Gravatar
stardriver
2010-06-11_12:59
НЕ на Нефтопровода!

[quote:2nmpcw35]Министър-председателят Бойко Борисов е информирал посланиците на страните от ЕС за причините за спирането на проекта "Бургас-Александруполис". Премиерът отбеляза, че този проект е нежелан от населението на Бургаския регион. "Всички видяхме какво стана в Мексиканския залив. Обясних на посланиците колко е бурно морето, колко е тесен заливът и какво означава всеки ден там да влиза танкер”, коментира министър-председателят. Той посочи също, че трасето минава през "Натура 2000", а ефективността на проекта може да се търси след десетки години. По думите на премиера същото се отнася и за АЕЦ "Белене". Готови сме да разговаряме с всеки, който е готов да каже откъде ще се вземат пари за проекта, иначе това са само голи приказки, заяви Борисов. По думите му 26 млрд. лв са нужни за построяването на централата, като не се знае кога централата ще се изплати. Междувременно, министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков заяви, че кабинетът не е решавал, че няма да участваме в "Бургас-Александруполис", нито да се "замрази" проектът АЕЦ "Белене". Попитан дали това означава, че смята, че не трябва да се отказваме, министърът отговори: "Нищо такова не смятам, това, което казвам, е, че не сме решавали, че няма да участваме нито в единия, нито в другия проект". Проектът "Бургас-Александруполис" не се бави по наша вина в момента, а защото се извършва екологична оценка, каза Трайков. В крайна сметка отношението на гражданите на района е част от решението дали да се участва в един проект, допълни обаче той. При "Белене" няма решение за замразяване, а процес за търсене на чуждестранен стратегически инвеститор, обясни министърът. Ако това се тълкува като замразяване, ние сме разговаряли с партньорите си по проекта, докато не се осигури финансиране, да не се извършват съществени дейности, свързани с ангажирането на големи финансови средства, каза той. [/quote:2nmpcw35] source: BTV.bg/news :)
Gravatar
krizbeto
2010-06-13_13:04
Re: НЕ на Нефтопровода!

[color=#00BF00:3jeodvcv]Няма пари - няма петролопровод, не мисля че мнението на хората е водещо в случая. :) [/color:3jeodvcv]
Gravatar
YODAN
2010-06-14_16:58
Re: НЕ на Нефтопровода!

ми тва където се случи с таа спукана тръба в сащ , е направо доста кошмарно предсатавете си тук да стане нещо подобно забравете морето - за доста време :idea: