Gravatar
anomy_lt
2007-08-12_01:52
Нужда от съвет

Така.. не съм ходил на психотерапевт, но вярвам че имам нужда от доста време. През целия си живот ми се е случвало три пъти. Става дума за губене на всякакъв контрол, абсолютно невронно зацикляне в някакъв абсолютен кошмар. На 22 съм и за последно ми се случи преди около 7 месеца. Хубавото е, че в последните ми 2 .. пристъпа нека ги нарека, не съм наранил или счупил нищо, както и това, че каквото и да правя - предупреждавам преди да го направя... Но най-първият път ( около 6 клас ) успях саморъчно да пребия 3 съученика и да счупя ръката на единия.. Ще се опитам да го опиша горе-долу.. случва се внезапно.. и се изисква много значителен тормоз от чужда страна. Гадного е че настъпва мигновено.. за част от секундата "режима" се сменя ( не казвам режима Ми, понеже тогава мен хич ме няма, аз съм просто наблюдател ) и сякаш емоционалната ми самоиздъжаща се мрежа си сменя .. източника, tune-вам се към външен такъв, който е абсолютната/неограничена/безкрайна форма на ярост/агресия/безразличие/готовност и тялото ми става на оръжие.. буквално приоритета му пада извън всякакви скали.. превръща се в "напълно и изцяло заменимо". Да го наречем превръщане в животно ще е доста меко казано.. И така..... След последния път когато се случи, успях наистина добре да го контролирам - стоях на място докато отмине. След което , съм сякаш нищо не се е случило, откъм емоционална страна де.. И незнам какво ми е нужно, но със сигурност съществъва емоционален дисбаланс в тази моя глава... Като страничен ефект въображението ми се доближава до безкрайност... Сънувам как това чудовище, което живее в мен, може да бъде контролирано... и да огъва пространството само при стискане на юмрук.. =| Та... heup ? пп0 - усещам че не и е мястото тук на тази тема, но имам най-много 2-3 мнения извън нея и.. освен че ми е любима може би тук ще намеря и повече помощ...
Gravatar
Gamma
2007-08-12_06:45


[quote:3ecfy5ug]не казвам режима Ми, понеже тогава мен хич ме няма, аз съм просто наблюдател[/quote:3ecfy5ug] Може би става дума за форма на епилепсия. Там понякога има подобни случаи на поемане "автопилот" от нервната система. Сега даже ще ти препиша от един учебник : Хаотично помрачение на съзнанието (наречено още епилептиформена възбуда) представлява най-дълбоката степен на помрачение на съзнанието. Болните са напълно дезориентирани, възприемат действителността илюзорно (халюцинаторно). Те са напрегнати, възбудени, изживяват обикновено афект на страх, тревога, злоба и е съответствие с тях предприемат агресивни действия, които често придобиват масов и чудовищен характер по своята жестокост. Известни са редица случаи, когато болните са убивали жестоко близките си. Хаотичното помрачение се среща най-често при епилепсия, но може да се наблюдава и при патологично алкохолно опиване, травматична болест на мозъка и др. Има отдолу и много дълъг разказ за пациент с хаотично помрачение на съзнанието. Знаеш ли кое не ми се връзва само - обикновено периодите на помрачение се покриват от пълна амнезия, а при теб явно няма такова нещо. Както и да е, моят съвет е - психиатър.
Gravatar
DEACTIVATED time wave zer
2007-08-12_08:21


Хей anomy_lt. Първото което искам да ти кажа е : не се притенявай - най-хубавото е че осъзнаваш какво ти се случва, имаш спомени и т.н. , тоест си на светлинни години от един психично болен човек. Щом осъзнаваш какво правиш, тва моментално зачерква много възможни " болести" от списъка, които бихме могли да допуснем, тъй като при тях липсват спомените. Сега в твоя случай има според мен две основни възможност. първата е да си просто холерик по характер. И аз имам един такъв вкъщи, тоест приятеля ми...тва са хора, които от време на реме избухват доста сериозно за нищо, могат да изпаднат в неконтролируеми поведения и могат и да посягат неконтролируемо. Тва са много странни хора според мен, щото принципно не са лощи хора даже може и да са много добри хора , но има нещо в нервните им системи което ги прави нмного сприхави. Само дето при тях тва е често: правят го всеки ден за нещо си. Ако при теб е олкова рядко, може би не е това...Трябва сам да прецениш дали си такава натура: избухлива. Ако си, тогава трябва да работиш върху твоята " вата" тоест тва е енергията, която ори теб тече в големи количества и трябва да се успокои чрез медитации и т.н. Втората възможност е да имаш пристъпи на агресия, които могат да бъдат дота неконтролируеми и има една такава психо болест, четох за нея скоро, но забравих името. Среща се много при тинейджъри, например в изблика си най-често нараняват себе си , ръцете си например. Но не е нищо кой знае кво, тоет след няколко разговора с психолози ще се почувстваш по-добре. Ако е нещо много много сериозно, и си сигурен че някаква сила влиза в теб в тоя момента, все едно някво същество, тогава се довери на душата и сърцето си. Има много такива случаи на енергийни вампири които влизат в теб и те карат да правиш такива неща. Ако е на това ниво ,тогава не знам психолога дали ще ти помогне. или по-скоро ще те помисли съвсем за ненормален. Има начини да се пазиш от тях, Но трябва бая да се разровиш за ексорсизъм и такива разни работи. Тия неща не са шега, предполагам че го знаеш, иначе нямаше да отваряш тук темата. И така помисли си добре на коя от тия три възможности най-много е доверяваш и чувтваш че тва е което ти трябва. И бтв едно посешение при психолог може би също няяма да ти навреди. психиатрите ги остави за момент.
Gravatar
Gamma
2007-08-12_08:28


Психиатрите не хапят. Не му казвам да си запази стая в някой диспансер, само му казвам да намине, щото това : [quote:2clukxk3]Става дума за губене на всякакъв контрол, абсолютно невронно зацикляне в някакъв абсолютен кошмар. На 22 съм и за последно ми се случи преди около 7 месеца. Хубавото е, че в последните ми 2 .. пристъпа нека ги нарека, не съм наранил или счупил нищо, както и това, че каквото и да правя - предупреждавам преди да го направя... Но най-първият път ( около 6 клас ) успях саморъчно да пребия 3 съученика и да счупя ръката на единия.. [/quote:2clukxk3] звучи тревожно.
Gravatar
DEACTIVATED time wave zer
2007-08-12_09:24


що бе, точно тва звучи успокояващо, шото пише че последните пъти се е сдържал....
Gravatar
Gamma
2007-08-12_09:30


Няма значение. Става въпрос за пристъпи на патологични афекти, които се появяват в детска възраст и явно още не са изчезнали.
Gravatar
DEACTIVATED time wave zer
2007-08-12_10:27


Точно че не можеш да си сигурна дали са потологични афекти. Струва ми се доста прибързано да се категоризира агресията като патологичен афект. Ти тогава трябва да пратиш половината мъже на тоя свят на психиатър ( може би и няма да е никак лоша идея хехе). Не знам, знам само тва което съм виждала от холерици около мен и при тях положението е много странно. Те просто губят контрол. И то ей так а изведнъж за нещо което за околните е пълна дреболия. Не всеки холерик е за психиатър , разликата между психолога и психатъра е огромна и мисля че имахме вече тема за тва... Психиатър най-ммного да ти лепне някой синдром на епилептичната потенциялност или няква подобна простотия. Или според мен в случая ще лепне един бордърлайн синдром, тва са ония дето в агресивен изблик стават опасни за себе си. И да ти предпише някви хапове от които никога вече няма да се върнеш отново. Внимавайте с психатрите. Според мен първо на психолог най-добре.
Gravatar
Gamma
2007-08-12_10:36


За диагнозата няма да говорим повече. Не стават така тия работи. [quote:3hjynnyq]Психиатър най-ммного да ти лепне някой синдром на епилептичната потенциялност или няква подобна простотия. Или според мен в случая ще лепне един бордърлайн синдром, тва са ония дето в агресивен изблик стават опасни за себе си. И да ти предпише някви хапове от които никога вече няма да се върнеш отново.[/quote:3hjynnyq] Еми това са предразсъдъци. Аз да речем имам координатите на един много добър психиатър (в София), който въобще не отговаря на тва описание. Шарлатанчета и хора, дето не знаят що работят тва - колкото искаш, ма що трябва да се създава впечатление, че всичко това произтича от професията на психиатъра - ми не е от там пък! Иначе да, психолог също е вариант - макар, че в момента куцо, кьораво и сакато стана психолог, щото е модерно. Успех му пожелавам на anomy_lt с такива професионалистчета, ма те не се разправят с хапчета и не могат да стигнат до дълбокото - начи сме спокойни.
Gravatar
DEACTIVATED time wave zer
2007-08-12_11:02


Da, и предния път в другата тема точно за този психиатър мяй стана дума хехехе. Ами аз мога само да говоря от собствен опит, а той ми казва че посещенията при психиатър са особено опасни. Най-добрата ми приятелка е била в психатрията както и доста други познати или техни познати и историйката обикновено е една и съща. Психиатрите не са в състояние да разберата комплексния свят на хора пътуващи в психеделичните измерения . Говоря за масата, щото и аз имам много добри приятели психиатри, но те също са психонавти така че тяхната гледна точка е друга. Както и твоята Гама. Психиатрите винаги ще искат да ти лепнат някъв синдром на психически болети. Щом си дошъл веднъж при тях, малко трудно ще те пуснат без конкретна диагноза. Тва първо им трябва за статистиките, точно както на полицията им е нужна статистика и си я търсят при безобидните пушачи на трева и пълнят докладите със "свършена работа тоест заловени наркомани". Така и психиатрите - свършена работа, диагностицирани болести за период време. Ще ти предпишат хапове, които ако ги послушаш и тръгнеш да вземал. ще ти ебат м айката, и съжалявам че няма по-точна дума да кажа тва. От мухата ще направят слон. От един бордърлайн синдром ше изкарат нещо което е опасно за цялото общество и трябва да бъде затваряно в болница. От здрав човек , който просто е РАЗЛИЧЕН а недай си боже да е имал достъп до други измерения наистина, от него е направят труп на някви хапове.... Осен тва диагнозата която е ти сложат е ти стои за цял живот в жълтата книжка. Никога няма да можеш да се освободиш от нея, при работодатели и т.н. Може да имаш някво смущение, то в крайна сметка кой ли няма в днешно време. Но първо трябва да се провери при психолог далли не е няква лична работа тва нещо. Примерно наранено его, или пък просто много напрягане в ежедневието. Самота. Ей такива работи. Тва са все неща, които могат да те нправят доста агресивен, и ако не си такъв човек по принцип, ще ги събираш събираш и накрая ще избухне, точно по начина по който го описва той. има хора които примерно след един месец полово въздържание точно такива симптоми получават. Тоест може да е всичко. Преди да ти лепнат бордърлайн или нещо такова, по-донре се посъветвай с психолог. Гама, психиатрите съвсем не лекуват с такива хапове квито наистина биха помогнали...
Gravatar
Gamma
2007-08-12_11:17


time wave zero, ми може мнозинството да е такова, обаче това съвсем не означава, че психиатрите трябва да са такива. Не трябва. Другото - коментирали сме го вече :)
Gravatar
DEACTIVATED time wave zer
2007-08-12_12:31


emi okey. az samo kazvam che zasega ne vijdam tuka nikvi patologichni afekti. stava duma za TRI puti v jivota. brei, mi az ako se zamislia kolko nekontroliruemi izblici sum imala i az, tia tri puti mi se vijdat kato detska igra. E , ne sum chupila kraka, ama moje bi samo shtoto niamam silata da go svursha tva. No sum chupila stukla, chupila sum vitrini na mebeli, i sum bila v pulna isteria s edna duma. Ima mnogo neshta koito " ne sa v ramkite na normalnoto" no ne sa i patologichni. A Gamma, shto napravo ne pratish adresa na tvoia chovek na suobshtenie, pone ako zeme naistina da hodi pri psiatur da e pri blizuk chovek
Gravatar
anomy_lt
2007-08-12_13:04


Благодаря ви! Наистина бях на крачка да ида на какъвто и да е "психар". Иначе, състоянието наистина може би произлиза от проблем с егото но екстремните му ефекти просто немога да игнорирам. Като по-малък дори не го осъзнавах така, мислех че просто това е да си изтормозен до краен предел... нещо нормално. Сякаш паднал във вода с температура от 1 градус и ме дебне някакво морско чудовище едновременно... цикъл на пълен ужас е моята позиция, а тази на агресора е като на.. слепец, който иска ( пак "иска" е меко казано.. той просто го прави без да обръща внимание на Нищо друго ) да строши асфалт с юмруци. Радва ме че намирам все повече "симптоми" или вероятни причини но онази "личност" е толкова чиста откъм цели.. Знаете думичката devotion.. Честно казано, може би заради нея се привързвам към това състояние, понеже не съм плакал от малък ( май беше когато подпалих един гараж по случайност.. но и тогава не беше "както трябва.." ), не съм се влюбвал дори до мъничка степен от 11 години.. Сякаш немога да бъда отдаден изцяло на нищо... като го написах се сетих и за първия абзац от kin-a ми...сек да го paste [quote:2knuxot4] In this life-time you are being asked to release and surrender. Surrender is the opposite of giving up. It is freeing yourself from the desire to be in control, letting go of how you think things should be. Surrender is freedom. You are being invited to release yourself from the bondage of preconceived action, to let everything be all right as it is, so that you can live a more inspired life in the moment! [/quote:2knuxot4] Дилемата идва от .. никъде. Според това, аз немога да се ангажирам наистина с нищо.. немога да се отдам на нищичко... никаква романтика............ Абе ужъс... :( Незнам накъде да гледам вече.. сещам се за още един сън.. хм, дори май с него започна цялото това "опознаване" на онова ми състояние.. [url:2knuxot4]http://ouim.org/forum/viewtopic.php?t=314&start=180[/url:2knuxot4] Незнам дали ще помогне.. но никога няма да забравя точно този сън.. тогава бях отдаден на нещо ( все още незнам какво ) с целият си живот и съществуване.. (3тия ми пост на тази страничка) Личи си че само като си го припомня се усмихвам нали?.. Може би затова и съм успявал да се контролирам, започваме да се разбираме :oops: :oops: :oops: пп0 - Gamma стреляй на лична:}
Gravatar
Gamma
2007-08-12_13:22


[quote="time wave zero":2twhphy9]az samo kazvam che zasega ne vijdam tuka nikvi patologichni afekti.[/quote:2twhphy9] Защо сега се хвана за тия патологични афекти? Как да не ги виждаш? Патологичен наричам афекта, защото е неадекватен на повода - пресилен е. [quote:2twhphy9]A Gamma, shto napravo ne pratish adresa na tvoia chovek na suobshtenie[/quote:2twhphy9] Бих го дала ако някой се интересува. За момента не виждам желаещи, така че ще си го запазя :wink: Само тва исках да кажа. Той anomy_lt май си знае какво му има и към кой да се обърне.
Gravatar
DEACTIVATED time wave zer
2007-08-12_13:44


как да няма желаещи, нали каза да срреляш на лични човека хехехе. ако знаеше кво му има и към кой да се обърне , нямаше да пише тук хванах се защото просто не е патологично да ти се случи три пъти в живота да си в неконтролируема агресия. ако отидеш на психиатър за такова нещо, ще ти лепнат много ероятно доста неприятни етикети, които както казах ще носиш до края на живота си в жълта книжка. особено ако се окаже че пациента употребява и наркотици. тва беше моя съвет. не ходи при психиатър. психиатрите търсят нефункциониращи или болни структури в мозъка и психиката ти. тва че един път си скочил на съуюеници като дете не те прави с болни структури в психиката. може да е на персонално ниво. а може и да е на духовно с енергийните вампири. и в двата случая поледния който бих посетила е психиатър. но тва го казвам сега като човек който въпреки много " патологични" елементи в държанието си, не се смята за болен. ако човека се смята, може и да е добре да отиде при някого да поговори с професионалист. само да не е директно в спихиатрията. че веднъж лепнат ли ти някъв опасен синдром , няма да се отървеш никога повече от него
Gravatar
Gamma
2007-08-12_14:06


Абе с две думи - да мрат тия долни измамници психиатрите и тва е, нали така? :)
Gravatar
DEACTIVATED time wave zer
2007-08-12_14:11


не. с две думи: take care anomy_it p.s. niama da zabravia kak sediah pri psihiatrite na moita priatelka navremeto da im obiasniavam che tia imashe videnia i telepatia i beshe po-navutre v psihedelichnite izmerenia otkolkoto 99 procenta ot jitelite na taia planeta pojivotno shte da budat. gledashe me tupo i povtariashe che tia videnia triabva da se izkoreniat ako shte, s cenata na osmiritelni jiletki, prispivatelni i hapove. da, tochno toia psihiatur oje da hodi da se fuckne otzad. i o shte mnogo drugi, to vsushnost v nashite sredi ti garantiram che riadko shte chuesh dobri istorii ot opit s pshiatri. nikoga ne bih otishla osven ako psihiatura ne e psihonavt.
Gravatar
Gamma
2007-08-12_14:40


[quote:2jalw0h9]p.s. niama da zabravia kak sediah pri psihiatrite na moita priatelka navremeto da im obiasniavam che tia imashe videnia i telepatia i beshe po-navutre v psihedelichnite izmerenia otkolkoto 99 procenta ot jitelite na taia planeta pojivotno shte da budat. gledashe me tupo i povtariashe che tia videnia triabva da se izkoreniat[/quote:2jalw0h9] хаха, ми това е сигурно щото 99% от пациентите с [b:2jalw0h9]видения[/b:2jalw0h9] не искат да имат видения. за телепатията...какво да кажа? Тина, ти си на съвсем друга вълна :) аре да не чатим повече по тая тема.
Gravatar
DEACTIVATED time wave zer
2007-08-12_15:44


ами тоя който я е отворил темата може и да има още нешо за казване. а аз не съм тука за да чатя, прекалено малко време имам за тая цел в момента. тука съм за да помогна по някъв начин на човека. и ако все пак се окаже че отиде на психиатър и му изпишат някви лайна, може и да се сети за форума и да ги откаже тия лайна, тва значи че ще съм свършила поне едно добро дело. а за 99те процента, ами що просто не се разходиш до някои психиатрии? ама си избери такива за млади хора от алтернативните среди, има много специялизирани както в германия така и в холандия, както ти е най-близо. и виж колко от тия хора въобще са искали да са там и колко са били напъхани от родители, учители , приятели и колеги. истината е че повечето са там без да са го искали. и почнат ли да ги тъпчат с хапове, тва е ада на земята. не можеш дори да говориш, да се движиш , даже и едва успяваш да напишеш един ред на някой посетител за да дадеш знак че си жив все пак. неслучайно поечето пациенти просто пишат " пуснете ме от тук". много хубаво че си се запознала със свестен психиатър и много хубаво че искаш сама да станеш такъв, ама си помисли още веднъж дали има нужда всеки с някви смушения да бъде пращан нататък. със сигурност е безмислено. нито ще те разберат нито нищо. само ще си навредиш. друг е въпроса ако вече си опасен за околните с действията си, н о засега в случая имаме само един случай на сбиване в училище и тва е сичко. по тая логика доста хора ще трябеа да ходят на психиатър тук
Gravatar
DeactivatedAkira
2007-08-12_18:00


Ae ne sa pritesnqvai i az sam taka ama..... we4e gore dolo go vladeq :)
Gravatar
Radiostin
2007-08-12_18:00


[b:1augzuju]anomy_lt[/b:1augzuju],нещата, които описваш ми приличат на шизофрения, особено с това обсебване от чужд източник, но най-вероятно са по-безобидни изблици на нервна почва(което лично аз вярвам), обаче нито съм психиатър, нито бих ти препоръчал( :D ) да ходиш на такъв.
Gravatar
gears
2007-08-12_19:29


[quote="Radiostin":3fz6018j][b:3fz6018j]anomy_lt[/b:3fz6018j]... нито бих ти препоръчал(а) да ходиш на такъв.[/quote:3fz6018j] два пола ли се крият в теб? а иначе, да ходиш на психиатър е супер тъпо според мен.
Gravatar
Radiostin
2007-08-12_19:58


Ха ха, вярно.За два пола дали имам не знам, ама акъл стана ясно, че нямам.
Gravatar
vordhosbn
2007-08-13_01:50


[quote="Radiostin":2y3aglbm] ...нещата, които описваш ми приличат на шизофрения... , но най-вероятно са по-безобидни изблици на нервна почва[/quote:2y3aglbm] :lol: Последно?
Gravatar
Gamma
2007-08-13_05:02


[quote="gears":6pon6zmy] а иначе, да ходиш на психиатър е супер тъпо според мен.[/quote:6pon6zmy] абе от кога стана СУПЕР ТЪПО да ходиш на ЛЕКАР? казах, че няма да спамя повече в темата на човека, ама не можах да се сдържа..супер тъпо било..дано не ви се налага да изпадате до такова супер тъпо положение. :wink:
Gravatar
Nothingk
2007-08-13_05:39


Ako ne syper tupo ,to sus sigyrnost :D :D :D :D sypertupi4ko e da se hodi na kakuvto i da bilo lekar,4oveka triabva da moje da se griji za sebe si...kamo li pa da hodi na psihiatur. V mnogo kraen sly4ai ,ako 4ovek mnogo zapo4ne da se glezi ,moje da poseti psiholog. Psihiatriiata se otnasia s 4ove6koto suznanie kato s ma6ina i... :( bezpo6tadno ybiva surtseto. . @anomy_lt. Spored moia pogled ot distantsiia ,ti si izkliy4itelno inerten 4ovek. Preporu4vam ti totalna promiana na jivota ot strana na rituma. Naprimer pravi ne6to s pulno sebeotdavane i kogato zapo4ne6 da nabira6 inertsiia prosto prekrati i zapo4ni ne6to suvsem drygo. I pri nego kato nabere6 inertsiia , :!: :!: vednaga smeniai.Sam be6e pisal ,4e vuobrajenieto ti stiga do bezkrai. Iavno prosto e nabralo ogromna inertsiia, vuobrajenie bez deistviiia po nego, stava prosto nekontroliryemo. Prosto edna razdelitelnost na inertnostta bi pomognala osnovno. I ne bi imal agresivni izblitsi. Drygoto e ,4e ver5oiatno si sviknal da se glezi6 ot strana tova,4e vuzpriema6 draznitelite naseriozno. Edin vid ne reagira6 fizi4eski, no vsiako drazne6to deistvie go poglu6ta6 poradi sklonnostta si da durji6 pod kontrol vsiaka sityatsiia - eto tyk idva razglezvaneto. Niama nyjda ot takuv kontrol ,prosto osuznava6 4e draznitelia e kraino kompleksiran i go othvurlia6 ,tova e . Ot roda na "ia....... :o :o ,gledai go pa toia" .I prosto go othvurlia6 i dori ne misli6 za nego pove4e. Az naprimer si niamam nito edin takuv problem ,poneje dulboko sum osuznal to4no tazi sistema.Smiatam 4e naistina e bezpogre6na ,preporu4vam ia na absoliytno vseki..............................................................................................................................................................................................
Gravatar
ani
2007-08-13_05:55


добро утро, не притендирам, че ще помогна компетентно, но ще изразя мнение, надявам се да е неангажиащо спрамо личните схващания и неотварящо дълбоката тема “ ти пък ся що мислеш така “...... мисля, че да се постави диагноза, за нещо което се случва в главата на конкретен човек от трета страна , без значение по какъв повод е доста некорeктно..... схващанията / пак повтарям според мен / , че един външен наблюдател , в случая психиатър, който ще изслуша раказа ти, съвсем от страната на диагнозите, без да вникне под кожата ти / образно казано /, без да е прекарал повече от определеното по предварителна заявка с теб време ..... и ще ти предложи адекватна помощ ми се виждаt смешни и плоски. / нека тогава първите 10 посещения да са с цел изследване, запознаване, защо пишат рецепти на базата на 5 въпроса....., като за повечето от предисаните лекарстава дори им е нужен свидетел с уж нормално психично здраве / Гама не го приемай лично : .... и другаде сме обсъждали афинитета ти към професията и желанието ти да бъдеш добър такъв .... , аз вярвам , че ще е така ....... в случая подкрепям Мокизива относно определението за професионално надъханите психомайстори .... при повечето от тях всичко е на конвейр / пак според мен / / още един спасен от мен, колко самонадъхващо ..... и е добре за моя професионален растеж , има ли доволни клиенти, има повече работа ....... / тук малко по в кръга на шегата //, а в тази професия е нужно лично отношение......това не значи , че практикуващият трябва да се зароби и загуби себе си ..... напротив мисля, че добре ме разбирате..., но за да е успешна терапията първо той трябва да няма нужда от подобна помощ, да е постигнал вътрешната си лична хармония , да е намерил базиса .... и да е доста далеч от предписанията на бумагите ... нямам нищо против научните трудове в тази посока, но ги приемам единствено и само като още една гледна точка, кой какъв извод ще си направи, зависи от повода на търсенето и от моментното предразположение в конкретна ситуация да виждаш малко по-ясно точно очакваните неща ..... и в даден случай вероятността отговора да се крие именно там е по – голяма...... / край / съвета ми е прекарай повече време първо със себе си, записвай си /..., именно дивотиите , които те налазват в подобни ситуации и след време препрочитай, даже всеки ден ако имаш време, мисля , че сам ще отсееш подбудата ... ще намериш източника и повода, ще откриеш спасението, дори и да е нужна агресия не я изтърсвяй върху себе си и близките си .... дай и на лудостта лудост,..... : викай , чупи, крещи, тичай / предполагам и без да ти казвам, четеш литератури на тази тематика, само / ама ти и това знаеш / леко с диагнозите , както казах по горе ..... причините за пагубни душевни състояния в повечето случаи са лични : пряко и косвено ..... какво имам в предвид ..... осезанието , вътрешния свят на всеки един от нас трудно би могъл да се постави на една нога със света на съседа, ближния и т.н. верно е , че за отпушването на сходни състояния на афект, депресия, истерия, и ред ред други изблици има сходни подбудители, но не и едни и същи начини за успокоение .... натрупването на грешки закодирани от нашите родители, близки роднини, учители и възпитатели ....... мисля , че до 25 си годишнина човек се отърсва именно от тях..... и дори го намирам за съществено важно за да се предотврати един по късен етап на емоционален срив и предаване намирането на вътрешния мир и опознаването на собствения дивак обитаващ главата ти и ползващ от време на време тялото ти е също важно именно в насока самосъхранение и защита / колкото и да се влудяваме сами от себе си , това е от съществено значение за оцеляването ни като личности / / всички неща, за които говоря са приложими за физически здрави хора, нямам наблюдения при вродени аномалии, с две думи поставянето на психиатрична диагноза / пак повтарям по моему / е невъзможно и ненужно, все едно да позволиш някой да мисли вместо теб, да чувства вместо теб и т.н. , съгласна съм , че понякога именно наченките и не намирането на сили и адекватна помощ и подкрепа задълбават един проблем, но в случая , както и по горе Аноми_ит сам споделя, всичко е осъзнато и без загуба на спомени..... / друго , което на мен лично много ми помогна ..... : има знак за равенство между предизвикателствата , нищо, което на даден индивид се случва не е чуждо на природата , не се случва само на теб...... има различни последействия по повод предизвикателствата ..... ама тогава да не забравяме, че не живеем сами , и че имаме да споделяме и уважаваме и чуждата нужда ...... похвално е , че споделяш дълбоко лични неща ... мисля , че си изминал по голямата част от пътя да преодолееш този осъзнат дискомфорт, който те спохожда на моменти.......... последно : прекарвай повече време сред природата и сред хора, сред които можеш да бъдеш и добър и лош, какво имам в предвид ли, с които те свързва едно чисто нормално обикновено приятелство , за което са присъщи всякакви емоционални ситуации, а пък и на моменти да си доставяш агресив филми , не се коси, на всеки се случва............. / ако прицениш, че ти е нужна и гледната точка на психиатър ..... отиди , няма лошо да се ползват всички източници на информация / извинявам се, че прекалих....., но дълго време ме нямаше............. 8)
Gravatar
Nothingk
2007-08-13_06:10


S niakolko dymi psaihedelik hora, sus sravnitelno dulboko suznanie :) ne si pasvat s psihiatriiata. To po samata si su6tnost vseki 4ovek e takuv........................................................................................................................................................................
Gravatar
Gamma
2007-08-13_06:37


[quote="Nothingk":1rd66p6a]S niakolko dymi psaihedelik hora, sus sravnitelno dulboko suznanie :) ne si pasvat s psihiatriiata. To po samata si su6tnost vseki 4ovek e takuv........................................................................................................................................................................[/quote:1rd66p6a] Ма вие май забравяте, че това му се е случило на anomy_lt в 6-ти клас. Съмнявам се, че тогава е бил много психеделик човек със сравнително дълбоко съзнание. Колкото до психиатрията - мозъкът и нервната ни система е най-доброто, което хората притежават. А най-много тайни разкрива БОЛНИЯТ МОЗЪК. Не знам що хора, които явно нямат и понятие се изказват по тая тема..при това толкова негативно. :| [quote="ani":1rd66p6a]мисля, че да се постави диагноза, за нещо което се случва в главата на конкретен човек от трета страна , без значение по какъв повод е доста некорeктно..... [/quote:1rd66p6a] Никви диагнози не съм поставяла :) Съжалявам само, че приех разказа на anomy_lt явно малко по-сериозно от колкото трябваше и взех да търся функционални проблеми...което пък въобще не е изключено. [quote:1rd66p6a]Гама не го приемай лично : .... и другаде сме обсъждали афинитета ти към професията и желанието ти да бъдеш добър такъв .... , аз вярвам , че ще е така ....... в случая подкрепям Мокизива относно определението за професионално надъханите психомайстори .... при повечето от тях всичко е на конвейр / пак според мен / [/quote:1rd66p6a] Не го приемам лично и мисля, че вече разбрах от къде идва негативното ви отношение към тоя вид доктори. Малко са качествените, така е..ма то с кое не е така?! И пак го казвам - намирам го за абсолютна кретения да допускат до тая професия хора, които нямат компетенцията и душата, за тая работа..щото психиатърът е ум и сърце, квото щете ми говорете. [quote:1rd66p6a]ако прицениш, че ти е нужна и гледната точка на психиатър ..... отиди , няма лошо да се ползват всички източници на информация[/quote:1rd66p6a] И аз това исках да кажа в крайна сметка... [b:1rd66p6a]anomy_lt[/b:1rd66p6a], дръж ни в течение. Аз лично тая тема я следя с особен интерес. Да видим какво ще се окаже накрая :)
Gravatar
ani
2007-08-13_08:14


[quote:175agxcj]Така.. не съм ходил на психотерапевт, но вярвам че имам нужда от доста време. През целия си живот ми се е случвало три пъти. Става дума за губене на всякакъв контрол, абсолютно невронно зацикляне в някакъв абсолютен кошмар. На 22 съм и за последно ми се случи преди около 7 месеца[/quote:175agxcj] [quote:175agxcj]Ма вие май забравяте, че това му се е случило на anomy_lt в 6-ти клас. Съмнявам се, че тогава е бил много психеделик човек със сравнително дълбоко съзнание. [/quote:175agxcj] [quote:175agxcj] Хубавото е, че в последните ми 2 .. пристъпа нека ги нарека, не съм наранил или счупил нищо, както и това, че каквото и да правя - предупреждавам преди да го направя... Но най-първият път ( около 6 клас ) успях саморъчно да пребия 3 съученика и да счупя ръката на единия..[/quote:175agxcj] [quote:175agxcj]Никви диагнози не съм поставяла Smile Съжалявам само, че приех разказа на anomy_lt явно малко по-сериозно от колкото трябваше и взех да търся функционални проблеми...което пък въобще не е изключено. [/quote:175agxcj] [size=75:175agxcj]винаги е много важно как се опитваш да кажеш нещата, не от страх, че ще предизвикаш спор или конфронтация, или пък от така любимото ни опасение , че някой лицемерничи .....хорица, живота ни е кратък достатъчно и непредвидим ужасно / ден го има , друг го няма / .... нещо по истинската викам да я караме, пак сори, че некви поуки тук давам...ама нали се сещате колкото по истинско, толково по сладко....... , и няма смисъл от много приказки .... дайте по - малко , но по същество ...... [/size:175agxcj] да не си поставяла , просто направи едно предположение, което за мен ако е дефинирано на базата на едно детско преживяване, свързано с изразходване на един тон агресия върху други себеподобни в случая деца ..... не е никакъв проблем, в смисъл "Хвала на Господ", че освен счупента ръка няма други жертви, малкият дявол, че няма лош край физически ..... , но вина / пак за мен / ако тълкуваме случката от 6 клас имат родители, възпитатели или просто хората/ възрастните /, които са били наоколо ......: в този смисъл имам 3 въпроса: сега за първи път ли споделяш тази случка пред широката аудитория? по времето на нейното случване имало ли е по - големи хора около Вас? Как реагираха родителите ти , когато научиха, ако знаят въобще? [quote:175agxcj]Ще се опитам да го опиша горе-долу.. случва се внезапно.. и се изисква много значителен тормоз от чужда страна.[/quote:175agxcj] физически или психически? [quote:175agxcj]Гадного е че настъпва мигновено.. за част от секундата "режима" се сменя ( не казвам режима Ми, понеже тогава мен хич ме няма, аз съм просто наблюдател ) и сякаш емоционалната ми самоиздъжаща се мрежа си сменя .. източника, tune-вам се към външен такъв, който е абсолютната/неограничена/безкрайна форма на ярост/агресия/безразличие/готовност и тялото ми става на оръжие.. буквално приоритета му пада извън всякакви скали.. превръща се в "напълно и изцяло заменимо". Да го наречем превръщане в животно ще е доста меко казано.. И така..... [/quote:175agxcj] аз лично на 8 години спуках 2 глави, едната на момче, което тормозеше брат ми ...... другата на едно момиче, което ни крадеше нещата...... на 13 набих супер брутално с линеал / уред за шиене / собствения си брат, защото ни издаваше на родителите......, не веднъж съм си пожелавала на ум гадни неща за близки хора , когато не са ми обръщали внимание или пък съм се чувствала неразбрана и нежелана......, но всичко това са детските задължителни работи ... нямаш преценки , нямаш задръжки.......нали тогава се расте, човек се гради , изчуква се дет се вика.... просто ми стана много интересно как от едно описание, което е много силно , но не буквално като съдържание ..... решихте да слагате дори и предположения за някви си там болести....... нима на Вас не са Ви са се случвали подобни неща??? [quote:175agxcj]След последния път когато се случи, успях наистина добре да го контролирам - стоях на място докато отмине. След което , съм сякаш нищо не се е случило, откъм емоционална страна де..[/quote:175agxcj] в смисъл олеква ли ти след тази : [quote:175agxcj]абсолютната/неограничена/безкрайна форма на ярост/агресия/безразличие/готовност и тялото ми става на оръжие.. [/quote:175agxcj] [quote:175agxcj]И незнам какво ми е нужно, но със сигурност съществъва емоционален дисбаланс в тази моя глава... Като страничен ефект въображението ми се доближава до безкрайност...[/quote:175agxcj] [quote:175agxcj]Сънувам как това чудовище, което живее в мен, може да бъде контролирано... и да огъва пространството само при стискане на юмрук.. =| [/quote:175agxcj] много силно казано, давай напред приятел ...... не си го слагай толкова лично навътре .... всяка затворена система издиша от време на време .... и съм на мнение , че човек трябва да изкарва натрупващата се негативна енегрия извън себе си ..., разбира се не да я излива върху съближните..., но да излива енергията навън , не е най препоръщително да се чупи и крещи, както казах по горе, но със същата сила може да се вика, пее, скача, тича, смее, да твори .... или просто ако те подгони дивото, дай една усмивка на някъде:wink: ...., а и болестите идат именно ако човек се задържа и въздържа .... не е ли така и трупа всичко вътре в коша....................... Аноми_ит, мисля, че ме разбираш..., дори извини, че се задълбах....трябваше май на ПМ или по скайп....., но и мен много ми интересна темата :)
Gravatar
DEACTIVATED time wave zer
2007-08-13_08:47


продължавам да се чудя как от един най-обикновен случай в училище плюс няколко изблика на агресия ( и то без реални ефекти), може да се направи такава патологична историйка. :D тва животно звяр дето излиза от време на време и дето го наблюдаваш отстрани как се държи но не можеш нишо да му кажеш също го имам и ако се бях отървала само с един избллик в училище и с още два потенциялни, щях сигурно да твърдя че направо съм станала един мирен спокоен човек :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: не знам, но тия изблици са си нещо бая странно. поне при мен. големите си истерии съм получавала от ревност, чупене на стъкла и мебели и вещи и направо пълна липса на контрол. и то десетки пъти може би. бях тръгнала на психиатър по едно време ма се отказах. живеем във време когато всичките ти лични данни се наблюдават: банковата ти сметка, здравословното ти състояние, мейлите и телефоните, сичко се записва и тва е вече официялно. Как ли пък няма да отида на психиатър да му призная че съм шизофреничка, бордърлайн, параноичка, фанатичка и още един куп неща, които наиситна не са шега, наистина си ги имам може би. Ама кво от тва? хаха, въобще не ми пука, няма да отида до края на дните си на психиатър. Поне докато успявам да се справя с обикновените житейски неща като работене и следване и т.н. Може и да не съм права, може би Гама има право, в смисъл разбира се че няма нищо лошо да ходиш на лекар, но пък от друга страна в много отношения хората като нас вече не се предоверяват на стандартните лекари. Поставят под критика антибиотиците, както и много други химични вещества, занимават се усилено с билки, аюрведа и т.н. тва е факт, който показва че вече не се предоверяваме на стандартните лекарски книжчици. Особено пък каквото се отнася до психиката. Какво ше ми каже някъв 50 годишен пръч , който никога през живота си не е палил трева, за психиката ми изобщо?????????? Ми нишо. затва предпочитам да оходя по конференции на психиатри занимаващи се с психонавтика и шаманизъм, да разговарям с тях доколкото е възможно, да си направя две три терапийки при тях и тва е. Другите психиатри хич и не искам да ги гледам. Да, не е тайна че има много " луди" в транс средите и тва между другото е най-хубавото нещо в цялата работа. Никой няма нужда от рамки и нормалност. Всъшност Гама, аз през цялото време съм не толкова против тва да се ходи при лекар когато си болен, ами съм против тва всеки втори да се нарича болен, който е малко по-така с психиката. Да, има болни наистина, но съвсем не всички. Шизофренията примерно е болестно състояние само когато застрашава теб или околните, и не ти дава възможност да живееш нормално. Но ако си живееш нормално, колкото и голям шизофреник да си, кво от тва? Много важно. Даже си е якичко хехехе, поне сте повечко и не ви е скучно :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Също и описания горе случай хехехех. Ми то си е забавно да се наблюдаваш отстрани и да се чудиш кво ти се случва. Да се опитва да се пребориш със себе си и егото си.
Gravatar
Gamma
2007-08-13_09:07


[quote:3ba5tr6c]от един най-обикновен случай в училище[/quote:3ba5tr6c] ма ти май се опитваш съвсем съзнателно да омаловажиш проблема на човека. :) Сега не знам на кой да вярвам...дали да вярвам на теб - че на него всъщност нищо му няма и си е супер, тва сичко, което му се случва е нормално..или пък да вярвам на автора на темата, който определя състоянието си като пълна загуба на контрол, абсолютен кошмар. Раздвоявам се.. [quote:3ba5tr6c]патологична историйка.[/quote:3ba5tr6c] и не спираш да го повтаряш това с патологичното :) Какво е патологично според теб? Я автора на темата да дойде и да каже неговите съученици, дето така са си изпатили наистина ли са му застрашили живота до такава степен, че да ги пребие и да чупи ръце? (много е важна причината)..и ако излезе така, че съучениците му просто са си направили някоя шега или са казали нещо на криво или пък са го слапнали в главата с топката - начина, по който той (anomy_lt ) е реагирал е изпадане в ПАТОЛОГИЧЕН афект. Обясних вече какво е това (патологичен афект) - реакция, неотговаряща по сила на дразнението - силно преувеличена. [quote:3ba5tr6c]бях тръгнала на психиатър по едно време ма се отказах. живеем във време когато всичките ти лични данни се наблюдават: банковата ти сметка, здравословното ти състояние, мейлите и телефоните, сичко се записва и тва е вече официялно. Как ли пък няма да отида на психиатър да му призная че съм шизофреничка, бордърлайн, параноичка, фанатичка и още един куп неща, които наиситна не са шега, наистина си ги имам може би. Ама кво от тва?[/quote:3ba5tr6c] оставам с убеждението, че ти е особено приятно да имаш такива нервозни изблици, след като личните ти данни и това кой ще ги наблюдава е по-важно от психичното ти здраве. [quote:3ba5tr6c]Шизофренията примерно е болестно състояние само когато застрашава теб или околните, и не ти дава възможност да живееш нормално. Но ако си живееш нормално, колкото и голям шизофреник да си, кво от тва? Много важно.[/quote:3ba5tr6c] Така е с много психични болести. А пък дали anomy_lt няма потенциала да е опасен за околните и себе си? Какво гарантира, че при следващия пристъп няма да се нарани сериозно? Ами някой друг? (НЕ казвам да му се облече бялата риза с дългите ръкави..щото пак някой ще ме разбере погрешно). [quote:3ba5tr6c] Даже си е якичко хехехе, поне сте повечко и не ви е скучно[/quote:3ba5tr6c] Надявам се, че се шегуваш. Ако не се - мислиш така, защото не си болна от шизофрения. :wink: ПП. Тая тема ми е една от най-интересните в целия форум.. :)
Gravatar
Nothingk
2007-08-13_09:35


:mrgreen: :mrgreen: Le-ele-e-e, Ga-amma-a-a-a :D :D :shock: :mrgreen: pozeleniah pojultiah ,prebledniah...Ako 4ovek si jivee normalno niama nikakva nyjda da se konsyltira s niakoi, kakvito i :lol: "simptomi" da ima.Grehota e da se burnika po mozuka na 4ovek, pri polojenie ,4e fizi4eski raboti dobre,daje ne grehota ,a :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: sataninska izrod6tina Psihiatriiata e za tezi ,na koito im stava :) kuso pri rabotata na tazi svoebrazna elektronika ,kakvato e mozukut. Za takiva koito imat niakakuv ydar po glavata, sutresenie i t.n.. Za ostanalite ,ako tolkova se izostri polojenieto ima psihologiia i psiholozi.Ne znam kakvi hora sa te vuzpitavali ,no ima6 reaktsii napulno v sinhron s ob6toprietoto i izob6to ne podlaga6 na sumnenie ob6toprietite idei...........A puk detsata sa nai-psaihedelik horata ,nima ne znae6 tova ,sestro :shock: .Ti napisa ,4e se sumniava6 edin 4ovek v :shock: 6esti klas :shock: da e s dulboko suznanie :shock: . E koga, kogato pateritsite my se hluznat pod legloto i poneje ne moje :lol: da si gi stigne se naaka v legloto si. E tva e :lol: :lol: nai-dulbokoto suznanie, triymf :) :) na 4ove6kiia dyh. Prava tova sravnenie ,poneje s vuzrastta vsi4ki hora stavat povurhnostni, apo-burzo tezi koito se zanimavat s kakvoto ima popadne ,vkliy4itelno ob6topirietata sistema..................................................................................................................................
Gravatar
vordhosbn
2007-08-13_09:42


И какво прави мнението на психиатъра по малко... "психеделично" от вашето? Че не пуши трева и не слуша транс? А замисляли ли сте се, че проблема може да е физиологически, а не психологически. :shock: :x Между другото не мисля че има реална такава вероятност, но дори и да е така, дори и да има 1% шанс да е някакво заболяване е хубаво да се вземе мнението на специалист, пък бил и той технократски дегенерат. :roll:
Gravatar
Therapist
2007-08-13_09:47


Много километрични постове... аз ще съм кратичък :) Не ми се струва, че такова избухване е толкова леко, както го описва time wave zero. Вярно, че не се случва често, но все пак не се знае кога ще е следващия път... Better safe than sorry.
Gravatar
Asymetral
2007-08-13_09:49


[quote:yq7s32gd]Ako 4ovek si jivee normalno niama nikakva nyjda da se konsyltira s niakoi, kakvito i "simptomi" da ima.Grehota e da se burnika po mozuka na 4ovek, pri polojenie ,4e fizi4eski raboti dobre[/quote:yq7s32gd] НотингК според мен си много далеч от истината, ако имаш "симптоми" то това е нормално живеене - всички имаме симптоми, просто са в различна посока и степен на сила, в психологията не се говори за нормален човек а просто за индивид с различна степен на патология Пък това че физически работел добре изобщо не е гаранция за нищо. А консултации - е можем да ги наречем и просто разговори са необходими винаги :) Бърникането в мозъка най-често си го прави сам човека при терапия, затова ако той иска и има желание за промяна терапията би имала успех Човека търси съвет, а ти пишеш за това че няма нужда от консултации с никой :?: :?: :?:
Gravatar
Gamma
2007-08-13_10:02


Абе така като те чета не си ми достоен събеседник на тема психиатрия. Ма аре, ще се "защитя" и тоя път : [quote="Nothingk":21d0bhc3]:mrgreen: :mrgreen: Le-ele-e-e, Ga-amma-a-a-a :D :D :shock: :mrgreen: pozeleniah pojultiah ,prebledniah...Ako 4ovek si jivee normalno niama nikakva nyjda da se konsyltira s niakoi, kakvito i :lol: "simptomi" da ima.[/quote:21d0bhc3] Тва е пълна глупост. Кво означава да живееш нормално? А ненормално?? И как по-точно нормалния живот те застрахова? Никой не е застрахован, ако ще в саксия да си расъл... Човек даже периодично трябва да ходи на прегледи и консултацици, ако иска да се поддържа здрав и да е в течение на това, което се случва с неговия организъм. И кво са, ако живея "нормално" и имам "симптоми", от които страдам - да хвана да си набия в тъпата глава, че всъщност не трябва да се консултирам с никой и нищо, щото живея нормално и тва ме предпазва и сички видове нещастия на тоя свят? Бе къде ги мислиш тия приказки? :) [quote:21d0bhc3]Grehota e da se burnika po mozuka na 4ovek, pri polojenie ,4e fizi4eski raboti dobre,daje ne grehota ,a :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: sataninska izrod6tina Psihiatriiata e za tezi ,na koito im stava :) kuso pri rabotata na tazi svoebrazna elektronika ,kakvato e mozukut. Za takiva koito imat niakakuv ydar po glavata, sutresenie i t.n.. Za ostanalite ,ako tolkova se izostri polojenieto ima psihologiia i psiholozi.[/quote:21d0bhc3] Обяснявай ми за какво била психиатрията, мда :) За хора със сътресения и удари по главата :lol: би ли ми казал от къде си толкова компетентен на тема психиатрия? да се запиша на уроци при тебе :) Иначе за едно си прав - грехота е да се бърка в [b:21d0bhc3]здрав и работещ мозък[/b:21d0bhc3], но ако мозъка не е съвсем здрав и функциониращ - какво предлагаш да се направи? Да го водим на психолог да му поприказва малко и да идем да запалим свещичка в църквата ли? [quote:21d0bhc3]Ne znam kakvi hora sa te vuzpitavali ,no ima6 reaktsii napulno v sinhron s ob6toprietoto i izob6to ne podlaga6 na sumnenie ob6toprietite idei...........[/quote:21d0bhc3] ДОБРИ хора са ме възпитавали. И какво по-точно има да подлагам на съмнение? И ако една идея е общоприета - то това непременно ли означава, че трябва да я подлагам на съмнение?
Gravatar
DEACTIVATED time wave zer
2007-08-13_10:17


[quote:nblfajd5]И какво прави мнението на психиатъра по малко... "психеделично" от вашето?[/quote:nblfajd5] Еми това че той говори за нещата без никога да ги изпитал на собствен гръб. Не е тайна примерно че много видове халюциногенни растения и вещества правят с теб точно това: правят те изкуствено луд, изкуствено те правят шизофреник. тва е фундаментален факт за тези неща. Всъщност транса сам по себе си също те прави изкуствено луд, тъй като влияе на мозъчните ти честоти и те вкарва в анормални състояния. Та при положение че сме пътуваи в някви психеделични измерения, виждали сме отвъд материялната реалност, усещали сме света като вибрация или като съвкупност от много измерения в едно, при положение че сме имали визии видения и при положение че бродим с пълно съзнание докато сънуваме и т.н. и тн. , да определено тоя психиатър няма какво ново да ми каже. Кога е виждал той какво всъщност е шизофренията или какво знае той за енергийни вампири на духовно ниво, за влизане на чужди тела в теб? Това което той би нарекъл шизофрения, на изток го наричат прозрение, сатори, самадхи и как ли не още. [img]Какво%20е%20патологично%20според%20теб?[/img] патологичен афект би било ако предизвиква ефект който се дефинира като болестно състояние. изблика на агресия болестно състояние ли е? не знам, може и да омаловажавам, просто защото през целия си живот съм се движила около много по-агресивни мъже и тоя случай не може да ме убеди че става въпрос за опасен за околните човек. особено пък като съм чела и други постове на човека. [quote:nblfajd5]оставам с убеждението, че ти е особено приятно да имаш такива нервозни изблици, след като личните ти данни и това кой ще ги наблюдава е по-важно от психичното ти здраве. [/quote:nblfajd5] Абе Гама, ае стига бе, по твойта логика трябва човек да отиде да се прегледа само щото примерно от ревност изпаднал в истерия и почнал да троши апартамента. Тва са глупости. Всеки вид истерия е просто вид човешка емоция както и агресията, тва не е патологично, тоест болестно. Тва си е проблем на личността. Ако бях отишла на лекар, щях просто да получа приспивателни и успокоителни и тва щеше да е. А така като не отидох, протсто поработих върху егото си няколко години, разбрах че ревността е пълна тъпотия и накрая сега вече нямам изблици. Сама си помогнах по-добре от някъв психиатър. С усилена медитация ... Стига си ги прехвалвала вече тия психиатри.....не е толкова до личните данни, ами просто до факта че 100 процентово не могат да те разберат. Вече даже взема да ми писва да го повтарям. Който иска да ходи, аз квото имах като съвет, вече го дадох. [quote:nblfajd5]Надявам се, че се шегуваш. [/quote:nblfajd5] Напротиж въобще не се шегувам. И когато един ден след години се усетиш че живота ти просто е разделен на две: от една страна си в риъл лайф, ходиш на работа, печелиш пари, и то всеки божи ден от сутрин до вечер, а от друга страна с края на седмицата се докарваш до пълен екстаз и единение с вселената на транс парти, тогава ще знаеш и зашо повечето трансъри са с птенциялна шизофрения. Много от нас са шизофреници всъщност, даже и не го предполагаш. Добре че не всички тичат до психиатрите да поплачат на нечие рамо. и да, може да е доста забавно да се наблюдаваш в такива сътояния. [quote:nblfajd5]защото не си болна от шизофрения. [/quote:nblfajd5] много ясно че не съм, аз и не твърдя друго. ама други хора твърдят тва за мен. шото си мислят че имам проблем с тва, че от време на време направо влиза в мен някъв демон и съм си доста раздвоена от време на врем. ма аз нямам проблем с тва, напротив, изключително ми е интересно да наблюдавам демона, да се боря срещи него и т.н. и т.н.
Gravatar
Nothingk
2007-08-13_10:41


Vse pak pri polojenie anomy_lt ne znae to4no kakvo stava s nego ,tova yveli4ava riska sustoianieto myda izleze izvun negoviia kontrol...,kakto i konsyltatsiiata s psihiatur.Togava kontrolut niama da e negov sobstven, :lol: :lol: a na psihiatura...tva :!: suvsem seriozno ,vupreki ,4e mi e sme6no. Prekaleno mnogo se otkloni temata ,pri polojenie ,4e vse pak su6testvyva niakakva opasnost,neka vseki da my dade prost 4ove6ki suvet...ina4e ako e po profesionalen,stava konflikt na idei toest mazanitsa...............................................................................................................................
Gravatar
ani
2007-08-13_10:49


щот много ме влече да отпрвям апели: хайде моля без лични нападки, не се научихме да си говорим нормално и това е то.... всеки споделя виждането си и това, че не е на едно мнение с другия, с останалите, дори и понякога със самия себе си ...... именно говори , че не умеем да се държим нормално / в най-чистият вид на думата: да не пречим на себе си и на околните / доста често ми е на уста да питам Всички Ви : къв е смисълът въобще да си споделяме, кат ще се нападаме? / не изпадайте в буквализма на думата нападаме: просто да се дефинираме като еди си какви или пък не еди си какви е несъществено, неградивно, неполезно, нечовешко.ако има някакъв смисъл и необходимост човек да НЕ живее сам , той за мен е именно в това, че сме си нужни един на друг, че сме си необходими......, че е градивно и самосъхраняващо да се поддъдржаме, да си споделяма, да се учим един от друг, не да се тровим и да си пакостим ....... не го разбирам тоя филм всичко да е винаги лично срещу нас, да е натриване на нос и самоизтъкване /....до тук, че пак ще отровя някой е дългия си пост...... по темата: 1. авторът сподели, че никога не е ходил на ....., но вярва че има нужда....и то, че от доста време смята това за необходимо......после ни даде конкретния си повод, за да има това чувство ......, за мен е наистина важно да ми отговори на въпросите, които му отправих, за да мога да продължа да споделям личното си преживяване..... по повод моят филм по тази тема, не че ме е срам да го направя и сега, но мисля състоянието, до което съм стигала е доста по тежко и не е за пред всички..... нямам опасения за каква ще ме помислите ......по скоро смятам, че за тези вътрешни деформации ли да ги нарека, израстване ли да ги нарека, патология ли да ги нарека, форми на лудост ли да ги нарека.......................незнам ...... са доста лични и помощта, която е нужна също е строго индивидуална и е нужно да е лично поставена, спрамо конкретиката на истинския подбудител, който ни води до достигането на такива форми на емоционален дисбаланс....... по същата логика бих Ви попитала: нормално ли е да се чувствам на моменти бясно щастлива?/???????? / което е самата истина и често в реалния си живот и то от кръвно близки хора съм упреквана , за което..../ наистина и аз съм на мнение, че ако човек усети, че подобен род филм продължава дълго, че нещата излизат извън възможният му по дефолд / пак говоря за принципно здрав физически индивид / контрол, когато се появят страхове : за себе си и за околните, дам нужен е професионален съвет!!!! от кой капацитет е спорен въпрос, при мен се случи от само себе си...... случайността не е малка сила и често ни пази от какви ли не пагубни беди..... говорим за психаделици....един от най – големите + за мен е развитието на свръхсетивност, умението да виждаш знаци и да намираш сакаш със завързани очи пътеката......./ аз случайно попадна именно на една подобна беседа и най-случайно терапевтът ме покани след нея на личен разговор / има и нещо друго на хората, които имат наистина моментен самоизяждащ емоционален срив, който е на път да прерастне в неконтрулеруема буря- принципно им личи.......там е мястото на френдовете, на семейството , на проителското споделяне / без натриването на нос и даването на тон в живота /, за да вникнем в един подобен проблем на друг индивид е нужно да го съпреживеем / въобще не знам , дали някоя теория има подобен метод /......., но от случаите, които аз съм наблюдавала винаги е имало успех, а когато веднага, от старта на споделянето / това е първият симптом, че някой има нужада от споделяне - помощ, дори в повечето случаи само това върши работа , нима малка смелост е нужна да се открие тази страна на личността: несигурната, уязвимата...../ някой е казал на нуждаещия се: “виж сега проблема или диагнозата ти е еди си каква”, ефекта в повечето случаи е бил пагубен........................, а това дали някой ще ходи на лекар, дали ще се определя нормално кефийки си се на собствената си шизофрения, кой как са го възпитали и дали се е научил да бъде еди си какъв или пък някакъв друг е въпрос на лична работа...................... има ли истина в думите ми?..или пак си чеша езика? :wink: :oops:
Gravatar
Gamma
2007-08-13_10:54


[quote="time wave zero":2nen89zz] патологичен афект би било ако предизвиква ефект който се дефинира като болестно състояние. изблика на агресия болестно състояние ли е? [/quote:2nen89zz] Много си далеч от правилната дефиницията на патологичен афект. И да, изблици на агресия много често се оказват симптоми на някои психични заболявания. Да ти кажа ли кои? Среща се при дисфория, апатия, понякога дистимия, помрачение на съзнанието и травматична болест на мозъка вече ги споменах, срещат се при делир, също е възможно и при аменция...особено при инфекциозните, интоксикационните, психогенните психози, изключително често се среща при параноята, шизофрения и циклофрения също и т.н. и т.н и т.н ... бе въобще всяко заболяване, което по някакъв начин засяга емоциите.. [quote:2nen89zz] Абе Гама, ае стига бе, по твойта логика трябва човек да отиде да се прегледа само щото примерно от ревност изпаднал в истерия и почнал да троши апартамента. Тва са глупости. Всеки вид истерия е просто вид човешка емоция както и агресията, тва не е [b:2nen89zz]патологично, тоест болестно[/b:2nen89zz]. Тва си е проблем на личността. [/quote:2nen89zz] патологично изобщо не означава болестно. от тук идва и нашето неразбирателство по тая тема :) Хехе, просто човешка емоция - ми тя психиатрията се занимава и с човешките емоции, мда. Имаме си даже специална структура в мозъка, която отговаря за емоциите (но не само!) - лимбичната система. Това Е работа на психиатър. А пък за проблемите на личността - могат да са толкова големи и разнообразни, че и психиатрия да не може да помогне.. [quote:2nen89zz]Сама си помогнах по-добре от някъв психиатър. С усилена медитация ...[/quote:2nen89zz] Това е защото в същност не си имала нужда от психиатър. [quote:2nen89zz]Стига си ги прехвалвала вече тия психиатри.....не е толкова до личните данни, ами просто до факта че 100 процентово не могат да те разберат. [/quote:2nen89zz] еми как ша могат да те разберат като ти отиваш в кабинета и почваш да им обесняваш и да доказваш колко по-компетентна си от тях...при такива условия не трябва да се изненадваш, че 100 процентово не могли да те разберат. Освен това те са учили толкова време, че ВИДЕНИЯта и "телепатията" изискват лечение..и аз съм на това мнение.. трудно ще те разберат, повярвай ми. :) [quote:2nen89zz] ма аз нямам проблем с тва, напротив, изключително ми е интересно да наблюдавам демона, да се боря срещи него и т.н. и т.н.[/quote:2nen89zz] :wink: аре сега без лоши чувства [img:2nen89zz]http://forum.isratrance.com/images/smiles/remybussi.gif[/img:2nen89zz] все пак сме се събрали тук да консултираме форумец в беда. Опитвам се да му помогна, не да му навредя.
Gravatar
arahasatara
2007-08-13_11:05


[quote="time wave zero":272gl07s][quote:272gl07s]И какво прави мнението на психиатъра по малко... "психеделично" от вашето?[/quote:272gl07s] Еми това че той говори за нещата без никога да ги изпитал на собствен гръб. Не е тайна примерно че много видове халюциногенни растения и вещества правят с теб точно това: правят те изкуствено луд, изкуствено те правят шизофреник. тва е фундаментален факт за тези неща. Всъщност транса сам по себе си също те прави изкуствено луд, тъй като влияе на мозъчните ти честоти и те вкарва в анормални състояния. Та при положение че сме пътуваи в някви психеделични измерения, виждали сме отвъд материялната реалност, усещали сме света като вибрация или като съвкупност от много измерения в едно, при положение че сме имали визии видения и при положение че бродим с пълно съзнание докато сънуваме и т.н. и тн. , да определено тоя психиатър няма какво ново да ми каже. Кога е виждал той какво всъщност е шизофренията или какво знае той за енергийни вампири на духовно ниво, за влизане на чужди тела в теб? Това което той би нарекъл шизофрения, на изток го наричат прозрение, сатори, самадхи и как ли не още. [/quote:272gl07s] А не са ли точно психиатрите и психолозите хората които извършват наблюдения върху доброволци взимащи халюциногени??Има една камара литература по тоя повод.Така,че кой по-добре от психиатрите и психолозите може да ти каже в кво изпадаш след съответната химическа интервенция!? ДОКТОР СТАНИСЛАВ ГРОФ: СЪВРЕМЕННАТА ЗАПАДНА ПСИХОЛОГИЯ И ПСИХИАТРИЯ ВСЕ ОЩЕ СЕ БАЗИРАТ НА ФИЛОСОФСКИ ТЕОРИИ И НАУЧНИ ПАРАДИГМИ ОТ 18-ТИ ВЕК Интервю на Емил Кацаров web Доктор Станислав Гроф е американски психиатър, роден в Прага през 1931 година. Той е един от пионерите в проучванията на човешкото съзнание и в клиничните експерименти с LSD и психеделични вещества през 50-те и 60-те години... През 1967 година спечелва двугодишна стипендия в американския университет Джон Хопкинс. След окупацията на Чехословакия от войските на Варшавския договор решава да остане в САЩ. В началото на 70-те години продължава научната си дейност в Мерилендския център за психиатрични изследвания. Автор на много книги, доктор Гроф е определян в академичната общност отвъд океана като "един от бащите на съвременната трансперсонална психология". Световноизвестният учен дава за първи път интервю за българска медия. Доктор Гроф, вие сте един от пионерите в проучванията на човешкото съзнание и в клиничните експерименти с LSD и психеделични вещества през 50-те и 60-те години... Разкажете ни как започна всичко? В началото на 50-те години завърших медицинското училище на университета "Чарлз" в Прага. Избрах професията "психиатър" под влияние на психоаналитичните идеи на Зигмунд Фройд. Но постепенно у мен се появи конфликт - от една страна, продължавах да се интересувам силно от теоретичните постановки на фройдизма, от друга - в практиката си започнах да се убеждавам, че психоаналитичните сесии имат изключително ограничени възможности при лечението на психични заболявания, които не се вместват в христоматийните терапевтични примери. Оказа се, че фройдисткият анализ изисква много време и енергия, струва доста пари за пациента - а често пъти постигнатите резултати от него са незначителни... тогава именно започнах да се чудя дали не съм си сбъркал професионалното поприще... като младеж имах мечта да уча анимация в известното по онова време филмово студио "Барандов" в Прага. Но после под влияние на фройдистката теория избрах психиатрията... Именно в този момент, през 1956 година, когато започнах да изпитвам разочарование от професията си - ми предложиха да стана доброволец в ЛСД експеримент. По онова време, средата на 50-те години, психиатричната фармакология бе в златната си ера - откриваха се все нови и нови вещества, които тотално промениха процеса на лечение. Тогава, в департамента по психиатрия на пражкото медицинско училище, където работех - получихме пратка с ЛСД-ампули от швейцарската фармацевтична компания "Сандоз". Те ни помолиха, ако проявяваме интерес - да изследваме евентуалните терапевтични ползи от това слабо познато тогава вещество. Смятаха, че ЛСД вероятно притежава огромен потенциал за приложение в психиатрията и дълбинната психотерапия. И така, аз станах един от първите доброволци в ЛСД-експериментите. Преживяването под влияние на психеделика ЛСД бе толкова силно, толкова разтърсващо, че то изцяло промени нагласата ми към психоаналитичната теория. Тогава именно у мен се събуди интересът към изследванията на "необичайните състояния на човешкото съзнание". По време на това първо лабораторно ЛСД-пътуване за първи път преживях мистичното усещане за космическо единение с всичко съществуващо. Получих съвсем нови перспективи за това, как да интерпретирам психоаналитичната теория. Бе изключително вълнуващо и вдъхновяващо от научна гледна точка. Интересно е как в комунистическа страна като Чехословакия са били възможни експериментите с ЛСД... Доколкото ми е известно думата "психоанализа" в съветския лагер се е приемала като нещо "мръсно", "упадъчно" и "ненаучно"...? Много интересен въпрос, още повече, че вие сте от България, страна, която е имала подобна на Чехословакия съдба и знаете за какво иде реч... Възхитителното в моя случай е, че никога по онова време не съм имал проблеми заради експериментите си с ЛСД. Условието беше да представим резултатите от психеделичните си изследвания по подходящ начин - например, никога да не споменаваме, че те са свързани с дълбинната психоанализа или с идеите на Фройд, или че ЛСД-преживяванията могат да имат мистичен и духовен оттенък. Официално ние представяхме експериментите с ЛСД като обикновено клинично изследване - знаете, че ако човек е достатъчно дипломатичен, винаги може да намери начин да представи нещата в приемлив за официалната наука вариант - в нашия случай, да покажем, че ЛСД-изследванията подкрепят материалистичната марксистка наука: имаме вещество и то влияе на съзнанието по определен начин... Но на практика нещата не стояха така, защото резултатите от психедиличните изследвания подкопаваха сериозно материалистичните ни представи за света. Например, ЛСД-пациентите ни регресираха до спомени в кърмаческия си период, до спомени в майчината утроба или дори до спомени от минал живот, или пък по време на сесиите на повърхността излизаха някои елементи от несъзнаваното, загатнати в теорията на Фройд... Докато работех в Прага, нямахме проблеми с психеделиците, но беше проблем да заявим, че споделяме идеите на Фройд или че сме имали мистични преживявания под въздействието на ЛСД. Когато дойдох в Съединените щати, беше точно обратното - водеща научна теория в психологията бе фройдизмът, всеки можеше да споделя свободно духовните си или мистични опитности, но научните изследвания с психеделици се бяха превърнали в табу. Любопитно ми е как реагираха вашите колеги в департамента по психиатрия в Прага, които не бяха свързани с психеделичните изследвания - когато разбраха, че не всичко в ЛСД-експериментите съответства на официалната тогава марксистка материалистична научна теория? Разбира се, не можех да говоря публично за тези изследвания, не можех да споделя своите открития и наблюдения в сферата на дълбинната психология. Все пак направих няколко опита да разкажа на мои близки колеги за случилото се. Но скоро се убедих, че е доста рисковано и е по-добре да запазя заключенията за себе си. Мои приятели помислиха, че съм започнал да полудявам, че нещо странно се е случило с мен, защото резултатите, за които им намекнах, по никакъв начин не се връзваха с материалистичната наука. Коя е най-голямата лъжа, която сте чули по отношение на така наречените зловредни ефекти от ЛСД. В наши дни малцина знаят, че през 50-те и 60-те години ЛСД е било многообещаващо лекарство, използвано изключително успешно в сферата на дълбинната психотерапия и онкологията... Вижте, проблемът с психеделиците е, че те са просто инструменти, не бива да се превръщат в самоцел - резултатите от употребата им за медицински нужди не зависи толкова от химическия състав на веществата, а от начина, по който се употребяват: тоест зависи кой дава психеделика - на кого, с какви цели и при какви обстоятелства... Вероятно знаете, че въпреки официалната им забрана, те и днес са използвани за целите на тайните служби, които класифицират ЛСД като част от така наречените "химически оръжия". Но психеделиците могат да бъдат използвани и за придобиване на духовни опитности, за целите на изкуството, а също, разбира се, и за терапевтични нужди... Има много възможности - важно е какви цели сме избрали. В някои случаи използването на ЛСД е изключително опасно, в други - то носи голяма полза... Всъщност психеделичните растения са познати от дълбока древност, те са били упоребявани от много култури за сакрални нужди, били са основно средство за достигане на необичайни умствени състояния, за осъществяване на връзка с космическото съзнание, за артистично вдъхновение. Но това, което бе пренебрегнато от младежите на Запад през 60-те години, бе фактът, че тези растения са били употребявани винаги от посветени и в точно избрани моменти, никога не се е стигало до злоупотреба. Безотговорното използване на психедилиците е много опасно и води до негативни резултати. Професор Тимоти Лиъри, един от героите на ЛСД-изследванията в САЩ през 60-те години, открива прилики между ЛСД-пътуванията и менталните състояния, описани в Тибетската книга на мъртвите (Бардо Тьодол)... какво е вашето лично мнение за тази идея? Мисля, че съществува подобна връзка, но моето лично мнение е, че по-скоро трябва да говорим за прилики между психеделичните пътувания и менталните състояния, описани не само в Тибетската книга на мъртвите, а и в повечето древни мистични текстове и учения - например, Египетската книга на мъртвите, шаманските практики, елинските мистерии, африканската митология, аборигенските мистични практики и т.н. Изглежда цялото колективно несъзнавано, описано от Карл Густав Юнг, става напълно достъпно в подобни състояния на съзнанието. Доктор Гроф, вие сте един от най-известните съвременни учени, които изследват тайните на човешкото съзнание... В някои от вашите книги, казвате, че съвременната западна наука няма адекватно обяснение за множество ментални феномени, които вие наричате "необичайни състояния на съзнанието"... Бихте ли обяснили по-подробно какво имате предвид? За 50 години изследвания в тази област се убедих, че ако западната наука реши сериозно да обърне внимание на "необичайните състояния на съзнанието", това би довело до научна революция, сравнима с тази, която бе направена в сферата на физиката през 20-ти век - това би бил огромен скок, сравним с преминаването от Нютоновата теория за физическите закони към квантовата физика... За съжаление, все още съвременната западна психология и психиатрия се базират на философски теории и научни парадигми от 18-ти век. Единственият начин да преодолеем това изоставане е като насочим научните изследвания към малко познатите за академичната мисъл "необичайни състояния на съзнанието": близките до смъртта преживявания, пътуванията извън тялото, наблюденията от дълбинните психоаналитични сесии, и въобще всичко, което е в полезрението на парапсихологията и психеделичната наука... Според вас, една от основните причини за емоционалните, психически и физически болести се корени в най-ранния вътреутробен период на нашето съществуване, в начина, по който сме били родени... Една от вашите идеи е, че поведението ни като възрастни е много силно повлияно от условията, в които сме били поставени в майчината утроба... Обяснете какво точно имате предвид... Както вече споменах, "необичайните състояния на съзнанието", включително психеделичните опитности, поставят множество теоретични предизвикателства пред съвременната наука. В момента ние имаме един прекалено изкуствен, прекалено неадекватен модел на човешката психика. Това всъщност е основното предизвикателство пред съвременната психиатрия и психология, които до момента са ограничени само до постродилната биография, тоест до момента, след като вече сме били родени, и до фройдисткото лично несъзнавано... моите изследвания през последните 50 години (независимо дали с псхиделици или със специфични психотерапевтични дихателни методи) показаха, че този модел и тези представи са твърде ограничени, за да обяснят цялата сложност на човешкото психè и да доведат до ефективно и пълноценно лечение. Колкото и парадоксално да звучи за съвременната наука, често пъти хората, по време на дълбинна психотерапевтична сесия, си спомнят за минали съществувания или за усещания и преживявания от престоя си в майчината утроба. Този психически материал се оказва умишлено пренебрегван или изолиран от съвременната психология и психиатрия. Открих, че именно престоя в майчината утроба носи огромен пласт от потисната психо-соматична и емоционална енергия, много силна програма, която оказва огромно влияние върху човешкото здраве... Изваждането на този несъзнаван материал на повърхността и успешното му интегриране от съзнанието води до изключително обнадеждаващи перспективи за лечението на нелечими досега психични и физически заболявания. Световноизвестният швейцарски психиатър Карл Густав Юнг откри и описа "колективното несъзнавано"... Във вашите книги вие говорите за фило-генетична памет. Какво представлява тя? Филогенетичната памет е нещо, което отива отвъд колективната памет на човечеството. Ще ви дам един пример, за да ме разберете по-добре. Представете си човек, които има усещането, че е орел, че тялото му има форма на орел - той вижда през оптичната призма на орела, преживява какво е за един орел да движи крилете си, да забива клюна си, просто знае, какво означава да бъдеш орел... И усещането е изключително автентично, а не просто имитиране на видяното по телевизията или прочетеното в книгите... Под влияние на психеделици или на други специфични мистични или психотерапевтични техники подобни "необичайни състояния на съзнанието" не са рядкост. Това ще рече, че при определени обстоятелства ние можем да изпитаме преживявания и идентификации, които са характерни за други биологични видове - животни, растения, насекоми и т.н. След забраната на медицинските изследвания с ЛСД вие и вашата съпруга Кристина сте разработили нови психотерапевтични методи, които наричате "холотропни"... Разкажете ни за това? Холотропните състояния на съзнанието са всъщност подкатегория на "необичайните състояния на съзнанието", те са тази част от тях, които лекуват, трансформират, правят човека цялостен и носят много важна информация за него. Класически пример за холотропно състояние е шаманската инициация или лечителския транс, в който шаманът общува с най-дълбоките нива на своята психика, както и с тази на пациента, за да го излекува. Такива преживявания са, например, йогинските и таоистки практики, посвещението в древните мистерии на смърт и прераждане, техниките на екстаза в суфизма, дихателните упражнения в някои християнски мистични школи... примерите са безкрайно много... Холотропните състояния са познати на човечеството от дълбока древност. Странното е, че за тези преживявания съвременните психология и психиатрия не са изнамерили подходящ термин. Аз ги наричам "холотропни" - от старогръцкия език - "холо" означава "цял", а "тропеин" - "движение към": тоест "движение към целостта на човешката личност". Това предполага, че в обичайно състояние ние се идентифицираме с много малък фрагмент от това, което наистина сме, че не сме цялостни. Холотропните психотерапевтични методи, които разработихме, имат за цел да предизвикат такива състояния на съзнанието. Те са смесица от специфични учестени дихателни упражнения, работа с тялото на подходящ музикален фон, рисуване, моделиране с пясък и глина. Открихме, че тези методи постигат състояния на съзнанието и резултати, подобни на психеделичните терапевтични сесии. Как бихте обяснили факта, че в началото на 21-ви век светът е пълен с несигурност и насилие. Ръководен е от религиозни фанатици, които в името на "чистотата" на идеологията, която изповядат, призовават към насилие и омраза...? Трябва да направим веднага разграничението между духовността и религията. Духовното преживяване е нещо дълбоко лично, то е следствие на пряката връзка между отделния човек и космическото съзнание. Мистиците са хора, които имат пряк достъп до духовния свят, те не се нуждаят от храм или от някакво конкретно място, за да постигнат единение с космоса, не се нуждаят от йерархия, от организация. Всичко е в тях самите, в техните тела и преживявания. Докато религията е преди всичко властова организация. Истинските духовни преживявания се появяват в мистичните или монашеските клонове на религията, когато хората медитират, отправят молитви. Когато имаме организирана религия, често се губи връзката с духовните преживявания. Религията се занимава повече с политика, власт, йерархия, собственост и по-малко с истинската духовност... Тя се стреми да обедини в сферата на своето влияние една група хора и да ги противопостави на други групи... Иначе казано, организираната религия разделя света, а не го обединява. В този смисъл, в съвременния свят религията създава по-скоро проблеми, конфликти, военни сблъсъци, отколкото да води до позитивни резултати и взаимно сътрудничество. Днес ние не се нуждаем от религии, а от духовност. Посещавали ли сте Чехия през последните 15 години, и ако сте - какви са ви впечатленията от Източна Европа днес? Например, по-добре ли се живее сега в родината Ви в сравнение с 60-те години? Посещавал съм Чехия пет пъти през последните 15 години. Несъмнено животът е по-добър от гледна точка на това, че има свобода на словото, икономически просперитет, свобода на придвижването. Но съществуват и доста проблеми, които забелязах. Например, някои от важните властови позиции бяха заети от бивши комунисти, от хора, които подкрепяха искрено тоталитарния режим. Може би, промяната не бе толкова радикална, колкото на мнозина им се искаше. Някои от социалните проблеми на Запада намериха почва и в Чехия - трафика и разпространението на наркотици, появи се мафията - главно руска и италианска. Образно казано, преди криминалните лица бяха в правителството, но по улиците бе безопасно да се разхождаш. Сега улиците са опасни - могат да те ограбят, да те убият, да ти предложат наркотици. Това при предишния режим бе невъзможно. Но като цяло смятам, че промяната е позитивна. Разбира се, тя си има и своите тъмни, сенчести страни.
Gravatar
DEACTIVATED time wave zer
2007-08-13_11:26


Kakto вече многократно се опитах да кажа, единствените психиатри при които може да се вземе съвет според мен са такива които се занимават с психонавтика и могат да те разберат. За щастие не са никак малко . аз лично предпочитам да дам 300 евро вход за една онференция с такива хора пред това да ходя при психиатри без реална представа за кво говорим изобщо. Гроф е един от тях и много се радвам че съм имала възможност да попия знания от него както и от меного други психиатри в нашите среди. ´ТВа е. Да се ходи при стандартни психиатри тва просто е тъпо. Няма да споря повече, просто имам доста друга работа аи взехме да се въртим в кръг и пак почвам да усещам как всички пак знаят много добре всичко. Не знам в кои книжки кво четете, аз говоря от опита който съм натрупала докато правих практика в една психиатрия както и от многото акции с хора с психични проблеми в транс културата. Шом знаете сичко толкова добре, веюе не ми се спори за глупости. Само последно да кажа че е пълна тъпня че психиатрите не те разбирали ЩОТО видиш ли се правиш на компетентен. [size=150:q3vzc3kj]ПЪЛНА ГЛУПОСТ[/size:q3vzc3kj]. Не те разбират щото не могат за тва. И то не само теб ами примери стотици. Ама от реалния живот а не от книжките. [quote:q3vzc3kj]Много си далеч от правилната дефиницията на патологичен афект.[/quote:q3vzc3kj] ей тц тц тц. щом казваш
Gravatar
arahasatara
2007-08-13_11:35


Съгласен съм.Айде ей така и с лека ръка да кежем чао на хирурзи,ортопеди,патолози,рентгенолози,невролози,кардиолози и направо цялото лекарско съсловие.За какво ли са ни като и сами можем да си помогнем.Да си изрежем тумора например или да си наместим и гипсираме счупения крак, а защо не и да си излекуваме инсулта?Неизбежно ще сме в състояние с наполовина парализирано тяло.Дай направо да забраним медицината като наука,за кво милите студенти бъхтят 6-7 години пък и още толкова специализират.Тва е истината пътя и живота [quote:2nrza2vu] Да се ходи при стандартни психиатри тва просто е тъпо. Няма да споря повече, просто имам доста друга работа аи взехме да се въртим в кръг и пак почвам да усещам как всички пак знаят много добре всичко. Не знам в кои книжки кво четете, аз говоря от опита който съм натрупала докато правих практика в една психиатрия както и от многото акции с хора с психични проблеми в транс културата. Шом знаете сичко толкова добре, веюе не ми се спори за глупости.[/quote:2nrza2vu] Ами май ти си най-компетентната и всичко знаещета,можещета и разбиращата,не можем да се мерим с теб
Gravatar
Asymetral
2007-08-13_11:42


time wave zero - изобщо не мога да се съглася и с теб само защото психоактивните вещества могат да ни докарат до временна /а в мноооого редки случаи и до постоянна/ шизофрения, имаме видения, или се държим странно не означава че всеки който има шизофрения постоянно е в "транса", че просто един вид постоянно е на ДМТ. И преди да се пошегуваш пак със шизофренията - се постави на мястото на някой шизофреник, доведен до някаква крайност, /нали се сещаш че шизофрениците не си спомнят когато са били "друг"/: - та значи осъзнаваш се, приятеля ти го няма, държиш нож, навсякъде кръв и незнайно защо те е страх да отвориш хладилника това например самадхи или сатори се води - примера е брутално груб, но има такива случаи - всички сме чели по вестниците Има хора шамани, магове каквото си поискаш, но има и такива които имат нужда от професионално консултиране, от разговор, а понякога и от терапия. И има огромна разлика помежду им. Сега само някой да не се изцепи че лудостта и гениалността или святостта са едно и също. едит: пък вече дали някой човек който смята че има нужда от съвет ще избере шаман, психоаналитик, психиатър или приятел - си е съвсем друга работа
Gravatar
ani
2007-08-13_11:44


[quote:2o2y41nm]Иначе, състоянието наистина може би произлиза от проблем с егото но екстремните му ефекти просто немога да игнорирам. Като по-малък дори не го осъзнавах така, мислех че просто това е да си изтормозен до краен предел... нещо нормално. Сякаш паднал във вода с температура от 1 градус и ме дебне някакво морско чудовище едновременно... цикъл на пълен ужас е моята позиция, а тази на агресора е като на.. слепец, който иска ( пак "иска" е меко казано.. той просто го прави без да обръща внимание на Нищо друго ) да строши асфалт с юмруци. Радва ме че намирам все повече "симптоми" или вероятни причини но онази "личност" е толкова чиста откъм цели.. Знаете думичката devotion.. Честно казано, може би заради нея се привързвам към това състояние, понеже не съм плакал от малък ( май беше когато подпалих един гараж по случайност.. но и тогава не беше "както трябва.." ), не съм се влюбвал дори до мъничка степен от 11 години.. Сякаш немога да бъда отдаден изцяло на нищо... като го написах се сетих и за първия абзац от kin-a ми...сек да го paste Цитат: In this life-time you are being asked to release and surrender. Surrender is the opposite of giving up. It is freeing yourself from the desire to be in control, letting go of how you think things should be. Surrender is freedom. You are being invited to release yourself from the bondage of preconceived action, to let everything be all right as it is, so that you can live a more inspired life in the moment! Дилемата идва от .. никъде. Според това, аз немога да се ангажирам наистина с нищо.. немога да се отдам на нищичко... [b:2o2y41nm]никаква романтика............[/b:2o2y41nm] Абе ужъс... Sad Незнам накъде да гледам вече.. сещам се за още един сън.. хм, дори май с него започна цялото това "опознаване" на онова ми състояние.. http://ouim.org/forum/viewtopic.php?t=314&start=180 Незнам дали ще помогне.. но никога няма да забравя точно този сън.. тогава бях отдаден на нещо ( все още незнам какво ) с целият си живот и съществуване.. (3тия ми пост на тази страничка) [b:2o2y41nm]Личи си че само като си го припомня се усмихвам нали?.. Може би затова и съм успявал да се контролирам, започваме да се разбираме[/b:2o2y41nm] Embarassed Embarassed Embarassed [/quote:2o2y41nm] човече, май те отегчихме , къде си????? :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: искаме помощ, дай сигнал дали ти помагаме или далеч, далеч летим :) от същността на проблема ти....... искам усмивка на лицето ти, а и знам , че не го правиш рядко :oops:
Gravatar
Gamma
2007-08-13_11:56


anomy_lt, [b:14hvh60s]съжалявам[/b:14hvh60s], приятелю, че ти наспамих темата, само щото се почувствах обидена от отношението на някои хора тук към професията, която аз бих искала да имам в бъдеще (така омразния от всички психиатър, ако има някой да не е разбрал ;) ). Не беше честно. Първо исках да помогна, после пък реших да се доказвам, че съм права в избора, който съм направила, прогнозирах състоянието ти от далеч (но БЕЗ да поставям диагнози..никъде не съм го направила, няма и да го направя от разстояние!), което също не трябваше да правя. ... Темата беше за друго и аз повече няма да се обаждам тук, щото явно няма какво друго да кажа, освен да защитавам перковците-психиатри. Аре, още веднъж - извинявай и дано намериш отговор на въпросите си. :) [i:14hvh60s]А Тина пък ми се разсърди и не ми отговаря на бележките...тва ми е наказанието, че превърнах темата на човека в лично бойно поле.. [/i:14hvh60s] :(
Gravatar
DEACTIVATED time wave zer
2007-08-13_11:59


[quote:ejhi1vh9]Ами май ти си най-компетентната и всичко знаещета,можещета и разбиращата,не можем да се мерим с теб[/quote:ejhi1vh9] bla bla bla. aide priaten den hora i priatni psihiatri. a az otivam sled tri sedmici na porednata konferencia za psihiatri ot nashite sredi i se nadiavam che shte sa mlako po-interesni ot vasheto ciklene v edno i sushto. [quote:ejhi1vh9]само защото психоактивните вещества могат да ни докарат до временна /а в мноооого редки случаи и до постоянна/ шизофрения, имаме видения, или се държим странно не означава че всеки който има шизофрения постоянно е в "транса", че просто един вид постоянно е на ДМТ. [/quote:ejhi1vh9] che az i ne sum tvurdiala tva izobshto, no kakto vinagi se razbirame prekranso. aide dovijdane, kompetentni useri. priatne den :D p.m. Gamma, kak she sum se razsurdila be , govorim si :oops: :D . Priaten den
Gravatar
gears
2007-08-13_12:08


[quote="Gamma":1dms207d] [i:1dms207d]А Тина пък ми се разсърди и не ми отговаря на бележките...тва ми е наказанието, че превърнах темата на човека в лично бойно поле.. [/i:1dms207d] :([/quote:1dms207d] kvo se mazni6. za6titava6 si mnenieto prosto. tva 4e iska6 da govori6, da govori6, da govori6 i ne znae6 koga da spre6 predi da po4ne6 da oteg4ava6 si e drug vupros. izdava nezrqlost. ne sum psihuatur a pak te anliziram po postovete. xexex. ama moje i da ne se suglasi6 s men. nekuv ta6ak. spoko.
Gravatar
DEACTIVATED time wave zer
2007-08-13_12:21


Offff ае стига вече с тия бойни полета. Айде вече ако може. Не превръщайте поредената тема в кошче. Давайте по същество. Без такива, нищо не знаеш, не си компетентен, далеч си от правилната дефиниция и ала бала глупости. Давайте фактите. Също така. ако може изслушвайте се, няма да ви навреди. Айде ако тва ви прави щастливи можем да си поговорим и за хубавите неща свързани с тая професия. Например да се сетим за Гроф, за Лийри, за Рам Дас, и за всички други психиатри и псхилози без които нямаше да знаем и грам за абсолютно нищо. Психиатрите са много хбава професия, така по-добре ли е Гама? :lol: Айде всички нататък! :twisted: Ох! Преди два дни загубих контрол и напсувах един полицай, кво ще правя, дайте ми психиатър. Не мога да се контролирам, утре може и като ме видите на улицата да взема неконтролируема да ви заколя с нож. :lol: И тука също така е много опасно защото има много опасни за обществото индивиди. :lol: Дайте да ги затворим. Опасни са много. Затворете лудите. Дайте диагноза на всеки юзър. Искам вече върху оуим юзъра ми да е изписана диагнозата ми. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Gravatar
Therapist
2007-08-13_12:23


... and they lived long and happily ever after. П.С. Мойта диагноза си я пише :P
Gravatar
Asymetral
2007-08-13_12:33


:) тц тц Моки от кога са синдромите, я легни на кушетката така. Сънуваш ли Зайци със небесносини очи? Не?! Ясна е работата - шизофрения! Ето хапченцата, по 1 на парти и без алкохол преди това
Gravatar
anomy_lt
2007-08-13_12:36


Добре, незнам точно как, но май доста ми помогнахте се доближих до първоизточника на това ми "положение" и може би пропуснах нещо наистина важно.. Малко след онова в 6ти клас ( годинка-две ) тази непривързаност започна да ... превзема отношението ми. Преживях не-много тежка катастрофа в 8ми клас и като си спомня какво всъщност стана [( колата излезе от контрол понеже един ТИР взе завоя на пълна скорост и ни отряза пътя, ударихме се леко в задната част и паднахме в една канафка { незнам как се наричаха, отводници май, но цялата кола се побра вътре и то със значителна скорост } значително потрошавайки въпросния москвич )], се сещам че нивото ми на страх беше полу-никакво, просто се хванах за седалката и дръжката и се приготвих за удар със свит стомах.. Помните ли когато излезе по кината The Blair Witch Project, страшничък филм беше, много ми хареса, бях сравнително малък още ( 99та - значи 14 ). Та.. идеята на тези истории, е че имах проблеми със страха, неможех да се уплаша и в един момент започнах да искам да се плаша.. помня как се опитвах да плаша(много се повтарям нещо..) приятелите си за да се храня на техния страх, дори когато разплаках една приятелка заради това, точно когато тя беше на прага да стане наистина зле, бях толкова ... придърпван от желанието си да я уплаша повече че дори гледайки я, нейния приоритет да спре и да я успокоя беше почти колкото и желанието ми да я плаша повече.. като резултат не направих нищо почти минута докато не се осъзнах какво ми се случва и я успокоих и започнах да и се извинявам... Кофти момент е че и тях имаше проблем, мн лесно се плашеше явно, а я предупредих преди да започна да я плаша... а начина по-който го направих беше прекалено измислен... не помня как но.. вярвам знаете какво е да се опитваш да се самоуплашиш ( след страшен филм който сте гледали примерно ) и как мигновенно след като настъпи страхът ( примерно - в пълна и тотална тъмнина сте в стаята си вечерта след въпросния страшен филм, и по незнайно каква причина, си представяте някакви очи да изникват из тъмното.. ). В моя случай е малко по-лошо.. аз съм мноооого след тези очи, въображението ми не повиква подобни неща, а много по.. "ужасяващи" да ги нарека.. въпреки че незначителния страх, който ми дават сам по себеси е прекалено малко и ми е неудобно.. но все пак в редки моменти успявам да се уплаша достатъчно за да се "нахраня"... но ... прекалено прекалено рядко, може би веднъж годишно. Сега си спомням и една случка когато бяхме 4 човека в квартирата, сравнително чудесно напушени ( joint4e ) и .. знаете какво се случва с въображението когато сте мн добре напушени / в моя случай, умишлено спрях да се хиля и се опитах да се докопам до онова.. сещате се, което ме завладяваше и явно материала наистина беше добър / успях и се изправих.. започнах да гледам приятелите си по.. такъв начин.. единия буквално се побърка ( изразяваше се във.. толкова уплашени движения и действия, изтича без да се изправя до стената пищейки.. сякаш виждаше абсолютния ужас в мен, което негово действие просто увеличи ефекта му, понеже като стигна в ъгъла и се обърна към стената готов да заплаче.. всички го чувахме що за "ужасеяващи" звуци издаваше... .. Ух много се отплеснах.. цялата ми мисъл беше, че последния път когато това ми се случи, беше точно като онзи път с напушването.. това "създание" виждаше че се храня ( отценявам ) страхът, който то ми даваше, затова е решило да се "поизфука" като го увеличава вътре в мен ( amplify ), гледайки ме как го консумирам....... само споменът ми затова повярвайте ми.. превъзбужда ме наистина значително, усещам как просто мозакът ми се лишава от кислород докато го пиша заради превъзбудата.. =[ Но има нещо което наистина ме разтревожи. Тази моя непривързаност, инертност да я наречем.. ме е направила ДОРИ неспособен на нормална уплаха.. и наистина съм притеснен докъде е достигнало това "освобождаване". Но явно заради него се е появила тази "личност" ( наистина не бих го нарекъл личност, силата му неограничена, дали зла нямам представа ) и ... няма да е добре ако произлиза от мен самия, защото ще отива към изтинска шизофрения и никъде другаде. Искам обаче да направя разлика между страх и сила, храня се не само на страха, който това ми "състояние" ми дава, но и с огромна част на силата му и само това че тя ме вижда и се спира за да се усмихне над ...... това полу-боготворене което и отдавам, значи само че и тя има съвест/съзнание.. и ако е породено или съществува вътре в мен, не е надобре.. :oops: :oops: :oops:
Gravatar
Therapist
2007-08-13_12:53


[quote="anomy_lt":2iv6bdmn]Чета мненията, дайте ми няколко минути само :oops:[/quote:2iv6bdmn] Все си мисля, че ще ти трябват повечко :lol:
Gravatar
DEACTIVATED time wave zer
2007-08-13_14:16


anomy_lt, дали ще ми позволиш да ти задам няколко въпроса за по-добро разбиране на това което разказваш. първо искам да ти кажа че е много интересно тва което разказваш за храненето със страх, направо може човек да пише разкази, романи и филмови сценарии по него;))) ( ако нямаш друга работа докато се чудиш кво да правиш със състоянията си, хем и по-лесно ще те разберем после) :oops: а въпросите: - значи, в крайна сметка ти се храниш само с чуждия страх или и със собствения си страх? храниш се когато гледаш страх у другите или и когато го усещаш в себе си? - за личността [quote:1qp3v1m3]Но явно заради него се е появила тази "личност" ( наистина не бих го нарекъл личност, силата му неограничена, дали зла нямам представа )-[/quote:1qp3v1m3] Разкажи малко за тая личност. Ясно е че един психиатър веднага моментално щеше да те категоризира като шизофреник, но ние тука ще изпълним малко по-различна роля от психиатрите и няма да гледаме на тия неща толкова плоско. Та разкажи малко повече за нея. Колко пъти е идвала тая личност? Как се появявя обикновено? Винаги ли е зла или понякога не е? Чувстваш ли че тя се храни от теб също? Тоест че има нужда от теб и това е прогресивно все повече и повече, тоест се опитва всеки път да се манифестира на повърхността все повече `? - какво е отношението ти към насилието принципно? В смисъл сега сме седнали тука искрено да си говорим без да се притесняваме :). Изпитваш ли удоволствие от насилието принципно? Или дори някви сексуални нотки на удоволствие от насилие? Питам само ей така, да си навържа пъзела малко. Тоест наистина ли ти е безразлично ато гледаш филма с насилие ( каза че няма страх, затова питам дали ти е безразлично) или те кефи? - как си представяш наи-изгодното продължение за теб: тая личност да се махне ли изцяло от теб? Тоест интересна ли ти е на теб тая личност? В смисъл уважаваш ли я по някъв начин, привлича ли те по някъв начин. Имам и още но засега с тва да почнем. После ще ти кажа що питам...
Gravatar
delamelix
2007-08-13_14:39


Психиатъра си е лекар както всички други.Някой са добри,други не. Не забравяйте обаче на колко хора са помонгнали тези хора.А повярвайте ми помагали са и не са по невежи от вас. Някой хора наистина имат нужда от тях. Верно май не разбират от някои работи...ама ние от тяхните хептем. Цитат Моки: Разкажи малко за тая личност. Ясно е че един психиатър веднага моментално щеше да те категоризира като шизофреник, но ние тука ще изпълним малко по-различна роля от психиатрите и няма да гледаме на тия неща толкова плоско. Пълни глупости.Извинявай,нищо лично но повярвай ми,за да те изкарат шизо се иска повече.Ако си на доборто място определението "дълбоки" ще бъде меко казано за тях. Който не е влизал в кабинета с треперещи коси( :lol: ) да не говори дали трябва да се ходи или не.Ако човек има нуждата....най малкото от кораж по добре е да отиде.Всички сме луди.Едни повече,други по малко. Човек аз съм имал ужасни епизоди в историята си.(не такива обаче) Това което ти се е случило не е ненормално.Напротив. Познавам много такива хора. Преди бях много зле в твоето отношение,губих контрол и не ми пукаше от последствията........започнах да се контролирам откакто ми счупиха каската.Тоест започнах да мисля. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Идеята е там,че следващият път може това да не са хората от класа ти :wink: И изходът да е по лош за теб.Няма чудовище в теб.Тва си си ти.Недей търси много отговори,те ще те намерят сами искаш не искаш. Просто избягвай свади. Мен ако някой ме дразни си тръгвам.
Gravatar
ani
2007-08-13_15:12


добре, няма маймунка , че Ви слушам с най-голям интерес, опа чета, ама все едно.....та и аз сега да Ви кажа: това , че психиатърът си е лекар, като всички останали, всеки го знае....: delamelix и аз нищо лично човек , нали знаеш, ама и те са хора като нас, ту добри , ту лоши, зависи ...... всички знаете от какво, най - вече от това, те колко добри искат да бъдат и на първо място полезни в това, което вършат и даряват на хората....., та респекта ми към тях е огромен,... най- най- искрено казано, биле те с престилка или с дълга брада или пък там, който както ги припознае, че както за всеки влак си има пътници, то така и за всяка болница си има лежащи ..... :wink: ..... за почти 95 % от допуснатите болести сме си виновни сами /пак изключвам-дефекти по раждение /..... и едно от най - силните билета е самовнушението - има един вагон приказки за това :roll: ....... та както и именно самовнушението е един от най - големите ни паразити и заразоносци, дет ни чопли и ни разтича да се влачим.............по земята................. баси и природата: баланс и туй то, мисля Аноми _ит : говори именно за една такава сила ..... не мога я дефинирам и аз от изложеният материал все още ...... много на 10 с въпросите .... щото изучаването на именно тия състояния е тънко ..... и изисква време да се осмисли цялостно картинката, щото вероятността да се помогне / без значение , дори да си слонски доктор / е невероятно голяма.......ако прояви интерес , той самия да продължи да ни запознава с личния си филм, ще чета .... обичам когато си приказваме без маски и грим.............../ питам искате ли и моята лудост??? / и само за протокола, за жалост както казах и по горе съм влизала в не един кабинет на психиатри, психоаналитици, психолози.... не по личен повод...... както казах в момента , в който бях почти на ръба-аз самата и дори едва ли не отлагах в дните личното си посещение, щото не знаех към кой да се обърна за адекватна помощ , именно щото бях отвратена..... попаднах на тази беседа-случайно, благодаря на човека......ще потърся как се казаваше...руски психиатър, или там с титли в тези науки....ерудиран, спокоен, спаси ме,......миналата година по препоръка на близки приятели за уменията на друг в бранша пак се наложи да водя роднина , отвратих се отново..... пак казвам всеки доктор, знахар, лечител, мистик или най - обикновен човек може за един да е добър , ама за друг да не става........................., а дори и при тях е важно с каква нагласа влизаш..... да се лекуваш или да ги изпитваш, или да се ползваш от услугите им, или да се конфронтираш с тях...............
Gravatar
anomy_lt
2007-08-13_16:02


Ще започна с въпросите.. [quote:2wr56hl2] ani: в този смисъл имам 3 въпроса: сега за първи път ли споделяш тази случка пред широката аудитория? по времето на нейното случване имало ли е по - големи хора около Вас? Как реагираха родителите ти , когато научиха, ако знаят въобще? [/quote:2wr56hl2] -Да, за първи път я споделям, тези които са участници или свидетели просто са ме мислили за сериозно психично болен и опасен. -Не, освен на ръст. -Пратиха ме при някакъв в поликлиниката ( 8 лв / час беше тогава май ), който ми показваше много и безмислени картинки и ме пита много неудобни въпроси.. накрая ми издаде листче с което пишеше че нищо ми няма и мога да се разхождам сред хора. [quote:2wr56hl2] time wave zero - значи, в крайна сметка ти се храниш само с чуждия страх или и със собствения си страх? храниш се когато гледаш страх у другите или и когато го усещаш в себе си? - за личността - какво е отношението ти към насилието принципно? - как си представяш наи-изгодното продължение за теб: тая личност да се махне ли изцяло от теб? Тоест интересна ли ти е на теб тая личност? В смисъл уважаваш ли я по някъв начин, привлича ли те по някъв начин. [/quote:2wr56hl2] - Със всякакъв, немога да се самоуплаша, освен сигурно ако се кача на покрива и скоча.. но страхът тогава не съм сигурен че ще е от същия вид, понеже представяйки си го, просто бих се ядосал че съм направил такава глупост взимаики в предвид и телесните щети които ще последват.. Доста извратено е да самоосъзнаеш че чуждия страх ти харесва... поне така ми се струва. Когато настъпи, онзи страх е като този да си на полето при страхотна гръмотевична буря, самите гърмежи се усещат много добре в костите, както и вятарът, в комбинация с дъжда, който явно ще се изсипва доста по-силно заради вятъра (downdraft), мисълта че си целия мокър и цялата тази сила, те унищожава с нищожна частица от енергията си ( сещате се ). Тази ситуация ме кара да усещам силата която се крие зад тази буря.. нещо такова умножено по 100... - Може би имам зависимост от нея... - Каквото и на всеки "нормален" човек, отвратително е.. - Честно казано.. Ако сте гледали Mr.Brooks, най-хубаво би било ако можех наистина да контактувам с нея.. не само да усещам присъствието и, което е прекалено overwhelming.. дави ме в сила, с която имам чувството че мога да унищожа цялата вселена.. Все още немога да го повикам по собствена воля.. не съм опитвал само веднъж.. Каквото се сетите максимално отвратителна комбинация от дразнещи спомени и т н... не става Незнам какво друго да кажа..
Gravatar
Therapist
2007-08-13_16:16


Mr. Brooks беше добър филм, само че при него нямаше спор за това дали има нужда от психиатър :Р Тина, при добра воля и време можеш ли да обясниш с няколко думи или да дадеш няква информация за разликите между нормалните психолози и психонавтите такива? :/ Не съм запознат много ...
Gravatar
DEACTIVATED time wave zer
2007-08-13_18:16


[quote:20944lqw]Пълни глупости.Извинявай,нищо лично но повярвай ми,за да те изкарат шизо се иска повече.Ако си на доборто място определението "дълбоки" ще бъде меко казано за тях. Който не е влизал в кабинета с треперещи коси( ) да не говори дали трябва да се ходи или не[/quote:20944lqw] Ами чудесно. Я да видим сега колко от хората тука които са големи компетенции , са били в такъв кабинет :lol: :lol: :lol: Шото аз рядко говоря в тоя форум без да съм имала опит със съответната тема_ в случая както казах пракика в психиатрия и придружаване на най-добра приятелка която изкараха шизофреничка и ми я взеха завинаги. Та смея да твърдя че даже много лесно ще те изкарат такъв. Особено ако наркотици и агресия са замесени. Аз не споря че има хора които имат нужда от психиатри, но нека не преувеличаваме. Всичко което искам да кажа е че за хора като нас са необходими специялни психиатри, не такива мейн стриймски. И има достатъчно специялизирани. И Гама един ден ще стане такава и ще се гордеем с нея тука сички :oops: :lol: [quote:20944lqw]Тина, при добра воля и време можеш ли да обясниш с няколко думи или да дадеш няква информация за разликите между нормалните психолози и психонавтите такива? :/ Не съм запознат много ...[/quote:20944lqw] Е, ми нищо особено, просто психиатрите които препоръчвам аз, са специялизирани за транс културата с нейните немаловажни особености и явления. Най-много такива мисля че съм видяла досега на конференцията 100 години Хофман ( тва е откривателя на ЛСД и стана на 100 години, по повод на което направиха голяма конференция със стотици психиатри и психолози. Тва са хора които познават нашия душевен свят йиляди пъти по-добре от ония мейнстриймските. Никога няма да ти сложат етикети болен само щото има някви халюцинации и такива работи. По-толерантни са, повече са експериментирали и така нататък. а по повод основния герой на темата, сега си направих необходимите бележки и ще се върна още веднъж малко по-късно като си помисля каво да кажа;)
Gravatar
vordhosbn
2007-08-13_21:52


Току що четох във википедия за за агресията и се замислих върху нещо което би могло да ти помогне - един от основните типове агресия в природата е отношението между хищник и плячка. Само че при изследване учените открили, че при лов се активират повече тези зони на мозъка асоциирани с глад, отколкото зоните отговорни за агресия. Другия основен вид агресивно поведение е competative агресията. Може би част от теб опитва да докаже нещо. Може би с това прикриваш някакъв твой страх или подтискаш неприятно чувство, като го замаскираш със адреналина от чуждия страх. Общо взето като се замисли човек страха и агресията са неразривно свързани. Ако не те е страх, не може да си агресивен. Не говоря за "страхливост" а по-скоро за някакво първично чувство на дискомфорт което те кара да избухваш. П.С.: И все пак да ти припомня пак, че агресията съществува откакто съществува животът. [img:3aqnl8b5]http://depts.washington.edu/tumorvac/MultiMedia/Image/WWW/SEM-TCelll-Attack-Tumor-3.jpg[/img:3aqnl8b5][img:3aqnl8b5]http://depts.washington.edu/tumorvac/MultiMedia/Image/WWW/SEM-TCelll-Attack-Tumor-2.jpg[/img:3aqnl8b5] :wink:
Gravatar
DEACTIVATED time wave zer
2007-08-13_23:33


Порових се за малко за наличните симптоми. Първото което е налице е липса на страх. Това се появява в два случая. Първия е на органична основа, тоест органично смущение в мозъка. В случая обаче наистина е сериозна липсата на страх, просто на пракика го няма страха. Втория случай при който имаме липса на страх, се появява при някои видове смущения на личностна основа. Например при " хипертимни" личности както и при антисоциялни. Така че като начало трябва да разберем дали и ти си такъв човек: имаш ли наблюдения дали си хипертимен ( тва значи екстремно екстровертиран, жизнен, весел и т.н.) ? Или антисоциална личност? Сам трябва да кажеш дали принадлежиш към една от тия групи за да видим по-нататък. Ако мислиш че липсата на страх е много много сериозна, може да е добре да си хвърлиш един поглед на мозъка със специялизирани уреди, ( като съвета ми е като отидеш там на лекар да не разказваш веднага кво що ми просто да видиш кво става в мозъка ти и да кажеш че искаш профилактично да се прегледаш или нещо такова...Ако въобще е нужно да се ходи, тоест ако наистина ти липсва страх и то перманентно) Другото е желанието да се храниш със страх. Сега ти си ми на мен много интересен случай....Първо защото един семестер се занимавах със една специялна наука от областта на медиите, която разглежда как медиите и насилието в тях влияе на младежите...И съответно има много много терии и възможни заболявания, и тва което описваш много напомня на някои от тях. Съответно бих могла просто да ти предложа едно екпериментче, което да направиш и да кажеш как ти се е отразило. Следното: какво се случва в твоята глава когато играеш компютърни игри с насилие? Успяваш ли да се храниш? А какво е когато тва са игри онлайн и убиваш, пребиваш и се храниш със страха на реални хора с реални аватари? Тогава ще знаем малко повечко. Относно личността пак ще питам нещо: ами добре а това което разказваш сега символ ли е само или тва си е реална личност с някъв реален облик? Или просто символно говориш че нещо в крайна сметка влиза в теб? И също е важно какво точно ти се е случило при катастрофата в детсвото. Каза че не си имал страх, а друго нещо характерно? Не знам дали имаш желание да говориш ...Ако не - не се притеснявай и да не ми отговаряш..Но ако ти е комфортно тук , направи го, хем ще е еинтересно, хем пък ше можем взаимно да ти помогнем. Ох, а пък да ти призная последно, докато рових за да видя за тоя страх, забелязах че за сички болести които прочетох, то не бяха антисоциални, не бяха паранои ...забелязах че имам симптоми на сичките до една.... :lol: Сички до една....Добре че няма да ходя при псхиатър никога
Gravatar
anomy_lt
2007-08-14_01:40


time wave zero Първо нека да ти благодаря за отделеното време :oops: Може би леекичко антисоцилен. На работа нямам колеги, нито партнъори ( просто се иска само 1 човек ), имал съм дни, в които не съм излизал от квартирата, по простата причина че нямам с кого да ида в гората ( която е зад блока.. ). Всичките ми приятели ходят само и само по кафета, на мен едно на ден ми стига, направо не ги разбирам, особено сега както има и meteor showers! :D Също така и съм малко по-весел отколкото трябва.. бил съм така още с раждането си... просто е очеизвадно и неуспоримо това.. дано не е болест.. Игри.. играх dota-allstars, все още мятам по 1-2 игри седмично, някой път 0. Но цъкам най-вече utopia ( http://games.swirve.com/utopia/ ), online стратегиика ( цъкам я от 7 години оО ) и мога да кажа че донякъде се вживявам.. но се случва адски рядко. Първо кралството трябва да е във война ( състои се от 25 души средно ), второ трябва наистина да съм хвърлил око на някого, или да имам директна заповед от краля да очистя конкретен target ^^ ( мн зле.. ). Но иначе first-person shooteri / 3D alabala .. не бих казал че изобщо се радвам или злорадствено се смея при убииствата.. даже ми създава дискомфорт от някакъв вид.. А да, играем quake 3 локална мрежка като се съберем хора.. ( 2 пъти месечно.. ), там мн ги режа.. ^^ и не ми е удобно.. сякаш не ми харесва факта че нищо не правя, само натискам мишока и клавиатурата за да мине моя player model през чровнето им с резачката... тей де ^^ За личността.. сигурен съм че в това мое тяло нямам силата / възможността / потенциала да създам умишлено нищо подобно... и да, личност е.. не е просто смазваща сила, просто нещо друго гледа през очите ми, "и се чувства като бог" ще е никак казано, по-скоро "знае, че е бог/войн" somethin........... =| За катастрофата, представих си просто някаква каскада от страна на баща ми, като не стана бях наистина разочарован.. сетих се за израза crash & burn но.. нищо подобно.. сериозно жулене на колата със забив хех.. неколкоминутно сътресение и това беше.. пп0 - само да уточня за ютопия, една ера е около 3-4 месеца, имаме около 3-4 двудневни/тридневни войни / ера
Gravatar
vordhosbn
2007-08-14_08:05


anomy_lt, може да направим някоя друга дота тогава... с чисто научен и експериментален характер разбира се. Anger managment. Аз ще те бия и ще наблюдаваме заедно реакцията... :) :D
Gravatar
ani
2007-08-14_08:15


[quote:26hq4b59]Ще започна с въпросите.. [quote:26hq4b59]ani: в този смисъл имам 3 въпроса: сега за първи път ли споделяш тази случка пред широката аудитория? по времето на нейното случване имало ли е по - големи хора около Вас? Как реагираха родителите ти , когато научиха, ако знаят въобще?[/quote:26hq4b59] -Да, за първи път я споделям, тези които са участници или свидетели просто са ме мислили за сериозно психично болен и опасен. -Не, освен на ръст. -Пратиха ме при някакъв в поликлиниката ( 8 лв / час беше тогава май ), който ми показваше много и безмислени картинки и ме пита много неудобни въпроси.. накрая ми издаде листче с което пишеше че нищо ми няма и мога да се разхождам сред хора. [/quote:26hq4b59] [quote:26hq4b59] [quote:26hq4b59]time wave zero - значи, в крайна сметка ти се храниш само с чуждия страх или и със собствения си страх? храниш се когато гледаш страх у другите или и когато го усещаш в себе си? - за личността - какво е отношението ти към насилието принципно? - как си представяш наи-изгодното продължение за теб: тая личност да се махне ли изцяло от теб? Тоест интересна ли ти е на теб тая личност? В смисъл уважаваш ли я по някъв начин, привлича ли те по някъв начин.[/quote:26hq4b59] - [b:26hq4b59]Със всякакъв, немога да се самоуплаша[/b:26hq4b59], освен сигурно ако се кача на покрива и скоча.. но страхът тогава не съм сигурен че ще е от същия вид, понеже представяйки си го, просто [b:26hq4b59]бих се ядосал че съм направил такава глупост взимаики в предвид и телесните щети които ще последват..[/b:26hq4b59] [b:26hq4b59]Доста извратено е да самоосъзнаеш че чуждия страх ти харесва... [/b:26hq4b59]поне така ми се струва. [b:26hq4b59]Когато настъпи, онзи страх е като този да си на полето при страхотна гръмотевична буря, самите гърмежи се усещат много добре в костите, както и вятарът, в комбинация с дъжда, който явно ще се изсипва доста по-силно заради вятъра (downdraft), мисълта че си целия мокър и цялата тази сила, те унищожава с нищожна частица от енергията си ( сещате се ). Тази ситуация ме кара да усещам силата която се крие зад тази буря.. нещо такова умножено по 100...[/b:26hq4b59] - Може би имам [b:26hq4b59]зависимост от нея.[/b:26hq4b59].. - Каквото и на всеки "нормален" човек, отвратително е.. - Честно казано.. Ако сте гледали Mr.Brooks, най-хубаво би било [b:26hq4b59]ако можех наистина да контактувам с нея.. не само да усещам присъствието и, което е прекалено overwhelming.. дави ме в сила, с която имам чувството че мога да унищожа цялата вселена.. Все още немога да го повикам по собствена воля.. не съм опитвал само веднъж.. Каквото се сетите максимално отвратителна комбинация от дразнещи спомени и т н... не става[/b:26hq4b59][/quote:26hq4b59] привет, винаги съм твърдяла, че най-големият недъг на хората бидейки същества, които се нуждаят до болка от любов, внимание, привързаност, значимост и топлина е тяхната невъзможност или по скоро тяхното неумение да си ги доставят чисто и полезно........ натрупват се грешки, от поколение, през поколение / няма да говоря за прераждания, ще се позова само на тезите, относно факта че около нас има толкова вибрации и трептения, има толкова честотни канала, това , че всички сме почти и само вода, а тя е така лесно мидифицеруема, че преноса на данни и информация е така дори болезнено лесен /... и какво се случва: в живота на почти всички ни още от най -ранна възраст се намесват много влияния - външни на средата - чуждата, външни - средата семейство и роднини, външни- на себеподобните по възраст / веднага тук намесвам сблъсъкът на интереси и себедоказването, което е личностно структурно определящо,което е механизъм и катализатор да си силен, независим, на си номер едно-било и само за спорта/, външни - на лошият пример, външни - просташките забележки , външни - на заповеди от сорта ти да мълчиш, и кой те пита...........................вътрешни / ще ги намеся чак сега , пак говоря само за функционално здрави хора от раждането си, без доказани още тогава, вродени аномалии и деформации /, / макар, че има и не един случай на хора и с подобен род грижи да водят пълноценен и в стандарта на общоприетото нормален живот /.............. та вътрешните фактори са един комлекс, един букет от миризми от всички външни бомбадировки + вътрешното израстване- физическо и психическо................формираме се, растем, борим се.......... жестокостта е присъща на ранното детство / тя може би е първия животински инстинкт, който се среща най-вече в първите години и е най-добре да примине доста рано....има уникално просташки родители, които обаче единствения пример, който дават на децата си е демонстрация на жестокост, към всичко и всички /.....и от там една по една всички тези емоционални умения и дадености се изучават и опознават от една подрастваща душа, при сблъскването със средата и според силата на възпитателите те се моделират: едни остават, други си отиват, трети стават фиксове / дали са от вън или отвътре предизвикани е въпросът, в смисъл дали са причина, защото така ни харесва, или са следствие на отетна реакция, катализирани впоради инстинкта ни за самосъхранение /......и така пубертета...всички знаете....има известен период на пълна апатия и трепнещо величие, че няма невъзможни неща, че света се върти около един център и това си ти и само ти................................. обаче трупаш спомени през цялото време, трупаш анализи, контактите с околният свят се разширяват...нали се сещате за приказката на Аристотел, там за кръговете........в един хубав слънчев ден има едно осъзнаване.... кой си ти всъщност и изниква въпросът аджеба сега на къде , с кого и как....: по кой път.......нуждите нарастват , с това и грижите, мозъкът ни е вече на фазата да ни коси, да ни влудява, да ни злепоставя сам, да ни измъчва, да ни изстрелва.....просто той работи на пълен мах / надявам се да ме разбирате /............ /Аноми_ит споделих ти и вчера /.....аз съм на мнение, че всеки преминава през един катарзис: самоосмисляне, самоосъзнаване, себепреоткриване, и дефакто намиране......пъщитата винаги могат да се сменят ама изначално е важно да има избор......демек в интервала 20-25, правим именно този избор, основополагащият................ та сега , не искам да омаловажавам проблема ти....щом те тормози: той е съществен и е нужен цяр, пак се повтарям ти имаш смелост и сила, която ти позволява да си с много над едно мижитуркане / в страх /, /като казвам мижитуркане в страх, нямам го с лоши чувства, просто искам да изтъкна, че в конкретният случай се осъзнава, че страхът е част от живота, че страхът е присъщ на повечето себеподобни, а при теб той е храна, той е извор и мерило на силата ти, той е катализатор на привличащи непознати предизвикващи "неща," той може би носи и новото и интересното.....дефиниран е на този етап като емоционално най-определящият, а щом го изледваш и търсиш, ти самият , по моему искаш да намериш границата......., а онази втората личност / образно казано / с необятната сила....бих я нарекла, е именно твоят страх, не превръщай все още във фикс идея , необходимостта от срещата Ви / съвет / , според мен тя ще дойде постепенно....ти ще разбереш на 100%, защото пак се повтарям...най-добре ти чувстваш с твоите сетива......дори това, което ме успокоява е, че ти знаеш на този етап поне кой е оснавният носител на дивотията.....повечето от всички ни дори и това трудно дефинираме..../, а като няма конкретен "враг" с вятъра ли да се бори аджеба тази глава /......ще привършвам, щото може много да се говори, споделя, анализира, не притендирам, че съм близо да истината....Вие ще кажете!!! / това е част от моята истина, приплетена с някой анализи извлечени от истини на други хора, но бих казала, че се поддържам по този начин / ти ще си решиш дали са ти полезни думите ми придължавай / пак се повтарям / напред.....изучавай се умерено...., не превръщай "нещата" във фиксове....... / само малко ме озадачи , мисля в първи си пост сподели, как се появява Силата, след дълъг тормоз, май беше казал и те питах, физически или психически...това ми интересно ...или си иде просто като глад за тръпка???/ потърси и други форми на емоционално разстърсване , изпразване и предизвикване..... да си жив и здрав!!! :oops:
Gravatar
anomy_lt
2007-08-16_01:51


Мисля че знам вече какво ми има, свързано е с няколко фундаментални разлики в представата ми, както и емоционалната нагласа за социалния живот. Надявам се няма да ми се сърдите като избера да не ви казвам точно какво е. Дано измисля начин за някакво лекуване ( сещам се за един, но ми е непосилен, както емоционално така и парично ), дотогава ще видим. Благодаря най-искрено на всички ви за помоща! :oops:
Gravatar
Hupia
2007-08-20_15:19


anomy_lt няма да се шашкаш на всеки му се случва да "изпусне " парата! По-добре да вземеш да изпотрошиш нещо и да избухнеш,отколкото да задържиш натрупаният заряд "отрицателна енергия"!
Gravatar
DEACTIVATED time wave zer
2007-08-21_06:51


при което и избухването само по себе си не е правилното решение за околните. казвам ви, аз лично от 6години съм в такъв ад че просто имам чувството че никой друг на мое място не би издържал. приятеля ми не е лош човек но е пълен холерик и избухва минимум два пъти дневно, особено преди и след работа. а е два метра мъж и като избухне ми превръща живота в ад: крещи така че целия квартал да го чуве, ей така за нищо, всеки ден, що съм му загубила еди кво си( дет никога не съм го виждала), що пастата за зъби е еди къде си, абе всеки ден си има причина. тва е отвратително :( . и ако взема да му се сепна да ме остави на мира, и да не си излива гнева всеки ден на мен, ( шото той псува и крещи направо ти взема цялата енергийка за деня) , та ако му се разкрещя и аз, се сбиваме. ебаси ужаса са тия изблици на агресия. неописуемо е :( . ама на, тва е живота. та исках да кажа че съветите за избухването хию не са толкоз полезни. по-скоро компютърни игри....Иначе правиш живота на околните в ад. :(
Gravatar
withcracker
2007-08-29_20:54


Хм не знам как да започна. Изчетох тая тема и ми направи впечатление че имам някои от признаците на anomy_it. Почти пълната липса на страх, спомням си че когато правехме простотии /чупене на прозорци, крадене на ягоди... сещате се ;)/ като по малки /сега съм на 16/ и някои тръгнеше да ни гони аз някак си се колебаех дали да бягам, от една страна сякаш въобще не ми пукаше какво ще стане от друга си казвах че щом другите бягат значи и аз трябва да бягам и обикновенно го правех но е имало случаи в които просто съм избухвал пред "гонещия ни". Също осъзнах че никога ама абсолютно никога не съм сънувал кошмари. Наскоро сънувах че се блъскаме с колата но това което изпитах беше по скоро досада от това че майка ми е направила грешка на пътя и че е можела да действа по друг начин отколкото страх от смъртта /естествено в момента на сблъсъка се събудих/ Другия сън който бих могъл да опиша като кошмар беше някво преследване /бях гледал някъв ужас с зомбита/ и сънувах че ме преследват зомбита но аз по скоро им се изплъзвах с лекота не чуствах страх отново сякаш бягах защото това би трябвало да правя в тази ситуация а не защото ме е страх /така осъзнах че сънят ме дразни и тои се смени/ Също съм изпитвал страх в дадени ситуации /например докато седяхме с приятели снощи на една пейка се засилиха някви с тръби и ножове да се бият но се оказа че търсели някви други типове/подобни случки вече са нещо нормално днешно време нз какво ше кажете по този вапрос/ това не сме ние... :|/ но ако имам малко време как да кажа да се ориентирам в ситуацията по скоро ме обхваща апатия. Поста по принцип е за помощ на anomy_it но видях че на него вече сте му помогнали и реших да споделя някои собствени изживявания дано не преча на някой и се извинявам предварително :? пп Компютърните игри наистина понякога помагат за изпускане на парата или пък просто занимания за откъсване от ежедневието четене, гледане на филм и т.н.
Gravatar
ani
2007-08-30_17:54


ама въобще не се притеснявай, да пречиш :wink: няма такова нещо, добре дошъл и споделяй квото ти е на душата :)