Gravatar
RealityDysfunction
2009-05-20_11:43
За една по-хубава и по-чиста София

Ако се вярва на [url=http://i709.photobucket.com/albums/ww100/realdys/cleansofia.jpg:1trgvyhk][b:1trgvyhk]този лист[/b:1trgvyhk][/url:1trgvyhk], намерен в BILLA, ([i:1trgvyhk]беше купчинка от доста копия[/i:1trgvyhk]) може би вече има какво да се направи по въпроса. Макар че не знам кучетата и котките какво смятат да ги правят... :shock:
Gravatar
Moonstone
2009-05-20_12:23
Re: За една по-хубава и по-чиста София

Ehe nai na kraq i obshtinata dase razdviji malko...
Gravatar
ani
2009-05-21_09:56
Re: За една по-хубава и по-чиста София

Идеята е чудесна :wink: и искрено се надявам популяризирането на това Основно задължение на всяка една Община сред гражданите да доведе до решаването на реални проблеми................... :idea: [color=#FFFFFF:2kjo783h]само дето, сега някак предизборно ми звучи доста пресилено, особено присъствайки текста: [b:2kjo783h]Само Ние Ще Ви Помогнем![/b:2kjo783h] незнам хора........., аз се чувствам омерзена......... , едва ли не изнасилена............... как управниците ни,Нашинките Избраници дори ако щете си ползват най-безцеремонно всякакви възможности за еФФФФФФтин ПР....... много ми е смешно:))))в БилЛа листовки...., за едно от основните задължения на една Община!!!! ние сме за бой, ние щото дори и за да се оплачем, чакаме някой да ни разреши......хайде спирам,за да не Черня Темата![/color:2kjo783h] стискам палци!
Gravatar
Syman
2009-05-21_10:19
Re: За една по-хубава и по-чиста София

Звънях на тея и оправиха лампите в градинката до нас. Разбира се ми казаха че няма пари за кошчета - Българска му работа.
Gravatar
RealityDysfunction
2009-05-21_10:39
Re: За една по-хубава и по-чиста София

@ ani Листовките ги намерих в началото на годината, помня, че бях с палто. Просто досега ми се търкалят на бюрото, защото нямах време да ги сканирам/пусна тук. Така че, да се надяваме, че не е предизборен манипулат, а истинско новопосадено дръвче по пътя към една голяма, разлистена гора. :) :oops: :)
Gravatar
ani
2009-05-21_12:30
Re: За една по-хубава и по-чиста София

дано ! RealityDysfunction :oops: , аз определено желая да е така и знам, че е: [quote:3gylh0b9]новопосадено дръвче по пътя към една голяма, разлистена гора.[/quote:3gylh0b9] [size=85:3gylh0b9]просто имайки доволно на местен план в Пловдив сблъсаци с Уредниците от няколко кабинета, съм натрупала негативи, което ме кара да съм подозрителна и често бясна на тази Тема............... Аз не виня само Ората дето заемат някакви постове в администрациите, защото Тя системката с нищо не се е променила, от тази преди 20 години :mrgreen: , но не само в качеството и начина на грижа и управление на едно селище, а и в отношението на голямо количество обикновени редови граждани, който махат с ръка и не намират и грам смисъл да направят каквото и да било......., което е важно и необходимо според светогледа им...... Обезумявам, че е нужно едва ли не да ни накарат да свършем нещо, за което ние имаме законно право и дори задължение да го правим бидейки "граждани"..... не искам да казвам, но неосъзнато самите ние поддържаме Матрицата с бездействието и неангажираността си..... В момента изразявам личната си позиция, която нека не се тълкува като нападка лична, ни най-малко. Радвам се, че все пак нещо се случва , без значение кой го инициира и с какви намерения го прави. и ще си позволя да продължа темата: вече от 20 близо години живеем в демократична страна, но някак все още лежим на старата вече схваната кълка. не виня възрастните, че не осъзнаха промяната, не виня младите, че имат други приоритети, виня по скоро нас 30 годишните, които някак не намираме смисъл, че сме в разцвета на силите си, а ......всеки си има лична борба...........:)))))) мразя лесната търсена продаждност, мразя лесната очаквана подкупност ненавиждам опитите да се заблуждава обществото в частна угода! припадам от смях, как изведнъж едва ли не се появява Спасителя! [/size:3gylh0b9] съжалявам, но така мисля!
Gravatar
RealityDysfunction
2009-05-21_13:15
Re: За една по-хубава и по-чиста София

Години наред успешно са ни превръщали в послушни овчици, които е по-добре да си траят, за да не им из-[i:29005x81]Белен[/i:29005x81]-ят руното.. Сега трябва да ни учат как да забелязваме проблемите и как да съберем смелост да се оплачем на някого.. Абе, дано е верно, пък то ще се види. На мен бележката ми виси вече на една етажерка и ще ги тествам скоро.. Поздравче!
Gravatar
ani
2009-05-21_21:32
Re: За една по-хубава и по-чиста София

[size=85:1hozlrvy]Чл. 17. (Изм. и доп. - ДВ, бр. 65 от 1995 г., изм. - ДВ, бр. 69 от 2003 г., в сила от 27.10.2003 г.) (1) [b:1hozlrvy]Местното самоуправление се изразява в правото и реалната възможност на гражданите и избраните от тях органи да решават самостоятелно всички въпроси от местно значение, които законът е предоставил в тяхна компетентност в сферата на:[/b:1hozlrvy] 1. общинското имущество, общинските предприятия, общинските финанси, данъци и такси, общинската администрация; 2. устройството и развитието на територията на общината и на населените места в нея; 3. образованието; 4. здравеопазването; 5. културата; 6. благоустрояването и комуналните дейности; 7. социалните услуги; 8. опазването на околната среда и рационалното използване на природните ресурси; 9. поддържането и опазването на културни, исторически и архитектурни паметници; 10. развитието на спорта, отдиха и туризма. (2) Гражданите участват в управлението на общината както чрез избраните от тях органи, така и непосредствено чрез референдум и общо събрание на населението. [/size:1hozlrvy] http://www.bcnl.org/doc.php?DID=14 дано известността на този телефон доведе до по малко неуредици и празни приказки.... звънете, не ги жалете....за Бога Братя.....обръщайте им внимание за Всичко, което е ненормално и нередно около Вас! те са там, за да ни помагат и съдействат винаги безприкословно, а не за да им се молим да го правят..... сори,че прекалих,ама съм остра особено при ползването на такива изтъркани за мен Позиви....яташкото движение да не се е зародило наново?
Gravatar
RealityDysfunction
2009-05-21_21:37
Re: За една по-хубава и по-чиста София

То стана малко сякаш защитавам листовката и създателите й. А аз само исках да я постна тук, защото ме впечатли. Извадката е хубава, но колко реални истински дишащи българи знаят, че законът е на тяхна страна? И колко такива активно се възползват от това си право? Не е ли състоянието на страната и обществото ни доказателство за точно обратното? Затова, отново, за пореден път, аз пък ще кажа, че каквото и да е, нека се надяваме, че ще доведе добро след себе си... да го приемем като такова, и ако не е - да го направим ние такова. PS - има птици, живели в плен години.. забравили да летят. Ако имаш честта да пускаш такава птица на свобода.. трябва отново да я учиш, че има криле.. :oops:
Gravatar
ani
2009-05-22_07:35
Re: За една по-хубава и по-чиста София

ох,ох..имам чувството, че понякога сякаш е по удобно да не знаем, да не разбираме, да не искаме... RealityDysfunction ни най-малко третирам темата и постването на листовката, като опит тя да бъде защитена / направата на листовката / от теб или да се възвеличи ролята на нейните създатели..... аз просто си изразявам мнението не виждам защо сега трябва да бъда убеждавана, как малко хора си знаят правата, как малко хора знаят, че [quote:vh9a5799]законът е на тяхна страна[/quote:vh9a5799], как [quote:vh9a5799]състоянието на страната и обществото ни е доказателство за точно обратното?[/quote:vh9a5799] според мен обществото е виновно за всичко! управниците в даден момент са част от гражданите, в следващ биват извеждани за ръководители, в последващ биват оставяни да си правят,каквото си искат...и те действат, защото Народа не бил знаел????не съм съгласна, просто на Народа не му се занимава, просто Народа залита пред думите,позите и демонстрациите така лесно, че за мен някак е необяснимо, как сме така скроени.....предизборно можем да се лютим,ама следизборно сме тихи и кротки..... ако една такава листока бъде разпространявана от независима гражданска организация би ли те впечатлила? искам да бъда разбрана правилно,аз не се заяждам, или правя опит да провокирам...напротив тези Теми са от особена значимост за мен и дори ми е тъпо, че едва 2 ма, 3 ма ги дискутираме..........
Gravatar
Moonstone
2009-05-22_08:11
Re: За една по-хубава и по-чиста София

A we te mnogo hora si znaqt pravata ama ko si gi tarsi?Ne trea tolkoz da obvinqva tozi onzi kmet ministar i t.n da pokajem malko grajdanska aktivnost zashtoto v kraina smetka vsi4ko zavisi ot nas horata v BG!!!
Gravatar
RealityDysfunction
2009-05-22_09:55
Re: За една по-хубава и по-чиста София

Здрасти пак! :) :) :) [quote="ani":26rh2907]просто на Народа не му се занимава[/quote:26rh2907]Ами да де, и аз точно това казвам, че не му се занимава на народа, защото години наред е кондициониран, че от нищо резултат няма да има. [quote="ani":26rh2907]просто Народа залита пред думите,позите и демонстрациите така лесно, че за мен някак е необяснимо, как сме така скроени.....предизборно можем да се лютим,ама следизборно сме тихи и кротки.....[/quote:26rh2907]Тук не знам, аз изобщо не я връзвам тая листовка с изборите, нали ти казвам, че още зимата я намерих. Иначе - да.. може би е така, както казваш, и то може би се обяснява със същото обяснение, което давам горе - години инерция. [quote="ani":26rh2907]ако една такава листока бъде разпространявана от независима гражданска организация би ли те впечатлила?[/quote:26rh2907]Виж ми поста, с който пускам листовката. Изобщо не съм писала, че съм впечатлена от някаква инстанция или организация. [b:26rh2907]Пояснявам какво ме впечатли - фактът, че някой нещо прави[/b:26rh2907]; че си е направил труда да го изпечата и да го разпространи. Като прибрах листовката даже не обърнах внимание коя е инстанцията. Това, което ме впечатли, беше, че (ако е истина написаното) някой някъде би обърнал внимание на мое оплакване, и си прави труда този факт да стигне до мен. Щото ако си говорим обективно, и аз не знам на кого да се оплача за разни неща.. и затова не се и опитвам. [quote="ani":26rh2907]искам да бъда разбрана правилно,аз не се заяждам, или правя опит да провокирам...напротив тези Теми са от особена значимост за мен и дори ми е тъпо, че едва 2 ма, 3 ма ги дискутираме..........[/quote:26rh2907] Не, не, не! Аз не го приемам като заяждане, просто се опитвам да те разбера. Да разбера какво те дразни. В смисъл - като никой нищо не прави се ядосваме.. а като някой нещо прави, пък се чудим дали не се преструва.. Наистина не те разбирам просто.. Сега като разчоплихме темата.. се замислих.. може пък в Столичния Инспекторат да има някакъв Човек, на когото искрено Му Пука. Който се радва, че е там, и че може да Промени Нещо. Идеалист.. някакъв. Който е направил самосиндикално тези листовки, и ги е разпространил, и Искрено Иска Нещата Да Се Случват.. Може и така да е.. в моя наивен свят, хахаха! :o :o :o Поздравче!
Gravatar
ani
2009-05-22_10:45
Re: За една по-хубава и по-чиста София

[quote:3ssf8b38]Не, не, не! Аз не го приемам като заяждане, просто се опитвам да те разбера. Да разбера какво те дразни. В смисъл - като никой нищо не прави се ядосваме.. а като някой нещо прави, пък се чудим дали не се преструва.. Наистина не те разбирам просто.. [/quote:3ssf8b38] радвам се, че сме извън емоционални шокове, за това ще продължа.... дразни ме най-вече това: [quote:3ssf8b38]Щото ако си говорим обективно, и аз не знам на кого да се оплача за разни неща.. и затова не се и опитвам.[/quote:3ssf8b38] радвам се, че го изразяваш обективно лично :idea: :oops: аз не мога да приема обаче, че човек не може да направи нещо, което иска да направи. незнанието не е оправдание да не се дори и опитва, може моя начин на мислене да е сбъркан, но за мен незнанието е редно да е двигател на знанието, на диренето, на неспокойствието и импулс за действия............ аз не роптая, че я има листовката, а просто защо е нужна нейната поява, за да сме спокойни вече, че има към кого да се обърнем/оплачем,че има кой да ни чуе........., като тези служби имат такъв ангажимент по подразбиране..... също дали никой нищо не прави е доста спорно! мога да подкрепя с примери, че не малко граждани, инициативни групи, неправителствени организации, освен някаква дирекция за обратен контакт в администрациите се грижат за обществените проблеми, но отново един Гражданин би трябвало да се позаинтересува сам! лесно е да се разчита на случайността. хубаво е, че вече притегателната сила на желаната "случайност" :P работи отлично..... моето недоволство е породено единствено от факта, че някой друг трябва да направи нещо по въпроса, че липсва желание за прокарване на прецеденти, които са носители на промени и доказателство за движение напред..... когато аз съм разпространявала листовки, не със същото, но с подобно съдържание, много от случайните думи, които съм чувала е, че това не е наша работа.....за това и питах, как би се тълкувало разпространението на такива материали от организации извън административните..... България не веднъж е определяна от Европа, не само като най-корумпираната държава, а и като най-централизираната такава http://www.strategy.bg/News/View.aspx?lang=bg-BG&Id=305 , за което в голяма степен / според мен / е виновно отново това лесно "незнам към кого да се обърна" :idea: от страна на гражданите.... това не би било така, ако в училищата се въведат дисциплини и практики по Гражданско поведение, ако има работа с нормативната и законодателната уредба в страната от момента на съзряването и изграждането на една личност..... обаче ето на отново в образователните структури се говори за Забратки и Кръстчета повече, отколкото за адекватно съвременно образование, което гради устойчиви и развиващи се успешно личности, които си знаят правата и задълженията, които знаят структурата на Държавата и принципите и на съществуване и уредба ..... аз просто исках да кажа :idea: :- , че изземването на информационните канали само и еднствено в услуга на властта / без значение чия е тя /, както и липсата на желание за самосправяне с проблема от страна на гражданите не спомага за напредък..... подразних от думите: "Само ние ще Ви помогнем!" , като малко по горе е казано: "Всичко зависи от нас гражданите на София" просто по моя изкривен модел на мислене това е една чиста форма за маниполация......и игра на думи...................
Gravatar
RealityDysfunction
2009-05-22_11:09
Re: За една по-хубава и по-чиста София

[quote="ani":fmxnfeuc]не мога да приема обаче, че човек не може да направи нещо, което иска да направи.[/quote:fmxnfeuc]Ами, пак повтарям, хората години наред не са успявали да постигнат нищо. И са стигнали до състояние на пълно спиране, а именно - не се и опитват. [quote="ani":fmxnfeuc]незнанието не е оправдание да не се дори и опитва[/quote:fmxnfeuc]Опитвам, но нямам време. Преди месец ми вдигнаха неправомерно колата, паркирана пред една, както се разбра впоследствие, нелегално построена ограда/вход. Ще подам жалба към някого за тази ограда, защото ми причиниха проблем без да съм виновна. Обаче.. нямам време. Седи си ми задачата в списъка незапочнати. И като си помисля през какво трябва да мина, за да разбера към кого точно трябва да се обърна с жалбата, и с колко сърдити лелки ще трябва да говоря, и през колко горящи обръча да скоча.. и я отлагам задачата.. Но ще я свърша някой ден. Иначе аз се оплаквам! В магазините и изобщо - трябва да се събудим. [quote="ani":fmxnfeuc] за мен незнанието е редно да е двигател на знанието, на диренето, на неспокойствието и импулс за действия............[/quote:fmxnfeuc]В един идеален свят.. Аничке. Няма лошо да се опитваме да го приближим, този ден.. този свят.. разбира се! [quote="ani":fmxnfeuc]аз не роптая, че я има листовката, а просто защо е нужна нейната поява, за да сме спокойни вече, че има към кого да се обърнем/оплачем,че има кой да ни чуе........., като тези служби имат такъв ангажимент по подразбиране.....[/quote:fmxnfeuc]Да де - права си! Ама въпреки това никой за нищо не се оплаква, нали? Не е ли факт това? Хората в магазина ги е страх да се оплачат, че касиерката се държи с тях грубо! Камо ли за по-големи неща! В смисъл - факт е, че не се оплакваме. А ти се ядосваш, че е нужно да ни окуражават да се оплачем. Ами, като си траем, трябва да ни го сдъвчат. В смисъл - ти се ядосваш срещу фактите.. Те са си за ядосване, но ядосването няма да ги промени. Такива листовки (ако са искрени) може да променят тези факти. Дразненето и ядосването си остават непроменящи реалността емоции, макар и оправдани такива. [quote="ani":fmxnfeuc]подразних от думите: "Само ние ще Ви помогнем!"[/quote:fmxnfeuc]Всъщност, и мен това не ми допадна, но не се замислих по-нататък. За мен важното е да се задвижим, а после вече ще се види кой какво.
Gravatar
ani
2009-05-22_12:27
Re: За една по-хубава и по-чиста София

благодаря :) [quote:2558hr2c]Ама въпреки това никой за нищо не се оплаква, нали? Не е ли факт това?[/quote:2558hr2c] не, по скоро се оплакват силните на деня....., тези, които нямат скрупули и т.н., тези които знаят да използват лостовете на системата........те се оплакват, за да печелят повече, за да имат повече....., за да живеят добре и комфортно.... [quote:2558hr2c]Хората в магазина ги е страх да се оплачат, че касиерката се държи с тях грубо! Камо ли за по-големи неща! В смисъл - факт е, че не се оплакваме. [/quote:2558hr2c] работила съм около 7 години в търговията и то в най-бясната търговия преди години тази с мобилни телефони, вярвай ми бе ад!!!! оплакваха се хората...., но количеството на заможните оплаквачи :P бе повече от количеството на скромни хорица, които едва,едва надигаха глас да изразят своето несъгласие...... за мен това е манталитет, лична култура, а както и законно право на отговор! един заможен / макар, че не това е основният критерий /, но да го наречем ценящият себе си човек не се опасява да попита културно или потърси правата си ...... тук искам да изолирам случаите на позьорство и грандомания, които често се демонстрират във вид на оплаквания и скандали било в търговията, било при сблъсаци с административни органи..... става въпрос, че във всяка една комуникация право на реплика и обосновка има всеки, без значение, кой в каква роля е в дадения момент...... според мен докато не се научим да я търсим тази комуникация трудно бихме могли трайно да променим статуквото на взаимоотношения / тук ще стесня / най-вече между администрации / власти / и обикновени граждани.... [quote:2558hr2c]А ти се ядосваш, че е нужно да ни окуражават да се оплачем. Ами, като си траем, трябва да ни го сдъвчат.[/quote:2558hr2c] аз се ядосвам, че има нещо скрито в цялата работа, че е трик.....специално войната с боклука не се роди току така изведнъж в София......просто окуражаването за мен не е поради желание за съдействие и помощ...... ядосвам се на безочието.100% съм сигурна, че бюрата са заринати от жалби и оплаквания и без да е пусната тази коментирана от нас листовка, а нищо не се променя...или се променя бавно..., или както каза някой по-горе се използва вечно работещият отговор "няма пари"..... става въпрос, че ни се хвърлят някакви дребни залъци, за да се отвлече внимание, за да се забъркваме в паужината на политическите въртележки по-дълбоко, за да не знаем наистина към кого да се обърнем...... [quote:2558hr2c]В смисъл - ти се ядосваш срещу фактите.. Те са си за ядосване, но ядосването няма да ги промени. Такива листовки (ако са искрени) може да променят тези факти. Дразненето и ядосването си остават непроменящи реалността емоции, макар и оправдани такива.[/quote:2558hr2c] не, не пак ще повторя не на фактите, а на примирението, на отказването да се занимаваме.... вече не се ядосвам, защото аз исках този разговор да стигне до тук и той стигна, ти ми позволи.....респект.... ей тук ще оставя линк на подобна листовка, която на мен ми костваше лично много, която финално ме увери, че в системата няма искреност, там има други средства...... [img:2558hr2c]http://www.plovdiv.bg/images/stories/10.2-Ekologiya/10.2.3-Zelena_sistema/bro6ura_grabM_smal.jpg[/img:2558hr2c] би имало такава, единствено когато всичко е уредено по един друг начин http://www.plovdiv.bg/index.php?option= ... Itemid=623 тоест не ей така между другото да се появяват някакви хвърчащи неиздрържани листовки из МОЛ-овете, а когато влезеш във всяка една местна и административна структура да те посрещнат усмихнати служители, да изслушат твоя проблем и в рамките на някакъв срок да ти предоставят решение....... за какво са тези телефони и жалби, като дори за да получиш отговор на жалбата си, понякога е нужно да минеш през иглени уши...или да чакаш с години...., та дори и да се молиш за крайно становище, дали можеш сам да си решиш проблема.... ще си позволя да дам съвет, за да е по лесна комуникацията със [quote:2558hr2c]сърдитиТе лелки[/quote:2558hr2c] бъди с усмивка и не им се връзвай.....ако нещо не е станало ясно , попитай отново спокойно, без да прихващаш и грам от тяхната сприхавост.... [quote:2558hr2c]хората години наред не са успявали да постигнат нищо[/quote:2558hr2c] тук също ще възразя: има не малко хора, които са извън всякакви клики и зони на интерес и защита от страна на властта, които са чисто и просто обикновени граждани, които са постигали не малко успехи в борбата си с дадена неуредица, със службите, но тези неща не се разгласяват публично, защото те разклащат устоите, възможността и спокойствието на тази така удобна за маниполиране на масите и за ползване в частен интерес на системата практика..... [color=#FFFFFF:2558hr2c]това се променя за щастие, но трябват повече активност и желание! [/color:2558hr2c] надявам се е ясно за какво говоря! редно е гражданите да са спокойни, а не тези, чиито ангажимент е да се грижат за реда и да решават проблемите....... най-големият парадокс за мен е, че и от двете страни на гишето/слушалката стоят хора!
Gravatar
RealityDysfunction
2009-05-22_12:53
Re: За една по-хубава и по-чиста София

[quote="ani":9mruknxy]във всяка една комуникация право на реплика и обосновка има всеки, без значение, кой в каква роля е в дадения момент...... според мен докато не се научим да я търсим тази комуникация трудно бихме могли трайно да променим статуквото на взаимоотношения[/quote:9mruknxy] Разбира се и абсолютно! [quote="ani":9mruknxy]аз се ядосвам, че има нещо скрито в цялата работа, че е трик.....просто окуражаването за мен не е поради желание за съдействие и помощ......[/quote:9mruknxy]Може.. Аз верно съм наивна.. все се надявам в Доброто. [quote="ani":9mruknxy]става въпрос, че ни се хвърлят някакви дребни залъци, за да се отвлече внимание, за да се забъркваме в паужината на политическите въртележки по-дълбоко, за да не знаем наистина към кого да се обърнем......[/quote:9mruknxy]Оффф.. и това го знам.. по принцип, че се прави. Ама... [quote="ani":9mruknxy]вече не се ядосвам, защото аз исках този разговор да стигне до тук и той стигна, ти ми позволи.....[/quote:9mruknxy] :oops: [quote="ani":9mruknxy]подобна листовка, която на мен ми костваше лично много, която финално ме увери, че в системата няма искреност, там има други средства......[/quote:9mruknxy]От тази гледна точка сигурно имаш по-ясен поглед върху нещата, да.. [quote="ani":9mruknxy]за да е по лесна комуникацията със [quote:9mruknxy]сърдитиТе лелки[/quote:9mruknxy] бъди с усмивка и не им се връзвай.....ако нещо не е станало ясно , попитай отново спокойно, без да прихващаш и грам от тяхната сприхавост....[/quote:9mruknxy]Да, да, зная. Понякога е трудно, но трябва да продължаваме да се опитваме. Ако обърнем идеята "Бъди огледало" - трябва да се започне от това да се опитваме да излъчваме ние усещането, което искаме да се огледа в нас. :) :) :)
Gravatar
muxomorka
2009-05-22_16:03
Re: За една по-хубава и по-чиста София

lele momi4eta..) kakwo naprawihte -zawi mi se swiat....ot iz4erpwa6tite postawe ;) uu iskm samo da kaja 4e poneje propusnah mianlata godina da s e wkliu4a w kampaniata ma NBU za torbi ot estestwen material...tazi 6te si napraaa sama i koito iska torba za/s manifest da pmsngri --- kato w dobrite stari wremena :| * ofertata waji do sredata na Uli 4e posle zaminawam... :roll: