Gravatar
MoridinBG
2011-04-13_20:47
Доброволци за участие в аварийно-спасителни работи

http://www.radiosofia.bnr.bg/RadioSofia ... ovolci.htm [quote:1fkvos2w]До 30 май Столичната община набира доброволци за участие в аварийно-спасителни работи, съобщиха от общината.[/quote:1fkvos2w] [quote:1fkvos2w]На доброволците се осигурява обучение, екипировка, обезщетение при условията и редът, определени от Министерския съвет, ако претървят телесна поврема при или по повод изпълнение на задачите им, както и възнаграждение за времето на изпълнение на доброволческия труд, застраховка срещу злополука.[/quote:1fkvos2w] [quote:1fkvos2w] Заявленията за участие в доброволното формирование се подават в дирекция "Управление при отбранително-мобилизационна подготовка, защита при бедствия и пожарна безопасност" на Столичната община. Към тях трябва да има автобиография, копие от документите им за самоличност, а тези, които желаят да бъдат водачи на специализирана техника, трябва да прилагат и свидетелство за управление на МПС за съответната категория. До 30 юни комисия от общината ще разгледа заявленията. [/quote:1fkvos2w] Аз утре мисля да пусна документи (:
Gravatar
Партилан420
2011-04-13_21:37
Re: Доброволци за участие в аварийно-спасителни работи

[quote:10f1it5y]от членовете на формированията се иска незабавно да се отзоват при критична ситуация [/quote:10f1it5y] късмет ти пожелавам и да знаеш, 4е кой каквото сам си направи, никой друг не може да му го направи, в америка от две седмици по4нали скришом да въвеждат военно положение, скоро ше дойдат дни, когато в градовете ще стане твърде интересно за партилани, за да си струва да бъдем там, всекиму ще се наложи да изпита вси4ко, което е натворил, кой- 11 по рихтер, кой- ядрената зима, кой-глобалната пандемия... по ми харесва да го възприема като биосферно самопрочистване, "Хомо сапиенс" е "спийшис нон-грата", еволюирай в нещо друго дорде е време или потъваяй заедно с "Титаника" на съвременната технологи4на цивилизация.
Gravatar
MoridinBG
2011-04-13_22:01
Re: Доброволци за участие в аварийно-спасителни работи

Защо пък да не се отзова при критична ситуация? Да бягам в гората ли?
Gravatar
Партилан420
2011-04-13_22:37
Re: Доброволци за участие в аварийно-спасителни работи

всеки сам си решава. В гората поне има шанс да помогнеш на такива, дето доказано са могли поне малко сами да си помогнат.
Gravatar
the GNOME
2011-04-14_05:00
Re: Доброволци за участие в аварийно-спасителни работи

че колко далеч и скришна е таз гора, че да вярваш, че останалите няма да стигнат до нея когато[i:h0f1vwe0](ако)[/i:h0f1vwe0] им потрябва?
Gravatar
Партилан420
2011-04-14_05:43
Re: Доброволци за участие в аварийно-спасителни работи

дале4 съм от таквиз заблуди, Гноме, само ми се 4ини, 4е ДОКАТО дофтаса дружината на "останалите" нема да са останали 4ак толко много. 7 години си 4ешем езиците и си губим времето над клавиатурите ве4е, кой колкото успял да се промени, кой колко се подготвил тепърва да се променя, няма кво да си ги мерим, ке дойде виденоден, ке отмине, пък тогава ке се броим , ако ни е до това де.. на хората в градовете отдавна съм се отказал да им помагам по друг на4ин, освен като ги срещна в гората, пък който му сезанимава да се занимава с безопасностите на тълпите. :P
Gravatar
aluin
2011-04-14_10:32
Re: Доброволци за участие в аварийно-спасителни работи

Хмм.. тука наскоро се зачетох в едно интервю с 11-годишно дете-индиго (от 2006та година е статията) и не знам колко е вярно и колко нагласено и прочие, няма значение.. но има доста поле за размисъл, доста неща които са казани ми се струват логични и интуитивни, без да се вкарвам във филми разбира се.. [b:2h91zmm8]http://www.temura.net/дете-индиго-онлайн/#more-5263[/b:2h91zmm8]
Gravatar
the GNOME
2011-04-14_10:38
Re: Доброволци за участие в аварийно-спасителни работи

[b:35jwyq9i]Партилан420[/b:35jwyq9i] -> много ми бяга смисъла на думите ти понявга... ако приемем, че знаеш какво ще се случи, както и че вече е късно за каквото и да било - то тогава не казваш нищо друго освен: "Ще видите вие като дойде [b:35jwyq9i]денят[/b:35jwyq9i] - тогава ще ви кажа аз - [b:35jwyq9i]Видяхте ли - нали ви казвах!!?[/b:35jwyq9i]". Ту си срещу антихуманните действия на хората ту си против хората.. Като цяло основно - плашиш и страхуваш - пък то така добро прави ли се? Не отричам, че в постовете ти има много интересна информация понкога, но често е трудно да я отдели човек..
Gravatar
Партилан420
2011-04-14_12:46
Re: Доброволци за участие в аварийно-спасителни работи

Май смисълът на думите се скита в безбройните пространства на Душите ни, които- сред Океана на Мечтите- успяват да налучкат вярно ритъма и китове припяват в дълбините... Недей приема нищо наготово-Не знам какво, нито кога, но ще се слу4и...Тогава вси4ко по4ва се 'от ново' И не е "късно", хи4, всъщност е рано, и в 4акане претакам си търпението и жалко е, 4е ли4ностно се 'ХРАНИМ", наместо да обсъждаме решения. Изобщо не съм "срещу" антихуманните действия на хората, нито пък съм "против" самите хора. Много ти е антропоцентри4но разбирането. "против" съм антиПриродните действия на хората и съм "за" биосферното самопре4истване. Нищо страшно няма, дори в една Разбудена Природа- о, Прекрано е!! да се разхождаш в бурна нощ по билото, да виждаш в летен ден пред теб торнадото, да слушаш "Омм" скалите как въздишат 3 мига допреди да се раздрусат от тръпките на сеизми4ни трусове. О. прекрасно е... но само да не си в града тогава! А който ще- пък нека да се плаши!.. уплашените лесно ги зомбират. А без зомбирани стращоци и апаши-кой друг клонираните ще неутрализира??