Gravatar
happyday
2008-09-21_08:22
Енергийното тяло

unknown wrote [quote:2ine20m9]Ума е като радио, което се настройва на различни честоти(според честотата, на която вибрира енергийното тяло). Трябва да си наясно, че ума не създава мислите, т.е. това което ти си мислиш не са твои мисли. Тези мисли идват отвън, и разни същества от другите светове постоянно провокират хората живеещи в ума си да вършат това и онова за да могат да извлекат някаква полза, някоя и друга хапка енергия.. Когато ума бърбори се отдръпни от него, слушай какви ги бръщолеви но не му се връзвай (изучавай го, много внимателно). Отдръпни се навътре в себе си и не се идентифицирай с ума си. Не приемай мислите, които минават през него като твои мисли, защото всъщност не са. Ума не е създаден да блуждае, а за да свети. Светъл ум означава да го настроиш така, че през него да минават мисли идващи от по-визши светове и същества. Мислите създават една цяла вселена, някои хора виждат мисъл формите, които хората създават около себе си т.е. ментала и са наясно в каква бъркотия живеят хората... колко грозни мисъл форми и разрушителни стихии вилнеят около обикновените нищо-неподозиращи хорица. Нещата са много навързани и деликатни, но като за начало релаксация, концентрация и фокусиране върху дишането е добър подход...[/quote:2ine20m9] Когато съм натоварена с отрицателни емоции,стрес,напрежение започва да ме хваща ток от електроуреди.Ел.крушки и ютията изгарят най-често в такива моменти.Преди броени дни пак така-стрес и после гледам - лампичката на печката,която показва,че има включен котлон- свети,а аз съм изключила всички котлони!Може да ви звучи налудничаво,но за мен си е дилема и паника.Просто съвпадение или не е?Дали това е израз на връзката между физическото тяло и енергийното? Дори не знам по какъв начин да формулирам въпросите си. Споделете какво знаете вие за енергийното тяло. Има теми за Енергийни вампири,за Енергийни пирамиди,но за Енергийното тяло мисля че няма.
Gravatar
muxomorka
2008-09-21_12:24
Re: Енергийното тяло

.. :P
Gravatar
X-tov
2008-09-21_15:11
Re: Енергийното тяло

Извадката която си отпичатала по горе няма нищо общо с твоя случай! Но определено когато си ядосана гледай да избягваш да седиш но открито небе...особенно когато е бурно...да не вземиш да светнеш! :idea:
Gravatar
happyday
2008-09-21_15:38
Re: Енергийното тяло

Не когато съм ядосана,а когато съм притеснена и уплашена се случва. Относно цитата - според мен най-близкия до описание на такава взаимовръзка.
Gravatar
amitabha
2008-09-21_20:17
Re: Енергийното тяло

[quote="happyday":19qyesi5]unknown wrote [quote:19qyesi5]Ума е като радио, което се настройва на различни честоти(според честотата, на която вибрира енергийното тяло). Трябва да си наясно, че ума не създава мислите, т.е. това което ти си мислиш не са твои мисли. Тези мисли идват отвън, и разни същества от другите светове постоянно провокират хората живеещи в ума си да вършат това и онова за да могат да извлекат някаква полза, някоя и друга хапка енергия.. Когато ума бърбори се отдръпни от него, слушай какви ги бръщолеви но не му се връзвай (изучавай го, много внимателно). Отдръпни се навътре в себе си и не се идентифицирай с ума си. Не приемай мислите, които минават през него като твои мисли, защото всъщност не са. Ума не е създаден да блуждае, а за да свети. Светъл ум означава да го настроиш така, че през него да минават мисли идващи от по-визши светове и същества. Мислите създават една цяла вселена, някои хора виждат мисъл формите, които хората създават около себе си т.е. ментала и са наясно в каква бъркотия живеят хората... колко грозни мисъл форми и разрушителни стихии вилнеят около обикновените нищо-неподозиращи хорица. Нещата са много навързани и деликатни, но като за начало релаксация, концентрация и фокусиране върху дишането е добър подход...[/quote:19qyesi5] Когато съм натоварена с отрицателни емоции,стрес,напрежение започва да ме хваща ток от електроуреди.Ел.крушки и ютията изгарят най-често в такива моменти.Преди броени дни пак така-стрес и после гледам - лампичката на печката,която показва,че има включен котлон- свети,а аз съм изключила всички котлони!Може да ви звучи налудничаво,но за мен си е дилема и паника.Просто съвпадение или не е?Дали това е израз на връзката между физическото тяло и енергийното? Дори не знам по какъв начин да формулирам въпросите си. Споделете какво знаете вие за енергийното тяло. Има теми за Енергийни вампири,за Енергийни пирамиди,но за Енергийното тяло мисля че няма.[/quote:19qyesi5]за Тва тяло мога само да ти кажа че му влияят закони сварзани с неща който малко познаваме ,,пример сексуалната енергия влияе много.. :roll:Не се шегувам,ако човекъ до теб който си лягаш ако не е този който трябва почти винаги, губиш енергия и незнаеш от къде ти идва,също енергииното тяло губи и от приказки с хора който незаслужават, :roll: не се меси в разправии на различни хора губиш и приемаш дълговете на различни хора и тва твоито енергиино тяло губи излъчванията си по много всевазможни начини. :wink:
Gravatar
Nothingk
2008-09-21_21:00
Re: Енергийното тяло

Е-е отдавна не се е появявала толкова добра тема в ънлимитид. Браво .Много се надявам хората да обърнат внимание на цитата и да се концентрират върху спирането на вътрешния диалог.Иначе цялата психонавтика за какво е .За нищо .Не бива да отиват на вятъра всички нща които са преживени. А за хващането на ток :D определено внимавай. На мен ми се еслучвало като съм бил напушен ,но не съм спрял вътрешния диалог да се забиват мълнии в земята.Също два пъти ми се случва да става брутално късо съединение като се втренча в мрежата на тролеите посъщия начин - напушен и вътрешния диалог да бръщолеви некви пренапрягащи глупости Ма тоа вътрешен диалог дори да е постигне временно спиране,не се ли прави припомняне на живота много бързо се възстановява бе. Аз за да поддържам вътрешно мълчание ,постоянно си ръчкам спомените ,за да се прехвърля енергията от тях към настоящето.Иначе те просто нямат връзка с настоящето и съответно нямат и съвместимост с него.Някак си се приравняват ,хармонизират се ритмологично.........................................................................................
Gravatar
X-tov
2008-09-22_00:27
Re: Енергийното тяло

[quote="amitabha":5jcnleit] за Тва тяло мога само да ти кажа че му влияят закони сварзани с неща който малко познаваме ,,пример сексуалната енергия влияе много.. :roll:Не се шегувам,ако човекъ до теб който си лягаш ако не е този който трябва почти винаги, губиш енергия и незнаеш от къде ти идва,също енергииното тяло губи и от приказки с хора който незаслужават, :roll: не се меси в разправии на различни хора губиш и приемаш дълговете на различни хора и тва твоито енергиино тяло губи излъчванията си по много всевазможни начини. :wink:[/quote:5jcnleit] Май май се опитваш да пишеш за нещо което не ти е ясно....това което обясняваш няма нищо общо с това което моми4ето обяснява....я в3еми пак прочети кво ти пиши и после прочети кво си писал....нищо общо :shock:
Gravatar
X-tov
2008-09-22_00:30
Re: Енергийното тяло

[quote="happyday":3gny99ug]Не когато съм ядосана,а когато съм притеснена и уплашена се случва. Относно цитата - според мен най-близкия до описание на такава взаимовръзка.[/quote:3gny99ug] Се тая! И да...[color=#BF0000:3gny99ug]според теб[/color:3gny99ug]!
Gravatar
happyday
2008-09-22_07:15
Re: Енергийното тяло

[quote="X-tov":3vj4alb9]Извадката която си отпичатала по горе няма нищо общо с твоя случай! Но определено когато си ядосана гледай да избягваш да седиш но открито небе...особенно когато е бурно...да не вземиш да светнеш! :idea:[/quote:3vj4alb9] В кръга на шегата предполагам,че го казваш :idea: Когато едногодишното ти бебенце е болно и не може да ти каже какво и колко го боли,няма ли да му дадеш част от своята енергия,като го прегърнеш и приласкаеш?Какво от това,че ще загубиш част от така драгоценното ти енергийно тяло? За теб ще остане стреса и напрежението.Разбира се че тялото по някакъв начин изхвърля тази енергия. Иначе под открито небе относно енергията се чувствам превъзходно.
Gravatar
muxomorka
2008-09-22_07:42
Re: Енергийното тяло

aide da se widim niakade da go obsadim.. :) ne seriozno ,,wsmisl 4e imam mngo da kaja po waprosa no niakak si ne e za mrejata... i elektronno izlagane .. nai malkoto e twarde energoemko ... a i triabwa oko da widi raka da pipne..ina4e sedi kato fantastika ... :idea: moga samo da ti kjaja 4e 6te ti swetne kru6kata za dosta ne6ta... 6tom bez twa e uzriala na tazi tema uj.... :P
Gravatar
Hupia
2008-09-22_07:45
Re: Енергийното тяло

Определено ги има тия енергийни полета ,макар да не знаем почти нищо за тях..! :idea: Преди не бях твърдо убеден ,че ги има ..но сега съм сигурен! ... Зимата щяхме да ходим на едно походче, :) ..и взех да правя чай ..!И кагото взех да сипвам в една чаша без да искам я бутнах (чаят вреше в чайника) и гледам като на "забавен кадър"(имах чувството че е 10-12секуди,а беше всъщност само една)как струята врял чай се насочва към ръката ми !Аз я стегнах предварително ,и когато влезе в контакт с врелият чай ,чаят се разнесе все едно тия "бои с ативодно покритие",просто се разпръсна водата настрани ...!А на ръката ми нямаше НИЩО,дори 'зачервено' от горещият чай ...! :shock: :shock: :? :) Много странна ми се стори тая случка....! :idea:
Gravatar
maneff
2008-09-22_08:54
Re: Енергийното тяло

[quote:3h44owvt]aide da se widim niakade da go obsadim[/quote:3h44owvt] Аре.. и аз имам да кажа нещичко :) Колкото до удрянето на ток когати си в стрес... първо не те удря тебе тока а ти него (нищо, че усещаш обратното). Значи енергията се състои от две основно частици... протони и неотрони, които са с положителен и отрицателен заряд. (стига толкова с физиката...) (малко биология...) Човешкото тяло постоянно възпроизвежда енергия и я отдава на околната среда (дори и докато човек спи). Правейки НИЩО.. седейки на стол, ти биеш ток (така да се изразя) между 90-115 волта. И понеже нямаш два полюса, не можеш да захраниш крушка да светне (примерно). Обаче... натрупаната в теб енергия е неизчерпаема (докато си жив де ... и в малко изключения) и ти постоянно излъчваш положителна енергия от себе си. Човешкият свят е разбрал това и е пригодил удерите и всички други енергийни елементи в живота ни да работят така, че да НЕ ни пречат, както и ние на тях. Ако си под силен стрес, леко депресирана, и леко ядосана.. тялото ти (мозъка) започва да произвежда повече положителни енергийни единици за да те успокои, в резултат на това, че не успява, ти отдаваш отрицателни частици! Тези отрицателни частици, смесени с някои други - положителни (електричеството) .. става ... БУМ. Та ти това би трябвало да си усетила според мен. Опитах се да го обясня по близак до езика на цитата отгоре дано сте ме разбрали :) (пффф.. 100%!) Колкото до енергията от "другите" .. извънземни ла бала както искаш ги наричай, тя НЕ идва от тях и те не я контролират. Никой/нищо не може да я контролира. Земята, планетите, звездите, слънцата, хората, хлебарките, вятъра ... се движат, излъчват и поглъщат огромно количество енергия, била то електричаска, умствена, или чисто и просто противопоставяне на физичните закони :) . Аз понеже тая тема ми е малко на сърце, и си тествам различни си работи в нас и навън, и ми се е случвало в стаята на майками да и изгарям крушката ден през ден (не умишлено, просто в стаята има предмети, които ми влиаят недобре и всеки път се получава същоят ефект...) ОШО не го уважавам все още.. живи и здрави... Идеи къде/кога да си поговорим за това ?
Gravatar
happyday
2008-09-22_09:27
Re: Енергийното тяло

Еееее,айде сега...да се видим,да се пипнем...Не ме превръщайте в опитно зайче :D Иначе,Манев,ето една статия в която са казани неща от научна гледна точка: Аурата - Изтока срещу Запада Запада нарича аурата биомагнитно поле. Има го около всички живи организми. За някои учени тя е резултат от реакции, които протичат на клетъчно, атомно и субатомно ниво. АураЗнаем митохондриите са клетъчни органели, чиято цел е да разлагат химечски съединения до чиста енергия, необходима за съществуването на клетъчната маса. Така можем да кажем че се образува микроергийно поле, около всяка клетка. От друга страна полетата на клетките на един биологичен организъм интерферират и тази интерферентна картина, ние наричаме аура, или общо биомагнитно поле. Изяснихме връзката между аурата и биохимичните процеси, които протичат в клетката. Знаем, че всички процеси на синтез или разпад на химични съединения са енергийни процеси в своята същност. Да допуснем за момент, че в клетката възникне аномалия. Тя следва да получи отражение на енергийно ниво, тоест клетъчната аномалия се отазява в общото биомагнитно поле. След като вече имаме индикатор за съществуващ проблем, то само ни остава да засечем тази информация. Това правят и хората, които погрешно наричаме 'ексреасенси' (всъщност един такъв човек, не е по-екстра от теб читателю. Показах ти естествеността на тази структура, носеща мистичното име 'аура' и ти логично ще стигнеш до заключението че щом тя е естествено съществуваща, няма друго по- естествено нещо от това да бъде видяна и диагностицирана). И в един момент всичко става елементарно и ясно. Освен перфектна машина за смятане теория на вероятностите, един ясновидец, може да бъде и перфектен диагностик, стига да е обучен в това. Да правилно прочете- написах обучен, защото всичко, за което говоря е 90% чиста съвременна наука и само 10% нещо по-така. Има и още! След като открихме, че диагностиката на аурата ни насочва към чисто физически аномалии- си задавам въпроса не може ли да й се влияе на нея, за да се изцели тялото? Отговорът е прост- ДА МОЖЕ. Достатъчно е само да си спомним пак от физиката, че енергията и материята са едно. Енергията е полева форма на съществуване на материята. Така че, когато работим с енергийното поле на човек, влиянието посредством чакрите достига до физическото тяло и до жлезите с вътрeшна секреция, които чрез синтезираните от тях хормони 'управляват' тялото и поведението ни. Как влияе 'магията', например, върху здравето? Тя е енерго- информационна структура, която поразява чакрите и енергийното тяло на човек, които биват частично или напълно блокирани. Така жизнената енергия не достига до съответната жлеза, респективно се повлиява и хормоналното равновесие и оттам бързо и лесно процесите се материализират във физическото тяло. Да кажем, че ти читателю, си приел написаното дотук. Сигурно аураостава и някой друг неизяснен въпрос, например как е възможно да се провежда енергийно лечение на емоционални травми? Перфектен въпрос ми задаваш! Какво става когато проявим определена емоция? Обикновенно се оказва, че тя е изява на действието на определен хормон. Тук се включват микрокристалите, за които ще говорим при Кундалини Рейки. И пак всичко бързо става ясно. Ако обяснението с клетъчния органел митохондрии не ти хареса, аз мога да мина и на атомно и субатомно ниво. Така…нека се замизлим за секунда. Да разгледаме например кристалната решетка на един полускъпоценен камък. Имаме атоми образуващи определена структура. При най-елементарно познание по химия (изучава се в 7ми клас на основните училища, или поне така беше едно време) ще се сетим, че атома е изграден от протони, неутрони в ядрото и електрони, обикалящи в т. нар. 'атомни орбитали'. Всеки електрон има определено количество енергия. Обикаляйки, по своя път той образува микроергийна обвивка около атома. Полетата на всички атоми от кристалната решетка интерферират и в резултат получаваме какво…аурата на кристала. Излиза, че и идеята за аура около неодушевените предмети, намери научно обяснение. Дотук с деветдесетте процента наука, дотук и с общите виждания за аурата на Изтока и Запада. Сега се връщам на десетте процента от онова нещо, което определих като 'по-така'. На Запад възприемат, че заболяване на физическото тяло се отразява в енергийното поле на човек. На Изток, обаче твърдят точно обратното. Приема се, че проблемите на енергийно ниво се материализират, като заболяване във физическото тяло и именно затова е възможно ясновидец да ги предвиди. Тук едва ли може категорично да се отсъди кой е прав и кой крив. Затова без да те ангажирам с мнението си, ще изложа някой мои идеи. В Библията е казано: 'В началото беше словото…' аз ще продължа и ще кажа, че словото е енергия. Вселената също е енергия. В същото време основната комуникация Човек-Вселена се осъществява на енерго-информационно ниво. Материята не е нищо повече, от 'вплътнена' енергия. Опитах се да навържа тези няколко науспорими научни факти и логично стигнах до идеята на Източната школа. Проблемите се появяват първо на енергийно ниво. Тази идея е възприета от Рейки, Сейким и другите системи за енергийно лечение и просветление. Автор: Magicaura
Gravatar
maneff
2008-09-22_10:19
Re: Енергийното тяло

Куул :) Ако не беше написала отдолу източника, вероятно нямаше да си напиша мнението по този начин, но все пак ще се опитам да обърна нещата на така, както аз ги мисля :) Чел съм я тази статия .. да! И все пак има неща с които изобщо не съм съгласен :) има и такива, които ги мисля по същият начин. Връзката с библията си беше ... :mrgreen: Връзката с учения, който 'открил' къде първо се проявява дадената болест пак е :mrgreen: според мен. Taka... 1. Не искам да те пипам, щото жена ми ще ми зяпа постовете и ще стане една дъндания (ахахахахха) 2. Това което написах, както и първият ти пост няма НИЩО ОБЩО с библията. (Тя, като свещена книга може и да се опитва да подръжава /както и всички други такива/ но "В началото беше ...." СРЕДЕН-ПРЪСТ) .. не си съгласна? Кажи ми 'кога/кое е началото' тогава. 3. Не съм съгласен с учения (марзи ме да му търся името из текста), понеже една болест може да е както физическа, така и психическа. Това няма значение, понеже тук става въпрос за фактите/случките които са допринесли за развиването на дадена болест. Да! Тя може да се усети чрез 'анализиране' чакрите на хората, но НЕ МОЖЕ ДА СЕ КАЖЕ кое е първо, яйцето или омлета ... сеш се. Ако се заядеш, ще дам пример, щото малко бързам, а и с мойте виждания трябва да напраиме тема за highscore-spammer .. и там ще съм поне на 10-то място :) Със всичко друго съм съгласен, освен и с това, за аурата и чакрите. Връзка между тях има! Обаче енергията която излъчва дадена чакра, си е уникална (дори и под общ знаменател за всички хора/което не е така) и проблем с чакрата не се анализира със изследване на аурата, понеже двете понятия 'чакра' и 'аура' а и 'духовна сила' 'мозък' 'мускол' .. бля бля доста са, не рефлектират до такава степен на аурата. Пример, ако си се научила да 'виждаш' човешката аура (тя най-лесно се забелязва, щото е най-силна от всяка друга енергийка) ще видиш, че в болница примерно минути след смъртта на човек, аурата му се вижда, усеща и усилва (макар и да напуска тялото му). Това не е ли противопоказно на някои от твърденията от меджик-аура ?
Gravatar
happyday
2008-09-22_11:06
Re: Енергийното тяло

Ми то затова в първия пост писах всеки да сподели,защото аз само се обърквам като чета различните информации.Иначе: 1.Мисля,че първо се появява физическото заболяване,а след това се нарушава събирателния център.Впоследствие ако не се вземат мерки за оздравяване и връщане на баланса,заболява целия организъм. 2.Не съм запозната в дълбочина с никое религиозно учение за да мога да коментирам от тази гледна точка. 3.Не пренебрегвам съществуването на външни сили,за които си нямаме дори и най-малка представа(духовете на починалите,извънземни цивилизации,колективно съзнание,телепатия и др.)Все още силно ме интригува какво се крие зад понятието Галактически активационен портал от календара на маите например.
Gravatar
maneff
2008-09-22_11:30
Re: Енергийното тяло

[quote:35wd5h88]Галактически активационен портал [/quote:35wd5h88] Е .. тука не съм компетентен. Бих го определил като начало и край на света, но НЕ бог .., обаче вижданията на маите са коренно различни от всичко което аз си представям за живота и реалността. А и тяхното 3д виждане за вселената се сблъсква с нормите за пространството и времето до такава степен, че на мен ЛИЧНО от едно ниво нататък всичко ми се струва супа от мусака... Иначе, това дето го изписахме .... според мен съвпада с темата ти :) .. така, че .. cheers :>
Gravatar
X-tov
2008-09-22_11:34
Re: Енергийното тяло

[quote="muxomorka":emba6t03]aide da se widim niakade da go obsadim.. :) ne seriozno ,,wsmisl 4e imam mngo da kaja po waprosa no niakak si ne e za mrejata... i elektronno izlagane .. nai malkoto e twarde energoemko ... a i triabwa oko da widi raka da pipne..ina4e sedi kato fantastika ... :idea: moga samo da ti kjaja 4e 6te ti swetne kru6kata za dosta ne6ta... 6tom bez twa e uzriala na tazi tema uj.... :P[/quote:emba6t03] a3 sam mnogo navit no sm ot Plovdiv
Gravatar
muxomorka
2008-09-22_14:45
Re: Енергийното тяло

:oops: mojem da se pozabawlaiwame niakolko ot open-mindednatite :) wremeprostranstwoto po4ti niama zna4enie wsa6tnost ...ne6to mi podskazwa 4e ne e dobra ideia no mojem i da go pkombinirame s rila tripa koito drugite gi ma4i(w naikwa sasedna tema mai go 4etoh ) kato wujdelenie ..
Gravatar
happyday
2008-09-22_16:50
Re: Енергийното тяло

Е може да не съм от open-mindednatite,ама съм в Рила и съм си напалила огън. :P
Gravatar
amitabha
2008-09-22_16:51
и

[quote="X-tov":2g5e7ere][quote="amitabha":2g5e7ere] за Тва тяло мога само да ти кажа че му влияят закони сварзани с неща който малко познаваме ,,пример сексуалната енергия влияе много.. :roll:Не се шегувам,ако човекъ до теб който си лягаш ако не е този който трябва почти винаги, губиш енергия и незнаеш от къде ти идва,също енергииното тяло губи и от приказки с хора който незаслужават, :roll: не се меси в разправии на различни хора губиш и приемаш дълговете на различни хора и тва твоито енергиино тяло губи излъчванията си по много всевазможни начини. :wink:[/quote:2g5e7ere] Май май се опитваш да пишеш за нещо което не ти е ясно....това което обясняваш няма нищо общо с това което моми4ето обяснява....я в3еми пак прочети кво ти пиши и после прочети кво си писал....нищо общо :shock:[/quote:2g5e7ere] Най голямата енергия в всеки един от нас е сексуалната ,цитат Мантак Чиа из книгите за колтивиране на половата енергия. Амиго И май наистина Сам чел много но тва няма значение и за двамани единственно отговариам на вапрос . Енергията За енергииното ти тяло което още се нарича оше ментално или сънуващо, С което патешестваш по време на сън . К .Кастанеда ,. Шри Чинмой. За същото говори и създателя на АИКИДО Мурахеба Уешида мили мои. :wink:
Gravatar
happyday
2008-09-22_16:54
Re: Енергийното тяло

Това ми е интересно.Разкажи малко повече.Те нещата от Кама Сутра до Фройд все около секса се въртят.
Gravatar
amitabha
2008-09-22_16:57
Re: Енергийното тяло

[quote="X-tov":2fj1cphg][quote="muxomorka":2fj1cphg]aide da se widim niakade da go obsadim.. :) ne seriozno ,,wsmisl 4e imam mngo da kaja po waprosa no niakak si ne e za mrejata... i elektronno izlagane .. nai malkoto e twarde energoemko ... a i triabwa oko da widi raka da pipne..ina4e sedi kato fantastika ... :idea: moga samo da ti kjaja 4e 6te ti swetne kru6kata za dosta ne6ta... 6tom bez twa e uzriala na tazi tema uj.... :P[/quote:2fj1cphg] a3 sam mnogo navit no sm ot Plovdiv[/quote:2fj1cphg] леле Кажи Твойте версия може да знаеш и да ни светнеш в мрака,ние и без това нищичко не :D знаем.
Gravatar
amitabha
2008-09-22_16:58
Re: Енергийното тяло

[quote="X-tov":gpydakog][quote="muxomorka":gpydakog]aide da se widim niakade da go obsadim.. :) ne seriozno ,,wsmisl 4e imam mngo da kaja po waprosa no niakak si ne e za mrejata... i elektronno izlagane .. nai malkoto e twarde energoemko ... a i triabwa oko da widi raka da pipne..ina4e sedi kato fantastika ... :idea: moga samo da ti kjaja 4e 6te ti swetne kru6kata za dosta ne6ta... 6tom bez twa e uzriala na tazi tema uj.... :P[/quote:gpydakog] a3 sam mnogo navit no sm ot Plovdiv[/quote:gpydakog] леле Кажи Твойте версия може да знаеш и да ни светнеш в мрака,ние и без това нищичко не :D знаем. П Дънов,Книга за Здравето ,, Агни Ьога Е.Балватска,Мулдашев също става до някъде,Ехоооо. :D
Gravatar
amitabha
2008-09-23_09:54
Re: Енергийното тяло

[quote="happyday":3fa7iuxt]Това ми е интересно.Разкажи малко повече.Те нещата от Кама Сутра до Фройд все около секса се въртят.[/quote:3fa7iuxt] Казах ти къде можеш да загубиш енергия но в Рила можеш и да я наваксаш. Само шанс и попътен вятър,,
Gravatar
RealityDysfunction
2008-09-23_10:20
Re: Енергийното тяло

Аз понякога губя енергия като съм с приятеля си.. :? :? :? Не винаги, но когато той е в тъмното - винаги. Ама че загубена работа. Той е някак тъмен отвътре. Не знам сам ли си го навлича, все нещо му се случва, все не му върви, все нещо му се чупи - съвсем сериозно. От най-абсурдните до най-сериозните проблеми. [size=85:3dsp07rj][i:3dsp07rj](От спраскан джам на джипката от изплакване с маркуч в жегата до конфискувана значителна сума на границата със Сърбия..)[/i:3dsp07rj] [/size:3dsp07rj] А когато човек е в средата на тъмното, как да си светне сам лампата, като не може дори да я намери..? И да светиш с фенера отвън не може, човек това сам трябва да го направи. И ми е грижа голяма, защото е ценен човек. Енергийно тяло, аура, както искате го наречете, но в тези случаи аз сякаш се опърлям по краищата, и нямам цялост някак, така го усещам.
Gravatar
maneff
2008-09-23_10:30
Re: Енергийното тяло

[quote:28r2nidk]Аз понякога губя енергия като съм с приятеля си.. [/quote:28r2nidk] Ха! И аз. Имам такива приятели, дето или аз си губя енергията, или изигоизявявам и почвам да смуча тяхната от яд :) ... то май всеки има такива. Няма да ги коментирам, щото ще ме хранят, но това е пътеката към усета на випрейшъна :roll: Щеш, неЩеш нещата просто си се случват.... времето си върви.... а на никой не му пука що ти е криво .... че даже и на тебе понякога :wink: А ако отидеме и си набереме гъби (ако са останали, което е съмнително) .. добре можем да си поговорим за 'енергията' :lol:
Gravatar
ani
2008-09-29_08:35
Re: Енергийното тяло

[quote:awx7dtv9]Ума е като радио, което се настройва на различни честоти(според честотата, на която вибрира енергийното тяло). [b:awx7dtv9]Трябва да си наясно, че ума не създава мислите, т.е. това което ти си мислиш не са твои мисли. [/b:awx7dtv9]Тези мисли идват отвън, и разни същества от другите светове постоянно провокират хората живеещи в ума си да вършат това и онова за да могат да извлекат някаква полза, някоя и друга хапка енергия.. [b:awx7dtv9]Когато ума бърбори се отдръпни от него, слушай какви ги бръщолеви но не му се връзвай (изучавай го, много внимателно). Отдръпни се навътре в себе си и не се идентифицирай с ума си. [/b:awx7dtv9]Не приемай мислите, които минават през него като твои мисли, защото всъщност не са. [b:awx7dtv9]Ума не е създаден да блуждае, а за да свети.[/b:awx7dtv9] Светъл ум означава да го настроиш така, че през него да минават мисли идващи от по-визши светове и същества. Мислите създават една цяла вселена, някои хора виждат мисъл формите, които хората създават около себе си т.е. ментала и са наясно в каква бъркотия живеят хората... колко грозни мисъл форми и разрушителни стихии вилнеят около обикновените нищо-неподозиращи хорица. Нещата са много навързани и деликатни, но като за начало релаксация, концентрация и фокусиране върху дишането е добър подход...[/quote:awx7dtv9] и другаде съм казвала , колко съм съгласна с горенаписаното :) респект unknown 8) [quote:awx7dtv9]Достатъчно е само да си спомним пак от физиката, че [b:awx7dtv9]енергията и материята са едно. Енергията е полева форма на съществуване на материята[/b:awx7dtv9]....Така че, когато работим с енергийното поле на човек, влиянието посредством чакрите достига до физическото тяло и до жлезите с вътрeшна секреция, които чрез синтезираните от тях хормони 'управляват' тялото и поведението ни.[/quote:awx7dtv9] [quote:awx7dtv9]На Запад възприемат, че заболяване на физическото тяло се отразява в енергийното поле на човек. [b:awx7dtv9]На Изток[/b:awx7dtv9], обаче твърдят точно обратното. [b:awx7dtv9]Приема се, че проблемите на енергийно ниво се материализират, като заболяване във физическото тяло[/b:awx7dtv9] и именно затова е възможно ясновидец да ги предвиди. Тук едва ли може категорично да се отсъди кой е прав и кой крив. Затова без да те ангажирам с мнението си, ще изложа някой мои идеи. В Библията е казано: 'В началото беше словото…' аз ще продължа и ще кажа, че [b:awx7dtv9]словото е енергия[/b:awx7dtv9]. [b:awx7dtv9]Вселената също е енергия. В същото време основната комуникация Човек-Вселена се осъществява на енерго-информационно ниво. Материята не е нищо повече, от 'вплътнена' енергия.[/b:awx7dtv9][/quote:awx7dtv9] в планината, най-често усещам как всяка часица от тялото ми диша и се зарежда с Енергия, но не като Цяло, като Единица........ обичам да съм Там :oops: :idea: :wink: 8) също съм по-близо до източната дефиниция за проблемите, лично намирам доказателства и правя опити да лекувам себе си и близки хора, чрез енергия - чиста сред Природата......запчонах да постигам добри резултати.... [quote:awx7dtv9]Когато съм натоварена с отрицателни емоции,стрес,напрежение започва да ме хваща ток от електроуреди.Ел.крушки и ютията изгарят най-често в такива моменти.[/quote:awx7dtv9] подобни неща се случват на моя позната, от години в момента, в който се почувства сдухана и емоционално негативна, не пипа нищо, което е техника или накякъв механичен уред...излиза да тича.... насочено енергийно влияние на група влияе на времето / климата /....
Gravatar
dapsycho
2008-09-29_09:35
Re: Енергийното тяло

В допълнение към Ани, ако мога да кажа, че според Запада, енергията е свойство на материята, докато според Изтока (всъщност не само според Изтока, а според духовните разбирания), материята е проявление на енергията...
Gravatar
Nothingk
2008-09-29_12:19
Re: Енергийното тяло

:D И двете :roll: :roll: :wink: .Природата има уникалното свойство да е противоречива на теория но не и на практика.Всичко е неделимо и няма превес на едно нещо над друго..........................................................................................................
Gravatar
dapsycho
2008-09-29_14:13
Re: Енергийното тяло

Aбе всъщност май материята и енергията са едно и също нещо ;)
Gravatar
Asymetral
2008-09-29_14:50
Re: Енергийното тяло

Я, топла вода! :D
Gravatar
Deadelius
2008-09-30_09:46
Re: и

[quote="amitabha":2f9aapgq]Най голямата енергия в всеки един от нас е сексуалната ,цитат Мантак Чиа из книгите за колтивиране на половата енергия. Амиго И май наистина Сам чел много но тва няма значение и за двамани единственно отговариам на вапрос . Енергията За енергииното ти тяло което още се нарича оше ментално или сънуващо, С което патешестваш по време на сън . К .Кастанеда ,. Шри Чинмой. За същото говори и създателя на АИКИДО Мурахеба Уешида мили мои. :wink:[/quote:2f9aapgq] Що се отнася до сексуална енергия, тя най-лесно се "култивира" чрез медитация в/у 2ра чакра, а може би и по време на полов акт (моя теория). Ами къде забрави астралното? ;) не е задължително да пътуваш с него по време на сън, всъщност повечето "пътешествия" в реалния/астралния свят могат да се направят напълно съзнателно или в състояние на лек транс. Това със съня не го уважавам като идея, защото а-ха да се срещнеш с бог Чантаная и се събуждаш със ръка в гащите :lol: amitabha, ако успееш да перефразираш 2то и 3то изречение от цитата в поста ми, бих говорил още по темата, но нещо не ти се разбира какво си писал :) едит: напълно съм съгласен с мнението на muxomorka ;)
Gravatar
Deadelius
2008-09-30_09:49
Re: Енергийното тяло

[quote="dapsycho":2ezbdykh]В допълнение към Ани, ако мога да кажа, че според Запада, енергията е свойство на материята, докато според Изтока (всъщност не само според Изтока, а според духовните разбирания), материята е проявление на енергията...[/quote:2ezbdykh] Може да се приеме, че източните вярвания с обосновани, защото не можеш да контролираш нещо, което не съществува с нещо, което съществува, а само обратното. :P
Gravatar
amitabha
2008-10-01_12:10
Re: и

[quote="Deadelius":3ef0a8uz][quote="amitabha":3ef0a8uz]Най голямата енергия в всеки един от нас е сексуалната ,цитат Мантак Чиа из книгите за колтивиране на половата енергия. Амиго И май наистина Сам чел много но тва няма значение и за двамани единственно отговариам на вапрос . Енергията За енергииното ти тяло което още се нарича оше ментално или сънуващо, С което патешестваш по време на сън . К .Кастанеда ,. Шри Чинмой. За същото говори и създателя на АИКИДО Мурахеба Уешида мили мои. :wink:[/quote:3ef0a8uz] Що се отнася до сексуална енергия, тя най-лесно се "култивира" чрез медитация в/у 2ра чакра, а може би и по време на полов акт (моя теория). Ами къде забрави астралното? ;) не е задължително да пътуваш с него по време на сън, всъщност повечето "пътешествия" в реалния/астралния свят могат да се направят напълно съзнателно или в състояние на лек транс. Това със съня не го уважавам като идея, защото а-ха да се срещнеш с бог Чантаная и се събуждаш със ръка в гащите :lol: amitabha, ако успееш да перефразираш 2то и 3то изречение от цитата в поста ми, бих говорил още по темата, но нещо не ти се разбира какво си писал : Сажелявам, ЧЕ несъм се изразил качествено,Но според някои създадени преди 5000г фиософий и практики на ДАО.Се обяснява че енергийното тяло е в мощен обмен на енергия когато се изваршва секеуален контакт,и ако партньорите не са с изравнени енергий някой от двамата ще е ощетен,А когато тва се случи той няма да го усети,но липсата на тази енергия ще има ефект,както в случая с електро уредите . Задавали ли сте си вапроса,, защо има толкова случая,в който правиш секс,с някой примерно, яка мацка лягаш си и сичко точно но не е тва което си си представял, и първия път не се е получило а може и да няма втори път, Но ако има той е по добър от първия ЕНЕРГИЯТА ЗАПОЧВА ДА СЕ ОМЕСВА И ИЗГРАЖДА БАЛАНС, естественно някой и сто пъти да си легнат пак не е както триабва, и никога няма да бъде решено е свише, такаче можеби,дамата някъде е изгубила енергия,неказвам че тва е вазможно само от секса.Имаите предвит че жената е устроена с повече енергия от мъжа, и в сексуален план близо два и повече пъти, ..... много ми е смешно когато чуя как мъже се фантазират кво били направили,колко много,го правили и как я били разцепили,еди кояси,,ха ха просто никъкъв шанс. едит: напълно съм съгласен с мнението на muxomorka ;)[/quote:3ef0a8uz]
Gravatar
amitabha
2008-10-01_12:19
Re: Енергийното тяло

А Петър Дънов казва Не се меси в разправията на хората защото плащаш половината им дългове,ЕТО ОЩЕ ЕДИН НАЧИН ДА ИЗГУБИШ ЕНЕРГИЯ.Според еди много велик учен,и мистик,който борави с сила да влияе на всияко животно,най голямото няличие на концентрирана енергия е в СПЕРМАТА,но на повечето хора тва неим говори абсолиотно нищо,, :D
Gravatar
amitabha
2008-10-01_12:46
Re: Енергийното тяло

[quote="amitabha":3rne0jlm]А Петър Дънов казва Не се меси в разправията на хората защото плащаш половината им дългове,ЕТО ОЩЕ ЕДИН НАЧИН ДА ИЗГУБИШ ЕНЕРГИЯ.Според еди много велик учен,и мистик,който борави с сила да влияе на всияко животно,най голямото няличие на концентрирана енергия е в СПЕРМАТА,но на повечето хора тва неим говори абсолиотно нищо,, :D[/quote:3rne0jlm] И последно от мен Ако си измиваш лицето,9 дена с светена вода някой неща се балансират. Но и вяра в тва кето вършиш. :roll: Съжелявам,че съм объркал някой неща.
Gravatar
happyday
2008-10-01_12:49
Re: Енергийното тяло

amitabha,ако се съглася с теб за влиянието на секса върху енергийното тяло,то трябва да изброиш според теб кои фактори влияят на секса.Това със сексуалния партньор много не съм съгласна да го приема.Проблема трябва да се разглежда по-скоро вътреличностно-либидо,хормони,нервно-хормонална регулация,функция на жлезите-неща от които аз разбирам само като лаик. Няма такава взаимозависимост - щом нямаш добър сексуален партньор,то започва да те лови ток и горят крушките. :D
Gravatar
amitabha
2008-10-01_14:35
Re: Енергийното тяло

[quote="happyday":1h3oy2dj]amitabha,ако се съглася с теб за влиянието на секса върху енергийното тяло,то трябва да изброиш според теб кои фактори влияят на секса.Това със сексуалния партньор много не съм съгласна да го приема.Проблема трябва да се разглежда по-скоро вътреличностно-либидо,хормони,нервно-хормонална регулация,функция на жлезите-неща от които аз разбирам само като лаик. Няма такава взаимозависимост - щом нямаш добър сексуален партньор,то започва да те лови ток и горят крушките. :D[/quote:1h3oy2dj] Баланса в който може да загубиш, можеби е този ПО ясно казано Твоето магнитно поле,деиства на ел. уредите,Но някъде имаш пробоина в Енергиино елипсовидна форма,ТАЗИ за която ДОН ХУАН говори.но можеби си зигубила енергия от нещо друго, немога да бъда сигурен. Примен беше малко по различно но една жена която лее восак ми изправи тоците на времето. :wink: някаде в окултната литература може да срешнеш инф. за още така наречената замърсена аура,. но аз бях до тук с тази тема нека да видим другите какво знаят.по вапроса с ел. уредите. :P