната не се увеличава апетита и не се пълнее.[/quote:327y333n] Това означа ли че трябва да има сух режим ? До къде и с какво ще стигнеш си е твои проблем, но Забраната не е решение ... А тва за апетита го четох в саита им ама тва са просто някви статистики, мен до ден днешен си ме избива на ядене :) но не е неконтролируемо ... а и преди известно време бях доооста по пълен а не съм пушел ... но то просто няма нищо общо освен ако не почнеш по цял ден да пушиш и после набиваш нормално е да станеш дебел и да имаш вече сяквите му там проблеми ... абе има хора които убиват стреса с ядене и в България не са малко :) то с каквото и да злоупотребиш е зле ако ще и с вода ... тва са по-скоро проблеми с които здравната система трябва да се бори, а не МВР :idea: а аз съм твърдо за злоупотребата с канабис :lol: по всичко личи :oops:
Gravatar
Nothingk
2011-10-02_21:36
Re: Шествие за декриминализация на марихуаната 2011

[quote="happyday":yt5o3cva]Ето тук друг линк [url:yt5o3cva]http://frognews.bg/news_6048/Marihuanata_vodi_do_shizofreniia/[/url:yt5o3cva][/quote:yt5o3cva] :shock: :shock: При изследвания на 15-16 годишни се наблюдавали чувство за губене на реалността и отслабена воля...ма-але-е-е-е...еми нали тва е целта,колкото по линеен е човек,толкова повече е лишен от дух.Човек може да се одухотворява и без трева..може и със трева - който както иска според това доколко му стигат силите... Отслабването на волята - същото...волята на човек да бъде част от тоя линеен свят бива притъпена ,за да се види че има и други неща маа му стара :roll: . Затормозени мисли :lol: :lol: :D мислите няма как да не са затормозени...такова нещо като незатормозени мисли :lol: :lol: :D :D :D :D :D :D :D :D :D не знам как може да съществува.Тия финландски учени,ученчета :lol: бих ги нарекъл май не прават никаква връзка между индийски коноп,индийски учения, вътрешен покой - състояние при което осъзнаването не е линейната плямпаница,наречена мисъл. Безспорно отрицателни ефекти има при използването на канабис и други, но те [size=150:yt5o3cva]не са тези ефекти Всеки иска да бъде специалист и да знае всичко ама ако може без да го изпробва върху себе си,да не би случайно нещо да се чалне,да умре може би.Така не става!!!!!!!![/size:yt5o3cva].
Gravatar
.Blueberry pSyrup...
2011-10-03_00:28
Re: Шествие за декриминализация на марихуаната 2011

ох мдам ... щом не искат това което ние си мислиме че трябва да искат значи им е отслабена волята :lol: жизофренията ако ще развиваш ше я развиеш и без да пушиш ... :roll: просто обръщат причина и следствие... просто психически нестабилните хора и хора под стрес имат склонност да употребяват психотропни вещества... като ти е тегаво понекога ти се прищяват неколко бирички и енда тревица :roll: някой е страдал от шизофрения и параноя(често вървят ръка за ръка), облекчавал я е с марихуана, в последтсвие има повече нападки и корене от околните, повече вина, а освен това с годините си се развива по принцип-> симптомите се влошават... и после марихуаната го съсипа :lol: това не е ново спрямо психотропните вещества...много близък до нас пример е младежи изтормозени(и/или изолирани) емоционално от семейната и обществена среда посягат към наркотици за да облекчат симптомите на стрес и смачкано самочувствие, прекъсват емоционалната обвързаност с редица хора - започват да отстояват себе си и идеите си, поне повече от преди. някои имат и нежелани странични ефекти, но... и после наркотиците ги били развалили :mrgreen: Емоционалната болка и физическата активират един и същи участък в мозъка. препоръчвам на всички да прочетат "In the Realm of Hungry Ghosts" на Dr. Gabor Maté. разглежда пристрастяването, най-вече в тежки случай, но абсолютно същото важи за целия диапазон на употреба. Има я в "пиратския залив". p.s. [url=http://www.youtube.com/watch?v=BpHiFqXCYKc:116gvm8l]Brain Development & Addiction with Gabor Mate[/url:116gvm8l] може и да се включа, поне може да се популяризира каузата ...
Gravatar
happyday
2011-10-03_05:17
Re: Шествие за декриминализация на марихуаната 2011

[quote=".Blueberry pSyrup...":16ktcjww] просто обръщат причина и следствие... просто психически нестабилните хора и хора под стрес имат склонност да употребяват психотропни вещества... като ти е тегаво понекога ти се прищяват неколко бирички и енда тревица :roll: [/quote:16ktcjww] Точно заради това не трябва да се разрешава употребата от всеки... Уф, все едно съм някакъв Дон Кихот тука, тръгнал да се бори с вятърни мелници. Правете каквото искате, но тая "промена" нема да я бъде.
Gravatar
Spensi
2011-10-03_06:20
Re: Шествие за декриминализация на марихуаната 2011

Еми то и сега е забранено на всички, но които иска си употребява и от тази употреба печелят само хората които се занимават с разпространение на дрога ... да не трябва да се разрешава значи да се забрани ... иначе съм съгласен, че "деца" под 18 не е изобщо хубаво да пипат ... макар, че пак си е до човека ... аз като цяло съм пропушил след 17 годишна и се кефа ... щото имах един съученик много печен 7 и 8 клас се смааазваше от сутрин с кафето, та до вечер с бирата ... влизаше сутрин първия час при класната (а тя беше ужасно злобна) и напушен до безсъзнание влиза с някво кафе с усмивка до уши :lol: оная вика, тои се 1 не я чува сяда на последния чин и почва да лафи на сички :D та с него учих до 8ми клас ... а малко преди бала ми (2008) минавах пред метростанция "Сердика" и го видях да продава картички на Исус и Дева Мария :? та го питах дали още пафка - Не и ми обясняваше, че се бил зарибил да чертае яко - ден и нощ :lol: не можел и ден без да чертае а сега бил чист ама си беше доста грозна гледка де маи си беше на помпа направо ... :idea: а за Промената то е ясно, че нема да стане :) то и на Промена явно им е ясно, че нема да стане Промената и за тва за последен път се пробват да праат Промена ... но сме длъжни да пробваме 8) ма то как да стане нещо като всеки път всичко е пастет :?:
Gravatar
.Blueberry pSyrup...
2011-10-03_08:08
Re: Шествие за декриминализация на марихуаната 2011

интересно, happyday, аз си мисля че точно това е една от причините да не бъде забранено никое вещество на никой. хората не трябва да имат пречка да облекчат тегавинята в душата. още повече... кои сме ние че да забраняваме каквото и да е на когото и да е... :? ако поне изгледаш клипчето дето линкнах(дори да не прочетеш книгата) ще разбереш защо ... всеки си намира онова дето балансира сивото като натежи. друго е какви мерки ще препоръчаш, ако някой наруши забраната ? затвор ли? за добро ще пухнеш някой да се мъчи 2 години с клетка? конфискация на собственост? глоба? както и да го погледнеш, според мене, няма как да се оправдае забраната... а че промяна с тоя протест няма да се постигне е ясно, това е само за популяризация... докато гласове се печелят със строга позиция срещу свободата на хората, ще има забрана... няма нищо общо с това дали е добро или не е, въпрос е на навик, гласове(на често пълни невежи по въпроса) и интереса на компании с лицензче... :roll: :)
Gravatar
happyday
2011-10-03_10:57
Re: Шествие за декриминализация на марихуаната 2011

.Blueberry pSyrup..., не става въпрос за забрана на каквото и да е, а на психотропно вещество. За статистики кой и защо го употребява е излишно да говоря. Но във всеки случай преобладаващия процент не са зрели, пълнолетни, здравомислещи хора. На мен пък ми е интересно какви мерки ще препоръчаш за разпространението и продажбата на марихуана при евентуална декриминализация? Мислиш ли, че това ще прогони дилърите от градинките и детските площадки? Впрочем, защо да ги гонят оттам... таман мамите докато си разхождат хлапетата да дръпнат по един джойнт...така де, и те са хора и имат право да разпуснат. Такова щастие ще настъпи!... бабите в петричко ще се замогнат, ще се появи нов Цар Киро на конопа, ще станем Холандията на Балканите, ще си разменяме рецепти за сладкиши с марихуана, ще си каним съседите на сутрешно кафе с цигарка... Пълна радост и веселие :P :lol:
Gravatar
LGI
2011-10-03_11:07
Re: Шествие за декриминализация на марихуаната 2011

...
Gravatar
.Blueberry pSyrup...
2011-10-03_11:57
Re: Шествие за декриминализация на марихуаната 2011

наистина въпроса не е до статистики, но за някои е нужно, защото забраната на каквото и да е не е правилна просто защото не притежаваш тялото на другия човек, нито живота му... не е твоя или моя работа. а какви мерки ще предприема спрямо марихуаната, ако я легализират? абсолютно никакви... :) и въобще с какво ти пречат дилърите? до сега не съм видял дилър да прави бизнес от детска площадка... :roll: проблема обаче не е в наркотици или билки и гъбки... те са средство за справяне със стрес и болка, а пристрастяването е "симптом". също не всеки човек е склонен към пристрастяване, необходими са определени предпоставки, другите могат да употребяват рядко или да опитат и да не им хареса. освен това няма наказание което да е за доброто на наказания! ако наистина те е грижа за "дечицата" на по 14-18, ще се опиташ да им помогнеш в решението на проблема вместо да създаваш още един чрез наказание. същото важи и за възрастните. :)
Gravatar
happyday
2011-10-03_15:25
Re: Шествие за декриминализация на марихуаната 2011

Съжалявам, че гледаш на разпространението и продажбата като бизнес. :( В същото време се опитваш да изкараш употребата като универсално лекарство за което не трябва дори и рецепта и всеки може да си го самоназначи. Пък ако не ти помогне и те вкара в bad trip, вината е на околните. Звучи все едно това е някаква панацея за всяка болка, ама на видиш ли закона ни е виновен. Абе май не разбрах кой е виновен и за какво, ама изобщо няма да ми порасне усещането за свобода, ако се разреши употребата. Втори път ме питаш за наказанието - когато направиш нещо и знаеш, че е наказуемо, трябва да си готов за последствията.Дори този форум си има правила и нарушаването им води до последствия за този, който не ги спазва.
Gravatar
.Blueberry pSyrup...
2011-10-03_17:06
Re: Шествие за декриминализация на марихуаната 2011

ами разбирасе че продажбата и производството е бизнес, като всеки друг... а универсално лекарство не е, но помага за определени неща... и разбира се всеки трябва да може да си го самоназначи. и за какъв лош трип съм говорил? още повече съм обвинявал някого за лош трип? съвсем сигурен съм че не съм казал подобно нещо :o то че е наказуемо е наказуемо, но не е правилно да е наказуемо, двете неща нямат нищо общо! ... а форума е съвсем друго нещо. частна собственост е и собствениците си правят правилата. :roll: нещо като въпросните вещества... частна собственост са и сам собственика си решава дали да продава или да си ги хаква във вената, носа, дроба, да ги мета в устат, диша или там каквото му хрумне (и тялото си е негово)... и както вече се съгласихме е излишно да говориме за статистики, щото те и дали и колко е вредно е без никакво значение! много е вредно човек да си мисли че не просто знае как другите да си живеят живота ами и че има правото да го направлява. някак... контроладжийско е, тоталитарно :|
Gravatar
happyday
2011-10-04_05:40
Re: Шествие за декриминализация на марихуаната 2011

[quote=".Blueberry pSyrup...":3jdh8oug]някой е страдал от шизофрения и параноя(често вървят ръка за ръка), облекчавал я е с марихуана, в последтсвие има повече нападки и корене от околните, повече вина, а освен това с годините си се развива по принцип-> симптомите се влошават... и после марихуаната го съсипа :lol: [/quote:3jdh8oug] [quote=".Blueberry pSyrup...":3jdh8oug]някои имат и нежелани странични ефекти, но... и после наркотиците ги били развалили :mrgreen: Емоционалната болка и физическата активират един и същи участък в мозъка. [/quote:3jdh8oug] [quote=".Blueberry pSyrup...":3jdh8oug]проблема обаче не е в наркотици или билки и гъбки... те са средство за справяне със стрес и болка, а пристрастяването е "симптом". също не всеки човек е склонен към пристрастяване, необходими са определени предпоставки, другите могат да употребяват рядко или да опитат и да не им хареса.[/quote:3jdh8oug] [quote=".Blueberry pSyrup...":3jdh8oug]какво ти пречат дилърите?[/quote:3jdh8oug] Няма да коментирам повече. Все едно гледам "Д-р Хаус". Интересно, че в никоя серия не са го дали да лекува пристрастен пациент.
Gravatar
Nothingk
2011-10-04_06:04
Re: Шествие за декриминализация на марихуаната 2011

[quote="happyday":7bvhqd60]В същото време се опитваш да изкараш употребата като универсално лекарство за което не трябва дори и рецепта и всеки може да си го самоназначи.[/quote:7bvhqd60] :shock: Рецепта??? :o :o :o Човек ако не знае какво е добро за него ,а трябва да е позовава на рецепта от някой друг ,значи е пълен ... в средата си.Не знам думата „боклук“ ли да използвам - грубичка е но в момента не се сещам за друга достатъчно ярка.Докато има такова мислене няма да престанат конфликтите под формата на войни и по-дребни дърляния.Това е постоянно,човешката глупост или ше ни научи или ако сме прекалено упорити ше ни убие.Не може постоянно да се прави наПУК :x ...с физиономия :D като предишната...включително на природните процеси!!!![quote=".Blueberry pSyrup...":7bvhqd60]много е вредно човек да си мисли че не просто знае как другите да си живеят живота ами и че има правото да го направлява. някак... контроладжийско е, тоталитарно :|[/quote:7bvhqd60] :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:
Gravatar
Jinsou
2011-10-04_06:10
Re: Шествие за декриминализация на марихуаната 2011

18+ и всеки да решава :idea: сам за себе си,най-добре
Gravatar
the GNOME
2011-10-04_07:07
Re: Шествие за декриминализация на марихуаната 2011

с радост бих заменил цигарите и алкохола на тате с махорка... друг е въпроса че и с нея сигурно би прекалил. :? :) иначе ако не се лъжа Омката преди време беше казал: "Краят на света ще дойде, когато и деветгодишните започнат да взимат наркотици"
Gravatar
Партилан420
2011-10-05_05:56
Re: Шествие за декриминализация на марихуаната 2011

[quote:xcss5o8c] Точно заради това не трябва да се разрешава употребата от всеки... Уф, все едно съм някакъв Дон Кихот тука, тръгнал да се бори с вятърни мелници. Правете каквото искате, но тая "промена" нема да я бъде.[/quote:xcss5o8c] To "употребата" и сега не е забранена у нас, драго Хаппидей, май само в Русия, Китай и Сингапур е забранена и самата употреба, с тях ли искаш да се сравняваме? колкото по- тоталитарно е едно общество, толкова и ограниченията върху личните Свободи е по голямо, в Холандия, Швейцрия и Нова Зеландия въпросът е уреден съвсем културно, в Канада, Испания и чехия въпросът е уреден както е най-лесно, а България в това отношение се доближава пове4е до Турция, Сърбия и Украйна... Не знам и не познавам никой който да страда от шизофения или параноя, такива като им е противопоказно- да не саскат, много просто, оба4е има поне три широко разпространени заболявания (глаукома, множествена склероза и алцхаймер)срещу които марихуаната е по ефективно средство от което и да било друго, известно на медицината... има и ред други неща- от шипове във врата през всякакви там невралгии та 4ак до рак, за които много хора твърдят, 4е марихуаната им е помогнала , но няма достатъ4но официални изследвания по въпроса или има, но резултатите се крият от заинтересуваните лица( фармацевтични компании, политици организирана престъпност) Защото ако милиони хора в миг полу4ат правото да се лекуват с едно лесно за отглеждане растение у дома си, то загубите за призводителите на аптечна химия, за политическите популисти и монополистите на черния пазар ще са значителни... Това вси4ко ОК, ама защо толкова предизборно протестчето този път и защо точно по гроздобер??
Gravatar
Nothingk
2011-10-05_07:53
Re: Шествие за декриминализация на марихуаната 2011

[quote="Партилан420":1owfne3q]в Холандия, Швейцрия и Нова Зеландия въпросът е уреден съвсем културно[/quote:1owfne3q]Ей тва липсва в бг - култура.Повечето предпочитат да бъдат гьонове.Такива неща като финост, умереност, изтънченост,добър вкус - тва са глезотии за много българчета.
Gravatar
happyday
2011-10-05_10:54
Re: Шествие за декриминализация на марихуаната 2011

Партилане, що ме цитираш и ми обясняваш неща дето съм ги писала в първия си пост по темата? [quote="happyday":2183wghw]:shock: Каква легализация на употребата и отглеждането [u:2183wghw]от всички[/u:2183wghw] ви тресе? Пък и за магазини за продажба :shock: Става въпрос за[u:2183wghw] легализиране употребата на марихуана за медицински цели[/u:2183wghw] при лечение на някои заболявания. Ама това не значи, че на болните от рак и СПИН ще им разрешат да си гледат две саксии коноп на терасата и да си павкат на обществени места. Гледам, че в първия пост има линк към някаква статия. Ето тук друг линк [url:2183wghw]http://frognews.bg/news_6048/Marihuanata_vodi_do_shizofreniia/[/url:2183wghw] Ако се разтърсите за мнения на специалисти, ще видите, че употребата на марихуана не е толкова безобидно нещо. И изобщо не съм съгласна с нечие мнение, че не трябва да ми пука за околните, стига да не ми вреди и да не ме засяга. Мисля, че не трябва някакви самозаблудени тийнове да излизат и да защитават нещо за което изобщо нямат реална представа.[/quote:2183wghw] Обясни го на хлапетата тук, а не на мен. [quote="Партилан420":2183wghw]Това вси4ко ОК, ама защо толкова предизборно протестчето този път и защо точно по гроздобер??[/quote:2183wghw] Нали знаеш - пилците се броят наесен. То е ясно, че здравомислещ човек няма да отиде, а само тийнове, които не са и чували за вредата и ползата от марихуаната.
Gravatar
bubence
2011-10-05_11:15
Re: Шествие за декриминализация на марихуаната 2011

:idea: http://www.youtube.com/watch?v=hoK6NztH3eQ
Gravatar
.Blueberry pSyrup...
2011-10-05_18:30
Re: Шествие за декриминализация на марихуаната 2011

така ли ще си говориме? "хлапета" и "нездраво мислещи"? евала, евала ... аз пък нищо няма да ти кажа ... :|
Gravatar
Nothingk
2011-10-06_03:46
Re: Шествие за декриминализация на марихуаната 2011

[quote="happyday":3l7jy071]То е ясно, че здравомислещ човек няма да отиде[/quote:3l7jy071] :roll: Почти уцели.Замени „здравомислещ“ с „цифрово-мислещ“ и ще се получи.Според мен,хепидей, съществуваш сравнително добре в средата си но има някои понятия,чиято стойност не поставяш под съмнение иот това последствието че интерпретационната ти система не разглежда събитието,а понятието за събитието. [size=85:3l7jy071]Ако не обновяваме понятията си за обективните обстоятелства,природата ще ни убие.. вече е започнала[/size:3l7jy071] :roll: :roll: .
Gravatar
Gos Pod
2011-10-06_17:45
Re: Шествие за декриминализация на марихуаната 2011

Да, за съжаление и до ден днешен в този момент си е крупен бизнес (без значение легален или не) ,а в нашият случай си е черно престъпление продажбата и разпространението на канабис :!: :idea: :idea: :idea: А още по-безумно,жалко и греховно е да се забранява растение, което естествено вирее за причина :!: Та всеки, който е против марихуаната или против разпространението и легално за културно/здравословни и икономически причини е или безпределно алчен или недостатъчно добре запознат/израснал ... Всеки , който нарича марихуаната наркотик е психично лабилен и има проблем...... И все пак, за тези които не разбират как би могло да се ограничи наблюдаването на неблагоприятните й ефекти и как би могло да се избегнат злоупотребите със свещените билки ... легализацията /или по скоро имунизация срещу преследването и наказването на разпространителите е единственият начин да се разреши този проблем или да се направи нещо по въпроса със злоупотребяването с марихуана, което без съмнение смятам, че е проблема който ни тревожи нас ,тук, оуимците ... @ happyday [quote="happyday":3tavdciq] [u:3tavdciq]Точно заради това не трябва да се разрешава употребата от всеки...[/u:3tavdciq] Уф, все едно съм някакъв Дон Кихот тука, тръгнал да се бори с вятърни мелници. Правете каквото искате, но тая "промена" нема да я бъде.[/quote:3tavdciq] А ти примерно като си толкова голяма хитруша сподели как иначе билки като канабис да се ограничат най-малкото за непълнолетни (както и 18+) друго яче освен ако не се легализира нейното разпространение :!: :?: :mrgreen:
Gravatar
flange
2011-10-08_05:48
Re: Шествие за декриминализация на марихуаната 2011

[url:1qadhgw2]http://www.medicalmarijuana.bg[/url:1qadhgw2] [quote:1qadhgw2]В развитите страни употребата на канабис – като релаксант или за медицински цели – през последния половин век нараства от нула до сегашните нива. В САЩ и Великобритания почти 50% от населението е пушило марихуана; в кротка Дания този дял е 70%. Ако дори една малка част от използвалите канабис са развили шизофрения вследствие на това, неизбежно би трябвало процентът на болните от шизофрения да е нараснал в сравнение с периода, когато употребата на канабис е била малка или никаква. Но не е.[/quote:1qadhgw2]
Gravatar
Spensi
2011-10-08_09:10
Re: Шествие за декриминализация на марихуаната 2011

Моето си мнение е, че никой по никакъв начин не трябва да забранява на други индивиди каквото и да е ... било то с Психоактивни в-ва или с чай ... а тва, да се забраняват Растения е още по-зле ... от забраната само печелят определен кръг от хора нито се намалява консумацията нито се ограничава разпространението ... кой и с какво право ще ми забранява да си гледам растения в нас ? беззначение от какъв вид са ? ае да не изпусна шествието :lol:
Gravatar
maneff
2011-10-08_16:31
Re: Шествие за декриминализация на марихуаната 2011

еми не отидох... бях изморен и не ми се ходеше като цяло и като прибавим дъжда, който се изля не знам дали някой изобщо си е направил труда да кисне на лошото време
Gravatar
Spensi
2011-10-08_16:38
Re: Шествие за декриминализация на марихуаната 2011

Доста слабо беше :) имаше повече полицаи отколкото протестиращи :lol: а и бая дъжд се изля ... :) то и не обикаляхме! ... :) аре мир и любов :oops:
Gravatar
Nothingk
2011-10-08_19:13
Re: Шествие за декриминализация на марихуаната 2011

То трябва минимум 50-100 хиляди да се изсипат на такова шествие, за да се сепнат малко управляващите.С малки групички тряа да има всяка седмица в продължение на месеци и години..и всеки път да има различно послание към управниците,за да може най-малкото да бъдат забелязани от някви европейски институции. Нещо „Промена“ нямат достаъчно гъвкави идеи ми се струва.
Gravatar
stardriver
2011-10-08_19:40
Re: Шествие за декриминализация на марихуаната 2011

[quote="Nothingk":3vasg617]Нещо „Промена“ нямат достаъчно гъвкави идеи ми се струва.[/quote:3vasg617] [color=#004000:3vasg617][b:3vasg617]От тревата е! [/b:3vasg617][/color:3vasg617] [b:3vasg617][color=#8000BF:3vasg617]0[/color:3vasg617][color=#8080BF:3vasg617]4[/color:3vasg617][color=#FF0000:3vasg617]:[/color:3vasg617][color=#80BFBF:3vasg617]2[/color:3vasg617][color=#FF0080:3vasg617]0[/color:3vasg617][/b:3vasg617]
Gravatar
dusmenes
2011-10-08_20:13
Re: Шествие за декриминализация на марихуаната 2011

[url=http://www.youtube.com/watch?v=hMM_T_PJ0Rs:3mogy0md][color=#00BF00:3mogy0md]The Flower[/color:3mogy0md][/url:3mogy0md]
Gravatar
Nothingk
2011-10-10_05:57
Re: Шествие за декриминализация на марихуаната 2011

.
Gravatar
Spensi
2011-10-10_06:07
Re: Шествие за декриминализация на марихуаната 2011

Напушили са се масата хора :lol: [url=http://en.wikipedia.org/wiki/420_%28cannabis_culture%29:1wrkcvva]4/20 (cannabis culture)[/url:1wrkcvva] ПП: идеята им беше в 4 и 20 да тръгне да се обикаля :D самоче всички включително и аз сме захарни мечета и не обикаляхме а стояхме до една от многото патрулки под едно дърво - 7 човека :idea: след като видях, че започвам да се разтапям реших да си тръгна :)
Gravatar
Nothingk
2011-10-10_06:14
Re: Шествие за декриминализация на марихуаната 2011

[quote="R2LsD2":2qdo564q][quote="Nothingk":2qdo564q]Нещо „Промена“ нямат достаъчно гъвкави идеи ми се струва.[/quote:2qdo564q] [color=#004000:2qdo564q][b:2qdo564q]От тревата е! [/b:2qdo564q][/color:2qdo564q][/quote:2qdo564q] :) Би трябвало да са фул креативни от тревата.Може изобщо да не пафкат а да прават шествията с няква задна цел :D [quote="R2LsD2":2qdo564q][b:2qdo564q][color=#8000BF:2qdo564q]0[/color:2qdo564q][color=#8080BF:2qdo564q]4[/color:2qdo564q][color=#FF0000:2qdo564q]:[/color:2qdo564q][color=#80BFBF:2qdo564q]2[/color:2qdo564q][color=#FF0080:2qdo564q]0[/color:2qdo564q][/b:2qdo564q][/quote:2qdo564q]Ако мое да ми преведеш кво е станало в 4.20 ше е супер :) :) .
Gravatar
Nothingk
2011-10-10_06:25
Re: Шествие за декриминализация на марихуаната 2011

[quote="Spensi":19qjzv4f] :) [/quote:19qjzv4f]Много бързаш с поста :) :P Излиза че питах, след като ти отговори.
Gravatar
Терпсихора
2011-10-10_18:21
Re: Шествие за декриминализация на марихуаната 2011

[quote:3g1hq60a]а тва, да се забраняват Растения е още по-зле[/quote:3g1hq60a] [b:3g1hq60a]И Крум това си е мислел като е изкоренил лозята на сродниците прабългари и славяни :D :D Жалко за шествието - сериозните намерения би трябвало да са подплатени и със сериозни действия.[/b:3g1hq60a]
Gravatar
Партилан420
2012-02-03_09:55
Re: Шествие за декриминализация на марихуаната 2011

Крум не е изкоренявал лозята. Това е дезинформация, плод на византийската пропагандна машина.
Gravatar
astrangeloop
2012-02-03_10:18
Re: Шествие за декриминализация на марихуаната 2011

А ти си бил там, че знаеш? Иначе е твърде възможно да си прав; но никакви доказателства е по-малко от някакви, били те фалшиви или византийски ;)
Gravatar
Hupia
2012-02-03_10:19
Re: Шествие за декриминализация на марихуаната 2011

АбсЕлютно..! :roll: Ако наистина ги е бил изкоренил до крак лозята както твърдят,откъде е взел вино да напълни черепа-чаша на Никифор на партито по случай голямата победа,най-вероятно внесено контрабадно от Франкската империя...! :lol: :) .................................................................... Иначе и траки и българи са обичали хубавото вино, та не вярвам да и аз да било така...все едно сега да забранят ракията и виното ...та седи гледай тогава какво става! :lol: :lol: :) [color=#004000:3bezheb8]...По тая логика аз предлагам да забранят някои декоративни иглолистни растения,щото отделят силно токсични полени и в големи концентрации могат да предизвикат натравяния...! :P :lol: :lol: [/color:3bezheb8]
Gravatar
Терпсихора
2012-02-05_11:32
Re: Шествие за декриминализация на марихуаната 2011

[b:olq5ktuk]Има сведения, не е като да няма :D колкото до лозята ... нали знаете поговорката ако попът се напива, селото не изтрезнява, а това, че е забранил да се пие не му пречи да си остави няколко бъчви за "срещи от високо равнище" :D Не знам дали някой се сеща за миниатюрата, на която точно Крум пие от прословутата чаша. Там се вижда, че нещо се червенее в чашата :D обаче пред князете няма нито вино нито чаши. Хана решава, кой и колко, с две думи и изпълнителна и законодателна васт. :D Има и приказка, че някакви пропили се боили, ядосали хана и за това наредил да изкоренят лозята ... :lol: :idea: [/b:olq5ktuk] [quote="Hupia":olq5ktuk]на партито по случай голямата победа,най-вероятно внесено контрабадно от Франкската империя...[/quote:olq5ktuk] [b:olq5ktuk]по-скоро от Пелопонес и там братята славяни са обичали чашката :lol: :D [/b:olq5ktuk]
Gravatar
Партилан420
2012-02-06_22:26
Re: Шествие за декриминализация на марихуаната 2011

Ми не , не съм бил там, ама мога да мисля, затова и знам... 1. Крум, дето поркал ВИНО от кухата тиква на Никифора- това го знаем не само от византийските "извори", но и от нашите си. 2."изворът", дето твърди, 4е Крум бил изкоренил лозята е "късен"- и той също "не е бил там", ОСВЕН това тоз бисер го е писал по време, през което самият тогавашен базилевс се е опитвал да изкорени пиянството от собствения си народец, затова и пуска в ход пропагандата "по примера на страшния враг"... 3.нашите "извори" за никакво "изкореняване на лозята" не споменават, ако имаше нещо такова, то: 3.1 това нямаше как да бъде пропуснато тихомълком, нито би могло да се слу4и без сериозно народно брожение(доколкото познаваме народеца ни, който и до ден днешен си е все същия в ТОВА отношение) и 3.2 ако имаше нещо такова, то сортът "МАВРУД" нямаше как да оцелее до наши дни, защото е ендимитен, т.е- среща се само у нас, и не е имало на4ин да бъде възстановен, ако е бил изкореняван... А 4е на НЯКОИ боляри-пиянки - техните болярски лозя може и да е изкоренил Крума, това също не го знам, но го допускам като напълно възможно, и това да е послужило като "песъ4инка"около която е бил изграден късният византийски истори4ески "бисер". това също. :lol:
Gravatar
brainjuice
2012-02-07_10:46
Re: Шествие за декриминализация на марихуаната 2011

Сведението, че Крум изкоренява лозята, идва от гръцкия енциклопедичен речник от края на 10. в. Свидас или Суда. Ето текста на съответното място онлайн, в статията "Българи": http://www.stoa.org/sol-bin/search.pl?d ... per_page=1 Имаме някакво домашно сведение, но то е късно и е превод от гръцки. Много се доближава до цитирания речник. Но В. Златарски смята, че то не е превод на пасажа у Суда, защото славянският текст показва редица особености в сравнение с този пасаж. Според него то вероятно е превод на по-ранен източник, който независимо от това е използван и от Суда. Във всеки случай, и двете достигнали до нас сведеиния - гръцко и славянско - са късни. Разсъжденията на Златарски за общия характер на Крумовото законодателство (изглежда, първият писмен закон на средновековната българска държава) може да прочетете [url=http://promacedonia.com/vz1a/vz1a_b2_1.html#98.:bd82ypyq]тук[/url:bd82ypyq]. Съгласен съм с него, че историята около създаването на законите, разговорът с пленниците авари и т.н., са легенда. Развалата на нравите, в това число пиянството, като причина за упадъка на държавата е "общо място" във всички антични и средновековни историци от древния Рим насетне. В този смисъл може да се тълкува и това с изкореняването на лозята. Според Златарски това било "временна мярка, която никога не влязла в сила". Възможно е. В крайна сметка, лозята са освен всичко друго и поминък. Както и днес, много хора са си вадели хляба от производство на и търговия с вино. Очевидно този поминък не е секнал с Крум и го има до ден-днешен. Гаврил Кацаров прави интересен паралел между сведенията на гръцките извори за Крум и сведенията на същите тези извори няколко века по-рано за Буребиста, дакийския цар, воювал с Рим. Буребиста също бил законодател и борец за добрите нрави на народа си и според античните гръцки извори (Страбон) също изкоренил лозята си. Според Кацаров, когото Златарски [url=http://promacedonia.com/vz1a/vz1a_b2_1.html#102.:bd82ypyq]цитира[/url:bd82ypyq], е възможно цялата история със суровия варварски цар, изкореняващ лози, да е просто легендарно "общо място", което си върви у историците през вековете. А, мисля си аз, възможно е при многобройните си набези на византийска територия Крум да е унищожавал техните лозя. И така да е останал в колективната памет на византийците като изкоренител. И тази идея да се е промъкнала незабелязано и в сведенията за законодателството му сред българите. Теофан Изповедник е eдинственият [i:bd82ypyq]съвременен[/i:bd82ypyq] на събитията византийски историк, който пише не повече от 5 години след смъртта на Никифор. Защото Никифор загива през 811, а самият Теофан умира през 817 г. Та, когато Теофан разказва за смъртта на василевса (и това добри хора са го качили онлайн [url=http://promacedonia.com/gibi/3/index.html:bd82ypyq]тук[/url:bd82ypyq]), той казва, че Крум издълбал черепа му и "давал на славянските князе да пият от нея". Какво са пиели от нея аз лично не се наемам да гадая. Може би за Теофан се подразбира, че няма как да не е вино, поради което и не го споменава изрично. А може и да не е било вино, а да е било медовина, кумис... Знае ли човек. Във всеки случай, как си го представят няколко века по-късно художници и хронографи не е критерий. Те си го представят според собствената си епоха. В ренесансовите картини за раждането на Христос овчарите също са с ренесансови костюми, каквито, естествено хората в Палестина през 1. в. пр.н.е. не са носели. Та и с чашата с вино така. (Но явно тези художници не са познавали историческото сведение, че Крум бил изкоренил лозята - то може би никога не е било особено разпространено.)
Gravatar
Syman
2012-02-07_14:54
Re: Шествие за декриминализация на марихуаната 2011

хора спокойно, става въпрос само за едно шествие а не за вина крумове и тн
Gravatar
Asymetral
2012-02-08_08:47
Re: Шествие за декриминализация на марихуаната 2011

meanwhile в специализирания съд... http://www.youtube.com/watch?v=yILogdwQ1_E ... 8 месеца затвор за притежание на цигара марихуана... :x а вчера осъдиха жена на 14 месеца затвор заради това че е прегазила на пешеходна пътека дете в 5-ти клас... :x :x :x :x .. амииии ебаси не знам просто....
Gravatar
nina
2012-02-08_16:49
Re: Шествие за декриминализация на марихуаната 2011

[url:1wopedv0]http://www.btv.bg/videos/ekskluzivno-video/video/1065814181-Ekskluzivno_S_tsigara_marihuana_v_parlamenta.html[/url:1wopedv0] наистина няма такъв абсурд!!!!!А мафиотите си гледат кефа и живеят като царе...баси кривосъдието :!:
Gravatar
Syman
2012-02-08_18:10
Re: Шествие за декриминализация на марихуаната 2011

има ли смисъл ? на всички ни е ясно, че ако се легализира(отвори се пазара) някои хора ще изгубят много пари. Политиците никога няма да работят против себе си и това е не само в [u:tk7m1ei2]б[/u:tk7m1ei2]ългария.
Gravatar
stardriver
2012-02-08_18:50
Re: Шествие за декриминализация на марихуаната 2011

[b:h07sq4d4]Условна присъда [i:h07sq4d4][u:h07sq4d4]година и половина затвор[/u:h07sq4d4][/i:h07sq4d4] за убиец, прегазил пенсионерка с АТВ[/b:h07sq4d4] http://www.btv.bg/news/bulgaria/zakonir ... _jena.html [b:h07sq4d4]vs.[/b:h07sq4d4] [color=#008000:h07sq4d4][b:h07sq4d4][i:h07sq4d4][u:h07sq4d4]8 месеца затвор[/u:h07sq4d4][/i:h07sq4d4] за притежание на цигара марихуана[/b:h07sq4d4][/color:h07sq4d4] http://www.youtube.com/watch?v=yILogdwQ1_E [b:h07sq4d4]edit:[/b:h07sq4d4] [color=#008000:h07sq4d4][b:h07sq4d4]Марихуана в парламента[/b:h07sq4d4][/color:h07sq4d4] http://www.btv.bg/news/bulgaria/story/2 ... menta.html