Gravatar
axi
2007-01-07_10:52
Магиите

Вярвате ли в магии? Според вас какво представляват? Случвало ли ви се е да ви открият и неутрализират магия? Съмнявали ли сте се че ви е направена и бихте ли имали смелост да отидете на опитни хора, които да ви помогнат? В този сайт има доста информация за видовете маги, въздействия, неутрализиране: http://www.mysticbg.com/content/magic/home.asp
Gravatar
Gamma
2007-01-07_10:58


Съмнявам се, че магията може да порази някой друг, освен по-параноичните хора. Имам предвид, че допускам наличието на някаква магия, някъде, някога - но не и хора, които са способни да омагьосват и подобни - човек сам по себе си няма потенциала да прави такива неща. пък човеци да се организират на това ниво, че да изпращат насочена концентрирана енергия към една и съща цел - не знам дали някой е създавал - някое племе вероятно го е открило и практикувало, но в крайна сметка аз просто не се трогвам никак от тия приказки. Но наистина мога да си представя, че на личност, която се увлича по окултизми, мистики, кристални топки и карти таро може и да й действа някаква магия - магията на собствената параноя.
Gravatar
Vess
2007-01-07_11:46


magiqta mi se struva 4e e nqkakyv vid mislovna energiq a za ritualite smqtam 4e sa za samo za show off 8)
Gravatar
Nothingk
2007-01-07_14:05


:D E to4no tiia magii i trikove ot fizikata sa otvratitelni. Su6to samotselni, bezsmisleni i o6te mnogo ne6ta, no ina4e ne6tata sa taka ,verni sa no sa opasni i po4ti bezpolezni........................................................................................................
Gravatar
Kukumyavka
2007-01-07_15:29


Всичко е енергия...а магията,тя просто е насочена..мисловна енергия.А и лоша магия сперд мен няма..там черна ли е каква е.Няма същество което да изпрати лоша мисъл и тази мисъл да стигне където трябва и да навреди на този към който е пратена,тя просто си се връща при създателя й и му въздейства по определен начин. Тук мога да спомена ефекта на пеперудата,т.е. от всяка мисъл,всяка човешка вибрация следва друга,която променя други неща.И така,за това,ако си мислите че накой ви е омагьосал лошо...по-добре се помолете за минута и забразвете за тия зли неща.Нищо не ви застрашава,освен самите вие и мислите ви :!: :!: Любов и спокойствие! п.п.-магията е нещо красиво...това да си предстваиш как изпращаш розово облаче любов на някой,когато искренно му го желаеш,също си е магия :) Представете си вълшебство.Няма лоши вълшебства нали? Феята с пръчицата,която живее в всеки един от вас и пръска вълшебен прашец от който хората усещат обич ,любов и светлина. :) Затворете очички и си направете розово облаче с приятелска обич..пратете го на някой,той ще го получи :) :idea:
Gravatar
anomy_lt
2007-01-08_02:44


Аз имах магическо зарче.. и силата му ме корумпира.. след което тъмните сили го погълнаха.. и сега нямам.. имам само споменът му.. както и върховното впечатление в приятелите ми, на които разреших да се възползват от него няколко пъти ;\
Gravatar
PaCific
2007-01-08_21:10


Predi vreme maika mi beshe namerila nqkolko iaica zaroveni v gradinata i na vilata..i ne samo iaica..imashe i nqkuv krust koito beshe opakovan v plikche..i podobni ne6ta koito se bqha zaroveni.. :?
Gravatar
Badaly
2007-01-09_09:56


PaCific-maikati da ne e kurtica :wink:
Gravatar
Nothingk
2007-01-09_14:49


:lol: :lol: :lol: :lol: Hahaha.................. :lol: :lol: e tva me ybi - maitap li be6e ili naistina vupros dali vupsonata maika e kurtitsa...........Prosto moje da e kopala gradinata si OFF............................................................................................................
Gravatar
Kukumyavka
2007-01-09_15:11


Хаха...защо така,защо?!? :D
Gravatar
Asymetral
2007-01-11_07:27


хихи магия е когато пожелаваме нещо на някой по случай някой празник, магия е когато се надяваме, с магия е създаден животът, ние всички сме магически хора, но с неосъзнат потенциал, нещо повече ние сме едни малки богове - форми на божественото - можем толкова много да направим /а за съжаление и толкова много да разрушим/ магията е фокусирана мисловна енергия, а ритуализирането й цели по-точно фокусиране и всъщност не е абсолютно задължително, но много помага но не е истинска магия опаковани кръстове и заровени яйца - кръста си е християнски символ - а в християнството магията не се зачита :wink:, а сатанизма не съществува има т.нар. "червена магия" - състои се в това да се подхврълят съмнителни предмети пера и какви ли не щуротии за да си мислят хората че са омагьосани - останалото го върши собственото им подсъзнание - всяка неудача вече се приписва на "магията" и хората вече почват да полудяват /през Средновековието хиляди хора са били "омагьосвани" и са умирали от свръхдоза страх/ - този вид "магия" се практикува от доброжелатели и съседи :lol: и е доста често срещана - противодействие - няколко шамара на доброжелателите :wink:
Gravatar
Anonymous
2007-01-15_11:23


V magii niama nujda da se viarva, nito da se misli za tiah :) Magiite SA, magiite SA TUK i SEGA i se sluchvat togava, kogato ne razkazvame za sveta okolo sebe si, a go prejivqvame priako :) Probvai i ti 8)
Gravatar
steam
2007-01-15_13:11
prikazka

[quote="Begemot":2lcm4sn5]V magii niama nujda da se viarva, nito da se misli za tiah :) Magiite SA, magiite SA TUK i SEGA i se sluchvat togava, kogato ne razkazvame za sveta okolo sebe si, a go prejivqvame priako :) Probvai i ti 8)[/quote:2lcm4sn5] Дето има една приказка, магиите действат само на този който вярва в тях :D ... но на едни или на други .. щом все пак действат, значи ги има. Въпроса е дали са автохипноза или са енергиини артефакти, достъпни за възприемане само за съществата с по-фина енергийна настройка.
Gravatar
I`LoVe`TRanCe
2007-01-18_23:27


Не знам дали магията съществува, предполагам че - да.. Но и не искам да вярвам напълно в нея... Защото, ако един човек не мисли реално, тук и сега .. за живота, който води, а почне да се запознава с някви книжни издания за отвъден живот, магии, и тем подобни - почва малко по-малко да живее в един измислен свят, почва да вярва в това, което чете, което са му казали или просто е дочул... Той вярва и почва да го вижда... Естествено, ти ако се интересуваш от физика - почваш всичко да виждаш през окото на физиката.. Ако се занимаваш с химия - виждаш всичко, като един химичен процес... биология, история.. всичко си е наука .. както и магиите са част от мистиката... Така че с каквото се зарибиш ти почваш да вярваш в него, да го гледаш само от тази страна и да се вманиачаваш... За мен е най-важното да бъдем тук на земята... да се опитаме да контролираме съзнението си, да бъдем разумни и по-добри, та защо ли не да контролираме и тялото си.....
Gravatar
Radiostin
2007-01-18_23:45


Аз мога да правя магии. Мисля,че и вие също.Не е толкова трудно. Иска се почти само намерение.
Gravatar
BurdocK
2007-05-31_22:23


Ами да вярвам в магията.Случва ми се и то понякога непреднамерено.Едно време бях мн ентусиазирана по тази тема и изчетох доста литература по въпроса.После започнах да се съмнявам и да критикувам една или друга практика, по простата причина ,че има адски мн глупости които хората наричат магия.Пример за това е заклинанието на елфчетата на гардеробчетата на С.Р.Улф 8) Но както и да е,ако говорим сериозно,да случва ми се да правя магии.Рядко е и обикновено е под влиянието на силни емоции, така бтв ефекта е по-бърз.Всъщност не е важно да знаеш как ще постигнеш целта на магията, а просто да се насочиш натам.Омагьосването на други хора ,освен нетактично, е и адски трудно.Боя се че не е област в която бих се пробвала.Омагьосвам себе си ако смятам ,че ми липсва нещо.Не винаги взимам правилно решение и сега примерно смятам да разваля действащо заклинание, защото май се поувлякох, но както и да е.Магията е нещо адкси интересно и зависи от човека, бух ви препоръчала едно филмче: [color=green:2sugcy8l]The Secret[/color:2sugcy8l]. Не става дума за магия ,но според мен обяснението което дават , за това как стоят нещата във света е адски точно :) а и да...понеже е американски се сещата ,че е направен като за полуидиоти , но идеята е важна.
Gravatar
martin
2007-06-01_12:55


ми не знам.. в кърджали децата в училище ги учили на това онова...
Gravatar
bagala
2007-06-01_13:03


[quote="I`LoVe`TRanCe":37dfqjc0]Не знам дали магията съществува, предполагам че - да.. Но и не искам да вярвам напълно в нея... .....[/quote:37dfqjc0] A taka i az taka 4e nakrq da ne zadalbaem nqkade ot kadeto da ne moje da izlezem :)
Gravatar
ani
2007-06-01_13:23


[quote:1tu1anxl]магия е когато пожелаваме нещо на някой по случай някой празник, магия е когато се надяваме, с магия е създаден животът, ние всички сме магически хора, но с неосъзнат потенциал, нещо повече ние сме едни малки богове - форми на божественото - можем толкова много да направим /а за съжаление и толкова много да разрушим/ магията е фокусирана мисловна енергия, а ритуализирането й цели по-точно фокусиране и всъщност не е абсолютно задължително, но много помага [/quote:1tu1anxl], подкрепям те Asymetral, защото и аз смятам, че силата , коята имаме умеейки да мислим, най-общо казано, е как да я определя: абе, тя е :необятна и всемогъща..... по скоро посоката, в която насочваме тези наши мисли е най-важно да бъде в благата светлина, защото нерадостите и лошите работи тръгват от некоректната мисъл, без значение дали е насочена навътре към нашия личен свят или е ориентирана към околното пространство.....влиаем с мисълта си на всичко и всички /събирателно казано/ :wink: а амулетите , талисманите....и всички други магически тайнства , които създаваме са именно устои и прегради срещу лошото, колкото и субективно, и лично да е то :P , а вярвате ли в чудеса :roll: :?:
Gravatar
delamelix
2007-06-01_13:30


Единственият досег който съм имал до това са писанията на господин Кроули.Добре се разбира от книгите му и от странична информация,че този човек си прави ташак с хората.Може би затова го харесвах :lol: . Вярата и глупоста са доста близки.Някой хора не могат да се чустват добре без тях.Толкова шантави работи се случват около мен,че за магии не искам да си мисля.
Gravatar
BurdocK
2007-06-01_13:50


Веднъж прочетох : Чудесата са нещо естествено, ако нестават чудеса значи нещо не е наред." Много ми се иска да вярвам в чудеса, но засега "чудо" за мен е просто нещо хубаво което не съм могла да предвидя.Сещате се че мащаба на тези "чудеса " не е значителен :|
Gravatar
Iv_vI*
2007-06-04_23:25


Moeto mnenie po vaprosa e,4e sa6testvuva magiq,no se opitvam da go promenq i da ne vqrvam v tova,za6toto sam se ubedila vav silata na misalta i samovnu6enieto.
Gravatar
OXLAHUN IK
2007-06-05_01:07


magia??? :lol: :lol: :lol: v latinska amerika ia prodavat na kilogram ohohohohho :lol: :lol: :lol:
Gravatar
RAVER
2007-06-12_08:12


Незнам дали реално има магия в смсъла както я разбират повечето хора. Определено обаче има хора, които практикуват различни окултни действия. Незнам каква им е целта, не ги познавам и не искам и да знам! По принцип както се писа в една друга тема, важно е с коя енергия се практикуват - положителната или отрицателната. Често границата е доста тънка! Веднъж на едно парти попаднах на група хора, които практикуват подобни неща... Оф, няма да разправям сега... Много е дълго и объркано :? С две думи, ако не вярваш на щуротиите дето ги пише насам натам и ако си достатъчно силен, нищо толкова лошо не могат да ти направят! :D
Gravatar
loreamon
2007-06-12_09:39


Ха, че то магии всеки ден правим, и всеки от нас е магьосник. Само че не са много онези, които го правят съзнателно. Ще ви дам пример с най-разпространената ежедневна магия: езикът. Думите са абсолютен меджик - помните ли филма за водата какво правеха само с думи, без значение дори на какъв език са. Езикът е систематизирана йерархия от символи, които помагат абстракцията в общуването, тоест правят възможно общуването въобще. Ако кажа камък, нямам предвид един конкретен камък, а всички камъни по принцип. Бял камък е по-специфично, голям бял камък - 3-то ниво и т.н. Още по-магичното е, че всички езици идват от един... колкото и невероятно да звучи. Случвало ли ви се е да намерите израз или метафора на чужд език, които сте мислили за коренно български? Легендата за Вавилон... съзнание=език (напр. Тарзан) ... антропологичната връзка между език и култура (Леви-Строс) Да оставим теорията и митовете - магията на думите е срахотна сила... помислете си на малките деца как им влияят - казват ти нещо, може да те лъжат но ти си още малък да разбереш и го приемаш за универална космическа истина (напр "Ти си грозен", "Ти рисуваш хубаво" и т.н. ) Дон Мигел описва много добре силата на езика в Четирите споразумение. Неслучайно всички истории с магии и заклинания задължително съдържат изговарянето на магически думи, обикновено от някой пра-стар език... древните хора не са говорели с толкова много думи като нас. Така те са им придавали голяма тежест и символическа сила. Всеки знае за индианците и прословутото "казах" или "хвърлен камък", или говоренето в трето лице за себе си. Внимавайте какво говорите, особено на хората които обичате! Много е лесно на нараним някого, често се случва дори без да разберем какъв огромен ефект пораждат думите ни. Влиянието върху другите "чрез магия" е всъщност амплификация на това въздействие, като се разчита на слабия характер или воля на жертвата да се предпази. Не забравяме, че езика присъства не само в отношенията с другите, но и в собствените ни глави. Постоянно мислим нещо и го обсъждаме със себе си. Един познат шамански начин да ограничим това непрестанно вътрешно влияние е като спираме вътрешния диалог... тогава се превръщаме в същество, чието състояние е близко до това на животните, често символизирани когато стане дума за магия. Медитацията също е подобна практика, водеща до откъсване от човешкото тяло и преминаване в астралното такова - все магични неща. Музиката е магия - ето език, който е универсален (разбиран от всички), символите са на високо абстрактно и емоционално ниво на въздействие, и на всичкото отгоре ако ви харесва в даден момент може да спрете да мислите за всичко останало. Математиката по някакъв сходен начин би могла да е магически език, замислете се как цялата ни цивилизация се базира на математика, всички други точни и не дотам науки (квантова физика), + компютрите, чрез които може да се правят... още по-големи магии :)
Gravatar
ani
2007-06-12_10:06


респект loreamon :!:
Gravatar
DEACTIVATED time wave zer
2007-06-13_12:45


Да, респект Климент :oops: . Толкова много истина има в това което казваш. Исках да се включа, но ти си казал вече абсолютно всичко. :oops: Климент само като понечи нещо да пише и все едно се превръща в " пратеник" на някаква космическа енергия. В смисъл, не знам, не мога да го обясня, ама само искам да кажа Евала. Можем да седим и препрочитаме това което е казал и да се замислим върху нещата които е казал и ще ни се открият супер много истини в думите му, може би дори неща които някога сме знаели но сме забравили.... ....аз поне със сигурност ще се замисля много върху това.....
Gravatar
DreadSquirrel
2007-06-13_16:03


Ами също има и ефикасна магия за любов, която аз знам. Казва се "Пусни опиат в чашката на другарчето". Но за нещастие, както си пише и в повечето определения за магиите за любов, и тази не действа за много дълго време... ;) И ако другарчето разбере, че си го "омагьосал" ще те намрази, в последствие... :) Има различни видове магия... някои от които са безспорно ценни по един или друг начин. Но за нещастие модерната дефиниция на думата включва само една категория и тя е категорията "безполезна" магия. А всичката останала се причислява към науката.
Gravatar
DreadSquirrel
2007-06-13_16:23


Колкото за магията за любов, не казвам, че това е единствения начин. Предполагам, че има и [b:2yglu2o0]чар[/b:2yglu2o0]одейства, които постигат подобен ефект, без дрога, но пак на психологическа основа. Но за другите, които действат на принципа на вярата в свързаността на всичко в света, с разни конци и т.н. не знам вече... Освен, че съм викал Дама Пика, други реални допирни точки с тази форма на магия не са имал много-много... :D Взех си някаква книжка с баяния, но лошите магии са скучни и гадни - за смърт, незачеване и т.н. Много ми хареса едно баяние, което се пишеше "баяние за напикаване", ама се оказа, че е всъщност баяние ПРОТИВ напикаване... :( Но поне разбрах, че имам голям магически потенциал: [quote:2yglu2o0] Магия за дъжд Ако не вали дълго време, трябва да се зарови жива котка в земята, но ако започнат да валят проливни дъждове, трябва да се изрови.[/quote:2yglu2o0] Потенциала ми е, че имам тамън три котки у нас... мухахахахаахха :idea:
Gravatar
Mind-Blown
2007-06-13_17:05


Насочването на мисловния процес върху нещо конкретно, изцяло съсредоточаване върху някаква мисъл може би и придало някаква енергия.
Gravatar
brainjuice
2007-06-13_18:23


loreamon! :oops: :) :!: :) :oops:
Gravatar
Asymetral
2007-06-14_08:43


има разни рецептички в Богомилските легенди, поне няколко са за т.нар. любовна магия, но както можете да се досетите това минава границата на етиката и влиза в тази на хихи "черна магия" и лоша карма - тъй като е един вид психическо изнасилване :?, но както отбеляза Loreamon езикът е може би най-могъщия инструмент, при това най-достъпният и разпространения - между другото в Уичкрафт пък и няколко други традиции се говори че не е необходимо да се изговарят непознати древни думички с неясно значение, има практикуващи които в сублимния момент на изпращане на намерението в Непознаваемото рецитират любими стихове, припявят favorite сонгс и т.н. - стига те да ги възбуждат емоционално. Точно поради тази причина се смята че и думите които ти си измислиш ще имат най-голяма сила - :) това важи както за обяснение в любов, така и за някакви ритуални цели. :lol: магия за дъжд - имаше един трак на Indiannation - когато си го тананикам - вали като из ведро из вана из водоноска из какво ли не - няма пропуск, остави котките на мира Dread Squirrel :)
Gravatar
DreadSquirrel
2007-06-14_15:35


Е това беше само един пример. Котките се оказа, че имат мноооого приложения... 8)
Gravatar
DEACTIVATED time wave zer
2007-07-08_14:43


http://www.magicgatebg.com/MG/ тва е един сайт на български, който смятам че ще е интересен на всички , на които не им се занимава да се ровят из чуждестранни сайтове. има и много приятен форум.