Gravatar
mokiziva
2006-06-05_23:30
Енергийните пирамиди

[img:3al4l31x]http://img124.imageshack.us/img124/7728/amodellessence1tw.jpg[/img:3al4l31x] [img:3al4l31x]http://img190.imageshack.us/img190/7822/bmodellpelm3th.jpg[/img:3al4l31x] [img:3al4l31x]http://img180.imageshack.us/img180/7486/22qt1.jpg[/img:3al4l31x] [img:3al4l31x]http://img180.imageshack.us/img180/9693/30cb.jpg[/img:3al4l31x] Много ми се иска да си поговорим малко за така наречените енергийни пирамиди. В момента се опитвам да напиша една статия на тази тема и ми е много интересно дали сте чували за тези конструкции и дали да наблегна на научните факти или на нещо друго;). Въпроса ми е , дали смятате че подобни конструкции могат да докарат хората до силни състояния на транс и осъзнаване или смятате че тва е пълна глупост и няма никакъв ефект. И въобще, какво според вас правя в тази пирамида от снимката? [img:3al4l31x]http://img124.imageshack.us/img124/5441/9m86yn.jpg[/img:3al4l31x]
Gravatar
flange
2006-06-06_00:06


kulchish se na pilon - ahahaahha :lol: seriozno, chovek niama li vsichko neobhodimo v sebe si, zashto sa mu piramidi?
Gravatar
Gamma
2006-06-06_00:41


[quote:3bto8dj2] chovek niama li vsichko neobhodimo v sebe si, zashto sa mu piramidi?[/quote:3bto8dj2] Твърде склонна съм да се съглася, че си имаме всичко в нас, но понякога просто ни трябва нещо, което да ни го покаже и да го развие. Аз тия пирамиди за пръв път ги чувам. И със сигурност притежават сила, за този, който вярва, че притежават такава. Моки, като напишеш статията може да я метнеш насам.
Gravatar
flange
2006-06-06_01:13


Gamma, suglasen sum, no bih predpochel muzikalen instrument primerno, po-praktichno mi se struva. :) [img:23s19q9g]http://www.anthroarcheart.org/grfx/u98f.JPG[/img:23s19q9g] inache tezi piramidi da ne gi propusnesh, ei! :D [img:23s19q9g]http://www.shroomery.org/forums/files/04-06/596339243-thumb_Etznabsmall.jpg[/img:23s19q9g] znakut ot maiskia kalendar - ogledalo, predstavliava dve ogledalni piramidi, ednata hram (izpravenata piramida), olitzetvoriavasht otrajenieto na estestvenia kosmichen red (oburnatata piramida). Ta tova ogledalo v predstavite im ne e prosto edno statichno otrajenie, a po-skoro zala s ogledala s bezkraini otrajeneia edno v drugo, kakto bezbroinite galaktiki vuv Vselenata, a tozi kosmichen red se prostira dokudeto pogled stiga, ta i otvud.
Gravatar
mokiziva
2006-06-07_15:12


[quote:3n3wd9mo]kulchish se na pilon - ahahaahha seriozno, chovek niama li vsichko neobhodimo v sebe si, zashto sa mu piramidi?[/quote:3n3wd9mo] хехе Фландж, да бе ман, точно тва правя, браво на зорките ти очи. изобщо не трябваше да я кръствам тая тема енергийни пирамиди на хорус, ами по-добре " я дайте да се покълчим на пилона" хахаха. на въпроса ти за какво са ни пирамиди: ами ти принципно какво мислиш за фън шуй, учението за това как да обзаведем жилишето си по начин който да засилва и интензивира позитивната енергия ? има си хиляди неща, които трябва да имаме предвид когато си обзавеждаме къщата, за да запазим енергийния баланс. като почнеш от това къде поставяш леглото си ( с главата на север юг изток или запад), какви цветове използваш, какви материали и се стигне до това какви статуи и тайни знаци по стените слагаш . ако няма фън шуй , почваме да боледуваме и при сички случаи се чувстаме много изтискани. особено важна е свещената геометрия. както виждаш тва са две пирамиди, едната е с главата надолу. прилича на меркаба ( нали знаещ какво е това;) ). тези пирамиди са едни от най-мощните източници за подържане на правилно фенг шуй в къщата.
Gravatar
Anonymous
2006-06-07_15:17


А да те питам къща за какво ми е, че и да я обзавеждам трябва, пък и по някакви правила, че и със специални материали? леле...
Gravatar
mokiziva
2006-06-07_15:21


Не бе Бегемоте, не си мисли че става въпрос само за къща. Може да става въпрос и за обзавеждане на парти. А може и да става въпрос за пустинята. Важна е хармонията между двете сили, вятъра и огъня, (фенг шуй).
Gravatar
mokiziva
2006-06-07_15:23


http://www.kyborg-institut.de/03_energi ... ram_uk.htm Ето ви тука линк да видите за кво става въпрос че не знам кога ше я напиша статията.
Gravatar
flange
2006-06-07_19:41


Moki, za kushta, pulna s hiliadi neshta - fung shui, moita kushta e prazna, a sveshtenna moje da e samo prirodata, no ne i geometriata, posokata za spane - za vseki e individualna, sreshtu bolestite - da zauchime tialoto da disha bavno i dulboko. A vijdam, che si nasochila mnogo ot vnimanieto si v tezi piramidi, koeto az bih nasochil v drugi, po-abstraktni tzeli.
Gravatar
martin
2006-06-07_19:59


правил съм някои опити с пирамида и да ви кажа и без да вярваш, силата си я има и тя действа. доколкото знам обърната пирамида действа със същата сила, но противопоказно.. какво е дейстието на тази малка обърната пирамида в голямата пирамида.. како гледам, основата и се пада на 1/3 от височината на голямата, там където енергията е най-силна, след върха.. ..всъщтност сега като гледам снимките..май не на всички пропорцията между малката и голямата е еднаква..хмм
Gravatar
mokiziva
2006-06-07_20:39


[quote:3ijcvaf2]какво е дейстието на тази малка обърната пирамида в голямата пирамида[/quote:3ijcvaf2] Ами принципно малката пирамида е обърната към Земята и представлява Ян, женската енергия. Голямата е обърната към небето и представлява Ин. Тази тръба в средата е пълна с магически кристали, които сами по себе си имат адски силно действие върху енергийния баланс на хората. Структурата на пирамидата е била телепатично предадена на един екстрасенс и всъщност е подарък от вишите светове за нас хората, за да можем чрез пирамидата да засилим медитативните си способности. Ако се медитира в близост до пирамидата, чувствително се подобрява тонуса ни, енергийното ни ниво се покачва, бликаме от сили така да се каже. Има различни големини на пирамидите, всеки модел си има свой обхват на действие ( като радиус) . Не знам дали пропорциите винаги са еднакви, всъщност смятах че са еднакви, но не съм обръщала внимание. Мисля че се малката се пада на половината от голямата. :) а ти с какви пирамиди си имал опит? [img:3ijcvaf2]http://www.kyborg-institut.de/05_pyramiden_galerie/pyr_3DBerg_Jan.jpg[/img:3ijcvaf2] А колкото до фенг шуй, ами това си е азиатско учение за енергийния баланс и не се отнася само до начина по който подреждаме апартамента си. Принципно става дума за начина по който ни влияят различните цветове, материали, подредба на предметите в едно затворено или отворено пространство. В природата текат енергийни меридиани , които за съжаление се запушват когато построим бетонен блок и се зазидаме или просто си построим колиба. Енергията спира да тече по естествен начин и се запушва. Започва да ни изсмуква. За това е добре, поне тези от нас които живеят в градовете, да се погрижат за фенг щуй в своето жилище. Сега аз лично също съм много хаотична и не си падам по подредени жилища, но става въпрос за тази субтилна енергия която тече в апартаментите ни и която при сички случаи си оказва своето действие. А фенг шуй в превод означава вятъра и водата и си е доста сериозно учение всъщност, не е просто лиготия за хора които искат да им е готино в къщата. Друг е въпроса че струва адски много пари и примерно един архитект в Хонг Конг си изкарва милиони само заради това че е обучен в тайните на фенг шуй... Абе не знам, аз много искам да напиша една по-дълга статия, ама правя хиляда неща на веднъж, много зле е това, просто се побърквам. А толкова искам да ви покажа и интервюто което правихме още миналата година с тоя тип с пирамидите, ама просто не мога да се наканя да го преведа и да вкарам субтитрите...
Gravatar
Baldur
2006-06-07_21:13


За пирамидите - бях чел някъде, че преди години някакъв чех (тогава-чехословак :)) започнал бизнес с такъв вид пирамиди и рекламата била, че като поставиш ножче за бръснене вътре в пирамидата, само се наостряло за определено време. Историята премълчаваше дали това е вярно, и според мен това е хубав край- ще ми се да мисля, че има нещо в тия пирамидки.
Gravatar
martin
2006-06-07_21:31


..ми странно ми е защото пирамидата в нормалната си позиция съчетава земната и космичната енергия.. какъв е смисъла да има и обърната ? хахах.. в един научен труд бях чел, че някоя си сграда(не помня точно коя.. БНР ли беше...) напомняла на обърната пирамида.. според автора, масово служителите заболявали..странни наблюдения.. има обаче други интересности, известни като геопатогенни области. пресечните точки от паралели и меридиани на разтояние съответно 2м и 2.5м сформират геопатогенна мрежа обхващаща цялото земно кълбо. над пресечните точки имало лошо влияние за хората..така пише.. често подпочвени води образуват геопатогенни области.. те за разлика от точките са доста по големи и негативното влияние по-силно. в рекламен труд пък пише, че 4 пирамиди със съдържание на кварцов пясък, с височина 13-15см. могат да защитят една средно голяма стая. подобни пирамиди с кварцов пясък се продаваха и помагат не само срещу махмурлук... едит.. въпросния чехословак! е патентовал заострянето на ножче.. дали е правил бизнас не знам.. ако искаш да пробваш дали ножчето се заостря, можеш сам да провериш.. не е сложно. за целта намираш пирамида с височина двайсетина см., ориентираш страните спямо земните посоки, измисляш поставка за ножчето за да седи изправено и ориентираш горната и долната страна по посока север-юг на една трета от височината на пирамидата... и чакаш една седмица ! и не заформяй бизнес, че да не потропат на вратата ти от патентния офис :lol:
Gravatar
flange
2006-06-08_05:10


niakoi chuval li e za vibratzia s niska i vibratzia s visoka chestota? kakvi sa tia magichni kristali, piramidi ot vishi svetove, fung shui biznes???, niskata vibratzia e vibratziata na "murtvata", nesuznavashta priroda, visokata na "jivata", suznavashta priroda .. ostavete gi piramidite i kristalite, te pleniavat i obsebvat kato vsichki drugi veshti i predmeti, absorbirat osuznavaneto ni, pogrijete se za telata si, ako se chudite kude da pochivate, etno edna abstraktna tzel za postigane - poglednete sveta panoramno, ednovremenno vnimavaiki za nai-liavata i nai-diasnata chast na periferieto na zrenieto, s leko razfokusiran pogled - taka burzo shte se nauchite da vijdate/useshtate vibratzii s razlichni nuansi tzvetove - julto-zeleni i lilavi .. izbiagvaite mestata s "lilavo" useshtane i tursete "julto-zelenite", za da pochivate, zarejdate i chuvstvate shtastlivi i spokoini. da jivee abstraktnoto izkustvo! hahahahha :lol: :lol: :lol:
Gravatar
mokiziva
2006-06-08_06:52


EDIT:otvorih nova tema tuk: http://ouim.org/forum/viewtopic.php?p=60342#60342 [img:15vyz2hd]http://www.the-white-road.com/images/schaedel1c.jpg[/img:15vyz2hd] E flange, kak move da kajesh che kristalite imat niska energia i ne vurshat nikakva rabota. Govorish tolkova chesto za maite, za maiskia kalendar , a iavno si propusnal da oburnesh vnimanie na fakta che maite rabotiat izkliuchitelno mnogo s kristali i po-specialno s tezi cherepi koito vijdash na kartinkata. Tezi kristali sa bili dadeni na chovechestvoto ot drugi svetove i gi ima veche v produljenie na hiliadi godini.
Gravatar
flange
2006-06-08_07:51


maite sa jiviali predi stotitzi godini, sega e 21 vek, ima novi viarvania, novi vijdania, suznanieto e na drugo nivo, na druga chestota, tia kristai i piramida sa ot otminali vremena, tam i triabvada si stoiat.
Gravatar
malkiat_dim
2006-06-08_09:04


Не знам дали знаете ама за голямата пирамида в Гиза е доказано че генерира статично електричество :| Тоя феномен е открит случайно от един от английските учени изследвал пирамидата кат се е опитал да си отпие от бутилката го треснал тока :lol: после няколко пъти е направен същият експеримент със същият резултат предполага се че точно това статично електричество е виновно и за вибрациите които се усещат в близост до пирамидите :| Аз лично не вярвам, че нещо което е с правилна геометрична форма може да бъде полезно или лековито просто защото природата се отличава точно с това от творенията на хората, а именно всякаква и пълна липса на геометрична зависимост във формите си :wink: За мен теорията че пирамидите са нещо като галактически маяци разположени на земята и са направени така ,за да акомулират енергия и в последствие да я излъчват с някаква цел е по вероятна :)
Gravatar
unknown
2006-06-08_09:11


[quote="flange":3rq783we] posokata za spane - za vseki e individualna[/quote:3rq783we] Да ама не! Когато спиш ТРЯБВА главата ти да е по посока северния магнитен полюс за да може тялото ти да си отпочине наистина и всичко вътре да е ОК!
Gravatar
unknown
2006-06-08_09:16


[quote="malkiat_dim":2rq5astn] Аз лично не вярвам, че нещо което е с правилна геометрична форма може да бъде полезно или лековито просто защото природата се отличава точно с това от творенията на хората, а именно всякаква и пълна липса на геометрична зависимост във формите си :wink: [/quote:2rq5astn] Здрасти, виждал ли си Охлюв ? :idea: или пък и това не е геометрия: [img:2rq5astn]http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/4/4f/Fractal_Broccoli.jpg/800px-Fractal_Broccoli.jpg[/img:2rq5astn]
Gravatar
flange
2006-06-08_11:26


unknown, na men nishto mi ne triabva. vseki ima svoiata posoka, ako koito na si ia znae - na iztok, ta da ne mu stava losho ot vurtelivoto dvijenie :P hahahaha unknown, tova sa brokoli, ne e geometria, ne mislish li?
Gravatar
unknown
2006-06-08_11:56


flange, ако случайно ти се отвори възможност в близките няколко години да прекараш извесно време в космоса, липсата на магнита(земята под краката ти) ще те убие :) ..така че не бъди толкова сигурен, че нищо не ти трябва... затова в костюмчетата на космонавтите се слагат магнитни лентички.. Пък ако и това ти се струва странно можеш да се поразровиш из интернет и да попрочетеш туй онуй за съдбата на първите космонавти, които са прекарали само няколко часа в космоса ей така, без магнитнчета :) Относно геометрията, верно бе! Трябва да те провъзгласим за откривател на Броколи-то :idea:
Gravatar
flange
2006-06-08_12:06


ami chudesno, subiram si gi az titlite, nachi molia za poreden put moderatorite ili koito ima vlast nad tia neshta, da mi lepnat etiket forumen gradinar e dnes, hahahhahah, mnogo shte se radvam. A blagodaria za viziata ti za budeshteto mi, mnogo sum ti blagodaren, takava interesna smurt mi predveshta, ta dori i da potursa v neta, ta oshte poveche natam da se zaputia, o da, blagodaria ti. ole boje, hahahahahhahahah :lol: :lol: :lol: :lol:
Gravatar
unknown
2006-06-08_12:13


е, драги ми смехурко.. нали казваш, че нищо не ти трябва :lol:
Gravatar
malkiat_dim
2006-06-08_13:18


[b:3sfda70a]unknown написа[/b:3sfda70a] Здрасти, виждал ли си Охлюв ? [img:3sfda70a]http://ouim.org/forum/images/avatars/182996783444cc7297cb07.gif[/img:3sfda70a] :lol: :D :lol: Сега сериозно :D Доколкото знам според редица проучвания растенията са изключително чувствителни към енергийни излъчвания, спекулира се даже с теорията че ако гледаш едно растение с любов и излъчваш към него позитивна енергия, то то ще усвои тази енергия и ще порасне по-здраво и ще даде повече плод от обикновнно (с каква любов си гледам реколтата да знаеш :P ша стане 3м. :lol: ) От тук се замислям Защо след като това е така клоните на дърветата не се подреждат под формата на пирамида за да по този начин растението да си осигури повишаване на енергията и от там да стане по-здраво и издражливо. :D Относно брокулите :lol: Всеки вижда това което поиска в заобикалящата ни среда :| П.П. Моки защо не сложиш кактосчетатат дет си ги снимала в другатата тема в някоя такава пирамида да видим какво ще стане, на мен лично ще ми е много интересно дали ще има някаква промяна :D
Gravatar
flange
2006-06-08_14:27


unknown, [u:1xb4h5n5]ne[/u:1xb4h5n5] mi triabva da niamam titla, primerno, hahahahahahah, sa na dumi li shte si igraem, niamash shans, az sum kosmonavt izvun magnitnite ti vliania i ti puskam totzi ot visoko, tui che nai-dobre da namerish niakoia piramida ili oxluvena cherupka po-dobre, ta da se skriesh, ahahahahahahha :lol: :lol: :lol: :lol: i da priemam li, che osven za poskata na spane (koiato taka ili inache si e individulana i niama kak da si suglasen), za vsichko drugo spodeliash vijdaniata mi? :P
Gravatar
mokiziva
2006-06-08_15:01


[quote="flange":189lk6k0]maite sa jiviali predi stotitzi godini, sega e 21 vek, ima novi viarvania, novi vijdania, suznanieto e na drugo nivo, na druga chestota, tia kristai i piramida sa ot otminali vremena, tam i triabvada si stoiat.[/quote:189lk6k0] I shto da triabva??? Mi ti shto ne vzemesh reshenie togava: shto ne ostavish togava maite i kalendara im da si stoiat v minaloto ami govorish tolkova mnogo za 13te luni? Piramidata vinagi shte si ostane forma sus adski silno deistvie, pone za tezi koito iskat da go vidiat. I kato ima novi viarvania kakvo govorish za Kastaneda i tensegriti i podobni neshta, shto ne gi ostavish v minaloto? [quote:189lk6k0]unknown, tova sa brokoli, ne e geometria, ne mislish li?[/quote:189lk6k0] i kvo kaza sega?
Gravatar
unknown
2006-06-08_15:13


flange, ти си бил голяма работа бе :!: Т'ва дали да не ти вдигнеме един паметник, а? :idea: :lol:
Gravatar
flange
2006-06-08_15:18


abe moki, are pak da te obrazovam, kalendarut na maite, koito tolkova mi go natiakvash, hich ne e kalendarut na maite, kakuvto sa go polzvali, a e suvremenna versia, suchetala kalendari ot tziala sviat i ot razlichni epohi. Kastaneda opsiva sushto mnogo iasnoto i kategorichno razgranichenie mejdu starite vijdashti (obsebeni ot mania za bezsmurtie, vlast nad drugite, kristali i t.n.) i novite vijdashti, koito izpolzvat znanieto edinstveno za dobroto samochustvie, koeto samo po sebe si nosi tova znanie. Izvini me, kazah ti, vseki sam izbira vurhu kakvo da susredotochi vnimanieto si, shtom iskash da sa kristali, chudesno, argumentira se, az sushto, jivi zdravi i po putia. [color=darkgrey:2r7y9vw4]Цитат: unknown, tova sa brokoli, ne e geometria, ne mislish li? i kvo kaza sega?[/color:2r7y9vw4] kazah: unknown, tova sa brokoli, ne e geometria, ne mislish li?
Gravatar
unknown
2006-06-08_15:40


[quote="flange":33u7sjeb] Kastaneda opsiva sushto mnogo iasnoto i kategorichno razgranichenie mejdu starite vijdashti (obsebeni ot mania za bezsmurtie, vlast nad drugite, kristali i t.n.) i novite vijdashti, koito izpolzvat znanieto edinstveno za dobroto samochustvie, koeto samo po sebe si nosi tova znanie. [/quote:33u7sjeb] Кастанеда [b:33u7sjeb]описва[/b:33u7sjeb] "новите виждащи" като хора, които използват знанието само за добро самочувствие? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: .
Gravatar
flange
2006-06-08_15:58


unknown, tzitat ot Tenesgirty - Magicheskite dvijenia (prehodi) ..Dneshnite praktikuvashti, kulturni naslednitzi na tezi magiosnitzi ot drevnostta, kato razbrali, che e nevuzmojno da se podhojda konkretno i ulitarno kum tazi vibratzionna sila, izbrali edinstvenata razumna alternativa: da osuznaiat tazi sila, bez da si postaviat nikakva druga tzel, osven tazi elegantnost i dobro samochustvie, koito nosi znanieto..
Gravatar
unknown
2006-06-08_16:10


да, и ? това самочувствие е проява на егото, ти за какви "виждащи" ми говориш? :twisted:
Gravatar
flange
2006-06-08_16:17


ne, tova samochustvie e jiznenost, energichnost, sila i mladost za tialoto, proiava na ego sa tvoite komentari, ako iskash hodi spori sus spodvijnitzite na Kastaneda, che lujat horata i vsushtnost samo da proivat egoto si za doshli na Zemiata, tvoia volia, prav ti put.
Gravatar
unknown
2006-06-08_16:34


..всъщност си прав. за момент ми изникна друга картинка в съзнанието, когато прочетох това за самочувствието. трябва да понамаля джойнта :shock:
Gravatar
ani
2006-06-08_16:48


http://www.mysticbg.com/content/pyramids/home.asp привет ,аз ей тук преди време четох доста интересни неща относно пирамидите ,тяхната сила и свойства........
Gravatar
mokiziva
2006-06-08_17:25


[quote:2i863eh6]abe moki, are pak da te obrazovam, kalendarut na maite, koito tolkova mi go natiakvash, hich ne e kalendarut na maite, kakuvto sa go polzvali, a e suvremenna versia, suchetala kalendari ot tziala sviat i ot razlichni epohi. [/quote:2i863eh6] ai ai ai kolko si obrazovan, bravo, dobre che si ti da ima koi da obrazova horata. ne sum ubedena v tova koeto kazvash ama ae, ne mi se obiasniava . kvo suvpadenie ,taia piramida sushto e suvremennata versia suchetanie ot mnogo razlichni tradicii i e nagodena za suvremennia chovek, tva za brokolite : moje da si go lepnesh i v temata dali vijdash ili gledash. niakoi vijda fraktali drug vijda brokoli.
Gravatar
Baldur
2006-06-08_17:31


" tva za brokolite : moje da si go lepnesh i v temata dali vijdash ili gledash. niakoi vijda fraktali drug vijda brokoli." зависи колко гъби си изял:) Пирамидки колкото и странно да е има навсякъде в различните култури по различни времена. Мен ми е странно (може би е за "organic" ) кой ги е научил хората в древността да строят пирамидки и защо.
Gravatar
moonwatcher
2006-06-08_18:28


Аз по темата ще се въздържа от изказване. Със сигурност има нещо около пирамидите, обаче съчетанието "магически кристали" някак си ме дистанцира от целия ти първи пост, Moki. Ще ми е интересно да разкажеш за твоя experience от снимката. Само ми се иска да се включа в броколи-закачката :) В природата геометрията се вижда с просто око. Специално в корони на дървета, мъхове, кръвоносни съдове, цепки по скалите, пухчета, иглолистни дървета (и зелено броколи на снимка :P ) фракталния принцип направо крещи "виж, това е създадено по строга формула". Скучните квадратни форми които ви идват наум от училище дори не са азбуката на геометрията. [img:bqol21mm]http://www.championtrees.org/yarrow/phi/images/whorlfull.jpg[/img:bqol21mm] [img:bqol21mm]http://www.championtrees.org/yarrow/images/sunflower3b.jpg[/img:bqol21mm]
Gravatar
Anonymous
2006-06-08_18:36


Строгата формула не е нищо повече от доказателство за наложено насила възприятие, от което безкрайно ми е писнало.
Gravatar
mokiziva
2006-06-08_19:32


[quote:3755buyx]Пирамидки колкото и странно да е има навсякъде в различните култури по различни времена. Мен ми е странно (може би е за "organic" ) кой ги е научил хората в древността да строят пирамидки и защо.[/quote:3755buyx] Ехх, най-накрая да си дойдем на темата. :) [quote:3755buyx]Ще ми е интересно да разкажеш за твоя experience от снимката. [/quote:3755buyx] Ами тази снимка е сега от събота и точно тогава нямах много време да медитирам на спокойствие, но иначе в други случаи когато съм на спокойствие, преживяването се изразява в това че по-лесно съумявам да концентрирам енергията си и да се обвия с една "защитна обвивка", която ме предпазва от външмия свят. не знам, принципно, аз непрекъснато се чувствам нападната от всякакви външни енергии, които ме налазват или се опитват да се вмъкнат в съзнанието ми. И непрекъснато търся начини да се защитя, бягам в гората и единственото което искам е да остана сама и да концентрирам енергията си , която иначе незнайно защо се разпилява навсякъде. Като съм вътре в тая пирамида, моментално усещам разликата просто. А иначе още по-яко е да се пъхнат 4 човека вътре. А бтв не е маловажен факта че тая пирамида е забранена в Германия, в смисъл забранено е да се пише че действа добре на здравето. Глобите с амного големи. Не знам, но всеки път като ми попадне нещо от областта на алтернативната медицина което е забранено от правителството , веднага си знам че има мистериозни тайни около това нещо. Ето малко фенг шуй все пак за заинтересованите: [img:3755buyx]http://img443.imageshack.us/img443/908/stencil19un.gif[/img:3755buyx]
Gravatar
flange
2006-06-08_20:46


moki, ne znam dali sledish drugata tema, shte ti kaja i tuka .. sigurno sum nai-zleto tip na sveta, za koeto ofitzialno se izviniavam na vsichki, prostete me, hahaha, tva ne me interesuva, ne mojesh da me zasegnesh, zashtoto nito ti, nito az sme lichnostni, deto imat neshto da se braniat, moita tema, tvoita tema, hahahahahha, ne, vsichki sme otrajenie na bezkraia. a za brokolite, chestno, ti tochno takiva otkrovenno fraktalni brokoli iala li si, ne shvashtash mai ironiata, kakto i da e, chudesno e che si gi imash tia "tvoite" piramidi da te paziat ot zlite mi energii deto te nalazvat, ahahahahaha, az puk haber si niamam ot tia neshta, sigurno za tva samo smiah me nalazva .. hahahahahaha :lol: :lol: :lol: :lol:
Gravatar
mokiziva
2006-06-09_00:32


ее къв си;)). кви "мои" пирамиди. никого не си обидил, защо да си обидил;). говорим си просто;). нокий не е казал че трябва да спре да те набива смях;). сичко си е окей, не е нужно да си "запленен" от тая пирамида, аз лично също не съм толкова запленена, пиша си ;)
Gravatar
flange
2006-06-10_22:45


e kak shto, nali te laziat loshite energii ot vsiakude, za smeha ne znam shto reshi, che sum reshil, che niakoi bil kazal, che triabvalo da spre da me nabiva smiah hahahahahahahhaa, ne moga da go proumeia, zle sum neshto, sigurno, hahaha, a che si govorish prosto e mnogo tochno i prosto (napravo neobrazovano ) kazano, hahahahahahaha :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: edit: neshto ne znam za kvo suvpadenie govorish, taia piramida purvo beshe pratena ot kosmosa na medium, sega puk moderno suchetanie ot mnogo razlichni traditzii, spetzilno izbrani za suvremennia chovek, pisheme si prosto, nali. hahahahahahahaha :lol: :lol: :lol: :lol:
Gravatar
unknown
2006-06-10_22:57


flange, не забравяй "тук и сега".. това което е "тук и сега" не може да се сравнява с това което е било "там и тогава".. тук винаги се наблюдават "съвпадения", които изобщо не са случайни.. ама аз какво съм тръгнал да те уча теб как стават нещата в действителността по наше време, все едно не знаеш че всичко е една голяма "схема" и че всеки си има мисия, път.. пътя си има знаци и тнт.. :idea:
Gravatar
mokiziva
2006-06-11_19:22


[quote:1yabikt6]e kak shto, nali te laziat loshite energii ot vsiakude[/quote:1yabikt6] ами ставаше въпрос за негативните енергии тук около мен в германия, а не във форума. това могат да са примерно някакви демони които сънувам или повърхностни алчни завистливи хора, а тях ги има много тук където съм. от тях се опитвам да избягам докато съм в пирамидата. а енергийната пирамида е смецица от много различни традиции, зашото обединява учението за сакралната геометрия, учението за меркаба, учението за силата на кристалите и такива неща. самия хорус, от когото е получено посланието за тая пирамида, казва че тя е съвременния вариант на древните пирамиди. казах " пиша си" и имах предвид че просто информирам от една страна а от друга страна се упражнявам да не забравя български език. не го пиша за да показвам примерно някво гениално откритие. за мен има значително по-гениални открития, като например самадхи танк или майнд машийн с тантра кабел, ей такива работи. тая пирамида е само между другото.
Gravatar
mokiziva
2006-10-25_08:39


zabravih da kaja che sum kachila video interviewto s martin oberhauser ot kyborg instituta na nashia website: http://www.psy-film.de/video/shaman.htm na nemski e
Gravatar
Партилан420
2006-10-25_09:35


Природата е пълна с геометрия.Живата Природа- с фрактална геометрия(охлюв, броколи, клоните на дърветата и тн.) неживата природа- с класи4еска геометрия( октаедри, призми, кубове, кълбета и про4ее) Геометрията за разлика от алгебрата си е съществувала и преди хората. а ето и моята обитаемя пирамида: [img:1kjaudzw]http://ouim.org/gallery/photos/20060707%20CHAMLA%20Gathering%20Batak%20(by%20aluin%20plamen%20vania)/IMG_5070.jpg[/img:1kjaudzw] много е удобна и уютна, макар и да не прили4а на египетските.
Gravatar
unknown
2006-10-25_09:47


Ей Партилане показа го туй типи най-после :D Изпълнението е чудно :idea:
Gravatar
Партилан420
2006-12-21_12:20


като за първо типи тип- "направи си сам" никак не е зле. площта на плата е около 26 кв. метра, теглото на плата и въженцата-около 7 килограма.. Това е минималния размер при който типито е удобно и максималния размер, за който има място в раницата. За опъването на типито са нужни минимум 3-ма 4овека, 7 прави и изгладени опорни кол4ета(ритловици) 15-тина малки кол4ета и 15-тина малки кръгли камъ4ета за обтягане по краищата, едно дълго и здраво въже(ок.7-8 метра) и 20-тина по-тънки въженца по около метър. ето тука линк за това как да си скроите сами "обитаема пирамидка" според традициите на прерийните индианци... http://www.rainbow.net.ru/tipi/tipi.html http://www.first-americans.spb.ru/n9/wi ... uction.htm както и някои тънкости в кройката и избора на материалите http://www.reesetipis.com/thirteen_poin ... llence.cfm и отговори на най-4есто задаваните въпроси http://www.reesetipis.com/faq.cfm#1 http://www.manataka.org/page186.html [img:3iahkn12]http://www.manataka.org/Teepee_instructions_Plate_A.gif[/img:3iahkn12] В такава индианска пирамидка се живее удивително уютно, а най-добрата защита от намокряне по време на дъжд се оказа изобилието на достатъ4но дърва за огъня.
Gravatar
unknown
2006-12-21_15:19


на мен ми намирисва на нова година - на типи :lol:
Gravatar
Партилан420
2006-12-21_17:01


Невъзможни неща няма :lol: [img:2mbhbdp5]http://www.potosiresort.com/photo_gallery/images/W03.jpg[/img:2mbhbdp5] [img:2mbhbdp5]http://www.tipi.com/photos/big/bigbanff.jpg[/img:2mbhbdp5] но идеята определено изглежда осъществима [img:2mbhbdp5]http://www.tipi.com/imagephoto/Diane'sCozyWorldO.jpg[/img:2mbhbdp5] http://www.goldenwoodlodge.com/PhotoAlb ... ipi-de.htm
Gravatar
windv
2007-01-16_10:07


А не тежли цялото нещо прекалено много, за пренасяне, повече от една малка палатка да речем. Или те клоните се намират на място, когато решиш да я разпъваш? :)
Gravatar
Партилан420
2007-01-16_10:39


ако не носиш прътите а ги намираш на място не тежи пове4е от палатка със същия размер и от същата материя. Типито с което бях на Батак тежи 7,5 кг и се събира в половината раница. типито е пове4е шатра, отколкото палатка, няма смисъл да се прави по-малко от 4 м в диаметър , няма смисъл да се ползва за походи, има смисъл да се ползва за продължително бивакуване на едно място. ето клип4е как става разпъването http://www.youtube.com/watch?v=da5UTJJAff0 докато палатка може да се опъне от сам 4овек, за типи са нужни минимум двама а най-добре 4етирима.
Gravatar
windv
2007-01-17_01:21


[quote="Партилан420":54x5sg2v] В такава индианска пирамидка се живее удивително уютно, а най-добрата защита от намокряне по време на дъжд се оказа изобилието на достатъ4но дърва за огъня.[/quote:54x5sg2v] А лятото не е ли малко проблемно с огъня и топлината? идеята много ме зарибява. Ти какъв материал си ползвал за твоето?
Gravatar
Партилан420
2007-01-28_13:53


а ето и един проект за наистина 'енергийна" пирамида http://www.msc-power.co.in/msc1/html/concepts.asp http://www.msc-power.co.in/msc1/flash/PowerHouse.swf