Gravatar
mokiziva
2006-12-19_21:31
Female Spirituality: slide video

[img:23u3hcjk]http://www.psy-film.com/spirit/tara_white.jpg[/img:23u3hcjk] Здравейте, имам едно ново видео на сайта, което много горещо искам да ви препоръчам. Представлява слайд уъркшоп с Пеги Дилън, която е пионер и инициатор на нестинарството в модерния западен свят. Повече Информация има на сайта ни http://www.psy-film.com/video/spirit.htm Нека си спомним че Боговете не винаги са били представяни в мъжка форма, нито пък техните "пратеници" и инкарнации Исус, Рама, Кришна, Буда, Мохамед и т.н. Нека събудим у себе си почитта към Свещената Майка. [size=150:23u3hcjk][b:23u3hcjk]Нека си спомним свещения аспект на ВАГИНАТА като създател на всички живи същества. [/b:23u3hcjk][/size:23u3hcjk] материала не е информационно видео а просто запис на един уаркшоп, теост лекция, пуснете си го ако имате 20 минутки време, особено се обръщам към жените между вас.
Gravatar
stardriver
2006-12-19_21:34


[b:2hg3uu9u]ВАГИНАТА[/b:2hg3uu9u] е мн важна да :|
Gravatar
mokiziva
2006-12-19_21:36


абсолютно. пълен поклон пред нея :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea:
Gravatar
Radiostin
2006-12-19_22:15


Поклон пред нестинарството и в старомодна България. Забелязал съм как минават през огъня в една друга страна - по-най бързия начин!Вижте нашите как танцуват. Поклон пред жената. Обичам ви.
Gravatar
mokiziva
2006-12-20_00:01


Утробата е свещена, цялото сътворение идва от нея. Всъшност дори е срамно че в модерното общество вече не почитаме Богинята на Раждането или Богинята Майка. Забравили сме че една жена отива на прага на смъртта докато ражда нов живот. [img:1g8dgrxq]http://www.sacredmirrors.org/html/20.jpg[/img:1g8dgrxq] Ето една картина от Алекс Грей, София, олицетворява женската сила за сътворение ( отляво) и за разрушение ( отдясно). много е важно да си спомним че мъжа е свързан с отвъдното чрез утробата на жената. От там идва и там умира. Оттук и често срещания " смъртоносен" аспект на женската енергия, който примерно в хиндуизма се символизира от Кали, богинята с многото глави и ножове. В символичен смисъл Кали смуче семената на мъжкото невежество. Изсмуква ги и по този начин ги унищожава. Интересно ми беше да чуя обяснението на Пеги Дилън за това защо жените по традиция не ходят на vision quest няколко нощи в палатката, без вода в тъмнината: ами ного просто, защото те вече са там, където мъжете през целия си живот се стремят да попаднат. Затова и тяхната функция отчасти наистина се изразява в тва да помогнат на мъжете да стигнат там където жените още от раждането си се намират. И за да не сме голословни: как да им помогнат? Жената е създадена за да изпитва екстаз и удоволствие от живота. Дори физическото тяло на жената е създадено с цел тя да изпитва екстаз и удоволствие: 8000 нервни окончания има само на няколкото милиметра площ, където е разположен клитора. За сравнение: пениса на мъжа има двойно по-малко : 4000. Жената е създадена за да изпитва екстаз към сътворението: било то при мириса на свежа червена роза, или при докосването на тялото й ( несъмнено заредено с доста повече ерогенни точки от мъжкото). Жената е екстаз. Жената е сътворение. Нека никога не забравяме това. Обиждайки нея, обиждаме цялото сътворение.
Gravatar
gears
2006-12-20_09:28


аз съм съгласен ама не ме кефи, че сме преебани.
Gravatar
anonimen
2006-12-20_09:42


povecheto jeni imat chustvoto che sle kato niakoi e spal s tiah i niama nishto poveche mejdu tiah sa preebani ,ne ste preebani jeni ,vsichko vi e v glavite az vaginata e cool i az se ydivliavam na vaginata macka s takova tatoo na gurba poznavam ot pleshtite i do dupeto
Gravatar
delamelix
2006-12-20_10:11


Вагината е естествен космодиск. Респект за хралупата.
Gravatar
pudes
2006-12-25_15:26


[quote="delamelix":3kma2ltc]Вагината е естествен космодиск. Респект за хралупата.[/quote:3kma2ltc] :lol: :lol: :lol: moki: respekt, naistina, samo ne izpadai vuv feministi4ni krainosti. ne ste po-vajnata polovina(nito puk po-malovajnata) nali se se6ta6- buda->sredniq put :wink:
Gravatar
bagala
2006-12-25_15:59


Prava si Moki :) Az mnogo uvjavam jenata i wseki put se opitvam maksimalno da q karam da ispitva extazy :) :roll: :idea:
Gravatar
DreadSquirrel
2006-12-26_10:41


[url:3tqodtm5]http://en.wikipedia.org/wiki/Myth_of_Matriarchal_Prehistory[/url:3tqodtm5] Книгата звучи добре... В смисъл, че твъъъъъърде много се спекулира с тази тема. А колкото до вагините - ъммм по-добре да си запазя мислите за себе си. Защото се сещам за една нова градска песен ииии... :| Е малко бруталничка. Но да кажем, че са далеч от нещо, заради което бих уважавал една жена. Все едно някой да ме уважава заради пишката ми. Доста е принизително. :-
Gravatar
mokiziva
2006-12-26_12:05


Ставаше дума за утробата ( а вагината като канал към утробата). Заради утробата определено си струва да уважаваш всяка жена и няма нищо принизително в това. Даже самия факт че казваш че е принизително , говори за себе си :) . Книгата от линка не съм я чела, но от написаното си вадя извод, че това е доста абсурдно писание. Как може да се отрича факта че в древните времена Богинята Майка и принципно Жената е била много повече на почит отколкото Мъжкия Бог? Ами ако не беше така, щяха ли сички статуетки и пещерни рисунки от тези времена да са на Богинята Майка? Ти и ти ли си на мнението на автора на книгата? За това че не сме по-важня пол, е ясно е тва, ами тя Пеги в лекцията много добре си го е казала, когато обяснява за Кали и изсмукването на мъжкото невежество: много е важно да разберем че не е Мъжа това което трябва да унищожи Кали, ами е мъжкото невежество само у някои невежи представители на мъжкия пол . Има мъже които страдат също толкова от невежеството на представители на ъмжкия пол, колкото ние жените, даже и повече.
Gravatar
mokiziva
2006-12-26_13:24


[img:32o3gv5g]http://spectraleyes.com/albums/artworx/isister.jpg[/img:32o3gv5g] http://spectraleyes.com Edin ot nai-genialnite hudojnici koito sum vijdala :idea: . I saita mu e nanovo napraven.
Gravatar
Nothingk
2006-12-26_15:39


Stryva mi se ,4e tazi tema oporo4ava jenata, omursiava ia kato su6testvo, poneje prevuznasia roliata i` ,vmesto da ia IZPOLZVA. Ytrobata na purvo miasto e vruzka s neveroiatni svetove, koito dYhut e suzdal i posle bi mogla da e ne6to drygo. Takava vruzka s dYha bi mogla re6i energiinite problemi na 4ove6kite su6testva, nezavisimo dali atomno/petrolno/elektri4eski energiini ili prosto tova 4e na 4ovek ne my stiga energiia da vur6i vsekidnevnite si raboti....................................................................................................
Gravatar
James
2006-12-27_12:04


http://spectraleyes.com/gallery/artworx/kali_ma?full=1 Някой може ли да обясни гъбите в една от ръцете й?
Gravatar
pudes
2006-12-27_12:37


moki, ti mai vijda6 samo tova, koeto e izgodno za teb [img:3mi8nivk]http://spectraleyes.com/albums/artworx/imagignosis.sized.jpg[/img:3mi8nivk] sutvorenieto moje naistina da idva ot utrobata, no ne zabravqi, 4e za sutvorenie sa nujni DVAMA
Gravatar
mokiziva
2006-12-27_14:54


[quote:ts4dpw7d][quote="James":ts4dpw7d]http://spectraleyes.com/gallery/artworx/kali_ma?full=1 Някой може ли да обясни гъбите в една от ръцете й?[/quote:ts4dpw7d][/quote:ts4dpw7d] Ами не че претендирам да мога да го обясня, но ще го обясня понеже може би на никого не му е дошло на ум да поразсъждава за санскритската дума амрита. Тази дума означава нектара на безсмъртието. Използва се в множество свещени книги и обозначава магическа съставка, която прави хората безсмъртни. В Ригведа тази магическа съставка се нарича Сома. Навсякъде в хиндуизма се говори за амрита и за така наречената градина на Шива: Градината Амрита. Не се знае тази съставка гъби ли са, или е просто ефедра, Уосън например твърди че това са гъби, но според моя познат Баба Рампури, това е прост ефедра. Заради тази съставка според свещените книги се е състояла война между демоните и боговете, в крайна сметка няколко капки от нектара на безсмъртието паднали на четири места в Индия , където на всеки три години от хилядолетия се организира най-големия духовен фестивал в света: събират се милиони хора за да почетат нектара на беззсмъртието( където отивам и аз през януари) :D . Но това не е всичко. Кали, богинята от картинката, е една от жените на Шива. Той е готин пич и си има повече от една жени: има си и вярна съпруга, но си има и Кали, която е Богинята на разрушението, на смъртта, така да се каже символизира жената вамп. Виждаме обаче че на картинката Кали носи гъби в ръцете си. Не е случайно това: на санскрит думата амрита освен нектара на безсмъртието означава също и [b:ts4dpw7d]течността на женския оргазъм[/b:ts4dpw7d]. Ето защо Кали носи амрита в ръцете си: символите са много субтилни и просто ако човек един единствен път се опита да разбере тайната която се крие зад хиндуистките символи, ще му се отворят супер много загадки пред очите.... :D
Gravatar
unknown
2006-12-27_18:59


moki, aбе няма нужда да я почерняваш тая [b:2pw306a1]течност[/b:2pw306a1] ..не забравяй че без течността от мъжкия оргазъм пак нищо не става :lol: :idea: приеми, че всяка страна е точно толкова важна, колкото и другата и че няма по-.. сега освен да пуснем една тема за приноса на мъжете в духовното развитие на човечеството за да възцари мир, спокойствие и [b:2pw306a1]равновесие[/b:2pw306a1] :mrgreen:
Gravatar
mokiziva
2006-12-27_19:42


Е да ама само женската течност носи името амрита, нектар на безсмъртието. Можеха и мъжката така да я кръстят :lol: . Можем с удоволствие да пуснем една такава тема за приноса на мъжа, въпреки че аз лично съм на мнение че в повечето случаи говорим точно за мъжкия принос, та сега нека си имаме една тема за женския принсо . веднага искате равновесие, брех ми че ние нон стоп говорим за мъжкия принос бе ;))))))). Бтв аз не съм тая която смята че едната страна е по-важна от другата. Това сте ми го напъхали някакси под устата без да съм го казвала никога. Да не забравяме че аз просто съм човека който пуска видеото, а не човека който е провел лекция на тая тема. В момента се готвя за едно от най-интересните си пътувания в живота, за Кумба Мела, именно : фестивала , който се празнува в чест на нектара на безсмъртието. Искам да ти кажа че като жена има огромна възможност дори да не ме пуснат там, знаеш ли? къде е равновесието всъщност за което говориш :?:
Gravatar
brainjuice
2006-12-27_20:15


Моки, искаш ли да ти кажа една много прозаична причина, поради която женската течност е наречена "амрита"? защото текстовете са ги писали мъже, затова. при това хетеросексуални. много ясно, че ще възпяват жената, а не собствените си атрибути. :)
Gravatar
mokiziva
2006-12-27_20:22


Ами не знам за теб, аз се прекланям пред мъжката течност поне един път на ден. Защото марихуаната е дадена на хората именно от Шива и именно в чест на неговата течност се пуши трева от чилъм. Чилъма е пениса на Шива. Тъй че и мъжката течност е превъзнесена и превърната в божествена. Смея да твърдя че рядко ще срешнеш човек който до такава степен да се прекланя пред мъжката течност като мен ( моля без тъпи коментари по тоа повод, просто тва е наистина е така). Тъй че те и своята течност са превъзнесли, няма страшно. Само дето своята са я превъснесли като течност която си остава неизлята, а женската трябва да се лее възможно най-често. Айде едно голямо [size=150:2n7wgm64]om namah shivaya [/size:2n7wgm64]от мен. прекланям се пред мъжката течност на шива, семената на големия аскет, семената които той никога няма да излее.
Gravatar
pudes
2006-12-27_20:30


stiga si mu smukala penisa na gorkiq 4ovek, 6e zeme da presuhne nakraq ot tolkoz tekove
Gravatar
az@
2006-12-27_20:44


Чилъма е пениса на Шива ma stiga s tia penisi be,napraoo me kara6 da se zamisliam sega kad da si nameria penis hahahahahh ,neznam na Шива li 6te e ili na drug,ama ......ia da vida navan dali se razhojdat niakvi penisi,da gi zatoplia malko v toia stud :D :lol: sorry 4e zadunvam temi4kata,ama praznuvam be razberete me :idea:
Gravatar
Omega
2006-12-28_07:35


В недалечно бьдьще хората сьществено ще променят израза ма изразяване на своята сексуалност. Досега ако жената беше смятана за слаб пол тоест за слаб щото не е силна (чисто материален поглед на нещата) то настьпва времето когато великите енергии на женственността на нашата майка ще окутат земята. В бьдьще човеци ще знаят своята единственна половинка в цялата вселена обьрнете внимание на това. Всеки от нас има единственна половинка, в тази вселена, която исцяло прилича на нас по вибрация в бьдьще отношенията ще се определят по различаваннето на вибрациите на партньора, защото физическо сексуално влечение ще притьрпи изменения и ще се вьзприема като акт на сьзидание. Между другото тези единственни половинки могат да се намират в други реалности и да имат различни уроци, но рано или кьсно, когато и двамата достигнат нивото на Христос те осьзнато ще си сьтрудничат. Между другото именно така се нарича пьрвоначалното сьстояние на мьжа и жената когато са били едно преди още да се разделят, а именно ПЛАМЕТО НА БЛИЗНАЦИТЕ (имено за тях говореше в ченелинга Архангел Михаил).
Gravatar
pudes
2006-12-28_08:37


dobre, ami az kato sum zodiq bliznaci, kasae li me tva ili e prosto suvpadenie na imenata?
Gravatar
mokiziva
2006-12-28_08:40


[quote:1g3bjclk]stiga si mu smukala penisa na gorkiq 4ovek, 6e zeme da presuhne nakraq ot tolkoz tekove[/quote:1g3bjclk] ee govorim za bojestvo vse pak, malko po-malko vulgarnost pls ;). toi shiva se radva pri vseki zapalen chillum , ne se pritesniavai. nie samo mu pomagame da ostane asket kato palim trevata. ne leem semenata mu, ne gi smuchem a gi zapazvame, samo kogato se prevuplatim v kali, smuchem nechii drugi semena ama ne i na shiva. moga i oshte da napisha za amrita i vsiakakvi indiiski zagadki, no niama da napisha poveche absoliutno nishto, hahah mnogo sum obidena che mi iztriha kilometrichnata istoriika za izvunzemnata rasa i trinaisette cherepi i poveche niama da si mrudna prustta. dobre che tia dni nai-nakraia otivam na sveshtennata kumba mela, kudeto se e proliala edna ot kapkite na nektara na bezsmurtieto india. s usovolstvie ama s ogromno udovolstvie shte kaja chao na toia forum. ostanete si s vuzmojno poveche bulvoch i vuzmojno po-malko kilometrichni ostoriiki, koito vse pak mejdu drugoto struvat vreme da se napishat i ne sa copy paste tui che malko uvajenie kum pisacha niamashe da vi doide zle, no opraviaite se. basi tupoto triene prosto.
Gravatar
pudes
2006-12-28_09:04


4ao, mokiziva [img:1xhnlkam]http://drumandbass.cult.bg/pn/modules/PNphpBB2/images/smiles/039.gif[/img:1xhnlkam]
Gravatar
aluin
2006-12-28_09:08


дамм това беше единствения читав пост в тази тема.. и специално по случая я цитирам от траша тук [quote="mokiziva":2ifivhjf]Хехе Гама, сега ще ти разкажа една историйка: В действителност интернет е най-могъщото оръжие на една извънземна раса, която си е поставила за цел да направи човечеството роби. Тази раса преди десетки години е изпратила по ченълинг макета на първия прототип компютър и няколко умни глави получили формулите по телепатия и ги превърнали в реалност: създали първите компютри. По-късно по същия път други умни глави получили по телепатия информация как да създадат интернет. Сичко изглеждало много добре но в действителност било една клопка, в която рано или късно всеки от нас ще попадне. А именно: безличната хладна комуникация в интернет, която да отнеме от човешкото сърце всички красиви неща и да го изпълни с хейт и хладнина, с апатия и безверие, най-вече да го откъсне от близките му същества съчовеци. И точно така се случило: хората се пристрастили към интернет и почнали да вярват повече на екрана отколкото на сърцето си. Виждали е екрана само студени безлични букви, без капка топлина. По-чувствителните даже полудели от това развитие, защото лиюсата на емоция в интернет ги съсипала, превърнала и най-топлите сърца в ледени камъни. Света се превърнал в едно много тъмно място за живеене: в една мрежа от сиви комуникационни магистрали между компютри, където любовта вече нямало никакъв шанс да излезе наяве. Хората все още имали шанса да излязат навън , да прегърнат човешки същества, да им кажат че ги обичат, но никой вече не правел това, щото сички се страхували. В един момент извънземната раса просто имала пълен контрол над бедните човешки същества: всяка комуникация между човеци минавала през кабелите на компютрите и модемите. Настъпил мрак навсякъде по света. Колкото по-голямо сърце имало едно същество, толкова по-голяма хапка представлявало то за извънземната раса, зашото влагало най-много емоция в безличния компютърен екран. Това продължило десетки години, докато един ден не се появила групировката на 13те черепа. Това били хора, които успели да запазят сърцето си горещо през цялото време. Това били хора които знаели тайната на езика, като създател на реалност. Знаели че всеки път когато се опитат да фокусират положителна енергия вътре в тази магистрала от модеми и кабели всичко ще приеме точно обратната форма, като огледало което представя всичко в негативна форма. Затова и тези хора не чувствали нито капка страх от мрака и от липсата на светлина вътре в тоя виртуален свят. Напротив мрака бил добър знак за тях. Защото колкото повече мрак се фокусирал около тях, толкова повече светлина им била нужна на тях, за да успеят да запазят сърцето си горещо. Не ги интересувало дали някой някога ше усети топлината в сърцата им, вярвали само и единствено на себе си. Според легендата един ден тези хора ше се срещат наживо. Ще застанат в кръг и топлината в сърцата им ще бъде толкова силна че ще се получи адски силна квантова реакция, каквато никой от нас все още не може да си представи. тази реакция ще е толкова могъща че ще накара целия безличен интернет да експлоадира: ще бъде унищожен напълно. Никой вече няма да има нужда от него тогава и на всички ни ще ни стане ясно че тва е бил просто един заместител на телепатията, само че специялно пригоден за целите на въпросните извънземни: специялно направен като призма за да пречупва всичко и да превръща в мрак. С една дума ще разберем че в действителност разполагаме с много по-могъши средства за телепатия и комуникация между нематериялни души отколкото е интернет. Интернет е бил просто нещо като залъгалка. И така ще преминем в следващата ера от развитието на земята. брех много време загубих пак, явно тия извънземни пак източиха много енергия от моите емоции [/quote:2ifivhjf]
Gravatar
Партилан420
2006-12-30_06:17


Моки, виж това: [img:34e90tcz]http://www.perperikon.bg/userimg/Nenkovo/2.jpg[/img:34e90tcz] [img:34e90tcz]http://www.perperikon.bg/userimg/Nenkovo/3.jpg[/img:34e90tcz] касае се за храмът-утроба до с. Ненково Това невероятно съоръжение от времето на траките бе открито и публикувано през април 2001 г. То се намира на двадесетина километра от гр. Кърджали, високо в планината над хижа "Боровица". В скалистата местност Тангардък кая. Мястото е безлюдно, а в близката околност се развиват едни от най-големите комплекси на скални тракийски ниши в Източните Родопи. Още на входа посетителят е шокиран, защото разбира, че е оформен като вулва. Навътре се развива пещера, имаща дълбочина 22 м. Специалистите доказаха, че първоначално кухината е била карстова и дълбока едва 16 м. Човешката ръка я е продължила и издялала във вид на женска утроба, по стените на която непрекъснато се стича вода. А във вътрешния южен край на пещерата е издълбан олтар, символизиращ матката. Истинската изненада за непосветения настъпва точно на обяд. Тогава през нарочно изсечен процеп на тавана, във вътрешността прониква слънчев лъч, който се проектира на пода. Образува се идеално оформен слънчев фалос, който постепенно се увеличава и устремява към олтара-матка. Но само през определено време на годината, когато слънцето се намира ниско на север, той може да е достатъчно дълъг, за да оплоди символично утробата. Според изчисленията това са месеците януари-февруари. Няма съмнение, че става дума за пещерата-утроба, която учените-траколози бяха предвидили теоретично на базата на оскъдните данни от античните документи. В този храм се осъществявала кулминацията на орфическите вярвания. Според древните автори именно в такъв орфически храм на о-в Самотраки посветените неженени мъже(а-бии) извършвали своите сексуални обряди с тракийските момичета. Смисълът на тези оргии е много дълбок. Съгласно индо-иранската традиция царят умира и се ражда периодически, подобно на природата. За да се осъществи това той трябва да се изкачи високо в планината. Там владетелят-първожрец принася в жертва едро животно или човек, което символизира неговата собствена смърт. След това встъпва в символичен брак с богинята-майка, опложда я и се възражда. Така се създава идеята за сина-любовник, роден от богинята-майка и влязъл в сношение с нея в нейната утроба, т.е. пещерата. Както пише Макробий, това става в орфическото светилище, разположено в планинските недра. Разкриването на много детайли от изчезналите орфически вярвания стана възможно чрез изследването на един странен култ, съхранил се в дебрите на Странджа. Според народните схващания светицата Марина обитавала пещера, в която задължително трябва да тече вода, символизираща спермата, вливаща се в утробата. А самата Марина била зачената, след като майка й моли Слънцето за помощ. Веднъж в годината ергени и моми се събират в такива пещери, за да участват в тайнството на зачатието. Тук не може да не се направи връзка с описаната от Херодот полова разпуснатост на тракийските девойки, които се съвъкуплявали безразборно в пещерата-светилище на о-в Самотраки. Същите ритуали се извършвали в ранното орфическо светилище на Делфи. Но може би най-интересни са данните в пиесата "Вакханките" на Еврипид. Според тях, посветените на Дионис оргии се правели точно в тези пещери с течаща вода-сперма, символизиращи утробата на богинята-майка. Ето че отново се достига до култа към Дионис, чието светилище се търси на Перперикон. Точно от околностите на пещерата-утроба извира река Перперешка, а Перперикон отстои на около 20 км по нейното течение.Едва ли трябва да има съмнение в тяхната взаимна връзка. този мегалитен паметник несъмнено е потвържденее за култа към Йонни по нашите земи.
Gravatar
DreadSquirrel
2006-12-30_14:31


Великата Богиня - Майка за траките е наричана Бендида, Зеринтия, Котито и с др. имена. А пещера е култова и то не само заради сексуалните асоциаций, хех. Също в част от пещерата има интересно действие върху звука и е подходяща за мантри, който се кефи на такива неща. Каня се да ходя там от доста време, ама кофтито обаче е, че е най-хубаво да се посети по времето на зимното слънцестоене. До колкото разбрах точно тогава лъчът светлина достига до олтара. Ето тук има и малко по-подробна информация: [url:2wiav9b2]http://www.rock-cut.thracians.org/bg/s_m_tangardak.php[/url:2wiav9b2] Ако има навити момичета, може да се съберем и да си стъкмим една оргия хехе.... :lol:
Gravatar
Nothingk
2006-12-31_14:36


:lol: Az pa bih si napravil biberon ,napoen s lsd, toest da izpolzvam pe6terata po vtoroto i` prednazna4enie. Lele, ne znaeh za tova. Zna4i dvaise kilometra ot Kurdjali , :) :) a?! Napravo izkazvam tsialoto vuzhi6tenie, na koeto sum sposoben i za pe6terata, i za posta. Thanks, Partilane.......................................................................................
Gravatar
mokiziva
2007-01-01_15:17


Хей Партилане, супер много ти благодаря за информацията :idea: . Мисля че за първи път в този форум наистина научавам нещо толкова интересно и уникално, за което никога досега не съм чувала преди Благодаря ти, да си жив и здрав :idea: :D [quote:d6n8it93]Истинската изненада за непосветения настъпва точно на обяд. Тогава през нарочно изсечен процеп на тавана, във вътрешността прониква слънчев лъч, който се проектира на пода. Образува се идеално оформен слънчев фалос, който постепенно се увеличава и устремява към олтара-матка. Но само през определено време на годината, когато слънцето се намира ниско на север, той може да е достатъчно дълъг, за да оплоди символично утробата. Според изчисленията това са месеците януари - февруари.[/quote:d6n8it93] Teкст: Николай Овчаров http://www.journey.bg/bulgaria/bulgaria.php?guide=1708 ееех как ми се ходи през фебруари там :idea: УНИКАЛНО Е
Gravatar
DEACTIVATED time wave zer
2007-07-23_11:25


Между другото аз продължавам да откривам някви много странни паралели между траките в Родопите и траките в Месамбрия и Аполония. Сега открих едно много странно тракийско светилище на Богинята Майка с името Беклик Таш около Приморско, което много искам да ви представя: [img:1zo7ww7f]http://www.slovo.bg/pagesbg/pictures/27@note7.jpg[/img:1zo7ww7f] [img:1zo7ww7f]http://212.36.3.59/site_pics/112/a_1172696753_p22.jpg[/img:1zo7ww7f] [img:1zo7ww7f]http://www.plamena-palace.com/images/content_img/55.jpg[/img:1zo7ww7f] [img:1zo7ww7f]http://www.friends.bg/files/blog/small/714a6329f7c8ba512123aa7f1127af2d.JPG[/img:1zo7ww7f] [b:1zo7ww7f]Цитат:[/b:1zo7ww7f] През 2003 г. край Приморско беше разкрито уникалното тракийско светилище Беглик Таш. Големите скални късове са частично обработени от човешка ръка и монтирани на място, а каменните плочи и блокове са подредени в уникални форми. Беглик Таш е най-ранното открито досега мегалитно светилище в Югоизточна Тракия и по Черноморското крайбрежие. Нужни са били 20 години наедна българска археоложка да се обучи, за да открие спиращ дъха мегалитен паметник с хилядолетна история. Стотици тонове гранит са здраво вклинени в свещената българска земя. Разкопките продължават и нови неща ни изумяват. Миналата година се открива пещерата на оракула, нещо като административна постройка, където се е подготвял ритуалът. А в южната част са разкрити четири култови огнища есхари, датирани между VIII и V век преди Христа. Говорим за памет. За разтърсващ паметник на нашата памет. За светлище, в което няма внос на други култури. Да се говори само за сакралност и за шаманизъм, е ограничаване в твърде тесни рамки културата на траките. Вижте тесния процеп, той не допуска всеки. По-кореместите нямат шанс. Могат да преминат само чисти хора, натоварените с лоши сили изпитват ужас още като пристъпят. Стъпките на богинята майка-земя и на бога баща-слънце са неизменни при тракийските обредни места. В целия комплекс има канали и сонарни символи. Най-краткият ден - 22 декември, е бил на особена почит. На различни места скалата е оформяна с вода и сечива. Разпознати са варианти на слънчеви часовници. Добре е да се запомни, че за разлика от ацтеките и инките при траките се принасят дарове и жертвени животни, обработени с огън. Това личи по следите върху намере¬ните кости. Поднасянето всъщ¬ност е символ на храна - ритуал¬на трапеза. Оттам произлиза курбанът. Животното, което се е пекло, е елен. Между траките и келтите има съществени прилики. 300 години преди Христа келтите нахлуват на Балканите от северозапад и създават за кратко свое царство. Никъде не се открива кръв Намерени са следи от смокини, разновидност на диви сливи, жито, просо. На снимките се виждат ясно брачното ложе, тронът на главния жрец, лабиринтът, петте жертвени вани, апостол Таш и къщата на оракула. Тук най-ценното животно е конят. Известно е, че тракийскят народ след индийците е най-големият от всички останали народи. Ако беше обединен и се подчиняваше на един владетел, щеше да е непобедим. По-късно ранното християнство систематично унищожава културата на траките. Отново става дума за памет, човешка цивилизация, религии и властови инстинкти. [b:1zo7ww7f]Край на цитата[/b:1zo7ww7f] Иска ли някой да отиде с мен до там, на някой ходи ли му се? май ще си удължа престоя в БГ че тва нещо трябва да го видя непремено
Gravatar
DEACTIVATED time wave zer
2007-07-23_12:13


[img:3oym1ptc]http://www.burgasmuseums.bg/BeglikTash/karta_Primorsko_begliktash.gif[/img:3oym1ptc] ето и картата. току шо говорих с община бургас за повече информация и излиза че ще си направим организирано посещение. засега сме много малко обаче. така че ако на някой му се ходи, обаждайте се...
Gravatar
DreadSquirrel
2007-07-23_12:39


Кога ще ходите?
Gravatar
DEACTIVATED time wave zer
2007-07-23_16:07


Mи ти нешо предвид ли имаш? Смяташ да си там ли? Аз ще отида или утре ( в случай че от фирмата не ми разрешат да бачкам само в нета и трябва да летя спешно) или един ден следващата седмица ( ако ми разрешат).
Gravatar
DEACTIVATED time wave zer
2007-07-24_17:04


днес бях до мястото, много е яко, просто е нечовешко. особено цепката между двата камъка. много препоръчително. и морето е на 20 мин път...