Gravatar
OXLAHUN IK
2010-08-04_19:43
The Story of Stuff

ето още малко "червена пропаганда", "конспирации" и "фалшиви изобличавания" на прекрасния капиталистически свят в който живеем. :mrgreen: [i:2n0iey6y](може и да е пускано, но нека да си има собствена тема)[/i:2n0iey6y] [b:2n0iey6y]THE STORY OF STUFF[/b:2n0iey6y] първо с беге субтитри та дори русофилите да могат да го разберат. Просто, ясно, кратко. Странно пак споменават тея пусти корпорации. [url=http://www.youtube.com/user/ecovege#p/u/5/2zrBqSvDzmw:2n0iey6y]ИСТОРИЯ НА КОЗМЕТИКАТА[/url:2n0iey6y] [url=http://www.youtube.com/user/ecovege#p/u/4/LIFSSEbLhwY:2n0iey6y]ИСТОРИЯ НА БУТИЛИРАНАТА ВОДА[/url:2n0iey6y] цялата серия с много повече информация: http://www.storyofstuff.com/ [size=85:2n0iey6y] П.С. лелеее в щатите ще се окаже, че имало повече комунисти от китай и екс-ссср заедно...[/size:2n0iey6y] :| [size=85:2n0iey6y]П.С. специален поздрав за юзър2 с любов[/size:2n0iey6y] :oops:
Gravatar
user2_deactivated
2010-08-04_20:31
Re: The Story of Stuff

[quote="OXLAHUN IK":1f6zuwru] [size=85:1f6zuwru]П.С. специален поздрав за юзър2 с любов[/size:1f6zuwru] :oops:[/quote:1f6zuwru] 10x, много любоффф и от мен! :oops: :oops: :oops:
Gravatar
Партилан420
2010-08-04_21:39
Re: The Story of Stuff

Mмм,да, пускано е (веднъж от мен и веднъж от Дапсайхо), само 4е друго филм4е от серията. Тези филм4ета наистина са нискобюджетни, наистина са изобли4аващи и за разлика от ЦГ и от "Капиталът" на Маркс , се задоволяват да боравят само с ФАКТИ, без да пробутват съмнителни решения за целия свят. Решенията всеки сам си ги взима. И пак за разлика от ЦГ "The story of stuff" серийките не си правят реклама по кви ли не на4ини и не ме оставят с 4увството, 4е са ме изстискали като лимон, докато съм ги гледал. Не се впускат в спекулации за синът божи, за слънцето и за пирамидите, а се придържат към действителността- просто ясно и разбрано. разбираемо дори и за деца. Апропо, Маркс е германец, не руснак и не виждам какво общо има тук русофилството/русофобството. Корпорациите нямат ни родина, ни съвест. Като стана въпрос за родина, тя се нари4а "Земя" и е една единствена за вси4ки земляни... както за мравките, така и за хората. а историята на бутилираната вода наистина е поу4ителна, както върви положението с въздуха, скоро и него ще по4нат да го продават в бутилки, и това всъшност е крайната адженда на световните конспиратори- въздух и вода- само в бутилки, срещу съответно заплащане. това е страшната истина, не се оставяйте да ви мотаят главите с истории за змии и гущери :!:
Gravatar
timer
2010-08-04_22:07
Re: The Story of Stuff

Не че оспорвам, че корпорациите се опитват умишлено да отровят децата ни, като слагат токсични вещества в шампоанчетата им за коса, както се видя на анимацийката с бебето във ваната и производителя, който изсипва токсични отпадъци върху главата му. :o (Не, това ни най-малко не е преувеличено......) Обаче се запитах, как така след всички тези отрови, които приемаме все още сме живи?!? И защо смъртноста в момента е около 5 (словом пет) пъти по-малка в сравнение с времената преди индустриалната революция и съответно утвърждаването на капитализма?? :shock: :shock:
Gravatar
vordhosbn
2010-08-04_22:16
Re: The Story of Stuff

Медицина.
Gravatar
psi-fi
2010-08-05_00:17
Re: The Story of Stuff

[quote="Партилан420":21w5ougf] Като стана въпрос за родина, тя се нари4а "Земя" и е една единствена за вси4ки земляни... както за мравките, така и за хората. [/quote:21w5ougf] по-голямата част от човечеството си мисли че е тяхна и не им дреме ... [url=http://ryanericsongcanlas.files.wordpress.com/2009/04/the_day_the_earth_stood_still01.jpg:21w5ougf][img:21w5ougf]http://ryanericsongcanlas.files.wordpress.com/2009/04/the_day_the_earth_stood_still01.jpg?w=500&h=375[/img:21w5ougf][/url:21w5ougf]
Gravatar
Партилан420
2010-08-05_04:04
Re: The Story of Stuff

[quote="timer":2gw2rveu] как така след всички тези отрови, които приемаме все още сме живи?!? И защо смъртноста в момента е около 5 (словом пет) пъти по-малка в сравнение с времената преди индустриалната революция и съответно утвърждаването на капитализма?? :shock: :shock:[/quote:2gw2rveu] Mи то тея неща тровят бавно. За смъртността не знам, но сега ми се 4ини, 4е заболеваемостта е нарастнала, защото преди индустриализацията всяко заболяване е траело най-много две седмици, докато в наши дни болниците са пълни с неизле4имо болни и се налага да се строят нови... с напредването на медицината хората живеят по- дълго, но прекарват по- голям % от живота си БОЛНИ (4е то иона4е каква е файдата за самите медици?! И за да не прерстне темата в глупав спор "как е по-добре, така или ина4е" искам дебело да под4ертая, 4е така ( с хими4еската индустрия във вси4ки сфери на живота) за някой може и да е по- добре, но не може да продължава още дълго :!:
Gravatar
Asymetral
2010-08-05_05:49
Re: The Story of Stuff

продължителността на живота може да е по-голяма, но и заболяванията са в пъти повече... естествено и преди 100 години е имало алергии и автоимунни заболявания но са били сравнително редки, днес обаче те са повсеместни... особен ръст се наблюдава при психическите заболявания
Gravatar
psi-fi
2010-08-05_06:22
Re: The Story of Stuff

щото брутално е нарушен естествения подбор.. още една причина да ми липсва третия райх, japanese asia (и Български балкани :) ) не ме разбирайте погрешно пак да поясня ...не съм некъв идиот неонацист, обаче ако седнете и помислите малко (а има и изключително надарени фантасти писали книжки) най-вероятно е да стигнете до същия извод - оцеляването на биологичния вид минава в обратна посока на демокрацията и тем подобни шитни и като цяло съвременното човешко общество ... обаче... има едно голямо обаче тук... ми ..не е станало така ...са ко ше праим ? eternal decay една от най-здравите структури позната нам е кошера ...разликата е, че на хората, ако им утрепеш царицата няма да ги изтребиш... лошото е че колкото и да се опитваме да глобализираме сме много далече от подобна структура заразената с гъби мравка бива изнесена на клонче да си мре в шизомъки докат и пораснат гъби от главата ...тва го има документирано HD и изобщо всичко си е направено и измислено, ама ние сме некви мега-злета не казвам че треа да убиваме недъгавите и болните..лол ..ама например защо - това колко поколение ще имаш се определя от банковата сметка или липсата на образование ?! (въпреки че, това с липсата на образование е спорно - ты като трябват работници) земи тоя естествен подбор ...пълен хаус, мега-абсурд, и без-законие цари в света (закон не означава планетата на адвокатите) има природни закони, общо казано, и повечето не се спазват ...еми ша има пердах
Gravatar
AhauChild
2010-08-05_07:05
Re: The Story of Stuff

:D Пробуждат се много български войни в защита на земята , за сметка на това братя трезвомислещи руснаци умишлено палят домовете си с цел придварителното повишване на планетната температура :lol: Докато западните братя тровят индианците с хапчета , като не останаха и пътуващи :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: американците показаха на индийците съществуването на банкнотите и тъй , като вече няма и кой да се моли за нас ....египтяните забраняват употребата на Блекбери и официялно заявяват , че не искат да строят пирамиди 8)
Gravatar
timer
2010-08-05_07:12
Re: The Story of Stuff

[quote="Партилан420":kci5oz29][quote="timer":kci5oz29] как така след всички тези отрови, които приемаме все още сме живи?!? И защо смъртноста в момента е около 5 (словом пет) пъти по-малка в сравнение с времената преди индустриалната революция и съответно утвърждаването на капитализма?? :shock: :shock:[/quote:kci5oz29] И за да не прерстне темата в глупав спор "как е по-добре, така или ина4е" искам дебело да под4ертая, 4е така ( с хими4еската индустрия във вси4ки сфери на живота) за някой може и да е по- добре, но не може да продължава още дълго :!:[/quote:kci5oz29] Да се надяваме, че няма да продължава. :) Прави впечатление, че хората вече почнаха да се замислят за вредните химии и полека ги отстраняват, както се казва и в клипчето.
Gravatar
brainjuice
2010-08-05_08:00
Re: The Story of Stuff

[quote="psi-fi":30vn7b7o]щото брутално е нарушен естествения подбор.. още една причина да ми липсва третия райх, japanese asia (и Български балкани :) ) не ме разбирайте погрешно пак да поясня ...не съм некъв идиот неонацист, обаче ако седнете и помислите малко (а има и изключително надарени фантасти писали книжки) най-вероятно е да стигнете до същия извод - оцеляването на биологичния вид минава в обратна посока на демокрацията и тем подобни шитни и като цяло съвременното човешко общество ... обаче... има едно голямо обаче тук... ми ..не е станало така ...са ко ше праим ? eternal decay една от най-здравите структури позната нам е кошера ...разликата е, че на хората, ако им утрепеш царицата няма да ги изтребиш... лошото е че колкото и да се опитваме да глобализираме сме много далече от подобна структура заразената с гъби мравка бива изнесена на клонче да си мре в шизомъки докат и пораснат гъби от главата ...тва го има документирано HD и изобщо всичко си е направено и измислено, ама ние сме некви мега-злета не казвам че треа да убиваме недъгавите и болните..лол ..ама например защо - това колко поколение ще имаш се определя от банковата сметка или липсата на образование ?! (въпреки че, това с липсата на образование е спорно - ты като трябват работници) земи тоя естествен подбор ...пълен хаус, мега-абсурд, и без-законие цари в света (закон не означава планетата на адвокатите) има природни закони, общо казано, и повечето не се спазват ...еми ша има пердах[/quote:30vn7b7o] ще повторя казаното в друга тема, че според мен все пак политическата система и икономиката са две различни неща. концерни, корпорации и едър капитал има и в Хитлерова Германия, например, а тя определено не е била демокрация. и още нещо! думичката "демокрация" е гръцка и датира от ок. 6.-5. в. пр.Хр. един атинянин от тогава, ако можеше да види нашия свят, в никакъв случай не би го определил като демокрация, а като олигархия с елементи на аристокрация :lol: тая работа с непряката демокрация и делегирането на права в условията на съвременния свят нещо не работи. и само създава олигархически фамилии от професионални политици (лобисти) като клана Кенеди, клана Буш и т.н. това не е демокрация
Gravatar
user2_deactivated
2010-08-05_08:38
Re: The Story of Stuff

Хахаха, можеш да им обясниш дори какво е мнението на Платон, Аристотел и Аквински за демокрацията :D И 100% неразбралите ще помислят, че са "комунисти"... ай на бас?!
Gravatar
vordhosbn
2010-08-05_08:53
Re: The Story of Stuff

[quote="psi-fi":1ajca2js]щото брутално е нарушен естествения подбор.. още една причина да ми липсва третия райх, japanese asia (и Български балкани :) ) не ме разбирайте погрешно пак да поясня ...не съм некъв идиот неонацист, обаче ако седнете и помислите малко (а има и изключително надарени фантасти писали книжки) най-вероятно е да стигнете до същия извод - оцеляването на биологичния вид минава в обратна посока на демокрацията и тем подобни шитни и като цяло съвременното човешко общество ...[/quote:1ajca2js] Естествения подбор не винаги работи така директно и просто както ни се иска да мислим. Например - от хилядолетия насам психясалите серийни убийци (изключвам тези които са се занимавали професионално с убиване ;) ), са били систематично изтребвани от обществото. Независимо дали си в древния Рим, амазонската джунгла или някое българско село през 20 век, ако някой почне да изтрепва безразборно хората от твоя квартал, в един прекрасен момент ще се намери някой дето да му тегли ножа. :) Човек би си помислил, че заради естествения подбор, случаите на психари - серийни убийци ще намалеят с времето, ама... надали. Представи си за момент, че причините заради които ненавиждаш циганите, евреите и китайците не са заради генетичния им материал и цвета на кожата, а просто са продукт на историята и културата им. [quote="user2":1ajca2js]И 100% неразбралите ще помислят, че са "комунисти"... ай на бас?![/quote:1ajca2js] Чудя се дали след 50 години, "демокрация" ще бъде толкова мръсна дума като "фашизъм" и "комунизъм"... :D
Gravatar
psi-fi
2010-08-05_10:11
Re: The Story of Stuff

[quote="vordhosbn":4o5lglyf] Представи си за момент, че причините заради които ненавиждаш циганите, евреите и китайците не са заради генетичния им материал и цвета на кожата, а просто са продукт на историята и културата им. [/quote:4o5lglyf] абсолютно никога не съм заявявал че ги мразя от расистки подбуди... ако срешна някой от тях не мисля че ще го мразя ... но ненавиждам обществото им... като съвкупност ги мразя и пак не заради цвета на кожата им лол (много се кефа на секви шарени хора)... а заради това което вършат
Gravatar
Nothingk
2010-08-05_10:35
Re: The Story of Stuff

[quote="psi-fi":1kv0m6fk]абсолютно никога не съм заявявал че ги мразя от расистки подбуди... ако срешна някой от тях не мисля че ще го мразя ... но ненавиждам обществото им... като съвкупност ги мразя и пак не заради цвета на кожата им лол (много се кефа на секви шарени хора)... а заради това което вършат[/quote:1kv0m6fk] :D :oops: А! Е тва е друга поста,така би трябвало да е със сички ,няма причина да се слагат под един знаменател........................................................................................................
Gravatar
AhauChild
2010-08-05_10:52
Re: The Story of Stuff

"шарени хора" :D
Gravatar
Nothingk
2010-08-05_11:07
Re: The Story of Stuff

:D :lol: :D Ми да ,кво.Говорили сме го много,радвам се че и псай-фай се изясни ,че доста сипваше :lol: по турците по едно време си спомням...А така си е далеч по куул...................................................................................................
Gravatar
psi-fi
2010-08-05_12:37
Re: The Story of Stuff

ае съкилиинийка ми е черен бе... и оня ден бях на южноафриканско парти - яко нейтив, а на другия ден ходихме с една индийка до етиопския ресторант на ена приятелка и ядохме с ръце хаха такива ми ти работи ... :P ама на китайски нема да ида ..шот ги мраза :lol: :idea: NINJAAA
Gravatar
user2_deactivated
2010-08-05_12:45
Re: The Story of Stuff

е ти само към "рязаните карабини" имаш силни чувства :D
Gravatar
psi-fi
2010-08-05_17:13
Re: The Story of Stuff

арабите са авери