Gravatar
ani
2008-10-03_07:22
Родителите......

опа... бре хора поровичках се ей сега малко и нещо не намирам място където сме си говорили за Родителите....., а май си има не малко интересни ключове и въпроси относно: -взаимоотношенията между деца-родители -възникващи конфронтации и спорове -съществуват ли в действителност разлики между споменатите в отношенията им към света и живота -съществува ли така наречената "разлика между поколенията" -има ли теми, в които никога не може да се стигне до единодушие и разбиране ?????продължете сами............. при мен имаше един период на тотално неразбиране / горе долу до 23-24 - тата ми годишнина/: мисля нито аз тях, нито те мен разбираха, радвам се обаче, че не загубихме интерес и желание един към друг и със съвместни усилия изградихме една добра връзка и стигнахме до някакъв консенсус / на моменти костваше доволно усилия /, но резултатът е радващ и ми е благо сега.... при Вас как е? лъжете ли родителите си?
Gravatar
happyday
2008-10-03_07:44
Re: Родителите......

Ако това да премълчаваш истини е лъжа,то аз много ги лъжа. -не пуша пред тях -не им казвам,когато ми е зле -гледам лошите неща,които ми се случват да им ги поднасям по заобиколен път,така че по-малко да се притесняват
Gravatar
bubence
2008-10-03_07:56
Re: Родителите......

az pu6a s tqh, daje minalata godina mi otgledaha 3-4 dosta dobri rasteniica :) dialog-a i razbiratelstvoto v semeistvoto e mnogo vajno ne6to :)
Gravatar
ani
2008-10-03_08:10
Re: Родителите......

дам и аз премълчавам или по скоро им спестявам много неща....., бих казала най-бруталните ми проблеми и случки не са им известни, което обаче не ме радва особено, наистина не съм ги занимавалал и ангажирала, защото в крайна сметка аз си нося отговорността...., но някак мисля, че е редно да можем да си кажем всичко, че е нужно да се изслушваме и ако не разбираме , то поне да се приемаме такива, каквито сме станали..... наскоро научих нещо например за майка ми, което тя например и до ден днешен крие от своите родители , а в случая и от децата си...., много ме дърпа да отворя тази тема.... искам да можем да си кажем всичко в Очите , без опасения, притеснения и много, много лъскави обвивки..... редно е , си мисля, вече... ако можех да се върна назад във времето , бих се опитала от рано да изградим истинския лоялен диалог....ако някой неща не се случат, когато им е било времето, някак по-късно са едни такива изкуствени, препрани...., сухи, а на мен лично ми липсват изпуснатите възможности...все едно сме се запознали едва след 20 години след като сме се намерили...някак 20 години единствено задължения и грижи , и криеница , и спестяване, без разбирателство и търпимост...не ми допадат.... не искам така да се случва , живот и здраве между мен и бъдещите ми деца :oops: днес си говорим почти свободно, а за много от ежедневните неща и "лошите пороци" сме си открити.
Gravatar
brainjuice
2008-10-04_06:03
Re: Родителите......

все още има някои неща, които спестявам на родителите си, и ще продължа да им ги спестявам, защото просто няма никакъв шанс да ги разберат и приемат. по-рано това ми се струваше тъжно и лошо, сега просто съм приел, че е така и явно няма как да бъде иначе. и аз си имам своите прагове на толерантост, които вероятно ще изглеждат леко назадничави като стана на 50... по-добре е да живеем във взаимно разбирателство с цената на известни компромиси, отколкото да се напъвам да ги карам насила да надскачат себе си и разбиранията си. има и други неща, които с течение на времето са били приети не особено охотно и които като цяло избягваме да обсъждаме много-много, за да не се дразним взаимно. :lol: така и не можах да навия майка ми да се напушим заедно, за което доста съжалявам. по отношение на интимния ми живот родителите ми винаги са били крайно толерантни и никога не са си позволявали да изразяват неодобрение към някое гадже или нещо подобно. ако това някой ден се случи, чувствам как ще си имаме много сериозен проблем с тях. :D по някои въпроси компромиси не допускам.
Gravatar
Murphy
2008-10-04_07:37
Re: Родителите......

стремя се, да се разбирам с родителите си ! не винаги се получава, но важното е, че се опитвам! естествено, че някои неща се спестяват - просто, никога няма да ме разберат. Когато има казах : "Някоя вечер , вместо да пиете ракиика на масата, вземете изпушете една трева!" , баща ми си замълча, а майка ми: " Простак, глупак, как не те е срам ве ?!?! уу-ааа .... " Та такива ми ти работи....
Gravatar
ani
2008-10-05_07:48
Re: Родителите......

[quote:154y157f]..........ако родителите ни са ни дарявали с любов и подкрепа, то най-вероятно, ние ще се чувстваме добре и ще сме уверени в себе си.ако родителите са ни обиждали, подигравали или омаловажавали, ние ще имаме не толкова позитивна самооценка. ......[/quote:154y157f] Дж.Кехоу Murphy написа: [quote:154y157f]просто, никога няма да ме разберат[/quote:154y157f] ами значи , също смятам, че е наистина трудно, но не и невъзможно да се стигне до разбиране между деца и родители, без значение в коя област е дискутирания проблем или разминаването в принципните позиции на деца и родители..... на мен също ми коства доволно време и усилия, но бих казала, че ако има желание и се търси постъпателно изграждане на дебата върху даден проблем, то не след дълго се постига и да не е буквално съгласие, то поне допускане и примане на другата гледна точка..... някак по дефолт се натяква мнението, че няма как да има разбирателство...и сред децата и сред родителите.... незнам от къде иде тази уж закономерност, може би от някак приетите за даденост факти, че родителят знае по добре, че неговото мнение е миродавано, че той винаги е прав, че той мисли най-доброто за своето отроче, че той е авторитета и наказателната единица, която има основна функция да направлява и "изправя" постъпките на наследниците си.... струва ми се , че поне ПРИЕМАНЕ , ако не пълно РАЗБИРАНЕ може да се постигнат. смея да твърдя, че при нас например в момента има разбиране и както казваш brainjuice : [quote:154y157f]по-добре е да живеем във взаимно разбирателство с цената на известни компромиси[/quote:154y157f], отколкото да живеем в едно уж мнимо Познаване, а то в действителност е илюзорно , все едно играеш Роля, да си нечие Отроче / по образ и подобие /, а извън "домашното огнище" ти си самия себе си..... именно това ме и подбуди да пусна темата, някак забелязвам често тази закономерност, че децата не познават своите родители, а родителите не желаят да познават истинските свои деца , като характер, като интереси, като мислене..... , без да се чувстват засегнати и без да смятат, че децата им са направили грешния избор..... аз например се опитвам да поставям майка ми в ситуации, които са наши , но в обратни роли.....Какво би направила , ти ако беше на мое място? след около 4 годишен разговор относно тези взаимоотношения, сега тя твърдо е благодарна, че межди мен и нея има 10 пъти повече Истина и Искренност, отколкото между нея и нейните родители, макар това на моменти да е силно болезнено..........
Gravatar
Mind-Blown
2008-10-05_08:22
Re: Родителите......

Трудничко е да се преодолеят бариерите между поколенията, но според мен най-лесно се преодоляват чрез споделяне, както от страна на деца, така и от страна на родителите. Знам, че една от основните пречки за разбирателството, е употребата на ПАВ от страна на децата, просто изкуствено насадената ненавист към веществата е толкова дълбока, че представите трудно се рушат. След множество лекции и представяне на научни материали(както и нагледни :lol: ) от моя страна, горе долу съм си извоювал свободата - убедил съм нашите, че знам какво правя с тялото и мозъка си. Когато нещата са ясни е някакси много по-леко съжителството, поне при мен е немислимо да живея в постоянен страх от родителския контрол.
Gravatar
maneff
2008-10-05_12:45
Re: Родителите......

[quote:tybsjhrm] разбирателството между : деца - родители и основополагащо за градивното съществуване на личността и на детето , и на родителя.макар и услилията си струва да се търси ....давам всичко от себе си, за да имаме качествени взаимоотношения [/quote:tybsjhrm] Ей това е моят отговор. Много добре написано! :) То.. ако с родителите няма разбирателство, то с кой ще се разбере човек на тая земя :| Мисля, че добрите взаимоотношения са в корена на семейството и не бива да бъдат пренебрегвани или пък тъпкани. Спестявате? И аз спестявам естествено! Принципно гледам на всеки да спестя лоша новина или пък неприятна вест /било то свързана с мен или не/ .. а какво остава за родителите. Гледам да споделям радостта си с тях, да бъда усмихнат, дружелюбен и общителен (и успявам естествено) .. а болките и лошите вести се опитвам да огранича до минимум (макарче, на където и да 'ме духне' , аз пак на тях ще се упра) :) Нащеее обичам ви :oops: и вярвам, че и вие се разбирате така добре с мен, както и аз с вас!
Gravatar
Nothingk
2008-10-05_15:27
Re: Родителите......

:D :D :D :D Определено винаги има начин за взаимно разбиране .Не че сички родители ше почнат да пафкат ,обаче винаги с изключително майсторство и дипломатичност може да се постигне поне известно приемане на всичко ново - музика ,растения и т.н.. В моя случай след :D :lol: :D плавно и безсърдечно разкриване на мойта пафкаторска личност,майка ми сма пожела да се прова ,не за друго ,а за да се убеди на практика ,че няма нищо фатално за мене.Но точно тогава тя беше в доста напрегнат период и я :D :lol: :D хвана доста слабо .Сега ако пробва ше се изстерля :D кой знае къде.Та цялата работа нямаше чак такъв смисъл но сичко тва не е малко.Баща ми разпраа за гъбите и за сичко в холандия че е перфектно изчислено и е тествано отвсякъде,така че рисковете са минимални. Не че е бил в холандия просто има добро мнение за свободата в европа,както и за най-развитата част от науката. Тва добре ,ама някак си не е съвсем за ънлимитед темичката.Много се разводнява секцията.Напоследък в нея доста теми се появиха без практическо покритие.Съвсем обикновени въпроси като „Вярвате ли в бог“.Бих искал някой да напише „Използвах еди си коя техника,примерно от темите за йога или посланията на водата,и под влиянието на ентеогени видях да ме заобикаля еди си каква реалност с еди си какви елементи ,напълно нови и предствляват това и това“......................................................................................................
Gravatar
Jinsou
2008-10-05_17:06
Re: Родителите......

vui samo az li sum otgovoril s "ne" pity me :(
Gravatar
Tpun4o
2008-10-05_20:31
Re: Родителите......

хъх....така ли си направил ти? :twisted: :twisted: :lol:
Gravatar
Nothingk
2008-10-05_20:50
Re: Родителите......

Е ,друг път ше можеш да отговориш с да ,препушихме и серазмазахме от смях :D на некви глупости с наще.I believe for you.Абе нещата си навлизат .Слушах днеска по радиото :D :D една мацка дето е била в Перу и в продължение на година е била асистент при употребата на аяхуаска при некъв шаман.И тва го разказва в бнр,по хоризонт,на некъв :D :D суперзадръстен водещ,който само на теория знаеше нещо ,но на практика супер зле беше.И момичето казваше че и тя е употребявала и се е вдълбавала в себе си ,както и нещо за духове спомена ,обаче цялата обстановка беше зле - от една страна водещия и от друга момичето не беше концептуализирала в думи какво беше преживяла.Концепциите на такива работи са много често убийствен труд,та не разбрах добре за кви духове говореше. Та така ,основната ми идея беше че нещата си навлизат - днеска с родители ,утре по радиото,естествено може да има доста сериозни „къси съединения“,обаче при нахлуването на такава сила е нормално да има пермутации,които може и да са смъртоносни за някой/някои.Тва е неизбежно.След време почти няма начин да не стане сичко супер гъвкаво и разкрепостено,некви шамани ,пафкачи ,аяхуаска ритуали.Твърде вероятно е това да стане след известно прочистване , :D :lol: :D например през двехиляди и дванайста.Просто за пръв път в новата ера духовността като практика навлиза толкова масово.Може да е имало други цивилизации преди дестхиляди или преди милион години,в които сички да са били в хармония,обаче след христос тва е за пръв път.Говоро го не само историята, а и жаждата с която самата сила :roll: .......... :o ............ :roll: ..............нахлува в нови хора........................................................................................................
Gravatar
happyday
2008-10-06_05:44
Re: Родителите......

Nothingk каза, [quote:2ebezund]Тва добре ,ама някак си не е съвсем за ънлимитед темичката.Много се разводнява секцията.Напоследък в нея доста теми се появиха без практическо покритие.Съвсем обикновени въпроси като „Вярвате ли в бог“.Бих искал някой да напише „Използвах еди си коя техника,примерно от темите за йога или посланията на водата,и под влиянието на ентеогени видях да ме заобикаля еди си каква реалност с еди си какви елементи ,напълно нови и предствляват това и това“................................................................................[/quote:2ebezund] Що не започнеш ти да разказваш? [quote:2ebezund]Та така ,основната ми идея беше че нещата си навлизат - днеска с родители ,утре по радиото,естествено може да има доста сериозни „къси съединения“,обаче при нахлуването на такава сила е нормално да има пермутации,които може и да са смъртоносни за някой/някои.Тва е неизбежно.След време почти няма начин да не стане сичко супер гъвкаво и разкрепостено,некви шамани ,пафкачи ,аяхуаска ритуали.[/quote:2ebezund] Нещата си навлизат,да. 22-годишен младеж се прострелва смъртоносно при заигравка с газов пистолет.Органите му са неизползваеми за трансплантация.Ясно защо нали? 21-годишна млада жена,майка на 2-годишно дете,бяга от съпруга си и се крие от него.Много го обича,но вече не издържа на навиците му.Ясно е какви нали? Как да го приемем-като пермутация или като духовност? Плюс това,тук всички ние заехме ролята на деца.Ще седнем ли да си пафкаме с децата си и да си споделяме духовните изживявания?Ще ходим ли на пикници с тях за да ги запознаем с някои определени видове гъби?На колко години ще ги въведем в духовния свят,въпреки че в него има и пермутации?
Gravatar
brainjuice
2008-10-06_06:47
Re: Родителите......

//лек офф-топик за общуването посредством вестникарски факти - комуникационна стратегия, току-що приложена и в тази тема. :wink: вестникарските заглавия са много ефективен начин за отрязване на комуникацията както между родители и деца, така и в обществото изобщо. "младеж умря от свръхдоза" "син закла баща си" "девойка проституира" скритото послание винаги е "това може да се случи и на теб!!" или "светът върви на зле, няма морал, няма устои!!!" целта е (наред с печалбата от сензацията) да се всели у народонаселението екзистенциална тревожност и то да гласува за хора с твърда ръка като Путин, Буш и Бат Бойко, да пожелае да му имплантират чипове за следене и да одобри поставянето на камери навсякъде (всичко това за наше добро, разбира се). интересното е, че подобни прийоми и начини на поднасяне на информацията са характерни за таблоидната и/или поръчкова журналистика, но не и за сериозната аналитична такава. още по-интересното е, че в бг почти всички популярни вестници са поръчкови таблоиди от най-долния тип, а строги и аналитични издания няма. защо ли? :roll: за да се върна на темата - много е трудно да "депрограмираш" родител, който е наплашен и надъхан от последната страница на "Труд" или "Телеграф" :mrgreen: имам около себе си такива случаи, слава Богу в мойто семейство подобни писания не се четат и екзистенциалната паника е на поносимо ниво. :D
Gravatar
happyday
2008-10-06_06:48
Re: Родителите......

Вестникарски ли?Това се случва с мои съседи.
Gravatar
brainjuice
2008-10-06_06:56
Re: Родителите......

представяш ги точно като вестникарски заглавия. :) защо се случва всичко това? каква е личната история на хората, на които се случва? в какъв контекст се случва? аз и моята гледна точка къде сме в тоя контекст? мисля, че това са въпроси, на които всеки запознат със случаите трябва да си отговаря мноооого дълго, преди да си вади каквито и да е генерални изводи. аз поне така бих направил, не задължавам никого с мнението си. :roll:
Gravatar
happyday
2008-10-06_07:06
Re: Родителите......

Майката на момчето почина от рак,когато то беше на 13-14 години.Баща му е пенсионер.Абсолютно съм сигурна,че до 18 години не е използвал нищо.Дори не пушеше.Може дори и само няколко пъти да е употребявал нещо.Не знам,но е жалко толкова млад човек да си отиде по толкова нелеп начин. Младата жена е знаела за навиците на мъжа си още когато са били приятели,но казва,че той винаги е обещавал че ще се откаже.Това не се случва.Тя не издържа и го напуска.Колкото и да го обича.
Gravatar
brainjuice
2008-10-06_07:10
Re: Родителите......

тъжно наистина... но това, което ми е трудно да разбера от самото начало, е как подобни факти се връзват в дискусията по-горе? като пример за какво ги даваш, и могат ли въобще да бъдат пример за нещо, след като всеки отделен човек си има своята история, своя характер, своите лични решения и избори... своята съдба ако щеш.
Gravatar
Nothingk
2008-10-06_07:21
Re: Родителите......

[quote="happyday":2jpdk1au]Nothingk каза, [quote:2jpdk1au]Тва добре ,ама някак си не е съвсем за ънлимитед темичката.Много се разводнява секцията.Напоследък в нея доста теми се появиха без практическо покритие.Съвсем обикновени въпроси като „Вярвате ли в бог“.Бих искал някой да напише „Използвах еди си коя техника,примерно от темите за йога или посланията на водата,и под влиянието на ентеогени видях да ме заобикаля еди си каква реалност с еди си какви елементи ,напълно нови и предствляват това и това“................................................................................[/quote:2jpdk1au] Що не започнеш ти да разказваш? [quote:2jpdk1au]Та така ,основната ми идея беше че нещата си навлизат - днеска с родители ,утре по радиото,естествено може да има доста сериозни „къси съединения“,обаче при нахлуването на такава сила е нормално да има пермутации,които може и да са смъртоносни за някой/някои.Тва е неизбежно.След време почти няма начин да не стане сичко супер гъвкаво и разкрепостено,некви шамани ,пафкачи ,аяхуаска ритуали.[/quote:2jpdk1au] Нещата си навлизат,да. 22-годишен младеж се прострелва смъртоносно при заигравка с газов пистолет.Органите му са неизползваеми за трансплантация.Ясно защо нали? 21-годишна млада жена,майка на 2-годишно дете,бяга от съпруга си и се крие от него.Много го обича,но вече не издържа на навиците му.Ясно е какви нали? Как да го приемем-като пермутация или като духовност? Плюс това,тук всички ние заехме ролята на деца.Ще седнем ли да си пафкаме с децата си и да си споделяме духовните изживявания?Ще ходим ли на пикници с тях за да ги запознаем с някои определени видове гъби?На колко години ще ги въведем в духовния свят,въпреки че в него има и пермутации?[/quote:2jpdk1au] :lol: :D :D Кво им обръщаш внимание на тия хора.Д аси живеят и да умират както искат.По-точно както могат.Тяхното е автоматично ,а не съзнателно ,живота им е девдесе процента автоматика.Ти би могла да спреш вътрешния си диалог да видиш енергията на светЪ и енергията на други светове.Тва можеш да направиш за себе си в живота.Да откриеш щастието което е навсякъде под отегчителния диалог в мозъка. . Между другото аз вече в много теми не мога да почна да разказвам за мене си понеже съм изписал тонове във форума и тези теми не са изтрити - появяват се нови безсмислени теми ,но никой не пише в старите,никой не ги и поглежда.Почти никой не пише за сънуване и вътрешно мълчание ,пише се за енергийни вампири, за магии и сичко тва укрепва вътрешния диалог ,вместо да го намалява.Примерно няма толкова смисъл да говора вече за кастанеда ,то ега ти :D :D :D многогодишната реклама му направих ,треа да почнат да ми плащат.............Наистина прегледай истинските теми в ънлимитед, в тях има безкрайно ценни диалози,които могат да служат за отправна точка как човек да се измъкне от отвратителното положение , вкоето всеки със стандартно възпитание изпада......................................................................................................
Gravatar
happyday
2008-10-06_07:34
Re: Родителите......

off/ Не мислиш ли,че обосноваването на литература от преди 20,30,50,100 и повече години е малко несериозно?Като търсенията в тази област никога не са преставали,къде са доказателствата?Например Петър Дънов получава най-висока оценка за труда си в областта на здравословния начин на живот,а не за осъзнато сънуване или неща от този род.Плюс това днес ние ядем съвсем друга храна,колкото и да я подбираме. Ани,извини ме за оффа.
Gravatar
Nothingk
2008-10-06_07:46
Re: Родителите......

:o :D :D А!........ :o ..............И таа убава .Няма никакво значение на колко години е литературата ,всъщност самото време няма значение.Индийските знания са наколко - десет хиляди?Или може би сто хиляди години.Може и още повече.И нещото което никой ,ма никой не може да оспори е че пътя към сливане с вселената е вътрешната тишина.Във вселената няма време има време само в наще умове.Безспорно то става реалност,когато укрепваме така обществото си,обаче не трябва да забраваяме че сме смъртни.Вътрешния диалог ни отделя от фокусирането върху смъртта ,но всеки ден реалността ни го напомня с примерите ,които ти даде.Вътрешния диалог създава още много микропроблеми завързва нещата на безброй микроскопични възли,които е много трудно да се развържат.Аз не знам ти в къв вид искаш да са доказателствата ,като всичко е просто очевАдно,просто вади очите,набива се суперсилно във вниманието.....................................................................................................
Gravatar
happyday
2008-10-06_07:55
Re: Родителите......

Предложи тема където да ти отговоря,за да не спамим повече тук.
Gravatar
maneff
2008-10-06_08:00
Re: Родителите......

[color=#FFFFBF:19alm3zx][size=85:19alm3zx]: тук бях спамнал нещо :[/size:19alm3zx][/color:19alm3zx]
Gravatar
Nothingk
2008-10-06_08:08
Re: Родителите......

@happyday.Ми найдобре „Осъзнато сънуване“.Най-сериозно подхождат хората към тая тема...от сериозните теми.........................................................................................................
Gravatar
ani
2008-10-06_08:17
Re: Родителите......

опа, и ще се съглася с теб Nothingk ,и някак също ще ти направя забележка" [quote:39d1jw9d] Unlimited Мистика. Древни учения. Загадки и [b:39d1jw9d]открития[/b:39d1jw9d][/quote:39d1jw9d]цитата е от името на раздела и подсказката..... [quote:39d1jw9d]именно това ме и подбуди да пусна темата, някак забелязвам често тази закономерност, че децата не познават своите родители, а родителите не желаят да познават истинските свои деца , като характер, като интереси, като мислене..... ,[/quote:39d1jw9d] [quote:39d1jw9d]Кво им обръщаш внимание на тия хора.Д аси живеят и да умират както искат.По-точно както могат.Тяхното е автоматично ,а не съзнателно ,живота им е девдесе процента автоматика.[/quote:39d1jw9d] може наистина дискутираният проблем да не е конкретно за подбрания раздел, но аз го сложих там, защото смея да твърдя, че от Отношенията между Деца - Родители, тръгват доволно неща във всяка една личност, че То има влиание и отражение върху характера, твърдостта, куража и бъдещето на всеки.....и тъй като всеки един от нас по ирония или за щастие физически има Родител и физически има и задачата да бъде Родител, то смятам, че темата е съществено важна , дълбока и по моя преценка точно за Unlimited, но няма повече да се занасям и аз по буквалности и лични възприятия..... та викаш, какво им обръщаш внимание?:ми съществен е проблемът и за мен дето Хепидей загатна, но също смятам, някак стила му на поднасяне за вестникарски, щото ако ще се дава пример с нещо , е редно да бъде обрисувана цялостната случка, а не верно само заглавката и айде , пак изнамерихме най-големият изверг на обществото - "разпни и осана"...., ако бе изложена изходната информация не бих казала и гък, щото ако наистина един младеж на 22 е избрал наркотиците / макар в дадения пример да не разбрах, сори,какво е тяхното място в историята / или пък от безхаберие на родител или собствена самоувереност, арогантност и безразсъдство се е самонаранил, а не си ли е чисто и просто самоубийство.....????? та ето примери, примери,примери......за трагедии и нещастия, по моя ъкъл основополагащо за всяка личност е да има здраво, задружно, толерантно и устойчиво семейство... не говоря за възпитание от типа "маша", говоря за равнопоставеност, разбиране и подкрепа, да има дискусия по "критичните" теми, без авторитарно налагане на Забрани и Родителски Решения и пр.... казваш : [quote:39d1jw9d]Тяхното е [b:39d1jw9d]автоматичн[/b:39d1jw9d]о ,а не [b:39d1jw9d]съзнателно[/b:39d1jw9d] ,живота им е девдесе процента автоматика.Ти би могла да спреш вътрешния си диалог да видиш енергията на светЪ и енергията на други светове.Тва можеш да направиш за себе си в живота.Да откриеш щастието което е навсякъде под отегчителния диалог в мозъка.[/quote:39d1jw9d] ами ако Те или ако на Тях не им е достигнала информацията , че има техники за към : [quote:39d1jw9d]Да откриеш щастието което е навсякъде под отегчителния диалог в мозъка.[/quote:39d1jw9d] [b:39d1jw9d]Как се е превърнал техния живот във автоматика[/b:39d1jw9d]?кой позволи???????????????? ДА! [quote:39d1jw9d]Тва можеш да направиш за себе си в живота.[/quote:39d1jw9d] това е пътят, но ако например на някой му е нужен точно този съвет, за да се освободи, за да се намери....в кой случай подобен съвет получаваш от Родителя си????? някак не мога да зачеркна с едната ръка , че от този рожденна връзка нищо не излиза, че тя е някаква окова, а не градивен елемент и за двете страни, сори Хора, но не съм съгласна..... безграничните лутания и поддаването на Автоматиката е именно вследствие на болните взаимоотношения между хората, а в случая , а и по принцип ощетяването започва именно от тази връзка: дете-родител, ако там се изчисти според мен мръсотията и натрупалата се кир, то нещата биха стояли далеч по-бистри и постигането на развитие и успехи, като личност биха биле по-лесни, постъпателни и ефективни..... и щото се добавихте, ще се добавя и аз: дам, няма стара литература, няма стари знания:всичко е интерпретация, на времето и личността. та ок, Nothingk, дай пример, как ти би отглеждал своите Деца и с какво би ги възпитавал и поучавал? приятелю, мисля съм един от хората тук, дето е прочел всяка тема по 100 пъти, дори ако щеш първите ми две години на съществуване тук са търсене и изучаване... било на хората, било на чуждото мнение и гледна точка....., ...без лично мнение и отношение..... [quote:39d1jw9d]Наистина прегледай истинските теми в ънлимитед, в тях има безкрайно ценни диалози,които могат да служат за отправна точка как човек да се измъкне от отвратителното положение , вкоето всеки със стандартно възпитание изпада..............................................................................................[/quote:39d1jw9d] ок, аз имам ,да го разбирам, щастието да чета в ОУИМ, така ли? или пък някой френд ми е подхвърлил за Кастанеда и айде, аз се спасих, врътнах копчето на вътрешния си диалог, зацепих автоматичната ми майка и нямам вече никви грижи, сори, че с ирония, но наистина , ако проблемът не ти е интересен ...сори, извинявам се, благодарна съм за съветите ти, благодарна съм за споделянето на личен опит и постигане на резултати: да си организирана, последователна и успяваща личност...., но мен проблемът си ме гложди, и не виждам лошо, че се опитвам да чуя и Вашето мнение..... на , викате дали ще пафкате с децата си ли? ами аз да , бих го направила! направих го и с майка ми, дядо ми ..... още 2002 споделих на майка ми за псиактивните вещества, веднага щом ги бях ползвала и дори ако щете именно тогава осъзнах нуждата си, че ми е необходима здрава и устойчива връзка с моите родители / каквато нямах по взаимни причини / .... беше трудно, но с радост изтъквам, че с майка ми постигнахме взаимно огромни успехи, минавайки заедно по дълъг и проблемен път, но вече не съществува никаква дума, тема, вещество, което да не може открито да се спомене в къщи, единственото проблематично е, че тя все още си позволява да има мечти за мен, които са далеч от моите желания.... поздрав Манеф и благодарско! темата не е за чаденето с Наще, темата е за всичко съвкупно, а понякога може и това да се случва и верно иизи, без излишни думички, ако искате продължете Хепидей и Нотинг и тук, то явно вече и теми не можем да си намерим да си говорим конкретно по тях, нещо много сме се възвесили в личната си логичност и съзнателност!!!.../ майтап, не се сърдете , ама малко сарказам /
Gravatar
TrAnCe_DaNcE
2008-10-06_08:41
Re: Родителите......

[quote="Nothingk":39tyld30]@happyday.Ми найдобре „Осъзнато сънуване“.Най-сериозно подхождат хората към тая тема...от сериозните теми.........................................................................................................[/quote:39tyld30] Тая тема не я закачйте, че е слабост на доста хора. :lol: Инак ЛС е идеално според мен. :) Аз се разбирам с моите родители. Майка ми е по духовната личност и с нея мога да споделя всичко. Баща ми е реалист човек и винаги дава най-точните съвети, но има неща, които не би могъл да приеме и за сега са му спестени. Майка ми и баща ми се допълват взаимно... :oops: п.с. Според мен извода е един. Това да имаш чисти и откровени взаимоотношения с родителите си е най-важно. Винаги ще има нещо, което няма да се приеме по начина, който ти имаш впредвид, но диалога е именно за това... :idea: Което ме подсеща, че диалога е "оръжието" във всеки един тип взаимоотношения. При недостиг връзката се разпада.
Gravatar
ani
2008-10-06_10:35
Re: Родителите......

[quote:1zj15w8w]Тая тема не я закачйте, че е слабост на доста хора. [/quote:1zj15w8w] не те разбирам, честно :?: :?: :?: :wink: , но ....., както и да е 8) слабост, неслабост, просто ми бе интересно да Ви чуя, щом не заслужава внимание.....сори.... [size=50:1zj15w8w]и какво, всеки да се спасява сам ли????[/size:1zj15w8w] [size=85:1zj15w8w]теории и възможности хиляди, евала на тези , по моему, които излагат личното се мнение и коментират личния си опит и възгледи.......[/size:1zj15w8w] [size=50:1zj15w8w]на ЛС може си говорим , вярно е...., но няма лашо и да е публично.....[/size:1zj15w8w] [quote:1zj15w8w]бре хора, аре да накараме родителите ни да напишат няколко реда за нас па да видим дали нещата ще стоят така както ги мислите[/quote:1zj15w8w] ми аре, аз имам нещо такова и то в писмен вид.... писахме си писма-изложения, това бе един от начините....., наистина, щото разговора трудно почваше / [size=85:1zj15w8w]между деца-родители[/size:1zj15w8w], между Нас... / и често прераста в монолог, все едно от коя от страните....... та помогна............ :idea:
Gravatar
Nothingk
2008-10-06_11:06
Re: Родителите......

@ani.Споко ,аз писах каквото можах за проблема с родителите.Аз едва ли ше имам деца ,макар че има години за решаване .Бих възпитавал децата си с пълна свобода.Единствено бих ги предпазвал от смърт и разни наранявания.Иначе пълна свобода.Ако земат да :D :lol: :D прослушат чалга примерно гледай само кво се казва най-градивния сарказъм на светъ.Няма изобщо да ги спирам,просто ше са обект на постоянен сарказъм,напълно добронамерен и с максимално въображение.С :D максимална детайлност.Всеки ден бих се подигравал в различна светлина,с различно съдържание,тва е цаката не просто да се гавриш.Но избора винаги бих го оставял на децата си. Достатъчно е да :D врътнеш копчето на решението да намаляваш постоянно вътрешния диалог.Тва е твоя :D :D :D power-switch.А има и много други допълнителни копчета за еквалайзер са само цифра много.За дискплейърза касетплейър,за рипийт на диска.... :D 8) :D .Но аз тва с кастанеда или вътрешната тишина на индийските информации ,го смятам за пауър-суич - а. Не може без да включиш уредбата ,да боравиш по другите бутончета врътк,и т.н.. Тоест ако не спреш вътрения си диалог ,ти няма как да се справяш с проблемите от ежедневието.Никога няма да имаш нужните спокойствие,трезвост и т.н..........Да не говориме ,че много проблеми не съществуват , а си ги внушаваме :shock: :shock: с вътрешния диалог.Е тва вече със сигурност води до претоварване и както виждаш наистина огромноколичество от хора по светЪ са в най-неблагоприятно ,често непоносимо положение................................................................................................
Gravatar
RealityDysfunction
2008-10-06_11:25
Re: Родителите......

[quote:3d4w1tq1] -взаимоотношенията между деца-родители[/quote:3d4w1tq1] Докато бях дете, те бяха родители. Сега сме по-равни. Доста време сме били разделени, и това като че ли допринесе за невероятна и безценна близост. [quote:3d4w1tq1]-възникващи конфронтации и спорове [/quote:3d4w1tq1] Да, има ги. На тема - 1. личните ми партньори и 2. глобални решения/промени в живота ми. За първото съм вироглава и не слушам изобщо; а за второто в повечето случаи се оказвам права, решенията/промените - засега са били сравнително правилни, и родителите ми ги приемат. [quote:3d4w1tq1]-съществува ли така наречената "разлика между поколенията"[/quote:3d4w1tq1] Има я, разбира се. Но майка ми успява да е почти 99% в крачка с мен, мога да обсъждам доста критични теми с нея, наскоро й казах в прав текст, че знам какво са [color=#EFEFEF:3d4w1tq1]онези гъби[/color:3d4w1tq1] много добре, тя ме погледна с едни такива големи очи, а аз й казах - ще ти разкажа някой път. Баща ми не успява да е в крак, но пък вече ми има респект и не се пречка, по-скоро е кротък свидетел на това, което правя с моя живот. Едно време се опитваше да ме 'възпитава': "Къде отиваш?", "Навън.", "Написала ли си си домашните?", "Да.", "А... добре тогава.." :D :D :D [quote:3d4w1tq1]-има ли теми, в които никога не може да се стигне до единодушие и разбиране[/quote:3d4w1tq1] Приятелят ми. Темата се заобикаля, аз понякога с надежда я подхващам, майка ми с желание я подема, докато не усетя, че тя продължава да не одобрява въпросния човек, и темата бива заровена. [quote:3d4w1tq1]?????продължете сами.............[/quote:3d4w1tq1] Майка ми е най-ценният човек на света. Често насила се карам да осъзная, че няма да е наблизо винаги, и отивам да се видим при първа възможност. Баща ми се нарежда някъде там; с уговорки, но е там. [quote:3d4w1tq1]лъжете ли родителите си?[/quote:3d4w1tq1] Мдамм.. мисля, че без това не може. Ако й кажа всичко, което може да се каже за мен, ще й претоваря системата. Няма да е полезно за никого. Има лимит на това, което може да бъде споделено с тези, макар и толкова близки, хора. Техните съзнания са формирани под съвсем други външни и вътрешни влияния, следователно не могат да приемат на всички вълни, на които ние можем да излъчваме.
Gravatar
ani
2008-10-06_11:43
Re: Родителите......

[quote:49uq5cix]Тоест ако не спреш вътрения си диалог ,ти няма как да се справяш с проблемите от ежедневието.Никога няма да имаш нужните спокойствие,трезвост и т.н..........[b:49uq5cix]Да не говориме ,че много проблеми не съществуват , а си ги внушаваме :shock: :shock: с вътрешния диалог[/b:49uq5cix].Е тва вече със сигурност води до претоварване и както виждаш наистина огромноколичество от хора по светЪ са в най-неблагоприятно ,често непоносимо положение...........................[/quote:49uq5cix] относно Вътрешния диалог, аз напълно Те подкрепям:Да така е! :wink: :idea: [quote:49uq5cix]Иначе пълна свобода[/quote:49uq5cix], да и на мен така ми се ще, но ето тук, пак толкова лесно може да влезем в някакви субективизации и въпроси от "гледната точка": -пълна свобода за Кой? -пълна свобода според Кой? ..... та по скоро, тук иде реч за индивидуални решения,решения между конкретните: Деца-Родители, мисля, че има обобщени модели да се постигне това, но в повечето случаи Решенията са частни......, та дори, краен Отговор би имало, ако съвкупността от всички изложени варианти се сортира и моделира спрямо фактора-Разбирателство:деца-родители..... [quote:49uq5cix]Всеки ден бих се [b:49uq5cix]подигравал[/b:49uq5cix] в различна светлина,с различно съдържание,тва е цаката не просто да се гавриш.[/quote:49uq5cix] незнам , това ми иде на мен , нередно, дори и най-фината подигравка да е, отчуждава си мисля...., но нали знаете,че не съм аз критерия...... благодаря на RealityDysfunction и колко силно го каза: няма да сме винаги заедно , поне физически!, за това смятам е редно да си засвидетелстваме нужното уважение, любов, разбиране приживе...... [size=85:49uq5cix]спокич съм, сори ако съм нагрубила някой, днес ми е явно нещо фрустрирано.........[/size:49uq5cix]
Gravatar
happyday
2010-01-07_09:18
Re: Родителите......

Напоследък ми прави впечатление, че когато е по-малка разликата във възрастта на родителите и децата, т.е. колкото по-млади са родителите, проблемите и противоречията между тях са повече.Май децата са си едни и същи, а подхода на родителите към проблемите на децата е различен.Според мен се дължи на факта, че в младежка възраст хората си поставят високи критерии и изисквания.Критични са както към себе си, така и към околните.Очакванията им към живота са големи и трудно осъзнават, че не всеки може да бъде идеален.С времето нещата се променят - към 40 човек осъзнава, че просто не е гениален, трябва да се примирява в една или друга степен с нещата в живота, защото в противен случай си навлича само стрес и страдание.Това го кара да стане по-толерантен към себе си, към околните и най-вече към децата.Пример за разбирателство между поколенията са отношенията между бабите и дядовците и техните внуци.
Gravatar
vordhosbn
2010-01-07_10:08
Re: Родителите......

Бабите/дядовците се разбират добре с внуците, защото се чувстват обединени от взаимното си неразбиране със средното поколение. имхо :)
Gravatar
Dask
2010-01-16_18:33
Re: Родителите......

Странна е промяната, през която преминават родителите с времето. От разказите, които съм слушал на нашите и на роднини като цяло, родителите ми са били нещо като hippie couple. Сега обаче са доста улегнали. Одобряват повечето неща, които правя, но усещам техния страх към непознатато. Нямат я вече тази дързост, която са я притежавали преди. Едва ли не съм я изцедил цялата от тях..
Gravatar
Nothingk
2010-01-17_06:48
Re: Родителите......

Сигурно са прекалено толерантни към „ценностите“ на обществото и това ги е накарало да станат улегнали.Дързостта е :oops: дар божи,не бива да се погубва.Иначе децата определено изсмукват енергия от родителите си ,дори да са на разстояние един от друг.Обаче процеса може и да стане контролируем..............................................................................................