Gravatar
boRH
2006-11-03_21:07
Анатолий Акимов

Другата седмица във Военния клуб ще изнася лекции руският физик Анатолий Акимов. Лекциите са от 11.00 часа, от вторник (07.11.2006) до петък. Аз за съжалене няма да мога да посетя повече от две, но това е изключително интересно събитие. Не съм запознат подробно с работи на Акимов, но съм гледал телемост с него във ""Всяка неделя", където говореше доста интересни работи за торсионните полета, човешкото съзнание и др., а до колкото помня и Мулдашев го споменава в свои книги. Ето още малко [url=http://www.dnesplus.bg/Science.aspx?f=109&d=143023:2mzqqmln]инфо[/url:2mzqqmln]. :wink:
Gravatar
unknown
2006-11-03_22:15


[quote:pgkyohc4]Пуснато на: Пет Ное 03, 2006 11:07 pm Заглавие: Анатолий Акимов ... Лекциите са от 11.00 часа ... от вторник (07.11.2006) [/quote:pgkyohc4] :o хих :roll:
Gravatar
boRH
2006-11-04_08:38


Пак седмици и единайстки, а? :lol:
Gravatar
pudes
2006-11-04_12:18


6te se poseti zadulje :!: boqne ti koga smqta6 da hodi6?
Gravatar
Radiostin
2006-11-04_13:57


В к0й град?
Gravatar
boRH
2006-11-04_19:17


[quote="Radiostin":1xovl6vd]В к0й град?[/quote:1xovl6vd] В София, "Централен военен клуб" на ул. Цар Освободител. [quote="pudes":1xovl6vd]6te se poseti zadulje boqne ti koga smqta6 da hodi6?[/quote:1xovl6vd] На първата лекция във вторник задължително ще отида, и евентуално на втората в сряда :wink:
Gravatar
Nothingk
2006-11-05_14:36


Uhu-u-u, dano da ne izkrivi po negativen na4in ne6tata 4oveka, ina4e sa mnogo tsenni takiva otkritiia, naykata dulbae i dulbae, pak dobre 4e dulbae, moje i po-zle da e. Samo ne znam dali torsionnite poleta ne sa otkriti :D predi triise godini primerno.................................................................................
Gravatar
boRH
2006-11-08_21:46


Вече бях на първите две лекции :) Доста неща не разбрах, понеже човекът си говори на руски - в началото имаше преводач, но повечето от присъстващите в залата (предимно възрастни хора за съжаление) възроптаха срещу превода и го спряха... Та съвсем в общи линии какво разбрах: На първата лекция във вторник Акимов каза няколко уводни думи във връзка с развитието на най-популярните теории във физиката, приказва най-вече за трудностите и неразбирането от страна на ортодоксалните физици, с които си е имал работа, докато патентова някои от откритията си, както и направи аналогия с големи открития, които в началото били яростно отхвърляни... Имаше доста интересни истории, но по-голямата част не разбрах, а и това не е най-интересното... Лекцията днес беше далеч по-интересна. Ставаше дума за експериментални потвърждения на торсионните полета. Накратко тези полета са свързани със оста на въртене на елементарни частици. Имат много интересни свойства: пренасят информация, а не енергия, подобно на холограма, което потвърждава холографското устройство на време-пространството... Той говореше за някакъв "торсионен сигнал", който не зависи от разстоянието... да речем, че с телескоп наблюдаваме дадена звезда. Нейният образ ни се явява там, където е била преди времето, необходимо на светлината да стигне от звездата до нас. Но за разлика от светлината, торсионният сигнал достига до нас "мигновено", буквално за нула време, тоест чрез него ние "засичаме" положението на звездата в настоящето. Торсионният сигнал се явява по този начин по-бърз от светлината! :o Но всъщтност той не е "по-бърз", понеже няма скорост.. той е "запечатан"във времепространството, точно на холографски принцип... Разказа и друг експеримент, който не разбрах добре: разделили някакво тяло от еди какъв си материал на две половини, като едната половина оставили в Ленинград(това се случва 80-те), а другата половина в Киев. Частта в Киев облъчили с торсионно поле, а тази в Ленинград-не, но и двете половини реагирали еднакво-повишили някакви си качества с 15 % под влияние на полето :o Акимов спомена, че самата физическа форма на телата трансформира или генерира торсионни полета... Това обяснява някои свойства на древните пирамиди. Самият Акимов е създал торсионни генератори под формата на конуси! Приказва и за връзката между торсионните, електромагнитните и гравитационните полета... Това е общо взето, макар и доста профански и накратко разказано, но много ми се спи, а и не съм още навътре в нещата, за да го разкажа по-добре. Лекцията в петък ще е изключително интересна(не че и утре няма да е :wink: ). Ще е под заглавие"Физични основи на биомедицинската феноменология. Физика на съзнанието". Смятам да отида, още повече, че това може би ще е последна възможност да видя Анатолий Акимов на живо :)
Gravatar
Asymetral
2006-11-09_14:16


http://www.dnesplus.bg/Science.aspx?f=109&d=143643 хм абе четене на молитви, телепортация на клетки тва малко ... :shock: :o
Gravatar
pavelot
2006-11-09_14:57


Значи съм позакъснял, но утре ще има една последна лекция и смятам да съм там. Този академик го гледах преди около година по телевизията - директна връзка с Москва и ми направи силно впечатление, не само, каквото каза за торционните генератори и полета, но виждането му за бъдещето развитие на науката - почерпила знание и опит от ведическите текстове и практики. Jaya :idea:
Gravatar
boRH
2006-11-10_10:56


Естествено на последната лекция организацията тотално се... как беше думичката... [b:1km0bgqv]ОСРА[/b:1km0bgqv]!!! Преместили лекцията в два пъти по-малка стая и половината хора разбира се останахме навън и чухме как от друга стая местеха мебели и посуда... Нямам думи просто... Поне видях Акимов много отблизо, буквално се [b:1km0bgqv]СБЛЪСКАХМЕ[/b:1km0bgqv], понеже и той беше принуден да се [b:1km0bgqv]РЪГА[/b:1km0bgqv] в тълпата, за да достигне изхода на стаята :o :mrgreen: